INTRODUCTIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJSKUNDE (POW) Maandag 24 augustus 2015, uur Roeterseilandcampus, Nieuwe Achtergracht 166, zaal C1.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTRODUCTIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJSKUNDE (POW) Maandag 24 augustus 2015, 19-21 uur Roeterseilandcampus, Nieuwe Achtergracht 166, zaal C1."

Transcriptie

1 Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen College Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding Postbus NG Amsterdam Bezoekadres: Nieuwe Achtergracht 127, D6.05 Tel.: Aanstaande premasterstudenten Pedagogiek en Onderwijskunde Ons kenmerk: UC CGS-POW WELKOM AANKOMEND STUDENT! Je hebt je ingeschreven als student voor het premasterprogramma van de opleiding Pedagogische Wetenschappen of Onderwijskunde. Daar zijn wij blij mee. Graag heet ik je dan ook van harte welkom binnen het College Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding zoals ons instituut voor de bacheloropleidingen officieel heet (de roepnaam is overigens POWL ). De docenten, de onderwijsbalie en de studieadviseurs, zijn er klaar voor om je studie bij ons tot een uitdagende en plezierige tijd te maken. In de bijlagen bij deze brief vind je de eerste benodigde informatie over de gang van zaken bij het begin van je nieuwe studie. Tijdens de introductieavond op 24 augustus zal het een en ander nog wat toegelicht en uitgediept worden. Dan laten wij zien hoe het hier werkt, hoe het gaat met aanmelden voor vakken en tentamens en je maakt kennis met je nieuwe tweede thuis, je medestudenten en de overige begeleiders waaronder de studieadviseurs. Wat je tot die tijd allemaal moet of kunt doen staat vermeld in de bijlage. Tot ziens op maandag 24 augustus!! Erna van Hest Directeur Je inschrijving bij de UvA voor de opleiding POW is misschien nog niet definitief. Je verzoek wordt pas omgezet in een definitieve inschrijving als aan alle voorwaarden voor inschrijving is voldaan, waaronder de verplichtingen met betrekking tot UvA Matching. Je wordt hierover nader geïnformeerd door de Centrale Studentenadministratie waar je verzoek in behandeling is. Voor vragen over Studielink, je collegekaart, de betaling van je collegegeld etc. kun je contact opnemen met het Studenten Service Desk van de UvA, zie voor contactgegevens hier.

2 Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen College and Graduate School of Child Development and Education INTRODUCTIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJSKUNDE (POW) Maandag 24 augustus 2015, uur Roeterseilandcampus, Nieuwe Achtergracht 166, zaal C1.03 Avondintroductie premasterstudenten en studenten Academische Routes HvA In een korte introductiebijeenkomst krijg je informatie over de premasterprogramma s en academische routes, uitleg van regels en procedures van de UvA en POW en maak je kennis met je medestudenten. Dit is de eerste bijeenkomst van het studiejaar. Zorg dat je hier aanwezig bent Ontvangst met koffie en thee Algemene informatie over de studie (diverse sprekers) 20:00 Specifieke informatie en kennismaken per programma (in subgroepen) Tot ziens op de introductie, tot 24 augustus! Merel van Geffen, Marian Haringsma, Monique Jongerius en Geke Meessen (studieadviseurs)

3 Instructiebijlage of wat je nog moet doen... INSCHRIJVEN Toelating Je hebt je aangemeld voor een van de trajecten van de Academische Route richting Pedagogiek of richting Onderwijskunde en bent toegelaten. Je wordt ingeschreven als student aan de UvA, een inschrijving naast je eigen inschrijving als student aan de HvA. Je krijgt een studentnummer van de UvA bestaand uit tien cijfers, dit is je studentnummer. Noteer dit nummer, je hebt het nodig om in te loggen op UvA websites en je moet dit nummer vermelden op tentamens. Bij de opleiding elke nieuwe student POW ontvangt dit informatiepakketje met daarin: de brief van de directeur, het introductieprogramma en informatie van de studievereniging Comenius over o.a. het introductiekamp. Het formulier van Comenius is om lid te worden. Kijk voor meer informatie over de activiteiten en het lid worden van Comenius op DE START Introductie-avond schakel- en AR-studenten Er is voor studenten die een schakeltraject of Academische Route (AR) van Pedagogiek of Onderwijskunde gaan volgen een speciale introductieavond op 24 augustus tussen uur. Je ontvangt dan de meest essentiële studie-informatie waardoor je verder redelijk zelfstandig de studie kunt beginnen. Je krijgt informatie over het programma, hoe het onderwijs geregeld is voor schakelstudenten en studenten van de Academische Route (AR), hoe je informatie kunt vinden (tijdens het studiejaar) en je maakt kennis met je medestudenten van dezelfde richting. Intreeweek UvA Van 24 t/m 28 augustus 2015 loopt de UvA intreeweek. De eerste dag is ingeruimd voor de opleidingsintroductie, zie hierboven, en de rest van de week maak je kennis met andere UvA studenten, met het studentenleven en met de stad, Amsterdam. Je ontvangt van de commissie Intree automatisch de benodigde inschrijfformulieren. Start studiejaar Op maandag 31 augustus beginnen de colleges en de werkgroepen. Kijk op rooster.uva.nl voor het meest recente rooster en de locaties van het onderwijs.

4 WISKUNDE Wiskundekennis noodzakelijk Om je goed voor te bereiden op het Statistiekonderwijs is wiskundekennis noodzakelijk. Heb je wiskundelang geleden behaald en/of had je moeite met dit vak, dan raden we je aan deze kennis bij te scholen voor je aan de studie begint. Zelfstudie Is je wiskundekennis (een beetje) weggezakt? Koop of leen dan het boek Wiswijs van Pach & Wisbrun, Groningen: Wolters-Noordhoff, 3 e druk, ISBN Zorg ervoor dat je voordat de studie begint weer over voldoende en parate wiskundekennis beschikt. Deze informatie kun je ook vinden op de website over premasterprogramma s POW: zoek de opleiding via Bijles Als je tijdens het AR-programma en het volgen van de statistiekmodulen graag bijles zou willen krijgen, neem dan t.z.t. contact op met de onderwijsbalie, want zij hebben een lijst met ouderejaarsstudenten die bijles statistiek kunnen geven (tegen vergoeding). STUDIEMATERIAAL Studiehandleiding Voor elk vak wordt ook een studiehandleiding uitgebracht met een uitgebreide beschrijving van de module, de meest recente literatuuropgave en informatie over de afsluiting (tentamen of werkstuk bijvoorbeeld). De literatuuropgave in de studiehandleiding is actueler dan in de vakbeschrijving/studiegidstekst. Houd daarom de informatie in studiehandleiding aan en wacht met aanschaffen van literatuur totdat de studiehandleiding wordt gepubliceerd (tenzij in de vakbeschrijving al literatuur wordt vermeld). Deze wordt uiterlijk twee weken voor aanvang van het vak gepubliceerd. De studiehandleidingen kun je downloaden via de blackboardomgeving van de desbetreffende module. Uiterlijk twee weken voor aanvang van het vak verschijnt de studiehandleiding en weet je welke boeken je kunt kopen. Boeken In de studiehandleiding staat dus de actuele én juiste literatuuropgave. Studieboeken kun je aanschaffen via de reguliere kanalen, maar ook via de studievereniging Comenius. Zodra je lid bent van de studievereniging Comenius krijg je ook nog eens 10% korting op al je boeken. Je kunt tijdens de introductiedag of daarvoor al lid worden van Comenius, zie Op hun website zullen ook de data van de boekverkoop worden gepubliceerd. De readers die je eventueel bij een vak moet aanschaffen zijn verkrijgbaar bij de onderwijsbalie. Dit wordt vermeld in de studiehandleiding van het vak. INFORMATIEBRONNEN Studentwebsite Op de websites voor masterstudenten staat ook informatie voor premaster- en AR-studenten: (master pedagogische wetenschappen) en (Master Onderwijskunde). Op deze websites staat veel algemene informatie die ook voor schakelstudenten interessant kan zijn, zoals de Agenda (o.a. voor colloquiumpresentaties), Contact (gegevens van de onderwijsbalie en studieadviseurs) en de A-Z lijst.

5 Mijn UvA Via heb je toegang tot Mijn UvA. Mijn UvA is een gepersonaliseerde omgeving waarin je op één plek toegang hebt tot een aantal belangrijke ICT diensten: studentenmail, Blackboard, SIS (Studenten Informatie Systeem) en onderwijsmededelingen. Hoewel deze diensten ook apart te benaderen zijn, is toegang via Mijn UvA het makkelijkst omdat je maar één keer moet inloggen en alles overzichtelijk op één plek hebt. Je moet inloggen met je UvAnetID, dat is je studentnummer van de UvA. Studentenmail Als je studeert aan de UvA kun je gebruik maken van een UvA adres via UvA Google Apps for Education. De opleiding gebruikt dit adres om je mededelingen te sturen. Je moet dit adres zelf activeren. Dat kan via Je kunt de webmailversie van je studentenmail openen in alle gangbare browsers. Om op te halen of te versturen log je in bij: (gebruik je UvAnetID en wachtwoord). Zie voor meer informatie op de studentwebsite (zie hierboven); klik in de A-Z lijst door op voor studenten. SIS SIS is het studentinformatiesysteem van de UvA. In SIS kun je je aanmelden voor vakken en tentamens, je studieresultaten en studieplan bekijken, een verzoekschrift indienen of je diploma aanvragen. Zie voor meer informatie de website en klik in de A-Z lijst op SIS. Als AR-student word je aangemeld voor AR-onderdelen en de tentamens door de onderwijsadministratie van POW. Dit wordt gedaan aan de hand van het AR-programma dat voor jou geldt. Heb je vragen: neem contact op met de onderwijsbalie van POW, (bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur, in de zomer aangepaste tijden) of met Studentenzaken UvA, Bibliotheek In het Library Learning Centre vind je de gezamenlijke collectie van de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen en van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. Je vindt deze bibliotheek aan de Roetersstraat 11. Je kunt ook literatuur halen bij de Universiteitsbibliotheek aan de Singel 425 in het centrum van Amsterdam. KAMER VINDEN Bemiddelingsbureaus voor Studentenhuisvesting > ASVA Kamerbureau, Binnengasthuisstraat 9, en tel: > StudentenWoningWeb, inschrijven 37,- met digitale zoekfunctie. > De UvA Kameractie is een voorrangsregeling voor eerstejaarsstudenten van de UvA die ver buiten Amsterdam wonen en zich voor 1 mei hebben aangemeld. Zie onder Praktische zaken. > Amsterdams Steunpunt Wonen, Nieuwezijds Voorburgwal 32, 1012 RZ Amsterdam info@steunpuntwonen.nl, tel: > DUWO zit op Uilenstede 108 te Amstelveen, , shortstayamsterdam@duwo.nl. Website Je kunt je bij DUWO inschrijven voor 37,- (voor 8 jaar). DUWO is bekend geworden vanwege de studentenboten en wooncontainers. NB. Verwar dit niet met DUO (vroeger IB-Groep) die over studiefinanciering gaat.

6 > CASA Academica, vlakbij NS-station Amsterdam Amstel is 's zomers een hotel, maar van oktober tot en met mei is het studentenhuisvesting. Voor 25 euro kan je je inschrijven en krijg je een terug met je wachtlijstnummer. De huur ligt tussen de 425 en 455 euro en je komt niet in aanmerking voor huursubsidie. Meer informatie of of Overige Links: Al deze informatie is ook terug te vinden op de studentwebsites, in de A-Z lijst onder Kamers in Amsterdam. Zelf zoeken Wanneer je in Amsterdam gaat studeren en je wilt op kamers wonen, is het vooral belangrijk om vroeg te beginnen met het zoeken naar een kamer. Je kunt je inschrijven bij de woningbouwverenigingen, zoeken in het krantje Via-Via of langsgaan bij winkels met advertentieborden. Zie voor meer informatie op de studentwebsites > A-Z > Kamers in Amsterdam. Succes met zoeken en vinden! BELANGRIJKE INSTANTIES / PERSONEN Onderwijsbalie POWL Voor onderwijsgerelateerde vragen en informatie kun je terecht bij de medewerkers van de onderwijsbalie, maar ook voor het maken van afspraken met de studieadviseur en informatie over studieresultaten. Onderwijs en studentenzaken POW, kamer D6.05, tel (bereikbaar van 09:00 tot 17:00, tijdens de zomer aangepaste tijden), infopow@uva.nl. Studieadviseurs Merel van Geffen, Marian Haringsma, Monique Jongerius en Geke Meessen zijn de studieadviseurs van Onderwijskunde en Pedagogische wetenschappen. Zij houden op vaste dagen spreekuur waarop je hen kunt spreken over je studieplanning, wettelijke regelingen rond studiefinanciering, inschrijvingsduur, beurzen, wiskundedeficiëntie, overstapmogelijkheden naar een andere studie of vragen op het persoonlijk vlak. Bel voor een afspraak met de onderwijsbalie: of stuur je vraag naar studieadviseurs-pow@uva.nl. Succes en tot 24 augustus!

7 COLLEGE EN GRADUATE SCHOOL CHILD DEVELOPMENT AND EDUCATION Gebouw D, Nieuwe Achtergracht 127, 1018 WS Amsterdam Bureau Onderwijs- en studentenzaken, , en Metro vanaf Amsterdam CS, halte Weesperplein, uitgang Nieuwe Achtergracht

8 Studievereniging Comenius Nieuwe Achtergracht 166 (Kamer C0.07) 1018 WV Amsterdam Telefoon: Website: Beste aankomende eerstejaars, Namens Studievereniging Comenius willen wij je hartelijk welkom heten binnen de studie Pedagogische Wetenschappen, Onderwijskunde of de Universitaire PABO van de Universiteit van Amsterdam. Met het beginnen van je studie ga je een hele leuke tijd tegemoet met studeren, maar ook met het studentenleven in Amsterdam. Studievereniging Comenius probeert hier aan bij te dragen op diverse manieren. Studievereniging Comenius is een vereniging waar studenten van onze opleidingen lid van kunnen worden. De studievereniging houdt zich bezig met het onderwijs en onze opleidingen, activiteiten voor de studenten en met het vergroten van het sociale netwerk. Dit doen we door verschillende activiteiten aan te bieden, die zowel studiegerelateerd als sociaal kunnen zijn. Zo organiseren we symposia met onderwerpen als onderwijs in justitiële jeugdinrichtingen, genderdysforie of dwangneurose, studiereizen naar bijvoorbeeld Riga, Skopje of Belgrado en een congres! Daarnaast organiseren we vier keer per jaar een boekverkoop waar je alle boeken die je voor onze opleidingen nodig kan hebben tegen zeer voordelige prijzen aan kunt schaffen. Nederlandse boeken worden bij ons tegen 10% korting verkocht en op Engelstalige boeken ontvang je zelfs 18% korting. Bovendien hoef je niet zelf voor elk vak uit te zoeken welke boeken je nodig hebt. Bestellen kan in de boekverkoopweken gemakkelijk online via onze website! Naast studiegerelateerde activiteiten organiseren we ook sociale activiteiten, zoals borrels, een dagje weg, stedentripjes, barbecues, grachtentochten of feesten in Amsterdamse clubs als Chicago Social Club of Club Up. Ben je enthousiast geworden over Comenius en wil je lid worden? In dit pakket vind je een inschrijfformulier voor studiejaar Voor meer informatie kan je altijd op onze website kijken ( of ons mailen We hopen je in september te zien! Groetjes, Het bestuur van studievereniging Comenius, Dagmar, Tiffany, Jolien, Katelijne en Rebecca

9 Doorlopende Machtiging - SEPA Lidmaatschapsformulier Studievereniging Comenius Naam incassant : Studievereniging Comenius Adres incassant : Nieuwe Achtergracht 166 Postcode incassant : 1018 WV Plaats: Amsterdam Land: Nederland Incassant ID Reden betaling Te betalen bedrag : NL42 ZZZ : Lidmaatschap Studievereniging Comenius : 17,50 euro Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan Studievereniging Comenius Om doorlopende incasso-opdrachten te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te schrijven en aan uw bank om doorlopend een bedrag van 17,50 euro uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Studievereniging Comenius Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze terug laten boeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden. De incassoopdrachten zullen jaarlijks begin oktober worden afgeschreven, tot opzegging van het lidmaatschap. Naam Studentnummer Geboortedatum Adres Postcode Telefoonnummer Plaats:. Land: Studierichting : Bijvakstudent: ja / nee IBAN BIC : RABONL2U / SNSBNL2A / INGBNL2A / ABNANL2A / ASNBNL21 / Anders: Plaats en datum Handtekening

10 De UvA Intreeweek & Onderwijsintroducties In september is het zover! Je gaat beginnen met je studie aan de Universiteit van Amsterdam. Om jou als aankomend student kennis te laten maken met de UvA, met Amsterdam en met je medestudenten wordt speciaal voor alle nieuwe studenten van de UvA in de laatste week van augustus de Intreeweek georganiseerd. Daarnaast heb je ook een verplichte onderwijsintroductie tijdens deze week. Omdat er vaak verwarring ontstaat over het verschil tussen beide, willen wij door middel van deze brief het een en ander uitleggen. De onderwijsintroductie In de week van 24 augustus vinden de facultaire onderwijsintroducties plaats. Dit is de introductie van jouw nieuwe studie. Deze onderwijsintroductie is verplicht en wordt georganiseerd door jouw opleiding. Tijdens de onderwijsintroductie maak je kennis met je studie, je docenten en de locaties die voor jou belangrijk zijn. Je ontvangt informatie die bijdraagt aan een goede start van je studie. Voor deze introductie hoef je je niet apart aan te melden. Als je ingeschreven bent bij je studie ontvang je hier apart informatie over. De onderwijsintroducties van de verschillende opleidingen van de UvA vinden plaats op verschillende tijdstippen op maandag 24 of dinsdag 25 augustus. In dezelfde week vindt ook de Intreeweek plaats, de algemene introductieweek van de UvA. Het programma van de Intreeweek gaat tijdens deze onderwijsintroducties gewoon door. Als je besluit mee te doen aan de Intreeweek zal je daarom waarschijnlijk één of meerdere evenementen van de Intreeweek moeten missen, omdat deze tegelijk plaatsvinden met je onderwijsintroductie. De onderwijsintroductie is voor iedereen verplicht, zowel voor studenten die wel aan de Intreeweek meedoen, als voor studenten die dat niet doen. Voor de evenementen van de Intreeweek geldt géén aanwezigheidsplicht. Na afloop van de onderwijsintroductie kun je samen met je groepje gewoon weer aansluiten bij het programma van de Intreeweek. De Intreeweek De Intreeweek is de algemene introductieweek van de UvA en vindt plaats van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 28 augustus. Deze feestelijke week wordt elk jaar georganiseerd door Commissie Intree. Een half jaar lang wordt er door enthousiaste UvA-studenten een programma samengesteld om jou de beste start van je jaar te geven. Je zal in een groep van ongeveer vijftien medestudenten en twee ouderejaars begeleiders van dezelfde studie ingewijd worden in wat de UvA, de stad en het studentenleven je te bieden hebben. Het wordt een bomvolle week waarin je veel nieuwe mensen leert kennen en geniet van de vele feesten en activiteiten! Zo staat de dinsdagmiddag in het teken van sport tijdens het Sportfest bij het universitair sportcentrum bij het Science Park, is er op woensdag een interactieve tocht door de binnenstad, vind je op donderdag alle informatie die een Amsterdamse student nodig heeft op de studentenbeurs in de Passengers Terminal Amsterdam en ga je op vrijdagmiddag lekker loungen in Park Frankendael. Na het avondeten word je meegenomen op kroegentocht of ga je naar verschillende musea in Amsterdam, waarna er spetterende feesten zullen losbarsten in de populairste uitgaansgelegenheden van de stad. Denk hierbij aan Club Air, de Paradiso, de Melkweg, The Sugar Factory en de Gashouder. Amsterdam heeft veel te bieden en we willen je in deze week alles laten zien! Kijk voor het volledige programma op Houd de website in de gaten en schrijf je zo snel mogelijk in. Om je in te schrijven heb je je UvAnetID nodig, deze zendt de UvA je toe. Wees er snel bij, want vol is vol! Dus wil je meedoen aan de Intreeweek schrijf je dan in op Voor vragen kan je mailen naar Hopelijke zien we je tijdens de Intreeweek! Commissie Intree.

Welkom Premasterstudenten & studenten Academische Route van 2015! Pedagogische wetenschappen en Onderwijskunde

Welkom Premasterstudenten & studenten Academische Route van 2015! Pedagogische wetenschappen en Onderwijskunde Welkom Premasterstudenten & studenten Academische Route van 2015! Pedagogische wetenschappen en Onderwijskunde Programma 19.00 uur: Openingswoord Annemarie Zand Scholten 19.15 uur: Algemene informatie

Nadere informatie

Studiestarter Premaster Pedagogische en Onderwijswetenschappen student.uva.nl/mpw & student.uva.nl/mow

Studiestarter Premaster Pedagogische en Onderwijswetenschappen student.uva.nl/mpw & student.uva.nl/mow Studiestarter Premaster Pedagogische en Onderwijswetenschappen student.uva.nl/mpw & student.uva.nl/mow 2018/2019 Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Premaster Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Nadere informatie

Studiestarter Premaster Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Studiestarter Premaster Pedagogische en Onderwijswetenschappen Studiestarter Premaster Pedagogische en Onderwijswetenschappen student.uva.nl/mowk & student.uva.nl/mpw PREMASTER 2017/2018 UVA.NL 2 Studiestarter Premaster Pedagogische en Onderwijswetenschappen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Studiestarter Bachelor Pedagogische wetenschappen 2018/

Studiestarter Bachelor Pedagogische wetenschappen 2018/ Studiestarter Bachelor Pedagogische wetenschappen 2018/2019 www.student.uva.nl/pow Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Bachelor Pedagogische wetenschappen 2 Studiestarter Bachelor Pedagogische

Nadere informatie

Studiestarter Premaster/ Academische Route POW

Studiestarter Premaster/ Academische Route POW Studiestarter Premaster/ Academische Route POW PREMASTER/AR 2016/2017 student.uva.nl/mowk & student.uva.nl/mpw UVA.NL Studiestarter Premaster/AR PW & OWK Inhoudsopgave Welkom! 4 Programma onderwijsintroductie

Nadere informatie

BACHELOR. Studiestarter Bachelor Pedagogische wetenschappen 2017/ UVA.NL

BACHELOR. Studiestarter Bachelor Pedagogische wetenschappen 2017/ UVA.NL BACHELOR Studiestarter Bachelor Pedagogische wetenschappen 2017/2018 www.student.uva.nl/pow UVA.NL Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Bachelor Pedagogische wetenschappen 2 Studiestarter

Nadere informatie

FOTOGRAAF: MARJOLEIN ANSINK. Studiestarter Universitaire Pabo van Amsterdam BACHELOR 2017/ UVA.NL

FOTOGRAAF: MARJOLEIN ANSINK. Studiestarter Universitaire Pabo van Amsterdam BACHELOR 2017/ UVA.NL FOTOGRAAF: MARJOLEIN ANSINK Studiestarter Universitaire Pabo van Amsterdam www.student.uva.nl/upva BACHELOR 2017/2018 UVA.NL DE UNIVERSITAIRE PABO VAN AMSTERDAM Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Nadere informatie

Studiestarter Universitaire Pabo van Amsterdam

Studiestarter Universitaire Pabo van Amsterdam FOTOGRAAF: MARJOLEIN ANSINK Studiestarter Universitaire Pabo van Amsterdam BACHELOR 2016/2017 www.student.uva.nl/upva UVA.NL DE UNIVERSITAIRE PABO VAN AMSTERDAM Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Nadere informatie

Studiestarter Universitaire Pabo van Amsterdam

Studiestarter Universitaire Pabo van Amsterdam Studiestarter Universitaire Pabo van Amsterdam www.student.uva.nl/upva 2018/2019 Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Bachelor Universitaire Pabo van Amsterdam 2 Studiestarter Universitaire

Nadere informatie

Studiestarter Masters Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Studiestarter Masters Pedagogische en Onderwijswetenschappen Studiestarter Masters Pedagogische en Onderwijswetenschappen student.uva.nl/mowk & student.uva.nl/mpw MASTER 2017/2018 UVA.NL Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Masters Pedagogische

Nadere informatie

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE UNIVERSITEIT LEIDEN HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN 2015-2016 1 Deze brochure is bedoeld voor eerstejaarsstudenten die nog net niet of nog maar net gestart zijn

Nadere informatie

Premasterstudenten & Academische Route studenten. Opvoedingsondersteuning en Onderwijskunde 2015-16

Premasterstudenten & Academische Route studenten. Opvoedingsondersteuning en Onderwijskunde 2015-16 Premasterstudenten & Academische Route studenten Opvoedingsondersteuning en Onderwijskunde 2015-16 Merel van Geffen & Marian Haringsma Studieadviseurs & Onderwijsbeleidsmedewerkers POWL 2 Programma Onderwijsprogramma

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating Naam opleiding: Technische Bestuurskunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Pedagogische Wetenschappen

Pedagogische Wetenschappen Pedagogische Wetenschappen Bachelordag Universiteit van Amsterdam dr. Machteld Hoeve Sabine Nijbroek Geke Meessen, MSc. Zaterdag 18 maart 2017 Programma Welkomstwoord Minicollege door dr. Machteld Hoeve

Nadere informatie

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE UNIVERSITEIT LEIDEN HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN 2018-2019 1 Deze brochure is bedoeld voor eerstejaarsstudenten die nog net niet of nog maar net gestart zijn

Nadere informatie

Schakelstudenten Opvoedingsondersteuning en Onderwijskunde

Schakelstudenten Opvoedingsondersteuning en Onderwijskunde Schakelstudenten Opvoedingsondersteuning en Onderwijskunde 2014 drs. Jelka Driehuis & drs. Monique Jongerius Studieadviseurs & Onderwijsbeleidsmedewerkers POW 2 Programma Onderwijsprogramma Colloquiumpunten

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Premasterstudenten & Academische Route studenten. (Forensische) Orthopedagogiek

Premasterstudenten & Academische Route studenten. (Forensische) Orthopedagogiek Premasterstudenten & Academische Route studenten (Forensische) Orthopedagogiek 2015-2016 Monique Jongerius & Geke Meessen Studieadviseur & Onderwijsbeleidsmedewerker POWL 2 Informatie per traject Onderwijsprogramma

Nadere informatie

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een Naam opleiding: Werktuigbouwkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen kan

Nadere informatie

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE UNIVERSITEIT LEIDEN HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN 2017-2018 1 Deze brochure is bedoeld voor eerstejaarsstudenten die nog net niet of nog maar net gestart zijn

Nadere informatie

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Life Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? De studie is pittig; zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie direct vol voor gaat. Gas terugnemen kan altijd

Nadere informatie

(Forensische) Orthopedagogiek

(Forensische) Orthopedagogiek Schakelstudenten (Forensische) Orthopedagogiek 2014-2015 Samantha Limburg M.Sc. Studieadviseur & Onderwijsbeleidsmedewerker POW Drs. Marian Haringsma Studieadviseur & Onderwijsbeleidsmedewerker POW 2 Informatie

Nadere informatie

Welkom bij Communicatiewetenschap!

Welkom bij Communicatiewetenschap! Welkom bij Communicatiewetenschap! 1 Drs. Ivar Klinkenberg Beleidsmedewerker College of Communication 2 Vandaag: Welkom door de onderwijsdirecteur Belangrijke informatie over het onderwijs Inschrijving

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating Naam opleiding: Technische Natuurkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Bijlage 1: Vragenlijst factoren en items

Bijlage 1: Vragenlijst factoren en items Bijlage 1: Vragenlijst factoren en items Factoren Alle studenten die zich vooraanmelden via Studielink krijgen een online vragenlijst aangeboden via een link die in de aanmeldingsprocedure van Studielink

Nadere informatie

Inleiding 2. Het toelatingsexamen 3. NVO-examen 5. Het Pre-masterprogramma 6. Studeren in deeltijd 8

Inleiding 2. Het toelatingsexamen 3. NVO-examen 5. Het Pre-masterprogramma 6. Studeren in deeltijd 8 INHOUD Inleiding 2 Het toelatingsexamen 3 NVO-examen 5 Het Pre-masterprogramma 6 Studeren in deeltijd 8 1 INLEIDING Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden biedt de eenjarige

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd met je keuze om Geschiedenis te studeren in Leiden. Komend jaar zal je

Van harte gefeliciteerd met je keuze om Geschiedenis te studeren in Leiden. Komend jaar zal je Doelensteeg 16 2311 VL, Leiden (071) 527 2352 Beste eerstejaars, www.dehsvl.nl info@dehsvl.nl Van harte gefeliciteerd met je keuze om Geschiedenis te studeren in Leiden. Komend jaar zal je kennis maken

Nadere informatie

Pre-masterprogramma. Negen masterspecialisaties

Pre-masterprogramma. Negen masterspecialisaties Pre-masterprogramma Maakt u plannen voor een masteropleiding Psychologie? Heeft u een afgeronde vierjarige hbo-opleiding of een driejarige bachelor wo-opleiding? Dan kan, voor sommigen van u, het eenjarige

Nadere informatie

Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016. Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg

Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016. Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016 Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg huishoudelijke mededelingen - voorlichting duurt tot 12.00 uur - 12.15 13.00 in deze zaal: Plan your master

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit?

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Naam opleiding: Industrieel Ontwerpen Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Introductieweek (Detoxweken) en HOI

Introductieweek (Detoxweken) en HOI Veel gestelde vragen (FAQ) Contactgegevens HBS Front Office Deventer Email: hbsfrontoffice@saxion.nl Phone: +31 (0)570 603400 Introductieweek (Detoxweken) en HOI 1. Wanneer is de introductie? De opleiding

Nadere informatie

Premaster Managementwetenschappen

Premaster Managementwetenschappen Premaster Managementwetenschappen Studeren om hogerop te komen Zelfstandig naar een masteropleiding toe werken, maar toch ook weer niet alleen. Studeren in modulen, op momenten dat het je zelf uitkomt,

Nadere informatie

Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Academische Route UvA-HvA Onderwijskunde en Pedagogische wetenschappen

Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Academische Route UvA-HvA Onderwijskunde en Pedagogische wetenschappen Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen Academische Route UvA-HvA Onderwijskunde en Universitaire Master UvA Orthopedagogiek Forensische Orthopedagogiek (Opvoedingsondersteuning) HBO Bachelor HvA

Nadere informatie

Economie en Bedrijfseconomie. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde

Economie en Bedrijfseconomie. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Economie en Bedrijfseconomie Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde ( FEWEB) Opbouw van studie door prof. dr. Henri de Groot (programmadirecteur)

Nadere informatie

1 of 7 12/23/2010 12:44 PM

1 of 7 12/23/2010 12:44 PM 1 of 7 12/23/2010 12:44 PM Faculteit Economie en Bedrijfskunde Adam Booij Afmelden Nederlands Engels Formulieren Formuliersamenvatting Vragenbank Vraagcategorieën Formulieren Formuliersamenvatting Samenvatting

Nadere informatie

FAQ aan de studentendecanen

FAQ aan de studentendecanen FAQ aan de studentendecanen Inschrijven, uitschrijven en herinschrijven * Kan ik me later dan 1 september inschrijven voor de opleiding geneeskunde? * Moet ik me herinschrijven als bachelor als ik nog

Nadere informatie

Master s Open Day 3 oktober 2018

Master s Open Day 3 oktober 2018 Master s Open Day 3 oktober 2018 Welkom bij deze voorlichting over het hbo premasterprogramma Youth, Education and Society (YES) 17:30-18:15 zaal Ruppert 0.02 Introductie hbo premasterprogramma YES Voorbereiding

Nadere informatie

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie

Nadere informatie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie Introductie Bacheloropleiding Psychologie 31 augustus 2015 Anna Zandvliet, Arjaan Wit Instituut Psychologie Welkom Organisatie Universiteit/Faculteit/Instituut Programma propedeuse In het kort: BSA & studiebegeleiding

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent,

Beste aankomende psychologiestudent, Beste aankomende psychologiestudent, Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een lange zomer is de tijd aangebroken waarin je gaat studeren, je

Nadere informatie

Premasterprogramma Psychologie 10 november Jan van Rooij Eva Bezemer Heleen Oostebrink

Premasterprogramma Psychologie 10 november Jan van Rooij Eva Bezemer Heleen Oostebrink Premasterprogramma Psychologie 10 november 2017 Jan van Rooij Eva Bezemer Heleen Oostebrink huishoudelijke mededelingen - voorlichting duurt tot 13.00 uur - vragen: 13.30 14.15 uur (centrale hal) - zaal

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2)

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) Lees de voorwaarden op de informatiebrief van dit formulier goed door! Er wordt via een e-mail bevestigd dat het formulier verwerkt is.

Nadere informatie

Aanvraag nieuw stelsel Studiefinanciering hoger onderwijs voor studenten van Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Caribisch Nederland

Aanvraag nieuw stelsel Studiefinanciering hoger onderwijs voor studenten van Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Caribisch Nederland Aanvraag nieuw stelsel Studiefinanciering hoger onderwijs voor studenten van Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Caribisch Nederland Dit formulier Gebruik dit formulier als je op Aruba, Curaçao, Sint Maarten

Nadere informatie

FAQ aan de studentendecanen

FAQ aan de studentendecanen FAQ aan de studentendecanen Inschrijven, uitschrijven en herinschrijven...2 * Kan ik me later dan 1 september inschrijven voor de opleiding geneeskunde?...2 *Moet ik me herinschrijven als ik nog een herkansing

Nadere informatie

Voorlichtingsdag Bedrijfskunde. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde

Voorlichtingsdag Bedrijfskunde. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Voorlichtingsdag Bedrijfskunde Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde PROGRAMMA Bedrijfskunde@VU: hoe, wat en waarom? Prof. dr. W.E.H. Dullaert, Opleidingsdirecteur bachelor bedrijfskunde

Nadere informatie

Inleiding 2. Het toelatingsexamen 3. NVO examen 5. Het schakelprogramma 6. INHOLLAND met doorstroomminor 8. Studeren in deeltijd 9

Inleiding 2. Het toelatingsexamen 3. NVO examen 5. Het schakelprogramma 6. INHOLLAND met doorstroomminor 8. Studeren in deeltijd 9 INHOUD Inleiding 2 Het toelatingsexamen 3 NVO examen 5 Het schakelprogramma 6 INHOLLAND met doorstroomminor 8 Studeren in deeltijd 9 1 INLEIDING Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit

Nadere informatie

DOORLOPENDE MACHTIGING SEPA

DOORLOPENDE MACHTIGING SEPA DOORLOPENDE MACHTIGING SEPA Naam Incassant: MHC Bemmel 800 Adres Incassant: Postbus 222 Plaats Incassant: 6680 AE BEMMEL Land Incassant: NEDERLAND Incassant ID: NL13ZZZ401445350000 Door ondertekening van

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Nanobiology wordt uitsluitend in Delft gegeven.

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Nanobiology wordt uitsluitend in Delft gegeven. Naam opleiding: Nanobiology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen kan altijd

Nadere informatie

Veel gestelde vragen lijst Deeltijd Human Resource Management 2013-2014

Veel gestelde vragen lijst Deeltijd Human Resource Management 2013-2014 Veel gestelde vragen lijst Deeltijd Human Resource Management 2013-2014 1. Op welke dag wordt lesgegeven? Er is één vaste lesdag per week. Tijdens het cursusjaar 2013-2014 zijn de lessen als volgt: De

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Matching

Veelgestelde vragen over Matching Veelgestelde vragen over Matching Voor de meest actuele versie zie www.uu.nl/matching 1. Waarom voert de Universiteit Utrecht matching in? Om jou als aankomend student te laten beginnen aan een opleiding

Nadere informatie

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN?

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Wil je je aanmelden voor een opleiding bij de HAN? Meld je dan aan via Studielink. Studielink is de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse

Nadere informatie

De OER in gewoon Nederlands

De OER in gewoon Nederlands De OER in gewoon Nederlands Een samenvatting van de hoofdpunten van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) 2018-2019 Bachelor Pedagogische wetenschappen en Bachelor Onderwijswetenschappen College of Child

Nadere informatie

Kortom, we hopen er weer een geweldige week van te maken!

Kortom, we hopen er weer een geweldige week van te maken! Salut eerstejaars! Welkom in Utrecht, bij de studie Franse taal en cultuur, de gezelligste studie die er bestaat! We zijn erg blij dat jullie voor deze studie hebben gekozen. Je gaat een ongelooflijk leuke

Nadere informatie

Veel gestelde vragen - Studenten

Veel gestelde vragen - Studenten Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters PO Veel gestelde vragen - Studenten Vraag Aanmelding en voorwaarden 1 Wanneer moet ik zijn afgestudeerd aan de pabo om in aanmerking te komen voor de regeling?

Nadere informatie

FACULTEIT DER NATUURWETENSCHAPPEN, WISKUNDE EN INFORMATICA UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

FACULTEIT DER NATUURWETENSCHAPPEN, WISKUNDE EN INFORMATICA UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM FACULTEIT DER NATUURWETENSCHAPPEN, WISKUNDE EN INFORMATICA UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Procedure aanvraag Bachelordiploma voor de Bacheloropleidingen: EDUCATION SERVICE CENTRE SERVICEDESK - Biologie, -

Nadere informatie

Veel gestelde vragen - Studenten

Veel gestelde vragen - Studenten Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters PO Veel gestelde vragen - Studenten Vraag Aanmelding en voorwaarden 1 Wanneer moet ik zijn afgestudeerd aan de pabo om in aanmerking te komen voor de regeling?

Nadere informatie

Veel gestelde vragen - Studenten

Veel gestelde vragen - Studenten Versie 02-11-2015 Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters PO Veel gestelde vragen - Studenten Vraag Aanmelding en voorwaarden 1 Wanneer moet ik zijn afgestudeerd aan de pabo om in aanmerking te komen

Nadere informatie

Aanmelden bij de opleiding Media & Entertainment Management (MEM) INHOLLAND Rotterdam 2007-2008

Aanmelden bij de opleiding Media & Entertainment Management (MEM) INHOLLAND Rotterdam 2007-2008 Aanmelden bij de opleiding Media & Entertainment Management (MEM) INHOLLAND Rotterdam 2007-2008 De opleiding Media & Entertainment Management is een opleiding met een numerus fixus. Dit betekent dat er

Nadere informatie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie. 3 september 2012 Anna Zandvliet, Arjaan Wit, Dieuwerke de Groot Instituut Psychologie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie. 3 september 2012 Anna Zandvliet, Arjaan Wit, Dieuwerke de Groot Instituut Psychologie Introductie Bacheloropleiding Psychologie 3 september 2012 Anna Zandvliet, Arjaan Wit, Dieuwerke de Groot Instituut Psychologie Introductie Organisatie opleiding Programma propedeuse Bindend studieadvies

Nadere informatie

Informatieboekje. Opleiding Maatschappelijke Zorg. Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.

Informatieboekje. Opleiding Maatschappelijke Zorg. Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Informatieboekje Opleiding Maatschappelijke Zorg Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 3/4 cursusjaar 2017-2018 Maatschappelijke Zorg 2017-2018 1

Nadere informatie

Master s Event 8 oktober 2016

Master s Event 8 oktober 2016 Master s Event 8 oktober 2016 Welkom bij deze voorlichting over het hbo premasterprogramma Youth, Education and Society (YES) 10.00-10.30 zaal Ruppert Paars 12.15-12.45 zaal Ruppert 1.11 Introductie hbo

Nadere informatie

Decaan: LoesFruijt L.fruijt@berlagelyceum.eu. Decanaat 2015/2016

Decaan: LoesFruijt L.fruijt@berlagelyceum.eu. Decanaat 2015/2016 Decaan: LoesFruijt L.fruijt@berlagelyceum.eu Decanaat 2015/2016 DEDECAANNET Site Berlage Onderwijs Decaan Decanaat vwo www.berlagelyceum.dedecaannet.nl Registreren en inloggen. kiezen Keuzestijlen Rationeel

Nadere informatie

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg Informatieboekje over de start augustus 2016 BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom

Nadere informatie

Erasmus Universiteit Rotterdam, Van scholier naar student BIJLAGE 1 VRAGENLIJST STUDIEKEUZEGESPREKKEN

Erasmus Universiteit Rotterdam, Van scholier naar student BIJLAGE 1 VRAGENLIJST STUDIEKEUZEGESPREKKEN Erasmus Universiteit Rotterdam, Van scholier naar student BIJLAGE 1 VRAGENLIJST STUDIEKEUZEGESPREKKEN VRAGENLIJST STUDIEKEUZEGESPREKKEN ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM VWO-6 Over de vragenlijst Deze vragenlijst

Nadere informatie

Instructie VUnet. Tip: klik en surf mee

Instructie VUnet. Tip: klik en surf mee Instructie VUnet Deze instructies zijn bedoeld om kennis te maken met de belangrijkste pagina s die je tijdens je studie zult gebruiken. Aanvullend op deze presentatie zijn screencasts gemaakt, te vinden

Nadere informatie

Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen Schakelprogramma s Pedagogiek en Onderwijskunde

Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen Schakelprogramma s Pedagogiek en Onderwijskunde Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen s Pedagogiek en Onderwijskunde Masterdag 4 november 2013 U bent van harte welkom! Prof. dr. Mark Rutgers Graduate School director SW Doel en Resultaat Studieresultaten

Nadere informatie

Premasterprogramma Psychologie 16 maart Jan van Rooij Eva Bezemer Heleen Oostebrink

Premasterprogramma Psychologie 16 maart Jan van Rooij Eva Bezemer Heleen Oostebrink Premasterprogramma Psychologie 16 maart 2018 Jan van Rooij Eva Bezemer Heleen Oostebrink huishoudelijke mededelingen - voorlichting duurt tot 13.00 uur - vragen: 13.00 13.45 uur (centrale hal) - zaal verlaten

Nadere informatie

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 VCSVU nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 Lieve leden, De laatste nieuwsbrief verscheen vlak voor de zomervakantie, dus het is weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief. Ten eerste hoop

Nadere informatie

Informatiebrief Start semester 1 2013 2014

Informatiebrief Start semester 1 2013 2014 Plak hier de sticker over de lijnen heen Informatiebrief Start semester 1 2013 2014 Informatie voor alle studenten die starten in de propedeuse van het instituut Financieel Management (ifm) Accountancy

Nadere informatie

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start januari 2017 BOL studenten van de afdeling Verzorging 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom bij het eerste jaar van

Nadere informatie

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. StudieStarter

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. StudieStarter Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica StudieStarter StudieStarter Universiteit van Amsterdam Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica 1 Voorwoord Welkom bij de Faculteit

Nadere informatie

Veelgestelde vragen opleiding Tandheelkunde

Veelgestelde vragen opleiding Tandheelkunde Veelgestelde vragen opleiding Tandheelkunde Wat zijn de toelatingseisen voor Tandheelkunde? De volgende voortrajecten voldoen aan de toelatingseisen voor Tandheelkunde: VWO diploma met profiel (vanaf 2010)

Nadere informatie

Inwerken onderwijssystemen

Inwerken onderwijssystemen Als je op de Universiteit Twente gaat studeren zijn er een paar onderwijssystemen (lees websites) die je zal gaan gebruiken: - Blackboard: Hier kan je je opdrachten, vak informatie, deelcijfers en berichten

Nadere informatie

STUDIEBOEKJE. Externe Universiteiten

STUDIEBOEKJE. Externe Universiteiten STUDIEBOEKJE Externe Universiteiten 2016-2017 1 2 EBC 2016-2017 Lieve Eerstejaars, Voor jullie ligt het Studieboekje voor: Externe universiteiten Voor al jullie vragen kunnen jullie altijd bij ons terecht!

Nadere informatie

Vul deze vraag altijd in. Gebruik een blauwe of zwarte pen. Adreswijziging doorgeven. Ja, ik woon (weer) bij mijn ouders

Vul deze vraag altijd in. Gebruik een blauwe of zwarte pen. Adreswijziging doorgeven. Ja, ik woon (weer) bij mijn ouders Wijzigingen Student Dit formulier Dit formulier is voor studenten die studiefinanciering ontvangen of weer willen ontvangen en een wijziging willen doorgeven. Je hoeft alleen de vragen op het formulier

Nadere informatie

21 + -Toelatingsonderzoek

21 + -Toelatingsonderzoek Examentraining Instroom februari 2015 Management & Organisatie Voor het 21 + -Toelatingsonderzoek Bedrijfseconomie deeltijd Bedrijfskunde MER deeltijd Commerciële Economie deeltijd Human Resource Management

Nadere informatie

In Groningen wordt de opleiding in het Engels gegeven. Je kunt de opleiding in het Nederlands volgen in Eindhoven, Twente en Delft.

In Groningen wordt de opleiding in het Engels gegeven. Je kunt de opleiding in het Nederlands volgen in Eindhoven, Twente en Delft. Naam opleiding: Technische Wiskunde Toelating Is de studie moeilijk? De studie vraagt veel tijd van je. Het is van belang vanaf het begin hard te werken en gemiddeld circa 40 uur per week aan je studie

Nadere informatie

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Versie augustus 11 Inhoudsopgave I. MyEUR p. 2 II. Osiris p. 4 A. Inschrijven voor cursussen en

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier gastouder

Aanmeldingsformulier gastouder Aanmeldingsformulier gastouder Persoonlijke gegevens Naam gastouder:. Voornaam:. Geboortedatum:. Sofi-/ burger servicenummer: Naam evt. partner:.. Adres:.. Postcode:.Woonplaats:.Wijk:. Telefoonnummer privé:

Nadere informatie

Quick start OASE. De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e. Onderwijs en Studenten Service Centrum

Quick start OASE. De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e. Onderwijs en Studenten Service Centrum Onderwijs en Studenten Service Centrum Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl Datum 30 mei 2011 Versie 1.0 Quick start OASE De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e

Nadere informatie

Master week lezing over de pre-master Psychologie

Master week lezing over de pre-master Psychologie 4-apr-19 1 Master week lezing over de pre-master Psychologie 29 Maart 2019 Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend, ga voor informatie naar de website; https://www.rug.nl/gmw/psychology/education/master/aanmelding-en-toelating/aanmelden

Nadere informatie

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN Aanvraag tot toelating tot Master Opleiding Psychologie 2015-2016 (voor studenten met een bachelor Psychologie Nederlandse Universiteit, niet bestemd voor studenten van de RUG) Deze formulieren s.v.p.

Nadere informatie

Studiefinanciering voor studenten van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland

Studiefinanciering voor studenten van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland Regelingen en voorzieningen CODE 8.3.2.329 Studiefinanciering voor studenten van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland brochure bronnen www.duo.nl, december 2012 Zoeken in dit bericht. Door

Nadere informatie

A. Persoonlijke gegevens

A. Persoonlijke gegevens Windesheim, Gesprek op afstand Zelfevalutie/feedbackformulier Beste (aankomende) student, Hartelijk dank voor het invullen en versturen van het Intakeformulier Afstandsleren School of Education. Per e-mail

Nadere informatie

OPLEIDING PSYCHOLOGIE INFORMATIE WISKUNDECURSUS

OPLEIDING PSYCHOLOGIE INFORMATIE WISKUNDECURSUS OPLEIDING PSYCHOLOGIE INFORMATIE WISKUNDECURSUS 2018 FACULTEIT SOCIALE WETENSCHAPPEN OPLEIDING PSYCHOLOGIE Wassenaarseweg 52 Postbus 9555 2300 RB Leiden oktober 2017 Inleiding Psychologie is een wetenschap.

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Deficiëntiecursus 2014-2015 instroom 2015-2016 Management & Organisatie Economie en Management opleidingen Media, Informatie en Communicatie (DMCI) Logistiek en Economie (Techniek) september 2014 Deficiëntiecursus

Nadere informatie

Informatie over het BINDEND STUDIEADVIES voor studenten Pedagogische Wetenschappen

Informatie over het BINDEND STUDIEADVIES voor studenten Pedagogische Wetenschappen Informatie over het BINDEND STUDIEADVIES voor studenten Pedagogische Wetenschappen. 2015-2016 Inleiding. Alle studenten van de Leidse universiteit die zich in 2015 voor de eerste keer ingeschreven hebben

Nadere informatie

Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309

Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309 Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309 Abstract In dit essay zal ik uitleg geven over het samenwerken en wat ik vooral geleerd hebt. Verder zal ik uitleggen over mijn interactieve

Nadere informatie

Studiefinanciering voor studenten van Aruba en de Nederlandse Antillen

Studiefinanciering voor studenten van Aruba en de Nederlandse Antillen Studiefinanciering voor studenten van Aruba en de Nederlandse Antillen Aangenaam, wij zijn duo DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. We voeren verschillende onderwijswetten en -regelingen uit, namens

Nadere informatie

Workshop Studentenportal t.b.v. Tilburg School of Humanities

Workshop Studentenportal t.b.v. Tilburg School of Humanities Workshop Studentenportal t.b.v. Tilburg School of Humanities Workshop Studentenportal Inhoud Workshop Studentenportal... 2 Inleiding... 3 Begrippen... 3 De Studentenportal... 3 Blackboard... 3 Elektronische

Nadere informatie

Studeren in een academische context

Studeren in een academische context Studeren in een academische context Jan van Rooij & Sinem Akgün 07-09-2016 - Organisatie van de Universiteit Leiden/psychologie - Honours College - SPS-NIP - Bachelor opleidingscommissie - OER/Examencommissie

Nadere informatie