Prikklok. Handleiding. USB-versie. Nedsoft

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prikklok. Handleiding. USB-versie. Nedsoft"

Transcriptie

1 Nedsoft Prikklok USB-versie Handleiding 2009, Nedsoft Helpdesk: Websites:

2 Handleiding Nedsoft Prikklok Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Nedsoft mag niets van deze uitgave worden verveelvoudigd, bewerkt en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, magnetische media of op welke andere wijze dan ook. Belangrijk: Alle technische gegevens en programma s in dit boek werden door de auteurs met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Helaas kunnen wij fouten niet volledig uitsluiten. Nedsoft ziet zich daarom gedwongen erop te wijzen dat ze noch enige garantie, noch enige juridische verantwoordelijkheid of welke vorm van aansprakelijkheid dan ook op zich kan nemen voor gevolgen die voortvloeien uit eventuele foutieve informatie. Wij stellen het op prijs als u eventuele fouten of tekortkomingen aan ons meldt. Wij willen u er verder op wijzen dat alle soft- en hardwarebenamingen die in dit boek worden vermeld, evenals de merknamen van de betreffende firma s over het algemeen door fabrieksmerken, handelsmerken of door het patentrecht zijn beschermd. Technische ondersteuning Nedsoft producten: Support via Internet: Support via informatie@nedsoft.com Telefonische support: ( 0,70 p/m) Ver:

3 Inhoudsopgave Inleiding Prikklok Installeren van het programma Het programma Stand-alone installeren Het programma op het netwerk installeren De scanner instellen voor de USB-kaartlezer Belangrijke tabbladen Persoon invoeren [Personen tabblad] Soort pas invoeren [Soorten passen tabblad] Pas koppelen [Scan tabblad] Optionele tabbladen Afdeling toevoegen [Afdelingen tabblad] Functie toevoegen [Functies tabblad] Afrondingen toevoegen [Afrondingen tabblad] Contractvormen invoeren [Contractvormen tabblad] Pauzerecht invoeren [Contractvormen tabblad] Meerdere pauzes toevoegen [Contractvormen tabblad] Verloftypen invoeren [Verloftypen tabblad] Feestdagen invoeren [Feestdagen tabblad] Verlof invoeren [Verlof tabblad] Klokkingen bekijken [Klokkingen tabblad] Personen/Passen en klokkingen bekijken [Personen/Passen/Klokkingen tabblad] Locaties invoeren [Locaties tabblad] Back-up Rapporten Rapport Aanwezigheid Rapport Werk

4 Inleiding Prikklok Over deze handleiding In deze handleiding vindt u een uitleg over het programma Nedsoft Prikklok. Het document is ingedeeld in belangrijke en optionele tabbladen. De belangrijke tabbladen moeten ingevuld zijn omdat anders de klokkingen niet goed worden verwerkt. Als de optionele tabbladen niet zijn ingevuld werkt het echter wel goed alleen gebruikt u dan echt alleen de basis van Nedsoft Prikklok. De vele opties in het programma maken uw werk een stuk lichter, u hoeft niet heel de tijd uit/in te klokken als u pauze gaat houden en verlofdagen, contracten etc. kunnen eenvoudig éénmalig ingevoerd worden. De programma onderdelen van Nedsoft Prikklok: De Manager Dit is het gedeelte waarin het personeel, de passen en de eventuele contracten worden ingevoerd. Hier wordt ook, indien gewenst, ziekte/verlof en dergelijke in verwerkt. Ook word in de manager de benodigde rapporten uitgedraaid, zodat in een oogopslag het aantal (over)uren te zien is. De Manager is het gedeelte dat vaak door Personeelszaken zal worden beheerd. De Scanner De Scanner is de software die het eigenlijke klokken verwerkt. Deze software draait dus op de computer waar ook de kaartlezer aan hangt. Elke werknemer die in- of uitklokt ziet direct op het scherm wat zijn status is op het moment dat hij klokt. De Monitor Met dit programma kan bijvoorbeeld de receptioniste zien wie er op dat moment allemaal aanwezig is. Dit werkt real time, ofwel: als iemand uitklokt is dit per direct weer bijgewerkt. Over het installeren, en het gebruik van deze programma onderdelen vindt u meer in deze handleiding. Voor vragen kunt u contact opnemen met de helpdesk. Tel informatie@nedsoft.com

5 1 Installeren van het programma 1.1 Het programma Stand-alone installeren 1. Plaats de CD-Rom in de computer. Het programma start automatisch. 2. Lees de Licentie Overeenkomst en druk op akkoord. 3. Vink aan welke onderdelen geïnstalleerd moeten worden en druk op volgende. De manager en de scanner moeten minimaal geïnstalleerd worden, voor uitleg over de onderdelen zie de inleiding. 4. Selecteer de map waarin u het programma wilt installeren. Druk op volgende en het programma wordt geïnstalleerd. 5. Ga naar stap Het programma op het netwerk installeren 1. Plaats de CD-Rom in de computer. Het programma start automatisch. 2. Lees de Licentie Overeenkomst en druk op akkoord. 3. Vink aan welke onderdelen geïnstalleerd moeten worden en druk op volgende. 4. Selecteer de map waar u het programma wil installeren u moet u vaste schijf aangeven dus de C schijf. Druk op volgende en het word geïnstalleerd. 5. U opent nu de manager en u krijgt dan een nieuw venster te zien zie afbeelding 0.1 u kunt nu u gedeelde map/ Netwerk schijf kiezen waar u de database wilt opslaan. Dit doet u bij elke computer die u met dit programma wil laten werken. Afbeelding 0.1 LET OP! Alle programma onderdelen moeten per PC vanaf CD geïnstalleerd worden. Het is niet langer mogelijk om op een server te installeren en dan even een snelkoppeling te maken.

6 1.3 De scanner instellen voor de USB-kaartlezer Om de Prikklok Scanner geschikt te maken voor de USB-kaartlezer doet u het volgende: Bevestig de USB-uitgang van de kaartlezer in een USB-slot in de computer. De kaartlezer wordt automatisch geïnstalleerd door Windows. Hierna opent u de Prikklok Scanner en gaat naar extra en dan instellingen. U vinkt het HID-Compliant apparaat aan. Afbeelding 1: De USB-kaartlezer is aangevinkt. Zodra u op OK drukt zal de scanner vragen of u wilt herstarten. Dit moet u accepteren en de scanner zal automatisch herstarten. Hiervan zult u waarschijnlijk niets merken. Een voordeel van USB-kaartlezer is dat u het programma nu ook kunt minimaliseren, de scanner zal dan nog steeds de klokkingen registreren.

7 2 Belangrijke tabbladen 2.1 Persoon invoeren [Personen tabblad] Hier voert u al de medewerkers in. Ga naar het tabblad personen en klik op nieuw:. Voer een code in : Bijvoorbeeld MBL of een personeelsnummer, voer de rest van de gegevens ook in. (Niet alles is verplicht maar voor de administratie is het wel beter om zoveel mogelijk in te vullen) Afbeelding 2: Voer de persoonsgegevens in. Zoals u ziet zijn op het voorbeeld de afdeling, functie en contract al gegevens ingevuld. Als u later 3.1, 3.2 en 3.4 heeft afgerond kunt u door op het rode pijltje te klikken een contract, functie of afdeling selecteren. Dit is optioneel. 2.2 Soort pas invoeren [Soorten passen tabblad] Hier geeft u aan wat voor soort pas er gebruikt gaat worden. In veel gevallen zal er gebruik gemaakt worden van de meegeleverde Nedsoft passen. Ook andere magneetkaartpassen kunnen gebruikt worden zoals bijvoorbeeld een bankpas. Ga naar het tabblad soorten passen en druk op nieuw een Korte omschrijving(bijvoorbeeld: Nedsoft Bedrijfspas). U zou ook BANK kunnen aanmaken als u (ook) bankpassen wenst te gebruiken..en typ een code in (bijvoorbeeld:bedr) en Afbeelding 3: De soort pas wordt ingevoerd.

8 2.3 Pas koppelen [Scan tabblad] Om een pas met magneetstrip makkelijker toe te voegen kunt u het tabblad Scan gebruiken. Op het moment dat u een pas door de scanner haalt komt de pas hierbij te staan. Zo kunt u gemakkelijk de pas koppelen aan een persoon. U selecteert links de pas die u wilt koppelen aan een persoon. In het rechtergedeelte van het scherm vindt u o.a. het Persoonveld. Hier dient u een persoon te selecteren die u wilt koppelen aan de pas. Eventueel kunt u nog een tijdstip van aanmaken kiezen, een soort pas en een opmerking toevoegen. Zodra u op Associeer drukt wordt de pas gekoppelt en kan de persoon beginnen met klokken. Afbeelding 4: Koppelen van een pas door middel van het Scan tabblad. 3 Optionele tabbladen 3.1 Afdeling toevoegen [Afdelingen tabblad] U kunt ook een afdeling toevoegen waar een persoon werkt. U kunt dan later een rapport uitdraaien voor wie op welke afdeling gewerkt heeft. Ga naar het tabblad Afdelingen en klik op nieuw :. Voer een Code in: Bijvoorbeeld Verkoop. En een korte omschrijving, bijvoorbeeld Verkoop afdeling. Bij lange omschrijving kunt u meer informatie over deze afdeling invullen. 3.2 Functie toevoegen [Functies tabblad] U kunt ook een functie toevoegen, dus welke functie een persoon heeft. U kunt dan later een rapport uitdraaien met een overzicht van de functies, en wie welke functie heeft. Ga naar het tabblad Functies en klik op nieuw :. Voer een code in: Bijvoorbeeld Mgr. En een korte omschrijving. Bijvoorbeeld Manager. Bij de lange omschrijving kunt u meer informatie kwijt over deze functie. 3.3 Afrondingen toevoegen [Afrondingen tabblad] Afrondingen worden gebruikt om o.a. te voorkomen dat iemand die bijvoorbeeld dagelijks 5 minuten voor zijn werktijd aanwezig is, deze 5 minuten worden gezien als overuren. Deze afrondingen kunnen apart worden ingevoerd voor zowel in- als uitklokken.

9 Ga naar het tabblad afrondingen en klik op nieuw : bij Overzicht Afronden Inklokken. Stel dat u wenst dat iedereen die tussen 8:20 en 8:35 inklokt wordt geklokt als 8:30. Voer dan bij Ondergrens 8:20 in. Als iemand dan om 8:21 inklokt wordt het afgerond op 8:30. Voer bij Bovengrens 8:35 in. En voer bij Afronden op het tijdstip waarnaar toe moet worden afgerond in. In dit geval dus 8:30. Bij korte en lange omschrijving kunt u een eventuele toeliichting kwijt (Zie voorbeeld). Afbeelding 5: Er wordt afgerond op 8:30 Bij uitklokken doet u hetzelfde alleen dan bij Overzicht Afronden Uitklokken, bijvoorbeeld afronden op 17: Contractvormen invoeren [Contractvormen tabblad] Hier voert u de verschillende contractvormen in die binnen uw organisatie worden gehanteerd. Ga naar het tabblad Contractvormen en druk op nieuw bij overzicht contractvormen. Voer een verkorte code in. Bijvoorbeeld 40 en vul bij Korte Omschrijving de volledige omschrijving van de contractsoort in. Dan vult u in hoeveel een persoon met dat contract per week werkt. Bij maand vult u in hoeveel een persoon per maand werkt. Dan gaat u per dag invullen hoeveel uren iemand werkt. Bij werktijd kunt u kiezen of u een vast of een variabele werktijd wilt invoeren.

10 U kunt eventueel nog een indicatie van de overuren aangeven en een lange omschrijving. Afbeelding 6: Voer een contractvorm in. 3.5 Pauzerecht invoeren [Contractvormen tabblad] U kunt een pauzerecht invoeren, dit doet u zodat een werknemer niet elke keer hoeft in/uit te klokken als hij pauze heeft. U kunt de pauzes invoeren op de volgende manier: Klik éénmaal op Contractvorm. Selecteer nu een contract waar u een pauzerecht aan wilt hangen. Druk dan op nieuw : bij Overzicht Pauzerecht. Voer een code in bijvoorbeeld: lunchpauze. Voer de werkuren die er gewerkt moeten zijn voor de pauze van toepassing is in. (Bijvoorbeeld 2:00) Voeg daarna de lengte van de pauze in(bijvoorbeeld 00:15) en druk op Ok Meerdere pauzes toevoegen [Contractvormen tabblad] De pauzes worden cumulatief berekent, om nog een pauze toe te toevoegen doet u dat op de volgende manier: Klik nogmaals op nieuw bij overzicht pauzerecht. Voer een code in bijvoorbeeld: Kleine pauze. Voer de werkuren die er gewerkt moeten zijn voor de pauze van toepassing is in.(bijvoorbeeld 4:00) Let op! U moet weer vanaf het begin gaan tellen. Als iemand om 8 uur klokt en hij krijgt na 2 uur 15 minuten pauze voert u dus één pauze van 15 minuten na 2 uur in. Als de werknemers daarna nogmaals recht hebben op een pauze, bijvoorbeeld om 12 uur, moet u nu na 4 uur 30 minuten pauze invoeren. U moet echter ook de vorige pauze bij de nieuwe pauze optellen. Dus wordt het 45 minuten ofwel de pauzes zijn cumulatief.

11 Afbeelding 7: Voer de tweede pauze in. 3.6 Verloftypen invoeren [Verloftypen tabblad] Hier kunt u een type verlof invoeren, deze kunnen later in het tabblad verlof worden toegekend aan een persoon. Ga naar het tabblad verloftypen en druk op nieuw. Voer bij code bijvoorbeeld Dokter. En bij korte omschrijving op bezoek bij de dokter Bij type selecteert u het type dat van toepassing is. (Ziek in dit geval) U kiest of dat onder werktijd valt. En u vult eventueel een Lange omschrijving in en drukt op Ok. Afbeelding 8: Verloftype invoeren 3.7 Feestdagen invoeren [Feestdagen tabblad] Hier kunt u feestdagen invoeren, dus dagen waarop iedereen in het bedrijf vrij heeft. Zo hoeft u niet bij ieder persoon een verlofdag toe te kennen. U kunt dit later bekijken in het Rapport werk en feestdagen. Ga naar het tabblad feestdagen en druk op nieuw op Ok.. Voer een datum in en een omschrijving. Druk

12 3.8 Verlof invoeren [Verlof tabblad] Geldige afwezigheid van een werknemer kan met deze module worden ingevoerd. De personeelschef kan bijvoorbeeld eenmaal per dag of per week de afwezigheidsbriefjes verwerken. Ga naar het tabblad Verlof en druk op nieuw. Voer een persoon in (druk op het rode pijltje en selecteer er één in de lijst). Doe hetzelfde bij Verloftypen voer dan de datum in en de tijdsduur, druk daarna op Ok Afbeelding 9: Ken een verlofdag toe aan een persoon. 3.9 Klokkingen bekijken [Klokkingen tabblad] Ga naar het tabblad klokkingen, hier staan alle klokkingen die gemaakt zijn. U kunt handmatig een klokking toevoegen door op nieuw te drukken en alle gegevens daar in te vullen. Verander de tijd als u een andere kloktijd wilt invullen. Bij actie kunt u instellen of er in of uit wordt geklokt. Afbeelding 10: Klokkingen bekijken

13 3.10 Personen/Passen en klokkingen bekijken [Personen/Passen/Klokkingen tabblad] Bij personen passen en klokkingen staan alle gegevens van de tabbladen Personen, Passen en Klokkingen op één scherm voor het overzicht. Hier hoeft dus niets meer over uitgelegd te worden Locaties invoeren [Locaties tabblad] Ga naar het tabblad locaties en klik op nieuwe locatie toevoegen. Afbeelding 11: Locatie invoeren Nu kunt u de locaties invoegen u kunt genoeg nieuwe locaties invoeren. Via de scanner kunt u dan aangeven welke locatie het programma zich bevindt. Zie de afbeelding hieronder. Afbeelding 12: Plaats ingevoert U kunt nu bij plaats aangeven welke locatie de scanner zich bevind.

14 4 Back-up Omdat een computer vaak openstaat voor gevaren zoals virussen, een computer crash, stroomstoring etc. is het altijd verstandig om een back-up te maken. Dit doet u op de volgende manier: Ga naar de map waar u Prikklok heeft geïnstalleerd. Standaard is dit C:\Program Files\Nedsoft\Prikklok\. U kunt dit zien door met rechtermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad te drukken en dan eigenschappen, dan staat er onder algemeen beginnen in. Dit is de map waar het programma geïnstalleerd staat. Als u in deze map bent klikt u op beeld, en dan details. U sorteert vervolgens op Type. U ziet dan verschillende.dat bestanden staan. Dit zijn de bestanden die u moet kopiëren naar een veilige locatie. U moet ze allemaal kopiëren behalve appdata.dat. Probeer met regelmaat back-ups te maken om onnodige ergernis bij problemen te voorkomen. 5 Rapporten Om uw gegevens uit te printen zijn een aantal standaard rapporten toegevoegd in het programma. In dit hoofdstuk worden de meest gebruikte rapporten besproken. 5.1 Rapport Aanwezigheid Om te beginnen met het printen van dit rapport gaat u naar Rapport en naar Rapport Aanwezigheid. Als u een rapport van alle personen tegelijk uit wilt draaien klikt u op Printen of Bekijken om het rapport eerst nog even te bekijken voor u het afdrukt. Als u echter een rapport van één persoon of alleen de eerste 5 personen wilt printen, Klikt u links op Persoon, dan klikt u rechts op het uitklapmenu en selecteert u op. Dan klikt u op het rode pijltje en dubbelklikt u (in het verschijnende scherm) op de persoon die u wilt zien. Als u de eerste vijf wilt laten zien klikt u op tussen in plaats van op. In het eerste veld kiest u dan persoon nummer 1, en in het tweede veld kiest u persoon nummer 5. Wilt u ook nog de data van bijvoorbeeld een week kiezen, dan klikt u op tijd, en kiest u tussen. In het eerste veld vult u bijvoorbeeld de eerste dag van de week, Maandag 1 januari 2007, en in het tweede veld de laatste dag van de week, Vrijdag 5 januari. Let op! U moet dan wel klokkingen in dat gebied hebben bij het persoon dat u geselecteerd heeft anders zal er niets verschijnen. Ditzelfde geld voor alle andere opties. Het veld cumulatief in het rapport houdt de gewerkte uren in totaal in.

15 5.2 Rapport Werk Dit rapport is meer gespecialiseerd op persoon. Links bovenin ziet u de gegevens van de werknemer staan, en rechts bovenin ziet u de normuren per dag aangegeven staan. Om te beginnen met het printen van dit rapport gaat u naar Rapport en daar Rapport Werk. Ook hier kunt u een rapport van 1 persoon of van alle personen uitdraaien, alleen als hier niets wordt geselecteerd staan alle personen op een andere pagina. In het afdrukvoorbeeld kan met het pijltje naar rechts door de rapporten gebladerd worden. U kunt natuurlijk ook op persoon selecteren als u een rapport van één persoon wilt uitprinten. Klik op persoon, dan kunt u gelijk op selecteren in het menu. En dan via het rode pijltje de desbetreffende persoon selecteren. Of op tussen en dan kiest u de bij het 1 e veld de persoon vanaf en bij het 2 e veld het persoon tot. U kunt ook op code drukken en dan kunt u een persoonscode invullen, en u kunt iedereen die begint met een bepaalde code kiezen, de personen tussen twee, en de personen die een bepaalde waarde bevatten. Ditzelfde geld voor alle andere velden onder persoon. Onder datum kunt u de data waartussen geselecteerd moet worden kiezen. Dit is handig als u bijvoorbeeld een maanduitdraai wilt maken. U kunt er echter ook maar één aanvinken, dan zult u de klokkingen van één dag zien. Als u klaar bent klikt u op afdrukken of bekijken. Betekenis van de velden op het rapport: D: de dag van de klokking. Datum: Datum van de klokking. Totaal uren: het totaal gewerkte uren van die dag. Norm uren: De uren die gewerkt moeten worden. Afwijking: de afwijking van de gewerkte uren en de norm uren. Als u dus 10 uur heeft gewerkt, en bij de norm staat 9,30 uren, zal er 0:30 afwijking staan. Dit is vooral handig bij het inzien van de overuren of natuurlijk de te weinig gewerkte uren. Ziek: Als de betreffende persoon ziek was komt hier het aantal zieke uren te staan. Ditzelfde geld bij vakantie, tijd voor tijd en speciaal. Ma-Vr: De gewerkte uren van maandag t/m vrijdag. Zaterdag: De gewerkte uren op een zaterdag. Zondag: De overuren op een zondag. Begin-tijd: De tijd wanneer er ingeklokt is. Eind-tijd: de tijd wanneer er uitgeklokt is. Opmerkingen: Hier kunnen met de hand opmerkingen worden toegevoegd. Als u meer informatie wilt over bijvoorbeeld het aanpassen van het rapport kunt u altijd een sturen naar de helpdesk van Nedsoft (informatie@nedsoft.com) of naar de helpdesk bellen. ( ) U zult hier dan zo snel mogelijk mee geholpen worden.

Nedsoft. Prikklok. Handleiding. 2007, Nedsoft Helpdesk: 0900 2022757 E mail: Informatie@nedsoft.com Websites: www.nedsoft.com, www.prikklok.

Nedsoft. Prikklok. Handleiding. 2007, Nedsoft Helpdesk: 0900 2022757 E mail: Informatie@nedsoft.com Websites: www.nedsoft.com, www.prikklok. Nedsoft Prikklok Handleiding 2007, Nedsoft Helpdesk: 0900 2022757 E mail: Informatie@nedsoft.com Websites: www.nedsoft.com, www.prikklok.nl 2 Handleiding Nedsoft Prikklok Alle rechten voorbehouden. Zonder

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Inhoudsopgave - Inleiding Pagina 3 - Server installatie Pagina 4 - Server installatie Update Pagina 9 - Administrator installatie/update Pagina 10 - Cliënt

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Module Tijdregistratie Beheerders Handleiding

Module Tijdregistratie Beheerders Handleiding Module Tijdregistratie Beheerders Handleiding Roosters instellen Locaties en Activiteiten Pasjes / druppels Weekstaten Wie is binnen Rapportages Roosters instellen Wanneer een medewerker weekstaten indient,

Nadere informatie

UNIFORM-Pocket PC Handleiding

UNIFORM-Pocket PC Handleiding UNIFORM-Pocket PC Handleiding Inhoud 1. Installatie UNIFORM Pocket PC... 3 2. Handleiding UNIFORM Pocket PC... 5 2.1 Attentielijst... 5 2.2 Dierkaart... 7 2.3 Registraties... 10 2.4 Synchroniseren... 10

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Herinstallatie met behoud van gegevens

Herinstallatie met behoud van gegevens Herinstallatie met behoud van gegevens Adviesbox Handleidingen Versie 3 7 pagina s Intersoftware B.V. 0182-200 300 Helpdesk: 0182-200 309 Tielweg 3 info@intersoftware.nl Handleidingen / Help: www.adviesbox.nl/help

Nadere informatie

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6 How to in Cloud Inhoudsopgave Inloggen... 3 Uitloggen... 3 RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties... 4 Wachtwoord wijzigen... 5 Printers... 6 Bureaublad snelkoppelingen maken... 7 Snelkoppeling naar

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Gebruiken van Net2 Timesheet

Gebruiken van Net2 Timesheet Gebruiken van Timesheet Timesheet software Timesheet is een eenvoudig aanwezigheidsregistratie programma ontworpen om te werken met het toegangscontrole systeem. Gebruikers, Afdelingen en beheerders bestaand

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Handleiding UniDis Agendakoppeling

Handleiding UniDis Agendakoppeling Handleiding UniDis Agendakoppeling Handleiding versie 1.0 Gebaseerd op Agendakoppeling 1.1.2 1 Introductie De UniDis Agendakoppeling is ontwikkeld om een actieve koppeling te maken tussen uw Unit 4 Multivers

Nadere informatie

Installatie Handleiding TechControl

Installatie Handleiding TechControl Installatie Handleiding TechControl Maneffic Solutions Vincent Schuurhuis Versie 1.01 Plaats de CD in het CD-Rom station van de computer, de installatie zal automatisch gestart worden. Indien u de installatie

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

Handleiding Plus Serie Offerte+

Handleiding Plus Serie Offerte+ Handleiding Plus Serie Offerte+ Handleiding. gebaseerd op Offerte+ versie 1.x.x 1 Introductie Met Offerte+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers Offertes in vervulling:

Nadere informatie

Rapporten. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Rapporten. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Rapporten EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de rapporten binnen IdentySoft behandeld. In deze handleiding

Nadere informatie

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Een trainingsschema maken... 2 De programma indeling... 2 De trainingsgegevens invullen... 3 Een groep toevoegen... 3 Opwarming... 4 Cooling down... 4 Oefeningen

Nadere informatie

Handleiding voor managers

Handleiding voor managers Handleiding voor managers Vrijedagen Deze handleiding geeft biedt de handvaten ter ondersteuning voor het gebruik van Vrijedagen naar de wensen en behoeften van jouw eigen bedrijf. Dit betreft een verkorte

Nadere informatie

Handleiding Internet Zwemscore Module Module Personeelsplanning

Handleiding Internet Zwemscore Module Module Personeelsplanning Handleiding Internet Zwemscore Module Module Personeelsplanning 1 Inhoud Handleiding Internet Zwemscore Module Module Personeelsplanning... 1 Inhoud... 2 Voorwoord... 3 Menu Personeelsplanning... 4 Instellingen...

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Overstappen van Compleet Boekhouden &Factureren naar Compleet Boekhouden PRO Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT 3 1.1 MAAK EEN BACK-UP IN DE OUDE VERSIE 3 1.2 VERWIJDEREN

Nadere informatie

Handleiding. Phera. Quick Start Handleiding Phera Versie 1.8. Aanvullende informatie. Artikelnummer: PHERA. Versie: Mei 2016

Handleiding. Phera. Quick Start Handleiding Phera Versie 1.8. Aanvullende informatie. Artikelnummer: PHERA. Versie: Mei 2016 Handleiding Phera Quick Start Handleiding Phera Versie 1.8 Aanvullende informatie Artikelnummer: PHERA Versie: Mei 2016 ARAS Security B.V. Postbus 218 5150 AE Drunen NL Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

Handleiding 3 SPORTTAAL ACTIVEREN...5

Handleiding 3 SPORTTAAL ACTIVEREN...5 Handleiding Datum 4 februari 2004 Aan Gebruikers van communicatieplatform NOC* NSF Van Supportdesk PC Leden Kenmerk Onderwerp gebruik sporttaal PinkRoccade Public Sector bv Landdrostlaan 51 7327 GM Apeldoorn

Nadere informatie

Installatiehandleiding Rolls

Installatiehandleiding Rolls Installatiehandleiding Rolls Versie: 14-05-2019 Inleiding In deze handleiding wordt u stap voor stap geholpen bij de installatie van Rolls. Kies in de inhoudsopgave het soort installatie dat u wilt doen,

Nadere informatie

Opnieuw installeren; met behoud van gegevens

Opnieuw installeren; met behoud van gegevens Opnieuw installeren; met behoud van gegevens Adviesbox Handleidingen Versie 2 7 pagina s Intersoftware B.V. 0182-200 300 Helpdesk: 0182-200 309 Tielweg 3 info@intersoftware.nl Handleidingen / Help: www.adviesbox.nl/help

Nadere informatie

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager)

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager) Aan de slag Inrichten van OnsRooster (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van OnsRooster. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIEHANDLEIDING CONVISO ID-SCAN NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

CSS DEMO of LEEG downloaden en installeren

CSS DEMO of LEEG downloaden en installeren CSS DEMO of LEEG downloaden en installeren Voor u begint: Internet - Voor het downloaden en installeren is internet nodig. - Tijdens het gebruik van het programma is afhankelijk van de functies die u nodig

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

SR.NET Prikklok Handleiding Versie 1.0

SR.NET Prikklok Handleiding Versie 1.0 SR.NET Prikklok Handleiding Versie 1.0 Copyright @ 1988-2014 * CVBA Seynaeve Rudi * Alle Rechten Voorbehouden SR.NET prikklok - INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1.1 Systeemeisen...... 1.2 Voorbeeldconfiguraties......

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Travel CRM

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Travel CRM Mamut Business Software Introductie Mamut Enterprise Travel CRM Introductie in uitbreiding van Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Travel CRM Versie: 12.1 Inhoud OVER MAMUT ENTERPRISE TRAVEL CRM...

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1

Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1 Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1 Inhoudsopgave Voorbereiding Pagina 3. Installatie Pagina 4. Configuratie Pagina 9. - 2 - Voorbereiding Bedankt dat u heeft gekozen voor de Telefoon

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Back-up maken / terugzetten Inhoudsopgave

Back-up maken / terugzetten Inhoudsopgave Back-up maken / terugzetten Inhoudsopgave Het belang van het maken van een back-up 2 Algemene informatie over het scherm Back-up 3 Het maken van een back-up maken 5 Verschillende onderdelen waarvoor een

Nadere informatie

JAARURENKAART Harmony WebAccess. Gebruikersdocumentatie medewerker Reade 2011 Reade

JAARURENKAART Harmony WebAccess. Gebruikersdocumentatie medewerker Reade 2011 Reade JAARURENKAART Harmony WebAccess Gebruikersdocumentatie medewerker Reade 2011 Reade 1 Jaarurenkaart Harmony WebAccess toegang (inkijk+wens+realisatie) Inhoud Inleiding...3 1. Hoe log ik in?...3 1.1 Het

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development DocFlow voor Act! Handleiding Versie 2.0 10-02-2015 Inleiding Met DocFlow kunt u aan een contact, bedrijf, groep of verkoopkans een Windowsmap koppelen, die bijvoorbeeld op het netwerk staat. U krijgt

Nadere informatie

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv Print Manager USB Handleiding NL BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Index : 1. Installatie

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met behulp van Extern Bureaublad Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer Handleiding Curasoft Templatebeheer Curasoft - 1 / 6-22.06.2016 Templatebeheer Door middel van templates kunt u eenvoudig standaardbrieven maken. Templatebeheer openen Als u beheerder bent, ziet u links

Nadere informatie

Instellingen... 2 Tijdsregistratie per week... 3 Tijdregistratie per dag... 5 Urenregistratie per maand... 6 Urenregistratie per dag...

Instellingen... 2 Tijdsregistratie per week... 3 Tijdregistratie per dag... 5 Urenregistratie per maand... 6 Urenregistratie per dag... Pauzes registreren Onze ontwikkelaars hebben Yoobi uitgebreid met extra functionaliteiten, waardoor het nu mogelijk is om pauzes vast te leggen. Voor veel organisaties is het noodzakelijk om de rusttijden

Nadere informatie

Urenregistratie. Stap 1 Open de website Ga naar:

Urenregistratie. Stap 1 Open de website Ga naar: Urenregistratie Je uren vul je per 4 weken online in, de aanleverdata vind je in het ontvangen document met de perioden. In dit document wordt uitgelegd hoe je dit dient te doen. Volg het onderstaande

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App

Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App Versie Opmerkingen Datum 1.0 Eerste concept af van de handleiding 27-02-2017 1.1 Zebra Designer download link geupdate 03-03-2017 Handleiding Auxil ZEBRA

Nadere informatie

WORKFORCE PLANNER - HANDLEIDING

WORKFORCE PLANNER - HANDLEIDING WORKFORCE PLANNER - HANDLEIDING In deze handleiding leiden wij u door de basis setup van de software. Wij gaan ervan uit dat uw Time Attendance terminal reeds geïnstalleerd is en dat de software geactiveerd

Nadere informatie

Website voor leerkrachten

Website voor leerkrachten Website voor leerkrachten 13 augustus 2013 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Website voor leerkrachten 2 1.1 Algemene termen en iconen........................... 3 1.2 Inloggen......................................

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

HANDLEIDING CODEX KIK DOORHALING HYPOTHEEK C O D E X

HANDLEIDING CODEX KIK DOORHALING HYPOTHEEK C O D E X HANDLEIDING CODEX KIK DOORHALING HYPOTHEEK C O D E X 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Update Autoflex naar 9.2x.xx

Update Autoflex naar 9.2x.xx Update Autoflex naar 9.2x.xx Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl IBAN NL25 RABO 0354 2405 01 BTW nr. 8113.33.632.B.01

Nadere informatie

QLINE Q1105 URENREGISTRATIE

QLINE Q1105 URENREGISTRATIE QLINE Q1105 URENREGISTRATIE Inhoud Rechten instellen... 2 Starten, stoppen en onderbreken van urenregistatie... 5 Inklokken... 5 Pauze... 6 Uitklokken... 7 Overzichten en corrigeren urenregistratie...

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

HANDLEIDING. RV SoftDev. RV Gastoudersysteem Dit document beschrijft de gebruikswijze van RV Gastoudersysteem. Roy Verdonk royverdonk@gmail.

HANDLEIDING. RV SoftDev. RV Gastoudersysteem Dit document beschrijft de gebruikswijze van RV Gastoudersysteem. Roy Verdonk royverdonk@gmail. HANDLEIDING RV SoftDev RV Gastoudersysteem Dit document beschrijft de gebruikswijze van RV Gastoudersysteem Roy Verdonk royverdonk@gmail.com Inhoud Installatie Microsoft Access Runtime... 2 Voorwoord...

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (documentmanager) References Project : 17V12303 v1.0 Intelly B.V. Datum : 31 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager)

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van WorkTimer. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek Pagina 1 van 6 ) Aanmaken Muziek Bibliotheek Deze uitleg is alleen nodig als u een muziek bibliotheek wenst te maken met de Windows MediaPlayer zoals besproken in hoofdstuk 9 voor het delen en aansturen

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix HDN in Finix Datum : 1 Juli 2011 Versie : 2.0 Printdatum: 1-7-2011 10:45 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 : Starten met HDN binnen Finix... 3 2. 1. Invullen HDN gegevens binnen Finix...

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

HaNDleiDiNG. portal. Versie Timebutler B.V. Kerkstraat HH Bussum

HaNDleiDiNG. portal. Versie Timebutler B.V. Kerkstraat HH Bussum HaNDleiDiNG portal Versie 1.00.1 Timebutler B.V. Kerkstraat 10 1404 HH Bussum portal timebutler Door een eenvoudig en overzichtelijk managerportal beheert u eenvoudig alle functionaliteiten van Timebutler.

Nadere informatie

Module Tijdregistratie Medewerkers Handleiding

Module Tijdregistratie Medewerkers Handleiding Module Tijdregistratie Medewerkers Handleiding Deze handleiding legt aan medewerkers uit hoe ze in Vrijedagen hun gewerkte tijden kunnen registreren met de module Tijdregistratie. De handleiding legt uit

Nadere informatie

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren...

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren... Inhoudsopgave Inleiding...2 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3 2. Declaraties... 4 3. Facturen... 5 4. Loonafrekeningen...5 5. Declaratiematrix... 5 6. DeclaratieGoedkeuren... 7 7. DeclaratieStappen...

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Installatie van Sprinter2000 Installatie van Sprinter2000 1. Vóór de installatie Voordat we met de installatie kunnen

Nadere informatie

Digitale URenverwerking Volkerrail. Ga naar internet explorer. De Link naar de digitale urenverwerking Volkerrail is durv

Digitale URenverwerking Volkerrail. Ga naar internet explorer. De Link naar de digitale urenverwerking Volkerrail is durv Digitale URenverwerking Volkerrail Ga naar internet explorer. De Link naar de digitale urenverwerking Volkerrail is durv A. Klik op Login B. Vul je personeelsnummer in. Let op deze moet uit 7 posities

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie Instructie GIR Handhaven Afhandelen postvak Met overtredingen Juli 2017 Versie 17.2.1 Inhoudsopgave 1 Procesbeschrijving... 3 1.1 Postvak Met overtredingen... 3 1.2 Beoordelen van het inspectierapport...

Nadere informatie

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers)

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers) Aan de slag Werken met OnsRooster (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om OnsRooster te gebruiken voor roostering en tijdregistratie. OnsRooster is een programma waarmee

Nadere informatie

Klankie B.V - Klankie 2010 Netwerkversie - versie 1.0 - sts2220000000212. 13 september 2010

Klankie B.V - Klankie 2010 Netwerkversie - versie 1.0 - sts2220000000212. 13 september 2010 Klankie B.V - Klankie 2010 Netwerkversie - versie 1.0 - sts2220000000212 13 september 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Belangrijke informatie bij Klankie 2010...4 3. C3LO-werkstation inrichten als

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie