Eigenaren : Britt Breure van Egmond Jeroen Breure

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eigenaren : Britt Breure van Egmond Jeroen Breure"

Transcriptie

1 Eigenaren : Britt Breure van Egmond Jeroen Breure

2 Inhoudsopgave Introductie 2 Huidige situatie.3 Weersomstandigheden..4 Instructie 5 Nieuw te realiseren 6 Inkomsten.7 Conclusie..8 Bijlage Kranten artikelen

3 Introductie: Trainingsstal Breure is gevestigd op de IJweg 298 te Zwanenburg. Onze werkzaamheden bestaan uit het trainen van paarden. Hierbij gaat het om een aantal eigen paarden maar ook paarden van klanten. Dit zijn paarden eigenaren die hun paard graag op hoger niveau getraind willen hebben en hierna zelf verder rijden, of eigenaren die hun paard op hoog niveau getraind willen hebben zodat ze in waarde stijgen. Momenteel worden de paarden alleen in een buiten bak getraind en dat houdt in dat we erg veel hinder ondervinden van de weersomstandigheden. Nu hebben we alleen een overdekte stapmolen. Er vinden ook hoefsmid activiteiten op het bedrijf plaats. Hierbij gaat het om orthopedisch hoefbeslag. Dit word veel toegepast bij paarden op hoger niveau waarbij het uiterste van de paarden gevraagd wordt. De eigenaren van de Trainingsstal zijn Britt en Jeroen Breure. Wij hebben beide de opleiding paardenhouderij gevolgd in Alkmaar. Hierna heeft Britt de opleiding Masterclass in Deurne gevolgd, dit is de hoogst haalbare paardensport opleiding die er is. Hierbij zat ze alleen in de klas met beroepsmatige ruiters. Jeroen heeft na de paardenhouderij opleiding, de opleiding voor hoefsmid gevolgd in Deurne.In 2008 zijn we een V.O.F. begonnen met een aantal eigen paarden, hierna bleek dat er een aantal klanten hun paard graag wilde laten trainen door Britt. Dit is uitgegroeid tot een serieus bedrijf. Britt heeft in haar Jeugd bij de Young riders mee gereden. Hierbij zat ze in het Rabo Talenten Team en kreeg ze Rabo Talenten Trainingen. Hiernaast trainde ze enkele paarden op Subtop niveau, waardoor de vraag naar training erg groot is. Onze kracht is dan ook dat we het welzijn van het paard erg hoog hebben staan. De paarden moeten goed in hun vel zitten en de beste verzorging en training is een eis. Dit vinden paarden eigenaren erg belangrijk en zetten hun paard dan ook zonder zorgen bij ons op het bedrijf in training. Wij vinden dit ook erg belangrijk omdat de eigenaren niet wekelijks of maandelijks langskomen, soms gaan er maanden overheen voor dat de eigenaar het paard weer een keer ziet. Momenteel rijdt Britt met twee paarden in de Subtop. Hierbij is goed trainen zeer belangrijk. Om dit niveau vast te houden en uit te groeien tot het hoogste niveau is iedere dag trainen in alle weersomstandigheden een vereiste. Vandaar dat we een binnenbaan willen realiseren. Naast deze 2 paarden op subtop niveau, rijdt ze enkele goede jonge talentvolle dressuur paarden. Waarvan we met 1 van de jonge paarden geselecteerd zijn voor de selectie dagen voor de wereld kampioenschappen in Verden.

4 Huidige Situatie : De Trainingsstal is gevestigd op de IJweg in Zwanenburg. Hierbij maken we gebruik van 9 paarden boxen die zijn voorzien van de oude vereiste minimale maat, 3m x 3m. Er wordt getraind in een eb en vloed buiten rijbaan van 20m x 60m. Waarbij de weersomstandigheden een grote rol spelen. Hiernaast is er een overdekte stapmolen waar de paarden iedere dag aan hun beweging komen, maar niet in getraind kunnen worden. Er is een grote vraag naar goede opgeleide trainers, hierbij vallen er veel paarden eigenaren over het feit dat we niet beschikken over een overdekte rijbaan. Het corrigeren van paarden vergt ook de nodige kunde en de consequente en regelmatige aanpak, dit kunnen wij niet altijd verwezenlijken i.v.m. de vaak slechte weersomstandigheden in Nederland. Een aantal veulens zijn gevestigd op het nieuwe verblijf adres (IJweg 425 te Boesingheliede) Met enige regelmaat word er ook een veulen bij ons op het bedrijf geboren. Momenteel rijdt Britt 7 talentvolle paarden die allemaal erg veel potentie hebben om hoger in de sport te kunnen komen. Wanneer de weersomstandigheden slecht zijn, veel wind, regen of zelf sneeuw, kan er niet bij ons op het bedrijf getraind worden, hierdoor gaat ze dan regelmatig naar een binnenbak toe. Dit kost veel tijd. En niet alle jonge paarden kunnen mee in een trailer, hier zijn ze nog te jong voor. Een paard goed opleiden vereist een goede consequente en regelmatige training. Dit schiet er af en toe vanwege de weersomstandigheden bij in.

5 Weersomstandigheden: Veel voorkomende problemen vanwege weersomstandigheden: Wanneer het vriest; Het zand van de open rijbak is hierdoor bevroren en kunnen de paarden niet getraind worden, wanneer de bodem bevroren is en een paard zou getraind worden heeft het paard snel blessures vanwege de grote belasting op de gewrichten en pezen. Wanneer de rijbak overdekt is en er geen vocht in de rijbak kan komen kan deze bodem dan ook niet bevriezen en kan er doorgetraind worden. Sneeuw; Al onze trainingspaarden hebben hoefijzers onder de hoeven. Wanneer ze in de sneeuw zouden lopen, wordt het hoefijzer koud en blijft de sneeuw eronder vast gevroren zitten en krijgen ze grote klompen sneeuw onder hun hoeven, waardoor ze hun benen kunnen breken. Wanneer de rijbak overdekt is, blijft de bodem sneeuw vrij. Hevige regen / Hagel; Paarden gaan van nature met hun achterhand naar de kant van waar de regen / hagel vandaan komt staan, op deze manier is het niet alleen voor de ruiter maar ook voor het paard niet plezierig getraind te worden. Paarden zijn van nature vluchtdieren, wanneer het slecht weer is zijn paarden dan ook meer op hun hoede en schrikken ze sneller. Dit betekent een gevaarlijke situatie voor de ruiter. Wanneer de rijbak overdekt is zouden we hier geen last van hebben. Rustig weer, zon ; Er kan goed getraind worden. Helaas is dit in Nederland niet altijd het geval.

6 Instructie: Er wordt dagelijks instructie aan paarden eigenaren op hun eigen paard gegeven. Hierbij gaan we op locatie en zijn er verschillende die bij ons op locatie komen. Hierbij geldt ook dat wanneer de weersomstandigheden slecht zijn deze werkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden. Dit betekend dan ook dat er minder inkomsten binnen komen wanneer het slecht weer is. Wanneer er een overdekte rijbaan is, kunnen deze werkzaamheden wel doorgaan.

7 Nieuw te realiseren aan de IJweg 425 te Boesingheliede: Om onze werkzaamheden uitermate goed te kunnen uitoefenen is een binnenbak een vereiste. Wanneer we in de paarden sport op het hoogste niveau willen presteren is een binnenbaan eveneens een eis. De maat van een wedstrijd ring is: 20m x60m vandaar dat we ook een rijhal willen realiseren waarvan de binnen rijhal 20m x 60 m is. De bouw van stallen is eveneens een eis om het welzijn van de paarden te bevorderen, de minimale eis van de paardenbox is momenteel 4mx4m. ( de oude bestaande maat is 3 x 3 m ) Hierbij vinden wij het belangrijk dat het paard voldoende frisse lucht kan inademen, vandaar dat de boxen voorzien worden van buitenluiken. Het overplaatsen van de stapmolen is eveneens een must, om de paarden aan hun dagelijkse beweging te voldoen. In de natuur loopt een paard bijna de hele dag. Tijdens het grazen lopen de paarden honderden meters. Dit is nodig om hun darmen op gang te houden. Wanneer een paard te weinig beweging heeft kan er koliek optreden, ( een darm kanteling ) wat kan lijden tot sterfte. We bezitten ook over een aantal talent volle veulens, hierbij is een goede verzorging zeer belangrijk zodat ze kunnen uit groeien tot talentvolle dressuur paarden.

8 Inkomsten: Wanneer het slecht weer is en er getraind moet worden in de huidige situatie, kost dit veel tijd en geld. We gaan met onze paarden naar een binnen rij hal, waar we de ruimte moeten afhuren om de paarden te trainen. Wanneer de weersomstandigheden goed zijn kan Britt 7 paarden op een dag rijden en hierna in de middag nog enkele uren instructie geven. Wanneer de weersomstandigheden slecht zijn en er met een aantal paarden naar de binnen rijhal gereden moet worden, kunnen er maar 4 paarden getraind worden. De meeste uren instructie kunnen dan vanwege de weersomstandigheden ook niet plaats vinden. Wanneer we zelf een binnen rijhal gerealiseerd hebben is dit alles geen probleem meer en kunnen alle paarden door getraind worden en kunnen de uren instructie bij ons op het bedrijf plaats vinden. De trainingskosten voor de eigenaren zullen ook hoger worden, omdat we dit kunnen onderbouwen vanwege de nieuwe locatie met binnen rijhal.

9 Conclusie: Wij zijn van mening dat het realiseren van een binnen rijhal een vereiste is om het hoogste niveau te behalen. We zijn met ons bedrijf onze huidige vestiging ontgroeit en om ons groeiende bedrijf door te kunnen zetten is een nieuwe vestiging met meer mogelijkheden een vereiste. \ Wij hopen dan ook dat u met ons mee wil werken aan het realiseren van een mooi bedrijf met alle benodigde faciliteiten aan de IJweg 425 te Boesingheliede.

Platinum Stable Onmisbare schakel tussen Nederland en Azië

Platinum Stable Onmisbare schakel tussen Nederland en Azië Op bezoek bij Platinum Stable Onmisbare schakel tussen Nederland en Azië Platinum Stable moet de belangrijkste verbinding worden voor wat betreft de uitwisseling van paarden, en alles wat daarbij hoort,

Nadere informatie

Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND

Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND NUMMER 2/2012 IN DIT NUMMER: * NEWBORN 2012 * VERSLAG HENGSTENKEURING ALSFELD * WISSELCOLUMN MET SELMA VAN DE VOORDE NEWBORN 2012

Nadere informatie

Ondernemingsplan Manege Meent 9 (januari 2011).

Ondernemingsplan Manege Meent 9 (januari 2011). Ondernemingsplan Manege Meent 9 (januari 2011). 1. Inleiding. Onderstaand wordt het plan geschetst van de manege op het perceel Meent 9 te Woudenberg. De indeling van het plan is ontleend aan de Nota Paardenhouderij

Nadere informatie

Trainingsschema. Dit schema bouwt ook een stukje uithoudingsvermogen van de ruiter op.

Trainingsschema. Dit schema bouwt ook een stukje uithoudingsvermogen van de ruiter op. Trainingsschema Dit is een trainingsschema van 13 weken voor mensen die nog nooit meegedaan hebben aan een recreatierit of endurancewedstrijd en zeker willen weten dat hun paard fit genoeg is om de rit

Nadere informatie

Dominique Filion s prestatiemix

Dominique Filion s prestatiemix Dominique Filion s prestatiemix Dominique over de 7 factoren die haar prestaties beïnvloeden Geschreven door Marlon van Wissen en Dominique Filion Er zijn 7 factoren die de prestaties van een ruiter beïnvloeden

Nadere informatie

CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde Hoe financier je 8 dagen CH de Wolden

CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde Hoe financier je 8 dagen CH de Wolden 2018 CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde Hoe financier je 8 dagen CH de Wolden CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde en alles daarom heen? CH de Wolden / CSI ** Zuidwolde Ontwikkelingen / Investeringen CH de Wolden

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard: TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: DOELEN Wat wil je bereiken? Als alles mogelijk zou zijn, geld en talent geen rol zouden spelen, wat is dan jouw grote droom

Nadere informatie

Sponsorbrochure. Mrs. Bojangles Anne van der Wereld. In galop naar de top

Sponsorbrochure. Mrs. Bojangles Anne van der Wereld. In galop naar de top Sponsorbrochure Mrs. Bojangles Anne van der Wereld In galop naar de top Introductie Sponsoring is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van de sport en ik ben dan ook op zoek naar sponsoren

Nadere informatie

Stalreglement Manege t Schijndelse Woud. Op stal

Stalreglement Manege t Schijndelse Woud. Op stal Stalreglement Manege t Schijndelse Woud Vanaf 1 oktober 2015 Op stal Het is verboden te roken in de buurt van de stallen, op het paard en in de kantine. Op stal moet het rustig zijn. Er mag niet worden

Nadere informatie

Stalreglement manege Chardon

Stalreglement manege Chardon Stalreglement manege Chardon Paard en ruiter zijn bij manege Chardon op eigen risico. Maandelijkse stalling kosten dienen voor de 0 e van de te betalen maand voldaan zijn via bank of aan de bar. Na die

Nadere informatie

Selectiebeleid Nederlands Team Sportklimmen 2015

Selectiebeleid Nederlands Team Sportklimmen 2015 Selectiebeleid Nederlands Team Sportklimmen 2015 De ambitie van de NKBV is erop gericht meer klimmers op een hoger niveau mee te laten draaien in het Internationale circuit om meer podiumplekken te behalen

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: www.dressagepro.com TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: Als je geen plan maakt en geen doelen stelt, is de kans kleiner dat je daadwerkelijk bereikt wat je

Nadere informatie

Buitenbak en longeercirkel/paddock Weilanden (Hooi)opslag

Buitenbak en longeercirkel/paddock Weilanden (Hooi)opslag Te koop Stoeterij/paardenhouderij s-gravendeel Objectnr. 103 Binnenmanege met inpandige woning op circa 3.2 ha. Groot bouwvlak van 1 ha en mogelijkheid voor een vergunning voor de bouw van een nieuwe bedrijfswoning

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

De KNHS-V.N.S. is een landelijk overkoepelend orgaan dat als doel heeft om ervoor

De KNHS-V.N.S. is een landelijk overkoepelend orgaan dat als doel heeft om ervoor INLEIDING De KNHS-V.N.S. is een landelijk overkoepelend orgaan dat als doel heeft om ervoor te zorgen dat iedere student, ook zonder paard, naast zijn studie kan paardrijden en kan starten op nationale

Nadere informatie

Week 1. Week 2. Dinsdag 30 60 min Dressuurmatige training Woensdag 50 min 8 km 30 min stap, tussendoor 2 x 10 min draf.

Week 1. Week 2. Dinsdag 30 60 min Dressuurmatige training Woensdag 50 min 8 km 30 min stap, tussendoor 2 x 10 min draf. Trainingsschema tot 30 km Week 1 30 min 3 km Stap een half uur over verschillende soorten bodem. Is het paard gehoorzaam en heb je controle over het tempo? Loopt hij regelmatig en met plezier? Dan kun

Nadere informatie

Extra: Waarom hebben mensen paarden

Extra: Waarom hebben mensen paarden Extra: Waarom hebben mensen paarden In dit extra hoofdstuk leer je: Dat mensen paarden houden met een bepaald doel. Met welk doel mensen vroeger paarden hielden. Waarom mensen nu paarden hebben. Inleiding

Nadere informatie

KNHS Kampioenschappen Samengesteld L,M,Z Paarden 2011

KNHS Kampioenschappen Samengesteld L,M,Z Paarden 2011 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Vraagprogramma KNHS Kampioenschappen Samengesteld L,M,Z Paarden 2011 Data: vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober 2011 Plaats: Barchem Organisatie: Stichting

Nadere informatie

5,3. Werkstuk door een scholier 1780 woorden 13 februari keer beoordeeld. 1. Inhoud

5,3. Werkstuk door een scholier 1780 woorden 13 februari keer beoordeeld. 1. Inhoud Werkstuk door een scholier 1780 woorden 13 februari 2006 5,3 79 keer beoordeeld Vak Biologie 1. Inhoud 1. Inhoud 2. Inleiding 3. Wat is exterieur? 4. Bouw algemeen 5. Benen 6. Hoeven 7. Lichaam 8. Afwijking

Nadere informatie

Heeft u vragen over de regels? Stel ze ons dan gerust. Ook als onze regels tot tegenstellingen leiden, willen we die graag samen met u oplossen.

Heeft u vragen over de regels? Stel ze ons dan gerust. Ook als onze regels tot tegenstellingen leiden, willen we die graag samen met u oplossen. Onze huisregels Algemeen Manege Vosseburch biedt op dit moment onderdak aan 60 paarden en pony`s. Daarnaast hebben we paarden en pony s in opfok en training. Op kleine schaal zijn wij actief in de paarden

Nadere informatie

FEIF Rijpaardenprofiel Beschrijving van de wijze van uitvoering Formulier voor trainers

FEIF Rijpaardenprofiel Beschrijving van de wijze van uitvoering Formulier voor trainers FEIF Rijpaardenprofiel Beschrijving van de wijze van uitvoering Formulier voor trainers Introductie Om kopers meer informatie te geven over de kwaliteiten van een paard als rijpaard, heeft de FEIF het

Nadere informatie

Bijlage 1 (DOC 5.2.1) HUISHOUDELIJK REGLEMENT STOETERIJ DE WOUDE BV versie 1 juli 2012

Bijlage 1 (DOC 5.2.1) HUISHOUDELIJK REGLEMENT STOETERIJ DE WOUDE BV versie 1 juli 2012 Bijlage 1 (DOC 5.2.1) HUISHOUDELIJK REGLEMENT BV versie 1 juli 2012 Onderstaande punten betreffen een opsomming van regels welke van toepassing zijn voor iedereen die gebruik maakt van de dienstverlening

Nadere informatie

Regelement Pensionstalling Hippisch Centrum Nootdorp

Regelement Pensionstalling Hippisch Centrum Nootdorp Regelement Pensionstalling Hippisch Centrum Nootdorp 1. Rookregels In en rondom alle gebouwen, uitgezonderd het terras, de koffiehoek en de rookruimte, geldt een algeheel ROOKVERBOD. Bij overtreding zal

Nadere informatie

Vragenlijst vertrekkende leden (jeugd)

Vragenlijst vertrekkende leden (jeugd) Vragenlijst vertrekkende leden (jeugd) Je hebt onze vereniging verlaten. Wij willen er graag achter komen wat voor jou de redenen daarvoor zijn geweest. Het kan ons mogelijk helpen om in de toekomst een

Nadere informatie

Aanvragen startpassen (in 2016)

Aanvragen startpassen (in 2016) Met ingang van 1 januari 2016 kunnen ruiters die via een FNRS-manege lid zijn van de KNHS een startpas aanvragen. Hiermee biedt u uw ruiters de mogelijkheid om deel te nemen aan de KNHS-wedstrijdsport

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012 Beste leden, Oktober 2012 In deze nieuwsbrief nieuws over de instructie, het viertal, het najaarsconcours en de clubkampioenschappen. Ook is er nieuws uit de inspanningscommissie, die een sessie videospringen

Nadere informatie

Selectiebeleid 2016 NL Team Sportklimmen

Selectiebeleid 2016 NL Team Sportklimmen Selectiebeleid 2016 NL Team Sportklimmen Inhoudsopgave Inleiding 3 RTC 4 Uitleg proefperiode Jong Oranje 5 Jong Oranje 7 Uitleg proefperiode Nederlands Team 8 Nederlands Team 9 2 INLEIDING De ambitie van

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

Nieuwe leden. Helpen op de Onderhoudsdag op zaterdag 21 maart! Vrijdag 27 maart ponymeting bij de manege

Nieuwe leden. Helpen op de Onderhoudsdag op zaterdag 21 maart! Vrijdag 27 maart ponymeting bij de manege De nieuwsflits wordt maandelijks per email verzonden aan alle leden van de Paardensportvereniging Haarlemmermeer. Wanneer u de Nieuwsflits niet ontvangt of niet meer wenst te ontvangen, kunt u dit per

Nadere informatie

Hippisch Centre of Excellence Looptijd 1 januari 2012 1 april 2015

Hippisch Centre of Excellence Looptijd 1 januari 2012 1 april 2015 Hippisch Centre of Excellence Looptijd 1 januari 2012 1 april 2015 Stand van zaken september 2013 Het Hippisch Centre of Excellence Het HCE is hét kenniscentrum voor ruiter en paard. De activiteiten van

Nadere informatie

NIEUW Leergang: Technisch trainen. Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen?

NIEUW Leergang: Technisch trainen. Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? NIEUW Leergang: Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Kom in de leer bij Mireille! Een of meerdere jaren leren van Mireille den Hoed en andere topspecialisten. De opleiding bestaat uit drie jaargangen

Nadere informatie

DWINGELERWEG 15 ANSEN

DWINGELERWEG 15 ANSEN DWINGELERWEG 15 ANSEN COMPLEET PAARDENBEDRIJF Voor u ligt de brochure met informatie over de woning waarin u interesse heeft. Om u een goede indruk te geven, vindt u in deze brochure veel informatie over

Nadere informatie

Vraagprogramma Outdoor Gelderland Observatiewedstrijd Dressuur Pony s, Junioren & Young Riders Donderdag 5 juni 2014

Vraagprogramma Outdoor Gelderland Observatiewedstrijd Dressuur Pony s, Junioren & Young Riders Donderdag 5 juni 2014 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Observatiewedstrijd Dressuur Pony s, Junioren & Young Riders Donderdag 5 juni 2014 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement evenement locatie datum observatiewedstrijd

Nadere informatie

EVALUATIE DRESSUURWEDSTRIJD. A. Rubriek in te vullen door het wedstrijdsecretariaat. 1. Namen van de personen op het wedstrijdsecretariaat:

EVALUATIE DRESSUURWEDSTRIJD. A. Rubriek in te vullen door het wedstrijdsecretariaat. 1. Namen van de personen op het wedstrijdsecretariaat: EVALUATIE DRESSUURWEDSTRIJD Editie 11.10.2011 Dit document is vertrouwelijk. De organisator of het secretariaat zorgt dat elke rubriek ingevuld wordt door de desbetreffende personen. Dit volledig ingevulde

Nadere informatie

SpECIalIStEn rechtrichten: Stal MIrEIllE En Stal ChErOKEE. van het paard

SpECIalIStEn rechtrichten: Stal MIrEIllE En Stal ChErOKEE. van het paard SpECIalIStEn rechtrichten: Stal MIrEIllE En Stal ChErOKEE Deel 2: Het Recht van het paard MIREILLE den HoEd En daphne BöInCK VERtELdEn In HEt ARtIKEL HEt RECHt VAn HEt PAARd, In HoRSIMo nr. 1, ALLES over

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene informatie voor het ontwikkelen van een HIGH PERFORMANCE speler.

Hoofdstuk 1: Algemene informatie voor het ontwikkelen van een HIGH PERFORMANCE speler. Hoofdstuk 1: Algemene informatie voor het ontwikkelen van een HIGH PERFORMANCE speler. Wat is een High PERFORMANCE speler nou precies? Ik mijn ogen is dat een top 200 speler van de wereld. Om hier te komen

Nadere informatie

Angst voor schrikken.

Angst voor schrikken. Angst voor schrikken. Hoeveel ruiters kijken tijdens een concours bij een onverwachte regenbui niet verstard naar paraplu's, die het publiek openvouwt? De angst slaat deze ruiters om het hart, al weten

Nadere informatie

Informatie over de Hippische opleidingen van Groenhorst Barneveld:

Informatie over de Hippische opleidingen van Groenhorst Barneveld: Informatie over de Hippische opleidingen van Groenhorst Barneveld: Algemeen Groenhorst Barneveld biedt nagenoeg alle in Nederland bestaande opleidingen in de paardenhouderij aan. Deze opleidingen worden

Nadere informatie

Paard.zone Paardenhouderij. Paardensport. Hoefsmid. is de nieuwe naam van AOC Oost & Groene Welle.

Paard.zone Paardenhouderij. Paardensport. Hoefsmid. is de nieuwe naam van AOC Oost & Groene Welle. Paard.zone 2018-2019 Paardenhouderij Paardensport Hoefsmid is de nieuwe naam van AOC Oost & Groene Welle. Inhoud INHOUD PAARD.ZONE ONS ONDERWIJS DE PRAKTIJK IN KIES ZELF PAARD.ZONE Werken met paarden en

Nadere informatie

Manege Alblasserdam. Stichting Veilige Paardensport

Manege Alblasserdam. Stichting Veilige Paardensport Manege Alblasserdam Stichting Veilige Paardensport Bijlagen 18-2-2010 1. CALAMITEITENPLAN VAN MANEGE ALBLASSERDAM VOOR RUITERS, PUBLIEK EN EIGENAREN VAN PAARDEN EN PONY S 2. RIJBAANREGELS VAN MANEGE ALBLASSERDAM

Nadere informatie

COMPETITIEBEPALINGEN ROELOFSEN RAALTE SALLAND CUP 2012 versie 4. 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem

COMPETITIEBEPALINGEN ROELOFSEN RAALTE SALLAND CUP 2012 versie 4. 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem versie 4 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem Algemene informatie type evenement evenement CSI Salland locatie Manege Bartels, Mariënheem datum vrijdag 16 maart 2012 Organisatie naam CSI Salland 2**

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard 2015 2016 Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard Help zelf je toekomst in het zadel Zijn (wedstrijd)paarden je lust en

Nadere informatie

Instroom informatie Tonido

Instroom informatie Tonido Tonido Beste trainer, turnster en ouders, Uw dochter is geselecteerd voor de wedstrijdgroep van Tonido. Dit document geeft u de informatie die u nodig heeft om het komende seizoen een goede start te maken.

Nadere informatie

INFORMATIE KNHS DRESSUUR

INFORMATIE KNHS DRESSUUR INFORMATIE KNHS DRESSUUR De wedstrijdkalender wordt vastgesteld door de KNHS Regio Utrecht, waar wij als vereniging onder vallen. Ons doel is om bij Manege Bleijenberg maandelijks een KNHS dressuurwedstrijd

Nadere informatie

KADERINDELING DRESSUUR

KADERINDELING DRESSUUR KADERINDELING DRESSUUR Seniors A-kader v 2 x minstens 69% in Grand Prix of Grand Prix Special kwalificatieproef op CDN observatiewedstrijd of CDI v Voorbije 9 maanden v Maandelijks v Persoonlijk programma

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen 1 Accommodatie sponsor mogelijkheden Manege t Ruiterkamp beschikt over een rijhal van 35x60m en een inrijhal van 35x40m. Een van de mooiste ruimtes binnen Manege

Nadere informatie

Persbericht. s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Steeds meer sporters stappen over op nachtlenzen

Persbericht. s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Steeds meer sporters stappen over op nachtlenzen Persbericht www.nachtlenzen.nl s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen Nachtlenzen; de nieuwe manier van lenzen dragen. s Avonds voor het slapen gaan, doet men de nachtlenzen

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 2016 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 7-8-2016 Dressuurwedstrijden 1. Inleiding Op de manege

Nadere informatie

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico.

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB RHOON & OMSTREKEN Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico. . LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" OPGERICHT 1972 AANGESLOTEN BIJ DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE HIPPISCHE SPORTFEDERATIE Algemene bepalingen van LR & PC Rhoon en Omstreken Artikel 1.Terrein

Nadere informatie

Opgaven Protrain 25 Koblenz Hbf Limburg Giesen Hbf

Opgaven Protrain 25 Koblenz Hbf Limburg Giesen Hbf 1 Tip. Omdat bij diesel treinen de binpatch niet correct werkt met de keer functie Wordt het aanbevolen dit te doen met de cam functie 2 en 3 U kunt dan door middel van de rij richting toetsen W en S de

Nadere informatie

Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren

Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren 2018/2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Jaaropleiding Klassieke Rijkunst voor eigenaren van de School voor Mens en Paard.

Nadere informatie

Trainingsovereenkomst Stal Vreedenburgh

Trainingsovereenkomst Stal Vreedenburgh Trainingsovereenkomst Stal Vreedenburgh (in te vullen met blokletters en elke bladzijde paraferen!!) Ondergetekenden, 1. Stal Vreedenburgh, gevestigd te Dalen (7751 AM), aan de Emmerweg 43, hierna te noemen

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD. Oosterwolde e.o.

INFORMATIEBLAD. Oosterwolde e.o. INFORMATIEBLAD Oosterwolde e.o. www.nieuw-leven.nl 2016 www.facebook.com/lrpcnieuwleven Inhoudsopgave Over onze verenigingen 3 Tarieven 2016 3 Het Bestuur 4 Lessen en instructie 5 Wedstrijden 6 Eigen buitenterrein

Nadere informatie

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede 2019 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van mijn schema al een basis hebt van 3 trainingen per week in de maand december. Beschik

Nadere informatie

Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch (Brabanthallen tijdens Indoor Brabant 2015) Wedstrijddatum: maart 2014

Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch (Brabanthallen tijdens Indoor Brabant 2015) Wedstrijddatum: maart 2014 Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: s-hertogenbosch (Brabanthallen tijdens Indoor Brabant 2015) Wedstrijddatum: 12-15 maart 2014 Indoor Dressuur / Springen Categorie: 1 Paarden & Pony s beide Afmeting wedstrijdring:

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE Ouderbijeenkomst Team: XX DTS EDE Instructie voor de gebruiker Deze presentatie is een richtlijn voor trainers van DTS Ede die een ouderbijeenkomst organiseren. Het is voor alle teams verplicht (zowel

Nadere informatie

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding Reeds sinds 1993 voert de Nederlandse Badminton Bond een actief beleid om Talenten tijdig te ontdekken en regionaal en centraal op te leiden tot Topspeler.

Nadere informatie

Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Hét kenniscentrum voor ruiter en paard LEERGANG: TECHNISCH TRAINEN

Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Hét kenniscentrum voor ruiter en paard LEERGANG: TECHNISCH TRAINEN Hét kenniscentrum voor ruiter en paard LEERGANG: TECHNISCH TRAINEN Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Kom jij ook in de leer bij Mireille? Een jaar lang leren van Mireille den Hoed en andere

Nadere informatie

Er worden figuren gereden, die je al kent, of welke je nog leert en oefent in de (manege)lessen. (zie figuren)

Er worden figuren gereden, die je al kent, of welke je nog leert en oefent in de (manege)lessen. (zie figuren) Thema Carrousel maart 2019 Wij gaan het hebben over carrousel rijden, carrousel voor iedereen? Uitleg formatie, naast elkaar rijden, commandant en commando s en tot slot figuren. Carrousel rijden Carrousel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Open dag. 1 september. Vrijwilligersdag. De winnaars van het manege kampioenschap 2018

NIEUWSBRIEF. Open dag. 1 september. Vrijwilligersdag. De winnaars van het manege kampioenschap 2018 NIEUWSBRIEF Manege De Cruquiushoeve 7/20/2018 Editie 13 Open dag De winnaars van het manege kampioenschap 2018 Klasse AA dressuur: Klasse AA springen: 1 ste Elisa met Wyomi 1 ste Melissa met Cameron 2

Nadere informatie

Revalideren thuis versus Health4Horses

Revalideren thuis versus Health4Horses Revalideren thuis versus Health4Horses Thuis: Energiecontrole Bij het thuis stappen en koelen staan paarden nagenoeg de gehele dag op stal. Vanwege de voorgeschreven boxrust krijgen ze voor een langere

Nadere informatie

Beste Waalzoomruiter,

Beste Waalzoomruiter, Zomer Editie Beste Waalzoomruiter, Help! Wat is er gebeurd? Zijn ze bij de DiGiRuiter op hol geslagen? Want waar is de vertrouwde groene kleur van de Waalzoomruiters gebleven? Nou die kleur staat op stal.

Nadere informatie

SWANENBERG VASTGOED. Prijs n.o.t.k. Te Koop. Stal Swanenberg, Schaijk. Grootste hippisch complex in Noord-Brabant

SWANENBERG VASTGOED. Prijs n.o.t.k. Te Koop. Stal Swanenberg, Schaijk. Grootste hippisch complex in Noord-Brabant Prijs n.o.t.k. Te Koop Stal Swanenberg, Schaijk Grootste hippisch complex in Noord-Brabant Stal Swanenberg Stal Swanenberg is het grootste hippisch complex in Noord-Brabant en behoort tot de grootste van

Nadere informatie

Brochure Specialisatie Trailerladen School voor Mens en Paard

Brochure Specialisatie Trailerladen School voor Mens en Paard Brochure Specialisatie Trailerladen School voor Mens en Paard 2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Specialisatie Trailderladen van de School voor Mens en Paard. School voor Mens en

Nadere informatie

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum HET WATERPOLO OPLEIDINGSCENTRUM: DE OPLEIDING TOT TOPSPORTER Het Waterpolo Opleidingscentrum (WOC) streeft er naar spelers en speelsters in

Nadere informatie

Uislagen onderlinge wedstrijden 2011

Uislagen onderlinge wedstrijden 2011 Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 OKTOBER 2011 CLUBNIEUWS 22 JAAARGANG 2 Uislagen onderlinge wedstrijden 2011 Uitslagen van 2 dagen dressuur Categorie L pony s 1 ste Denise Sluijk Bo Categorie

Nadere informatie

14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE

14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE 14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE Een nieuwe start Voor u ligt de sponsorbrochure van het Nederlands Kampioenschap Dressuur 2017. In enkele jaren zijn deze kampioenschappen op ons Nationaal Hippisch

Nadere informatie

14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE

14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE 14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE Een nieuwe start Voor u ligt de sponsorbrochure van het Nederlands Kampioenschap Dressuur 2017. In enkele jaren zijn deze kampioenschappen op ons Nationaal Hippisch

Nadere informatie

kigo08vhl_uitvoerplan_paard_welzijn en Training.doc 1/6

kigo08vhl_uitvoerplan_paard_welzijn en Training.doc 1/6 1. Naam van het project Welzijn en Training (onderdeel van programma Paardenhouderij) 2. Samenvatting In de afgelopen decennia mag de paardensport in Nederland zich verheugen in een groeiende populariteit.

Nadere informatie

KADERINDELING EVENTING

KADERINDELING EVENTING KADERINDELING EVENTING Seniors v Eindigen bij de beste 25% op een 4* v Eindigen bij de beste 20% op een lange 3* met minder dan 50 punten in dressuur, 30% snelste of binnen tijd in de cross en maximum

Nadere informatie

1. AANLEIDING MEMO. Van : Jan-Jacob Posthumus. : Opdrachtgever : Familie Klaver. Project. Datum :

1. AANLEIDING MEMO. Van : Jan-Jacob Posthumus. : Opdrachtgever : Familie Klaver. Project. Datum : MEMO Van : Jan-Jacob Posthumus Project : 20150374 Opdrachtgever : Familie Klaver Datum : 09-12-2015 Aan : CC : Betreft : Nadere onderbouwing Nut en noodzaak 1. AANLEIDING Op het perceel Wogmeer 113, is

Nadere informatie

4. Bent u tevreden met dat aantal? De hoeveelheid klanten mag wat mij betreft nog wel omhoog.

4. Bent u tevreden met dat aantal? De hoeveelheid klanten mag wat mij betreft nog wel omhoog. Riding Center Onderzoek Vereniging Het Natural Western Riding Center is een stal in Aalsmeer die zich heeft gespecialiseerd op Western Riding en Natural Horsemanship. Iedereen die op een paard vriendelijke

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden hoefverzoring Equine Naturalis

Leveringsvoorwaarden hoefverzoring Equine Naturalis Leveringsvoorwaarden hoefverzoring Equine Naturalis Inhoudsopgave Algemeen 2 Privacy 2 Afspraken 3 Praktisch 4 Betaling en Kosten 4 Aansprakelijkheid 5 Klachten 6 Veiligheid 6 Divers 7 Disclaimer 8 1 Algemeen

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

Mei Grand-Prix nei Grand-Prix 2.0 (MGPNGP 2.0)

Mei Grand-Prix nei Grand-Prix 2.0 (MGPNGP 2.0) Mei Grand-Prix nei Grand-Prix 2.0 (MGPNGP 2.0) Aanleiding Fryslân is van oudsher een provincie waar heel goede sportpaarden worden gefokt. De top Grand-Prix paarden Totilas en Okidoki zijn hier geboren.

Nadere informatie

B.V.B.A. LLYDA STABLES Ondernemingsnummer 0436.893.938 KBC 734-0198963-25 e-mail: llyda.stables@llyda.com

B.V.B.A. LLYDA STABLES Ondernemingsnummer 0436.893.938 KBC 734-0198963-25 e-mail: llyda.stables@llyda.com Beste klanten Zoals jullie reeds vastgesteld hebben komen er steeds maar meer paarden/ bezoekers en klanten naar llyda stables Heden ten dag gaan we naar de 90 paarden dewelke gestald staan op llyda stables

Nadere informatie

Brochure Specialisatie Jonge paarden School voor Mens en Paard

Brochure Specialisatie Jonge paarden School voor Mens en Paard Brochure Specialisatie Jonge paarden School voor Mens en Paard 2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Specialisatie voor Jonge Paarden van de School voor Mens en Paard. School voor Mens

Nadere informatie

CURSUS PAARDENVERZORGING

CURSUS PAARDENVERZORGING CURSUS PAARDENVERZORGING WWW.I-LEARNING.BE HUISVESTING Paarden in het wild trekken heel hun leven rond opzoek naar voedsel. Gedomesticeerde paarden kunnen dit niet. Ze staan ofwel op stal, ofwel op een

Nadere informatie

Bewustsporten.nl. Goed voorbereid aan de start met een sportmedisch onderzoek

Bewustsporten.nl. Goed voorbereid aan de start met een sportmedisch onderzoek Goed voorbereid aan de start met een sportmedisch onderzoek Hardlopen is heerlijk en gezond, maar het is ook belangrijk verantwoord en veilig te sporten. Een goede voorbereiding en training zijn essentieel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Foraleden

Nieuwsbrief. Foraleden Nieuwsbrief Nummer 2-2014 Foraleden Zoals u wellicht al gelezen heeft wil de KNHS dichterbij de paardensporter staan met de nieuwe organisatiestructuur. De paardensportbond wil toegankelijker zijn voor

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2014 De afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN organiseert het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor 4-, en 5- jarige dressuurpaarden. Het HORSEFOOD DRESSUUR

Nadere informatie

Balans en Springen Thema Januari

Balans en Springen Thema Januari Balans en Springen Thema Januari Kracht en balans helpen je samen om te ontspannen en te communiceren met je paard. Of je nu dressuur rijdt, western of springt. Tijdens een eerder thema hebben we al stukje

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard 2019/2020 In deze brochure vind je informatie over de verschillende opleidingen van de School voor Mens en Paard. Zowel jaaropleidingen voor eigenaren,

Nadere informatie

BONITA (Merrie, 2002) Moeder: Miss Ty Vader: Pablo

BONITA (Merrie, 2002) Moeder: Miss Ty Vader: Pablo BONITA (Merrie, 2002) Moeder: Miss Ty Vader: Pablo Beschrijving: merrie met prachtige lange manen en een sterk karakter. Ze is vooral gebruikt als fokmerrie en heeft een aantal veulens van goede kwaliteit

Nadere informatie

Instructie gebruik (trainings)velden EVC

Instructie gebruik (trainings)velden EVC Instructie gebruik (trainings)velden EVC Dit seizoen is EVC de trotse gebruiker van een schitterend kunstgrasveld. Naast dit veld beschikt EVC nog over een grastrainingsveld en twee speelvelden. Alle velden

Nadere informatie

Uitnodiging talentendag springen regio Utrecht 12 mei 2012

Uitnodiging talentendag springen regio Utrecht 12 mei 2012 Zie ook: www.paardensportutrecht.nl tab nieuws Let op: alleen voor ruiters tot en met 21 jaar en die uitkomen voor de Regio Utrecht! Parcours springen onder begeleiding van Wim Bonhof en selectie voor

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE Versie 2, d.d. 6 oktober 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker 1 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend Manege De Eilandruiters 1 oktober 2017 Editie 1, Nr. 3 MANEGENIEUWS Ponyweekend 22/23/24 September was het ponyweekend met dit jaar circus als thema. Er waren een speurtocht en buitenrit georganiseerd,

Nadere informatie

Karper praat November/December 2016

Karper praat November/December 2016 Karper praat November/December 2016 Welkomstwoord! Welkom winter! Pietengym! In de laatste week dat de sint in ons land was, is er weer heel fanatiek meegedaan door de kinderen met de pietengym. Het waren

Nadere informatie

Ondernemingsplan Stal Bankers

Ondernemingsplan Stal Bankers Ondernemingsplan Stal Bankers Auteurs J. M. Bankers & L.M. Bankers-Edefall Versie 1.00 Datum 04-05-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Huidige situatie... 4 1.1. De huidige activiteiten... 4 1.2. De paarden...

Nadere informatie

VEILIGHEID IN DE OMGANG MET PAARDEN

VEILIGHEID IN DE OMGANG MET PAARDEN VEILIGHEID IN DE OMGANG MET PAARDEN Een paard is een kuddedier. In de omgang dient rekening te worden gehouden met zijn natuurlijke instincten en reflexen. Denk hierbij aan schrikken en het vluchtgedrag

Nadere informatie

meten = weten Ongelijke voorvoeten Achtergrond Vanuit de praktijk worden veel (sport)paarden met kreupelheid naar de kliniek

meten = weten Ongelijke voorvoeten Achtergrond Vanuit de praktijk worden veel (sport)paarden met kreupelheid naar de kliniek Tekst: Pauline Prior Ongelijke voorvoeten meten = weten Vanuit de praktijk worden veel (sport)paarden met kreupelheid naar de kliniek doorverwezen die ook een asymmetrie in de ondervoeten blijken te hebben:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017

NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017 NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017 In deze nieuwsbrief vind je meer info over het volgende: Paaswedstrijd Vrij rijden Ponykamp en Trainingskampweek Inhaallessen Verbouwing... Rust rondom de bak Paaswedstrijd Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Hallo leden van kring Tusken Waad en Klif, Hierbij de allereerste nieuwsbrief van kring Tusken Waad en Klif, oftewel TWK! We hopen jullie hiermee beter te informeren

Nadere informatie

HCW NIEUWSBRIEF 2, 2014-23 NOVEMBER 2014

HCW NIEUWSBRIEF 2, 2014-23 NOVEMBER 2014 HCW NIEUWSBRIEF 2, 2014-23 NOVEMBER 2014 De afgelopen periode is er veel gebeurd op en om de manege. Er is vooral veel te vertellen over de paarden. Er zijn een aantal nieuwe bewoners bijgekomen die allemaal

Nadere informatie

Rechtrichten en Academische rijkunst

Rechtrichten en Academische rijkunst - 1 - Rechtrichten en Academische rijkunst door Richt uw paard recht en rijdt het voorwaarts.. is de veel gebruikte term van Steinbrecht in zijn boek Das Gymnasium des Pferdes. Helaas wordt dit door veel

Nadere informatie