/Job profiel Marketing Manager Selecta

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "13-06-2012/Job profiel Marketing Manager Selecta"

Transcriptie

1 Koningsstraat NK Hilversum Nederland Telefoon Fax /Job profiel Marketing Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies. For top 5% young executives we operate an open introduction model. Two career interviews and a test are held before the candidate is introduced to a prospective employer. Next to this we provide executive search services in the young and senior executives segment.

2 Pagina 2/5 Organisatieprofiel Inleiding Benelux behoort tot de internationale Group, de grootste dienstverlener op het gebied van vending in Europa. Onder het motto 'a fresh experience every time' biedt Benelux een reeks uitgekiende concepten om mensen via automaten te verwennen met een lekker kopje koffie, cappuccino of espresso, frisdranken, snoep, snacks, een broodje gezond en andere dagverse producten. De organisatie is met haar verkoopautomaten actief in de kantorenmarkt, in de gezondheidszorg, in het onderwijs, op tankstations en in het openbaar vervoer. Het bedrijf heeft tevens een eigen koffiemerk: Miofino. De Group is in 1957 ontstaan in Zwitserland. Het is inmiddels een zeer succesvol Europees bedrijf waar circa medewerkers in 22 landen een opbrengst van 700 Miljoen genereren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland en heeft in Europa een markt leidende positie verworven. Vanuit ruim verkooppunten verzorgt een kleine 5 miljoen consumpties per dag. In Nederland is in 2001 gestart en heeft in 2004 Koninklijke Olland overgenomen. Na deze overname behoort de organisatie in de Benelux tot de top vijf. In de Benelux heeft de organisatie een marktaandeel van ongeveer 10% en werken er circa 250 medewerkers. De Group is sinds 2007 eigendom van het investeringsbedrijf Allianz Capital Partners. Strategie De vending markt in de Benelux wordt sterk bepaald door een tweetal grote partijen, een drietal middelgrote partijen en een groot aantal vaak regionale spelers. heeft de sterke ambitie om middels autonome groei een solide top drie speler in de Benelux markt te worden. Zij zijn dat aan hun Europese stand verplicht en hebben de juiste mensen in dienst om dit te bereiken. Belangrijke punten om dit te realiseren zijn: het vergroten van de regionale marktpenetratie en het vergroten van de naamsbekendheid en herkenbaarheid van het merk. Cultuurverandering Benelux heeft het afgelopen half jaar diverse nieuwe mensen aangenomen, het management team is veranderd en sales maakt een kwaliteitsslag door. Onder leiding van een nieuwe Managing Director Frank Geelink (o.a. ex Philips, ex General Electric) is met een nieuwe energie aan de slag met de vele kansen die er liggen om op de vending markt groei te realiseren. De organisatie wordt gekenmerkt door een open cultuur waarin mensen worden uitgedaagd om mee te denken met het bedrijf. Er wordt met veel plezier en passie gewerkt aan een perfecte klantbeleving, waarbij de dienstverlening centraal staat. Benelux hanteert vier kernwaarden: Freshness, Excellence, Pleasure and Caring. Deze kernwaarden zijn in het gehele bedrijf terug te vinden, in de dienstverlening, in de benadering van de klant en in het Human Resources Beleid. heeft naast deze vier kernwaarden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) tot speerpunt van de organisatie gemaakt.

3 Pagina 3/5 Directie Het Directie team van Benelux bestaat uit Frank Geelink (Managing Director Benelux, 2012), Robert Winkel (Financieel Directeur, 2012), Bas Vogelsangs (Sales en Marketing Directeur, 1998), Willem Burgmans (Human Resources Manager, 2001) en Richard van Vugt (Directeur Operations) Profiel positie Marketing Manager De Marketing Manager rapporteert aan Frank Geelink, de Managing Director van Benelux. Daarnaast heeft de Marketing Manager een functionele lijn naar Chris Pieterse, de Group Marketing Director van Group (Zwitserland). Hij of zij stuurt een klein team aan dat bestaat uit twee marketeers. Hij of zij maakt deel uit van het Management Team Benelux en is in die rol mede verantwoordelijk voor de richting en het resultaat van Benelux. Doel van de functie De Marketing functie binnen is tot heden vervuld door de Marketing en Sales Directeur Benelux. Door een dedicated marketing positie te creëren als nieuwe functie op management niveau wordt een andere commerciële dynamiek ingezet. Het leiden van de organisatie naar een positie als solide top drie speler vereist nieuwe ideeën en strategieën die door de Marketing Manager worden geïnitieerd. De markt kent daarvoor vele kansen die met behulp van de nieuwe Marketing Manager verkend en uitgewerkt moeten worden. Interne en externe communicatie Interne Managing Director Group Sales & Marketing Sales: Key-Account Managers, Account Managers Marketing Extern Marketing, Communicatie en Reclame Bureaus Resultaatsgebieden en activiteiten - De Marketing Manager heeft als doel om de marketing plannen voor de Benelux te definiëren en te implementeren, dit in lijn met de zakelijke doelstellingen, de strategie en de marketingstrategie van de groep. - Samen met commercie is de Marketing Manager verantwoordelijk voor het genereren van New Business en voor het verhogen van de sales conversie. - De Marketing Manager leidt de Benelux markt segment strategie - beheert segmentatie, informatie analyse en informatie update - beheert klant, consument en concurrent gedrag analyse, processen (Connect & COPOS) - implementeert groeps brede concepten en ontwikkelt/implementeert plaatselijke concepten per klant groep

4 Pagina 4/5 - Category management warme dranken - beheert & analyseert op continue basis het product portfolio, inclusief pricing en winstgevendheid - is verantwoordelijk voor de uitrol van nieuwe concepten, assortiment, machine park - Category management koude dranken en snacks - beheert & analyseert op continue basis het product portfolio, inclusief pricing en winstgevendheid - is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de Benelux Marketing omzet strategie - is verantwoordelijk voor het assortiment, onderhandelingen met leveranciers (gedeeltelijk) en het aanzetten tot sales richting consumenten - Communicatie - implementeert campagnes richting potentiële klanten op basis van best practices; creëert sales leads - implementeert sales support materiaal en sales campagnes aan bestaande klanten - implementeert PR-campagnes voor de Benelux - Is verantwoordelijk voor het managen en uitvoeren van marktonderzoek, begrijpt de lokale trends in de markt, concurrentie, klant en consumer insights en vertaalt deze naar een marketing plan; implementeren van het plan - Is verantwoordelijk voor het marketing budget en verdeling over de gemeten prestatiedoelstellingen - Actief lid van het management team en het sales & marketing team Prestatie indicatoren - Top en bottom line (hoofd KPI s Netto Sales en Ebita) - Merk en Naamsbekendheid van bij potentiële opdrachtgevers en beslissers in de industrie - Bestaande klanten binden en ontwikkelen - Aantal new business leads - Marketing opbrengsten - Toegenomen sales en opbrengst per klant. Interview Frank Geelink, Managing Director Benelux: Frank: Ik ben sinds begin 2012 verantwoordelijk voor Benelux, een bedrijf dat met passie en drive de markt voor vending in Nederland wil gaan bepalen. Gezamenlijk gaan wij de strijd aan met de grote partijen. De organisatie is daarvoor kort geleden aangepast, we zijn kleiner, flexibeler en meer gedreven. Er zijn diverse mensen op nieuwe posities aangenomen zoals de Financieel Directeur, de Key Account Manager en de Direct Sales Manager. De Marketing Manager Benelux wordt bepalend voor het vertalen van onze kernwaarden naar een propositie naar de markt. Hij of zij kiest voor de positie en strategie om onze doelen te behalen. We zitten in een uitdagende markt waar nog veel te winnen is, is daarin nog te weinig herkenbaar en wanneer we onze regionale bekendheid weten verder te brengen met uitstekende service concepten kunnen we echt bouwen. Frank: Koffie is bij uitstek een product dat via smaakbeleving door de klanten sterk persoonlijk bepaald is. Ons eigen koffiemerk te samen met een persoonlijke benadering, het echt kennen van onze klant en het samen met de klant ontwikkelen van deze beleving moet de kern worden van het concept.

5 Pagina 5/5 Persoonlijk profiel Functie-eisen en competenties Opleiding en ervaring Academisch werk- en denkniveau Minimaal 5 jaar commerciële marketing en sales ervaring Achtergrond in consumenten en B2B marketing bij toonaangevende A-merken Ervaring met Capex business modellen Ervaring met het werken in een matrix organisatie Competenties Conceptueel sterk, visie; Hoog energieniveau, resultaatgedreven, klantgericht; Inspirerend, betrokken, sensitief. Is in staat om verandering in denken en gedrag te initiëren en te begeleiden; Geeft anderen ruimte en credits zonder verantwoordelijkheid te ontlopen; Stressbestendig; Interpersoonlijk vaardig, Sterke communicatie en presentatievaardigheden; Aardig, Flexibel, Transparant, Open, teamspeler; Niet statusgevoelig of formeel. Arbeidsvoorwaarden Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat. Basissalaris inclusief vakantiegeld tussen ,- en ,- plus Bonus. Locatie Koeweistraat 10, Waardenburg Samengevat: Waarom aantrekkelijke loopbaanstap? Jong managementteam dat een duidelijke groei strategie nastreeft in een uitdagende markt. Met een duidelijke propositie en customer focus kan dit behaald worden. De Marketing Manager mag aan deze uitdaging volledig vorm geven. Meer informatie Consultant : Matthijs Visser Contact : Geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag uw cv en een korte motivatie via de registratie pagina op onze site (www.careeropeners.nl). Geef onder toelichting a.u.b. aan dat het de positie betreft van Marketing Manager bij Benelux (registratienummer: 120xx).

2014.03 Job Profiel Category Marketeer & SEA Mobile Specialist Emesa

2014.03 Job Profiel Category Marketeer & SEA Mobile Specialist Emesa Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl 2014.03 Job Profiel Category Marketeer & SEA Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

Job profiel Finance Manager Arts en Zorg

Job profiel Finance Manager Arts en Zorg Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl Job profiel Finance Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies. For top

Nadere informatie

CATEGORY CONTROLLER FRIESLANDCAMPINA CHEESE SPECIALTIES

CATEGORY CONTROLLER FRIESLANDCAMPINA CHEESE SPECIALTIES CATEGORY CONTROLLER FRIESLANDCAMPINA CHEESE SPECIALTIES Februari 2011 FrieslandCampina Pagina 2 van 7 ORGANISATIE PROFIEL - ALGEMEEN ONDERNEMING Koninklijke FrieslandCampina voorziet miljoenen mensen in

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

If the price is right

If the price is right If the price is right H É T C A R R I È R E M A G A Z I N E V O O R S A L E S P R O F E S S I O N A L S! N O V E M B E R 2 0 0 9 6 In gesprek met Jordy Kool & Marjolijn van Berkel, Infotheek ICT Diensten

Nadere informatie

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening Drijfveren in de zakelijke dienstverlening INHOUDSOPGAVE De methode 2 In gesprek met: Pierre Mellegers - Manager Management & Human Resource Development bij Eneco 6 Edwin Kist - Senior Vice President Human

Nadere informatie

MVO: People, Planet, Profit.

MVO: People, Planet, Profit. MVO: People, Planet, Profit. hét carrièremagazine voor salesprofessionals! september 2011 3 In gesprek met Getronics op jacht naar talent Bewust Bilderberg over MVO Intercity Zakelijk en hun groei Nsecure

Nadere informatie

de echte waarde van een bedrijf is een afgeleide van zijn mensen verkort jaarverslag 2008

de echte waarde van een bedrijf is een afgeleide van zijn mensen verkort jaarverslag 2008 de echte waarde van een bedrijf is een afgeleide van zijn mensen verkort jaarverslag 2008 inhoud profiel 3 onze diensten 4 onze missie 4 onze wereldwijde aanwezigheid 4 onze cultuur 5 onze kernwaarden

Nadere informatie

De Frontrunners Scan. Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12

De Frontrunners Scan. Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12 De Frontrunners Scan Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12 De Frontrunner Scan Dit is een Doe-het-Zelf questionnaire/scan die u een inzicht geeft op de vraag hoe goed u scoort op de 8

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort

Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort Inleiding De gedachte dat de persoon van de professional van doorslaggevende betekenis is bij acquisitie (zie

Nadere informatie

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN Het realiseren van bedrijfsambities Discussie finance professionals SPECIALE UITGAVE DOOR VISMA SOFTWARE Thema AMBITIE VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN De controller als business partner 9 vragen en

Nadere informatie

H ein eken N .V. Jaaroverzicht 2011

H ein eken N .V. Jaaroverzicht 2011 Jaaroverzicht 2011 Welkom bij HEINEKEN HEINEKEN is een van s werelds toonaangevende bierbrouwers, met merken die verkrijgbaar zijn in 178 landen over de hele wereld We zijn een trotse, onafhankelijke,

Nadere informatie

Overzicht aangeboden stages CMD Amsterdam - aangemeld van maart 2012 - heden.

Overzicht aangeboden stages CMD Amsterdam - aangemeld van maart 2012 - heden. Overzicht aangeboden stages CMD Amsterdam - aangemeld van maart 2012 - heden. In dit document staan de stages die door het bedrijfsleven zijn gemeld bij de opleiding Interactieve Media. De bedrijven zijn

Nadere informatie

The Independence Company. Programma Trainingen 2015

The Independence Company. Programma Trainingen 2015 The Independence Company Programma Trainingen 2015 Inhoudsopgave Pagina Permanente Educatie TIC: méér dan vaktechniek 2 The Independence Company 3 Wat levert het jou op? 4 Het programma 5 Hoe werkt het?

Nadere informatie

Amsterdam Marketing 2013-2018

Amsterdam Marketing 2013-2018 Amsterdam Marketing 2013-2018 5 december 2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1: Waarom? 4 Hoofdstuk 2: Citymarketing 5 2.1 Kernwaarden 6 2.2 Visie, Missie & Strategie 6 2.3 Doelgroepen 7 2.4 Verbinden

Nadere informatie

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model.

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. Whitepaper Collaboration for Business Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 1. Introductie Steeds meer organisaties komen

Nadere informatie

CUS ANCE AFAS ERP SOFTWARE:

CUS ANCE AFAS ERP SOFTWARE: FOCUS 09 FINANCE AFAS ERP SOFTWARE: wilt u ook boekhouden met het licht uit? 10 JEFFERSON WELLS blinkt uit door ervaring 12 YOU GET geeft antwoord op de vraag: Hoe word ik finance manager 2.0? 18 Inspirerend

Nadere informatie

GrandVision gaat naar de beurs Brochure voor particuliere beleggers. Eye care, We care more

GrandVision gaat naar de beurs Brochure voor particuliere beleggers. Eye care, We care more GrandVision gaat naar de beurs Brochure voor particuliere beleggers Eye care, We care more Belangrijke informatie Deze brochure ( dit document ) bevat een korte beschrijving van enkele belangrijke onderwerpen

Nadere informatie

2007 Jaarverslag Bozoek see www.enjoyheinekenresponsibly.com

2007 Jaarverslag Bozoek see www.enjoyheinekenresponsibly.com 2007 Jaarverslag Inhoud 01 Profiel 02 Kerncijfers 04 Mijlpalen 2007 Verslag van de Raad van Bestuur 06 Bericht van de voorzitter 10 Vooruitzichten 2008 12 Executive Committee 14 Operationele ontwikkelingen

Nadere informatie

Verbeter Advies USG People

Verbeter Advies USG People Verbeter Advies USG People P. Meijer Studentnummer 450398 Datum; 7 november 2013 NCOI opleidingsgroep HBO Bedrijfskunde Module: Bedrijfskundig management Docent:dhr H. Klijnen Projectmanagement Docent:

Nadere informatie

Op zoek naar nog meer jobs in West-Vlaanderen? Let s talk + 8.299. JOBS in de kijker. Fusie tussen Ardo en Dujardin Foods goedgekeurd

Op zoek naar nog meer jobs in West-Vlaanderen? Let s talk + 8.299. JOBS in de kijker. Fusie tussen Ardo en Dujardin Foods goedgekeurd Op zoek naar nog meer jobs in West-Vlaanderen? Surf naar Jobat.be/West-Vlaanderen Let s talk Onze adviseurs luisteren graag naar uw verhaal voor het gepaste advies Reporter ter plaatse Johan Depaepe johan.depaepe@jobatmedia.be

Nadere informatie

Marketing48 in de zorg

Marketing48 in de zorg Kennisnetwerk in vernieuwende Marketing Een uitgave van Dune Reclamebureau Pebbler Vixy RobinC Art Beat TNMF Lekkere Tekst SterCommunicatie Wizzle efficiënta Merckwaardig. EDITIE 1, VOORJAAR 2014 www.marketing48.nl

Nadere informatie

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD en 4,5 miljoen klanten die benieuwd zijn wat jij ermee gaat doen 1 Met merken als Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea,

Nadere informatie

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT 21 topmanagers coachen 21 nieuwe ondernemers Introductie voor de media en gasten Maandag 25 november 2013 Van 15.30-20.00 uur Duisenberg auditorium Rabobank te Utrecht

Nadere informatie

Externe analyse. NCOI opleidingsgroep, Module opdracht Marketing Externe analyse. Peter Meijer (450398), versie 1.0 Pagina 1

Externe analyse. NCOI opleidingsgroep, Module opdracht Marketing Externe analyse. Peter Meijer (450398), versie 1.0 Pagina 1 Externe analyse P. Meijer Studentnummer 450398 Datum; 31 maart 2012 NCOI opleidingsgroep HBO Bedrijfskunde Module: Marketing management Docent:dhr E. Blaauwbroek Peter Meijer (450398), versie 1.0 Pagina

Nadere informatie

Strategie in social media Herziene versie van het social strategy model (2011)

Strategie in social media Herziene versie van het social strategy model (2011) goed in direct klantcontact Strategie in social media Herziene versie van het social strategy model (2011) bekijk onze website op www.pondressocialmarketing.nl Ralph Merkle If you look at the various

Nadere informatie

Managementgame Catalogus

Managementgame Catalogus Managementgame Catalogus 2 Inhoudsopgave Economie, handel & bedrijf ProSim Classic... 04 ProSim Productie... 06 ProSim Advanced... 08 Business Abroad Management... 10 Businessklas... 12 Overheid City Hall...

Nadere informatie

Het Verkort Jaarverslag 2007 is een verkorte Nederlandse versie van het Engelstalige KPN Annual Report and Form 20-F 2007 ( Annual Report 2007 ).

Het Verkort Jaarverslag 2007 is een verkorte Nederlandse versie van het Engelstalige KPN Annual Report and Form 20-F 2007 ( Annual Report 2007 ). Verkort Jaarverslag 2007 Het Verkort Jaarverslag 2007 is een verkorte Nederlandse versie van het Engelstalige KPN Annual Report and Form 20-F 2007 ( Annual Report 2007 ). Het Annual Report 2007 is het

Nadere informatie

(Printversie) MVO Verslag 2011

(Printversie) MVO Verslag 2011 (Printversie) MVO Verslag 2011 MVO Verslag 2011 Essent MVO Verslag 2011 4 Inhoud Voorwoord... 7 1. Het profiel van Essent... 9 1.1 De kerncijfers... 9 1.2 Essent en klimaatverandering... 9 1.3 De bestuurlijke

Nadere informatie