Zelfs de mooiste film is eindig Uw onroerend goed is méér dan een film

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zelfs de mooiste film is eindig Uw onroerend goed is méér dan een film"

Transcriptie

1 Zelfs de mooiste film is eindig Uw onroerend goed is méér dan een film

2 Frontplan Gevelbehoud Behoud wil in dit geval zeggen: Het in stand houden van uw gevels. Voor het professioneel in stand houden, moet men beschikken over vakmensen. Vakmensen die beschikken over bouwkundige kennis. Vakmensen die weten dat gevelbehandeling en onderhoud niet mag worden gezien als confectiewerk. Professioneel gevelbehoud is maatwerk! Frontplan begint met luisteren naar uw wensen. Vervolgens maken we, samen met u, ter plaatse een eerste praktische inventarisatie. Gaat het om een cosmetische verbetering, zijn er bouwkundige problemen of is het een combinatie van beiden. Bij Frontplan beschikken onze professionele medewerkers over de benodigde kennis en ervaring om, samen met u, vast te stellen wat gewenst dan wel noodzakelijk is. Frontplan uw partner voor vakkundig en duurzaam gevelbehoud. Ringveste DD Houten (030)

3 Kwaliteit is een optelsom van kennis en kunde

4 Architectuur en gevelmaterialen Vroeger werden architecten ook wel bouwmeesters genoemd. Veel van hun meesterlijke ontwerpen kunnen we ook nu nog aanschouwen. Dat is te danken aan professioneel onderhoud dan wel restauratie. Tegenwoordig kan worden gekozen uit duizenden verschillende gevelmaterialen. Met name in Nederland werd en wordt veel gebruikgemaakt van baksteen, maar in toenemende mate is men gebruik gaan maken van andere gevelmaterialen zoals natuursteen, beton, kunststof, metaal en hout. Op de tekentafel regent het nooit In de praktijk regent het problemen De mogelijkheden van de huidige bouwmeesters lijken geen grenzen te kennen. Dat betekent, dat bepaalde bouwkundige detailleringen en toegepaste gevelmaterialen nog wel eens kunnen leiden tot versnelde vervuiling en verwering. Bij gevelbehandeling (reinigen, beschermen en onderhouden) is het van het grootste belang dat de desbetreffende werkzaamheden worden uitgevoerd door vakmensen. De vakmensen van Frontplan weten op welke wijze en waarmee al die verschillende gevelmaterialen wel en vooral niet mogen worden behandeld. Ringveste DD Houten (030)

5 Tussen schoonschrijven en schoonmaken bestaat een wereld van verschil

6 Aluminium Tegenwoordig worden we in toenemende mate geconfronteerd met gevelelementen, bestaande uit aluminium, al dan niet voorzien van een beschermende laag. Aluminium is een amfoteer metaal. Dit wil zeggen dat aluminium kan worden aangetast door zowel zure als alkalische reinigingsmiddelen. Ten onrechte wordt nog wel eens gedacht, dat aluminium onderhoudsvrij is. Het is wel belangrijk te weten over welk type aluminium we het hebben. Is het geanodiseerd, al dan niet in kleur (een beschermlaag via elektrolytische weg aangebracht), of voorzien van een andere beschermlaag zoals een moffellaag. Kennis is toegevoegde waarde waarover men geen btw hoeft te betalen Frontplan beschikt over de benodigde kennis en ervaring, om onherstelbare schade te voorkomen. Zeker de aard van de vervuiling speelt hierbij een grote rol. Het werken met uitsluitend goede bedoelingen is niet voldoende. Het tijdstip waarop en de omstandigheden waaronder wordt gewerkt, zijn uiterst belangrijk. Frontplan uw partner voor vakkundig en duurzaam gevelbehoud. Ringveste DD Houten (030)

7 Als stenen konden spreken...

8 Steensoorten Er bestaan inmiddels ruim 3000 verschillende soorten baksteen. Ook de diversiteit van soorten natuursteen is groot. En wat te denken van al die bouwwerken die zijn opgetrokken uit beton. Al deze gevelbekledingen zullen na verloop van tijd vervuilings- dan wel verweringsverschijnselen gaan vertonen. Soms is het een combinatie van de locatie en de toegepaste gevelmaterialen. Daar waar metselwerk is toegepast, speelt ook de kwaliteit van het voegwerk een belangrijke rol. Voorkomen moet worden dat hemelwater de gevel binnendringt via plaatsen die daar niet voor zijn bedoeld Om met het reinigen van gevels te beginnen, voert Frontplan een zorgvuldige inspectie uit. Bouwkundige detailleringen worden geïnspecteerd. Het gaat immers om de levensduur van uw bouwwerk en niet om symptoombestrijding. Frontplan behandelt niet alle steensoorten op dezelfde wijze. Na het reinigen kan het zinvol zijn om poreuze gevels te impregneren met een hydrofoberend middel. Als dit goed wordt uitgevoerd, is het een éénmalige behandeling. Frontplan informeert u graag over de mogelijkheden van gevelonderhoud. Ringveste DD Houten (030)

9 Een vakman is een mens......maar niet elk mens is een vakman

10 Kunst of kliederwerk Graffiti is een verzamelnaam voor opschriften, tekeningen en muurschilderingen op bijvoorbeeld muren, monumenten en treinstellen. Hoewel er hier en daar ook sprake is van ware kunstwerken, gaat het meestal over geklieder dat zonder toestemming is aangebracht. Het plaatsje Chemainus op Vancouver Island BC, Canada, is één van s werelds grootste openluchttentoonstellingen van schitterende muurschilderingen (muraltown.com). Maar wij beperken ons tot het professioneel verwijderen van geklieder en vervolgens het beschermen van gevels. Verf aanbrengen is gemakkelijk; verwijderen niet Op veel locaties in ons land is te zien, dat men de kunst van graffitiverwijdering niet geheel, of geheel niet, meester is. Kapot gespoten metselwerk is vaak het gevolg van ondoordachte pogingen. Ook andere gevelmaterialen worden door verkeerde middelen en werkmethoden onherstelbaar beschadigd. Zonder de benodigde kennis van de specifieke eigenschappen van verfsoorten en gevelmaterialen, zou men eigenlijk niet aan graffitiverwijdering mogen beginnen. Frontplan laat u aan de hand van een proefvlakje zien wat de mogelijkheden zijn. Ringveste DD Houten (030)

11 Het behoud van kunststof is een kunst op zich

12 Kunststof In gevels wordt vaak gebruikgemaakt van kunststof elementen zoals gevelbeplating en kozijnen. Naast gevelbeplating die is gemaakt van onder meer hout- of papiervezel, met fenolhars als bindmiddel (volkernbeplating), kennen we PVC (polyvinylchloride) als verzamelnaam voor kunststof. Daarnaast bestaan er nog veel kunststoffen, bestaande uit andere grondstoffen. Er bestaan grote kwaliteitsverschillen als het gaat over deze materialen. Bedenk dat niet elke aroma Maggi is en niet elke margarine Blue Band. PVC kan na verloop van tijd gaan verkrijten en spanningscorrosie (scheurvorming) gaan vertonen. Begrijpen is beter dan onthouden Reinigen van kunststof mag alleen met daartoe geschikte middelen. In elk geval géén schuurmiddelen gebruiken. Bedenk ook, dat vervuilingen bestaande uit roetdeeltjes, remstof zoals koper- en ijzeroxide (bovenleidingen en rails) van tram- en treinstellen al bij 60 C en hoger inbranden. Sommige kunststofbekledingen bevatten zogeheten weekmakers. Hierop mogen geen oplosmiddelen worden toegepast. Graffitiverwijdering van kunststof moet worden overgelaten aan de specialisten van Frontplan. Ringveste DD Houten (030)

13 Wat is onze veiligheid ons waard?

14 Veiligheid Aan veiligheid wordt helaas nog wel eens te weinig aandacht besteed. Regelmatig lezen we artikelen waarin melding wordt gemaakt van (zwaar) gewonde of dodelijke slachtoffers. Vaak heeft het te maken met onvoldoende valbeveiliging. Maar ook andere ongelukken dan wel verwondingen kunnen worden voorkomen. Er moet ruime aandacht zijn voor alle vormen van bescherming; van valhelm tot veiligheidsschoenen en alles wat daar tussen zit. Stoot je hoofd niet aan het ontbreken van veiligheidsmaatregelen Frontplan werkt uitsluitend met hoogwaardige, goedgekeurde middelen en materialen. Te vaak wordt ter wille van de prijs nog wel eens creatief omgegaan met veiligheid. Amateuristische, zelfbedachte constructies en middelen zult u bij Frontplan niet tegenkomen. Op veiligheid, zowel voor mens als omgeving, mag nooit worden beknibbeld. De professionele werknemers van Frontplan weten hoe ze met het begrip veiligheid moeten omgaan. Ze zijn er immers voor opgeleid. Frontplan realiseert een hoogwaardig resultaat, waarbij ze ook de veiligheidsvoorschriften in acht neemt. Ringveste DD Houten (030)

15 Oog hebben voor natuur en milieu is een vereiste

16 Natuur en milieu Gevelbehandeling is een kwestie van goed kijken. Dit geldt niet alleen voor het desbetreffende bouwwerk, maar ook voor de omgeving. Het tijdstip waarop wordt gewerkt, kan van invloed zijn. Zo stond een Frontplan project (foto rechts) op een locatie die werd gebruikt als tijdelijk onderkomen van een kolonie gierzwaluwen. Het was noodzakelijk tijdens de werkzaamheden een andere locatie te verzorgen, omdat de vogels zich anders tegen de gevels te pletter vliegen. Natuur en milieu zijn zaken die ons allemaal aangaan Ook serieuze aandacht voor de middelen waarmee wordt gewerkt, is belangrijk. De zogeheten snelle reinigingsmiddelen willen nog wel eens (te) hoge concentraties van ongewenste grondstoffen bevatten. De Zwitserse arts Paracelsus heeft 500 jaar geleden al opgemerkt, dat de giftigheid ervan wordt bepaald door de concentratie. Frontplan zal altijd kiezen voor milieuacceptabele producten, waarbij de filosofie: less is more een belangrijke rol speelt. Ringveste DD Houten (030)

ADVIES. Onafhankelijk adviseur beschikt over kennis en praktijkervaring. Beoordeling. Inventarisatie plus uitleg in begrijpelijke taal

ADVIES. Onafhankelijk adviseur beschikt over kennis en praktijkervaring. Beoordeling. Inventarisatie plus uitleg in begrijpelijke taal Onafhankelijk adviseur beschikt over kennis en praktijkervaring Inventarisatie plus uitleg in begrijpelijke taal Prioriteiten visueel - bouwkundig ADVIES Woning corporaties Onroerend goed beheer Gemeenten

Nadere informatie

CEMENTSLUIER OP GLAS. Oorzaak, preventie en reinigingsmethode

CEMENTSLUIER OP GLAS. Oorzaak, preventie en reinigingsmethode CEMENTSLUIER OP GLAS Oorzaak, preventie en reinigingsmethode Dit document geeft achtergrond informatie over de diverse oorzaken van het ontstaan van cementsluier op glas, de preventieve maatregelen die

Nadere informatie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie Rolith Chemicals Bestaat sinds 1977 Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad Waarom Rolith producten! Producten ontwikkeld i.s.m. baksteenindustrie (al sinds 1988!) Alle producten

Nadere informatie

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Mooi van buiten, mooi van binnen Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Het visitekaartje van uw bedrijf of woning... Complete aanpak Wat mooi is, wilt u graag mooi houden. Bij Buijs Project

Nadere informatie

Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen. Wanneer reinigen een kunst wordt... Waarom Chemifor?

Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen. Wanneer reinigen een kunst wordt... Waarom Chemifor? Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen Chemifor fabriceert en verdeelt kwaliteitsvolle en specifieke doelgerichte reinigingsproducten voor professionals. Ook voor reinigingen en advies kunt u bij

Nadere informatie

Artikel naar aanleiding van 3 e bijeenkomst Kennisnetwerk Baksteenmetselwerk GEVELREINIGING VAN BAKSTEENMETSELWERK

Artikel naar aanleiding van 3 e bijeenkomst Kennisnetwerk Baksteenmetselwerk GEVELREINIGING VAN BAKSTEENMETSELWERK Artikel naar aanleiding van 3 e bijeenkomst Kennisnetwerk Baksteenmetselwerk GEVELREINIGING VAN BAKSTEENMETSELWERK Het door KNB geïnitieerde kennisnetwerk Baksteenmetselwerk discussieerde over gevelreiniging

Nadere informatie

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating Index - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating - Voordelen van NanoCoating - Producten Universal Cleaner Special Nano Polish NanoCoat Steen & Hout NanoCoat Solar

Nadere informatie

In originele ongeopende verpakking ten minste 24 maanden houdbaar, Opslaan op een droge, koele vorstvrije plaats.

In originele ongeopende verpakking ten minste 24 maanden houdbaar, Opslaan op een droge, koele vorstvrije plaats. In originele ongeopende verpakking ten minste 24 maanden houdbaar, Opslaan op een droge, koele vorstvrije plaats. Dit product is bijtend voor de huid en ogen. Voor meer informatie raadpleeg het veiligheidsblad.

Nadere informatie

Verwijdering van graffiti

Verwijdering van graffiti Verwijdering van graffiti GraffitiGuard AntiGraffitiSystem Algemeen In principe is de verwijdering van graffiti mogelijk op alle ondergronden. De juiste keuze van graffitireiniger en de reinigingsmethode

Nadere informatie

A SLAAKHUYS TE ROTTERDAM BOUWKUNDIG RAPPORTAGE / PLAN VAN AANPAK

A SLAAKHUYS TE ROTTERDAM BOUWKUNDIG RAPPORTAGE / PLAN VAN AANPAK 6 APRIL 2016 Marge A.97.18 SLAAKHUYS TE ROTTERDAM BOUWKUNDIG RAPPORTAGE / PLAN VAN AANPAK MARGE ARCHITECTEN s Gravendijkwal 39 3021 EC Rotterdam Inhoudsopgave Codes en omschrijving Tekeningen exterieur

Nadere informatie

Conditiemeting/bevindingen

Conditiemeting/bevindingen meting/bevindingen 9976 Appartementencomplex Juliana van Stolberglaan -12, Adelheidstraat 122-14 2595 CL Den Haag Toelichting op dit overzicht: Element: Gebrek: Locatie: Handeling/ Hoeveelheid/eenheid:

Nadere informatie

G ERCO E EN SCHONE KEUS.

G ERCO E EN SCHONE KEUS. G ERCO E EN SCHONE KEUS. O OK HET MILIEU HOUDEN WIJ GRAAG SCHOON! Voor een bedrijf dat graag schoon werk aflevert, is het vanzelfsprekend dat er ook aandacht is voor een schoon milieu. Zowel voor het gebruik

Nadere informatie

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V.

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en nu? De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en

Nadere informatie

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden.

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. HIGH GLOSS Product Artikelnummer High Gloss 88672 Verharder 48256 PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. Recoat High

Nadere informatie

Restauratie toekomstbestendig.

Restauratie toekomstbestendig. Restauratie toekomstbestendig. Uitvoeringsrichtlijnen en Restauratiebestek: wat willen en wat kunnen we daar mee? Bijeenkomst Stichting ERM i.s.m. de Nationale Monumenten Organisatie 25 april 2017 HET

Nadere informatie

Sjef Kickken. Kickken Bouwtechnisch Advies

Sjef Kickken. Kickken Bouwtechnisch Advies Sjef Kickken Kickken Bouwtechnisch Advies 1 Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur 2 Kapconstructie Bitumen dakbedekking PVC dakgoten Zinken dakgoten Houten dakkapel Kunststof dakkapel

Nadere informatie

Overzicht 10-jarenplan (Gedetailleerd)

Overzicht 10-jarenplan (Gedetailleerd) (Gedetailleerd) 2006002-5 VvE Buizenwerf/Oostmaaslaan Buizenwerf 53 t/m 253 3063 AB Rotterdam Toelichting op dit overzicht: Element: Gebrek: Handeling/Activiteit: Hoeveelheid/eenheid: Startjaar en cyclus:

Nadere informatie

U bent op het juiste adres

U bent op het juiste adres R. van Zon Velhorstlaan 13 3207 ZM Spijkenisse 0181-612971 0651-834917 E-mail actif@planet.nl www.actif-gevelrenovatie.nl Bank: ING 65.65.93.954 K.v.K nr: 24258707 BTW nr: NL1339.28.391.B01 Tradecenter

Nadere informatie

Rondom ons gamma gevelverven en houtverven bieden wij nu ook : 2-3 2-3

Rondom ons gamma gevelverven en houtverven bieden wij nu ook : 2-3 2-3 ReinigEN Hydrofoberen Anti-Graffiti Mathys ontwikkelt al ruim 4 decennia effectieve en eigentijdse oplossingen voor de bescherming, renovatie en decoratie van gevels. Door zijn ongeëvenaarde kwaliteit

Nadere informatie

basis college bouwkunde bok5

basis college bouwkunde bok5 basis college bouwkunde bok5 lesweek 7 gevels Instituut Bouwkunde & Civiele Techniek docent: ir.m.marynissen beëindiging gemetselde muren muurafdekker met minimaal 40mm overstek en voorzien van een waterhol

Nadere informatie

Protection Nederland. Anti Graffiti Coatings Hydrofoberen Glasfolie

Protection Nederland. Anti Graffiti Coatings Hydrofoberen Glasfolie Anti Graffiti Coatings Hydrofoberen Glasfolie ProNed ProNed is gespecialiseerd in het beschermen van oppervlakken tegen invloeden van buitenaf zoals graffiti, weersinvloeden, chloride indringing en krassen

Nadere informatie

Technische rapportage (voorbeeld)

Technische rapportage (voorbeeld) Technische rapportage (voorbeeld) Wooncomplex Adres Plaats Werknummer: V-168 Opgesteld door K3H Advies, februari 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Objectinformatie... 3 1.2 Algemene beschrijving...

Nadere informatie

Kalkverf (Corical) Kalkverf lichte kleur 1 ltr. 27,38 Kalkverf lichte kleur 5 ltr. 123,06

Kalkverf (Corical) Kalkverf lichte kleur 1 ltr. 27,38 Kalkverf lichte kleur 5 ltr. 123,06 PURO Styling introduceert onder eigen label een eigentijdse kleurlijn kalk- en krijtverven. Deze verflijnen worden op ambachtelijke wijze gefabriceerd. Verf wordt op bestelling op kleur gebracht en op

Nadere informatie

-Duurzaam onderhoud begint al bij het ontwerpen -Detaillering, materiaal keuze zeer belangrijk -Door slechte detaillering voor waterafvoer is niet

-Duurzaam onderhoud begint al bij het ontwerpen -Detaillering, materiaal keuze zeer belangrijk -Door slechte detaillering voor waterafvoer is niet Welkom -Goed en vakkundig onderhoud verlengt levensduur van gebouwen -Duurzaam onderhoud is daarom goed voor de portemonnee en milieu -Goed voor de portemonnee door behoud van de waarde van het gebouw

Nadere informatie

Bij De Jong Glas & Gevel gaan we er elke dag fris tegenaan

Bij De Jong Glas & Gevel gaan we er elke dag fris tegenaan Bij De Jong Glas & Gevel gaan we er elke dag fris tegenaan De Jong Glas & Gevel bestaat sinds 2000. Wij zijn gestart in Rijswijk en inmiddels gevestigd in Wassenaar. De afgelopen 18 jaar hebben wij met

Nadere informatie

Adres modelwoning Exterieur

Adres modelwoning Exterieur 1111101 Adres modelwoning Exterieur Gevels Gevelconstructie baksteen 7.9 m2 Loszittend, onsamenhangend 21% Slopen/verwijderen Stenen ontbreken van rollaag tuinmuur achter en staat los. 1% Vervuiling stenen

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon Restore+Protect

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon Restore+Protect Titel Tekst Orange Nano Guardon Restore+Protect Verweerde objecten De meeste objecten worden niet mooier naarmate ze ouder worden. Een groot aantal materialen waaronder RVS, aluminium, gepoedercoate metalen,

Nadere informatie

Vuil- en Waterafstotende coatings

Vuil- en Waterafstotende coatings Vuil- en Waterafstotende coatings Eco Green Coatings Onze EcoGreenCoatings zijn gebaseerd op hoogwaardige Nanotechnology. Alle onze coatings zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Zo is de basis van

Nadere informatie

OECK. WIJNJEWOUDE 52363 4 twee-onder-een-kapwoningen. Voorontwerp 30 01 2015

OECK. WIJNJEWOUDE 52363 4 twee-onder-een-kapwoningen. Voorontwerp 30 01 2015 WIJNJEWOUDE 52363 4 twee-onder-een-kapwoningen OECK Voorontwerp 30 01 2015 WOLVERLEI 10 11,7 1 2 3 4 257m2 257m2 10 10 10 3,7 257m2 3,7 3,7 257m2 5 25,7 GENTIAAN 3,7 situatie 1:500 plattegrond/ doorsnede

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan appartementen Dorpsweg 126abc-140abc Rotterdam Algemene Objectgegevens Code Code 20110114 Object Type Adres Postcode Plaats Telefoon appartementen Dorpsweg 126abc-140abc 3083LG

Nadere informatie

- Innovation in aluminium with Design Lifetime Guarantee* -

- Innovation in aluminium with Design Lifetime Guarantee* - - Innovation in aluminium with Design Lifetime Guarantee* - Waarom zou u kiezen voor Stretchtech? Stretchtech biedt een grote ontwerpvrijheid met verschillende structuren en afmetingen Stretchtech biedt

Nadere informatie

Niveau 2: Schilder (2 jaar BBL) Glaszetter (2 jaar BBL) Industrieel lakverwerker (2 jaar BBL) Metaalconserveerder (2 jaar BBL)

Niveau 2: Schilder (2 jaar BBL) Glaszetter (2 jaar BBL) Industrieel lakverwerker (2 jaar BBL) Metaalconserveerder (2 jaar BBL) Schilderen Schilderen Kijk eens rond in je eigen kamer. Wat heeft er allemaal een verflaag? De muren, de kozijnen, de plinten, het plafond. Alles bijna dus. En een mooi kleurtje staat natuurlijk ook wel

Nadere informatie

Signing Wij wijzen u de weg

Signing Wij wijzen u de weg Signing Wij wijzen u de weg Bedenk t maar... Functionele communicatie in de vorm van stijlvolle signing is onmisbaar in gebouwen, themaparken, musea, dierentuinen, wandel- en fietsroutes en natuurparken.

Nadere informatie

BIJLAGE I: UITTREKSEL UIT HET GEOPORTAAL

BIJLAGE I: UITTREKSEL UIT HET GEOPORTAAL STAD MECHELEN DG ARCHITECTEN GROTE MARKT 21 GRAAF VAN EGMONTSTRAAT 15/2 2800 MECHELEN 2800 MECHELEN info@dg-architecten.be BIJLAGE I: UITTREKSEL UIT HET GEOPORTAAL EXTERIEUR HOF VAN HABSBURG - DOSSINKAZERNE

Nadere informatie

Hoogwaardige productie

Hoogwaardige productie Glazuurbakstenen Hoogwaardige productie Verglaasde bakstenen van Wienerberger, ook wel glazuurbakstenen genoemd: gevelbakstenen met nog meer kleur én glans. De duurzame glazuurlaag zorgt voor extra kleurmogelijkheden.

Nadere informatie

Bouwkunde. Bouwplaatsassistent BOL/ BBL Niveau 1 1 jaar

Bouwkunde. Bouwplaatsassistent BOL/ BBL Niveau 1 1 jaar Bouwkunde Bouwkunde Als je kiest voor de bouw- of infratechniek ligt de arbeidsmarkt voor je open. In Nederland ontstaan veel nieuwe industrieën. Deze brengen veel bouwactiviteiten met zich mee. Bovendien

Nadere informatie

Clean Galena. Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken. tollis

Clean Galena. Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken. tollis Clean Galena Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken tollis Reiniging zonder aantasting van de ondergrond met Clean Galena 2 tollis Meestal worden gebouwen om esthetische of technische redenen

Nadere informatie

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan VD12-012-2 DEMO Vasco de Gammastraat Amsterdam De Vastgoeddokter Westzijde 422 1506 GM ZAANDAM 075-631 03 75 www.vastgoeddokter.com info@vastgoeddokter.com Algemene Objectgegevens

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan AMSTERDAM Dit rapport is gemaakt met het meerjarenonderhoudsprogramma O-Prognose. De software is geschikt voor de NEN 2767 Het rapport bestaat uit verschillende onderdelen, zoals

Nadere informatie

Rapportage opname ten behoeve MJOP

Rapportage opname ten behoeve MJOP Rapportage opname ten behoeve MJOP Schilperoortstraat 45 te Rotterdam Juli 2018 Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. Inleiding Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. is een onafhankelijk adviesbureau dat

Nadere informatie

ONDERZOEK METHODIEK GEVELREINIGING DSM KANTOOR TE HEERLEN

ONDERZOEK METHODIEK GEVELREINIGING DSM KANTOOR TE HEERLEN ONDERZOEK METHODIEK GEVELREINIGING DSM KANTOOR TE HEERLEN eindrapport Opdrachtgever / Client ARCADIS AQUMEN facility management BV t.a.v. de heer M. Kersten Postbus 80009 5600 JZ EINDHOVEN Ons kenmerk

Nadere informatie

Richtlijnen voor het verbouwen, wijzigen en restaureren van monumenten, beeldbepalende panden en zaken

Richtlijnen voor het verbouwen, wijzigen en restaureren van monumenten, beeldbepalende panden en zaken Richtlijnen voor het verbouwen, wijzigen en restaureren van monumenten, beeldbepalende panden en zaken Algemeen Bij een restauratie- en/of verbouwingsplan wordt bekeken of de monumentale waarde wordt gerespecteerd.

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Gevelonderhoud en -reiniging

Gemeente Den Haag. Gevelonderhoud en -reiniging Gemeente Den Haag A Gevelonderhoud en -reiniging 2 De gevel: het gezicht van uw pand Den Haag bezit een rijkdom aan historische gevels in het oude centrum en de uitbreidingswijken van de negentiende en

Nadere informatie

Stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel

Stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel Stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel Door Erik Aarts en Daan Verhoeven Stichting opgericht door: Anita van Vlerken en Willem Verhoeven -1- herbestemming Kapel, gemeente Laarbeek Doel: Behouden en revitaliseren

Nadere informatie

Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur. Hardhouten kozijnen Bitumen dakbedekking

Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur. Hardhouten kozijnen Bitumen dakbedekking Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur Konings hof 30 maart 2018 1 30 maart 2018 2 Kapconstructie 75 jaar Hardhouten kozijnen 75 jaar Bitumen dakbedekking 15 jaar Kozijnen van zachter

Nadere informatie

Over het reinigen en onderhouden van metalen ramen, deuren en gevels.

Over het reinigen en onderhouden van metalen ramen, deuren en gevels. Over het reinigen en onderhouden van metalen ramen, deuren en gevels. 1. Algemeen Aluminium en stalen gevelelementen*, die zijn voorzien van een deugdelijke oppervlaktebehandeling volgens de voorschriften

Nadere informatie

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect SO EASY ramen Eenvoudig Prachtig Perfect UNIEKE ESTHETISCHE BELEVING We zijn er trots op dat ons aanbod nu 5 helemaal nieuwe en revolutionaire SO EASY systemen omvat. 2 SETH AMON CHEPRI MUT HAPI Uiterlijk

Nadere informatie

stadhuis eindhoven Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen

stadhuis eindhoven Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen Opdracht December 1992 Oplevering November 2001 Bouwkosten 5.000.000,- excl. BTW

Nadere informatie

Aanpak en preventie Gebr. Griekspoor Coating Services BV

Aanpak en preventie Gebr. Griekspoor Coating Services BV Aanpak en preventie WAT IS GRAFFITI? Graffiti is meervoud van graffito, wat krassen/krabben in het Latijns betekend. Het bestaat meer dan 2000 jaar en werd al beoefend door de Grieken, Romeinen en Maya

Nadere informatie

Bouwkundig Adviesbureau Adres: 1235GT Barendrecht Aldus naar waarheid ingevuld en ondertekend:

Bouwkundig Adviesbureau Adres: 1235GT Barendrecht Aldus naar waarheid ingevuld en ondertekend: Bouwkundige rapport inzake Nationale ypotheek Garantie Administratieve gegevens: Aanvrager: Naam: Keuringsinstantie: Janis van Donk Bedrijf: Bouwkundig Adviesbureau Adres: Telefoon: Adres: Beemd 24 3193L

Nadere informatie

Specialistisch gevelonderhoud Pieter Christiaanpark Leeuwarden Offerte stralen, reinigen en impregneren.

Specialistisch gevelonderhoud Pieter Christiaanpark Leeuwarden Offerte stralen, reinigen en impregneren. Specialistisch gevelonderhoud Pieter Christiaanpark Leeuwarden Offerte stralen, reinigen en impregneren. Inhoudsopgave 1. OPDRACHTOMSCHRIJVING... 3 1.1 Vraagstelling... 3 1.2 Aanpak... 3 2. AANBIEDING...

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN - - -. - - -- ----.--- NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN ALGEMENE DIENSTEN AANKOPEN Brussel, 21 december 1995 LABORATORIUM 08.22 s.17 Tt: 02/245.28.74 Aan: Levasseur NV Steenweg op Ruisbroek

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

Symposium: Gemetselde kopgevels naoorlogse hoogbouw vragen aandacht

Symposium: Gemetselde kopgevels naoorlogse hoogbouw vragen aandacht Symposium: Gemetselde kopgevels naoorlogse hoogbouw vragen aandacht Geconstateerde gebreken 17 juni 2009 Patrice de Vos Adviesbureau ir. J.G. Hageman BV Rijswijk Inhoud presentatie geconstateerde gebreken

Nadere informatie

Meerjaren Onderhoud Plan VVE Velserbeek Sparrestraat IJmuiden

Meerjaren Onderhoud Plan VVE Velserbeek Sparrestraat IJmuiden Meerjaren Onderhoud Plan VVE Velserbeek Sparrestraat IJmuiden INLEIDING Iedere organisatie die gebouwen beheert weet dat onderhoud een belangrijk aspect van het beheren is. Ieder gebouw, groot of klein,

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E. Verzorging neemt een belangrijke plaats in ons leven in REBON

I N H O U D S O P G A V E. Verzorging neemt een belangrijke plaats in ons leven in REBON I N H O U D S O P G A V E Verzorging neemt een belangrijke plaats in ons leven in Of we het nu over ons eigen lichaam hebben, de planten en bomen, onze meubels of onze vloer, dan geldt dat, willen we het

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

Reiniging en onderhoud aluminium algemeen info@aluraad.nl

Reiniging en onderhoud aluminium algemeen
info@aluraad.nl Reiniging en onderhoud: Algemeen Aluminium gevelelementen die zijn voorzien van een degelijke oppervlaktebehandeling, staan onder normale omstandigheden en bij een correcte reiniging en onderhoud borg

Nadere informatie

Bescherming tegen Graffiti

Bescherming tegen Graffiti Bescherming tegen Graffiti Permanent Tijdelijk Semipermanent GraffitiGuard AntiGraffitiSystem Wat is Graffiti bescherming? Graffiti bescherming beschermt alle soorten ondergronden tegen schade door verf

Nadere informatie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie Geavanceerde reinigingsoplossingen voor onderhoud, herstel en industrie Voor professionele reiniging Vertrouw op de kwaliteit van Loctite De Loctite MRO-reinigers zijn ontwikkeld voor de reiniging van

Nadere informatie

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes Pieterman Airosol Glascleaner Glascleaner is een zeer efficiënt produkt voor het reinigen van glas en spiegels, maar ook van kunststoffen en harde oppervlakken. Verwijdert snel, veilig en gemakkelijk vuil,

Nadere informatie

BESCHERMWIJZER. metaal, kunststof & mineraal. Rambo de Beschermspecialist. De beschermfactor. uw adviseur

BESCHERMWIJZER. metaal, kunststof & mineraal. Rambo de Beschermspecialist. De beschermfactor. uw adviseur Rambo de Beschermspecialist Rambo is dé beschermspecialist van Nederland. Met het complete en helder opgebouwde assortiment en de gebruiksvriendelijke en relevante informatie, biedt Rambo optimale beschermoplossingen

Nadere informatie

Inventarisatie Amundsenhal te Valkenswaard Gemeente Valkenswaard

Inventarisatie Amundsenhal te Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Synarchis B.V. Hakgriend 18 3371 KA Hardinxveld-Giessendam Tel: 0184-616544 Fax: 0184-616265 www.synarchis.nl Inventarisatie Amundsenhal te Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Inhoudsopgave pagina: 1 Inleiding

Nadere informatie

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS VERSIE 1.0 SEPTEMBER 2013 Deze versie vervangt alle eerdere versies. Op www.yourglass.com kunt u geregeld actualisaties vinden. WAARSCHUWING Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan Den Haag Bas Hoeing Ruben Van Wijk FD4C Algemene Objectgegevens Object: Objectcode: 006-911 Opdrachtgever: Naam: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Hoeing 595 EE Den Haag 070-819746

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Dommel 8 3961 HT Wijk bij Duurstede Datum: 28 juni 2012 Dommel 8 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel de

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Classico Façade

Handleiding Pure & Original Classico Façade Handleiding Pure & Original Classico Façade Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Classico Façade...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Classico Façade...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

OECK. st. Annaparochie 8 halfvrijstaande woningen 22 04 2014

OECK. st. Annaparochie 8 halfvrijstaande woningen 22 04 2014 st. Annaparochie 8 halfvrijstaande woningen 22 04 2014 OECK 2 lagen met kap licht bruin-gele baksteen en donker rode pan vernieuwing van de wijk, rode baksteen, antraciet dak lage goot maar ook hoge goot

Nadere informatie

BESCHERM UW WONING VOOR DE TOEKOMST

BESCHERM UW WONING VOOR DE TOEKOMST BESCHERM UW WONING VOOR DE TOEKOMST DAKWERKEN DAKONTMOSSING GEVELREINIGING GEVELRENOVATIE SCHILDERWERKEN TERRAS- EN BETONRENOVATIE WATERDICHTING UW WONING RENOVEREN EN BESCHERMEN VOOR DE TOEKOMST Suerickx

Nadere informatie

Opmerking Hoeveelh. Eenheid. 77 st Buitendeuren hout vzv schilderwerk 38 st Buitendeuren mpx vzv blanke lak 1 st Buitendeur glas 116 stu

Opmerking Hoeveelh. Eenheid. 77 st Buitendeuren hout vzv schilderwerk 38 st Buitendeuren mpx vzv blanke lak 1 st Buitendeur glas 116 stu Meerjarenonderhoudsbegroting VvE Oosterpark Clusternummer : 120000650 (VvE Oosterpark) 1 2 3 4 Onderhoudsuitgaven komende 15 jaar: 554.214 Totaal exclusief BTW 6% 0 0 0 0 Totaal exclusief BTW 21% 18.000

Nadere informatie

Raadgevend ingenieursbureau Metz B.V. A d v i e s b u r e a u v o o r b o u w a k o e s t i e k W o u d r i c h e m

Raadgevend ingenieursbureau Metz B.V. A d v i e s b u r e a u v o o r b o u w a k o e s t i e k W o u d r i c h e m Raadgevend ingenieursbureau Metz B.V. A d v i e s b u r e a u v o o r b o u w a k o e s t i e k W o u d r i c h e m Beoordeling kozijnen residentie Seepaerdstad Eindhoven. 1. Inleiding. De Vereniging van

Nadere informatie

Gijselaarsbank, Leiden beschrijving en gebrekenopname

Gijselaarsbank, Leiden beschrijving en gebrekenopname Gijselaarsbank, Leiden beschrijving en gebrekenopname architektenburo Veldman Rietbroek Smit Leiden Vollersgracht 23 2312 VK Leiden 071 513 00 28 www.veldmanrietbroeksmit.nl b202-004a b202-004a blad 2

Nadere informatie

Cluster Werkzaamheden 2015 69 WON. P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR 2-24 beschermlagen buiten algemeen metaal

Cluster Werkzaamheden 2015 69 WON. P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR 2-24 beschermlagen buiten algemeen metaal Cluster Werkzaamheden 2015 69 WON. P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR 2-24 beschermlagen buiten algemeen metaal 25 WON. P.HEINK. 60-83, R. CLAESZSTR 1 9 WON. LANDINGSTR 2-12, COMMAN.1-15 16 WON GRAVESTR.41-55,

Nadere informatie

Bouwtechnisch Rapport 1e Brandenburgerweg 17 Bilthoven

Bouwtechnisch Rapport 1e Brandenburgerweg 17 Bilthoven Bouwtechnisch Rapport 1e Brandenburgerweg 17 Bilthoven 1 Vraagstelling; Opdrachtgever wil informatie over mogelijke gebreken, direct noodzakelijke kosten en kosten op termijn. Extra aandachtspunt; houtrot/aantasting

Nadere informatie

SYSTEEMBLAD. Systemen voor geveltimmerwerk 4801

SYSTEEMBLAD. Systemen voor geveltimmerwerk 4801 OMSCHRIJVING Voor het in stand houden van geveltimmerwerk is periodiek onderhoud essentieel. Het in goede conditie houden van het verfsysteem vormt een belangrijk onderdeel, waarmee echter niet alleen

Nadere informatie

Muurdempers & muurroosters. Een stijlvolle afwerking in elke situatie. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden

Muurdempers & muurroosters. Een stijlvolle afwerking in elke situatie. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 130120-703921 Muurdempers & muurroosters Een stijlvolle afwerking in elke situatie Geluidwerende oplossingen Tegenwoordig plaatsen

Nadere informatie

Smakenboekje. 1 september 2018

Smakenboekje. 1 september 2018 Smakenboekje 1 september 2018 2 Inleiding variatie Variatie in in bouwbreedte Om u te helpen bij het maken van keuzes hebben de architecten van 19 Het Atelier uit Zwolle verschillende gevelstijlen uitgewerkt

Nadere informatie

Zorgeloze gevelbekleding en een stralend chalet

Zorgeloze gevelbekleding en een stralend chalet Zorgeloze gevelbekleding en een stralend chalet Massief kunststof rabatdelen Fraaie houtstructuur Keuze uit prachtige kleuren Zeer onderhoudsvriendelijk 100% recyclebaar Tot 10 jaar garantie Wij vervangen

Nadere informatie

Gevels Door H. Koelemij (TNO Bouw)

Gevels Door H. Koelemij (TNO Bouw) Gevels Door H. Koelemij (TNO Bouw) Belangrijkste functie van een buitengevel is het scheiden van de binnen- van de buitenruimte. Bij het scheiden van de binnen- van de buitenruimte gaat het niet alleen

Nadere informatie

historische gevels restaureren en reinigen

historische gevels restaureren en reinigen historische gevels restaureren en reinigen Ga eerst goed na wat in uw situatie mogelijk en wenselijk is Heeft u nog vragen, dan helpen onze specialisten u graag verder Deze zustergevels met recent (links)

Nadere informatie

DR WILLEM VAK DER HELM. VAN LANSCHOT, 110

DR WILLEM VAK DER HELM. VAN LANSCHOT, 110 DE EN HAAR WINDVAAN De Koepoort, afgebroken in 1864, was niet de eerste poort van die naam doch de tweede. In gaf Hertog verlof aan de stad Leiden tot het optrekken van muren en poorten rondom de stad.

Nadere informatie

KEIM Lignosil. Een revolutie in houtafwerking.

KEIM Lignosil. Een revolutie in houtafwerking. KEIM Lignosil Een revolutie in houtafwerking. Hout een bouwstof met ziel en karakter Met bijna geen andere bouwstof of materiaal voelt de mens zich zo verbonden als met hout. Meer dan duizenden jaren wordt

Nadere informatie

algemene schilderwerken

algemene schilderwerken algemene schilderwerken Hieronder verstaan we, het schilderen van muren, plafonds, ramen en deuren. Een binnenmuur wordt meestal geschilderd met latexverf of acrylaatverf, dit zijn verfsoorten op waterbasis.

Nadere informatie

Duurzame slijtlagen in één dag. Kwalitatief hoogwaardige slijtlagen op bruggen en hellingbanen

Duurzame slijtlagen in één dag. Kwalitatief hoogwaardige slijtlagen op bruggen en hellingbanen Duurzame slijtlagen in één dag Kwalitatief hoogwaardige slijtlagen op bruggen en hellingbanen Een wegdek met schade of slijtage brengt de veiligheid van weggebruikers in gevaar. Het is dan ook sterk aan

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan 29-HKB Kapel Nistype Molenbergerweg-Steegstraat Herkenbosch Inhoudsopgave Inleiding Elementenoverzicht Bevindingen Overzicht 0 - jarenplan (Hoofdgroepen) 2 INLEIDING Iedere organisatie

Nadere informatie

Gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe REGLEMENT VOOR HET VERWIJDEREN VAN GRAFFITI EN/OF TAGS OP PRIVATE GEBOUWDE ONROERENDE GOEDEREN

Gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe REGLEMENT VOOR HET VERWIJDEREN VAN GRAFFITI EN/OF TAGS OP PRIVATE GEBOUWDE ONROERENDE GOEDEREN REGLEMENT VOOR HET VERWIJDEREN VAN GRAFFITI EN/OF TAGS OP PRIVATE GEBOUWDE ONROERENDE GOEDEREN Artikel 1: Het voorliggende reglement is opgesteld om de eigenaars of houders van een zakelijk recht op private

Nadere informatie

www.earthandeternity.nl

www.earthandeternity.nl www.earthandeternity.nl EARTH AND ETERNITY BETAALBAAR, DUURZAAM EN COMFORTABEL WONEN WIE IS E&E? Earth and Eternity B.V. realiseert betaalbare, energieneutrale woningen. Onder moderne architectuur ontworpen.

Nadere informatie

Bird Control Belgium. Vogelwering Systemen

Bird Control Belgium. Vogelwering Systemen Vogelwering Systemen Pennen systemen Licht en geluid systemen Vogelwering netten Electro magnetische puls systemen Vogel afschrik systemen Replica Roofvogels Verkoop Plaatsing Advies Onderzoek Ontwikkeling

Nadere informatie

Alcoa Dura-Bright wielen. Schitterend met weinig onderhoud

Alcoa Dura-Bright wielen. Schitterend met weinig onderhoud Alcoa Dura-Bright wielen Schitterend met weinig onderhoud Alcoa Dura-Bright wielen met XBR technologie De duurzame oppervlaktebehandeling die je reinigt met water en zeep Nu kunnen uw wielen er stralend

Nadere informatie

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen.

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Deze renovatie aan een woning in Dordrecht bestaat uit meerdere klussen die naar verwachting binnen enkele werkdagen kunnen

Nadere informatie

Greenpaints. de top in. duurzame VERF!

Greenpaints. de top in. duurzame VERF! Greenpaints de top in duurzame VERF! www.greenpaints.nl Muurverven Greenpaints heeft een bewuste keuze gemaakt om alleen maar biobased of natuurlijke muurverven te voeren. Wij zijn zeer enthousiast over

Nadere informatie

soort planmatig onderhoud

soort planmatig onderhoud Adressen soort planmatig onderhoud 69 WON. P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR 2-24 CV vervangen voor HR combi 13 WON. EMMASTR. 1-25 noodverlichting decentraal controleren/accu vervangen 9 WON. EMMASTR. 42-58

Nadere informatie

2015 69 WONINGEN P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR.

2015 69 WONINGEN P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR. Cluster Werkzaamheden 2015 69 WONINGEN P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR. 2-24 beschermlagen buiten algemeen metaal beschermlagen; binnen; algemeen (m2) muurafdekking beton herstellen gevelmetselwerk vervangen

Nadere informatie

Rapport. Risico-inventarisatie & -evaluatie daken. Gymzaal

Rapport. Risico-inventarisatie & -evaluatie daken. Gymzaal Rapport Risico-inventarisatie & -evaluatie daken Gymzaal Rapport Risico-inventarisatie & -evaluatie daken Opdrachtgever : Gemeente Veiligheid Valgevaar 23 6583 QQ Veiligstad Tel. 009-555 777 E-mail info@gemeenteveiligheid.nl

Nadere informatie

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 12 stuks 12 stuks. High Performance doekjes

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 12 stuks 12 stuks. High Performance doekjes Pieterman Airosol Glascleaner Glascleaner is een zeer efficiënt product voor het reinigen van glas en spiegels, maar ook van kunststoffen en harde oppervlakken. Verwijdert snel, veilig en gemakkelijk vuil,

Nadere informatie

Chemisch reinigen. Nee. Gevelreiniging boven land? Reiniging met chemische middelen? Nee. Nee. Reiniging met druk boven 60 bar? Alleen afspoelen?

Chemisch reinigen. Nee. Gevelreiniging boven land? Reiniging met chemische middelen? Nee. Nee. Reiniging met druk boven 60 bar? Alleen afspoelen? Factsheet 1: Chemisch reinigen Met deze factsheet kan bepaald worden welke reinigingsmethode gebruikt wordt en wat de geldende milieuregels, zoals benoemd in het voorblad, zijn voor de reinigingsmethode

Nadere informatie

BEWONERSINFORMATIE. Project: Groot onderhoud woningen: Complex en Complex te Amsterdam West

BEWONERSINFORMATIE. Project: Groot onderhoud woningen: Complex en Complex te Amsterdam West BEWONERSINFORMATIE & Groot onderhoud woningen: Witte de Withstraat 102-112 Van Kinsbergenstraat 50-52 Van Speijkstraat 90 118 (excl. 106) Van Kinsbergenstraat 32-36-38 Project: Complex 4105-1 en Complex

Nadere informatie