Shiatsu Vereniging Nederland juli 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Shiatsu Vereniging Nederland juli 2017"

Transcriptie

1 Shiatsu Vereniging Nederland juli 2017 INHOUD 1. Richtlijnen ten behoeve van de therapeut (praktijkvoering). 2. Richtlijnen ten behoeve van de cliënt.

2 1. Richtlijnen ten behoeve van de therapeut (praktijkvoering) Praktijkinrichting Bij de inrichting van je praktijk ben je gehouden aan de bouw- en veiligheidsvoorschriften die de gemeente stelt waar je gevestigd bent. Deze gemeentelijke voorschriften gelden voor de bouw, indeling en inrichting van de wachtkamer, garderobe en toiletten en spreek- en behandelkamer en zijn ook van toepassing op de eisen voor toegankelijkheid en veiligheid. In openbare ruimtes geldt een rookverbod. Wachtruimte Bij de praktijkruimte behoort een wachtruimte voor cliënten aanwezig te zijn, behalve als er tussen de afspraken van de praktijkhouder voldoende tussenruimte is en er geen wachttijden gelden. In de wachtruimte behoren voldoende zitmogelijkheden te zijn. Wat in de spreekkamer wordt besproken, mag niet verstaanbaar zijn in de wachtruimte. Garderobe en toiletten Er is voldoende mogelijkheid aanwezig om (natte) kleding, paraplu s en dergelijke op te bergen. In de onmiddellijke nabijheid van de spreek- of wachtkamer is een toilet dat voor cliënten gemakkelijk bereikbaar is. In of bij het toilet is een wastafel met stromend water. Spreek-/behandelkamer De ruimte is qua grootte in overeenstemming met de aard van de praktijkvoering. De plaats van de ruimte is zodanig dat geluiden niet doordringen tot andere (aangrenzende) ruimtes en omgekeerd. Als je in je praktijk een aantal cliënten individueel tegelijkertijd behandelt, moet je dat in gescheiden ruimten doen. In of in de nabijheid van de ruimte is een wastafel aanwezig. De ruimte, de eventuele onderzoekstafel en de apparatuur behandel en onderhoudt je volgens hygiënische maatstaven. (zie ook Infectiepreventie in de huisartsenpraktijk - In de praktijk zijn een verbanddoos B en een blusmiddel voorhanden. Wat de laatste betreft volgens de richtlijnen van de gemeentelijke brandweer. Toegankelijkheid De praktijk is duidelijk herkenbaar. Als de cliënt vanwege enige handicap niet in staat is de praktijkruimte te betreden, zorg je voor een adequate behandelingsmogelijkheid in een andere setting. Verlichting en ventilatie Zorg dat praktijk- en wachtruimte voorzien zijn van een veilige elektrische verlichting en daglicht als dat mogelijk is. Ook dienen er ventilatiemogelijkheden aanwezig te zijn.

3 Cliënten administratie Van iedere cliënt is een cliënten kaart aanwezig met daarop vermeld: naam, adres, tel.nummer, geboortedatum, BSN-nummer en voorts de gegevens van diagnostische en therapeutische aard. Houd de cliënten kaart en bijbehorende dossiers compleet en actueel. Bewaar de cliënten kaarten en dossiers bij elkaar in een daartoe bestemd, afgesloten en niet voor derden toegankelijk opbergsysteem. De cliënten kaarten- en dossiers bewaar je 15 jaar. Na 15 jaar dient de behandelaar de gegevens te vernietigen. Als een therapeut stopt of als een therapeut overleden is, gaan de dossiers over naar de therapeut die de praktijk overneemt. Een dossier mag niet overgedragen worden aan de nabestaande i.v.m. de privacy die rust op het dossier. Een beroepsvereniging gaat niet over de dossiers: deze verantwoordelijkheid ligt bij de therapeuten. Maak je gebruik van een elektronische cliënten kaart, zorg dan dat de gegevens beschermd zijn door een wachtwoord. Als anderen gebruik maken van je gevoerde cliënten administratie, houd dan de bepalingen van de WPR (Wet Persoons Registratie) aan. Financiële administratie Zorg dat je je cliënt de juiste informatie geeft over tarieven. Het declaratieformulier moet voldoen aan de richtlijnen van de Shiatsu Vereniging Nederland in samenwerking met zorgverzekeraars. Bewaar een kopie van iedere rekening volgens de eisen van de fiscus. Zorg dat je een professionele boekhouding voert volgens de eisen van de belastingdienst. Zorgverzekeraars en declaraties Zonder de juiste gegevens op de nota volgt geen vergoeding aan je cliënt. De gegevens die je in ieder geval vermeldt, zijn: Praktijknaam. Naam licentiehouder. Licentienummer Shiatsu Vereniging Nederland. Adresgegevens. Zorgverlenersnummer en praktijkcode (AGB-codes). RBCZ-registratienummer. BIG-registratienummer, indien van toepassing. Bankrekeningnummer, BTW nummer (indien van toepassing) en KvK nummer. Registratienummer van de Autoriteit Persoonsgegevens. Shiatsu Vereniging Nederland- en RBCZ-logo, eventueel eigen logo/afbeelding. Naam behandelaar, licentienummer en zorgverlenersnummer. Vermeld altijd de omschrijving: shiatsu behandeling. Overige omschrijvingen zijn niet toegestaan omdat zorgverzekeraars de declaratie/nota dan niet zullen vergoeden. Het uurtarief of de prijs per behandeling (moet voor alle cliënten gelijk zijn). Het totaalbedrag. Vermelding van: "In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen, beroepscode en Klacht- en tuchtregeling van de Shiatsu Vereniging Nederland en de RBCZ".

4 Bereikbaarheid en vervanging Je bent goed bereikbaar voor de cliënten en je draagt zorg voor continuïteit van de therapie. Tref een adequate waarnemingsregeling voor het geval je voor langere tijd afwezig bent. Het gaat hierbij om de continuïteit te waarborgen voor de cliënten die onder behandeling zijn. Bij vervanging neem je de privacyregelingen (Wet Bescherming Persoonsgegevens) in acht. Er is goede informatie aanwezig over de organisatie van de praktijk, (telefonische) spreekuurtijden, bereikbaarheid en waarnemingsregelingen. Geef op antwoordapparaat, voic of op je website aan wanneer je wel/niet te bereiken bent. Verwijzingen Het is de bedoeling dat je in voorkomende gevallen op een adequate wijze samenwerkt en overleg pleegt met andere disciplines in de gezondheidszorg. Je mag op geen enkele wijze de medicatie veranderen die een behandelend arts de cliënt heeft voorgeschreven. De behandelend arts kan wel na overleg met de cliënt (en eventueel met jou) de medicatie wijzigen. Als een cliënt uit eigen beweging veranderingen in de medicatie aanbrengt ben jij daarvoor niet verantwoordelijk. Wel wordt in dit geval sterk geadviseerd de cliënt te vragen contact op te nemen met zijn/haar reguliere arts. Evt. breng je een behandelend arts op de hoogte van je behandeling(en). Beveiliging gegevens Als je een persoonsregistratie voert, ben je als praktijkhouder verplicht deze te beveiligen. Deze verplichting betekent dat je maatregelen treft die bescherming bieden tegen onzorgvuldig en onbevoegd gebruik van de persoonsgegevens. Je voorkomt dat onbevoegde personen kennis kunnen nemen van de gegevens, gegevens kunnen wijzigen of verwijderen. De wet verplicht je om hiertoe de nodige technische en organisatorische voorzieningen te treffen. Autoriteit Persoonsgegevens en Wet Bescherming Persoonsgegevens De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de wettelijke bevoegdheid te controleren of je organisatie de nodige voorzorgsmaatregelen heeft getroffen. Elk lid die een cliënten administratie voert, meldt zich aan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Aanmelding kan via het Wbp-meldingsprogramma dat je hier kan downloaden: Hoe persoonlijke gegevens beveiligd dienen te zijn is vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De belangrijkste bepalingen uit de Wbp over het rechtmatig omgaan met persoonsgegevens zijn als volgt samen te vatten: a. Persoonsgegevens mogen alleen in overeenstemming met de wet en op een behoorlijke en zorgvuldige manier worden verwerkt. b. Persoonsgegevens mogen alleen voor welbepaalde, vooraf uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden worden verzameld. En vervolgens alleen verder worden verwerkt voor doeleinden die daarmee verenigbaar zijn. c. Degene van wie persoonsgegevens worden verwerkt (de betrokkene genoemd), moet ten minste op de hoogte zijn van de identiteit van de organisatie of persoon die

5 deze persoonsgegevens verwerkt (de zogeheten verantwoordelijke) en van het doel van de gegevensverwerking. d. De gegevensverwerking moeten op een passende manier worden beveiligd. Voor bijzondere gegevens, zoals over ras, gezondheid en geloofsovertuiging, gelden extra strenge regels.

6 2. Richtlijnen ten behoeve van de cliënt Vergoeding van de therapie Niet alle zorgverzekeraars vergoeden behandelingen. Informeer altijd zelf vooraf aan het bezoek aan uw therapeut bij uw zorgverzekeraar of deze de kosten (gedeeltelijk) vergoedt. Stuur ontvangen declaraties altijd in (bewaar een kopie voor uzelf). Zie erop toe dat uw behandelaar op zijn/haar declaraties altijd zijn/haar licentienummer, AGB-code, RBCZ-code en KvK-inschrijving vermeldt. Ook moeten de logo s van de RBCZ en de Shiatsu Vereniging Nederland op de nota staan afgedrukt. Afspraken behandelingen/consulten Vooraf dient de patiënt/cliënt geïnformeerd te worden over de kosten per behandeling. De kosten van de therapie bedragen afhankelijk van opleiding 50 tot 150 per behandeling. Dit is een richtlijn. De kosten van de behandeling dienen na ontvangst van de declaratie binnen 14 dagen te zijn voldaan. Bij het niet nakomen van deze afspraak kan de behandelaar de wettelijke rente in rekening brengen. De therapie is opgebouwd uit een aantal behandelingen, waaraan telkens vooraf een gesprek plaatsvindt. Tijdens deze gesprekken wordt steeds in overleg besloten of de behandeling een vervolg zal krijgen. Nabesprekingen duren zolang als nodig is met een maximum van 15 minuten. Bij verhindering zal de patiënt/cliënt minimaal 24 uur van tevoren afzeggen (eventueel door een bericht op antwoordapparaat, voic of telefonisch) anders wordt de volledige behandeling in rekening gebracht. Verhindering behandelaar Als de therapeut door ziekte of andere oorzaken voor een periode langer dan vier weken niet in staat is zelf de consulten, behandelingen of sessies te voeren, kan zij/hij voorstellen een collega-therapeut in haar/zijn plaats in te schakelen die de behandeling overneemt. Telefonisch spreekuur Als er gedurende de periode van therapie vragen c.q. opmerkingen zijn die de patiënt/cliënt (telefonisch) wenst te bespreken, heeft behandelaar hiervoor een spreekuur. Voor gesprekken van meer dan 15 minuten zal 20,00 in rekening worden gebracht. Vertrouwelijkheid van de consulten/therapie De behandelaar is gehouden aan de beroepscode. De behandelaar stelt de belangen van de patiënt/cliënt centraal in de therapie. Inhoudelijke informatie vanuit de therapie wordt alleen dan naar buiten gebracht als patiënt/cliënt daarvoor expliciet toestemming heeft gegeven. De behandelaar dient de patiënt/cliënt te informeren als tijdens de behandeling gebruik wordt gemaakt van video, recorders etc. De opnamen zijn en blijven wel eigendom van de behandelaar. De hierdoor verkregen gegevens worden max. vijf jaar bewaard na de opnamedatum. Indien nodig kan de patiënt/cliënt gevraagd worden om toestemming te geven om vooraf, tijdens of na de behandelingsperiode bij de volgende personen/instanties informatie in te winnen of aan hen te verstrekken: huisarts, specialist, collega therapeuten etc.

7 Patiënt/cliënt geeft toestemming tot informatie aan een eventuele waarnemer van de therapeut tijdens afwezigheid. Reguliere Zorg en medicatie verandering De therapeut mag op geen enkele wijze de medicatie veranderen die behandelende arts(en) de cliënt hebben voorgeschreven. De behandelend arts(en) kunnen wel na overleg met cliënt en eventueel met de therapeut de medicatie wijzigen. Als een cliënt uit eigen beweging veranderingen in de medicatie aanbrengt is de therapeut daarvoor niet verantwoordelijk. Wel wordt sterk geadviseerd de cliënt te vragen contact op te nemen met zijn reguliere arts. Privacy De cliënt heeft recht op privacy. De zorgverlener moet deze privacy verlenen. Dat betekent dat een behandeling alleen mag worden uitgevoerd als niemand anders dit kan zien of horen, tenzij de cliënt hier toestemming voor geeft, zoals in het geval van een familielid of partner. Het medisch dossier is alleen bestemd voor de zorgverlener. De zorgverlener mag geen informatie doorgeven aan derden, ook niet aan de directe familie. De cliënt moet hier eerst uitdrukkelijk toestemming voor geven. De WGBO legt zaken vast die in de praktijk vaak al gewoon zijn. Veel rechten en plichten komen voort uit ongeschreven regels over het respectvol omgaan met elkaar. De WGBO legt hiervoor de spelregels vast, maar is tegelijk ook dwingend: zorgverlener en cliënt mogen geen afspraken maken die in strijd zijn met de WGBO. De WGBO is geen complexe wet en een goede hulpverlener moet hem wel kennen. Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) De therapeut meldt de cliënt wat hij/zij met de verzamelde gegevens doet. De therapeut mag alleen die gegevens verzamelen en verwerken die noodzakelijk zijn voor de behandeling. De cliënt heeft het recht de geregistreerde gegevens die op hem betrekking hebben in te zien en zo nodig te corrigeren. Behandeling van minderjarige kinderen en jeugd: Therapeuten die minderjarigen in therapie hebben, krijgen in toenemende mate te maken met gescheiden ouders. In de praktijk komt het veelvuldig voor dat e eń ouder met het kind komt, waarbij het onduidelijk is of deze ouder alleen het ouderlijk gezag draagt voor het minderjarige kind. Zowel voor het sluiten van de overeenkomst a ls voor het nakomen van de verplichtingen uit die overeenkomst door de therapeut, is het van belang te weten wie het gezag heeft. Minderjarigen staan volgens het Nederlandse recht tot aan hun 18e verjaardag onder gezag. Het gezag kan worden uitgeoefend door de ouders gezamenlijk (ook na een echtscheiding), door e e n ouder of door een ander dan de ouder (een voogd). Ouders met gezag hebben recht op inzage, informatie etc. om informed consent te kunnen geven. Ook de overige rechten van de cliënt komen aan beide ouders met gezag toe, zolang zij zich als goed vertegenwoordiger van hun jonge kind gedragen (dit houdt in dat zij de belangen van hun kind dienen te behartigen). Als niet duidelijk is wie het gezag over het kind heeft, kan de therapeut het gezagsregister raadplegen. Iedere therapeut kan een uittreksel uit het gezagsregister opvragen. Wel dient hiertoe een verzoek ingediend te worden bij de griffier van de rechtbank. Voor het uittreksel wordt een vergoeding gevraagd. Voor kinderen die in het buitenland zijn geboren kan een verzoek bij

8 de griffier van de rechtbank Amsterdam worden ingediend. Blijkt dat slechts e eń van beide ouders het gezag heeft, dan treedt de andere ouder niet (langer) op als wettelijk vertegenwoordiger. Deze ouder heeft in dat geval geen beslissingsbevoegdheid over de af te sluiten behandelovereenkomst en de daarop volgende behandeling. De kindertherapeut is niet wettelijk verplicht een behandelovereenkomst af te sluiten. Maar hij heeft wel bij wet de toestemming van de ouders nodig om het kind te kunnen behandelen, daarom het advies om een behandelovereenkomst af te sluiten. Aansprakelijkheid De therapeut heeft een Collectieve beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Iedere aansprakelijkheid van de therapeut is beperkt tot een bedrag dat in voorkomend geval wordt uitgekeerd door de verzekeraar. Bij geschillen met de therapeut: als een direct contact met de therapeut dat niet heeft Kunnen oplossen, kunt u omtrent het verdere verloop contact opnemen met het secretariaat van de Shiatsu Vereniging Nederland. De medewerkers van het secretariaat kunnen u verder helpen en indien gewenst in contact brengen met de klachtenfunctionaris. Mocht ook de klachtenfunctionaris geen oplossing bieden, dan zijn de geschilleninstantie en eventueel het Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ) nog andere opties. De klachtenfunctionaris kan u hierover informeren.

maart 2019 INHOUD 1. Richtlijnen ten behoeve van de therapeut (praktijkvoering). 2. Richtlijnen ten behoeve van de cliënt.

maart 2019 INHOUD 1. Richtlijnen ten behoeve van de therapeut (praktijkvoering). 2. Richtlijnen ten behoeve van de cliënt. maart 2019 INHOUD 1. Richtlijnen ten behoeve van de therapeut (praktijkvoering). 2. Richtlijnen ten behoeve van de cliënt. 1 1. Richtlijnen ten behoeve van de therapeut (praktijkvoering) Praktijkinrichting

Nadere informatie

Intakeformulier. Toestemming aanleggen dossier: ja / nee. Gewicht kg Lengte cm. Beroep: Sporten: Huidige klacht:

Intakeformulier. Toestemming aanleggen dossier: ja / nee. Gewicht kg Lengte cm. Beroep: Sporten: Huidige klacht: Naam behandelaar: MEJJ van Helvoirt - Mevissen Naam praktijk: Natuurgeneeskundige Praktijk van Helvoirt Adres praktijk: Kroonenburg 21, 5346 VB Oss VBAG-licentienummer: 2.120310A AGB-code: 90-036247 RBCZ-code:

Nadere informatie

Reglement praktijkvoering

Reglement praktijkvoering Reglement praktijkvoering Nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën op antroposofische grondslag Pagina 1 van 5 Reglement Praktijkvoering A. Organisatie van de praktijk Herkenbaarheid De kunstzinnig

Nadere informatie

Behandelovereenkomst. Beroepsvereniging voor Kinesiologie. Gegevens behandelaar: Gegevens cliënt: Naam behandelaar: Willemijn Smulders...

Behandelovereenkomst. Beroepsvereniging voor Kinesiologie. Gegevens behandelaar: Gegevens cliënt: Naam behandelaar: Willemijn Smulders... Behandelovereenkomst Gegevens behandelaar: Naam behandelaar: Willemijn Smulders...... Naam praktijk: Kinesiologie-Breda... Adres praktijk: Koninginnestraat 19 4818HA Breda......... KvK-nummer: 5639.35.04..........

Nadere informatie

Behandelovereenkomst kind/adolescente

Behandelovereenkomst kind/adolescente Behandelovereenkomst kind/adolescente Naam behandelaar: Willemijn Smulders....... Naam praktijk: Kinesiologie-Breda... Adres praktijk: Koninginnestraat 19 4818HA Breda...... KvK-nummer: 5639.35.04.........

Nadere informatie

Bij Patricia Praktijk voor Shiatsu

Bij Patricia Praktijk voor Shiatsu PRIVACY POLICY Bij Patricia Praktijk voor Shiatsu Deze privacy policy is opgesteld door : Patricia Kock, Shiatsu therapeut en eigenaar van de eenmanszaak Bij Patricia, Praktijk voor Shiatsu, gevestigd

Nadere informatie

AVG Wetgeving per 25 mei 2018

AVG Wetgeving per 25 mei 2018 AVG Wetgeving per 25 mei 2018 Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. Nu

Nadere informatie

P R A K T IJ K R E G E L S

P R A K T IJ K R E G E L S P R A K T IJ K R E G E L S 1.0 Algemeen 1.1. De praktijk is aan de buitenkant duidelijk herkenbaar aan het VNT-schild. 1.2. De praktijk is toegankelijk voor alle cliënten. Indien de cliënt vanwege enige

Nadere informatie

INLEIDING. ABvC Richtlijnen praktijkvoering01102011.pdf versie 01-10-2011

INLEIDING. ABvC Richtlijnen praktijkvoering01102011.pdf versie 01-10-2011 1 INLEIDING In het kader van professionalisering heeft de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) richtlijnen met betrekking tot praktijkinrichting en praktijkvoering opgesteld om de kwaliteit

Nadere informatie

Privacyreglement - Praktijk de Molen

Privacyreglement - Praktijk de Molen Privacyreglement - Praktijk de Molen Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk.

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING EN PRIVACYBELEID

PRIVACYVERKLARING EN PRIVACYBELEID P R A K T I J K D O C U M E N T A T I E PRIVACYVERKLARING EN PRIVACYBELEID R.J.H. Redeker, acupuncturist Inhoudsopgave Praktijkgegevens... 1 1. Privacyverklaring... 2 1.1. Uw privacy... 2 2. Privacybeleid...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Behandelovereenkomst en privacy

ALGEMENE VOORWAARDEN. Behandelovereenkomst en privacy ALGEMENE VOORWAARDEN Behandelovereenkomst en privacy Behandelovereenkomst: De mesoloog dient zich te houden aan de wettelijke regelgeving die haar door de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst [WGBO]

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Behandelovereenkomst en privacy

ALGEMENE VOORWAARDEN. Behandelovereenkomst en privacy ALGEMENE VOORWAARDEN Behandelovereenkomst en privacy Behandelovereenkomst: De mesoloog dient zich te houden aan de wettelijke regelgeving die haar door de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst [WGBO]

Nadere informatie

Zorgvuldig omga met jouw persoonlijke en medische gegevens. Zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot jouw gegevens.

Zorgvuldig omga met jouw persoonlijke en medische gegevens. Zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot jouw gegevens. PRIVACYVERKLARING IEP COACHING Deze privacyverklaring omschrijft hoe iep coaching omgaat met jouw gegevens. Denk aan je mailadres dat je achterlaat bij de aanmelding op een mailinglist of de factureringsgegevens

Nadere informatie

Privacy Statement YmQi Shiatsu Therapie

Privacy Statement YmQi Shiatsu Therapie Privacy Statement YmQi Shiatsu Therapie Dit is de privacyverklaring van YmQi Shiatsu Therapie (hierna YmQi of wij ), gevestigd De Fortuin 2A te Heerenveen. Het Kamer van Koophandelnummer van YmQi is 01137465.

Nadere informatie

Privacy. Informatie. www.arienszorgpalet.nl

Privacy. Informatie. www.arienszorgpalet.nl Privacy Informatie www.arienszorgpalet.nl Inleiding Over ons Over AriënsZorgpalet AriënsZorgpalet is een toonaangevende zorginstelling in Enschede. Met 900 medewerkers en 350 vrijwilligers bieden we onze

Nadere informatie

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Informatieboekje Privacy - februari 2010 PRIVACY VAN DE CLIËNT De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met

Nadere informatie

Benoemen persoonsgegevens

Benoemen persoonsgegevens Register gegevensverwerking Benoemen persoonsgegevens X Naam, adres, postcode, woonplaats van de cliënt(en) X Geboortedatum van de cliënt(en) X Telefoonnummer en e-mail van de cliënt(en) Bij minderjarige

Nadere informatie

Privacy verklaring en verantwoording gegevensbescherming

Privacy verklaring en verantwoording gegevensbescherming Privacy verklaring en verantwoording gegevensbescherming Uw privacy Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelend homeopaat, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht

Nadere informatie

Addendum Privacy Policy voor patiënten

Addendum Privacy Policy voor patiënten Addendum Privacy Policy voor patiënten Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde

Nadere informatie

Wij doen onze uiterste best om uw privacy conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te waarborgen:

Wij doen onze uiterste best om uw privacy conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te waarborgen: Praktijk voor Acupunctuur Prinsen-Rasenberg AGB-code praktijk:90001173 Lid NVA Lid KAB T 0628584339 / 0615885690 E info@acupunctuurprinsen.nl W acupunctuurprinsen.nl Zorgverleners: D. Prinsen-Rasenberg,

Nadere informatie

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden: Privacy Policy De Praktijk voor Relatietherapie, Individuele Therapie en Coaching hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Praktijk &Co de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Praktijk &Co de volgende persoonsgegevens van u vragen: Privacy Policy Praktijk&Co hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

1. Algemene voorwaarden

1. Algemene voorwaarden 1. Algemene voorwaarden Deze voorwaarden maken onderdeel uit van de behandelovereenkomst tussen de cliënt en de fysiotherapeut, welke aansluitend op het onderzoek met de cliënt wordt gesloten. Afspraken

Nadere informatie

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel:

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel: Privacyreglement Huisartenpraktijk MIR Datum: 11-04-2017 J. Abdulraheam Dordrechtweg 14 6843 DM Arnhem Tel: 026-3814465 www.huisartsenpraktijk-mir@praktijkinfo.nl Privacyreglement Uw persoonsgegevens en

Nadere informatie

- Toestemming van de betrokken cliënt of vertegenwoordiger van de cliënt; - Gegevens over gezondheid.

- Toestemming van de betrokken cliënt of vertegenwoordiger van de cliënt; - Gegevens over gezondheid. Privacy Policy Silver Psychologie hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Uw persoonsgegevens en privacy in onze huisartsenpraktijk. Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter

Nadere informatie

Als uw behandelend therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier. Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

Als uw behandelend therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier. Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim). UW PRIVACY Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelende therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO. Uw dossier bevat aantekeningen

Nadere informatie

Voor de RBCZ Sectoren Medisch Sociaal Psychosociaal

Voor de RBCZ Sectoren Medisch Sociaal Psychosociaal Voor de RBCZ Sectoren Medisch Sociaal Psychosociaal INFORMATIE OVER WETTELIJKE REGELS BEHANDELING KINDEREN POSITIE OUDERS - behandelen van minderjarige kinderen - het sluiten van een behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Logopediepraktijk Eemsmond-Middelstum de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Logopediepraktijk Eemsmond-Middelstum de volgende persoonsgegevens van u vragen: Privacyverklaring Logopediepraktijk Eemsmond-Middelstum hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy overeenkomst willen we duidelijke informatie geven over hoe wij omgaan

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender Huisartsenprakijk Bender Overschie, december 2013 Auteur: P.P.M. Bender Versie 1.0 Privacyreglement Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter bescherming

Nadere informatie

De algemene voorwaarden liggen ter inzage in de praktijk en staan vermeld op de website:

De algemene voorwaarden liggen ter inzage in de praktijk en staan vermeld op de website: Algemene voorwaarden Natuurgeneeskundige Praktijk Beisan De algemene voorwaarden liggen ter inzage in de praktijk en staan vermeld op de website: www.praktijkbeisan.nl Artikel 1 Definities 1.1 In deze

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Privacyverklaring. Hierover worden afspraken gemaakt met bijvoorbeeld collega s en er worden maatregelen genomen om de gegevens veilig te bewaren.

Privacyverklaring. Hierover worden afspraken gemaakt met bijvoorbeeld collega s en er worden maatregelen genomen om de gegevens veilig te bewaren. Privacyverklaring Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, uw behandelaar T.G. Davidzon, een dossier aanleg. Dit is een wettelijke plicht opgelegd door de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk?

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? Onderstaand hebben we het reglement summier weergegeven:

Nadere informatie

Privacy Policy M. de Groot Fysio

Privacy Policy M. de Groot Fysio Privacy Policy M. de Groot Fysio M. de Groot Fysio hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan

Nadere informatie

Privacyverklaring Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG), 2019.

Privacyverklaring Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG), 2019. Privacyverklaring Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG), 2019. Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: 52940101 Sportfysiotherapie Zuilen, gevestigd aan de Vlampijpstraat 79 in Utrecht is verantwoordelijk

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR)

Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) In deze privacyverklaring informeert SZR u over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de wijze waarop SZR met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

- Voor- en Achternaam + Voorletters - BurgerServiceNummer (BSN) - Geslacht - Geboortedatum - Adresgegevens - Telefoonnummer(s) - adres

- Voor- en Achternaam + Voorletters - BurgerServiceNummer (BSN) - Geslacht - Geboortedatum - Adresgegevens - Telefoonnummer(s) -  adres Privacy Policy MedPlus hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Privacy Statement 2018

Privacy Statement 2018 UW PRIVACY Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelaar een dossier aanlegt. Dit is een wettelijke plicht opgelegd door de Wet op de geneeskundige behandelings-overeenkomst (WGBO).

Nadere informatie

Hoe gebruiken Josette van Toor Voeding en Veel Beter jouw gegevens?

Hoe gebruiken Josette van Toor Voeding en Veel Beter jouw gegevens? Dit document betreft een privacyverklaring. Josette van Toor Voeding en Veel Beter Franchise B.V. hechten beide veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring leggen

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens van patiënten of cliënten

Verwerking van persoonsgegevens van patiënten of cliënten Zorgboog in Balans Privacy policy Zorgboog in Balans B.V. hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe

Nadere informatie

Privacy reglement. Birtick Zorg & Welzijn

Privacy reglement. Birtick Zorg & Welzijn Inhoud 1. Begripsbepalingen 2. Reikwijdte 3. Doel 4. Categorieën van personen over wie gegevens in de registratie worden opgenomen 5. Vertegenwoordiging 6. Soorten van gegevens die in de registratie worden

Nadere informatie

Begripsomschrijvingen Persoonsgegevens Persoonsregistratie Patiënt Verantwoordelijke Hulpverlener Personeel Bewerker Derde Verstrekken van

Begripsomschrijvingen Persoonsgegevens Persoonsregistratie Patiënt Verantwoordelijke Hulpverlener Personeel Bewerker Derde Verstrekken van Privacyreglement B.V. Vicino Noord-Holland Noord (hierna: Vicino) en de aan haar verbonden hulpverleners zijn wettelijk verplicht om een medisch dossier met betrekking tot de behandeling van de patiënt

Nadere informatie

BEHANDELOVEREENKOMST ALGEMENE VOORWAARDEN BEHANDELING

BEHANDELOVEREENKOMST ALGEMENE VOORWAARDEN BEHANDELING T.M.J.Schot Natuurgeneeskunde Spoorlaan 10 3931 GB Woudenberg Tel:0-636252382 IBAN: NL81INGB0003665938 KvK: 32153011 AGB-code: 90.034028 AGB-code praktijk: 90(0) 13015 e-mail tmjschot@kpnplanet.nl www.praktijkeenhoorn.nl

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan praktijk tijd voor je voeten de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan praktijk tijd voor je voeten de volgende persoonsgegevens van u vragen: Privacy Policy Praktijk Tijd voor je voeten hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Privacy Policy Verloskundigen Ridderhof

Privacy Policy Verloskundigen Ridderhof Privacy Policy Verloskundigen Ridderhof Algemeen: Verloskundigen Ridderhof hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. In dit privacy beleid willen we heldere en transparante informatie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BETALINGSVOORWAARDEN EN KLACHTENREGELING PRIVACYBELEID

INHOUDSOPGAVE BETALINGSVOORWAARDEN EN KLACHTENREGELING PRIVACYBELEID INHOUDSOPGAVE BETALINGSVOORWAARDEN EN KLACHTENREGELING PRIVACYBELEID BETALINGSVOORWAARDEN Betaling van consulten vindt plaats door middel van facturering. Je krijgt de factuur per mail gestuurd op het

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

Contactgegevens: Sluisstraat CA Veghel Tel:

Contactgegevens:   Sluisstraat CA Veghel Tel: Aeolus en Jezelfzijnspecialist als onderdeel daarvan, gevestigd aan Sluisstraat 115, 5462 CA Veghel, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Nadere informatie

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening.

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Privacyverklaring Vitaalpunt Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Vitaalpunt vindt het van het uiterste

Nadere informatie

Privacyreglement versie 1.2, d.d

Privacyreglement versie 1.2, d.d Privacyreglement versie 1.2, d.d. 20-2-2018 Dit reglement is van toepassing binnen Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) te Doetinchem en wordt aan cliënten en medewerkers verstrekt bij de start van

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT

PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT Mind-Kracht en de aan haar verbonden hulpverleners zijn wettelijk verplicht om een dossier met betrekking tot de behandeling van de cliënt in te richten. In dit dossier zijn

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Inleiding Bureau VIER-V hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy policy willen we heldere

Nadere informatie

Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk

Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan: a. persoonsgegevens:een

Nadere informatie

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS De Nationale Trombose Dienst (vanaf hier NTD ) verzamelt uw gegevens voor de volgende specifieke doeleinden: zorg- en

Nadere informatie

Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen Om u goed te kunnen behandelen, leggen wij gegevens over u vast. Hierbij houden we ons

Nadere informatie

Privacy Statement Zorg

Privacy Statement Zorg Privacy Statement Zorg Dit is het privacy statement van Zorg en Welzijn Nederland B.V., gevestigd te 4001 JZ, Tiel aan de Nieuwe Tielseweg 112a, www.zorgenwelzijnnederland.nl Toepasselijkheid Dit privacy

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Versie maart 2017 Opgesteld door: Talent in zorg. Privacyreglement

Versie maart 2017 Opgesteld door: Talent in zorg. Privacyreglement Versie maart 2017 Opgesteld door: Talent in zorg Privacyreglement Privacyreglement Talent in zorg Artikel 1 Begripsomschrijvingen Talent in zorg: Verantwoordelijke voor alle gegevens en privacy. Persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyverklaring Da Vinci Kliniek (DVK): Wat we doen met de persoonsgegevens van onze patiënten en relaties

Privacyverklaring Da Vinci Kliniek (DVK): Wat we doen met de persoonsgegevens van onze patiënten en relaties Privacyverklaring Da Vinci Kliniek (DVK): Wat we doen met de persoonsgegevens van onze patiënten en relaties Da Vinci Kliniek (verder te noemen DVK) verricht medisch specialistische zorg door het behandelen

Nadere informatie

a. Gegevens kunnen worden verzameld tijdens consulten, behandelingen of anderszins; b. Doeleinden zijn:

a. Gegevens kunnen worden verzameld tijdens consulten, behandelingen of anderszins; b. Doeleinden zijn: Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van Medisch Centrum de Poort hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

Informatie van medische aard is in ieder geval vertrouwelijk in de zin van dit artikel.

Informatie van medische aard is in ieder geval vertrouwelijk in de zin van dit artikel. Hieronder staat beknopt de belangrijkste informatie over de praktijkvoering. Dit om eventuele misverstanden te voorkomen. Art. 1. Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie

- Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;

- Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt; Privacyverklaring Fysio & Manuele Therapie Bos en Lommer hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring geven wij u informatie hoe wij uw gegevens behandelen en

Nadere informatie

PRIVACY BELEID. Privacy Beleid Frits van der Werff Paramedisch

PRIVACY BELEID. Privacy Beleid Frits van der Werff Paramedisch PRIVACY BELEID Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene

Nadere informatie

Privacy Persoonsgegevens

Privacy Persoonsgegevens Privacy Persoonsgegevens Praktijk voor GCK maakt onderdeel uit van Gezondheidscentrum. Dit privacyreglement met betrekking tot persoonsgegevens geldt voor alle instanties binnen het centrum. Deze informatie

Nadere informatie

Verklaring bescherming persoonsgegevens cliënten

Verklaring bescherming persoonsgegevens cliënten Verklaring bescherming persoonsgegevens cliënten Om je te kunnen helpen, hebben wij een aantal persoonsgegevens van je nodig. Bijvoorbeeld jouw naam, geboortedatum, BSN en medicatiegegevens. Wij vinden

Nadere informatie

Privacyreglement Gidiz. versie mei 2018

Privacyreglement Gidiz. versie mei 2018 Privacyreglement Gidiz versie mei 2018 Inhoudsopgave 1. Begripsbepalingen....... pagina 4 2. Reikwijdte........ pagina 4 3. Doel van de Persoonsregistratie..... pagina 4 4. Te verzamelen gegevens......

Nadere informatie

Ellie Smeets Shiatsu & energetische massage

Ellie Smeets Shiatsu & energetische massage Algemene voorwaarden Ellie Smeets Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten gesloten tussen Ellie Smeets Shiatsu en energetische massage, gevestigd

Nadere informatie

Privacy verklaring versie 1. Land van kben (kvk ), gevestigd aan Weg naar laren, is verantwoordelijk voor de verwerking van

Privacy verklaring versie 1. Land van kben (kvk ), gevestigd aan Weg naar laren, is verantwoordelijk voor de verwerking van Privacy verklaring. 2018. versie 1. Land van kben (kvk 62373072), gevestigd aan Weg naar laren, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Nadere informatie

Privacy Policy Fysio Focus

Privacy Policy Fysio Focus Privacy Policy Fysio Focus Fysio Focus hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Binnen deze privacy policy komen de volgende onderdelen aan bod:

Binnen deze privacy policy komen de volgende onderdelen aan bod: Privacy Policy Fysiotherapie R.H. Wolters hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy wordt getracht op een heldere en transparante manier informatie te gegeven

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten Privacy Policy Fysiotherapie Zandvoorterweg hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Uw behandelaar doet zijn/haar best om uw privacy conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te waarborgen:

Uw behandelaar doet zijn/haar best om uw privacy conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te waarborgen: ACUPUNCTUURPRAKTIJK GEORGE REMST Burg. Van Erpstraat 4 5351 AW BERGHEM. GSM 06 224 00 724 GEORGE REMST- ACUPUNCTURIST-TUINA MASSAGETHERAPEUT www.oosterse-geneeswijze.nl e.mail : info@oosterse-geneeswijze.nl

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

Privacybeleid WelBewust Psycholoog

Privacybeleid WelBewust Psycholoog Privacybeleid WelBewust Psycholoog Privacybeleid in het kader van de AVG WelBewust Psycholoog hecht veel waarde aan een zorgvuldige omgang met uw gegevens. In dit Privacybeleid willen we heldere en transparante

Nadere informatie

Privacy reglement (pdf te downloaden in nieuwe pagina)

Privacy reglement (pdf te downloaden in nieuwe pagina) Privacy reglement (pdf te downloaden in nieuwe pagina) Privacy reglement ZonnaCare De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met (het verwerken van) privacygevoelige

Nadere informatie

Privacy policy Praktijk Valkenbosplein

Privacy policy Praktijk Valkenbosplein Privacy policy Praktijk Valkenbosplein Praktijk Valkenbosplein doet er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaat daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Praktijk Valkenbosplein houdt zich in alle

Nadere informatie

Privacyreglement. Opsis Oogziekenhuis

Privacyreglement. Opsis Oogziekenhuis Privacyreglement Opsis Oogziekenhuis Auteur(s): afdelingen Communicatie en Kwaliteit Datum laatste inzage: juli 2018 Inleiding Opsis Oogziekenhuis vindt dat persoonsgegevens van haar patiënten, bezoekers

Nadere informatie

GEZOND in het LEVEN orthomoleculaire voeding coaching beweging

GEZOND in het LEVEN orthomoleculaire voeding coaching beweging Privacy verklaring GEZOND in het LEVEN orthomoleculaire voeding coaching beweging Leefstijl als medicijn Bij het verlenen van onze diensten in de GEZOND in het LEVEN praktijk verwerken wij uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

Privacyve rklaring Zorgstroom

Privacyve rklaring Zorgstroom Privacyve rklaring Zorgstroom INLEIDING Stichting Zorgstroom (hierna: Zorgstroom of wij ) vindt het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Privacy Policy FysioTemminck

Privacy Policy FysioTemminck Privacy Policy FysioTemminck FysioTemminck hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

PRIVACY POLICY Boelens Psychologie B.V.

PRIVACY POLICY Boelens Psychologie B.V. PRIVACY POLICY Boelens Psychologie B.V. Boelens Psychologie B.V. hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven

Nadere informatie

Privacy Policy Fysio Quality

Privacy Policy Fysio Quality Privacy Policy Fysio Quality Fysio Quality hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Hoe geven wij dit als Kinderopvang Smile vorm:

Hoe geven wij dit als Kinderopvang Smile vorm: Privacy beleid Kinderopvang Smile hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacy beleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor Logopedie en Dyslexie Raemakers

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor Logopedie en Dyslexie Raemakers 1 PRIVACYREGLEMENT Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische gegevens.

Nadere informatie

Privacy Policy Praktijk Fyrtuoos.

Privacy Policy Praktijk Fyrtuoos. Privacy Policy Praktijk Fyrtuoos. Praktijk Fyrtuoos hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.in deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Begripsbepalingen. Privacyreglement Dapper Kindercoaching

Privacyverklaring. 1. Begripsbepalingen. Privacyreglement Dapper Kindercoaching Privacyverklaring Dapper Kindercoaching hecht waarde aan de privacywetgeving. Persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt, in overeenstemming met de Algemene Verordening

Nadere informatie

Privacy policy Wammes Fysiotherapie

Privacy policy Wammes Fysiotherapie Privacy policy Wammes Fysiotherapie Wammes Fysiotherapie hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Beroepscode en gedragsregels van de NBOT ARTIKEL 1 ALGEMEEN

Beroepscode en gedragsregels van de NBOT ARTIKEL 1 ALGEMEEN ARTIKEL 1 ALGEMEEN 1.1 Een beroepscode kan worden omschreven als de codificatie van ethische en praktische normen en beginselen omtrent hetgeen in de uitoefening van een beroep behoort te worden gedaan

Nadere informatie

Privacyverklaring Therapeuten VVET

Privacyverklaring Therapeuten VVET Privacyverklaring Therapeuten VVET Versie 25-05-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wetgeving... 3 3. Definities... 3 4. Reikwijdte... 4 5. Verantwoordelijke... 4 6. Verwerkingen (Artikel 4, AVG)...

Nadere informatie

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN 1 RECHTEN EN PLICHTEN Bij uw bezoek aan Orthodontiepraktijk het Gooi krijgt u (uw kind) met meerdere medewerkers te maken. U (uw kind) mag een deskundige behandeling

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapie Boekhout B.V. de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapie Boekhout B.V. de volgende persoonsgegevens van u vragen: Privacy Policy Boekhout Fysiotherapie BV verwerkt persoonsgegevens over u doordat u gebruik maakt van onze diensten. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy

Nadere informatie