Het Instituut voor Permanente Vorming stelt voor:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Instituut voor Permanente Vorming stelt voor:"

Transcriptie

1 Het Instituut voor Permanente Vorming stelt voor: VAKDIERENARTS RUND Academiejaar Informatie en inschrijvingspakket

2 VOORWOORD In de rundveesector wordt meer en meer specialisatie vereist. De bedrijfsleiders van de huidige topbedrijven, en dit zowel wat betreft melkvee als vleesvee, kennen hun vak door en door en eisen minstens hetzelfde van hun dierenarts. De cursus Vakdierenarts Rund, die van start zal gaan in september 2017, speelt daar perfect op in: een permanente vorming die garant staat voor een actualisering van en een verdere specialisatie in de rundveegeneeskunde. Deze opleiding is zowel interessant voor de meer ervaren practicus, die via deze opleiding kennis kan maken met de nieuwste inzichten, technieken en behandelingen, als voor de jongere, meer recent afgestudeerde dierenarts, die gezien de expertise van de verschillende sprekers nog veel zal kunnen bijleren. Bovendien weten we uit ervaring dat deelnemende collega s ook onderling veel informatie uitwisselen en zo veel van elkaar opsteken. Tijdens alle vorige vakdierenarts-opleidingen werden zo hechte en vriendschappelijke banden gesmeed tussen de deelnemers en collega s hebben 20 jaar later nog steeds contact met elkaar om elkaar te helpen om moeilijke praktijkproblemen op te lossen. De lessen zullen plaatsvinden op woensdag (tenzij anders vermeld), en dit van september tot eind februari (niet tijdens schoolvakanties), gedurende 2 jaar (academiejaren en ). Aan het eind van deze opleiding behaalt u, na het succesvol afleggen van de examens en indienen van een scriptie, het getuigschrift Vakdierenarts rund, erkend door de Orde der Dierenartsen. Bovendien werd er een aanvraag ingediend om het behaalde diploma ook Europees te laten erkennen, wat een duidelijke meerwaarde kan betekenen voor mensen die ook in het buitenland actief zijn. De cursus kan ook modulair gevolgd worden. Op die manier is het mogelijk om op basis van eigen interesses één of enkele modules te volgen. De prijs per module is gebaseerd op het aantal lesuren in de betreffende module en is binnenkort beschikbaar via Kandidaten die achteraf toch beslissen om het volledige programma te willen afwerken, kunnen bij de volgende editie van de cursus Vakdierenarts Rund de overige modules volgen. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een informatiepakket of inschrijvingsformulier aanvragen. Daarvoor kan u contact opnemen met het IPV op of per aan ipv-dgk@ugent.be, met vermelding van uw naam en adres. Meer informatie kunt u binnenkort ook terugvinden op onze website Inlichtingen kunnen ook ingewonnen worden bij Prof. Dr. Geert Opsomer, coördinator van deze opleiding (Tel: 09/ ; mail: geert.opsomer@ugent.be) of Da. Hans Van Loo (hans.vanloo@ugent.be) die actief betrokken is bij de opmaak van het vernieuwde programma.

3 INHOUDSTAFEL Algemene informatie en voorwaarden 3 Programma 5 Inschrijvingsmodaliteiten en termijnen 7 Kandidatuurstelling en voorbeeldcurriculum 9

4 ALGEMENE INFORMATIE EN VOORWAARDEN 1. Organisatie Instituut voor Permanente Vorming (IPV), Faculteit Diergeneeskunde, Merelbeke. 2. Programma De hoofddoelstelling van deze opleiding bestaat erin om dierenartsen een verdere gespecialiseerde opleiding te geven in de rundveegeneeskunde en dit zowel voor wat betreft melk- als vleesvee. De nadruk ligt hierbij vooral op aspecten die belangrijk zijn voor de praktijk en dit zowel op het niveau van het individuele dier als van het bedrijf (diergeneeskundige bedrijfsbegeleiding). De opleiding zal uit vier onderdelen bestaan: Deel 1 : theoretisch gedeelte met praktische sessies Deel 2 : het uitwerken van 2 klinische gevallen (1 per jaar) Deel 3 : het maken van een scriptie (af te geven vóór het eindexamen) Deel 4 : eindexamen. 3. Toelatingsvoorwaarden Houder zijn van het diploma van dierenarts afgeleverd door een instelling binnen de EU en minimaal 1 jaar werkzaam zijn in de rundveegeneeskunde. 4. Voorwaarden om het eind diploma te behalen - Geldig ingeschreven zijn op de rol van de Universiteit Gent gedurende de twee academiejaren van de opleiding. Dit wordt geregeld door de medewerkers van het IPV bij betaling van het inschrijvingsgeld. - Slagen voor het examen dat handelt over de besproken onderwerpen. - Positieve beoordeling krijgen van de examencommissie voor het uitwerken van de klinische gevallen. - Positieve beoordeling krijgen voor de scriptie. - De examencommissie wordt samengesteld door het IPV na afloop van de lessencyclus.

5 5. Inschrijvingsgeld Jaar 1: 3900 euro Jaar 2: 3900 euro In deze prijzen zijn de cursussen, pauzes en maaltijden tussen de middag inbegrepen. Daar de UGent erkend is als opleidingsverstrekker, kan u als bedrijf besparen op de deelnameprijs van onze opleidingen door beroep te doen op de ondernemerschapsportefeuille ( 6. Taal Nederlands/eventueel Engels of Frans in het geval van een buitenlandse spreker. 7. Periode en/of data van uitvoering Totaal 44 lesdagen (24 lesdagen gedurende het eerste jaar, 20 lesdagen gedurende het tweede jaar, 6 lesuren per dag). De lessen gaan gewoonlijk door op woensdag, tussen september en eind februari. Meer informatie betreffende de lesdata en het programma kan op aanvraag verkregen worden. Er gaan geen lessen door tijdens de maanden juli en augustus of tijdens de Kerst- en Paasvakanties. Voor meer informatie: Prof. Dr. Geert Opsomer, coördinator Da. Hans Van Loo Mevr. Fanny Wallaert, IPV Mevr. Hilde Lippens, IPV

6 PROGRAMMA De theorie wordt gespreid over 2 academiejaren. 1 lesdag gaat door van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00 (6 lesuren en 2 uren onderbreking) module Professional skills, praktijkmanagement en communicatie (professional skills, code of conduct, practice management and communication) Bedrijfsbegeleiding (herd health planning and investigation) Veeteelt, marketing en economie (cattle production, husbandry, marketing and animal health economics) Uiergezondheid (udder health) Diagnostiek en (niet)-infectieuze ziekten (deel I) (diagnostic investigations + (non-)infectious diseases (part I)) Klauwgezondheid (foot and claw health and lameness) Voortplanting (reproduction) Klinische gevallenbespreking 1 en case study module Dierenwelzijn en ethiek in de rundveehouderij (animal welfare and ethics) Voedselveiligheid en verantwoord medicijnengebruik (food safety, consumer and environmental protection + prudent use of drugs and prescription) Chirurgie en anesthesie (surgery and anesthesia) Rundveevoeding (bovine nutrition) Diagnostiek en (niet)-infectieuze ziekten (deel II) (diagnostic investigations + (non-)infectious diseases (part II)) Veterinaire epidemiologie en expertise (veterinary epidemiology and forensic expertise) Klinische gevallenbespreking 2 (case study 2) Scriptie (dissertation) Aan het eind van de opleiding, moet de cursist een scriptie indienen.

7 De scriptie kan bestaan uit een literatuurstudie, eigen onderzoek (eventueel in combinatie met een literatuurstudie) of uit een aantal uitgewerkte cases die men in de praktijk is tegengekomen (andere dan diegene die men besproken heeft bij het uitwerken van de 2 verplichte klinische gevallen). Het is aan te raden om het onderwerp reeds vast te leggen tijdens het eerste lesjaar. Het onderwerp wordt in samenspraak met de coördinator gekozen. In samenspraak met de coördinator zal er ook een promotor worden gezocht die zal zorgen voor praktische begeleiding tijdens het uitwerken van de scriptie. Na twee jaar zal er een examen plaatsvinden omtrent de behandelde onderwerpen. Diegenen die slagen, ontvangen het getuigschrift Vakdierenarts Rund bekrachtigd door de Universiteit Gent en ondertekend door de rector. Er is voor de cursus een erkenningsaanvraag ingediend bij VETCEE (Veterinary Continuous Education in Europe). We gaan er van uit dat het diploma ook Europese erkenning zal genieten, wat een meerwaarde betekent voor collega s die ook in het buitenland practiceren.

8 INSCHRIJVINGSMODALITEITEN EN TERMIJNEN In dit pakket vindt u een kandidatuurstelling met voorbeeld curriculum. Dit document is nog geen definitieve inschrijving, maar is een kandidatuurstelling! 1 ste fase: Kandidatuurstelling tegen uiterlijk 15 augustus 2017 U stuurt het ingesloten formulier per post naar Instituut voor Permanente Vorming Salisburylaan Merelbeke Let op! Het is niet mogelijk in te schrijven vooraleer het Instituut voor Permanente Vorming uw inschrijving heeft goedgekeurd en bevestigd. Wanneer uw kandidatuurstelling aanvaard is door het IPV, zal u een toelating tot inschrijven opgestuurd worden. 2 de fase: Inschrijving (voor 1 september 2017) Gelieve voor 1 september de u toegestuurde documenten ingevuld af te leveren op het IPV (decanaat). De inschrijvingsmodaliteiten zullen u samen met de toelatingsbrief toegestuurd worden. 3 de fase: Betaling Na inschrijving ontvangt u een vraag tot betaling in uw inbox van uw UGent mailaccount. Zodra u betaald heeft, krijgt u een studentenkaart van de UGent thuis toegestuurd. Bewaar deze kaart zorgvuldig. U hebt deze kaart nodig om tussen de middag de lunch te gebruiken in het facultaire restaurant. Bovendien verleent deze kaart u ook toegang tot de bibliotheek, zowel fysiek als elektronisch.

9 KANDIDATUURSTELLING EN VOORBEELDCURRICULUM Graag indienen voor 15 augustus 2017 per mail: of per post: IPV Diergeneeskunde, t.a.v. Wallaert Fanny, Salisburylaan 133, 9820 Merelbeke Ja, ik stel mij kandidaat voor het volgen van de permanente opleiding Vakdierenarts Rund, ingericht door het Instituut voor Permanente Vorming, Faculteit Diergeneeskunde, UGent Personalia Naam :... Adres :..... Tel. :..Fax: GSM: Geboortedatum:.. / / Nationaliteit:... Diploma Wanneer behaalde u het academisch diploma van dierenarts?... Aan welke universiteit? O UGent (zoja, stamnummer (indien gekend): ) O Andere (zoja, welke:... ) Werkervaring Sinds wanneer actief in de rundveesector?... Ik ben werkzaam als practicus / heb een andere job in rundveesector (doorstrepen wat niet past) (welke ) Ik werk uitsluitend in de rundveesector: JA / NEE (indien nee, gelieve ook de volgende vraag te beantwoorden) Ik combineer runderen met keuring... O paarden... O kleine huisdieren... O onderwijs... O andere landbouwhuisdieren:... O andere:... O Andere relevante werkervaringen: O Ik wens vakdierenarts rund volledig te volgen O Ik wens modulair te volgen Datum: Handtekening:

Presenteert: Informatie- en inschrijvingspakket

Presenteert: Informatie- en inschrijvingspakket Het Instituut voor Permanente Vorming Presenteert: VAKDIERENARTS VARKEN SESSIE 2017 2019 Informatie- en inschrijvingspakket INHOUDSTABEL Informatie Algemene informatie + voorwaarden... 3 Totaalprogramma...

Nadere informatie

Het Instituut voor Permanente Vorming stelt voor:

Het Instituut voor Permanente Vorming stelt voor: Het Instituut voor Permanente Vorming stelt voor: VAKDIERENARTS KLEINE HUISDIEREN Academiejaar 2015-2017 Informatie en inschrijvingspakket VOORWOORD Beste Collega, Het diploma van dierenarts biedt een

Nadere informatie

Informatie en inschrijvingspakket

Informatie en inschrijvingspakket Het Instituut voor Permanente Vorming stelt voor: VAKDIERENARTS KLEINE HUISDIEREN Academiejaar 2018-2020 Informatie en inschrijvingspakket Beste Collega, De opleiding Vakdierenarts Kleine Huisdieren bouwt

Nadere informatie

Voortgezette opleidingen. Postgraduaatopleidingen en permanente vorming voor industriële wetenschappen en technologie. http://dvo.odisee.

Voortgezette opleidingen. Postgraduaatopleidingen en permanente vorming voor industriële wetenschappen en technologie. http://dvo.odisee. ACADEMIEJAAR 2015-2016 PERMANENTE VORMING Voortgezette opleidingen Postgraduaatopleidingen en permanente vorming voor industriële wetenschappen en technologie http://dvo.odisee.be PERMANENTE VORMING Preventieadviseur

Nadere informatie

DOSSIER VAN KANDIDAATSTELLING 2013-2014

DOSSIER VAN KANDIDAATSTELLING 2013-2014 DSSIER VAN KANDIDAATSTELLING Executive Programme in Retail & Distribution Management 2013-2014 Selectieprocedure De selectiecommissie maakt een eerste analyse op basis van het dossier van kandidaatstelling

Nadere informatie

Industriële wetenschappen Voortgezette opleidingen KAHO Sint-Lieven. Academiejaar 2013-2014

Industriële wetenschappen Voortgezette opleidingen KAHO Sint-Lieven. Academiejaar 2013-2014 Industriële wetenschappen Voortgezette opleidingen KAHO Sint-Lieven Academiejaar 2013-2014 Dienst Voortgezette Opleidingen KAHO Sint-Lieven, Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent Preventieadviseur Basismodule

Nadere informatie

Doctoraatsreglement van de FPPW

Doctoraatsreglement van de FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Doctoraatsreglement van de FPPW Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 17 september 2014 1. Inleiding Dit reglement bevat faculteitsspecifieke

Nadere informatie

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout Kan je in Turnhout de opleiding vroedkunde in deeltijds gaan studeren? Ja, dit kan. Er wordt dan een individueel programma op maat gemaakt. Hebben jullie

Nadere informatie

Opleiding Aquaristiek

Opleiding Aquaristiek DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51 23 23 30 www.katho.be/hivb B-8800 Roeselare F +32 51 22 82 58 hivb@katho.be Permanente vorming Academiejaar 2012-2013 Opleiding Aquaristiek

Nadere informatie

4 BASISCURSUS VETERINAIRE EPIDEMIOLOGIE

4 BASISCURSUS VETERINAIRE EPIDEMIOLOGIE DE VAKGROEP VOORTPLANTING, VERLOSKUNDE EN BEDRIJFSDIERGENEESKUNDE VAN DE FACULTEIT DIERGENEESKUNDE, UNIVERSITEIT GENT ORGANSEERT 4 BASISCURSUS VETERINAIRE EPIDEMIOLOGIE OKTOBER 2009 APRIL 2010 INLEIDING

Nadere informatie

Aanvraagdossier master en master-na-master opleidingen

Aanvraagdossier master en master-na-master opleidingen Master en master-na-master opleidingen Lees eerst zorgvuldig onderstaande informatie: Alle aanvragen worden behandeld door de Dienst Inschrijvingen. Dit neemt ongeveer twee maanden in beslag. We vragen

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen AANVRAAGFORMULIER TOELATINGSPROCEDURE FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN NEDERLANDSTALIG PROGRAMMA 2014-2015 Bachelor met verminderde studieomvang Certificaat voor het godsdienstonderwijs Rechtstreekse

Nadere informatie

Postgraduaat familiale bemiddeling

Postgraduaat familiale bemiddeling Postgraduaat familiale bemiddeling Academiejaar 2011-2012 Ernstige familiale conflicten en echtscheiding zijn vaak pijnlijk en ingrijpend. De problemen die zich stellen, zijn niet alleen van emotionele,

Nadere informatie

OPLEIDING ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A

OPLEIDING ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A OPLEIDING ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A Contactpersoon (inhoudsdeskundige): via campus Dirk Martens te Aalst: tel.: 053 72 71 70 of per e-mail: dany.verhertbrugge@odisee.be Vanaf het academiejaar 2012-2013

Nadere informatie

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Een voordracht geven, een toespraak houden voor collega s, een kritisch publiek overtuigen of een lezing verzorgen voor vakgenoten,

Nadere informatie

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING & NASCHOLING CHAUFFEURS De Europese Richtlijn

Nadere informatie

ABBV BOBATH. Postgraduaatopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen

ABBV BOBATH. Postgraduaatopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen Postgraduaatopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen Welkom Prof.dr.C.Van den Broeck Jos De Cat Prof.dr.H.Feys Ann Govaere Patrick Algoet Zoë Clasen Wendy Van Daele Inhoud 1. Doel

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen AANVRAAGFORMULIER TOELATINGSPROCEDURE FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN NEDERLANDSTALIG PROGRAMMA 2016-2017 Bachelor met verminderde studieomvang Certificaat voor het godsdienstonderwijs Schakelprogramma

Nadere informatie

Infobrief C met vakbekwaamheid

Infobrief C met vakbekwaamheid Infobrief C met vakbekwaamheid In deze infobrief willen wij u enerzijds de opleiding toelichten. Anderzijds hopen wij u ook wegwijs te maken in de administratie rond het rijexamen. Opleiding: Theorie categorie

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen SPECIFIEK REGLEMENT NT2 Voorwaarden Minimumvoorwaarde (categorie2): Elke nieuwe kandidaat moet een diploma hoger secundair onderwijs (minstens 12 jaar scholing) hebben. Dit document moet voorgelegd worden

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Spaans www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat

Nadere informatie

Sociale bemiddeling in organisaties

Sociale bemiddeling in organisaties Sociale bemiddeling in organisaties Werken met arbeidsconflicten tussen individuen en in teams ACADEMIEJAAR 2012-2013 VIJFDE EDITIE www.associatie.kuleuven.be/socialebemiddeling Inschrijving en betaling

Nadere informatie

! " #" $ % & $ & "! ' ( ) & ) & ) * + *,+ *,+ + -.& / 0 (

!  # $ % & $ & ! ' ( ) & ) & ) * + *,+ *,+ + -.& / 0 ( De tekst in cursief is het Aanvullend facultair reglement betreffende het doctoraat in de wetenschappen en het doctoraat in de toegepaste biologische wetenschappen De bijzondere bepalingen en criteria

Nadere informatie

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR VERVOLMAKING (verlenging van het getuigschrift ) De geldigheid

Nadere informatie

ABBV BOBATH. Postgraduaatopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen

ABBV BOBATH. Postgraduaatopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen Postgraduaatopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen Welkom Prof.dr.C.Van den Broeck Jos De Cat Prof.dr.H.Feys Eveline Himpens Patrick Algoet Zoë Clasen Wendy Van Daele Inhoud

Nadere informatie

Sociale bemiddeling in organisaties

Sociale bemiddeling in organisaties ACADEMIEJAAR 2014-2015 ZEVENDE EDITIE Sociale bemiddeling in organisaties Werken met arbeidsconflicten NIEUW! Vrijstelling module 2 mogelijk BIJSCHOLING Teambemiddeling 13 & 14.11.2014 Sociale bemiddeling

Nadere informatie

Academiejaar 2013/2014. postgraduaat. Geestelijke Gezondheidszorg. Januari december Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2013/2014. postgraduaat. Geestelijke Gezondheidszorg. Januari december Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2013/2014 postgraduaat Geestelijke Gezondheidszorg Januari 2014 - december 2014 Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Postgraduaat Geestelijke Gezondheidszorg Dit postgraduaat wordt georganiseerd

Nadere informatie

Naam: Voornaam:. adres:... Officieel adres (voor de briefwisseling) : Naam van de instelling :... Officieel adres :. Benaming van de studie :

Naam: Voornaam:.  adres:... Officieel adres (voor de briefwisseling) : Naam van de instelling :... Officieel adres :. Benaming van de studie : - Vragenlijst Naam: Voornaam:. privé: GSM:... E-mailadres:... fficieel adres (voor de briefwisseling) : Geboortedatum : /.. 1. Gegevens over de voorgenomen studie in België Naam van de instelling :.....

Nadere informatie

INTAKEPROCEDURE VOOR DE BACHELOR NA BACHELOR IN DE LANDSCHAPSONTWIKKELING

INTAKEPROCEDURE VOOR DE BACHELOR NA BACHELOR IN DE LANDSCHAPSONTWIKKELING INTAKEPROCEDURE VOOR DE BACHELOR NA BACHELOR IN DE LANDSCHAPSONTWIKKELING A. Kandidaat-studenten met een buitenlands bachelor diploma Indien je over een buitenlands bachelor diploma beschikt, dien je eerst

Nadere informatie

De opleiding Kraamzorg

De opleiding Kraamzorg De opleiding Kraamzorg Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord.... 3 2. Organisatie van de opleiding en de lessenroosters.... 4 2.1. Instapvoorwaarde... 4 2.2. Algemeen... 4 2.3. Naargelang je

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Spaans voor beginners www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE VOOR KANDIDAAT STUDENTEN MASTER OF SCIENCE IN DE REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE

INFORMATIEBROCHURE VOOR KANDIDAAT STUDENTEN MASTER OF SCIENCE IN DE REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE INFORMATIEBROCHURE VOOR KANDIDAAT STUDENTEN MASTER OF SCIENCE IN DE REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE voor afgestudeerden van de masteropleiding lymfedrainage en oncologische fysiotherapie aan

Nadere informatie

SCHOLEN VERGELIJKEN (1)

SCHOLEN VERGELIJKEN (1) SCHOLEN VERGELIJKEN (1) Welke cursussen kan je volgen in welke scholen? In welke scholen zijn de cursussen duur? Wanneer starten de cursussen? Via websites kan je veel informatie vinden. Wat moet je doen?

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie Oost-Vlaamse Bestuursacademie aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Marc De Buck, Alexander Vercamer, Ivan Verleyen, Frans Van Gaeveren Jean-Pierre Van Der Meiren, Carina Van Cauter, leden Albert

Nadere informatie

Relatie- en communicatiewetenschappen

Relatie- en communicatiewetenschappen Relatie- en communicatiewetenschappen Relaties hanteren op het werk en binnen het gezin NIEUW REL&COM.indd 1 06-05-2009 09:50:02 Doelgroep Met deze opleiding willen we sociaal geïnteresseerde mensen aanspreken

Nadere informatie

2... S T U D I E W I J Z E R U I T V A A R T M E D E W E R K E R

2... S T U D I E W I J Z E R U I T V A A R T M E D E W E R K E R 2018-2019... versie 122-11-2018 2... S T U D I E W I J Z E R U I T V A A R T M E D E W E R K E R Beste cursist Ben je iemand met een warm hart? Ga je graag zorgvuldig te werk? Hou je van werken in team

Nadere informatie

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug.

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug. Kinderbijslag na de leerplicht Studenten contact telefoon dossiernummer Als jongeren na de leerplicht studeren of een opleiding volgen, kan de kinderbijslag doorbetaald worden tot hun 25e. Om het recht

Nadere informatie

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Vervolmaking in de pedagogische wetenschappen

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Vervolmaking in de pedagogische wetenschappen Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Vervolmaking in de pedagogische wetenschappen Vooraf Dit beoordelingsreglement bevat de algemene bepalingen die van toepassing zijn op de opleiding

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 12/12/15). - geboren zijn in het jaar 1999 of vroeger. -

Nadere informatie

2... STUDIEWIJZER UITVAARTMEDEWERKER

2... STUDIEWIJZER UITVAARTMEDEWERKER 2019-2020... versie 124-05-2019 2... STUDIEWIJZER UITVAARTMEDEWERKER Beste cursist Ben je iemand met een warm hart? Ga je graag zorgvuldig te werk? Hou je van werken in team en deins je er niet voor terug

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Arabisch

Proefhoofdstuk Arabisch Proefhoofdstuk Arabisch www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat

Nadere informatie

Het postgraduaat Bedrijfskundige Ingenieurstechnieken

Het postgraduaat Bedrijfskundige Ingenieurstechnieken De vakgroep Industriële Systemen & Productontwerp stelt voor: Het postgraduaat Bedrijfskundige Ingenieurstechnieken Industriële Systemen en Productontwerp Onderwijs Master Industrial Engineering and Operations

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Portugees voor gevorderden.

Proefhoofdstuk Portugees voor gevorderden. Proefhoofdstuk Portugees voor gevorderden www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125,

Nadere informatie

Interuniversitaire. Permanente Vorming Arbeidsgeneeskunde

Interuniversitaire. Permanente Vorming Arbeidsgeneeskunde Interuniversitaire Permanente Vorming Arbeidsgeneeskunde Inleiding De GSO-er (geneesheer-specialist in opleiding) in de Arbeidsgeneeskunde moet 2 jaar stage doen in een erkende stagedienst onder de begeleiding

Nadere informatie

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken KU Leuven Campus Antwerpen Faculteit Letteren Sint-Andriesstraat 2 2000 Antwerpen tel. 03 206 04 91 fax 03 206 04 99 inge.dergent@kuleuven.be www.arts.kuleuven.be/antwerpen Tolken voor Europa Postgraduaat

Nadere informatie

CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk - Gent vzw. Aanmelding voor de opleiding Creatief Zijnstherapeut 2008

CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk - Gent vzw. Aanmelding voor de opleiding Creatief Zijnstherapeut 2008 CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk - Gent vzw BALANS Edgard Tinelstraat 92 9040 Gent (Sint-Amandsberg) AGOGISCHE VORMING EN OPLEIDING tel.: 09 218 89 39 fax: 09 229 32 55 balans@vspw.be

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

Zakelijke taalopleidingen voor professionals

Zakelijke taalopleidingen voor professionals 8 STE EDITIE Zakelijke taalopleidingen voor professionals DUITS / ENGELS / FRANS KORTRIJK OF LEUVEN OKTOBER 2010 - FEBRUARI 2011 CONCEPT We hanteren een uniek en innovatief opleidingsconcept gebaseerd

Nadere informatie

Opleidingsaanbod gevangenis Hasselt januari - juni 2016

Opleidingsaanbod gevangenis Hasselt januari - juni 2016 Opleidingsaanbod gevangenis Hasselt januari - juni 2016 2 computercursussen Voor een aantal modules moet nog bepaald worden wat gegeven zal worden. Het zijn modules voor mensen die al met de computer kunnen

Nadere informatie

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Bijzondere Leergang Pensioenrecht

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Bijzondere Leergang Pensioenrecht Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Bijzondere Leergang Pensioenrecht Vooraf Dit basisreglement bevat de algemene bepalingen die van toepassing zijn op de opleiding Getuigschrift Bijzondere

Nadere informatie

POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen. Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH

POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen. Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH Inschrijving en inschrijvingsgeld Het studiegeld bedraagt 123 euro per studiepunt plus een vast jaarlijks

Nadere informatie

KU Leuven Thomas More Faculteit Letteren Tolken voor Europa

KU Leuven Thomas More Faculteit Letteren Tolken voor Europa KU Leuven Thomas More Faculteit Letteren Sint-Andriesstraat 2 2000 Antwerpen tel. 0 20 04 91 fax 0 20 04 99 inge.dergent@kuleuven.be www. kuleuven.be/atthomasmore Tolken voor Europa Postgraduaat Conferentietolken

Nadere informatie

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE TIENSESTRAAT 102 B 3000 LEUVEN Brochure Permanente Vorming in de Psychologische Interventies 1. Wat is de Permanente

Nadere informatie

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA 1. Voor welke categorie?... 2 2. Wie kan deelnemen?... 3 3. Voor te leggen documenten... 3 3.1. Documenten van de begeleider... 4 3.2. Documenten

Nadere informatie

Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010. Hoe aanmelden en inschrijven?

Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010. Hoe aanmelden en inschrijven? Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010 Hoe aanmelden en inschrijven? 1. Vul het formulier volledig in. Het formulier bestaat uit 2 delen: A. Aanmelding

Nadere informatie

Besluit inzake het inrichten van de Doctoraatsopleiding Vrije Universiteit Brussel

Besluit inzake het inrichten van de Doctoraatsopleiding Vrije Universiteit Brussel Besluit inzake het inrichten van de Doctoraatsopleiding Vrije Universiteit Brussel Gelet op het decreet van 12 juni 1991 betreffende de universiteiten in de Vlaamse Gemeenschap, zoals gewijzigd, verder

Nadere informatie

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming CPV 2011-2012-005 Dit document kan je gebruiken als draaiboek om het ganse verloop van je permanente vorming op te volgen en in goede banen te

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER AANMELDINGSFORMULIER Toelatingsprocedure Deelnemers worden gescreend op basis van een gemotiveerde kandidaatstelling en/of intakegesprek. De kandidaatstelling gebeurt met een aanmeldingsformulier, aangevuld

Nadere informatie

Bijzondere beroepstitel:

Bijzondere beroepstitel: 2012 2013 Bijzondere beroepstitel: Verpleegkundige gespecialiseerd in de geriatrie Hogeschool West-Vlaanderen Departement Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 Wouter.Decock@howest.be Situering van

Nadere informatie

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING STUDIEGIDS (v. 3.0) DEZE STUDIEGIDS GEEFT EEN OVERZICHT VAN DE OPLEIDINGEN EN DE VOORWAARDEN. VANAF 2014 KUNNEN SOMMIGE COLLEGES VIA INTERNET GEVOLGD WORDEN. ANDERE COLLEGES VEREISEN DAT DE STUDENT DE

Nadere informatie

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN Aanvraag tot toelating tot Master Opleiding Psychologie 2015-2016 (voor studenten met een bachelor Psychologie Nederlandse Universiteit, niet bestemd voor studenten van de RUG) Deze formulieren s.v.p.

Nadere informatie

FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE

FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE ACADEMISCH PROGRAMMA POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE INHOUD POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT MODULE FISCALE RECHTSVAKKEN Pagina 2 tot 7 POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT SUMMERSCHOOL

Nadere informatie

Postacademische opleiding. Offshore windenergie Permanente vorming

Postacademische opleiding. Offshore windenergie Permanente vorming Postacademische opleiding Offshore windenergie 2016-2017 Permanente vorming Tegen 2020 wil België 13% van haar energie uit hernieuwbare energiebronnen halen. Windenergie speelt daarin een cruciale rol.

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs.

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs. Kom je vrijblijvend informeren: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 Maak van je opleiding Rok maken een succes! Beste toekomstige

Nadere informatie

Audiologen en audiciens

Audiologen en audiciens Audiologen en audiciens Alles wat u wilt weten over uw erkenning 2 Audiologen en audiciens Inhoudsopgave De erkenning of de toelating om het beroep uit te oefenen...5 De audioloog en de audicien volgens

Nadere informatie

Infobrief C zonder vakbekwaamheid

Infobrief C zonder vakbekwaamheid Infobrief C zonder vakbekwaamheid In deze infobrief willen wij u enerzijds de opleiding toelichten. Anderzijds hopen wij u ook wegwijs te maken in de administratie rond het rijexamen. Vrijgestelden vakbekwaamheid

Nadere informatie

Basisopleiding & postgraduaat DESINFECTIE EN STERILISATIETECHNIEKEN. Permanente vorming Academiejaar 2011-2012

Basisopleiding & postgraduaat DESINFECTIE EN STERILISATIETECHNIEKEN. Permanente vorming Academiejaar 2011-2012 DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51232330 www.katho.be/hivb B-8800 Roeselare F +32 51228258 Permanente vorming Academiejaar 2011-2012 Basisopleiding & postgraduaat DESINFECTIE

Nadere informatie

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be 1 Beste student, Bedankt voor je interesse in onze opleiding Spaans voor Meergevorderden! Het proefhoofdstuk van

Nadere informatie

GIT regels

GIT regels GIT regels 2017-2018 A. Basisprincipe We streven naar een maximale responsabilisering van de student. De student dient er zelf over te waken een haalbaar studieprogramma samen te stellen. De student die

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Opleiding Pastoraal werk(st)er in de zorg

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Opleiding Pastoraal werk(st)er in de zorg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opleiding Pastoraal werk(st)er in de zorg 1. ORGANISATIE 1.1 De BasisVorming Theologie (verder in de tekst afgekort als BVT) is een samenwerkingsovereenkomst tussen de vzw Bisdom

Nadere informatie

OPLEIDING PPL. Inhoud:

OPLEIDING PPL. Inhoud: OPLEIDING PPL Inhoud: 1. Overzicht van de opleiding 2. Hoe kan ik piloot worden via de Limburgse Vleugels 3. De medische keuring 4. De oefenvergunning 5. Het logboek 6. Theoretische opleiding 7. Praktijk

Nadere informatie

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE TIENSESTRAAT 102 B 3000 LEUVEN Brochure Permanente Vorming in de Psychologische Interventies 1. Wat is de Permanente

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding ACCOUNTANCY-ASSISTENT

Voltijdse dagopleiding ACCOUNTANCY-ASSISTENT Voltijdse dagopleiding ACCOUNTANCY-ASSISTENT #tsjakka www.pact-opleidingen.be Minstens 60% van je opleiding ben je aan de slag in een leerbedrijf. 1 of 2 dagen les van ervaren docenten op een SYNTRA-campus.

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT CASH MANAGEMENT (QCM)

EXAMENREGLEMENT CASH MANAGEMENT (QCM) EXAMENREGLEMENT CASH MANAGEMENT (QCM) ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN In dit examenreglement wordt verstaan onder: NIVE Opleidingen: Cash Management: Examencommissie: Voorzitter: Dagvoorzitter: Corrector:

Nadere informatie

Bijzondere examenreglementen

Bijzondere examenreglementen Bijzondere examenreglementen Versie goedgekeurd door de Academische raad d.d. 14.05.2007 Examenreglement van de K.U.Leuven 2007-2008 Onderafdeling 1 - Bijzondere bepalingen in verband met de verhandeling

Nadere informatie

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie

Nadere informatie

Onderwijs- en examenreglement opleiding gerechtsvertalen en tolken cursusjaar

Onderwijs- en examenreglement opleiding gerechtsvertalen en tolken cursusjaar Onderwijs- en examenreglement opleiding gerechtsvertalen en tolken cursusjaar 2015-2016 De opleiding gerechtsvertalen en tolken wordt georganiseerd door KU Leuven, Faculteit Letteren, campus Antwerpen

Nadere informatie

Een rapport gemaakt in Pure. Voorbereid door: anonymous, Gebruiker, 10/10/16 0:43

Een rapport gemaakt in Pure. Voorbereid door: anonymous, Gebruiker, 10/10/16 0:43 Een rapport gemaakt in Pure. Voorbereid door: anonymous, changeme@atira.dk Gebruiker, 10/10/16 0:43 Activiteiten Listing van Activiteiten 63rd Annual Meeting EAAP 2012 Frank Tuyttens (Spreker), 28-aug-2012,

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Bedrijfsbeheer aan het Centrum Voor Avondonderwijs.

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Bedrijfsbeheer aan het Centrum Voor Avondonderwijs. Kom je vrijblijvend informeren: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 Maak van je opleiding Bedrijfsbeheer een succes! Beste

Nadere informatie

International Management

International Management International Management Dossier van de Kandidaat Het interview gaat over uw motivatie en wordt in verschillende talen afgenomen. Naam : Voornaam : Niets inschrijven Datum aanvraag Datum onderhoud Inschrijving

Nadere informatie

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken KU Leuven Campus Sint-Andries Antwerpen Faculteit Letteren Sint-Andriesstraat 2 2000 Antwerpen tel. 32 3 502 15 00 www.arts.kuleuven.be/antwerpen Tolken voor Europa Postgraduaat Conferentietolken 2016-2017

Nadere informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u die telefonisch stellen via de informatielijn ( ) of per mail

Heeft u nog vragen, dan kunt u die telefonisch stellen via de informatielijn ( ) of per mail > Retouradres Postbus 3174 6401 DR HEERLEN Diergeneeskunderegister Postbus 3174 6401 DR HEERLEN Inlichtingen bij Informatielijn info@diergeneeskunderegister.nl T 070 340 5700 Datum Betreft Ons kenmerk

Nadere informatie

Je kan het examen voor het behalen van het Algemeen en/of Beperkt stuurbrevet bij NAUTIBEL afleggen. MEER

Je kan het examen voor het behalen van het Algemeen en/of Beperkt stuurbrevet bij NAUTIBEL afleggen. MEER Het stuurbrevet is een verplicht document dat elke stuurman/vrouw moet bezitten die een pleziervaartuig bestuurt. Dit pleziervaartuig is kleiner of gelijk aan 15m lengte en dat kan door een motor aangedreven

Nadere informatie

Maak van je opleiding Dieetkok: gluten- en lactosevrij een succes!

Maak van je opleiding Dieetkok: gluten- en lactosevrij een succes! Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 info@schoonheidsschool.com Maak van je opleiding Dieetkok:

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER AANMELDINGSFORMULIER Deelnamecriteria Kandidaten zijn CEO s, zaakvoerders, exportmanagers, managers in international sales, international marketing managers, managers international business development.

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte (BLOSO) en een sportspecifiek gedeelte.

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte (BLOSO) en een sportspecifiek gedeelte. -1- 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter 3 maanden voor start van de opleiding. - geboren zijn in het jaar 1997 of vroeger - de aanvraag volledig invullen

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1 1. WIE KAN EEN INITIATOR WORDEN De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 20/01/18). - geboren zijn in het jaar 2001 of vroeger.

Nadere informatie

Verklaring van Belangen

Verklaring van Belangen Verklaring van Belangen Algemeen Titel(s) Prof. Dr. Voornaam Ludo J. Tussenvoegsels Achternaam Functie Hellebrekers X voorzitter O lid Korte omschrijving huidige werkzaamheden Sinds 18 december 2014 lid

Nadere informatie

Permanente vorming Academiejaar 2011-2012. Gespecialiseerde opleiding ONCOLOGISCHE ZORG

Permanente vorming Academiejaar 2011-2012. Gespecialiseerde opleiding ONCOLOGISCHE ZORG DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51 23 23 30 www.katho.be/hivb B-8800 Roeselare F +32 51 22 82 58 hivb@katho.be Permanente vorming Academiejaar 2011-2012 Gespecialiseerde

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Pedagogische Wetenschappen. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Pedagogische Wetenschappen. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Pedagogische Wetenschappen Faculteit der Gedrags- en Maatschappij 2019-2020 Bijlage: het programma Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Doel

Nadere informatie

Vragenlijst Intakegesprek. Postgraduaat Bemiddeling specialisatie familiale bemiddeling

Vragenlijst Intakegesprek. Postgraduaat Bemiddeling specialisatie familiale bemiddeling Vragenlijst Intakegesprek Postgraduaat Bemiddeling specialisatie familiale bemiddeling Academiejaar 2015-2016 Persoonsgegevens (Schrijf uw naam met hoofd- en kleine letters zoals op uw identiteitskaart

Nadere informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u die telefonisch stellen via de informatielijn of per mail

Heeft u nog vragen, dan kunt u die telefonisch stellen via de informatielijn of per mail > Retouradres Postbus 3174 6401 DR HEERLEN Diergeneeskunderegister Postbus 3174 6401 DR HEERLEN Inlichtingen bij info@diergeneeskunderegister.nl T 070-340 5700 Ons kenmerk Datum Betreft Bijlagen Uw brief

Nadere informatie

Gezondheid & Leefmilieu Bescherming van de gezondheid

Gezondheid & Leefmilieu Bescherming van de gezondheid Gezondheid & Leefmilieu Bescherming van de gezondheid Aanvraag vergunning voor het gebruik van röntgenstraling voor medische diagnose Geachte dokter, Overeenkomstig de regelgeving betreffende het bekomen

Nadere informatie

(niet voor studenten die een bacheloropleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben gevolgd)

(niet voor studenten die een bacheloropleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben gevolgd) Aanvraag tot voorwaardelijke toelating tot Master Opleiding Psychologie (schakelprogramma Psychologie) Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw A.I. Emmen Grote

Nadere informatie