Bijlage cursusomschrijvingen. Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief in flexibele deeltijd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage cursusomschrijvingen. Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief in flexibele deeltijd"

Transcriptie

1 Bijlage cursusomschrijvingen Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief in flexibele deeltijd

2

3 Bachelorproef Werkvormen: Werkvorm Coaching Frequentie 1 maal per week (zie APE-DBAPROOF-17 DB Bachelorproef 30 European Credits de werkvorm aangeboden? blok JAAR Aanwezigheid verplicht? Nee Afstudeeronderzoek Verslag, rapport en essay duur in Reisjournaal Assessment blok JAAR 2. blok JAAR In het afstudeeronderzoek wordt een relevant en praktijkgericht onderwerp vanuit ecologisch perspectief onderzocht. In het Reisjournaal laat u door een evaluatief onderzoek zien hoe u als pedagoog bent.

4 Faciliteren van ontwikkelingsperspectieven APE-DLFCONTW-17 Faciliteren van ontwikkelingsperspectieven 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Verbeelden (discursief en non-discursief) van je professionele ecologische pedagogische houding, en van theoretische en beroepsethische keuzes en concepten. Stem geven aan de beleefde werkelijkheid van de ander en leren waarnemen om te begrijpen, belemmerende structuren (h)erkennen en je pedagogisch handelen hierop afstemmen. Initiëren van ontwikkelingsprocessen op basis van vraagstelling en interpretatie van perspectieven en een samen met betrokkenen gekozen standpunt.

5 Faciliteren van opvoedingscontexten APE-DLFCOPVCT-17 Faciliteren van opvoedingscontexten 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Open staan voor het onderbreken en bevragen van eigen denken en handelen. Inzetten van participatieve activiteiten om denken en handelen te onderbreken en te bevragen. Vanuit bewustzijn van de vragen en het niet-weten, ecologische, creatieve benaderingen inzetten. Het creëren van ontwikkeling en emancipatie van jezelf, de ander en het team.

6 Faciliteren van pedagogisch handelen APE-DLFCPDHAN-17 Faciliteren van pedagogisch handelen 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen in het professioneel handelen. Het goede willen doen voor de ander en jezelf vanuit eigen kracht. Bewust zijn en oog hebben voor de betekenisverlening en behoeften van jezelf en de ander. Het kunnen aanpassen van pedagogisch handelen en standpunt innemen om een constructieve samenwerkingsrelatie tot stand te brengen. De relatie en de dialoog met de ander faciliteren waarin verschillen mogen bestaan in morele, normatieve en esthetische standpunten. Er wordt verbinding gemaakt met eenieders vermogen tot het samen creëren van een voor allen wenselijke situatie. De professional laat zich aanspreken op persoonlijke en professionele ontwikkeling en invloed van pedagogische handelen. Hij/zij laat zich bevragen op overtuigingen, durft de ander te bevragen op pedagogisch handelen en intenties. Onzekerheid, het-niet-weten wordt aangegaan vanuit vertrouwen in de kracht van de gezamenlijke mogelijkheden van zichzelf met de ander. Voortdurende reflectie op het samenwerkingsproces en de betekenisverlening van de ingezette interventies leiden tot een betere relatie, verantwoording nemen voor eigen handelen in relatie tot het handelen van de ander. Pedagogisch handelen wordt vormgegeven en verantwoord met inzichten opgedaan in de praktijk en in de literatuur.

7 Faciliteren van pedagogische relaties APE-DLFCPEDREL-1 Faciliteren van pedagogische relaties 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment 5.5 blok Leeruitkomsten: Faciliteren van afstemming op inhoudelijk én betrekkingsniveau tussen diverse betrokkenen bij een pedagogische situatie in een (problematische) context. Verbinden met jezelf en de ander. Inzetten van dialoog bevorderende activiteiten waarmee betrokkenen inzicht krijgen in de situatie en context, van waaruit acties kunnen worden geformuleerd en mogelijke verbeteringen ingezet kunnen worden. Inzetten van innovatieve en alternatieve werk- en denkwijzen gericht op verbinding binnen en tussen groepen, o.a. door systeem doorbrekend handelen. Opbouwen, analyseren en faciliteren van pedagogische relaties in (problematische) opvoedingspraktijken.

8 De pedagoog als emancipatorische professional APE-DLPDEMAPR-17 De pedagoog als emancipatorische professional 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Vanuit een pedagogische en maatschappelijke betrokkenheid het professioneel ecologisch pedagogisch handelen in een complexe opvoedingssituatie theoretisch en ethisch gefundeerd beargumenteren. Verzamelen en iteratief onderzoeken van actuele beelden en verhalen van opvoedingscontexten waar een emancipatorische behoefte is voor doelgroepen die onderschat of onderdrukt worden. Een continue reflecteren op je pedagogisch handelen als participerende en onderzoekende handelingswetenschapper in het verbeelden van toekomstscenario s.

9 De pedagoog als kritische professional APE-DLPDKRIPR-17 De pedagoog als kritische professional 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Vanuit een kritisch bewustzijn en verantwoordelijk voelen samenwerkingsrelaties tot stand brengen waarbij de belangen van eenieder worden gerespecteerd en waarin betekenissen/ perspectieven worden bevraagd, onderzocht worden en er ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe perspectieven/ betekenissen. De professional creëert processen waarin betrokkenen zich verbinden aan elkaar en aan een gezamenlijk doel dat bevrijding geeft van belemmerend handelen en ruimte voor ontwikkeling en opvoeding. In dialoog worden morele, normatieve, wettelijke en esthetische dilemma s van een pedagogisch thema onderzocht, wordt een gezamenlijke visie ontwikkeld en nieuw gezamenlijk professioneel handelen en denken ontwikkeld waarbij de complexiteit en diversiteit worden gewaardeerd. Er wordt vanuit helicopterview en bredere context dan alleen de eigen beroepspraktijk op pedagogische rolname en overtuigingen gereflecteerd. In deze reflectie op eigen rolname wordt de invloed van de positionering van anderen meegenomen en factoren in de pedagogische praktijk op macroniveau. Er wordt een, vanuit theorie en praktijk, verantwoorde bijdrage geleverd aan het maatschappelijk debat in woord en geschrift.

10 De pedagoog als ondernemende professional APE-DLPDONDPR-17 De pedagoog als ondernemende professional 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Verantwoordelijkheid ontlokken voor emancipatie van jezelf, de ander en het team. Daarin grenzen kunnen stellen om het goede te doen voor jezelf en de ander. Het faciliteren van een transactioneel proces gericht op een ecologische, creatieve brongerichte benadering. Daarin voelen allen zich verantwoordelijk te onderzoeken en nieuw bewustzijn leidt tot transgressie.

11 De pedagoog als verbindende professional APE-DLPDVBDPR-17 De pedagoog als verbindende professional 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Verantwoordelijkheid nemen voor duurzame verbinding op inhoudelijk én betrekkingsniveau tussen alle betrokkenen bij een pedagogische situatie in de context. Hiertoe verantwoordelijkheid geven en nemen via inzet van verschillende dialoog bevorderende activiteiten waarmee betrokkenen inzicht krijgen in de situatie en context, van waaruit zij actie ondernomen wordt en mogelijke verbeteringen ingezet worden. Verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van een cultuur waarin innovatieve en alternatieve werk- en denkwijzen zorgen voor verbinding binnen en tussen groepen, o.a. door systeem doorbrekend handelen. De verbindende factor zijn in het opbouwen, analyseren en faciliteren van pedagogische relaties in problematische opvoedingspraktijken.

12 Oriënteren op ontwikkelingsperspectieven APE-DLPORONTW-17 Oriënteren op ontwikkelingsperspectieven 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Verbeelden van een (persoonlijke en) professionele pedagogisch gerelateerde leef- en werkcontext en de ander durven uitdagen hier kritisch naar te kijken. Observeren van een pedagogische context en jouw beleving en ideeën over deze context delen en passende theorieën erbij zoeken. Je verhouden tot het verhaal van alle betrokkenen Het bespreken van eigen keuzes. succesfactoren van het eigen handelen zien en verkennen van perspectieven om het goede te doen.

13 Oriënteren op opvoedingscontexten APE-DLPOROPVC-17 Oriënteren op opvoedingscontexten 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Oriënteren op de vragen die vanuit de beroepscontext op ons afkomen en de betekenis hiervan voor het nemen van pedagogische verantwoordelijkheid en het persoonlijke leerproces. Vanuit een open houding onderzoeken en monitoren wat deze vragen betekenen voor het huidige en gewenste pedagogisch handelen. Onderzoeken welke keuzes hierin van belang zijn voor jezelf en voor de ander. Kennis opdoen en demonstreren van ecologische creatieve benaderingen gericht op het opbouwen van emancipatorische processen.

14 Orïënteren op pedagogiek APE-DLPORPD-17 Orïënteren op pedagogiek 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment blok JAAR Leeruitkomsten: Reflecteren op ervaringen uit het verleden die van invloed zijn geweest op persoonsvorming waarbij er relaties gelegd worden met inzichten uit literatuur en het handelen in de beroepspraktijk. De persoonlijke professionele attitude en visie worden ontwikkeld door het voortdurend bevragen van zichzelf en de ander (op constructieve wijze feedback vragen en ontvangen). Samen met het onderzoeken van theoretische perspectieven leidt dit tot het verstaan van de betekenisverlening van het handelen (wat ligt er ten grondslag aan mijn handelen?) en het zien van mogelijkheden en kracht. In dialoog met de ander (open bevragen) wordt gezocht naar behoeften, verwachtingen en betekenisverlening van de ander, wordt gezocht naar diversiteit van morele, normatieve, wettelijke en esthetische aspecten van een pedagogisch thema / pedagogische situatie. Het bevragen van professioneel handelen en diversiteit dient de ontwikkeling van visie op het pedagogisch handelen, de samenwerking en het innemen van een verantwoord standpunt in een samenwerkingsrelatie/groep. Het innemen van standpunten leidt tot het nemen en voeren van regie over het leerproces in samenspraak met medestudenten, coaches en collega s.

15 Oriënteren op pedagogische relaties APE-DLPORPREL-17 Oriënteren op pedagogische relaties 15 European Credits duur in verslaglegging Assessment 5.5 Leeruitkomsten: Oriënteren op en waarnemen van verbindingen tussen betrokkenen in een brede pedagogische context. Contact maken met jezelf en met de ander. Onderzoeken van niveaus in communicatie tussen opvoeders en opvoedelingen. Kennis van en ervaring opdoen met verschillende dialoog bevorderende activiteiten en de manieren waarop deze ingezet kunnen worden om verbinding te bevorderen. Kennis van en ervaring opdoen met verschillende alternatieve werk- en denkwijzen, waaronder creatief (ped)agogische werkvormen, gericht op verbinding binnen en tussen groepen. Kennis van en ervaring opdoen met het opbouwen, onderzoeken en analyseren van pedagogische relaties.

16 Wees bamboe Werkvormen: Werkvorm Diverse werkvormen Frequentie 4 maal per blok (zie APE-DWBAMBOE-17 Wees bamboe 0 European Credits de werkvorm aangeboden? blok JAAR Aanwezigheid verplicht? Nee In Wees Bamboe gaan we op een gezamenlijke inspiratiereis. We oriënteren ons op de metafoor Wees bamboe! Inhoudelijk gaan we aan de slag met lenigheid in pedagogisch handelen en contextueel en situationeel afstemmen. We ontdekken thema s als duurzaam opvoeden en ontwikkelen, presentie, flow, leiderschap en verschillende paradigma s.

17 Evaluatiebijeenkomsten Werkvormen: Werkvorm dialoog Frequentie 1 maal per blok (zie APE-DWEVA-17 Evaluatiebijeenkomsten 0 European Credits de werkvorm aangeboden? bij aanvangsblok 3: blok 3 Aanwezigheid verplicht? Ja Geen cursussite geregistreerd Responsieve evaluatie van de opleiding door studenten en coaches.

18 Introductiedagen Werkvormen: Werkvorm introductiedag Frequentie 2 maal per week (zie APE-DWINTRO-17 Introductiedagen 0 European Credits de werkvorm aangeboden? bij aanvangsblok 1: blok 1 Aanwezigheid verplicht? Ja Kennismaking door middel van diverse activerende werkvormen van studenten en coaches

19 Kunst-zinnig Werkvormen: Werkvorm Diverse werkvormen in overleg Frequentie 4 maal per blok (zie APE-DWKUNST-17 Kunst-zinnig 0 European Credits de werkvorm aangeboden? blok JAAR Aanwezigheid verplicht? Nee Voor Plato vormden het Schone, het Goede en het Ware een eenheid. Voor ons ook? We gebruiken de inspiratiereis Kunst-zinning om een kunstzinnige bijdrage te leveren aan je normatieve professionalisering. Er zal uitvoerig worden stilgestaan bij Artsbased learning en Arts-based research en wat dat kan betekenen voor jouw reis door het leerlandschap. Bij Arts-based learning worden kunstzinnige producten en activiteiten ingezet om leerprocessen vorm te geven. Bij Arts-based research maken kunstzinnige activiteiten en producten deel uit van onderzoek.

20 Leef voor Werkvormen: Werkvorm Diverse werkvormen in overleg Frequentie 4 maal per blok (zie APE-DWLEEF-17 Leef voor 0 European Credits de werkvorm aangeboden? blok JAAR Aanwezigheid verplicht? Nee In Leef voor gaan we gezamenlijk aan de slag tijdens de inspiratiereis met vragen als: hoe wil jij zijn als ecologisch pedagoog? Welke normen en waarden streef je naar. Hoe zet je je persoonlijkheid in? Wie zijn je grote voorbeelden. En voor wie ben jij een voorbeeld? We ontdekken thema s als authenticiteit, ethiek, bildung, beroepshouding en beroepsidentiteit.

21 Leerteam Werkvormen: Werkvorm Leerteam Frequentie 1 maal per week (zie APE-DWLT-17 Leerteam 0 European Credits de werkvorm aangeboden? blok JAAR Aanwezigheid verplicht? Ja Bespreken van ervaringen in de opleiding, in de praktijk en in de actualiteit

22 Speel Werkvormen: Werkvorm Diverse werkvormen in overleg Frequentie 4 maal per blok (zie APE-DWSPEEL-17 Speel 0 European Credits de werkvorm aangeboden? blok JAAR Aanwezigheid verplicht? Nee "Alleen van de kinderen zelf kun je de dingen leren die over kinderen gaan of voor hen bestemd zijn". Loris Malaguzzi. In de inspiratiereis " Speel" ligt de nadruk op spelen met en in hart, hoofd en handen. Spelen is een wezenskenmerk van de mens, ook de volwassen mens! In spel maakt de mens zijn eigen betekenissen, leert de mens op zijn of haar eigen manier die dingen die voor hem of haar van belang zijn en vormt hij zijn begrip van de wereld. Spelen is een dialoog in en met jezelf, met de andere personen in die context en met de materiële context. In Speel! gaan we aan de slag met het speelse vermogen van de pedagoog om contact te kunnen maken met beeldtaal, met de ervaringen, betekenisverleningen en emoties van kinderen/jongeren die geen woorden hebben voor hun ervaringen en emoties. Thema's die een rol kunnen spelen zijn: jezelf en de ander ont-moeten. Kracht en flow. Omgaan met veranderende werkelijkheid, verschillende rollen en standpunten innemen, overdracht en tegenoverdracht, verbinding en dialoog aangaan, contact maken met ervaringen, betekenisverleningen en emoties van de ander, fundamentele basisbehoeften, reflectie, spiegelen, beeldtaal, drama, dans, zang, fixed en growth mindset, regie geven en nemen, vrijheid, sensitiviteit, authenticiteit, aanraking, hechting, loslaten, kracht en ervaringsleren.

23 Geef stem Werkvormen: Werkvorm Diverse werkvormen in overleg Frequentie 4 maal per blok (zie APE-DWSTEM-17 Geef stem 0 European Credits de werkvorm aangeboden? blok JAAR Aanwezigheid verplicht? Nee In de inspiratiereis van Geef stem! gaan we gezamenlijk aan de slag met het belang van verhalen voor groei en ontwikkeling. De verhalen van anderen en jezelf verstaan en begrijpen. We ontdekken thema s als machtsverhoudingen, kritische pedagogiek en het omgaan met meerstemmigheid, pedagogische sensitiviteit en eigen kracht.

24 Ubuntu Werkvormen: Werkvorm Diverse werkvormen in overleg Frequentie 4 maal per blok (zie APE-DWUBUNTU-17 Ubuntu 0 European Credits de werkvorm aangeboden? blok JAAR Aanwezigheid verplicht? Nee De inpsiratiereis Ubuntu heeft als kern: het geloof in een universeel gedeeld verbond dat de gehele mensheid verbindt. Relationele lenigheid wordt van de pedagoog gevraagd om er professioneel betekenisvol voor de ander te zijn. Iemand met ubuntu staat open voor en is toegankelijk voor anderen, wijdt zich aan anderen, voelt zich niet bedreigd door het kunnen van anderen omdat hij of zij genoeg zelfvertrouwen put uit de wetenschap dat hij of zij onderdeel is van een groter geheel en krimpt niet ineen wanneer anderen worden vernederd of wanneer anderen worden gemarteld of onderdrukt." (Tutu, 1999). Werkvormen: De LeKGotla dialoog. In de dialoog worden verschillende visies op bijvoorbeeld een casus gehoord en is er door de chief een eindbeslissing genomen op basis van consent / de kracht van verhalen delen / differentie denken door open te staan voor de stem van de ander (luisteren om te verstaan i.p.v. luisteren om te reageren) en je professioneel verbonden voelen aan elkaar.

25 Voorlichtingsbijeenkomsten Werkvormen: Werkvorm Alumnibijeenkomst Voorlichting inspiratiereizen VP voorlichting Frequentie 1 maal per week (zie 1 maal per blok (zie 1 maal per blok (zie APE-DWVOORL-17 Voorlichtingsbijeenkomsten 0 European Credits de werkvorm aangeboden? blok JAAR blok JAAR blok JAAR Aanwezigheid verplicht? Nee Nee Nee Voorlichtingsbijeenkomst over een onderdeel uit het leerlandschap.

Regionaal verslag. Landelijk debat Ons Onderwijs Den Haag, 28 mei 2015

Regionaal verslag. Landelijk debat Ons Onderwijs Den Haag, 28 mei 2015 Regionaal verslag Landelijk debat Ons Onderwijs 2032 Den Haag, 28 mei 2015 1. Een korte impressie van de dialoog De debatavond in Den Haag bij het HCO is bezocht door circa 35 deelnemers. Van de aanwezige

Nadere informatie

Pedagogisch beleid in Brede School de Waterlelie, Prinsenhof te Leidschendam

Pedagogisch beleid in Brede School de Waterlelie, Prinsenhof te Leidschendam Pedagogisch beleid in Brede School de Waterlelie, Prinsenhof te Leidschendam Inleiding: ATB de Springplank, een algemeen toegankelijke basisschool en Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang, beiden gehuisvest

Nadere informatie

Bijlage cursusomschrijvingen. Social Work Voltijd

Bijlage cursusomschrijvingen. Social Work Voltijd Bijlage cursusomschrijvingen Social Work Voltijd 2017-2018 Titel Grondslagen 1 ASW-V1GROND1-17 Cursusnaam Grondslagen 1 Werkvormen: Werkvorm Frequentie de werkvorm aangeboden? Hoorcollege Grondslagen

Nadere informatie

De 6 Friesland College-competenties.

De 6 Friesland College-competenties. De 6 Friesland College-competenties. Het vermogen om met een open enthousiaste houding nieuwe dingen aan te pakken. Het vermogen jezelf steeds beter te leren kennen. Het vermogen om in te schatten in welke

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie

Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie Kariene Mittendorff, lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs Studieloopbaanbegeleiding Binnen scholen wordt op verschillende manieren gewerkt aan

Nadere informatie

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer Integraal coachen Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer DATUM 1 maart 2014 CONTACT Steef de Vries MCC M 06 46 05 55 57 www.copertunity.nl info@copertunity.nl 2 1.

Nadere informatie

Wokshop 28 maart Talentontwikkelend werken, welke criteria komen boven drijven? Griet Liebens

Wokshop 28 maart Talentontwikkelend werken, welke criteria komen boven drijven? Griet Liebens Wokshop 28 maart Talentontwikkelend werken, welke criteria komen boven drijven? Griet Liebens griet.liebens@khlim.be L zijn als boer en tuinder hun vak: helpen groeien Talentontwikkeling: werken aan positief

Nadere informatie

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Deze lijst is het onderzoekresultaat van een PWO-traject binnen de lerarenopleidingen van de KAHO Sint-Lieven,

Nadere informatie

Bijlage cursusomschrijvingen. Pedagogiek Master flexibele deeltijd IEP

Bijlage cursusomschrijvingen. Pedagogiek Master flexibele deeltijd IEP Bijlage cursusomschrijvingen Pedagogiek Master flexibele deeltijd IEP 2018-2019 For English, see below. Beste lezer, Om technische redenen kan het zo zijn dat de informatie die onder het kopje frequentie

Nadere informatie

Zelfevaluatieformulier

Zelfevaluatieformulier Zelfevaluatieformulier Verwijzing naar dit formulier: Mark Schep, Carla van Boxtel & Julia Noordegraaf (2017). Zelfevaluatieformulier voor rondleiders. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam. Deze zelfevaluatie

Nadere informatie

PG Educational leadership

PG Educational leadership PG Educational leadership Thema Begeleiden Modules Thema s leeruitkomsten Leiderschap en schoolontwikkeling Module 1: Leiderschap in onderwijs (BLEI1) Module 2: Begeleiden van veranderingsprocessen (BLEI

Nadere informatie

Inhoud Inleiding Een nieuw beroep, een nieuwe opleiding Een nieuwe start bouwt voort op het voorgaande Relaties aangaan Omgaan met gevoelens

Inhoud Inleiding Een nieuw beroep, een nieuwe opleiding Een nieuwe start bouwt voort op het voorgaande Relaties aangaan Omgaan met gevoelens Inhoud Inleiding 9 1 Een nieuw beroep, een nieuwe opleiding 11 1.1 Het beroep Social Work 11 1.2 Beelden over leren mentale modellen 15 1.3 Competentiegericht leren 16 1.4 Een open leerhouding 17 1.5 Leren

Nadere informatie

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren voor professionals die met professionals werken START JANUARI 2019 Werken met professionals Psychodynamisch coachen en adviseren is Professionals houden van

Nadere informatie

De rol van HR diensten in de beweging naar meer eigenaarschap van onderwijsteam over onderwijskwaliteit

De rol van HR diensten in de beweging naar meer eigenaarschap van onderwijsteam over onderwijskwaliteit De rol van HR diensten in de beweging naar meer eigenaarschap van onderwijsteam over onderwijskwaliteit Reader ten behoeve van bestuurstafels Kwaliteitsnetwerk mbo op 15 en 16 maart 2017 Uitnodigingstekst

Nadere informatie

TOETSMATRIJS: Ethiek voor Makelaars en Taxateurs

TOETSMATRIJS: Ethiek voor Makelaars en Taxateurs TOETSMATRIJS: Ethiek voor Makelaars en Taxateurs Doel van het diploma Met dit diploma laten makelaars en taxateurs zien dat ze kritische professionals zijn met kennis van de ethiek. Deze kennis en houding

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching

pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR AFSTUDEERSTAGE (WIE DOET WAT? WELKE INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL 1: WIE DOET WAT? ROL VAN DE STUDENT:

Nadere informatie

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Onze ideologie We zien iedereen als uniek en waardevol. Ieder kind heeft talenten en samen gaan we die ontdekken en ontwikkelen. Hierdoor kunnen

Nadere informatie

Het Ontwikkelteam Digitale geletterdheid geeft de volgende omschrijving aan het begrip digitale technologie:

Het Ontwikkelteam Digitale geletterdheid geeft de volgende omschrijving aan het begrip digitale technologie: BIJGESTELDE VISIE OP HET LEERGEBIED DIGITALE GELETTERDHEID Digitale geletterdheid is van belang voor leerlingen om toegang te krijgen tot informatie en om actief te kunnen deelnemen aan de hedendaagse

Nadere informatie

Begeleiden is kunnen bewegen in spanningsvelden. Spanningsvelden? Dilemma s of paradoxen. Zijn er in jouw school spanningsvelden?

Begeleiden is kunnen bewegen in spanningsvelden. Spanningsvelden? Dilemma s of paradoxen. Zijn er in jouw school spanningsvelden? Begeleiden is kunnen bewegen in spanningsvelden Jan Coupé, P&O Taborgroep voor studiedag Gedreven mensen, bevlogen scholen Spanningsvelden? Dilemma s of paradoxen Zijn er in jouw school spanningsvelden?

Nadere informatie

Professionele werkplaatsen: een model voor leren en onderzoekend samenwerken

Professionele werkplaatsen: een model voor leren en onderzoekend samenwerken Professionele werkplaatsen: een model voor leren en onderzoekend samenwerken Wat gaan we doen? 1. Waarom, wat en hoe - Professionele Werkplaatsen (PW) - WIN project 2. WIN uitkomst fase 1 definitie en

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

Bijlage cursusomschrijvingen. Management in Zorg deeltijd

Bijlage cursusomschrijvingen. Management in Zorg deeltijd Bijlage cursusomschrijvingen Management in Zorg deeltijd 2016-2017 Titel Startopdracht 1 Opleidingsvariant Deeltijd Collegejaar 2016-2017 1 Organisatorische gegevens 1.1 Cursuscode GZO-1.D-STRT1-14 1.2

Nadere informatie

Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit ontwerp fourpack Cultuureducatie met Kwaliteit Onze ambities 1 2 3 Stappenplan Het kwadrant Drie domeinen 1 Intake 5 Scholingsactiviteiten VERBREDEN 2 Assessment 6 Meerjarenvisie In huis 3 Ambitiegesprek

Nadere informatie

NIEUW LEADERSHIP IN EDUCATION MASTER

NIEUW LEADERSHIP IN EDUCATION MASTER NIEUW LEADERSHIP IN EDUCATION MASTER Leadership IN EDUCATION (MASTER) Van leidinggevenden in het onderwijs wordt verwacht dat zij in staat zijn duurzame schoolontwikkeling te realiseren en onderwijsinnovatie

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Volledige tekst van paragraaf jaarboek p. 69. Levend Leren Riki Verhoeven

Volledige tekst van paragraaf jaarboek p. 69. Levend Leren Riki Verhoeven Volledige tekst van paragraaf 3.7 - jaarboek 2005 - p. 69 Levend Leren Riki Verhoeven Coaches van de masteropleiding Ecologische Pedagogiek werken het gedachtegoed van Leven Leren in een serie groepssessies

Nadere informatie

Specialisatie jonge kinderen

Specialisatie jonge kinderen Als leraar staat u voor de taak om passend onderwijs te bieden aan alle leerlingen. Ook aan de jonge kinderen, zij gedragen zich anders en leren op een andere manier dan oudere kinderen. Dit vraagt van

Nadere informatie

Kapitaliseren van verborgen potentieel

Kapitaliseren van verborgen potentieel Kapitaliseren van verborgen potentieel Een nieuw perspectief op accounting & control Dr. Kees Tillema Kies je nummer 1. Ik houd van.... Mensen! Contact maken, samenwerken, Luisteren naar bezwaren, Anderen

Nadere informatie

NU DE MENSEN NOG MEEKRIJGEN VERANDERAANPAK IN BEELD. bedoeling. Mensen ondersteunen dát wat ze zelf hebben helpen bouwen

NU DE MENSEN NOG MEEKRIJGEN VERANDERAANPAK IN BEELD. bedoeling. Mensen ondersteunen dát wat ze zelf hebben helpen bouwen NU DE MENSEN NOG MEEKRIJGEN VERANDERAANPAK IN BEELD Datum: 18 april 2019 Werkconferentie Eigenaarschap Ik ben niet bang voor veranderen, wél voor het idee dat dat gemanaged gaat worden Jannet Maréchal

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

Het onderwijsprogramma van de opleidingen Pedagogiek mei 2013

Het onderwijsprogramma van de opleidingen Pedagogiek mei 2013 Bijlage 7: Het onderwijsprogramma van de opleidingen Pedagogiek mei 2013 Visie opleidingen Pedagogiek Hogeschool van Amsterdam Wij dragen als gemeenschap en daarom ieder van ons als individu, gezamenlijk

Nadere informatie

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering waarom? externe drivers 1 Technologie Digitalisering Globalisering Wat zijn de dominante factoren die leren en werken veranderen in de 21ste eeuw? externe drivers Voortgaande digitalisering veroorzaakt

Nadere informatie

Werken aan een topteam!

Werken aan een topteam! Werken aan een topteam! 3 november 2016 1 Inhoud Even voorstellen Theorie van Luc Greven en anderen Dialoog 2 Even voorstellen Wie is wie? Wat zou je willen halen bij deze masterclass? 3 Goede schoolleiders?

Nadere informatie

Food for Soul Change & development

Food for Soul Change & development Food for Soul Change & development 18.10.2016 Organisatie sensitiviteit De sleutel tot zakelijk succes is afhankelijk van de mate waarin je in staat bent te bouwen aan vertrouwen. David Maister geeft aan

Nadere informatie

Competentieprofiel voor coaches

Competentieprofiel voor coaches Competentieprofiel voor coaches I. Visie op coaching Kwaliteit in coaching wordt in hoge mate bepaald door de bijdrage die de coach biedt aan: 1. Het leerproces van de klant in relatie tot diens werkcontext.

Nadere informatie

de verdere professionalisering van de eigen beroepsuitoefening c.q. het beroep.

de verdere professionalisering van de eigen beroepsuitoefening c.q. het beroep. Opleidingsplan Opvoedcoach 1. Scholingsactiviteit Opleiding tot opvoedcoach (Hbo-niveau). 2. Leerdoelen De student leert ouders en opvoeders bij het opvoeden te ondersteunen, zo nodig door te verwijzen

Nadere informatie

'DIGITAL TOOLKIT' RICHTLIJNEN

'DIGITAL TOOLKIT' RICHTLIJNEN 'DIGITAL TOOLKIT' RICHTLIJNEN DE DIGITALE TOOLKIT Deze digitale toolkit is geen cursus, maar biedt creatieve blended learning activiteiten om Servant Leader competenties te verkennen en te trainen. De

Nadere informatie

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren voor professionals die met professionals werken START SEPTEMBER 2016 Werken met professionals Psychodynamisch coachen en adviseren is branche dan ook, een

Nadere informatie

Empowerment Kwaliteit Instrument: Operationalisering en Normering Voor gezondheidsbevorderaars en preventiewerkers als aanvulling op de Preffi 2.

Empowerment Kwaliteit Instrument: Operationalisering en Normering Voor gezondheidsbevorderaars en preventiewerkers als aanvulling op de Preffi 2. Empowerment Kwaliteit Instrument: Operationalisering en Normering Voor gezondheidsbevorderaars en preventiewerkers als aanvulling op de Preffi 2.0 Cluster 0: Randvoorwaarden 0.1 Empowermentvaardigheden

Nadere informatie

Pedagogische reflectie bij het werken met jonge kinderen

Pedagogische reflectie bij het werken met jonge kinderen VLOR Studiedag Aansluiting opvang en onderwijs aan jonge kinderen Vlaams Parlement 4 februari 2012 Pedagogische reflectie bij het werken met jonge kinderen Dr. Jan Peeters Universiteit Gent Literatuur

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Master Leiderschap wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Durf uzelf (verder) te ontwikkelen tot de inspirerende leider met

Nadere informatie

Passende ondersteuning voor dubbel bijzondere leerlingen. Doelen workshop

Passende ondersteuning voor dubbel bijzondere leerlingen.   Doelen workshop Bijzonder Begaafd SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Passende ondersteuning voor dubbel bijzondere leerlingen /thema/dubbel-bijzonder Doelen workshop Je weet... wat de term dubbel bijzonder

Nadere informatie

Leiderschap vragenlijst

Leiderschap vragenlijst Leiderschap vragenlijst Hieronder vindt u twee vragenlijsten: - leiderschap vragenlijst voor uzelf - leiderschap vragenlijst voor medewerkers/collegae/chef De eerste vragenlijst vult u zelf in. De tweede

Nadere informatie

Korte omschrijving van de cursussen in het mastertraject Opvoedingsondersteuning

Korte omschrijving van de cursussen in het mastertraject Opvoedingsondersteuning Korte omschrijving van de cursussen in het mastertraject Opvoedingsondersteuning Cursus Opvoedingsinterventies 6 ECTS; Semester 1 (blok 1) bestaande uit wekelijkse hoorcolleges van 2 uren en wekelijkse

Nadere informatie

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Competentieprofiel kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Generieke Competenties... 2 Affiniteit met kaderlidmaatschap... 2 Sociale vaardigheden... 2 Communicatie... 2 Lerend vermogen... 3 Initiatiefrijk... 3

Nadere informatie

Toetsplan Masteropleiding Midden-Oosten Studies

Toetsplan Masteropleiding Midden-Oosten Studies Toetsplan Masteropleiding Studies 2017-2018 JAAR 1 semester 1 Blok 1 Blok 2 vaktitel vakcode week 1-7 colleges week 8/9/10 (her)toetsing week 11-17 colleges week 18/19/20 (her)toetsing Conflicten in het

Nadere informatie

Eindverslag stage jaar 1

Eindverslag stage jaar 1 Eindverslag stage jaar 1 In de stagegids jaar 1 kun je alle achtergrondinformatie over de stage vinden. In de bijlage van de stagegids staat ook een overzicht (tabel) met alle documenten die van belang

Nadere informatie

BASISCOMPETENTIES VOOR FACILITATOREN

BASISCOMPETENTIES VOOR FACILITATOREN BASISCOMPETENTIES VOOR FACILITATOREN ACHTERGROND De International Association of Facilitators (IAF) is een internationale organisatie met als doel om de kunst en de praktijk van het professioneel faciliteren

Nadere informatie

IN DE LUWTE OF IN DE WIND? Reflecties op ontwikkeling van scholen

IN DE LUWTE OF IN DE WIND? Reflecties op ontwikkeling van scholen IN DE LUWTE OF IN DE WIND? Reflecties op ontwikkeling van scholen 1 OPZET Regelluw met welk doel? Onderwijskwaliteit: wie bepaalt dat? Naar scholen als lerende organisaties Condities: Een visie op innovatie

Nadere informatie

Morele leerprocessen in Communities of Practice. Onderzoekslijn 3

Morele leerprocessen in Communities of Practice. Onderzoekslijn 3 Morele leerprocessen in Communities of Practice Onderzoekslijn 3 Onderzoekslijn 3 ProSense Versterking van het bewustzijn van leerkrachten van hun moreel- pedagogisch handelen 1. Welk type ontwikkeling

Nadere informatie

Geestig Omgaan met (ongewenst) gedrag van kinderen in groep

Geestig Omgaan met (ongewenst) gedrag van kinderen in groep Geestig 2017 Omgaan met (ongewenst) gedrag van kinderen in groep basisprincipes van het scheppen van een positief klimaat, het bieden van structuur en herstelgericht reageren op ongewenst gedrag YES I

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Grenzen stellen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Grenzen stellen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar DOELSTELLINGEN Ouders zijn zich bewust van de grenzen die zij stellen als het gaat om vakantie, relaties, alcohol/drugs en geloof. Ouders bespreken welke grenzen hun kinderen opzoeken rondom deze thema

Nadere informatie

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties leergang hbo+ Start 9 april 2013 + Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties & Mensen die krachtig zijn, creëren krachtige organisaties. Deze leergang gaat hierover. Over de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Persoonsvorming en identiteitsontwikkeling: (hoe) doe je dat op school?

Persoonsvorming en identiteitsontwikkeling: (hoe) doe je dat op school? Persoonsvorming en identiteitsontwikkeling: (hoe) doe je dat op school? LKCA - Cultuurdag VO 16 november 2017 Monique Volman Agenda 1.De termen: persoonsvorming, subjectivering, Bildung, enz. 2.Identiteitsontwikkeling

Nadere informatie

Creativiteit, kun je dat afdwingen?

Creativiteit, kun je dat afdwingen? Creativiteit, kun je dat afdwingen? Over procesgerichte didactiek, de didactiek van creativiteit, eigenaarschap en betrokkenheid www.kunstedu.nl procesgerichte didactiek proces van de kunstenaar zelf ondergaan

Nadere informatie

Een pedagoog is er altijd op uit de eigen regie te stimuleren

Een pedagoog is er altijd op uit de eigen regie te stimuleren Inspiratie voor hbo zorg en welzijn Informele zorg & Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht Een pedagoog is er altijd op uit de eigen regie te stimuleren Een pedagoog is er altijd op uit de eigen regie te

Nadere informatie

Project Wanda. 3 februari 2012

Project Wanda. 3 februari 2012 Project Wanda 3 februari 2012 Wanda-project Arteveldehogeschool = promotor VBJK = partner-ontwikkelaar Waarderen analyseren daden Importeren Franse reflectiemethodiek Analyse de pratiques vertaling naar

Nadere informatie

ECTS-fiche. Graduaat Sociaal-Cultureel werk Samenwerkingsvaardigheden. Lestijden. Ingeschatte totale studiebelasting (in uren) 1 Mogelijkheid tot

ECTS-fiche. Graduaat Sociaal-Cultureel werk Samenwerkingsvaardigheden. Lestijden. Ingeschatte totale studiebelasting (in uren) 1 Mogelijkheid tot ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Module Code Lestijden Studiepunten Ingeschatte totale studiebelasting (in uren) 1 Mogelijkheid tot Graduaat Sociaal-Cultureel werk Samenwerkingsvaardigheden AC2 40

Nadere informatie

VAN MORELE STRESS NAAR EEN CULTUUR VAN MORELE VEERKRACHT. TETRA-Project

VAN MORELE STRESS NAAR EEN CULTUUR VAN MORELE VEERKRACHT. TETRA-Project VAN MORELE STRESS NAAR EEN CULTUUR VAN MORELE VEERKRACHT TETRA-Project 2016-2018 MORELE STRESS Morele stress is het wrange gevoel dat je ervaart wanneer je je waarden en visie op goede zorg niet in de

Nadere informatie

Tendensen bevraging docenten

Tendensen bevraging docenten Tendensen bevraging docenten Docenten werden aan de hand van een vragenlijst bevraagd. Het competentieprofiel omgaan met kansarmoede voor lerarenopleiders (zie kader) vormde hiervoor de basis, maar het

Nadere informatie

Morele Ontwikkeling van Jongeren. Hanze Jeugdlezing 2012

Morele Ontwikkeling van Jongeren. Hanze Jeugdlezing 2012 Morele Ontwikkeling van Jongeren Hanze Jeugdlezing 2012 Wiel Veugelers Universiteit voor Humanistiek Universiteit van Amsterdam Opbouw verhaal Wat is morele ontwikkeling? Wat leert onderzoek over morele

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Handreiking toelichting bij descriptoren NLQF

Handreiking toelichting bij descriptoren NLQF Handreiking toelichting bij descriptoren NLQF CONTEXT Context Instroom Een bekende, stabiele leef- en leeromgeving. 1 Een herkenbare leef- en werkomgeving. Tussen niveau 1 en 2 is geen verschil in context;

Nadere informatie

TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid

TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid Training voor medewerkers die binnen hun bedrijf als vertrouwenspersoon optimaal willen functioneren. Training vertrouwenspersonen

Nadere informatie

De kunst jezelf en anderen te leiden

De kunst jezelf en anderen te leiden 4D organisatieontwikkeling & opleiding individu groep taak context TGI-opleiding 2016 2018 De kunst jezelf en anderen te leiden 1 TGI, de kunst jezelf en anderen te leiden Als leidinggevende, projectleider,

Nadere informatie

Hieronder wordt de procedure voor de beoordeling van de bekwaamheid van de student in de beroepspraktijk kort weergegeven.

Hieronder wordt de procedure voor de beoordeling van de bekwaamheid van de student in de beroepspraktijk kort weergegeven. Procedure en criteria voor het beoordelen van studenten in de beroepspraktijk Hieronder wordt de procedure voor de beoordeling van de bekwaamheid van de student in de beroepspraktijk kort weergegeven.

Nadere informatie

De kunst jezelf en anderen te leiden

De kunst jezelf en anderen te leiden 4D organisatieontwikkeling & opleiding individu groep taak context TGI-opleiding 2015 2017 De kunst jezelf en anderen te leiden 1 TGI, de kunst jezelf en anderen te leiden Als leidinggevende, projectleider,

Nadere informatie

Bijlage cursusomschrijvingen. Pedagogiek vanuit ecologisch perspectief Master

Bijlage cursusomschrijvingen. Pedagogiek vanuit ecologisch perspectief Master Bijlage cursusomschrijvingen Pedagogiek vanuit ecologisch perspectief Master 2017-2018 Titel Collegejaar 2017-2018 Eindportfolio Cursuscode Cursusnaam Aantal EC's Voertaal Werkvormen: Werkvorm Eindportfoliogesprek

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid JOUW ROL ALS TRAINER Het klinkt misschien overbodig om het te hebben over de rol die je hebt bij het beïnvloeden van het denken en doen van anderen in groepssituaties. Iedereen weet toch wel wat die rol

Nadere informatie

trainingsaanbod nederland

trainingsaanbod nederland trainingsaanbod nederland Als alles al gezegd is of als er juist niks gezegd kan worden omdat het te moeilijk is om te spreken dan is er altijd nog de muziek Muziek is de vrijheid om jezelf uit te drukken

Nadere informatie

talentstimuleren.nl CREATIEF DENKEN Ik kom met originele oplossingen en bedenk vernieuwende ideeën

talentstimuleren.nl CREATIEF DENKEN Ik kom met originele oplossingen en bedenk vernieuwende ideeën Ik kom met originele oplossingen en bedenk vernieuwende ideeën Ik let op (onopvallende) details en voeg details toe aan eerdere ideeën Ik zie meerdere denkrichtingen en verander flexibel van denkrichting

Nadere informatie

DNA van het (team)leiderschap. Regie nemen over je eigen professionalisering

DNA van het (team)leiderschap. Regie nemen over je eigen professionalisering DNA van het (team)leiderschap Regie nemen over je eigen professionalisering Wie zijn wij? Leezan van Wijk Schoolleider Directeur SRVO Frank Looijen Directeur Mollerlyceum Bestuurslid NvS 2 1. Hoe pak je

Nadere informatie

Bacheloropleiding Ecologische Pedagogiek

Bacheloropleiding Ecologische Pedagogiek Bijlage Cursusbeschrijvingen Bacheloropleiding Ecologische Pedagogiek Deeltijd 2015 2016 Hogeschool Utrecht, Utrecht, augustus 2015 Titel Opleidingsvariant Afstudeeronderzoek Deeltijd Collegejaar 2015-2016

Nadere informatie

Competentieprofiel Supervisoren NVRG

Competentieprofiel Supervisoren NVRG Inleiding In dit competentieprofiel worden de competenties beschreven waarover een door de NVRG erkende supervisor moet beschikken. De competenties vormen de basis van de Richtlijn Draaiboek Supervisorenopleiding

Nadere informatie

Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team?

Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team? Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team? Leidinggevenden in het mbo hebben tijdens de werkplaats van SOM op 20 september gespard en ervaringen uitgewisseld over dagelijkse dilemma s rondom

Nadere informatie

Effectieve samenwerking: werken in driehoeken

Effectieve samenwerking: werken in driehoeken Effectieve samenwerking: werken in driehoeken Werken in driehoeken is een wijze van samenwerking die in elke organisatie en in elk netwerk mogelijk is. Het maakt dat we kunnen werken vanuit een heldere

Nadere informatie

Academie voor Sociale Studies. Minor Licht Verstandelijk Beperkt

Academie voor Sociale Studies. Minor Licht Verstandelijk Beperkt Academie voor Sociale Studies Minor Licht Verstandelijk Beperkt Leerplanschema minor LVB Minor LVB Periode 1/3 Periode 2/4 Inleiding De minor Licht Verstandelijk Beperkt biedt een inspirerend en intensief

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

Competenties. van de rondleider in kunst en -historische musea. De competenties zijn verdeeld over vier hoofdcategorieën.

Competenties. van de rondleider in kunst en -historische musea. De competenties zijn verdeeld over vier hoofdcategorieën. Competenties van de rondleider in kunst en -historische musea Verwijzing naar deze lijst: Schep, M., Van Boxtel, C., & Noordegraaf, J. (2017). Competent museum guides: defining competencies for use in

Nadere informatie

ITT/HU Beoordelingscriteria praktijk Fase 1 (jaar 1)

ITT/HU Beoordelingscriteria praktijk Fase 1 (jaar 1) ITT/HU Beoordelingscriteria praktijk 2018-2019 Fase 1 (jaar 1) Kerntaak 1: Pedagogische adequaat handelen: opbouwende relatie met kinderen ontwikkelen, leiding geven aan de groep, zorgen voor een goed

Nadere informatie

De magie van Florerend Verkennen Geknipt om te bouwen aan zelfsturing. Intro

De magie van Florerend Verkennen Geknipt om te bouwen aan zelfsturing. Intro De magie van Florerend Verkennen Geknipt om te bouwen aan zelfsturing Door Pepijn Happel Intro We zijn zo gewend te focussen op wat niet werkt, daarbij geholpen door traditionele probleemoplossende methoden,

Nadere informatie

Coachcenter Competenties

Coachcenter Competenties Coachcenter Competenties Introductie Gedurende de opleiding ontwikkel je een negental competenties welke in combinatie naar onze mening onmisbaar zijn om op professioneel niveau en met impact te kunnen

Nadere informatie

In je element met wie je bent!

In je element met wie je bent! In je element met wie je bent! SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Conferentie 'Bijzonder Begaafd' 28 september 2016 - Nieuwegein Desirée Houkema Doelen workshop Bewuste aandacht voor persoonlijke

Nadere informatie

MULTIPERSPECTIVITEIT EN ERFGOEDEDUCATIE

MULTIPERSPECTIVITEIT EN ERFGOEDEDUCATIE MULTIPERSPECTIVITEIT EN ERFGOEDEDUCATIE Carla van Boxtel Meerstemmig erfgoed - 8 juni 2016 Genk MULTIPERSPECTIVITEIT Vormen van multiperspectiviteit Het belang van multiperspectiviteit Didactiek PERSPECTIEVEN

Nadere informatie

inhoud Stimuleren van zorgethische cultuur binnen een woonzorgcentrum: Ervaringen vanuit trial & error Wat is stimul? Waar staan we voor?

inhoud Stimuleren van zorgethische cultuur binnen een woonzorgcentrum: Ervaringen vanuit trial & error Wat is stimul? Waar staan we voor? Stimuleren van zorgethische cultuur binnen een woonzorgcentrum: Ervaringen vanuit trial & error Joke Lemiengre en Leentje De Wachter 11-12-17 Symposium Ruimte voor relaties ethisch verantwoorde ouderenzorg

Nadere informatie

PROCESDOEL 1 VRIJ EN ZELFSTANDIG LEREN DENKEN EN HANDELEN

PROCESDOEL 1 VRIJ EN ZELFSTANDIG LEREN DENKEN EN HANDELEN PROCESDOEL 1 VRIJ EN ZELFSTANDIG LEREN DENKEN EN HANDELEN Bijzondere procesdoelen 1.1. Groei naar volwassenheid 1.2. Zelfstandig denken 1.3. Zelfstandig handelen 1.4. Postconventionele instelling 1.1 Groei

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Pedagogiek op maat helpt co nc n re c et Deelsessie 12

Pedagogiek op maat helpt co nc n re c et Deelsessie 12 Pedagogiek op maat helpt concreet Deelsessie 12 Voorstellen Ank Greijmans José Reijntjens Carolien Hamer Warme Professional Brede concensus dtht dat het opvoeden van jonge kinderen in de kinderopvang een

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Dubbel bijzondere leerlingen. Lilian Snijders

Dubbel bijzondere leerlingen. Lilian Snijders Dubbel bijzondere leerlingen Lilian Snijders Doelen workshop Je weet... wat de term dubbel bijzonder betekent vanuit welke visie begeleiding effectief vormgegeven kan worden wat de uitgangspunten zijn

Nadere informatie

In je element met wie je bent!

In je element met wie je bent! In je element met wie je bent! SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Middagconferentie - juni 2016 Passend onderwijs voor begaafde leerlingen Doelen workshop Bewuste aandacht voor persoonlijke

Nadere informatie

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! 2019 Hilvaria Studio s Ik kies voor mezelf, omdat werk geen corset mag worden waarin ik me gevangen voel en van waaruit

Nadere informatie

5,5. Betoog door S woorden 10 juli keer beoordeeld. Nederlands

5,5. Betoog door S woorden 10 juli keer beoordeeld. Nederlands Betoog door S. 1508 woorden 10 juli 2016 5,5 1 keer beoordeeld Vak Nederlands INSTITUTE FOR GRADUATE STUDIES & RESEARCH (IGSR) (email: igsr@uvs.edu) IGSR GEBOUW (STAATSOLIEGEBOUW), UNIVERSITEITSCOMPLEX,

Nadere informatie

De Klankhof t Kofschip waar iedereen tot zijn recht komt

De Klankhof t Kofschip waar iedereen tot zijn recht komt Positionering De Klankhof en t Kofschip, Etten-Leur Kernwoorden: Je mag er zijn Vertrouwen Positief kijken naar jezelf en anderen Meervoudige intelligentie Samen de merkbelofte van De Klankhof t Kofschip:

Nadere informatie