ONZE KLEINE WEESKINDEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONZE KLEINE WEESKINDEREN"

Transcriptie

1 September 2010 Driemaandelijks 3 de trimester Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Elk kind heeft recht op een dak boven zijn hoofd. Om nieuwe kinderen te kunnen opvangen, dienen er eerst voldoende opvangplaatsen te zijn. In drie van de negen landen waar Stichting Onze Kleine Weeskinderen aanwezig is, zijn er grote bouwprojecten aan de gang. En er is nog veel meer op komst

2 Onze drie grote bouwprojecten onder de loep: De constructie van ons kinderdorp Casa Padre Wasson in Nicaragua. We hebben al vaker gecommuniceerd rond de problematiek van het huidige kinderdorp Casa Santiago gevestigd op het eiland Ometepe in Nicaragua. De actieve vulkaan Concepción bezorgde er onze kinderen en opvoeders eind maart 2007 de schrik van hun leven door een plotse uitbarsting. Gelukkig konden alle kinderen in veiligheid gebracht worden op het vasteland. Na dit voorval en de gedachte dit nooit meer mee te willen maken, is onze organisatie in actie geschoten om een nieuw kinderdorp te bouwen in Jinotepe, op het vasteland nabij de hoofdstad Managua. In 2009 zijn we gestart met het constructieproject. Huidige stand van zaken van het bouwproject: Reeds afgewerkt: de 12 woonhuizen 7 voor meisjes en 5 voor jongens; de aanleg van de elektrische bedrading en waterleidingen; het biologisch duurzaam zuiveringsysteem voor afvalwater zorgt voor zuiver water en biogas; de bronnen die de watertoren en watertank verbinden. Werken in uitvoering: de wegen van en naar het kinderdorp; de bouw van een babyhuis en 5 woonhuizen voor kinderen tussen 3 en 7 jaar (goed voor de opvang van in het totaal 58 kindjes); de constructie van een grote keuken met eetzaal van 600 m2; de basisschool met acht klaslokalen en een onderwijscapaciteit van 120 kinderen; de aanleg van een groot sportveld. Nog aan te vatten constructie: de bouw van een middelbare school met werkateliers voor onze opleidingen en workshops. De officiële inhuldiging van het kinderdorp vond plaats in januari Momenteel wonen er al 67 jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud in de nieuwe gebouwen. Binnenkort verhuist er nog een groep kinderen naar de woonhuizen. Voorbeelden van materiaalkosten voor het constructieproject: 1-meterbuis = 5 euro. 1 zak cement = 7,20 euro. 1 kubieke meter zand = 18,85 euro.

3 Het nieuwe kinderdorp Ciudadela Santa Rosa de Lima in Peru. De opvang van verwaarloosde en verweesde kinderen werd in Peru door onze organisatie opgestart in Nu, zes jaar later, voldoet de opvangcapaciteit van het kinderdorp Casa Hogar niet meer. Met de opvang van 23 nieuwe kinderen is de grens van maximum 71 kinderen bereikt. Het nieuwe kinderdorp Ciudadela Santa Rosa de Lima in aanbouw sinds april 2009 is gevestigd op een stuk grond van 15 hectare en dichterbij de hoofdstad Lima, waar de kinderopvang groot is. Ons bouwproject begint klein, maar op termijn wensen we aan zo n 300 kinderen een opvangplaats te bieden. Overzicht van de uitvoering van de werken: Reeds afgewerkt: twee van de vier woonhuizen met elk een opvangcapaciteit van 16 kinderen en twee begeleiders; de waterbronnen die zuiver water naar het kinderdorp brengen; de watertoren. Werken in uitvoering: de voorlopige elektriciteitsaansluiting; het derde en vierde woonhuis. Nog aan te vatten constructies: een babyhuis voor de opvang van 40 baby s en kleuters; vier woonhuizen; een grote keuken en eetzaal. Weldra gaan al een deel van de kinderen naar het nieuwe kinderdorp verhuizen. Als alles goed gaat, is de volledige verhuis gepland tegen januari Voorbeelden van materiaalkosten voor het constructieproject: 1 metalen dakbalk = 50 euro. 1 houten deur = 45 euro. 1 porseleinen wastafel = 30 euro.

4 Nieuwe woonhuizen voor het Casa Padre Wasson -kinderdorp in Bolivia. Ons kinderdorp in Bolivia werd opgericht in Het biedt momenteel opvang aan 71 kinderen en telt zes woonhuizen waaronder een babyhuis, twee meisjeshuizen, twee jongenshuizen en een woonhuis voor het personeel. Ook in dit kinderdorp is de maximumcapaciteit bereikt en is de vraag veel groter dan het aanbod. Het kinderdorp is van bij het begin zo ontworpen dat het over de jaren heen uitgebreid kan worden tot een opvang van zo n 500 kinderen. In juni 2009 zijn we alvast gestart met de constructie van twee nieuwe woonhuizen; één voor meisjes en één voor jongens. Deze twee woonhuizen zullen dit jaar nog opvang kunnen bieden aan 30 nieuwe kinderen. Het kinderdorp in één oogopslag: Reeds afgewerkt: acht woonhuizen met elk een opvangcapaciteit van 16 kinderen en twee begeleiders; de gemeenschappelijke eetzaal waar zo n 500 kinderen samen kunnen eten; een kleine kapel; de waterbronnen; de watertoren. Werken in uitvoering: de bouw van een keuken voorzien van een opslag- en koelingruimte; de constructie van een wasruimte; de bouw van een kleine opslagplaats om al het bouwmateriaal onder te brengen. Nog aan te vatten constructies: andere woonhuizen; een kliniek. Voorbeelden van materiaalkosten voor het constructieproject: 1000 bakstenen = 50 euro. Kostprijs voor de bouw van één woonhuis = euro.

5 Pascal Baltus, Belgische architect, leidde in 2005 als vrijwilliger de constructie van het kinderdorp in Bolivia. Getuigenis van Pascal Baltus: Als burgerlijk ingenieur architect en in het verleden reeds verbonden aan Latijns-Amerika, vervulde ik mijn wens in 2005 om gedurende één jaar op vrijwillige basis de constructie van het nieuwe kinderdorp in Portachuelo Bolivia te coördineren. De nieuwe casa omvatte een eetzaal voor 500 kinderen en zes woonhuizen elk bestemd om 16 kinderen te huisvesten. Daarnaast diende er ook een voldoende grote waterput met drinkbaar water, een afwateringsysteem en een energienetwerk (water, elektriciteit, telefoon) aangelegd te worden om op termijn de opvang van 500 kinderen te kunnen dragen. Ik heb een zekere nauwkeurigheid kunnen brengen in het finaal ontwerp (opgesteld in samenwerking met de dienst Familie van de stichting) en in de coördinatie van de uitvoering van de werken. Eveneens heb ik de hele tijd hard moeten onderhandelen met de aannemers om zowel het budget als de planning te respecteren. Maar ondanks al hetgeen ik heb bijgebracht aan dit mooi project blijf ik echter overtuigd dat deze ervaring, de mengeling van culturen en de ontmoetingen die ik heb gedaan me nog dierbaarder waren. Ik herinner me al die dagen vol blije met niños, belangrijke momenten getekend door nostalgische kinderblikken, de angsten stevig verankerd door gebrek aan brood, de eerste stapjes van Juan Manuel, Ik ben blij dat de werken vandaag opnieuw aangevat zijn en dat nieuwe woonhuizen gebouwd worden om nieuwe kinderen te kunnen opvangen.

6 Bouwprojecten in aantocht: Constructies in Haïti: nieuwe woonhuizen in het kinderdorp in Kenscoff; een nieuw kinderdorp nabij het St. Damienkinderziekenhuis; een nieuwe school voor de kinderen uit de sloppenwijken. Constructie in Guatemala: een kleuterschool Volgend op de aardbeving proberen we zo veel mogelijk weeskinderen of semi-weeskinderen, die nu in de tentenkampen wonen, veilig te stellen in ons "St. Louis Child Protection Camp" vlak bij het ziekenhuis. 375 alleenstaande kinderen werden al door ons personeel geregistreerd. 38 van deze kinderen werden ondergebracht in ons bestaand kinderdorp en 50 kinderen hebben reeds een onderkomen gevonden in het veiligheidskamp. Dit veiligheidskamp wordt nog steeds verder uitgebouwd: containers worden bijgeplaatst en vaste sanitaire voorzieningen zijn net gebouwd. Weldra zullen hier zo n 350 kinderen tijdelijk kunnen opgevangen worden in afwachting van de bouw van een nieuw kinderdorp. De kleine kinderen hebben momenteel hun klas in een lokaaltje van het babyhuis in het kinderdorp. Maar vermits het aantal kinderen is toegenomen en de kinderen uit de buurtgemeenschappen geen toegang hebben tot kleuteropvang werd er beslist om een kleuterschool te bouwen om dit probleem op te vangen. De bouwgrond is reeds aangekocht en het ontwerp is klaar. De bouwwerken kunnen dus aangevat worden eens de financiële middelen het ons toelaten. De totale kost voor de constructie van de school = euro. Help ons onze kinderen onderdak, een thuis en een goede opleiding aan te bieden! De moederorganisatie Nuestros Pequeños Hermanos werd in 1954 opgericht door Pater William B. Wasson en ze vangt weeskinderen op in Latijns-Amerika en in de Caraïben. De Belgische stichting Onze Kleine Weeskinderen werd opgericht in 1993 en is erkend onder het nationale nummer : Stichting ONZE KLEINE WEESKINDEREN Heydenberglaan 45 - Bus Brussel Tel.: Fax : info@nphbelgium.org Rekeningnummer: KBC Giften vanaf 30 zijn fiscaal aftrekbaar Alle giften samen worden volgens de behoeften van het moment verdeeld over verschillende projecten van Nuestros Pequeños Hermanos. Verantwoordelijke uitgever : Nicole Boschaert Stichting Onze Kleine Weeskinderen Heydenberglaan 45 - Bus Brussel. Stichting Onze Kleine Weeskinderen. Alle rechten voor reproductie d.m.v. eender welk procédé, voor vertaling en voor adaptatie voorbehouden voor alle landen, met voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

ALLES WAT EEN KIND NODIG HEEFT, KUNNEN WIJ SAMEN GEVEN

ALLES WAT EEN KIND NODIG HEEFT, KUNNEN WIJ SAMEN GEVEN Stichting Nuestros Pequeños Hermanos NPH Driemaandelijks 2 e trimester 2012 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Nieuwsbrief voor onze vrienden Mei

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN Augustus 2010 Driemaandelijks 3 de trimester 2010 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Een goede opleiding

Nadere informatie

Nuestros Pequeños Hermanos NPH. Nieuwsbrief voor onze vrienden Maart 2012

Nuestros Pequeños Hermanos NPH. Nieuwsbrief voor onze vrienden Maart 2012 Stichting Nuestros Pequeños Hermanos NPH Driemaandelijks 1 e trimester 2012 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Nieuwsbrief voor onze vrienden Maart

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN Stichting Nuestros Pequeños Hermanos NPH Driemaandelijks 2 e trimester 2012 Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Nieuwsbrief voor onze vrienden Mei 2012 Straatkinderen,

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN April 2011 Driemaandelijks 2 e trimester 2011 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Neem een kind bij

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN Februari 2012 Driemaandelijks 1 e trimester 2012 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Hartelijk dank

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN Januari 2012 Driemaandelijks 1 e trimester 2012 Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Een voorspoedig en gezond nieuw jaar...

Nadere informatie

Lokalen. De voorbije jaren hebben we op een dubbel spoor gewerkt:

Lokalen. De voorbije jaren hebben we op een dubbel spoor gewerkt: Nieuwe lokalen komen erg dichtbij Beste Prietenul lezers, Waarschijnlijk kent u de huidige Chiro lokalen zeer goed en zal u het met ons eens zijn dat de chiro met het grote grasveld en de verharde speelzone

Nadere informatie

Elk kind heeft recht op iemand als U...

Elk kind heeft recht op iemand als U... Lettre Actifs - Don >= 40 euros De dringende oproep die Pater Rick Frechette begin oktober lanceerde omwille van de kritische situatie in Haïti werd beantwoord met een echte opstoot van edelmoedigheid.

Nadere informatie

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking.

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. Wat is de vzw Kids for Uganda? De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. De Oegandese kinderen werden als doelgroep uitgekozen, omdat het

Nadere informatie

Een enkele activiteit wordt toegelicht

Een enkele activiteit wordt toegelicht Hope Home Hope Home is een weeshuis op het platteland bij het provincieplaatsje Kitale. Vanuit geloof, bewogenheid, genade en liefde om verweesde kinderen op te vangen, zijn we vanaf 2005 begonnen met

Nadere informatie

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet!

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! 0 NUMMER 37 Nieuwsbrief UP TO DATE In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Belangrijke data Pagina 2: Waar we vandaan komen Pagina 3: Waar we vandaan komen Pagina 4: Waar we vandaan komen Pagina 5: Waar we

Nadere informatie

ANBI Rapport 2014. www.colibri08.com 1076 DT Amsterdam. +31 (0)6 4302 2902 info@colibri08.com

ANBI Rapport 2014. www.colibri08.com 1076 DT Amsterdam. +31 (0)6 4302 2902 info@colibri08.com ANBI Rapport 2014 www.colibri08.com Eosstraat 485 1076 DT Amsterdam +31 (0)6 4302 2902 info@colibri08.com Stichtingenregister 41207009 ABN AMRO IBAN NL53ABNA0617002347 Inhoud: 1. Naam p.3 2. RSIN p.3 3.

Nadere informatie

1 WATER VOOR MABELE 1 2 DE HUIDIGE TOESTAND 2 3 ONZE PLANNEN 4 4 EN WE ZIJN NIET ALLEEN 4 WATER VOOR MABELE

1 WATER VOOR MABELE 1 2 DE HUIDIGE TOESTAND 2 3 ONZE PLANNEN 4 4 EN WE ZIJN NIET ALLEEN 4 WATER VOOR MABELE 1 WATER VOOR MABELE 1 2 DE HUIDIGE TOESTAND 2 3 ONZE PLANNEN 4 4 EN WE ZIJN NIET ALLEEN 4 1 WATER VOOR MABELE WATER VOOR MABELE Nieuwsbrief 1 mei 2017 Dear family, friends and fools, Water is essentieel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Geachte ouder(s),

Nieuwsbrief 2. Geachte ouder(s), BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom Tel: 03/844 20 22 Fax: 03/ 880 64 54 e-mail: directeur@hetkrekeltje.be website: www.hetkrekeltje.be Nieuwsbrief 2 Geachte ouder(s), Het eerste trimester

Nadere informatie

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Donderdag 22 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Wereldwaterdag - Basisschool Heiende, Lokeren Geachte directeur en leerkrachten, Geachte burgemeester

Nadere informatie

Kinderleven vzw - Vie d'enfant asbl. De missie van Kinderleven. Wat doet Kinderleven? Rue Maflot, 42.

Kinderleven vzw - Vie d'enfant asbl. De missie van Kinderleven. Wat doet Kinderleven? Rue Maflot, 42. Geef financiële en morele steun aan langetermijnprojecten voor kinderen in de Derde Wereld Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 martine@kinderlevenviedenfant.be http://www.kinderlevenviedenfant.be PDF versie

Nadere informatie

Infoavond nieuwe lokalen. Chirojongens Londerzeel BOUWT AAN DE TOEKOMST!

Infoavond nieuwe lokalen. Chirojongens Londerzeel BOUWT AAN DE TOEKOMST! Infoavond nieuwe lokalen Chirojongens Londerzeel BOUWT AAN DE TOEKOMST! Overzicht Wie zijn wij? Waarom verbouwen? Wat gaat er veranderen? Wanneer gaat dat gebeuren? Wie gaat dat betalen? Hoever staan we

Nadere informatie

Damaracherla, Andhra Pradesh - India. Schoolgebouw met 8 klassen

Damaracherla, Andhra Pradesh - India. Schoolgebouw met 8 klassen Damaracherla, Andhra Pradesh - India Schoolgebouw met 8 klassen Damaracherla groeit uit zijn jasje Wat is het toch een voorrecht als vrijwilliger van de Stichting Thomas Bouwprojecten de Franciscan Sisters

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IKC DE LEI

NIEUWSBRIEF IKC DE LEI NIEUWSBRIEF IKC DE LEI Februari 2019 IKC De Lei De bouw van IKC De Lei komt steeds dichterbij en de samenwerking tussen alle partners krijgt steeds meer vorm. Met deze nieuwsbrief willen we iedereen informeren

Nadere informatie

Bollé Bollé vzw. De missie van Bollé Bollé. Wat doet Bollé Bollé? Hoe kan jij Bollé Bollé helpen?

Bollé Bollé vzw. De missie van Bollé Bollé. Wat doet Bollé Bollé? Hoe kan jij Bollé Bollé helpen? Kleinschalige en duurzame en ontwikkelingsprojecten in Tanzania Gevolgd door Donorinfo sinds: 2010 +32 4857584 39 info@bollebolle.be http://www.bollebolle.be PDF versie Doe een gift Project info De missie

Nadere informatie

Help Belgische jongeren die zich inzetten voor Oegandese AIDS-wezen, ex-kindsoldaten en hulpbehoevende kinderen

Help Belgische jongeren die zich inzetten voor Oegandese AIDS-wezen, ex-kindsoldaten en hulpbehoevende kinderen Help Belgische jongeren die zich inzetten voor Oegandese AIDS-wezen, ex-kindsoldaten en hulpbehoevende kinderen Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 0475/86 0304 stef@uganda.be http://www.uganda.be PDF versie

Nadere informatie

Bram Rumbaut (voorzitter), Bieke Thys (penningmeester), Eline Cauwenberghs (secretaris)

Bram Rumbaut (voorzitter), Bieke Thys (penningmeester), Eline Cauwenberghs (secretaris) Bollé Bollé vzw Kleinschalige en duurzame en ontwikkelingsprojecten in Tanzania Gevolgd door Donorinfo sinds: 2010 Project info Doelstelling Bollé Bollé werft fondsen voor duurzame en kleinschalige ontwikkelingsprojecten

Nadere informatie

JONGENS VROUWEN OPVANG TOEKOMST AANDACHT MEISJES ONDERDAK

JONGENS VROUWEN OPVANG TOEKOMST AANDACHT MEISJES ONDERDAK AANDACHT JONGENS MEISJES OPVANG VROUWEN LIEFDE ETEN TOEKOMST ONDERDAK Al sinds helpt Homeless Child vooral kinderen maar ook vrouwen om een beter bestaan op te bouwen. Ons werk is mogelijk dankzij u en

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen

Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen Toen er in 2015 veel mensen asiel aanvroegen in België, kon de overheid de druk niet aan. Niet iedereen kon terecht voor registratie bij de dienst Vreemdelingenzaken

Nadere informatie

Stichting Dhonden. Nieuwsbrief nr

Stichting Dhonden. Nieuwsbrief nr Stichting Dhonden Nieuwsbrief nr. 11 2016 Stichting Dhonden verleent praktische steun aan Tibetaanse vluchtelingen in India. Deze nieuwsbrief is bedoeld om donateurs en andere geïnteresseerden op de hoogte

Nadere informatie

Adviesnota aan Gemeenteraad

Adviesnota aan Gemeenteraad Onderwerp Voorziening verhuizing MOZON en huisvesting Klimboom Datum 17 mei 2016 Naam steller Ger Last Kenmerk Teammanager Ernst-Jan Meerbeek Team Maatschappelijke ontwikkeling Voorstel 1. Vaststellen

Nadere informatie

Peeldijk 42, Budel - Dorplein. Vraagprijs : 295.000,- k.k. k.k.

Peeldijk 42, Budel - Dorplein. Vraagprijs : 295.000,- k.k. k.k. Peeldijk 42, Budel - Dorplein Gemoderniseerd vrijstaand woonhuis met vrijstaande garage en tuin. Mogelijkheid tot het creëren van extra kamers! Rustige ligging aan de rand van het dorp. Inhoud : ca. 475

Nadere informatie

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 8 december 2013

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 8 december 2013 DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 8 december 2013 Voorzitter: G.J. Schuurman-De Souza Dieptol 43 8332 BJ Steenwijk Secretaris: H. Brand-van den Berg Castellumlaan

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1.0 Inleiding Projecten Lira (Uganda) Ghana (Accra) Nkokonjenu (Uganda) 8 KERSTDONATIE 2006 BAKE FOR LIFE

INHOUDSOPGAVE. 1.0 Inleiding Projecten Lira (Uganda) Ghana (Accra) Nkokonjenu (Uganda) 8 KERSTDONATIE 2006 BAKE FOR LIFE BAKE FOR LIFE 2006 2 INHOUDSOPGAVE 1.0 Inleiding 4 2.0 Projecten 5 2.1 Lira (Uganda) 5 2.2 Ghana (Accra) 7 2.3 Nkokonjenu (Uganda) 8 3 1.0 Inleiding eventus heeft vorig jaar besloten om Bake for Life te

Nadere informatie

Stichting Naar School in Haïti BELEIDSPLAN 2013-2016

Stichting Naar School in Haïti BELEIDSPLAN 2013-2016 BELEIDSPLAN 2013-2016 1 1. Missie & visie Gebaseerd op de visie dat onderwijs het begin van het einde van armoede is, bieden wij in een regio van Haïti waar het het hardste nodig is, kinderen, kleuter-,

Nadere informatie

ONTWERP VAN MEMORIE VAN TOELICHTING

ONTWERP VAN MEMORIE VAN TOELICHTING ONTWERP VAN MEMORIE VAN TOELICHTING I. ALGEMENE TOELICHTING 1. Samenvatting De EU-LAC-Stichting is een krachtens het volkenrecht opgerichte internationale intergouvernementele organisatie. De Stichting

Nadere informatie

Stichting Thomas Bouwprojecten

Stichting Thomas Bouwprojecten Stichting Thomas Bouwprojecten 4 klaslokalen voor een school van 650 kinderen in Chebrolu - INDIA PROJECTDOCUMENTATIE - september 2017 Stichting Thomas Bouwprojecten E-Mail: secretariaat@thomasbouwprojecten.nl

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Mariposa-Peru

Jaarverslag. Stichting Mariposa-Peru Jaarverslag van de Stichting Mariposa-Peru 2013 Algemeen. De doelstelling van de Stichting Mariposa-Peru, die op 28 februari 2006 is opgericht, is het financieren van relatief kleinschalige projecten in

Nadere informatie

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar 2016-2017 VOORWOORD Ons 4 de werkjaar als VZW Casa Maín zit er bijna op. Het was een jaar waar vooruitgang werd geboekt. De lang verwachtte eigen school van

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Grace4Needy wil een verschil maken in het leven van

Jaarverslag Stichting Grace4Needy wil een verschil maken in het leven van Jaarverslag 2016 Stichting Grace4Needy wil een verschil maken in het leven van (wees)kinderen in Kitale, Kenia. Zij doet dit door te helpen met 'eten', 'onderdak' en 'onderwijs'. Grace4Needy www.grace4needy.nl

Nadere informatie

1/ 6 BE001 29/8/2012 - BDA nummer: 2012-519337 Standaardformulier 14 - NL P047.010 grootkeuken

1/ 6 BE001 29/8/2012 - BDA nummer: 2012-519337 Standaardformulier 14 - NL P047.010 grootkeuken 1/ 6 BE001 29/8/2012 - BDA nummer: 2012-519337 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Oostnieuwkerke, juni 2011. Geachte mevrouw, geachte heer,

Oostnieuwkerke, juni 2011. Geachte mevrouw, geachte heer, Oostnieuwkerke, juni 2011 Geachte mevrouw, geachte heer, Sinds 1978 voorziet Kerckstede vzw begeleiding, huisvesting en dagbesteding aan volwassen personen met een matige tot ernstige mentale handicap.

Nadere informatie

Nieuwbouw basisschool De Klavertjes opent de deuren

Nieuwbouw basisschool De Klavertjes opent de deuren Nieuwbouw basisschool De Klavertjes opent de deuren Nieuwbouw De Klavertjes opent de deuren. De nieuwbouw omvat een basisschool, een buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Wat ooit startte met

Nadere informatie

januari 19 *Ik blijf bij jou!* Sponsordossier Benefietconcert Haïti

januari 19 *Ik blijf bij jou!* Sponsordossier Benefietconcert Haïti januari 19 *Ik blijf bij jou!* 2013 Sponsordossier Benefietconcert Haïti Gunther Neefs Amaryllis Temmerman AliaZ Het Leuvens Meisjeskoor & De Trinid Singers FIDEMA, vzw Benefietconcert ten voordele van

Nadere informatie

Je kind voelt zich thuis in onze mobiele school

Je kind voelt zich thuis in onze mobiele school STEDELIJK ONDERWIJS WE WERKEN ERAAN Je kind voelt zich thuis in onze mobiele school Gaat jouw oogappel binnenkort naar een zogenaamde containerklas of mobiele klas? Dan kan je erop vertrouwen dat je kind

Nadere informatie

Georganiseerd door: BOUWTEAM FLAKKEE. Patrick van den Boogert Wim van der Slik Rien van der Slik

Georganiseerd door: BOUWTEAM FLAKKEE. Patrick van den Boogert Wim van der Slik Rien van der Slik Ons vorige project Georganiseerd door: BOUWTEAM FLAKKEE Patrick van den Boogert Wim van der Slik Rien van der Slik Goeree Overflakkee, april 2012 Beste mensen, In 2012 is het de bedoeling om net als voorgaande

Nadere informatie

Gun weeskinderen in Mozambique ook het Leven. Babyhuis Ruama WWW.RUAMA.ORG

Gun weeskinderen in Mozambique ook het Leven. Babyhuis Ruama WWW.RUAMA.ORG Gun weeskinderen in Mozambique ook het Leven Babyhuis Ruama WWW.RUAMA.ORG De vakantieperiode is voor de meeste mensen voorbij. We hopen dat u een goede vakantietijd hebt gehad, waarin u tot rust kon komen.

Nadere informatie

Afwerking: door de privé bewoners, met een sobere afwerking van 400 euro/m² bekomt men een all in bouwprijs van Euro/m²

Afwerking: door de privé bewoners, met een sobere afwerking van 400 euro/m² bekomt men een all in bouwprijs van Euro/m² 1 COHOUSING TE CLABECQ voor 22 gezinnen Hugo Vanderstadt: Architect en stedenbouwkundig ontwerper Wat is cohousing? Zie het e-boek; "Het nieuwe wonen", auteur Hugo Vanderstadt, hier gratis te downloaden

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

VERKOOP & BOUWFORMULE

VERKOOP & BOUWFORMULE VERKOOP & BOUWFORMULE BOUWEn MET ZEKERHEID Het leven zit vol dromen en verlangens. De Verkoop & Bouwformule van Hyboma helpt u die waarmaken: een woning op maat, zonder zorgen, om te leven zoals u dat

Nadere informatie

Nummer 1, januari 2015

Nummer 1, januari 2015 Nummer 1, januari 2015 De eerste paar weken van 2015 zijn alweer voorbij gegaan. En de plannen voor dit nieuwe jaar zijn al in volle gang. Ondanks het iets verlaat is, willen wij jullie graag hierbij nog

Nadere informatie

Woonworkshop. www.wonenbijdegroenevallei.nl. 14 januari 2015 / 19.00 22.00 uur. T. 035-694 25 44 hogeweide@kalliste.nl

Woonworkshop. www.wonenbijdegroenevallei.nl. 14 januari 2015 / 19.00 22.00 uur. T. 035-694 25 44 hogeweide@kalliste.nl Woonworkshop 14 januari 2015 / 19.00 22.00 uur 21 eengezinswoningen Hoge Weide Utrecht vanaf 199.500 v.o.n. (o.b.v. erfpacht) www.facebook.com/wonenbijdegroenevallei T. 035-694 25 44 hogeweide@kalliste.nl

Nadere informatie

ZWERFnieuws. Stichting Straatkinderen Midden-Amerika. In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon.

ZWERFnieuws. Stichting Straatkinderen Midden-Amerika. In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon. ZWERFnieuws Stichting Straatkinderen Midden-Amerika WWW.STRAATKINDEREN-MA.NL In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon Projectkeuze - 1 - Onlangs hebben wij gekozen welke projecten

Nadere informatie

RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School

RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School Aanvrager RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School Naam Stichting Stichting Buru Nyakwere Nederland Adres Houtmanstraat 3 Postcode & Plaats 4562 AE Hulst Telefoonnummer

Nadere informatie

ANBI Stichting Colibri

ANBI Stichting Colibri ANBI Stichting Colibri Inhoud: 1. Naam p.3 2. RSIN p.3 3. Contactgegevens p.3 4. Bestuurssamenstelling p.3 5. Doelstelling p.3 6. Beleidsplan p.3 7. Beloningsbeleid p.4 8.1 Een verslag van de uitgeoefende

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les!

Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les! 1 Nieuwsbrief Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les! 05 02 2015 Belangrijke data De wekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool. Dinsdag 10 februari Maandag 16 februari Dinsdag 17 februari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 In deze Nieuwsbrief vindt u informatie over het werk van de Stichting Noodopvang Papendrecht, bestemd voor onze sponsors en andere belangstellenden. Meer informatie kunt u vinden

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Bezoek aan Gaibandha GUK. 21 september in Bangladesh

Bezoek aan Gaibandha GUK. 21 september in Bangladesh Bezoek aan Gaibandha GUK 21 september in Bangladesh Vandaag begint de herfst, maar de hitte laat niets aan de verbeelding over: dit is Bangladesh waar men in 6 seizoenen telt en september nog veel hitte

Nadere informatie

RAPPORTAGE PROJECT KAMTUDI

RAPPORTAGE PROJECT KAMTUDI Aanvrager RAPPORTAGE PROJECT KAMTUDI Naam Stichting Stichting Buru Nyakwere Nederland Adres Houtmanstraat 3 Postcode & Plaats 4562 AE Hulst Telefoonnummer 06-51238968 Bankrekeningnummer NL31 RABO 0330

Nadere informatie

Voormalig schoolgebouw in Malem opent na meer dan 30 jaar opnieuw de deuren

Voormalig schoolgebouw in Malem opent na meer dan 30 jaar opnieuw de deuren 27 april 2019, 13:30 (CEST) Voormalig schoolgebouw in Malem opent na meer dan 30 jaar opnieuw de deuren Na meer dan 30 jaar opent het voormalig schoolgebouw naast de kerk van Malem opnieuw de deuren. De

Nadere informatie

Achter de kastanjebomen.

Achter de kastanjebomen. Achter de kastanjebomen. www.sibomat.be Je merkt het als je het huis nadert: hier gaan smaak en sfeer samen. Carine B. en Jean Paul D., beiden met pensioen, bouwden een huis om samen van het leven te genieten.

Nadere informatie

Uw steun laat blinden in Africa als Pulcherie zien

Uw steun laat blinden in Africa als Pulcherie zien A5 folder MS FID 10 14 Cataract Luik 1 - cover Mercy Ships - Hospitaalschepen voor de allerarmsten Driemaandelijks tijdschrift - P911802 Oktober-November-December - Afgiftekantoor: Brussel X Ver. Uitgever:

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Los niños de Dios

Jaarverslag 2013. Stichting Los niños de Dios Jaarverslag 2013 Stichting Los niños de Dios Index: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Projecten a. Comedor b. Buitenactiviteiten c. Begeleiding verslaafden d. Auto/vervoer 4. Slot 1 1. Inleiding Beste lezer,

Nadere informatie

BOUW UW DROOMHUIS 3 bouwkavels AAN De KreeK te NieUw beijerland

BOUW UW DROOMHUIS 3 bouwkavels AAN De KreeK te NieUw beijerland BOUW UW DROOMHUIS 3 bouwkavels AAN De KreeK te NieUw beijerland De Omgeving Nieuw-beijerland heeft circa 3.750 inwoners en ligt midden in de polder ten westen van Oud-beijerland. Het dorp Nieuwbeijerland

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25.

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25. Dr. Louis Van Hecken Meerhout, 11-07-2015 Boerenkrijglaan, 64 BE-2450 Meerhout 00-32-14-30 00 17. e-mail: louis.van.hecken@skynet.be Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25.

Nadere informatie

We vonden het logisch om weer te bouwen. sibomat.be

We vonden het logisch om weer te bouwen. sibomat.be We vonden het logisch om weer te bouwen. sibomat.be Tien jaar geleden bouwden Michaël en Tina een eigen woning. Ze kozen toen voor een traditionele bouwmethode, maar toen ze kinderen kregen, werd het huis

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016 Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2016 februari 2016 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Strategie... 1 2.1 Statutaire doelstellingen... 1 2.2 Afwezigheid van winstoogmerk... 1 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Zambia Child Foundation. Jaarverslag 2010

Zambia Child Foundation. Jaarverslag 2010 Zambia Child Foundation Jaarverslag 2010 VOORWOORD Beste lezer Hier voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2010 van de Stichting Zambia Child Foundation. Hierin geven we kort weer wat er in 2010 gebeurd

Nadere informatie

PROJECT HUIZE YGGDALIR Dorpsgemeenschap Widar

PROJECT HUIZE YGGDALIR Dorpsgemeenschap Widar PROJECT HUIZE YGGDALIR Dorpsgemeenschap Widar Voor het eerst in meer dan 25 jaar richten wij ons tot u met de vraag om Widar financieel te ondersteunen. Twee derde van de weg tot realisatie van huize Yggdalir

Nadere informatie

Dr. Louis Van Hecken Kasterlee, Boerenkrijglaan, 64 BE-2450 Meerhout

Dr. Louis Van Hecken Kasterlee, Boerenkrijglaan, 64 BE-2450 Meerhout Dr. Louis Van Hecken Kasterlee, 16-07-2018 Boerenkrijglaan, 64 BE-2450 Meerhout 00-32-14-30 00 17. E-mail: louis.van.hecken@skynet.be Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 30.

Nadere informatie

In deze eerste nieuwsbrief geven we graag recente informatie over een aantal van de projecten waar True Blue steun aan geeft.

In deze eerste nieuwsbrief geven we graag recente informatie over een aantal van de projecten waar True Blue steun aan geeft. zomer 2014 Beste belangstellende, In deze eerste nieuwsbrief geven we graag recente informatie over een aantal van de projecten waar True Blue steun aan geeft. Om te beginnen zijn we blij met een nieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 27. Ter gelegenheid van 50 jaar getrouwd. Roger en Elza.

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 27. Ter gelegenheid van 50 jaar getrouwd. Roger en Elza. Dr. Louis Van Hecken Meerhout/Weerde 22-07-2017 Boerenkrijglaan, 64 BE-2450 Meerhout 00-32-14-30 00 17. E-mail: louis.van.hecken@skynet.be Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School.

Nadere informatie

ALGEMENE AANNEMING: DE OPLOSSING VOOR ELK BOUWPROJECT FABA FEGC

ALGEMENE AANNEMING: DE OPLOSSING VOOR ELK BOUWPROJECT FABA FEGC ALGEMENE AANNEMING: DE OPLOSSING VOOR ELK BOUWPROJECT FABA FEGC Federatie van Algemene Bouwaannemers vzw Lombardstraat 42 - B-1000 Brussel TEL: 02 511 65 95 FAX: 02 514 18 75 faba-fegc@confederatiebouw.be

Nadere informatie

FAQ Programma voor de hervestiging van vluchtelingen. De OCMW s als partners bij de hervestiging van vluchtelingen

FAQ Programma voor de hervestiging van vluchtelingen. De OCMW s als partners bij de hervestiging van vluchtelingen FAQ Programma voor de hervestiging van vluchtelingen. De OCMW s als partners bij de hervestiging van vluchtelingen Vragen Antwoorden Statuut en opvang van de begunstigden Wat is het statuut van hervestigde

Nadere informatie

Jef De Schepper. Verslag werkbezoek vzw Vrienden van Salem/India aan het Bouwproject-Salem. 3 augustus 2017 / 24 augustus 2017.

Jef De Schepper. Verslag werkbezoek vzw Vrienden van Salem/India aan het Bouwproject-Salem. 3 augustus 2017 / 24 augustus 2017. Jef De Schepper Verslag werkbezoek vzw Vrienden van Salem/India aan het Bouwproject-Salem. 3 augustus 2017 / 24 augustus 2017. Mijn eerste project: Idhaya Sudar De werken aan de nieuwe school zijn dan

Nadere informatie

SVM Scholen voor Mauritanië

SVM Scholen voor Mauritanië SVM Scholen voor Mauritanië Nieuwsbrief Nr. 9-15 januari 2015 De toestand in Mauritanië Sinds de vorige nieuwsbrief (Nr. 8 van 14 mei 2013) is er weer heel wat gebeurd, zowel rond onze school als in Mauritanië

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Villa s. Inleiding. Wie zijn wij. Het proces stap voor stap. Architectuur Advies

Villa s. Inleiding. Wie zijn wij. Het proces stap voor stap. Architectuur Advies Architectuur Advies Inleiding Wie zijn wij Villa s Het proces stap voor stap architectuur en advies Ing. B.J. Tukker Lentedans 49c 2907AX Capelle aan den IJssel M (06) 53 44 9 281 T (010) 284 71 78 F (010)

Nadere informatie

Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be

Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be Wie zegt baksteen in de maag, denkt aan Luc D. (46). Bouwen zit in zijn bloed. Nadat hij zijn eerste woning had gerenoveerd, wilde

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober Afgelopen periode. Overdracht werkzaamheden. Kinderboekenweek. Brengen en halen. Aan de bakdag!

Nieuwsbrief oktober Afgelopen periode. Overdracht werkzaamheden. Kinderboekenweek. Brengen en halen. Aan de bakdag! Nieuwsbrief 7. 08 oktober 2018 Afgelopen periode Overdracht werkzaamheden Kinderboekenweek Brengen en halen Aan de bakdag! Afgelopen periode Wat is er weer een hoop gebeurd! We hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Update 2012: stand van zaken projecten India. Aggregaat voor school in Leh, Ladakh India. India projecten. Chinakury "3 PIT Colliery Primary School".

Update 2012: stand van zaken projecten India. Aggregaat voor school in Leh, Ladakh India. India projecten. Chinakury 3 PIT Colliery Primary School. Inhoud Update 2012: stand van zaken projecten India.... 2 Aggregaat voor school in Leh, Ladakh India.... 2 3 PIT Colliery Primary-school in Chinakuri, India.... 3 Handicraft project alleenstaande moeders,

Nadere informatie

Jaarverslag College van Diakenen 2013

Jaarverslag College van Diakenen 2013 Jaarverslag College van Diakenen 2013 Almere, augustus 2014 Inhoudsopgave Inleiding:... 3 Diakenen, vrijwilligers en beroepskracht:... 4 Noodfonds Gezamenlijke Kerken:... 4 Aantal geregistreerde aanvragen:...

Nadere informatie

Een gezellig nest, dichtbij de klanten en het werk. sibomat.be

Een gezellig nest, dichtbij de klanten en het werk. sibomat.be Een gezellig nest, dichtbij de klanten en het werk. sibomat.be Bij Sibomat kwamen we niet voor onaangename verassingen te staan. - Florence & Gaëtan Om in de buurt van haar klanten te blijven huurde schoonheidsspecialiste

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

WOLKENDEK 16 DE MEERN

WOLKENDEK 16 DE MEERN WOLKENDEK 16 DE MEERN 399.000 k.k. www.wolkendek16.nl Omschrijving Deze zeer goed onderhouden, uitgebouwde en strak afgewerkte 2-onder-1-kapwoning is gelegen in de rustige woonwijk 't Weer. De woning biedt

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

Vzw KALASI REALISATIES 2014

Vzw KALASI REALISATIES 2014 Vzw KALASI REALISATIES 2014 ALGEMEEN 2014 was het derde jaar van het Driejarenplan. Aangezien we reeds vooruit waren op het schema en enkele projecten reeds in 2013 waren aangevat en voleindigd, werd 2014

Nadere informatie

NB 10 Schooljaar

NB 10 Schooljaar NB 10 Schooljaar 2018-2019 Einde schooljaar staat voor de deur! We kunnen er nu echt niet meer onderuit, de grote vakantie komt dichterbij. De volgende weken worden er heel wat toetsen afgewerkt, zodat

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Alphen aan den Rijn, 17 februari 2015 INLEIDING

Jaarverslag 2014. Alphen aan den Rijn, 17 februari 2015 INLEIDING Jaarverslag 2014 Alphen aan den Rijn, 17 februari 2015 INLEIDING Zonder overdrijven kunnen wij zeggen dat 2014 een jaar is geweest van niet praten, maar doen. Enorm veel werk is er verzet, zowel op het

Nadere informatie

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal januari - Juni 2016 Het project Amper 24% van de gezinnen heeft een toilet in 18 wijken van de dorpen Raikawar en Shankarpur,

Nadere informatie

Vriescheloo, Dorpsstraat 15 - Verkocht

Vriescheloo, Dorpsstraat 15 - Verkocht Vriescheloo, Dorpsstraat 15 - Verkocht Te koop aangeboden: Goed verkaveld akkerbouwbedrijf met in totaal ca: 22.54.57 ha. cultuurgrond. Gebouwencomplex: Het woonhuis is in ca. 1903 traditioneel gebouwd

Nadere informatie

Broederlijk Delen vzw. Doelstelling. Activiteiten. In het Zuiden. In Vlaanderen. Thema's. Huidevettersstraat 165

Broederlijk Delen vzw. Doelstelling. Activiteiten. In het Zuiden. In Vlaanderen. Thema's. Huidevettersstraat 165 Broederlijk Delen is een niet-gouvernementele organisatie gespecialiseerd in ontwikkelingssamenwerking. Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 02/502 57 00 info@broederlijkdelen.be www.broederlijkdelen.be

Nadere informatie

Chico Latino vzw Nieuwsbrief Herfst 2018

Chico Latino vzw Nieuwsbrief Herfst 2018 Chico Latino vzw Nieuwsbrief Herfst 2018 Heel wat kinderen die al van het eerste begin naar Chico Latino kwamen zitten ondertussen in het secundair onderwijs. Puber of adolescent zijn in Choquepata is

Nadere informatie

India s Orphans vzw. Inleiding. Beste sympathisanten,

India s Orphans vzw. Inleiding. Beste sympathisanten, India s Orphans vzw N I E U W S B R I E F N R. 1 1 N O V E M B E R 2 0 1 1 I N H O U D Inleiding 1 Voorbije jaar 3 Bouw campus 4 FCRA 4 Bijdrage 5 India s Orphans vzw Paalstraat 68, bus 3 2900 Schoten

Nadere informatie

CLICKS4BRICKS BOUWPROGRAMMA IN SLOPPENWIJKEN VAN SAN SALVADOR/EL SALVADOR SAN SALVADOR EN SLOPPENWIJKEN

CLICKS4BRICKS BOUWPROGRAMMA IN SLOPPENWIJKEN VAN SAN SALVADOR/EL SALVADOR SAN SALVADOR EN SLOPPENWIJKEN CLICKS4BRICKS BOUWPROGRAMMA IN SLOPPENWIJKEN VAN SAN SALVADOR/EL SALVADOR SAN SALVADOR EN SLOPPENWIJKEN san salvador is de hoofdstad mejicanos waar mensen vaak van el salvador met ongeveer geen andere

Nadere informatie

Samen kunnen we meer!

Samen kunnen we meer! Samen kunnen we meer! Wordt «Ons» Kinderhuis ook een beetje van u? www.kinderhuis.net «Ons Kinderhuis» is het enige kinderhuis in Vlaanderen dat het christen-zijn integreert in zijn missie WAT: we bieden

Nadere informatie

Paper Speerpunt duurzaam bouwen in de Westhoek 27

Paper Speerpunt duurzaam bouwen in de Westhoek 27 2.4 WONING te OOSTVLETEREN Paper Speerpunt duurzaam bouwen in de Westhoek 27 t STROOIEN BOERDERIJTJE Een gezin met twee jonge kinderen koopt een oud en klein boerderijtje in Oostvleteren. Het boerderijtje

Nadere informatie

Station Gent Sint Pieters. Bouwvertraging en fouten

Station Gent Sint Pieters. Bouwvertraging en fouten Station Gent Sint Pieters Bouwvertraging en fouten Zowel de Federale als de Vlaamse Overheid zullen grote bedragen pompen in onze spoorweginfrastructuur. Nieuwe treinstellen worden aangekocht en er gaat

Nadere informatie

TUMBADOR vzw. sponsordossier. Tumbador vzw geeft t een toek Amerika. Wij sturen vrijwillige kinesitherapeuten en uit. erker

TUMBADOR vzw. sponsordossier. Tumbador vzw geeft t een toek Amerika. Wij sturen vrijwillige kinesitherapeuten en uit. erker TUMBADOR vzw REVALID ALIDATIE IN ONTWIKKELINGSLANDEN sponsordossier Tumbador vzw geeft t een toek oekomst omst aan personen met t een handicap in Latijns-Amerik Amerika. Wij sturen vrijwillige kinesitherapeuten

Nadere informatie

Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST

Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST De historie In 1986 reist Lucia Schiebroek samen met haar zusje naar India om na haar studie geneeskunde tijdelijk

Nadere informatie