La Méridionale presenteert de PIANA Het grootste gemengde schip tussen het continent en Corsica

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "La Méridionale presenteert de PIANA Het grootste gemengde schip tussen het continent en Corsica"

Transcriptie

1 Persbericht 24 november 2010 Historische tewaterlating voor de Middellandse zee, 80 jaar na de oprichting van de zeevaartonderneming La Méridionale presenteert de PIANA Het grootste gemengde schip tussen het continent en Corsica Op 24 november 2010 is het nieuwe roll-on-roll-off schip PIANA van La Méridionale met succes te water gelaten op de werf van Brodosplit (Kroatië). De ingebruikname is voorzien voor de lente van Het grootste gemengde schip (fret en passagiers) op Corsica; Geklasseerd als SCHOON SCHIP volgens de nationale criteria van het Bureau Veritas; Het eerste nieuwe schip dat voldoet aan de Franse eisen voor toegankelijkheid aan boord. Het zal eveneens het grootste schip zijn van de vloot van La Méridionale, die uit 3 gemengde schepen bestaat: Girolata, Kalliste en Scandola. Hij wordt ingezet op de verbinding Marseille-Bastia. De PIANA is 180 meter lang, 30,5 m breed en zal strekkende meter fret vervoeren, dat zijn ongeveer 180 aanhangers. De "PIANA biedt een capaciteit van 250 cabines en 50 fauteuils voor 750 passagiers. Op een apart garagedek kunnen 200 auto s inschepen. Hij wordt aangedreven door 4 motoren van kw voor een maximale snelheid van 23,9 knopen. De ouderwetse tewaterlating van een schip is een bijzonder sterk moment in de zeewereld en het leven van een onderneming. De laatste tewaterlating van een schip op de vaart tussen Marseille en Corsica gaat terug tot De laatste nieuwbouw voor La Méridionale vond plaats in 1993 met Kalliste. Bovendien komt 2011, het jaar van de ingebruikname van de PIANA overeen met het 80 jarige bestaan van La Méridionale sinds de oprichting door de reder uit Marseille als familiebedrijf (Familie Rousset en Rastit), verklaarde Robert de Lambilly, voorzitter van La Méridionale. Alle schepen van La Méridionale kenmerken zich door het vervoer van zowel fret als passagiers. Dit concept van gemengd schip heeft zijn doeltreffendheid bewezen op het gebied van dienstverlening aan de gemeenschap, de inwoners van Corsica en al zijn klanten. De ingebruikname van de "PIANA maakt nadrukkelijk deel uit van de verplichtingen die vermeld staan in de delegatieovereenkomst van openbare dienstverlening die La Méridionale verbindt aan het Office des Transports van Corsica. Het komt ook overeen met de wens van ons bedrijf om zijn vloot te vernieuwen om over een hoogwaardig vervoermiddel te beschikken, dat voldoet aan de verwachtingen van onze passagiers en fretklanten. Met de PIANA versterkt La Méridionale zijn positie als reder met een voorbeeldpositie op het gebied van dienstverlening, verklaarde Marc Reverchon, Vice-Algemeen Directeur van La Méridionale.

2 De PIANA : een concentratie van groene vernieuwingen voor een SCHOON SCHIP La Méridionale heeft gekozen voor een vrijwillige klassering als "SCHOON SCHIP", dat het respecteren van de meest strikte milieucriteria oplegt, om de vervuilende uitstoot op zee en in de lucht te controleren en te beperken, vastgesteld en gecontroleerd door de klasseringonderneming Bureau Véritas. Net als de drie huidige schepen van de vloot van La Méridionale, ontvangt de PIANA de labels ISM, ISO 9001 :2008 en ISO :2004. Voor de PIANA heeft La Méridionale gekozen voor unieke specificaties: Een geoptimaliseerd ontwerp voor de commerciële snelheid; Een siliconenbekleding van de romp, zonder giftige biocide producten en ter beperking van de wrijving; Motoren met elektronische inspuiting die een optimaal rendement leveren binnen een breed functioneringsbereik; Een prototype van een brandstofanalyseapparaat om de verbranding te optimaliseren; Intelligente beheersystemen voor thermische en elektrische energie, ter beperking van het verbruik; Apparatuur die terugwinning van uitlaatgassen genereren, vooruitlopend op de toekomstige regelgevingen; Een behandelingsinrichting voor ballastwater, om incidentele verspreiding van waterorganismen te voorkomen; Bijzonder doeltreffende apparatuur voor het verzamelen en verwerken van afvalwater; Een circuit voor gescheiden afvalinzameling; Een systeem voor het delen van waarnemingen van walvisachtigen voor de bescherming van deze soort. Al deze keuzes vallen binnen het kader van het globale beleid voor duurzame ontwikkeling van La Méridionale. Sinds 2005 is de onderneming gestart met een aanpak voor verantwoord beheer van zijn activiteiten, ter beperking van de invloed op het milieu. In 2009 heeft hij het certificaat ISO gekregen voor de introductie van het Systeem voor milieumanagement (SME) en is één van de weinige reders van passagiersschepen aan de Middellandse zee die dit certificaat bezit. De PIANA : criteria op het gebied van comfort en service die uniek zijn op de markt De schepen van La Méridionale staan bekend om hun individuele ontvangst, hun aangename omgeving en hun uitstekende service. De PIANA wordt het eerste nieuwe schip dat voldoet aan de Franse eisen voor toegankelijkheid aan boord. Het biedt aan al zijn klanten, zowel fret als passagiers, een bijzonder complete uitrusting: 200 cabines, waarvan 150 met vier bedden en 50 met een tweepersoonsbed; Een moduleerbare restaurantzaal (totale capaciteit van 400 plaatsen met een restaurant en een zelfbedieningsrestaurant); Twee bars, waarvan één direct toegang geeft tot het promenadedek achter op het schip, en een privésalon; Een bioscoop (100 plaatsen); Een vergaderzaal (50 plaatsen); Een garagedek voor de auto s van passagiers.

3 De PIANA : Een symbolische naam en een nieuwe visuele identiteit De PIANA draagt de naam van één van de mooiste plekken op Corsica, die is opgenomen in het werelderfgoed van Unesco. Het dorp Piana kijkt uit over de golf van Porto en ligt tegenover de schiereilanden Senino en Scandola. Het is geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk, schilderachtig met zijn witte huisjes die in oplopende boogvorm geplaatst zijn en de prachtige kerk Sainte-Marie. Piana vormt het decor voor een uitzonderlijke site die vele bezoeken en excursies biedt. De PIANA draagt het nieuwe logo en de nieuwe kleuren van La Méridionale. Het silhouet van het nieuwe logo, synoniem voor vernieuwing en modernheid, doet denken aan een hartvorm, maar vooral aan de lijn van het île de Beauté dat de onderneming op deze manier eert: Corsica, het centrum van onze activiteiten. De rondingen en de gebruikte typografie geven er een elegantie en lichtheid aan die zowel de zen sfeer weergeven van de oversteek als de kwaliteit van de dienstverlening. De blauwtinten en de golven geven de zee weer, de overeenkomst tussen Corsica, het continent en de schepen. Blauw is ook de kleur van de stad Marseille en de groep STEF-TFE, waar de onderneming deel van uitmaakt. La Méridionale: een onderneming van de groep STEF-FTE Op 26 juni 2008 heeft STEF-TFE de PIANA besteld bij de scheepswerf van Brodosplit in Kroatië, voor een bedrag van 150 miljoen Euro. Sinds 1 december 2009 is STEF-FTE, de Europese specialist van koudelogistiek, de enige aandeelhouder van La Méridionale. STEF-TFE biedt een integrale serie oplossingen voor transport, logistiek en informatiesystemen, voor alle voedingsproducten en nog kwetsbaardere waar. Het Europese logistieke netwerk omvat 215 gekoelde sites en een vloot van voertuigen die specifiek zijn uitgerust voor verse, ultraverse en diepvriesproducten. De Groep telt werknemers in 8 landen (Frankrijk België, Spanje, Italië, Nederland, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland). De klanten zijn de voedingsindustrie, de distributeurs, restaurantketens.

4 "PIANA Voornaamste routes Marseille - Bastia Soort schip Roll-on-roll-off met passagiers Datum ingebruikname 2011 Buitenlengte 180 m Rompbreedte 30,5 m Snelheid 23 knopen Klassering Bureau Veritas Certificeringen ISM / ISO 9001 versie 2008 ISO versie 2004 Fretcapaciteit strekkende meter auto s Passagierscapaciteit 750 passagiers Een centrale salon bar + een VIP ruimte 450 plaatsen Een bar salon op het bovendek 150 plaatsen Een restaurantruimte met een à la carte restaurant, een zelfbedieningsrestaurant en een moduleerbare ruimte voor een totale capaciteit van 400 plaatsen Een bioscoop / conferentiezaal 100 plaatsen Twee polyvalente zalen 38 plaatsen Of een vergaderruimte 50 plaatsen

5 La Méridionale: La Méridionale is een privé reder uit Marseille, van oorsprong een familiebedrijf (families Rousset- Rastit), opgericht in 1931 en tegenwoordig beheerd door STEF-TFE, een Europese specialist in logistiek onder gecontroleerde temperatuur. Sinds 1936 draait de activiteit van de onderneming rond de verbinding met Corsica, oorspronkelijk voor fret maar sinds het einde van de jaren 80 ook voor passagiers. La Méridionale bestaat sinds 79 jaar, waarvan 32 jaar onafgebroken in dienst van de openbare dienstverlening voor territoriale verbindingen. Samen met de SNCM is de onderneming cessionaris van de overeenkomst voor Délégation de Service Public van de zeeverbinding tussen Marseille en de havens van Corsica (huidige DSP van 1 juli 2007 tot 31 december 2013=). La Méridionale verzorgt 20 oversteken per week tussen Corsica en het continent, waarvan 4 doorgaan tot Sardinië (Porto Torres) via Propriano. La Méridionale heeft 445 personen in dienst waaronder 310 Franse zeelui, voor een jaarlijkse omzet in 2009 van 83,4 miljoen Euro, met inbegrip van de subsidie voor territoriale verbindingen van 29,3 miljoen Euro ter compensatie van de verplichtingen van openbare dienstverlening. La Méridionale bezit drie schepen van het type gemengde roll-on-roll-off: KALLISTE (gebouwd in m * 29,25 m - tonnage UMS strekkende meter fret en 160 auto s passagiers). GIROLATA (gebouwd in ,3 m * 27 m - tonnage UMS strekkende meter fret en 160 auto s passagiers). SCANDOLA (gebouwd in m * 23,4 m - tonnage UMS strekkende meter fret en 90 auto s passagiers). La Méridionale heeft in 2009 tijdens 984 oversteken, waarvan 176 doorgaand naar Sardinië, vervoerd: vrachtwagens en nieuwe auto s, dat is 726 kilometer fret; passagiers en personenauto s. La Méridionale is eigenaar van 3 handelskantoren in Marseille, Ajaccio et Bastia en maakt gebruik van de Sorba havenagenten in Propriano en Paglietti in Porto Torres. La Méridionale is de eerste Franse reder aan de Middellandse zee geweest en de tweede in Frankrijk die passagiersschepen gebruikt die een dubbele ISM (veiligheidsbeheer) en ISO 9002 (kwaliteitsbeheer) certificering hebben gekregen. Momenteel voldoet de onderneming aan de standaard NF EN ISO 9001 versie In 2009 heeft de onderneming de certificering ISO versie 2004 verkregen voor de introductie van het systeem voor milieubeheer (SME). Contact La Méridionale Jean-René Lenne Tel.: jean-rene.lenne@cmn.fr 4 quai d Arenc - BP F Marseille Cedex 02 Contact STEF-TFE Catherine Marie - Tel.: catherine.marie@stef-tfe.com 93 boulevard Malesherbes F Parijs

De logistiek van gekoelde producten made in Europa

De logistiek van gekoelde producten made in Europa De logistiek van gekoelde producten made in Europa Expert in 3 domeinen, één een enkele cultuur, die van de dienstverlening aan de klant, de motor achter ons succes. Logistiek Informatiesystemen Transport

Nadere informatie

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen 1 8 Daagse rondreis op Corsica (Fr.), inclusief: Retour vliegticket Köln-Bonn / Corsica Vertrek Köln-Bonn 12 april 2014 (o.v.b.) Vertrek Corsica 19 april 2014 (o.v.b.) Overnachting in hotels Half pension

Nadere informatie

CORSICA. Denk vooruit! Car-Ferries naar. Dienstregelingen en Tarieven 2009 FRANKRIJK CORSICA. in samenwerking met. Nice Marseille Toulon.

CORSICA. Denk vooruit! Car-Ferries naar. Dienstregelingen en Tarieven 2009 FRANKRIJK CORSICA. in samenwerking met. Nice Marseille Toulon. Car-Ferries naar CORSICA Denk vooruit! FRANKRIJK Nice Marseille Toulon Dienstregelingen en Tarieven 2009 *Verbonden aan voorwaarden - raadplegen in samenwerking met NIEUW Ile-Rousse Calvi Bastia CORSICA

Nadere informatie

Presentatie Climalife Groep Dehon

Presentatie Climalife Groep Dehon Presentatie Climalife Groep Dehon Samenvatting 1. Groep Dehon De kracht van de groep in dienst van het merk Climalife 2. Climalife Samensteller van duurzame en vernieuwende oplossingen voor thermische

Nadere informatie

Informatie avond 14 Juni 2019 Motor rondreis op Corsica

Informatie avond 14 Juni 2019 Motor rondreis op Corsica www.sadsmotorreizen.nl Informatie avond 14 Juni 2019 Motor rondreis op Corsica SADS motorreizen, avontuurlijk en zonder zorgen op reis! 8-daagse Fly & Drive rondreis op Corsica, inclusief: Retour vliegticket,

Nadere informatie

WELLNESS HARBOUR T LEUKEN. VEEL TE BIEDEN in het prachtige natuurgebied de Maasduinen.

WELLNESS HARBOUR T LEUKEN. VEEL TE BIEDEN in het prachtige natuurgebied de Maasduinen. WELLNESS HARBOUR T LEUKEN VEEL TE BIEDEN in het prachtige natuurgebied de Maasduinen. Wellness harbour t Leuken Jachthaven t Leuken is een naam die al tientallen jaren een begrip is in de watersport. Gastvrijheid

Nadere informatie

Total Zero CO 2 -neutrale pakketverzending zonder extra kosten

Total Zero CO 2 -neutrale pakketverzending zonder extra kosten Total Zero CO 2 -neutrale pakketverzending zonder extra kosten Een vrijwillige en ongekende betrokkenheid. CO 2 -neutrale pakketverzending zonder extra kosten. In 2013 breidt het programma uit en kunnen

Nadere informatie

Sant'Ambroggio. Ontspannen vakantie op Corsica, tussen Calvi en L'Île Rousse. Frankrijk Corsica (Sant'ambroggio) Resort highlights

Sant'Ambroggio. Ontspannen vakantie op Corsica, tussen Calvi en L'Île Rousse. Frankrijk Corsica (Sant'ambroggio) Resort highlights Sant'Ambroggio Frankrijk Corsica (Sant'ambroggio) Ontspannen vakantie op Corsica, tussen Calvi en L'Île Rousse Resort highlights Ontdek dit resort tussen de zee en het maquis Ontdek de mooiste plekjes

Nadere informatie

HVAC & REFRIGERATION.

HVAC & REFRIGERATION. HVAC & REFRIGERATION www.lennoxemea.com Wie wij zijn... LENNOX EMEA, onderdeel van Lennox International Incorporated, is het resultaat van de recente fusie (oktober 2012) van Lennox EMEIA (HVAC) en Heatcraft

Nadere informatie

Atlantic Odyssey, Ascension Island naar

Atlantic Odyssey, Ascension Island naar Atlantic Odyssey, Ascension Island naar Praia Bezoek enkele van de meest afgelegen eilanden ter wereld Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Meer over: Atlantic Odyssey,

Nadere informatie

ROB HEIJKOOP TRADING BV

ROB HEIJKOOP TRADING BV ROB HEIJKOOP TRADING BV Eind 1991 werd Rob Heijkoop Trading B.V. opgericht, met als voornaamste doel aan- en verkoop van motoren, motoronderdelen, turbo s, turbodelen en aanverwante maritieme producten

Nadere informatie

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS Stabiliteit in een dynamische wereld AIR & OCEAN AUTOGROUPAGE CHEMICALS GLOBAL PARCEL SERVICES HEALTH CARE LOGISTICS SPECIAL SERVICES WAREHOUSING Alles in één Het belang van goede logistiek staat buiten

Nadere informatie

MTP : week 3

MTP : week 3 MTP101 2011-2012: week 3 Robert Hekkenberg 3-12-2011 Delft University of Technology Challenge the future N.a.v. de weekrapportages MT04 MT07 wel geprobeerd, niet gelukt Cb, deplacement & lightweight 2

Nadere informatie

Het ontwerp. voorzien waardoor de boot onzinkbaar is. De romp is een visie op de watersport. Het leven op het water moet

Het ontwerp. voorzien waardoor de boot onzinkbaar is. De romp is een visie op de watersport. Het leven op het water moet HEINEEK 4800 COMFORT - DE NIEUWE GENERATIE JACHTEN Quality time Watersport is beleving. U wilt optimaal genieten van de natuur en de vrijheid van het varen, maar wel met alle comfort, luxe en bedieningsgemak.

Nadere informatie

Samenvatting van de studie uitgevoerd door CO 2 logic in opdracht van de MIVB

Samenvatting van de studie uitgevoerd door CO 2 logic in opdracht van de MIVB Vergelijking van de CO 2 -uitstoot per vervoermiddel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Samenvatting van de studie uitgevoerd door CO 2 logic in opdracht van de MIVB 100% Gerecycleerd papier Januari

Nadere informatie

Car-Ferries naar CORSICA. Dienstregelingen 2016

Car-Ferries naar CORSICA. Dienstregelingen 2016 Car-Ferries naar CORSICA Dienstregelingen 2016 De VLOOT van CORSICA linea en LA MÉRIDIONALE De cruise-ferries: comfortabeler Deze schepen zijn bestemd voor het zeer comfortabele vervoer van passagiers

Nadere informatie

14 BEDRIJFSLEVEN & LOGISTIEK TRANSPORT DE VARIABELEN

14 BEDRIJFSLEVEN & LOGISTIEK TRANSPORT DE VARIABELEN 14 BEDRIJFSLEVEN & LOGISTIEK TRANSPORT 2 2019 DE VARIABELEN Recycling, kraanverhuur, containers, bouwstoffen Baetsen biedt meer dan alleen (zwaar-)transport. Mercedes-Benz Trucks ondersteunt de multidisciplinaire

Nadere informatie

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden.

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden. nl_print_file 9/9/02 11:43 am Page 1 Pneumatische Hoge nauwkeurigheid (+/-0,01 mm) en herhaalbaarheid (+/-0,03 mm) geven een precies grijpwerk. Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem

Nadere informatie

Studiereisverslag Star Clipper

Studiereisverslag Star Clipper Studiereisverslag Star Clipper 14 t/m 18 augustus 2005, aangeboden door VCK Zeereizen. 1 Een geweldig zeilavontuur! U hoeft niet zelf te helpen, maar het mag wel! Informele sfeer, geen formele avonden.

Nadere informatie

nederlands Accelereer uw laad proces

nederlands Accelereer uw laad proces Accelereer uw laad proces NEDERLANDS Accelereer uw laad proces Ancra Systems is DE specialist op het gebied van automatische vrachtauto laad- en lossystemen: van standaard Wat zijn automatische laad- en

Nadere informatie

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW ANTWOORDEN

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW ANTWOORDEN DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

Jos van der Graaf B.V.

Jos van der Graaf B.V. Jos van der Graaf B.V. Ketenanalyse Dieselverbruik Auteurs Eindverantwoordelijk : M. Wanner en J.K. Hoogendijk : E.A. van der Graaf IKZ05 Jos van der Graaf Ketenanalyse Dieselverbruik Revisie 0 Datum 10-09-2018

Nadere informatie

De toekomst voorbereiden

De toekomst voorbereiden Het milieu beschermen. Afdrukken dit document alleen indien nodig De toekomst voorbereiden Partner in duurzaam vertrouwen SPIE is Europees leider wat betreft diensten in de domeinen van elektriciteit,

Nadere informatie

JAAR. 75 jaar transport op maat

JAAR. 75 jaar transport op maat 75 JAAR 75 jaar transport op maat Wel de lusten maar niet de lasten! Select2Connect de beste manier van SAMENwerken 24/7 bereikbaar Deskundigheid Afspraak = Afspraak Kwaliteit Flexibiliteit Snelle levering

Nadere informatie

Thema 1 Onderweg. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Vakantie en vervoer. Recreatie en toerisme. Onder de loep. Frankrijk en België

Thema 1 Onderweg. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Vakantie en vervoer. Recreatie en toerisme. Onder de loep. Frankrijk en België Meander Samenvatting groep 7 Thema 1 Onderweg Samenvatting Vakantie en vervoer Reizen kun je met verschillende vervoermiddelen: de fiets, de auto, de bus, de trein, de boot of het vliegtuig. Als je op

Nadere informatie

Lesbrief DUURZAAM WERKEN OPDRACHT 1 - WERKEN IN DE HAVEN

Lesbrief DUURZAAM WERKEN OPDRACHT 1 - WERKEN IN DE HAVEN Lesbrief Primair onderwijs - BOVENBOUW DUURZAAM WERKEN De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

LNG is meer dan een nieuwe brandstof Het is pure concurrentiekracht... LNG, de brandstof van de toekomst is nu beschikbaar

LNG is meer dan een nieuwe brandstof Het is pure concurrentiekracht... LNG, de brandstof van de toekomst is nu beschikbaar LNG is meer dan een nieuwe brandstof Het is pure concurrentiekracht... LNG, de brandstof van de toekomst is nu beschikbaar De transportsector stapt over op LNG... De brandstof van de toekomst Liquefied

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel NL Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel 1 Beste klanten, Bedankt voor uw keuze! We hebben alles gedaan om te zorgen dat dit product voldoet aan uw eisen

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

COMMERCIËLE RESULTATEN WERELD 2009*

COMMERCIËLE RESULTATEN WERELD 2009* 14 januari 2010 COMMERCIËLE RESULTATEN WERELD 2009* De Renault groep verhoogt zijn marktaandeel tot 3,7% dankzij de goede commerciële prestaties in het tweede halfjaar De Renault groep bereikt zijn doelstelling:

Nadere informatie

it s electric! e-powered mobility by ece

it s electric! e-powered mobility by ece it s electric! e-powered mobility by ece Dramatische CO 2 reductie Lotus Elise VW Golf Een snelle, sportieve wagen. Van 0 naar 100 in 4,7 seconde? Het kan elektrisch! Specificaties Lotus Elise-ece: ca.

Nadere informatie

POWER. For Marine Professionals. Binnenvaart Special

POWER. For Marine Professionals. Binnenvaart Special POWER For Marine Professionals Binnenvaart Special EDITORIAL Als zoon van een schippersgezin, heb ik de eerste jaren van mijn leven op de binnenvaart doorgebracht. Bij elk schip wat voorbij voer, vroeg

Nadere informatie

Fietstocht tussen Ré en Oléron

Fietstocht tussen Ré en Oléron Reisaanbot Fietstocht tussen Ré en Oléron Bestemming Frankrijk Plaats Charente-Maritime Duur 8 dagen Moeilijkheid Zeer makkelijk Reisperiode Van April tot November Minimale Leeftijd 9 jaar Verwijzing PC0701

Nadere informatie

Voortgangsrapportage

Voortgangsrapportage Projectomschrijving : Voortgangsrapportage Voortgangsrapportage Opdrachtgever Auteur : Remmits Groep : R. van Eummelen Voor akkoord versie: 1.0 d.d.: 12-01-2019 Autorisatie: Auteur: Projectleider: Directeur:

Nadere informatie

50 jaar verfijnde elegantie

50 jaar verfijnde elegantie PERSBERICHT 50 jaar verfijnde elegantie Parmentier zet de toon met de nieuwe Herfst-Winter collectie 2012-2013 Brussel, 22 mei 2012 Het Huis Parmentier, specialist in prêt-à-porter pelscollecties, viert

Nadere informatie

Omdat in % van de nieuwe auto s. uitgerust zal zijn met het start/stop-systeem...

Omdat in % van de nieuwe auto s. uitgerust zal zijn met het start/stop-systeem... Omdat in 2007 90% van de nieuwe auto s uitgerust zal zijn met het start/stop-systeem... Batterij prestatie en geavanceerde technologieën In elk voertuig levert de batterij energie voor het starten van

Nadere informatie

PRIMAIRE DISTRIBUTIE Planning en transport van productielocatie naar distributiecentra en tussen distributiecentra.

PRIMAIRE DISTRIBUTIE Planning en transport van productielocatie naar distributiecentra en tussen distributiecentra. POST KOGEKO Uw klanten willen hun bestelling op tijd en in perfecte staat ontvangen. Of het nu gaat om een volle vracht of om een enkele pallet of colli. Post-Kogeko Logistics maakt dat voor u waar. Wij

Nadere informatie

Stabiliteit in een dynamische wereld

Stabiliteit in een dynamische wereld Stabiliteit in een dynamische wereld AIR & OCEAN Autogroupage Chemicals global parcel services health care logistics Special Services warehousing Alles in één Het meer dan 100 jaar oude Nederlandse familiebedrijf

Nadere informatie

PRODUCTEN APRIL 2018

PRODUCTEN APRIL 2018 PRODUCTEN HET NETWERK Brussel - Parijs 1u22 24 treinen per dag Brussel - Londen 2u01 10 treinen per dag Parijs - Turijn 5u34 3 treinen per dag Parijs - Londen 2u15 18 treinen per dag Parijs - Genève 3u05

Nadere informatie

CIAT installeert zijn HEE-technologie in Bluebox gebouw in Genève

CIAT installeert zijn HEE-technologie in Bluebox gebouw in Genève CIAT installeert zijn HEE-technologie in Bluebox gebouw in Genève De installatie van 230 COADIS 2 HEE (hoge energie-efficiëntie) cassettetype comfort-units hebben er aanzienlijk aan bijgedragen dat Bluebox

Nadere informatie

Introductie. Duurzame stedelijke distributie. Goevaers Consultancy. België 16 februari 2013

Introductie. Duurzame stedelijke distributie. Goevaers Consultancy. België 16 februari 2013 Goevaers Consultancy Duurzame stedelijke distributie België 16 februari 2013 GC Introductie Duurzaam goederen vervoer Duurzaamheid vraagt om samenwerking in de keten Nieuwe technologieën kunnen alleen

Nadere informatie

Samenwerken aan een gezonde en veilige omgeving

Samenwerken aan een gezonde en veilige omgeving Samenwerken aan een gezonde en veilige omgeving Een uniek concept sinds 1934 Anticimex, een Zweeds familiebedrijf, is opgericht in 1934. op basis van een uniek concept: een plaagdierenvrije omgeving tegen

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE een huis vol rendabele warmte De ideale combiketel bestaat De ideale combiketel biedt behaaglijke warmte en weldadig

Nadere informatie

PRESTIGE PRESTIGE PRESTIGE

PRESTIGE PRESTIGE PRESTIGE PRESTIGE 884.297-01 PRESTIGE W W W. I N T E R G A S V E RWA R M I N G. N L PRESTIGE VO O R O P I N WA R M T E Revolutionair design In uw interieur telt elk detail. Inspelend op de toenemende hang naar

Nadere informatie

Rollair. Schroefcompressoren ROLLAIR

Rollair. Schroefcompressoren ROLLAIR Rollair Schroefcompressoren ROLLAIR 800 1900 Worthington Creyssensac s erfgoed Creyssensac werd opgericht in Nanterre (nabij Parijs), Frankrijk in 1934 door Elie Creyssensac en werd snel in de auto-industrie

Nadere informatie

BusVision. Is Nederland klaar voor elektrisch busvervoer? Nico van Egmond 15 april 2014

BusVision. Is Nederland klaar voor elektrisch busvervoer? Nico van Egmond 15 april 2014 BusVision Is Nederland klaar voor elektrisch busvervoer? Nico van Egmond 15 april 2014 Wie is Alliander, Liandon, Alliander Mobility Services De rol van Alliander Opportunity Laden Laadmethoden Opportunity

Nadere informatie

Villa Orlanda euros/week

Villa Orlanda euros/week Villa Orlanda In een inspirerende panoramische positie, van de eindeloze zee en dramatische heuvels, Villa Orlanda is een hoge standaard luxe en comfort prive-huis in het gebied van Chania en biedt een

Nadere informatie

ENERGIESYSTEMEN B.V. ALGEMENE INFORMATIE ZONNEBUIZEN

ENERGIESYSTEMEN B.V. ALGEMENE INFORMATIE ZONNEBUIZEN ENERGIESYSTEMEN B.V. ALGEMENE INFORMATIE ZONNEBUIZEN Uniek in de wereld! DUURZAME ENERGIE VOOR EEN BETERE WERELD H-ENERGIESYSTEMEN B.V. VERTEGENWOORDIGD IN: De Antillen België Brazilië Bulgarije China

Nadere informatie

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 Een Snel systeem... voor efficiënte reiniging Een complete cyclus in 20 minuten OPTIMALE BEHANDELINGSTIJD VOOR REINIGING EN DESINFECTIE De

Nadere informatie

Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland

Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland MEMO/08/76 Brussel, 7 februari 2008 Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland 1. Operationeel programma voor

Nadere informatie

Europese Regelgeving voor Winter uitrusting op vrachtwagens en bussen. Winter 2013/2014

Europese Regelgeving voor Winter uitrusting op vrachtwagens en bussen. Winter 2013/2014 ALBANIË Sneeuwkettingen voor de aandrijfas dienen aan boord te zijn. Hun gebruik wordt BELGIË Geen plicht. Er wordt symmetrie vereist bij uitrusting met M+S of BOSNIË HERZEGOVINA Winterbandenplicht van

Nadere informatie

HaynesPro lanceert een nieuwe versie van HaynesPro WorkshopData; WorkshopData Touch. CONNECT

HaynesPro lanceert een nieuwe versie van HaynesPro WorkshopData; WorkshopData Touch. CONNECT HaynesPro lanceert een nieuwe versie van HaynesPro WorkshopData; WorkshopData Touch. CONNECT WorkshopData Touch WorkshopData Touch Met deze nieuwe, speciaal voor tablets ontworpen versie, biedt HaynesPro

Nadere informatie

TUI BELGIË. Bedrijfsvoorstelling 2019

TUI BELGIË. Bedrijfsvoorstelling 2019 TUI BELGIË Bedrijfsvoorstelling 2019 INHOUD TUI GROEP, 'S WERELDS GROOTSTE TOERISMEGROEP WAARDEN VAN TUI TUI GROEP, DRIE REGIO'S TUI BELGIË: - TUI TOUR OPERATOR - TUI RETAIL - TUI FLY 2 TUI GROEP 'S WERELDS

Nadere informatie

Ontwikkelingen in aandrijftechniek en de rol van biobrandstoffen. Jaap Tuinstra, Manager Public Affairs, Pon

Ontwikkelingen in aandrijftechniek en de rol van biobrandstoffen. Jaap Tuinstra, Manager Public Affairs, Pon Ontwikkelingen in aandrijftechniek en de rol van biobrandstoffen Jaap Tuinstra, Manager Public Affairs, Pon ONZE 4 BUSINESS CLUSTERS AUTOMOTIVE BIKE EQUIPMENT & POWER SYSTEMS INDUSTRIAL MOBILITY PON WERELDWIJD

Nadere informatie

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW OPDRACHTEN

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW OPDRACHTEN DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

Seminarie Duurzaam Bouwen In teamverband bouwen: kwaliteit, doeltreffendheid, snelheid. Leefmilieu Brussel

Seminarie Duurzaam Bouwen In teamverband bouwen: kwaliteit, doeltreffendheid, snelheid. Leefmilieu Brussel 1 Seminarie Duurzaam Bouwen In teamverband bouwen: kwaliteit, doeltreffendheid, snelheid Leefmilieu Brussel De participerende procedure in dienstverlenende projecten: toekomstige bewoners betrekken voor

Nadere informatie

TE KOOP Javea

TE KOOP Javea TE KOOP 372746 Javea 2.500.000 KENMERKEN Prijs 2.500.000 Woningtype Villa Woonruimte 450m² Perceeloppervlakte 1.800m² Woontype Bestaande bouw Stad Javea Adres 372746 OMSCHRIJVING Een zeldzame kans om een

Nadere informatie

Entre Mer et Montage...

Entre Mer et Montage... Entre Mer et Montage... Unieke ligging en kleurrijke architectuur Entre MER & MONTAGNE combineert wonen met ruime woonservice in een prachtige streek met mooie architectuur In het dorpje Villelongue-dels-Monts

Nadere informatie

Ontdek Holland op een relaxte manier met de nieuwe Broom Explorer Range

Ontdek Holland op een relaxte manier met de nieuwe Broom Explorer Range Ontdek Holland op een relaxte manier met de nieuwe Broom Explorer Range BIEDEN ONZE KLANTEN DE ALLERBESTE WAY NAAR DE PRACHTIGE WATERWEGEN VAN HOLLAND ONTDEKKEN DE NIEUWE EXPLORER MODELLEN VAN BROOM 1

Nadere informatie

Welkom. Terence Otemann Area Service Manager DAF Nederland A PACCAR COMPANY DRIVEN BY QUALITY

Welkom. Terence Otemann Area Service Manager DAF Nederland A PACCAR COMPANY DRIVEN BY QUALITY Welkom Terence Otemann Area Service Manager DAF Nederland OP WEG NAAR NOG SCHONER TRANSPORT GLOBAL WARMING LUCHT KWALITEIT Local Nationaal Week + trip ~ 1500km 2-3 day trip ~ 500km 1 day trip ~ 250km DC

Nadere informatie

Winterbandenwetgeving

Winterbandenwetgeving Winterbandenwetgeving Oostenrijk Voor personenwagens, bussen met maximaal 8 zitplaatsen, lichte bedrijfsvoertuigen met een maximum toegestaan totaalgewicht t/m 3.500 kg en campers, geldt dat de voertuigen

Nadere informatie

Persdossier Oktober 2013

Persdossier Oktober 2013 Persdossier Oktober 2013 Inhoud Het concept van GuestToGuest De innovaties van GuestToGuest GuestToGuest in cijfers Wie zijn we? Onze waarden Contact Pers Het concept GuestToGuest «GuestToGuest biedt de

Nadere informatie

Verkeerstips voor populaire vakantielanden

Verkeerstips voor populaire vakantielanden Allianz Global Assistance Verkeerstips voor populaire vakantielanden Juni 2017 1 Ben je van plan om deze zomer met de auto te reizen naar een van onderstaande populaire vakantiebestemmingen? Dan is het

Nadere informatie

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Wat te doen bij pech in het buitenland? Reiswijzer Bron: ANWB zomer 2012 Wat te doen bij pech in het buitenland? De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zorgeloos te genieten! Zorg daarom voor een goede voorbereiding en voorkom

Nadere informatie

Sustainable energy in large office buildings

Sustainable energy in large office buildings Sustainable energy in large office buildings Agenda 1 Engie Tower Brussels 2 Engie Tower Antwerp 1 Voordelen van duurzame ontwikkeling Een gebouw is een grote bron van energieverbruik (40% van de totale

Nadere informatie

de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE revolutionair design Een aanwinst voor elk interieur In uw interieur telt elk detail. Inspelend op de toenemende hang naar kwaliteit

Nadere informatie

PRODUCTEN OKTOBER 2018

PRODUCTEN OKTOBER 2018 PRODUCTEN HET NETWERK Brussel - Parijs 1u22 24 treinen per dag Brussel - Londen 2u01 10 treinen per dag Parijs - Turijn 5u34 3 treinen per dag Parijs - Londen 2u15 18 treinen per dag Parijs - Genève 3u05

Nadere informatie

Corneel Geerts Transportgroup. Our driving force is people!

Corneel Geerts Transportgroup. Our driving force is people! Our driving force is people! Logistic services, international road haulage, groupage & full loads, intermodal transport road & rail, warehousing & distribution in Europe, costum clearance & export documents.

Nadere informatie

COSTA FASCINOSA**** 8 dagen/7 nachten

COSTA FASCINOSA**** 8 dagen/7 nachten Costa Promoties NL COSTA FASCINOSA**** 8 dagen/7 nachten 1 Venetië, Italië - 17:00 2 Bari, Italië 11:30 14:30 3 Katakolon, Griekenland 08:00 13:00 4 Izmir, Turkije 08:00 14:30 5 Istanbul, Turkije 07:30

Nadere informatie

Een presentatie van Pieter Smit Theater Productie Service. KAN MILIEUBEWUST DENKEN KOSTEN BESPAREN?

Een presentatie van Pieter Smit Theater Productie Service. KAN MILIEUBEWUST DENKEN KOSTEN BESPAREN? Een presentatie van Pieter Smit Theater Productie Service. KAN MILIEUBEWUST DENKEN KOSTEN BESPAREN? Wie wij zijn. De Pieter Smit Groep richt zicht op logistieke en aanverwante diensten ten behoeve van

Nadere informatie

Verlaag reiskosten en CO2 footprint. Door autodelen op het vliegveld.

Verlaag reiskosten en CO2 footprint. Door autodelen op het vliegveld. Verlaag reiskosten en CO2 footprint. Door autodelen op het vliegveld. UITDAGING voor ondernemingen: Verlaag reiskosten en milieu impact Zonder luchtvaart geen succesvolle klimaat maatregelen In 2015 was

Nadere informatie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Overseas Logistics Multimodal Inland Locations Supply Chain Solutions Advanced logistics for a smaller world Als het gaat om het optimaal beheersen

Nadere informatie

INNOVATIEVE LADING AAN BOORD

INNOVATIEVE LADING AAN BOORD > INNOVATIEVE LADING AAN BOORD > WERKINA WERKENDAM WHAT S IN A NAME? Werkina ontwikkelt en produceert scheepselektrotechniek die doet wat het moet doen: werken. En dat op een intelligente, efficiënte

Nadere informatie

WERELDWIJDE COMMERCIËLE RESULTATEN 2014

WERELDWIJDE COMMERCIËLE RESULTATEN 2014 PERSBERICHT 19 januari 2015 WERELDWIJDE COMMERCIËLE RESULTATEN 2014 Wereldwijde verkoop van Renault stijgt opnieuw met 3,2% tot 2,7 miljoen voertuigen Terwijl de wereldwijde automarkt met 3,5% groeide,

Nadere informatie

Complete, gecertificeerde dienstverlening voor al uw technische installaties: van onderhoud tot installatie

Complete, gecertificeerde dienstverlening voor al uw technische installaties: van onderhoud tot installatie Maintenance, Services and Panels Complete, gecertificeerde dienstverlening voor al uw technische installaties: van onderhoud tot installatie Uitgebreide expertise in veel verschillende sectoren ENGIE Fabricom

Nadere informatie

Residence Portico Mar Appartement nummer 110 Costa Blanca, Spanje

Residence Portico Mar Appartement nummer 110 Costa Blanca, Spanje Residence Portico Mar Appartement nummer 110 Costa Blanca, Spanje Residence Portico Mar Vraagprijs: 250.000,-- k.k. Entree Residentie "Portico Mar" is een complex van allure, bestaande uit plm. 150 appartementen,

Nadere informatie

Onze Hotels. Tirana - Hotel Rogner ***** - Luxe

Onze Hotels. Tirana - Hotel Rogner ***** - Luxe Onze Hotels Skanderbeg Tours heeft de hotels waarin u zal verblijven met zorg uitgekozen. Het zijn bijna allemaal kleinschalige operaties waar de kwaliteit en de legendarische Albanese gastvrijheid centraal

Nadere informatie

WEBBASED SERVICES 2016 INTRODUCTIE & TOELICHTING OP ONLINE E-LEARNING & E-GAP ANALYSIS

WEBBASED SERVICES 2016 INTRODUCTIE & TOELICHTING OP ONLINE E-LEARNING & E-GAP ANALYSIS WEBBASED SERVICES 2016 INTRODUCTIE & TOELICHTING OP ONLINE E-LEARNING & E-GAP ANALYSIS PROJECT VOLLEDIG LEVERINGSPROGRAMMA IN RELATIE TOT ISO 9001 & ISO 14001 INFORMATIE, E-LEARNING, TRAINING, E-GAP ANALYSIS,

Nadere informatie

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen Inhoudsopgave 1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen...1 2. Locatie van de Data Link Connector (DLC)...2 3. Product informatie...3 3.1 Beschrijving van het product...3 3.2 Product Specificaties...4

Nadere informatie

Feeding the world with solar power.

Feeding the world with solar power. Feeding the world with solar power. inteqnion-solar.com Zonne-energie. Duurzame energiebron van de toekomst. De markt voor energievoorziening is volop in beweging. Fossiele brandstoffen als gas en olie

Nadere informatie

PERSBERICHT Gereglementeerde informatie

PERSBERICHT Gereglementeerde informatie AEDIFICA Naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel: Louizalaan 331-333, 1050 Brussel Ondernemingsnummer: 0877.248.501 (RPR Brussel)

Nadere informatie

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 email, persenaire@home.nl - website, www.pme.nl 1 INHOUD Pagina 1. Oorsprong fabriek 3 2. Geleverde

Nadere informatie

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 email, persenaire@home.nl - website, www.pme.nl 1 INHOUD Pagina 1. Oorsprong fabriek 3 2. Geleverde

Nadere informatie

Het verhaal achter i3d.net

Het verhaal achter i3d.net Het verhaal achter i3d.net i3d.net in getallen 16 10.000 28.500 435 Datacenters wereldwijd Op zes continenten Servers wereldwijd Kilometer glasvezel Gigabit/s netwerk capaciteit Groei in getallen 42 15.000

Nadere informatie

Commerciële buitenfuncties krijgen de zwaarste factuur

Commerciële buitenfuncties krijgen de zwaarste factuur Persbericht SD Worx en LeasePlan berekenen welke impact de nieuwe bedrijfswagenbelasting heeft op portemonnee van werknemers Commerciële buitenfuncties krijgen de zwaarste factuur Beroepsgroep voor wie

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Begeleide groepscruise Middellandse Zee

Begeleide groepscruise Middellandse Zee Begeleide groepscruise Middellandse Zee Programma Croisières de France Horizon**** Van 18 tot 25 september 2016 8 dagen /7 nachten Datum Haven Land Aankomst Vertrek 18 sept Marseille Frankrijk 18u00 19

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies. Tweede halfjaar 2013

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies. Tweede halfjaar 2013 Voortgangsrapportage Scope 1 en 2 CO2 emissies Tweede halfjaar 2013 Wijzigingsblad Versie Datum Auteur Wijzigingen 0.1 04-12-2013 F. Wuts Draft 0.2 1-2-2014 F. Wuts Aanpassing naar aanleiding van Audit

Nadere informatie

Garmin (Nederland) GARMIN NÜVI 465T Garmin s eerste draagbare navigatie voor vrachtwagens

Garmin (Nederland) GARMIN NÜVI 465T Garmin s eerste draagbare navigatie voor vrachtwagens GARMIN NÜVI 465T Garmin s eerste draagbare navigatie voor vrachtwagens 1 Voor wie is de nüvi 465T bedoeld? Vrachtwagenchauffeurs Buschauffeurs Campereigenaars Fleetmanagement 2 Welke kenmerken heeft de

Nadere informatie

Molenwater 69 4331 SE Middelburg T (0118) 56 66 66 martens@zeelandnet.nl www.robmartens.nl. Te Huur. Te Huur. Restaurant HET VEERHUIS te Kortgene

Molenwater 69 4331 SE Middelburg T (0118) 56 66 66 martens@zeelandnet.nl www.robmartens.nl. Te Huur. Te Huur. Restaurant HET VEERHUIS te Kortgene Te Huur Te Huur Restaurant HET VEERHUIS te Kortgene Onderdeel van jachthaven Delta Marina 1 Informatiememorandum Informatiemomorandum atiemo Algemeen moran dum Delta Marina is DE jachthaven van Zeeland!

Nadere informatie

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 24 MEI - 29 MEI Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 5 dagen genieten van de mooiste stukjes van Europa, ongerepte natuur en adembenemende rijderswegen. De Adriatic

Nadere informatie

Collectieve toeristische logiesverstrekkende bedrijven BELGIË 2012 Kerncijfers

Collectieve toeristische logiesverstrekkende bedrijven BELGIË 2012 Kerncijfers BELGIË 212 Kerncijfers 212 Hotel - + van de 212 Aankomsten % Aandeel in de (%) BELGIË 1, 13.857.262 31.423.463 43.619,1% 2,27 56,8% 53,% 26,7% 17.838.4 16.644.416 8.376.6 1. Toeristische gebieden Kuststreek,15

Nadere informatie

Verlaag reiskosten met 2000 en verklein uw CO2 footprint met 50+ ton, per reiziger.

Verlaag reiskosten met 2000 en verklein uw CO2 footprint met 50+ ton, per reiziger. Verlaag reiskosten met 2000 en verklein uw CO2 footprint met 50+ ton, per reiziger. UITDAGING voor ondernemingen: Verlaag reiskosten en milieu impact Zonder luchtvaart geen succesvolle klimaat maatregelen

Nadere informatie

BIJLAGEN. bij. Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

BIJLAGEN. bij. Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Straatsburg, 16.1.2018 COM(2018) 33 final ANNEXES 1 to 5 BIJLAGEN bij Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake havenontvangstvoorzieningen voor de afgifte

Nadere informatie

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT VERWARMING, KOELING EN WARM WATER IN ÉÉN SYSTEEM DE RVL- l PLUS WARMTEPOMP VAN FERROLI IS ENERGIE VOOR DE TOEKOMST: Schoon Duurzaam Geen

Nadere informatie

Waarom echte zeilers voor Breehorn kiezen

Waarom echte zeilers voor Breehorn kiezen breehorn Waarom echte zeilers voor Breehorn kiezen De Breehorn 37 en 44 hebben bewezen tijdloze schoonheden te zijn. Met de recent ontwikkelde Breehorn 41 zetten we de traditie voort. Schepen die er om

Nadere informatie

Trots op de keuzes die u maakt

Trots op de keuzes die u maakt aquanaut.nl Aquanaut. Een keuze om trots op te zijn. Het leven is een aaneenschakeling van keuzes. Het heeft u geleid naar dit unieke moment waarin u staat voor de aanschaf van uw eigen schip. Wat ons

Nadere informatie

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht!

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Alezio WARMTEPOMPEN LUCHT/WATER EASYLIFE Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >>

Nadere informatie

Project Transumo A15 Van Maasvlakte naar Achterland Innovatie input TU Delft

Project Transumo A15 Van Maasvlakte naar Achterland Innovatie input TU Delft Project Transumo A15 Van Maasvlakte naar Achterland Innovatie input TU Delft Satish K. Beella, René van Someren september 2008 Inhoudsopgave Introductie 3 Schematisch overzicht transportpreventie (goederen)

Nadere informatie