Week 1: - CD: De CD was gevonden in een ouderwetse cd-houder bij mij thuis. - Floppy disk:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 1: - CD: De CD was gevonden in een ouderwetse cd-houder bij mij thuis. - Floppy disk:"

Transcriptie

1

2 Week 1: - CD: Deze CD was een van de eerste items in de voorwerpen die ik in de 1 e week meenam, ik was toen nog niet helemaal zeker over wat ik als fenomeen bij mijn spullen zag. Na week 2 heb ik als fenomeen gekozen: Herinneringen archiveren. Ik vond de CD hier bij passen want je kunt hier foto s en video s op opslaan die herinneringen zijn, plus is een CD alweer wat ouder aan het worden en vond ik het een relevante voorwerp bij het fenomeen De CD was gevonden in een ouderwetse cd-houder bij mij thuis. - Floppy disk: De floppy disk behoorde ook tot een van de eerste items van week 1. Net zoals bij de CD vond ik deze bij het fenomeen passen omdat je er bestanden op opslaat, hierbij is alleen de floppy disk wel ouder en is dus een oude herinnering voor sommige mensen. Ik vond hem in een oude doos met windows 98 installaties op floppy disks van mijn vader.

3 - Oude smartphone: Deze smartphone lag in ons random spullen bakje en was van mij vroeger toen ik in groep 8 zat. Deze oude telefoon vond ik in de collectie passen omdat het goed weergeeft hoe oud smartphones al zijn, ik was 11 toen ik dit mobieltje kreeg, dus hij is al weer 8 jaar oud. - HKU intro dag bandje: Dit bandje heb ik uiteraard verkregen bij de intro dag van HKU, ik had er alleen geen foto van dus heb een foto gemaakt van het bandje om mijn arm. Dit bandje past bij de collectie omdat het net zoals een festival bandje bij leuke herinneringen van een feest/festival hoort. - Map: deze map vond ik tussen wat mappen van een oom van mij. Ik vond het bij de collectie passen omdat je er herinneringen in kunt bewaren en bij elkaar houden in sprake van fysieke voorwerpen in plaats van virtuele bestanden bij Cd s en floppy s.

4 - boterham zakje: het boterham zakje had ik mee naar school en op een gegeven moment bedacht ik me dat een boterhamzakje ook een manier is van bewaren van herinneringen. Een voorbeeld hiervan is een boterham zakje die mijn moeder bijhoud van alle kinderen hun melktanden. - Confetti: De confetti was gegeven door een vriend van mij bij een examenfeest. Ik vond dit voorwerp toepasselijk in de collectie omdat het een feestelijke herinnering geeft aan veel mensen.

5 Week 2: - Doorzichtige map: De doorzichtige map is net zoals de normale map een handige manier om bijvoorbeeld foto s in te bewaren. Hierdoor vond ik het wel in de collectie passen. - Afvalzakje Het afvalzakje (de rechter op de afbeelding) vond ik een goede toevoeging aan de collectie want veel mensen bewaren herinneringen in een zakken, vuilniszakken of afvalzakken. - Doosje Veel mensen bewaren spulletjes en dingetjes in dit soort kleine doosjes omdat ze er veel waarde aan hechten, er zijn dus vaak herinneringen verbonden aan deze spulletjes en dingetjes.

6 - Ducttape Ducttape is een goede toevoeging aan de collectie omdat het voorwerpen bij elkaar houdt, het kan dus ook herinneringen bij elkaar houden. Dit door bijvoorbeeld kapotte pop bij elkaar te houden. - Enveloppe In een enveloppe worden vaak herinneringen in opgeslagen in vorm van een brief, ansichtkaart of foldertje. - Fotopapier: Omdat fotopapier vaak gebruikt word om foto s op te printen vond ik het wel een goede toevoeging aan de collectie, foto s zijn vaak hele goede media om herinneringen van een bepaalde tijdstip in te bewaren.

7 - Houtskool Houtskool kun je tekeningen mee schrijven, maar vroeger werd het ook gebruikt als normale manier van schrijven. Aangezien schrijven van begins af aan een van de meest efficiënte manier van bewaren en behouden van herinneringen en gebeurtenissen is, is het een goede bijdrage aan de collectie.

8 Week 3: - Knijper: Een knijper is bedoelt om papieren met herinneringen bij elkaar te houden. - Kwast Vroeger, maar nu nog steeds is een kwast een van weinige manieren om beeld vast te stellen. Veel kunstenaars gebruikten de kwast om momenten te behouden en de mensen die het niet gebruikten om belangrijke momenten vast te stellen, gebruikte het om mooie bezienswaardigheden af te beelden en die beelden te bewaren voor latere herinnering. - Lampje Dit lampje was verkregen bij de World of Tanks booth in Firstlook van Aangezien ik Firstlook een erg leuk festival vind vond ik hem toepasselijk voor de collectie omdat hij zulke positieve herinneringen meebracht.

9 - Lijm Lijm word nu al een paar eeuwen gebruikt om bij elkaar horende voorwerpen bij elkaar te houden. Een voorbeeld hiervan is een foto in een fotoboek. Deze word vaak vastgelijmd aan het papier van het fotoboek. - Nietje Tegenwoordig worden papieren en/of foto s die bij elkaar horen bij elkaar gehouden door nietjes. - Oude Agenda: Deze oude agenda vond ik ergens achterin mijn kast. Ik vond hem bij de collectie horen omdat veel mensen tekeningen en bepaalde afspraken in hun agenda s hebben staan. Sommige van deze tekeningen en afspraken worden herinnerd voor later.

10 - Paperclip: Een paperclip is net zoals een knijper een manier om papieren en/of foto s bij elkaar te houden en is hierdoor een goede toevoeging aan de collectie. - Punaise De punaise is een goede toevoeging want je hiermee herinneringen letterlijk vastpinnen. Bijvoorbeeld boodschappenlijstjes, afspraken en To-Do-lists.

11 Week 4: - Plakband Plakband is ook net zoals lijm een manier om voorwerpen bij elkaar te houden. Bijvoorbeeld voorwerpen met herinneringen. - Potlood: Net zoals bij de kwast, is een potlood een goede manier van noteren van herinneringen. - Scrol Deze scrol had ik gekregen bij mijn verjaardag van mijn moeder. Een scrol is een oude manier die vooral in oost-azië maar ook in Afrika gebruikt werd om herinneringen op, op te schrijven.

12 - Stripverhaal: Stripverhalen werden erg bekend zo na de 2 e wereldoorlog er werden veel verschillende verhalen omgezet naar stripverhalen, van literatuur tot mythologische verhalen. - USB stick Een USB stick is net zoals een CD een manier om virtuele bestanden in op te slaan. Deze bestanden kunnen in vorm van foto s, video s en teksten zijn die weer herinneringen bewaren.

13 - ansichtkaart Tijdens mijn verjaardag gekregen van mijn oom. Toen ik het ansichtkaart ontving schoot me gelijk te binnen dat een ansichtkaart ook erg veel herinneringen met zich mee kan brengen. Als mensen op vakantie zijn, kopen ze vaak ansichtkaarten. Maar ze kopen ze ook om mensen te feliciteren en condoleren bij bepaalde herinneringen. - Wasknijper Net zoals een knijper houd een knijper papieren en herinneringen samen. - Visitekaartje Visitekaartjes worden vaak meegegeven aan mensen die bij een bepaalde evenement zijn geweest. Het is dus naast een herinnering die de gevers van de visitekaartjes meegeven ook een goede manier om een ontmoeting te herinneren.

14 Onder het fenomeen Archiveren van herinneringen word alles gezien wat te maken heeft met het opslaan/bewaren, het sorteren en bij elkaar houden en het bijhouden en bijwerken van herinneringen. Dit fenomeen inspireerde mij om na te denken over wat er allemaal dierbaar voor anderen of voor mezelf zou kunnen zijn, want soms zijn hele nietszeggende objecten nog best dierbaar voor sommige mensen.

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N Een digitale fotoverzameling is al snel een redelijk onoverzichtelijke bende. Waarbij u uzelf af zou kunnen vragen: "Hoe kan ik mijn digitale foto's overzichtelijk bewaren?" Een digitale camera is allang

Nadere informatie

BESTANDEN OPSLAAN, DE BASIS

BESTANDEN OPSLAAN, DE BASIS BESTANDEN OPSLAAN, DE BASIS BESTANDEN OPSLAAN In deze opdracht leer je hoe je bestanden kunt bewaren op je computer, telefoon of tablet. Het opslaan van bestanden is een belangrijk onderdeel van het werken

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Thema school. Deze werkbundel is van:

Thema school. Deze werkbundel is van: Deze werkbundel is van: VOORWERPEN TELLEN Tel hoeveel je er ziet van elk voorwerp. Noteer het aantal achter de juiste benaming. de boekentas: de lijm: de klok: de lat: VOORWERPEN TELLEN Correctiesleutel

Nadere informatie

Materiaallijst SvJT

Materiaallijst SvJT Materiaallijst SvJT 2018-2019 Leerlingen hebben voor verschillende vakken, verschillende materialen nodig. Deze vindt u per klas in onderstaand overzicht. Omdat steeds meer methoden de lessen ondersteunen

Nadere informatie

Les 8 Organisatie van Bestanden

Les 8 Organisatie van Bestanden Les 8 Organisatie van Bestanden 8.1 Bestanden of mappen zoeken Wanneer we niet meer weten waar we een Bestand of map hebben opgeslagen, of wat de juiste naam is, kunnen we een zoekfunctie uitvoeren op

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Administratie... 4 Hoofdstuk 2 Bewaren... 6 Hoofdstuk 3 Sorteren... 8 Hoofdstuk 4 Post... 10 Hoofdstuk 5 Doen... 12 Hoofdstuk 6 Formulier... 14 Hoofdstuk 7 Hulp... 16 Hoofdstuk

Nadere informatie

Les 1: Werken met tekst.

Les 1: Werken met tekst. Les 1: Werken met tekst. Windows 10 Behandeld Opfrissen lesstof Kennismakingscursus. 1.1 161 1.2 De cursor en de muis 130 1.3 Selecteren van een woord en selectie opheffen 131 en 132 1.4 Een woord verwijderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 Opslaan en openen. Opslaan. Om een tekst document te kunnen bewaren, zult u het moeten opslaan op de harde schijf van uw computer. Het blijft daar dan net zo lang staan tot

Nadere informatie

LOOK & INSPIRE. Week 1

LOOK & INSPIRE. Week 1 ADRIANA BORGER 13 OKT 2015 LOOK & INSPIRE Week 1 Ik heb de hele week op mijn omgeving gelet, zoekend naar een voorwerp wat mij interesseerde. Helaas kwam ik aan het eind van de dag altijd thuis met lege

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Voorkennis... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De volgorde van lezen... 17 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Het opbergen van speelgoed

Het opbergen van speelgoed Look and inspire Het opbergen van speelgoed 1.) observatie Ik heb in mijn leven tot nu toe ontzettend veel speelgoed gehad. Van duplo blokken tot computer games, ik heb met van alles en nogwat gespeelt.

Nadere informatie

Verder zijn er een aantal producten die je hierop kan aansluiten, hier zijn een aantal producten:

Verder zijn er een aantal producten die je hierop kan aansluiten, hier zijn een aantal producten: Opdracht door een scholier 1763 woorden 19 juli 2003 6,2 20 keer beoordeeld Vak Informatica De computer bestaat uit een aantal onderdelen o.a: De monitor Systeemkast Toetsenbord Muis Verder zijn er een

Nadere informatie

Beeld > Miniatuurweergaven

Beeld > Miniatuurweergaven Foto's ordenen Wanneer u veel foto's maakt, en wie doet dat niet in het digitale tijdperk, loopt na verloop van tijd uw harde schijf aardig vol. Houd overzicht door logische namen te geven. Het opslaan

Nadere informatie

WAAROM BEWAREN? Heel veel mensen bewaren dingen. Weet je ook waarom? Mensen bewaren om niet te vergeten, om zich dingen te herinneren.

WAAROM BEWAREN? Heel veel mensen bewaren dingen. Weet je ook waarom? Mensen bewaren om niet te vergeten, om zich dingen te herinneren. WAAROM BEWAREN? Heel veel mensen bewaren dingen. Weet je ook waarom? Mensen bewaren om niet te vergeten, om zich dingen te herinneren. Herinneringen kunnen worden geactiveerd door het zien van voorwerpen.

Nadere informatie

Themaochtend 29 november 2016

Themaochtend 29 november 2016 Themaochtend 29 november 2016 1 Onderwerpen Mappen aan Start toevoegen Back-up maken van gegevens (uw data) Back-up terugzetten (alles of één of meerdere mappen) Herstelpunt maken Herstelpunt terugzetten

Nadere informatie

Een bericht dat ik lees in het leesvenster wil ik niet als gelezen beschouwen.

Een bericht dat ik lees in het leesvenster wil ik niet als gelezen beschouwen. OUTLOOK OP STOOM Duik met mij mee in Outlook. Ik open allerlei deuren en achterpoortjes van dit programma en ga met vinkjes en instellingen aan de slag zodat alles nog gesmeerder loopt. Wil je meer grip

Nadere informatie

Oefeningen Windows 7 en Vista

Oefeningen Windows 7 en Vista 1 Oefeningen Windows 7 en Vista Om het geleerde vlot te leren toepassen, kunt u de volgende herhalingsoefeningen doen. Weet u niet meer hoe u een handeling uitvoert? Dan zoekt u dit met behulp van het

Nadere informatie

Handleiding downloaden bankafschriften MT940 Rabobank

Handleiding downloaden bankafschriften MT940 Rabobank Handleiding downloaden bankafschriften MT940 Rabobank Deze handleiding beschrijft stap voor stap het downloaden van de bankafschriften bij de Rabobank. Zelf wilt u waarschijnlijk graag als.xls of als.pdf

Nadere informatie

26/3/2012 ICLON UNIVERSITEIT LEIDEN WORKSHOP WEBCAST. Van PowerPoint naar Movie Maker Tara van Helden

26/3/2012 ICLON UNIVERSITEIT LEIDEN WORKSHOP WEBCAST. Van PowerPoint naar Movie Maker Tara van Helden 26/3/2012 ICLON UNIVERSITEIT LEIDEN WORKSHOP WEBCAST Van PowerPoint naar Movie Maker Tara van Helden In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe je van een PowerPoint een webcast, oftewel filmpje

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw

Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw In de whitepaper waarom u eigen documenten niet langer nodig heeft schreven we dat het rondmailen van documenten geen

Nadere informatie

2. Navigeren over internet

2. Navigeren over internet Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Website... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Computercursus. Vereniging Dorpsbelang Gaast

Computercursus. Vereniging Dorpsbelang Gaast Computercursus Vereniging Dorpsbelang Gaast email: comptercursus@gaast.eu Pagina - 1 Cursus Onderdeel 3 Computercursus 2014 Deze pagina bevat alle informatie over de computer cursus van Vereniging Dorpsbelang

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Website... 7 Wat heeft u nodig?... 7 Voor docenten... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Denise Hulst. Timemanagement Sociale media De 10 meest efficiënte toepassingen in Outlook. www.hetbeterewerken.nl Workshop Het Betere E-mailen

Denise Hulst. Timemanagement Sociale media De 10 meest efficiënte toepassingen in Outlook. www.hetbeterewerken.nl Workshop Het Betere E-mailen Denise Hulst Timemanagement Sociale media De 10 meest efficiënte toepassingen in Outlook Hoeveel e-mail wordt er per dag wereldwijd verstuurd? De dagelijkse praktijk Wat is leuk aan e-mailen? De dagelijkse

Nadere informatie

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1 Kwalitan op de Mac Kwalitan is ontwikkeld als een programma dat werkt binnen een Windows omgeving. Er is geen aparte Mac-versie van Kwalitan. Toch kan Kwalitan ook gebruikt worden op een Mac, omdat er

Nadere informatie

Mijn Map (My EBSCOhost)

Mijn Map (My EBSCOhost) Mijn Map (My EBSCOhost) EhBIB Search biedt toegang tot de fysieke en digitale bibliotheekcollecties van de Erasmushogeschool Brussel via één enkele interface. In deze tutorial kijken we naar Mijn Map,

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bewaren...5 Hoofdstuk 2 Administratie...7 Hoofdstuk 3 Inkomsten... 8 Hoofdstuk 4 Uitgaven... 10 Hoofdstuk 5 Sparen... 12 Hoofdstuk 6 Verzekeringen...15 Hoofdstuk 7 Begroting...

Nadere informatie

1. Mappen, documenten en bestanden

1. Mappen, documenten en bestanden 8 1. Mappen, documenten en bestanden In dit hoofdstuk leert u met mappen, documenten en bestanden omgaan. Een bestand is een verzamelnaam voor alles wat op de computer is opgeslagen. Dat kan een programma

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen... 19 Toets uw

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013 Dag 1: Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Dag 3: Dag 4: Kleuters: Tien gebodenzuil Midden: Tien geboden in klei

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Lesbrieven bij Pieter Roelf Jeugdconcert 2019 Gevleugeld

Lesbrieven bij Pieter Roelf Jeugdconcert 2019 Gevleugeld Lesbrieven bij Pieter Roelf Jeugdconcert 2019 Gevleugeld Les 1. Het symfonieorkest Doelstelling De leerlingen maken kennis met een symfonieorkest en leren welke instrumenten er in een symfonieorkest spelen.

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

Spelverdelingen inlezen NBB rekenprogramma

Spelverdelingen inlezen NBB rekenprogramma Spelverdelingen inlezen NBB rekenprogramma Indien u in uw (club)competitie of een door u georganiseerd toernooi speelt met gedupliceerde spellen krijgt u bij de koffers met spellen ook een bestand, hetzij

Nadere informatie

HANDLEIDING PROGRAMMEREN IN PASCAL (LAZARUS)

HANDLEIDING PROGRAMMEREN IN PASCAL (LAZARUS) HANDLEIDING PROGRAMMEREN IN PASCAL (LAZARUS) Vereiste voorkennis Voldoende kennis van het besturingssysteem (in deze handleiding wordt uitgegaan van Windows) De basisprincipes van programmeren Vereiste

Nadere informatie

Bureaublad. Windows Sidebar

Bureaublad. Windows Sidebar Werken met de computer en Windows Vista doet u via de zogeheten gebruikersomgeving, het gedeelte dat u op uw (computer)- beeldscherm ziet. Dit wordt ook wel het bureaublad genoemd, alhoewel die benaming

Nadere informatie

OKT ICT INFORMATIESHEET VOOR MEDEWERKERS OKT

OKT ICT INFORMATIESHEET VOOR MEDEWERKERS OKT OKT ICT INFORMATIESHEET VOOR MEDEWERKERS OKT INLEIDING - Alle OKT-ers krijgen een eigen OKTemailadres, -agenda en -documentenopslag. Deze zijn te bereiken via de online OKT-portal. De afgelopen weken is

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Beginnersles 2 Computerles Windows 7

Beginnersles 2 Computerles Windows 7 Beginnersles 2 Computerles Windows 7 Ik geef hier nogmaals een overzicht van de belangrijkste Toets-Combinaties: (Ik gebruik ze al jaren, en heb daar veel gemak van ) Ctrl + A = Selecteren Ctrl + C = Kopiëren

Nadere informatie

Onderzoek Fysiek-Digitaal

Onderzoek Fysiek-Digitaal Onderzoek Fysiek-Digitaal woensdag 25 oktober 2017 Analyse en conclusie Enquête Het doel van dit onderzoek is om erachter te komen of een fysiek component zoals een fotoboek vol met herinneringen nog in

Nadere informatie

Undo (ongedaan maken) in Picasa

Undo (ongedaan maken) in Picasa Undo (ongedaan maken) in Picasa De veranderingen in Picasa 3.6 en 3.8 spelen voor dit onderwerp geen rol - hoogstens zijn er kleine verschillen in de schermafbeeldingen. Zie Intro Picasa 3.6NL en Intro

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7.

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7. Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6 Computers op school Blz 7. De toekomst en de pc Blz 8, 9 Nawoord Blz 10. Inleiding Paragraaf 1.1

Nadere informatie

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces Apple Fanboy Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C De intro Welkom in het verslag van de Apple fanboy, ik ben Jippe Joosten en ik ben enorm fan van Apple. Ik ben nu 21 jaar oud

Nadere informatie

Een uitvoerbaar bestand (een programma of toepassing dus).

Een uitvoerbaar bestand (een programma of toepassing dus). In dit document staan aanvullingen voor het cursusboek. Met deze aanvullingen voldoet het boek aan de eindtermen van syllabus 5. Het verdient aanbeveling om de onderwerpen zoveel mogelijk door te nemen

Nadere informatie

www.digitalenazorg.nl Dierbare data Een doos met foto s, tekeningen, muziek of ordners vol papier zij n tegenwoordig steeds minder fysiek aanwezig. Misschien wil je na het overlij den van jouw dierbare

Nadere informatie

Foto presentaties en toepassingen 1

Foto presentaties en toepassingen 1 Foto presentaties en toepassingen 1 Foto in documenten Power Point presentatie met foto's en (video) Windows media player Windows live foto gallery/ live movie maker K-Media (Nero) Pinnacle DVD video 1

Nadere informatie

Handleiding website GCB

Handleiding website GCB Handleiding website GCB In dit document is een korte toelichting te vinden over de nieuwe website van Golfclub Brunssummerheide. Met de nieuwe website wil de vereniging een goede informatie voorziening

Nadere informatie

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Uw voorkennis... 14 De volgorde van lezen... 15 De inhoud van de

Nadere informatie

Een makkelijke manier om foto s te bewaren in mooie fotoverhalen.

Een makkelijke manier om foto s te bewaren in mooie fotoverhalen. trnd projectboek CEWE PhotoGurus Een makkelijke manier om foto s te bewaren in mooie fotoverhalen. trnd-project Projectblog: www.trnd.nl/cewe Jouw contactpersoon bij trnd: fynn@trnd.nl Omdat herinneringen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Bureaublad 11 1.1 Het bureaublad 12 1.2 Bureaubladachtergrond instellen 12 1.3 Bureaubladpictogrammen kiezen 14 1.4 Snelkoppeling naar een programma op het bureaublad plaatsen

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker.

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker. Handleiding Movie Maker Maak een map aan op je G-schijf en zet daarin de bestanden die je gaat gebruiken. Let op: Filmbestanden zijn meestal erg groot. Als je niet genoeg ruimte hebt op je G-schijf (totaal

Nadere informatie

Digitale dossiers. Inhoudsopgave:

Digitale dossiers. Inhoudsopgave: Digitale dossiers Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Hoe maak ik een printscreen op een Windows pc

Hoe maak ik een printscreen op een Windows pc Hoe maak ik een printscreen op een Windows pc Soms is het handig om gewoon even een afbeelding maken van iets wat op uw beeldscherm staat. Een printscreen maken wordt dat genoemd, ofwel een screenshot

Nadere informatie

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Naslaggids M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Naslaggids M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Naslaggids M575 Een opgeslagen taak afdrukken Volg de onderstaande procedure om een taak af te drukken die in het apparaatgeheugen is opgeslagen. 1. Raak in het beginscherm

Nadere informatie

PICASA 3.9: Foto s beheren, bewerken en delen

PICASA 3.9: Foto s beheren, bewerken en delen PICASA 3.9: Foto s beheren, bewerken en delen Hieronder de korte omschrijving of syllabus van de workshop Picasa 3.9. Afhankelijk van de tijdsduur kunnen bepaalde oefening wel of niet aanbod komen. SESSIE

Nadere informatie

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Website... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

training: ICT voor SMD Uitgeverij Edu'Actief b.v. 1

training: ICT voor SMD Uitgeverij Edu'Actief b.v. 1 training: Uitgeverij Edu'Actief b.v. 1 >Inhoud > Over deze training 3 > Bestandsbeheer 5 > Tekstbestanden maken 8 > Gegevens in een spreadsheet 17 > Beoordeling 22 Colofon Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Informatie gebruik Digi Bord

Informatie gebruik Digi Bord Informatie gebruik Digi Bord Aan de slag Schakel de pc en de beamer aan en het bord is te gebruiken. Het bord hoeft u niet apart aan te zetten. De pen is nu alleen te gebruiken als muis. Beamer De beamer

Nadere informatie

Het project is ontwikkeld voor leerlingen van groepen 3 en 4. Het is een eerste kennismaking met een museum en haar collectie.

Het project is ontwikkeld voor leerlingen van groepen 3 en 4. Het is een eerste kennismaking met een museum en haar collectie. Lesbrief Verzamelen Inleiding In het kader van een bezoek aan Museum Tweestromenland is deze lesbrief ontwikkeld. Het thema verzamelen staat hierin centraal. Een collectie van een museum heeft immers veel

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Honey... let s talk money! 1 / 12. Honey... let s talk money!

Honey... let s talk money! 1 / 12. Honey... let s talk money! Honey... let s talk money! 1 / 12 Gooien jullie alle geldzaken op één grote hoop? Of houd je de boel strikt gescheiden? En hoe zit het met de verzekeringen? Samenwonen: daar komt meer bij kijken dan alleen

Nadere informatie

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Naslaggids M570 Direct afdrukken via USB 1. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort aan de voorzijde van het apparaat. 2. Het menu USB-flashdrive wordt geopend. Raak de pijknoppen

Nadere informatie

Dag. Maand. Selecteer het jaar met de pijltoetsen. Jaar

Dag. Maand. Selecteer het jaar met de pijltoetsen. Jaar 1. Agenda Met de Agenda van de Milestone 312 kunt u afspraken, verjaardagen, taken, enz. vastleggen en bijhouden. U regelt uw dagelijkse zaken goed en overzichtelijk met deze krachtige toepassing van de

Nadere informatie

Windows live mail 2012

Windows live mail 2012 Windows live mail 2012 Een e-mailtje versturen. ((kort beschrijving)) Klik 2x op Windows Live Mail Klik op E-mailbericht Klik op Aan: klik op een email naam: - klik op Aan - klik op Ok Klik in de witte

Nadere informatie

12. Inpakken en wegwezen

12. Inpakken en wegwezen 213 12. Inpakken en wegwezen Met behulp van de Wizard Inpakken en wegwezen kunt u uw presentatie snel inpakken zodat u deze op een andere computer kunt vertonen. Bij het inpakken worden de videobestanden,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE...5 INLEIDING...12 BASISBEWERKINGEN OUTLOOK WAAROM GEBRUIKEN WE MICROSOFT OUTLOOK?...13

INHOUDSOPGAVE...5 INLEIDING...12 BASISBEWERKINGEN OUTLOOK WAAROM GEBRUIKEN WE MICROSOFT OUTLOOK?...13 Ms Outlook 2010 5 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...5 INLEIDING...12 BASISBEWERKINGEN OUTLOOK 2010...13 1 WAAROM GEBRUIKEN WE MICROSOFT OUTLOOK?...13 1.1 MS OUTLOOK STARTEN...13 1.2 HET NAVIGATIESCHERM...13

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Starten 13 1.1 Windows Live ID aanmaken 14 1.2 Afmelden en aanmelden 15 1.3 Windows Live Essentials-producten installeren 16 1.4 Profiel bewerken 17 1.5 Contactpersonen toevoegen

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

UNetbootin downloaden en gebruiken.

UNetbootin downloaden en gebruiken. 1 UNetbootin downloaden en gebruiken. Download het programma UNetbootin van deze link: http://unetbootin.sourceforge.net/ Klik op de blauwe knop Download (for Windows) zie afbeelding Opslaan in de map

Nadere informatie

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word 1 Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word In dit bestand lees je hoe je in Windows 10 de oefenbestanden op de harde schijf van de computer zet. Als je Windows 10 gebruikt

Nadere informatie

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Je eigen wolk binnen de Overlaat Geschreven door: Maurice Heeren Datum: 10-12-2014 Versie 2.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Toegang krijgen tot

Nadere informatie

Hoofdstuk 4: Bestandsbeheer *2010

Hoofdstuk 4: Bestandsbeheer *2010 Hoofdstuk 4: Bestandsbeheer *2010 4.0 Inleiding Dit hoofdstuk gaat over het op orde houden en beheren van Excel bestanden. De hier besproken zaken kunnen tijd besparen en het werken veiliger maken. 4.1

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Wil je handiger worden met

Nadere informatie

Open Google Chrome en ga naar www.scoodle.be. Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account.

Open Google Chrome en ga naar www.scoodle.be. Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account. Scoodle is een gratis platform, ontwikkeld door Plantyn. Met Scoodle vermindert de planlast aanzienlijk en krijg je als leerkracht alles in handen om het digitale materiaal bij een Plantynmethode naar

Nadere informatie

5. Plakboeken maken. In dit hoofdstuk leert u:

5. Plakboeken maken. In dit hoofdstuk leert u: 161 5. Plakboeken maken Bijna iedereen heeft vroeger wel eens een plakboek gemaakt. Bijvoorbeeld met foto s van de laatste vakantie, ansichtkaarten, entreebewijzen en suikerzakjes die u onderweg verzamelde.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Visual Steps Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum Voor vragen over de website mail naar: vrouwenvannuwebdrenthe@gmail.com Gebruiksaanwijzingen website Vrouwen van Nu 1. Agenda maken 2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies 3. Sorteren

Nadere informatie

2. Uw werkzaamheden organiseren met Outlook

2. Uw werkzaamheden organiseren met Outlook 61 2. Uw werkzaamheden organiseren met Outlook Outlook is meer dan een e-mailprogramma. U kunt ook uw relaties bijhouden door ze in te voeren als contactpersonen. De contactpersonenlijst bevat een verzameling

Nadere informatie

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007)

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Inhoud 1. Waar?...2 2. Wachtwoord wijzigen...2 3. Berichten lezen...2 4. Bijlage openen...3 5. Nieuw bericht...4 6. Bijlage meesturen...4 7. Mappen maken...5

Nadere informatie

VDI werkplekken. Wat betekent VDI? VDI-systemen

VDI werkplekken. Wat betekent VDI? VDI-systemen Wat betekent VDI?... 2 VDI-systemen... 2 Thin client... 3 Zero client... 4 Opstarten... 5 Afmelden/uitzetten... 6 Naamgeving van de (virtuele) pc... 7 Printer - Standaardprinter instellen... 7 Netwerkschijven...

Nadere informatie

BACK-UP PROGRAMMA. M U L T I M E D I A G R O E P H C C H E E R E N V E E N. Multimediagroep HCC Heerenveen HCC Fryslân locatie Heerenvee

BACK-UP PROGRAMMA. M U L T I M E D I A G R O E P H C C H E E R E N V E E N. Multimediagroep HCC Heerenveen HCC Fryslân locatie Heerenvee BACK-UP PROGRAMMA. M U L T I M E D I A G R O E P H C C H E E R E N V E E N Hoe maak je een back-up en hoe stel je dit in plus uitleg over een back-up programma. Er zijn vele gratis Back-up programma s.

Nadere informatie

2. Uw werkzaamheden organiseren met Outlook

2. Uw werkzaamheden organiseren met Outlook 61 2. Uw werkzaamheden organiseren met Outlook Outlook is meer dan een e-mailprogramma. U kunt ook uw relaties bijhouden door ze in te voeren als contactpersonen. De contactpersonenlijst bevat een verzameling

Nadere informatie

5. Plakboeken maken. In dit hoofdstuk leert u:

5. Plakboeken maken. In dit hoofdstuk leert u: 161 5. Plakboeken maken Bijna iedereen heeft vroeger wel eens een plakboek gemaakt. Bijvoorbeeld met foto s van de laatste vakantie, ansichtkaarten, entreebewijzen en suikerzakjes die u onderweg verzamelde.

Nadere informatie

training: ICT voor OA Uitgeverij Edu'Actief b.v. 1

training: ICT voor OA Uitgeverij Edu'Actief b.v. 1 training: Uitgeverij Edu'Actief b.v. 1 >Inhoud > Over deze training 3 > Bestandsbeheer 5 > Tekstbestanden maken 8 > PowerPoint-presentatie maken 14 > Digitale lessen 16 > E-mail 17 > Gegevens in een spreadsheet

Nadere informatie

Bestanden ordenen met Picasa

Bestanden ordenen met Picasa Bestanden ordenen met Picasa Ordenen Iedereen heeft een eigen manier waarop ze het liefst werken. Ik ga uitleggen hoe ik mijn spullen orden in Picasa en ook vooral waarom... Een groot deel van de mensen

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Wil je handiger worden met je laptop, tablet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Prijslijst. NGV Oudekastelseweg 36 2440 Geel België 014 41 58 55 www.ngv.be info@ngv.be

Prijslijst. NGV Oudekastelseweg 36 2440 Geel België 014 41 58 55 www.ngv.be info@ngv.be NGV Oudekastelseweg 36 2440 Geel België 014 41 58 55 www.ngv.be info@ngv.be Geldig van 12 september 2015 Prijslijst in Euro incl.btw Omschrijving Product Eindgebr. Videobewerking hardware Casablanca4 Studio

Nadere informatie