Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf"

Transcriptie

1 Concept Bijlage 2 Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Gemeente Bernheze Gemeente Boekel Gemeente Boxmeer Gemeente Cuijk Gemeente Grave Gemeente Landerd Gemeente Lith Gemeente Maasdonk Gemeente Mill en Sint Hubert Gemeente Oss Gemeente Sint Anthonis Gemeente Uden Gemeente Veghel convenant tussen: Openbaar Ministerie s Hertogenbosch Politie Brabant-Noord, vertegenwoordigd door de districten: Politiedistrict Land van Cuijk Politiedistrict Leijgraaf Politiedistrict Maasland Novadic-Kentron Raad voor de Kinderbescherming Reclassering Nederland Slachtofferhulp Bureau Jeugdzorg **Algemeen Maatschappelijk werk Oss- Uden **Algemeen Maatschappelijk werk Land van Cuijk **Bureau HALT ** (optioneel)

2 Partijen, Het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf, hierna te noemen RVML, is een samenwerkingsverband waaraan de volgende partijen deel nemen: 1. De gemeente Bernheze, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer A.A,M. Heijmans, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 2. De gemeente Boekel, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer H.G.M. van de Vondervoort, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 3. De gemeente Boxmeer, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer K.W.Th. van Soest, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 4. De gemeente Cuijk, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer L.M. Schoots, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 5. De gemeente Grave, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester mevrouw W.J.G. Delissen-van Tongerlo, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 6. De gemeente Landerd, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester mevrouw W.C. Doorn-van der Houwen, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 7. De gemeente Lith, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester mevrouw S. Haasjes-Van den Berg, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 8. De gemeente Maasdonk, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer P.C.J. Boelens, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 9. De gemeente Mill en Sint Hubert, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer J. de Groot, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 10. De gemeente Oss, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer H.W.M. Klitsie, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 11. De gemeente Sint Anthonis, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer J.M.J. Verbeeten, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 12. De gemeente Uden, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester mevrouw J.W. Kersten, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 13. De gemeente Veghel, krachtens artikel 171 van de gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer Frankfort, handelend ter uitvoering van het besluit van het college; 14. Het Openbaar Ministerie s Hertogenbosch vertegenwoordigd door. 15. De Politie Brabant-Noord, district Land van Cuijk vertegenwoordigd door districtchef de heer van F. Leeuwen; 16. De Politie Brabant-Noord, district Leijgraaf vertegenwoordigd door districtschef de heer J.A.J.M. Schellen;

3 17. De Politie Brabant-Noord, district Maasland vertegenwoordigd door districtschef de heer R.M. Willekens; 18. De Justitionele Ketenpartner Novadic-Kentron, vertegenwoordig door de heer van Heek; 19. De Justitionele Ketenpartner de Raad voor de Kinderbescherming vertegenwoordigd door mevrouw van Montfoort; 20. De Justitionele Ketenpartner Reclassering Nederland vertegenwoordigd door de heer Kwaks; 21. De Justitionele Ketenpartner Slachtofferhulp vertegenwoordigd door de heer J. Huis in t Veld; 22. Het Bureau Jeugdzorg vertegenwoordigd door mevrouw Roskens 23. Het Algemeen Maatschappelijk Werk Oss- Uden vertegenwoordigd door 24. Het Algemeen Maatschappelijk Werk Land van Cuijk vertegenwoordigd door. 25. Bureau HALT vertegenwoordigd door Overwegende, Dat het RVML zorg draagt voor de verbetering van de lokale veiligheid en leefbaarheid in elk van de 13 deelnemende gemeenten. Dat de doelstelling en de activiteiten en de uitvoering zijn vastgelegd in het visiedocument van oktober Dat de kerntaken van het RVML liggen op de terreinen van: o Huiselijk geweld o Veelplegers o Jeugd o Nazorg / resocialisatie (optioneel) Dat er voor dit doel een intensieve samenwerking tussen Gemeenten, Justitie, Politie, Justitionele ketenpartners en Gemeentelijke welzijnspartners noodzakelijk is. Dat deze samenwerking plaats vind in het samenwerkingsverband van RVML. Dat de bestuurlijke verantwoordelijkheid bij de Stuurgroep Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf ligt. Hierin zijn alle partijen vertegenwoordigd. Dat het RVML de samenwerking inhoud geeft door het beschikbaar stellen van een locatie waarin: o De partners voor hun medewerkers werkplekken kunnen huren o Het overleg met partners en cliënten kan plaatsvinden o De TOM-zittingen gehouden worden o De centrale administratie wordt bijgehouden en de inhoudelijke coördinatie wordt geregeld o De algemene coördinator en algemene administratie huisvesting hebben. Dat de huisvesting beschikbaar wordt gesteld door de Stichting Beheer- en Exploitatie Regionale Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf. Dat de Stichting wordt gevormd door de 13 deelnemende gemeenten. Dat de Stichting zorg draagt voor de exploitatie, het betalen van de kosten die samen hangen met de exploitatie en het in stand houden van het RVML. Dat samenwerkende partijen een bijdrage leveren in de huisvestingskosten. Deze bijdrage is gebaseerd op het aantal werkplekken per organisatie en wordt jaarlijks door de Stuurgroep Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf vastgesteld. Dat de Stichting zorgt voor het beschikbaak stellen van de Coördinator, á 24 uur per week en voor een administratieve kracht á 24 uur per week. Dat gestreefd wordt om het RVML een blijvend en duurzaam karakter te geven. Dat het samenwerkingsconvenant wordt gesloten voor de periode 2007 t/m 2010.

4 Dat de mogelijkheid bestaat voor nieuwe partners om zich aan te sluiten bij het RVML. Verklaren het volgende te zijn overeengekomen: Bepalingen ten aanzien het visiedocument 1. De deelnemende partijen stemmen in met de visie zoals die is weergegeven in het visiedocument. 2. De uitgangspunten voor de uitvoering, de begroting en de kostenverdeling zoals deze in onderdeel B van het visiedocument zijn aangeven worden door partijen onderschreven. Bepalingen ten aanzien van de Stuurgroep Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf 1. De bestuurlijke verantwoordelijkheid berust het de Stuurgroep Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf. 2. In de Stuurgroep zijn alle deelnemende partijen vertegenwoordigd. 3. De gemeenten zijn vertegenwoordigd door drie gemeenten die elk afkomstig zijn uit de drie verschillende politiedistricten. 4. De Stuurgroep beslist over het beleid van het RVML en stelt jaarlijks de begroting en rekening vast. 5. De coördinator is verantwoordelijk voor de voorbereiding en de verslaglegging van de stuurgroepvergaderingen. 6. Besluiten in de stuurgroepvergadering worden bij meerderheid van stemmen genomen. Elk van de deelnemende partijen heeft 1 stem met dien verstande dat de gemeentelijke vertegenwoordiger ook de stemmen van de gemeenten in het betreffende district heeft. 7. Het voorzitterschap van de Stuurgroep berust bij een van de gemeentelijke vertegenwoordigers. Bepalingen ten aanzien van deelnemende partijen 1. De deelnemende partijen zijn actief betrokken bij de inhoudelijke werkzaamheden van het RVML. 2. De partijen leveren de inbreng op basis van de eigen kernactiviteiten. 3. Zij dragen zorg voor personele inzet zover dat noodzakelijk is voor het goede verloop van de werkzaamheden in het RVML. 4. Zij participeren in het vooroverleg en het casusoverleg. 5. Voor het inzetten van de medewerkers worden geen kosten in rekening gebracht. 6. Desgewenst kunnen partijen in de accommodatie van het RVML een of meerdere eigen werkplekken huren. Bepalingen ten aanzien van de Stichting Beheer en Exploitatie van het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf 1. Het beheer en de exploitatie van het RVML wordt uitgevoerd door de Stichting Beheer en Exploitatie Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf. 2. De Stichting wordt opgericht en in stand gehouden door de 13 participerende gemeenten. 3. Het bestuur van de Stichting wordt gevormd door 13 vertegenwoordigers van de gemeenten. 4. De directie van de Stichting berust bij de, door de gemeenten aan te stellen, coördinator. 5. De Stichting stelt eveneens een administratieve kracht á 24 uren per week beschikbaar.

5 6. De Stichting zorgt voor het huren van de accommodatie en alle faciliteiten die nodig zijn voor het beschikbaar stellen van de kantoor- en vergaderruimten. Daarbij horen schoonmaak, kosten voor energie, water, telefoon en ICT aansluitingen. 7. De Stichting stelt jaarlijks binnen 4 maanden na afloop van het boekjaar de staat van baten en lasten van de stichting samen, alsmede de begroting van het volgende boekjaar vast. 8. Voor de vaststelling van deze stukken behoeft het bestuur de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van het Samenwerkingsverband Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf. Bepalingen ten aanzien van de Coördinator 1. De dagelijkse leiding van het RVML berust bij de coördinator die door de gezamenlijke gemeenten beschikbaar wordt gesteld. 2. De coördinator wordt middels een detacheringcontract tussen de Stichting en de betreffende gemeente ingehuurd. In eerste instantie voor 24 uren per week. 3. De coördinator is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken in het RVML en legt verantwoording af aan het stichtingsbestuur. 4. De coördinator belegt, in overleg met de voorzitter, de vergaderingen van de Stuurgroep en draagt zorg voor de verslaglegging van de vergadering. 5. De coördinator zorgt voor het indienen van begroting en beleidsvoorstellen aan de Stuurgroep. Daarnaast zorgt de coördinator voor de jaarrekening en het jaarverslag van het RVML. Bepalingen ten aanzien van de administratieve ondersteuning 1. De coördinator wordt ondersteund door een administratieve kracht á 24 uren per week die eveneens door de Stichting beschikbaar wordt gesteld. 2. De administratieve kracht zorgt voor ondersteuning van het werk van de coördinator en levert algemene ondersteunende werkzaamheden in samenwerking met de administratieve kracht van Justitie. Bepalingen ten aanzien van de kostenverdeling en bijdragen van partijen 1. De Stichting is verantwoordelijk voor een sluitende begroting. Uiterlijk 1 (één) april wordt de begroting voor het daaropvolgende jaar, ter goedkeuring, aan de Stuurgroep, i.c. de deelnemende partijen, voorgelegd. 2. De begroting wordt jaarlijks geïndexeerd met de index loonvoet sector overheid uit de Macro Economische Verkenningen voor het loongedeelte, en de index Prijs Netto Materiële Overheidsconsumptie voor het materiële deel. De prognose indexcijfers worden het daaropvolgende jaar gesaldeerd met de nieuwe indexcijfers van dat jaar. 3. Bij de begroting wordt ook een voorstel gedaan voor de hoogte van de bijdrage van de deelnemende partijen voor de gehuurde werkplekken. 4. De Stuurgroep stelt de begroting voor het volgende jaar uiterlijk 1 (één) mei vast. 5. De bijdrage van partijen worden op basis vooruitbetaling ineens of in termijnen door de Stichting in rekening gebracht. 6. De Stichting stelt een jaarrekening en een jaarverslag op en draagt zorg voor controle door een accountant. 7. Tekorten of overschotten op de jaarrekening worden in de volgende jaren gecompenseerd. Om fluctuaties in de begroting te voorkomen mag de Stichting een algemene reserve tot maximaal 10% van de jaarlijkse gemeentelijk bijdrage aanhouden.

6 8. De gemeenten betalen een bijdrage die bestaat uit twee componenten: Een bedrag per inwoner Een bijdrage die gebaseerd is op de mate van participatie van gemeenten in het RVML. Deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld. Bepalingen ten aanzien van de inwerkingtreding en looptijd van het convenant 1. Dit convenant treed in werking op 1 januari 2007 of nadat de deelnemende partijen het besluit tot toetreding hebben genomen. 2. Nieuwe deelnemers kunnen na instemming van de Stuurgroep op elk moment intreden. 3. Het RVML heeft een blijvend en duurzaam karakter en is in beginsel niet gebonden aan een bepaalde termijn. 4. Het samenwerkingsconvenant wordt voor de eerste keer aangegaan voor een periode van 4 jaar t.w tot en met Daarna zal worden bezien op welke wijze de samenwerking wordt voortgezet. 5. De voorzitter van de Stuurgroep ziet toe op de uitvoering van het convenant. Bepalingen ten aanzien wijziging en opzegging van het convenant 1. Voor wijziging van dit convenant is instemming van de meerderheid van de Stuurgroep vereist. 2. Elke partij kan deze overeenkomst eenzijdig opzeggen door middel van een aangetekende brief met een opzegtermijn van een jaar. 3. De Stuurgroep stelt binnen 6 maanden na de opzegging een regeling op van de gevolgen van de opzegging. Uitgangspunt is dat de overige deelnemers geen financiële schade ondervinden van de opzegging. Indien er geen overeenstemming met de opzeggende partij wordt bereikt zal het geschil worden onderworpen aan arbitrage, waarbij elke partij een vertegenwoordiger aanwijst die samen een onafhankelijke derde aanwijzen. De arbitragecommissie brengt een voor partijen bindend advies uit. Bepalingen ten aanzien van de naam van het convenant Deze overeenkomst kan worden aangehaald als Samenwerkingsovereenkomst Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf. Aldus overeengekomen: De gemeente Bernheze vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer A.A,M. Heijmans. De gemeente Boekel vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer H.G.M. van de Vondervoort. De gemeente Boxmeer vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer K.W.Th. van Soest. De gemeente Cuijk vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer L.M. Schoots.

7 De gemeente Grave vertegenwoordigd door haar burgemeester mevrouw W.J.G. Delissenvan Tongerlo. De gemeente Landerd vertegenwoordigd door haar burgemeester mevrouw W.C. Doorn-van der Houwen. De gemeente Lith vertegenwoordigd door haar burgemeester mevrouw S. Haasjes-Van den Berg. De gemeente Maasdonk vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer P.C.J. Boelens. De gemeente Mill en Sint Hubert vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer J. de Groot. De gemeente Oss vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer H.W.M. Klitsie. De gemeente Sint Anthonis vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer J.M.J. Verbeeten. De gemeente Uden vertegenwoordigd door haar burgemeester mevrouw J.W. Kersten. De gemeente Veghel vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer Frankfort. Openbaar Ministerie s Hertogenbosch vertegenwoordigd door. De Politie Brabant-Noord, district Land van Cuijk vertegenwoordigd door districtchef de heer van F. Leeuwen; De Politie Brabant-Noord, district Leijgraaf vertegenwoordigd door distrctschef de heer F. Schellen; De Politie Brabant-Noord, district Maasland vertegenwoordigd door districtschef de heer R.M. Willekens; De Justitionele Ketenpartner Novadic-Kentron, vertegenwoordig door de heer van Heek;

8 De Justitionele Ketenpartner de Raad voor de Kinderbescherming vertegenwoordigd door mevrouw van Montfoort; De Justitionele Ketenpartner Reclassering Nederland vertegenwoordigd door de heer Kwaks; De Justitionele Ketenpartner Slachtofferhulp vertegenwoordigd door de heer J. Huis in t Veld; Het Bureau Jeugdzorg vertegenwoordigd door mevrouw Roskens Het Algemeen Maatschappelijk Werk Oss- Uden vertegenwoordigd door Het Algemeen Maatschappelijk Werk Land van Cuijk vertegenwoordigd door. Bureau HALT vertegenwoordigd door

.n Ð tt -- r\ (, tt - \ Þ Þ \ Stì o\ \r obr. Þta. eè oþ 'ùe. cc c c c c c c c c c cccc. -îîllal ) f )) )) ))1)) )

.n Ð tt -- r\ (, tt - \ Þ Þ \ Stì o\ \r obr. Þta. eè oþ 'ùe. cc c c c c c c c c c cccc. -îîllal ) f )) )) ))1)) ) CI cc c c c c c c c c c cccc. -îîllal f 1.n Ð tt -- r\ (, tt - Stì o\ \r obr E \ Þ Þ \ St sq { -l È Þta eè oþ 'ùe q q Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraat convenant tussen: j Gemeente Bernheze Gemeente

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 6 februari Aanleiding

Gemeente Boxmeer. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 6 februari Aanleiding Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming met: 1) het Visiedocument Regionaal veiligheidshuis Maas en Leijgraaf; 2) de in het visiedocument opgenomen financieringsstructuur en begroting van het

Nadere informatie

Kadernota en begroting 2018

Kadernota en begroting 2018 Kadernota en begroting 2018 Jaarlijks wordt door de gemeenschappelijke regelingen en organisaties die aanverwant zijn een toekomstperspectief gepresenteerd aan de betrokken gemeenten en deze nota gaat

Nadere informatie

Begroting Incl. vooruitblik

Begroting Incl. vooruitblik Begroting 2017 Incl. vooruitblik 2018-2020 Inhoudsopgave 1. Het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf in het kort... 3 2. Begroting 2017 en vooruitblik 2018-2020... 4 2.1. Inleiding... 4 2.2. Uitgangspunten

Nadere informatie

Kadernota. Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf

Kadernota. Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Kadernota 2015 Jaarlijks wordt door de gemeenschappelijke regelingen en organisaties die aanverwant zijn een toekomstperspectief gepresenteerd aan de betrokken gemeenten en deze nota gaat in op de ontwikkelingen

Nadere informatie

Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf

Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Aanpassingen convenant veiligheidshuis periode 2011-2014. Bestuurlijke aspecten Stellers W. Hoefnagel/ A. t Hardt Versie:21 januari 2010 Uitgangspunt voor de aanpassingen zijn: 1. Verlenging samenwerking

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant tussen ketenpartners over Veiligheidshuis Gouda

Samenwerkingsconvenant tussen ketenpartners over Veiligheidshuis Gouda Samenwerkingsconvenant tussen ketenpartners over Veiligheidshuis Gouda De Convenantpartners; Gemeente Gouda Openbaar Ministerie Politie Hollands-Midden Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland Reclassering Nederland

Nadere informatie

Regionale samenwerking in een Veiligheidshuis Ommen 5 februari 2009

Regionale samenwerking in een Veiligheidshuis Ommen 5 februari 2009 Regionale samenwerking in een Veiligheidshuis Ommen 5 februari 2009 Ervaringen uit de praktijk Korte introductie over het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf. Regionalisering: De theorie. Regionalisering:

Nadere informatie

Aansluiting bij het Veiligheidshuis 's-hertogenbosch en omstreken.

Aansluiting bij het Veiligheidshuis 's-hertogenbosch en omstreken. Collegevoorstel Inleiding Sinds 2005 is in s-hertogenbosch gestart met de ontwikkeling van een Veiligheidshuis. In de afgelopen jaren is een sterk netwerk van ongeveer 20 partners ontstaan dat zich inzet

Nadere informatie

Ketens risicojeugd sluitend verbinden Avans 7 april 2011

Ketens risicojeugd sluitend verbinden Avans 7 april 2011 Ketens risicojeugd sluitend verbinden Avans 7 april 2011 Wat is het Veiligheidshuis? Een samenwerking van vele partners onder de regie van 12 gemeenten. Het koppelen van zorg aan repressie. Richt zich

Nadere informatie

Kadernota Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf

Kadernota Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Kadernota 2017 Jaarlijks wordt door de gemeenschappelijke regelingen en organisaties die aanverwant zijn een toekomstperspectief gepresenteerd aan de betrokken gemeenten en deze nota gaat in op de ontwikkelingen

Nadere informatie

Slim investeren in de toekomst

Slim investeren in de toekomst Stichtingen, Vennootschappen en verenigingen 1. Museum voor Religieuze Kunst Museum voor Religieuze Kunst www.museumvoorreligieuzekunst.nl Stichting De stichting heeft ten doel in de gemeente een museum,

Nadere informatie

MILL EN SINT HUBERT MAASDONK LANDERD HAAREN

MILL EN SINT HUBERT MAASDONK LANDERD HAAREN BERNHEZE BOEKEL BOXMEER BOXTEL CUIJK GRAVE Jeugd- en opvoedhulp (JHV) Versie 3 oktober '13 Oosterpoort (2012) Jeugdhulp indicatie 55 10 28 27 72 34 9 33 26 13 235 231 17 12 26 15 111 71 29 1054 Verblijf

Nadere informatie

Raadsvergadering : 15 december Agendapunt : 10. Onderwerp : Nazorg ex-gedetineerden

Raadsvergadering : 15 december Agendapunt : 10. Onderwerp : Nazorg ex-gedetineerden Raadsvergadering : 15 december 2008 Agendapunt : 10 Onderwerp : Nazorg ex-gedetineerden Samenvatting voorstel In maart 2006 heeft het Ministerie van Justitie aan alle gemeenten in Nederland verzocht om

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw In dit overzicht staan alleen de (onderdelen van) artikelen uit de regeling met een inhoudelijke

Nadere informatie

MILL EN SINT HUBERT MAASDONK BERNHEZE LANDERD BOXMEER BOXTEL CUIJK HAAREN BOEKEL GRAVE

MILL EN SINT HUBERT MAASDONK BERNHEZE LANDERD BOXMEER BOXTEL CUIJK HAAREN BOEKEL GRAVE BERNHEZE Jeugd- en opvoedhulp (JHV) Versie 3 oktober '13 Oosterpoort (212) Jeugdhulp Jeugdhulp indicatie 55 1 28 27 72 34 9 33 26 13 Verblijf deeltijd (dagbehandeling) * 5 2 4 2 2 Verblijf pleegzorg 14

Nadere informatie

In beweging voor u. Privaatrechtelijke samenwerkingsverbanden VERBONDEN PARTIJEN: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN

In beweging voor u. Privaatrechtelijke samenwerkingsverbanden VERBONDEN PARTIJEN: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN Privaatrechtelijke samenwerkingsverbanden De gemeente Uden is deelnemer van de volgende stichtingen, vennootschappen en verenigingen 1. Museum voor Religieuze Kunst Verband Naam Stichting Museum voor Religieuze

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Algemene gegevens 4. Balans per 31 december 2015 5. Exploitatierekening 2015 6. Specificatie afrekening per gemeente 2015 8

Inhoudsopgave. Algemene gegevens 4. Balans per 31 december 2015 5. Exploitatierekening 2015 6. Specificatie afrekening per gemeente 2015 8 Jaarrekening 2015 2 Inhoudsopgave Algemene gegevens 4 Balans per 31 december 2015 5 Exploitatierekening 2015 6 Specificatie afrekening per gemeente 2015 8 Toelichting op de jaarrekening 2015 9 Toelichting

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden De Kernpartners: Gemeente Den Haag Gemeente Delft Gemeente Zoetermeer Gemeente Leidschendam-Voorburg Gemeente Westland Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Nadere informatie

1. Museum voor Religieuze Kunst

1. Museum voor Religieuze Kunst 1. Museum voor Religieuze Kunst Verband Naam Stichting Museum voor Religieuze Kunst www.museumvoorreligieuzekunst.nl Vestigingsplaats Uden Rechtsvorm Stichting Een museum, voornamelijk met religieuze kunst,

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 en begroting 2016 en meerjarenraming 2017-2019 van de OmgevingsDienst Brabant Noord (ODBN)

Jaarrekening 2014 en begroting 2016 en meerjarenraming 2017-2019 van de OmgevingsDienst Brabant Noord (ODBN) Registratiekenmerk: Datum vergadering: Agendapunt: Onderwerp: Portefeuillehouder: Jaarrekening 2014 en begroting 2016 en meerjarenraming 2017-2019 van de OmgevingsDienst Brabant Noord (ODBN) Aan: De raad

Nadere informatie

Regionaal Veiligheidshuis Maas 8 Leijgraaf. Jaarrekening 2013

Regionaal Veiligheidshuis Maas 8 Leijgraaf. Jaarrekening 2013 Regionaal Veiligheidshuis Maas 8 Leijgraaf Jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Algemene gegevens 4 Balans per 31 december 2013 5 Exploitatierekening 2013 6 Specificatie afrekening per gemeente 2013 8 Toelichting

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot instemming met de deelname aan het project Nazorg aan ex-gedetineerden.

Onderwerp: Voorstel tot instemming met de deelname aan het project Nazorg aan ex-gedetineerden. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming met de deelname aan het project Nazorg aan ex-gedetineerden. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 18 november 2008 Aanleiding In maart

Nadere informatie

Privaatrechtelijke samenwerkingsverbanden De gemeente Uden is deelnemer van de volgende stichtingen, vennootschappen en verenigingen

Privaatrechtelijke samenwerkingsverbanden De gemeente Uden is deelnemer van de volgende stichtingen, vennootschappen en verenigingen Privaatrechtelijke samenwerkingsverbanden De gemeente Uden is deelnemer van de volgende stichtingen, vennootschappen en verenigingen 1. Museum voor Religieuze Kunst Verband Naam Museum voor Religieuze

Nadere informatie

*Z01360BF508* documentnr.: INT/M/16/21872 zaaknr.: Z/M/16/27987

*Z01360BF508* documentnr.: INT/M/16/21872 zaaknr.: Z/M/16/27987 *Z01360BF508* documentnr.: INT/M/16/21872 zaaknr.: Z/M/16/27987 Raadsvoorstel Onderwerp : Beleidskader 2017 Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum college : 23 februari 2016 Portefeuillehouder : A.A.M.J.

Nadere informatie

Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Jaarverslag 2007 & Activiteitenplan 2008/2009

Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Jaarverslag 2007 & Activiteitenplan 2008/2009 JAARVERSLAG 2007 & ACTIVITEITENPLAN 2008-2009 Voorwoord Als voorzitter van de Stuurgroep mag ik u hierbij het eerste Jaarverslag en Activiteitenplan van het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf

Nadere informatie

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant)

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant) BESTUURSOVEREENKOMST TUSSEN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT EN DE GEMEENTEN BERNHEZE, EINDHOVEN, OSS, S HERTOGENBOSCH, SCHIJNDEL, UDEN EN VEGHEL MET BETREKKING TOT HET REALISEREN VAN QUICK-WINS VOOR HET HOV

Nadere informatie

Samenwerking tussen en in de Veiligheidshuizen

Samenwerking tussen en in de Veiligheidshuizen Samenwerking tussen en in de Veiligheidshuizen Factsheet s-hertogenbosch Mill en Sint Hubert Sint- Michielsgestel Sint Anthonis Voorwoord Een nieuwe fase is aangebroken voor de Veiligheidshuizen, zowel

Nadere informatie

Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Jaarverslag 2009 & Activiteitenplan 2010/2011

Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Jaarverslag 2009 & Activiteitenplan 2010/2011 JAARVERSLAG & ACTIVITEITENPLAN 2010-2011 Jaarverslag & Activiteitenplan 2010/2011 Voorwoord Als voorzitter van de Stuurgroep mag ik u hierbij het inmiddels alweer derde Jaarverslag en Activiteitenplan

Nadere informatie

BERNHEZE BOEKEL BOXMEER BOXTEL CUYK

BERNHEZE BOEKEL BOXMEER BOXTEL CUYK BERNHEZE BOEKEL BOXMEER BOXTEL CUYK GRAVE HAAREN LANDERD MAASDONK MILL EN ST HUBERT OSS S HERTOGENBOSCH SCHYNDEL SINT ANTHONIS SINT-MICHIELSGESTEL RTA_GGZ_Jeugd_Totaal_Versie 3 okt '13 GGZ Oost Brabant

Nadere informatie

MILL EN ST HUBERT MAASDONK LANDERD HAAREN GRAVE OSS

MILL EN ST HUBERT MAASDONK LANDERD HAAREN GRAVE OSS BERNHEZE BOEKEL BOXMEER BOXTEL CUYK RTA_GGZ_Jeugd_Totaal_Versie 3 okt '13 GGZ Oost Brabant (2012) Langdurige zorg (zorg met verblijf/klin.) 1 2 1 1 8 3 1 1 1 2 1 22 Langdurige zorg (voortgezet verblijf/klin.

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN. 5) Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV)

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN. 5) Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV) GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN Toelichting Overzicht aantal leden en aan te wijzen door wie Overzicht leden voor de periode 2014-2018 Gemeenschappelijke regelingen 1) Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Nadere informatie

Bestuurscommissie Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel VAN. Overzichtsgrafieken

Bestuurscommissie Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel VAN. Overzichtsgrafieken DATUM 20 mei 2010 AAN Bestuurscommissie Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel VAN Jbe KOPIE Mri AGENDAPUNT 07 ONDERWERP TER INFO: Tarieven Afvalstoffenheffing 2009 Tarieven Afvalstoffenheffing 2009

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord De colleges van de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel,

Nadere informatie

Veiligheidshuis Regio Utrecht

Veiligheidshuis Regio Utrecht Samenwerkingsconvenant Veiligheidshuis Regio Utrecht (uitwerking van de intentieverklaring, zoals vastgesteld in het Regionaal college dd 17-12-2012) Samenwerkingsconvenant Veiligheidshuis Regio Utrecht

Nadere informatie

Werkbijeenkomst 29 maart raden Land van Cuijk Netwerk: Wapen. ww: wapen2012

Werkbijeenkomst 29 maart raden Land van Cuijk Netwerk: Wapen. ww: wapen2012 Werkbijeenkomst 29 maart 2017 raden Land van Cuijk Netwerk: Wapen ww: wapen2012 Programma werkbijeenkomst 19.30-19.35 uur: Opening, Marleen Sijbers 19.35-19.45 uur: Inleiding: belang van het onderzoek,

Nadere informatie

Ter uitvoering van het besluit tot het aangaan van deze gemeenschappelijke regeling zijn

Ter uitvoering van het besluit tot het aangaan van deze gemeenschappelijke regeling zijn Samenwerkingsovereenkomst uitvoeringsorganisatie Werk, Zorg, Jeugd en Inkomen (incl. de decentralisaties Sociaal Domein) Boxtel en Haaren Ter uitvoering van het besluit tot het aangaan van deze gemeenschappelijke

Nadere informatie

Voorstel. Algemene toelichting AGP 10. Pagina 1 van 2

Voorstel. Algemene toelichting AGP 10. Pagina 1 van 2 Voorstel AGP 10 Aan : Algemeen Bestuur Datum : 25 juni 2014 Bijlage : 2 Steller : F. Libregts\H.Linzel Onderwerp : Vervanging IBS registratie Algemene toelichting Momenteel gebruiken de gemeenten en GGZ-instellingen

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Centrumregeling Wmo Brabant Noordoost-oost Nummer: 7b. de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 18 november 2014

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Centrumregeling Wmo Brabant Noordoost-oost Nummer: 7b. de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 18 november 2014 Gemeente Boxmeer Onderwerp: Centrumregeling Wmo Brabant Noordoost-oost 2015. Nummer: 7b. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 18 november 2014 Aanleiding Voor de transitie AWBZ werken we samen

Nadere informatie

Marc Geurts en Ronald Nijhuis

Marc Geurts en Ronald Nijhuis Betreft Kaderstellende notitie 2017 Van Marc Geurts en Ronald Nijhuis Datum Januari 2016 1.1 Kaderstellende notitie 2017 Adequaat toezicht op naleving van de leerplichtwet en de aanpak van voortijdig schoolverlaten

Nadere informatie

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 11 november 2013

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 11 november 2013 Jeugdzorg Brabant Noord Oost 11 november 2013 Betrokken partijen Regionaal Transitie-arrangement Noordoost- Brabant Gemeenten Zorginstellingen Financiers, Provincie, Zorgkantoor VGZ en Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Nadere uitwerking definitieve Vsv Cijfers voor regio 36b

Nadere uitwerking definitieve Vsv Cijfers voor regio 36b Onderwerp Van toepassing voor Opgesteld door Nadere uitwerking definitieve Vsv Cijfers 29-21 voor regio 36b Regio Brabant Noord Oost 36b R. Nijhuis Datum 2 december 211 Nieuwe VSV ers schooljaar 29-21

Nadere informatie

KIND & jeugd Noordoost Brabant

KIND & jeugd Noordoost Brabant KIND & jeugd bant a r B t s o Noordo nleiding Kind&Jeugd Oost Brabant in transformatie Op 1 januari 2015 is de nieuwe Jeugdwet ingegaan. Vanaf die datum valt de zorg en ondersteuning voor kinderen en jongeren

Nadere informatie

I-SZ/2015/ Oss, 8 juli Ons kenmerk:

I-SZ/2015/ Oss, 8 juli Ons kenmerk: lu8 9 JUL 2015 GEMEENTE BOXMEER reg.nr.: Ingek.: Afd.: Kopie; De colleges van burgemeester en wethouders, van de aan de gemeenschappelijke regeling Werkvoorzieningschap Noordoost-Brabant deelnemende gemeenten.

Nadere informatie

Nieuwe Jeugdwet 1. Vanaf 01 januari 2015 geldt de nieuwe Jeugdwet. Vanaf dat moment is de gemeente

Nieuwe Jeugdwet 1. Vanaf 01 januari 2015 geldt de nieuwe Jeugdwet. Vanaf dat moment is de gemeente «Naam_» «Adres_Compleet» «PC_Woonplaats» Datum 02 december 2014 Onderwerp Aantal bijlagen Nieuwe Jeugdwet 1 Beste ouder(s), cliënt(en), Vanaf 01 januari 2015 geldt de nieuwe Jeugdwet. Vanaf dat moment

Nadere informatie

Jaarverslag. Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf

Jaarverslag. Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Jaarverslag 2015 Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Inleiding Voor u ligt het directieverslag van het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf waarin de visie wordt gegeven op de jaarrekening

Nadere informatie

STICHTING. Dossier: 56153GE versie dd 20/12/2006

STICHTING. Dossier: 56153GE versie dd 20/12/2006 Pinkse Philips Huberts Notarissen Molenstraat 46 5341 GD Oss Postbus 345 5340 AH Oss Tel: 0412-665666 Fax: 0412-665600 CONCEPT 1 STICHTING Dossier: 56153GE versie dd 20/12/2006 Heden, verscheen voor mij,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 De raden van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave en Mill

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 De raden van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave en Mill

Nadere informatie

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen Register van Gemeenschappelijke regelingen gemeente s-hertogenbosch als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen stand van zaken 2016 Toelichting Ter behartiging van één of meerdere doelstellingen

Nadere informatie

Model Bestuursconvenant September 2009

Model Bestuursconvenant September 2009 Model Bestuursconvenant September 2009 Partijen bij dit convenant zijn: A I Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente (XX), gevestigd te (XX) ten deze krachtens artikel 171 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Breedtesportproject GO-4 Sport

Gemeenschappelijke regeling Breedtesportproject GO-4 Sport Gemeenschappelijke regeling Breedtesportproject GO-4 Sport 2004-2009 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel en Menaldumadeel, hierna te noemen:

Nadere informatie

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter 09I003226 OVEREENKOMST VOOR GEMENE REKENING 1. Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda 2. Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch 3. Het waterschap De Dommel, zetelende te Boxtel

Nadere informatie

BERNHEZE BOEKEL BOXMEER BOXTEL CUYK

BERNHEZE BOEKEL BOXMEER BOXTEL CUYK RTA_GGZ_Jeugd_Totaal_Versie 3 okt '13 GGZ Oost Brabant (212) Diagnostiek Kortdurende behandeling Langdurige zorg (zorg met verblijf/klin.) 1 2 1 1 Langdurige zorg (voortgezet verblijf/klin. AWBZ) Eerstelijns

Nadere informatie

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk 20-1-2015 Gemeenschappelijke regeling veiligheidsregio Midden- en West-Brabant GR Veiligheidsregio MWB Tilburg College van Waalwijk

Nadere informatie

Concept-management-rapportage Werkgeversservicepunt t/m Q november 2017

Concept-management-rapportage Werkgeversservicepunt t/m Q november 2017 Concept-management-rapportage Werkgeversservicepunt t/m Q3 2017 9 november 2017 Inhoudsopgave Realisatie plaatsingen t/m Q3 versus t/m doelen Q3 totaal Realisatie plaatsingen vergelijking Q3 met voorafgaande

Nadere informatie

Evaluatie Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf

Evaluatie Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Evaluatie Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Jolijn van Haaf (IVA) Collin Hoogeveen (Van Montfoort) Monique Bruinsma (IVA) Met medewerking van: Rob Pranger (IVA) Sjaak Khonraad (Avans) Evaluatie

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Recreatie en Toerisme Land van Cuijk

Samenwerkingsovereenkomst Recreatie en Toerisme Land van Cuijk Samenwerkingsovereenkomst Recreatie en Toerisme Land van Cuijk Partijen: 1. a. De gemeente Boxmeer, in deze vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer K.W.T. van Soest; b. De gemeente Cuijk, in deze

Nadere informatie

- Concept - Factsheet inrichting regio Oost-Brabant

- Concept - Factsheet inrichting regio Oost-Brabant - Concept - Factsheet inrichting regio Omvang: 3.175,5 fte Operationeel: 3.057,5 fte Niet-Operationeel: 118,0 fte Districten: 3 Basisteams: 9 Versiedatum: 25 juni 2012 Inhoudsopgave 1 Concept indeling...

Nadere informatie

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten Raadsvoorstel Onderwerp Vaststelling verordening commissie bezwaarschriften Raadsvergadering 29 juni 2010 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Onderwerp : Uitbreiding Boapool vooruitlopend op verkennend onderzoek. Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : Hillenaar Datum college : 21 mei 2013 Openbaar : Ja Afdeling :

Nadere informatie

Eén grondslag voor de gemeentelijke bijdrage aan de GGD

Eén grondslag voor de gemeentelijke bijdrage aan de GGD Eén grondslag voor de gemeentelijke bijdrage aan de GGD Inleiding Mede vanwege de herhaalde vragen vanuit gemeenten vroeg het algemeen bestuur om een voorstel voor de herziening van de grondslag voor de

Nadere informatie

Regionale VTV Bevolking. Regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2011 Hart voor Brabant Deelrapport Bevolking

Regionale VTV Bevolking. Regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2011 Hart voor Brabant Deelrapport Bevolking Regionale VTV 2011 Bevolking Regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2011 Hart voor Brabant Deelrapport Bevolking Auteurs: Dr. M.A.M. Jacobs-van der Bruggen, GGD Hart voor Brabant Drs. S. van de

Nadere informatie

BEGROTING 2010. Gemeenschappelijke Regeling. KCV Brabant-Noordoost

BEGROTING 2010. Gemeenschappelijke Regeling. KCV Brabant-Noordoost BEGROTING 2010 KCV Brabant-Noordoost Vaststelling Vastgesteld door het Algemeen Bestuur op 6 juli 2009. J.M.J. Verbeeten Voorzitter Begroting 2010 concept.doc 21 april 2009 Pagina 2 van 17 1. INLEIDING...4

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Centrale Toegang Bijlage : 1 Vandaag ondertekenen

Nadere informatie

WA/Vi Brabant Midden-West-Noord

WA/Vi Brabant Midden-West-Noord WA/Vi Brabant Midden-West-Noord Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord De raden en de colleges van de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen

Nadere informatie

*Z015BFA1BE3* documentnr.: INT/C/16/24381 zaaknr.: Z/C/16/30851

*Z015BFA1BE3* documentnr.: INT/C/16/24381 zaaknr.: Z/C/16/30851 *Z015BFA1BE3* documentnr.: INT/C/16/24381 zaaknr.: Z/C/16/30851 Raadsvoorstel Onderwerp : Jaarstukken 2015 en begroting 2017 van de GGD Hart voor Brabant Datum college : 6 juni 2016 Portefeuillehouder

Nadere informatie

PROTOCOL SCHOOLVERZUIM

PROTOCOL SCHOOLVERZUIM PROTOCOL SCHOOLVERZUIM Regionaal Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten Brabant Noordoost Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond (hernieuwde) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond Pagina 1 van 9 RMC regio Rijnmond (hernieuwde) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door vakwethouders

Nadere informatie

Jaarverslag. Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf RIS 2014-366

Jaarverslag. Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf RIS 2014-366 Jaarverslag 2013 Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf RIS 2014-366 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van 2013 waarin verantwoording wordt afgelegd over de resultaten van het Regionale Veiligheidshuis

Nadere informatie

*Z00DBCA837F* documentnr.: INT/G/15/15848 zaaknr.: Z/G/15/19775

*Z00DBCA837F* documentnr.: INT/G/15/15848 zaaknr.: Z/G/15/19775 *Z00DBCA837F* documentnr.: INT/G/15/15848 zaaknr.: Z/G/15/19775 Raadsvoorstel Onderwerp : Jaarstukken 2014 en begroting 2016 GGD Hart voor Brabant Datum college : 26 mei 2015 Portefeuillehouder : A.M.

Nadere informatie

Locatierapport WSW-statistiek op UO-nummer

Locatierapport WSW-statistiek op UO-nummer Locatierapport WSW-statistiek op UO-nummer GR Wvs oordoost-brabant 1 e halfjaar 2007 UO-nummer 10080 Maart 2008 B3256 VOORWOORD Voor de Wsw-statistiek worden elk halfjaar gegevens verzameld van alle personen

Nadere informatie

Centrumregeling Jeugdhulp Noordoost Brabant 2015

Centrumregeling Jeugdhulp Noordoost Brabant 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Uden. Nr. 76333 17 december 2014 Centrumregeling Jeugdhulp Noordoost Brabant 2015 Hoofdstuk 1 Algemene bepaling Artikel 1 Begripsbepalingen Deze regeling verstaat

Nadere informatie

*Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638

*Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638 *Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638 Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : 20 januari 2015 : Participatiewet: onderdeel Maatregelen WWB Portefeuillehouder Afdeling Commissie

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001872 Documentnummer: ZD17012158 Rubriek: Algemeen Naam regeling: Register Citeertitel: telijke grondslag, artikel 27 lid 1 Vastgesteld door College Datum vaststelling

Nadere informatie

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Ontwikkeling 2002 start Veiligheidshuis accent strafrechtketen 2004 betrokkenheid gemeente onderzoek Fijnaut sociale veiligheid breed draagvlak 2008 start Zorghuis

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Ambtelijke Samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis

Gemeenschappelijke Regeling Ambtelijke Samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis Gemeenschappelijke Regeling Ambtelijke Samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis De burgemeesters en de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis, ieder voor

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling GGD Hart voor Brabant

Gemeenschappelijke regeling GGD Hart voor Brabant Gemeenschappelijke regeling GGD Hart voor Brabant De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Grave, Haaren, 's-hertogenbosch,

Nadere informatie

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Ontwikkeling 2002 start Veiligheidshuis accent strafrechtketen 2004 betrokkenheid gemeente onderzoek Fijnaut sociale veiligheid breed draagvlak 2008 start Zorghuis

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR349125_1

CVDR. Nr. CVDR349125_1 CVDR Officiële uitgave van Bernheze. Nr. CVDR349125_1 12 juni 2018 Centrumregeling Jeugdhulp Noordoost Brabant 2015 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer,

Nadere informatie

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk. 1 november 2016

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk. 1 november 2016 Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk 1 november 2016 Gemeenschappelijke regeling veiligheidsregio Midden- en West-Brabant GR Veiligheidsregio MWB Tilburg Colleges van

Nadere informatie

STATUUT VAN DE HAAGSE CONFERENTIE VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT

STATUUT VAN DE HAAGSE CONFERENTIE VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT STATUUT VAN DE HAAGSE CONFERENTIE VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT De Regeringen van de hierna genoemde landen: De Bondsrepubliek Duitsland, Oostenrijk, België, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk,

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001872 Documentnummer: ZD17012158 Rubriek: Algemeen Naam Register Citeertitel: grondslag, artikel 27 lid 1 Vastgesteld door College Datum vaststelling 30 november

Nadere informatie

INLEIDING. Met vriendelijke groet, Kitty de Laat, directeur-bestuurder

INLEIDING. Met vriendelijke groet, Kitty de Laat, directeur-bestuurder BEGROTING 2015 1 INLEIDING Voor u ligt de begroting van Stichting Vivaan voor het jaar 2015. Deze maakt onderdeel uit van de gezamenlijke begroting van de W4. In deze begroting is alleen het regulier deel

Nadere informatie

Overzicht zienswijzen gemeenten Land van Cuijk conceptbeleidskaders 2018 gemeenschappelijke regelingen en samenwerkingsverbanden

Overzicht zienswijzen gemeenten Land van Cuijk conceptbeleidskaders 2018 gemeenschappelijke regelingen en samenwerkingsverbanden Boxmeer Cuijk Grave Veiligheidsregio Brabant Noord Beleidskader 2018 GGD Hart Brabant Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord Kaderbrief 2018 beleidskader, met dien verstande dat belangrijke

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z Documentnummer: ZD

Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z Documentnummer: ZD *ZD17012158* Zundertse Regelgeving Rubriek: Algemeen Naam Register Citeertitel: grondslag, artikel 27 lid 1 Vastgesteld door College Datum vaststelling 30 november 1999 Kenmerk besluit Datum publicatie

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond Samenwerkingsovereenkomst 1 De ondergetekenden: te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door vakwethouders van de colleges 1 : 1. College van Albrandswaard, 2. College van Barendrecht, 3. College van Brielle,

Nadere informatie

Agenda. Vergadering: Algemeen Bestuur Datum: 19 februari 2014 van 11.45 tot 12.15 uur Plaats: t Spectrum, Schijndel. 1. Opening

Agenda. Vergadering: Algemeen Bestuur Datum: 19 februari 2014 van 11.45 tot 12.15 uur Plaats: t Spectrum, Schijndel. 1. Opening Agenda Vergadering: Algemeen Bestuur Datum: 19 februari 2014 Tijd: van 11.45 tot 12.15 uur Plaats: t Spectrum, Schijndel 1. Opening AB 20140219-2.0 AB 20140219-2.1 2. Wijziging begroting 2014 3. Sluiting

Nadere informatie

documentnr.: INT/G/16/26685 zaaknr.: Z/G/16/29445 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/G/16/26685 zaaknr.: Z/G/16/29445 Raadsvoorstel *Z0184C81A92* documentnr.: INT/G/16/26685 zaaknr.: Z/G/16/29445 Raadsvoorstel Onderwerp : Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Datum college : 26 augustus 2016 Portefeuillehouder : A.M. Henisch-Hulsman

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Veiligheidshuis Brabant Zuidoost 2014

Samenwerkingsovereenkomst Veiligheidshuis Brabant Zuidoost 2014 Samenwerkingsovereenkomst Veiligheidshuis Brabant Zuidoost 2014 Het Veiligheidshuis Brabant Zuidoost is een netwerkorganisatie waaraan de volgende partners deelnemen: Partners die structureel of op afroep

Nadere informatie

Overeenkomst van kosten voor gemene rekening muskusrattenbestrijding

Overeenkomst van kosten voor gemene rekening muskusrattenbestrijding Overeenkomst van kosten voor gemene rekening muskusrattenbestrijding waterschappen Rijn en IJssel, Veluwe, Vallei & Eem, Hollandse Delta en Rivierenland Het algemeen bestuur van: 1. Waterschap Rijn en

Nadere informatie

Onderwerp Overeenkomst met provincie over uitvoering taken op het gebied van jeugdzorg

Onderwerp Overeenkomst met provincie over uitvoering taken op het gebied van jeugdzorg Zaaknummer: OWZAP02 Onderwerp Overeenkomst met provincie over uitvoering taken op het gebied van jeugdzorg Collegevoorstel Inleiding De provincie Noord-Brabant en de gemeenten in de regio Brabant noordoost

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Pilot Jeugdpreventieteam

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Pilot Jeugdpreventieteam B&W-nr.: 06.0425 d.d. 04-04-2006 Onderwerp Pilot Jeugdpreventieteam BESLUITEN Behoudens advies van de commissie Burg 1. Alsnog in te stemmen met de deelname aan de pilot Jeugdpreventieteam (JPT) voor de

Nadere informatie

Rapportage 1 e halfjaar 2016 Veilig Thuis Noordoost Brabant

Rapportage 1 e halfjaar 2016 Veilig Thuis Noordoost Brabant Rapportage 1 e halfjaar 2016 Veilig Thuis Noordoost Brabant Op 1 januari 2016 is Veilig Thuis overgegaan op het registratiesysteem Clavis. De cijfers die uit deze rapportage voortkomen, komen uit de registratie

Nadere informatie

Convenant Centrum voor Jeugd en Gezin Krimpen aan den IJssel

Convenant Centrum voor Jeugd en Gezin Krimpen aan den IJssel Concept; versie 20130121 Convenant Centrum voor Jeugd en Gezin Krimpen aan den IJssel Convenant Centrum voor Jeugd en Gezin Krimpen aan den IJssel 2013 Partijen, a. Gemeente Krimpen aan den IJssel, rechtsgeldig

Nadere informatie

*Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635

*Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635 *Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635 Raadsvoorstel Onderwerp : Participatiewet: onderdeel Maatregelen WWB Datum college : 20 januari 2015 Portefeuillehouder : R.G. Poel Afdeling

Nadere informatie

G.A.J. Adams Inwoners en zorg M.C. Emmelkamp - van de Weijgaert

G.A.J. Adams Inwoners en zorg M.C. Emmelkamp - van de Weijgaert Raadsvoorstel Onderwerp Beleidsplan Transformatie van AWBZ naar Wmo Raadsvergadering 24 september 2013 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar G.A.J. Adams Inwoners en zorg M.C. Emmelkamp - van

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Evaluatie Regionaal Veiligheidshuis. Maas en Leijgraaf. Tilburg/Woerden, april 2010

Evaluatie Regionaal Veiligheidshuis. Maas en Leijgraaf. Tilburg/Woerden, april 2010 Evaluatie Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Tilburg/Woerden, april 2010 drs. J. van Haaf (IVA) drs. C. Hoogeveen (Van Montfoort) drs. M. Bruinsma (IVA) Met medewerking van: drs. R. Pranger (IVA)

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Leerplicht en RMC Regio Brabant Noord Oost (Regio 36b)

Gemeenschappelijke Regeling Leerplicht en RMC Regio Brabant Noord Oost (Regio 36b) Gemeenschappelijke Regeling Leerplicht en RMC Regio Brabant Noord Oost (Regio 36b) De colleges van burgemeester en wethouders van de Gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Lith, Maasdonk,

Nadere informatie