Lookbook. HAN Cultuurbalie. Helpdesk voor Cultureel Ondernemerschap

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lookbook. HAN Cultuurbalie. Helpdesk voor Cultureel Ondernemerschap"

Transcriptie

1 Lookbook HAN Cultuurbalie Helpdesk voor Cultureel Ondernemerschap

2

3 Voorwoord De HAN Cultuurbalie is het kenniscentrum van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor ondernemers in de kunst- en cultuursector in de regio Nijmegen. De HAN Cultuurbalie is ontstaan als reactie op het groot aantal aanvragen voor ondersteuning bij verdergaande professionalisering uit de eerder genoemde sector, zoals die binnenkwamen bij de Minor Theater- en Muziekmanagement aan de HAN. Om op deze vragen structureel antwoord te kunnen geven is de HAN Cultuurbalie opgericht. De ongeveer 1500 Nijmeegse cultuurondernemers die professioneel of semiprofessioneel met hun passie bezig zijn kunnen terecht bij de HAN Cultuurbalie. De HAN Cultuurbalie heeft als doel om de lokale kunst- en cultuursector te laten profiteren van kennisontwikkeling, kennisdistributie en kennisadoptie. De middelen die daarbij worden ingezet zijn onder andere het aanbieden van stagiaires, onderzoek, trainingen en workshops, detachering van docenten, een kennisbank, event-ondersteuning, broedplaatsen, samenwerkingstrajecten en minorprojecten. De diverse individuele onderzoeks- en kennisontwikkelingsprojecten moeten op termijn gaan leiden tot kennisbundeling. Een van de middelen daarvoor is de eerder genoemde kennisbank, waar men openbaar cultuurkennis uit kan halen. Een ander hulpmiddel dat door de HAN Cultuurbalie is ontwikkeld, is de Culture Score Card. Dit is een quickscan om de commerciële prestatie van cultuurbedrijven in kaart te brengen. Het is al bij enige tientallen bedrijven uitgetest en de bedoeling is om het op bredere schaal te gaan toepassen en te specificeren per sector. Het toekomstdoel van de HAN Cultuurbalie is een circuit van kenniscirculatie van praktijkgerichte kennis tussen het culturele veld, de overheid en de HAN waarbij kennisintensivering en innovatie leidend zijn.

4 Leeswijzer In dit Lookbook kunt u voorbeelden vinden van onderzoeken en vraagstukken die de HAN Cultuurbalie tot een goed eind heeft gebracht. Dit is slechts een selectie uit de vele succesverhalen. Op het eind zal er ook meer informatie over de Culture Score Card te vinden zijn. Wilt u meer informatie over de HAN Cultuurbalie of bent u benieuwd wat zij voor u kan betekennen? Op de achterkant van dit Lookbook kunt u vinden hoe u in contact kan komen met de HAN Cultuurbalie. De volgende culturele instellingen zullen achtereenvolgens langs komen in dit Lookbook: Music Lab Fake ID Music Meeting t Mozaiek De laatste wens Museum het Valkhof De Reehorst De Liedjesfabriek De-Affaire De Agnietenhof Jeugdtheater Kwatta Moncq Records Culture Score Card

5 Music Lab Marketingplan Hoe tevreden zijn de bezoekers? Geschreven door studenten van de minor Muziek- en Theatermanagement voor het M-Lab in Amsterdam, een cultuurbedrijf dat musicalproducties ontwikkelt en verspreidt in Nederland en daarbuiten. Uitgebreid kwantitatief onderzoek bij diverse theaters in Nederland onder theaterbezoekers toonde aan dat men behoorlijk tevreden is over het aanbod van M-Lab en in de nabije toekomst graag nieuwe voorstellingen wil blijven bezoeken. De omvangrijke en goede bezoekersdatabase biedt veel meer mogelijkheden tot segmentatie, gerichte promotie en acquisitie voor voorstellingen.

6 Fake ID Marketing Communicatieplan Hoe krijgt deze band meer optredens? In opdracht van de Nijmeegse Pop-Punkband Fake ID hebben studenten een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de bekendheid van deze band en daarmee het aantal optredens te verbeteren. Na panelonderzoek onder de doelgroep was het advies om via een penetratiestrategie met hun bestaande genre in een bestaande markt meer optredens en dus een groter marktaandeel te realiseren. Via een guerrilla marketingactie met follow-up zowel op de HAN als op de Radboud Universiteit heeft de band dat gerealiseerd.

7 Music Meeting Marketing Plan Te weinig kaartverkoop Geschreven door een student Commerciële Economie met als doel de kaartverkoop te laten stijgen. Door het deels gratis karakter van het festival nam het aantal bezoekers de laatste jaren wel toe maar de inkomsten niet. Het onderzoek spitste zich toe op het wel gaan heffen van een beperkte entree in combinatie met het plaatsen van hekken uit veiligheidsoverwegingen. De onderzoeksrespondenten stonden er niet negatief tegenover en beide veranderingen zijn inmiddels met succes doorgevoerd; de entree-opbrengst en de publieksveiligheid zijn zichtbaar toegenomen.

8 t Mozaiek Adviesplan Naamsbekendheid vergroten In opdracht van Cultureel en Educatief Centrum t Mozaiek in Wijchen hebben studenten van de minor Muziek- en Theater Management een adviesplan geschreven over identiteit en imago van het theater. Een betere kijk op haar imago geeft meer mogelijkheden om met de marketingcommunicatie op in te haken, een betere band met de bezoekers te krijgen en mogelijk meer inwoners en anderen naar binnen te krijgen. Uit het onderzoek bleek te weinig kennis bij het publiek over wat t Mozaiek nou precies deed. Via social media en guerrilla-acties is t Mozaiek opnieuw in de aandacht van het publiek gekomen.

9 De laatste wens Financieel Adviesrapport Het benaderen van sponsors/financiers Voor de opdrachtgever Mash Productions zijn studenten van de minor Muziek- en Theatermanagement op zoek gegaan naar externe financiers/sponsors voor de theaterproductie Laatste Wens. Met behulp van het Fondsenboek 2012 is voor een tiental potentiële financiers een accountplan geschreven over de manier waarop iedere individuele financier het beste benaderd kan worden. Een maatwerkbenadering die door sponsoren als eis wordt gesteld; het moet passen bij haar bedrijfsidentiteit.

10 Museum het Valkhof Beschrijving Bezoekersprofiel Expositie Hoe ziet de gemiddelde bezoeker eruit? Voor de expositie de Wereld van Katharina in Museum het Valkhof is een bezoekersprofiel beschreven, waarin ook het bestedingsen communicatiegedrag van de bezoekers werd meegenomen. Uitkomst was dat de gemiddelde bezoeker een bezoekster is van ongeveer 60 jaar, hoog opgeleid, uit Gelderland die met de auto naar het museum komt en ook vaker per jaar het museum bezoekt. Communicatie vindt plaats via krantenadvertenties en de website van het museum. Uit het onderzoek bleek ook dat de bezoekers na afloop buiten het museum nog een flink bedrag uitgeven. Subsidie aan het museum wordt zo deels ook nog terugverdiend.

11 De Reehorst Belevingsonderzoek Het verhogen van bezoekersaantallen In het kader van een onderzoeksproject is voor Theater de Reehorst door studenten een belevingsonderzoek gehouden, dit in het kader van de te lage bezoekersaantallen van het theater. Uit het onderzoek blijkt dat de algemene naamsbekendheid hoog is maar dat veel mensen naar andere theaters in de omgeving gaan. Met name het programmaboekje werd als meest bekende en gewaardeerde communicatie instrument benoemd. Voor wat betreft de beleving, de gezelligheid, scoort bijna de helft van de respondenten negatief op sfeer. In het eindrapport werden dan ook vooral op dit terrein aanbevelingen gegeven.

12 De Liedjesfabriek Kwalitatief marktonderzoek Tekort financiële basis Geschreven door een student in het kader van de minor Doelgroepenmarketing voor de stichting De Liedjesfabriek, een nonprofit onderneming die muziekprojecten opzet voor o.a. chronisch zieke kinderen. Het doel van de opdracht was het werven van fondsen c.q. sponsoren om een betere financiële basis te hebben om het aantal (ziekenhuis)projecten jaarlijks uit te breiden naar 20 locaties. Duidelijk werd dat bedrijven graag het imago van het sponsor-object aan hun bedrijf willen koppelen en daarmee hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen en indirect naamsbekendheid willen verwerven.

13 De-Affaire Strategisch marketingplan Te weinig financiële zekerheid De Affaire is een alternatief muziekfestival dat tijdens de zomerfeesten in het Valkhofpark plaatsvindt. Een Small Business student van de HAN onderzocht of er meer rendabele activiteiten op te zetten zouden zijn om de financiële positie van het festival in de toekomst te versterken. Het buitenfestival is sterk weersgebonden heeft daardoor grote risico s. Uit het strategisch marketingplan kwam het advies om het festival veel meer te promoten via social media en een vriendencampagne met crowdfunding op te zetten. Verder zou een volledig middagprogrammering zorgen voor meer overloop van het vierdaagse publiek naar het Valkhofpark.

14 De Agnietenhof Strategisch Marketing Communicatieplan Inzet van Social Media Voor de opdrachtgever Schouwburg en Filmtheater de Agnietenhof in Tiel hebben een tweetal studenten een Strategisch Communicatieplan geschreven met de focus op de inzet van social media. De doelgroep van bezoekers heeft behoefte aan moderne communicatiemedia, maar gezien de beschikbare financiën moet inzet en het beheer hiervan low budget worden gehouden. In combinatie daarmee gaven de bezoekers aan dat er behoefte was aan kortingsacties, sneakpreviews en meer programmeringsinformatie. En dat de social media aan elkaar moeten worden gekoppeld en aan de website.

15 Jeugdtheater Kwatta Online communicatie-plan Groter publiek bereiken In een tijd van overheidsbezuinigingen op cultuur is het zaak om efficiëntere en effectievere communicatiekanalen met de doelgroep te vinden. Dat geldt ook voor de opdracht van Kwatta aan drie studenten van de minor Muziek- en theatermanagement: Hoe kan digitale marketing beter worden ingezet dan tot nu toe om een groter publiek te bereiken en meer publiek naar voorstellingen te krijgen. Een selectie van de onderzoeksadviezen betreft o.a. investeer in mobiel internet, maak van Facebook vriendenpagina een likepagina, website mobiel-vriendelijker maken, online flyer en QR-code oppakken, Twitter effectiever inzetten.

16 Moncq Records Marketingcommunicatieplan Te weinig naamsbekendheid Voor jazz platenlabel Moncq uit Den Bosch is een onderzoek gedaan door een groep studenten van de minor Muziek- en Theatermanagement. Het onderzoek was gefocust op het vergroten van de naamsbekendheid van het label en daardoor het vergroten van de Gypsy Jazzmarkt in Nederland. Gezien de kleinschaligheid van het bedrijf Moncq zijn de adviezen low budget gebleven en wordt er geadviseerd om online-kanalen meer in te zetten zoals Spotify en actiever gebruik te maken van YouTube, Facebook en Twitter. Ook om meer cross mediale media te gaan inzetten omdat het effect dan goedkoop verdubbelt.

17 Culture Score Card De Culture Score Card is een analyse- en aktieformat die bij ondernemers in de Gelderse kunst- en cultuursector ingezet kan worden om de markt- en klantrelaties te verbeteren en het rendement te verhogen. De Culture Score Card is ontwikkeld door de HAN Cultuurbalie zelf en kan worden ingezet onder culturele ondernemers in de provincie Gelderland. Daarbinnen zijn diverse deelmarkten mogelijk, zoals podia, gezelschappen, muziek- en theatergroepen, educatieve instellingen en zelfstandige kunstenaars. In de Quick-scan komen onderwerpen aan bod zoals strategische keuzes, toegepaste marketing-mix, uitgevoerd marktonderzoek, interne/externe analyse, resultaatmetingen, social media, bedrijfsvoering en managementstijl. Het doel van de Culture Score Card is het versterken van de commerciele slagkracht van culturele ondernemers in Gelderland en is een goed middel voor het vercommercialiseren van de culturele sector.

18 De volgende afbeeldingen zijn gebruikt in dit lookbook: Kwatta: &type=1&theater - Copyright Edwin Deen. Liedjesfabriek: editie_2/afbeeldingen/liedjesfabriek_schorten.jpg - Leon Winter en Ruben Dijkstra Music Meeting: copyright: Eric van Nieuwland Laatste wens: pb &type=3&theater De Affaire: pb &type=3&theater M-Lab: pb &type=3&src=https%3a%2f%2ffbcdnsphotos-c-a.akamaihd.net%2fhphotos-ak-frc1%2f736405_ _ _o.jpg&smallsrc=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-prn1% 2F582372_ _ _n.jpg&size=2048%2C1876 Paul Hoes Museum het Valkhof: Museum_Het_Valkhof_x6g4355.jpg Fake ID: &type=3&theater T Mozaiek: &type=3&theater Agnietenhof: pb &type=3&theater rene@cheeseworks.nl De Reehorst: image.jpg_gen/derivatives/fixed_width_500/image jpg Simone Enke Moncq Records: Logo Han:

19

20 Ook benieuwd wat de HAN Cultuurbalie voor uw culturele instelling kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op en wellicht kan er op uw vraag ook voor u een passend antwoord komen. Voor meer informatie over de HAN Cultuurbalie op: Om contact op te nemen met de HAN Cultuurbalie kunt u bellen met Melanie Visser op of mailen naar: info@cultuurbalie.nl melanie.visser@han.nl rene.vanhoften@han.nl

Niveau studenten. 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars

Niveau studenten. 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars Voedingsmiddelentechnologie Van Hall Larenstein Kunt u ook wat ondersteuning gebruiken bij de ontwikkeling en/of vermarkting van (nieuwe) voedingsmiddelen? Hogeschool Van Hall Larenstein verzorgt in Wageningen

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening (ook als ontmoetingsplek) in de binnenstad. Cultuurparticipatie Kernfuncties leren, lezen en informeren bieden voor burgers mogelijkheden

Nadere informatie

SPORTIEF ONDERNEMEND SPONSOR- & RECLAME MOGELIJKHEDEN

SPORTIEF ONDERNEMEND SPONSOR- & RECLAME MOGELIJKHEDEN SPONSOR- & RECLAME MOGELIJKHEDEN DURF TE INNOVEREN Als ondernemer beschikt u over passie, lef en doorzettingsvermogen. Eigenschappen waar onze sporters bij uitstek over moeten beschikken. Voortdurend bent

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Jera On Air wordt georganiseerd door stichting Jera On Air en vindt plaats in Ysselsteyn (Noord-Limburg). Jera On Air is

Jera On Air wordt georganiseerd door stichting Jera On Air en vindt plaats in Ysselsteyn (Noord-Limburg). Jera On Air is Jera On Air wordt georganiseerd door stichting Jera On Air en vindt plaats in Ysselsteyn (Noord-Limburg). Jera On Air is een sterk groeiend festival dat zich richt op de liefhebbers van alternatieve rock

Nadere informatie

De economische waarde van sportevenementen

De economische waarde van sportevenementen De economische waarde van sportevenementen Sportservice Flevoland Denise Baars Kirco Company Rik Burger Maar wat gebeurde er nog meer? Filmploeg 300 man 150 figuranten 2.500 hotelovernachtingen (Bedrijfs)auto

Nadere informatie

TStichting Marketing Haagse Binnenstad

TStichting Marketing Haagse Binnenstad TStichting Marketing Haagse Binnenstad de Etalage Den Haag Wanneer samen meer is Is samen een succes En smaakt samen naar meer Wat zijn de uitgangspunten? Gericht op we in plaats van ik Durven zoeken

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter 1 Huidig gebruik van social media LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter Huidig gebruik van social media % van respondenten, meerdere antwoorden

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017 Beleidsspeerpunt Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen en wie Cultuureducatie Meer kinderen maken kennis met amateurkunst/ kunsteducatie en worden lid van een amateurkunstvereniging Verbetering

Nadere informatie

6) Cultuur en erfgoed

6) Cultuur en erfgoed 6) Cultuur en erfgoed Wat willen we bereiken in deze coalitieperiode? In de begroting 2016 gaven wij aan dat de het ambities en doelen voor de provinciale kerntaak Cultuur en Erfgoed tot en met 2016 benoemd

Nadere informatie

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling A. Subsidies voor incidentele activiteiten en projecten A.1 Doelstelling: Herkenbare en onderscheidende culturele identiteit door behoud en ontwikkeling

Nadere informatie

Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis

Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis Presentatie voor het Paradiso-debat In opdracht van Kunsten 92, ACI en Paradiso Zondag 29 augustus 2010 Bastiaan Vinkenburg 1

Nadere informatie

Beleidsplan MFLjunior

Beleidsplan MFLjunior MFLjunior Voorjaar 2017 www.mfljunior.nl Inleiding De Stichting Mijn Financiële Leven voor Junioren is recent opgericht met als doel jongeren te leren hoe met geld om te gaan. Sinds enkele jaren worden

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Sponsor-informatiemap SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Voorwoord van onze voorzitter 30 jaar SIVO SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn.

Nadere informatie

Bijlage II Beoordeling evenement op de gemeentelijke doelstellingen

Bijlage II Beoordeling evenement op de gemeentelijke doelstellingen Bijlage II Beoordeling evenement op de gemeentelijke doelstellingen Genre Editie 2010 Organisator : Stadsfestijn, muziek, jazz/ blues : 13 e editie : Stichting Big Rivers Aantal bezoeken 2009 : 100.000

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

van een bedrijf kunnen optimaliseren. Door deze kennis in uw organisatie

van een bedrijf kunnen optimaliseren. Door deze kennis in uw organisatie vergroot uw slagkracht Marktonderzoek Beleidsplan contentstrategie Verkoopplan Media Public relations Branding Faculteit Economie en Management Commercieel en communicatief management Wilt u uw omzet verhogen,

Nadere informatie

Projectschets [ORGANISATIE]

Projectschets [ORGANISATIE] Projectschets [ORGANISATIE] Editie [DATUM] tot en met [DATUM] [LOCATIE] INHOUD 01. Projectomschrijving 02. Doelstelling 03. Opzet festival 04. Organisatie a. [ORGANISATIE] b. [SAMENWERKENDE PARTNERS] c.

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

OPTIMALISEER DIGITALE DIENSTVERLENING MARKETING AS A SERVICE Factsheet Mr. D.U. Stikkerstraat (0) CW Arnhem

OPTIMALISEER DIGITALE DIENSTVERLENING MARKETING AS A SERVICE Factsheet Mr. D.U. Stikkerstraat (0) CW Arnhem OPTIMALISEER DIGITALE DIENSTVERLENING MARKETING AS A SERVICE Factsheet Mr. D.U. Stikkerstraat 10 6842 CW Arnhem +31 (0)26 365 356 0 info@kodision.nl Digitaal jouw overheid toegankelijk te maken voor gebruikers.

Nadere informatie

Giro Gelderland. Evaluatie. Giro Gelderland. Evaluatie 15 november 2016

Giro Gelderland. Evaluatie. Giro Gelderland. Evaluatie 15 november 2016 Giro Gelderland Evaluatie Giro Gelderland Evaluatie 15 november 2016 Terugblik Eind 2013 / Begin 2014: Voorjaar 2015: 26 juni 2015: 5 oktober 2015: 28 januari 2016: 5 mei 2016: 6 mei 2016: 7 mei 2016:

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

1 Visie op de webpresentatie

1 Visie op de webpresentatie 1 Visie op de webpresentatie De gemeente Eindhoven gaat haar presentatie op het web verbeteren We spreken met opzet over presentatie omdat de vorm wat ons betreft nog open is. Concreet betekent dit dat

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Campagneproject. Slow Food Rijnzoet. Lili Ujvari 488236 Sean Nauta 472323

Plan van Aanpak. Campagneproject. Slow Food Rijnzoet. Lili Ujvari 488236 Sean Nauta 472323 Campagneproject 2014 Slow Food Rijnzoet Lili Ujvari 488236 Sean Nauta 472323 Inhoudsopgave Inleiding 3 Probleemstelling 4 Probleemoriëntatie 4 Probleemdefinitie 4 Doelstelling 5 Hoofdvraag 5 Deelvragen

Nadere informatie

~ Sterre: de cijfers ~

~ Sterre: de cijfers ~ ~ Sterre: de cijfers ~ rre_droog.indd 1 1-12-10 11:3 rre_droog.indd 2 1-12-10 11:3 voorwoord tekst: Joost Korsten, Directeur / bestuurder Spectrum CMO Gelderland Vol trots presenteert Spectrum CMO Gelderland

Nadere informatie

Advies Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde

Advies Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde Aan het college van burgemeester en wethouders Den Haag, september 2013 Inhoudsopgave A. B. Adviezen Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap

Nadere informatie

Optimaliseer uw exploitatie. Igor Grevers Mark van Rotterdam. Introductie Hoe optimaliseert u de exploitatie van een MFA? Pauze

Optimaliseer uw exploitatie. Igor Grevers Mark van Rotterdam. Introductie Hoe optimaliseert u de exploitatie van een MFA? Pauze Optimaliseer uw exploitatie Igor Grevers Mark van Rotterdam Agenda 1 2 Introductie Hoe optimaliseert u de exploitatie van een MFA? Pauze Hoe kiest u de juiste horecaformule voor uw MFA? Afronding en borrel

Nadere informatie

Bekijk deze in je browser

Bekijk deze  in je browser Update SHC Bekijk deze e-mail in je browser Inhoudsopgave Voorwoord Foto impressie Kick-Off Inschrijvingen Masterclass geopend SHC-Traject Mobile Doctors lanceert nieuwe website met SHC hoek Beste lezer,

Nadere informatie

Agenda. Het belang van cultuurorganisaties als ingredient brands voor binnensteden

Agenda. Het belang van cultuurorganisaties als ingredient brands voor binnensteden Het belang van cultuurorganisaties als ingredient brands voor binnensteden Utrecht, 7 oktober 2015 Agenda! Introductie merkonderzoeksmodel BrandAchemy! Belang van het cultuuraanbod voor binnensteden! Cultuursector

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij de posters ondernemerschap. Datum: oktober 2012

Gebruikershandleiding bij de posters ondernemerschap. Datum: oktober 2012 Gebruikershandleiding bij de posters ondernemerschap Datum: oktober 2012 1 Voorwoord Alsjeblieft, vijf posters met belangrijke thema s die onlosmakelijk verbonden zijn met ondernemerschap. Dit lesmateriaal

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie?

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie? Uitslag enquête In november en december 2013 werden evenementenorganisaties via een digitale enquête gevraagd naar hun knelpunten en problemen. Het aantal ondervraagden was niet groot, maar de uitkomst

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Sponsor-informatiemap Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Voorwoord van onze voorzitter SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn. Ons doel is ieder jaar een Wereld Dans- en

Nadere informatie

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Studenten HAS Den Bosch: Claudia Liedecke Anneloek van Lieshout Opdrachtgever:

Nadere informatie

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling.

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling. AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE AMATEUR- EN PODIUMKUNST U kunt uw aanvraag vóór 15 januari, 15 mei of 15 september indienen bij burgemeester en wethouders van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN ACTIVITEITENKALENDER STICHTING JAZZHUIS

BELEIDSPLAN ACTIVITEITENKALENDER STICHTING JAZZHUIS BELEIDSPLAN & ACTIVITEITENKALENDER STICHTING JAZZHUIS 2015-2017 versie: 30 maart 2015 INHOUD I Doel van de stichting.. 3 II Korte voorgeschiedenis.. 3 2.1 Nulde seizoen 2013-2014 3 III Actuele beleid en

Nadere informatie

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016 MARKTONDERZOEKVERSLAG Goldensports, juni 2016 Marktonderzoek Golden sports juni 2016 Inleiding In juni 2016 hebben 63 deelnemers van GoldenSports de vragenlijst ingevuld (zie bijlage 1). De vragenlijsten

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

Wij hopen op een goede samenwerking. Met vriendelijke groet, Emile Janssens

Wij hopen op een goede samenwerking. Met vriendelijke groet, Emile Janssens Comité Démarrage du Demarrage Festival In het jaar 2015 zal de Tour de France zijn start vinden in Utrecht. Om die reden zal de hele stad in het teken staan van de wielersport. Naar verwachting van de

Nadere informatie

Beleving Theaterfestival Boulevard 2012 Onderzoeksrapportage. Life is Wonderful

Beleving Theaterfestival Boulevard 2012 Onderzoeksrapportage. Life is Wonderful Postbus 450 5600 AL Eindhoven +31 (0)40-84 89 280 www.dynamic-concepts.nl info@dynamic-concepts.nl Beleving Theaterfestival Boulevard Life is Wonderful Dynamic Concepts consultancy Eindhoven Copyright

Nadere informatie

Samenvatting beleidsplan 2014-2018

Samenvatting beleidsplan 2014-2018 Samenvatting beleidsplan 2014-2018 The Nethrelands-Turkey Friendship Foundation Bezoekadres: Pieter Cornelisz. Hooftstraat 47, 1071 BN Amsterdam Tel: 020-7763 09 55 Mobiel; 06-52 627 833 Web: www.ntff.nl

Nadere informatie

Motie cultuurpasse-partout/ cultuurmarketing. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050)

Motie cultuurpasse-partout/ cultuurmarketing. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) Motie cultuurpasse-partout/ cultuurmarketing M. van der Heide De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 77 22 0 6863378 - Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij

Nadere informatie

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Stel je vragen gerust tussendoor! Opzet workshop Onze missie Starters4Communities

Nadere informatie

Inleiding Veterinair communicatiemanagement. 20 maart 2010, Amersfoort

Inleiding Veterinair communicatiemanagement. 20 maart 2010, Amersfoort Inleiding Veterinair communicatiemanagement 20 maart 2010, Amersfoort Inleiding Veterinair communicatiemanagement Ochtendprogramma Wat verstaan we onder communicatie? Hoe belangrijk is communicatie voor

Nadere informatie

Bezoekersonderzoek MVO-Festival 2015

Bezoekersonderzoek MVO-Festival 2015 Bezoekersonderzoek MVO-Festival 2015 Uitgevoerd door: Voorwoord Voor u ligt het rapport van het onderzoek Bezoekersonderzoek, uitgevoerd voor MVO-Festival te Rotterdam. Wij, van P&H Research, willen MVO-Festival

Nadere informatie

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes.

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes. Marketing voor bedrijvenparken Samen bouwen aan succes. Grond en stenen met waarde Een vol bedrijvenpark zorgt voor een hogere grond- en steenprijs. Precies wat u als eigenaar van een bedrijvenpark wilt,

Nadere informatie

Marketing is een onderdeel van het organisatiebeleid. Veel verkopen (afzet) voor een goede prijs (omzet)

Marketing is een onderdeel van het organisatiebeleid. Veel verkopen (afzet) voor een goede prijs (omzet) Marketingaspecten Marketing is een onderdeel van het organisatiebeleid. Doelstellingen Continuïteit winst Marketingdoelstellingen Veel verkopen (afzet) voor een goede prijs (omzet) Marktaandeel (verkopen

Nadere informatie

Corporate Branding: hoe zet je jouw vereniging op de kaart?

Corporate Branding: hoe zet je jouw vereniging op de kaart? Cursus Goed besturen : hoe zet je jouw vereniging op de kaart? drs. Sandra Verwaal senior communicatieadviseur Radboud Universiteit Nijmegen Programma: 14.45-15.00 15.00 uur: Voorstellen 15.00-15.20 15.20

Nadere informatie

.IJmuiden. Sponsorjournaal ZOMERFESTIVAL. Woensdag 17 juli tot en met zondag 21 juli Zomerfestival.IJmuiden. ZONDAG 21 JULI 2019

.IJmuiden. Sponsorjournaal ZOMERFESTIVAL. Woensdag 17 juli tot en met zondag 21 juli Zomerfestival.IJmuiden. ZONDAG 21 JULI 2019 .Agendatip! Sponsorjournaal WWW.ZOMERFESTIVALIJMUIDEN.NL WOENSDAG 17 JULI TOT EN MET ZONDAG 21 JULI 2019 Zomerfestival.IJmuiden. De rode draad van het Zomerfestival.IJmuiden is nog steeds om door samenwerking

Nadere informatie

TRAININGS BUREAU VERSNELLER VAN HET LEERBEDRIJF

TRAININGS BUREAU VERSNELLER VAN HET LEERBEDRIJF DE TRAININGS BUREAU VERSNELLER VAN HET LEERBEDRIJF EEN SUCCESVOL TRAININGSBUREAU Kritieke succesfactoren voor een trainingsbureau hoe zijn de werkprocessen georganiseerd? is de didactiek afgestemd op werkende

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival De missie van Reuring Reuring is een jaarlijks terugkerend, internationaal theater- en muziekfestival in Purmerend. Het Reuring Festival richt zich op een breed publiek.

Nadere informatie

Resultaten eerste peiling digitaal burgerpanel Externe communicatiemiddelen gemeente Oirschot. Januari 2015

Resultaten eerste peiling digitaal burgerpanel Externe communicatiemiddelen gemeente Oirschot. Januari 2015 Resultaten eerste peiling digitaal burgerpanel Externe communicatiemiddelen gemeente Oirschot Januari 2015 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4 2.1 Onderzoeksverantwoording... 4 2.2 Hoe tevreden

Nadere informatie

Bestuursverslag Organisatie. Redactioneel. April 2018

Bestuursverslag Organisatie. Redactioneel. April 2018 Organisatie Bij besluit van het Commissariaat van de Media d.d. 11 juni 2013 is de Stichting Omroeporganisatie Bollenstreekomroep aangewezen als lokale publieke media-instelling in de gemeenten Noordwijk,

Nadere informatie

2013 CULTUUR IN CIJFERS

2013 CULTUUR IN CIJFERS 2013 CULTUUR IN CIJFERS / TOELICHTING // Cultuur in Cijfers 2013 Deze bijlage bij Cultuur in Beeld 2013 bevat financiële en prestatiegegevens van instellingen die onderdeel uitmaken van de culturele basisinfrastructuur

Nadere informatie

Handleiding Cultuur Canvas

Handleiding Cultuur Canvas Handleiding Cultuur Canvas Je hebt een idee voor Tilburg, voor cultuur in het publieke domein en je weet waarschijnlijk ook wat je het wilt realiseren. Weet je ook of je plan kansrijk is? En wat je kunt

Nadere informatie

bijeenkomst markt! 12 maart het paleis 2010, statement communicatieadviesbureau

bijeenkomst markt! 12 maart het paleis 2010, statement communicatieadviesbureau bijeenkomst markt! 12 maart het paleis ron overbeek directeur statement communicatieadviesbureau overbeek@statement.nl www.statement.nl nl.linkedin.com/in/ronoverbeek twitter.com/ronoverbeek wie ben ik?

Nadere informatie

`Grenzeloos stage lopen. Evenementen

`Grenzeloos stage lopen. Evenementen `Grenzeloos stage lopen Evenementen Inhoudsopgave 1. HET EVENEMENT 3 1.2 DE DOELGROEP 3 2. VAN SPONSORING NAAR NAAMSBEKENDHEID 5 3. SPONSORING EN HET BELEID VAN HET EVENEMENT 6 4. VORMEN VAN SPONSORING

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

Student Positive Awards Document voor partnerschap

Student Positive Awards Document voor partnerschap Student Positive Awards Document voor partnerschap Een innovatief project, Een manier om te veranderen, Een uitreiking die jaarlijks 40.000 studenten bereikt Een initiatief van Meneer, Mevrouw Hieronder

Nadere informatie

Evenementenmonitor Enschede 2013

Evenementenmonitor Enschede 2013 Evenementenmonitor Enschede 2013 Inventarisatie van bezoekersaantallen, bezoekerspeiling en inwonerspeiling Belangrijkste resultaten Februari 2014 Evenementenmonitor Enschede 2013 Inventarisatie van bezoekersaantallen,

Nadere informatie

6) Cultuur en erfgoed

6) Cultuur en erfgoed 6) Cultuur en erfgoed Wat willen we bereiken in deze coalitieperiode? Wij helpen de kwaliteit van het aanbod te verbeteren en meer mensen van cultuur en erfgoed te laten genieten. Kinderen komen al vroeg

Nadere informatie

VERKOPEN EN ACQUIREREN

VERKOPEN EN ACQUIREREN VERKOPEN EN ACQUIREREN driedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt meer commercieel succes door je eigen verkoopvaardigheden verder

Nadere informatie

www.uitgeverscongres.nl

www.uitgeverscongres.nl Donderdag 7 juni Thema: Battle in the Channels Hét congres over strategie & online & business modellen & facts & trends en ontwikkelingen voor decisionmakers uit crossmediale uitgeverijen, mediabedrijven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN Een cultureel verbindend evenement in hartje Hilversum Stichting Rondje35 BELEIDSPLAN 2015 2017 Rondje35 is een jaarlijkse proeverij van alle denkbare vormen van kunst en cultuur en dan net even anders

Nadere informatie

Activiteitenplan voor het seizoen

Activiteitenplan voor het seizoen Activiteitenplan voor het seizoen 2018-2019 Doel en status van het document Met dit document informeren we onze samenwerkingspartners, sponsoren en andere belanghebbenden over onze plannen voor het seizoen

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Erfgoedfestival Over Grenzen van.. 27 januari Inspiratiebijeenkomst Limburgs Museum

Erfgoed Gelderland. Erfgoedfestival Over Grenzen van.. 27 januari Inspiratiebijeenkomst Limburgs Museum Erfgoed Gelderland Erfgoedfestival Over Grenzen van.. Inspiratiebijeenkomst Limburgs Museum 27 januari 2018 Agenda 13.30 u welkom Jos Schatorjé - Limburgs Museum Hans Teunissen - gedeputeerde Provincie

Nadere informatie

SOLVE Bestuursjaar. Word bestuurder van SOLVE Utrecht! Sollicitatiedeadline: zondag 6 mei uur. Wie zoeken wij? Wat bieden wij?

SOLVE Bestuursjaar. Word bestuurder van SOLVE Utrecht! Sollicitatiedeadline: zondag 6 mei uur. Wie zoeken wij? Wat bieden wij? SOLVE Bestuursjaar Wie zoeken wij? Affiniteit met consultancy Maatschappelijke betrokkenheid Analytisch denkvermogen Ambitie en ondernemerschap Sociaal vaardig Wat vragen wij? Gemiddeld 20 uur per week

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

Welkom. BOS+ Fondsenwerving door kleine organisaties

Welkom. BOS+ Fondsenwerving door kleine organisaties Welkom BOS+ Fondsenwerving door kleine organisaties = + het samenwerkingsverband tussen BOS+ Vlaanderen vzw en BOS+ tropen vzw: - BOS+ tropen: Vlaanderen: - Bosbehoud Duurzaam multifunctioneel Bosbeheer

Nadere informatie

Aan de slag met vrienden en donateurs werven. VSCD ALV 21 november 2011 1

Aan de slag met vrienden en donateurs werven. VSCD ALV 21 november 2011 1 Aan de slag met vrienden en donateurs werven VSCD ALV 21 november 2011 1 Leenaers Verloop Ervaren en gepassioneerde professionals Thuis in alle wervingsdisciplines Strategie & creatieve én werkbare ideeën

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap voor zelfstandig ondernemers en maatschappelijke organisaties Voor meer informatie: info@roestadvies.nl telefoon 030-2640480 www.roestadvies.nl Wie zijn wij Roest

Nadere informatie

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten?

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Deadline: 27 juni 2010 Prijzengeld: 5000,- Battle Type: (Zie voor meer informatie over de

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving 1 (9) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Inleiding Cultuur versterkt de identiteit van de stad en verbindt de mensen met elkaar. De gemeente ondersteunt projecten en ook bevordert de gemeente

Nadere informatie

4 juni 2015. Algemene Ledenvergadering

4 juni 2015. Algemene Ledenvergadering 4 juni 2015 Algemene Ledenvergadering Algemene ledenvergadering programma: Opening Goedkeuring notulen algemene ledenvergadering 17 april 2014 Ingekomen stukken en mededelingen VNT 2014-2015 Financiën

Nadere informatie

Kenniscirkel Alternatieve financiering Introductie sponsor- en fondsenwerving

Kenniscirkel Alternatieve financiering Introductie sponsor- en fondsenwerving Kenniscirkel Alternatieve financiering Introductie sponsor- en fondsenwerving Pro Biblio Juni 2014 1 Leenaers Verloop Van der Westen Fondsenwerving, sponsoring, mecenaat Cultuur, onderwijs, zorg &welzijn,

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

Culturele activiteiten in Noord

Culturele activiteiten in Noord Culturele activiteiten in Noord Samenvatting Wat vinden de inwoners van Amsterdam-Noord van het aanbod van culturele voorzieningen in hun stadsdeel? Deze vraag is gesteld aan het bewonerspanel van het

Nadere informatie

Business-to-busines bieden wij verschillende mogelijkheden.

Business-to-busines bieden wij verschillende mogelijkheden. 1 Promotie mogelijkheden Noorderslagweekend 2007 Op 11, 12 en 13 januari 2007 vindt in Groningen het Eurosonic/Noorderslag festival plaats. Dit is dè kans om meer dan 220 bands en acts te bekijken en de

Nadere informatie

Sponsorplan Stichting DeSintKan Driel

Sponsorplan Stichting DeSintKan Driel Sponsorplan Stichting DeSintKan Driel 2 Voorwoord Voor u ligt het sponsorplan van Stichting DeSintKan Driel. Stichting DeSintKan Driel organiseert Sinterklaasintochten en Sinterklaas gerelateerde activiteiten

Nadere informatie

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2015

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2015 Stichting Theater De Bres Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Voorwoord 01. Bestuur 02. Activiteiten 03. Huisvesting 04. Horeca 05. Vrijwilligers 06. Website 07. Publiciteit 08. Sponsors 2 Voorwoord Het afgelopen

Nadere informatie

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: +- MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I 1 Gegevens aanvrager Naam organisatie/stichting Rechtsvorm IBAN Postadres Postcode Plaats 2 Gegevens contactpersoon Aanhef De heer Mevrouw Voorletters Achternaam Straat Postcode Plaats Telefoon / mobiel

Nadere informatie

Promotie Veenendaal een jaar later... 30 mei 2011

Promotie Veenendaal een jaar later... 30 mei 2011 Promotie Veenendaal een jaar later... 30 mei 2011 Programma De vraag van Jackie Chan beantwoord Citymarketing Basics Strategie bij promotie van Veenendaal De vraag van Kees beantwoord Verschillen en overeenkomsten

Nadere informatie

LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016

LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016 LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016 LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Kom binnen bij de Eik!

Kom binnen bij de Eik! Kom binnen bij de Eik! Plannen voor 2017 1 Welkom bij de Eik! Eind 2016 was het alweer 12,5 jaar geleden dat de Eik haar deuren opende. In de prachtige omgeving van landgoed Eikenburg met een prettige,

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Volg de Wens

Beleidsplan. Stichting Volg de Wens Beleidsplan Stichting Volg de Wens 16-02-2014 Rotterdam Versie : 0.9 Auteur : Bob Arkema Datum : 16 februari 2014 Inhoud Voorwoord 3 1. De organisatie 4 1.1 Wie zijn we 4 1.2 Visie, Missie, Kernwaarden

Nadere informatie

Beleidsnota 2013-2016. in het KORT

Beleidsnota 2013-2016. in het KORT Beleidsnota 2013-2016 in het KORT Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat in Nederland alle kinderen en jongeren kennismaken met (klassieke) muziek. Ook wil het Prinses Christina Concours

Nadere informatie

Strategische zelfanalyse

Strategische zelfanalyse Strategische zelfanalyse Vol vertrouwen de WMO tegemoet Wat betekent de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor uw organisatie? Hoe houdt u goed rekening met de modernisering van de AWBZ?

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting UICF

Beleidsplan Stichting UICF November 2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF en is geschreven voor alle betrokkenen van de stichting: medewerkers, subsidieverleners

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november uur

Erfgoed Gelderland. Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november uur Erfgoed Gelderland Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november 2018 10.00 12.00 uur 1. Welkom en vaststellen agenda 2. Mededelingen en voorstellen leden 3. Notulen 23-04-2018 4. Stand

Nadere informatie