VLAM op World Food Moscow 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VLAM op World Food Moscow 2013"

Transcriptie

1 28 VLAM op World Food Moscow 2013 VLAM trok van 16 tot 19 september met 10 exportbedrijven naar World Food Moscow. Deze voedingsbeurs vormt dé ontmoetingsplaats voor groothandelaren, detailhandelaren en distributiebedrijven uit de Oost-Europese voedingsindustrie. Dit jaar was de stand ingericht volgens de nieuwe campagne Taste of Europe, die onze producten buiten Europa promoot. De Russische markt biedt heel wat opportuniteiten voor internationale bedrijven. Daarom kon de 22 ste editie van deze beurs ook dit jaar weer rekenen op heel wat exposanten: meer dan exposanten uit 70 landen waren afgezakt naar Moskou om hun producten voor te stellen aan de Russische markt. Het aantal bezoekers van de beurs ligt in lijn met het bezoekersaantal van vorig jaar, nl bezoekers uit 50 verschillende landen. Ook op de Belgische stand konden de deelnemende bedrijven rekenen op een continue toestroom van geïnteresseerde handelaars. Belgische stand in een nieuw concept De Belgische groente- en fruitsector werd dit jaar vertegenwoordigd door 10 exporteurs: Vergro, Vanco Belgium, Wouters Fruithandel, DSF, Bel Export, Herwi, Calsa, D&G Fruit Business, Pacbelimex en Devos Group. De stand van 153m² bevond zich op zijn vertrouwde centrale locatie in de groente- en fruithal. Dit jaar werd de stand ingekleed in het nieuwe concept van Taste of Europe premium quality, perfect taste, een Europese campagne die onze topproducten buiten Europa in de kijker zet. Daarbij werden de campagnebeelden met de Conference peer, Jonagold appel, aardbei, witloof, tomaat, en prei in de kijker gezet op de stand. Met de slogan Premium quality, perfect taste werd de topkwaliteit van de Belgische producten benadrukt. De nieuwe Taste of Europe informatiebrochures, receptenfolders en paperclips vielen in de smaak bij de exporteurs en hun klanten. Op de stand was er ook een kok die de aanwezigen verwende met Belgische gerechten. Belgische export naar Rusland stagneert België exporteerde in 2012 in totaal ruim ton vers fruit en ton verse groenten naar Rusland. In tien jaar is de export van verse producten uit België naar Rusland opmerkelijk gestegen. Voor vers fruit, zowel als voor verse groenten is de geëxporteerde hoeveelheid verdubbeld. Het laatste jaar echter kent de Belgische export naar Rusland een daling en dit vnl. wat betreft appelen en de peren. België en andere Europese landen voelen er de concurrentie van Poolse appelen. Wat peren betreft zien we een algemeen dalende Russische perenimport. Van de totale Europese fruitexport naar Rusland, heeft België de voorbije tien jaar een stabiel marktaandeel van 15% behouden. Dit is in 2012 echter gedaald naar 10,50% vnl. omwille van bovengenoemde reden. De Belgische groenten zijn nu goed voor bijna 7% van de totale Europese groente-export. Hierbij vormen wortelen, slasoorten, tomaten, prei en bonen de top vijf.

2 De BelOrta 4 - oktober 2013 BEURZEN & BEZOEKEN 29 Belgische peren zijn veruit de meest populaire Belgische producten op de Russische markt: 28% van de totale Russische perenimport komt uit België. Dit is een daling van 5% tegenover Van het vers fruit dat in 2012 vanuit België naar Rusland geëxporteerd werd, bedroeg het aandeel van peren 67% en appels 13%. Voor peren zien de Belgische standhouders nog meer groeikansen. De volgende editie van de World Food Moscow zal plaatsvinden van 15 tot 18 september 2014 in het Expocentre te Moskou. Taste of Europe premium quality, perfect taste Voor de ondersteuning van onze groente- en fruitexport buiten Europa, krijgt VLAM gedurende drie jaar Europese cofinanciering. De focus ligt vooral op Noord-Amerika, Rusland, Japan, China en het Midden-Oosten. Er staat telkens een beursdeelname op het programma, aangevuld met degustaties, contactdagen en/of workshops. Aansluitend nodigt VLAM ook buitenlandse delegaties uit voor een bezoek aan Belgische leveranciers, producenten en coöperaties. Programma eerste campagnejaar: CPMA, Canada (april 2013) World Food Moscow, Rusland (september 2013) Fruit Logistica Asia, Hong Kong (september 2013) PMA, New Orleans - USA (oktober 2013) WOP Dubai (november 2013) PROGNOSFRUIT 2013 Europese appel- en perenoogst herstelt zich in 2013/2014 Het 38 ste internationale congres Prognosfruit werd dit jaar gehouden in de Tsjechische hoofdstad Praag. Naar jaarlijkse gewoonte werd er op het congres teruggeblikt op de hardfruitproductie van het seizoen 2012/2013 en werden de oogstramingen van het komende seizoen 2013/2014 voorgesteld. Op het programma stonden tevens presen- taties over markttrends voor appel en peer, internationale marktontwikkelingen in de sapindustrie, Europese beleidsontwikkelingen en toegepast onderzoek bij hardfruit. Het hardfruitseizoen 2013/2014 wordt internationaal optimistisch ingeschat. Gunstige factoren, zoals de globaal relatief lage productie van tafelappelen en peren, de geruimde EU-hardfruitstocks evenals de geringe stocks in het zuidelijk halfrond en de stabiele prijsvorming van industrieappel, duiden op een positieve ontwikkeling van het komende seizoen. Onduidelijk blijft echter welke invloed de vertraging van de pluk - gemiddeld in Europa één à twee weken - en dus een verkorting van het commercialisatie-seizoen zal hebben. Hopelijk blijven we in België gespaard van storm en hagel. Bovendien valt uiteraard steeds af te wachten hoe de markt effectief zal reageren en op welke manier de productie van het zuidelijk halfrond onze verkoop in de tweede seizoenshelft zal beïnvloeden. De komende maanden zal blijken of de optimistische verwachtingen worden ingelost.

3 30 Fruit Logistica Asia Van 4 tot 6 september vond in Hong Kong Fruit Logistica Asia plaats. Deze beurs werd samen met het Asia Fruit Congress (3 september) voor de zevende keer georganiseerd en kon ook dit jaar recordaantallen registeren. Daarmee verdedigt het evenement zijn positie als één van de belangrijkste groente- en fruitbeurzen in Azië. VLAM was dit jaar voor de derde keer aanwezig om de Belgische groenten en fruit te promoten. De beurs trok dit jaar bezoekers uit 64 landen, goed voor een stijging van 14% in vergelijking met de editie van Het aantal exposanten steeg dit jaar met 10% tot 372 bedrijven. De beurs wint steeds meer aan belang en dat is de rest van de wereld niet ontgaan. Het aantal landen dat op de beurs vertegenwoordigd was, steeg met 23% tot 37 naties. Azïe blijft met 13 landen het meest vertegenwoordigd, waarbij China met 84 bedrijven het grootste deel voor zich neemt. Maar ook Europa, Latijns-Amerika, Oceanië en Noord-Amerika groeien in aandeel. België was dit jaar voor het eerst met een Belgisch eiland vertegenwoordigd door standen van VLAM en BFV. Onder de slogan Premium quality, perfect taste en met een opvallend campagnebeeld waarbij de hand van een butler zorg draagt voor enkele Belgische topproducten, werd op de VLAM-stand de topkwaliteit van het Belgische aanbod benadrukt. Een mooie en verzorgde product-presentatie met onder andere peren, witloof, prei en tomaat versterkte deze boodschap. Een chef op de stand trakteerde de voorbijgangers daarnaast op lekkere, verse hapjes die de proevers de gelegenheid gaven om enkele Belgische toppers beter te leren kennen. Hong Kong telt iets meer dan 7 miljoen inwoners en is een belangrijke importeur van hardfruit, kool- en slasoorten. In 2012 exporteerde België 32 ton appelen en 642 ton peren naar Hong Kong. Op de beurs werd duidelijk dat hier nog zeker kansen zijn voor producten zoals witloof, prei, tomaat en knolselder. De regio blijft een belangrijke toegangspoort tot China. Chinese retailers beschouwen succes in Hong Kong dan ook als een relevante indicator voor succes op het vasteland van China. De reglementering voor rechtstreekse import in China blijft voor Belgische bedrijven echter een uitdaging vormen. Maar met voldoende inzet, kennis van de markt en geduld is veel mogelijk. De volgende editie van de Fruit Logistica Asia zal in 2014 doorgaan van 3 tot en met 5 september.

4 De BelOrta 4 - oktober 2013 BEURZEN & BEZOEKEN 31 Vakgroep fruit Hageland bezoekt regio Mechelen en Broechem Voor hun studieuitstap op vrijdag 12 juli koos de vakgroep fruit Hageland voor een kennismaking met de tuinbouw in de regio Mechelen. Onder leiding van BelOrta-bestuurder Jan Martens werd een bezoek gebracht aan de site te Sint-Katelijne-Waver. Na het bijwonen van de klokverkoop bracht de groep een bezoek aan de resthal, het DC en de kistenwasserij. Voor een bedrijfsbezoek glasteelten werd geopteerd voor de paprikateelt bij Didier en Sabine Algoet te Duffel. In de namiddag ging het richting Broechem en Ranst voor een kennismaking met de fruitteelt in deze regio. Minister van Landbouw van Malta informeert zich over werking BelOrta. Op zijn vraag en onder leiding van Guy Lambrechts van het Departement Landbouw en Visserij brachten de heer Roderick GALDES, Minister van Landbouw van Malta en zijn staf op 24 september een werkbezoek aan BelOrta te Sint-Katelijne-Waver. De belangstelling van de minister ging zeer speciaal naar de implementatie van de operationele programma s van de gemeenschappelijke marktordening en de organisatie systematiek van onze producentenorganisaties. Men wenste meer informatie te krijgen over structuren en dagdagelijkse werking teneinde ideeën op te doen voor de verdere uitbouw van de producentenorganisaties in Malta. Samen met de afgevaardigden van de Vlaamse minister van Landbouw brachten directeur Chris De Pooter en relatiebeheerder Luc Peeters de gevraagde toelichting. De praktijk werd gedemonstreerd tijdens de rondgang doorheen gebouwen en installaties. Bezoek aan Belgische ambassade in Denemarken Ter promotie van onze asperges en aardbeien vond op 14 juni een networking-avond plaats in Skodsborg, Denemarken. In aanwezigheid van de Belgische ambassadeur, Deense verantwoordelijken voor de aankoop van groenten en fruit, vakpers, logistieke firma s en Jacques Trouman, Commercial Officer van de Belgische ambassade stelde Philiep Willems van BelOrta er de werking van onze veiling voor alsook onze asperges en aardbeien. De genodigden waren zeer tevreden over zowel de kwaliteit als de smaak. Maar ook de exportbeperkingen naar Denemarken kwamen aan bod:eigen Deens product gaat steeds voor en wegens economische belangen is Duitsland het belangrijkste importland. Daarnaast is het transport van deelpartijen ook een beperkende factor.

5 32 Winnaars Jonge Baekeland 2013 toetsen hun ideeën aan de praktijk De Jonge Baekeland is een wetenschapswedstrijd voor leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs. De deelnemers kregen de opdracht innovatief na te denken over de globale voedselproblematiek en ggo gewassen onder de noemer: boerderij van de toekomst. Winnaar van deze wedstrijd werd de groep 5 de Industriële Wetenschappen van het GTI in Londerzeel. Op 1 oktober boden we de laureaten, in samenwerking met Boerenbond, een programma aan waarbij zij hun ideeën konden toetsen aan de dagdagelijkse realiteit. Op BelOrta werd de coöperatieve vermarkting toegelicht, de wetenschappelijke stand van zaken werd besproken op het Proefstation en met een bedrijfsbezoek aan paprikatelers Peter en Riet Bartels in Rumst werd de dag afgesloten. RESOC Mechelen met plenaire vergadering op BelOrta De plenaire vergadering van RESOC omvat de gemeentebesturen van het Arrondissement Mechelen en de sociale partners. Onder voorzitterschap van Marc Hendrickx, 1 ste schepen van Mechelen, bracht de plenaire vergadering een bezoek aan BelOrta en aan het Proefstation. Deze werkbezoeken kaderen in het actieplan dat RESOC opmaakt voor het ganse arrondissement en waarbij een specifiek hoofdstuk voor de landen tuinbouw is uitgewerkt. Vanuit BelOrta hebben we aangegeven graag te willen meewerken aan het opmaken en realiseren van deze toekomstvisie. Provinciale Vakgroep Witloof van Boerenbond organiseert heftruckopleiding op veilingsite te Zellik Vrijdag 23 augustus namen een tiental witlooftelers van BelOrta deel aan een heftruckopleiding, georganiseerd door de Provinciale Vakgroep Witloof in samenwerking met een erkend opleidingscentrum. In de codex voor welzijn op het werk staat dat heftrucks alleen mogen worden bestuurd door werknemers die een adequate opleiding voor het veilig besturen van een heftruck hebben gekregen. Om deze opleiding op een goede manier te kunnen aanbieden werd een opleiding heftruckchauffeur voor de bedrijfsleiders georganiseerd. Deze bestond uit een theoretisch gedeelte (voormiddag) en een praktijkopleiding (namiddag). Na het beëindigen van de opleiding ontvingen alle deelnemers een attest van heftruckchauffeur dat 5 jaar geldig is. Begin 2014 bijkomende opleidingen voor bestuurders van heftrucks en vrachtwagens: De nodige voorbereidingen worden reeds getroffen om begin 2014 een gelijkaardige heftruckopleiding te organiseren voor bedrijfsleiders en medewerkers. Tevens zal deze opleiding worden uitgebreid naar diegenen die onderworpen zijn aan de wettelijke verplichting betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen van categorie C (en hogere categorieën).

World Food Moscow 2012

World Food Moscow 2012 World Food Moscow 2012 18 Van 17 tot 20 september vond de 21 ste editie van World Food Moscow plaats. Deze voedingsbeurs vormt dé ontmoetingsplaats voor groothandelaren, detailhandelaren en distributiebedrijven

Nadere informatie

nr. 869 van LYDIA PEETERS datum: 2 september 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE Fruit- en groentetelers - Europese steun

nr. 869 van LYDIA PEETERS datum: 2 september 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE Fruit- en groentetelers - Europese steun SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 869 van LYDIA PEETERS datum: 2 september aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Fruit- en groentetelers - Europese steun Sinds 2014 wordt met Europees

Nadere informatie

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be VERSLAG BEHEERSCOMITÉ VARKENS 19 SEPTEMBER 2018 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

IMPACTANALYSE RUSLAND

IMPACTANALYSE RUSLAND Studiedienst Stafmedewerkers Diestsevest 40 3000 Leuven T (016) 28 64 11 F (016) 28 64 09 PERSNOTA Datum 31 juli 2015 Betreft: IMPACTANALYSE RUSLAND 1 ALGEMENE CONTEXT De EU-28 exporteerde in 2013 voor

Nadere informatie

Vlaamse prei op exportmarkt. Guy De Meyer Demargro BVBA

Vlaamse prei op exportmarkt. Guy De Meyer Demargro BVBA Vlaamse prei op exportmarkt Guy De Meyer Demargro BVBA De afzet van prei = een steeds veranderende uitdaging Overzicht afzetgebieden en soorten verpakking periode 1990-2000 Verkoop verpakking 12% 11% 4%

Nadere informatie

nr. 856 van FRANCESCO VANDERJEUGD datum: 30 augustus 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE Witloof - Evolutie - Export

nr. 856 van FRANCESCO VANDERJEUGD datum: 30 augustus 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE Witloof - Evolutie - Export SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 856 van FRANCESCO VANDERJEUGD datum: 3 augustus 216 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Witloof - Evolutie - Export Witloof, althans grondwitloof,

Nadere informatie

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be VERSLAG BEHEERSCOMITÉ VARKENS 18 OKTOBER 2018 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

FACTSHEET FRESH VEGETABLES

FACTSHEET FRESH VEGETABLES miljoen dollar cq. 1000 ton Factsheet verse groenten januari 2016 FACTSHEET FRESH VEGETABLES Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL VERSE GROENTEN IN 2015

Nadere informatie

Recordhoeveelheid varkensvlees uitgevoerd

Recordhoeveelheid varkensvlees uitgevoerd Page 1 of 5 Recordhoeveelheid varkensvlees uitgevoerd 11-5-2016 / 02:00 In 2015 exporteerde Nederland een recordhoeveelheid van 944 miljoen kilo varkensvlees, 6 procent meer dan in 2014. Door de lage prijzen

Nadere informatie

Beursdeelname bereidt export van Belgische Conference voor

Beursdeelname bereidt export van Belgische Conference voor 22 BEURZEN & BEZOEKEN De BelOrta 3 - juli 2013 CPMA CANADA Beursdeelname bereidt export van Belgische Conference voor Van 17 tot 19 april trok VLAM opnieuw met drie exportbedrijven naar de belangrijkste

Nadere informatie

De aankopen van verse groenten en fruit in 2007

De aankopen van verse groenten en fruit in 2007 De aankopen van verse en in 7 In tegenstelling tot de meeste andere voedingsproducten bleef de gemiddelde prijs van verse en vers stabiel in 7 ten opzichte van het jaar ervoor. De gemiddelde winkelprijs

Nadere informatie

Marktbeeld appels en peren

Marktbeeld appels en peren Afzet appels en peren door Russische boycot in de verdrukking Productie De appelproductie in de EU bedroeg in 215 ruim 12 miljard kilo. Dit was de op één na grootste EUoogst ooit. Bijna een derde van de

Nadere informatie

1 VARKENSSECTOR. voorzitter: Luis Carazo verslaggever: Lieve De Smit

1 VARKENSSECTOR. voorzitter: Luis Carazo verslaggever: Lieve De Smit Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be beheerscomité dierlijke producten 21 april 2016 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Research Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL IN PRUIMEN GROIET MAAR IN 2014 EVEN(?) NIET - Jaarlijks wordt er 700 miljoen ton

Nadere informatie

Bijkomende informatie:

Bijkomende informatie: Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be beheerscomité dierlijke producten 22 september 2016 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Belgen eten thuis jaarlijks 82 kg vers fruit en 62 kg verse groenten.

Belgen eten thuis jaarlijks 82 kg vers fruit en 62 kg verse groenten. Belgen eten thuis jaarlijks 8 kg vers fruit en 6 kg verse groenten. De besteding van de Belgische gezinnen v.w.b verse groenten en fruit, geregistreerd door het GfK-panel, zit de laatste jaren in de lift.

Nadere informatie

De buitenlandse handel van België

De buitenlandse handel van België De buitenlandse handel van België 1 ste kwartaal 2010 1 De buitenlandse handel van België na het eerste kwartaal van 2010 (Bron: NBB communautair concept*) Analyse van de cijfers van het eerste kwartaal

Nadere informatie

Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven

Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven TONS Factsheet Quinoa, januari 2018 FACTSHEET QUINOA fruitvegfacts@gmail.com Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven Bolivia

Nadere informatie

Exportmonitor 2011. Het noordelijke bedrijfsleven wordt steeds internationaler

Exportmonitor 2011. Het noordelijke bedrijfsleven wordt steeds internationaler Exportmonitor 2011 Het noordelijke bedrijfsleven wordt steeds internationaler Uit de Exportmonitor 2011 blijkt dat het noordelijk bedrijfsleven steeds meer aansluiting vindt bij de wereldeconomie. De Exportmonitor

Nadere informatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie

Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14. Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Handelsstromen Rozenstruiken 2009 / 14 Zoetermeer, Maart 2009 Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Afdeling Markt en Innovatie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd

Nadere informatie

Internationale handel visproducten

Internationale handel visproducten Internationale handel visproducten Marktmonitor ontwikkelingen 27-211 en prognose voor 212 Januari 213 Belangrijkste trends 27-211 Ontwikkelingen export De Nederlandse visverwerkende industrie speelt een

Nadere informatie

VLAM op Fruit Logistica

VLAM op Fruit Logistica Fruit Logistica: 6-8 februari 2019 VLAM op Fruit Logistica 28 leveranciers van Belgische aardappelen, fruit, groenten en fruitbomen verwelkomen u in Berlijn op de VLAM-standen tijdens Fruit Logistica.

Nadere informatie

Impact van de Russische boycot op de prijzen en de uitvoer van bepaalde landbouwproducten

Impact van de Russische boycot op de prijzen en de uitvoer van bepaalde landbouwproducten Impact van de Russische boycot op de prijzen en de uitvoer van bepaalde landbouwproducten FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie Algemene Directie Economische Analyses en Internationale Economie

Nadere informatie

FACTSHEET CHAMPIGNONS

FACTSHEET CHAMPIGNONS FACTSHEET CHAMPIGNONS Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com NEDERLAND VERLIEST STEEDS MEER TERREIN BIJ HANDEL IN VERSE CHAMPIGNONS Positie op wereldmarkt van champignonconserven

Nadere informatie

FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten

FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; jankeesboon15@gmail.com; www.fruitandvegetablefacts.com Nederland grote producent en exporteur verwerkte

Nadere informatie

De buitenlandse handel van België - 2009 -

De buitenlandse handel van België - 2009 - De buitenlandse handel van België - 2009 - De buitenlandse handel van België in 2009 (Bron: NBB communautair concept*) Analyse van de cijfers van 2009 Zoals lang gevreesd, werden in 2009 de gevolgen van

Nadere informatie

FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code ) (8 februari 2013)

FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code ) (8 februari 2013) FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code 08 10 50) (8 februari 2013) Summery De wereldproductie van kiwi s was in de eerste heft van het vorige decennium redelijk stabiel op een niveau van ruim 1 miljoen ton daarna

Nadere informatie

FACTSHEET 10 JAAR WERELHANDEL Verse groenten en fruit

FACTSHEET 10 JAAR WERELHANDEL Verse groenten en fruit FACTSHEET 10 JAAR WERELHANDEL Verse groenten en fruit Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Wereldhandel in groenten en fruit groeit sneller dan totale wereldhandel In

Nadere informatie

FACTSHEET IMPORT GROENTEN/FRUIT VAN BUITEN EU

FACTSHEET IMPORT GROENTEN/FRUIT VAN BUITEN EU 1000 TON Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com FACTSHEET IMPORT GROENTEN/FRUIT VAN BUITEN EU FORSE GROEI IMPORT GROENTEN EN FRUIT VAN BUITEN DE EU Meer dan 10 miljoen

Nadere informatie

De Versbox Groentevakman 2017

De Versbox Groentevakman 2017 Belgian Fresh Food Institute De Versbox Groentevakman 2017 Jan Prinsen Wat zit er in onze box dit jaar?... Vooral vragen voor jullie. Ben ik als winkelier één van de kudde of weet ik me als buurtwinkel

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE DUITSLAND

LANDEN ANALYSE DUITSLAND LANDEN ANALYSE DUITSLAND Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse gee7 de sector (cijferma@g) inzicht in de huidige (2013) en toekoms@ge (2018) waarde van de consump@e van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

FACTSHEET 10 JAAR WERELHANDEL Verse groenten en fruit

FACTSHEET 10 JAAR WERELHANDEL Verse groenten en fruit 1000 TON % NEDERLAND Factsheet wereldhandel 10jaars ontwikkeling; februari 2017 FACTSHEET 10 JAAR WERELHANDEL Verse groenten en fruit Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com

Nadere informatie

PERSIMMON WINT SNEL TERREIN; SPANJE DOMINEERT DE MARKT

PERSIMMON WINT SNEL TERREIN; SPANJE DOMINEERT DE MARKT Factsheet kaki/persimmon oktober FACTSHEET PERSIMMON Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com PERSIMMON WINT SNEL TERREIN; SPANJE DOMINEERT DE MARKT Spanje met afstand de

Nadere informatie

Statistiek Bloembollen

Statistiek Bloembollen Statistiek Bloembollen Van Ed Slagboom Afdeling Statistiek Telefoonnummer 079-3470652 Pt-nummer Uw emailadres Zoetermeer d.d. 03 augustus 2009 Hierbij bieden wij u aan de exportstatistiek over de bloembollen

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF UNIZO-INTERNATIONAAL

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF UNIZO-INTERNATIONAAL KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF UNIZO-INTERNATIONAAL NCMV-internationaal, 2 BESCHRIJVING PER ARCHIEFDOOS 1. - Seminarie: KMO-definitie in de EEG - Bezoek KMO-organisaties

Nadere informatie

CPMA Calgary - Canada Beursdeelname bereidt export van Belgische Conférence voor

CPMA Calgary - Canada Beursdeelname bereidt export van Belgische Conférence voor CPMA Calgary - Canada Beursdeelname bereidt export van Belgische Conférence voor Van 11 tot 13 april trok VLAM voor de eerste keer samen met drie exportbedrijven naar een groente- en fruitvakbeurs in Canada.

Nadere informatie

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen Ten gevolge van de

Nadere informatie

FACTSHEET NEDERLAND EXPORT BUITEN EU+

FACTSHEET NEDERLAND EXPORT BUITEN EU+ 1000 TON FACTSHEET NEDERLAND EXPORT BUITEN EU+ Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com ZEER BESCHEIDEN AFZET GROENTEN/FRUIT OP NIEUWE AFZETMARKTEN Maar 5% export van

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Research Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

FACTSHEET AVOCADO. AVOCADO: Wereldhandel groeit spectaculair!

FACTSHEET AVOCADO. AVOCADO: Wereldhandel groeit spectaculair! wereldhandel import/export Nederland Factsheet avocado december 2016 FACTSHEET AVOCADO Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com AVOCADO: Wereldhandel groeit spectaculair!

Nadere informatie

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10%

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10% wereldhandel in 1000 ton Factsheet druiven oktober FACTSHEET DRUIVEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Groei wereldhandel in druiven, vooral nieuwe markten Zuid en

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE DENEMARKEN

LANDEN ANALYSE DENEMARKEN LANDEN ANALYSE DENEMARKEN Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse gee6 de sector (cijferma?g) inzicht in de huidige (2013) en toekoms?ge (2018) waarde van de consump?e van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo staat paprika in het teruggebouwde Huis van de Smaak op de Holland Food & Flowers, waar paprikatelers hun eigen product promoten.

Nadere informatie

De markt voor biologische groenten en akkerbouwproducten. Paul Verbeke 26 februari 2016

De markt voor biologische groenten en akkerbouwproducten. Paul Verbeke 26 februari 2016 De markt voor biologische groenten en akkerbouwproducten Paul Verbeke 26 februari 2016 paul.verbeke@bioforumvl.be 1 Bio groeit! Bio consumptie groeit! Bio handel groeit! Bio voedingsproductie groeit! Bio

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Research Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

FACTSHEET SOUTH AFRIKA IMPORT 2015

FACTSHEET SOUTH AFRIKA IMPORT 2015 1000 TONS Factsheet South Africa import 2015 FACTSHEET SOUTH AFRIKA IMPORT 2015 Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31 654 687 684; fruitvegfacts@gmail.com ZUID AFRIKAANS FRUIT BELANGRIJK VOOR NEDERLAND

Nadere informatie

Russische boycot. Impact op groenten- en fruitsector

Russische boycot. Impact op groenten- en fruitsector Russische boycot Impact op groenten- en fruitsector Russische boycot 6 augustus 2014 invoerverbod Rundvlees Varkensvlees Gevogelte Vis Zuivelproducten Groenten en fruit Worsten 2 Wat nu?! Wat is de schade?

Nadere informatie

FACTSHEET EU EXPORT NAAR DERDE LANDEN

FACTSHEET EU EXPORT NAAR DERDE LANDEN Factsheet september ; afzet buiten EU FACTSHEET EU EXPORT NAAR DERDE LANDEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com EU LANDEN: EEN MILJOEN TON MINDER VERSE GROENTEN EN

Nadere informatie

De agrarische handel van Nederland in 2012

De agrarische handel van Nederland in 2012 De agrarische handel van Nederland in 2012 1. Opvallende ontwikkelingen Totale wereldhandel in agrarische producten groeit voor tweede opeenvolgende jaar met ruim 10% Nederlandse agrarische export groeit

Nadere informatie

Kansendossier Biologische producten en landbouw. België

Kansendossier Biologische producten en landbouw. België Kansendossier Biologische producten en landbouw België Biologische producten en landbouw in België De vraag naar bioproducten zit in België al enkele jaren in de lift en blijkt bovendien bijzonder crisisbestendig.

Nadere informatie

De handelsbetrekkingen van België met Mozambique

De handelsbetrekkingen van België met Mozambique De handelsbetrekkingen van België met Mozambique Algemeen: 2010 (schattingen) BBP 9,9 miljard USD Groeipercentage van het BBP 7,0% Inflatie 13,0% Uitvoer van goederen (FOB) Invoer van goederen (FOB) Handelsbalans

Nadere informatie

De handelsbetrekkingen van België met Moldavië

De handelsbetrekkingen van België met Moldavië De handelsbetrekkingen van België met Moldavië Algemeen: 2009 BBP (schatting) 5,4 miljard USD Groeipercentage van het BBP -6,5% Inflatie -0,1% Uitvoer van goederen (FOB) Invoer van goederen (FOB) Handelsbalans

Nadere informatie

FACTSHEET AARDBEIEN. Wereldmarkt aardbeien groeit

FACTSHEET AARDBEIEN. Wereldmarkt aardbeien groeit 1000 TON WERELD 1000 TON NEDERLAND / BELGIE Factsheet AARBEIEN juli 2018 FACTSHEET AARDBEIEN Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Wereldmarkt aardbeien groeit China

Nadere informatie

Marktontwikkelingen varkenssector

Marktontwikkelingen varkenssector Marktontwikkelingen varkenssector 1. Inleiding In de deze nota wordt ingegaan op de marktontwikkelingen in de varkenssector in Nederland en de Europese Unie. Waar mogelijk wordt vooruitgeblikt op de te

Nadere informatie

ZAKENDOEN MET RUSLAND

ZAKENDOEN MET RUSLAND ZAKENDOEN MET RUSLAND Evelien Staelens Areamanager 23.01.2014 Exportboost Rusland FEVIA Agenda 1. Situering 2. Waarom Rusland 3. Uitdagingen 4. Hoe de Russische markt te benaderen 5. FIT-dienstverlening

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE BELGIË

LANDEN ANALYSE BELGIË LANDEN ANALYSE BELGIË Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse geeft de sector (cijfermatig) inzicht in de huidige (2013) en toekomstige (2018) waarde van de consumptie van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

De agrarische handel van Nederland in 2013

De agrarische handel van Nederland in 2013 De agrarische handel van Nederland in 2013 1. Opvallende ontwikkelingen Totale handelsoverschot groeit met 4,5 miljard; aandeel agrarische producten 2 miljard Nederlandse agrarische export neemt in 2013

Nadere informatie

Bijkomende informatie:

Bijkomende informatie: Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be beheerscomité dierlijke producten 18 juni 2015 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Internationale varkensvleesmarkt 2012-2013

Internationale varkensvleesmarkt 2012-2013 Internationale varkensvleesmarkt 212-213 In december 212 vond de jaarlijkse conferentie van de GIRA Meat Club plaats. GIRA is een marktonderzoeksbureau, dat aan het einde van elk jaar een inschatting maakt

Nadere informatie

Marktsituatie voor groenten en fruit vier maanden na de afkondiging van de Russische boycot

Marktsituatie voor groenten en fruit vier maanden na de afkondiging van de Russische boycot Marktsituatie voor groenten en fruit vier maanden na de afkondiging van de Russische boycot Siemen van Berkum en Gerben Jukema, LEI Wageningen UR, 17 december 2014 Deze notitie geeft een beknopt overzicht

Nadere informatie

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F

DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be VERSLAG ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

FACTSHEET CHAMPIGNONS

FACTSHEET CHAMPIGNONS AANTAL BEDRIJVEN M2 PER BEDRIJFl Factsheet champignons, mei 2017 FACTSHEET CHAMPIGNONS Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Internationale handel champignons onder druk

Nadere informatie

Product-info Aubergine

Product-info Aubergine Product-info Aubergine PT 2009 / 58 Oktober 2009/ Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Product-info Aubergine Auteur Peter van der Salm Functie Marktanalist Telefoon 079-3470662

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Research Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

Boerderij in de stad 28 mei 2015

Boerderij in de stad 28 mei 2015 Boerderij in de stad 28 mei 2015 Persmap Inhoud Persuitnodiging Boerderij in Mechelen Toelichting event Wie is Groene Kring? Contactpersoon ter plaatse Marijke Jordens, 0476 57 67 85 Diestsevest 32 bus

Nadere informatie

FACTSHEET ASPERGES ASPERGES: MEXICO IN OPKOMST

FACTSHEET ASPERGES ASPERGES: MEXICO IN OPKOMST FACTSHEET ASPERGES Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com ASPERGES: MEXICO IN OPKOMST Steeds meer maar niet overal De wereldmarkt van asperges groeit nog steeds.

Nadere informatie

7 op 10 internationale bedrijven ondervinden problemen. Vlaamse exportondersteuning onvoldoende gekend en gebruikt

7 op 10 internationale bedrijven ondervinden problemen. Vlaamse exportondersteuning onvoldoende gekend en gebruikt PERSBERICHT Hasselt, 12 april 2012 Onderzoek UNIZO-Limburg en VKW Limburg: 7 op 10 internationale bedrijven ondervinden problemen Vlaamse exportondersteuning onvoldoende gekend en gebruikt UNIZO-Limburg

Nadere informatie

VLAM Jaarprogramma 2018

VLAM Jaarprogramma 2018 VLAM Jaarprogramma 2018 Commissie Landbouw Vlaams Parlement 06/12/2017 Guy Vandepoel voorzitter Frans De Wachter algemeen directeur Overzicht Inleiding Vernieuwde missie, visie & strategie Begroting Promotie

Nadere informatie

BUITENLANDSE HANDEL VAN AGRARISCHE PRODUCTEN MET RUSLAND IN 2014

BUITENLANDSE HANDEL VAN AGRARISCHE PRODUCTEN MET RUSLAND IN 2014 FOCUS BUITENLANDSE HANDEL VAN AGRARISCHE PRODUCTEN MET RUSLAND IN 2014 INHOUD 1. Oorzaak van de crisis 2. Algemene evolutie in de EU- 28 3. Algemene evolutie in België 4. Kwantificering van de export naar

Nadere informatie

4 VARKENS. Beheerscomité Dierlijke Producten. Datum: 20/03/2014

4 VARKENS. Beheerscomité Dierlijke Producten. Datum: 20/03/2014 Titel: Datum: 20/03/2014 Beheerscomité Dierlijke Producten Voorzitter: Verslaggever: Entiteit: Afdeling: Aanwezigen: Agendapunten: Luis CARAZO JIMENEZ Lieve De Smit Departement Landbouw en Visserij Landbouw-

Nadere informatie

De agrarische handel van Nederland in 2013

De agrarische handel van Nederland in 2013 De agrarische handel van Nederland in 1. Opvallende ontwikkelingen Totale handelsoverschot groeit met 4,5 miljard; aandeel agrarische producten 2 miljard Nederlandse agrarische export neemt in opnieuw

Nadere informatie

Bijkomende informatie:

Bijkomende informatie: Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be Beheerscomité dierlijke producten 18 januari 2018 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Nulgroei in 2014: opluchting, maar geen opleving

Nulgroei in 2014: opluchting, maar geen opleving Persconferentie 12/02/2014 Nulgroei in 2014: opluchting, maar geen opleving Internationale conjunctuur en economische toestand 2 Verbetering ondernemersvertrouwen in 2013, maar terugval in 2014 30,00 NBB-barometer

Nadere informatie

LANDEN ANALYSE ITALIË

LANDEN ANALYSE ITALIË LANDEN ANALYSE ITALIË Algemeen LANDEN ANALYSE ALGEMEEN De Landen Analyse gee7 de sector (cijferma@g) inzicht in de huidige (2013) en toekoms@ge (2018) waarde van de consump@e van snijbloemen en potplanten

Nadere informatie

FACTSHEET BRAZIL EXPORT 2014

FACTSHEET BRAZIL EXPORT 2014 FACTSHEET BRAZIL EXPORT Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Brazilië: In minder verse groenten en fruit uitgevoerd Nederland veruit de belangrijkste afnemer De Braziliaanse

Nadere informatie

Bijkomende informatie:

Bijkomende informatie: Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be beheerscomité dierlijke producten 14 december 2017 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

FACTSHEET ZUID AFRIKA

FACTSHEET ZUID AFRIKA 1000 TON FACTSHEET ZUID AFRIKA Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com ZUID AFRIKA BELANGRIJKE SPELER OP WERELDMARKT VERS FRUIT Nederland belangrijkste afnemer Zuid

Nadere informatie

WEST EUROPESE IMPORT VERSE GROENTEN EN FRUIT UIT VERRE BESTEMMINGEN VOORAL OVERZEE

WEST EUROPESE IMPORT VERSE GROENTEN EN FRUIT UIT VERRE BESTEMMINGEN VOORAL OVERZEE FACTSHEET Transport Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WEST EUROPESE IMPORT VERSE GROENTEN EN FRUIT UIT VERRE BESTEMMINGEN VOORAL OVERZEE Ruim 300.000 ton komt via

Nadere informatie

FACTSHEET Nederland Handelsstroom verse groenten en fruit Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; ;

FACTSHEET Nederland Handelsstroom verse groenten en fruit Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; ; FACTSHEET Nederland Handelsstroom verse groenten en fruit Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com 60% HANDELSSTROOM GROENTEN/FRUIT KOMT UIT BUITENLAND Bijna 10% internationaal

Nadere informatie

Trends in de Britse fruitmarkt. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken

Trends in de Britse fruitmarkt. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken Trends in de Britse fruitmarkt In opdracht van het ministerie van Economische Zaken Trends in de Britse fruitmarkt Het Verenigd Koninkrijk is na Duitsland de tweede exportbestemming van fruit uit Nederland.

Nadere informatie

b) Werd er meer bepaald een definitieve heffing ingevoerd na 3 juli 2017?

b) Werd er meer bepaald een definitieve heffing ingevoerd na 3 juli 2017? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 241 van FRANCESCO VANDERJEUGD datum: 2 mei 2018 aan GEERT BOURGEOIS MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED Export

Nadere informatie

DE VLAAMSE LANDBOUWCONJUNCTUURINDEX

DE VLAAMSE LANDBOUWCONJUNCTUURINDEX FOCUS 14 DE VLAAMSE LANDBOUWCONJUNCTUURINDEX RESULTATEN ENQUÊTE NAJAAR 14 Departement Landbouw en Visserij afdeling Monitoring en Studie 1. Blik op de conjunctuurindex 2. Landbouw per deelsector 3. Tuinbouw

Nadere informatie

PR april 2013 Economie Pagina 1 van 5. Consequente nationale en internationale expansie

PR april 2013 Economie Pagina 1 van 5. Consequente nationale en internationale expansie Economie Pagina 1 van 5 Consequente nationale en internationale expansie Beckhoff Automation behaalt in 2012 een wereldwijde omzet van 408 miljoen euro In het jaar 2012 heeft Beckhoff Automation een wereldomzet

Nadere informatie

Bijkomende informatie:

Bijkomende informatie: Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be Beheerscomité dierlijke producten 22 februari 2018 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

SPANJE: s WERELDS BELANGRIJKSTE EXPORTEUR VAN VERSE GROENTEN EN FRUIT

SPANJE: s WERELDS BELANGRIJKSTE EXPORTEUR VAN VERSE GROENTEN EN FRUIT FACTSHEET SPANJE Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com SPANJE: s WERELDS BELANGRIJKSTE EXPORTEUR VAN VERSE GROENTEN EN FRUIT In 2013 ging Spanje Nederland voorbij als

Nadere informatie

3 PLUIMVEE EN EIEREN. Beheerscomité Dierlijke Producten. Datum: 20/03/2014

3 PLUIMVEE EN EIEREN. Beheerscomité Dierlijke Producten. Datum: 20/03/2014 Titel: Datum: 20/03/2014 Beheerscomité Dierlijke Producten Voorzitter: Verslaggever: Entiteit: Afdeling: Aanwezigen: Agendapunten: Luis CARAZO JIMENEZ Lieve De Smit Departement Landbouw en Visserij Landbouw-

Nadere informatie

Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011

Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011 Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011 PT 2011-75 November 2011 - Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011 Auteur Peter van der Salm

Nadere informatie

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken De Nederlandse bancaire vorderingen 1 op het buitenland zijn onder invloed van de economische crisis en het uiteenvallen van ABN AMRO tussen

Nadere informatie

OVERZICHTSFICHE GROENTEN EN FRUIT IN VLAANDEREN

OVERZICHTSFICHE GROENTEN EN FRUIT IN VLAANDEREN OVERZICHTSFICHE GROENTEN EN FRUIT IN VLAANDEREN Praktisch De tuinbouwsector neemt slecht 8% van de totale landbouwoppervlakte in Vlaanderen in beslag, maar is verantwoordelijk voor bijna één derde van

Nadere informatie

De agrarische handel van Nederland in 2010

De agrarische handel van Nederland in 2010 De agrarische handel van Nederland in 1. Opvallende ontwikkelingen Wereldhandel in agrarische producten daalde in met ruim 10%, maar vertoont in weer herstel Nederlandse agrarische export groeit in naar

Nadere informatie

Bijkomende informatie:

Bijkomende informatie: Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be beheerscomité dierlijke producten 20 oktober 2016 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

WEL NIEUWE MARKTEN NA RUSSISCHE BOYCOT MAAR GAT NIET OPGEVULD

WEL NIEUWE MARKTEN NA RUSSISCHE BOYCOT MAAR GAT NIET OPGEVULD 1000 TON WERELDHANDEL EN EU 1000 TON IMPORT RUSLAND EN EXPORT NEDERLAND Factsheet Russia, september 2017 FACTSHEET RUSSIA Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WEL

Nadere informatie

FACTSHEET CUT FLOWERS RUSSIA import jan-may 2015

FACTSHEET CUT FLOWERS RUSSIA import jan-may 2015 IMPORT IN MILLION DOLLAR Factsheet RUSSIA cut flowers FACTSHEET CUT FLOWERS RUSSIA import Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com RUSSISCHE IMPORT SNIJBLOEMEN BEGIN DIT

Nadere informatie

FACTSHEET RUSLAND IMPORT 2015

FACTSHEET RUSLAND IMPORT 2015 1000 TON Factsheet Russia Primeur maart 2016 FACTSHEET RUSLAND IMPORT 2015 Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com GEVOLGEN RUSSISCHE BOYCOT TE OVERZIEN Rusland nog steeds

Nadere informatie

2 GEBRUIK INTERVENTIEMAATREGELEN RUSLAND: GREX, PUNT 1.2

2 GEBRUIK INTERVENTIEMAATREGELEN RUSLAND: GREX, PUNT 1.2 Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 40 1030 BRUSSEL T 02 552 77 05 F 02 552 77 01 www.vlaanderen.be VERSLAG ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

FLANDERS INVESTMENT & TRADE MARKTSTUDIE

FLANDERS INVESTMENT & TRADE MARKTSTUDIE N H C A M L T X R T S U D T D N Ë L A T N FLANDRS NVSTMNT & TRAD MARKTSTUD D TXTLMACHN-NDUSTR N TALË Overzicht van de sector 1 De taliaanse industrie van textielmachines en -accessoires bestaat uit ongeveer

Nadere informatie

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands FACTSHEET ASARAGUS Areaal Nederland groeit niet meer In 2012 is er een einde gekomen aan het gestaag groeien van het areaal asperges in Nederland. Het CBS registreerde vorig jaar een areaal van 2.890 ha.

Nadere informatie

Minder groenten en fruit thuis geconsumeerd in 2018

Minder groenten en fruit thuis geconsumeerd in 2018 Minder groenten en fruit thuis geconsumeerd in 218 In 218 kocht de Belg gemiddeld 37 kg verse groenten en 45 kg vers fruit. Dit is respectievelijk 2% en 5% minder dan het jaar voordien. De fruitbestedingen

Nadere informatie

DE PRODUCTIEREKENING VAN DE VLAAMSE LAND- EN TUINBOUW

DE PRODUCTIEREKENING VAN DE VLAAMSE LAND- EN TUINBOUW FOCUS 214 DE PRODUCTIEREKENING VAN DE VLAAMSE LAND- EN TUINBOUW 214 Vlaamse overheid Departement Landbouw en Visserij 1. Blik op de productierekeningen 2. Productiewaarde 3. Intermediair verbruik 4. Netto

Nadere informatie