College van Burgemeester en Wethouders. Deelname fase 5 project Breedband Rivierenland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "College van Burgemeester en Wethouders. Deelname fase 5 project Breedband Rivierenland"

Transcriptie

1 Informatienotitie AAN VAN ONDERWERP Raadsleden DATUM 10 november 2016 BIJLAGE College van Burgemeester en Wethouders REGISTRATIENUMMER GEM /15700 INFORMATIE TE VERKRIJGEN BIJ: Deelname fase 5 project Breedband Rivierenland herms@regiorivierenland.nl (projectleiding Regio Rivierenland) en/of a.rotink@culemborg.nl (afdeling stadsontwikkeling) In navolging van het AB van de Regio Rivierenland heeft het College van B&W ingestemd met de deelname aan fase 5 van het project Breedband. Bijgaand treft u een informatienotitie aan vanuit de projectleiding over deelname aan fase 5 van het project Breedband Rivierenland. De keuze voor een definitief go-no go volgt voorafgaand aan fase Inleiding 2. Afgeronde onderzoeksgebieden b. Marktconsultatie dekking en kwaliteit bestaande breedbandinfrastructuur (mapping) d. RFP-traject 3. Koers vervolgonderzoek 4. Vaststellen/bevestigen draagvlak onder de gemeenteraden (incl. raadsconsultatie) 5. Meer informatie en achtergronden 1. Inleiding Sinds 2014 onderzoekt Regio Rivierenland op welke wijze haar ambitie om tot een 100 procent dekkende open toekomstvaste breedbandinfrastructuur in de hele regio kan worden vormgegeven. In april informeerden wij u met onze vorige informatienotitie over de vorderingen omtrent onze plannen om voor 2020 een 100% dekkende, toekomstvaste en open glasvezelinfrastructuur te realiseren in Rivierenland. En tijdens de raadsinformatiebijeenkomst van 30 mei namen wij u mee in het proces om te komen tot toekomstvast breedbandinternet. Gestart in 2014 is een aantal belangrijke stappen gezet waardoor wij nu een haarscherp en objectief beeld hebben van de problematiek en oplossingsrichtingen. U kon tijdens de avond uw vragen en opmerkingen delen en op speciale kaarten in de zaal zien hoe het in uw eigen gemeenten is gesteld op dit vlak; elk geel stipje stond voor een niet-toekomstvaste breedbandaansluiting. Dit zijn er maar liefst in totaal! 2. Afgeronde onderzoeksgebieden Het onderzoek dat wij hebben doorlopen, kent de volgende vierdeling: b. Marktconsultatie dekking en kwaliteit bestaande breedbandinfrastructuur (mapping) Gemeente Culemborg Ridderstraat 250 Postbus AC Culemborg Tel Fax Info@culemborg.nl

2 Pagina 2 d. RFP-traject (Request For Proposal aan marktpartijen) In deze stap brachten we de feitelijke, huidige situatie in kaart. We stelden op adresniveau vast welke typen aansluitingen voor vaste breedbandverbindingen er aanwezig zijn: telefoonkabel (twisted pair koper 1 ), televisiekabel (coax) of glasvezelkabel. De infrascan vormt de basis voor het bepalen van het probleemgebied waar de overheid een rol kan en mag spelen bij het verwezenlijken van haar ambitie. Het is ook belangrijk voor het voeren van gesprekken met marktpartijen. Voor alle tien de gemeenten is in het derde en vierde kwartaal van 2014 een infrascan uitgevoerd op basis van de op dat moment bekende geregistreerde ondergrondse kabels en leidingen bij het Kadaster. Het totaalaantal doeladressen per gemeente is bepaald op basis van de in BAG-geregistreerde (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) en in gebruik zijnde verblijfsobjecten d.d. 1 april De kadastraal geregistreerde kabels en leidingen vormen de basis van de categorisering van doeladressen naar type beschikbare infrastructuur (twisted pair koper, coax, glasvezel). Naast de categorisering van een doeladres naar infrastructuurtype, zijn alle doeladressen ook ingedeeld naar gebiedstype (buitengebied, industriegebied, kernranden, vakantiegebied). Deze tabel geeft de onderverdeling weer van staatssteungerechtigde adressen ( Enkel koper ) naar gebiedstype en gemeente op basis van de kadastrale Infrascan Q3 2014: Gemeente Buiten Industrie Kernranden Vakantie Totaal Percentage Buren % Culemborg % Geldermalsen % Lingewaal % Maasdriel % Neder-Betuwe % Neerijnen % Tiel % West Maas en Waal % Zaltbommel % Eindtotaal % b. Marktconsultatie dekking en kwaliteit bestaande breedbandinfrastructuur (mapping) Conform de EU-richtlijnen voor het toepassen van staatssteun heeft Regio Rivierenland een marktconsultatie georganiseerd waarbij aan alle partijen die actief zijn op het gebied van breedband(infrastructuur) is gevraagd welke adressen zij in regio Rivierenland voorzien van breedband en met welk type en welke kwaliteit aansluiting. Deze consultatie liep van juni

3 Pagina tot en met eind De lange doorlooptijd was nodig, omdat marktpartijen in eerste instantie niet bereid waren tot het delen van dekkingsgegevens op adresniveau. Hoewel zij daar na veel aandringen uiteindelijk wel toe zijn overgegaan, is de juistheid van de aangeleverde adresbestanden door de marktpartijen uitdrukkelijk niet gegarandeerd. Omdat de gegevens op sommige punten afweken van de resultaten van de infrascan en de marktpartijen desgevraagd geen garanties konden bieden over de juistheid van hun gegevens, heeft Regio Rivierenland de infrascan als leidend aangemerkt. Parallel aan de mapping consulteerde Regio Rivierenland in het eerste kwartaal van 2015 een breed scala aan marktpartijen over hun bereidheid om met de overheid samen te werken om de breedbanddoelstelling in Regio Rivierenland te verwezenlijken. Zowel grote als kleine marktpartijen hebben interesse getoond in samenwerking in een gemeenschappelijke oplossingsrichting, primair voor maximaal het doelgebied Enkel koper. Sleutelwoorden voor samenwerking waren: schaalgrootte, mogelijke verdienmodellen, professionaliteit en aansluiting op marktstandaarden. d. RFP-traject (Request For Proposal) aan marktpartijen Het RFP-traject bestond uit een formeel verzoek aan de markt om een voorstel in te dienen voor het realiseren van een 100% dekkende, toekomstvaste breedbandinfrastructuur voor tenminste de aangeleverde staatssteungerechtigde adressen. Het resultaat van dit RFP-traject is tweeledig: Bedrijventerreinen Er ligt een concreet, realistisch en aantrekkelijk voorstel van For Freedom voor de verglazing van alle nog niet verglaasde bedrijventerreinen in regio Rivierenland. In dit voorstel wordt geen beroep gedaan op staatsteun; daarom wordt het niet nodig geacht om staatssteun toe te passen voor breedband op industrieterreinen. Buitengebieden (voornamelijk consumentenaansluitingen) Ondanks het aanbod van de mogelijkheid tot het toepassen van staatssteun, biedt geen van de ontvangen voorstellen zekerheid voor een 100% dekkend, toekomstvast breedbandnetwerk. De grootste marktpartijen zullen niet zelfstandig voor een volledige dekking zorgen en willen ook geen staatssteun ontvangen, terwijl de alternatieven voor een volledige dekking sterk afhankelijk zijn van het resultaat van een nog te organiseren vraagbundeling tegen soms zeer onaantrekkelijke condities voor de eindgebruiker (cofinanciering in de vorm van hoge eenmalige activatie/participatie kosten en/of maandelijkse toeslagen). 1 Twisted pair koper is de oude telefoonkabel. Coax is de oude televisiekabel. Glasvezelkabel is specifiek geschikt voor digitale dataoverdracht.

4 Pagina 4 3. Koers vervolgtraject Op 29 juni 2016 heeft het Algemeen Bestuur van Regio Rivierenland ingestemd met de uitvoering van de werkzaamheden van fase 5 van het breedbandproject. Voor uw inzicht ziet u hieronder een visuele weergave van het complete traject en de fases waarin het is onderverdeeld: Fase 5 De werkzaamheden van fase 5 bestaan uit het verder uitwerken van het overheidsmodel, te weten: Uitwerken notificatie aan de Europese Commissie om goedkeuring voor het toepassen van staatssteun te verkrijgen (indien nodig met voorafgaande pre-notificatie in samenwerking met het ministerie van BZK). Onderzoeken welke rechtsvorm te prefereren is voor de entiteit die het netwerk namens de participerende gemeenten zal gaan (laten) exploiteren. Onderzoeken welke financieringsvorm voor deze entiteit te prefereren is, inclusief een optimalisatie van de afzonderlijke gemeentelijke financiële huishoudingen en afstemming met Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en betrokken gemeentelijke accountants. Vaststellen aanbestedingsplichtige onderdelen plus opstellen bijbehorend bestekken.

5 Pagina 5 Voorbereiden inrichting één loket (uitwerken wijziging legesverordening, vaststellen handboek ondergrondse infrastructuur en keuzes rondom herstraten). 4. Vaststellen draagvlak onder de gemeenten Regio Rivierenland zal het (tussen)resultaat van de werkzaamheden tijdens fase 5 in het eerste kwartaal van 2016 presenteren en toelichten tijdens een bezoek aan uw gemeenteraad. Regio Rivierenland zal na dit bezoek uw raad ook vragen om te stemmen over twee voorstellen: 1. Verzoek tot participatie bij dit overheidsmodel; 2. Akkoord op (tijdelijke) verordening leges en degeneratiekosten telecominfrastructuur. Aan de hand van het resultaat kan worden overgegaan tot de feitelijke EU-melding namens alle deelnemende gemeenten en kan het vervolg (fase 6) worden vormgegeven en in het vierde kwartaal ter goedkeuring worden voorgelegd aan het Algemeen Bestuur van Regio Rivierenland. 5. Meer informatie en achtergronden Op de website van Regio Rivierenland is een pagina (scan de QR-code hieronder) met alle relevante aanvullende informatie over het breedbanddossier. Heeft u vragen, dan kunt u zich met vragen richten tot Stan Herms, coördinator Team Onderzoek & Ontwikkeling / Regionaal projectleider Breedband van Regio Rivierenland via herms@regiorivierenland.nl of telefoonnummer: (0344)

College van B en W Stand van zaken regionaal breedbandproject

College van B en W Stand van zaken regionaal breedbandproject Informatienota Aan: Van: Onderwerp: Portefeuillehouder: Datum collegebesluit: Geheim: Raad College van B en W Stand van zaken regionaal breedbandproject Corry van Rhee Oud Ammerveld Nee Kennisnemen van:

Nadere informatie

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Vervolgscenario regionaal breedbandproject

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Vervolgscenario regionaal breedbandproject INFORMATIENOTITIE AAN VAN ONDERWERP De leden van de Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Vervolgscenario regionaal breedbandproject DATUM 28 maart 2019 BIJLAGE - REGISTRATIENUMMER GEM -

Nadere informatie

Sessie Breedband. Raadsbijeenkomst 30 mei 2016

Sessie Breedband. Raadsbijeenkomst 30 mei 2016 Raadsbijeenkomst 30 mei 2016 Sessie Breedband Stan Herms, projectleider Breedband van Team O&O van CgD, nam de raadsleden mee in het proces om te komen tot toekomstbestendig breedbandinternet. Gestart

Nadere informatie

Namens Stan Herms. Regionaal Programmamanager Breedband. Gemeente Tiel - 5 juli 2018

Namens Stan Herms. Regionaal Programmamanager Breedband. Gemeente Tiel - 5 juli 2018 Namens Stan Herms Regionaal Programmamanager Breedband Gemeente Tiel - 5 juli 2018 Opzet presentaties: Algemene introductie (Olaf Caselli) Financiële Aspecten (Olaf Caselli) Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

: Gemeenteraad Vergadering : Agendapunt : : Portefeuillehouder / College : Treffen Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie

: Gemeenteraad Vergadering : Agendapunt : : Portefeuillehouder / College : Treffen Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Aan : Gemeenteraad Vergadering : Agendapunt : Van : Portefeuillehouder / College Onderwerp : Treffen Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland Voorstel - Kennis te

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten adviezen, meldingen, onderzoeken en doorlooptijden December Veilig Thuis Gelderland-Zuid maandelijkse rapportage 6 februari 2018 1 Tabel1.adviezen

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten adviezen, meldingen, onderzoeken en doorlooptijden November Veilig Thuis Gelderland-Zuid maandelijkse rapportage 20 december 1 Tabel1.adviezen

Nadere informatie

Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217

Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217 Datum: 27 februari 2018 Team: Ruimtelijke Plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Glasvezel in Rivierenland

Glasvezel in Rivierenland Glasvezel Verbinding in elke (glas)vezel Glasvezel in Rivierenland Start gepland in 2018! Lingewaal Culemborg Start gepland Burenin 2018! Geldermalsen Glasvezel in Rivierenland Tiel Neerijnen West Maas

Nadere informatie

Memo. Uitleg over breedband en enkele begrippen is te vinden in bijlage 1.

Memo. Uitleg over breedband en enkele begrippen is te vinden in bijlage 1. Memo Aan : Portefeuillehouders FoodValley Van : Paul Nagtegaal (projectleider Breedband Buitengebied) Datum : 29 mei 2015 Afschrift : Harriette Campen (Ede), Jos Berkvens (Barneveld) Onderwerp : Breedband

Nadere informatie

Algemeen bestuur. Vergadering 15 december 2016 Agendapunt 7 Onderwerp Evaluatie en doorontwikkeling Wmo-toezicht. Korte samenvatting onderwerp:

Algemeen bestuur. Vergadering 15 december 2016 Agendapunt 7 Onderwerp Evaluatie en doorontwikkeling Wmo-toezicht. Korte samenvatting onderwerp: Algemeen bestuur Vergadering 15 december 2016 Agendapunt 7 Onderwerp Evaluatie en doorontwikkeling Wmo-toezicht Korte samenvatting onderwerp: De gemeenten in Gelderland- en hebben de GGD als toezichthouder

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Dienstenoverzicht: Begroting, realisatie en prognose Aantal adviezen, meldingen, onderzoeken en doorlooptijden December 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

De Schanse Hoeve t.a.v. de heer T. Lagarde Nieuwe Weg 17a 6626 KS ALPHEN. Geachte heer Lagarde,

De Schanse Hoeve t.a.v. de heer T. Lagarde Nieuwe Weg 17a 6626 KS ALPHEN. Geachte heer Lagarde, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel De Schanse Hoeve t.a.v. de heer T. Lagarde Nieuwe Weg 17a 6626 KS ALPHEN Onderwerp Definitief besluit - Verlening Geachte heer Lagarde, Op 29 januari 2014 ontvingen

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 11-10-2016 Agendapunt: Onderwerp: Aanleg glasvezelnetwerk

Nadere informatie

gezien het besluit van de onderscheiden gemeenteraden waarbij toestemming is verleend voor onderstaande wijzigingen;

gezien het besluit van de onderscheiden gemeenteraden waarbij toestemming is verleend voor onderstaande wijzigingen; Het college en de van de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder- Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel, ieder voor zover het zijn bevoegdheid betreft; overwegende dat het Algemeen

Nadere informatie

Achtergronddocument BreedbandnetwerkRivierenland

Achtergronddocument BreedbandnetwerkRivierenland Achtergronddocument BreedbandnetwerkRivierenland Technische,juridische,organisatorischeenfinanciële onderbouwingentoelichtingbijraadsvoorsteldatbetrekkingheeft ophetaanleggenvaneenpasief(glasvezel)netwerktenbehoeve

Nadere informatie

Breedband in héél Rivierenland

Breedband in héél Rivierenland Contractgestuurde Dienstverlening Breedband Verbinding in elke (glas)vezel Breedband in héél Rivierenland Het komt eraan! Geldermalsen Breedband in héél Tiel Rivierenland Lingewaal Culemborg Het komt eraan!

Nadere informatie

Rapport Breedband in Regio Rivierenland Fase 3

Rapport Breedband in Regio Rivierenland Fase 3 Rapport Breedband in Regio Rivierenland Fase 3 Datum: 28 mei 2015 In opdracht van het Dagelijks Bestuur van Regio Rivierenland Contactpersoon Stan Herms, coördinator team Onderzoek & Ontwikkeling/Projectleider

Nadere informatie

Breedband: Stand van zaken tbv lokale initiatieven

Breedband: Stand van zaken tbv lokale initiatieven Breedband: Stand van zaken tbv lokale initiatieven 14 juni 2016 Agenda Welkom Huidig beleid Taskforce aanpak Stand van zaken Besluit GS 31 mei Vervolg Relevant voor lokale initiatieven Uitgangspunten huidige

Nadere informatie

Ambitiedocument

Ambitiedocument Ambitiedocument 2016-2020 Bestuurlijke context Financiële context oud Regiocontract Tussen Regio en Provincie Contract voor uitvoering regionale programma s 15 miljoen Regie Regio Verdeling over 10 gemeenten

Nadere informatie

Herbo Groenleven B.V. t.a.v. mevrouw M. Bolink De Ynfaert GM HEEREVEEN. Geachte mevrouw Bolink,

Herbo Groenleven B.V. t.a.v. mevrouw M. Bolink De Ynfaert GM HEEREVEEN. Geachte mevrouw Bolink, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Herbo Groenleven B.V. t.a.v. mevrouw M. Bolink De Ynfaert 7 400 8447 GM HEEREVEEN Onderwerp Ontwerpbesluit - Verlening Geachte mevrouw Bolink, Op 20 mei 2016 ontvingen

Nadere informatie

Tot slot Heeft u vragen, neem dan contact op met de heer W. Merx, bereikbaar op telefoonnummer

Tot slot Heeft u vragen, neem dan contact op met de heer W. Merx, bereikbaar op telefoonnummer Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel BIG Machinery B.V. t.a.v. de heer B. van den Biggelaar Schiemerik 1 5334 NL VELDDRIEL Onderwerp Ontwerpbesluit intrekking omgevingsvergunning Geachte heer Van den

Nadere informatie

Informatienotitie. Gemeenteraad Culemborg College van Burgemeester en Wethouders Voortgang banenafspraak garantiebanen

Informatienotitie. Gemeenteraad Culemborg College van Burgemeester en Wethouders Voortgang banenafspraak garantiebanen Informatienotitie AAN VAN ONDERWERP Gemeenteraad Culemborg College van Burgemeester en Wethouders Voortgang banenafspraak garantiebanen DATUM 30 maart 2017 BIJLAGE Raadsinformatiebrief Werkzaak 30 september

Nadere informatie

Onderwerp Verzoek tot afgeven van verklaring van geen bedenkingen (VVGB) voor de omgevingsvergunning Stichting Biomassa Heilouw, Oudenhof 1 te Hellouw

Onderwerp Verzoek tot afgeven van verklaring van geen bedenkingen (VVGB) voor de omgevingsvergunning Stichting Biomassa Heilouw, Oudenhof 1 te Hellouw Omgevingsdienst 26 NQ]/ % Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Gemeente Neerijnen T.a.v. de gemeenteraad Postbus 30 4180 BA Waardenburg Onderwerp Verzoek tot afgeven van verklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

Alle voordelen voor uw gemeente op een rij wanneer u samenwerkt met Glasvezel buitenaf;

Alle voordelen voor uw gemeente op een rij wanneer u samenwerkt met Glasvezel buitenaf; Datum: 17 mei 2018 Onderwerp: Snel internet in het buitengebied van Regio Rivierenland Geacht raadslid, De projectgroep Regio Rivierenland, waarin ook uw gemeente vertegenwoordigd is, is al jarenlang actief

Nadere informatie

Op 8 oktober 2015 ontvingen wij uw vergunningaanvraag voor het bouwen van een woning voor Kievitsham 9 in Kerkdriel. Hieronder leest u onze reactie.

Op 8 oktober 2015 ontvingen wij uw vergunningaanvraag voor het bouwen van een woning voor Kievitsham 9 in Kerkdriel. Hieronder leest u onze reactie. Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Dhr. P.J.T. Pompen Edelmanstraat 35 5331 TG KERKDRIEL Onderwerp Ontwerpbesluit Geachte heer Pompen, Op 8 oktober 2015 ontvingen wij uw vergunningaanvraag voor het

Nadere informatie

Regio Rivierenland, Programmabureau Participerend/ POA RAAK

Regio Rivierenland, Programmabureau Participerend/ POA RAAK Regio Rivierenland, Programmabureau Participerend/ POA RAAK OVEREENKOMST Projectplan "toegerust uit de startblokken" Rivierenland tussen Regio Rivierenland en LANDER, betreffende uitvoering van activiteiten

Nadere informatie

Glasvezel in de gemeente Bernheze? Inhoud van de avond. Exploitatie netwerken. Werkbijeenkomst raad 27 januari 2014

Glasvezel in de gemeente Bernheze? Inhoud van de avond. Exploitatie netwerken. Werkbijeenkomst raad 27 januari 2014 Glasvezel in de gemeente Bernheze? Werkbijeenkomst raad 27 januari 2014 Inhoud van de avond Twee partijen: Stichting Glasvezel Bernheze, roepnaam Breedband Bernheze Gemeente Bernheze Doelstelling Proces

Nadere informatie

Op 27 november 2016 ontvingen wij uw uitgebreide vergunning aanvraag voor het plaatsen van lichtmasten aan de Greffelingsestraat 7 te Alphen.

Op 27 november 2016 ontvingen wij uw uitgebreide vergunning aanvraag voor het plaatsen van lichtmasten aan de Greffelingsestraat 7 te Alphen. Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Tennisclub Alphen t.a.v. de heer C.G. Veenendaal Brouwershof 1 6626 AM ALPHEN Onderwerp Ontwerpbesluit - Verlening Geachte heer Veenendaal, Op 27 november 2016 ontvingen

Nadere informatie

gelezen de brief van het Dagelijks Bestuur van de Regio Rivierenland van 24 juni 2015;

gelezen de brief van het Dagelijks Bestuur van de Regio Rivierenland van 24 juni 2015; BIJLAGE 3 bij Integraal voorstel over afsplitsing Avri De kleuren van de arceringen geven aan wat de aanleiding is voor een wijziging. Geel staat voor Avri-gerelateerd Groen is vanwege de wijziging Wgr

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 10/14 november 2016

Datum raadsvergadering 10/14 november 2016 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 6 september 2016 Datum raadsvergadering 10/14 november 2016 Nummer raadsvoorstel 2016-332 Bijbehorend veld van de programmabegroting Economische

Nadere informatie

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 9 mei 2017

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 9 mei 2017 Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-045 Houten, 9 mei 2017 Onderwerp: Aanleg glasvezel buitengebied Houten. Beslispunten: 1. De verordening tot de eerste wijziging van de verordening op de

Nadere informatie

Herbo Groenleven B.V. t.a.v. mevrouw M. Bolink De Ynfaert GM HEEREVEEN. Geachte mevrouw Bolink,

Herbo Groenleven B.V. t.a.v. mevrouw M. Bolink De Ynfaert GM HEEREVEEN. Geachte mevrouw Bolink, Nicole Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Herbo Groenleven B.V. t.a.v. mevrouw M. Bolink De Ynfaert 7 400 8447 GM HEEREVEEN Onderwerp Definitief besluit - Verlening Geachte mevrouw Bolink, Op 20 mei

Nadere informatie

BIG Machinery B.V. t.a.v. de heer B. van den Biggelaar Schiemerik NL VELDDRIEL. Geachte heer Van den Biggelaar,

BIG Machinery B.V. t.a.v. de heer B. van den Biggelaar Schiemerik NL VELDDRIEL. Geachte heer Van den Biggelaar, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel BIG Machinery B.V. t.a.v. de heer B. van den Biggelaar Schiemerik 1 5334 NL VELDDRIEL Onderwerp Besluit intrekken omgevingsvergunning Geachte heer Van den Biggelaar,

Nadere informatie

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Afgelopen jaar bent u geïnformeerd over de mogelijkheden voor aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de tweede

Nadere informatie

Snel internet op de bedrijventerreinen - Zoerbeemden, - Gronsveld en - Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten

Snel internet op de bedrijventerreinen - Zoerbeemden, - Gronsveld en - Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten Snel internet op de bedrijventerreinen - Zoerbeemden, - Gronsveld en - Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten Informatiebijeenkomst voor belanghebbenden 18 januari 2018 1 Wat is snel internet? 1. Formeel:

Nadere informatie

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE TIEL

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE TIEL REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE TIEL Register e regelingen gemeente Tiel Inhoud van het register Burgemeester en wethouders zijn verplicht een register bij te houden van de e regelingen

Nadere informatie

Breedband in Overijssel

Breedband in Overijssel Breedband in Overijssel Aanleiding project (I) Breedband van strategisch belang voor provincie Vraag naar bandbreedte neemt exponentieel toe (30-40% / jaar). Randvoorwaarde voor aantrekkelijk vestigingsklimaat

Nadere informatie

Breedband in héél Rivierenland

Breedband in héél Rivierenland Contractgestuurde Dienstverlening Breedband Verbinding in elke (glas)vezel Breedband in héél Rivierenland Het komt eraan! Culemborg Het komt eraan! Buren Neder-Betuwe Breedband in héél Geldermalsen Tiel

Nadere informatie

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen Openbaar Onderwerp Definitieve deelneming stichting Legal Valley Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 1 november 2016 hebben wij besloten om deel te nemen

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 Afdruk datum: 5-2-2015 Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland Versie 1.0

Pagina 1 van 8 Afdruk datum: 5-2-2015 Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland Versie 1.0 Pagina 1 van 8 Afdruk datum: 5-2-2015 Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland Versie 1.0 1. Naam Project Geef de volledige en correcte naam waaronder het project geregistreerd dient

Nadere informatie

Omgevingsdienst Rivierenland

Omgevingsdienst Rivierenland Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel V.O.F. Ondernemingsbedrijf CVZ t.a.v. de heer C. van Zoelen Achterstraat 62A 4011 ER ZOELEN Onderwerp Ontwerpbesluit Geachte heer Van Zoelen, Op 30 januari 2015

Nadere informatie

1. Naam Project Geef de volledige en correcte naam waaronder het project geregistreerd dient te worden Voorbereiden Slimmer werken in de Keten

1. Naam Project Geef de volledige en correcte naam waaronder het project geregistreerd dient te worden Voorbereiden Slimmer werken in de Keten Pagina 1 van 8 Afdruk datum: 6-10-2015 Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland Versie 1.0 1. Naam Project Geef de volledige en correcte naam waaronder het project geregistreerd dient

Nadere informatie

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen 19-07-2017 Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a Postbus 12 9480 AA Vries platform@verbinddrenthe.nl 1 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 4

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Datum: 26 september 2017 Versie 1.0

BELEIDSPLAN. Datum: 26 september 2017 Versie 1.0 BELEIDSPLAN Datum: 26 september 2017 Versie 1.0 1. INLEIDING Rotaract is het officiële jeugdprogramma van Rotary International voor enthousiaste jongeren tussen de 18 en de 35 die zich op een actieve manier

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester 4fe Gemeente Nieuwkoop Colleae van Burgemeester en Wethouders iiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiniiiiiiniiiiiii G140574 nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum

Nadere informatie

2.0. Aanleg glasvezel buitengebied Houten.

2.0. Aanleg glasvezel buitengebied Houten. 2.0. Aanleg glasvezel buitengebied Houten. Inhoudsopgave 2.0. Aanleg glasvezel buitengebied Houten.... 2 Bijlage 1: verordening 1e wijziging verordening heffing en invordering leges 2017... 3 Raadsvoorstel

Nadere informatie

Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland

Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland Projectenformulier Regiocontract 20122015 Regio Rivierenland 1. Naam Project Geef de volledige en correcte naam waaronder het project geregistreerd dient te worden Professionalisering Evenementen Rivierenland

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum : : Z66702/Raad Nee. : Breedband Buitengebied. Geachte leden van de gemeenteraad, Inleiding: Achtergrond

Raadsvoorstel. Datum : : Z66702/Raad Nee. : Breedband Buitengebied. Geachte leden van de gemeenteraad, Inleiding: Achtergrond Raadsvoorstel Datum : 26-10-2017 Kenmerk Portefeuillehouder Nee Onderwerp : Z66702/Raad-00295 : P.H.M. Seesing : Breedband Buitengebied Geachte leden van de gemeenteraad, Inleiding: Achtergrond Inwoners

Nadere informatie

de heer J.W.M. De Wit Voorstraat AT AMMERZODEN Geachte heer De Wit,

de heer J.W.M. De Wit Voorstraat AT AMMERZODEN Geachte heer De Wit, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel de heer J.W.M. De Wit Voorstraat 9 5324 AT AMMERZODEN Onderwerp Ontwerpbesluit - Verlening Geachte heer De Wit, Op 29 augustus 2016 ontvingen wij uw uitgebreide

Nadere informatie

A. de 1 e fase betreffende het buitengebied. De eerste fase is de aanleg van glasvezel in

A. de 1 e fase betreffende het buitengebied. De eerste fase is de aanleg van glasvezel in Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Schoon Ter behandeling in de vergadering van: de commissie bestuurlijke zaken en middelen van 12maart de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Aanleg glasvezelnetwerk

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00577531 Op voorstel B&W d.d.: 25 april 2016 Datum vergadering: 14 juni 2016 Portefeuillehouder: M. Schlösser Rol gemeenteraad: Verordening eerste

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP Informatienotitie resultaat inkoop voorzieningen jeugdhulp en Wmo 2016 DATUM 28 januari 2016 BIJLAGE Zorgproducten

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie

Nadere informatie

1. De verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 als volgt te wijzigen:

1. De verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 als volgt te wijzigen: Raadsvergadering, 27 juni 2017 Voorstel aan de Raad Zaaknummer: 19861 Onderwerp: Convenant Aanleg glasvezel in het buitengebied Onderdeel programmabegroting Ruimtelijk domein Portefeuillehouder: Hans Marchal

Nadere informatie

Raadsvoorstel -concept

Raadsvoorstel -concept Raadsvoorstel -concept Agendapunt Raadsvergadering Portefeuillehouder Begrotingsprogramma Onderwerp Oprichten gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland B. Brink Ruimtelijke

Nadere informatie

Denk aan het milieu - dit mailtje printen is niet altijd nodig. Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen:

Denk aan het milieu - dit mailtje printen is niet altijd nodig. Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Griffie vrijdag 9 juni 2017 8:48 'Griffie Culemborg'; Griffie Berg en Dal; Griffie; Griffie Druten; Griffie Heumen; Griffier Mook en Middelaar;

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP. DATUM 3 februari 2010 KOPIE AAN J. Spijkerman BIJLAGE. REGISTRATIENUMMER 107967 Geachte raadsleden, Burgemeester en

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten

Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Veilig Thuis Gelderland-Zuid Maandelijkse rapportage gemeenten Dienstenoverzicht: adviezen, meldingen, overdracht, onderzoeken en voorwaarden&vervolg Maart en april Veilig Thuis Gelderland-Zuid maandelijkse

Nadere informatie

Regionale Visie Afval en Grondstoffen Algemeen Bestuur Avri 8 september 2016

Regionale Visie Afval en Grondstoffen Algemeen Bestuur Avri 8 september 2016 Regionale Visie Afval en Grondstoffen 2017-2020 Algemeen Bestuur Avri 8 september 2016 Inhoud Aanleiding nieuwe Regionale Visie Proces totstandkoming Visie Inhoud Regionale Visie Afval en Grondstoffen

Nadere informatie

Onderwerp Besluit verlening aanvraag omgevingsvergunning, activiteit Kappen van een boom zonder herplantplicht gelegen op Panovenweg 21 te Tiel

Onderwerp Besluit verlening aanvraag omgevingsvergunning, activiteit Kappen van een boom zonder herplantplicht gelegen op Panovenweg 21 te Tiel Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Agc Flat Glass Nederland B.V. t.a.v. de heer R. Stroo Panovenweg 21 4004 JE TIEL Onderwerp Besluit verlening aanvraag omgevingsvergunning, activiteit Kappen van

Nadere informatie

Zienswijzen Jaarstukken 2016 Avri

Zienswijzen Jaarstukken 2016 Avri Zienswijzen Jaarstukken 2016 Avri Inleiding: De Jaarstukken 2016 van de Gemeenschappelijke Regeling Avri (Avri) is op 13 april 2017 aangeboden aan de raden van de deelnemende gemeenten. De gemeenten hebben

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (31) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 13 september 2016

BESLUITENLIJST (31) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 13 september 2016 BESLUITENLIJST (31) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 13 september 2016 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Ambassadeursavond Glasvezel buitenaf. Gelderse Vallei midden. CIF - Marieke Seinen, Hayley Osinga, Lars Visscher 5 april 2017

Ambassadeursavond Glasvezel buitenaf. Gelderse Vallei midden. CIF - Marieke Seinen, Hayley Osinga, Lars Visscher 5 april 2017 Ambassadeursavond Glasvezel buitenaf Gelderse Vallei midden CIF - Marieke Seinen, Hayley Osinga, Lars Visscher 5 april 2017 Programma Achtergrond CIF & Glasvezel buitenaf Aanbod Gelderse Vallei midden

Nadere informatie

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : 129650 Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Aanleg glasvezel Berkelland Collegevergadering : 10 november 2015 agendapunt : 30. Portefeuillehouder

Nadere informatie

gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders

gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP jaarverslag Kinderopvang 2015 DATUM 23 juni 2016 BIJLAGE 1631018/14830 jaarverslag kinderopvang 2015 REGISTRATIENUMMER

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 181/2015 Datum : 25 november 2015 B&W datum : Beh. ambtenaar : G.J. van de Vooren Portefeuillehouder : D.W. Luiten Onderwerp : Realisatie breedband buitengebied en ontwikkelingen

Nadere informatie

Johan van der Craats Expertisecentrum flexwonenvoor arbeidsmigranten

Johan van der Craats Expertisecentrum flexwonenvoor arbeidsmigranten Johan van der Craats Expertisecentrum flexwonenvoor arbeidsmigranten Opzet presentatie 1. Programma Flexwonen voor Arbeidsmigranten 2. Enkele resultaten quick regio Rivierenland 3. Enkele huisvestingsvoorbeelden

Nadere informatie

Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders peuterspeelzaalwerk 2016 en verder

Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders peuterspeelzaalwerk 2016 en verder Informatienotitie AAN VAN ONDERWERP DATUM 19 februari 2015 BIJLAGE Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders peuterspeelzaalwerk 2016 en verder beantwoording raadsvragen REGISTRATIENUMMER GEM

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (15) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 24 april 2018

BESLUITENLIJST (15) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 24 april 2018 BESLUITENLIJST (15) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 24 april 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Wijziging tarieven reisdocumenten, rijbewijs 2015 en enkele redactionele wijzigingen

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Wijziging tarieven reisdocumenten, rijbewijs 2015 en enkele redactionele wijzigingen RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1161178 Datum: Behandeld door: 23 december 2014 G.H. Strijbos Afdeling / Team: INW/BEL Onderwerp: Wijziging tarieven reisdocumenten, rijbewijs 2015

Nadere informatie

382,40 per inwoner 2/5 WMO 14.127.768,00 382,40 per inwoner 2/5 werk 14.127.768,00

382,40 per inwoner 2/5 WMO 14.127.768,00 382,40 per inwoner 2/5 werk 14.127.768,00 Gelderland Gemeente Aalten Inwoners 27.025 extra gelden 3D voor gemeenten 956,00 per inwoner 25.835.900,00 per jaar 191,20 per inwoner 1/5 jeugd 5.167.180,00 382,40 per inwoner 2/5 WMO 10.334.360,00 382,40

Nadere informatie

Offerte 9 april 2015

Offerte 9 april 2015 Offerte 9 april 2015 Regi Rivierenland Regi FdValley Cntactpersn: Stan Herms Cntactpersn: Paul Nagtegaal 2015 Regi Rivierenland 1 Inhud Inleiding... 3 Radmap Synchrnisatie Regi s... 5 A Basis infrmatie:

Nadere informatie

Let op: wij maken u er op attent dat u geen gebruik mag maken van de verleende vergunning voordat deze onherroepelijk is.

Let op: wij maken u er op attent dat u geen gebruik mag maken van de verleende vergunning voordat deze onherroepelijk is. Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Chr. J. Bloed Holding B.V. t.a.v. de heer J.C. de Greef Achterstraat 3A 4115 RP ASCH Onderwerp Definitief besluit - Verlening Geachte heer De Greef, Op 8 juli 2016

Nadere informatie

30 september 2013. Pilot Glasvezel Buitengebied

30 september 2013. Pilot Glasvezel Buitengebied 30 september 2013 Pilot Glasvezel Buitengebied Inhoud 1. Uitgangssituatie 2. Plangebied en Realisatiemodel 3. Financieringsmodel 4. Gevraagde inzet provinciale middelen 5. Beheer en exploitatie netwerk

Nadere informatie

Korte samenvatting onderwerp: Afronding van de definitiefase nieuwbouw kantoor GGD Gelderland-Zuid te Nijmegen.

Korte samenvatting onderwerp: Afronding van de definitiefase nieuwbouw kantoor GGD Gelderland-Zuid te Nijmegen. Algemeen bestuur Vergadering 4 april 2018 Agendapunt 8 Onderwerp Huisvesting GGD, locatie Nijmegen Korte samenvatting onderwerp: Afronding van de definitiefase nieuwbouw kantoor GGD Gelderland-Zuid te

Nadere informatie

Van Regionale Ambitie naar succesvolle realisatie

Van Regionale Ambitie naar succesvolle realisatie Van Regionale Ambitie naar succesvolle realisatie Speerpunt Agribusiness Culemborg Buren Neder-Betuwe Geldermalsen Tiel Lingewaal Neerijnen West Maas en Waal Speerpunt Economie en Logistiek Zaltbommel

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? In uw gemeente haalt Avri het huishoudelijk afval op. Liever noemen wij uw afval grondstof, omdat er nieuwe producten van kunnen worden gemaakt. Tenminste, als u

Nadere informatie

Welkom. Informatie avond over Breedband in het hele Land van Cuijk. # Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden

Welkom. Informatie avond over Breedband in het hele Land van Cuijk. # Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden Welkom Informatie avond over Breedband in het hele Land van Cuijk Met de hele familie tegelijk online Aanleiding Strategische visie Een toekomstvast en open breedbandnetwerk tot in de haarvaten van de

Nadere informatie

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze 1 november 2016 Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a Brink 8 9401 HS Assen platform@verbinddrenthe.nl 1 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR maart 2013

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR maart 2013 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR maart 2013 OPSTELLER VOORSTEL: G. van Oudenaarden AFDELING: GW PORTEFEUILLEHOUDER: A. van der Ploeg Agendapunt: No. /2012 Dokkum, ONDERWERP: Verglazingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 9 februari Gemeenteraad. Kerkdriel, 7 december 2005

Raadsvoorstel. 9 februari Gemeenteraad. Kerkdriel, 7 december 2005 Gemeenteraad 9 februari 2006 12 Kerkdriel, 7 december 2005 Onderwerp Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (Regiotaxi) Beslispunten 1. In te stemmen met deelname per 1 januari 2007 aan de Regiotaxi Rivierenland;

Nadere informatie

Besluitenlijst (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 7 januari 2014

Besluitenlijst (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 7 januari 2014 Besluitenlijst (1) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 7 januari 2014 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : A.C. van Balken Wethouder

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders. S. Buttersman, regio Rivierenland

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders. S. Buttersman, regio Rivierenland Informatienotitie AAN VAN Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP Regionaal Fietsprogramma Rivierenland, versie 1 oktober 2009 DATUM 28 otkober 2009 KOPIE AAN BIJLAGE 1 REGISTRATIENUMMER

Nadere informatie

Doel van deze brief: Verstrekken lening aan 7 initiatieven aanleg breedbandinfrastructuur

Doel van deze brief: Verstrekken lening aan 7 initiatieven aanleg breedbandinfrastructuur STATENBRIEF Onderwerp: Projectvoorstellen Digitale bereikbaarheid 2013 ronde 2 Doel van deze brief: Verstrekken lening aan 7 initiatieven aanleg breedbandinfrastructuur Het college van Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Middels deze brief informeren wij u over de publiciteitscampagne(s) rondom het Advies-en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) Gelderland-Zuid.

Middels deze brief informeren wij u over de publiciteitscampagne(s) rondom het Advies-en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) Gelderland-Zuid. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsrealisatie & verantwoording Ingekomen stuk D12 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024)

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 16 mei 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen. Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 BESLUITENLIJST (41) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

KIES VOOR DIGITALE STAD RIVIERENLAND GRATIS MELD U NU AAN VOOR EEN AANSLUITING SAMEN MAKEN WE GLASVEZEL MOGELIJK IN RIVIERENLAND!

KIES VOOR DIGITALE STAD RIVIERENLAND GRATIS MELD U NU AAN VOOR EEN AANSLUITING SAMEN MAKEN WE GLASVEZEL MOGELIJK IN RIVIERENLAND! SUPERSNEL INTERNET EN VRIJE PROVIDERKEUZE! KIES VOOR DIGITALE STAD RIVIERENLAND MELD U NU AAN VOOR EEN GRATIS AANSLUITING SAMEN MAKEN WE GLASVEZEL MOGELIJK IN RIVIERENLAND! Digitale Stad glasvezel in het

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN

SCHRIFTELIJKE VRAGEN SCHRIFTELIJKE VRAGEN Datum: 28 april 2016 Aan de voorzitter van de raad Onderwerp: Glasvezel tot in alle hoeken van onze gemeente Regio Rivierenland heeft een tender uitgeschreven waarbij niet de aanleg

Nadere informatie

Op 3 december 2016 ontvingen wij uw aanvraag om omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning met garage aan de Molensteeg naast 11 in Brakel.

Op 3 december 2016 ontvingen wij uw aanvraag om omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning met garage aan de Molensteeg naast 11 in Brakel. Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel De heer P.C. Van Der Zalm-Van Vugt Molensteeg 11 5306 AD BRAKEL Onderwerp Ontwerpbesluit Verlening omgevingsvergunning Geachte heer Van der Zalm-Van Vugt, Op 3 december

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (02) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 15 januari 2019

BESLUITENLIJST (02) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 15 januari 2019 BESLUITENLIJST (02) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 15 januari 2019 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

gemeente Tiel ontvangen op:

gemeente Tiel ontvangen op: *ID18.03249* ID18.03249 gemeente Tiel ontvangen op: 25-04-2018 Van: Secretariaat [mailto:secretariaat@werkzaakrivierenland.nl] Verzonden: woensdag 25 april 2018 19:59 Aan: 'Gemeente Buren (gemeente@buren.nl)'

Nadere informatie

Breedband in buitengebieden; wat kan en wat mag? 9 maart Gemeente Hollands Kroon

Breedband in buitengebieden; wat kan en wat mag? 9 maart Gemeente Hollands Kroon Breedband in buitengebieden; wat kan en wat mag? 9 maart 2017 Gemeente Hollands Kroon Het breedbandprobleem Vraag Wat kunnen en mogen decentrale overheden doen om het breedbandprobleem op te lossen? Digitale

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

Overzicht discriminatieklachten 2011 veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Overzicht discriminatieklachten 2011 veiligheidsregio Gelderland-Zuid zicht discriminatie 2011 veiligheidsregio Gelderland-Zuid Tabel 1: Totaal aantal discriminatie Aantal eigen in GLD-Z een (andere) in GLD-Z overige buiten GLD-Z overig: Nederland, GLD-Z, Gelderland, landelijke

Nadere informatie

Mededeling. Plan van Aanpak realisatie glasvezel Oostelijk en Zuidelijk Flevoland

Mededeling. Plan van Aanpak realisatie glasvezel Oostelijk en Zuidelijk Flevoland PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Plan van Aanpak Snel Internet Oostelijk en Zuidelijk Flevoland Kern mededeling: Op 31 januari 2018 heeft de Commissie Duurzaamheid zich uitgesproken voor de aanleg

Nadere informatie