FCV Dender EH Jeugdacademie Intern reglement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FCV Dender EH Jeugdacademie Intern reglement"

Transcriptie

1 FCV Dender EH Jeugdacademie Intern reglement In een vereniging is het naleven van een intern reglement een pure noodzaak. In het huishoudelijk reglement van onze jeugdwerking zijn allerhande duidelijke afspraken vastgelegd die uitgaan van respect voor anderen (bestuursleden, collega s, afgevaardigden en spelers) en voor het materiaal. Het naleven van deze afspraken moet een positief klimaat opleveren waarin het voor iedereen goed en aangenaam is om zijn functie uit te oefenen. Kleedkamers - Orde en netheid De trainers zullen in samenwerking met de afgevaardigden en de spelers instaan voor de orde en netheid van de kleedkamers. Dit omvat o.a.: Iedere ploeg heeft zijn vaste kleedkamer tijdens wedstrijden en trainingen. Wanneer u bij het betreden van de kleedkamer een abnormaliteit vaststelt (beschadiging en/of een vuile kleedkamer en/of een defect) dient men dit onmiddellijk te melden aan de materiaalmeester en/of het secretariaat. De trainer en/of ploegafgevaardigden blijven steeds bij de ploeg tot de laatste speler is vertrokken en zien erop toe dat de kleedkamer netjes achterblijft. Bij veelvuldige overtredingen zal dit gemeld worden aan het jeugdbestuur en zullen er gepaste maatregelen genomen worden. De douchetijd bedraagt 10 minuten. De trainer en/of ploegafgevaardigenden zijn samen met de spelers verantwoordelijk voor het netjes achterlaten van de kleedkamer zodat ook ploegen die na hen komen over een nette kleedkamer beschikken. De trainers en afgevaardigden zijn ook verantwoordelijk voor de kleedkamer van de bezoekers tijdens wedstrijden voor wat betreft netheid (zeker ook na de matchen). Iedereen komt graag toe in een nette kleedkamer. Dit houdt in: 1. De kleedkamer wordt uitgeveegd of het water wordt weggetrokken na de training of wedstrijd. 2. Alle afval wordt in de voorziene vuilbak gegooid. 3. Indien de vuilbak vol is, wordt die geledigd, of de vuilniszak wordt vervangen en op de voorziene plaats terug geplaatst. Een nieuwe vuilniszak vraagt u aan de materiaalmeester. 4. Kledij of schoenen worden NIET onder de douches uitgespoeld.

2 5. Er wordt NIET met water, aarde of andere projectielen gegooid in de kleedkamers Toegang tot de kleedkamers en materiaalruimte De trainers en afgevaardigden zullen er over waken dat : geen onbevoegde personen (ouders, supporters, anderen) zich toegang verschaffen tot de kleedkamers (behalve de ouders/begeleiders van de spelers van U6). In de materiaalruimte komen GEEN spelers. alle waardevolle voorwerpen worden verzameld en niet onbeheerd in de kleedkamers achtergelaten. De kleedkamers worden enkel gebruikt om zich om te kleden. Er wordt niet met de bal gespeeld. De ballen worden in de daarvoor bestemde rekken gelegd. Aangerichte schade wordt door de speler vergoed, indien de schade niet wordt vergoed wordt de desbetreffende speler geschorst tot de schade vergoed is. Terreinen Tijdens trainingen en wedstrijden zijn enkel de spelers, trainers en afgevaardigden die trainen en/of wedstrijden hebben toegelaten op de velden. Verlichting specifiek tijdens trainingen op de thontlaan : verlichting wordt aangestoken enkel op het plein waarop getraind wordt en niet op alle velden, gelieve deze zo vlug mogelijk na de training te doven. Meteen na elke training/wedstrijd de verwarmingen uitschakelen, lichten doven in de kleedkamers en deur afsluiten. Trainingen De trainingen worden geleid door de trainers. Deelname of inmenging van ouders, supporters of anderen is uiteraard verboden. Spelers zijn 15 minuten voor aanvang van de training aanwezig. Zij begeven zich naar de toegewezen kleedkamer waar zij zich in alle rust en kalmte klaarmaken. Zij blijven in de kleedkamer tot de trainer hen komt halen. De trainers houden in Soccer Online een aanwezigheidslijst bij inzake trainingen en wedstrijden. De aangestelde trainers zijn verantwoordelijk voor de spelers vanaf 15 minuten voor tot maximum 30 minuten na de training. Gedurende deze periode bevinden de spelers zich

3 binnen de jeugdaccommodatie (afsluiting) van de club en dienen zij onder het toezicht van de trainer te blijven. De spelers moeten tijdig in de kleedkamer zijn zodat zij zich rustig kunnen klaarmaken voor de training. De kledij die zij uittrekken, moeten zij netjes ophangen aan de kapstokken en/of wegstoppen in hun voetbaltas, zodat geen verwarring en/of verwisseling van kledingstukken kan gebeuren. Om die reden vragen we dat alle kledingsstukken van elke speler worden genaamtekend. Wanneer spelers klaar zijn, wachten zij in de kleedkamer op hun trainer. Vervolgens gaan zij samen met de trainer, in groep naar het oefenveld. Na de training helpt iedereen het materiaal te verzamelen en keert men in groep terug naar de kleedkamer. Indien een speler niet aanwezig kan zijn op een training, dan moet hij zijn trainer hier vooraf telefonisch van op de hoogte stellen. Wedstrijden Competitiewedstrijden De trainers en afgevaardigden dienen mintens één uur voor aanvang van de thuiswedstrijd aanwezig te zijn en begeleiden de spelers bij de wedstrijden. De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters. Er wordt het nodige respect verwacht van ouders en supporters door een gezonde supportershouding (zie sportief charter). Bij thuiswedstrijden zijn de spelers minstens één uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig. Bij de uitwedstrijden zijn ze aanwezig op het afgesproken uur. Vanaf de middenbouw worden de spelers 1:15 uur voorafgaand aan de wedstrijd verwacht op de voorziene plaats van spelen. Voor en na de wedstrijd wordt aan de scheidsrechter en aan de spelers en begeleiders van de tegenpartij een hand gegeven. De wedstrijdinformatie voor weekendwedstrijden wordt uiterlijk op donderdag om 21u door de trainer naar de ouders verstuurd. Vriendschappelijke wedstrijden en tornooien Info wordt tijdig door de trainers meegedeeld. Dezelfde regels inzake gedrag, afspraken,... gelden als bij competitiewedstrijden.

4 Kledij We vragen iedereen om de regels mbt het dragen van de clubkledij te respecteren. Dit zorgt voor een professionele uitstraling van onze club! Spelers die deze regels niet respecteren zullen hier door de trainer of afgevaardigden op gewezen worden en indien nodig gesanctioneerd worden. Voetbalschoenen: de U6 tot en met U13 zijn van bondswege verplicht om met vaste studs te spelen. Voor de andere categorieën is het aan te raden om voor elke wedstrijd en training voorzien te zijn van schoenen met vaste studs en schoenen met afschroefbare studs. Zorg dat je steeds aangepast schoeisel bij hebt naargelang de weersomstandigheden. Sommige ploegen hebben synthetische velden. Kledij op trainingen: Er wordt getraind in de clubkleuren van FCV Dender EH (blauw/zwart) In de winter wordt er steeds getraind met een lange broek. Bij nat weer heeft iedere speler zijn regenvestje mee. Kledij op wedstrijden/tornooien: Alle spelers komen naar de wedstrijden/tornooien in de uitgangstraining van de club: o Pull + lange of 7/8 e broek o Blauwe T-shirt uit het kledijpakket o Opwarming: in zwarte/blauwe T-shirt, wedstrijdshortje en blauw/zwarte wedstrijdkousen o Wedstrijd: wedstrijdshort met embleem van FCV Dender EH, blauw/zwarte voetbalkousen en gele Select wedstrijdbal o Het regenjasje zit altijd in de voetbaltas. Tijdens de wedstrijden worden de kousen op een uniforme wijze gedragen tot onder de knie. De club laat niet toe dat kousen worden gedragen tot boven de knie. Tevens is het verboden om plakband, anders dan de kleuren van FCV Dender EH, te gebruiken en dit conform de regels van de KBVB. Na het douchen komt iedereen terug uit de kleedkamer in zijn uitgangstraining!

5 Rook- en alcoholverbod Er geldt een absoluut rookverbod in alle kleedkamers (zowel die van trainers als van spelers en scheidsrechters), in de kantine en langs de synthetische terreinen. Dit rookverbod geldt voor iedereen! Verder is alle gebruik van alcoholische dranken en of drugs ten strengste verboden voor alle spelers en dit zowel bij thuis- als uitwedstrijden. Bij overtreding zullen maatregelen genomen worden door het jeugdbestuur. Sociale media Als je als individu deelneemt aan sociale media heb je uiteraard conversaties over onderwerpen en thema's die jou bezig houden. o Het is belangrijk te weten dat je geen mededelingen doet namens de Jeugdacademie van FCV Dender EH. Net zoals bij communicatie met de pers, zijn er ook voor sociale media mensen aangeduid die, indien nodig, officieel reageren namens onze Jeugdacademie. o We hebben enkele basisprincipes rond handelen op sociale media en sociale netwerken overzichtelijk op een rijtje gezet. Wees steeds eerlijk, loyaal en hoffelijk Anderen respecteren: o Respecteer de mening van anderen: iedereen heeft het recht zijn opinie over een bepaald onderwerp te geven. o Cruciaal: je commentaar mag geen enkele vorm van discriminatie inhouden, zoals op basis van ras, huidskleur, overtuiging, geloof, afkomst, nationaliteit, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, handicap of politieke overtuiging. o Wees omzichtig/diplomatisch in je commentaar over onze concurrenten. o Blijf bij de feiten en laat je niet leiden door emoties. Denk goed na voor je een persoonlijke commentaar post of die van een ander lid van de community overneemt: vergeet niet dat een bericht op internet nagenoeg onuitwisbaar is en dat het heel snel in alle richtingen verspreid kan worden. Vermijd dus elke impulsieve reactie! Let op welke informatie over je privéleven je publiek maakt (gsm-nummer, privéadres of adres zijn zelden noodzakelijk voor een actief leven op een netwerk). Als je klachten over of problemen met iemand hebt, spreek de betrokkene er persoonlijk over aan en niet op een sociaal netwerk. Zorg er steeds angstvallig voor het privéleven te respecteren van de mensen uit je omgeving.

6 Administratie Vanaf 12 jaar is men verplicht bij elke competitiematch zijn identiteitskaart of ander geldig identiteitsdocument bij te hebben, anders mag men niet opgesteld worden. Adres en andere administratieve wijzigingen worden zo snel mogelijk doorgespeeld naar de jeugdcoördinatoren, jeugdmanager of op het secretariaat. Als je contante betalingen (stage, lidgeld, kledijpakket.) doet aan iemand van het bestuur vraag dan steeds een ontvangstbewijsje. Geen ontvangstbewijs = geen betaling. Indien er door spelers, ouders of begeleiders inbreuken gepleegd worden op het huishoudelijk reglement in het algemeen en op het sportief charter in het bijzonder, dan heeft het jeugdbestuur het recht om de betreffende speler(s), ouders en/of begeleiders te sanctioneren. De sanctie hangt af van de aard en de recidivebepaling van de overtreding.

7 Specifieke huishoudelijke regels voor spelers, trainers en begeleiders Spelers Douchen is verplicht Zorg voor slippers, douchegel en handdoek Toon respect tov anderen (trainers, ouders, spelers, medewerkers, scheidsrechter, tegenstander, ) Zorg voor voldoende rustmomenten Draag je kledij zoals voorgeschreven en draag er zorg voor Draag beenbeschermers tijdens trainingen (facultatief) Extreme tekens zijn verboden (bvb swastika) Wanneer je niet of niet tijdig op een training of wedstrijd raakt, BRENG steeds de trainer tijdig op de hoogte Blijf in de kleedkamer tot de trainer je komt halen Wees tijdig aanwezig op de training (15 min. voor de aanvang) Draag geen sieraden Zorg dat je steeds je identiteitskaart bij hebt (vanaf 12 jaar) Gebruik verzorgde taal Geef iedereen een hand, het kost niets Luister altijd naar je trainer Heb je een probleem, bespreek die op een beleefde manier met de trainer Wees zelfstandig Breng je eigen drank mee tijdens trainingen Haartooi: is verzorgd en sober. Geschoren tekens of symbolen zijn verboden. Spelers met iets langer haar dragen steeds hun haar in een elastiekje of dragen een haarband. Verzorging en voeding Alcohol, roken en drugs hebben beslist een negatieve invloed op de lichamelijke conditie en sportprestaties en zijn volledig verboden. Bij het vaststellen van een inbreuk op deze regel zal het bestuur, in onderling overleg, een passende maatregel nemen. Goede en voldoende nachtrust is onontbeerlijk. Het wordt aangeraden om voor een training of wedstrijd een lichte vetarme maaltijd te nuttigen. Het gebruik van koolzuurhoudende dranken wordt afgeraden.

8 Een gezonde en gevarieerde voeding met voldoende verse groenten en fruit is aan te bevelen. Wedstrijden: vettig eten en frisdranken zijn uit den boze vóór een wedstrijd. Tornooien: o we benadrukken dat vettig eten en frisdranken tijdens tornooien verboden zijn. o Zorg s morgens voor een degelijk ontbijt o Voorzie een koek, boterhammetje of stuk fruit tussen de wedstrijden. o Voorzie voldoende water of een sportdrankje. Rond en op onze terreinen mag er geen drank en/of eten (chips, wafels,.) genuttigd worden behalve water voor de spelers tijdens wedstrijden en trainingen. Trainers De speler staat centraal: waarborgen van de lichamelijke integriteit (belasting aangepast aan de leeftijd, geen onnodige risico s, ) waarborgen van de geestelijke integriteit (openheid en eerlijkheid naar de speler, vertrouwen creëren, duidelijkheid) waarborgen van de sociale integriteit (val een speler niet aan in het openbaar, respecteer de cultuur van de speler) Communicatie: liever pro-actief dan reactief duidelijk openheid niet laten leiden door emoties wees kritisch voor jezelf zie ook uitgebreide communicatieguidelines die je van de jeugdmanager ontvangen hebt Trainingen en wedstrijden: niet gaan voor eigen succes individuele opleiding is het belangrijkste volg de leerplannen

9 Relaties binnen de club: respecteer de gemaakte afspraken gedraag je collegiaal werk samen!! respecteer elkaars mening denk steeds in functie van de opleiding Afgevaardigden Laat het coachen aan de trainer over, bemoei je niet met het sportieve; steun wel je trainer Overleg en praat met je trainer van persoon tot persoon, zeker als je denkt dat er een probleem is, als je meent goede raad te moeten geven, of als er een probleem gesignaleerd wordt dat op het sportieve betrekking kan hebben. trek geen spelers voor, benadeel geen spelers (hier speelt de problematiek van het eigen kind mee) Doe niet mee met de massa van de ouders (bv. bij problemen, al dan niet terecht, met de trainer); probeer een neutrale positie te bewaren Organiseer samen met de trainer de groep, bv. het verwittigen bij afgelastingen, transport,.. Wees alert voor (plotse)veranderingen in het gedrag van spelers, wanneer zich groepjes afzonderen, men geheimzinnig gaat doen, er spelers uitgesloten worden. Je hebt, samen met de trainer, een voorbeeldfunctie binnen de algemene opleiding/opvoeding van onze Jeugdacademie; dit betekent dat je gedrag dan ook navenant dient te zijn: discipline en naleven van de regels; overleg en discussie op een correcte manier (waarbij de bal en niet de man gespeeld wordt); discretie in alle omstandigheden (zonder dit zal je nooit het vertrouwen van de spelersgroep genieten); zin voor relativering; het zich inleven in de leefwereld van de jongeren (met verschil voor elke leeftijd); goede contacten zijn anders niet mogelijk; een correcte houding en voorkomen; we denken oa. aan alcohol en roken (verboden op en rond het veld, in de kleedkamers, langs de synthetische terreinen ).

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler:

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler: Sportief Charter Door de lichamelijkheid van de sport lopen bij de spelers de emoties vaak hoog op. Voeg daaraan toe dat er in de sport soms andere regels en gewoonten gelden dan in de samenleving, dan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede onderbouw In een vereniging is het naleven van een huishoudelijk reglement een pure noodzaak. In het huishoudelijk reglement van onze jeugdwerking zijn

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor aanvang in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training begeven we ons samen met de jeugdopleider naar het oefenveld. Voor

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig. Het oefenterrein dient één kwartier voor aanvang van de training te zijn georganiseerd. Stipt op het aanvangsuur van de training

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten.

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten. GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT KVRO-jeugdreglement 1. Inleiding 1.1 Kinderen hebben rechten. Geen enkel kind dat daaraan twijfelt. Deze rechten werden zelfs in een internationaal verdrag gegoten :

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT SK Kampenhout INTERN REGLEMENT Hoewel wij, in de geest van de traditie van onze club, de absolute voorrang geven aan een sfeer van wederzijds vertrouwen, waarbij door middel van persoonlijke contacten

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stiptheid Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de aanvang in de kleedkamer aanwezig zodat men de nodige tijd heeft om zich aan te kleden. Aanwezigheid op de training

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID.

INTERN REGLEMENT STIPHEID. INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 Twee hoofdtaken 1. Officiële afgevaardigde bij wedstrijden 2. Sleutelpositie communicatie en uitstraling 2/22 1. Wedstrijdafgevaardigde

Nadere informatie

3. Algemene gedragsregels

3. Algemene gedragsregels 3. Algemene gedragsregels WAT ZIJN ONZE UITGANGSPUNTEN Voetbal is een teamsport, die we met elkaar en met de tegenstander samen beoefenen. Zonder samenspel geen voetbal. Zonder tegenstander geen voetbal.

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Intern reglement Eendracht Termien

Intern reglement Eendracht Termien Intern reglement Eendracht Termien 1. Inleiding Eendracht Termien staat voor gezelligheid, gemoedelijkheid en kwaliteit. Om de "goede gang van zaken" binnen een jeugdopleiding te kunnen garanderen, zijn

Nadere informatie

Intern Reglement. Spelers

Intern Reglement. Spelers Spelers Algemeen gedrag en houding Wees altijd en overal beleefd. Wie in een team speelt toont respect voor bestuursleden, trainers, begeleiders, scheidsrechters, tegenstanders, medespelers en supporters.

Nadere informatie

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen 2012 2013 Stamnummer 8713 www.skvo.be Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave 1.1 Inleiding... 3 1.2 Houding Hygiëne... 3 1.3 De SKVO-site (kleedkamers terreinen

Nadere informatie

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B.

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Lidmaatschap: Een aansluiting bij Kon. Deurne O.B. en daarmee ook bij de KVV (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) kan worden aangevraagd voor elke

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD Dit huishoudelijk reglement bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 38 (van 17-09 t.e.m. 23-09-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 38 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

Stiptheid. Houding. Sociale media

Stiptheid. Houding. Sociale media Dit Intern Reglement is de leidraad voor iedereen die betrokken is bij de jeugdopleiding van Sporting Hasselt : spelers, staf en ouders. Bij meerdere hoofdstukken verwijzen we door naar de meer specifieke

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11)

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze zal respecteren. Zo kunnen

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS MIDDENBOUW (U13-U15) en BOVENBOUW (U17-U21)

AFSPRAKEN SPELERS MIDDENBOUW (U13-U15) en BOVENBOUW (U17-U21) AFSPRAKEN SPELERS MIDDENBOUW (U13-U15) en BOVENBOUW (U17-U21) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze

Nadere informatie

2de. Jordantcup. KVK Hingene. Op 25 & 26 augustus KVK Hingene KBVB Stamboeknummer Terreinen: Groenstraat Bornem

2de. Jordantcup. KVK Hingene. Op 25 & 26 augustus KVK Hingene KBVB Stamboeknummer Terreinen: Groenstraat Bornem 2de Jordantcup Op 25 & 26 augustus 2018 KVK Hingene KVK Hingene KBVB Stamboeknummer 4215 Terreinen: Groenstraat 4 2880 Bornem KVK Hingene KVK Hingene KBVB Stamboeknummer 4215 2de Jordantcup Op 25 & 26

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

SK RAPID LEEST JEUGDWERKING:

SK RAPID LEEST JEUGDWERKING: SK RAPID LEEST JEUGDWERKING: 1. Doelstellingen SK Rapid Leest wil streven naar een kwalitatieve begeleiding en opleiding van onze voetballende jeugd, met respect voor de kwaliteiten en/of onvolkomenheden

Nadere informatie

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Midden- en Bovenbouw

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Midden- en Bovenbouw FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Midden- en Bovenbouw 1. Algemeen Douchen na de training en de wedstrijd is verplicht! Zorg voor een handdoek en douchegel. Het gebruik van

Nadere informatie

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Tijdens het volleybalseizoen ben je verschillende dagen per week bezig met sport. Dikwijls ben je samen in een grote groep speelsters en daarom zijn enkele regels

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG Charter JAGO SINT-AMANDSBERG 1. Inleiding JAGO SINT-AMANDSBERG wil er toe bijdragen dat onze leden met plezier voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden vinden we daarbij heel belangrijk.

Nadere informatie

Het ABC van de van SKE

Het ABC van de van SKE Het ABC van de van SKE Afgelastingen Wedstrijden: U? provinciaal en gewestelijk : provincie West Vlaanderen www.belgianfootball.be tel: 0900/00081 BBF app (android en IOS) Trainingen: - Kunnen bij slechte

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT K.ZONHOVEN VV

CLUBREGLEMENT K.ZONHOVEN VV CLUBREGLEMENT K.ZONHOVEN VV WAT VERWACHTEN WE VAN SPELERS, TRAINERS, AFGEVAARDIGDEN EN OUDERS? WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE SPELERS? ALGEMENE AFSPRAKEN Alle hieronder beschreven regels worden strikt opgevolgd

Nadere informatie

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels. Normen en waarden Doelstelling Het beleidsplan Normen en waarden heeft ten doel iedereen die bij BWO betrokken is op de hoogte stellen van het gewenste gedrag, binnen en buiten het veld. Tevens moet er

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Info voor de trainer Als jeugdbestuur waarderen we het bijzonder dat u zich bereid heeft verklaard zich in te willen zetten voor KFC Houtvenne door de taak van trainer

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE Dit gedragscode bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid en gerespecteerd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Een gans seizoen trekken we samen op. Met onze ploeggenoten vormen we een team en met zijn allen vertegenwoordigen we onze club K. Patro Eisden MM. Uit respect voor elkaar en voor

Nadere informatie

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016 Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen 2016-2017 laatste update 15 juli 2016 Deelnemen aan een clubleven brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Om het bos door de bomen niet te verliezen

Nadere informatie

Senioren beleidsplan

Senioren beleidsplan Senioren beleidsplan 2011-2012 Voetbal engagement op maat van elke speler Seniorenbestuur van K.Noorse S.V --- - --- 5 juni 2011 Inleiding In dit beleidsplan is beschreven welke doelstellingen we wensen

Nadere informatie

Afspraken met ouders en supporters

Afspraken met ouders en supporters Afspraken met ouders en supporters VV Houtem is de laatste jaren uitgegroeid van een regionale naar een provinciale club. Dankzij de inzet van onze bekwame en gemotiveerde trainers, het bestuur en de vele

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zoals ieder sportclub rekenen wij op het engagement van speler, ouders, coaches, medewerkers, Zonder dit engagement kan geen enkele club bestaan. Hierbij verwachten wij, als club,

Nadere informatie

Ongewettigd te laat komen op een wedstrijd betekent automatisch dat je als bankzitter start of zelfs niet op het wedstrijdblad verschijnt.

Ongewettigd te laat komen op een wedstrijd betekent automatisch dat je als bankzitter start of zelfs niet op het wedstrijdblad verschijnt. Intern Reglement Dit Intern Reglement is de leidraad voor iedereen die betrokken is bij de jeugdopleiding van KFC Lennik: spelers, staf en ouders. Strikte naleving van deze richtlijnen moet de werking

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2015 2016 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Sport en recreatiedomein Breeven Breevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

De ploegafgevaardigde. Een belangrijke pion in de jeugdwerking

De ploegafgevaardigde. Een belangrijke pion in de jeugdwerking De ploegafgevaardigde Een belangrijke pion in de jeugdwerking Hieronder trachten we bondig een toelichting te geven over de rol en de taken van de ploegafgevaardigden De ploegafgevaardigden maken integraal

Nadere informatie

SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter jeugdspelers. JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek 45 belangrijke punten. 1. Stiptheid is zeer belangrijk. Zorg dat je steeds aanwezig

Nadere informatie

Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669

Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669 Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Voorwoord SW Ladies Harelbeke is een sportvereniging die groot belang hecht aan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Om meer dan 250 jeugdspelers te laten trainen en spelen zijn een goede organisatie en degelijke afspraken noodzakelijk. KVK Tienen verwacht daarom van al haar jeugdspelers, naast

Nadere informatie

KFC DUFFEL. - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde

KFC DUFFEL. - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde TAKEN VAN EEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KFC DUFFEL REGLEMENTAIR Thuiswedstrijden : - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde Uitwedstrijden : - zwart-geel-rode armband dragen

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 34 (van 20-08 t.e.m. 26-08-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 34 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2014 2015 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Recreatie en Sportdomein Breeven Brevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

Infomap PAASSTAGE THEO CUSTERS JEUGDWERKING FC Sint-Jozef Londerzeel

Infomap PAASSTAGE THEO CUSTERS JEUGDWERKING FC Sint-Jozef Londerzeel Infomap PAASSTAGE THEO CUSTERS JEUGDWERKING FC Sint-Jozef Londerzeel Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen. (Johan Cruijff) Beste ouders, Bedankt voor de inschrijving

Nadere informatie

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Dit protocol maakt onderdeel uit van het huishoudelijk reglement (artikel 25). Een voetbalclub is een samenleving in het klein. In een samenleving zijn regels

Nadere informatie

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement Algemeen Iedere aangesloten speler en medewerker onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem/haar overhandigd wordt bij inschrijving. Opmerkingen en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE.

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE. 24 Jeugdtornooi KVV Laarne-Kalken 30 april & 1 mei 2017 KVV LAARNE-KALKEN dankt U voor uw deelname op zondag 30 april (U15) en maandag 1 mei 2016 (U6, U7, U8, U9, U10, U11, U13) aan ons 24 jeugdtornooi.

Nadere informatie

Informatienota

Informatienota Vooraf : Dit document werd door het bestuur van de vzw Basket Betekom opgesteld om de leden van de club te informeren betreffende enkele afspraken en gedragsregels die gelden binnen de club. Met dit document

Nadere informatie

1. Aanwezigheid & stiptheid 2. Houding 3. Hygiëne & veiligheid 4. Kledij & materiaal 5. Verlies & diefstal 6. Infrastructuur 7. Administratie 8.

1. Aanwezigheid & stiptheid 2. Houding 3. Hygiëne & veiligheid 4. Kledij & materiaal 5. Verlies & diefstal 6. Infrastructuur 7. Administratie 8. 1. Aanwezigheid & stiptheid 2. Houding 3. Hygiëne & veiligheid 4. Kledij & materiaal 5. Verlies & diefstal 6. Infrastructuur 7. Administratie 8. Schorsingen & boetes 9. Tornooien 10. Informatie 11. Kwetsuur

Nadere informatie

Informatienota

Informatienota Vooraf : Dit document werd door het bestuur van de vzw Basket Betekom opgesteld om de leden van de club te informeren betreffende enkele afspraken en gedragsregels die gelden binnen de club. Met dit document

Nadere informatie

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Onderbouw

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Onderbouw FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Onderbouw 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

Voorzitter en Sportkanjers

Voorzitter en Sportkanjers Voorzitter en Sportkanjers Doel: Dit mag nooit meer gebeuren en bij Veensche Boys kan het niet gebeuren omdat.. We praten over Sportief én opvoedkundig klimaat bij Veensche Boys Het is van groot belang

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2019 2020 Lidmaatschap 1. Indien een lid zich aansluit bij de club, verklaart het lid zich door deze aansluiting akkoord met dit huishoudelijk reglement, waarvan het lid

Nadere informatie

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI Om met 220 personen en 19 ploegen in enige harmonie samen voetbal te beleven, zijn een goede organisatie en degelijke afspraken tussen het bestuur, spelers, trainers, afgevaardigden

Nadere informatie

De 80 gedragsregels bij je voetbalamateurclub Hendri Visser

De 80 gedragsregels bij je voetbalamateurclub Hendri Visser Copyright Voetbalamateurclub.nl Pagina 1 van 1 Dit is versie 1.0 van dit rapport Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://voetbalamateurclub.nl/ebooks Disclaimer: Bij het samenstellen van

Nadere informatie

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf SPORTIEF CHARTER Heylen vastgoed Wegi Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan doen. Seniors en jeugd, competitief of recreatief,

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11)

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze zal respecteren. Zo kunnen

Nadere informatie

Voor U11 op zaterdag 4 MEI Voor U7, U8 & U9 op zondag 5 mei 2013

Voor U11 op zaterdag 4 MEI Voor U7, U8 & U9 op zondag 5 mei 2013 26 ste JEUGDTORNOOI SK VLIERZELE Voor U11 op zaterdag 4 MEI 2013 17 de DUIVELTJESTORNOOI SK VLIERZELE Voor U7, U8 & U9 op zondag 5 mei 2013 Vooreerst wil ik u danken voor uw deelname aan ons tornooi. Verder

Nadere informatie

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje VADEMECUM ALS BIJVOEGSEL VAN HET KALENDERBOEKJE De afgevaardigde Terreinafgevaardigde, afgevaardigde thuisploeg De club op wie zijn terrein een wedstrijd

Nadere informatie

1ste. Jordantcup. KVK Hingene. Op 26 & 27 augustus KVK Hingene KBVB Stamboeknummer Terreinen: Groenstraat Bornem

1ste. Jordantcup. KVK Hingene. Op 26 & 27 augustus KVK Hingene KBVB Stamboeknummer Terreinen: Groenstraat Bornem 1ste Jordantcup Op 26 & 27 augustus 2017 KVK Hingene KVK Hingene KBVB Stamboeknummer 4215 Terreinen: Groenstraat 4 2880 Bornem KVK Hingene KVK Hingene KBVB Stamboeknummer 4215 1ste Jordantcup Op 26 & 27

Nadere informatie

Sporting Krommenie. Voorwoord. Trainingstijden Beste speler,

Sporting Krommenie. Voorwoord. Trainingstijden Beste speler, Sporting Krommenie In de nieuwsbrief voorwoord wie zijn wij? spelers regelement af berichten Leiders oefenprogramma start seizoen 2017-2018 trainingstijden 2017-2018 Gegevens van de trainers: Seizoen 2017-2018

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 24 juni 2017 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 08u55. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

Clubreglement K. AS - Niel United

Clubreglement K. AS - Niel United Clubreglement K. AS - Niel United Voetbal is een leer- en groeiproces naar individueel beter worden, ieder in zijn tempo en met zijn mogelijkheden. Het ontwikkelen van het individu staat steeds voorop,

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent

Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent Inhoud WIE EN WAT IS HET BESTUUR?... 2 AANSLUITING... 2 VERZEKERING... 2 TRAININGEN en WEDSTRIJDEN... 3 Training... 3 AFWEZIGHEID... 3 KLEDIJ en SPORTHYGIENE... 3

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2018

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2018 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2018 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 23 juni 2018 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 09u00. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

Paastornooi. Eendracht Hekelgem 2015 (U7, U9, U11, U13 & U15) (U6, U8, U10 & U 12)

Paastornooi. Eendracht Hekelgem 2015 (U7, U9, U11, U13 & U15) (U6, U8, U10 & U 12) Paastornooi Eendracht Hekelgem 2015 Zaterdag 04 April Maandag 06 April (U7, U9, U11, U13 & U15) (U6, U8, U10 & U 12) Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Eendracht Hekelgem organiseert naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

SKV Oostakker. Huishoudelijk reglement. Stamnummer 8713 Sport Kring Verbroedering Oostakker (SKVO) v

SKV Oostakker. Huishoudelijk reglement. Stamnummer 8713 Sport Kring Verbroedering Oostakker (SKVO)   v SKV Oostakker Huishoudelijk reglement v20140425 Stamnummer 8713 Sport Kring Verbroedering Oostakker (SKVO) http://www.skvo.be 1. Inleiding 1.1. De afspraken die zijn vastgelegd in dit huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Zomertornooi Van U6 tot en met U13. Zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 ( opgelet kunstgrasveld > A Veld! )

Zomertornooi Van U6 tot en met U13. Zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 ( opgelet kunstgrasveld > A Veld! ) Zomertornooi 2017 Van U6 tot en met U13 Zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 ( opgelet kunstgrasveld > A Veld! ) Zomertornooi Schelle Sport 2017 U10 Blz. 1/8 GRONDPLAN Zomertornooi Schelle Sport 2017

Nadere informatie