Analyse van Leiepromenade ( route ) stadsfietsroute Gent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Analyse van Leiepromenade ( route ) stadsfietsroute Gent"

Transcriptie

1 Gent 16/3/08 Analyse van Leiepromenade ( route ) stadsfietsroute Gent Algemene opmerkingen : A /Deze route heeft veel mogelijkheden: Recreatie = verbinding centrum / Blaarmeersen / Watersportbaan. Bezoekers Gent en mensen die in Gent werken kunnen parkeren Watersportbaan / Blaarmeersen en verder met fiets naar stad ( waarom geen fietsverhuur op Blaarmeersen?). Toerisme = beide punten hierboven meer gebruiken om fiets te promoten, ook voor bezoekers Bloso en camping van de Blaarmeersen. B / Hoofdfietsroutes : (herhaling) Om ook de niet-assertieve fietser te overhalen de fiets te gebruiken moeten deze routes: Vrijliggende fietspaden hebben. Of indien dit niet mogelijk is : geen doorgaand autoverkeer. Of ingericht zijn als fietsstraat. C / Infrastructuur : Fietscomfort is hier sterk afhankelijk van. In de beschrijving vindt men er enkele opmerkingen over, maar dit moet bij elke werkzaamheid de volle aandacht hebben. D / Bewegwijzering en fietskaart (gedeeltelijk herhaling) Realistische bewegwijzering: omwegen niet te groot en alleen als er kwaliteitswinst is. Op kaart moet men al zien of men langs fietspaden rijd of niet ( kleurencode herbekijken, aangepaste index). Op bepaalde punten begin /einde kruising met andere hoofdassen infoborden met overzicht route(s) en aansluitingen vermelden. Leiepromenade is geen echt goede naam (een promenade is voor wandelaars). Beter is Leieroute met respectievelijke eindbestemmingen Blaarmeersen / centrum. Deze route moet kunnen doorgetrokken worden: Leie verder volgen richting Baudeloo,oa. aansluiting met as Wondelgem /Zwijnaarde. Langs binnenwateren zou men een soort fietsring rond binnenstad kunnen maken ( Leie / Schelde /Ketelvest ). Korte analyse van Graslei tot Blaarmeersen Predikherenlei Ajuinlei: Inrichten als fietsstraten. Op bewegwijzering komen we niet terug (zie algemene opmerking D ). Hulpmiddel om duidelijk te maken is pictogram ( fietsje ) op wegdek te schilderen in beide fietsrichtingen om de 50 m (idem Recollettenlei).

2 Kruising Geb. Vandeveldestraat : Wegdek verbeteren ( kasseien ) en zebrapaden duidelijker, zodat de fietser meer kans heeft om over te raken. Gezien er kruising met tram is blijft dit gevaarlijk ( gevaarsborden). Recollettenlei /Lindenlei: Doorknippen voor autoverkeer, bereikbaar houden voor bewoners en bezoekers via Pekelharingstraat: auto s komende uit Pekelharingstraat Rechts af enkelrichting Lindenlei naar Coupure. Links af enkelrichting Recollettenlei richting Geb.VDVeldestraat. Recollettenlei: Indien men echt voor fietsverkeer gaat dubbel richtingsfietspad aanleggen langs de rand van het water. Lindenlei: Los van vorige opmerkingen, hier kan men kant water vrij eenvoudig een dubbelrichtingsfietspad aanleggen: Bestaand grindpad fietspad maken voor fietsers richting centrum (was vroeger trouwens fietspad). Vlak daarnaast van wegdek stook van 1.20m afnemen ( paaltjes type Bijlokekaai) voor fietspad richting Coupure (straat is voldoende breed ). Stukje voetpad aanleggen thv. parkje voor Agnetebrug). St Agnetebrug: Brug alleen voor fietsers, sluit dan naadloos aan op dubbelrichtingsfietspad Lindenlei zonder autoverkeer te kruisen (richting Blaarmeersen nu vrij gevaarlijk door auto s welke fietsers die naar de brug rijden de pas afsnijden). Brug weinig gebruikt door auto s en gemakkelijk anders te doen voor auto s: Bestemming Coupure Rechts Via Hospitaalbrug Bewoners Coupure Rechts (stuk tussen Hospitaal- en Agnetebrug): levert probleempje op. Oplossing: dit stukje dubbelrichting maken voor autoverkeer. Coupure R.: Oversteek naar Bartsoenkaai: Is onoverzichtelijk en potentieel gevaarlijk: Vanuit Verlorenkost komen lijnbussen (maar ook veel auto s,ondanks verbodsteken). Auto s komende uit Bartsoenkaai hebben voorrang van rechts. Auto s Coupure Links naar verlorenkost Brede baan, daardoor hoge snelheid van autoverkeer. Bestaande schuine oversteek fietspad ( wie zegt dat dit niet mag? er zijn er verschillende in de stad!!) is te smal ; ligt op de verkeerde plaats (sluit aan op fietspad Coupure maar niet op Lindlei): en heeft tegenstrijdige aanduidingen (auto's moeten voorrang geven maar fietsers ook). Voldoende redenen om dit volledig te herinrichten,en er is geen enkel reden om niet te werken met de gedachte fietsverkeer voorrang geven : het is hier ten slotte een kruispunt

3 van twee fiets boulevards. Absoluut noodzakelijk is snelheid te remmen: kruispunt is zeer breed, en mede daardoor gevaarlijk. A.Bartsoenkaai: Vanaf begin ( drie parkeerplaatsen opofferen) of zeker vanaf Apotheekstraat dubbelrichting fietspad kant water inrichten ( type Bijlokekaai ). Bijlokekaai: Dit is de manier om het aan te pakken, maar tot in de details : Tegenstrijdige signalisatie (is het fietspad verplicht of niet). Paaltjes staan naast de witte lijn maar konden er net zo goed opstaan (15 cm winst). Aan de achteringang van de Bijlokesite is er een verzakking in het wegdek (fietspad) en bij de minste regen staat het onder water. Fietsonderdoorgang Godsshuizenlaan: Deze onderdoorgangen zijn zeer goede investeringen maar hier is probleem onderhoud: Verhoogde schuine kantsteen (zie foto) weinig comfortabel en jammer genoeg zelfs bij nieuwe realisaties nog altijd dezelfde fout (bv. (1) as Bisdomkaai /Oude Beestenmarkt bij kruisen St Jacobsnieuwstraat vb (2) jarenlang gemelde punten zoals kruisen Fr Rooseveldlaan thv J.De Bruyckerdreef, enz.). Bij elke nieuwe aanleg of verandering moet het mogelijk zijn om dergelijke fouten te vermijden. anti-sliplaag is aan het verslijten. Onderhoud (alle onderdoorgangen en fietspaden zeker in de omgeving van bomen) niet alleen in de herfst maar gans het jaar door organiseren.indien men bepaalde straten wekelijks reinigt dan moet het mogelijk zijn om eenmaal per maand in plaats van de straat het fietspad en onderdoorgangen te reinigen. Er is hier o.a. ophoping uitwerpselen van duiven. Aan de kant van de Henleykaai is het gemaaide gras ( najaar 2007) nooit verwijderd geweest. Afsluitpaaltjes moeten niet van ijzer zijn: beter is pvc. Waarom de onderdoorgangen geen aparte naam geven? vb... Henleykaai: In orde, misschien voor de voetgangers voetpad doortrekken zodat ze niet op fietspad hoeven te gaan. Noorderdoorgang:

4 Afscheiding maken t.o.v.autoverkeer (paaltjes, zie foto) zeker in begin (bocht) Het valt voor dat auto s een stukje op fietspad rijden,oorzaak is onaangepaste snelheid. Het resultaat is soms gevaarlijk ( niet vergeten ongeval Visserij) Preventief optreden a.u.b. Aansluitingen : wegwijzer naar Gent St Pieters via Koning Albertlaan. Dit is een goede en veiliger weg voor wie er niet mee inzit een klein stukje om te rijden : Centrum Gent St Pieters en terug. Neermeerskaai deel tussen Noorderdoorgang /Europabrug: In afwachting van doortrekken fietspad op de dijk ( stukje langs de Europabrug onderdoorgang ) is er sinds zomer 2007 ( realisatie onderdoorgang) een zeer gevaarlijke toestand :Fietsers moeten twee maal Meermeerskaai kruisen om aan dit fietspad te geraken. Bij rijden richting centrum komt men plots op de baan zonder bescherming (een verkeersbord veel te ver en te hoog geplaatst kan hier niets aan veranderen). Een vernieuwd wegdek maakt alleen dat het verkeer nog sneller is dan voorheen (zone 30?). Wij vertegenwoordigen de belangen van de fietsers maar houden er rekening bij dat er andere belangengroepen zijn, (zie bvb. Studie GMF over dit traject). Daarom volgende opmerkingen: Durf vooruit te denken (zie opm. onder A) dus reken op grote toename aantal fietsers. Conflicten voetgangers /fietsers voorkomen. Daarom stellen wij voor: Maak op het wegdek kant water een dubbelrichtingsfietspad (type Bijlokekaai) vanaf Noorderdoorgang tot onderdoorgang Europabrug. Geef de dijk aan de voetgangers. Nodige veranderingen wegverkeer: ev. enkelrichting organiseren. of houden zoals het is en parkeerverbod (geen directe bewoners, alleen scholen). Aansluitingen: t.h.v. Jubileumstraat : wegwijzer naar AZ Jan Palfijn. Fietspaden heraanleggen. t.h.v. Europabrug: Wegwijzer naar Station Gent St Pieters via Rijsenbergstraat. Omgekeerd aanduiding richting Blaarmeersen (van station naar Blaarmeersen via K.Fabiolalaan is de komende jaren te mijden door slechte fietspaden en werfverkeer voor project Gen St Pieters). St Denijs Westrem /Afsnee/St Martens Latem : via Snepkaai en verder. Drongen:via Blaarmeersen en verder naar spoorwegbrug Neermeerskaai deel tussen Europabrug en Aan de Bocht : Hier is minder (auto)verkeer. Toch bekijken om in te richten als fietsstraat.

5 Aan De Bocht : Geen verdere commentaar nodig bij foto, verantwoordelijke voor dit stuk?? Blaarmeersen: We nemen dit als eindpunt van de route. Hier kan best een infobord over de Leieroute geplaatst wordt (zie algemene opmerkingen D). Over fietsen in de Blaarmeersen zelf (doorgeven aan groendienst met de groeten van fietsersbond?): Wie de Blaarmeersen niet kent weet niet waar in en uit. Zeker over de interne verplaatsingen is er geen (fiets)informatie. Blaarmeersen zelf is recreatiedomein. Een intern fietsnetwerk uittekenen en bewegwijzeren met bestemmingen als Topsporthal / velodroom / camping / ligweide enzovoorts. Deze informatie moet bekend gemaakt op infoborden, o.a. aan ingangspunten. Het is recreatie domein : daarom de interne fietspaden los van wandelpaden en los van toegangswegen auto s en parkings (alleen kruisen banen). Waarom? Er is nood aan een plaats waar mensen die leren fietsen (kinderen maar ook volwassenen) dit op een rustig manier kunnen aanleren en een iets groter traject hebben dan het koertje of plaatselijke parking. In het stuk voorbij de camping richting Drongensesteenweg kan men een extra fietspad aanleggen met uit/in gang aan de noordkant. En waarom niet en doorsteek naar Bourgoyen realiseren? Voor de fietsersbond werkgroep Hoofdfietsassen en fietskaart, Hubert De Wilde.

Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur. advies 2013/24 aangaande inrichting Coupure.

Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur. advies 2013/24 aangaande inrichting Coupure. Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur advies 2013/24 aangaande inrichting Coupure. goedgekeurd tijdens de zitting van de algemene vergadering van dinsdag 10 december 2013. Toelichting De Mina-raad

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Fietsersbond Brussels Gewest Fietsersbond vzw Oude Graanmarkt 63 1000 Brussel www.fietsersbond.be 02/502.68.51 1. Inleiding De Kanaalroute maakt deel uit van het

Nadere informatie

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren.

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren. Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be Voor een veilig en leefbaar Oostende! Op zoek naar goede fietspaden

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID De Kriekelaar 05. VERDELING VAN POSTCODES Aantal respondenten: 0 (de helft van het aantal gezinnen) Figuur. KEUZE VERVOERSMIDDEL Niemand van de respondenten brengt

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Dr. E. Moreauxlaan N34

Dr. E. Moreauxlaan N34 Dr. E. Moreauxlaan N34 Vernieuwd Rapport over de vernieuwde aanleg April 2009 Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Fietspad Harold Rosherstraat. Projectdefinitie & concept 07/07/2014

Fietspad Harold Rosherstraat. Projectdefinitie & concept 07/07/2014 Fietspad Harold Rosherstraat Projectdefinitie & concept 07/07/2014 Inleiding Inleiding Ι situering Polderstad nieuwe fietstunnel Groen zuid Hoboken centrum Inleiding Ι situering nieuwe fietstunnel Inleiding

Nadere informatie

In tegenstelling tot wat de website verder suggereert, werd de lokale Fietsersbond nauwelijks betrokken bij dit dossier.

In tegenstelling tot wat de website verder suggereert, werd de lokale Fietsersbond nauwelijks betrokken bij dit dossier. Heraanleg Leenstraat Advies Fietsersbond september 2017 Achtergrond Op de website van de gemeente staat te lezen dat de veiligheid van de fietser de belangrijkste reden is voor de heraanleg van de Leenstraat:

Nadere informatie

De huidige route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg - Dendermondsesteenweg)

De huidige route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg - Dendermondsesteenweg) Intergemeentelijke fietsroute Destelbergen Gent Fietsersbond augustus 2018 De huidige route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg - Dendermondsesteenweg) De voorgestelde route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg),

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 WERKPUNTENNOTA Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 Fietsroute thv Pietje Waaspad / gemeentegrens St Niklaas - Beveren Perfecte aansluiting van de fietsroute over de gemeentegrenzen heen mits een kleine

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018 Quick-wins Fietsersbond november 2018 Inhoud 1) Fietspad aan bushalte Destelbergen Stelplaats... 2 2) Verbinding Scheldelaan-Scheldekant... 4 3) Ten Bosse ter hoogte van Laarnebaan... 5 4) Moerenakkerwegel-Laarnebaan...

Nadere informatie

Fietsstrategie voor Rotterdam

Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Het fietsgebruik in Rotterdam zit in de lift. Het aantal fietsers op een gemiddelde dag is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld van 40.000

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier.

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Zoefroute 2011 Het begon moeilijk: zoeken naar de Zoefroute via de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Je krijgt na het ingeven van de tussenpunten in Delft een rare lus bij de Achterom-straat. Uiteindelijk

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart.

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Oktober 2014 1) Stationstraat & Verbindingsstraat. Probleem/gevaar: De Stationsstraat is ter hoogte van de Verbindingsstraat erg smal. Schoolroutekaart:

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Op dinsdag 30 augustus 2016 om 14 uur fietsten schepen Watteeuw, samen met gedeputeerde Peter Hertog, de pas aangelegde onderdoorgang aan

Nadere informatie

Dr. E. Moreauxlaan N34

Dr. E. Moreauxlaan N34 Dr. E. Moreauxlaan N34 Rapport over de vernieuwde aanleg September 2008 Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

Het beste Fietsplan is een Autoplan! (?) Organiseer uw gemengd verkeer

Het beste Fietsplan is een Autoplan! (?) Organiseer uw gemengd verkeer Het beste Fietsplan is een Autoplan! (?) Organiseer uw gemengd verkeer Het beste Fietsplan is een Autoplan! (?) Mobiliteitsbeleid Gent Historische schets Tim Scheirs Mobiliteitsbedrijf Stad Gent Vanaf

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan Hoe moeten de fietstaken uitgevoerd worden? 1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan mindert snelheid en kijkt voor zich uit. kijkt om : nadert er verkeer? vertraagt of versnelt,

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=yyb9ijerdq4

https://www.youtube.com/watch?v=yyb9ijerdq4 https://www.youtube.com/watch?v=yyb9ijerdq4 1-16 november 2016 Fietsostrade Antwerpen - Lier Infomoment bewoners 16 november 2016 2-16 november 2016 AGENDA 20.00u 20.20u 20.30u 21.00u Welkomstwoord door

Nadere informatie

Lange Dijkstraat 03/03/2015

Lange Dijkstraat 03/03/2015 Lange Dijkstraat 03/03/2015 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι waarom Veilige fietsroute (kernroute) Past in vernieuwing van belangrijke assen rond en richting Spoor Noord: Halenstraat/ Viséstraat

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

TEDEWEST. 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds

TEDEWEST. 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds TEDEWEST 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds 1 Fietssnelwegen in netwerk Fietssnelwegen zijn doorgaande fietsroutes op een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur. Ze

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

2019_CVB_08401 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Neermeerskaai - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring

2019_CVB_08401 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Neermeerskaai - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 27 juni 2019 2019_CVB_08401 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Neermeerskaai - nieuwe fietsmaatregel

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN Gemeente Soest Februari 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanpassingen per voorgestelde maatregel 4 3 Ontwerptekeningen 1 Inleiding Sinds het voorjaar van

Nadere informatie

Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29

Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29 Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29 Aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde data > Dubbelrichtingsfietspaden aan beide

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

VERO voor voetgangers basisschool Pulle

VERO voor voetgangers basisschool Pulle VERO voor voetgangers basisschool Pulle 1 Stappen in groep Het vertrekpunt veilig verlaten Kloosterstraat 7 Het vertrek en eindpunt van de VERO voor voetgangers is de parking voor de school (Kloosterstraat).

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00944 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn: Afdeling Haagse regio Postbus 11638 2502 AP Den Haag Reactie op ontwerp sterroute Binnenstad/Scheveningen-Haven Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten.

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

BUND Fietspad en Parkspeeltuin

BUND Fietspad en Parkspeeltuin Stadsontwikkeling 1/44 BUND Fietspad en Parkspeeltuin Infomoment 18/10/2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden (indien relevant) ambitie concept Stadsontwikkeling

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016

Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016 Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι aanleiding slechte staat riolering verkeersveiligheid deel fietsverbinding Park Spoor Noord Sint Jansplein

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07665 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018 Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom Informatievergadering 3 oktober 2018 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Waarom werken? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op de werf

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

VERKEERSBORDEN. www.gratisrijbewijsonline.be

VERKEERSBORDEN. www.gratisrijbewijsonline.be VERKEERSBORDEN www.gratisrijbewijsonline.be GEVAARSBORDEN ALGEMEEN Zoals de naam van deze reeks het laat vermoeden, wijzen de gevaarsborden op een mogelijk gevaar. De gevaarsborden worden rechts geplaatst.

Nadere informatie

Wooldrik binnen singel

Wooldrik binnen singel Wooldrik binnen singel Vraag 1 Vraag 2 Vraag 3 a. T.h.v. containers p-plek niet doen smalle opstelstrook. b. Oversteek Heutinkstraat/Hogeland, buitenste wegdeel arceren/afkruisen. a. De parkeerplaatsen

Nadere informatie

Heraanleg ALBERTLAAN en GROOT-BRITTANNIELAAN

Heraanleg ALBERTLAAN en GROOT-BRITTANNIELAAN GROEP SWK VOORSTELLING ONTWERP 2003 Groep SWK en VVM De Lijn presenteren Heraanleg ALBERTLAAN en GROOT-BRITTANNIELAAN INHOUD OVERZICHT PRESENTATIE PARTNERS IN HET PROJECT : WIE DOET WAT IN HET PROJECT?

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Auto, fiets en brommer te gast

Auto, fiets en brommer te gast Buurtwandeling 19 mei Haarlemmerbuurt. Deelnemers: Ad Vrijhoef, gebiedsbeheerder, Albert Nanning, fotograaf, twee leden van de Ouderen Advies Raad en zes leden van stadsdorpbuurt7 Een van de wandelaars

Nadere informatie

Aanbeveling tracé snelfietsroute Arnhem-Dieren

Aanbeveling tracé snelfietsroute Arnhem-Dieren Aanbeveling tracé snelfietsroute Arnhem-Dieren De afdelingen Arnhem en Rheden-Rozendaal van de Fietsersbond doen bij deze een aanbeveling voor het tracé van de snelfietsroute Arnhem Dieren. Gezamenlijk

Nadere informatie

31/01/2019 Sint-Niklaas - Temse Fietsfondsdossier Houten Schoen / Hoogkamerstraat

31/01/2019 Sint-Niklaas - Temse Fietsfondsdossier Houten Schoen / Hoogkamerstraat 31/01/2019 Algemeen: - Opdrachtgever: Stadsbestuur Sint-Niklaas / gemeente Temse - Ontwerper: Talboom group - Projectfase: Ontwerp - Raming der werken: 3,16 milj. Euro (incl. BTW) Agenda: - Situering

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Factsheets De Liemers

Factsheets De Liemers Factsheets snelfietsroute De Liemers Informatie over De Liemers, de snelfiets route tussen Arnhem en Zevenaar. 9 factsheets met infor matie, kosten en planningen. Uitgave mei 2011 Factsheets De Liemers

Nadere informatie

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016 De Bist projectdefinitie & concept September 2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie ontwerpend onderzoek concept Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding

Nadere informatie

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind!

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! CBS De Rietzanger & OBS Ter Borch Februari/maart 2015 Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! In het jaar 2009 werd het Borchkwartier gebouwd. Al snel bleek dat beide scholen te maken hadden

Nadere informatie

Dossier Verkeersenquête 2012-2013

Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Motivatie dossier Zoals scholen in andere gemeenten in ons land, heeft ook onze school te maken met een sterk groeiend aantal leerlingen. Dit heeft als gevolg dat wij

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

Fietsveiligheid in Sliedrecht

Fietsveiligheid in Sliedrecht Fietsveiligheid in Sliedrecht Bevindingen en aanbevelingen Fietsersbond Drechtsteden 2015-08 -bb De Fietsersbond maakte een scan van de fietsveiligheid in de gemeente Sliedrecht ter ondersteuning van de

Nadere informatie

10 punten voor een Groen fietsbeleid

10 punten voor een Groen fietsbeleid 10 punten voor een Groen fietsbeleid Er rijden al veel fietsen in Leuven, maar Leuven is nog lang geen fietsstad. Het huidig stadsbestuur durft nog steeds niet voluit kiezen VOOR de fiets. De fiets wordt

Nadere informatie

BUND Fietspad en Parkspeeltuin

BUND Fietspad en Parkspeeltuin Stadsontwikkeling 1/44 BUND Fietspad en Parkspeeltuin Infomoment 18/10/2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden (indien relevant) ambitie concept Stadsontwikkeling

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag 10-3-2016 Ronde 1 Openbaar vervoer GROEP 1 Thema 1: aanbod Vraag naar groter aanbod, meer diversiteit en teveel lijnen op hetzelfde traject. Betere aansluiting

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts 2 Wat moet je doen als je als fietser de oversteekplaats nadert?

Nadere informatie

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL 51 5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG 52 5.1 Hoofdregel 53 Wanneer een openbare weg een rijbaan omvat, moet je die volgen. Dat betekent dat je niet op de gelijkgrondse bermen of op andere delen van de openbare

Nadere informatie

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1 Tafel 1, ronde 1 Voorstraat als gedeelde ruimte, want het is het beste voor voetgangers en oversteekbaarheid Binnenstadstraat, want veel ruimte voor iedereen. Past bij binnenstadkarakter Mits snelheid

Nadere informatie

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links 1 VERKEERSBORDEN Gevaarlijke bocht. Bocht naar links Gevaarlijke bocht. Bocht naar rechts Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links Gevaarlijke bocht.

Nadere informatie

Stanleystraat - Cuperusstraat Voorontwerp en concept

Stanleystraat - Cuperusstraat Voorontwerp en concept Waarom De Stanleystraat en de Cuperusstraat zijn een onderdeel van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Deze fietsostrade zorgt voor een snelle, veilige en comfortabele fietsverbinding tussen Antwerpen

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Klankbordgroep werksessie 2 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID

Klankbordgroep werksessie 2 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Klankbordgroep werksessie 2 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Doel De Middenweg-Zuid wordt heringericht in 2018, waarbij fietsers, voetgangers, busverkeer en autoverkeer een goede en veilige plek krijgen. Doel

Nadere informatie

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen.

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. 1. Het gebruik van de rotonde houdt steeds gevaren in. Er is regelmatig druk en zwaar verkeer. De snelheid van de voertuigen

Nadere informatie

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1 8 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 8. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Op dinsdagavond 18 april zijn we door het Zenderpark gefietst met een klein groepje inwoners. Hoewel het groepje klein was, zijn er veel

Nadere informatie

Spoorwerken in het kader van de stationsvernieuwing Gent-Sint-Pieters:

Spoorwerken in het kader van de stationsvernieuwing Gent-Sint-Pieters: Spoorwerken in het kader van de stationsvernieuwing Gent-Sint-Pieters: Verbreden spoorwegtalud A. Musschestraat Vernieuwen brug Krijgslaan Renoveren brug Kortrijksesteenweg Aanleg dienstpaden Kristin Berckmans

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen!

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! D66 zet in op Den Haag als 'Fietsstad van de toekomst'. En daar moet Den Haag snel mee aan de slag! D66 gaat daarom ook voor Den Haag als Fietsstad van het

Nadere informatie

2 Voorgestelde oplossingsrichtingen

2 Voorgestelde oplossingsrichtingen Pagina 104 van 156 2 Voorgestelde oplossingsrichtingen 2.1 Kruising fietspad t.h.v. de Leie (brug of tunnel) Het Vademecum fietsvoorzieningen geeft aan dat gelijkvloerse kruisingen van een fietspad met

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar Fietsactieplan - D66 Den Haag Liefde voor de fiets D66 krijgt het voor elkaar 20180222161527_447.adpro.indd 1 2/22/2018 4:15:40 PM Investeren in de fiets 1 Als fractievoorzitter en lijsttrekker heb ik

Nadere informatie