OWG 6/3/12 - Verslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OWG 6/3/12 - Verslag"

Transcriptie

1 OWG 6/3/12 - Verslag 6 maart 2012, 13:00 15:00 Huis van het Boek, Te Boelaerlei 37, 2140 Borgerhout Aanwezigen: Sam Vermeersch (Plantyn), Sven Elshoecht (Pelckmans), Marc Van Couwenberghe (Van In), Roland Leijten (Three Ships), Jean- Pierre Juillard (Three Ships), Frank Salliau (Boek.be) Verontschuldigd: Arne Depoorter (Die Keure), Marina Stoop (mjpublishing), Koen Van Assche (Averbode) Opmerking: de volgorde van de agendapunten is in dit verslag gewijzigd t.o.v. van de agenda, omdat de presentaties van Frank en van Three Ships elkaar voor een stuk overlappen. 1 Statuspagina storingen en onderhoud Er wordt gesuggereerd om een statuspagina op Knooppunt te zetten, naar het voorbeeld van de statuspagina bij Smartschool: Deze pagina moet een historiek bevatten van storingen en onderhoud. Bij een nakend onderhoud zal op de homepagina, in de rechterbovenhoek, een duidelijk zichtbare boodschap komen Onderhoud op <datum>. Deze zal een link bevatten naar bovenvermelde statuspagina. Tijdens het onderhoud moet een tijdelijk niet bereikbaar - pagina getoond worden. Dit moet afgesproken worden met de hosting provider. Opmerking: afspraken hieromtrent met de hosting provider zullen gemaakt worden binnen het kader van de migratie naar de nieuwe servers, zie verder. 2 Informatiepagina over federatie Om de gebruikers te informeren over de federatie met de ELO s is het wenselijk om een informatieve pagina te zetten op Knooppunt. De werkgroep suggereert om die te plaatsen onder de veelgestelde vragen. De werkgroep is van evenwel van mening dat de stuurgroep hier beter input kan geven over de boodschap die op die pagina moet verschijnen. Frank zal dit op de agenda van de stuurgroep plaatsen en een voorstel formuleren. 3 Maatwerk voor Averbode Averbode vraagt een aanpassing voor de koppeling tussen Knooppunt en hun eigen platform, om te vermijden dat gebruikers zich 2 x moeten registreren. Een oplossing is voorgesteld door Three Ships.

2 4 Licentietransfer De helpdesk krijgt regelmatig vragen om actieve licenties over te zetten van een account naar een andere account. Dit wordt gevraagd om volgende redenen: Bij leerkrachten in geval van zwangerschapsverlof, pensioen of andere vervangingen Bij leerlingen, wanneer ze per ongeluk een licentie activeren op een verkeerd e- mailadres. Deze overzettingen zijn bijna altijd ter goeder trouw en gebeuren als volgt: Als het niet over dezelfde persoon gaat: o Helpdesk stuurt een mail aan de bron- account om te vragen of de licentie overgezet mag worden naar de doel- account o Indien ja, dan wordt de aanvraag doorgestuurd naar Three Ships o Na verwerking wordt een bevestigings e- mail gestuurd naar zowel bron- account als doel- account Als het wel over dezelfde persoon gaat: o Er wordt een subjectieve check gedaan op beide e- mailadressen om te verifiëren of het over dezelfde persoon gaat (overeenkomstige namen in de adressen) o Indien ja, dan wordt dezelfde procedure als hierboven gevolgd Graag wensen we hiervoor goedkeuring te krijgen bij de uitgever. Is het nodig om de uitgever over wiens licenties het gaat om permissie te vragen? Dit wordt ook nog voorgelegd aan de stuurgroep. 5 Hosting Momenteel wordt Knooppunt gehost bij Hostbasket/Telenet. De jaarlijkse kost, inclusief dataverkeer, bedraagt om en bij de , wat zeer hoog is. Zowel aan Hostbasket als aan de firma Riffle is een nieuwe offerte gevraagd. Deze komen beide aanmerkelijk goedkoper uit: Riffle: ongeveer per jaar Hostbasket: ongeveer per jaar (door nieuw hardwarevoorstel) Ongeacht voor welke partij we kiezen, een migratietraject zal nodig zijn. We stellen voor om dit in de paasvakantie (1/4-15/4) te doen (exacte datum wordt nog vastgelegd). Three Ships zal nog een traject plus kostprijs op papier zetten. Noot Frank: ondertussen is dit concreter geworden, zie mijn nota hierover van 13 maart op voorstel- hosting 6 Schoollicentie Pelckmans, Plantyn en Van In zijn kandidaat om een piloot te organiseren voor het type Schoollicentie ism Smartschool.

3 Om het geheugen even op te frissen licht ik nog even kort de werking toe: Schoollicenties zijn licenties waar activatie door de eindgebruiker niet meer van tel is. Als uitgever voorzie je een licentie voor bepaald lesmateriaal ten behoeve van een specifieke school, voor een welbepaald aantal activaties. Een leerling die via de ELO naar dat lesmateriaal surft, zal niet zelf moeten activeren, dat doet het systeem voor hem. Het systeem herkent immers de school adhv het instellingsnummer. Het aantal activaties wordt door het systeem ook rigoureus bijgehouden, als uitgever ben je veilig inzake fraude. Concrete stappen voor de piloot: 1. De deelnemende uitgeverijen: a. kiezen een of meer licenties die ze willen aanbieden aan een of meer scholen b. kiezen een of meer scholen die ze hierin willen betrekken, en nemen contact op met de betrokkenen binnen die scholen c. De deelnemende uitgeverijen informeren Knooppunt over bovenstaande keuzes 2. Knooppunt zal contact opnemen met Smartschool en Three Ships om ze op de hoogte te brengen van deze piloot We stellen volgende timing voor: graag tegen halverwege april uitsluitsel over bovenstaande puntjes. Mocht dit alsnog niet lukken, gelieve ons daarvan op de hoogte te brengen. 7 Functionaliteit Voor screenshots e.d. verwijs ik naar de presentatie van Three Ships, samen met dit document opgeladen op Een formeel document voor de roadmap wordt nog opgemaakt door Frank tegen uiterlijk einde maart. 7.1 Beheersomgeving redesign Een eerste voorstel is uitgewerkt op basis van de huidige site, met aandacht voor: Beheersschermen over de hele breedte van het scherm Aanpassingen in de menubalk Zie screenshots in presentatie Three Ships Voor een grondiger aanpak stellen we voor om het volgende te doen: 1. Usability onderzoek o Bezoek aan uitgevers om mee te kijken naar beheer activiteiten in het licentiekantoor o Interview en inventarisatie van wensen 2. Ontwerp uitwerken o Mockups als voorstel o Bespreken in Knooppunt OWG o Acceptatie van het ontwerp door Knooppunt OWG 3. Ontwikkeling o Beta release beschikbaar stellen aan Knooppunt OWG

4 o Test versie beschikbaar stellen aan Knooppunt De werkgroep stelt zich de vraag of het zinvol is om de beheersomgeving in dezelfde site te houden als de omgeving voor de eindgebruiker. Misschien is het zinvol om bijvoorbeeld een site met de URL beheer.knooppunt.net aan te maken. Dit onderdeel wordt een groot project, en wordt liefst deze maand nog opgestart teneinde dit tegen de zomer rond te krijgen. Frank zal de stuurgroep hierover consulteren. Three Ships wacht met voorstellen tot groen licht gegeven wordt. Noot Frank: op het moment van het maken van dit verslag hebben we hiervoor reeds een inschatting ontvangen van Three Ships. De investering is evenwel van die grootteorde (> ) dat deze door de Raad van Bestuur goedgekeurd moet worden. 7.2 Verbergen lesmateriaal Er is een voorstel beschikbaar. Three Ships stuurt een screenshot door. De beslissing wordt genomen op de volgende werkgroep. 7.3 Notificatie content update Three Ships heeft een voorstel uitgewerkt, zie presentatie. Wanneer content nieuw is of geüpdatet, wordt een icoontje geplaatst voor de link naar die content. Over de icoontjes zelf is nog geen overeenstemming, het rode icoontje uit het voorstel van Three Ships wordt niet goed bevonden. Frank zal een voorstel doen. 7.4 Hierarchische structuur content links Three Ships heeft een voorstel uitgewerkt voor zowel beheerskant als gebruikerskant, zie presentatie. De werkgroep geeft groen licht bij dit voorstel. Timing, zie verder. 7.5 Rol anders geen schoolkeuze Three Ships heeft een voorstel uitgewerkt waarbij de registratiewizard behouden blijft, maar de schoolkeuze voor de rol Anders niet verplicht wordt. Zie presentatie Three Ships. De werkgroep geeft groen licht bij dit voorstel. Timing, zie verder. 7.6 CSV Export + Metadata optioneel maken Er is een voorstel beschikbaar om bij de export van activatiecodes via de beheersinterface het scheidingsteken te kiezen (komma of puntkomma). Gekoppeld hieraan wordt de mogelijkheid geboden om enkel codes te exporteren, zonder metadata. Zie hiervoor ook de presentatie van Three Ships. De werkgroep keurt dit voorstel goed. Dit wordt zsm uitgevoerd, release nog vast te leggen 7.7 Zoekfunctionaliteit Er werd gevraagd om specifieker te kunnen zoeken naar CPI/LAC/Activaties. Three Ships vraagt meer uitleg over het exact gewenste gedrag. Volgens de stuurgroep moet op de meest gangbare velden kunnen gezocht worden, met een doorklik naar details over CPI s, LACs en activaties. Op een volgende werkgroep zal dit voorstel verder uitgediept worden.

5 7.8 Blokkeren LACs en activaties Het blokkeren van LACs zelf is reeds beschikbaar. Voor het blokkeren of ongedaan maken van activaties zal een voorstel uitgewerkt worden. Hier moet grondig bekeken worden wat de implicaties zijn op het systeem. 7.9 Aanpassen bestaande activaties Uit het vorig overleg kwam de vraag om parameters aan te passen op licentie, batch- en LAC- niveau, ook als die reeds geactiveerd zijn. Three Ships stelt het volgende voor ivm de parameters die aanpasbaar moeten/kunnen zijn voor bestaande activaties: Loopduur (om jaarlijkse verlengingen mogelijk te maken) o Alleen verlengen mogelijk maken o Alternatief: Nieuwe LAC aanmaken, en deze (automatisch) activeren voor de gebruiker (voorkeur Three Ships) Maximum aantal activaties (om LAC s over te hevelen naar andere gebruiker) o Unieke licenties kunnen niet gewijzigd worden naar niet- uniek o Alternatief: Nieuwe LAC aanmaken, en deze (automatisch) activeren voor de gebruiker (voorkeur Three Ships). Oude activatie kan geblokkeerd worden via bestaande webservice. De werkgroep zal dit verder bekijken Blokkeren codes mbv web services Een code blokkeren mbv een web service is reeds beschikbaar op Knooppunt Opvragen GUID users Deze functionaliteit zal opgenomen worden met het puntje van de CSV Export. 8 Volgende werkgroep De volgende werkgroep is gepland voor 10 april 2012.

Verslag stuurgroep. 30 november 2010

Verslag stuurgroep. 30 november 2010 Aanwezigen Verslag stuurgroep 30 november 2010 Bart Mollé (Pelckmans), Nikie Lapaire (Averbode), Geert Lybaert (Van In), Marc Devijver (Plantyn), Steven Depuydt (Plantyn), Wiel vd Berg (Three Ships), Pascal

Nadere informatie

Boek.be - tabletoplossing - extra informatie

Boek.be - tabletoplossing - extra informatie Boek.be - tabletoplossing - extra informatie INHOUDSOPGAVE Management samenvatting... 2 Vraag 1. Gedetailleerde roadmap met daarin de Three Ships ontwikkelplannen in 2012/2013... 3 1.1 Huidige mogelijkheden

Nadere informatie

5. Kleur bij de agenda Ook in de agenda kunt u nu kleur gebruiken bij de tekstvakken evaluatie en aanvulling. Dit zowel bij het overzicht:

5. Kleur bij de agenda Ook in de agenda kunt u nu kleur gebruiken bij de tekstvakken evaluatie en aanvulling. Dit zowel bij het overzicht: Update april 2019 Voorwoord Wij danken graag alle scholen, voorzieningen en individuen die suggesties hebben ingestuurd om Integrado te verbeteren. Het is dankzij deze inzendingen dat het programma kan

Nadere informatie

VGN e-learnshop. Voor inkopers van instellingen

VGN e-learnshop. Voor inkopers van instellingen VGN e-learnshop Voor inkopers van instellingen Agenda - algemeen Uitgangspunten VGN e-learnshop Content Inloggen en SSO Licenties Support Agenda instellingen / inkopers Inkopers Product kopen Product gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

Licenties Leerplanzoeker, doelenboek kleuter en doelenboek lager. Schooljaar 2015-2016

Licenties Leerplanzoeker, doelenboek kleuter en doelenboek lager. Schooljaar 2015-2016 Licenties Leerplanzoeker, doelenboek kleuter en doelenboek lager. Schooljaar 2015-2016 Op donderdag 17 september 2015 9 u. vervallen de licenties van het schooljaar 2014-2015. Dit betekent concreet dat

Nadere informatie

Handleiding gebruik digitale boeken Uitgeverij De Boeck

Handleiding gebruik digitale boeken Uitgeverij De Boeck Handleiding gebruik digitale boeken Uitgeverij De Boeck Deel 1: navigeren doorheen het digitale boek Navigeren doorheen het boek kan via de toolbar links onderaan het scherm: Daarnaast is er ook de bladwijzer

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Knooppunt 3.0. Extra Stuurgroep 19 december 2013

Knooppunt 3.0. Extra Stuurgroep 19 december 2013 Knooppunt 3.0 Extra Stuurgroep 19 december 2013 1 Agenda 1. Doelstelling stuurgroep 2. Alignering visies 3. Projectaanpak & planning 4. Verslag interviews 5. Functionele architectuur 6. Volgende stappen

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Three Ships e-boek platform. Roadmap punten 2012

Three Ships e-boek platform. Roadmap punten 2012 Three Ships e-boek platform Roadmap punten 2012 E-boek platform Roadmap 2012(1/3) op basis van Knooppunt Desiderata High level requirements Antwoord 3.1.1 ipad app Sep 2012 3.1.2 Android app Nov 2012 3.1.3

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

Release Notes versie 3.1

Release Notes versie 3.1 Release Notes versie 3.1 In release 3.1 zijn veel kleine aanpassingen aan het systeem gedaan. Deze aanpassingen zijn gedaan vanwege bug-fixing of zijn voortgekomen uit change-request: Fix op onthouden

Nadere informatie

Module 3 De nieuwe lerarenkit biedt extra mogelijkheden 3 Wil je meer weten? Ga naar helpdesk.plantyn.com of mail helpdesk@plantyn.

Module 3 De nieuwe lerarenkit biedt extra mogelijkheden 3 Wil je meer weten? Ga naar helpdesk.plantyn.com of mail helpdesk@plantyn. Scoodle is een gratis platform, ontwikkeld door Plantyn. Met Scoodle vermindert de planlast aanzienlijk en krijg je als leerkracht alles in handen om het digitale materiaal bij een Plantynmethode naar

Nadere informatie

Boek.be Adresgids. Beknopte handleiding Frank Salliau 12 mei 2009

Boek.be Adresgids. Beknopte handleiding Frank Salliau 12 mei 2009 Boek.be Adresgids Beknopte handleiding Frank Salliau 12 mei 2009 Wat is de adresgids? De adresgids is een website waarop je de adressen en contactgegevens van de leden van het Huis van het Boek kunt raadplegen.

Nadere informatie

Handleiding Fieldmarketingtool Exterion Media Winkelcentra

Handleiding Fieldmarketingtool Exterion Media Winkelcentra Handleiding Fieldmarketingtool Exterion Media Winkelcentra Nieuwe aanvraag Inloggen Beoordelen vergunningsaanvraag Overzicht van aanvragen waarvoor een vergunning is verleend Beschikbaarheid beheren Gegevens

Nadere informatie

Firewall. Web Content Filter

Firewall. Web Content Filter Firewall Web Content Filter Web Content Filter Met de functie Web Content Filter heeft u de mogelijkheid om websites met een bepaalde inhoud te blokkeren. Indien het netwerk gebruik dient te maken van

Nadere informatie

ONZE INTERPRETATIE VAN HET KNOOPPUNT PLATFORM

ONZE INTERPRETATIE VAN HET KNOOPPUNT PLATFORM MEMO: ONZE INTERPRETATIE VAN HET KNOOPPUNT PLATFORM Boek.be 1 INHOUDSTAFEL 1 INHOUDSTAFEL... 2 2 ALGEMENE INFORMATIE... 3 2.1 DOCUMENT INFO... 3 2.2 NASCOM INFO... 3 2.3 KLANT INFO... 3 3 INTERPRETATIE

Nadere informatie

HANDLEIDING : BESTELLINGEN INBRENGEN IN RAPTOOLS. Log in op url : https://raptools.vub.ac.be

HANDLEIDING : BESTELLINGEN INBRENGEN IN RAPTOOLS. Log in op url : https://raptools.vub.ac.be Financiële administratie en aankoopdienst HANDLEIDING : BESTELLINGEN INBRENGEN IN RAPTOOLS Log in op url : https://raptools.vub.ac.be Inloggen gebeurt met de inlog (vb.nverheye) en paswoord van het Rekencentrum

Nadere informatie

Welkom. TimeTell Informatiesessie Van der Valk Hotel Utrecht 27 september 2018

Welkom. TimeTell Informatiesessie Van der Valk Hotel Utrecht 27 september 2018 Welkom TimeTell Informatiesessie Van der Valk Hotel Utrecht 27 september 2018 (h)eerlijk zaken doen, puur vakmanschap, lekker samenwerken opgericht 1992 500+ klanten >100.000 users 30 medewerkers Programma

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Het Klantenportaal in detail

Het Klantenportaal in detail Het Klantenportaal in detail Deze gebruikershandleiding biedt een beschrijving van het klantenportaal welke toegankelijk is via de URL: https://portal.nutricontrol.nl/ Op het klantenportaal zijn uw certificaten,

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

DR3_fons_les_09 2014_11_13 1

DR3_fons_les_09 2014_11_13 1 DR3_fons_les_09 2014_11_13 1 pad van private map sites / default / files / private als je in private map iets gaat instellen, gebeurt er iets in drupal, drupal gaat automatisch een htaccess bestand aanmaken

Nadere informatie

Handleiding MyUnifiedPost

Handleiding MyUnifiedPost Handleiding MyUnifiedPost Welkom in de papierloze wereld van MyUnifiedPost! Deel I: Registratie- en activatieprocedure Versie Datum laatste update 2.0 27 november 2009 Inhoud 1. Ik heb nog geen account

Nadere informatie

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas.

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas. Een e-boek is een digitale versie van het leerboek, werkboek of leerwerkboek voor leerlingen. Meestal bestaat een e-boek uit een combinatie van enkele digitale boeken die samen horen. In deze module gaan

Nadere informatie

Release notes 5.2.4. Inhoud

Release notes 5.2.4. Inhoud Release notes 5.2.4 Deze release heeft vooral wijzigingen aan het legionella dossier. De wijzigingen hebben betrekking op vereenvoudiging in registratie en beheer van activiteiten 1. Release datum 1 november

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEXI-SMS

HANDLEIDING FLEXI-SMS 1 HANDLEIDING FLEXI-SMS Index: 1. Algemeen... p 2 2. Activatie FLEXI-SMS... p 3 3. Hoe verstuur ik SMS en?... p 4 4. SMS en versturen aan een groep klanten (batch SMS)... p 6 5. Versturen van een SMS vanuit

Nadere informatie

Handleiding : Hoe maak ik mijn eigen nieuwsbrief?

Handleiding : Hoe maak ik mijn eigen nieuwsbrief? Handleiding : Hoe maak ik mijn eigen nieuwsbrief? Website : www.yestravel.be/acymailing Inloggen : - Login (gebruikersnaam) = mailadres - Paswoord = paswoord aangeleverd door Avitour. Klik nadien op [login]

Nadere informatie

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding DAVE A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY Migratie Cockpit Inleiding De module Migratie zorgt ervoor dat u op een vlotte manier kan overstappen van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. Dit betekent dat

Nadere informatie

Handleiding MyUnifiedPost. Welkom in de papierloze wereld van MyUnifiedPost!

Handleiding MyUnifiedPost. Welkom in de papierloze wereld van MyUnifiedPost! Handleiding MyUnifiedPost Welkom in de papierloze wereld van MyUnifiedPost! Versie Datum laatste update 3.0 15 april 2010 Inhoud DEEL I DOCUMENTEN ONTVANGEN EN BEHEREN 1. De MyUnifiedPost Inbox... 5 1.1

Nadere informatie

Handleiding testgebruiker v.0.1

Handleiding testgebruiker v.0.1 Handleiding testgebruiker v.0.1 Handleiding testgebruiker v.0.1 Brands & Stories - 21.10.2014-1 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Doelstelling 3 1.3 Een probleem rapporteren 3 2 Registreren 4 2.1

Nadere informatie

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Version: 3.1.1 1. Inloggen op leaseplan.be 3 2. Aanmelden op My LeasePlan en Internet Quotations 4 3. Een bestuurdersprofiel aanmaken en beheren 4 3.1

Nadere informatie

Digiplein. DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen DOCENTENHANDLEIDING. 2 e DRUK. AUTEUR(S): J. van Mosseveld

Digiplein. DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen DOCENTENHANDLEIDING. 2 e DRUK. AUTEUR(S): J. van Mosseveld Digiplein DOCENTENHANDLEIDING DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen 2 e DRUK AUTEUR(S): J. van Mosseveld Digitale ondersteuning: Ga naar www.uitgeversgroep.nl > Log in > Zoek op boekcode

Nadere informatie

Enghouse Interactive MySupport Web Portal. Gebruikershandleiding Klant

Enghouse Interactive MySupport Web Portal. Gebruikershandleiding Klant Enghouse Interactive MySupport Web Portal Gebruikershandleiding Klant Inhoudstafel Inleiding...Fout!Bladwijzer niet gedefinieerd. Registreren om toegang te krijgen tot het portaal...fout!bladwijzer niet

Nadere informatie

Ga naar de site klik op de knop rechtsboven op webmail.

Ga naar de site   klik op de knop rechtsboven op webmail. Handleiding Roundcube is een webbased e-mailclients die middels het IMAP-protocol mail lezen vanaf de server. Je kunt hiermee mail beheren en versturen. Hoewel beide programma's in grote lijnen dezelfde

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s:

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: HANDLEIDING DMS Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: Gebruiker Coördinator Administrator end2end solutions pagina 1 Op het DMS van Ieper

Nadere informatie

methode naar je Met Hoe log ik in

methode naar je Met Hoe log ik in Scoodle is een gratis platform, ontwikkeld door Plantyn. Met Scoodle vermindert de planlast aanzienlijk en krijg je als leerkracht alles in handen om het digitale materiaall bij een Plantyn methode naar

Nadere informatie

Handleiding Documentbeheersysteem. contract.viaa.be

Handleiding Documentbeheersysteem. contract.viaa.be Handleiding Documentbeheersysteem contract.viaa.be INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL 1 Inleiding 2 Inloggen 3 Homepagina 4 Overzicht taken 4 Dossier raadplegen 5 Documenten 5 Taken 5 Dossiers 6 Zoeken in Documenten,

Nadere informatie

Hoe werken met de WAP-online!

Hoe werken met de WAP-online! Hoe werken met de WAP-online! Startpagina: We surfen naar http://www.waponline.be. We krijgen het volgende scherm op onze computer: Hier kunnen enkel de directies op inloggen. Leerkrachten die nog niet

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Eerste aanmelding Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Datum release 24/04/2013 Versie 1.0 1. Eerste aanmelding Wanneer u als contactpersoon via het registratiesysteem

Nadere informatie

De helpdesk voor Mobi-ID is het Klant Contact Centrum (KCC), bereikbaar via en telefoon ( )

De helpdesk voor Mobi-ID is het Klant Contact Centrum (KCC), bereikbaar via  en telefoon ( ) Mobi-ID Met Mobi-ID heeft u één persoonlijke inlog voor alle diensten van de betreffende Service Providers (w.o, BOVAG, Innovam, RDC, ROB, Hexon en Fresh Apple). Deze inlogmogelijkheid houdt u vanaf stage

Nadere informatie

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 12-19-2018 Table of Contents... 3 Handleiding... 4 Koppeling en Ons... 5 Overzicht van de cliënten met een -uitnodiging bekijken en uitnodigingen genereren...

Nadere informatie

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties 1 15 Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties Inhoudsopgave 1. Download de software... 1 1.1 Creëer een Global Account... 2 1.2 Verwerf het recht

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/17

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/17 Release Notes Afdrukdatum: 2011/06/17 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Geachte gebruiker, Deze handleiding is bedoeld voor de mensen die zichzelf of hun kinderen online willen inschrijven voor één of meerdere gemeentelijke

Nadere informatie

Handleiding e-loket CIR TEGEL CONTINGENT BEWIJZEN

Handleiding e-loket CIR TEGEL CONTINGENT BEWIJZEN Handleiding e-loket CIR TEGEL CONTINGENT BEWIJZEN Naar contingent bewijzen gaat men via de tegel Certificaten in-en uitvoer (Agrim-Agrex). Duidt ook aan Voor wie men de bewijzen wil consulteren/invoeren.

Nadere informatie

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16 BDO CRM Platform Handleiding 1.0 oktober 16 Inhoudsopgave 1. Inloggen & startmenu... 3 2. Actie toevoegen... 4 2.01 Actie type... 5 2.02 Taak deadline... 5 2.03 Taak toewijzen... 5 2.04 Selecteer de organisatie...

Nadere informatie

De helpdesk voor Mobi-ID is het Klant Contact Centrum (KCC), bereikbaar via en telefoon ( )

De helpdesk voor Mobi-ID is het Klant Contact Centrum (KCC), bereikbaar via  en telefoon ( ) Mobi-ID Met Mobi-ID heeft u één persoonlijke inlogcode voor alle diensten van de betreffende Service Providers (w.o. BOVAG, Verhuurnet, Innovam, RDC, Hexon en Fresh Apple). Deze inlogmogelijkheid houdt

Nadere informatie

Het web platform

Het web platform Het web platform https://kaagentladies.prosoccerdata.com Aantal Accounts Helaas kunnen we slechts 1 mailadres linken aan één speelster. De login op het app & webplatform zal bestaan uit de

Nadere informatie

WERKWIJZE ONLINE INSCHRIJVEN

WERKWIJZE ONLINE INSCHRIJVEN stad brugge stedelijke nijverheids- en taalleergangen - cvo WERKWIJZE ONLINE INSCHRIJVEN VOORAF Bij het online inschrijven moet je het volledig bedrag betalen. Indien je geniet van vermindering van inschrijvingsgeld,

Nadere informatie

Instructie Negometrix t.b.v. Wmo Begeleiding Gemeente Dalfsen

Instructie Negometrix t.b.v. Wmo Begeleiding Gemeente Dalfsen Shared Service Centrum SSC Provinciehuis Luttenbergstraat 2 Postbus 538 8000 AM Zwolle Telefoon (038) 498 5189 Instructie Negometrix t.b.v. Wmo Begeleiding Gemeente Dalfsen Digitaal contracteren in Negometrix

Nadere informatie

Handleiding voor Zotero versie 2.0

Handleiding voor Zotero versie 2.0 Handleiding voor Zotero versie 2.0 Michiel Wolda De handleiding voor Zetero is geschreven voor de lezers van het boek Deskresearch: Informatie selecteren, beoordelen en verwerken: tweede editie (Van Veen

Nadere informatie

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera De-installeer eerst alle tools die u van Itannex heeft. SmartRevit SmartAssemblies Etcetera Zorg dat u de laatste versie van Revit heeft geïnstalleerd, inclusief alle updates. Het systeem moet verbinding

Nadere informatie

Magister 6 Leerlingen.

Magister 6 Leerlingen. Magister 6 Leerlingen. Magister opent standaard het Vandaagscherm. Op dit scherm wordt het rooster van die dag, berichten en de meest recente/relevante informatie voor de gebruiker getoond. Enkele belangrijke

Nadere informatie

Competentie Management module

Competentie Management module Op 15 juni is de nieuwe versie van Three Ships N@Tschool! gelanceerd. Versie 10 biedt veel nieuwe functionaliteit. Daarnaast zijn een aantal onderdelen sterk verbeterd. Pascal van den Biggelaar, product

Nadere informatie

CMS Manual Pebble Media

CMS Manual Pebble Media CMS Manual Pebble Media Inhoudstafel 1 introductie... 3 2 modules... 4 2.1 beheer van pagina s... 4 2.2 beheer van media... 7 2.3 beheer van nieuwsberichten... 8 2.4 beheer van merken... 9 3 instellingen...

Nadere informatie

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren).

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren). Mobi-ID beheerder worden o o o Om beheerder voor het betreffende bedrijf te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. U heeft een éénmalig te gebruiken code nodig om beheerder

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Contents 1. Introductie... 3 1.1. Hoe werkt het?... 3 2. Eerste Contact als gebruiker... 4 3. Ticket Acties... 5 4. Tickets Pagina...

Nadere informatie

Snelstart handleiding. Basispoort voor scholen. Snelstart handleiding Basispoort voor scholen versie 1.5_

Snelstart handleiding. Basispoort voor scholen. Snelstart handleiding Basispoort voor scholen versie 1.5_ Snelstart handleiding Basispoort voor scholen 1 Inhoud Snelstart handleiding Basispoort voor scholen... 3 Raadpleeg ook de FAQ op http://help.basispoort.nl.... 3 1 Voorbereiding... 3 2 Inloggen als ICT-coördinator...

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

UPDATE-BRIEF: ASSISTANCE PSO 2009 VERSIE 2.3.02 (DECEMBER 2009)... 2

UPDATE-BRIEF: ASSISTANCE PSO 2009 VERSIE 2.3.02 (DECEMBER 2009)... 2 INHOUDSOPGAVE UPDATE-BRIEF: ASSISTANCE PSO 2009 VERSIE 2.3.02 (DECEMBER 2009)... 2 1.1 ROLRECHTEN... 3 1.1.1 BEDRIJFSVIEWS... 3 1.1.2 PROJECTEN... 3 1.1.3 UREN... 4 1.2 PROGRAMMA-INSTELLINGEN... 5 1.2.1

Nadere informatie

igarage en Carsys Koppeling, importeren en exporteren Versie 1.4 Juni 2017

igarage en Carsys Koppeling, importeren en exporteren Versie 1.4 Juni 2017 igarage en Carsys Koppeling, importeren en exporteren Support@igarage.nl Versie 1.4 Juni 2017 Klantgegevens exporteren vanuit Carsys naar een bestand en in een batch Autopaspoorten aanmaken of vanuit Carsys

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Starten met DISK in NT2 SCHOOL. Handleiding voor docenten

Starten met DISK in NT2 SCHOOL. Handleiding voor docenten Starten met DISK in NT2 SCHOOL Handleiding voor docenten Inhoud 1. Welkom bij DISK 2. Technische voorwaarden 3. Inloggen in NT2 SCHOOL 4. DISK activeren in uw account 5. Mijn werkruimte in NT2 SCHOOL 6.

Nadere informatie

Serienummers worden met hun ID opgeslagen

Serienummers worden met hun ID opgeslagen Solution Builder SE : BSE101 Versie : 8.0.0.4818 Releasedatum : 10-03-2015 Geschikt voor Synergy Enterprise : v.a. batch 249 ALGEMEEN Serienummers worden met hun ID opgeslagen Serienummers die aan entiteiten

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 11-12-2017 Table of Contents TOPdesk... 3 Inloggen... 4 Het gebruik van TOPdesk... 8 TOPdesk Pagina 3 / 12 Inloggen Om gebruik te kunnen maken van TOPdesk,

Nadere informatie

Release datum: 11 juni 2012

Release datum: 11 juni 2012 Highlights 1 HSExpert versie 5.2 Begin juni is versie 5.2 van HSExpert gereleased. In versie 5.2 zijn vooral wijzigingen op het RiAxion (Arbo) dossier doorgevoerd. Daarnaast zijn er wat kleinere wijzigingen

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ

'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ 'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ '2.(26678'(17(1+$1'/(,',1*,QOHLGLQJ,QORJJHQ 'RNHRVPHQXEDON Mijn Profiel 4 Mijn Agenda 4 &XUVXVRYHU]LFKW &XUVXVVWDUWSDJLQD Agenda 8 Ad valvas 8 Documenten 8 Links 9 Forums 9 Oefeningen

Nadere informatie

Handleiding iria. Start RIA Er zijn twee manieren om RIA te openen: ipower. iprofit MKB. iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten)

Handleiding iria. Start RIA Er zijn twee manieren om RIA te openen: ipower. iprofit MKB. iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten) Handleiding iria ipower iprofit MKB iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten) iprofit (Financieel + Facturering + Relaties) iprofit (Financieel) iprofit ASP Inleiding Inventive wil haar

Nadere informatie

Handleiding Mijn bibliotheek

Handleiding Mijn bibliotheek Handleiding Mijn bibliotheek Doelgroep: bibliotheekmedewerkers Versie 19 juni 2015 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 1 Hoe kom ik in Mijn bibliotheek?... 2 Via de website van de bibliotheek/gemeente/partner/...

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

eidsticker eidsticker vervangt de SISticker en vraagt online de verzekerbaarheidsgegevens op aan de hand van een eid kaart of rijksregisternummer.

eidsticker eidsticker vervangt de SISticker en vraagt online de verzekerbaarheidsgegevens op aan de hand van een eid kaart of rijksregisternummer. eidsticker WAT? eidsticker vervangt de SISticker en vraagt online de verzekerbaarheidsgegevens op aan de hand van een eid kaart of rijksregisternummer. Het is een programma waarmee klevers kunnen afgedrukt

Nadere informatie

Hoe in te loggen in Office 365 extranet van de FOD Buitenlandse Zaken

Hoe in te loggen in Office 365 extranet van de FOD Buitenlandse Zaken Hoe in te loggen in Office 365 extranet van de FOD Buitenlandse Zaken 1 Gedeelde site... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 Gedeeld document... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Een eigen e-mailadres

Nadere informatie

Hik-Connect Introductie V1.0

Hik-Connect Introductie V1.0 Hik-Connect Introductie V1.0 Noot: Omdat Firmware, cliënt software, etc. nog niet vrijgegeven zijn, Zijn alle afbeeldingen in deze technische nota voor tijdelijk gebruik. Hikvision behoudt het recht om

Nadere informatie

Permissiegroepen. Aanmaken nieuwe permissiegroep. 1. Klik op + Nieuw en geef de permissiegroep een naam.

Permissiegroepen. Aanmaken nieuwe permissiegroep. 1. Klik op + Nieuw en geef de permissiegroep een naam. Permissiegroepen Het inrichten van de permissiegroepen is een leidraad voor wat een gebruiker kan zien en aanpassen binnen de ELO. Per groep gebruikers kunnen permissiegroepen worden aangemaakt waarmee

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

In deze release notes vindt u informatie omtrent de aanpassingen in de software in Product Update 396 ten opzichte van voorgaande releases.

In deze release notes vindt u informatie omtrent de aanpassingen in de software in Product Update 396 ten opzichte van voorgaande releases. In deze release notes vindt u informatie omtrent de aanpassingen in de software in Product Update 396 ten opzichte van voorgaande releases. Product Update 396 is algemeen beschikbaar sinds 6 januari 2010.

Nadere informatie

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren)

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren) Handleiding Mobi-ID voor de beheerder Mobi-ID beheerder worden o Om voor het bedrijf beheerder te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. o U heeft een éénmalig te gebruiken

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

EPLAN Software & Service. 12 februari 2016 We starten om 14:00 uur

EPLAN Software & Service. 12 februari 2016 We starten om 14:00 uur EPLAN Software & Service. 12 februari 2016 We starten om 14:00 uur Het team van vandaag Martin Versteeg Productmanager Pro Panel Moderator Michiel van de Wiel It specialist Tips en tricks nieuwe stijl

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Planning (werkorder en/of activiteiten planning Easy-work) Planning versie V1.0.13 Easy-work versie 610 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische

Nadere informatie

Knooppunt 3.0 RFI. Frank Salliau. 17 januari 2014 V1.1

Knooppunt 3.0 RFI. Frank Salliau. 17 januari 2014 V1.1 Knooppunt 3.0 RFI Frank Salliau 17 januari 2014 V1.1 1 Historiek V1.0 2 januari 2014 Eerste draft V1.1 9 januari 2014 Aanpassingen na feedback Deloitte 1 Over dit document... 4 2 Geheimhoudingsclausule...

Nadere informatie

AFO 653 RSS Nieuwsfeeds

AFO 653 RSS Nieuwsfeeds AFO 653 RSS Nieuwsfeeds 653.1 Inleiding 653.1.1 Wat zijn RSS News Feeds en hoe worden ze in Vubis Smart gebruikt? RSS News Feeds RSS (Really Simple Syndication) is een XML-gebaseerd formaat voor het distribueren

Nadere informatie

Handleiding IntraQuest Coach voor docenten

Handleiding IntraQuest Coach voor docenten Handleiding IntraQuest Coach voor docenten Versie 2.2-2009 Auteur: IQ Development BV 2009 IQ Development BV Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Start... 3 2.1 Aanmeldscherm... 3 2.2 Licentie activeren voor

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 6-11-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

pagina 1 van 5 Informatieve mail 20 mei 2016 12 mei Dit blok is Bijeenkomst (volle breedte, beeld) Een blok specifiek om bijeenkomsten onder de aandacht te brengen. Zowel ter promotie, als nadat ze zijn

Nadere informatie

VERBINDING MAKEN EN INLOGGEN...

VERBINDING MAKEN EN INLOGGEN... INHOUDSOPGAVE 1. VERBINDING MAKEN EN INLOGGEN... 3 2. HET AANMAKEN VAN DOMEINEN... 4 2.1. Plaatsen website... 6 3. HET AANMAKEN VAN E-MAILADRESSEN... 6 3.1. E-mail ophalen... 7 IntroWeb Plesk Quick Startup

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 6 5 Voeg je boek toe in diddit... 7 6 Maak oefeningen

Nadere informatie