BERT ANCIAUX EN PASCAL SMET STELLEN PLANNEN VOOR HET VLAAMS COMMUNICATIEHUIS BRUSSEL VOOR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BERT ANCIAUX EN PASCAL SMET STELLEN PLANNEN VOOR HET VLAAMS COMMUNICATIEHUIS BRUSSEL VOOR"

Transcriptie

1 PERSCONFERENTIE VAN MINISTERS BERT ANCIAUX EN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT EN BRUSSEL COLLEGELID VAN DE VGC BEVOEGD VOOR CULTUUR EN PATRIMONIUM BERT ANCIAUX EN PASCAL SMET STELLEN PLANNEN VOOR HET VLAAMS COMMUNICATIEHUIS BRUSSEL VOOR Het Monnaiehouse aan het Muntplein in hartje Brussel wordt een centraal zenuwcentrum voor informatie over en promotie van het Nederlandstalig aanbod in de hoofdstad, én van het aanbod in Vlaanderen én Brussel voor Nederlandstaligen van de hoofdstad. Het zal zich richten naar al wie in Brussel woont, werkt of zijn vrije tijd doorbrengt. Het Vlaams Communicatiehuis Brussel integreert de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (HOB) en Onthaal en Promotie Brussel (OPB). Vlaams minister Bert Anciaux en Brussels minister Pascal Smet stellen vandaag de plannen voor. De Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zijn sinds jaren de motor achter een netwerk van instellingen, organisaties en verenigingen op het vlak van onderwijs, cultuur en welzijn, en willen de kwaliteit van dat aanbod ook een vitrine geven in het hart van Brussel, en op die manier ook het imago van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel als een open, gastvrije gemeenschap versterken. De dertigste verjaardag van de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek is dé gelegenheid om vooral vooruit te kijken naar de manier waarop die ambities vorm zullen krijgen. 1. OPZET VLAAMS COMMUNICATIEHUIS BRUSSEL De Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie willen een duidelijk herkenbaar informatie- en promotiebeleid voeren voor alle bewoners, gebruikers en bezoekers van onze hoofdstad. Het Vlaams Communicatiehuis Brussel (VCHB) wordt hiervoor hét zenuwcentrum. Het Vlaams Communicatiehuis Brussel moet de eerste opstap zijn naar informatie over alle Vlaamse gemeenschapsvoorzieningen in de stad en naar alle stedelijke informatie die nuttig kan zijn. Met andere woorden: de drempel om er binnen te lopen moet zo laag mogelijk zijn. Dat was dan ook de opdracht die de architecten meekregen: maak er een open huis van, dat ook fysiek aantrekt. Het idee van een één-loket-functie staat hierbij centraal. Dit veronderstelt evenwel goede taakafspraken met de diverse Vlaamse partners zoals Toerisme Vlaanderen, en een sterk netwerk met lokale partners zoals de Gemeenschapscentra.

2 Via de kwaliteit van de informatie en dat van het Nederlandstalige aanbod zal het Huis ook een gezicht geven aan Vlaanderen in Brussel, en omgekeerd. Het moet duidelijk zijn dat dat aanbod, en de kwaliteit ervan een onlosmakelijk deel zijn van wat de Vlaamse Gemeenschap te bieden heeft. Het Vlaams Communicatiehuis Brussel investeert in offensieve communicatie naar cultureel diverse gemeenschappen in Brussel. Deze communicatie is vernieuwend en krachtig, maakt gebruik van toegespitste communicatiestrategieën, boort nieuwe en diverse kanalen en methodieken aan, is meertalig en origineel, en intercultureel par excellence. Het Vlaams Communicatiehuis Brussel biedt informatie over leven en wonen in de stad en kan uitvoering geven aan een samenwerkingsakkoord met de Franse Gemeenschap o.a. op vlak van cultuurcommunicatie. Concreet wil het VCHB: - een ontmoetingsplek zijn - een fysiek en virtueel loket zijn waar je informatie kan vinden over Vlaamse instellingen en voorzieningen of evenementen, op vlak van onderwijs, cultuur, welzijn en gezondheid, toerisme en andere stadsinformatie over Brussel als woonstad, studentenstad, winkelstad of vrijetijdsstad - een moderne grootstedelijke openbare bibliotheek een verblijfsbibliotheek zijn - een platform bieden voor netwerken van Vlaamse gemeenschapsvoorzieningen - een actief communicatie- en promotiebeleid voeren, gericht naar de verschillende doelgroepen van de stad en Vlaanderen, via brochures, debatten, tentoonstellingen, salons, cursussen, website etc In het VCHB kan je terecht met vragen of kan je zelf op zoek naar informatie, je kan er werken of studeren. De bibliotheek wordt een echte verblijfsbibliotheek. Het VCHB biedt ook functies gericht op ontmoeting: een café, vergaderruimtes en dergelijke meer. Het wordt een platform dat door andere organisaties kan gebruikt worden voor de promotie van hun activiteiten of werking. Tegelijk vormt het VCHB de uitvalsbasis voor een eigen communicatie- en promotiebeleid. 2. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VLAAMSE GEMEENSCHAP VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE Minister Bert Anciaux, voor de Vlaamse Gemeenschap, en Collegelid Pascal Smet, voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie, sloten een overeenkomst over de oprichting, bestuur en financiering van het Vlaamse Communicatiehuis.

3 Het Communicatiehuis komt in het gebouwencomplex aan het Muntplein en omvat de volledige gebouwenblok: het Monnaiehouse, het handelspand en het Schildknaapgebouw (waar de HOB 30 jaar geleden haar werking begon). Vanaf dit jaar neemt de Vlaamse Gemeenschap de erfpachtovereenkomst voor het Monnaie House van de Vlaamse Gemeenschapscommissie over. Die erfpacht loopt tot 2029 en bedraagt 1,6 miljoen euro op jaarbasis. Na afloop van de erfpacht wordt de Vlaamse Gemeenschap eigenaar van het gebouw. In 2008 koopt de VGC de nachtwinkel aan voor een bedrag van euro en draagt die over aan de Vlaamse Gemeenschap, samen met het Schildknaapgebouw. De Vlaamse Gemeenschap is bouwheer voor de renovatie, verbouwing en herinrichting van het gebouwencomplex. De verbouwingen worden geplafonneerd op 10,6 miljoen euro. De Vlaamse Gemeenschap betaalt 7 miljoen euro, de VGC 3,6 miljoen euro. De inrichtingskosten en toekomstige exploitatiekosten worden gelijk verdeeld over de Vlaamse Gemeenschap en VGC. De Vlaamse Gemeenschapscommissie betaalt vanaf 2008 jaarlijks euro als bijdrage in de infrastructurele uitbouw het Communicatiehuis tot en met Tijdens de sluiting van het gebouw, zal de VGC deze bijdrage niet betalen aan de Vlaamse Gemeenschap, maar gebruiken om de dienstverlening van de HOB te garanderen. Bert Anciaux en Pascal Smet kwamen verder overeen een extern verzelfstandigd agentschap op te richten. Dit agentschap zal instaan voor het beheer en de uitbating van het Vlaams Communicatiehuis Brussel. De Vlaamse Gemeenschap stelt de beheersorganen samen en stelt de leden aan. Een derde van de leden van de beheersorganen zal worden aangesteld op voordracht van het Collegelid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Cultuur. Van in het begin is er uitdrukkelijk gekozen voor de uitbouw van één organisatie. OPB en HOB gaan op in deze nieuwe organisatie. 3. ONTWERP VAN B-ARCHITECTEN In het Vlaams Communicatiehuis Brussel zal de bezoeker in contact komen met de verschillende diensten die Vlaanderen in Brussel aanbiedt. Het Vlaams Communicatiehuis Brussel dient een informatiecentrum te zijn dat maximaal haar informatie en initiatieven toont en verspreidt. Deze interactie zal op verschillende schalen gebeuren: stedenbouwkundig dankzij de strategische inplanting in het hart van Brussel, architecturaal door de zonering en interne relaties in het gebouw en interactief door folders, displays en informatieschermen. Om het Communicatiehuis maximaal te verankeren in haar omgeving is het belangrijk dat ze in contact staat met haar onmiddellijke omgeving. In de toekomst zal het Communicatiehuis toegankelijk zijn langs de vier zijden van het gebouw: aan het Muntplein, de Koninginnestraat, de Leopoldstraat en de Schildknaapstraat bevinden zich de respectievelijke toegangen van het complex.

4 Het bestaande complex bestaat uit drie gebouwen: het Monnaiehouse dat een voormalig kantoorgebouw is, het 19de eeuwse Schildknaapgebouw en een handelspand in de Schildknaapstraat. Het Monnaiehouse heeft vandaag een introverte uitstraling aan het Muntplein en telt zeven verdiepingen van elk 2.60 m hoog. Het Vlaams Communicatiehuis dient deze 3 zeer verschillende gebouwen met elkaar te versmelten tot één publiek gebouw waar minimum 300 bezoekers per uur zullen ontvangen worden. Op 4 plaatsen worden de bestaande vloerplaten weggebroken in het Monnaiehouse. Deze strategisch verspreide dubbelhoge ruimtes bevatten respectievelijk 4 publieke plekken: de Agora op het gelijkvloers, het uitleencentrum op de eerste verdieping, de stadsstudiezaal op de derde en de multifunctionele ruimte op de vijfde verdieping. Via brede trappen slingert de bezoeker langs de centrale boekentoren van publieke plek naar publieke plek door het gebouw op zoek naar informatie of één van de evenementenplekken. Langsheen de boekentoren liggen brede passerelles. Deze dienen als concentratieplekken voor de gebruikers van het Vlaams Communicatiehuis. De toegangszone aan het Muntplein wordt dubbelhoog gemaakt. Hierdoor krijgt de overdekte toegang tot het communicatiecentrum een stedelijke schaal en staat ze in verhouding met het Muntplein. De gevels van het 19de eeuwse gebouw aan de Leopoldstraat worden terug in hun oorspronkelijke toestand gerestaureerd. Achter deze nieuwe openingen zal het café zichtbaar zijn. architect B-architecten bouwheer Vlaamse Overheid bouwplaats Muntplein, Brussel realisatie oppervlakte: 7.250m² 4. PLANNING Momenteel loopt de stakeholdersbevraging voor het verder uitdiepen van de communicatiedoelstellingen en doelgroepen. De oprichting van de verzelfstandigde organisatie is in voorbereiding. Voor het bouwtraject wordt gestreefd naar augustus 2008 om een bouwaanvraag in te kunnen dienen Programma van eisen opgesteld 01/2008 Samenwerkingsovereenkomst 02/2008 Schetsontwerp goedgekeurd 06-11/2008 Voorontwerp en uitvoeringsontwerp Oprichting EVA 02/2009 Aanbesteding

5 ../2009 Verhuis bibliotheek 06/ /2010 Werken 20/10/2010 Opening

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 598 (2015-2016) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 16 NOVEMBER 2015 BELEIDSOVEREENKOMST Beleidsovereenkomst Stedenfonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

b) Welke projecten werden in het verleden door de VGC ingediend? Welke werden goedgekeurd? Voor welk bedrag?

b) Welke projecten werden in het verleden door de VGC ingediend? Welke werden goedgekeurd? Voor welk bedrag? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 109 van KARL VANLOUWE datum: 6 februari 2015 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Toepassing sectorale decreten - Brussel Om tegemoet te komen aan

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, II, 4 ;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, II, 4 ; Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschapscommissie en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie betreffende het uniek loket voor de mobiliteitshulpmiddelen in het tweetalige

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 05/338 14 juli 2005 Besluit houdende de subsidiëring van projecten in het kader van het erfgoedconvenant voor de eindrealisatie van de Weik van t Brussels 2005 (tweede fase) en voorbereiding

Nadere informatie

AANGENOMEN RESOLUTIES. Voorstel van resolutie betreffende het muziekonderwijs

AANGENOMEN RESOLUTIES. Voorstel van resolutie betreffende het muziekonderwijs Overzicht resoluties AANGENOMEN RESOLUTIES 1989-1990 Voorstel van resolutie betreffende het muziekonderwijs STUK 11 nrs. 1-4 (1989-1990) Goedgekeurd in de Raad: 23/02/1990 Voorstel van resolutie houdende

Nadere informatie

Stad Gent ondersteunt eerste CLT-project in Vlaanderen op Meulestede

Stad Gent ondersteunt eerste CLT-project in Vlaanderen op Meulestede Stad Gent ondersteunt eerste CLT-project in Vlaanderen op Meulestede Recent sloten WoninGent, CLT Gent vzw, sogent en Stichting CLT een samenwerkingsovereenkomst die zal leiden tot de realisatie van het

Nadere informatie

Slim in de Stad-prijs 2016 Inschrijvingsformulier

Slim in de Stad-prijs 2016 Inschrijvingsformulier Slim in de Stad-prijs 2016 Inschrijvingsformulier Gelieve dit formulier ten laatste op 26 oktober 2016 in te dienen via stedenbeleid@vlaanderen.be. 1 GEGEVENS VAN DE INDIENER Naam: Pieter Van Camp Telefoonnummer:

Nadere informatie

MODELCONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE VZW GEMEENSCHAPSCENTRUM

MODELCONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE VZW GEMEENSCHAPSCENTRUM BIJLAGE Bijlage nr. 1. MODELCONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE VZW GEMEENSCHAPSCENTRUM MODEL - CONVENANT TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN

Nadere informatie

Addendum 1 horende bij de beleidsovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de periode 2008-2013

Addendum 1 horende bij de beleidsovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de periode 2008-2013 Addendum 1 horende bij de beleidsovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de periode 2008-2013 1. Inleiding Tussen de Vlaamse Regering en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, I, 2, 3, 4 en 5 ;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, I, 2, 3, 4 en 5 ; Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest, de Franse Gemeenschap, de Gemeenschapscommissie, de Franse Gemeenschapscommissie en de Duitstalige Gemeenschap betreffende de financiering

Nadere informatie

Werkbezoek aan Muntpunt. Brussel, zaterdag 14 december

Werkbezoek aan Muntpunt. Brussel, zaterdag 14 december Werkbezoek aan Muntpunt Brussel, zaterdag 14 december We hebben afgesproken aan de uitgang van het centraal station waar we opgewacht worden door Eric Nobels, Mechelaar maar ook gids van Brukselbinnenstebuiten

Nadere informatie

VR DOC.1297/3BIS

VR DOC.1297/3BIS VR 2018 1611 DOC.1297/3BIS Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest, de Franse Gemeenschap, de Gemeenschapscommissie, de Franse Gemeenschapscommissie en de Duitstalige Gemeenschap

Nadere informatie

Sogent start de renovatie van NTGent

Sogent start de renovatie van NTGent Sogent start de renovatie van NTGent Op maandag 13 februari 2017 start de verbouwing van het stadstheater NTGent. Het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent coördineert de werken. Die werken zijn ingrijpend,

Nadere informatie

Er was eens. in 2012

Er was eens. in 2012 Er was eens in 2012 Hoe het allemaal begon Bibliotheekweek 2012 met website ww.bibstevanhetland.be Verwendag met de interactieve brunch XXL vooraf brainstorm met wat willen we te weten komen, waaruit

Nadere informatie

Werfafval tot het minimum beperken en optimaal benutten

Werfafval tot het minimum beperken en optimaal benutten Werfafval tot het minimum beperken en optimaal benutten Leefmilieu Brussel Voorkomen van afval De Muntpuntwerf Sven GROOTEN B-Architecten INHOUDSTAFEL Inleiding Geschiedenis van het project Beschrijving

Nadere informatie

PERSBERICHT. 83 gerenoveerde sociale woningen voor Sint-Jans-Molenbeek. Renovatie van het Sint-Lazarushof

PERSBERICHT. 83 gerenoveerde sociale woningen voor Sint-Jans-Molenbeek. Renovatie van het Sint-Lazarushof Inhuldiging Sint-Lazarushof 17 juni 2015 PERSBERICHT 83 gerenoveerde sociale woningen voor Sint-Jans-Molenbeek Sint-Lazarushof, het sociale wooncomplex in Sint-Jans-Molenbeek, werd volledig vernieuwd door

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw : BOUWAFVAL

Opleiding Duurzaam Gebouw : BOUWAFVAL Opleiding Duurzaam Gebouw : BOUWAFVAL Leefmilieu Brussel Voorkomen van afval - De Muntpuntwerf Sven Grooten, B-Architecten LENTE 2013 www.b-architecten.be INHOUDSTAFEL Inleiding Geschiedenis van het project

Nadere informatie

Verslag infomoment verbouwing KMSKA 19-04-2011 om 19 u Auditorium Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Verslag infomoment verbouwing KMSKA 19-04-2011 om 19 u Auditorium Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen Verslag infomoment verbouwing KMSKA 19-04-2011 om 19 u Auditorium Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen Uitgenodigd: buren (5.261) & leden districtsraad Antwerpen (34) Informatie over het infomoment

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0727 22-06-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de goedkeuring van de meerwerken nr. 2 voor de fase 2 van de renovatie van Brede School

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 05/155 21 april 2005 Besluit houdende de subsidiëring van projecten in het kader van de erfgoedconvenant voor de realisatie van de publieksontsluiting van het funerair erfgoed Het College,

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT, BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING,

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT, BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING, Ministerieel besluit van 29 mei 2002 houdende vastlegging van de structuur van een gemeentelijk cultuurbeleidsplan, een beleidsplan van een bibliotheek en een beleidsplan van een cultuurcentrum DE VLAAMSE

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 581 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 17 JUNI 2015 VOORSTEL VAN RESOLUTIE - van mevrouw Annemie MAES - betreffende het Brussels medialandschap 1355 2 TOELICHTING

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 459 (2011-2012) Nr. 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZIT TING 2011-2012 17 NOVEMBER 2011 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van mevrouw Elke ROEX betreffende het waarborgen van het recht op kinderopvang

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING VOORONTWERP VAN DECREET HOUDENDE INSTEMMING MET HET SAMENWERKINGSAKKOORD VAN (DATUM) TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP, DE FRANSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMSSIE MET BETREKKING

Nadere informatie

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Phile Deprez De Bijlokesite is een cultuurplek in volle ontwikkeling. Zowel de Stad Gent als de vele culturele spelers op de site hebben

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 537 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 14 OKTOBER 2014 INTERPELLATIE Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 14 oktober 2014 Hebben aan de werkzaamheden

Nadere informatie

BELEIDSBRIEF. Brussel. Beleidsprioriteiten 2007-2008. ingediend door de heer Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel

BELEIDSBRIEF. Brussel. Beleidsprioriteiten 2007-2008. ingediend door de heer Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel Stuk 1415 (2007-2008) Nr. 1 Zitting 2007-2008 31 oktober 2007 BELEIDSBRIEF Brussel Beleidsprioriteiten 2007-2008 ingediend door de heer Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 607 (2015-2016) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 12 JANUARI 2016 VRAAG Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 12 januari 2016 INTEGRAAL VERSLAG Hebben aan de

Nadere informatie

Inleiding. Patrick Bontinck CEO. Alain Hutchinson Voorzitter van de vzw visit.brussels

Inleiding. Patrick Bontinck CEO. Alain Hutchinson Voorzitter van de vzw visit.brussels Activiteitenverslag Inleiding 2014 werd in het kader van de regionalisering van het toerisme als een scharnierjaar aangekondigd. Het is ook een jaar van consolidatie geweest voor het toerisme in Brussel.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING ONTWERP VAN DECREET HOUDENDE INSTEMMING MET HET SAMENWERKINGSAKKOORD VAN XXX TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP, DE FRANSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE BETREFFENDE HET

Nadere informatie

uw gemeente, een toegankelijke gemeente

uw gemeente, een toegankelijke gemeente uw gemeente, een toegankelijke gemeente Structureel samenwerken met experten inzake toegankelijkheid. 10/12/2015 Brussel AGENTSCHAP TOEGANKELIJK VLAANDEREN 1 INHOUD 1 Het Agentschap Toegankelijk Vlaanderen

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 686 (2017-2018) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 26 OKTOBER 2017 BELEIDSOVEREENKOMST Beleidsovereenkomst Stedenfonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur

Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en

Nadere informatie

Bert Anciaux Beleidsbrief BRUSSEL

Bert Anciaux Beleidsbrief BRUSSEL INHOUD INHOUD... 2 TEN GELEIDE... 4 MISSIE, DOELSTELLINGEN EN CONTEXT... 4 DE FINANCIËLE IMPACT VAN HET EIGEN BRUSSELBELEID... 5 1. DRIE HOOFDLIJNEN VOOR BRUSSEL... 6 1.1. HET EIGEN VLAAMS BRUSSELBELEID...

Nadere informatie

Een introductie over de Vlaamse verordening inzake toegankelijkheid voor leden van adviesraden

Een introductie over de Vlaamse verordening inzake toegankelijkheid voor leden van adviesraden Een introductie over de Vlaamse verordening inzake toegankelijkheid voor leden van adviesraden Yiling To (Inter) Congres Naar een toegankelijke gemeente 10 oktober 2016 1 Najaar 2013: Vlaamse Regering

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 543 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 21 NOVEMBER 2014 BELEIDSOVEREENKOMST Beleidsovereenkomst Stedenfonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Wordt door mij, Jean-Louis LECLERCQ, Adjunct-voorzitter bij het Aankoopcomité tot onroerende goederen van Brussel I,

Wordt door mij, Jean-Louis LECLERCQ, Adjunct-voorzitter bij het Aankoopcomité tot onroerende goederen van Brussel I, FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN Administratie van de B.T.W. registratie en domeinen Comité tot Aankoop van onroerende goederen te Bruxelles Dossier nr:21004/vgc/0533-001 Repertorium nr AKTE ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

ZALEN EN VERGADERRUIMTES

ZALEN EN VERGADERRUIMTES ZALEN EN VERGADERRUIMTES Een activiteit organiseren in Muntpunt? Dat kan. Muntpunt is een groot huis en wil dat openstellen voor iedereen die iets met Brussel heeft. Daarom verhuren we ook de ruimtes die

Nadere informatie

ONS VERHAAL. Als familiale groep dragen wij geen hoge overheadkosten of kosten voor internationale netwerken.

ONS VERHAAL. Als familiale groep dragen wij geen hoge overheadkosten of kosten voor internationale netwerken. ONS VERHAAL Antwerp South Business Center is reeds 25 jaar actief en maakt deel uit van een Antwerpse familiale groep die al twee generaties lang investeert in hoogkwalitatief vastgoed. De groep bezit

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid

Voorontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid VR 2017 2402 DOC.0170/2BIS Voorontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Na beraadslaging,

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid

Voorontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid Voorontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Na beraadslaging, BESLUIT: De Vlaamse minister

Nadere informatie

NTGent na grondige renovatie speelklaar voor het nieuwe seizoen

NTGent na grondige renovatie speelklaar voor het nieuwe seizoen NTGent na grondige renovatie speelklaar voor het nieuwe seizoen In februari 2017 sloot stadstheater NTGent tijdelijk de deuren voor een grondige renovatie. Dat was nodig om het verder gebruik van het gebouw

Nadere informatie

het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Geert Bourgeois, minister-president,

het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Geert Bourgeois, minister-president, Overeenkomst tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de ondersteuning van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

DE STAD MECHELEN VERKOOPT. Huis van Lorreinen 6 casco-units. Hoek Scheerstraat - Frederik de Merodestraat 2800 Mechelen

DE STAD MECHELEN VERKOOPT. Huis van Lorreinen 6 casco-units. Hoek Scheerstraat - Frederik de Merodestraat 2800 Mechelen Hoek Scheerstraat - Frederik de Merodestraat 2800 Mechelen Inlichtingen: www.mechelen.be/huisvanlorreinen > ALGEMEEN > SITUERING Compact wonen in schaduw van Sint-Romboutstoren Het is een nieuw woonproject

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur

Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en

Nadere informatie

Studie Stabiliteit & Technieken Jeugdhostel met 120 bedden, gemeenschappelijke ruimtes, concertzaal, keuken & conciërgewoning

Studie Stabiliteit & Technieken Jeugdhostel met 120 bedden, gemeenschappelijke ruimtes, concertzaal, keuken & conciërgewoning JEUGDHOSTEL BRUGGE Opdrachtgever Bouwplaats Opdracht Programma Omschrijving Data Budget Architect Toerisme Vlaanderen - Brussel Ezelstraat te Brugge Bouwen van een jeugdhostel Studie Stabiliteit & Technieken

Nadere informatie

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES BIJLAGE Bijlage nr. 1 CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES Tussen De Vlaamse overheid, vertegenwoordigd

Nadere informatie

MEMORANDUM VAN OVEREENSTEMMING

MEMORANDUM VAN OVEREENSTEMMING MEMORANDUM VAN OVEREENSTEMMING Tussen De Regering van het Koninkrjjk Marokko En De Regering van de Vlaamse Gemeenschap De oprichting van het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis in Brosse] «DARNA» [ 'h ~ l MEMORANDUM

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/263 12 juli 2007 Besluit houdende de uitvoering van het Operationeel Projectenplan 2007 in het kader van het Stedenfonds deel 7 Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136,

Nadere informatie

Algemeen verslag denkdag 15 juni 2015 de Kriekelaar Schaarbeek

Algemeen verslag denkdag 15 juni 2015 de Kriekelaar Schaarbeek Algemeen verslag denkdag 15 juni 2015 de Kriekelaar Schaarbeek 1 Inleiding 2 Op 15 juni 2015 verzamelden de leden van de advieswerkgroep Sociaal-Cultureel Werk en vertegenwoordigers van regionale koepelverenigingen

Nadere informatie

Artikel 1,- De gewone begroting over het dienstjaar 2008 wordt als volgt vastgesteld:

Artikel 1,- De gewone begroting over het dienstjaar 2008 wordt als volgt vastgesteld: Verordening nr. 07/05 16 november 2007 Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2008 VERORDENING Artikel 1, De gewone begroting over het dienstjaar 2008 wordt als volgt

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Goedkeuring van het samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse

Nadere informatie

Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: Initiatiefnemer: Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw KOCB Projectomschrijving

Nadere informatie

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt :

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : DECREET betreffende het lokaal sociaal beleid HOOFDSTUK I Algemene bepalingen en definities Artikel 1 Dit decreet regelt

Nadere informatie

Deze overeenkomst treedt in werking na ondertekening en eindigt op 31 augustus 2020.

Deze overeenkomst treedt in werking na ondertekening en eindigt op 31 augustus 2020. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0050 26-11-2015 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samenwerkingsovereenkomst Tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), Emile Jacqmainlaan 135 te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76)

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) Veurne - Westkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven, in oranje gekleurd en met de letters

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 660 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 14 FEBRUARI 2017 VRAAG OM UITLEG EN VRAAG Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 14 februari 2017 INTEGRAAL

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011 ONTWERP Verordening nr. 11-01 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

Project BAT Lavoisier

Project BAT Lavoisier Project BAT Lavoisier CONSTRUCTIE EN RENOVATIE VAN ± 12.000 BRUTO M² GECONVENTIONEERDE WONINGEN EN ± 120 BRUTO M² BESTEMD VOOR EEN HANDELSZAAK OF VOORZIENING, TUSSEN DE DE KONINCKSTRAAT, DE VAN KALCKSTRAAT

Nadere informatie

CONCESSIEOVEREENKOMST BETREFFENDE HET THEATERGEBOUW GELEGEN AAN DE VARKENSMARKT 15-17, TE 1000 BRUSSEL TUSSEN

CONCESSIEOVEREENKOMST BETREFFENDE HET THEATERGEBOUW GELEGEN AAN DE VARKENSMARKT 15-17, TE 1000 BRUSSEL TUSSEN CONCESSIEOVEREENKOMST BETREFFENDE HET THEATERGEBOUW GELEGEN AAN DE VARKENSMARKT 15-17, TE 1000 BRUSSEL TUSSEN Enerzijds, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, vertegenwoordigd door het College, waarvoor hier

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 2 5 maart 2018 24e jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 3 Nr. 4 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN Pagina 1 van 7 OPEN OPROEP Voor de deelname van België aan de Biënnale van Venetië 2017 nodigt de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 544 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 25 NOVEMBER 2014 INTERPELLATIES EN VRAGEN Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 25 november 2014 Hebben aan

Nadere informatie

ANTWOORD. Vraag nr. 677 van 24 juni 2013 van PAUL DELVA

ANTWOORD. Vraag nr. 677 van 24 juni 2013 van PAUL DELVA VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vraag nr. 677 van 24 juni 2013 van PAUL DELVA Milieuzorg Op School Brussel Eind april 2013 keurde

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant BIJLAGE CONVENANT VRIJWILLIGERSWERK IN UITVOERING VAN HET PROTOCOL BETREFFENDE DE SAMENWERKING TUSSEN DE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN EN DE PROVINCIES TIJDENS DEZE LEGISLATUUR Motivering

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 ONTWERP Verordening nr. 13-04 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

De private partner: de CVBA SO EMMA

De private partner: de CVBA SO EMMA PERSMEDEDELING Een eerste publiek-privaat partnerschap in het kader van het Gewestelijk Huisvestingsplan maakt de creatie mogelijk van 15 woningen met een gemeenschappelijke zone en een centrum voor dagontmoetingen

Nadere informatie

Reglement BuitenSpel. Hoofdstuk I: Doelstellingen

Reglement BuitenSpel. Hoofdstuk I: Doelstellingen Reglement BuitenSpel Een avontuurlijke, goed ingerichte speelplaats maakt het leven op school alleen maar aantrekkelijker. Uit onderzoek blijkt dat, naast de klas, ook de speelplaats een bepalende factor

Nadere informatie

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd?

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 67 van JORIS POSCHET datum: 23 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bovenlokale sportinfrastructuur - Evaluatie Het wegwerken

Nadere informatie

Westluidense Poort in beeld

Westluidense Poort in beeld Westluidense Poort in beeld Met de ontwikkeling van de Westluidense Poort tot cultureel kwartier investeert Tiel in de toekomst als aantrekkelijke stad voor zijn inwoners, bezoekers, nieuwe inwoners en

Nadere informatie

VR DOC.1318/1BIS

VR DOC.1318/1BIS VR 2018 2311 DOC.1318/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, de Franse Gemeenschap en de

Nadere informatie

Stad Gent gunt aanbestedingsdossier voor Stadskantoor Gent

Stad Gent gunt aanbestedingsdossier voor Stadskantoor Gent 17 september 2019, 19:00 (CEST) Stad Gent gunt aanbestedingsdossier voor Stadskantoor Gent De Stad Gent centraliseert in 2023 haar diensten in het Stadskantoor Gent, een vernieuwd algemeen dienstencentrum

Nadere informatie

VGC financiële en logistieke ondersteuning voor studenten

VGC financiële en logistieke ondersteuning voor studenten VGC financiële en logistieke ondersteuning voor studenten 27/09/2017 vlaamse gemeenschapscommissie Wat is VGC? Vlaamse Gemeenschapscommissie = overheid voor de Vlaamse (Nederlandstalige) gemeenschap in

Nadere informatie

Pr ogramma 10 begr oting 2010 oting begr ogramma Pr Programmabegroting 2010 (aangepaste kleuren drukwerk).indd 1 07-12-2009 09:46:31

Pr ogramma 10 begr oting 2010 oting begr ogramma Pr Programmabegroting 2010 (aangepaste kleuren drukwerk).indd 1 07-12-2009 09:46:31 Programmabegroting 10 1 Bestuur en dienstverlening 39.079-10.327 38.801-11.471 39.561-11.551 39.612-11.560 39.139-11.290 28.751 27.329 28.009 28.051 27.848-2.999-24 28.725

Nadere informatie

Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder

Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder Het monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder is volledig uitgeleefd en toe aan een dringende totaalrenovatie. Met respect voor de historische

Nadere informatie

Advies. Provinciedecreet. meer. en het. worden. 24 april Pagina 1

Advies. Provinciedecreet. meer. en het. worden. 24 april Pagina 1 Advies Algemene Raad i.s.m. Sectorraad Kunsten enn Erfgoed Sectorraad Sociaal-Cultureel Werk 24 april 2013 Voorontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen van het decreett v.z.w.. de Rand

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de minister van Begroting, gegeven op 10 juli 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de minister van Begroting, gegeven op 10 juli 2018; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het lokaal sociaal beleid, vermeld in artikels 2, 9 tot en met 11, 17, 19 en 26 van het decreet van 9 februari 2018 betreffende het lokaal sociaal beleid DE

Nadere informatie

OFFICIEUS GECOÖRDINEERDE VERSIE UITVOERINGSBESLUIT

OFFICIEUS GECOÖRDINEERDE VERSIE UITVOERINGSBESLUIT OFFICIEUS GECOÖRDINEERDE VERSIE UITVOERINGSBESLUIT Besluit van de Vlaamse Regering van 11 januari 2002 ter uitvoering van het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

Introductie tot het Vlaams-Brussels landschap m.b.t. opleiding en werk. www.tracebrussel.be

Introductie tot het Vlaams-Brussels landschap m.b.t. opleiding en werk. www.tracebrussel.be Introductie tot het Vlaams-Brussels landschap m.b.t. opleiding en werk. www.tracebrussel.be België, een federale staat bestaande uit 3 gewesten. Vlaanderen België Wallonië België = 3 gewesten, nl. Vlaanderen

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst tussen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Interlokale Vereniging Kenniscentrum Vlaamse Steden

Samenwerkingsovereenkomst tussen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Interlokale Vereniging Kenniscentrum Vlaamse Steden Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0802 23-05-2017 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samenwerkingsovereenkomst tussen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Interlokale Vereniging

Nadere informatie

Vlaamse Regering rssjj^f ^^

Vlaamse Regering rssjj^f ^^ Vlaamse Regering rssjj^f ^^ Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van ISjuli 2007 houdende de organisatie van opvoedingsondersteuning DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de decreten

Nadere informatie

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012 Verordening nr. 12-03 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het dienstjaar 2012

Nadere informatie

Toegankelijkheid en de wetgeving Universal design

Toegankelijkheid en de wetgeving Universal design Toegankelijkheid en de wetgeving Universal design 20/11/2015 Brussel Vastgoedforum Kathleen Polders Architect/projectmedewerker Agentschap Toegankelijk Vlaanderen AGENTSCHAP TOEGANKELIJK VLAANDEREN 1 1

Nadere informatie

Persconferentie Capaciteitsuitbreiding in het Nederlandstalig Brussels basisonderwijs

Persconferentie Capaciteitsuitbreiding in het Nederlandstalig Brussels basisonderwijs Persconferentie Capaciteitsuitbreiding in het Nederlandstalig Brussels basisonderwijs Woensdag 9 november 2011 BIP Minister Jean-Luc Vanraes Situatieschets Brussels onderwijs: Onderzoek prof. dr. Rudi

Nadere informatie

HET RASTER ANTWERPEN BOUWHEER CONTACTPERSOON

HET RASTER ANTWERPEN BOUWHEER CONTACTPERSOON HET RASTER ANTWERPEN BOUWHEER De Schakel vzw CONTACTPERSOON Eric Buelens erik.buelens@hetraster.be 03 830 35 89 PROJECT Verbouwen burelen ADRES Boomsesteenweg 510, 2020 Antwerpen BUDGET BOUW 218.050 excl.

Nadere informatie

ZORGCAMPUS WAREGEM RUSTOORD DE MEERS SERVICEFLATS DE VARENT

ZORGCAMPUS WAREGEM RUSTOORD DE MEERS SERVICEFLATS DE VARENT ZORGCAMPUS WAREGEM RUSTOORD DE MEERS SERVICEFLATS DE VARENT BOUWHEER OCMW Waregem - Dexia bank NV - Service Flats Invest PROJECT Vernieuwing Zorgcampus ADRES Zuiderlaan en Schakelplein, 8790 Waregem BUDGET

Nadere informatie

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Zes verouderde sociale woontorens in Nieuw Gent maken plaats voor nieuwe sociale woningen. Ook het park in de wijk en het Rerum Novarumplein veranderen de

Nadere informatie

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 Verordening nr. 15-01 12 mei 2015 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het

Nadere informatie

MASTERPLAN CENTRUM BISSEGEM TERUGKOPPELING NAAR BISSEGEMSE BEVOLKING 28/04/2010

MASTERPLAN CENTRUM BISSEGEM TERUGKOPPELING NAAR BISSEGEMSE BEVOLKING 28/04/2010 AGENDA 1. WAT VOORAF GING: PATRIMONIUMSTUDIE 2. RECENTE ONTWIKKELINGEN: VISIEVORMING 3. HUIDIGE STAND VAN ZAKEN: MASTERPLAN 4. TOEKOMST: FASERING EN PLANNING PATRIMONIUMSTUDIE KORTE TERMIJN: IDENTIFICATIE

Nadere informatie

ZALEN EN VERGADERRUIMTES

ZALEN EN VERGADERRUIMTES ZALEN EN VERGADERRUIMTES Een activiteit organiseren in Muntpunt? Dat kan. Muntpunt is een groot huis en wil dat open stellen aan iedereen die iets met Brussel heeft. Daarom verhuren we ook de ruimtes die

Nadere informatie

HET Gouden Anker. Ontwerp. Adres. Stabiliteit. Bebouwde Oppervlakte. Technieken. Uitvoeringstermijn. Bouwheer. Bouwprijs (excl.

HET Gouden Anker. Ontwerp. Adres. Stabiliteit. Bebouwde Oppervlakte. Technieken. Uitvoeringstermijn. Bouwheer. Bouwprijs (excl. Ontwerp LLOX architecten Stabiliteit De Smet - Verlinden Technieken Botec Bouwheer V.z.w. Het Gouden Anker/Amate St. Antoniusstraat 21, 2000 Antwerpen Directeur : Dhr. D. Van Hoecke Tel. 03/224.02.50 Project

Nadere informatie

Personeelsplan /10/2015

Personeelsplan /10/2015 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Personeelsplan 2013-2018 19/10/2015 FORMATIES op basis van personeelsplan 2013-2018 A B C D totaal 64,50 66,30 69,55 35,50 235,85 kernadministratie 37,80 53,80 18,00 45,50 155,10

Nadere informatie

1. Heeft de minister inderdaad een brief gestuurd naar het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts- Woluwe? Kan hij deze bezorgen?

1. Heeft de minister inderdaad een brief gestuurd naar het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts- Woluwe? Kan hij deze bezorgen? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 336 van 9 februari 2012 van PAUL DELVA Buitenspeeldag - Brussel Op woensdag 28

Nadere informatie

CREATIVE MINDS INCUBATOR DIGITAL ENTERTAINMENT

CREATIVE MINDS INCUBATOR DIGITAL ENTERTAINMENT CREATIVE MINDS INCUBATOR DIGITAL ENTERTAINMENT 1 INHOUDELIJK 1. 2. 3. Wij zoeken bedrijven die inhoudelijk aansluiten bij de incubator. Gezien de veelzijdigheid en de veelvuldige cross-overs in de sector,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid (met uitvoeringsbesluit) HOOFDSTUK I - Algemene bepalingen en definities

Decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid (met uitvoeringsbesluit) HOOFDSTUK I - Algemene bepalingen en definities BIJLAGE 3 Decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid (met uitvoeringsbesluit) Het Lokaal Sociaal Beleid heeft als doel de sociale grondrechten voor iedereen te realiseren. Via de opmaak

Nadere informatie

VOORSTELLING ZELFEVALUATIETOOL DIGITALE MATURITEIT. Rony Vissers & Bart Magnus (PACKED vzw / VIAA)

VOORSTELLING ZELFEVALUATIETOOL DIGITALE MATURITEIT. Rony Vissers & Bart Magnus (PACKED vzw / VIAA) VOORSTELLING ZELFEVALUATIETOOL DIGITALE MATURITEIT Rony Vissers & Bart Magnus (PACKED vzw / VIAA) ZELFEVALUATIETOOL DIGITALE MATURITEIT? Culturele organisaties moeten zich aanpassen aan de digitale realiteit

Nadere informatie