social media stappenplan 2.0

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "social media stappenplan 2.0"

Transcriptie

1 ananasmarketeers voor groei speciaal voor dienstverleners social media stappenplan 2.0 door sayna de voogd 24,95

2 de gouden ananas biedt u dit stappenplan aan voor de succesvolle inzet van marketing. Wij helpen ambitieuze ondernemers en directeuren hun groei-ambities te verwezenlijken, focus te realiseren en te behouden. Wij maken ons strategische advies praktisch en toepasbaar. Hierbij staat het behalen van duurzaam resultaat centraal: laat elk contactmoment tellen voor zowel de ontvanger, als de verzender. Niet om altijd direct te scoren, maar om ook op de lange termijn bij te dragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Er werken ananasmarketeers bij adviesbureau de Gouden Ananas die gek zijn op het succes van onze klanten. ja... ananasmarketing Ananasmarketing is de verfrissende, prikkelende, efficiënte, soms persoonlijke totaalaanpak van bedrijfsadvies, branding, communicatie, klantrelatiemanagement, marketing en sales. Waarom? Omdat uw bedrijf zich zo wel onderscheidt op de markt en uw klanten en doelgroepen bereikt. Drinkt u het liefst koffie, thee of iets anders? Laat het ons weten: of ananasmarketing?

3 goedendag Is socialmedia-marketing (nog) geen onderdeel van de marketingstrategie van uw bedrijf? Of zet u het al enige tijd in, maar blijft het succes uit? Dan helpt dit stappenplan u om een concreet plan van aanpak te maken, waar u direct mee aan de slag kunt. Het stappenplan dat voor u ligt helpt u om social media doelgericht in te zetten als marketingmiddel. Het schrijven van het plan van aanpak kost tijd, maar u bespaart ook tijd en geld door nu goed na te denken over de aanpak. Als u elementen mist voeg deze dan vooral zelf toe. Op Goudenananas.nl/socialmedia vindt u ter ondersteuning blogartikelen en tutorials om u op weg te helpen. De Big five in social media platformen in Nederland bestaat uit Facebook, YouTube, Google+, Linkedin en Twitter (Bron: Nationaal social media onderzoek 2015, NewCom) Social media als marketingmiddel Maak social media onderdeel van de marketingcommunicatiemix. Beperk uzelf niet door social media als enige marketingmiddel in te zetten. De kans van slagen zit in de uitvoering: actie nemen, monitoren en optimaliseren. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met me op. Verfrissende groet, Sayna de Voogd ananasmarketeer

4 social media? Social media zijn websites en applicaties op mobiele apparaten. Gebruikers maken een profiel aan en delen hun interesses er ontstaan (mini) communities, met zowel bekenden uit het netwerk, als onbekenden. Socialmedia-gebruikers maken de content (inhoud) zelf, in tegenstelling tot websites zoals Nu.nl waar een (betaalde) redactie verantwoordelijk is voor het (gros) van de content. Op deze pagina bespreken we een aantal socialmedia-kanalen die geschikt zijn voor zakelijke dienstverleners. De genoemde gebruikersaantallen gaan over Nederland (bron: Het nationale social media onderzoek 2015 van NewCom). Uiteraard zijn er meer socialmedia-kanalen geschikt. Bezoek GoudenAnanas.nl/socialmedia voor handige links. Facebook Met name consumenten Privé-sfeer (vrienden/familie/kennissen) 9,4 miljoen gebruikers Jongeren (< 19 jaar) haken af Twitter Consumenten en professionals Nieuwtjes en kennisdelen in 140 tekens 2,8 miljoen gebruikers 15 t/m 39 jaar haakt massaal af Linkedin Professionals Zakelijk nieuws en kennis delen 3,8 miljoen gebruikers Stijging dagelijks gebruik 40-plussers Pinterest Consumenten en professionals Hoog do it yourself gehalte Meer dan 1,6 miljoen gebruikers Visueel: online prikbord of moodboard Google+ Consumenten en professionals Update zichtbaar in zoekresultaten 3,9 miljoen gebruikers Entertainment en zakelijk Whatsapp Consumenten en professionals Diverse gebruikersgroepen 9,4 miljoen gebruikers Afgesloten groepsgesprekken Start met het schrijven van uw plan van aanpak

5 keuzestress Er zijn veel socialmedia-kanalen die u kan inzetten, maar welke kanalen kunt u het beste inzetten om de bedrijfs- en marketingdoelstellingen te helpen bereiken? Dit is een lastige vraag en u bent niet de enige die hier in mindere of meerdere mate keuzestress door ervaart. Geen zorgen, want dit stappenplan helpt u verder, ook met het maken van keuzes. Beantwoord de vragen op de volgende pagina s en u formuleert een plan van aanpak, dat op de bedrijfs- en marketingdoelstellingen is afgestemd.

6 het kip & het ei Begin bij het begin en sla geen cruciale stappen over... U kunt met socialmedia-marketing veel winnen, maar ook verliezen. De gemiddelde Nederlander krijgt per seconde miljoenen prikkels, zorg ervoor dat u weet waarom en met wie u moet communiceren, in plaats van met hagel te schieten. Gemaakt voor: & Gemaakt door: stap 1: gewenst imago Wat is jullie visie? Waar gaan jullie voor? Wat zijn jullie kerncompetenties? Waar zijn jullie heel erg goed in? Wat is jullie missie? Waar staan jullie voor? Wie is jullie klantdoelgroep? Welk probleem lossen jullie op en voor wie? geen antwoord? Heeft u geen antwoord op de bovenstaande vragen? Dan heeft u twee mogelijkheden: 1. formuleer dit samen met uw team en schakel indien nodig een ananasmarketeer in. 2. ga verder zonder het gewenste imago (identiteit) als uitgangspunt.

7 stap 2: formuleer de doelstellingen Marketing zonder plan is als varen zonder eindbestemming, leuk in uw vrije tijd, maar als het om uw succes en bedrijfsvoering gaat bent u toch geen hobbyist? bedrijfsdoelstellingen marketingdoelstellingen Wat zijn de bedrijfsdoelstellingen voor komend jaar? Wat zijn de marketingdoelstellingen voor komend jaar? Wat zijn de bedrijfsdoelstellingen voor de komende drie en vijf jaar? Wat zijn de marketingdoelstellingen voor de komende drie en vijf jaar? i Maak doelstellingen smart, zodat u kunt nagaan of ze zijn bereikt: S(pecifiek) M(eetbaar) A(cceptabel) R(ealistisch) T(ijdsgebonden)

8 stap 3: Zijn social media geschikt om de doelstellingen te behalen? stap 3a Onderzoek of socialmedia-marketing een geschikte wijze is om de doelstellingen te bereiken en of de marketingdoelgroepen te bereiken en te activeren zijn via marketing. Beantwoord onderstaande vragen per marketingdoelgroep van uw bedrijf. Benoem de doelgroep en geef aan waarom dit een doelgroep is. Uit wie (personen en/of bedrijven) bestaat de doelgroep*? Waartoe wilt u de doelgroep inspireren of bewegen met de inzet van social media? (bv.: betrekken/informatie verzamelen) * Doelgroepen kunnen bestaan uit de huidige klanten, gewenste klanten, potentiële klanten, fans/ ambassadeurs, belanghebbenden enzovoorts. Definieer duidelijke en herkenbare doelgroepen.

9 Op welke socialmedia-kanalen bevindt de doelgroep zich? (Linkedin, Twitter enzovoorts) Hoe gedraagt de doelgroep zich per socialmedia-kanaal? (actief, neutraal, passief) vragen stellen Vraag uw klanten welke socialmedia-kanalen zij gebruiken en of zij het op prijs zouden stellen als uw bedrijf via die kanalen met hen communiceert. Vraag ze ook welke communicatie absoluut wel en niet kan. Wat is de communicatietoon van de doelgroep op social media per socialmedia-kanaal? (bv. formeel/vragend/belerend) Wat is de omschrijving van de doelgroep? (samenvatting bovengenoemde)

10 stap 3b Ontdek hoe gebruikers een socialmedia-kanaal gebruiken. Wat is de communicatietoon? En hoe zetten andere bedrijven social media in? Verdiep u tenminste in drie sociamedia-kanalen. Beantwoord onderstaande vragen per socialmedia-kanaal: Socialmedia-kanaal: Waarom gebruiken mensen dit socialmedia-kanaal? Hoe en wat wordt er gecommuniceerd? Wie communiceren er? Hoe start men gesprekken? vertrouwen in social media 2015 bron: Nationale social media onderzoek 2015, Newcom 66% maakt zich zorgen over de doorverkoop van gegevens (vs. 67% in 2014) 59% maakt zich zorgen over hun gegevens (vs. 60% in 2014) 58% weet niet of social media te vertrouwen is (vs. 53% in 2014) 13% heeft (zeer) veel vertrouwen in social media (vs. 18% in 2014) social media draait om: luisteren, geven, delen, interesse tonen, inspireren en weer opnieuw beginnen...

11 Wat voor informatie wordt er gedeeld? En wat voor informatie/communicatie wordt goed ontvangen? Gedraag u tijdens alle communicatiemomenten via social media, , chat, telefoon, enzovoorts, net zoals u zich tijdens een één-op-één gesprek gedraagt. U communiceert tenslotte met mensen. Welke bedrijven vindt u inspirerend? Wat typeert Wat voor vragen worden er branche hun aanpak? (gebruik deze als inspiratiebron) gerelateerd gesteld?

12 conclusie Net als bij andere marketingmiddelen is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de conclusie en de keuze om socialmedia-marketing wel of niet in te zetten voor uw bedrijf. Socialmedia-marketing kan uw bedrijf veel opleveren, maar het is wel een investering. stap 3c Maak een conclusie op basis van de antwoorden gegeven in de twee substappen (stap 3.a en 3.b). Beantwoord onderstaande vragen met ja of nee en een korte toelichting: Draagt social media bij aan het behalen van de bedrijfs- en marketingdoelstellingen? Is/zijn de doelgroep(en) te inspireren en te bewegen tot hetgeen dat u met socialmedia- marketing wil bereiken? stap 3d Maak een conclusie op basis van de antwoorden. Tel de ja s en nee s in substap 3.c bij elkaar op en vind hieronder het advies. Let op: dit is een algemeen advies. Voor een op maat gemaakt advies neemt u contact met de Gouden Ananas: 2x ja 1x ja / 1 x nee 2x nee 1 of 2x weet ik niet De doelgroep(en) van uw bedrijf zijn klaar om benaderd te worden door middel van socialmedia-marketing. Ga verder naar stap 4. De doelgroep(en) van uw bedrijf zijn (nog) niet helemaal klaar voor socialmedia-marketing. Zoek uit waarom de nee geen ja is en of dit op de korte termijn (< 1 jaar) kan veranderen. Begin met het doorvoeren van de veranderingen. Of accepteer dat socialmediamarketing wellicht niet geschikt is voor deze doelgroep. De doelgroep(en) van uw bedrijf zijn (nog) niet klaar voor socialmedia-marketing. Zoek uit waarom de nee geen ja is en of dit op de korte termijn (< 1 jaar) kan veranderen. Begin met het doorvoeren van de veranderingen. Of accepteer dat socialmediamarketing wellicht niet geschikt is voor deze doelgroep. Het is niet duidelijk of de doelgroep(en) van uw bedrijf klaar zijn voor socialmedia-marketing. Te nemen actie Te nemen actie Te nemen actie Te nemen actie Geef concretere antwoorden bij de substappen 3.a en 3.b. Zodat u concreet ja of nee kunt antwoorden bij substap 3.c. Of waag de sprong en ga verder naar stap 4.

13 stap 4: Formuleer de aanpak stap 4.a Wanneer is de inzet van socialmediamarketing een succes (formuleer SMART doelstellingen)? Bezoek GoudenAnanas.nl/social-media voor inspiratie en tips. Wat zijn de socialmedia-marketingdoelstellingen voor het komende jaar? stap 4.b Wat is de waarde die u via social media met de gebruikers (de community) gaat delen? Oftwel, wat is de socialmedia-waardepropositie? Een goede en concrete waardepropositie geeft richting aan uw socialmedia-activiteiten en helpt uw bedrijf nu én in de toekomst beslissingen te nemen omtrent social media. Bijvoorbeeld over welke inhoud: content (tekst, video, actie) er wel of niet geschikt is om te delen via de socialmedia-kanalen. Wat zijn de socialmedia-marketingdoelstellingen voor de komende drie en vijf jaar? Is de waarde van praktische aard (ondersteuning), informatieve aard (kennis delen), financiële aard (structureel voordeel), symbolische aard status, part-of-the-group) of emotionele aard (gevoel,trots). Tip: zorg voor een goede langdurige relatie. Laat elk contactmoment tellen... wanneer heeft u succes? De socialmedia-waardepropositie is: Hoe gaat u dit bereiken? (Komend jaar, komende drie tot vijf jaar)

14 Top-of-mind Kennis, ervaring & nieuws delen Merkinteractie Betrokkenheid Naamsbekendheid Reputatiemanagement Leads Klantcontact Invloedrijke gebruikers Personeelsmanagement Portfolio tonen In bovenstaand overzicht ziet u voor welke doeleinden u de socialmedia-kanalen onder andere kunt inzetten in een B2B communicatie-omgeving. stap 4.c Om de juiste keuze te maken voor een socialmedia-kanaal, maakt u gebruik van het overzicht. U vindt daarin per kanaal welke activiteiten geschikt zijn per kanaal (geel is geschikt). Welke kanalen gaat u hierbij inzetten? Kies op basis van de analyse, keuzes in stappen 3 en 4 en andere relevante informatie de geschikte socialmedia-kanalen voor uw bedrijf uit. U kunt één kanaal kiezen, maar ook vier. Bezoek GoudenAnanas.nl/ social-media voor extra informatie en tips. Google kan ook helpen bij het vinden van aanvullende informatie. Noteer in de tabel hieronder de socialmedia-kanalen die u gaat inzetten voor uw bedrijf. Schrijf ook de accountnaam (indien u nog geen accounts heeft registreer deze dan direct) en de frequentie dat u er content gaat delen (per kanaal). Richt u niet alleen op het zenden van informatie: ga de interactie aan. Maak een nulmeting: waar staat u nu (aantal volgers, likes, betrokkenheid, interactie enzovoorts)? kanaal accountnaam frequentie datum nulmeting

15 stap 5: Maak het inhoudsplan Het inhoudsplan maakt u per kanaal op basis van de doelstellingen, de doelgroep(en) en de waardepropositie. Vul de antwoorden op de onderstaande vragen per socialmediakanaal in de bijbehorende kolom. Kolom a: Wat is interessante inhoud voor de doelgroep(en) die het kanaal gebruiken? Kolom b: Hoe vaak wil(len) de doelgroep(en) inhoud ontvangen? Kolom c: Welke tone-of-voice, oftewel communicatietoon is passend bij de doelgroep(en)? socialmedia-kanaal a. interessante inhoud b. frequentie c. tone-of-voice Moet alle geplaatste inhoud van kwalitatieve waarde zijn? Hoe draagt u er zorg voor dat de geplaatste inhoud van goede kwaliteit is? 50% tekst 25% afbeeldingen 25% extern Welke balans hanteert u m.b.t. de te plaatsen berichten? (tekst, video, foto, externe inhoud) Maak per kanaal een inhoudsplanning, anticipeer op jaarlijks terugkerende communicatie-momenten (feestdagen, vakanties, enzovoorts). Bedenk vervolgens doelgerichte acties. Neem de adverteer-, actie- en werktijdkosten mee in de planning. Maak voor tenminste één kwartaal een planning. Maand Wat gaan we Via welke kanalen? Wat is de investering? communiceren?

16 stap 6: Interne verantwoordelijkheden en richtlijnen formuleren Wie is of wie zijn eindverantwoordelijk voor het beheer van de social media van uw bedrijf? Hoe draagt u er zorg voor dat alle medewerkers de doelstellingen en aanpak kennen? Welke medewerkers zijn actief op social media? Wilt u deze medewerkers vragen om ambassadeur te worden? Hoe gaat u uw team trainen in socialmedia- gebruik en -misbruik? U kunt uw team laten trainen door een ananasmarketeer van de Gouden Ananas. Heeft uw team geen tijd of te weinig socialmedia-marketing expertise? De Gouden Ananas ontzorgt u graag. Richtlijnen op voor intern en extern gebruik: Richtlijnen persoonlijke accounts t.a.v. het bedrijf:

17 stap 7: Implementatie, implementatie en nog eens implementatie Gefeliciteerd uw socialmedia-plan van aanpak ligt voor u. Deel het plan met het hele team. De belangrijkste stap is de implementatie van het plan van aanpak: actie! tips Zorg voor succesvolle communicatie, zorg ervoor dat elk communicatiemoment telt. Lees daarom voordat u begint het e-boek dat speciaal voor zakelijke dienstverleners is geschreven de 4 C s voor succesvolle communicatie, van Sayna de Voogd ananasmarketeer bij de Gouden Ananas. Achterhaal op welk tijdstip u de meeste betrokkenheid, reacties, likes en/of kliks heeft. Plaats zoveel mogelijk berichten rondom deze tijdstippen. Bekijk ook de algemene benchmarks. De socialmedia-doelstellingen zijn het uitgangspunt bij de analyse van de resultaten. En het antwoord op de vraag wanneer is er succes?. Voor een goede analyse kiest u Key Perfomance Indicators (KPI s), oftewel prestatieindicatoren. Op Goudenananas.nl/socialmedia vindt u voorbeelden van KPI s. Zou ik dit bericht of deze video delen of hierop reageren? Stel uzelf deze vraag elke keer voordat u iets deelt of een gesprek aangaat.

18 Geduld is een schone zaak Wees geduldig, Rome is niet in één dag gebouwd én er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Uw bedrijf is niet het eerste en niet het enige bedrijf dat via social media de aandacht van de doelgroepen vraagt. Social media is niet 100% zwart of wit. U communiceert met mensen, die blijven niet eeuwig dezelfde interesses hebben: beweeg mee. Manage de verwachtingen. Wat kunnen volgers verwachten? Aantekeningen do s don ts De Gouden Ananas volgen op social media Social media inzetten als zendkanaal De dialoog aangaan Medewerkers te veel beperken Nationale social media onderzoek lezen Medewerkers en klanten niet betrekken Dit plan invullen met een ananasmarketeer van de Gouden Ananas? Stuur een naar of bel:

19 Hopelijk heeft u na het beantwoorden van de vragen en het maken van het plan van aanpak focus voor de inzet van socialmedia-marketing. Lukt het u niet alleen, omdat u geen tijd heeft of niet de juiste knopen kunt doorhakken? Dan helpt de Gouden Ananas u graag verder. We kunnen het stappenplan gedurende een sessie samen invullen of wij maken het plan van aanpak voor u. focus Ontvang blijvend inspiratie en tips via onze inspirati s (inschrijven via GoudenAnanas.nl), Linkedin of Twitter. Verfrissende groet, Sayna de Voogd ananasmarketeer Eerste druk: november 2013, Tweede druk maart Copyright 2015 Sayna de Voogd de Gouden Ananas ISBN , verkoopprijs 24,95 Omslag en intern ontwerp de Gouden Ananas Uitgegeven in beheer van de Gouden Ananas Meer informatie over onze uitgaven vindt u op Goudenananas.nl. Credits: Nationale social media onderzoek 2015 van NewCom.nl. Illustraties en foto s: Iconfinder, Freepik, Gouden Ananas De vele online marketingbronnen in binnen- en buitenland De uitgave Stappenplan social media is eerder verschenen als Hoe zet ik social media doelgericht voor mijn onderneming? en Social media stappenplan voor efficiënte aanpak. En is op 23 oktober 2013 geregistreerd bij het i-depot van Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, onder i-depot nummer: Hiermee is het intellectueel eigendom van deze uitgave beschermd. Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld, aanvaren schrijver noch uitgever enige aansprakelijkheid voor schade ontstaan door eventuele fouten en/of onvolkomenheden in deze uitgave op basis van de ervaring van de schrijver. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopie, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever (Gouden Ananas).

20 Merk- en marketingpartner van zakelijke adviesbureaus in:

e-mailmarketing stappenplan

e-mailmarketing stappenplan ananasmarketeers voor groei speciaal voor dienstverleners e-mailmarketing stappenplan door sayna de voogd 24,95 de gouden ananas biedt u dit stappenplan aan voor de efficiënte inzet van e-mailmarketing.

Nadere informatie

Stappenplan voor ondernemers en marketeers:

Stappenplan voor ondernemers en marketeers: Speciaal voor ondernemende ondernemers & marketeers die méér willen halen uit hun inspanningen op social media. Inclusief online ondersteuning in de vorm van tutorials, artikelen & blogs. Stappenplan voor

Nadere informatie

Hoe zet ik social media doelgericht in voor mijn onderneming?

Hoe zet ik social media doelgericht in voor mijn onderneming? Hoe zet ik social media doelgericht in voor mijn onderneming? Het stappenplan voor het schrijven van een social media plan aangeboden door Sayns.nl Goedendag! Veel ondernemers zoals jij en ik vragen zichzelf

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26 Deelnemers... 8 Sectoren... 8 Functies... 9 Grootte van de zorginstellingen... 0 Marketing & organisatie... Medewerkers... Budgetten voor online marketing... 2 Online marketing in de praktijk... 5 Toepassing

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

Nu jullie. Wie van jullie is er privé actief op social media? Wie heeft er bedrijfsmatig al ervaringen met het inzetten van

Nu jullie. Wie van jullie is er privé actief op social media? Wie heeft er bedrijfsmatig al ervaringen met het inzetten van Even voorstellen Ilse Klaarenbeek Online marketeer Prins Petfoods & EduPet (collega Lorenzo voor Lifestyle for pets) Verantwoordelijk voor social media, website, nieuwsbrieven en online marketingcampagnes

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Social Media Recruitment. Een strategisch en praktisch adviesrapport. Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 18 april 2010 Versie : 3

Social Media Recruitment. Een strategisch en praktisch adviesrapport. Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 18 april 2010 Versie : 3 Social Media Recruitment Een strategisch en praktisch adviesrapport Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 18 april 2010 Versie : 3 2 Inhoud: Social Media Recruitment...3 Enorm bereik, feiten en cijfers...fout!bladwijzer

Nadere informatie

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Georges Dockx DE JUISTE MARKETING Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Uitgegeven door Georges Dockx in samenwerking met BOEK MAKERIJ.be D/2015/Georges Dockx, auteur-uitgever

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties. Kortrijk, 17 maart 2016

WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties. Kortrijk, 17 maart 2016 WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties Kortrijk, 17 maart 2016 Zorgcommunicatie.be Deelnemers Programma Ochtendsessie Sociale media zijn niet meer weg te denken en gelukkig maar Wat,

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Social Media Workshop. YM consulting

Social Media Workshop. YM consulting Social Media Workshop YM consulting Even voorstellen Patrick Ariëns Erik Jobse Robin Koster Ipetje op / Ipetje af Verwachtingen? Wat verstaan we onder netwerken? Netwerken is het offline en online leggen

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

speciaal voor dienstverleners de 4 c s voor succesvolle online communicatie door sayna de voogd Vragen? info@goudenananas.nl Gouden Ananas 24,95

speciaal voor dienstverleners de 4 c s voor succesvolle online communicatie door sayna de voogd Vragen? info@goudenananas.nl Gouden Ananas 24,95 ananasmarketeers voor groei speciaal voor dienstverleners de 4 c s voor succesvolle online communicatie door sayna de voogd 24,95 de gouden ananas biedt u de praktische tool 4 c s voor succesvolle communicatie

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

In beeld met Pinterest in 60 minuten

In beeld met Pinterest in 60 minuten In beeld met Pinterest in 60 minuten Hélène van den Dungen in samenwerking met Pinterest: where we go to plan imaginary weddings, dress children we don t have, and style homes we can t afford. Bron onbekend

Nadere informatie

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 1 2 Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 3 Indelen in groepjes van 3 Het is maandagmorgen 30 oktober 2017.gisteren was de closingparty van DDW 2017, staan kan je amper

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

Presentatie Social Media Content

Presentatie Social Media Content Presentatie Social Media Content 4 februari 2015 Inhoud Workshop Wie zij wij? Wat is content marketing? In 6 stappen naar content strategie Champagne? Cases Vragen Prominent & Molenaar 16 januari 2015

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Room8 Transmissie Gorinchem, 12 februari 2014 Voorzichtige

Nadere informatie

Boekpromotie via LinkedIn. 5 tips! Ook handig als je boek nog niet klaar is! Daisy Goddijn

Boekpromotie via LinkedIn. 5 tips! Ook handig als je boek nog niet klaar is! Daisy Goddijn Boekpromotie via LinkedIn 5 tips! Ook handig als je boek nog niet klaar is! Daisy Goddijn Boekpromotie via LinkedIn Vijf tips over hoe je op een simpele manier LinkedIn kunt inzetten voor de bekendheid

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

22-4-2013. Vanmiddag weet iedereen WIE IS WEBMONNIK.NL? Kennissessie sociale media WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel van vandaag WIE IS WEBMONNIK.NL?

22-4-2013. Vanmiddag weet iedereen WIE IS WEBMONNIK.NL? Kennissessie sociale media WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel van vandaag WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel: bedrijven succesvoller maken met behulp van online marketing Zowel strategisch als operationeel inzetbaar Kennissessie sociale media Webmonnik.nl is Rogier Mostert Doel: bedrijven succesvoller maken

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Hoe bedrijven social media gebruiken

Hoe bedrijven social media gebruiken Hoe bedrijven social media gebruiken SMO_214 Powered by Pondres Onderzoek Rob van Bakel Auteurs Milou Vanmulken Sjors Jonkers Beste lezer, Ook in 214 publiceren Pondres en MWM2 het Social Media Onderzoek.

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur 1 Jeroen Mirck Jeroen Mirck Journalist, columnist, blogger Schrijft voor: MarketingTribune, Emerce, VARA Advies, presentaties, workshops over

Nadere informatie

Leergang Social Media

Leergang Social Media Leergang Social Media Ben je op zoek naar het hoe, wat, waarom, voor wie en wanneer van social media? Heb je behoefte aan een goede social media strategie voor je organisatie? En kun je daarbij gerichte

Nadere informatie

Online Marketing voor Siertelers. De meerwaarde van social media Inzicht in de Consument 29 juni 2015

Online Marketing voor Siertelers. De meerwaarde van social media Inzicht in de Consument 29 juni 2015 Online Marketing voor Siertelers De meerwaarde van social media Inzicht in de Consument 29 juni 2015 Arnold Wittkamp (1973) 1988-2000 Van zaterdaghulp naar Filiaalmanager Singel Bloemenmarkt Amsterdam

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013 Contentstrategie Hoorcollege 3 16 september 2013 Agenda HC3 Doelstellingen (KPI s) Funnel De belangrijkste content KPI s Case 2 3 KPI s KPI s Key Performance Indicator Variabelen om doelstellingen van

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL?

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Eigenaar online marketingbureau Webmonnik.nl Online marketeer Auteur en trainer Doel: bedrijven succesvoller maken met behulp van online marketing Zowel strategisch als operationeel

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Defintie SocialMedia is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele

Nadere informatie

4c s. voor succesvolle online communicatie speciaal voor zakelijke adviesbureau s nu inclusief checklist voor jouw communicatie 14,95

4c s. voor succesvolle online communicatie speciaal voor zakelijke adviesbureau s nu inclusief checklist voor jouw communicatie 14,95 Ananasmarketeers voor groei 4c s voor succesvolle online communicatie speciaal voor zakelijke adviesbureau s nu inclusief checklist voor jouw communicatie 14,95 Tweede versie: oktober 2014 Copyright 2014

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik?

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik? Hoe social media integreren in een JCI-omgeving Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI 1 Overzicht Wie ben ik? Social media? Social media binnen JCI? Let s get loud(er) 2 Wie ben ik?

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie Nieuw relatiemanagement- SCRM 1 Social media audit Bestaande communities Doelgroep Doelstellingen en strategie Bestaande online communities Op welke social Media is het bedrijf Proximus reeds aanwezig?

Nadere informatie

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog voor de (zelfstandig) professional Wat doe je wel en niet op: Online Strategie *beta* Etiquette op social media voor een goede persoonlijke

Nadere informatie

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas,

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas, Hallo 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne wij zijn Social Media Kompas, Wij zijn een online marketing-platform dat mensen, bedrijven en instellingen helpt hun social media beter in te zetten.

Nadere informatie

Beurstips. Naar de beurs?

Beurstips. Naar de beurs? Beurstips 1 Naar de beurs? 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

Inbound Marketing Expertise

Inbound Marketing Expertise Sagamore Inbound Marketing Expertise Content- en Social Media Plan Template Sagamore 1-12 Content en Social Media plan Het stappenplan 1. Identificeer de contentparels 2. Doel van de boodschap vaststellen

Nadere informatie

10 Toetsen en bijsturen

10 Toetsen en bijsturen 10 Toetsen en bijsturen 1. Je Pinterest doelen halen Je Pinterest strategie is succesvol als hij ervoor zorgt dat je je Pinterest doelen behaalt. De enige manier om te ontdekken of dat zo is, is door te

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

Social Media Pakketten

Social Media Pakketten Social Media Pakketten Ons bedrijf op social media? Dat kost zoveel tijd... Als ondernemer kunt u uw kostbare tijd wel beter besteden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid dit aan ons uit te besteden met

Nadere informatie

Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen

Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen Facebook wordt steeds belangrijker om gevonden te worden op internet. Wist je dat...25% van de consumenten hun informatie vindt op Facebook? En dat Facebook

Nadere informatie

Uitgangspunten Crossretail

Uitgangspunten Crossretail Uitgangspunten Crossretail Crossretail is geen kant en klare succesoplossing. U bent mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Vandaag proberen wij u handvatten aan te reiken om dit te bewerkstelligen.

Nadere informatie

De magie van marketing = meer business

De magie van marketing = meer business De magie van marketing = meer business Jos Maassen Make Marketing Magic Agenda Huidige markt Accountants Hoe zorgt marketing voor meer business? De aanbieding van Exact Marketing abonnement Marketingscan,

Nadere informatie

beste online marketing voor jouw kantoor.

beste online marketing voor jouw kantoor. Een review is de beste online marketing voor jouw kantoor. HOGERE OPBRENGSTEN LAGERE KOSTEN POSITIEVE EFFECTEN VOORWOORD INHOUD Je moet grondig je best doen om online goed gevonden te worden. Het internet

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding is de populaire foto-applicatie van het moment. Je kan je foto s er makkelijk mee bewerken

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

5manieren. om uw business. te doen groeien via e-mailmarketing

5manieren. om uw business. te doen groeien via e-mailmarketing 5manieren om uw business te doen groeien via e-mailmarketing Contacteer uw klanten waar ze elke dag te vinden zijn: via hun inbox 1. Hou rekening met gebruikers van mobiele apparaten Meer dan 45% van de

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg

Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg Een onderzoeksrapport van Social Dutch The new media agency Heutzstraat 16, 5913 AK Venlo juli 2013 www.socialdutch.com facebook.com/socialdutch

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline en online

Nadere informatie