Hondman Multi Service

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hondman Multi Service"

Transcriptie

1 Hondman Multi Service Technische installaties Allround installatietechniek Techniek Bulletin 2 Gas Water Elektra Centrale Verwarming - Service & Onderhoud Technische adviezen Verkoop materiaal Systeem levering Pelletkachels - Buitenhaarden KvK: BTW: NL B01 Aico Hondman Wanninksakker GC Deventer (Oost Colmschate) T: +31 (0) T: +31 (0) hms@hondmanmultiservice.nl Pelletkachels..en wat je ervan moet weten! Je ziet ze steeds meer, de pelletkachels. Een vernuftig stukje techniek verpakt in een elegante of strakke vormgeving. Maar hoe zit het precies? Hieronder volgt informatie die wellicht nuttig is om als basis te weten. Uiteraard kan ik u als uw K-Stove dealer natuurlijk veel meer vertellen en dat doe ik graag voor u. Eerst wat geschiedenis! De pelletkachel stijgt steeds meer in populariteit. Tijdens de oliecrisis in 1970 werd in Amerika de basis gelegd voor de pelletkachel zoals wij die nu kennen, besparend en mooi vormgegeven. De pelletkachel is echter geboren in In het plaatsje Lewiston in Idoha was een bedrijfje dat begon met het samenpersen van zaagsel. Dit werd vervolgens gebruikt als brandstof voor de houtkachel. Een paar decennia later leidde dit tot het ontwikkelen van de eerste houtpellets, gemaakt van houtsnippers en zaagsel uit houtzagerijen. Door deze recycling werden bossen niet onnodig aangetast. Pelletkachels werden geproduceerd om op deze duurzame brandstof te kunnen branden. Het unieke ontwerp van de eerste pelletkachels was gebaseerd op olievatkachels en de houtkachels van die jaren. In tegenstelling tot de houtkachels hadden deze kachels minder onderhoud nodig en waren ze een stuk efficiënter. De pelletkachel evolueerde verder en werd zo een kachel die het hele huis kon verwarmen en ook nog eens goed voor het milieu was.

2 Pelletkachels van nu! De pelletkachels van nu kennen een aantal toepassingsmogelijkheden; Vrijstaande pelletkachels Pelletkachels met kanalisatie Inbouw pelletkachels Pelletkachels met cv aansluiting. De vrijstaande pelletkachel. Een vrijstaande pelletkachel staat los in de woonruimte of aanverwante ruimten om deze te verwarmen. Deze pelletkachels zijn er in vele modellen en designs. Van elegant tot strak, van klassiek tot futuristisch. Handig is te weten dat er wel degelijk kwaliteitsverschillen zitten in het gebruikte materiaal van het binnenwerk. Gietijzer heeft andere eigenschappen dan staal. Echter voldoen alle modellen aan de strenge keuringseisen die eraan worden gesteld en ongeacht welke soort u ook kiest, kiest u voor jarenlang stookplezier. Pelletkachels met kanalisatie. Indien u niet alleen de ruimte wilt verwarmen waar uw pelletkachel staat maar ook aanliggende ruimten, kunt u kiezen voor een pelletkachel waar u verschillende luchttransport buizen (kanalen) op aan kunt sluiten. De werking is eenvoudig te noemen. Een meer krachtige luchtventilator dan de vrijstaande pelletkachels, zorgt voor het transport van de warme lucht door de aangesloten kanalen naar de aanliggende ruimten. Dit wordt veelal toegepast in nieuwbouw woningen omdat dan de kanalen makkelijk kunnen worden weggewerkt. Uiteraard kan het met wat meer moeite en creativiteit ook in bestaande woningen worden toegepast. Inbouw pelletkachels. Eigenlijk zijn deze pelletkachels gelijk te noemen aan de vrijstaande pelletkachels, echter zit dit model ingebouwd. Veelal worden deze geplaatst op een plek waar voorheen een openhaard en of andere vorm van kachel heeft gezeten die gebruik maakt van een ouderwetse schoorsteen ofwel een bouwkundig kanaal van de woning. Pelletkachels met cv aansluiting. Deze pelletkachels zijn het ingewikkeldst en het duurst van alle vormen van pelletkachels. Dit komt doordat er ook binnen in de pelletkachel een soort van cv systeem zit. U moet dan denken aan een watertransportpomp, expansie vat (drukvat gelijk aan het rode vat in de installatie, temperatuurbeveiligingen, drukbeveiliging en een ontluchter.

3 Met dit soort pelletkachels valt u ook onder het stoomwezen. Een deel regelgeving wat gaat over ketels en kachels waarbij er stoom gevormd kan worden. Er bestaan ook externe aansluitsets waarmee je een pelletkachel met aansluitingen voor cv maar niet deze inwendige delen op kunt aansluiten. Dit zijn echter wel kostbare sets en moet je bevoegdheid hebben om hiermee te kunnen werken. Met een pelletkachel die alles in zich heeft en klaar is om aangesloten te worden op cv, kan ook tapwater worden verwarmd. Dit gebeurt dan doormiddel van een voorraadvat water met een of meerdere spiralen erin. U begrijpt dat dit de wat grotere systemen zijn, meer ruimte innemen en uiteraard kostbaarder zijn dan de standaard vrijstaande pelletkachel. Plaatsing van een pelletkachel. Over het plaatsen van een pelletkachel moet wel even worden nagedacht. Allereerst begint het met welke soort van pelletkachel gewenst is. Het toepassingsgebied moet worden bepaald dus gaat het om een vrijstaand model, inbouw etc. Als deze keuze is gemaakt dient er over te worden nagedacht waar het rookgas afvoerkanaal moet worden geplaatst. Een pelletkachel heeft wel meer voordelen ten opzichte van de ouderwetse houtkachel als het gaat om plaatsingsmogelijkheden en het rookgas afvoerkanaal. Het toestel wordt immers niet zo heet als een houtkachel en het rookgas afvoerkanaal is vele malen kleiner dan die van een houtkachel. Daarnaast hoeft het rookgas afvoerkanaal niet een trekkend model te zijn zoals die van een ouderwetse houtkachel. Er zijn verschillende methoden om de rookgassen naar buiten te leiden. Hieronder staan de mogelijkheden met de voor en nadelen. De lage geveldoorvoer. Deze oplossing is de goedkoopste van allemaal. Hier is alleen maar een gat met een diameter van rond 130mm door de muur nodig. Verder een geïsoleerde doorvoer met een stuk dunwandig aan de buitenzijde van de muur of een speciale geïsoleerde geveldoorvoer die compleet is met buitenuitmonding. Aan de binnenzijde is slechts een kort stukje pijp nodig met evt. wat bochten om de juiste positie van de pelletkachel te kunnen creëren. Voordelen: Goedkope oplossing Makkelijke installatie LET OP! Dit is niet de meest wenselijke methode. Deze wordt alleen toegepast indien er echt geen andere methode voorhanden is.

4 Nadelen: Kans op stankoverlast buiten Bij stroomuitval GEEN natuurlijke trek zodat de nog aanwezige rookgassen door de verbranding die nog in het toestel plaats vind worden afgevoerd maar in de ruimte belanden. Grote kans op wind aanvallen in het rookgas afvoerkanaal waardoor de pelletkachel minder efficiënt functioneert en er een onaangename rookgeur in de ruimte kan worden waargenomen. Mogelijk aantasting door roet op de buitenmuur. De hoge geveldoorvoer. Deze toepassing wordt het meest toegepast. Met hoge geveldoorvoer wordt bedoeld dat er eerst een pijp 2 meter omhoog gaat alvorens deze met een geveldoorvoer naar buiten wordt geleid. Aan de onderzijde van deze pijp moet altijd wel een T stuk worden gemonteerd met een reinigingsmogelijkheid. Voordelen: Het kanaal kan een natuurlijke trek creëren door de warmte. Gemiddelde kosten. Minder kans op tegendruk in het kanaal. Geen terugslag van rookgassen bij stroomuitval. Nadelen: Duurder dan de eerste optie. Er kan verkleuring ontstaan van de muur indien de rookgas afvoerpijp te dicht tegen de muur aan wordt bevestigd. Meer afvoer materiaal in het zicht.

5 De dakdoorvoer. De meest traditionele manier voor een rookgas afvoerkanaal. Deze afvoer loopt veelal door de woning omhoog en gaat dan op een gegeven moment het dak uit. Echter is het wel zo dat vanaf de eerste etage er altijd gewerkt dient te worden met dubbelwandig geïsoleerde rookgas afvoerpijp. Voordelen: Hoge natuurlijke trek in het kanaal. Rookgassen worden beter verdunt. Doordat de wind nauwelijks vat heeft op het rookgas afvoerkanaal brand het toestel stabieler. Nadelen: Duurste optie om te maken. Niet overal is dit toepasbaar. Rechtstreeks op een bouwkundig kanaal? De pelletkachel kan worden aangesloten op een bestaand bouwkundig rookgas kanaal ofwel de ouderwetse schoorsteen. Dit moet dan wel een rookgas kanaal zijn geweest voor houtverbranding en niet voor gas. Door de lagere rookgas temperaturen van de van een pelletkachel kan condensvorming optreden. Het beste is dan toch om een flexibele rookgas afvoerbuis door het bouwkundig kanaal te trekken. Wat mag ik aan energiebesparing verwachten? Als eerste wil ik graag zeggen dat de energiebesparing relatief is. Dat wil eigenlijk zeggen dat de werkelijke besparing afhankelijk is van heel veel factoren. Dat je energie bespaart klopt, je gebruikt immers minder of zelfs geen gas voor de verwarming van een groot deel van de woning.

6 Maar hoe zit het met de getallen? Er worden door meerdere partijen harde getallen genoemd voor wat betreft het besparingspercentage. Maar is dat reëel? Ik denk van niet. Ik ben van mening dat we een gemiddelde hieruit moeten gaan opmaken waarbij de grenzen liggen tussen de 20% tot 70% aan besparing. Eerder gezegd is dat heel erg afhankelijk van een aantal factoren: Huisisolatie Huistype (vrijstaand, rijtjes woning etc.) Warmtewens van de klant Type pelletkachel Te verwarmen oppervlakte (grote of kleine woonkamer etc.) Voor elk geval zullen de waarden ergens tussen de grens liggen van tussen de 20% en de 70%. Voor de meeste gevallen komt het op een reëel percentage van 40%. Voor het bepalen van uw reële besparing kan er het beste een seizoen worden gestookt met uw pelletkachel op de zelfde wijze als dat u dat doet met uw cv ketel, dus de zelfde warmtewens handhaven. Aan het einde van het seizoen vergelijkt u de afrekening met die van het vorige seizoen en heeft u harde data zoals dat heet. Beter nog is om het drie seizoenen lang te doen voor een goed gemiddelde. Huidige energiekosten. De afgelopen jaren zijn de kosten voor energie drastisch gestegen. Een forse daling zit er niet in. Als er overgestapt wordt naar het stoken met een pelletkachel kunnen de energiekosten drastisch worden gereduceerd. De prijzen van de pellets zijn de afgelopen 10 jaar redelijk stabiel gebleven en door grote overschotten in afvalhout is er nog een grote groei mogelijk in de pelletinsustrie. Naast dat pellets goedkoper zijn dan overige fossiele brandstoffen is het ook nog beter voor het milieu! Energiekosten van uw woning kunnen als volgt worden verdeeld: 80% voor het verwarmen van uw woning. 12% voor het maken van tapwater. 8% voor elektra. De gemiddelde jaarlijkse brandstofkosten liggen als volgt: 947,- voor aardgas. 669,- voor pellets. Een rekenvoorbeeld. Het verwarmen van uw woning neemt de grootste kosten met zich mee. Hier kunt u dus ook het meest op besparen. Een gemiddeld huishouden verbruikt per jaar ongeveer 1700 a 2000 m 3 aardgas. Dit zal met de huidige prijzen een afrekening geven van ongeveer 1400,- per jaar.

7 Voor 1 m 3 aardgas is 1.7 Kg aan pellets nodig. Dit houd dus in dat voor een jaar stoken er 2890 Kg aan pellets nodig zijn. De prijs per Kg ligt ongeveer op 0.28,- Indien er grotere hoeveelheden worden afgenomen, wordt de prijs ook voordeliger. Wanneer we met deze gegevens gaan rekenen komen we op 809,- op jaar basis. Dit vormt een besparing van 500,-!!! De besparing kan hoger uitvallen als er efficiënt gebruik wordt gemaakt van de inregelmogelijkheden van een pelletkachel zoals een klokprogramma. Eigenlijk net zoals op uw kamerthermostaat van uw cv ketel. De werking van een pelletkachel. Hieronder wordt de werking van de pelletkachel grofweg weergegeven. Er wordt niet ingegaan op details zoals waarden etc. De pelletkachel heeft elektriciteit nodig om te kunnen functioneren. Er zitten delen in zoals ventilatoren en elektronica. Het principe is best simpel en te vergelijken met een moderne cv ketel. Hieronder een omschrijving van de hoofdcomponenten in de standaard vrijstaande pelletkachel: Reservoir met pellets (Vergelijkbaar met; de gasleiding van de cv ketel) 2. Verbrandingsruimte (Vergelijkbaar met; de warmtewisselaar van de cv ketel) 3. De spindel ofwel wormwiel (transportmiddel voor de pellets) (Vergelijkbaar met; het gasblok in de cv ketel) 4. Verbrandingsbeker (Vergelijkbaar met de brander van een cv ketel) 5. Gloeiplug (Deze zit ook in een cv ketel) 6. Ventilator voor de warme lucht (Vergelijkbaar met; de pomp van de cv ketel) 7. Rookgasventilator (Deze zit ook in een cv ketel) 8. Temperatuursensoren (Deze zitten ook in een cv ketel) 9. Brander automaat en display (Deze zijn ook aanwezig in een cv ketel) 10. Schoonmaakluiken (Deze zitten ook in een cv ketel)

8 Stap1. De temperatuursensor van de pelletkachel (ruimtevoeler, vergelijkbaar met uw kamerthermostaat van uw cv installatie), voelt dat de ruimtetemperatuur onder de ingestelde ruimtetemperatuur is van de pelletkachel. Stap2. De brander automaat (besturingselektronica van de pelletkachel) stuurt de spindel aan om een hoeveelheid pellets naar de verbrandingsbeker te brengen. Deze hoeveelheid is een af fabriek uit voorgeprogrammeerde hoeveelheid die nodig is voor de ontsteking (vlamvorming) van de pelletkachel tot stand te brengen. Stap3. De brander automaat zet nu spanning op de gloeiplug. Dit is een onderdeel waarin een gloeispiraal zit die door de spanning roodgloeiend wordt en een verbrandingstemperatuur teweeg brengt. (Tevens wordt er spanning gezet op de verbrandingsgas ventilator voor het afvoeren van de rookgassen). De in stap 2 toegevoerde pellets zullen hierdoor gaan gloeien (smeulen) en uiteindelijk vlamvatten. De pelletkachel brand. Stap 4. De vlamstabilisatietijd wordt nu van kracht, de inwendige temperatuur en rookgastemperatuur lopen op en bij het behalen van een voor ingestelde waarde in de brander automaat, zal de brander automaat spanning zetten op de convectie ventilator. Deze blaast nu de warme lucht de ruimte in. De pelletkachel produceert nu warmte! Stap 5. Nu de pelletkachel brand en warmte produceert, zal de behoefte aan warmte toenemen. Het is immers nog niet de ingestelde temperatuur. De spindel zal nu meer en meer pellets gaan toevoeren om een grotere vlam te creëren. Met deze grotere vlam zal de warmte productie toenemen. De vlam wordt minder als de ingestelde temperatuur benaderd wordt of is behaald. Stap 6. Bij het behalen van de ingestelde temperatuur zal de toevoer van pellets stoppen en de vlam doven. De rookgasventilator zal nadraaien om de achtergebleven rookgassen te verwijderen. De convectie ventilator zal net zolang doordraaien totdat de temperatuur van de warme lucht de daarvoor bestemde ingestelde temperatuur heeft behaald. De confectie ventilator stopt nu met draaien. De pelletkachel is uit en produceert geen warmte meer!

9 Stap 7. De pelletkachel beschikt over een z.g. reiniging programma. Het moment van bekrachtiging van dit reiniging programma is instelbaar en zal actief worden indien deze is verstreken. De pelletkachel blaast nu met de rookgasventilator de openingen schoon in de verbrandingsbeker. Stap 8. Bij warmtevraag zullen de stappen 1 t/m 7 weer worden doorlopen. Het onderhoud van een pelletkachel. Net als uw auto, motor of verwarmingsketel heeft een pelletkachel ook onderhoud nodig. De pelletkachel is een toestel waarbij er vaste fossiele brandstof wordt verbrand. Met deze verbranding blijft er natuurlijk as en stof achter in de pelletkachel. Anders dan een houtkachel heeft de pelletkachel meer plekken waar deze as en stof zich kunnen ophouden. Bij een houtkachel is dat voornamelijk de verbrandingsruimte. In een pelletkachel zitten ruimten zoals pellet toevoerschacht, verbrandingsruimte, verbrandingsbeker, rookgas verzamelbak met rookgasventilator, warmtewisselaar en uiteraard alle rookgaskanalen inclusief de uitwendige rookgas afvoer. Normaal gesproken zou 1 x per stookseizoen voldoende moeten zijn. Dat is na ongeveer 2000 branduren. Uiteraard is het bepalen van de onderhoudsfrequentie heel erg afhankelijk van het gebruik van de pelletkachel. U zult begrijpen dat bij een intensiever gebruik van de pelletkachel de onderhoudsfrequentie hoger moet liggen. U heeft immers wel te maken met een toestel waarin zich een verbranding plaats vind en er veel fijnstof wordt geproduceerd. De meeste pelletkachels hebben de mogelijkheid om een melding te doen op het display dat de verbrandingskamer moet worden gereinigd. Veelal is dat om de 30 uur. Het reinigen van de verbrandingskamer moet altijd met een asstofzuiger gebeuren en uiteraard in afgekoelde staat. Het inwendige van de pelletkachel dient altijd te worden gereinigd en gecontroleerd door een daarvoor erkende installateur of door de dealer! LET OP! Laat storingen altijd verhelpen door een erkende installateur of door de dealer!

10 De pellets. De pellets zijn een zeer stabiele brandstof en vergelijkbaar met andere biobrandstoffen. Zoals andere biobrandstoffen moeten ook pellets voldoen aan kwaliteitsnormen. Pellets worden geproduceerd van zaagsel dat overblijft van zagerijen. Deze houtresten worden fijngemalen en geperst tot cilindervormige staafjes. De houtpellets worden onder zeer hoge druk samengeperst. Tijdens dat proces komen er stoffen vrij die ervoor zorgen dat alles aan elkaar blijft plakken. Een goede pellet heeft een diameter van 5-6mm en is ongeveer 10-30mm lang. De kwaliteit van de pellets is heel belangrijk omdat de verbranding hiervan af hangt. Doordat de pellets bestaan uit verschillende houtsoorten krijg je een schone verbranding en blijft er maar <1% as over. Bij een goed afgestelde pelletkachel geven de juiste pellets bij de verbranding nauwelijks rook. Daarnaast zijn pellets CO2 neutraal. Goede kwaliteit pellets zijn te herkennen aan een keurmerk. Dit kan zijn EN+ of een DIN+ label. Deze houtpellets worden geproduceerd in fabrieken waar uitsluitend schoon hout wordt gebruikt. Gebruik altijd pellets met een EN+ of DIN+ voor het behoud van uw pelletkachel en een veilige verbranding! ONYX ACHAT TAPAZ - Dealer Overijssel - Dealer Overijssel - Aangesloten

Inhoudsopgave. Energie-Rijk Zeijen Pelletkachels v1.0 2 van 16

Inhoudsopgave. Energie-Rijk Zeijen Pelletkachels v1.0 2 van 16 Pelletkachels Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Conclusies... 4 3 Wat is een pelletkachel?... 5 4 Wat zijn pellets?... 6 5 De kachel... 7 5.1 Werking... 8 5.2 Gebruik... 9 5.3 Bouwkundige aspecten... 9

Nadere informatie

01. De voordelen van een pelletkachel

01. De voordelen van een pelletkachel 01. De voordelen van een pelletkachel Je huis verwarmen met een pelletkachel al of niet aangesloten op de centrale verwarming heeft een aantal duidelijke voordelen t.o.v.aardgas/stookolie en houtblokken.

Nadere informatie

Factsheet Pelletkachel- en ketel

Factsheet Pelletkachel- en ketel Factsheet Pelletkachel- en ketel 1 Inleiding Voordat je de stap zet naar een pelletkachel of pelletketel is het belangrijk om na te gaan aan welk warmte behoefte je hiermee wilt voldoen. Wil je slechts

Nadere informatie

Dossier: Afvalverwerking en verwarming

Dossier: Afvalverwerking en verwarming Dossier: Afvalverwerking en verwarming In een houtverwerkend bedrijf heeft men altijd met afval te maken. Optimalisatiesystemen en efficiëntie zorgen er gelukkig voor dat dit tot een minimum wordt beperkt.

Nadere informatie

Pelletketel CV. Ruimteverwarming. Warmtapwater

Pelletketel CV. Ruimteverwarming. Warmtapwater Een CV-ketel op houtpellets (pelletketel CV) is een hernieuwbaar alternatief voor de HR-ketel op aardgas. De pelletketel verbrandt houtpellets met een hoog rendement. De pellets worden door de gebruiker

Nadere informatie

SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE

SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE REINIGING EN ONDERHOUD SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE De kachel hoeft niet vaak te worden schoongemaakt als er houtpellets van een goede kwaliteit als brandstof worden gebruikt. Controleer de volgende

Nadere informatie

Documentatie Haarden.

Documentatie Haarden. 2015 Documentatie Haarden www.martenskeukens.nl Een koud huis is een ongezellig huis Er is niets zo fijn als een aangenaam warme woning, zeker in de koude wintermaanden is het heerlijk om een kachel of

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Welkom WWW Themadag Verwarmen zonder gas

Welkom WWW Themadag Verwarmen zonder gas Welkom WWW Themadag Verwarmen zonder gas 26-08-2017 Waarom deze themadag? Rijk, provincies en gemeenten sturen aan op energieneutraal wonen. Als het aan de overheid ligt is in 2050 geen woning meer aan

Nadere informatie

Documentatie Haarden.

Documentatie Haarden. 2017 Documentatie Haarden www.martenskeukens.nl Een koud huis is een ongezellig huis Er is niets zo fijn als een aangenaam warme woning, zeker in de koude wintermaanden is het heerlijk om een kachel of

Nadere informatie

Evolutie der houtkachels.

Evolutie der houtkachels. Evolutie der houtkachels. Drie generaties houtkachels en de toekomstmogelijkheden. Vuur maken, kunnen mensen al bijna 2 miljoen jaar. 1 Vuur ontstaat door drie factoren. Brandstof Temperatuur Zuurstof

Nadere informatie

DISCRETO INBOUW bij nieuwbouw -- OPBOUW bij bestaande schoorsteen

DISCRETO INBOUW bij nieuwbouw -- OPBOUW bij bestaande schoorsteen opties voor de haard HD GLAS = 90 % ontspiegeld glas knettergeluid ( afstandbediend ) 3D houtset = 3 stammen door glas aansluitingen aan rechterkant dieptekader 4 zijdig < niet onderaan dieptekader 6 zijdig

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

Nefit EcomLine HR. Gebruikersinstructie. Nefit houdt Nederland warm

Nefit EcomLine HR. Gebruikersinstructie. Nefit houdt Nederland warm Company name: 70542200 (07/2013) Nefit is een merk van Bosch Thermotechniek B.V. Bosch Thermotechniek B.V.., Postbus 3, 7400 AA Deventer. DealerLine: 0570-67 85 66. Consumenten Infolijn: 0570-67 85 00.

Nadere informatie

VvE Koning Karel 12 e

VvE Koning Karel 12 e Reactie op vragen/opmerking rapportage haalbaarheids onderzoek vervanging rookgasafvoeren d.d. 16-08-2010 Uitgangspunten: de ontvangen rapportages van Nefit en VvE beheer en de ontvangen foto s van een

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

www.pellet-cvketel.be

www.pellet-cvketel.be De Pelling is een ketel voor het verwarmen van water voor centrale verwarmingsinstallaties en sanitair warm water. De pelletketel zal automatisch starten en stoppen, afhankelijk van het warmteverbruik.

Nadere informatie

Pellet brander Pell 25 / 40 / 70

Pellet brander Pell 25 / 40 / 70 1 Pellet brander Pell 25 / 40 / 70 De BURNiT Pell is een pellet brander voor cv ketels. De brandstof is houtpellets met 6-8 mm diameter. Een efficiënte verbranding met een lage uitstoot is gegarandeerd.

Nadere informatie

Baby 7.5kW. Algemeen. Afmetingen. Brandstof Pelletcontainer capaciteit Diameter pellets 6

Baby 7.5kW. Algemeen. Afmetingen. Brandstof Pelletcontainer capaciteit Diameter pellets 6 Baby 7.5kW Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal Algemeen Merk Flumenfire Verwarmend vermogen indicatie 150 m3 Aansluiting Luchtventilatie Electrisch verbruik

Nadere informatie

Voordelen van houtpellets. ontstaat er een CO2 overschot en dat zorgt weer voor Premium Line

Voordelen van houtpellets. ontstaat er een CO2 overschot en dat zorgt weer voor Premium Line Voordelen van houtpellets Stoken op houtpellets is tot wel 40% goedkoper dan op gas. Het stoken van houtpellets is nagenoeg CO2 neutraal. Geen verspilling van resthout omdat iedere vezel van de boom gebruikt

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

Zo kiest u de houtkachel die bij u past

Zo kiest u de houtkachel die bij u past seizoen Zo kiest u de houtkachel die bij u past Assortiment houtkachels voor binnen- en buitengebruik Compleet aanbod van afvoerpijpen en overige accessoires Genieten van knapperend hout en een mooi vlammenspel

Nadere informatie

8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is

8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is 8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is start niet de kachel Zekering van printplaat is doorgebrand Vervang de zekering.

Nadere informatie

ALTECH Aqua PLUS: De Aqua PLUS is een houtkachel voorzien van 2 geïntegreerde warmtewisselaars maar het principe is verder gelijk aan de overige speksteenkachels van Altech. Zo is ook deze haard voorzien

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door optimaal onderhoud. voltalimburg.nl/onderhoud

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door optimaal onderhoud. voltalimburg.nl/onderhoud Meer wooncomfort en minder energieverbruik door optimaal onderhoud voltalimburg.nl/onderhoud Wist u dat......wij duizenden onderdelen op voorraad hebben en dus snel kunnen handelen en en onderhoud. Daarnaast

Nadere informatie

Handleiding RR Trading Inserto series

Handleiding RR Trading Inserto series Handleiding RR Trading Inserto series RR Trading Tolbert 1 of 14 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Dagelijks gebruik... 3 2. Handleiding bediening van de Classic Pelletkachel... 4 3. De Toetsen en functies van

Nadere informatie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboilers SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboiler Eindeloos profiteren van de zon Thermische zonne-energie is noodzakelijk voor een duurzame toekomst.

Nadere informatie

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat Hierboven is een cv houtkachel aangesloten op een buffervat. Dit buffervat

Nadere informatie

D e s i g n e d t o b e d i f f e r e n t

D e s i g n e d t o b e d i f f e r e n t Voor het gebruik van concentrische aansluitmaterialen voor gas-sfeerhaarden met gesloten verbranding D e s i g n e d t o b e d i f f e r e n t Open en gesloten verbranding Open verbranding Een conventionele

Nadere informatie

De kachel die energiebesparing gezellig maakt!

De kachel die energiebesparing gezellig maakt! De kachel die energiebesparing gezellig maakt! feer s volop N www.beaufortkachels.nl ELLEN MOD IEUWE hout & gas De ; variatie, variatie en nog eens... variatie! De is uit te breiden met allerlei handige

Nadere informatie

Condenserende Ketels. Energiezuinig : niet enkel tegen de sterk gestegen energieprijzen... Laurent Vercruysse Viessmann Belgium

Condenserende Ketels. Energiezuinig : niet enkel tegen de sterk gestegen energieprijzen... Laurent Vercruysse Viessmann Belgium Condenserende Ketels Laurent Vercruysse Viessmann Belgium Vorlage 1 05/2008 Viessmann Werke Energiezuinig : niet enkel tegen de sterk gestegen energieprijzen... Maar ook : Reserve van fossiele brandstoffen

Nadere informatie

HANDLEIDING HYDRO DISPLAY BEDIENEN (NEDERLANDS)

HANDLEIDING HYDRO DISPLAY BEDIENEN (NEDERLANDS) HANDLEIDING HYDRO 20 25.NL De fabrikant, importeur en verkoper zijn in geen geval aansprakelijk voor welke schade dan ook, wanneer de pelletketel verkeerd gebruikt, geïnstalleerd en/of onderhouden wordt.

Nadere informatie

Opwekking duurzame energie en terugverdientijden. Niek Tramper

Opwekking duurzame energie en terugverdientijden. Niek Tramper en terugverdientijden Niek Tramper en terugverdientijden Zonneboiler geeft warm tapwater Zonnepanelen geven elektriciteit Warmtepomp geeft verwarming Pelletkachel geeft verwarming Zonneboiler Uitgangspunt:

Nadere informatie

Onderhoud 98% pelletkachels

Onderhoud 98% pelletkachels Onderhoud 98% pelletkachels RR Trading Tolbert 1 of 11 Rev. 02 Inhoud opgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het Onderhoud... 3 3. Benodigdheden... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Branderkamer reinigen...

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

2013 NL BE pelletkachels. pelletkachels

2013 NL BE pelletkachels. pelletkachels 2013 NL BE De werking van een pelletkachel Geluidsarme convectie ventilator Betere warmte overdracht waardoor een hoger rendement ontstaat. i Een knapperend houtvuur met de houtblokkenset voor uw pelletkachel

Nadere informatie

MEER WETEN OVER DE GREEN DEAL

MEER WETEN OVER DE GREEN DEAL MEER WETEN OVER DE GREEN DEAL Na de ondertekening van de Green Deal op 22/10/18 heb je als (toekomstige) gebruiker van een kachel misschien een aantal vragen. We geven je graag wat tips om samen van de

Nadere informatie

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014 TORUS - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.490,- - Wildblauw 2.735,- - set pootjes (incl. montage) 85,- TORUS DEPOT - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.995,- - Wildblauw 3.260,-

Nadere informatie

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt Itho Daalderop Condenserende cv-ketels comfortabel & efficiënt Cube One - Royaal warm water tot 16 liter per minuut volcontinu - Hoogste tapwaterrendement - Intelligente comfortregeling - Geschikt voor

Nadere informatie

VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2

VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2 INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2 Voorwoord Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe RENY tuinkachel. Uw keuze bewijst dat u veel waarde hecht

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels RR Trading B.V. 1 of 16 Rev. 01 Inhoud opgave Inhoudsopgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Warmtewisselaar

Nadere informatie

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS BOUWJAAR 2000-2004 URA-20 URA-25 URA-35 URA-45 URA-55 URA-65 URA-80 URA-95 Werking Voor men begint met de in bedrijfstelling is het raadzaam te controleren

Nadere informatie

HANDLEIDING ECO 7 en ECO 10

HANDLEIDING ECO 7 en ECO 10 HANDLEIDING ECO 7 en ECO 10 Afmeting ECO 7 Afmeting ECO 10 Display bedienen 1. MENU in of uit gaan, ook te gebruiken voor AUTO of MANUEEL modus. 2. VERMOGEN (VLAM 1 t/m 5) of TEMPERATUUR (5 t/m 35⁰C) instellen.

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

NORDIC FIRE PELLETKETELS

NORDIC FIRE PELLETKETELS NORDIC FIRE PELLETKETELS Pelletketels voor grotere woningen en industrie BESPAREN DOOR TE VERWARMEN MET PELLETS PELLETS ZIJN DE IDEALE BRON OM MILIEUVRIENDELIJK, SCHOON EN GOEDKOOP TE VERWARMEN. IN SITUATIES

Nadere informatie

Houtgestookte ketels. Kostenbesparend en duurzaam

Houtgestookte ketels. Kostenbesparend en duurzaam Houtgestookte ketels Kostenbesparend en duurzaam Geveke is met ruim 40 jaar ervaring specialist in het adviseren, leveren, samenbouwen en in werking stellen van producten en systemen voor uw gebouw en

Nadere informatie

HOUTHAARD EN CV: EEN EFFICIËNT TEAM. Verwarm je hele huis met een CV haard van Green Design

HOUTHAARD EN CV: EEN EFFICIËNT TEAM. Verwarm je hele huis met een CV haard van Green Design + HOUTHAARD EN CV: EEN EFFICIËNT TEAM Ver je hele huis met een CV haard van Green Design EEN CV HAARD DIE HEEL JE HUIS VERWARMT Je denkt na over een haard of kachel. Houtgestookt natuurlijk. Als houtliefhebber

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

GASELLE Hi-TECH HOUT KETELS EN COMBI HOUT/PELLET KETELS M E S C O L I C A L D A I E D A L 1 9 6 2

GASELLE Hi-TECH HOUT KETELS EN COMBI HOUT/PELLET KETELS M E S C O L I C A L D A I E D A L 1 9 6 2 GASELLE Hi-TECH HOUT KETELS EN COMBI HOUT/PELLET KETELS M E S C O L I C A L D A I E D A L 1 9 6 2 Nieuwe lijn GASELLE Hi-TECH. Dé evolutie van de hout biomassa ketel VERWARMEN DOOR MIDDEL VAN HOUT OF HOUT

Nadere informatie

Massieve Houtkachels. (Peter Marchand, Tulikivi) Wanneer kiezen voor een massieve tegel- of speksteenkachel?

Massieve Houtkachels. (Peter Marchand, Tulikivi) Wanneer kiezen voor een massieve tegel- of speksteenkachel? Massieve Houtkachels (Peter Marchand, Tulikivi) Wanneer kiezen voor een massieve tegel- of speksteenkachel? Milieu-aspekten Milieu-aspekten Vooral CO 2 De opwarming van onze aarde Milieu-aspekten Geen

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Compact

Onderhoud RR Trading CV Compact Onderhoud RR Trading CV Compact RR Trading B.V. 1 of 18 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Warmtewisselaar reinigen...

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels RR Trading B.V. 1 of 11 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 Panelen verwijderen... 4 Warmtewisselaar schoonmaken...

Nadere informatie

Eenvoudig de betere pelletkachel

Eenvoudig de betere pelletkachel Eenvoudig de betere pelletkachel Piazzetta is een Italiaanse fabrikant met jarenlange ervaring op het gebied van houten pelletverwarming. Het bedrijf produceert hoogkwalitatieve kachels met een minutieuze

Nadere informatie

Warmtepomp. Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door optimaal onderhoud. voltalimburg.nl/onderhoud

Warmtepomp. Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door optimaal onderhoud. voltalimburg.nl/onderhoud Warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door optimaal onderhoud voltalimburg.nl/onderhoud Wist u dat......wij duizenden onderdelen op voorraad hebben en dus snel kunnen handelen en en onderhoud.

Nadere informatie

PRI JSL IJS T VRIJSTAANDE HOUTKACHELS

PRI JSL IJS T VRIJSTAANDE HOUTKACHELS PRI JSL IJS T VRIJSTAANDE HOUTKACHELS Prijzen Technische 2017 2018 gegevens Welkom bij Spartherm Spartherm is mede dankzij de zeer hoge Duitse kwaliteitsstandaard uitgegroeid tot Europees marktleider op

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Nefit houdt Nederland warm. Gebruikersinstructie. Nefit Economy HR

Nefit houdt Nederland warm. Gebruikersinstructie. Nefit Economy HR Nefit houdt Nederland warm Gebruikersinstructie Nefit Economy HR VOORWOORD Het doel van deze instructie is de gebruiker voldoende informatie te geven om op een veilige wijze om te gaan met de Nefit Economy

Nadere informatie

Misverstanden over pelletkachels en biomassaketels

Misverstanden over pelletkachels en biomassaketels Thema duurzame verwarming Misverstanden over pelletkachels en biomassaketels Over de duurzaamheid van biomassa zijn veel twijfels. Maar die berusten vooral op misverstanden, vinden de brancheorganisaties

Nadere informatie

ONE BASIC gwarancja garantie Wij hebben > 90 % altijd 8-20 kw voldoende pellets op voorraad! De innovatieve HT One HT-troni n ci Touch 8-20kW

ONE BASIC gwarancja garantie Wij hebben > 90 % altijd 8-20 kw voldoende pellets op voorraad! De innovatieve HT One HT-troni n ci Touch 8-20kW 8-20kW 8-20kW ONE is de nieuwste HT-ketel die is ontworpen voor het verbranden van pellets. Het apparaat heeft een compact ontwerp en een intuïtieve bediening. De ONE-modellenreeks begint met een vermogen

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door een warmtepomp voltalimburg.nl/warmtepomp Tip! Vraag subsidie aan bij de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kw is

Nadere informatie

PRODUCT CATALOGUS. Hét brandveiligste dubbelwandige rookkanaal. Opvallend. Robuust. Geniaal.

PRODUCT CATALOGUS. Hét brandveiligste dubbelwandige rookkanaal. Opvallend. Robuust. Geniaal. PRODUCT CATALOGUS 2018 Hét brandveiligste dubbelwandige rookkanaal. Opvallend. Robuust. Geniaal. Gaat u een rookkanaal aanleggen? Kies voor een dubbelwandig rookkanaal van isoduct Wist u dat er in Nederland

Nadere informatie

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit SmartLine Basic HR-ketels Nefit houdt Nederland warm SmartLine Basic HR-ketels De absolute zekerheid van De meeste ervaring, de hoogste kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven.

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. Het grootste verschil ten opzichte van bestaande "Hydro -kachels

Nadere informatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Het Upsilon cascade systeem is snel en simpel te installeren omdat het gemaakt is vanuit het Plug & Play principe. Dankzij de diversiteit in configuratiemogelijkheden

Nadere informatie

Sfeer en rendement voor ieder interieur

Sfeer en rendement voor ieder interieur thermocet 12 PAGINA'S 31-03-2006 09:21 Pagina 1 Sfeer en rendement voor ieder interieur APRIL 06 Gas-inbouw en voorzethaarden thermocet 12 PAGINA'S 31-03-2006 09:22 Pagina 2 Elite 7500 Een inzethaard die

Nadere informatie

NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST

NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST Deze folder is een uitgave van de gemeente Winterswijk NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS; VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST Per 1 juli 2018 is in heel Nederland de aansluitplicht

Nadere informatie

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Een warmtepomp genereert op een efficiënte manier warmte om uw huis comfortabel te verwarmen of van warm water te voorzien. Warmtepompen hebben

Nadere informatie

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit SmartLine Basic HR-ketels Nefit houdt Nederland warm SmartLine Basic HR-ketels De absolute zekerheid van De meeste ervaring, de hoogste kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter

Nadere informatie

krachtig Met trots presenteren wij Alles voor woon & haard inspiratie

krachtig Met trots presenteren wij Alles voor woon & haard inspiratie welkom krachtig trendy stoere haarden Met trots presenteren wij Alles voor woon & haard inspiratie u de folder met het houtkachel assortiment van Helex. Een gevarieerd pakket met strakke, stoere modellen

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE Alles rondom Duurzame oplossingen voor nu en in de toekomst: In de meer dan vijftig jaar van haar bestaan heeft Thermagas altijd vooruit gekeken.

Nadere informatie

BlueBurn. De goedkoopste betrouwbare pelletketel. Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN

BlueBurn. De goedkoopste betrouwbare pelletketel. Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN BlueBurn powered by pellets De goedkoopste betrouwbare pelletketel Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN De technologie om met pellets te verwarmen 4 13 2 3 7 10 11 5 12 9 1 8 6 1 Brander met recirculatiesysteem:

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING KALOR 6 knoppen versie 17.06

HANDLEIDING KALOR 6 knoppen versie 17.06 HANDLEIDING KALOR 6 knoppen versie 17.06 De fabrikant, importeur en verkoper zijn in geen geval aansprakelijk voor welke schade dan ook, wanneer de pelletkachel verkeerd gebruikt, geïnstalleerd en/of onderhouden

Nadere informatie

Kunststof rookgasafvoersystemen. Dat installeert wel zo makkelijk!

Kunststof rookgasafvoersystemen. Dat installeert wel zo makkelijk! Kunststof rookgasafvoersystemen Dat installeert wel zo makkelijk! Ubbink kunststof rookgasafvoersystemen Ubbink is dé specialist in rookgasafvoersystemen. Ubbink biedt tal van oplossingen voor het afvoeren

Nadere informatie

Gegarandeerd goede trek!

Gegarandeerd goede trek! Gegarandeerd goede trek! Eenvoudig de haard aansteken Geen rook, roet en geuren in huis Gezonder klimaat Oplossing voor elke haard Optimaal rendement van de kachel www.rookgasventilator.nl Herkenbaar?

Nadere informatie

gamma 70 hoog CUBO bestaat in hoog CUBOMAGIC zonder buis naar boven

gamma 70 hoog CUBO bestaat in hoog CUBOMAGIC zonder buis naar boven gamma 70 hoog CUBO bestaat in 70 100 130 hoog CUBOMAGIC zonder buis naar boven met TWEE branders rug aan rug waarvan één kan uitgeschakeld worden enkel op aardgas met normaal glas en enkel dak afvoer >

Nadere informatie

WarmteTerugWinning voor optimale diergezondheid en een beter bedrijfsresultaat. Ir. Maurice Ortmans

WarmteTerugWinning voor optimale diergezondheid en een beter bedrijfsresultaat. Ir. Maurice Ortmans WarmteTerugWinning voor optimale diergezondheid en een beter bedrijfsresultaat Ir. Maurice Ortmans Waarom WarmteTerugWinning? 1. WarmteTerugWinning verhoogt het rendement van de intensieve veehouderij:

Nadere informatie

Scandinavisch bouwen en wonen

Scandinavisch bouwen en wonen VOORBEELD SCHRUURWONING: LET-01 Moderne levensloop bestendige woningen op maat voor zowel de senior als een jong gezin, vanaf 40 m² t/m 175 m² woonoppervlak. Energie neutraal met lucht-water warmtepomp.

Nadere informatie

Blenda. Kleuren. Eigenschappen. Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal. Zwart. Ivoor.

Blenda. Kleuren. Eigenschappen. Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal. Zwart. Ivoor. Blenda Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal Kleuren Zwart Ivoor Bordeaux Eigenschappen Vermogen brandkorf kw 7.5 Thermisch vermogen Max kw 6,8 Thermisch vermogen

Nadere informatie

Stukhoutketel. www.froeling.com

Stukhoutketel. www.froeling.com Stukhoutketel www.froeling.com Uit het beste huis Fröling houdt zich al bijna vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Fröling staat nu dan ook borg voor moderne

Nadere informatie

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat In uw woonkamer hangt momenteel een zogenaamde modulerende kamerthermostaat die uw nieuwe cv-ketel aanstuurt. Dit is een ander type thermostaat

Nadere informatie

HET LABEL VOOR VEILIG EN ZUINIG STOKEN

HET LABEL VOOR VEILIG EN ZUINIG STOKEN HET LABEL VOOR VEILIG EN ZUINIG STOKEN ONDERHOUD AAN UW CV-KETEL? KIES VOOR OK CV Wilt u veilig én energiezuinig stoken? Laat uw cv-ketel dan regelmatig onderhouden door een Energie Service Specialist

Nadere informatie

Installatie- en stookvoorschrift. Binkie, Stoere Bink

Installatie- en stookvoorschrift. Binkie, Stoere Bink Installatie- en stookvoorschrift Binkie, Stoere Bink TECHNISCHE GEGEVENS * Binkie : capaciteit 6 kw : belasting 2½ kg/h. hout * Stoere Bink : capaciteit 7½ kw : belasting 3 kg/h. hout * Ventilatorset :

Nadere informatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Verwarm uw woning elektrisch Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Bespaar op energiekosten én het milieu De meeste woningen in Nederland gebruiken een cv-ketel op gas. Hiermee verwarmen

Nadere informatie

Ozon N20 FCKW 17% CO2 52% CH4 19% -76% CO2 -90% CO2

Ozon N20 FCKW 17% CO2 52% CH4 19% -76% CO2 -90% CO2 Programma Pellets & -opslag Houtverbranding Werking van de BlueBurn en de parameters Onderhoud Demontage & montage Hydraulische schema s Heatronic Prijzen 1978 1995 2009 2014 Waarom pellets? FCKW 17% Ozon

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

Onderhoud 92% pelletkachels

Onderhoud 92% pelletkachels Onderhoud 92% pelletkachels RR Trading Tolbert 1 of 13 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Linker zij paneel... 4 3.2 Interne kanalen reinigen in de

Nadere informatie

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER VERWARMEN MET SFEER 01 Inhoud 1/2 Kachelbouw varianten Warme lucht kachel Warme lucht met massa op de kachel Warme lucht met massa naast de kachel Warme lucht kachel hypocaust Massa kachel, systeemkachel,

Nadere informatie

Collectieve kunststof rookgasafvoersystemen. Geen kunst met kunststof!

Collectieve kunststof rookgasafvoersystemen. Geen kunst met kunststof! Collectieve kunststof rookgasafvoersystemen Geen kunst met kunststof! COLLECTIEVE KUNSTSTOF ROOKGASAFVOERSYSTEMEN Ubbink is dé specialist in kunststof rookgasafvoersystemen. Wij bieden tal van oplossingen

Nadere informatie

Brochure Zo gaat u voor nul! uitstoot 100% Uw nieuwe woning is EPC = 0. duurzame energie van eigen bodem

Brochure Zo gaat u voor nul! uitstoot 100% Uw nieuwe woning is EPC = 0. duurzame energie van eigen bodem 0% uitstoot Brochure 2017 Zo gaat u voor nul! 0 Uw nieuwe woning is EPC = 0 100% duurzame energie van eigen bodem U gaat voor nul! Welkom in uw energieneutrale woning Eteck, aangenaam Al meer dan 10 jaar

Nadere informatie

INC / 48. opties gassoort standaard AARDGAS optie PROPAANGAS enkel bij dakafvoer propaan heeft kleinere vlammen en vermogen

INC / 48. opties gassoort standaard AARDGAS optie PROPAANGAS enkel bij dakafvoer propaan heeft kleinere vlammen en vermogen INC 115 080 / 48 standaardmaat = 115 080(083) / 48 haardopening 115 cm hoog 60 à 88 cm breed standaard 83 cm breed dagmaat opties voor de haard HD GLAS = 90 % ontspiegeld glas knettergeluid ( afstandbediend

Nadere informatie

Kunststof rookgasafvoersystemen. Geen kunst met kunststof!

Kunststof rookgasafvoersystemen. Geen kunst met kunststof! Kunststof rookgasafvoersystemen Geen kunst met kunststof! UBBINK KUNSTSTOF ROOKGASAFVOERSYSTEMEN Ubbink is dé specialist in rookgasafvoersystemen. Ubbink biedt tal van oplossingen voor het afvoeren van

Nadere informatie

AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180. centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V.

AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180. centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V. AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180 centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V. Unieke capaciteiten Hoogrendement wandketels Ambassador

Nadere informatie

Engelen Heere is verheugd u te kunnen melden dat wij de exclusieve verdeler zijn van de XLT pizza rolbandovens voor België, Nederland en Luxemburg.

Engelen Heere is verheugd u te kunnen melden dat wij de exclusieve verdeler zijn van de XLT pizza rolbandovens voor België, Nederland en Luxemburg. Engelen Heere is verheugd u te kunnen melden dat wij de exclusieve verdeler zijn van de XLT pizza rolbandovens voor België, Nederland en Luxemburg. Voorstelling XLT is gestart met de productie van de rolbandovens

Nadere informatie

Wonen met Groen & Warm

Wonen met Groen & Warm Wonen met Groen & Warm Uw woning wordt verwarmd door Groen&Warm. Groen&Warm is een producent en leverancier van warmte op basis van biomassa. U leest in deze folder wat dat voor u betekent. Groen&Warm

Nadere informatie