RUIMTELIJKE ONDERBOUWING INZAKE DE VOORGENOMEN OMGEVINGSVERGUNNING WAARBIJ WORDT AFGEWEKEN VAN HET BESTEMMINGSPLAN KASTANJEHOF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RUIMTELIJKE ONDERBOUWING INZAKE DE VOORGENOMEN OMGEVINGSVERGUNNING WAARBIJ WORDT AFGEWEKEN VAN HET BESTEMMINGSPLAN KASTANJEHOF"

Transcriptie

1 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING INZAKE DE VOORGENOMEN OMGEVINGSVERGUNNING WAARBIJ WORDT AFGEWEKEN VAN HET BESTEMMINGSPLAN KASTANJEHOF D.d. juni 2011 Bij besluit van de gemeenteraad van 31 augustus 2010 is vastgesteld het Bestemmingsplan Kastanjehof. In dit bestemmingsplan werd ruimtelijk vormgegeven aan de voorgenomen renovatie van het winkelcentrum Kastanjehof. De renovatie voorzag in de bouw van een nieuw winkelstraatje en enkele nieuwe woningen en een aanpassing van het bestaande complex. Reeds in het bestemmingsplan werd voorzien dat een opnieuw invullen van de winkelfunctie op ernstige problemen zou kunnen stuiten, reden waarom ook een gebruik voor maatschappelijke doeleinden wordt toegestaan en uiteindelijk zelfs de mogelijkheid gecreeerd werd om ook de begane grond om te vormen naar een winkelfunctie. Voor de realisatie van de renovatie en de nieuwbouw zijn reeds aanvragen bouw- en omgevingsvergunningen vergunningen ingediend. Aanvang 2011 is door de ontwikkelaar Van Thiel Ontwikkeling BV te Wijchen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend die afwijkt van het nieuwe bestemmingsplan voor de Kastanjehof, in die zin dat gevraagd wordt om toch het tussenstuk tussen het oude en het nieuwe gedeelte te mogen bebouwen en daarnaast te kunnen beschikken over het plein voor de aanleg van een besloten kinderspeelplaats. Ten aanzien van de bebouwing van het tussenstuk en de vestiging van een Kinderdagverblijf in het complex is onder kenmerk ZHZ_WABO /Z d.d. 19 april 2011 een omgevingsvergunning verstrekt, zulks met gebruikmaking van de mogelijkheden op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a, 2o van de Wabo. Voor het gebruik van een deel van de Kastanjehof als speelterrein ten behoeve van het in de Kastanjehof te vestigen Kinderdagverblijf dient een afwijkende procedure gevoerd omdat dit speelterrein gelegen is deels in het in 2010 vastgestelde bestemmingsplan Kastanjehof en deels in het Bestemmingsplan Kern Maasland Ter motivatie hiervan het volgende. Kastanjehof in gebruik als Kinderdagverblijf Bij de ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van het besluit van 19 april 2011 als hiervoor is aangegeven, is reeds uitvoerig gemotiveerd het gegeven waarom het complex als Kinderdagverblijf in gebruik wordt genomen.

2 Vastgesteld is dat zulks op basis van een gedegen marktanalyse en ondernemingsplan een reele invulling is van dit reeds geruime tijd leegstaande complex. Bij het genoemde besluit van 19 april 2011 heeft het college van B. en W. dan ook met de vestiging van een Kinderdagverblijf ingestemd. Onttrekking openbaarheid plein ten behoeve van een kinderspeelplaats Voor een kinderdagverblijf is het strikt noodzakelijk om over een buitenruimte te beschikken. Op grond van artikel 7 van de door de Minister van Sociale Zaken d.d vastgestelde Beleidsregels Kwaliteit Kinderopvang dient een dagopvang te beschikken over: "een aangrenzende, voor kinderen veilige en toegankelijke, alsmede op de leeftijd van de kinderen passend ingerichte buitenspeelruimte, waarvan de oppervlakte minimaal 3 m2 bruto oppervlakte speelruimte per aanwezig kind bedraagt". De plannen gaan uit van een kinderopvang voor 60 kinderen (4 groepen van 15 kinderen) en buitenschoolse opvang van 40 kinderen (2 groepen van 20 kinderen), waardoor 300 m2 buitenruimte beschikbaar dient te komen. Dit kan alleen door een deel van de Kastanjehof daarvoor te reserveren. Dit deel omvat dan het centrale gedeelte door doortrekking van de gevellijnen van de nieuwbouw en de logische stramienlijn van het kinderdagverblijf. Aan de zijde van de Stationsstraat en van de verlengde Kastanjehof (waaraan de nog aanwezige winkels van bakker en cafetaria) blijft dan een weg voor fietsers en voetgangers (en hulpdiensten) over van ca. 5 meter breedte. Het af te scheiden pleingebied dient te worden afgezet met een open hekwerk van 120 cm hoogte en wordt binnenin aangekleed met beplanting gras, kinderspeeltuig e.d. De als speelgebied te gebruiken grond zal door de gemeente in erfpacht worden uitgegeven aan de ontwikkelaar. De erfpacht zal eindigen zodra het gebruik van de ruimte als kinderdagverblijf beeindigt wordt. Het speelterrein zal worden ingericht zoals op bijgevoegde tekening is aangegeven. Daaruit kan men een aantal zaken concluderen: het terrein zal grotendeels afgewerkt worden met gras. Overwogen is om vanuit onderhoudsproblematiek kunstgras te gebruiken maar hiervan wordt afgezien omdat dit enerzijds een andere beleving geeft en anderzijds bij zonneschijn nogal heet kan worden; voor het overige gedeelte wordt een verharding toegepast met de volgende materialen ; er komen twee hoogteaccenten (ca. 50 cm) en wel rondom de Kastanjeboom en diagonaal daartegenover in het grasveld; er komen de navolgende vaste toestellen:

3 «het gebied wordt afgezet met een metalen spijlenhekwerk van ca. 120 cm breed; er omt weliswaar een poort in het hekwerk maar die dient uitsluitend voor doorgang voor onderhoudsdiensten en als vluchtweg; er komt slechts een beperkte beplanting die enkel ten doel heeft om wat accenten aan te geven om de inkijk vanaf de openbare weg wat te structureren (zodat enerzijds de spelende kinderen niet van alle kanten bekeken worden en er meer controle is op "kijkers". : Z 1 Aanzicht van het plein met dichtgebouwd tussenstuk. De speelplaats is globaal even groot als het grijs gea5rceerde gebied (en dat tot aan de bebouwing).

4 Vigerend bestemmingsplan Voor de gevraagde omgevingsvergunning, zoals gemeld is gedeeltelijk (globaal een zone van 5 meter langs de oude en nieuwe bebouwing omvattende ca. 175 m2) van toepassing het vigerende bestemmingsplan Kastanjehof, vastgesteld door de gemeenteraad op 31 augustus Voor het middenterrein (ca. 125 m2) geldt het Bestemmingsplan Kern Maasland van 2008 Voor het gedeelte dat onder het nieuwe bestemmingsplan van 2010 valt geldt de bestemming Verblijf en verkeer met de navolgende omschrijving: 4.1. Bestemmingsomschrijving De voor 'Verkeer - Verblijfsgebied' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. verblijfsgebied met een functie voor verblijf, verplaatsing en gebruik ten dienste van de aangrenzende bestemmingen; b. fiets- en voetpaden; c. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals groen, speelvoorzieningen, parkeervoorzieningen, nutsvoorzieningen en water. Het gebied heeft dus niet alleen een zuivere verkeersfunctie maar geeft ook de mogelijkheid om daar een verblijfsruimte t.b.v. aangrenzende bestemmingen van te maken, warbij zelfs speelvoorzieningen genoemd worden. Deze bestemming is destijds opgenomen om, zo er geen goede gebruiksfunctie voort der bestaande winkellaag gevonden kon worden, de mogelijkheid voor woninginvulling op de begane grond open te houden. Daarbij zou dan het middengebied en een deel van het plein als tuin t.b.v. aangrenzende woningen kunnen worden ingericht. Een gebruik als kinderspeelplaats t.b.v. het aangrenzende kinderdagverblijf is principieel niet anders dan een tuin ten behoeve van de aangrenzende woning. Dit valt derhalve onder deze bestemming. Dit geldt niet voor het gedeelte dat onder het uit 2008 daterende bestemmingsplan Kern Maasland. Dat deel van het plein heeft de bestemming verkeer en verblijfsgebied, waaronder, in tegenstelling tot het plan van 2010, niet de gewenste functie verblijfsgebied geldt voor de hier bedoelde buitenspeelruimte. Verkeer en parkeren Een gebruik van het plein als speelterrein t.b.v. het Kinderdagverblijf heeft geen invloed op het verkeer en het parkeren in de omgeving daarvan. Waterparagraaf Omdat het verhard oppervlak met ca. 200 m2 zal verminderen omdat het speelterrein grotendeels met (kunst) gras zal worden belegd zijn geen aanvullende eisen ten aanzien van de afwatering vereist.

5 Geluid Ten aanzien van het geluid van de kinderspeelplaats geldt het volgende. In het hiervoor genoemde activiteitenbesluit wordt ook aangegeven dat met stemgeluid afkomstig van spelende kinderen op een (school)plein in de beoordeling van de geluidsproblematiek niet behoeft te worden meegenomen. In het Activiteitenbesluit is in artikel 2.18, eerste lid aangegeven: Bij het bepalen van de geluidsniveaus, bedoeld in de artikelen 2.17, 2.19, 2.20 dan wel 6.12, blijft buiten beschouwing: h. het stemgeluid van kinderen op een onverwarmd of onoverdekt terrein dat onderdeel is van een inrichting voor primair onderwijs, in de periode vanafeen uur voor aanvang van het onderwijs tot een uur na beeindiging van het onderwijs; i. het stemgeluid van kinderen op een onverwarmd of onoverdekt terrein dat onderdeel is van een instelling voor kinderopvang. Voor deze wijziging van 1 januari 2010 was artikel 2.18, eerste lid, onderdeel a, van toepassing op schoolpleinen. Met de toevoeging van onderdelen h en i blijft nu, anders dan voorheen, ook het stemgeluid buiten beschouwing indien sprake is van een door bebouwing omsloten binnenterrein, zoals hier het geval is. Financiele paragraaf Alle kosten van uitvoering van deze plan wijziging zijn voor rekening van de ontwikkelaar van de Kastanjehof. Met de ontwikkelaar is een aanvullende anterieure overeenkomst gesloten waarin nader afspraken gemaakt worden over de reeds overeengekomen vergoedingen alsmede over de erfpachtsvoorwaarden en de betaling van een jaarlijkse canon. Informatieavond Mede in het kader van het opstarten van de bouw is door de ontwikkelaar op woensdag 9 maart 2011 een informatieavond gehouden voor bewoners in en in de omgeving van de Kastanjehof. Daarbij zijn ook de onderwerpelijke plannen aan bod gekomen. Tijdens de informatieavond waren 35 personen aanwezig. De plannen voor het dicht bouwen van het straatje en de inrichting van het plein als kinderspeelplaats zijn uitvoerig besproken en aan de hand van tekeningen en perspectieven toegelicht]. Aan de aanwezigen is duidelijk gemaakt dat de gemeenteraad nog met de plannen in moet stemmen en dat de plannen nog in een officiele procedure

6 behandeld worden waarbij de voorgenomen afwijkingen ook zes we ken ter inzage zullen liggen, waarbij belanghebbenden bezwaren kunnen maken. De ontwikkelaar heeft aan de aanwezigen gevraagd of er iemand aanwezig was die bezwaar heeft tegen afsluiting van het plein en dicht bouwen van het straatje. De aanwezigen bevestigden nadrukkelijk dat zij heel blij zijn met deze oplossing en tegen deze wijzigingen geen enkel bezwaar hebben, geen van de aanwezigen uitgezonderd. Het verslag ligt ter inzage. Wijchen, 20 juni 2011 Van Thiel Ontwikkeling BV Bijlagen: nieuwe situatieschets inrichtingstekening Verslag van de informatieavond van 9 maart 2011

Goede Ruimtelijke Onderbouwing (Aanvraag omgevingsvergunning) Achtertuin Kinderdagverblijf & BSO Kerkhoflaan Rotterdam

Goede Ruimtelijke Onderbouwing (Aanvraag omgevingsvergunning) Achtertuin Kinderdagverblijf & BSO Kerkhoflaan Rotterdam Goede Ruimtelijke Onderbouwing (Aanvraag omgevingsvergunning) Achtertuin Kinderdagverblijf & BSO Kerkhoflaan 49-53 Rotterdam Bedrijf : Kinderdagverblijf & BSO gevestigd aan de Kerkhoflaan 49-53 te Rotterdam

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS

HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS Regels HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS... 1 Artikel 1 Begrippen... 1 Artikel 2 Nadere regels... 1 HOOFDSTUK 2 Bestemmingsregels... 2 Artikel 3 Groen... 2 Artikel 4 Maatschappelijk... 2 Artikel 5 Verkeer

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

(Ruimtelijk)wettelijk kader. menselijk stemgeluid. Nico Haselager. 21 december 2016

(Ruimtelijk)wettelijk kader. menselijk stemgeluid. Nico Haselager. 21 december 2016 (Ruimtelijk)wettelijk kader en menselijk stemgeluid Nico Haselager 21 december 2016 Indeling Intro Activiteitenbesluit Algemene Plaatselijke Verordening o Voorkomen van geluidhinder (Exploitatievergunning

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing garageboxen Maasweg Maassluis, d.d. 5 september 2016

Ruimtelijke onderbouwing garageboxen Maasweg Maassluis, d.d. 5 september 2016 Ruimtelijke onderbouwing garageboxen Maasweg Maassluis, d.d. 5 september 2016 Inhoud 1.Inleiding 1.1. Beknopte projectomschrijving en doelstelling 2. Beleidskader 2.1. Gemeentelijk beleid 3. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892]

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892] ~Q~ ~A~ Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 39892] Aantal bijlagen: - 5 - Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het verbouwen van de begane grond tot twee winkelunits

Nadere informatie

UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 4C3. GEMEENTE MIDDELBURG onherroepelijk 17 december ruimte voor ideeën

UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 4C3. GEMEENTE MIDDELBURG onherroepelijk 17 december ruimte voor ideeën UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 4C3 GEMEENTE MIDDELBURG onherroepelijk 17 december 2011 ruimte voor ideeën Mortiere fase 4c3 Deze standaard is gebaseerd op de Bro (21 april 2008) en SVBP2008 (10 april 2008).

Nadere informatie

uitwerkingsplan Mortiere fase 7

uitwerkingsplan Mortiere fase 7 uitwerkingsplan Mortiere fase 7 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 2 Groen 5 Artikel 3 Tuin 6 Artikel 4 Verkeer 7 Artikel

Nadere informatie

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad Keuzenotitie scholencomplex Ot en Sienpad Huissen De Financiële aspecten. Naast de algemene notitie met de bijbehorende 6 bijlagen waarin de voor- en nadelen en de omgeving factoren en de financiële gevolgen

Nadere informatie

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen:

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 4-1 -2016 Bestemmingsplan "Kern Hilvarenbeek" Artikel 17 Wonen 17.1 Bestemmingsomschrijving 17.1.1 Algemeen De voor "Wonen" aangewezen gronden zijn bestemd voor het wonen

Nadere informatie

a. op of in deze gronden mogen geen gebouwen worden gebouwd. Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldt de volgende regel:

a. op of in deze gronden mogen geen gebouwen worden gebouwd. Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldt de volgende regel: Artikel 3 Verkeer Verblijf 3.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Verkeer Verblijf' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woonstraten; b. paden; c. parkeervoorzieningen; d. groenvoorzieningen; e. openbare

Nadere informatie

Planregels uitwerking Schoenmakershoek Oost fase 3 (20 oktober 2015)

Planregels uitwerking Schoenmakershoek Oost fase 3 (20 oktober 2015) Planregels uitwerking Schoenmakershoek Oost fase 3 (20 oktober 2015) 2 3 Hoofdstuk 1 INLEIDENDE REGELS Artikel 1 Begrippen 1.1 plan: de "Uitwerking Schoenmakershoek-Oost fase 3" (NL.IMRO.0777.0086SCHOENOOST3-3001)van

Nadere informatie

Planomschrijving. (Aanvraag omgevingsvergunning) Kinderdagverblijf & BSO Bellevoysstraat nummers 24,28 & 30

Planomschrijving. (Aanvraag omgevingsvergunning) Kinderdagverblijf & BSO Bellevoysstraat nummers 24,28 & 30 Planomschrijving (Aanvraag omgevingsvergunning) Kinderdagverblijf & BSO Bellevoysstraat nummers 24,28 & 30 Bedrijf : Staff & Welfare Rotterdam Afdeling : Kinderdagverblijf & BSO HAPPYOO Opgesteld door

Nadere informatie

Planregels uitwerking Schoenmakershoek Oost fase 2

Planregels uitwerking Schoenmakershoek Oost fase 2 Planregels uitwerking Schoenmakershoek Oost fase 2 2 3 Hoofdstuk 1 INLEIDENDE REGELS Artikel 1 Begrippen 1.1 plan: de "Uitwerking Schoenmakershoek-Oost fase 2" van de gemeente Etten-Leur (NL.IMRO.0777.0053SCHOENOOST2-3001);

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

*Z00B9741EA3* Advies B en W (openbaar) 1500 Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 6 november Algemene Zaken

*Z00B9741EA3* Advies B en W (openbaar) 1500 Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 6 november Algemene Zaken Advies B en W (openbaar) 1500 Afdeling ROVM zaaknummer Z-12-02915 registratienummer ADV-12-01088 opsteller advies mevrouw M.J.M. van Tilburg doorkiesnummer 010-5931815 directielid datum advies 7 september

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN Versie 2, d.d. 18 augustus 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker Inhoud 1.

Nadere informatie

Notitie brede school Rozendaal i.r.t de locatie Steenhoek. gemeente Rozendaal, 17 februari 2014.

Notitie brede school Rozendaal i.r.t de locatie Steenhoek. gemeente Rozendaal, 17 februari 2014. Notitie brede school Rozendaal i.r.t de locatie Steenhoek. gemeente Rozendaal, 17 februari 2014. Deze notitie gaat in op de mogelijkheden van het vigerend bestemmingsplan Kom 2008, de brede school te realiseren

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Regels HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen a. het plan: het bestemmingsplan Assenrade, uitwerkingsplan Assenrade, fase 1, van de gemeente Hattem, als bedoeld in artikel 3.6 lid 1 onder b

Nadere informatie

Bestemmingsplan Voetgangersverbinding. Castricum Limmen REGELS

Bestemmingsplan Voetgangersverbinding. Castricum Limmen REGELS Bestemmingsplan Voetgangersverbinding Castricum Limmen REGELS Inhoudsopgave Artikel 1. BEGRIPPEN...3 Artikel 2. WIJZE VAN METEN...4 Artikel 3. VERKEER VERKEER EN VERBLIJF...5 Artikel 4. GROEN...5 Artikel

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan "3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN"

Regels bestemmingsplan 3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN Regels bestemmingsplan "3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN" - 1 - HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het bestemmingsplan 3e herziening

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 Artikel 3 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 4 Wonen 3 Artikel 5 Algemene aanduidingsregels 6 Artikel 6 Slotregel 7 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE

Nadere informatie

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92.

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92. Gemeente Amersfoort RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4356845 Aan : Gemeenteraad Datum : 26 maart 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Agendapunt : B&W-vergadering

Nadere informatie

Voorschriften. Kenmerk: V02

Voorschriften. Kenmerk: V02 Voorschriften Kenmerk: 0856-01-V02 Inhoudsopgave 1. Inleidende bepalingen 1 Artikel 1 Begripsbepalingen 1 Artikel 2 Relatie bestemmingsplan - uitwerkings- en wijzigingsplan 2 2. Bestemmingsbepalingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bestemmingsplan Bestemmingsplan Luttermolenveld, 4e partiële herziening Vastgesteld

Inhoudsopgave. Bestemmingsplan Bestemmingsplan Luttermolenveld, 4e partiële herziening Vastgesteld Regels Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Artikel 3 Groen 6 Artikel 4 Tuin 7 Hoofdstuk 3 Algemene regels 9 Artikel

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...

HOOFDSTUK 1: INLEIDENDE BEPALINGEN... Regels INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1: INLEIDENDE BEPALINGEN... 3 ARTIKEL 1 : BEGRIPPEN... 3 HOOFDSTUK 2: BESTEMMINGSREGELS... 3 ARTIKEL 2 : GROEN... 3 ARTIKEL 3 : TUIN... 4 ARTIKEL 4 : VERKEER... 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen

Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan "3e herziening Wielwijk, Crabbehof

Nadere informatie

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '1e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' met identificatienummer

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

wijzigingsplan Dr Bouwdijkstraat

wijzigingsplan Dr Bouwdijkstraat Regels wijzigingsplan Dr Bouwdijkstraat Planstatus: vastgesteld Datum: 2010-11-23 Plan identificatie: NL.IMRO.0638.BPDorpskernWY001-VAS1 Auteur: Zoeterwoude 1 Inleidende regels...4 Artikel 1 Begrippen...4

Nadere informatie

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a.

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a. Gemeente Schijndel Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., sub 2 Wabo 2 3 bij verzoeken om afwijken van het bestemmingsplan Inleiding Op 24 september 2014 is het

Nadere informatie

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 BESTEMMINGSPLAN Datum: Fase: Planid: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 Inhoudsopgave Toelichting 2 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje';

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje'; Sa gemeente Winterswijk raadsbesluit 2018, nr. Vlc-2 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de

Nadere informatie

Gemeente Emmen 26 januari 2015

Gemeente Emmen 26 januari 2015 Eindrapportage Locatieonderzoek nieuw zwembad Gemeente Emmen 26 januari 2015 Hakgriend 18 / 3371 KA Hardinxveld-Giessendam / T. 0184 616544 / www.synarchis.nl / info@synarchis.nl Inhoudsopgave pagina:

Nadere informatie

REGELS. van het bestemmingsplan. Spoorwegonderdoorgang Den Dolder. van de GEMEENTE ZEIST

REGELS. van het bestemmingsplan. Spoorwegonderdoorgang Den Dolder. van de GEMEENTE ZEIST REGELS van het bestemmingsplan Spoorwegonderdoorgang Den Dolder van de GEMEENTE ZEIST Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Juli 2011 Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness

Nadere informatie

Transformatorstation Vijfhuizen. Regels

Transformatorstation Vijfhuizen. Regels Transformatorstation Vijfhuizen Regels 2 inpassingsplan Transformatorstation Vijfhuizen Inhoudsopgave Regels Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Artikel 2 Wijze van meten 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

1.5erfafscheidlng: bouwwerk geen gebouw zijnde dat dient als afscheiding van een erf of terrein en is geplaatst in of rondom een erf of terrein;

1.5erfafscheidlng: bouwwerk geen gebouw zijnde dat dient als afscheiding van een erf of terrein en is geplaatst in of rondom een erf of terrein; PLANREGELS 1 1 1.1 afhankelljke woonruimte: een vrijstaand bijgebouw dat qua ligging hoort tot het perceel van de woning en waarin een uit het oogpunt van mantelzorg een gedeelte van het huishouden gevestigd

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L20120260 Grietenij 22 verplaatsen van 24 spaceboxen (tijdelijk) en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (tijdelijk) Sjoerd van

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: projectafwijkingsbesluit zorgboerderij Leiffenderhofweg 1 te Schinveld Gemeentebladnummer 2015/57 Agendapunt : Registratienummer : 2647 Commissie : REF Behandelend

Nadere informatie

30 oktober 2013. Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten Noord- Limburg (short-stay)

30 oktober 2013. Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten Noord- Limburg (short-stay) 30 oktober 2013 Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten Noord- Limburg (short-stay) Inhoudsopgave blz 1. 2. 3. Achtergrond 3 Doelgroep van beleid 3 Huisvestingsmogelijkheden binnen het beleid 3 3.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening Indien een aanvraag in strijd is met het bestemmingsplan kan door het college van Burgemeester en wethouders een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden: Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 23 december 2016 een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen van Jawelbouw BV voor het project het bouwen van acht woningen in bouwplan De Bamere

Nadere informatie

Gemeente Venray. Circusterrein Venray. NL.IMRO.0984.PRB10014.on02

Gemeente Venray. Circusterrein Venray. NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Circusterrein Venray NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Circusterrein Venray NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Bestand : P:\prj100\WLI\009\rapp\Projectbesluit\20100913-Toelichting zonder regels.wpd Project : WLI009 Gecontroleerd

Nadere informatie

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. B&W-voorstel Onderwerp: Ontwerpwijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44 1) Status Dit stuk is opgesteld in het kader van de voorbereiding van het wijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44

Nadere informatie

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen.

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen. Burgemeester en wethouders hebben op 26 november 2015 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag gaat over het bouwen van een multifunctionele accommodatie op sportpark De Pol in Gaanderen.

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS 2 Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 HOOFDSTUK 2 BESTEMMINGSREGELS 3 Artikel 3 Groen 3 Artikel 4 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 5 Leiding

Nadere informatie

Fortuinlaan Krommenie Regels

Fortuinlaan Krommenie Regels Vastgesteld Wijzigingsplan Fortuinlaan Krommenie Regels Fortuinlaan Krommenie Inhoudsopgave Regels Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Hoofdstuk 2 Artikel 3 Artikel 4 Hoofdstuk 3 Artikel 5 Artikel

Nadere informatie

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Nota beantwoording zienswijze bestemmingsplan Meppel Zuid. 1 Samenvatting en beantwoording zienswijze Bijlage 3 Januari 2013 Nota beantwoording zienswijze

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Maassluis. Raadsvoorstel (openbaar) its MRT APR Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu RAADSBESLUIT: genieente

Maassluis. Raadsvoorstel (openbaar) its MRT APR Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu RAADSBESLUIT: genieente Raadsvoorstel (openbaar) Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu & genieente Maassluis registratienummer 2011-773 opsteller advies paraaf afdelingshoofd medeparaaf afdeling(en) portefeuillehouder(s) de

Nadere informatie

Zienswijzennota. Westerstraat 92. (Doc.nr. # )

Zienswijzennota. Westerstraat 92. (Doc.nr. # ) Zienswijzennota Westerstraat 92 (Doc.nr. #4354795) 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1. Status zienswijzennota 1.2. Procedure 1.3. Ingekomen zienswijzen 2. Zienswijzen: ontvankelijkheid, samenvatting, beoordeling

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING WINDROOS, SLIEDRECHT

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING WINDROOS, SLIEDRECHT RUIMTELIJKE ONDERBOUWING WINDROOS, SLIEDRECHT ABB Ontwikkeling B.V. / 29 december 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding/Projectomschrijving 3 1.2 Vigerend bestemmingsplan 4 1.3 Procedure 6 2.

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan AZC Francois de Veijestraat Binnen de termijn dat het ontwerp-bestemmingsplan ter visie lag zijn vier zienswijzen ontvangen. De zienswijze van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE AFDELING RD 1 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE II. III. IV. ZIENSWIJZEN EN COMMENTAAR OP ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Objectinformatie. De Trefkoel te Groningen

Objectinformatie. De Trefkoel te Groningen Objectinformatie Inhoudsopgave 1. Informatie 2. Ligging 3. Kadastrale informatie 4. Plattegronden 5. Impressie 6. Contactgegevens Informatie In het nieuwbouwcomplex De Trefkoel, fase II, wordt commerciële

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f

Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het wijzigingsplan Zeedijk 5f met identificatienummer NL.IMRO.0505.WP173Zeedijk5f-3001 van de gemeente

Nadere informatie

E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus AD STEENWIJK. procedure. Omgevingsvergunning

E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus AD STEENWIJK. procedure. Omgevingsvergunning E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus 166 8330 AD STEENWIJK behandeld door Mevrouw J. Vriesema afdeling Inwoners en Ondernemers telefoon 14 0521 ons kenmerk

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Molenstraat 45, Deurne NL.IMRO.0762.BP A004

Voorontwerpbestemmingsplan Molenstraat 45, Deurne NL.IMRO.0762.BP A004 Voorontwerpbestemmingsplan Molenstraat 45, Deurne NL.IMRO.0762.BP201003-A004 Beantwoording van inspraakreacties In het kader van de voorbereiding van het bestemmingsplan heeft het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

R e g e l s rgl

R e g e l s rgl R e g e l s 267.00.01.43.01.rgl I n h o u d s o p g a v e I n l e i d e n d e r e g e l s Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Relatie met geldend bestemmingsplan 5 B e s t e m m i n g s r e g e l s Artikel

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam De heer N.F. Prüszner Postbus 79092 1070 NC Amsterdam. Betreft: Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Prüszner,

Gemeente Amsterdam De heer N.F. Prüszner Postbus 79092 1070 NC Amsterdam. Betreft: Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Prüszner, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Gemeente Amsterdam De heer N.F. Prüszner Postbus 79092 1070 NC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Ontwerp omgevingsvergunning Geachte heer

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld Status: Definitief Datum: 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld 2 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beeldkwaliteitsplan 3 1.3 Opbouw beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 2011

VERGADERING GEMEENTERAAD 2011 VERGADERING GEMEENTERAAD 2011 VOORSTEL Registratienummer 12 Bijlage(n) Onderwerp Verbouwen/uitbreiden van voormalige politiebureau op het perceel H.M. van Randwijklaan 18 te Middenbeemster, ten behoeve

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Regels HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Dit bestemmingsplan is een gedeeltelijke uitwerking van het bestemmingsplan 'Nieuwe Vesting', dat door de gemeenteraad van Bergen op Zoom is vastgesteld op 21 november

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG)

Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG) Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201608017 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van het kinderdagverblijf Tesselseplein 12 tot een woning

Nadere informatie

RENOVATIE EN TRANSFORMATIE VAN WINKELCENTRUM KASTANJEHOF IN MAASLAND

RENOVATIE EN TRANSFORMATIE VAN WINKELCENTRUM KASTANJEHOF IN MAASLAND RENOVATIE EN TRANSFORMATIE VAN WINKELCENTRUM KASTANJEHOF IN MAASLAND 28 januari 2009 EEN NIEUWE IMULS: MEER OENHEID EN LEVENDIGHEID De renovatie van de gebouwen van het winkelcentrum Kastanjehof en de

Nadere informatie

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend.

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend. Raadsvergadering: 8 september 2015 Agendapunt: 9 Kenmerk: ADV 15/10205 Datum voorstel: 11-8-2015 Portefeulllehoudert Wethouder B. Jaspers Faijer Informant: de heer R. van der Spek Onderwerp: Appartementencomplex

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing voor de herbouw van een schuur ten behoeve van bouwbedrijf Been, Kommisjewei 28 te Opeinde. Bestaande situatie

Ruimtelijke Onderbouwing voor de herbouw van een schuur ten behoeve van bouwbedrijf Been, Kommisjewei 28 te Opeinde. Bestaande situatie Ruimtelijke Onderbouwing voor de herbouw van een schuur ten behoeve van bouwbedrijf Been, Kommisjewei 28 te Opeinde 28 26 Bestaande situatie 1. Aanleiding Directe aanleiding is het verzoek d.d. 18 november

Nadere informatie

Nota van uitgangspunten

Nota van uitgangspunten Nota van uitgangspunten Onderwerp: Project Planetenlaan 168, kinderdagverblijf Op Stoom Datum: 5 december 2017 Opgesteld door: H. Beelen 1. Aanleiding Kinderopvang Op Stoom is voornemens een kinderdagverblijf

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PLANREGELS

INHOUDSOPGAVE PLANREGELS II. REGELS - 32 - INHOUDSOPGAVE PLANREGELS HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS...35 Artikel 1 Van toepassing verklaring...35 Artikel 2 Begrippen...35 HOOFDSTUK 2 BESTEMMINGSREGELS...37 Artikel 3 Sport...37 Artikel

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Inleiding Bij besluit van 28 juli 2010 hebben burgemeester en wethouders van Lochem aan Sport & Science

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1259 10 januari 2017 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem Nr. 2016/144799 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep projectnummer 17008 Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Versienummer:

Nadere informatie

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN Gemeente Vlissingen april 2016 TOELICHTING Planbeschrijving Op 12 oktober 2015 heeft de gemeente Vlissingen met Lidl Nederland

Nadere informatie

Wijzigingsplan Bedrijvenpark Oudeland, perceel B2b, Fase 3, Huygensstraat

Wijzigingsplan Bedrijvenpark Oudeland, perceel B2b, Fase 3, Huygensstraat Gemeente Lansingerland Wijzigingsplan Bedrijvenpark Oudeland, perceel B2b, Fase 3, Huygensstraat 5 september 2011 Ontwerp Gemeente Lansingerland Wijzigingsplan Bedrijvenpark Oudeland, perceel B2b, Fase

Nadere informatie

Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT. Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord

Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT. Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord Geachte heer Van Schaick, Hierbij ontvangt u een planschaderisicoanalyse

Nadere informatie

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo)

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) 2014 Datum vaststelling college van B&W: 18 maart 2014 Datum publicatie: 26 maart 2014 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Gemeente^ Bergambacht

Gemeente^ Bergambacht Gemeente^ Bergambacht Omgevingsvergunning * B E 1 4 Z 4 1 1 1 7 Reg.dd: 01/12/2014 Beh: ROB - Ruimtelijke ordening Handhaving Burgemeester en Wethouders hebben op 19 juni 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure omgevingsvergunning bouw en planologisch strijdig gebruik

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer.

Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer. svoorstel Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer. Portefeuillehouder: J. Kuper Dienst Gebied Inrichting en beheer J. Roersma, telefoon (68 54 07) Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk

Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk

Nadere informatie

Objectinformatie. De Trefkoel te Groningen

Objectinformatie. De Trefkoel te Groningen Objectinformatie Inhoudsopgave 1. Informatie 2. Ligging 3. Kadastrale informatie 4. Plattegronden 5. Impressie 6. Contactgegevens Informatie In het nieuwbouwcomplex De Trefkoel, fase II, wordt commerciële

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

TE KOOP Markt 14 - Nierstraat 1, GENNEP

TE KOOP Markt 14 - Nierstraat 1, GENNEP TE KOOP Markt 14 - Nierstraat 1, GENNEP Algemene gegevens : Projectinformatie Centraal gelegen hoekpand in het karakteristieke centrum van Gennep. In de loop van de jaren is het pand diverse malen aangepast,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 80728 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Besluiten om nieuwe kaders

Nadere informatie

Af s p ra ke n I ij st

Af s p ra ke n I ij st i Haarlem Af s p ra ke n I ij st Inzake kinderopvang Hildebrandlaan 2 te Haarlem Naar aanleiding van de behandeling van het ontwerp-bestemmingsplan 'Kinderopvang Hildebrandlaan 2' in de commissie Ontwikkeling

Nadere informatie

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende voorwaarden... 3 Hoofdstuk 2 Ruimtelijke randvoorwaarden... 5

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende voorwaarden... 3 Hoofdstuk 2 Ruimtelijke randvoorwaarden... 5 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende voorwaarden... 3 Artikel 1 Definities... 3 Hoofdstuk 2 Ruimtelijke randvoorwaarden... 5 Artikel 2 Recreatie... 5 Gemeente Gilze en Rijen 2 Ruimtelijke randvoorwaarden

Nadere informatie

GEMEENTE HILLEGOM REGELS. onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom

GEMEENTE HILLEGOM REGELS. onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom GEMEENTE HILLEGOM REGELS onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom Hillegom, april 2010 INHOUDOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS... 4 Artikel 1 Begrippen...

Nadere informatie

Toetsingskader ter beoordeling van de geschiktheid van locaties voor de vestiging van kindercentra

Toetsingskader ter beoordeling van de geschiktheid van locaties voor de vestiging van kindercentra Toetsingskader ter beoordeling van de geschiktheid van locaties voor de vestiging van kindercentra Gemeente Bussum Afdeling Ruimte Afdeling Vergunningen & Handhaving 2012 Inleiding Met grote regelmaat

Nadere informatie