Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN"

Transcriptie

1 B&W-nr.: d.d Onderwerp Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV 1. Bijgaande brief met de daarin geformuleerde verwerking van de op 29 maart 2005 ingediende amendementen 1 en 2 op de detailhandelsstructuurvisie vast te stellen; 2. Deze brief ter kennis te brengen aan de commissie Economie en Verkeer en aan de gemeenteraad met het voorstel om in te stemmen met de in de bijgaande brief geformuleerde verwerking van de amendementen in de detailhandelsstructuurvisie. Samenvatting In de vergadering van 29 maart 2005 heeft de gemeenteraad de Detailhandelsstructuurvisie Leiden vastgesteld (RV ), waarbij 2-tal amendementen en 1 motie zijn aanvaard. Ten aanzien van amendement 2, ingediend door de fracties van CDA, Groen Links, Christenunie en LWG/De Groenen, heeft aansluitend technisch overleg plaats gevonden over de inpassing ervan. Dit aangezien er enige begripsverwarring bleek te bestaan over uitleg, formulering en bedoeling van het amendement. Ten aanzien van de verwerking van het amendement heeft het technisch overleg met de betreffende fractievoorzitters ertoe geleid dat er eenduidigheid bestaat omtrent de juiste inpassing ervan en betreffende fractievoorzitters kunnen instemmen met de voorgestelde verwerking daarvan in het betreffende raadsbesluit In overleg met de raadsgriffier stelt het college de gemeenteraad voor om bij ingekomen brief de aangepaste formulering van de oorspronkelijke besluittekst vast te stellen, voor wat betreft de onderdelen l en ll. De onderdelen lll t/m V worden niet geraakt door het betreffende amendement en blijven ongewijzigd.

2 RAADSAANBIEDINGSFORMULIER Raad/Cie EV REG.NR: Voorstel van : W.v.d.Poel B&W Telefoon : 7122 Portefeuillehouder(s : A.C. Geertsema ) w.vander.poel@leiden.nl Datum B&W : 23 augustus 2005 Titel: Verwerking amendementen 1 en 2 besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden Voorstel: 1. In te stemmen met de in bijgaande brief van het college geformuleerde verwerking van de op 29 maart 2005 ingediende amendementen op de detailhandelsstructuurvisie. Korte inhoud document: In de vergadering van 29 maart 2005 heeft de gemeenteraad de Detailhandelsstructuurvisie Leiden vastgesteld (RV ), waarbij 2 amendementen en 1 motie zijn aanvaard. Naar aanleiding hiervan heeft technisch overleg over de inpassing van de amendementen plaats gevonden. Het blijkt dat er enige begripsverwarring is en dat voor met name de ontwikkelingen in de nieuwe ROC locatie achter station Lammenschans verduidelijking nodig is. In het amendement wordt Centrum Zuid geschrapt uit de wijkwinkelcentra en toegevoegd bij de buurtwinkelcentra. Echter in de detailhandelsstructuurvisie wordt onder Centrum Zuid het gebied rond de Garenmarkt, Korevaarstraat verstaan. In het amendement wordt de Herenstraat bedoeld. Dit misverstand is rechtgezet. In het amendement werd voorts als mening uitgesproken dat er vanwege de structuur en verkeersaantrekkende werking slechts kleinschalige detailhandelsontwikkelingen gewenst zijn rond station Lammenschans. Echter op dit moment loopt er een procedure voor de nieuwe ROC locatie aan station Lammenschans. In deze ontwikkeling wordt ook voorzien in een supermarkt binnen het nieuw te bouwen scholencomplex. Door een aantal ondernemers uit de Professorenwijk is in een zienswijze aangegeven dat zij graag mee zouden verhuizen naar het de locatie ten zuiden van het station Lammenschans. Dit was de reden dat in de visie zoals die behandeld is in de gemeenteraad Lammenschans was toegevoegd aan de wijkwinkelcentra. In het amendement komt deze locatie niet meer terug bij de buurtwinkelcentra, waaraan geen aanvullende eisen meer worden gesteld. In de besluittekst is de locatie wel weer terug komen onder 2c. Over de nadere invulling van deze locatie zal de raad besluiten bij de bestemmingsplanprocedure. Ten aanzien van perifere detailhandel is nog actueel dat in het kader van de behandeling van de nota ruimte in de Tweede Kamer een motie is ingediend door de leden Bochove, Geluk, Van As en Verdaas waarin de regering verzocht wordt de provincies gezamenlijke richtlijnen op te laten stellen met betrekking tot branchebeperkingen voor perifere detailhandel, die vervolgens door de minister worden geaccordeerd. Deze motie is aangenomen. In het Inter Provinciaal Overleg staat dit onderwerp inmiddels op de agenda. Soort onderwerp: (I/M/B) Ter kennisname en ter besluitvorming Deadline behandeling raad Financiële consequenties Commissie: (naam commissie) d.d. (datum commissie) Gemeenteraad d.d. (datum raad) Griffie: par. d.d. Naam: Tst 516 adres:

3 Aan de leden van de gemeenteraad Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus PC Leiden Telefoon Contactpersoon Doorkiesnummer Ons kenmerk W.v.d.Poel Onderwerp Detailhandelsstructuurvisie verwerking amendementen 1 en 2 bij RV Datum 23 augustus 2005 Geachte leden van de gemeenteraad, Op 29 maart j.l. heeft uw raad de detailhandelsstructuurvisie vastgesteld. Hierbij is door de fracties van CDA, Groen Links, Christenunie en LWG/De Groenen een amendement ingediend. Naar aanleiding hiervan heeft technisch overleg over de inpassing van het amendement plaats gevonden. Het blijkt dat er enige begripsverwarring is en dat voor met name de ontwikkelingen in de nieuwe ROC locatie achter station Lammenschans verduidelijking nodig is. In het amendement wordt Centrum Zuid geschrapt uit de wijkwinkelcentra en toegevoegd bij de buurtwinkelcentra. Echter in de detailhandelsstructuurvisie wordt onder Centrum Zuid het gebied rond de Garenmarkt, Korevaarstraat verstaan. In het amendement wordt de Herenstraat bedoeld. Dit misverstand is rechtgezet. In het amendement werd voorts als mening uitgesproken dat er vanwege de structuur en verkeersaantrekkende werking slechts kleinschalige detailhandelsontwikkelingen gewenst zijn rond station Lammenschans. Echter op dit moment loopt er een procedure voor de nieuwe ROC locatie aan station Lammenschans. In deze ontwikkeling wordt ook voorzien in een supermarkt binnen het nieuw te bouwen scholencomplex. Door een aantal ondernemers uit de Professorenwijk is in een zienswijze aangegeven dat zij graag mee zouden verhuizen naar het de locatie ten zuiden van het station Lammenschans. Dit was de reden dat in de visie zoals die behandeld is in de gemeenteraad Lammenschans was toegevoegd aan de wijkwinkelcentra. In het amendement komt deze locatie niet meer terug bij de buurtwinkelcentra, waaraan geen aanvullende eisen meer worden gesteld. In onderstaande besluittekst stellen wij voor de locatie wel weer terug te laten komen onder 2c. Over de nadere invulling van deze locatie zal de raad besluiten bij de bestemmingsplanprocedure. Ten aanzien van perifere detailhandel is nog actueel dat in het kader van de behandeling van de nota ruimte in de Tweede Kamer een motie is ingediend door de leden Bochove, Geluk, Van As en Verdaas waarin de regering verzocht wordt de provincies gezamenlijke richtlijnen op te laten stellen met betrekking tot branchebeperkingen voor perifere detailhandel, die vervolgens door de minister worden geaccordeerd. Deze motie is aangenomen. In het Inter Provinciaal Overleg staat dit onderwerp inmiddels op de agenda.

4 Tenslotte heeft de wethouder EGTV tijdens de behandeling van de detailhandelsstructuurvisie in de raad toegezegd de richtlijn dat in wijkwinkelcentra minimaal 2 aanvullende supermarkten zijn in die zin te nuanceren dat er ook sprake kan zijn van 1 grotere supermarkt. Rekening houdend met al het voorgaande verzoeken wij u in te stemmen met de volgende besluittekst: Besluit I. Als hoofdelementen van het structuurbeleid detailhandel de volgende onderwerpen vast te stellen; a) Uitbouw van de recreatieve winkelfunctie van de binnenstad van Leiden door verbetering van de ruimtelijk economische structuur, faciliteren van marktinitiatieven en optimaliseren van bereikbaarheid en parkeren; 1 b) Winkelvoorzieningen buiten de aangegeven structuur worden niet versterkt. Voor winkelclusters die hun functie verliezen wordt een actief beleid gevoerd gericht op functiewijzing en het tegengaan van verloedering. In de praktijk zal dit er op neer komen dat het normale onderhoud zal worden gepleegd, maar ook dat als er geen draagvlak meer is voor winkels in het betreffende gebied, de bestemmingsplannen het mogelijk maken de functie te veranderen naar andere activiteiten dan detailhandel. c) Vermindering van het supermarktaanbod in de binnenstad ten gunste van de distributieve mogelijkheden in de wijkcentra. Vrijkomende winkel- en parkeerruimte kan worden benut ten gunste van de regionale en recreatieve functie van de binnenstad. d) Toevoegen van een grote supermarkt met groot assortiment en diensten of vergroten van de bestaande supermarkt met groot assortiment en diensten aan het Kooiplein en consolidatie van de Kopermolen. 2 e) Thematische ontwikkelingen detailhandel op het gebied van wonen en overige grootschalige ontwikkelingen in volumineuze artikelen in hoofdzaak over laten aan en aan laten sluiten bij Meubelplein en Baanderij in Leiderdorp en de Rijnekeboulevard in Zoeterwoude. Met dien verstande dat aan de Lammenschansweg en op het gebied tegenover de Groenoordhallen ook deze detailhandelsontwikkelingen kunnen plaats vinden. 3 f) Per stadsdeel wordt voorzien in één of meer volwaardige bouwmarkt(en), met uitzondering van stadsdeel midden. In stadsdeel West wordt er naar gestreefd de bestaande activiteit aan de Hoge Mors te verplaatsen. 4 II. Als beleidskader voor het ruimtelijke planologisch beeld de volgende uitgangspunten te hanteren: a) Binnenstad: alle vormen van detailhandel zijn toegestaan, geen oppervlakte- of branchebeperkingen. 5 b) Wijkwinkelcentra (Kopermolen, Luifelbaan, Stevensbloem, Kooiplein, Diamantplein, Centrum Zuid): detailhandel met een wijkverzorgend karakter. De omvang van een wijkwinkelcentrum wordt gerelateerd aan de specifieke situatie (indicatieve berekening). Als richtlijn kan worden bepaald dat er 2 elkaar aanvullende supermarkten zijn of één grotere. Als supermarkten groter zijn dat m2 vvo hebben deze een sterke wijkoverstijgende functie en maken heroverweging van de wijkwinkelstructuur noodzakelijk. 6 c) Als buurtwinkelcentra worden erkend het Wagnerplein, Herenstraat en Winkelcentrum Meerburg. Aan de zuidkant van station de Lammenschans bij de ontwikkeling van het nieuwe ROC mag een buurtwinkelcentrum ontstaan met kleinschalige detailhandel. Aan deze buurtwinkelcentra worden geen aanvullende eisen gesteld, maar deze behoren tot de detailhandelsstructuur en verdienen dus in standhouding en realisering. Over de invulling van dit nieuwe buurtwinkelcentrum zal de raad besluiten bij de bestemmingsplanprocedure voor de ROC locatie. 7 1 (groot) schalige is geschrapt. 2 Leiden Noord is vervangen door Kooiplein 3 Morspoort is geschrapt 4 Tekst van amendement 1 van RV Morspoort is geschrapt als binnenstadslocatie. 6 Lammenschans en Wagnerplein zijn geschrapt. Centrum Zuid is gehandhaafd. Richtlijn supermarkt genuanceerd. 7 Nieuw ingevoegd

5 d) Op basis van een verwacht aantal inwoners in 2010 van in Leiden bedraagt de distributieve ruimte voor dagelijkse goederen m2. Deze ruimte wordt als volgt ingezet: Luifelbaan m2, Kooiplein m2, Diamantplein m2, Lammenschans m2, Wagnerplein 900 m2. e) Periferie: bij voorkeur te bestemmen voor de perifere branches. Dit zijn recreatie, mobiliteit en woon- en leefomgeving of de lijst, zoals deze naar aanleiding van de motie Van Bochove c.s. (Tweede Kamer, vergaderjaar , nr. 121) bij de behandeling van de nota ruimte in de Tweede Kamer aangenomen, door de provincies zal worden opgesteld. Het betreft de locaties bij de Lammenschansweg en de Willem de Zwijgerlaan bij de Groenoordhallen. 8 Wij stellen u voor in te stemmen met de bovenstaande geformuleerde verwerking van de amendementen in het raadsbesluit. Het college van burgemeester en wethouders, de Secretaris de Burgemeester 8 Vernummerd en aangevuld met motie Van Bochove c.s.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. B E S L U I T:

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. B E S L U I T: 2006. Nr. : 06.0110. Dnst. : BOWO Zienswijzen op de Regionale Detailhandelsstructuurvisie. Leiden, 5 september 2006 Met de vaststelling van de nota Ruimte door de Tweede Kamer wordt het locatiebeleid voor

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 05.0158. Dnst. : BOWO Instellen "voorziening Bls-gelden". Leiden, 6 december 2005. 2005. Op 23 december 2004 hebben het Rijk, het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland en de gemeente Leiden het Convenant

Nadere informatie

B&W-nr.: d.d

B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 05.1527 d.d. 20-12-2005 Onderwerp Erratum op raadsvoorstel en concept raadsbesluit: Tweede Bestuursovereenkomst RijnGouweLijn-Oost (concept Versie 0.12 d.d. 16 november 2005), regelende de afspraken

Nadere informatie

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA.

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA. 2005. Nr. : 05.0100. Dnst. : CS Opheffing IZA-regeling. Leiden, 20 september 2005. De (politieke) besluitvorming omtrent het nieuwe zorgstelsel, inclusief de nieuwe Zorgverzekeringswet, is inmiddels zo

Nadere informatie

Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN

Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS Onderwerp Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN 1. Het bijgaande verkeersbesluit tot: het instellen van een parkeerverbodszone in de Zuidhoven te weten de Akkerhof,

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO

2005. Nr. : Dnst. : BOWO Nr. : 05.0033. Dnst. : BOWO 2005. Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van 81 appartementen gelegen in het plan Roomburg aan

Nadere informatie

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005.

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. 2005. Nr. : 05.157. Dnst. : BOWO Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende die schade lijdt

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 07.1097, d.d. 6 november 2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Stagebeleid; afdoen motie 10 van 14 november 2006 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EP 1. Een informatiedag over stagemogelijkheden

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005.

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005. Nr. : 05.0052. Dnst. : BOWO Nota Vermogensbeheer Grondzaken. 2005. Leiden, 22 april 2005. De nota Vermogensbeheer maakt onderdeel uit van het grondbeleid zoals dat momenteel wordt ontwikkeld binnen de

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING 2007. Nr. : 07.0021 Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari 2007. SAMENVATTING Wij stellen u voor om een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen als bedoeld in artikel 21

Nadere informatie

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005.

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005. 2005. Nr. : 05.0087. Dnst. : BOWO Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van koop- en huurwoningen in Roomburg (deelplan Historie)

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

tijdelijke milieustraat in het stadsdeel BESLUITEN

tijdelijke milieustraat in het stadsdeel BESLUITEN B&W-nr.: 07.0151 d.d. 13-2-2007 Onderwerp Wijze van afdoening van motie 11 begrotingsbehandeling 2006: tijdelijke milieustraat in het stadsdeel BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VM Bijgevoegde

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0305, d.d. 31 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Oprichting N.V. Beheer Openbare Ruimte BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Behoudens advies van de Ondernemingsraad als

Nadere informatie

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 96 99 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: 05.0270 d.d. 08-03-2005. Vaststelling beleidsregel Sociaal-medische indicatie kinderopvang.

BESLUITEN. B&W-nr.: 05.0270 d.d. 08-03-2005. Vaststelling beleidsregel Sociaal-medische indicatie kinderopvang. B&W-nr.: 05.0270 d.d. 08-03-2005 Onderwerp Vaststelling beleidsregel Sociaal-medische indicatie kinderopvang. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie WOWZ 1. Ter uitvoering van het beleid Sociaal-medische

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0165 Rv. nr.: 09.0165 B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 B&W-besluit nr.: 09.1553 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit: Regie op maat. Onderwerp: Ter beschikking stellen krediet ter

Nadere informatie

Notitie Definitie perifere detailhandel

Notitie Definitie perifere detailhandel Notitie Definitie perifere detailhandel Gemeente Apeldoorn Eenheid Ruimtelijke Leefomgeving Mei 2013 2 Inleiding In februari 2010 is door de gemeenteraad het nieuwe beleidskader voor perifere en grootschalige

Nadere informatie

Gebiedskoers Detailhandel Overschie. Gemeente Rotterdam

Gebiedskoers Detailhandel Overschie. Gemeente Rotterdam Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in 4 2.1 Burgemeester Baumannlaan 4 2.2 Abtsweg 4 2.3 Park Zestienhoven

Nadere informatie

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005.

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005. 2005. Nr. : 05.0086. Dnst. : BOWO Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van koopwoningen in Roomburg (deelplan Historie) aan

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart 2014

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart 2014 BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 maart 2014 nummer: 2014_BW_00154 Onderwerp Instellen van beroep tegen reactieve aanwijzing provincie die gericht is tegen het bestemmingsplan Bedrijventerrein Oosthoutlaan

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Het opnieuw vaststellen van de Categorieënlijst verklaring van geen bedenkingen 1- Notagegevens Notanummer 2017-000574 Datum 14-04-2017 Programma: 05 Ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma Raadsvergadering, 2 februari 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Economisch Actie Programma Nr.: 369 Agendapunt: Voorbespreking & 15 Datum: 19 januari 2010 Onderdeel raadsprogramma: Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00638 Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname Beknopte samenvatting Het college wordt voorgesteld

Nadere informatie

Wijziging beleidsregels Nachtwinkels

Wijziging beleidsregels Nachtwinkels Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijziging beleidsregels Nachtwinkels Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir / B. van Hees Samenvatting Naar aanleiding van de discussie met

Nadere informatie

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 22 oktober 2008 heeft uw Raad een aantal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop.

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 22 oktober 2008 heeft uw Raad een aantal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop. Directie Bestuursstaf Ingekomen stuk D2 (PA 17 december 2008) Kabinet en Bestuursondersteuning Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024)

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand Behoudens advies van de commissie B&W-nr.: 07.0466 d.d. 8-5-2007 Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand BESLUITEN 1. Het Reglement burgerlijke stand 2007 vast te stellen, waarin is opgenomen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0004., d.d. 12-1-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Advies aanbesteding accountant BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Kennis te nemen van het aan de Gemeenteraad uit te brengen

Nadere informatie

Een proef met een digitaal burgerpanel in Leiden BESLUITEN

Een proef met een digitaal burgerpanel in Leiden BESLUITEN B&W-nr.: 05.0938 d.d. 23-08-2005 Onderwerp Een proef met een digitaal burgerpanel in Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV 1) In te stemmen met een proef met een digitaal burgerpanel

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Vergadering: 7 oktober 2013

Aan de gemeenteraad Vergadering: 7 oktober 2013 Aan de gemeenteraad Vergadering: 7 oktober 2013 Nummer: 9A Tubbergen, 27 september 2013 Onderwerp: Vaststellen van het beleidskader voor de toepassing van de Kwaliteitsimpuls groene omgeving KGO. Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. een regionaal budgethouderschap stedelijke vernieuwing wenselijk is,

ONTWERPBESLUIT. een regionaal budgethouderschap stedelijke vernieuwing wenselijk is, BIJLAGE ONTWERPBESLUIT De Regioraad van de stadsregio Rotterdam, overwegende dat ; een regionaal budgethouderschap stedelijke vernieuwing wenselijk is, de regioraad op 23 juni 2004 het regionaal beleidskader

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

13raad

13raad Agendapunt commissie: Steller telefoonnummer email Joyce van Doremalen 3417 jdo@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Winkeltijdenverordening. aan de gemeenteraad A. Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/10489 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/3128 B&W d.d. 15-5-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86..

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86.. Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/14233 B&W d.d. START 4 september 2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C& E

2007. Nr. : Dnst. : C& E 2007. Nr. : 07.0152 Dnst. : C& E Definitieve vaststelling van het eindrapport fase 1 Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Gemeente Leiden (aangepast scenario). Leiden, 27 november 2007. Op 4 juli 2006

Nadere informatie

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal.

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal. Nr. : 06.0006. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Trafolocatie. Leiden, 24 januari 2006. 2006. Wij stellen uw raad voor om het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

beantwoording schriftelijke vragen Nijmeegse Fractie inzake de woonfunctie in bestemmingsplannen

beantwoording schriftelijke vragen Nijmeegse Fractie inzake de woonfunctie in bestemmingsplannen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen Nijmeegse Fractie inzake de woonfunctie in bestemmingsplannen Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 1031 BW-nummer

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 05.0359 d.d. 15-03-2005 Onderwerp Intentieverklaring ten behoeve van moskeerealisatie op/nabij de dr. van Voorthuijsenlocatie, aan de Willem de Zwijgerlaan BESLUITEN Behoudens advies van de commissie

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Someren, 2e partiële herziening, bedrijfswoningen Vlasakkers Soort: Besluitvormend Opsteller: W.J.H.M. van Soerland Portefeuillehouder:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 11.0418, d.d. 19 april 2011 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Bed & Breakfast Beleid Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. de beleidsnotitie Bed & Breakfast Beleid gemeente Leiden vast

Nadere informatie

Wijziging statuten Alliantie voortgezet onderwijs

Wijziging statuten Alliantie voortgezet onderwijs Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijziging statuten Alliantie voortgezet onderwijs Programma Onderwijs BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting De stichting Alliantie Voortgezet

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 10.0116. Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042

RAADSVOORSTEL 10.0116. Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042 RAADSVOORSTEL 10.0116 Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042 Naam programma +onderdeel: Bereikbaarheid Onderwerp: Besluitvorming ten aanzien van het advies Sleutel tot een

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015

Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015 Vr-IMl GEMEENTE U T R E C H T S E H E U V E L R U G Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 3 maart 2015 Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015 Nummer raadsvoorstel 2015-133 Bijbehorend

Nadere informatie

1) Akkoord te gaan met bijgaande schriftelijke reactie gericht aan de gemeenteraadsfractie van het CDA.

1) Akkoord te gaan met bijgaande schriftelijke reactie gericht aan de gemeenteraadsfractie van het CDA. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Vragen in het kader van art. 38 reglement van orde inzake een lift t.b.v. de Stadsschouwburg. Registratienummer 30804 Portefeuillehouders A.J.F.M. Hirdes, G.

Nadere informatie

HOLLAND ZUID 1 6 JULI Gedeputeerde Staten. provincie. Raad van Schiedam Postbus EA SCHIEDAM

HOLLAND ZUID 1 6 JULI Gedeputeerde Staten. provincie. Raad van Schiedam Postbus EA SCHIEDAM Gedeputeerde Staten provincie HOLLAND Contact mw L.M.P. Berkemeijer T 070-441 83 72 l.berkemeijer@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T070-441 6611 www.zuid-holland.nl Raad van

Nadere informatie

Bergen op Zoom. Aan het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom. Betreft: ontwikkeling de Zeeland. Bergen op Zoom, 18 maart 2015

Bergen op Zoom. Aan het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom. Betreft: ontwikkeling de Zeeland. Bergen op Zoom, 18 maart 2015 Bergen op Zoom CDA fractie p/a Iepenlaan 2, 4661 WN Halsteren cda-boz@home.nl www.cda-boz.nl Aan het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom Betreft: ontwikkeling de Zeeland Bergen op Zoom, 18 maart

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0690, d.d. 23 juni 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Voortgangsrapportage project Biodiversiteits-actieplan Lekker groen in en om Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Raadsbrief social return en verdringing

Raadsbrief social return en verdringing Collegevoorstel Openbaar Onderwerp en verdringing Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 10 februari j.l. heeft de raad de motie Houd social return on investment ook echt

Nadere informatie

Voorstel aan Gemeenteraad

Voorstel aan Gemeenteraad Gemeente Sittard-Geleen Voorstel aan Gemeenteraad Reg.nummer: 1295562 Leidend programma Omgeving Onderwerp Bestemmingsplan huis- en tuinboulevard Voorstel 1. De nota van zienswijzen vast te stellen. 2.

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2014/483107 Besluitnummer: 38 6.3 Onderwerp: Verzoek in het kader van het veegbestemmingsplan buitengebied Venweg 10 Grashoek

Nadere informatie

Bergen op Zoom. Aan het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom. Betreft: procedures rond uitbreiding m 2 detailhandel de Zeeland

Bergen op Zoom. Aan het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom. Betreft: procedures rond uitbreiding m 2 detailhandel de Zeeland Aan het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom Betreft: procedures rond uitbreiding m 2 detailhandel de Zeeland Bergen op Zoom, 25 april 2017 Geacht College, De Zeeland breidt uit en lijkt niet

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake Bowling Menken

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake Bowling Menken Behoudens advies van de commissie ROWR B&W-nr.: 05.0389 d.d. 15-03-2005 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake Bowling Menken BESLUITEN 1. De beantwoording van de schriftelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 4

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 4 Raadsvoorstel Agenda nr. 4 Onderwerp: Vaststellen gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling ODZOB Soort: Besluitvormend Opsteller: P.M.H. van Mil Portefeuillehouder: L.J.M. van de Moosdijk Zaaknummer: SOM/2015/025786

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Zienswijze windvisie Provincie Gelderland

Zienswijze windvisie Provincie Gelderland Openbaar Onderwerp Zienswijze windvisie Provincie Gelderland Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer Portefeuillehouder H.Tiemens Samenvatting De Provincie heeft als uitwerking op

Nadere informatie

N. van der Vlist BESLUITEN

N. van der Vlist BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Beschikbaar stellen krediet tbv huisvesting fractiekamers en griffie. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 03.0259/10

Nadere informatie

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013 Onderwerp Inspanningen voor startende ondernemers besluiten:behoudens advies van de commissie 1. De brief vast te stellen inzake Inspanningen voor startende ondernemingen,

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik'

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-088 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening

Nadere informatie

Openbaar. Brief van de PvdA-fractie over klantenwervers en straatverkoop. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel.

Openbaar. Brief van de PvdA-fractie over klantenwervers en straatverkoop. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief van de PvdA-fractie over klantenwervers en straatverkoop Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting De fractie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 31 maart 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00258 Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren -naam

Nadere informatie

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders;

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; Raadsgriffie De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; 1 3 0 A G H fddor P 2 De gemeentesecretaris; _.... Bezoekadres: De directie; Raadhuisplein 1 De clustermanagers;

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Dank voor uw brief en uw belangstelling voor ons streven om de ontwikkeling van het Dorpshart op een goede wijze af te ronden.

Dank voor uw brief en uw belangstelling voor ons streven om de ontwikkeling van het Dorpshart op een goede wijze af te ronden. College gemeente Renswoude Nummer 163408/163470 Datum 15 maart 2017 Behandeld door J. van Dijk Doorkiesnummer 0318-578159 E-mail j.v.dijk@renswoude.nl Onderwerp Alternatief plan afronding Dorpshart Aan:

Nadere informatie

Ontheffing Winkeltijdenwet voor opening op zon- en feestdagen als avondwinkel voor supermarkt Dirk vd Broek. Besluitenlijst d.d. d.d.

Ontheffing Winkeltijdenwet voor opening op zon- en feestdagen als avondwinkel voor supermarkt Dirk vd Broek. Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS-SI-RE Ontheffing Winkeltijdenwet voor opening op zon- en feestdagen als avondwinkel voor supermarkt Dirk vd Broek 1- Notagegevens

Nadere informatie

inzake ontwikkelingen en financiële problemen bij ROC Leiden vast te stellen;

inzake ontwikkelingen en financiële problemen bij ROC Leiden vast te stellen; B en W-nummer CB 15.0212; besluit d.d. 17-2-2015 Onderwerp Vaststellen brief aan de raad en de beantwoording op schriftelijke vragen van raadslid J. Gilissen (VVD) d.d. 13 februari 2015 en schriftelijke

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden:

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden: 2006. Nr. : 06.0111. Dnst. : ID 1e Wijziging gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland. Leiden, 19 september 2006. In 2004 hebben de toenmalige 16 deelnemende gemeenten de gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd.

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 28 januari 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006 ~. Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 Voorstenr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006, Vaststelling intememeentelijk DlÎmtelijk structuurplan voor de gemeenten Obdam Wester

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Verordening uitsluitend recht inzameling wit- en bruingoed en huisraad en beheer door de gemeente verwijderde fietsen 2016.

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Verordening uitsluitend recht inzameling wit- en bruingoed en huisraad en beheer door de gemeente verwijderde fietsen 2016. Rv. nr.: RAADSVOORSTEL B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Werk en Inkomen Onderwerp: Verordening uitsluitend recht inzameling wit- en bruingoed en huisraad en beheer door de gemeente

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 2006. Nr. : 06.0125 Dnst. : C&E Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 Bureau Openbaar Onderwijs is in april 2005 gestart met de voorbereidingen van

Nadere informatie

Pagina 1 van 7 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/002273/4032

Pagina 1 van 7 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/002273/4032 Pagina 1 van 7 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 17 juni 2014 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan W4 Aan de raad. Beslispunten *Z000C92A36 1. Geen exploitatieplan vast te stellen

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 10 november 2016 Agendapunt 10-03 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Vierhuizenweg 5.

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0001261* 16.0001261 Raadsvergadering: 17 maart 2016 Voorstel: 2.41 Agendapunt: 8 Onderwerp Vaststelling Regionale detailhandelsvisie West-Friesland.

Nadere informatie

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004.

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004. Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en 2004 2004. Nr. : 04.0056. Dnst. : ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 06.RI799.OOI Inboeknummer o6bstotggo Beslisdatum B%W a6 september 2006 Dossiernummer 639 353 OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 gemeente Bunnik Discussienota 17-081 Aan: Van: De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 Onderwerp: Ontwikkeling Parallelweg 3, te Bunnik Inleiding Op de locatie Parallelweg

Nadere informatie

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 10. Aanderaadvandegemeente IJsselstein. Datum: 19 januari 2010 Blad: 1van 5. Economische Zaken.

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 10. Aanderaadvandegemeente IJsselstein. Datum: 19 januari 2010 Blad: 1van 5. Economische Zaken. Gemeente +Z} Agendapunt 10 Aanderaadvandegemeente Raadsstuknummer: 2010/12111 programma: Economische Zaken cluster: Samenleving portefeuillehouder: ing. F.J.L.M. Cremer informatiebij: Marleen Kalden, afdeling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 13.0010 Rv. nr.: 13.0010 B en W-besluit d.d.: 22-1-2012 B en W-besluit nr.: 13.0026 Naam programma: Bereikbaarheid Onderwerp: Kredietaanvraag plankosten voor verkenning bereikbaarheid van

Nadere informatie

Nota Zienswijzen. Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Palenstein, Winkelcentrum Croesinckplein e.o.

Nota Zienswijzen. Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Palenstein, Winkelcentrum Croesinckplein e.o. Nota Zienswijzen Samenvatting en beantwoording zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Palenstein, Winkelcentrum Croesinckplein e.o. Gemeente Zoetermeer Juli 2015 1. Inleiding Op 21 april

Nadere informatie

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Openbaar Onderwerp Nachtwinkels Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir / B. van Hees / H. Bruls Samenvatting Bij raadsbesluit van 20 november 2013 is de Verordening Winkeltijden Nijmegen

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Bestuursflap

Gemeente Amsterdam. Bestuursflap i-' Stadsdeel Noord Bestuursflap Samenvatting Onderwerp Zaaknummer Z12-46609 Beiiandelend ambtenaar S. Roos (06 22076035) Unit/Afdeling DBU/PRM Programma Stedelijke Ontwikkeling Doelstelling Overig Bevoegd

Nadere informatie

Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele hoofdelijke stemmingen zullen beginnen bij de heer Leutscher.

Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele hoofdelijke stemmingen zullen beginnen bij de heer Leutscher. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 30 januari 2014, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig De heer drs. P.C. van den

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0124 Rv. nr.: 08.0124 B&W-besluit d.d.: 16-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1232 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Wijziging van de APV op een tweetal punten (opruimplicht

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00542407 Op voorstel B&W d.d.: 23 juni 2015 Datum vergadering: 8 september 2015 Portefeuillehouder: N.G.J. Lemlijn Rol gemeenteraad: Subregionale

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie