MONTAGE- VOORSCHRIFTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MONTAGE- VOORSCHRIFTEN"

Transcriptie

1 MEERWANDIGE PLATEN VOOR VERANDA & PERGOLA MONTAGE- VOORSCHRIFTEN IMATEX Sluizenstraat 83 B 2900 Schoten Tel.: 03/ Fax: 03/ info@imatex.be

2 1. KEUZE Bij het maken van een keuze zijn er verschillende criteria waarmee men rekening moet houden ISOLATIE Een gesloten veranda met woonfunctie dient zowel in de zomer als in de winter zo goed mogelijk geïsoleerd te zijn. Hier raden wij dan ook aan een 32mm-plaat te gebruiken. Zowel Plexiglas als Macrolux Athermic komen hiervoor in aanmerking. Voor een veranda zonder woonfunctie die hoofdzakelijk in de tussenseizoen, als berging of als serre wordt gebruikt, zal een 16mm-plaat ruimschoots voldoende zijn. Hiervoor zijn de Plexiglas en Macrolux platen uitermate geschikt ZONNEWERING De Plexiglas 32mm Heatstop vierwandige plaat met zonnewerende toplaag zal U in de winter een optimale koude - isolatie geven, en in de zomer zal de zonnewerende toplaag de warmte reflecteren. De Macrolux Athermic Opaal is nog gunstiger qua prijs en heeft tevens de zonnewerende toplaag. Bovendien is deze plaat slagvast en ultra-licht KLEUR U kan een keuze maken uit opaal of kleurloos. Hier zal uw persoonlijke voorkeur een doorslaggevende rol spelen. In België wordt 70 % opaal gebruikt, tegen 30 % kleurloos. In Duitsland is deze verhouding juist omgekeerd! Kleurloos geeft een beter visueel contact met de omgeving. Men zal zich minder ingesloten voelen. Hier zal de Plexiglas kwaliteit - met tussenwanden van 32mm een goede zichtbaarheid naar buiten toe bieden. De Plexiglas Alltop-plaat biedt met zijn kanalen van 64mm een nog betere zichtbaarheid. Een nadeel van een kleurloze plaat is wel dat men vrij makkelijk vervuiling, takjes, bladeren, enz,... zal zien liggen. Bij een ingesloten veranda, met naastliggende buren, is een inkijk langs boven in de veranda best mogelijk. Indien uw veranda de zon volledig binnenkrijgt, kan de oogverblinding door het té hevig licht door sommigen als nadeel aanzien worden. Kleurloos Plexiglas biedt het voordeel UV - doorlatend te zijn. Dit is bevorderlijk voor de plantengroei en eventueel zonnebaden. Opaal geeft een meer gesloten indruk van de veranda. Voordeel is hier dat eventuele vervuiling van de plaat minder opvalt. Ook zal bij opaal een gelijke verdeling van het licht een voordeel zijn. De lichtdoorlaatbaarheid kan geenszins een hinderpaal zijn bij een veranda aangebouwd aan een woning. Door de grote oppervlakte van het dak - en het binnenkomende licht door de ramen - zal U in beide gevallen ruimschoots voldoende licht genereren. Voor juiste percentages van lichtdoorlaatbaarheid verwijzen wij graag naar de productfiches van de respectievelijke platen.

3 1.4. MATERIAAL - TYPE Imatex biedt zowel Acrylaat als Polycarbonaat aan. Bij de keuze kan U best de ondervinding en kennis van de vakmensen als leidraad nemen. ACRYLAAT is de meest professionele plaat uit het gamma. Indien deze plaat op de correcte manier werd geplaatst, zal deze plaat op zeer lange termijn steeds voldoening blijven geven. Acrylaat : - is UV bestand - heeft een hard oppervlak - is een stijve plaat - heeft een vrij aanzienlijk eigen gewicht - de Plexiglas RESIST platen zijn hagelbestendig. Op een acrylaatplaat is de volle tienjarige garantie gebruikelijk. POLYCARBONAAT is natuurlijk een zeer goede materiaal, die wij echter enkel zouden aanraden ingeval er problemen zouden kunnen voorkomen. - Op plaatsen met een zeer moeilijk bereik, - bij veel versnijdingen, - bij risico op vandalisme is polycarbonaat volledig op zijn plaats. Het grote voordeel van Polycarbonaat is zijn slagvastheid : zowel tijdens het transport, plaatsing en in het begin van gebruik is deze plaat nagenoeg onbreekbaar. Sommige polycarbonaatplaten van de huidige generatie, zoals de Macrolux Athermic, beschikken eveneens over een zonnewerende laag. Door het zachtere oppervlak is polycarbonaat vatbaarder voor krassen dan acrylaat. Aangezien polycarbonaat een soepeler materiaal is dient de onderconstructie aangepast te zijn, anders zou deze kunnen doorzakken bij sneeuwbelasting FORMATEN Uw keuze zal ook deels beïnvloed worden door de afmetingen (breedte en lengte) van de platen. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze productfiches. Eventueel verzagen wij de platen op de door U opgegeven maten.

4 2. PLAATSING Indien U de richtlijnen van de fabrikanten volgt, zal U nooit enig probleem ondervinden met Uw kunststof dakbedekking. Hieronder vindt U enkele aandachtspunten die U in acht dient te nemen RICHTING De platen dient U steeds in de lengterichting / afwaterrichting te plaatsen ZAGEN De platen dienen met aangepast en scherp gereedschap gesneden te worden. Een zaag met een hoog toerental en niet gezette tanden geeft een goed resultaat. Bij gebruik van een decoupeerzaag kan U best een nieuwe zaag gebruiken waarmee nog geen ander materiaal gezaagd werd. Indien er bij het zagen tandvorming zou ontstaan, dan kan dit later oorzaak zijn van verder barsten op deze tandvorming. Wij raden aan de platen zoveel mogelijk op de standaard breedte te benutten. Indien er toch een plaat versmald dient te worden, dan is het best om aan de beide zijden van de plaat een versmalling uit te voeren, dit om spanningen te vermijden UITZETTING Gezien de vrij grote temperatuursverschillen tussen winter en zomer, dient U rekening te houden met het resp. uitzetten en krimpen van de platen. In de lengte van de plaat moet men de plaat 5mm per meter plaatlengte inkorten. Voorbeeld : bij profielen van 4 meter zal de plaatlengte slechts 398 cm mogen zijn. In de breedte dient de afstand van center tot center van de balken/profielen 20mm breder te zijn dan de plaatbreedte. Dit geldt voor de meeste aluminiumprofielen. Voorbeeld : bij een plaatbreedte van 980mm zal de hartmaat van de balken 1000mm bedragen SCHUINTE CONSTRUCTIE Om een goede afwatering en onderhoud te bevorderen, moet men er op letten dat de helling (afwatering) van het dak minimum 5 bedraagt. In praktijk komt dit overeen met 9 cm per meter. Vooral bij sneeuwbelasting kan dit zeer belangrijk zijn AFSLUITEN VAN DE PLAAT Bovenaan de plaat brengt U een aluminium zelfklevende band aan. Best is deze met een aangepast aluminium afsluitprofiel (n 1 / n 3) nog verder te beveiligen. Onderaan de plaat moeten de openingen volledig open blijven (geen alu-tape), en zal de plaat afgesloten worden met een aluminium afsluitprofiel met druiprand (n 2 / n 3). Om waterinsijpeling te voorkomen, brengt U best een zeer dunne laag zuurvrije kleurloze silicone aan op de naad, die U vervolgens afstrijkt met een natte vinger.

5 2.6. PROFIELEN Er moeten steeds aangepaste profielen gebruikt te worden. Er zijn in de handel een breed gamma goede profielen, doch ook een aantal minder aangepaste. De profielen die Imatex U aanbiedt beantwoorden volledig aan de gebruiksnormen. Volgende punten zijn zeer belangrijk bij de keuze van profielen : - De rubbers (zowel onder als boven) dienen van een aangepaste kwaliteit te zijn, en mogen geen weekmakers of chemicaliën bevatten die de plaat zouden kunnen aantasten. - De bovenzijde van de profielen moeten steeds in een licht - en warmteweerkaatsende kleur te zijn. Donkere kleuren nemen meer warmte op, zetten deze over op de plaat, en laten de plaat enkel lokaal uitzetten. Door onregelmatige uitzetting / spanning zal de plaat mettertijd haarscheurtjes gaan vertonen en mogelijk barsten. Zwarte profielen of rubbers zijn volledig af te raden. Onderaan de profielen dienen aangepaste stopplaatjes geplaatst te worden. Deze voorkomen het afschuiven van de plaat TOCHTDICHTING Er mogen nooit onaangepaste zelfklevende schuimdichtingsbanden gebruikt worden voor afdichting tussen de plaat en de onderconstructie. Voor de afdichting hebben wij een aangepast profiel uitgewerkt (tochtstrip), dat gemakkelijk aan te brengen is en een zeer goed resultaat garandeert. De aluminium lat wordt op de onderste balk gemonteerd, de EPDM dichting wordt er langs de bovenkant in gemonteerd, en zal de afstand tot de plaat afdichten NAZORG Na het plaatsen moet de Polyethyleen - beschermfolie vrij snel verwijderd worden. Zoniet zou deze te hevig aan de plaat kunnen gaan kleven SCHILDEREN De onderconstructie die naar de plaat toe gericht is dient een lichte kleur te zijn, dit om de licht- en warmteweerkaatsing te bevorderen. Eventueel kan men deze afkleven met zelfklevende aluminiumfolie. Bij het schilderen van de onderconstructie moet de verf volledig uitgehard zijn voor de platen gemonteerd worden, dit om scheikundige invloed van de verf op de plaat te beperken NO-DROP EN POLYCARBONAAT Bij Plexiglas No-Drop (kleurloos) moet de No-drop zijde naar beneden gericht worden. Bij Polycarbonaat moet de UV-beschermende toplaag naar boven gericht worden! ONDERHOUD Bij een toereikende dakhelling zijn de platen zelfreinigend en praktisch onderhoudsvrij. Indien er op sommige plaatsen toch vervuiling optreedt (bvb onder bomen), dan kan U best de platen reinigen met lauw water met wat afwasmiddel. Agressieve onderhoudsproducten zijn absoluut uit den boze!

6 3. MONTAGEPROFIELEN Er is een grote keuze aan profielen op de markt. Veel leveranciers van systemen hebben hun specifieke en aangepaste profielen voor het plaatsen van veranda s en pergola s. Het staat de installateur vrij om hierin een keuze te maken. U kan ook zowel de platen als de profielen bij IMATEX verkrijgen. Wij hebben een selectie gemaakt van twee systemen : 1. ALU - MIDDENPROFIEL/KANTPROFIEL MET PVC - KAP (Platen 10 en 16mm) 2. KLEMSETPROFIEL MET ALU - KAP (Platen 16 en 32mm) Beide systemen geven op technisch gebied de volledige garantie voor een probleemloze plaatsing. Aangezien het hier gaat om bevestigingsprofielen zijn deze niet zelfdragend en moeten bijgevolg bevestigd worden op een degelijke onderconstructie. Het eerste systeem (alu midden-en kantprofiel met PVC kap) is compatibel met zowel de 10mm als 16mm meerwandige platen, daar waar het tweede systeem (Klemset-profiel met alu kap) geschikt is voor zowel 16mm als 32mm platen ALU - MIDDEN/KANTPROFIEL MET PVC - KAP Bij een eenvoudige overkapping bieden wij een aluminium midden en kantprofiel met witte PVC - kap aan. Dit systeem biedt kwalitatief meer dan voldoening, en is een goedkopere oplossing voor een eenvoudige overkapping. * Er zijn zowel middenprofielen als kantprofielen * Eigen aan dit systeem is dat bij het onderprofiel de plaat rust op grijze rubbers die voorkomen dat de plaat bij plotse temperatuursverschillen een licht krakend geluid door het uitzetten en het krimpen van de meerwandige plaat zou maken. * Normaal wordt dit profiel gemonteerd op houten balken van minimum 60mm breedte (de breedte van het aluminium onderprofiel). * Bij het berekenen van de afstanden en tussenmaten van de profielen dient men de volgende regels in acht te nemen : 1. De plaat ligt 20mm op de zijranden van het verbindingsprofiel. Zodoende zal er bij de verbindingsprofielen tussen de platen een ruimte zijn van 20mm 2. Bij de kantprofielen rust de plaat eveneens op 20mm. Zodoende zal hier langs de zijkant 40mm over zijn. * De PVC - afdekkap kan met een houten of rubber hamer op het aluminiumprofiel geklopt worden : 1. Eerst bevestigt U enkele centimeters, 2. vervolgens houdt U de PVC - kap met een boog naar boven. Hierdoor zal de gording van de PVC zich licht vervormen, wat het plaatsen vergemakkelijkt. Bij koud weer is het aangewezen de PVC - afdekkap voor de plaatsing in een verwarmde ruimte te leggen. Hierdoor verkrijgt U een soepeler materiaal om mee te werken. Let wel dat de PVC-kap niet overdadig in het onderprofiel geklemd wordt. De kap wordt bij de 16mm-plaat geklemd onder het eerste groefje. Voor de 10mm-platen is dit onder het tweede groefje. Controleer steeds bijgesloten tekening vooraleer tot monteren over te gaan! Onderaan het profiel wordt een kleine aluminium winkelhaak geplaatst, om het naar beneden toe afschuiven van de meerwandige plaat te voorkomen. Naargelang de aard van de constructie zal dit haakje op de houten onderconstructie of op het aluminium draagprofiel bevestigd worden.

7 3.2. KLEMSETPROFIEL MET ALU - KAP Voor een beter en mooier resultaat raden wij het kwalitatief betere klemsetprofiel met alu-kap aan. Dit systeem beantwoordt aan alle eisen die gesteld worden voor het optimaal plaatsen van meerwandige platen. Alhoewel duurder dan het voorgaande systeem, maakt dit op de totaalprijs van de veranda een klein prijsverschil, en toch beschikt U dan over een beter en mooier systeem. * Het klemsetprofiel met alu-kap bestaat uit : - een onderprofiel met hoger gekartelde tussenrib, - een bovenprofiel, - een alu sier- en afdekkap, - bouten met afdichting, - 4 rubbers. * De meerwandige platen worden geklemd tussen witte rubbers, met als voordeel 1. een zeer goede waterafsluiting 2. geen hinderlijk gekraak. Het uitzetten en krimpen van de plaat gebeurt geruisloos in de rubbers. * De alu sier- en afdekkap, verkrijgbaar in het wit (RAL 9010), bruin (RAL 8019) of zilver (RAL 9006) gelakt aluminium, geeft aan het geheel een luxueuze afwerking. * Het klemsetprofiel met alu-kap wordt zowel als verbindingsprofiel en als zijprofiel gebruikt. Bij gebruik als zijprofiel wordt het plaatdikteverschil aan de buitenzijde opgevuld met een vullat aangepast aan de plaatdikte (16 of 32mm). * De balken van de dragende onderconstructie moeten minstens een breedte hebben van 60mm. * Bij het berekenen van de afstanden en tussenmaten moet men de volgende regels in acht nemen : 1. De plaat ligt 20mm op de zijkanten van het profiel. 2. Bij de verbindingsprofielen is er dus een tussenruimte van 20mm tussen de platen.. 3. Bij de zijprofielen ligt de plaat eveneens 20mm op het profiel: hier zal men 40mm over hebben. * Montage : 1. De onderprofielen met hoger gekartelde tussenrib worden d.m.v. vijzen op de onderconstructie bevestigd. Om de 25 cm wordt het telkens langs de andere zijde een vijs gevezen. 2. Vervolgens steekt U de witte rubbers met het kleine lipje naar buiten toe in de gordingen van het onderprofiel. Hierna kunnen de meerwandige platen op de onderprofielen gelegd worden. 3. Het bovenprofiel wordt op voorhand om de 20 à 25 cm centraal doorboord met een 6,5 of 7mm metaalboor. Dan plaatst U de witte rubbers, net zoals bij de onderprofielen en legt U het bovenprofiel op de platen. Met de bijgeleverde bevestigingsbouten met dichtingsringen wordt het bovenprofiel dan op het geheel gevezen. 4. Onderaan de profielen wordt dan het zwart afsluitplaatje gevezen met de bijgeleverde parkervijs. 5. Tenslotte kan dan de alu afdekkap -in de door U gekozen kleur - met lichte druk op het geheel geplaatst worden ALU MUURPROFIEL MET AFDEKRUBBER Voor de afdichting tegen de bovenmuur bieden wij een aangepast muurprofiel met afdekrubber aan. De witte afdekrubber geeft een overkapping van 11 cm. Het alu muurprofiel met afdekrubber wordt met vijzen vastgeschroefd in de muur en vervolgens langs de bovenzijde aangespoten met silicone.

8 KAP-KLEMPROFIEL 16mm 32mm 1 Aluminium bovenprofiel; naturel 2 Aluminium onderprofiel; naturel 3 Zelftappende bout; roestvrij staal. Met waterdichte dichtingsring 4 Opklikbare aluminium bovenkap: - Zilver geanodiseerd - Wit gepoederlakt - Bruin gepoederlakt - Naturel 5 Wit rubber profiel, lichtweerkaatsend, geschikt voor acryl 6 Vullat

9 OPKLIKBARE WITTE PVC-KAP MET 16mm-PLATEN KANTPROFIEL LINKS MIDDENPROFIEL KANTPROFIEL RECHTS MET 10mm-PLATEN KANTPROFIEL LINKS MIDDENPROFIEL KANTPROFIEL RECHTS

10 MUURPROFIEL

11 NOOIT : NOOIT de meerwandige platen doorboren en/of vastvijzen! NOOIT in de stegen silicone-kit aanbrengen! NOOIT alcoholhoudende onderhoudsprodukten gebruiken! NOOIT insectensprays, impregneermiddelen e.d. gebruiken! NOOIT rechtstreeks op de platen treden! Steeds een plank over de profielen leggen NOOIT vlak onder de plaat elektrische leidingen aanbrengen! Indien U onze richtlijnen hebt opgevolgd, zal U nooit enig probleem ondervinden met uw veranda. Wij staan steeds te uwer beschikking om U met raad bij te staan. Onze specialisatie in kunststoffen en onze jarenlange ondervinding met meerwandige platen staan borg voor een goede keuze in kwaliteit van producten en de begeleiding van onze klanten. In ieder geval is de tienjarige garantie van de fabrikanten geldig ingeval de platen materiaalfouten mochten vertonen. Wij aanzien dit als onze plicht in dit geval als bemiddelaar op te treden. Nochtans heeft de ondervinding ons geleerd dat beroep op garantie slechts uiterst zelden voorkomt.

12 NOTITIES Sluizenstraat SCHOTEN Tel: 03/

BOUWINSTRUCTIES DAKOPBOUW

BOUWINSTRUCTIES DAKOPBOUW BOUWINSTRUCTIES DAKOPBOUW 123polycarbonaat.nl bouwinstructies dakopbouw pagina 1 Productinhoud Polycarbonaat platen Muurprofiel Zijprofielen Tussenprofielen Afsluitprofielen Afdekrubber voor muur- en zijprofiel

Nadere informatie

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Stappenplan voor Lariks Douglas houten aanbouw met Polycarbonaatplaten dak. Product: https://gadero.nl/aanbouw-veranda-hout-met-helder-polycarbonaat/

Nadere informatie

Polycarbonaat platen. Inclusief profielen en montagehandleiding

Polycarbonaat platen. Inclusief profielen en montagehandleiding Polycarbonaat platen Inclusief profielen en montagehandleiding Polycarbonaat 16 mm X-wall vlak Marlon st 2500/16 X-wall Marlon st 2500/16 X-wall is een veelzijdig product met vele toepassingen. Het wordt

Nadere informatie

POLYCARBONAAT KANAALPLATEN

POLYCARBONAAT KANAALPLATEN Algemene informatie Polycarbonaat Kanaalplaten (dakplaten) Polycarbonaat Kanaalplaten of ook wel Lexan Tunnelplaten genoemd worden toegepast als overkapping ten behoeve van een nieuwe carport, terrasoverkapping,

Nadere informatie

Frank Treuren BV. Daken voor Serres en pergola's. Meerwandige polycarbonaat platen en toebehoren. Voor prijzen en info: www.franktreuren.

Frank Treuren BV. Daken voor Serres en pergola's. Meerwandige polycarbonaat platen en toebehoren. Voor prijzen en info: www.franktreuren. Frank Treuren BV Daken voor Serres en pergola's Meerwandige polycarbonaat platen en toebehoren. November 2012 Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl Serre platen Hiervoor worden meerwandige polycarbonaatplaten

Nadere informatie

ALWO Thermoprofiel 55

ALWO Thermoprofiel 55 ALWO Thermoprofiel Thermisch onderbroken profielsysteem met toebehoren voor de montage van vlakke platen, kanaalplaten en isolatieglas (6 tot ) op metalen en houten onderconstructies 0 Leveringsprograa

Nadere informatie

ALWO Thermoprofiel 55 16/5-TH OTTO WOLFF

ALWO Thermoprofiel 55 16/5-TH OTTO WOLFF OTTO WOLFF A Pergola s/carports B Veranda s C Verluchtingssystemen D Balkonbeglazing E Industriële beglazing F Toebehoren G Beglazingsmateriaal ALWO Thermoprofiel 55 Thermisch onderbroken profielsysteem

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf transparante bouwplaten

Zo plaatst u zelf transparante bouwplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf transparante bouwplaten Overzicht assortiment Verwerkingsrichtlijnen Transparante bouwplaten Algemeen In deze folder laten we u zien wat u allemaal kunt doen met transparante

Nadere informatie

KLUSWIJZER. Kunststof vlakke platen. In enkele stappen eenvoudig vlakke platen monteren

KLUSWIJZER. Kunststof vlakke platen. In enkele stappen eenvoudig vlakke platen monteren KLUSWIJZER Kunststof vlakke platen In enkele stappen eenvoudig vlakke platen monteren Kunststof vlakke platen Algemeen PMMA acrylaat platen Polystyreen platen Massieve polycarbonaat platen Dubbelwandige

Nadere informatie

Kanaalplaten + profielen Verandadak Saba Polycarbonaat 16 mm Breedte 4,10 m Lengte 4,50 m Opaal wit

Kanaalplaten + profielen Verandadak Saba Polycarbonaat 16 mm Breedte 4,10 m Lengte 4,50 m Opaal wit Kanaalplaten + profielen Verandadak Saba Polycarbonaat 16 mm Breedte 4,10 m Lengte 4,50 m Opaal wit Artikelnr.: 70075DUWO4045 Link webshop: https://www.hmg-benelux-shop.com/kanaalplaten-profielen-verandadak-saba-polycarbonaat-16-mm-breedte-410-mlengte-450-m-opaal-wit-70075duwo4045.html

Nadere informatie

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding Assemblage- en montagehandleiding * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen normale gootkap Installatie instructies De nummer één veranda specialist in Nederland Goot profiel 100% Kwaliteits garantie Het hele jaar droog onder een aluminium

Nadere informatie

Handleiding. Vogelsuper. Pagina 1

Handleiding. Vogelsuper. Pagina 1 Pagina 1 Wil je een terrasoverkapping dan ben je op juist adres. De overkapping bestaat uit een houten onderbouw met daarop aluminium rails waarin de platen liggen. De platen zijn 16mm X structuur die

Nadere informatie

Lichtdoorlatende kanaalplaten Productoverzicht Voor de overkapping van uw terras, car port, pergola of deuringang

Lichtdoorlatende kanaalplaten Productoverzicht Voor de overkapping van uw terras, car port, pergola of deuringang Lichtdoorlatende kanaalplaten Productoverzicht Voor de overkapping van uw terras, car port, of deuringang RESIST Dubbelwandige kanaalplaten ROBUUSTE RESIST Vierwandige kanaalplaten WELDADIGE HEATSTOP zonwerend

Nadere informatie

* Indien het dak een verloop heeft van 6, is het verval 10,5 cm per meter. * Indien het dak een verloop heeft van 10, is het verval 17,5 cm per meter.

* Indien het dak een verloop heeft van 6, is het verval 10,5 cm per meter. * Indien het dak een verloop heeft van 10, is het verval 17,5 cm per meter. Tips bij het plaatsen van een veranda/overkapping. Plaatsen van de muurplaat (A.103) We beginnen met het plaatsen van de muurplaat tegen de gevel van de woning. Om de juiste hoogte te kennen moet je de

Nadere informatie

Kanaalplaten + profielen Verandadak Aruba Polycarbonaat 16 mm Breedte 3,13 m Lengte 2,00 m Brons

Kanaalplaten + profielen Verandadak Aruba Polycarbonaat 16 mm Breedte 3,13 m Lengte 2,00 m Brons Kanaalplaten + profielen Verandadak Aruba Polycarbonaat 16 mm Breedte 3,13 m Lengte 2,00 m Brons Artikelnr.: 70075ZSB3020 Link webshop: https://www.hmg-benelux-shop.com/kanaalplaten-profielen-verandadak-aruba-polycarbonaat-16-mm-breedte-313-mlengte-200-m-brons-70075zsb3020.html

Nadere informatie

Talen Polycarbonaat. Dakenopbouw uitleg. www.talen-polycarbonaat.nl

Talen Polycarbonaat. Dakenopbouw uitleg. www.talen-polycarbonaat.nl Talen Polycarbonaat Dakenopbouw uitleg 2015 www.talen-polycarbonaat.nl 1 Wil je een terrasoverkapping dan ben je op het juiste adres. Het bestaat uit een houten onderbouw. met daarop aluminium rails waar

Nadere informatie

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen van de profielen, tijdens

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES

PLAATSINGSINSTRUCTIES 1/8 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw De gevelpanelen kunnen gebruikt worden

Nadere informatie

Frank Treuren BV Burg. Sloblaan AC Meerkerk tel: fax:

Frank Treuren BV Burg. Sloblaan AC Meerkerk tel: fax: Frank Treuren BV tel: 0183 35 18 89 fax: 0183 35 11 91 Golfplaten uit hard PVC Leveringsprogramma van PVC licht doorlatende golfplaten Profiel Totale breedte mm Nuttige breedte mm Dikte mm 1100 1050 1.1

Nadere informatie

* * A T T E N T I E * *

* * A T T E N T I E * * Assemblage van Stanza Terrasoverkapping * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die

Nadere informatie

XXL Easy en XXL Profi Polycarbonaat Kanaalplaten dak

XXL Easy en XXL Profi Polycarbonaat Kanaalplaten dak XXL Easy en XXL Profi Polycarbonaat Kanaalplaten dak 1. Het Polycarbonaat Kanaalplaten dak dient te worden gemonteerd op een degelijke constructie. Het belangrijkste hierbij is dat de h.o.h. afstand tussen

Nadere informatie

Plaatsing tips bij het bouwen van een houten veranda / terrasoverkapping.

Plaatsing tips bij het bouwen van een houten veranda / terrasoverkapping. Plaatsing tips bij het bouwen van een houten veranda / terrasoverkapping. 1 Plaatsingstips bij het maken van een terrasoverkapping. Dit is enkel een voorbeeld. U bent natuurlijk vrij om een eigen ontwerp

Nadere informatie

Lichtdoorlatende golfplaten Productoverzicht

Lichtdoorlatende golfplaten Productoverzicht Lichtdoorlatende golfplaten Productoverzicht PLEXIGLAS RESIST Golfplaten acrylaat slagvast ROBUUSTE PLEXIGLAS HEATSTOP Golfplaten acrylaat zonwerend OWOCRYL -SZ Golfplaten acrylaat BREUKVASTE OWOMAK Golfplaten

Nadere informatie

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor Sunstock Holland Assemblagehandleiding Castor Inhoud Handleiding Castor 3 Algemene informatie Castor 4 Assemblage-instructie Castor 9 Assemblage-instructie Castor, spie afdichting (optioneel) 1 Attentie:

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het overzicht op de volgende

Nadere informatie

Materials Services Plastics Nederland. Montage handleiding. ALWO profielsysteem. Alwo Thermo Alwo Vario

Materials Services Plastics Nederland. Montage handleiding. ALWO profielsysteem. Alwo Thermo Alwo Vario Materials Services Plastics Nederland Montage handleiding ALWO profielsysteem Alwo Thermo Alwo Vario Voor het maken van carports, balkons, terrassen, pergola s en veranda s op houten of stalen onderconstructie

Nadere informatie

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL)

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het

Nadere informatie

Montageplan, vrijstaande carport.

Montageplan, vrijstaande carport. Montageplan, vrijstaande carport. - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen

Nadere informatie

Novoclear. meerwandige polycarbonaat-kanaalplaten

Novoclear. meerwandige polycarbonaat-kanaalplaten Novoclear meerwandige polycarbonaat-kanaalplaten Van Boven: Meer dan 65 jaar toonaangevend in kunststoffen Ons bedrijf is de oudste, nog zelfstandige producent van glasvezelsterkte polyester (thermohardende)

Nadere informatie

PROFAL PLUS profielen - Plaatsingsvoorschriften

PROFAL PLUS profielen - Plaatsingsvoorschriften beglazing n gevel n interieur PROFAL PLUS profielen - Plaatsingsvoorschriften 1. De verschillende plaatmaterialen Er bestaan twee hoofdgroepen meerwandige kunststofplaten: n uit Acrylaat-grondstof en n

Nadere informatie

Materials Services Plastics Nederland OWOTAN. Golfplaten in. staal & aluminium

Materials Services Plastics Nederland OWOTAN. Golfplaten in. staal & aluminium Materials Services Plastics Nederland OWOTAN Golfplaten in staal & aluminium OWOTAN Staalplaat in golfprofiel 20/80 Montagerichtlijnen Materiaal Owotan platen kunnen met het volgende materiaal worden bewerkt:

Nadere informatie

Daksystemen. Aluminium profielen Polycarbonaat beglazing

Daksystemen. Aluminium profielen Polycarbonaat beglazing Daksystemen Aluminium profielen Polycarbonaat beglazing Daksystemen Pext heeft een zeer uitgebreid assortiment aluminium profielen en aluminium profielsystemen voor de montage van diverse soorten beglazing,

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige tool

Nadere informatie

ALWO -Varioprofiel 16/8. Profielsystemen met toebehoren voor de montage van kanaalplaten (8 tot 16 mm) op metalen en houten onderconstructies

ALWO -Varioprofiel 16/8. Profielsystemen met toebehoren voor de montage van kanaalplaten (8 tot 16 mm) op metalen en houten onderconstructies ALWO -Varioprofiel 16/8 Profielsysteen et toebehoren voor de ontage van kanaalplaten (8 tot 16 ) op etalen en houten onderconstructies ALWO - VARIOPROFIEL Voor de ontage van kanaalplaten et dikte 8, 10

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Topline Terrasoverkapping

Nadere informatie

a. Profielenoverzicht

a. Profielenoverzicht II. GEVELBEKLEDING a. Profielenoverzicht BELFACE Belface is de merknaam voor een uiterst kwalitatief gevelconcept. Deze voorgehangen, verluchte façade combineert een milieuvriendelijk karakter met een

Nadere informatie

)

) Montage handleiding polycarbonaat lichtstraten type C300 H. Hardeman B.V. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------1) Begin

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP *meegeleverd, **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie

Nadere informatie

Montage handleiding Veranda

Montage handleiding Veranda Montage handleiding Veranda Productinhoud 123polycarbonaat - van Doornik Trading v.o.f. - Montage handleiding Veranda - Versie 1, 4 december 2018 2 Overzichtsafbeelding 123polycarbonaat - van Doornik Trading

Nadere informatie

Terrasoverkappingen. Montagehandleiding Nebbiolo

Terrasoverkappingen. Montagehandleiding Nebbiolo Montagehandleiding Nebbiolo Inhoud pakket Goot en wandprofiel pakket Tussenliggers naar rato 2 zijliggers Staanders Bevestiging materialen Sileconen kit Afwerkkappen gootprofiel Pagina 1 van 8 De montage

Nadere informatie

Lichtdoorlatende golfplaten Productoverzicht

Lichtdoorlatende golfplaten Productoverzicht Lichtdoorlatende golfplaten Productoverzicht PLEXIGLAS RESIST Golfplaten acrylaat slagvast ROBUUSTE PLEXIGLAS HEATSTOP Golfplaten acrylaat zonwerend OWOCRYL -SZ Golfplaten acrylaat BREUKVASTE OWOMAK Golfplaten

Nadere informatie

DAKPROFIELEN GEBRUIKSAANWIJZINGEN

DAKPROFIELEN GEBRUIKSAANWIJZINGEN GEBRUIKSAANWIJZINGEN BEHANDELING Draag bij voorkeur de platen één voor één met twee personen. Platen tot 10m lengte kunnen gelost worden met een vorkheftruck. Platen vanaf 10m moeten gelost worden met

Nadere informatie

Montage handleiding. Overkapping. montagehandleiding overkapping - www.aluprotect.nl Tel.: 0528-241258 / Fax.: 0528-241845

Montage handleiding. Overkapping. montagehandleiding overkapping - www.aluprotect.nl Tel.: 0528-241258 / Fax.: 0528-241845 Montage handleiding Overkapping montagehandleiding overkapping - www.aluprotect.nl Tel.: 0528-241258 / Fax.: 0528-241845 Blz.1/21 Inleiding Gefeliciteerd met de aanschaf van uw terrasoverkapping! Alvorens

Nadere informatie

Fastlock Multi Montagehandleiding

Fastlock Multi Montagehandleiding Fastlock Multi Montagehandleiding 1 Fastlock Multi Laat het licht naar binnen en houdt de warmte vast Fastlock Multi is een meerwandig systeem dat uitermate geschikt is voor verwarmde, afgesloten ruimtes

Nadere informatie

Verkoopprijslijst Basic-Line V Basic-Line 30-serie. De algemene voorwaarden van Pext zijn van toepassing.

Verkoopprijslijst Basic-Line V Basic-Line 30-serie. De algemene voorwaarden van Pext zijn van toepassing. Basic-Line 30-serie De algemene voorwaarden van Pext zijn van toepassing. ..... Pext heeft een zeer uitgebreid assortiment aluminium profielen en aluminium profielsystemen voor de montage van diverse soorten

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

NOVOCLEAR enkelwandige Polycarbonaatplaten

NOVOCLEAR enkelwandige Polycarbonaatplaten NOVOCLEAR enkelwandige Polycarbonaatplaten van b oven K U N S T S T O F F E N NOVOCLEAR Polycarbonaat profiel-, en vlakke platen Novoclear Polycarbonaat platen worden toegepast in zowel de bouw, de agrarische,

Nadere informatie

Deel 01 : een raam plaatsen

Deel 01 : een raam plaatsen Bekijk ook de instructie video's op www.raamwinkel.be pagina 1 1. trek de beschermfolie van de buitenkant van het raam Tip: verwijder de rest van de folie pas op het einde, zo vermijd je beschadigingen

Nadere informatie

Zie pagina F16 voor de prijs van complete daken.

Zie pagina F16 voor de prijs van complete daken. OP AFLOPENDE BALKEN - systeem 320/261 F13 Systeem 320-261 montage op min. 60 mm brede balken Systeem 320-261 Systeem 320/261 is vergelijkbaar met 226-261, maar heeft een gladde aluminium afdeklijst voor

Nadere informatie

Zie pagina F12 voor de prijs van complete daken.

Zie pagina F12 voor de prijs van complete daken. OP AFLOPENDE BALKEN - systeem 226/261 F9 Systeem 226-261 montage op min. 60 mm brede balken Systeem 226-261 Dit is een van onze meest verkochte basisprofielen. Profiel 226 heeft een mooie vorm. Zie ook

Nadere informatie

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Tussen de Dagkanten

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Tussen de Dagkanten MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Tussen de Dagkanten AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Capella Terrasoverkapping algemene info

Capella Terrasoverkapping algemene info Capella algemene info * * A T T E N T I E * * Sun Stock Holland kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit

Nadere informatie

Montagehandleiding. Kozijnen-inkoop.nl B.V. MONTAGEHANDLEIDING TERRASOVERKAPPING PRESTIGE

Montagehandleiding. Kozijnen-inkoop.nl B.V. MONTAGEHANDLEIDING TERRASOVERKAPPING PRESTIGE Montagehandleiding Terrasoverkapping Prestige Kozijnen-inkoop.nl B.V. MONTAGEHANDLEIDING TERRASOVERKAPPING PRESTIGE 1 Gefeliciteerd met je terrasoverkapping! Voordat je kunt gaan genieten van je nieuwe

Nadere informatie

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje.

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje. MONTAGEHANDLEIDING Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen, normale gootkap 1 2 3 Breng de siliconenkit aan op de randen van het gootprofiel die met rood zijn aangegeven. Schroef de zijplaat van de

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Ecoline Terrasoverkapping

Nadere informatie

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping bouwmaterialen Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Producteigenschappen Montagehandleiding Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Met een terrasoverkapping van Bruynzeel Home Products kunt u

Nadere informatie

NIEUW! THERMISCH ONDERBROKEN PROFIELEN. NovaClick 1040 LICHTBOUWPANELEN EEN WIND - EN WATERDICHT KUNSTSTOF BEGLAZINGSSYSTEEM

NIEUW! THERMISCH ONDERBROKEN PROFIELEN. NovaClick 1040 LICHTBOUWPANELEN EEN WIND - EN WATERDICHT KUNSTSTOF BEGLAZINGSSYSTEEM NIEUW! THERMISCH ONDERBROKEN PROFIELEN NovaClick 1040 LICHTBOUWPANELEN EEN WIND - EN WATERDICHT KUNSTSTOF BEGLAZINGSSYSTEEM PROJECTBOUW NovaClick 1040 lichtbouwpanelen Een wind - en waterdicht kunststof

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Golfplaten & Golfrollen Lichtdoorlatend & niet-lichtdoorlatend

Golfplaten & Golfrollen Lichtdoorlatend & niet-lichtdoorlatend Golfplaten & Golfrollen Lichtdoorlatend & niet-lichtdoorlatend ThyssenKrupp Stokvis Plastics 2 OWOLUX en OWOLUX High Impact Golfplaten PVC OWOLUX PVC golfplaten - Standaard OWOLUX PVC golfplaten hebben

Nadere informatie

Montagehandleiding terrasoverkappingen

Montagehandleiding terrasoverkappingen Montagehandleiding terrasoverkappingen Benodigde gereedschappen Hamer Rolmaat Waterpas Winkelhaak Stanleymes Stap 1: Indien breedte inkorten Stap 2: Indien breedte inkorten Stap 3: Indien breedte inkorten

Nadere informatie

Installatiegids aluminium onderstructuur voor de Neofibra terrasplanken

Installatiegids aluminium onderstructuur voor de Neofibra terrasplanken Installatiegids aluminium onderstructuur voor de Neofibra terrasplanken Proficiat met de aankoop van uw aluminium onderstructuur voor de Neofibra terrasplanken. Het is van vitaal belang om de onderstaande

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING 1 PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING Aangezien de Duofuse houtcomposiet omheining duurzamer is dan houten of betonnen omheiningen, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten

Nadere informatie

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Voor de Dagkanten

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Voor de Dagkanten MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Voor de Dagkanten AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

V905 - Iseo. Montagehandleiding (2)

V905 - Iseo. Montagehandleiding (2) V90 - Iseo 1039-101029(2) Overzicht van de onderdelen 1 6 1 2 3 4 B D C 22 23 19 20 21 19 18 19 24 10 2 19 11 12 13 B 14 1 C 16 2 4 9 7 8 17 Overzicht van de onderdelen 1. Muurprofiel 2. Muurrubber 3.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Prijslijsten XL QuickCover XL AluCover XL WindStop. Montage handleiding XL QuickCover. Leveringsvoorwaarden en garantie

INHOUDSOPGAVE. Prijslijsten XL QuickCover XL AluCover XL WindStop. Montage handleiding XL QuickCover. Leveringsvoorwaarden en garantie INHOUDSOPGAVE Overkappingssystemen en toebehoren XL QuickCover, ongeïsoleerd aluminium verandadak met vaste dakhelling. XL AluCover, variabele dakhelling, aluminium overkappingssysteem. XL Verlichtingsopties

Nadere informatie

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot.

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot. . Montage handleiding In deze handleiding staat stap voor stap omschreven hoe u een veranda zelf kunt opbouwen. Indien er vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met één van onze medewerkers. +316

Nadere informatie

Catalogus Carport AutoSkûle

Catalogus Carport AutoSkûle Catalogus Carport AutoSkûle Inhoudsopgave Flyer Algemene informatie CE certificaat Voorblad tekening Maattabel Exploded view Assemblage handleiding Montage handleiding Constructieve onderdelen met statische

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

Nordic BRISBANE Pavilion

Nordic BRISBANE Pavilion Nordic BRISBANE Pavilion De Brisbane Al onze Nordic paviljoenen hebben één ding gemeen. De goot is een dragend onderdeel van de constructie en wordt niet met bouten vastgezet, zoals dat bij alle andere

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Type 12 (300 mm) Type 16 (400 mm) Type 21 (530 mm) Installatie instructie of accessoires. Pagina 1 of accessoires. Pagina 2 Onderdelen standaardset 12 (300 mm), 16 (400 mm) en 21 (530 mm) Polyester met

Nadere informatie

Zie pagina F20 voor de prijs van complete daken.

Zie pagina F20 voor de prijs van complete daken. OP DWARSBALKEN - 1,4 m vrijdragend - 226/227 F17 Systeem 226-227 montage op dwarsbalken Systeem 226-227 (afgebeeld) en 320-227; pag. F21. Deze combinatie van een aluminium onder- en bovenprofiel is tot

Nadere informatie

Carport met houten dak

Carport met houten dak Carport 300 x 500 Afmetingen: 300cm x 500cm x 251cm Carport met houten dak Voordat u aan de opbouw van uw carport begint, lees dan eerst aandachtig deze handleiding. Dit om problemen te voorkomen, en om

Nadere informatie

POLYCLIP AG.PLASTICS. modulaire gevelpanelen uit meerwandig polycarbonaat

POLYCLIP AG.PLASTICS. modulaire gevelpanelen uit meerwandig polycarbonaat POLYCLIP AG.PLASTICS modulaire gevelpanelen uit meerwandig polycarbonaat 2.7 MODULAIRE GEVELPANELEN UIT MEERWANDIG POLYCARBONAAT Polyclip 3P Polyclip 5PX Polyclip 9P CONTROLE EN KEURINGSASPECTEN Polyclip

Nadere informatie

Fastlock Uni Montagehandleiding

Fastlock Uni Montagehandleiding Fastlock Uni Montagehandleiding 1 Fastlock Uni Robuust en sterk Fastlock Uni is een enkelwandig systeem en uitermate geschikt voor carports, terrassen en pergola s. Heldere of witte variant Een Fastlock

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE LAMELLENAFSLUITING

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE LAMELLENAFSLUITING 1 PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE LAMELLENAFSLUITING Aangezien de Duofuse houtcomposiet lamellenafsluiting veel duurzamer is dan houten afsluitingen, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te

Nadere informatie

NAUTRACOM BV. Inleiding. http://www.nautracom.com/printen_pdf.htm

NAUTRACOM BV. Inleiding. http://www.nautracom.com/printen_pdf.htm pagina 1 van 9 NAUTRACOM BV Op deze bladzijde onze montage handleiding van de Stanacol Aluminium & Stalen Dakpanplaten. Hierdoor hopen wij (veel gemaakte) fouten tijdens de montage te voorkomen. Ook voor

Nadere informatie

Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen.

Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen. 3.6 Doorvoeren 3.6.1 Doorvoeren Algemeen Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen. Iedere dakdoorvoer kan worden ingewerkt met één van de

Nadere informatie

1/12 L 330 M/R L 500 M/R L 750 M/R

1/12 L 330 M/R L 500 M/R L 750 M/R 1/12 LAMELLENWAND L33 / L50 / L75 MONTAGEHANDLEIDING L 330 M/R L 500 M/R L 750 M/R 2/12 Stap 1 Zaag de versterkingsprofielen P7004710 (L330R) / P7005310 (L500R/L750R) of de draagprofielen P7003610 (L330M/L500M/L750M)

Nadere informatie

Montage handleiding O-W

Montage handleiding O-W Montage handleiding O-W 1. Onderdelen 1.1 Direct op het dak 1.2 Grondprofielen op tegels 4 3 1 5 2 1 O-W montagedriehoek 4 Klemmen 2 Grondprofiel 5 Ballast houder 3 PV-module 2. Plaatsen van bescherming

Nadere informatie

kluswijzer Golfplaten in 5 stappen een golfplaat plaatsen

kluswijzer Golfplaten in 5 stappen een golfplaat plaatsen kluswijzer Golfplaten in 5 stappen een golfplaat plaatsen Golfplaten Algemeen Programma Montage Belangrijke aandachtspunten Algemeen Op een tuinhuisje, schuurtje, carport, houtopslagplaats, hondenhok en

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Neem de tijd om deze opbouwbeschrijving rustig helemaal door te lezen. U krijgt dan alvast een idee waarvoor de geleverde materialen bedoeld

Nadere informatie

Holz Plus. Houten ramen beschermen tegen weer en wind. Profielsysteem voor houten ramen

Holz Plus. Houten ramen beschermen tegen weer en wind. Profielsysteem voor houten ramen Profielsysteem voor houten ramen Houten ramen beschermen tegen weer en wind Volledige bescherming tegen weer en wind Gemakkelijke, snelle clipsmontage Passend voor houten ramen volgens DIN 68 121 Individuele

Nadere informatie

2 Plaatsen van de bescherming

2 Plaatsen van de bescherming Montagevoorschriften SolarTop 1 Onderdelen 2 Plaatsen van de bescherming 2.1 Met grondprofielen direct op het dak: Plaats rubber onder de grondprofielen. Afwatering N-Z: Plaats rubber over de volledige

Nadere informatie

Beschrijving. Draagstructuur De draagstructuur wordt gerealiseerd met profielen van geëxtrudeerd aluminium AlMgSi 0,5 F 22.

Beschrijving. Draagstructuur De draagstructuur wordt gerealiseerd met profielen van geëxtrudeerd aluminium AlMgSi 0,5 F 22. Beschrijving Veranda WICSUN Het verandasysteem WICSUN van WICONA is een aluminium profielsysteem met thermische onderbreking voor de constructie van rechthoekige en piramidale verandadaken. Draagstructuur

Nadere informatie

Ventilatie oplossingen

Ventilatie oplossingen Ventilatie oplossingen Hillegersbergsche Gevelproducten is constant op zoek naar verbeteringen in de bouw, met name als het om de gevel gaat! Gezien het feit dat er bij vliesgevels nog steeds veel problemen

Nadere informatie

G-kit Bonanza. Opbouw instructies - leeg. Versie: NL

G-kit Bonanza. Opbouw instructies - leeg. Versie: NL G-kit Bonanza Opbouw instructies - leeg Versie: NL2014 04 G-kit Bonanza: Algemeen: De G-kit behuizing is een robuuste kast voor het opbergen van huishoudelijk materiaal, kleding of gereedschap. De kast

Nadere informatie

Terrasoverkappingen. Montagehandleiding Deponti terrasoverkapping. Pagina 1 van 21

Terrasoverkappingen. Montagehandleiding Deponti terrasoverkapping. Pagina 1 van 21 Terrasoverkappingen Montagehandleiding Deponti terrasoverkapping Pagina 1 van 21 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Deponti terrasoverkapping! Alvorens u van uw terrasoverkapping kunt gaan genieten dient

Nadere informatie

Voorafgaand aan de installatie:

Voorafgaand aan de installatie: Gefeliciteerd met de aankoop van uw Neodeck terras! Daar Neodeck een vrij nieuw product is en toch specifieke montagerichtlijnen vereist, vindt u hieronder alle nodige info : Voorafgaand aan de installatie:

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

DucoGrille Close 105. Dagmaat breedte Speling boven. Dagmaat breedte= breedte DGC *speling 5mm. Dagmaat hoogte

DucoGrille Close 105. Dagmaat breedte Speling boven. Dagmaat breedte= breedte DGC *speling 5mm. Dagmaat hoogte 1. Dagmaat breedte Speling boven Dagmaat breedte= breedte DGC 105+ 2*speling 5mm Dagmaat hoogte= hoogte DGC 105 + speling onder 5mm + speling boven afhankelijk van stap Dagmaat hoogte is verkrijgbaar in

Nadere informatie

Montagehandleiding Carport

Montagehandleiding Carport Montagehandleiding Carport Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw Carport. Deze handleiding beschrijft stap voor stap hoe u uw Carport kunt monteren. Wij wensen u veel plezier toe. Haal de materialen

Nadere informatie

Lichtdoorlatende Golfplaten

Lichtdoorlatende Golfplaten Lichtdoorlatende Golfplaten Eenvoudig te monteren Glashelder en Opaal Dubbelwandig en enkelwandig Ruime toepassingsmogelijkheden Frank Treuren BV Voor prijzen en info: Meerkerk T 0183-351889 Inhoudsopgave

Nadere informatie

CUSTAFER. Kerkstraat 47 (B) 3630 Maasmechelen POORTEN AANHANGWAGENS CARPORTS OVERKAPPINGEN. Montagehandleiding Carport

CUSTAFER. Kerkstraat 47 (B) 3630 Maasmechelen POORTEN AANHANGWAGENS CARPORTS OVERKAPPINGEN. Montagehandleiding Carport CUSTAFER Kerkstraat 47 (B) 3630 Maasmechelen POORTEN AANHANGWAGENS CARPORTS OVERKAPPINGEN TEL 089 76 07 04 FAX 089 765285 Montagehandleiding Carport Beste klant Van harte gefeliciteerd met de aankoop van

Nadere informatie