GUERRILLA MARKETING: MIJN VISIE PAPER 1 SCIENCE SCHOOL CAS DEGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GUERRILLA MARKETING: MIJN VISIE PAPER 1 SCIENCE SCHOOL CAS DEGEN"

Transcriptie

1 GUERRILLA MARKETING: MIJN VISIE PAPER 1 SCIENCE SCHOOL CAS DEGEN

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding - Aanleiding - Informatievraag 2. Het begrip & verschillende visies 3. Guerrilla marketing & wetenschap 4. Out of the box denken 5. Niet traditionele middelen 6. Offline vs online 7. Cases 8. Conclusie 9. Literatuurlijst

3 Aanleiding Guerillamarketing is een onderwerp wat mij al jaren heel erg aantrekt, na enkele lessen en workshops te hebben gevolgd ontbreekt het diepe inzicht in dit onderwerp nog steeds. We kennen allemaal de creatiefste voorbeelden op marketingblogs, maar hoe gaat het nou precies in zijn werk? Wat komt er allemaal bij een succesvolle actie kijken? Dat zijn vragen waar ik het antwoord nog niet van weet. Rekening houdende met mijn hoofddoel in de E-fase (het starten van een eigen reclameonderneming) zal een verdieping in dit onderwerp zeer van pas komen. Bestaan er bijvoorbeeld wetenschappelijke onderbouwingen van het onderwerp? Zijn er bedrijven die zich volledig op deze vorm storten? Kortom heel wat informatie te winnen, de informatie vraag luidt dus als volgt: Hoe pas ik guerilla-marketing kennis toe in een eigen onderneming?

4 Het begrip en verschillende visies: Guerrilla Marketing Volgens vele marketeers is Guerilla marketing één van de creatiefste vormen van marketing voeren. Na het lezen van vele boeken en verschillende zogenaamde guerrilla bijbels ben ik tot de conclusie gekomen dat er geen direct stappenplan bestaat voor de perfecte Guerrilla stunt. Het is en blijft wetenschappelijk moeilijk te vangen deze vorm van Marketing. Het gaat immers om Guerrilla, zo n oorlog bestaat uit onvoorspelbare acties en onverwacht gedrag. Het begrip Guerilla Marketing is uitgevonden door Jay Conrad Levinson in Maar de invulling van het begrip destijds is achterhaald, na het lezen van één van zijn laatste boeken is het hedendaags begrip anders. Levinson ging uit van een marketing acties die zo goedkoop zoveel mogelijk mensen zouden bereiken. Het gebruiken van studenten in plaats van dure reclame bureaus voor het opzetten van een campagne zou volgens Levinson al Guerilla zijn, dat zegt naar mijn mening genoeg over het verschil met het hedendaagse begrip. Al met al blijft het wel de godfather van Guerilla marketing en hebben ze blijkbaar in de branche nog steeds respect voor deze man. Na uit te hebben gezocht wie nou de bedenker was van dit begrip, blijf ik nog steeds met de vraag zitten waarom hij het nou Guerrilla heeft genoemd. Het bekende Van Dale woordenboek blijkt verteld mij het volgende: Guerilla (Sp.), m. ( s): 1 (verdedigende oorlog) oorlog tegen indringers of burgeroorlog, gevoerd door ongeregelde groepen van gewapend landvolk (Guerillos). Wikipedia gaat wat dieper op de stof in, al met al het voeren van oorlog tussen twee ongelijke partijen lijkt de grootste conclusie te zijn. Een stuk uit het informatieve lab van Wikipedia doet mij de bel rinkelen: Guerrillas slaan toe en lossen daarna schijnbaar op in het niets. Levinson noemt zijn Guerilla tactieken wapens die je inzet voor aanvallen maar daarmee houdt zijn guerilla op. Bij hem staat dat dus voor zuinigjes en slim omgaan met traditionele reclamemiddelen. Naar mijn mening gaat het in Guerilla marketing gezien de letterlijke betekenis daarvan, om het toeslaan vanuit een onverwachte hoek en op een zo onvoorspelbaar moment mogelijk. Wat dus niet via de traditionele media kanalen kan gebeuren. Die zijn alles behalve onvoorspelbaar, onverwacht en verrassend, en belangrijker nog ze zijn uitgewerkt. Daar zit het verschil in tussen de hedendaagse visie en die van de grondlegger Levinson in.

5 Out of the box Het gebrek aan innovatie en te weinig creativiteit zien marketeers als een van de grootste bedreigingen van het vak Het voeren van deze vorm draait allemaal om creativiteit en innovatie. Traditioneel is niet meer van deze tijd. Het bereiken van de doelgroep (want daar is waar het allemaal nog steeds om draait) word steeds lastiger op de traditionele manier. Vooral jongeren zoals ik trappen niet meer in doordachte massareclame en opdringerige commerciële boodschappen. Maar hoe kan het dan anders? Uit een enquête van een tijdschrift voor marketeers blijkt dat de meeste marketeers het ook even niet meer wisten. Het vinden van nieuwe communicatie manieren lijkt de grootste uitdaging te zijn van het voeren van Guerilla marketing. Het is een pré om out-of-the box te denken. > introductie nieuwe grip fles coca cola.

6 Guerrilla marketing en wetenschap Nederlandse managementwetenschappers hebben ook weinig te melden over guerrilla marketing, zo bleek uit onderzoek naar leraren op hogescholen en universiteiten. Uit een interview met een universitair docent consumentengedrag aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam kwam het definitieve antwoord. Helaas kon ook hij het begrip niet wetenschappelijk bevatten, Guerrilla marketing is niet wetenschappelijk te vangen. Het blijkt dat mensen wel bekend zijn met de Levinson de bedenker van de term. In de ogen van veel marketeers en leraren behoort deze vorm in het rijtje viral marketing, sponsoring, free publicity, productplacement en buzz marketing thuis. De wetenschap heeft niet een antwoord op alles, Guerrilla Marketing word wetenschappelijk niet meer en minder dan een verzamel naam voor onconventionele manier van reclame maken gezien.

7 Offline of online? Internet lijkt het ideale medium voor Guerrillamarketing. Op welke manier zouden consumenten het onverwachte en effectieve effect van deze vorm online kunnen beleven? Vele offline cases wijzen uit op verrassingseffecten en zoals eerder verteld in deze paper out of de box denkwijzen. Een buzz losmaken op het internet lijkt hiervoor de oplossing te zijn. Ervoor zorgen dat consumenten en journalisten doormiddel van je actie over je gaan praten, dan ben je blijkbaar bezig met het voeren van online guerrilla voeren. Het klinkt voor mij tegenstrijdig in de oren want uit eerder onderzoek blijkt dat het voeren van deze vorm juist buiten officiële kanalen moet gebeuren, en naar mijn mening valt het internet daar niet onder. Veel bedrijven denken bij reclame meteen aan internet met banners en buttons, de billboards van het internet. Guerilla marketing kan ook voorkomen in de volgende online onderdelen zoekmachine optimalisatie (search engine optimization, SEO). Dit betreft steeds wisselende technieken en strategieën om hoog te scoren in de zoekresultatenlijstjes van zoekmachines. Soms op een onethische manier, maar meestal als een serieuze poging om gevonden te worden. multilevel marketing / affiliate programs. Dit zijn marketing tools waarbij derden in ruil voor een provisie jouw product of dienst promoten aanwezigheid op internet forums, nieuwsgroepen of chatkanalen. buzz marketing / viral marketing, de online variant van de mond-tot-mond reclame. Van een e-card die je door kunt sturen tot een game waar je een level hoger komt als je andere spelers aanbrengt. marketing, van een geniale digital card tot het opzetten en toesturen van een creatief en bruikbaar e-zine. Moeilijk op grote schaal in te zetten vanwege het gevaar van spam, dus ook hier moet de creativiteit voor het tegenwicht zorgen. mobile guerilla communicatie begint pas net van de grond te komen. SMS marketing is een eerste verschijnsel in die richting. Al met al is er door internet een nieuwe generatie van guerilla marketing activiteiten aan het ontstaan. De naam 'guerilla marketing' is daarbij onbelangrijk. Waar het om gaat is de boodschap die uit de guerilla-successen spreekt, namelijk dat creativiteit weer minstens zo belangrijk geworden is als het budget. Daarmee komt er een groter gewicht te liggen op het feitelijke creëren en realiseren van de uiteindelijke communicatiemiddelen. Het is een goed teken dat de mogelijkheden blijven groeien. De kleinere jongens kunnen het zo veel makkelijker opnemen tegen de grote jongens met een veel groter budget. Of er moet worden gekozen tussen online of offline? Ik denk dat een combinatie van beide tot zijn beste recht komt. Een offline campagne die zoveel online buzz veroorzaakt is in mijn ogen een geslaagde actie. Offline & online is dus het antwoord op mijn vraag.

8 Niet traditioneel Om een goede sluiproute te vinden naar de klant, doormiddel van een succesvolle Guerrilla marketing actie, moet er out-of-the box bedacht worden. Het gebruik van standaard media is te voor de hand liggend om een actie tot succes te leiden. Om een actie succesvol te gebruiken moeten marketeers van vele markten thuis zijn, het logistieke proces, het plannen van geheime acties en vinden van perfecte locaties behoort tot de vele taken. Het zien van nieuwe kansen is een tool die ook beheerst moet worden, nieuwe media betekent automatisch nieuwe kansen. Het is natuurlijk wel van belang dat het nieuwe gekozen media bij het product en de daarbij horende boodschap past. Een effectieve actie moet de consumenten op een verfrissende en verrassende manier pakken. Vernieuwing is het sleutel woord voorafgaand een actie, de gekste ideeën die wel eens tijdens een brainstorm sessie, of een trein reis voorbij zijn gekomen in gedachten zouden perfect kunnen zijn voor een actie, zolang ze op de juiste manier worden toegepast. Guerrilla marketing en niet traditionele media geven de marketeers een dosis flexibiliteit. Het voeren van deze vorm word zo flexibel en verschillend dat het gebruik van bestaande media moeilijk word om je idee te presenteren. Het opvallen tussen concurrenten is niet moeilijk zolang er out of the box gedacht word, en dit op een juiste manier word uitgevoerd. Kortom vernieuwing, niet-traditionele media en verrassingseffect zijn de sleutel woorden. Er kan pas iets nieuws gecreëerd worden als bekend is wat er eerder is gedaan binnen de operationele markt of bedrijfstak. Het wiel opnieuw uitvinden is geen optie. Guerrilla actie italiaans restaurant keten (spaghetti)

9 Cases Door het bestuderen van Cases krijg ik een inzicht in de mogelijkheden en non-traditionele middelen die worden gebruikt tijdens het voeren van deze vorm. Na het verzamelen van verschillende cases van reclamebureaus, websites en forums heb ik een verzameling leerzame cases samengevat. Opdrachtgever: Swiss skydive Swiss skydive heeft de beleving van het skydiven kunnen overbrengen bij potentiele skydive klanten. Een foto van een het zicht tijdens zo n val, op het vloer van een lift geplaatst. Het is niet-traditioneel en erg verrassend. Zoals we eerder hebben geleerd tijdens deze paper waren dat 2 succesfactoren voor een actie.

10 Opdrachtgever: Fitness First De consument word niet graag met gezondheid feiten zoals in dit geval het gewicht, geconfronteerd. Daar heeft het uitvoerende reclamebureau voor de opdrachtgever Fitness First goed op in gespeeld. Een goed voorbeeld hoe een traditioneel medium als een bushokje, word omgetoverd tot iets geheel nieuws. Zodra de persoon gaat zitten verschijnt het gewicht op de digitale weegschaal. Actie heeft veel buzz veroorzaakt op het internet en dus veel naamsbekendheid. Opdrachtgever: actiefilm 2012 Tijdens de film word de aarde overstroomd door tsunami s. De consument beleefd door deze actie het zelfde gevoel. Goed voorbeeld van het ombuigen van traditioneel naa niet-traditioneel

11 Opdrachtgever: Campaign against landmines Het doel is om de mensen er bewust van te maken wat er in deze ontwikkelingslanden speelt. Een verrassende confrontatie met feiten doormiddel van deze guerrilla vervuld dit doel uitstekend.

12 Opdracht gever: Universal studios Voor de fil king kong 3D is er op een strand in California ingespeeld op de beleving tijdens deze film. Miljoenen views van plaatjes op internet waren het gevolg. Met deze kleine selectie uit de case studie die is gedaan, is duidelijk gemaakt wat de mogelijkheden zijn binnen deze vorm. Het is oneindig en alles is toegestaand.

13 Conclusie Guerrilla marketing heeft me nog meer aangetrokken na het verdiepen in het begrip. Het is in mijn ogen 1 van de creatiefste vormen van marketingvoeren. Het grootste voordeel wat eruit valt te halen zijn de lage kosten tegenover het (mocht het succelvol uitpakken) grote bereik. Guerrilla marketing is geschikt voor elk bedrijf met welk budget dan ook. Een goed Guerrilla actie bevat de volgende elementen: -Onvoorspelbaar -Onconventioneel -Origineel -Opvallend -Wauweffect De voordelen van deze vorm, de snelheid, het lage budget, groot bereik zijn inmiddels bekend. Er zijn ook nadelen aan verbonden. Het is een agressieve vorm van marketing die vaak op het randje balanceert, en acties zijn moeilijk te bedenken. De nadelen zijn in mijn ogen juist een uitdaging. Vragen die moeten gesteld woorden voorafgaand een succesvolle marketing-actie: Is de actie origineel? Is de actie onvoorspelbaar? Heeft de actie voldoende bereik? Is de actie relevant? (kernwaarden prodcuct i.c.m. doelgroep) Is de timing goed? Het antwoord op de hoofdvraag, of er een business perspectief voor mij inzit met deze marketing vorm, is nog niet totaal beantwoord. Het heeft me wel aan het twijfelen gezet, het is een erg leuke vorm, maar om je als bureau op dit gebied te specialiseren lijkt in mij ogen iets te hoog gegrepen. Ik sluit natuurlijk niet uit dat ik met een eigen onderneming deze vorm in een marketingcampagne ga uitvoeren voor een eventuele klant.

14 Literatuurlijst Guerrilla marketing nieuwe sluiproutes naar het hart van je klant Auteur: Cor Hospes Uitgever: Marketing & sales update / HAYSTOK 2007 Guerrillamarketing voor DUMMIES Auteur: Jonathan Margolis, Patrick Garrigan Uitgever: Pearson education 2008 Guerrilla Marketing revolutie Auteur: Cor Hospes HAYSTOK 2009

Guerrilla Marketing. Guerrillamarketing is volwassen geworden, maar blijft gelukkig nog volop kwajongensstreken houden.

Guerrilla Marketing. Guerrillamarketing is volwassen geworden, maar blijft gelukkig nog volop kwajongensstreken houden. Guerrilla Marketing Guerrillamarketing is volwassen geworden, maar blijft gelukkig nog volop kwajongensstreken houden. Mayke Putman 1603472 Seminar Content Design Docent: Madris Duric 04-06-2014 1 Guerrilla

Nadere informatie

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT?

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? Strategie Concept Creatie 10 handige stappen waar je elke conceptklus mee kunt starten! Hoe goed, scherp en speels een creatief van je afdeling

Nadere informatie

Innovatief vermogen. Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO

Innovatief vermogen. Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO Innovatief vermogen Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO Situatie: Tijdens mijn werk, boodschappen doen, aankoopgedrag, studie en nog veel meer dagelijkse stappen komen consumenten, inclusief ik, steeds

Nadere informatie

Syntens. emarketing Internationaal zakendoen via internet

Syntens. emarketing Internationaal zakendoen via internet Syntens emarketing Internationaal zakendoen via internet Dennis van den Broek Creative Director @ Creactiv inhoud Creactiv, wat is dat? De Creactiv visie E-mail Marketing Marketplaces (Social) Networking

Nadere informatie

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 1 Introductie wat is marketing? 2 Ken je klant wie is je klant en wat denkt/voelt/wil hij/zij? 3 Creative marketing kan

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Inbound vs. outbound marketing 3 2. Wat is inbound marketing? 4 3. Marketing tijdens een recessie 6 4. Inbound marketing in 2012 7 Over de auteur: Dennis

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Doelstelling voor vandaag Synergie tussen on- en offline communicatie Doelgroep bepalen die aanwezig

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn.

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn. PRdesQ is ontstaan uit frustratie. Wij konden geen online gereedschap vinden die tegen een faire prijs gebruikmaakt van de moderne PR mogelijkheden. De razendsnel veranderende wereld van communicatie,

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: prikkel je geest Out of the box denken. Of, buiten de gebaande paden denken. Doorbreek denkpatronen. Breekt het zweet je al uit als je dit hoort? Heb jij moeite

Nadere informatie

De marketeer in 2015

De marketeer in 2015 De marketeer in 2015 1a. Hoe ga je als marketeer 2015 in: fact based of op intuïtie? 1b. Hoe ga je als marketeer 2015 in: 'web first' of 'mobile first'? 1c. Hoe ga je als marketeer 2015 in: transactiegericht

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Wrap It Up

INBOUND MARKETING. Wrap It Up Wrap It Up Wat Ú wilt Prospects winnen en klanten binden. Een nooit eindigend proces. Optimaal gebruik email-adressen Toekomstig gebruik Social Media. Daarnaast wordt het monitoren van Forums steeds belangrijker.

Nadere informatie

Effectief campagne voeren. Actiegroependag Bescherm de kust, Rotterdam, 9 april 2016 Maaike Wermer

Effectief campagne voeren. Actiegroependag Bescherm de kust, Rotterdam, 9 april 2016 Maaike Wermer Effectief campagne voeren Actiegroependag Bescherm de kust, Rotterdam, 9 april 2016 Maaike Wermer Wat ga ik vandaag vertellen Voorstel ronde Naam Actiegroep Ervaring met campagne voeren/omgaan met de media

Nadere informatie

*Thema s 2010. Vraagt u ons naar de specifieke promotionele mogelijkheden in onze nieuwsbrieven, specials of themanummers. www.hifi.

*Thema s 2010. Vraagt u ons naar de specifieke promotionele mogelijkheden in onze nieuwsbrieven, specials of themanummers. www.hifi. Internetconcepten HiFi.nl b2b.hifi.nl Muziek.nl High Fidelity Discs AV & Domotica SAVA-Award Nieuwsbrieven HiFi-zine HiFi.nl B2B AV & Domotica e-zine Muziek.nl e-zine High Fidelity Discs e-zine Partner-

Nadere informatie

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing Starterscafé Rabobank Peelland Zuid Presentatie Zoekmachine marketing Programma: 1. Introductie 2. Vindbaarheid en Zoekmachine marketing 3.Zoekmachine optimalisatie 4. Zoekmachine adverteren 5. Vragen

Nadere informatie

Ga hosselen. Drie handige stappenplannen

Ga hosselen. Drie handige stappenplannen Ga hosselen Drie handige stappenplannen DRIE HANDIGE STAPPENPLANNEN Beste lezer, In deze download heb ik drie belangrijke stappenplannen uit mijn boek Ga hosselen voor je samengevat. Handig om apart te

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

INFLUENCER MARKETING

INFLUENCER MARKETING INFLUENCER MARKETING Influencers zijn gebruikers op sociale media die veel vertrouwen bij hun volgers hebben verworven. Door over een merk of een product te schrijven kunnen ze de aankoopbeslissingen van

Nadere informatie

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26 Deelnemers... 8 Sectoren... 8 Functies... 9 Grootte van de zorginstellingen... 0 Marketing & organisatie... Medewerkers... Budgetten voor online marketing... 2 Online marketing in de praktijk... 5 Toepassing

Nadere informatie

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO WIJ ZIJN ITCH CREATIVE STUDIO een creatief bureau met een team van 4 specialisten, we hebben ruim 14 jaar ervaring en zijn sterk in het bedenken en ontwikkelen van een strategische

Nadere informatie

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN!

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! WWW.TEVREDENMARKETING.NL Email: info@tevredenmarketing.nl - Tel: 020-261 9445 U kunt bij ons terecht voor o.a. de volgende diensten 1 Google Adwords

Nadere informatie

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Met deze checklist krijg je inzicht in jouw kansen om in het komende kwartaal een heerlijke golf aan sales op

Nadere informatie

Streetvertising Chalkvertising Sand- & Snowmarking Green Advertising CleanLab

Streetvertising Chalkvertising Sand- & Snowmarking Green Advertising CleanLab Innovatieve media Streetvertising Chalkvertising Sand- & Snowmarking Green Advertising CleanLab Prijs vanaf 500 500 1000 325 0 Weken zichtbaar* 16 1 0,1 0,5-4 1-52 Levertijd in dagen 6 6 21 14 verschillend

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

De 9 succesfactoren. voor contentmarketing

De 9 succesfactoren. voor contentmarketing De 9 succesfactoren voor contentmarketing Content- of contextmarketing? Direct toepasbaar www.idmk.nl De 9 succesfactoren voor contentmarketing In 2014 is contentmarketing één van de meest gebruikte woorden

Nadere informatie

THE COMMUNICATION GROUP VERDUIDELIJKT HET BEGRIP EN VAKGEBIED COMMUNICATIE. in opdacht van

THE COMMUNICATION GROUP VERDUIDELIJKT HET BEGRIP EN VAKGEBIED COMMUNICATIE. in opdacht van THE COMMUNICATION GROUP VERDUIDELIJKT HET BEGRIP EN VAKGEBIED COMMUNICATIE in opdacht van MARKETING COMMUNICATIE 1 Er zijn drie soorten communicatie: marketing-, interne- en publieks-communicatie. De wereld

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Facebook Campaigns. Gericht adverteren op de grootste website ter wereld

Facebook Campaigns. Gericht adverteren op de grootste website ter wereld Facebook Campaigns Gericht adverteren op de grootste website ter wereld Wist je dat 5,5 20 % miljoen Belgen gebruiken Facebook van al onze tijd online wordt op Facebook gespendeerd 78 % 75 % van de Facebook-gebruikers

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Adverteren Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Adverteren De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap

Nadere informatie

hier niet, maar wel bijvoorbeeld in de USA.

hier niet, maar wel bijvoorbeeld in de USA. Innovatie Innovatie is noodzakelijk. Altijd. Dat geldt voor elke organisatie, dus ook voor klantenservice en klantcontact. CR&T gaat de komende maanden op bezoek bij klantcontactprofessionals, met als

Nadere informatie

Training Kom hoger in Google (SEO)

Training Kom hoger in Google (SEO) Training Kom hoger in Google (SEO) Meer klanten en omzet door een beter vindbare website Waarom is hoger scoren in Google belangrijk? Zoekmachines als Google spelen een essentiële rol op internet. Ze helpen

Nadere informatie

NIMA Online Marketeer Leergang

NIMA Online Marketeer Leergang NIMA Online Marketeer Leergang NIMA Online Marketeer leergang NIMA Online Marketeer is ontwikkeld voor marketeers die officiële erkenning willen voor online marketingkennis opgedaan in de praktijk of gedurende

Nadere informatie

DEMAND SIDE PLATFORMS CENTRALISEREN KANALEN

DEMAND SIDE PLATFORMS CENTRALISEREN KANALEN DATA MANAGEMENT 1 A STORY ABOUT DATA 2003 DATA IN ADVERTISING 2011- DATA VANUIT PUBLISHERS START 2010 DEMAND SIDE PLATFORMS CENTRALISEREN KANALEN BUREAUS HEBBEN DIT AL GOED BEGREPEN INKOOP INKOOP PROCESSEN

Nadere informatie

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends.

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Door: Patricia Redsicker Bron/voor u gelezen: www.marketingonline.nl Volgens het Infinite Dial

Nadere informatie

Hoe kan inbound marketing uw B2B organisatie helpen met het genereren van meer leads?

Hoe kan inbound marketing uw B2B organisatie helpen met het genereren van meer leads? Hoe kan inbound marketing uw B2B organisatie helpen met het genereren van meer leads? Maliestraat 3 3581 SH Utrecht Telefoon: 030 256 75 90 Fax: 030 256 75 91 Website: www.chainconnection.com Inhoud 3

Nadere informatie

WORKSHOP SCOREN MET UW TOERISTISCHE WEBSITE

WORKSHOP SCOREN MET UW TOERISTISCHE WEBSITE WORKSHOP SCOREN MET UW TOERISTISCHE WEBSITE Wie zijn wij? Peter Dekker Alfons van Duijvenbode Agenda Belang van online in toerisme Gebruiksvriendelijke websites Online marketing dimensies Vragen & Meer

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN DE 7 REDENEN WAAROM MARKETEERS NIET OM RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN Odette Vlek Senior marktonderzoeker Ruigrok NetPanel November 2015 INTRODUCTIE Online research communities zijn al enige jaren hot.

Nadere informatie

Leeuwarden Lacrosse. Deze brochure zal u een gedetailleerd beeld geven van de mogelijkheden tot ondersteuning van Leeuwarden Lacrosse.

Leeuwarden Lacrosse. Deze brochure zal u een gedetailleerd beeld geven van de mogelijkheden tot ondersteuning van Leeuwarden Lacrosse. Sponsorbrochure Voorwoord Voor u ligt de sponsorbrochure van Leeuwarden Lacrosse. Deze vereniging is de allereerste Lacrosse vereniging van Friesland en is opgericht in november 2011. Om inwoners van Friesland

Nadere informatie

De juiste klanten via search engine marketing. Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010

De juiste klanten via search engine marketing. Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010 De juiste klanten via search engine marketing Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010 Agenda 1 2 3 4 5 Introductie Wat is Zoekmachine Marketing Voor en nadelen van SEA en SEO Webshop/Leadgeneratie

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

De Ideale Combinatie van Content en Marketing

De Ideale Combinatie van Content en Marketing De Ideale Combinatie van Content en Marketing Content Marketing. De eerste keer dat ik over content marketing hoorde was in mijn eiwitpoeder.nl tijdperk zo n 10 jaar geleden. Je moet goede content schrijven,

Nadere informatie

Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick

Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick Peet van de Wiel (Podium) Ignas van Schaick (EMS FILMS) Trailer De Nieuwe Wildernis De Nieuwe Wildernis, het merk De waarde en de impact van het medium

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 Inhoudsopgave 1. Kengetallen 3 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 3. Dialoogmarketingbudget 5 3.1. Percentage dialoogmarketing binnen het marketingbudget 5 3.2. Dialoogmarketingbudget

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch?tip: Waarom wij? Innovatie in Design Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

The undercover games - Politie Nederland Leerjaar 3, schooljaar

The undercover games - Politie Nederland Leerjaar 3, schooljaar The undercover games - Politie Nederland Leerjaar 3, schooljaar 2017-2018 1. De opdrachtgever Wat doet de Politie Nederland? Politie Nederland is een organisatie die garant staat voor orde en handhaving

Nadere informatie

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen!

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! In 1 weekend ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en strategieën op het gebied van Internet Marketing en Business Building.

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch!?tip: Waarom wij? INNOVATIE IN DESIGN Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 1 Pagina 1 Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 MBO ECONOMIE BRIEFING: Elke groep maakt een reclamecampagne voor

Nadere informatie

3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN

3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN 3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN WAT IS HET? De 3M Science Challenge is een wedstrijd voor leerlingen van middelbare scholen scholen die draait om creativiteit, vindingrijkheid en innovatie. OPDRACHT

Nadere informatie

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Boost uw carrière Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Introductie Update uw kennis De wereld om ons heen verandert in een steeds hoger tempo. Hoe goed

Nadere informatie

Case 4: Consultancy KC Tennis

Case 4: Consultancy KC Tennis Case 4: Consultancy KC Tennis Projectgroep 6 Jordy Bakker Bas Heijnen Bart Janssen 21 april 2015 Arlon Biemans 1 Inhoudsopgave 1. Hoofddoel: Analyse m.b.t. strategie... 3 1.1 Verschillen doelgroep online

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET

BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET Hoe videoclips bijdragen aan: BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET Watch things happen or make things happen? Online Marketing In 2009 leerde het bedrijfsleven dat Social

Nadere informatie

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee DATUM September 2018 AUTEUR Henno van de Hee Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 2 SCAN & PLAN Scan Plan 3 DIENSTVERLENING Advies Uitvoering Introductie 1STEP INTO MY GEAR Online marketing is een relatief nieuw

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with. 20/03/2018 Surf Plank (0/9)

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with. 20/03/2018 Surf Plank (0/9) Surf Plank Doe jij offline? Doen wij online. made with http://beacon.by/magazine/pdf/surf-plank/surf-plank?type=print 1/13 Inhoud 1. Wat doe jij? 2. Wat doen wij? 3. Hoe werken wij? 4. Wat kost dat? 5.

Nadere informatie

Contentstrategie Werkgroep 7

Contentstrategie Werkgroep 7 Werkgroep 7 Agenda Metadata FTW (Content) Marketing Toetsing en beoordeling 2 Metadata FTW Wat is metadata informatie over informatie is het cement van content zorgt voor de structuur, context en betekenis

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie Recht op uw doel af FenceWorks heeft dankzij de combinatie van haar printtitels, mediacontacten

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

donderdag 5 mei 2011 Meer omzet door strategisch kiezen van (nieuwe) media!

donderdag 5 mei 2011 Meer omzet door strategisch kiezen van (nieuwe) media! Meer omzet door strategisch kiezen van (nieuwe) media! WERNER VAN BEUSEKOM conceptontwikkelaar & merkstrateeg DAGELIJKSE CONCURRENTIESTRIJD DAGELIJKSE CONCURRENTIESTRIJD DAT GELDT NIET ALLEEN VOOR A-MERKEN

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

CASESTUDIE? HOE KRIJG IK MIJN WINKEL VOL? 12 februari 2014, Richard van Hoorn

CASESTUDIE? HOE KRIJG IK MIJN WINKEL VOL? 12 februari 2014, Richard van Hoorn CASESTUDIE? HOE KRIJG IK MIJN WINKEL VOL? Hoe krijg ik mijn winkel vol? Inzet marketingbudget Hoe meet je of de kosten van printmedia opwegen tegen het effect? Het commercieel effect De klassieke commerciële

Nadere informatie

HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN

HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN 1 INTRODUCTIE H:6 Dit hoofdstuk bekijkt het meest flexibele element van marketingprogramma s. Marketingcommunicatie-instrumenten zijn die

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with Surf Plank Doe jij offline? Doen wij online. made with Inhoud 1. Wat doe jij? 2. Wat doen wij? 3. Hoe werken wij? 4. Wat kost dat? 5. Referentie 6. Maak een afspraak Wat doe jij? De meeste bedrijven beginnen

Nadere informatie

Toelichting Lean Canvas 1.0 & 2.0. Problem (Lilian)

Toelichting Lean Canvas 1.0 & 2.0. Problem (Lilian) Toelichting Lean Canvas 1.0 & 2.0 Problem (Lilian) De drie grootste problemen waren volgens ons: 1 Werkzoekende kunnen zich slecht profileren. 2 Werkzoekende kunnen zich moeilijk onderscheiden, omdat alle

Nadere informatie

Het juiste evenwicht vinden tussen SEO en SEA

Het juiste evenwicht vinden tussen SEO en SEA SEARCH MARKETING TIPS: TIP 1 VAN 8 Het juiste evenwicht vinden tussen SEO en SEA Inleiding Search marketing is niet meer weg te denken uit het online marketinglandschap. Het biedt talloze voordelen ten

Nadere informatie

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa consulting - sourcing - solutions Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa Marcel van Rijn Marco van Veen 9 januari 2014 Marcel van Rijn Mede oprichter Connect2Crowd Meer dan 15 jaar corporate

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne

Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne Door: André de Ruijter, Productmanager Lead Generation @ Daisycon Nieuwe klanten komen u niet aanwaaien. Al

Nadere informatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie Recht op uw doel af FenceWorks heeft dankzij de combinatie van haar printtitels, mediacontacten

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure bill

stimuleert ondernemerschap BRochure bill BRochure bill 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL het innovatieve dagprogramma Ondernemerschap DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Zijn advocaten geschikte marketeers?

Zijn advocaten geschikte marketeers? Zijn advocaten geschikte marketeers? Het verkoopproces begint bij het begrijpen van het aankoopproces, ook in de advocatuur De wereld van de advocatuur is ten opzichte van vroeger sterk veranderd. Mensen

Nadere informatie