Handleiding Topsporters Monitoringsysteem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Topsporters Monitoringsysteem"

Transcriptie

1 Handleiding Topsporters Monitoringsysteem 1 september 2017

2 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemeen 4 Uitgangspunten 5 Tabblad 1: NAW-E 6 Tabblad 2: Bond(en) 8 Tabblad 3: Status/Programma 9 Tabblad 4: CTO/NTC 11 Tabblad 5: Onderwijs 13 Vragen? 15

3 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 3 Inleiding NOC*NSF heeft de laatste jaren steeds meer informatie nodig om de investeringen in topsport te kunnen verantwoorden aan stakeholders, waaronder de overheid. Naast de permanente monitoring en review van de topsportprogramma s heeft NOC*NSF ook besloten om TMS verder door te ontwikkelen. Hierdoor kunnen wij steeds meer informatie verzamelen over de stand van zaken van het Nederlandse topsportklimaat. Daarnaast kunnen wij met de data uit Topsporters Monitoringsysteem (TMS) sportbonden en (top)sportorganisaties verschillende informatieve rapportages bieden; informatie over statusverloop, in- en doorstroom van talenten- naar topsportprogramma s, trainingscentra, geografische spreiding, knelpunten in de onderwijsomgeving, etc. Tot slot neemt TMS een steeds belangrijkere rol in voor andere organisaties die (indirect) betrokken zijn bij de topsportprogramma s, zoals onder andere de RTO s, CTO s, NTC s en Topsport Talentscholen. De Topsport Talentscholen bieden bijvoorbeeld alleen LOOT-faciliteiten aan, indien leerlingen met een talent- of topsportstatus in TMS staan (m.u.v. Voetbal Jongens). TMS wordt daardoor een steeds belangrijkere informatiebron. Op de volgende pagina s volgt een handleiding voor het invullen van TMS.

4 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 4 Algemeen Het TMS kent vijf tabbladen: 1. NAW-E 2. Bond(en) 3. Status/Programma 4. CTO/NTC 5. Onderwijs De sportbond is verantwoordelijk voor het volledig én correct invullen van alle tabbladen voor alle sporters met een Bonds-, IT-, NT- of Belofte-status. De sportbond is verantwoordelijk voor het volledig én correct invullen van de tabbladen 3 (m.u.v. Status), 4 en 5 voor alle sporters met een A-, Selectie- of HP-status. Bij het toekennen van een A-, Selectie- of HP-status vult NOC*NSF de tabbladen 1, 2 en 3 (m.u.v. Programma en Selectie) in. NOC*NSF streeft in de toekomst naar een TMS dat het statusvoordrachtformulier vervangt, maar dit is op dit moment nog niet mogelijk. Op de tabbladen 3 en 4 en is het noodzakelijk om een begin- en einddatum in te vullen voor elke nieuwe invoer. Houd waar mogelijk schooljaren aan, met als startdatum 1 september met het bijbehorende jaartal en als einddatum 31 augustus met het bijbehorende/daaropvolgende jaartal. Indien de situatie van de sporter ten opzichte van het afgelopen jaar niet is verandert, dan dient de sportbond alleen de einddatum te veranderen. Primair kunnen enkel sporters in de Topsportprogramma s 2018 en 2020 in aanmerking komen voor een Selectie-, A- en HP-status. Bij vragen over de Selectie-, A- en HP-status kunt u contact opnemen met athleteservices@nocnsf.nl. Top 16 presterende sporters die vanaf 1 januari 2017 deelnemen in start-up programma s, parttime presterende programma s van topsport erkende disciplines, parttime presterende programma s van internationale wedstrijdsport en topsport erkende programma s zonder financiering kunnen met ingang van 1 januari 2017 van de sportbond een Bondsstatus krijgen. Sporters met een Bondsstatus dienen vanaf 2017 door de sportbond in TMS ingevoerd te worden. Meer informatie over de Bondsstatus is hier te vinden. Bij vragen kunt u contact opnemen met athleteservices@nocnsf.nl.

5 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 5 Uitgangspunten: 1. SPORTBONDEN ZIJN VERANTWOORDELIJK VOOR HET VOLLEDIG ÉN CORRECT INVULLEN VAN ALLE TABBLADEN IN TMS. 2. NOC*NSF controleert jaarlijks of sportbonden TMS volledig én correct invullen. 3. Het volledig én correct invullen van TMS is belangrijk omdat: o De voorzieningen die sporters ontvangen afhangen van de informatie die door sportbonden in TMS is ingevoerd. Onjuiste of onvolledige informatie kan betekenen dat sporters niet de voorzieningen ontvangen die ze nodig hebben. o CTO, NTC, RTO s en onderwijsinstellingen afhankelijk zijn van de gegevens in TMS voor het leveren van voorzieningen en bijvoorbeeld het ontvangen van subsidies. o Het niet volledig én correct invullen van TMS heeft consequenties voor de topsportfinanciering (conform de Richtlijnen Bestedingsplan 2018). 4. CTO, NTC, RTO s en onderwijsinstellingen, (indirect) betrokken bij de topsportprogramma s, hebben ook een schrijfrecht voor TMS. Deze (topsport)organisaties kunnen TMS voor de sportbonden aanvullen. De sportbond blijft echter eindverantwoordelijk voor de volledigheid én correctheid van de ingevulde gegevens.

6 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 6 Tabblad 1: NAW-E De sportbond vult tabblad 1 in voor alle sporters met een Bonds-, IT-, NT- of Belofte-status. De sportbond kan een nieuwe sporter toevoegen door linksboven in TMS op toevoegen te klikken. Let op! Om te voorkomen dat sporters twee keer in TMS staan, raden we sportbonden aan om bij sporters waarvan het vermoeden bestaat dat zij al een topsportachtergrond hebben bij een andere sportbond, voor te leggen aan Marti ten Kate (marti.tenkate@nocnsf.nl). Op die manier wordt voorkomen dat een sporter twee keer in TMS staat. Wanneer de sportbond de benodigde informatie van de sporter invult, wordt direct tabblad 2 van de sporter gevuld. Het telefoonnummer en adres van de sporter mag ook van een ouder/verzorger zijn. De woonplaats bepaalt automatisch de provincie én de Regionale Topsport Organisatie (RTO) waaraan de sporter wordt gekoppeld. De RTO kan echter handmatig worden aangepast. De afbeelding op de volgende pagina geeft een overzicht van de verschillende RTO s in Nederland.

7 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 7

8 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 8 Tabblad 2: Bond(en) De sportbond vult tabblad 2 in voor alle sporters met een Bonds-, IT-, NT-, of Beloftestatus. Tabblad 2 wordt voor elke nieuwe sporter automatisch ingevuld (zie toelichting tabblad 1). Tabblad 2 biedt de mogelijkheid om een sporter aan meerdere sportbonden te koppelen. Heeft u het vermoeden dat een sporter al aan een andere sportbond is gekoppeld? Neem dan contact op met Marti ten Kate (marti.tenkate@nocnsf.nl), zodat de sporter ook aan uw sportbond wordt gekoppeld. Op die manier wordt voorkomen dat een sporter twee keer in TMS staat.

9 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 9 Tabblad 3: Status/Programma De sportbond vult tabblad 3 in voor alle sporters met een Bonds-, IT-, NT- of Beloftestatus, voor sporters met een A-, Selectie- of HP-status wordt alleen het onderdeel Programma en Selectie ingevuld. Als een sporter nieuw is toegevoegd in TMS, wordt de sporter automatisch verbonden aan een sportprogramma. Wanneer een sporter verbonden is aan een sportprogramma, kunt u de sporter een Bonds-, IT-, NT- of Belofte-status toewijzen. De norm voor het toewijzen van de Bondsstatus in TMS is het behalen van een top 16 van de wereld en geldt voor programma s die niet zijn ingedeeld als 2018 en 2020 programma. Sportbonden kunnen sporters bij NOC*NSF voordragen voor een A-, Selectie- of HPstatus, dit loopt via het status aanvraagformulier. NOC*NSF kan de sporter een A-, Selectie- of HP-status toewijzen en voert deze sporter in TMS in. Ook voor het verlengen van een van deze statussen dient contact op te worden genomen met NOC*NSF (athleteservices@nocnsf.nl). Op tabblad 3 is het noodzakelijk om een begin- en einddatum in te vullen voor elke nieuwe invoer. Wanneer de data niet goed worden ingevuld, kan het zijn dat sporters niet meedraaien in de analyses in TMS. Dit kan consequenties hebben voor de topsportfinanciering van de bond (conform de Richtlijnen Bestedingsplan 2018). Daarnaast kan het gevolgen hebben voor de voorzieningen aan de sporters. NOC*NSF heeft in overleg met de sportbond het maximum aantal sporters vastgesteld dat in aanmerking kan komen voor een Selectie-status. In zowel het in te dienen investeringsplan als TMS dient de sportbond voor het Topsportprogramma 2020 aan te geven welke sporters in aanmerking komen voor een Selectie-status (inclusief A- en HPstatussen). Hiervoor kan een voordacht worden gedaan bij NOC*NSF. o Heeft u vragen? Neem dan contact op met Marti ten Kate (marti.tenkate@nocnsf.nl).

10 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 10 Voor het indienen van de investeringsplannen dienen alle sportbonden de sporters, die verbonden zijn aan een programma (Topsport-, Opleidings- of Instroomprogramma), op te geven. Het is noodzakelijk om deze sporters óók in te voeren in TMS en te koppelen aan het desbetreffende programma. Wanneer er sprake is van uitstroom van een sporter met een Bonds-, IT-, NT- of Beloftestatus, dient de sportbond de reden van uitstroom toe te voegen in TMS d.m.v. het dropdown-menu (Reden Uitstroom). Voor een A-, Selectie- of HP-sporter beëindigt NOC*NSF de status, maar dient de sportbond de reden voor uitstroom toe te voegen. Tot slot voegt de sportbond de sporter toe aan een sportbond-specifieke selectie (indien van toepassing). Indien de sportbond nieuwe selectiemogelijkheden in TMS wil creëren, kunt u contact opnemen met Marti ten Kate (marti.tenkate@nocnsf.nl).

11 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 11 Tabblad 4: CTO/NTC. Op tabblad 4 dient u de sporter (indien van toepassing) te koppelen aan een trainingscentrum. Op dit tabblad is het noodzakelijk om een begin- en einddatum in te vullen voor elke nieuwe koppeling met een trainingscentrum. Indien de sporter tijdens de start van het schooljaar op het trainingscentrum instroomt, dient u als startdatum 1 september met het bijbehorende jaartal te hanteren. Wanneer het topsport-, opleidings- of instroomprogramma van de sportbond niet bij een CTO, NTC of RTO is aangesloten, hoeft de sportbond dit tabblad niet in te vullen. Wij willen u vragen de volgende richtlijnen te handhaven voor de keuzemogelijkheden in het dropdown-menu: Trainingscentrum: Voor de topsport- en opleidingsprogramma s dient de sportbond een keuze te maken uit het CTO of NTC als trainingscentrum (indien van toepassing). Voor de instroomprogramma s/rtc dient de sportbond een keuze te maken uit de RTO s als trainingscentrum, als de instroomprogramma s/rtc s door de RTO s worden gefaciliteerd. Omvang Training op CTO/NTC: Fulltime: indien de sporter 4 dagen of meer per week op het CTO/NTC traint; Hybride*: indien de sporter 3 dagen of minder per week op het CTO/NTC traint of de sporter deelneemt aan een instroomprogramma/rtc gefaciliteerd door het RTO. *Wanneer een sporter bijvoorbeeld 3 dagen op een CTO/NTC traint en de resterende trainingen bij een sportvereniging plaatsvinden, dan traint een sporter parttime op het CTO/NTC. De sporter heeft een fulltime trainingsprogramma, maar traint parttime op het CTO/NTC en volgt dus een hybrideprogramma. Op het tabblad CTO/NTC dient u bij Omvang Training hybride te selecteren.

12 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 12 Woonlocatie: N.v.t.: indien de sporter in een instroomprogramma aangesloten bij de RTO traint; Ja: indien de sporter een woonlocatie heeft m.b.v. het CTO/NTC (bijv. gastgezin, begeleid wonen, sporterswoning, etc.) of als de sporter op een eigen woonlocatie verblijft op maximaal 10 min. afstand (enkele reis) van de trainingslocatie; Nee: indien de sporter geen woonlocatie heeft m.b.v. het CTO/NTC en de sporter op een eigen woonlocatie verblijft op meer dan 10 min. afstand (enkele reis) van de trainingslocatie. Onderwijs via CTO/NTC: N.v.t.: indien de sporter geen studie volgt of de sporter in een instroomprogramma/rtc gefaciliteerd door de RTO zit. Ja: indien de sporter onderwijs volgt op het VO, MBO, HBO of WO en daarbij door het CTO/NTC wordt gefaciliteerd (bij start van de opleiding of continue). Nee: indien de sporter geen ondersteuning van het CTO/NTC heeft ontvangen op het gebied van onderwijs. Reden uitstroom: De sportbond dient één van de mogelijkheden uit het dropdown-menu te selecteren. Wanneer de gegevens niet goed worden ingevuld, kan het zijn dat sporters niet meedraaien in de analyses in TMS. Dit kan consequenties hebben voor de topsportfinanciering van de bond (conform de Richtlijnen Bestedingsplan 2018). Daarnaast kan het gevolgen hebben voor de voorzieningen voor de sporters.

13 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 13 Tabblad 5: Onderwijs Voor alle sporters met een status worden de onderwijsgegevens ingevuld. Wanneer een sporter Primair Onderwijs volgt, geen onderwijs volgt, of werkt wordt er Nee ingevuld in het dropdown-menu. Volgt een sporter onderwijs op het VO, MBO, HO of WO, dan dient het tabblad volledig te worden ingevuld. Wij willen u vragen de volgende richtlijnen te handhaven voor de keuzemogelijkheden in het dropdown-menu: Studiejaar: Kies bij school- of studiejaar altijd het huidige school- of studiejaar. Een school- of studiejaar loopt van 1 september t/m 31 augustus in het daaropvolgende jaar. Schoolof studiejaar 2017/2018 loopt van 1 september 2017 t/m 31 augustus Opleidingsniveau: Naast het studiejaar vult de sportbond het opleidingsniveau van de sporter: VO VMBO BBL (Basis Beroepsgerichte Leerweg) VO VMBO KBL (Kader Beroepsgerichte Leerweg) VO VMBO TL/GL (Theoretische Leerweg/Gemengde Leerweg) VO HAVO VO VWO MBO niveau 2 MBO niveau 3 MBO niveau 4 Associate Degree (AD) HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master

14 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 14 Onderwijsinstelling: De onderwijsinstellingen dropdown-menu wordt aangepast aan het gekozen opleidingsniveau. Voor de opleidingsniveaus van het Voortgezet Onderwijs (VMBO, HAVO en VWO) staan enkel de Topsport Talentscholen in het dropdown-menu. Indien een sporter niet op een Topsport Talentschool zit, vult u bij onderwijsinstelling overig in. Soort inschrijving: Het betreft hier het type inschrijving bij de onderwijsinstelling/duo (Dienst Uitvoering Onderwijs). Dit is onafhankelijk van het aantal uren onderwijs dat de sporter volgt. Vaak volgen sporters namelijk een aangepast programma, ongeacht de inschrijving. Voltijd: Dit is de reguliere inschrijvingsvorm. En het vaakst van toepassing op studerende/schoolgaande sporters. Deeltijd: Het betreft een onderwijsprogramma dat veelal in de avonden of enkele dagdelen in de week plaats vind. Sporter heeft geen recht op studiefinanciering. Duaal: in een duale opleiding wordt werken en leren gecombineerd. Naast een onderwijsprogramma op school, wordt er werkervaring opgedaan gedurende een stage of in een betaalde functie (zoals bijvoorbeeld MBO BBL opleiding). Contract: indien de sporter slechts een aantal vakken volgt bij een onderwijsinstelling en hiervoor met de betreffende instelling een overeenkomst is aangegaan, zonder zich in te schrijven bij DUO. Sporter heeft geen recht op studiefinanciering. Aanvangsjaar huidige opleiding: De sportbond geeft aan in welk jaar de sporter aan de huidige opleiding is begonnen. Verwacht jaar behalen diploma: De sportbond geeft aan in welk jaar verwacht wordt dat de huidige opleiding wordt afgerond. Studievoortgang: De sportbond dient één van de mogelijkheden uit het dropdown-menu te selecteren. Wanneer de gegevens niet goed worden ingevuld, kan het zijn dat sporters niet meedraaien in de analyses in TMS. Dit kan consequenties hebben voor de topsportfinanciering van de bond (conform de Richtlijnen Bestedingsplan 2018). Daarnaast kan het gevolgen hebben voor de voorzieningen aan de sporters.

15 Handleiding Topsport Monitoringsysteem 15 Vragen? NOC*NSF beseft dat het invullen van TMS voor vragen kan zorgen. Of wellicht heeft u ideeën om TMS te verbeteren? Wij willen u graag helpen! U kunt hiervoor contact opnemen met Marti ten Kate (marti.tenkate@nocnsf.nl) of Peter Wiggers (peter.wiggers@nocnsf.nl).

Aanvragen en wijzigen Levenlanglerenkrediet

Aanvragen en wijzigen Levenlanglerenkrediet 1 Uw gegevens Lees de toelichting Aanvragen en wijzigen Levenlanglerenkrediet Dit formulier Gebruik dit formulier als u levenlanglerenkrediet aan wilt vragen en u niet (meer) in aanmerking komt voor reguliere

Nadere informatie

Toelichting Gewichtenregeling basisonderwijs

Toelichting Gewichtenregeling basisonderwijs Toelichting Gewichtenregeling basisonderwijs In deze toelichting staat hoe scholen het gewicht voor hun leerlingen kunnen bepalen. De huidige gewichtenregeling geldt sinds 1 augustus 2006 en is zo opgesteld

Nadere informatie

Toelichting op gegevens van DUO

Toelichting op gegevens van DUO Toelichting op gegevens van DUO (DUO = Dienst Uitvoering Onderwijs) Inleiding Via Suwinet-Inkijk zijn gegevens over opleidingen en diploma's van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) te raadplegen. Hiermee

Nadere informatie

UPDATE STATUSSEN & VOORZIENINGEN 2017 VEEL GESTELDE VRAGEN 4 oktober 2016

UPDATE STATUSSEN & VOORZIENINGEN 2017 VEEL GESTELDE VRAGEN 4 oktober 2016 1/17 UPDATE STATUSSEN & VOORZIENINGEN 2017 VEEL GESTELDE VRAGEN 4 oktober 2016 Met de aanstaande besluiten over welke programma s topsportfinanciering krijgen en het nieuwe statusbeleid in zicht, verandert

Nadere informatie

Regionale Talentontwikkeling

Regionale Talentontwikkeling Regionale Talentontwikkeling 1 Kaders Regionale Talentontwikkeling Instroomprogramma s voor Talenten onder regie van de sportbond 1.1 Inleiding Het Masterplan Talentontwikkeling heeft voor een enorme impuls

Nadere informatie

Handleiding Verzuim melden in ESIS Versie

Handleiding Verzuim melden in ESIS Versie Handleiding Verzuim melden in ESIS Versie 21-12-2016 Inleiding Vanaf 1 januari 2017 gaan de eerste scholen in het primair onderwijs verzuim digitaal melden via het verzuimregister van DUO. De sectoren

Nadere informatie

Toelichting op gegevens van DUO via Suwinet-Inkijk

Toelichting op gegevens van DUO via Suwinet-Inkijk Toelichting op gegevens van DUO via Suwinet-Inkijk Inleiding. Via Suwinet-Inkijk zijn gegevens over opleidingen en diploma's van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) te raadplegen. Momenteel worden deze

Nadere informatie

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport ROC de Leijgraaf Topsportregeling voor leerlingen met een topsport status Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport INLEIDING Topsportregeling van ROC de Leijgraaf Een aantal leerlingen van

Nadere informatie

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO Naam leerling: Sofinr.leerling: Naam school: Adres school: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Contactpersoon: Naar: MBO Naam school: Adres school: Postcode

Nadere informatie

4-meting Topsportklimaat Factsheet Topsportfase

4-meting Topsportklimaat Factsheet Topsportfase 1/7 Topsportklimaat: 'De beïnvloedbare maatschappelijke en sportorganisatorische omgeving waarin sporters zich tot topsporters kunnen ontwikkelen en prestaties kunnen leveren op het hoogste niveau in hun

Nadere informatie

Topsport regeling per oktober 2016

Topsport regeling per oktober 2016 Topsport regeling per oktober 2016 www.erasmussport.nl Facebook.com/erasmus.sport Twitter@ erasmussport Instagram @ erasmussport #eursport #makeithappen Voorwoord Oktober 2016, Rotterdam Dit informatiepakket

Nadere informatie

TOPSPORT TALENTSCHOOL (LOOT)

TOPSPORT TALENTSCHOOL (LOOT) TOPSPORT TALENTSCHOOL (LOOT) T RIJKS TOPSPORT TALENTSCHOOL STICHTING LOOT Alle Topsport Talentscholen in Nederland zijn aangesloten bij de stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport).

Nadere informatie

Topsportregeling UvA-HvA 2014-2015 TOPSPORTREGELING

Topsportregeling UvA-HvA 2014-2015 TOPSPORTREGELING TOPSPORTREGELING Het aantal studenten dat naast de ambitie om een opleiding te voltooien, een ambitie heeft om op hoog niveau activiteiten op sportgebied te ontwikkelen is de laatste jaren verhoogd. Om

Nadere informatie

vakcollege sevenwolden

vakcollege sevenwolden vakcollege sevenwolden Uniek in Friesland: Vakcollege Het Vakcollege is de doorlopende leerlijn vmbo-mbo, waarin leerlingen binnen zes jaar worden opgeleid tot vakman of vakvrouw. Veel aandacht wordt besteed

Nadere informatie

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN?

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Wil je je aanmelden voor een opleiding bij de HAN? Meld je dan aan via Studielink. Studielink is de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse

Nadere informatie

Handleiding VOROC Monitoring door de gemeente PRO/VSO leerlingen

Handleiding VOROC Monitoring door de gemeente PRO/VSO leerlingen Handleiding VOROC Monitoring door de gemeente PRO/VSO leerlingen Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 3 Meldingen... 4 Leerling overzicht... 4 Rapportage mogelijkheden gemeenten VOROC... 5 De 5 stappen

Nadere informatie

Persbijeenkomst Toekenningen Topsportgelden december 2016

Persbijeenkomst Toekenningen Topsportgelden december 2016 Persbijeenkomst Toekenningen Topsportgelden 2017+ 5 december 2016 Programma Toelichting op belangrijkste ontwikkelingen - Gerard Dielessen Achtergronden van het topsportbeleid van NOC*NSF Maurits Hendriks

Nadere informatie

Geslacht m v. Geheim adres? ja nee. Geheim nr.? ja nee

Geslacht m v. Geheim adres? ja nee. Geheim nr.? ja nee Johannes Bogermanschool Tuibrug 10 3991 LC Houten E-mail: b.dubbeldam@educatis-rpo.nl Tel. 030 6372100 aanmeldingsformulier Personalia leerling Voorn(a)m(en) Roepnaam Geslacht m v Geheim adres? ja nee

Nadere informatie

Dashboard VAVO voor instellingen versie 1.3 van 20 april 2015

Dashboard VAVO voor instellingen versie 1.3 van 20 april 2015 Dashboard VAVO voor instellingen versie 1.3 van 20 april 201 Doel Het doel van de rapportage is om instellingen gedurende het studiejaar op de hoogte te houden van de bij DUO geregistreerde relevante VAVO

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2018-2019 JOHAN CRUYFF ACADEMY AMSTERDAM INSTITUTE COLLEGE ALGEMENE INFORMATIE Diploma: HBO-diploma van de

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Tilburg 2018-2019 JOHAN CRUYFF ACADEMY TILBURG INSTITUTE COLLEGE ALGEMENE INFORMATIE Diploma: HBO-diploma van de Fontys

Nadere informatie

Geslacht m v. Geheim adres? ja nee. Geheim nr.? ja nee

Geslacht m v. Geheim adres? ja nee. Geheim nr.? ja nee Johannes Bogermanschool Tuibrug 10 3991 LC Houten E-mail: b.dubbeldam@bogermanhouten.nl Tel. 030 6372100 aanmeldingsformulier Personalia leerling Voorn(a)m(en) Roepnaam Geslacht m v Geheim adres? ja nee

Nadere informatie

Toptalentvriendelijk beleid Pascal College

Toptalentvriendelijk beleid Pascal College Toptalentvriendelijk beleid Pascal College Net als alle andere scholen heeft het Pascal College een aantal leerlingen met uitzonderlijke talenten op het gebied van sport, muziek, dans of acteren. Voor

Nadere informatie

Vult u alstublieft dit formulier zo zorgvuldig en compleet mogelijk in. Roepnaam Geslacht O meisje O jongen. Woonplaats Geheim adres O Nee O Ja

Vult u alstublieft dit formulier zo zorgvuldig en compleet mogelijk in. Roepnaam Geslacht O meisje O jongen. Woonplaats Geheim adres O Nee O Ja Vult u alstublieft dit formulier zo zorgvuldig en compleet mogelijk in. Personalia Leerling Voorna(a)m (en) Roepnaam Geslacht O meisje O jongen Adres Geboorteplaats Postcode Woonplaats Geheim adres O Nee

Nadere informatie

Beleidsregel scholen voor voortgezet onderwijs met een licentie van de Stichting Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport

Beleidsregel scholen voor voortgezet onderwijs met een licentie van de Stichting Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport Beleidsregel Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Voorgezet onderwijs vo 079-3232.444 Beleidsregel scholen voor voortgezet onderwijs met een licentie van de Stichting Landelijk Overleg Onderwijs

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Tilburg 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

Instroom hbo afgenomen maar forse groei aantal gediplomeerden

Instroom hbo afgenomen maar forse groei aantal gediplomeerden Instroom hbo afgenomen maar forse groei aantal gediplomeerden Groei bij gezondheidszorg, aantal studenten in het hbo stabiliseert, aandeel allochtonen blijft groeien, 5% groei in diploma s, aantal Ad-studenten

Nadere informatie

In deze handleiding geven wij stagebieders* antwoorden op de volgende vragen:

In deze handleiding geven wij stagebieders* antwoorden op de volgende vragen: Praktische handleiding voor stagebieders Met ingang van schooljaar 2011-2012 zijn alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs wettelijk verplicht om minimaal 30 uur maatschappelijke stage te lopen. De

Nadere informatie

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO De Overstap Let op! Informatie over de aanmeldprocedure krijgt u tijdens de informatieavonden in november en december op de vo-scholen. Inrichting

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Achternaam : Voornamen : Roepnaam : Geslacht : Man / Vrouw * Geboorteplaats : Geboorteland : Woonadres : Postcode : Woonplaats :

Inschrijfformulier. Achternaam : Voornamen : Roepnaam : Geslacht : Man / Vrouw * Geboorteplaats : Geboorteland : Woonadres : Postcode : Woonplaats : Personalia leerling Inschrijfformulier Achternaam : Voornamen : Roepnaam : Geslacht : Man / Vrouw * Geboortedatum : (dd-mm-jj) Nationaliteit : 2 e Nationaliteit : (indien van toepassing) Datum aankomst

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Achternaam : Voornamen : Roepnaam : Geslacht : Man / Vrouw * Geboorteplaats : Geboorteland : Woonadres : Postcode : Woonplaats :

Inschrijfformulier. Achternaam : Voornamen : Roepnaam : Geslacht : Man / Vrouw * Geboorteplaats : Geboorteland : Woonadres : Postcode : Woonplaats : Personalia leerling Inschrijfformulier Achternaam : Voornamen : Roepnaam : Geslacht : Man / Vrouw * Geboortedatum : (dd-mm-jj) Nationaliteit : 2 e Nationaliteit : (indien van toepassing) Datum aankomst

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Maak van je passie voor sport je beroep Open Dagen www.hva.nl/opendagen

Nadere informatie

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Je doet ertoe! ONDERWIJS & TOPSPORT OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool, een school waar je als sporttalent onderwijs en topsport samen

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016

Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016 Handleiding Overstap VO-MBO 2015/2016 Datum: oktober 2015 Auteur: Intergrip Beste VO Contactpersoon, Voor u ligt de handleiding overstap VO-MBO. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

2. Ga via de aanvragenpagina op naar het eloket en log in met uw eherkenningsmiddel.

2. Ga via de aanvragenpagina op   naar het eloket en log in met uw eherkenningsmiddel. Online aanvragen Subsidieregeling praktijkleren In de periode 2 juni 2018 09:00 uur 17 september 2018 17:00 uur kunnen (erkende) leerbedrijven, inclusief opleidingsbedrijven, een aanvraag voor subsidie

Nadere informatie

De kenmerken van schoolverlaters en hun arbeidspositie vijf jaar later

De kenmerken van schoolverlaters en hun arbeidspositie vijf jaar later De kenmerken van schoolverlaters en hun arbeidspositie vijf jaar later Presentatie Onderwijs Research Dagen, Heerlen, 26-28 juni 2019 Astrid Pleijers en Marijke Hartgers, Centraal Bureau voor de Statistiek

Nadere informatie

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Naam: Klas 3: Mentor: Vul in: 1e Profiel keuze: Eventueel 2e Profiel keuze: Vul ook de onderstaande gegevens zorgvuldig in. Dan kan bekeken worden of het gekozen

Nadere informatie

Toelichting bij _Arbeidsmarktaanbod_studierichting_onderwijssoort_regio.csv

Toelichting bij _Arbeidsmarktaanbod_studierichting_onderwijssoort_regio.csv Migratieachtergrond van uitgestroomde studenten naar regio, onderwijssoort en studierichting Uitstroom na studiejaar 2016/ 17 pilot Barometer culturele diversiteit CBS Januari 2019 Vragen over deze publicatie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Stagefonds Zorg

Vragen en antwoorden. Stagefonds Zorg Vragen en antwoorden Stagefonds Zorg Ik heb geen aankondigingsbrief ontvangen, wat moet ik doen? Neem contact op met DUS-I voor de toegang tot het online portaal: stagefonds@minvws.nl. Voor welke datum

Nadere informatie

1. Inleiding... 2. 1.1 Doel van dit document... 2 1.2 Nieuwe en gewijzigde velden... 2

1. Inleiding... 2. 1.1 Doel van dit document... 2 1.2 Nieuwe en gewijzigde velden... 2 Handleiding wijzigingen Studiekeuze Webformulier Naar aanleiding van Wet Kwaliteit in Verscheidenheid Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Doel van dit document... 2 1.2 Nieuwe en gewijzigde velden... 2 2. De

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

Regeling faciliteiten studenten/topsporters

Regeling faciliteiten studenten/topsporters Regeling faciliteiten studenten/topsporters Colofon ons kenmerk datum Juli 2015 auteur Mw. mr. M.V.B. van Overbeek versie status definitief pagina 2 van 8 Inhoudsopgave Inleiding 3 Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO De Overstap Let op! Informatie over de procedure aanmelding wordt tijdens de decemberavonden in het VO aan de ouders gegeven. Inrichting van

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Achternaam : Voornamen : Roepnaam : Geslacht : Man / Vrouw * Geboorteplaats : Geboorteland : Woonadres : Postcode : Woonplaats :

Inschrijfformulier. Achternaam : Voornamen : Roepnaam : Geslacht : Man / Vrouw * Geboorteplaats : Geboorteland : Woonadres : Postcode : Woonplaats : Personalia leerling Inschrijfformulier Achternaam : Voornamen : Roepnaam : Geslacht : Man / Vrouw * Geboortedatum : (dd-mm-jj) Nationaliteit : 2 e Nationaliteit : (indien van toepassing) Datum aankomst

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Facturatie aan derde

Handleiding. Curasoft. Facturatie aan derde Handleiding Curasoft Facturatie aan derde Curasoft - 1 / 5-06.02.2017 Facturatie aan derde Het is mogelijk zorgprestaties aan derde te factureren, bijvoorbeeld in het geval van ketenzorg. Het beheren van

Nadere informatie

Bij het Dulon vavo kun je terecht voor alle profielen: Zorg & Welzijn, Economie, Landbouw en Techniek.

Bij het Dulon vavo kun je terecht voor alle profielen: Zorg & Welzijn, Economie, Landbouw en Techniek. VMBO-TL/MAVO Wil je naar een mbo-opleiding niveau 3 of 4 en heb je nog geen vmbo-diploma? Kun of wil je je schoolloopbaan niet meer vervolgen op een reguliere VO-school en ben je minimaal 16 jaar? Dan

Nadere informatie

Informatie 2016. www.erasmussport.nl Facebook.com/erasmus.sport Twitter@ erasmussport Instagram @ erasmussport #eursport #makeithappen

Informatie 2016. www.erasmussport.nl Facebook.com/erasmus.sport Twitter@ erasmussport Instagram @ erasmussport #eursport #makeithappen Informatie 2016 www.erasmussport.nl Facebook.com/erasmus.sport Twitter@ erasmussport Instagram @ erasmussport #eursport #makeithappen Voorwoord Maart 2016, Rotterdam Dit informatiepakket is bedoeld voor

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Amsterdam 2018-2019 JOHAN CRUYFF COLLEGE AMSTERDAM Johan Cruijff Oprichter Johan Cruijff wist als geen ander dat sporters

Nadere informatie

Regeling faciliteiten studenten/topsporters

Regeling faciliteiten studenten/topsporters Regeling faciliteiten studenten/topsporters Colofon ons kenmerk datum Juli 2014 auteur versie status definitief pagina 2 van 8 Inhoudsopgave Inleiding 3 Artikel 1. Begripsbepalingen 3 Artikel 2. Definitie

Nadere informatie

Alsnog je diploma halen

Alsnog je diploma halen Alsnog je diploma halen Vavo 2018-2019 mborijnland 1 Dankzij het vavo, kan ik straks naar de universiteit! 2 mborijnland Wat is vavo? Vavo staat voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. Het is onderwijs

Nadere informatie

TOPSPORT TALENTSCHOOL

TOPSPORT TALENTSCHOOL TOPSPORT TALENTSCHOOL Onderwijs voor talent- en topsporters ONDERWIJS & TOPSPORT Sevenwolden is een Topsport Talentschool, een school waar je als sporttalent onderwijs en topsport samen kunt ontwikkelen.

Nadere informatie

Verzoek tot inschrijving

Verzoek tot inschrijving Verzoek tot inschrijving Personalia leerling Roepnaam Voorna(a)m(en) Adres Geboortedatum Geboorteplaats Geboorteland Postcode Woonplaats Geheim adres ja/nee Telefoonnummer Geheim nummer ja/nee Mobiel nummer

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Achternaam : Voorvoegsel : Voornamen : Roepnaam : Burgerservicenummer : Geslacht : Jongen / meisje*

Inschrijfformulier. Achternaam : Voorvoegsel : Voornamen : Roepnaam : Burgerservicenummer : Geslacht : Jongen / meisje* Inschrijfformulier Overzicht leerling: Achternaam : Voorvoegsel : Voornamen : Roepnaam : Burgerservicenummer : Geslacht : Jongen / meisje* Graag ontvangen wij ook een kopie van het officiële document van

Nadere informatie

Handleiding wijzigingen Studiekeuze Webformulier Naar aanleiding van Wet Kwaliteit in Verscheidenheid

Handleiding wijzigingen Studiekeuze Webformulier Naar aanleiding van Wet Kwaliteit in Verscheidenheid Handleiding wijzigingen Studiekeuze Webformulier Naar aanleiding van Wet Kwaliteit in Verscheidenheid Handleiding wijzigingen Studiekeuze Webformulier 1 INHOUD 1. INLEIDING... 3 1.1 DOEL VAN DIT DOCUMENT...

Nadere informatie

Aanmeldformulier OBS De Plantage. Personalia leerling. Gegevens vorig onderwijs (indien van toepassing) Achternaam. Voorna(a)m(en) Roepnaam.

Aanmeldformulier OBS De Plantage. Personalia leerling. Gegevens vorig onderwijs (indien van toepassing) Achternaam. Voorna(a)m(en) Roepnaam. Aanmeldformulier OBS De Plantage Personalia leerling Achternaam Voorna(a)m(en) Roepnaam Geslacht Meisje Jongen Geboortedatum *BSN *Onderwijsnummer (indien bekend) Land van Herkomst Datum in Nederland Eerste

Nadere informatie

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren Studieplan Om studenten inzicht te geven in de opbouw en inhoud van hun opleiding, wordt het Studieplan ingezet. Docenten verdelen vakken/modules over de periodes en studiejaren, vinken relevante kerntaken

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs Noordoost-Brabant

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs Noordoost-Brabant Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs Noordoost-Brabant In mei 2019 verscheen de Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs. In die publicatie leest u over de actuele trends en ontwikkelingen in het zorg- en welzijnsonderwijs

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2017-2018 JOHAN CRUYFF ACADEMY AMSTERDAM INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter Johan Cruijff wist als geen

Nadere informatie

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: D De E O Overstap V E R S T A P Overgang van PO naar VO Let op! Informatie over de procedure aanmelding wordt tijdens de decemberavonden in het VO aan de ouders gegeven.

Nadere informatie

2. Ga via de aanvragenpagina op https://mijn.rvo.nl/praktijkleren naar het eloket en log in met uw eherkenningsmiddel.

2. Ga via de aanvragenpagina op https://mijn.rvo.nl/praktijkleren naar het eloket en log in met uw eherkenningsmiddel. Online aanvragen Subsidieregeling praktijkleren In de periode 2 juni 2017 09:00 uur 15 september 2017 17:00 uur kunnen (erkende) leerbedrijven, inclusief opleidingsbedrijven, een aanvraag voor subsidie

Nadere informatie

Prognoses bewerken. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina

Prognoses bewerken. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina Prognoses bewerken Inleiding Wanneer de roostermaker de bulkbevordering heeft gedaan, kunt u als teamleider of mentor de prognoses op leerlingniveau gaan bijhouden. In dit hoofdstuk laten wij u zien hoe

Nadere informatie

Regeling Topsport. Pagina 0 van 32. Thomas Kramer / Guillermo Boogers Versie

Regeling Topsport. Pagina 0 van 32. Thomas Kramer / Guillermo Boogers Versie 2018-2019 Regeling Topsport Thomas Kramer / Guillermo Boogers Versie 1.0 01-09-2018 Pagina 0 van 32 Versie Datum Omschrijving Door 0.1 09-05-2018 Regeling topsport student en docent Thomas Kramer Guillermo

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Brug, Beverakker 19, 3994 EK Houten, tel. 030-6342800, mail: info.brug@oo-h.nl. Inschrijfformulier

Openbare Basisschool De Brug, Beverakker 19, 3994 EK Houten, tel. 030-6342800, mail: info.brug@oo-h.nl. Inschrijfformulier Wilt u het formulier zo volledig mogelijk invullen. * = Doorhalen wat niet van toepassing is. Gegevens ouders / verzorgers: Bij moeder: ook meisjesachternaam invullen. Ouder / verzorger 1 Ouder / verzorger

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Tilburg 2017-2018 JOHAN CRUYFF ACADEMY TILBURG INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter Johan Cruijff wist als geen

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Naam Leerling:. Geboortedatum: Datum aanmelding: Datum inschrijving: Handtekening beide ouders. Kopie identiteitsbewijs

Inschrijfformulier. Naam Leerling:. Geboortedatum: Datum aanmelding: Datum inschrijving: Handtekening beide ouders. Kopie identiteitsbewijs Inschrijfformulier Leerling:. Geboortedatum: Datum aanmelding: Datum inschrijving: Handtekening beide ouders Kopie identiteitsbewijs Rondleiding Personalia Leerling Achternaam Voorna(a)m(en) Roepnaam Geslacht

Nadere informatie

Handleiding Kindkans voor scholen voor aanvragen TLV VSO

Handleiding Kindkans voor scholen voor aanvragen TLV VSO Handleiding Kindkans voor scholen voor aanvragen TLV VSO Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Starten met een aanvraag 3. Gegevens invoeren 4. Inzien of bewerken van ingediende aanvragen 5. Printen van een TLV

Nadere informatie

FAQ Zittende leraren. 1 Kom ik ook in aanmerking voor VierSlagLeren als ik - als zittende

FAQ Zittende leraren. 1 Kom ik ook in aanmerking voor VierSlagLeren als ik - als zittende FAQ Zittende leraren Vraag Voorwaarden en aanmelding 1 Kom ik ook in aanmerking voor VierSlagLeren als ik - als zittende leerkracht - een parttime baan heb? 2 Ik ben afgelopen schooljaar reeds aan een

Nadere informatie

Het gebruik van subactiviteiten in ESF online

Het gebruik van subactiviteiten in ESF online Inhoud 1. Subactiviteiten 1 2. Opbouw van subactiviteiten 2 3. Het registreren van subactiviteiten in ESF online 3 4. Deelnemers koppelen aan een subactiviteit 7 5. Subactiviteiten en het gebruik van roosters

Nadere informatie

Wat moet ik doen om de overgang van het schooljaar te regelen in Eduscope?

Wat moet ik doen om de overgang van het schooljaar te regelen in Eduscope? Wat moet ik doen om de overgang van het schooljaar te regelen in Eduscope? In de periode mei/juni zijn de scholen volop bezig om alles weer in gereedheid te brengen voor het volgende schooljaar. Zo ook

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Toekomst van studenten onzeker

Factsheet persbericht. Toekomst van studenten onzeker Factsheet persbericht Toekomst van studenten onzeker Inleiding Studententijd De overheid komt met steeds meer nieuwe wetten en voorstellen om te bezuinigen en de student te motiveren zijn/haar studie in

Nadere informatie

Opbrengsten Pleysier College

Opbrengsten Pleysier College Opbrengsten Pleysier College 2017-2018 Uitstroomcohort 2017-2018 Bestendiging uitstroomcohort 2016-2017 Els Westerhuis Februari 2019 Inhoudsopgave 1 1. Aantal schoolverlaters + en 2 2. Overzicht aantallen

Nadere informatie

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar  Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Ga naar www.kindkans.net Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Je bent nu succesvol aangemeld als (naam) in de regio VO2303 Deventer VO. Klik op

Nadere informatie

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren Studieplan Om studenten inzicht te geven in de opbouw en inhoud van hun opleiding, wordt het Studieplan ingezet. Docenten verdelen vakken/modules over de periodes en studiejaren, vinken relevante kerntaken

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling

1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen. Vraag je decaan / mentor

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Maak van je passie voor sport je beroep Open Dagen www.hanze.nl/opendag

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Regeling Topsport. Pagina 0 van 30. Thomas Kramer / Guillermo Boogers Versie

Regeling Topsport. Pagina 0 van 30. Thomas Kramer / Guillermo Boogers Versie 2016-2017 Regeling Topsport Thomas Kramer / Guillermo Boogers Versie 0.8 15-07-2016 Pagina 0 van 30 Hoofdstuk: Inleiding Versie Datum Omschrijving Door 0.1 24-05-2016 Regeling topsport student en docent

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Groningen 2019-2020 JOHAN CRUYFF COLLEGE GRONINGEN Johan Cruijff Grondlegger Johan Cruijff wist als geen ander dat sporters

Nadere informatie

Aanvraag bekostiging leerlingenvervoer

Aanvraag bekostiging leerlingenvervoer Dit formulier is bestemd voor: Gemeente Putten, Fontanusplein 1 Postbus 400, 3880 AK Putten Voor inlichtingen: Telefoonnummer 0341-359646 Aanvraag bekostiging leerlingenvervoer 2017-2018 Lees eerst de

Nadere informatie

Documentatierapport Jaarcohort geslaagden uit het Hoger Onderwijs (AFSTUHOTAB)

Documentatierapport Jaarcohort geslaagden uit het Hoger Onderwijs (AFSTUHOTAB) Centraal Bureau voor de Statistiek Centrum voor Beleidsstatistiek Documentatierapport Jaarcohort geslaagden uit het Hoger Onderwijs (AFSTUHOTAB) Datum: 30 juli 2013 Bronvermelding Publicatie van uitkomsten

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvorm voor cohorten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvorm(en) voor cohorten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Nadere informatie

Nieuwe gewichtenregeling basisonderwijs

Nieuwe gewichtenregeling basisonderwijs Nieuwe gewichtenregeling basisonderwijs Nieuwe gewichtenregeling basisonderwijs Nieuwe gewichtenregeling basisonderwijs Inleiding Er komt een nieuwe gewichtenregeling in het basisonderwijs. De al bestaande

Nadere informatie

PlayMapping Handleiding PC

PlayMapping Handleiding PC Inhoud PlayMapping Handleiding PC 1. Inloggen... 2 1.1. Inlogscherm... 2 1.2. Wachtwoord wijzigen... 2 1.3. Navigatie knoppen... 2 2. Startpagina... 3 2.1. Locaties en objecten... 3 2.2. Navigatievenster...

Nadere informatie

NEDERLAND. Pre-basis onderwijs

NEDERLAND. Pre-basis onderwijs NEDERLAND Pre-basis onderwijs Leeftijd 2-4 Verschillend per kind, voor de leeftijd van 4 niet leerplichtig Omschrijving Peuterspeelzaal, dagopvang etc Tijd Dagelijks van 9:30 15:30 (verschilt pers school)

Nadere informatie

Handleiding CleanConnect

Handleiding CleanConnect Handleiding CleanConnect April 2011 V 1.0 CleanConnect CleanConnect is een gebruikersvriendelijk systeem waarmee u uw administratie snel, correct en gemakkelijk kunt uitvoeren. Met CleanConnect kunt u

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2018-2019 JOHAN CRUYFF ACADEMY GRONINGEN INSTITUTE COLLEGE ALGEMENE INFORMATIE Diploma: HBO-diploma van de

Nadere informatie

Onderwijs in Kaart 2018 Cijfermatige onderwijsontwikkelingen in Noord-Brabant HBO

Onderwijs in Kaart 2018 Cijfermatige onderwijsontwikkelingen in Noord-Brabant HBO Onderwijs in Kaart 2018 Cijfermatige onderwijsontwikkelingen in Noord-Brabant HBO 1 - Onderwijs in Kaart 2018-hbo.docx - 16-6-2017 Transvorm Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Hbo Gezondheidszorg en Sociale Studies

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

Markesteen (16MI) - Aanmeldformulier

Markesteen (16MI) - Aanmeldformulier Personalia leerling Achternaam Roepnaam Geslacht Meisje Jongen Geboortedatum Geboorteplaats Postcode Geheim adres? Mobiel nummer geheim? Mobiel geheim? BSN * Onderwijsnummer * Eerste nationaliteit Tweede

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER voor het primair onderwijs

INSCHRIJFFORMULIER voor het primair onderwijs Broekhuizenstraat 10 3784 WT Terschuur 0342 461667 info@bsdezaaier.nl www.bsdezaaier.nl INSCHRIJFFORMULIER voor het primair onderwijs versie april 2016 GEGEVENS OVER DE LEERLING Achternaam: Voorvoegsels:

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs West-Brabant

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs West-Brabant Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs West-Brabant In mei 2019 verscheen de Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs. In die publicatie leest u over de actuele trends en ontwikkelingen in het zorg- en welzijnsonderwijs

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Informatiebulletin Leerlingtelling BO/SBO/SO/VSO Betrokken bij het Onderwijs II Informatiebulletin Leerlingtelling Inhoudsopgave Voorwoord 1 1. Controle Leerlinggegevens t.b.v. de leerlingtelling 2 1.1

Nadere informatie

Advieswijzer. Scholing en personeel

Advieswijzer. Scholing en personeel Advieswijzer Scholing en personeel 2 Advieswijzer Scholing en personeel Advieswijzer Scholing en personeel Heeft u personeel in dienst dat een opleiding volgt? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs Zuidoost-Brabant

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs Zuidoost-Brabant Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs Zuidoost-Brabant In mei 2019 verscheen de Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs. In die publicatie leest u over de actuele trends en ontwikkelingen in het zorg- en welzijnsonderwijs

Nadere informatie

Coachview.net Synchronisatie Springest

Coachview.net Synchronisatie Springest Coachview.net Synchronisatie Springest Versie: 22 mei 2014 Auteur(s): Omschrijving: Marcel Kremers / Remy Remery Deze handleiding beschrijft hoe Coachview.net ingericht moet worden, teneinde de gewenste

Nadere informatie

Statusreglement Topsporters

Statusreglement Topsporters Statusreglement Topsporters - Vastgesteld in de Algemene Vergadering van NOC*NSF d.d. 9 mei 2016 - Inwerkingtreding op 1 januari 2017 Considerans In dit reglement worden de procedure en criteria beschreven

Nadere informatie

OBS De Zevensprong Pampusstraat LJ Rijsenhout /

OBS De Zevensprong Pampusstraat LJ Rijsenhout / OBS De Zevensprong Pampusstraat 28 1435 LJ Rijsenhout 0297 327842 / 06 18248767 www.dezevensprong.org info@dezevensprong.sopoh.nl Personalia leerling Voorna(a)m(en) Geslacht Meisje Jongen Geboortedatum

Nadere informatie

UITLEG SUBSIDIES NOC*NSF

UITLEG SUBSIDIES NOC*NSF UITLEG SUBSIDIES NOC*NSF Toelichting IOC/WDSF en NOC*NSF/NADB Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) erkent de World DanceSport Federation (WDSF) als het enige erkende Internationale danskanaal. Dit

Nadere informatie