B&W-Aanbiedingsformulier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B&W-Aanbiedingsformulier"

Transcriptie

1 B&W.nr , d.d. 23 september 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Voornemen om de Leidse Sport Federatie te erkennen als adviesraad voor de sport BESLUITENBehoudens advies van de commissie 1 Het voornemen uit te spreken de Leidse Sport Federatie te erkennen als adviesraad op het terrein van de georganiseerde en ongeorganiseerde sport; 2 Aan deze erkenning vooralsnog de volgende voorwaarden te verbinden: a Alle Leidse sportverenigingen zijn automatisch lid van de Leidse Sport Federatie (tenzij zwaarwegende redenen zich daar tegen verzetten). b Om het draagvlak te vergroten wordt het bestuur uitgebreid naar 9 leden. c De samenstelling van het bestuur dient representatief te zijn voor de aangesloten sportverenigingen en/of sporten. d Er wordt afgezien van belangenbehartiging van individuele sportverenigingen. e De Leidse Sport Federatie past de statuten aan de nieuwe situatie aan. 3 De voorgenomen erkenning te bespreken met de Leidse Sport Federatie op de Algemene Ledenvergadering van 8 oktober 2008; 4 Een definitief besluit te nemen over deze erkenning op basis van de uitkomsten van het overleg met de Leidse Sport Federatie; 5 Gelijktijdig met het definitieve besluit over deze erkenning een verordening voor de adviesraad voor de sport vast te stellen waarin in ieder geval het volgende wordt geregeld: a De taken van de adviesraad b De onderwerpen waarover advies wordt gevraagd c De procedure van vragen en behandelen van advies Samenvatting Het College van Burgemeester en Wethouders is voornemens om de Leidse Sport Federatie te erkennen als adviesorgaan voor de sport. Hierover zal met de Leidse Sport Federatie worden gesproken op de algemene leden vergadering van 8 oktober Op basis van de uitkomsten van dit overleg zal het College een definitief besluit nemen.

2 Voornemen om de Leidse Sport Federatie te erkennen als adviesraad voor de sport (23 september 2008) 1 1 Inleiding Op 2 december 2004 heeft de Gemeenteraad van Leiden een besluit genomen over de toekomst van de adviesraden (RV ). Dit besluit komt in hoofdlijnen op het volgende neer: - Adviesraden adviseren in principe aan een en het zelfde bestuursorgaan, te weten het College van Burgemeester en Wethouders - Adviesraden dienen gevraagd en ongevraagd te kunnen adviseren - Adviezen van adviesraden en de reactie van het College van B&W daarop worden ter kennisname aan de Raad gestuurd - Het College te verzoeken te adviseren over de toekomst van een aantal adviesraden waaronder de Leidse Sportfederatie De Leidse Sport Federatie heeft naar aanleiding van dit besluit de wethouder Sport verschillende malen verzocht om de positie van de Leidse Sport Federatie te verhelderen. Door verschillende omstandigheden, waaronder de werkdruk en de oplossing van een aantal slepende dossiers op het terrein van de sport, heeft dit vraagstuk tot nu onvoldoende prioriteit gehad. Wel hebben er in de afgelopen jaren verschillende oriënterende gesprekken plaatsgevonden tussen de wethouder Sport en de Leidse Sport Federatie over de wenselijkheid en de mogelijkheid van een adviesraad voor de sport. Naar aanleiding hiervan heeft de wethouder sport de Leidse Sport Federatie begin 2008 uitgenodigd om zelf met een standpunt te komen over haar toekomstige rol en positie. De Leidse Sport Federatie heeft bij brief van 11 april 2008 aan dit verzoek voldaan. Bij het formuleren van een voorstel voor een adviesorgaan voor de sport is zoveel mogelijk aangesloten bij de bestaande situatie in Leiden en het standpunt van de Leidse Sport Federatie. 2 Standpunt Leidse Sport Federatie Het standpunt van de Leidse Sport Federatie dat is neergelegd in de brief van 11 april 2008 komt in hoofdlijnen op het volgende neer: - Een onafhankelijke adviesraad voor de sport adviseert alleen over algemene beleidsaangelegenheden, zodat andere taken op het gebied van de sport door andere koepelorganisaties vervuld zullen worden. Dat komt de transparantie voor zowel de gemeente als de sportverenigingen niet ten goede. - Een adviesorgaan dat een binding heeft met de (georganiseerde) sport kan breed gedragen adviezen uitbrengen. Dat vermindert het aantal losse adviezen van de verschillende sportverenigingen. - De verenigingsstructuur van de Leidse Sport Federatie biedt in beginsel de binding met de aangesloten sportverenigingen. In de praktijk behoeft de wederzijdse binding tussen bestuur en leden van de Leidse Sport Federatie versterking - Het College dient zich uit te spreken welk (type) problemen voor advies worden voorgelegd. Dat behoren geen problemen van individuele sportverenigingen te zijn. - Het College dient zich uit te spreken over de procedure die gehanteerd wordt om de adviezen te verwerken.

3 2 3 Voorbeelden van adviesorganen voor de sport bij andere gemeenten Een groot aantal gemeenten in Nederland kent in de een of andere vorm een adviesraad voor de sport. In het onderstaande overzicht zijn de belangrijkste kenmerken van deze adviesraad opgenoemd op het gebied van de bestuurlijke positionering, de formele structuur, de reikwijdte, de adviestaken en de samenstelling. 3.1 Bestuurlijke positionering - In bijna alle gevallen adviseren de adviesraden aan het College van B&W (Utrecht, Delft en Culemborg). - In een aantal gevallen wordt geadviseerd aan de vakwethouder Sport (Den Haag). 3.2 Formele structuur - In de meeste gevallen gaat het om een onafhankelijke raad die is ingesteld door het College van B&W (Den Haag, Amsterdam en Culemborg). Dat kan een formele rechtspersoon zijn zoals een stichting, maar dat hoeft niet. - In een aantal gevallen is het adviesorgaan niet ingesteld door het College van B&W, maar vervult een reeds bestaande stichting of vereniging deze rol (Delft en Utrecht). 3.3 Reikwijdte - De reikwijdte van de adviesraad bij de verschillende gemeenten loopt sterk uit een. Het gaat veelal niet alleen om advisering, maar ook om verenigingsondersteuning, het organiseren van activiteiten en de begeleiding van talenten en topsporters. Het terrein van de advisering loopt uit een van alleen de georganiseerde sport tot en met alles wat met recreatie en bewegen te maken heeft. De gemeenten Den Haag en Utrecht hebben een adviesorgaan voor de sport met heel uitgebreide en diverse taken. De adviesorganen van de gemeenten Delft en Culemborg beperken zich vrijwel geheel tot het geven van adviezen. 3.4 De adviestaken - Het gaat in alle gevallen om gevraagd en ongevraagd adviseren over algemene sportaangelegenheden - Niet tot de taak behoren specifieke aangelegenheden voor specifieke sportverenigingen (geen belangenbehartiging) 3.5 Samenstelling - De samenstelling van het adviesorgaan hangt samen met de formele structuur die is gekozen. De belangrijkste verschillen zijn als volgt. - Onafhankelijk adviesorgaan ingesteld door College (Den Haag, Amsterdam en Culemborg) - Leden worden benoemd door het College. - Mensen nemen zitting op persoonlijke titel (zonder last of ruggespraak) - Vereniging (Delft en Utrecht)

4 - De gemeente heeft geen directe bemoeienis met de samenstelling van de adviesraad en de samenstelling van de statuten. Wel kan de gemeente voorwaarden stellen aan een vereniging om als adviesorgaan erkend te worden. - Bij een vereniging vormt de algemene ledenvergadering het hoogste orgaan. - Het bestuur is verantwoording schuldig aan de algemene ledenvergadering. 4 De Leidse situatie De gemeenteraad heeft op 4 december 1981 de Leidse Sport Federatie als inspraakorgaan voor de sport benoemd. Dit model had namelijk de overgrote voorkeur van de sportverenigingen in Leiden. Door het raadsbesluit van 2 december 2004 is het besluit van 4 december 1981 echter komen te vervallen. Bij het formuleren van het nieuwe voorstel voor een adviesorgaan voor de sport is zoveel mogelijk aangesloten bij de bestaande situatie in Leiden en het standpunt van de Leidse Sport Federatie zoals verwoord in de brief van 11 april Het voorstel is om de Leidse Sport Federatie de rol van adviesraad voor de sport te laten vervullen. Deze keuze heeft de volgende gevolgen: - Bestuurlijke positionering - Advies wordt uitgebracht aan het College van Burgemeester en Wethouders. - Formele structuur - De Leidse Sport Federatie is een vereniging. - Dat biedt de volgende voordelen: - De verenigingsstructuur biedt de potentiële binding met de sportverenigingen. - Er vindt minder versnippering plaats van taken over verschillende koepels. - Het College benoemt niet de leden van de adviesraad en heeft geen formele bemoeienis met de statuten. - Het College kan wel voorwaarden stellen aan de Leidse Sport Federatie om als adviesraad te worden erkend. - Reikwijdte - De georganiseerde sport - De ongeorganiseerde sport - De taken - Gevraagd en ongevraagd adviseren over algemene sportaangelegenheden. - Het College verzoekt in ieder geval om advies in de volgende gevallen: - De uit te brengen beleidsnota s op het gebeid van de georganiseerde en ongeorganiseerde sport. - Algemene tariefmaatregelen - Het jaarplan sportaccommodaties - Projecten die van groot belang zijn voor de sport(infrastructuur)

5 - Het organiseren van de uitreiking van de Leidse sportprijzen 4 5 Verordening adviesorgaan voor de sport Om de Leidse Sport Federatie als adviesorgaan voor de sport te kunnen laten functioneren is het noodzakelijk om een verordening op te stellen waarin de rechten en plichten van het College en de Leidse Sport Federatie worden vastgelegd. In de verordening van de adviesraad voor de sport dienen in ieder geval de volgende zaken te worden geregeld: - De taken van het adviesorgaan - De onderwerpen waarover om advies wordt gevraagd - De procedure van vragen en behandelen van advies 6 Voorwaarden voor erkenning als adviesraad voor de sport Om de Leidse Sport Federatie als adviesorgaan voor de sport te erkennen worden vooralsnog de volgende voorwaarden gesteld: - Alle Leidse sportverenigingen zijn automatisch lid van de Leidse Sport Federatie (tenzij zwaarwegende redenen zich daar tegen verzetten). - De sportvereniging dient statutair gevestigd te zijn in Leiden, aangesloten te zijn bij een erkende sportbond en geen winstoogmerk hebben. - Om alle taken te kunnen uitvoeren en het draagvlak te vergroten wordt het bestuur uitgebreid b.v. van 5 naar 9 leden - Het bestuur moet representatief zijn voor de aangesloten sportverenigingen en/of sporten. - Er wordt afgezien van belangenbehartiging van individuele sportverenigingen. - De Leidse Sport Federatie past de statuten aan de nieuwe situatie aan. 7 Vervolgprocedure De voorgenomen erkenning zal worden besproken met de Leidse Sport Federatie op de algemene ledenvergadering van 8 oktober Op basis van de uitkomsten van dit overleg zal het College een definitief voorstel worden voorgelegd dat zal zijn voorzien van een verordening van het adviesorgaan van de sport.

De Wsw-raad wordt na één jaar geëvalueerd.

De Wsw-raad wordt na één jaar geëvalueerd. GEWIJZIGD EXEMPLAAR Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 95/2008 15 mei 2008 SZW/BB 2008/84-84 Verordening Wsw-raad Aan de Raad der gemeente Haarlem Inhoud van het voorstel Per 1 januari

Nadere informatie

Samenvatting: Advies:

Samenvatting: Advies: College V200900311 Onderwerp: Brede sportcommissie Samenvatting: Inleiding: Op 15 november 2008 is door uw college het convenant met de sportraad opgezegd. Aan een drietal oud-bestuursleden van de sportraad

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Wsw-raad

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Wsw-raad Onderwerp Verordening Wsw-raad Nota van B&W Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. P. Haker Telefoon 5114039 E-mail: phaker@haarlem.nl Reg.nr. SZW/BB/2008/84084 Bijlage A B & W-vergadering van 13 mei

Nadere informatie

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad;

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad; 0 BESLUIT Nr. MO/2009/243320 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake ; gelet

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 november 2016

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 november 2016 Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2017 De raad van de gemeente Helmond Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 november 2016 Gelet op artikel 147 Gemeentewet, artikel 47 Participatiewet,

Nadere informatie

in te stellen een Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie onder de navolgende bepalingen:

in te stellen een Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie onder de navolgende bepalingen: Instellingsbesluit Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie Burgemeester en wethouders besluiten: in te stellen een Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie onder de navolgende bepalingen: Waar in

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; De raad van de gemeente Menterwolde; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; gelet op artikel 2.1.3 van de Wmo 2015; gelet op artikel 47 van de Participatiewet; BESLUIT: Vast

Nadere informatie

besluit: vast te stellen de Verordening Cliëntenparticipatie gemeente Heerde 2009

besluit: vast te stellen de Verordening Cliëntenparticipatie gemeente Heerde 2009 Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 13 oktober 2009; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, artikel 47 van de Wet werk en bijstand, artikel 12 van de

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught De gemeenteraad van de gemeente Vught, Gelezen het collegevoorstel van 11 juli 2017, Gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 lid 3 van de Wet

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 122443 17 juli 2017 Regeling Brede Raad 010 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL incl erratum 15 november Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL incl erratum 15 november Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0111 incl erratum 15 november 2011 Rv. nr.: 11.0111 B en W-besluit d.d.: 4-10-2011 B en W-besluit nr.: 11.0979 Naam programma: Cultuur, sport en recreatie Onderwerp: Wijziging Subsidieverordening

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C& E

2007. Nr. : Dnst. : C& E 2007. Nr. : 07.0152 Dnst. : C& E Definitieve vaststelling van het eindrapport fase 1 Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Gemeente Leiden (aangepast scenario). Leiden, 27 november 2007. Op 4 juli 2006

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0020 Rv. nr..: 10.0020 B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: 10.0129 Naam programma +onderdeel: 8. Cultuur, Sport en Recreatie Onderwerp: Evaluatie Topsportbeleid 2006 2008

Nadere informatie

h. Adviesraad: de in artikel 3 lid 5 genoemde en door het college in te stellen adviesraad

h. Adviesraad: de in artikel 3 lid 5 genoemde en door het college in te stellen adviesraad Gemeente Epe Raadsbesluit 2016 registratienummer: 2016-10950 DE RAAD DER G E M E E N T E E P E gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr. 2016-10950 d.d. gelet op artikel 149 Gemeentewet

Nadere informatie

Flexibele adviseringsstructuur sociaal domein 1

Flexibele adviseringsstructuur sociaal domein 1 Flexibele adviseringsstructuur sociaal domein 1 Inleiding Met de decentralisaties in het sociaal domein heeft de gemeente de verantwoordelijkheid gekregen voor de zorg en ondersteuning van een grotere

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel klankbordgroepen

Initiatiefvoorstel klankbordgroepen Initiatiefvoorstel klankbordgroepen Inleiding In Langedijk lopen momenteel een aantal grote, ingrijpende projecten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van door de gemeente ingestelde klankbordgroepen. Daarnaast

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012 Algemene informatie Gegevens van de regeling Bestuursorgaan dat regeling vaststelde Gemeenteraad van Zaltbommel d.d. 13 september 2012 Officiële

Nadere informatie

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling.

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling. Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 12.00268 vergaderdatum raad 1 maart 2012 jaar/nummer P. Melzer

Nadere informatie

Economisch hart van de Kempen *R *

Economisch hart van de Kempen *R * Economisch hart van de Kempen *R2013.038* Nummer : R2013.038/Z120000763 Onderwerp : Aanwijzing lokale publieke media-instelling Aan de raad Samenvatting Zowel Stichting Streekomroep De Kempen als Stichting

Nadere informatie

Korte inhoud voorstel

Korte inhoud voorstel 53 Gemeente Bloemendaal Raadsvergadering : 18 september 2008 Nummer : 53 Commissie : Commissie Samenleving Portefeuillehouder : wethouder mr. V.H. Bruins Slot Afdeling : III-Publiekszaken - Opsteller :

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders dd 18 november 2014, nr. ;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders dd 18 november 2014, nr. ; Gemeenteblad nr. 173, 11 december 2014 Nr. DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders dd 18 november 2014, nr. ; gelet op het advies van de Cliëntenraad; gelet op artikel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0072 Rv. nr..: 08.0072 B&W-besluit d.d.: 15-07-2008 B&W-besluit nr.: 08.0653 Naam programma +onderdeel: Programma 1, Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Verklaring omtrent de representativiteit

Nadere informatie

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Lansingerland; Besluit(en) - In te stemmen met de Verordening Rekenkamer Lansingerland

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Lansingerland; Besluit(en) - In te stemmen met de Verordening Rekenkamer Lansingerland Gemeente Lansingerland Raadsbesluiten d.d. 24/05/2007 Raadsbesluit BR0700047 Besluitnr. 2007/74 Datum Raad 24 mei 2007 Agendapunt 13 Behandelend ambtenaar Kees van 't Hart 4074 Kees.van.t.hart@lansingerland.nl

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1996 378 Wet van 3 juli 1996, houdende algemene regels over de advisering in zaken van algemeen verbindende voorschriften of te voeren beleid van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening Adviesraad Sociaal Domein

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening Adviesraad Sociaal Domein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rijswijk. Nr. 91877 7 juli 2016 Verordening Adviesraad Sociaal Domein De gemeenteraad van Rijswijk, Bijeen in openbare vergadering op 5 juli 2016 Gelezen het

Nadere informatie

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN De raad van de gemeente... overwegende dat er een verordening adviesraad sociaal domein moet komen, gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 derde

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 9 oktober 2007 Nummer voorstel: 2007/113

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 9 oktober 2007 Nummer voorstel: 2007/113 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 9 oktober 2007 Nummer voorstel: 2007/113 Voor raadsvergadering d.d.: 23-10-2007 Agendapunt: 14

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WACHTEBEKE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WACHTEBEKE STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WACHTEBEKE Gelet op de cultuurpactwet van 16/7/1973, waarbij de Gemeentebesturen een beroep moeten doen op bestaande of op te richten organen en structuren met het oog

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0042 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0042 B&W-besluit d.d.: 29-04-2008 B&W-besluit nr.: 08.0392 Naam programma +onderdeel: Sport, Cultuur en Recreatie Onderwerp: (Her)benoeming van leden van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD 2015 BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving...

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs

Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs Raadsvoorstel tot definitief besluit bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs Nummer Datum 24 mei 2005 Verantwoordelijk portefeuillehouder : de heer J.F. Scheerstra Medeverantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

Verordening overleg Lokaal Educatief Beleid voor 0-27 jarigen

Verordening overleg Lokaal Educatief Beleid voor 0-27 jarigen CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR6434_1 12 juli 2016 Verordening overleg Lokaal Educatief Beleid voor 0-27 jarigen HOOFDSTUK 1 BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen In deze verordening

Nadere informatie

Verordening Sociale Adviesraad Waalwijk 2016

Verordening Sociale Adviesraad Waalwijk 2016 De raad van de gemeente Waalwijk; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 maart 2016; Gelet op de Gemeentewet, artikel 149 en gelet op de cliënten- en burgerparticipatie

Nadere informatie

Gemeentebestuur. Aan de Gemeenteraad

Gemeentebestuur. Aan de Gemeenteraad Gemeentebestuur Aan de Gemeenteraad Nr. * Datum 27 december 2006 C Onderwerp burgerparticipatie Wet maatschappelijke o 1. Aanleiding Op grond van de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

'b1>...~ Gemeente. ~'1',"Emmen ~ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

'b1>...~ Gemeente. ~'1',Emmen ~ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Jaar Raad categorie/ agendanr. B. en W. 2016 RA16.0126 A 8 16/939 ~ 'b1>...~ Gemeente ~'1',"Emmen ~ Gewijzigd Reglement inzake samenstelling, taak en bevoegdheden van de adviescommissie voor

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0165 Rv. nr.: 09.0165 B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 B&W-besluit nr.: 09.1553 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit: Regie op maat. Onderwerp: Ter beschikking stellen krediet ter

Nadere informatie

E E R H U C3 O W A A R D

E E R H U C3 O W A A R D Raadsvergadsrlng: 2 1 APR 2QQI j R c-?!uit: e 5v>\ oy>\c-.^ c '~^, x yu Vc\ a -/ -J A< ~L\ (Vc.-:sto!n!j'nn-Fr:_, E E R H U C3 O W A A R D J ~"0' ^ *"* KJ Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp 5 2008-038 Verordening

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Jan Burger, loco Bert van den Brand, loco Wil Kosterman Hans Marchal Algemeen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0004., d.d. 12-1-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Advies aanbesteding accountant BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Kennis te nemen van het aan de Gemeenteraad uit te brengen

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw)

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

Verordening Participatieraad werk, inkomen, jeugd en zorg Leidschendam-Voorburg

Verordening Participatieraad werk, inkomen, jeugd en zorg Leidschendam-Voorburg GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leidschendam-Voorburg Nr. 234069 29 december 2017 Verordening Participatieraad werk, inkomen, jeugd en zorg Leidschendam-Voorburg De raad van de gemeente

Nadere informatie

Geschillencommissie. Artikel 1 : Definities. Organisatie

Geschillencommissie. Artikel 1 : Definities. Organisatie Reglement Geschillencommissie Artikel 1 : Definities Organisatie Bestuur Commissie lndiener Klacht Geschil Medewerker Privacygevoelige gegevens : de werkorganisatie van wooncorporatie Thuisvester (hierna:

Nadere informatie

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tynaarlo, hierna te noemen burgemeester en wethouders

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tynaarlo, hierna te noemen burgemeester en wethouders Convenant adviesraad Platteland en Kleine kernen Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tynaarlo, hierna te noemen burgemeester en wethouders en Het adviesorgaan Platteland en Kleine

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN ADVIES WOONINC. o 1

REGLEMENT RAAD VAN ADVIES WOONINC. o 1 REGLEMENT RAAD VAN ADVIES WOONINC. o 1 Juni 2015 Inhoud pagina 1 Vaststelling en reikwijdte reglement 3 2 Samenstelling en (her)benoeming 3 3 Voorzitter 4 4 Secretariaat 5 5 Vergaderingen 5 6 Taken en

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Berg en Dal 2016

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Berg en Dal 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Berg en Dal. Nr. 86694 29 juni 2016 Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Berg en Dal 2016 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begrippen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 januari 2016 nr. 3.C.1;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 januari 2016 nr. 3.C.1; Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Tiel De raad van de gemeente Tiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 januari 2016 nr. 3.C.1; gelet op artikel 47 van de

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie

Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie Inhoud 1.Statutair doel... 3 2. Bevoegdheid... 3 3.Samenstelling... 3 4. Werking... 5 1. Statutair doel Artikel 1: De bevolking zal via de adviesraad lokale

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal domein van de gemeenten Rheden en Rozendaal

Verordening Adviesraad Sociaal domein van de gemeenten Rheden en Rozendaal CVDR Officiële uitgave van Rheden. Nr. CVDR352188_2 5 september 2017 Verordening Adviesraad Sociaal domein van de gemeenten Rheden en Rozendaal De raad van de gemeente Rheden; gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Statuten gemeentelijk beweeg- en sportplatform

Statuten gemeentelijk beweeg- en sportplatform 1. Erkenning Statuten gemeentelijk beweeg- en sportplatform Artikel 1 De gemeente erkent en richt een gemeentelijk beweeg- en sportplatform op. De gemeenteraad en het College van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

opgave raakt de sportraad die met ingang van 2016 volledig gekort wordt op het budget,

opgave raakt de sportraad die met ingang van 2016 volledig gekort wordt op het budget, DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum Ons kenmerk Begrotingsprogramma Betreft 15 december 2015 SPD/1538156 Economie, sport en cultuur Sportraad nieuwe

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Verordening Brede Raad Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de concerndirecteur Maatschappelijke Ontwikkeling van 20 april 2015, nummer

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Inleiding. Preambule De Participatieraad heeft als visie: iedere burger van de gemeente Heerenveen moet zijn of haar leven op eigen wijze kunnen inrichten

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 april 2010

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 april 2010 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 april 2010 10.0410 Opheffen enkele parkeerplaatsen Raamsteeg en Aalmarkt Op 8 december 2009 heeft het college besloten voornemens te

Nadere informatie

Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen

Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 06.1256 d.d. 7 november 2006 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgangspunten voor een Adviesraad WMO Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1.a. voor inspraak vast te stellen

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie sociaal domein gemeente Mook

Verordening cliëntenparticipatie sociaal domein gemeente Mook Verordening cliëntenparticipatie sociaal domein gemeente Mook en Middelaar 2016 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door

Nadere informatie

Gemeente Albrandsuudard

Gemeente Albrandsuudard RAADSBESLUIT / VERORDENING Onderwerp Verordening Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard 2015 Commissie Datum vergadering/ agendanummer Kenmerk 988205 De raad van de gemeente Albrandswaard gelezen het

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, Wmo en Jeugdwet gemeente Kampen

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, Wmo en Jeugdwet gemeente Kampen Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, Wmo en Jeugdwet gemeente Kampen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Neerijnen

Raadsvoorstel. Neerijnen Raadsvoorstel Aan : De gemeenteraad Datum vergadering : 5 februari 2015 Agenda nummer : 2015-1-18283 Portefeuillehouder : Burgemeester L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen Onderwerp : Aanwijzen Stichting Regio

Nadere informatie

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Gemeente Haarlem Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Verordening nr. Datum in werking 15 Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. bijstand: het ambtelijke

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie ISD Bollenstreek 2015

Verordening cliëntenparticipatie ISD Bollenstreek 2015 De raad van de gemeente ; Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek van ; Gelet op de Gemeenschappelijke Regeling van de Intergemeentelijke Sociale

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Bekrachtigd door gemeenteraad in zitting van 19 april 2007 1 STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Hoofdstuk 1: DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: De gemeentelijke sportraad heeft in het algemeen tot

Nadere informatie

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Toelichting over de behandeling van: Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Van: Commissie voor bezwaarschriften d.d. 13 juni

Nadere informatie

Beleidsregels adviescommissies gemeente Voorschoten

Beleidsregels adviescommissies gemeente Voorschoten CVDR Officiële uitgave van Voorschoten. Nr. CVDR163506_1 13 april 2018 Beleidsregels adviescommissies gemeente Voorschoten Het college van burgemeester en wethouders Overwegende dat het wenselijk is regels

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder:

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Klachtencommissie Wij proberen al onze klanten zo snel en correct mogelijk te helpen. Er gaat daarbij helaas wel eens wat mis. Indien er in uw ogen door ons fouten worden gemaakt, zullen we die zo snel

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet;

gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet; De raad van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van het college van 16 september 2008; gelezen het advies van de algemene raadscommissie van ; gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp. Verordening Wmo-raad Sociaal Domein Bloemendaal Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal;

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp. Verordening Wmo-raad Sociaal Domein Bloemendaal Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal; Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 22 december 2016 Commissievergadering d.d. : 14 december 2016 Commissie : Commissie Samenleving Portefeuillehouder : wethouder T. van Rijnberk Programmaonderdeel

Nadere informatie

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg No. 2007/JKNE/123168 Onderwerp: Regeling Adviesraad Wmo. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg; Overwegende dat het wenselijk is ten behoeve van de beleidsvorming en de uitvoering van de

Nadere informatie

18 nov Postreg.nr. Directeur: Tel.nr K. Burger

18 nov Postreg.nr. Directeur: Tel.nr K. Burger Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer V.2008-114 Datum: Behandelend F.A. Linthorst ambtenaar 18 nov. 2008 Postreg.nr. Directeur: Tel.nr 0345-636292 K. Burger ONDERWERP: Adviesraad Wet maatschappelijke

Nadere informatie

\ gemeente voerendaal

\ gemeente voerendaal \ gemeente voerendaal Raadhuisplein i T 045-575 33 99 6367 ED Voerendaal F 045-575 11 9s Postbus 23000 E info@voerendaai.nl 6367 ZG Voerendaal W voerendaal.nl De fractie van de PvdA Voerendaal t.a.v. de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar bijlagenr. categorie/agendanr. corsanr A 6 RA Onderwerp: Formalisering Jongerenraad Emmen

Raadsvoorstel. jaar bijlagenr. categorie/agendanr. corsanr A 6 RA Onderwerp: Formalisering Jongerenraad Emmen Raadsvoorstel jaar bijlagenr. categorie/agendanr. corsanr. 2004 16 A 6 RA04.003 Onderwerp: Formalisering Jongerenraad Emmen Portefeuillehouder: J. Holman Dienst: OCSW Afdeling: WEL Steller: H.W. Tack ((0591)68

Nadere informatie

Verordening rekenkamer Giessenlanden 2017

Verordening rekenkamer Giessenlanden 2017 Verordening rekenkamer Giessenlanden 2017 Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. college: college van burgemeester en wethouders; b. commissie: commissie voor de rekenkamer

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Verordening adviesraad Sociaal Domein Urk Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het Regius College Schagen

Klokkenluidersregeling. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het Regius College Schagen Klokkenluidersregeling Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het Regius College Schagen Versie: 18 november 2014 Inhoud INLEIDING...3 INTERNE PROCEDURE VOOR HET

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Bekendmaking vaststelling beleid Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend de beleidsregel Klachtenregeling ongewenst gedrag voor de decentrale overheid 2017" vast te stellen. De nieuwe beleidsregel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

SAMENVATTING Instemmingsgeschil PO - artikel 10 onder h WMS (overdracht van de school)

SAMENVATTING Instemmingsgeschil PO - artikel 10 onder h WMS (overdracht van de school) SAMENVATTING 105648-13.03 Instemmingsgeschil PO - artikel 10 onder h WMS (overdracht van de school) De gemeente, waar de stichting het bevoegd gezag is van tien openbare basisscholen, wordt opgedeeld over

Nadere informatie

Memorie van antwoord. Convenant actieve informatieplicht

Memorie van antwoord. Convenant actieve informatieplicht Memorie van antwoord Aan : de leden van de gemeenteraad Van : het college van burgemeester en wethouders en de griffier Datum : 26 januari 2015 Onderwerp : memorie van antwoord bij Nota geheimhouding,

Nadere informatie

rv 129 Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn nr Plan Onderwijs in Allochtone Levende Talen. Den Haag, 8 juni 1999 Aan de gemeenteraad

rv 129 Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn nr Plan Onderwijs in Allochtone Levende Talen. Den Haag, 8 juni 1999 Aan de gemeenteraad rv 129 Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn nr. 906059 Den Haag, 8 juni 1999 Aan de gemeenteraad Plan Onderwijs in Allochtone Levende Talen. Inleiding Op 1 augustus 1998 is de wet op het onderwijs in allochtone

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Afsluiten convenant Integrale en structurele aanpak verenigingsondersteuning BESLUITEN

Afsluiten convenant Integrale en structurele aanpak verenigingsondersteuning BESLUITEN B&W-nr.: 06.1475 d.d. 12-12-2006 1 Onderwerp Afsluiten convenant Integrale en structurele aanpak verenigingsondersteuning BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. in te stemmen met het afsluiten

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Papendrecht

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Papendrecht Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Papendrecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

GEMEENTE SLUIS KLACHTENREGELING GEMEENTE SLUIS. gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en Hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht;

GEMEENTE SLUIS KLACHTENREGELING GEMEENTE SLUIS. gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en Hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht; GEMEENTE SLUIS DE RAAD VAN DE GEMEENTE SLUIS; KLACHTENREGELING GEMEENTE SLUIS gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en Hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht; BESLUIT vast te stellen de volgende

Nadere informatie

Stichting Sirius Reglement Raad van Toezicht

Stichting Sirius Reglement Raad van Toezicht Stichting Sirius Reglement Raad van Toezicht Stichting Sirius Openbaar primair onderwijs Amsterdam Zuidoost Versie: 2014-04-14 Inhoudsopgave 1 Reglement voor de Raad van Toezicht... 3 Artikel 1 - Begripsbepalingen...

Nadere informatie

vast te stellen de Interne klachtenregeling gemeente het Bildt:

vast te stellen de Interne klachtenregeling gemeente het Bildt: Interne klachtenregeling gemeente het Bildt Het college van burgemeester en wethouders van het Bildt; - gelet op de bepalingen van Titel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 121 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Verordening Participatieraad Sociaal Domein 2015 gemeente Losser

Verordening Participatieraad Sociaal Domein 2015 gemeente Losser CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR371829_1 8 november 2016 Verordening Participatieraad Sociaal Domein 2015 gemeente Losser De raad van de gemeente Losser; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 De raad, het college, de burgemeester en de gemeenteambtenaar, belast met de heffing van gemeentelijke belastingen, van de gemeente Maassluis; ieder voor zoveel het hun bevoegdheden

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1190699 Datum: 1 april 2015 Behandeld door: G.C. Sweers-Hoogland/ A.B. Visser Afdeling / Team: Raadsgriffie / Onderwerp: 1. 2. Herbenoeming voorzitter

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 december 2011;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 december 2011; Nummer 15-01.2012 (gewijzigd) De raad van de gemeente Eemsmond Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 december 2011; Gelezen het erratum van het college van burgemeester

Nadere informatie

Gelet op artikel 14 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer,

Gelet op artikel 14 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer, Voorstel aan Provinciale Staten Van Fractievoorzittersoverleg Vergadering Oktober 2016 Nummer 6943 Onderwerp Wijziging Verordening Programmaraad Randstedelijke Rekenkamer 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Publiekszaken : M.A. Wong Chung Voorstel aan de raad Onderwerp Programma : Verordening

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 december 2017

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 De raad van de gemeente Leusden; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 gelet op artikel 2.1.3, derde lid van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015,

Nadere informatie