Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.01

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.01"

Transcriptie

1 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.01 Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie Voordat u de Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities voor de klant en elke gebruiker een exemplaar geven. OPMERKING: De term Fiery Controller verwijst in dit document naar de Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie. Met de term printer wordt altijd de WorkCentre 7700-serie MFP bedoeld. Opgeloste problemen Tabbladen afdrukken Taken met tabbladen kunnen nu naar de bovenste lade worden uitgevoerd. Door de rug geniete taak van 1200 dpi Een door de rug geniete taak van 1200 dpi waarvan Vouwvolgorde is ingesteld op Binnenzijde kan worden afgedrukt. Omslagpagina afdrukken Wanneer een omslagpagina is ingeschakeld, wordt in de categorieën Gevraagde pagina s en Paginaformaat de juiste informatie weergegeven. Systeemsoftware opnieuw installeren USB-stick met systeemsoftware gebruiken In deze sectie wordt beschreven hoe u de systeemsoftware opnieuw installeert met behulp van de voorbereide USB-stick met systeemsoftware die bij de Personalization Kit wordt geleverd. De installatie duurt ongeveer 50 minuten. OPMERKING: Wanneer u systeemsoftware opnieuw installeert, wordt de huidige instellingenconfiguratie verwijderd, evenals alle taken in alle afdrukwachtrijen, alle taken die lokaal zijn gearchiveerd op de Fiery Controller, alle FreeForm-masters, alle zelf geïnstalleerde lettertypen en alle aangepaste kleurprofielen op de Fiery Controller. Tijdens het installatieproces moet u ook kabelaansluitingen tussen de Fiery Controller, de printer en de optionele netwerkswitch opnieuw configureren. U moet systeemsoftware alleen opnieuw installeren als oplossing van systeemproblemen die niet op een andere manier kunnen worden opgelost. Copyright 2009 Electronics for Imaging, Inc. Bestelnummer: december 2009

2 Pagina 2 SYSTEEMSOFTWARE INSTALLEREN MET DE USB-STICK 1 Voer het volgende uit (indien mogelijk): Druk het takenlogboek af. Druk de lettertypenlijst af. Vraag zo nodig de netwerkbeheerder eventuele zelf geïnstalleerde lettertypen op een externe locatie te archiveren. Archiveer eventuele FreeForm-masters die zijn gemaakt op de Fiery Controller. 2 Druk zo mogelijk de configuratiepagina s af. De configuratiepagina s bevatten een lijst met alle geïnstalleerde opties en een registratie van de huidige instellingenconfiguratie. 3 Sla de huidige instellingen van Fiery Controller op (indien mogelijk): Open een webbrowservenster op een clientcomputer. Typ het IP-adres of de servernaam van de Fiery Controller in het veld URL en druk op Enter. Het IP-adres wordt vermeld in de sectie Network Setup (Netwerkinstellingen) van de configuratiepagina. Klik op het tabblad Configureren op de homepage van WebTools en klik op Configure starten. Typ het beheerderswachtwoord voor de Fiery Controller (standaard is dit Fiery.1) en klik vervolgens op OK. Vouw het item Server in het linkerdeelvenster uit en klik op Reservekopie maken/terugzetten. Klik op Reservekopie maken van Fiery-instellingen, typ een bestandsnaam en -locatie voor het instellingenbestand en klik vervolgens op Opslaan. Sluit het webbrowservenster. OPMERKING: De opgeslagen instellingen zijn onder andere instellingenconfiguraties (behalve servernaam en datum/tijd) en aangepaste kleurprofielen die op de Fiery Controller zijn opgeslagen. Als u de instellingen niet kunt opslaan, archiveert u eventuele kleurprofielen op een externe locatie. 4 Sluit de Fiery Controller af. Druk op de knop Services op het aanraakscherm van de printer. Als momenteel geen servicepictogrammen worden weergegeven op het aanraakscherm van de printer, drukt u op het pictogram Services Home (Begin Services). Druk op het Fiery-pictogram op het aanraakscherm van de printer. Druk op het tabblad Taken en druk vervolgens op Aanmelden.

3 Pagina 3 Selecteer de optie Beheerder en druk op het wachtwoordveld. Typ op het toetsenbord dat op het aanraakscherm van de printer wordt weergegeven het beheerderswachtwoord voor de Fiery Controller. (Het hoofdlettergevoelige standaardwachtwoord is Fiery.1.) Druk op Opslaan en druk vervolgens op Aanmelden. Druk op Server herstarten. Druk op Systeem afsluiten. Wacht totdat het LED-display van de Fiery Controller leeg is en het systeem volledig is uitgeschakeld. Laat de aan-uitschakelaar van de Fiery Controller in de stand Aan ( ) staan. OPMERKING: Als u de Fiery Controller niet kunt afsluiten via het aanraakscherm van de printer, houdt u de aan-uitknop op de Fiery Controller ingedrukt totdat het groene lampje uitgaat en het systeem wordt uitgeschakeld. 5 Schakel de printer uit met de hoofdschakelaar op de voorzijde. 6 Koppel alle externe kabels van de Fiery Controller los, behalve de voedingskabel. OPMERKING: Zorg dat de voedingskabel tussen de Fiery Controller en het stopcontact aangesloten blijft. 7 Zet de serviceschakelaars van de Fiery Controller in de opstartmodus (schakelaar 1 staat op Aan; schakelaar 2 staat op Uit). 8 Neem de USB-stick met systeemsoftware die bij de Personalization Kit wordt geleverd en sluit deze aan op een van de USB-aansluitingen op de Fiery Controller. 9 Schakel de Fiery Controller in door eenmaal op de aan-uitknop te drukken. 10 Wacht totdat alle bestanden zijn overgebracht. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Het lampje op de stick knippert af en toe tijdens dit proces. Op het LED-display van de Fiery Controller wordt eerst enige activiteit vertoond, waarna uiteindelijk 00 wordt weergegeven. Vervolgens wordt ongeveer om de 30 seconden het getal met 1 verhoogd. Wanneer alle bestanden naar de Fiery Controller zijn overgebracht, wordt FF weergegeven. 11 Nadat FF op het LED-display van de Fiery Controller wordt weergegeven, wacht u 30 seconden. Vervolgens schakelt u de Fiery Controller uit door de aan-uitknop gedurende 5 seconden ingedrukt te houden totdat het groene lampje uitgaat. 12 Verwijder de USB-stick met systeemsoftware uit de Fiery Controller. 13 Zet de serviceschakelaars weer in de normale modus (schakelaar 1 en 2 staan beide op Uit). OPMERKING: Zorg dat de serviceschakelaars in de normale modus staan en dat de USB-stick met systeemsoftware uit de Fiery Controller is verwijderd. Als u deze handelingen niet uitvoert, start de Fiery Controller mogelijk niet op.

4 Pagina 4 14 Sluit de kabels opnieuw aan in de modus directe verbinding. Raadpleeg de Fiery-installatieinstructies voor de WorkCentre 7700-serie MFP bij de Fiery Controller voor gedetailleerde instructies (voer stap 21 tot en met 23 uit). OPMERKING: U moet de kabels in de modus directe verbinding aansluiten om een goede communicatie tussen de Fiery Controller en de printer mogelijk te maken. Nadat de installatie is voltooid, kunt u het systeem zo nodig opnieuw configureren in de modus verbinding via netwerkswitch. 15 Schakel de printer in met de hoofdschakelaar op de voorzijde en schakel vervolgens de Fiery Controller in door eenmaal op de aan-uitknop te drukken. Wacht ongeveer 35 minuten totdat de installatie van de systeemsoftware is voltooid. OPMERKING: Voer geen enkele actie uit op de Fiery Controller of de printer tijdens de installatie. Als u de installatie onderbreekt, kan dit leiden tot beschadiging van het systeem. Gedurende de eerste 10 minuten van de installatie wordt de Fiery Controller meerdere malen gereboot. Het LED-display geeft telkens bij het rebooten 00 en AA weer en geeft vervolgens ongeveer 4 minuten 02 weer. Hierna geeft het display 03 weer, vervolgens ongeveer 5 minuten 04 en daarna ongeveer 6 minuten 05. Gedurende de volgende 10 minuten wordt de Fiery Controller nog enkele keren automatisch gereboot, waarbij het display telkens 00 en AA weergeeft, totdat de installatie is voltooid. Wanneer de installatie is voltooid, moet u de volgende statusaanduidingen kunnen zien: LED-display van Fiery Controller geeft continu 00 weer. Fiery-pictogram wordt actief op het aanraakscherm van de printer in modus Services (druk zo nodig op Services Home (Begin Services) om het pictogram weer te geven). Er wordt een Fiery Controller-startpagina afgedrukt. 16 Configureer zo nodig een statisch IP-adres voor de Fiery Controller (raadpleeg Configuratie en instellingen op de cd met de gebruikersdocumentatie). 17 Configureer zo nodig de Fiery Controller en de printer opnieuw in de modus verbinding via netwerkswitch. Raadpleeg de Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7700-serie MFP voor gedetailleerde instructies (voer stap 30 tot en met 32 uit). 18 Als u er eerder in bent geslaagd de instellingen van de Fiery Controller op te slaan, herstelt u deze op het systeem: Open een webbrowservenster op een clientcomputer. Typ het IP-adres of de servernaam van de Fiery Controller in het veld URL en druk op Enter. Klik op het tabblad Configureren op de homepage van WebTools en klik op Configure starten. Typ Fiery.1 als wachtwoord en klik op OK. Vouw het item Server in het linkerdeelvenster uit en klik op Reservekopie maken/ Terugzetten.

5 Pagina 5 Klik op Fiery-instellingen herstellen. Klik op OK bij het waarschuwingsbericht over rebooten. Selecteer het configuratiebestand dat u eerder hebt opgeslagen en klik op Openen. Laat de Fiery Controller rebooten. OPMERKING: Als u de instellingen niet hebt kunnen opslaan, moet u de instellingen configureren met behulp van de configuratiepagina s die u eerder hebt afgedrukt. Raadpleeg Configuratie en instellingen op de cd met gebruikersdocumentatie voor meer informatie. Nadat u Instelling hebt afgesloten en het systeem is gereboot, vraagt u de netwerkbeheerder om de aangepaste kleurprofielen die eerder zijn gearchiveerd te herstellen. 19 Herstel de zelf geïnstalleerde lettertypen en FreeForm-masters die eerder zijn gearchiveerd. Problemen met het Fiery-pictogram oplossen Fiery-pictogram wordt niet weergegeven Als het Fiery-pictogram niet wordt weergegeven op het aanraakscherm van de printer, voert u de volgende stappen voor probleemoplossing uit. EEN PROBLEEM OPLOSSEN MET EEN FIERY-PICTOGRAM DAT NIET WORDT WEERGEGEVEN 1 Druk op de knop Clear All (Alles wissen) op het aanraakscherm van de printer. 2 Houd de aan-uitknop van de Fiery Controller gedurende 5 seconden ingedrukt totdat het groene lampje uitgaat en het systeem wordt uitgeschakeld. Druk vervolgens eenmaal op de aan-uitknop om het systeem in te schakelen. Wacht totdat het LED-display van de Fiery Controller continu 00 weergeeft. 3 Wanneer de Fiery Controller 00 weergeeft, drukt u nogmaals op Clear All (Alles wissen). 4 Zorg in EFI WorkCentre Config dat de HTTP-poort is ingesteld op 80. Raadpleeg Configuratie en instellingen op de cd met gebruikersdocumentatie voor meer informatie. Als het Fiery-pictogram nog steeds niet wordt weergegeven, gaat u verder met de stappen voor probleemoplossing hierna. 5 (Alleen voor gebruikers van een statisch netwerk; gebruikers van een DHCP-netwerk gaan door naar stap 6) Doe het volgende: Schakel de printer uit. Koppel de printer los van de Fiery Controller. Gebruik een gewone ethernetkabel om de printer aan te sluiten op het netwerk. Configureer een tijdelijk statisch IP-adres voor de printer. Raadpleeg de documentatie bij de printer of de Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7700-serie MFP voor gedetailleerde instructies (zie stap 32).

6 Pagina 6 6 Geef printerinstellingen op in CentreWare Internet Services: Open een webbrowser op een clientcomputer. (Gebruikers van DHCP-netwerk) Typ het IP-adres van de Fiery Controller in het adresveld van de browser en druk op Enter. (Het IP-adres staat onder Protocolinstellingen op de startpagina.) Klik op de homepage van WebTools op de onderstreepte koppeling Xerox WorkCentre. (Gebruikers van statisch netwerk) Typ het IP-adres van de printer (ingesteld in stap 5) in het adresveld van de browser en druk op Enter. Klik op Login (Aanmelden) op de pagina CentreWare Internet Services. Voer de gebruikers-id en het wachtwoord van de systeembeheerder in en klik op Login (Aanmelden). (De standaardgebruikers-id is admin; het standaardwachtwoord is 1111.) Klik op het tabblad Properties (Eigenschappen). Klik op General Setup (Algemene instellingen) > Extensible Services Setup (Instellingen van uitbreidbare services). Als Extensible Service Registration (Registratie van uitbreidbare service) nog niet is ingeschakeld, klikt u op Configure (Configureren) naast de instelling. Schuif omlaag naar Remote System Management (Systeembeheer op afstand) en selecteer Enable (Inschakelen) voor Extensible Service Registration (Registratie van uitbreidbare service). Klik vervolgens op Save (Opslaan). Ga zo nodig terug naar Properties (Eigenschappen) > General Setup (Algemene instellingen) > Extensible Services Setup (Instellingen van uitbreidbare services). Selecteer Enable the Extensible Services Browser (Browser van uitbreidbare services inschakelen) onder Browser Settings (Browserinstellingen). Blader naar beneden en klik op Apply (Toepassen). Navigeer naar Properties (Eigenschappen) > Connectivity (Verbindingen) > Protocols (Protocollen) > HTTP en klik op de knop HTTP. Selecteer Enabled (Ingeschakeld) onder Connection (Verbinding) en stel het poortnummer in op 80. Klik op Toepassen. 7 Controleer of de Fiery Controller en de printer dezelfde datum- en tijdgegevens hebben. Als de datum- en tijdgegevens niet overeenkomen, wordt het Fiery-pictogram mogelijk niet weergegeven. 8 (Alleen voor gebruikers van een statisch netwerk) Herhaal de installatieprocedure die in de Fiery installatie-instructies voor de WorkCentre 7700-serie MFP is beschreven, vanaf stap Reboot de Fiery Controller.

7 Pagina 7 Scannen naar FTP De FTP-modus voor Scannen naar FTP activeren Naast de configuratie van de Fiery Controller voor Scannen naar FTP, zoals wordt uitgelegd in Configuratie en instellingen, moet u ook de FTP-modus in CentreWare Internet Services activeren voordat u Scannen naar FTP kunt gebruiken. OPMERKING: De actieve FTP-modus is ook vereist voor ColorCal. DE FTP-MODUS VAN CENTREWARE INTERNET SERVICES WIJZIGEN 1 Open een internetbrowser vanaf een Windows-computer. 2 Typ het IP-adres van de Fiery Controller en druk op Enter. 3 Klik op de onderstreepte koppeling Xerox WorkCentre rechtsonder in het venster. 4 Klik op Login (Aanmelden) en voer het volgende in: Gebruikers-ID: admin Wachtwoord: Klik op Login (Aanmelden). 6 Klik op Properties (Eigenschappen) > Connectivity (Verbindingen) > Protocols (Protocollen) > FTP, selecteer Active (Actief) onder Mode (Modus) en klik op Apply (Toepassen). Afdrukadministratie Wanneer u via EFI WorkCentre Config de ondersteuning van afdrukadministratie inschakelt op de Fiery Controller, kunt u systeempagina s afdrukken, zoals het takenlogboek en de configuratiepagina, en kunt u afdrukken met het printerstuurprogramma van de Fiery Controller. Voor het inschakelen van ondersteuning van afdrukadministratie op de Fiery Controller, moeten een geldige gebruikers-id en account-id voor afdrukadministratie worden opgegeven bij de Fiery Controller. Raadpleeg de documentatie van de WorkCentre 7700-serie MFP om de printer te configureren voor afdrukadministratie. De volgende procedure is een aanvulling op de informatie in Configuratie en instellingen en beschrijft twee beschikbare opties op het tabblad Afdrukadministratie in EFI WorkCentre Config: Accountsysteem Accounttype

8 Pagina 8 DE FIERY CONTROLLER CONFIGUREREN VOOR AFDRUKADMINISTRATIE 1 Controleer of er geen taken worden afgedrukt of verwerkt op de Fiery Controller. Bij de laatste stap van deze procedure wordt de Fiery Controller gereboot. Taken die worden afgedrukt of verwerkt gaan daarom verloren. 2 Klik op het exe-bestand in de map EFI WorkCentre Config op de dvd met gebruikersdocumentatie. 3 Geef de printerserie op in de keuzelijst en typ het IP-adres of de servernaam van de Fiery Controller (of klik op Zoeken om de Fiery Controller te selecteren in uw lokale netwerk). Klik vervolgens op OK. 4 Klik op het tabblad Afdrukadministratie. 5 Selecteer het administratiesysteem dat u wilt gebruiken. Als u Geen selecteert, worden de opties Accounttype, Account-ID en Gebruikers-ID uitgeschakeld. Als u Xerox-netwerkaccountadministratie selecteert, wordt de optie Accounttype uitgeschakeld. Als u Xerox-standaardaccountadministratie selecteert, worden de opties Accounttype, Account-ID en Gebruikers-ID ingeschakeld. Als u Standaardgroepsaccount selecteert, wordt de optie Accounttype uitgeschakeld. 6 Selecteer het accounttype voor de account-id die u wilt gebruiken.

9 Pagina 9 7 Typ de account-id en gebruikers-id. De account-id en gebruikers-id zijn optioneel en kunnen door uw administratiesysteem zijn uitgeschakeld. 8 Klik op Configureren en voer het beheerderswachtwoord van de Fiery Controller in. 9 Klik op Ja om de Fiery Controller te rebooten. EEN TAAK MET AFDRUKADMINISTRATIE AFDRUKKEN 1 Selecteer Bestand en vervolgens Afdrukken in de toepassing waarmee u werkt. 2 Selecteer het printerstuurprogramma van de Fiery Controller en klik op Eigenschappen. 3 Klik op Taakinfo en voer de account-id en gebruikers-id voor afdrukadministratie in. 4 Klik op OK om het printerstuurprogramma van de Fiery Controller te sluiten. 5 Klik op OK om de taak af te drukken. Printerinstellingen voor protocollen en services Maximumaantal gebruikers voor SMB De Fiery Controller ondersteunt in totaal acht gelijktijdige SMB-verbindingen, inclusief de directe verbinding, de afdrukwachtrij en de blokkeringswachtrij. Printerstuurprogramma Papierformaat 9 x 11 afdrukken Als u een 9 x 11-taak met gewoon papier vanuit het printerstuurprogramma of Taakeigenschappen verzendt, kan de taak niet worden afgedrukt omdat het enige medium dat beschikbaar is voor 9 x 11 op de printer Voorgesneden tabbladen is. Als u de taak correct wilt afdrukken, selecteert u Aangepast formaat op het aanraakscherm van de printer en voert u de parameters 9 x11 in. Lade 1 en Lade 2 kunnen niet worden ingesteld op 9x11 of Bovenmaats A4 De printer biedt geen ondersteuning voor het configureren van de formaten 9 x 11 of Bovenmaats A4 als aangepaste paginaformaten voor Lade 1 of Lade 2. U kunt dit probleem vermijden door het papier van 9 x 11 of Bovenmaats A4 te plaatsen in Lade 5 en bij het afdrukken deze lade op te geven in het printerstuurprogramma.

10 Pagina 10 Afdrukken Installeerbare opties bijwerken met een andere afwerkeenheid Nadat u met behulp van de functie Tweerichtingscommunicatie in het printerstuurprogramma automatisch de aangesloten afwerkeenheden hebt gevonden en vervolgens een andere afwerkeenheid aansluit op de printer, wordt de nieuwe afwerkeenheid niet juist geïdentificeerd in het printerstuurprogramma. In het configuratierapport van de printer wordt de nieuwe afwerkeenheid echter wel herkend. U kunt dit probleem vermijden door eerst de printer in te schakelen en te wachten totdat deze online is en vervolgens de Fiery Controller in te schakelen. Als het probleem aanhoudt, sluit u het printerstuurprogramma en opent u dit opnieuw. Lade 8 niet ondersteund Lade 8 wordt voor geen enkel doel ondersteund, inclusief het invoegen van blanco pagina s. Als u deze lade kiest voor het invoegen van blanco pagina s, wordt in plaats hiervan de blanco pagina uit Lade 1 genomen. Grote taak met PDF XObjects Wanneer een grote taak wordt verwerkt, neemt de bestandsgrootte ervan toe. Dit is normaal. Wanneer het verwerkte bestand een grootte bereikt van ongeveer 4 GB, neemt de afdruksnelheid mogelijk plotseling sterk af en worden de laatste paar pagina s mogelijk telkens opnieuw afgedrukt. In elk geval wordt de taak geannuleerd en wordt het bericht Job canceled due to socket error (Taak geannuleerd vanwege socketfout) weergegeven. Als u de taak wilt afdrukken, splitst u deze op in kleinere gedeelten. Het uitschakelen van PDF XObjects kan in sommige gevallen werken, maar alleen als de grootte van de verwerkte taak in de buurt ligt van de grens van 4 GB. Grote taak met omslagpagina Als u een grote taak (ongeveer 4 GB in verwerkte toestand) met omslagpagina afdrukt, is de status in Command WorkStation Bezig met verwerken en vervolgens Bezig met afdrukken. De taak wordt echter niet afgedrukt en de Fiery Controller reageert niet meer wanneer de taak de grens van 4 GB bereikt. Het display van de printer heeft geen status. Dit komt doordat de printer verwacht dat de volledige verwerkte taak ernaar wordt verzonden voordat deze de omslagpagina afdrukt. U kunt dit probleem oplossen door de Fiery Controller en printer te rebooten of de taak op te splitsen in kleinere gedeelten. Onjuiste foutmelding bij kleine aangepaste formaten Wanneer u een taak afdrukt met een klein aangepast formaat (bijvoorbeeld breedte = 8,3 inch, hoogte = 5,8 inch), wordt de volgende foutpagina afgedrukt: The Job was deleted due to a Paper Type and/or Paper Size selection within the job that cannot be printed face-up. (De taak is verwijderd vanwege een keuze voor Papiertype en/of Papierformaat in de taak die niet met de bedrukte zijde omhoog kan worden afgedrukt.) Deze melding is onjuist en heeft geen betrekking op afdrukken met de bedrukte zijde omhoog. De minimale afmetingen zijn: breedte = 3,94 inch, hoogte = 5,83 inch.

11 Pagina 11 Dubbelzijdig afdrukken Dubbelzijdig afdrukken wordt niet ondersteund voor tabbladen. Dubbelzijdig afdrukken wordt niet ondersteund voor het scheidingsapparaat (Lade 8). Te factureren pagina s Als u blanco pagina s invoegt in een taak of als deze worden ingevoegd door het systeem (bijvoorbeeld bij een dubbelzijdige taak met een oneven aantal pagina s), worden deze door de printer geteld in de teller voor zwarte druk (Black Impression). Command WorkStation Command WorkStation niet geïnstalleerd Command WorkStation en overige Fiery-toepassingen worden niet geïnstalleerd op de Fiery Controller. Gebruik nooit Extern bureaublad om een toepassing te installeren op de Fiery Controller. Het gebruik van Extern bureaublad op de Fiery Controller voor het uitvoeren van toepassingen wordt niet ondersteund. Extern bureaublad wordt alleen ondersteund voor het uitvoeren van System Updates om de systeemsoftware bijgewerkt te houden. Foutbericht Stapellade vol Wanneer een taak wordt uitgevoerd naar de middelste lade rechts (stapelaar), wordt in Command WorkStation een bericht weergegeven wanneer de lade vol is en wordt het afdrukken gestopt. Als u een niettaak verzendt voor afdrukken, wordt het foutbericht voor de volle stapellade vervangen door de melding Bezig met afdrukken, ook al is het afdrukken gestopt. Systeempagina s Systeempagina s (zoals de configuratiepagina en testpagina) die vanuit Command WorkStation worden afgedrukt, zijn in het Engels, ongeacht de taalversie van Command WorkStation. Booklet Maker Vouwproblemen met op de rug gebonden boekjes Als Op de rug gesneden of Genest door de rug geniet is geselecteerd in Opmaak > Boekje, is vouwen op het tabblad Afwerking niet toegestaan. Afbeeldingen worden afgekapt bij de optie 2 per vel of Boekje Wanneer een taak met de optie 2 per vel of Boekje wordt afgedrukt, kunnen sommige afbeeldingen op de afgedrukte uitvoer zijn afgekapt. Als dat gebeurt, schakelt u PDF XObjects uit in Instelling op de Fiery Controller.

12 Pagina 12 Paper Catalog Paper Catalog en ladekoppeling Wanneer u een mediaprofiel maakt in Paper Catalog en dit koppelt aan een lade via lade- en papierkoppeling in Command WorkStation, is het weergegeven gewicht niet nauwkeurig. Het weergegeven gewicht vertegenwoordigt een waarde in het bereik dat door de printer wordt ondersteund (bijvoorbeeld 92 g/m² voor g/m²). In sommige gevallen kan dit tot gevolg hebben dat een onjuist gewicht wordt weergegeven voor de gekoppelde lade. Impose Voorbeeld draadmodel In de Help van Impose wordt ten onrechte vermeld dat in VDP Imposition de voorbeeldmodus van het draadmodel de pagina-inhoud weergeeft. In de voorbeeldmodus van het draadmodel wordt alleen de paginering van de records weergegeven. Impose vanuit Hot Folders In Hot Folders kunt u aangepaste inslaginstellingen opgeven, ook als u niet over de dongle beschikt om de functie Impose in te schakelen. Zonder een dongle hebben de inslaginstellingen echter geen effect. Kalibratie Kalibratie vanaf het aanraakscherm van de printer Als u de Fiery Controller gaat kaliberen vanaf het aanraakscherm van de printer, volgt u de onderstaande instructies om de scannerkalibratiepagina of de ColorCal-meetpagina te scannen (voordat u drukt op Meetpagina op het aanraakscherm van de printer). Deze instructies worden ook weergegeven op de instructiepagina die u als onderdeel van de kalibratieprocedure kunt afdrukken. OPMERKING: Voor de juiste werking van ColorCal-kalibratie moet u de optie Workflow Scanning (Workflow scannen) op de WorkCentre 7700-serie MFP installeren. Voordat u de Fiery Controller met ColorCal gaat kalibreren, moet u de WorkCentre 7700-serie MFP inschakelen voor ColorCal. Raadpleeg De WorkCentre 7700-serie MFP inschakelen voor ColorCal in Afdrukken in kleur voor meer informatie.

13 Pagina 13 DE SCANNERKALIBRATIEPAGINA OF DE COLORCAL-MEETPAGINA SCANNEN 1 Voor scannerkalibratie: Plaats de grijswaardenstrip, de kleurvlakkenstrip en de scannerkalibratiepagina op de glasplaat van de kopieermachine volgens de instructies op de scannerkalibratiepagina. Voor ColorCal-kalibratie: Plaats de grijswaardenstrip en de ColorCal-meetpagina op de glasplaat van de kopieermachine volgens de instructies op de ColorCal-meetpagina. De grijswaardenstrip en kleurvlakkenstrip bevinden zich in het mediapakket voor de klant dat is meegeleverd met de Fiery Controller. 2 Als momenteel geen servicepictogrammen worden weergegeven op het aanraakscherm van de printer, drukt u op het pictogram Services Home (Begin Services) op het aanraakscherm van de printer. 3 Druk op Workflow Scanning (Workflow scannen). 4 Druk op de ColorCal-sjabloon. 5 Druk op het tabblad Opmaakaanpassing, druk op Origineelrichting en druk vervolgens op Liggende beelden. 6 Druk op Opslaan. 7 Druk op de groene startknop op de printer om het scannen te starten. Wacht totdat de scantaak is voltooid.

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0. Voordat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 1.0. Voordat u de Fiery EX4112/4127 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Dit document beschrijft de upgrade van de Fiery EXP4110-printerstuurprogramma s voor ondersteuning van de optie Lade 6 (Extra groot).

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7700-serie all-in-one

Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7700-serie all-in-one Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7700-serie all-in-one In dit document wordt beschreven hoe u de Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie all-in-one moet installeren en instellen.

Nadere informatie

LEES MIJ EERST WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie

LEES MIJ EERST WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie LEES MIJ EERST WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie Dit document beschrijft de installatie en de configuratie van de Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300 Series. Voer de stappen uit die

Nadere informatie

Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7700-serie MFP

Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7700-serie MFP Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7700-serie MFP In dit document wordt beschreven hoe u de Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie MFP moet installeren en instellen. De complete

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter,

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter, Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 kopieermachineprinter, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Versienotities voor de klant voor Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0

Versienotities voor de klant voor Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0 Versienotities voor de klant voor Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij

Nadere informatie

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken Novell NetWare In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken" op pagina 3-38 "Stappen voor snelle installatie" op pagina 3-38 "Geavanceerde installatie" op

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series Welkom 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45109469 17

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Nieuwe functies in Fiery Controller versie 1.0SP1

Nieuwe functies in Fiery Controller versie 1.0SP1 Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie, versie 1.0SP1 Dit document bevat informatie over het installeren van software voor de Fiery Network Controller voor

Nadere informatie

Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0

Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0 Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Mac OS 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064027 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7300 Series

Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie-instructies voor de WorkCentre 7300 Series Dit document beschrijft de installatie en de configuratie van de Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300 Series. BELANGRIJK: De volledige

Nadere informatie

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel Hulp krijgen Voor informatie/assistentie, raadpleegt u het volgende: Handleiding voor de gebruiker voor informatie over het gebruik van de Xerox 4595. Ga voor online hulp naar: www.xerox.com Klik op de

Nadere informatie

Fiery-systeemsoftware installeren of bijwerken

Fiery-systeemsoftware installeren of bijwerken Fiery-systeemsoftware installeren of bijwerken In dit document wordt uitgelegd hoe u systeemsoftware op de Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 kunt installeren of bijwerken. OPMERKING: De term

Nadere informatie

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers in het bezit zijn van deze informatie. De term E-3200/E-5200

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP8000 Color Server -software versie 1.0. Maak, voordat u de Fiery EXP8000 Color Server

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-21 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-21 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Scannen Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige scantaken op pagina 4-2 Het scannerstuurprogramma installeren op pagina 4-4 Scanopties aanpassen op pagina 4-5 Afbeeldingen ophalen op pagina 4-11 Bestanden en scanopties

Nadere informatie

Licenties voor Fiery-opties beheren op een clientcomputer

Licenties voor Fiery-opties beheren op een clientcomputer Licenties voor Fiery-opties beheren op een clientcomputer Als u een Fiery-optie die is geïnstalleerd op een clientcomputer bruikbaar wilt maken, moet u de licentie ervan activeren. De Fiery-optie vereist

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059497 18 mei

Nadere informatie

Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color J75 Press, versie 1.0

Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color J75 Press, versie 1.0 Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color J75 Press, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij

Nadere informatie

EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server. Welkom

EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server. Welkom EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server Welkom 2011 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45099415 15 augustus

Nadere informatie

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen op pagina 1-14 Energiebesparing activeren op pagina 1-15 Bestandsbeveiligingssysteem

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Afdrukken uit Mac OS Waar in dit document wordt verwezen naar DocuColor 242/252/260 moet dit DocuColor 240/250 zijn. 2007 Electronics for Imaging, Inc. De

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie Hulpprogramma s 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45084790

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 4 5 Aanraakscherm

Nadere informatie

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen' op pagina 1-14 'Energiebesparing activeren' op pagina 1-15 'Intelligent Ready-modus

Nadere informatie

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 5 Ontgrendeling

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260 Hulpprogramma s 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059643

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Papier plaatsen in Lade 1 (MPT) voor enkelzijdig afdrukken" op pagina 2-9 "Papier plaatsen in laden 2-5 voor enkelzijdig afdrukken"

Nadere informatie

Bedieningspaneel. Afdrukken. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Index

Bedieningspaneel. Afdrukken. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Index Dit gedeelte van de handleiding bevat informatie over het bedieningspaneel, het wijzigen van printerinstellingen en over de menu's van het bedieningspaneel. U kunt de meeste printerinstellingen wijzigen

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7500 Series. Welkom

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7500 Series. Welkom Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7500 Series Welkom 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45092905

Nadere informatie

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen op pagina 1-14 Energiebesparing activeren op pagina 1-15 Intelligent Ready-modus activeren

Nadere informatie

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 In dit document wordt beschreven hoe u met Fiery Color Profiler Suite een aangepast uitvoerprofiel

Nadere informatie

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh 13 De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh Op de cd-rom met gebruikerssoftware bevinden zich softwareinstallatieprogramma s voor Fiery Link. Fiery-hulpprogrammasoftware wordt ondersteund

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Hulpprogramma s 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP50 Color Server-software versie 1.0. Voordat u de Fiery EXP50 Color Server met versie 1.0

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Naslagkaart Wordt gekopieerd Kopieën maken Snel kopiëren 3 Druk op het bedieningspaneel van de printer op. 4 Als u het document op de glasplaat hebt gelegd, raakt u Finish the Job (Taak voltooien) aan

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze gids wordt uitgelegd hoe u de functies Verzenden naar e-mail en Opslaan in gedeelde map kunt instellen met behulp van de Instel-tool Zendfunctie en hoe u kunt controleren

Nadere informatie

Help voor Fiery-opties 1.3 (server)

Help voor Fiery-opties 1.3 (server) 2015 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 28 januari 2015 Inhoud 3 Inhoud...5 Een Fiery-optie activeren...5 Een Fiery-optie

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Printerinstellingen. Energiebesparing activeren. Uitvoeropties selecteren. Phaser 5500-laserprinter

Printerinstellingen. Energiebesparing activeren. Uitvoeropties selecteren. Phaser 5500-laserprinter Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Energiebesparing activeren" op pagina 1-13 "Uitvoeropties selecteren" op pagina 1-13 "Toegang tot de instellingen op het voorpaneel verhinderen"

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op deelpagina's" op pagina 2-68 "Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)" op pagina 2-69 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Met de andere QR-code opent u een Xerox-webpagina op uw mobiele apparaat, waarmee u naar mobiele Xerox-applicaties kunt zoeken.

Met de andere QR-code opent u een Xerox-webpagina op uw mobiele apparaat, waarmee u naar mobiele Xerox-applicaties kunt zoeken. Xerox QR Code-app Snelstartgids 702P03999 Voor gebruik met applicaties voor de QR-codescanner/-lezer Gebruik de QR Code-app samen met de volgende applicaties: applicaties voor het scannen/lezen van QR-codes,

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Welkom

Fiery EX4112/4127. Welkom Fiery EX4112/4127 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45063995 07 oktober 2007 WELKOM 3 WELKOM In dit

Nadere informatie

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen.?

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series Hulpprogramma s 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45109498

Nadere informatie

Aangepast papierformaat

Aangepast papierformaat Aangepast papierformaat In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Richtlijnen' op pagina 2-74 'Afdrukken op papier met een aangepast formaat vanuit lade 1 (MPT) of lade 2' op pagina 2-75 Richtlijnen

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 7800-serie Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 7800-serie Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. ABC DEF Menu's GHI

Nadere informatie

Een kopie maken. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Bedieningspaneel AOD. Glasplaat

Een kopie maken. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Bedieningspaneel AOD. Glasplaat Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Een kopie maken Startpagina Functies Opdrachtstatus Aanraakscherm Start Alle wissen Stoppen. Plaats uw documenten met de beeldzijde omhoog in de invoerlade van de. Pas de

Nadere informatie

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen" op pagina 1-15 "Energiebesparing activeren" op pagina 1-16 "Intelligent Ready-modus

Nadere informatie

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer Afdrukken 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n Naslagkaart voor de 5210n / 5310n 1 2 3 4 VOORZICHTIG: Neem zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften in de Handleiding voor eigenaren door voordat u de Dell-printer gaat instellen en gebruiken. 5 6 7 8 1

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie Afdrukken uit Windows 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Kopiëren...5. Kopieën maken...5. Taakonderbreking...6 Een kopieertaak annuleren en...7. Voorbereiden op het per verzenden...

Kopiëren...5. Kopieën maken...5. Taakonderbreking...6 Een kopieertaak annuleren en...7. Voorbereiden op het per  verzenden... Naslagkaart Inhoudsopgave Kopiëren...5 Kopieën maken...5 Snel kopiëren...5 Kopiëren via de ADF...5 Kopiëren via de glasplaat...5 Taakonderbreking...6 Een kopieertaak annuleren...6 Een kopieertaak annuleren

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Splash RPX-ii Color Server. Handleiding voor probleemoplossing

Splash RPX-ii Color Server. Handleiding voor probleemoplossing Splash RPX-ii Color Server Handleiding voor probleemoplossing 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45060101 27

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations 15 Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations U kunt naar de DocuColor 2006 afdrukken zoals u naar elke andere printer vanuit eender welke applicatie zou doen, namelijk door de DocuColor 2006 te selecteren

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel Naslagkaart Papier en speciaal afdrukmateriaal plaatsen In dit gedeelte wordt beschreven hoe u papier plaatst in de laden voor 250 en 550 vel en de handmatige invoer. Het bevat tevens informatie over het

Nadere informatie

Voorbeelden van workflows

Voorbeelden van workflows 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 9 juni 2014 Inhoud 3 Inhoud Voorbeelden van het afdrukken van workflows voor de

Nadere informatie

Software-installatiehandleiding

Software-installatiehandleiding Software-installatiehandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.1

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.1 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.1 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Dit document bevat informatie over Fiery Server voor igen3 van de serversoftware voor de versie 4.0. Voordat u de Fiery Server voor igen3

Nadere informatie

Templates aanmaken voor scannaar-bestand

Templates aanmaken voor scannaar-bestand MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Templates aanmaken voor scannaar-bestand Versie: 1.0 Scan-to-File voorbereiden Alvorens er templates kunnen worden aangemaakt, dient de scan-to-file functie te zijn voorbereid,

Nadere informatie

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit Printerproblemen Een aantal printerproblemen is eenvoudig te verhelpen. Als de printer niet reageert, controleer dan eerst of: de printer is ingeschakeld; het netsnoer is aangesloten op het stopcontact;

Nadere informatie

bizhub Evolution INSTALLATIE bizhub Evolution Installatiehandleiding Versie: 1.1

bizhub Evolution INSTALLATIE bizhub Evolution Installatiehandleiding Versie: 1.1 bizhub Evolution INSTALLATIE Installatiehandleiding Versie: 1.1 bizhub Evolution Inleiding Inleiding 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Over dit document... 3 Gebruikte afkortingen... 3 Opmerkingen over de

Nadere informatie

Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer. Welkom

Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer. Welkom Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer Welkom 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Installatiehandleiding software

Installatiehandleiding software Installatiehandleiding software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

Speciale afdrukmethoden en - materialen

Speciale afdrukmethoden en - materialen Speciale afdrukmethoden en - materialen In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Automatisch dubbelzijdig afdrukken zie pagina 16. Handmatig dubbelzijdig afdrukken zie pagina 19. Transparanten

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie