Reisverslag Canada 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisverslag Canada 2014"

Transcriptie

1 Reisverslag Canada 2014 Door: Kim Ik kreeg te horen dat ik naar Canada mocht. Wauw! dacht ik eerst. Maar wat moet ik hier nou eigenlijk van verwachten? Ik had absoluut geen idee. Ik besloot daarom ook maar gewoon niets te verwachten. Het klinkt moeilijk, maar je moet je gewoon geen zorgen maken en je gewoon voorhouden dat je een geweldige tijd gaat hebben. Want geloof me, dat is bij mij zeker gebeurd. Dag 1 Vliegtuig + ontmoeting 1 e hostfamily Vandaag was de ontmoeting van mijn 1 e hostfamily. In het begin is het wat ongemakkelijk en hebben we niet veel gedaan. Vooral spelletjes gespeeld, gezwommen, rond het kampvuur gezeten, smores (koekje + chocolade + marshmallow) gemaakt en vuurwerk afgestoken. Dag 2 Enorme porties + eindeloos rijden Vandaag hebben we een tour gedaan langs verschillende houten beelden, een oud huis bezocht en voor de rest wat games gespeeld en films gekeken met mijn hostsisters. Dag 3 Beach day Na het ontbijt gingen we naar het strand. Met de auto. Tot mijn verbazing stonden we letterlijk met de auto op het strand. Het water was best wel koud, een beetje zoals de zee in het begin van de zomer in Nederland. Ook vandaag hebben we rond het kampvuur gegeten, in het schemerdonker gezwommen, vuurwerk afgestoken en smores gegeten. Dag 4 Canada day Dit ontbijt was echt Canadees. We aten een soort hamburger met Canadese bacon en een ei erop. We gingen naar een Pow Wow (Indiaans dans festival) voor Canada day (de verjaardag van Canada). Alles was heel kleurrijk en vrolijk en het zag er geweldig uit. Ook zijn we naar een native town gegaan. Hier waren oude huisjes neergezet waar mensen vroeger leefden. Een soort Archeon, maar dan veel kleiner en in Canada. Ook zijn we naar een firework festival gegaan. Het was geweldig. Ik heb nog nooit zoveel vuurwerk bij elkaar gezien.

2 Dag Stay at home & Do nothing We hebben vooral tv gekeken. Het hoogtepunt van deze dagen was de keuken bijna in de fik zetten omdat we pannenkoeken en loempia s probeerden te maken voor lunch. We zijn ook nog naar Stradfort gegaan om daar te gaan shoppen. Dag 7 Toronto Vandaag moesten we een tas inpakken voor een nacht slapen. We zijn namelijk naar Toronto gereden en hebben geslapen in een hotel. Het eerste wat we deden was een kasteel bezoeken. Na de lunch zijn we naar de CN tower gegaan. Heel mooi om te zien en zeker de glass floor was erg indrukwekkend. We zijn ook nog naar een aquarium gegaan, wat geweldig was. Dag 8 Scientific Butterflies Vandaag gingen we naar het Science Center en het Butterfly Conservatorium. In het Science Center kun je allemaal proefjes doen met verschillende wetenschappen en in het Butterfly Conservatorium zagen we allemaal hele grote vlinders in hun eigen omgeving. Heel indrukwekkend en mooi om te zien. Dag Pool + Shopping We hebben in deze dagen niet veel gedaan. Vooral in het zwembad gelegen, tvseries gekeken en pizza gegeten. Dag 11 Movie Theather Omdat het de hele dag regende zijn we naar de bioscoop gegaan om een film te kijken. Daarna moesten we afscheid nemen voor de ochtend erna, want dan ga ik naar mijn 2 e hostfamily.

3 Dag 12 Ontmoeting 2 e hostfamily + Agata Vandaag ben ik naar het ontmoetingspunt voor de 2 e hostfamilies gebracht. Het was raar om nu weer opnieuw kennis te moeten maken, maar achteraf gezien was dit heel leuk. Mijn 2 e hostfamily bestond uit de 65 jarige Pam en haar vriend. Ik was hier samen met een Pools meisje Agata. Pam woont op een native reserve, midden tussen de indianen en maar 2 minuten lopen van het strand. Ook deze dag hebben we niet veel meer gedaan dan wat rondlopen door de buurt en de hostfamily leren kennen. Dag 13 Crazy golfcart & Drive-in movies Vandaag mochten Agata en ik leren rijden in het golfkarretje van Pam s vriend. We vonden het geweldig en hebben bijna de hele dag rondgereden in het karretje. s- Avonds hadden we besloten om naar een drive-in movie te gaan. Dit is een groot scherm, vaak op een afgelegen plek, waar je vanuit je auto naar kan kijken. Nadat we bijna verdwaalden kwamen we aan, alleen om erachter te komen dat we veel te vroeg waren en we nog 1½ uur naar Transformers mochten kijken voordat onze film begon Dag 14 Shopping Vandaag gingen we de hele dag shoppen. We zijn zelfs als echte Amerikanen onderweg gestopt en hebben fastfood zitten eten in de auto. Iets wat makkelijk lijkt, maar voor je het weet ligt je hamburger op je schoot. Verder hebben Agata en ik films gekeken voor de rest van de avond. Dag 15 Pow Wow Vandaag zijn we naar de (2 e ) Pow Wow gegaan. Dit keer was alles veel groter en hebben we een paar andere kinderen van het kamp ontmoet. Verder hebben we smores gemaakt boven het kampvuur en zijn we lek gestoken door alle muggen. Dag 16 Beach day 2 Aangezien het strand 2 minuten lopen is, hadden Agata en ik besloten om vandaag naar het strand te gaan. Ook had Pam geregeld dat we mochten gaan kanoën in de kanoe van een vriend van haar. Gelukkig wist ik hoe ik moest kanoën, want de enige instructies die we, met een grote glimlach, kregen waren: Peddle and off you go!

4 Dag Weightloss club meeting + Lions dinner? Na geshopt te hebben bij Grand Bend moesten we met Pam mee naar haar Weightloss club meeting. Daar aangekomen zaten we met allemaal oude mensjes aan een grote tafel die vragen op ons afvuurden. Gelukkig waren ze allemaal heel aardig en hebben Agata en ik veel verteld over onze landen en wat er anders is dan in Canada. De volgende dag aten we met de lioness members van de Canadese lionsclub. Ook die vroegen ons van alles, maar wees gerust, je mag over echt alles praten en ze zijn allemaal hartstikke aardig. Dag 19 t/m 21 Camping trip! Vanochtend zei Pam tegen ons dat we een rugzak moesten pakken en we gingen kamperen. Natuurlijk moesten we nog heel lang rijden, dus zijn we met de motorhome naar de camping gereden. Het duurde bijna een dag om erheen te rijden, maar s avonds was het heel gezellig en we vonden dit een leuke afsluiter. Jammer genoeg gingen we de volgende dag alweer naar het kamp! Dag 22 Kamp + Introducties Vandaag namen Agata en ik afscheid van Pam en gingen we naar het kamp. Na de vlaggenceremonie was er een lunch met de 2 e hostfamilies. Nadat al de families vertrokken waren moesten we onze tenten opzetten in de regen. Omdat het regende zijn we na het tenten opzetten binnen in de hal een spel gaan spelen. Dit was een geweldige ijsbreker waarna iedereen het gezellig had. De introducties aan het eind van de avond waren niet eens nodig omdat iedereen elkaar meteen al aardig vond. Dag 23 Going to the mall Na het ontbijt moesten we werken aan een sketch, hebben we kaartspelletjes gespeeld en gingen we in een schoolbus naar het winkelcentrum. Het avondeten was bij een lid van de Lions thuis dus waren we op een boerderij met heel veel maïs. Hier moesten we een zoekopdracht doen met een partner, één die je niet kende. Het was heel grappig om zomaar op iemand af te stappen en te vragen. Hey, want to be my partner for the game? Dag 24 Canada s Wonderland Na een lange busrit kwamen we bij een dog guide centrum. Hier worden honden opgeleid om mensen te helpen. Het was geweldig om te zien wat de honden allemaal kunnen en de begeleiders hadden een leuke tour voor ons bedacht. Na nog een langere busrit kwamen we bij Canada s Wonderland, waarna iedereen in groepen de rest van de dag in het park rond mocht lopen en mocht doen waar je zin in had.

5 Dag 25 Beach Day 3 + amazing ice sculptures Vandaag mochten we ice sculptures bekijken. Het was heel erg koud, maar het was geweldig om te zien wat voor dingen je allemaal kan doen met ijs en een beetje verf. Om ons weer een beetje warm te krijgen zijn we naar het strand gegaan. We hebben de hele dag niets anders gedaan dan op het strand gelegen en ijs gegeten. Dag 26 Niagara Falls We zijn vandaag naar de Niagara watervallen gegaan. Het was geweldig mooi en heel indrukwekkend om te zien. Ook was het nog eens heel gezellig om op de boot, onder de watervallen met z n allen te staan en selfies te nemen terwijl iedereen zeiknat werd. Daarna mocht iedereen vrij rondlopen in de stad, waar echt van alles te zien en te doen is. Dag 27 Volksdansen? We mochten vandaag gewoon relaxen en niet veel doen. Pas in de middag zijn we naar een zwembad gegaan en in de avond werd er weer voor ons gekookt door Lion members. Ook waren er mensen van een volksdansclub. Eerst was iedereen wat verbaasd, maar het was uiteindelijk heel gezellig om met iedereen te gaan volksdansen. Ik heb nog nooit zo veel gelachen op een avond. Dag 28 Laatste dag Vandaag was de laatste dag. Iedereen moest alles inpakken, er werden T-shirts getekend, we moesten onze landenpresentaties houden, de sketches houden en als laatste de closing ceremony. Omdat het de laatste dag was had iedereen besloten wakker te blijven en kaartspelletjes te spelen totdat de eerste mensen weg moesten. We vielen allemaal rond 3 uur in slaap en moesten weer wakker worden om 4 uur om de eerste mensen vaarwel te zeggen. Dag Wachten op het vliegveld Om 7 uur moesten we de tenten afbreken en alle tassen verder inpakken. Daarna zijn we in een minivan naar het vliegveld gereden. Mijn vlucht was een dag later, dus kon ik vaarwel zeggen tegen iedereen. De volgende dag ben ik teruggevlogen naar Nederland. Bekaf maar wel de leukste vakantie tot nu toe gehad.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen. Canada 2014 Ik vloog op 28 juni 2014 naar Toronto, Canada. Ik moest om 3:oo uur Nederlandse tijd opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig had ik van te voren afgesproken met andere Nederlanders

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Reisverslag Italy (Campo Emilia) tot

Reisverslag Italy (Campo Emilia) tot En toen was het opeens 1 juli. De eerste dag van mijn schoolvakantie en ik ging meteen naar Italië. Ik had nog nooit in een vliegtuig gezeten en was heel nerveus. Toch kwam het goed en kwam ik aan in Bologna

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo.

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo. En ook dit jaar hoorde ik weer op mijn verjaardag naar welk land ik op uitwisseling zou gaan. Na een fantastisch avontuur in Canada (2010), zag ik er ook weer erg naar uit om naar Turkije te gaan :) Op

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Jeugduitwisseling Turkije 2009 Lions

Jeugduitwisseling Turkije 2009 Lions Jeugduitwisseling Turkije 2009 Lions Kevin van Beekveld De homestay Daar stond ik dan, in mijn eentje op het vliegveld ik had al ingecheckte en mijn bagage afgegeven. Nu hoefde ik alleen nog maar te wachten

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden.

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Week 1 Op een zonnige zondagochtend was het eindelijk zover, vandaag zou ik naar Kopenhagen vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar het zuiden

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul 16 juli 2014; Op vakantie naar Bali met mijn gezin, schoonzus en nichtje, zwager EN moeder. Na een relaxte vlucht (ondanks dat mijn schoonzus niet wist waar

Nadere informatie

Reisverslag David van der Meijdn

Reisverslag David van der Meijdn Reisverslag David van der Meijdn Zaterdag 07 juli Vandaag ben ik met het vliegtuig naar Treviso Airport gegaan. Om half 2 was ik klaar met de bagage en had ik mijn gastmoeder gevonden voor deze eerste

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Hi allemaal, Mijn naam is Caroline en ik ben deze zomer via de Lionsclub Hattem naar Brazilië geweest. Brazilië was niet mijn eerste

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Woensdag 28 mei Vandaag gaan we op vakantie naar Zeeland. Pap, Ruud en ik gaan om 11.00 uur op weg naar België om Wouter van school te halen. Om 15.00 uur komen we aan

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar)

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar) Comenius project Spanje Eerst zijn we met Jaspers vader naar Schiphol gereden. Toen gingen we opzoek naar incheckbalie, daar gingen we onze koffers wegen. Daarna moesten we door de douane. Als we hogen

Nadere informatie

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk Wilhelmina Hoeve Stage dag 1 Woensdag 9 mei Toen we aankwamen. Mochten we kiezen dat we met de bus meewouden om de mensen op te halen of dat we bleven wachten

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen Noorwegen Gemaakt door: Merel Hamoen Inhoud Hoofdstuk 1: Dag 1 de aankomst Hoofdstuk 2: Dag 2 Hoofdstuk 3: Dag 3 Hoofdstuk 4: Dag 4 Hoofdstuk 5: Dag 5 de terugreis Hoofdstuk 6: Het gastgezin Hoofdstuk

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker Reisverslag Calgary, Canada 2012 14-07 t/m 04-08 Koen Braker Zaterdag 14 juli vertrok ik vanaf Schiphol naar Calgary International Airport. Na een vlucht van 9 uur werd ik zeer uitgebreid ondervraagd bij

Nadere informatie

Ottawa Door: Noortje van der Drift

Ottawa Door: Noortje van der Drift Ottawa 2015 Door: Noortje van der Drift Vrijdag ochtend 24 juni zat ik in mijn mooie oranje polo met mijn ouders en zus in de auto op weg naar Schiphol. Ik had nog geen idee wat ik kon verwachten, het

Nadere informatie

Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van on

Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van on Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van ongeveer 4 uur. Toen we aankwamen in Serafina Corrêa,

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Het huis van mijn gastgezin

Het huis van mijn gastgezin Camp Troll (Noorwegen) Oslo Gardermoen, de bestemming van mijn vlucht. Vanaf Schiphol is het ruim anderhalf uur vliegen, en het was best spannend als je voor het eerst in een vliegtuig zit, ook al was

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

En de tweede kerstdag gingen wij naar het restaurant SOWIESO. En op 30 december hadden wij vuurwerk afgestoken.

En de tweede kerstdag gingen wij naar het restaurant SOWIESO. En op 30 december hadden wij vuurwerk afgestoken. Kerstvakantie Oud en nieuw was erg gezellig en we hebben lekker vuurwerk af ge stoken. Het was gezellig we zijn toen ook nog naar mijn neefje geweest. Dat was gezellig want hij was jarig. Wij hebben daar

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Kamp. Michelle. Kamp:

Kamp. Michelle. Kamp: Het kamp Het was een super leuk kamp, Het boshuis was hartstikke leuk en gezellig en er omheen was heel veel te doen en als hoogtepunt dit jaar een springkussen. we hebben heel vee leuke spellen in het

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Edward van de Vendel Toen kwam Sam. Met tekeningen van Philip Hopman

Edward van de Vendel Toen kwam Sam. Met tekeningen van Philip Hopman Edward van de Vendel Toen kwam Sam Met tekeningen van Philip Hopman Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij bv 2011 1 De hond was er zomaar. Hij stond aan het begin van de oprit, met zijn voorpoten

Nadere informatie

Weekbrief 2 12 september 2016

Weekbrief 2 12 september 2016 Weekbrief 2 12 september 2016 Nieuws uit het kantoortje. Het schooljaar is in volle gang en de vakantie lijkt alweer een tijdje geleden. Hoewel het heerlijke weer nog erg aan de zomer doet denken. Groep

Nadere informatie

Basketbaltoernooi van groep 7

Basketbaltoernooi van groep 7 We hebben de afgelopen periode weer veel leuke dingen meegemaakt in groep7/8b. In deze schoolkrant lezen en zien we de hoogtepunten van de afgelopen tijd. Ook staan we even stil bij het afscheid van onze

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wolf waakt in de nacht door Jan Postma

Boekverslag Nederlands Wolf waakt in de nacht door Jan Postma Boekverslag Nederlands Wolf waakt in de nacht door Jan Postma Boekverslag door een scholier 1369 woorden 11 november 2004 5,4 30 keer beoordeeld Auteur Genre Jan Postma Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Take a look at my life week 18

Take a look at my life week 18 Take a look at my life week 18 Ik heb weer een weekoverzichtje voor jullie. De week begon erg druk, al die bezoekjes aan het ziekenhuis. Helaas eindigde het daar ook, en weet dus niet wanneer ik thuis

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Californië te Verenigde Staten van Amerika

Californië te Verenigde Staten van Amerika Moeder Catharina Fonds Onderwerp: FW: Verslag: Californië te Verenigde Staten van Amerika (11 juli 2013 tot en met 23 juli 2013) Van: Ekrem Koç Verzonden: dinsdag 3 september 2013 4:19 Aan: info@moedercatharinafonds.nl;

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Week 2,3,4,5,6- NZ 22 december Nelson & On Tour. Inrichten, settelen, weer Inpakken en Thuiskomen.

Week 2,3,4,5,6- NZ 22 december Nelson & On Tour. Inrichten, settelen, weer Inpakken en Thuiskomen. Nelson & On Tour Inrichten, settelen, weer Inpakken en Thuiskomen. Ja, zo voelde het zeker, na 16 dagen rond het Zuider Eiland te hebben getrokken met 49 tieners en 6 begeleiders/kitchen staff weer thuiskomen

Nadere informatie

De kampkrant. Nog even kijken, nog even zwaaien en dan wegwezen en voor we het wisten lag iedereen al in de tent

De kampkrant. Nog even kijken, nog even zwaaien en dan wegwezen en voor we het wisten lag iedereen al in de tent e-mail: info@cbsdewiekslag.nl website: www.cbsdewiekslag.nl De kampkrant Voor u ligt een speciale editie van de Nieuwsbrief geheel gewijd aan het schoolkamp van groep 7 en 8. De teksten zijn van de kinderen

Nadere informatie

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd (Fotos onderaan de pagina) Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd wanneer ik weer eens wat

Nadere informatie

Californië Even een massagestoel proberen op Minneapolis Airport

Californië Even een massagestoel proberen op Minneapolis Airport Californië 2009 Na maandenlang wachten was het dan eindelijk zover, op zaterdag 11 juli vertrok ik samen met reismaatje Carlos de Vries vanaf Schiphol om ons koude kikkerlandje voor 5 weken te verruilen

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

-xx- Kelly. Optreden van de juffen en meesters!!!!!

-xx- Kelly. Optreden van de juffen en meesters!!!!! Op 18, 19 en 20 juni gingen we op kamp. Maandag regende het heel hard. Eenmaal toen we aankwamen deden we onze schoenen en jassen uiten gingen we naar de eetzaal om te lunchen. Om 13:00 was er vossenjachten

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda - Klussen Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

De steen die verhalen vertelt.

De steen die verhalen vertelt. De steen die verhalen vertelt. Heel lang geleden kenden de mensen geen verhalen, er waren geen verhalenvertellers. Het leven zonder verhalen was heel moeilijk, vooral gedurende de lange winteravonden,

Nadere informatie

kampje 13 tot en met 18 juli 2009

kampje 13 tot en met 18 juli 2009 kampje 13 tot en met 18 juli 2009 Reporters: Luca, July, Hermien, Elena, Hélène, Louise, Camille en Hanne Maandag Maandag kwamen we op Het Immenhofje. Iedereen vond het al megaleuk. We sliepen per 4 op

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

ONTMOETEN KENNY KOKEN

ONTMOETEN KENNY KOKEN Gratis Excemplaar ONTMOETEN KENNY KOKEN ONTMOETEN KENNY KOKEN Boven de wolken en maken we ons gereed voor vertrek. Namens de bemanning wens ik u een prettige vlucht aan boord van ons toestel. Timo controleerde

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Batavia werf. We gingen naar Batavia werf.

Batavia werf. We gingen naar Batavia werf. Batavia werf We gingen naar Batavia werf. Met de klas. En we gingen ook met de auto. Ik zat met Yessir Thijs en Sebastiaan en de moeder van Sebastiaan.We hadden ook groepjes toen we in de Batavia werf

Nadere informatie

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping Naar de camping 1 We slapen in een tent. Dat zijn we zo gewend. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Dan gaan

Nadere informatie

verdedigers doel hakjes geven panna s maken

verdedigers doel hakjes geven panna s maken Vroeger Ik heb voetbal niet altijd gehaat. Vroeger was ik er gek op. Net als David, mijn tweelingbroer. Dat is niet zo raar. Onze vader is tenslotte een voetballer. En niet zomaar een voetballer! Onze

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus.

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus. onderhands maar bovenhands, anders kennen ze niet en je krijgt om de haverklap een hand) en een knuffel, ik vond m n gastgezin direct geweldig. Het was erg ver rijden vanaf Skopje naar het huis van mijn

Nadere informatie

GROETJES LISA. Groep 7 DIT WAS MIJN VERHAAL OVER GROEP

GROETJES LISA. Groep 7 DIT WAS MIJN VERHAAL OVER GROEP Groep 7 Ik ben Lisa Zigterman. Ik zit op obs de opslach. Het is hier heel leuk. We hebben veel humor soms een beetje te veel. Ik heb een hele leuke groep. Er zitten 7 kinderen in 1 jongen en 6 meisjes.

Nadere informatie

Schoolkamp 3-7 juni 2013

Schoolkamp 3-7 juni 2013 Schoolkamp 3-7 juni 2013 Kamp 3 juni gingen we op kamp. Het fietsen was heel gezellig, maar wel ver. Toen we op kamp waren aangekomen mocht ieder groepje een kamer uitzoeken. Ik en mijn groepje hadden

Nadere informatie

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord.

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Listen a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Leo is a kid / a teenager / a grown-up. 2 Tina is a kid / a teenager / a grown-up. 3 Martin is a kid / a teenager

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica Dinsdag 15 mei 2012. Gisterenavond was het leuk, maar wel super vermoeiend. Ik vond het schemerballonnenspel het leukste spel. De nacht was ook heel erg vermoeiend, maar wel leuk. De spellen vandaag vond

Nadere informatie

Onze week in Kempten. -Merle Wellink VWO 4

Onze week in Kempten. -Merle Wellink VWO 4 Onze week in Kempten Zondag 4 maart: Om 2 minuten voor 8 ging onze trein naar Kempten. We hebben onderweg een half uur vertraging gehad waardoor we de volgende trein misten en we de trein van een uur later

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Reception at Town Hall by Major G.D.Renkema Potluck Dinner. A day in Nijkerk, tour points of interest. Eemhof park, by bike

Reception at Town Hall by Major G.D.Renkema Potluck Dinner. A day in Nijkerk, tour points of interest. Eemhof park, by bike 2009, uitwisseling van jongeren uit Schenectady naar Nijkerk Hieronder kunt u het programma van de jeugd uitwisseling 2009 vinden. Een verslag van een bepaalde dag kunt u vinden door in het programma op

Nadere informatie