c. Vermelding financiering door PT De commissie neemt kennis van de standaards voor vermelding van financiering door PT.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "c. Vermelding financiering door PT De commissie neemt kennis van de standaards voor vermelding van financiering door PT."

Transcriptie

1 Verslag Vergadering van Sectorcommissie Hoveniers Van Els Clemens Telefoonnummer Datum vergadering 11 oktober 2010 Totaal aantal pagina s 5 18 november 2010 Aanwezig De heren mr. T.H.J. Joustra, voorzitter, ir. J.M. Gerritsen, secretaris, mw. ir. A. v.d. Kamp, plv. secretaris, mw. M.J.A.M. Daamen, W.A. van Ginkel, A.H. Hoek, J.H.M. de Jong, ir. J.B.G. Poodt, M. van der Spek, J.S. Vos (leden), E. Roozen (adviseur) 1. Opening De VOORZITTER opent de vergadering en heet allen welkom. 2. Notulen en besluitenlijst van de vergadering van 31 mei 2010 De notulen en besluitenlijst worden ongewijzigd vastgesteld. Er zijn geen opmerkingen n.a.v. de notulen. 3. Ingekomen stukken en mededelingen. a. Uitslag schriftelijke ronde inzake Jaarrekening HIC De commissie bevestigt dat d.m.v. een schriftelijke ronde is ingestemd met de jaarrekening HIC b. Voortgangsrapportage campagne It s Alive verbinding met andere projecten in de tuinbouw Oktober is de tweede actiemaand van de campagne, na april Er is een website in 3D gelanceerd, daaraan gekoppeld is een actie waarbij 3D-brillen naar veel scholen zijn verstuurd. Het blijkt dat bezoekers relatief veel tijd op de website doorbrengen. c. Vermelding financiering door PT De commissie neemt kennis van de standaards voor vermelding van financiering door PT. d. Vergaderschema 2011 De commissie stemt in met het vergaderschema 2011, waarin de volgende vergaderdata zijn vastgelegd: 8 maart, 31 mei en 10 oktober. 4. Concept-Jaarplan PT 2011 Mevr. VAN DE KAMP zet uiteen dat dit jaarplan gebaseerd is op de vastgestelde Toekomstagenda van het PT. Alle sectorcommissies kunnen nu hun oordeel geven, waarna het jaarplan zal worden voorgelegd aan het bestuur ter goedkeuring. De heer HOEK vindt het een duidelijk jaarplan. N.a.v. het organogram bestuurlijke organisatie merkt hij op er de voorkeur aan te geven om meer verbindingen te leggen en activiteiten tussen sectoren te bundelen i.p.v. alle zaken per sectorcommissie te regelen.. Mevr. VAN DE KAMP licht toe dat het uitgaan van deze bestuurlijke structuur de nadrukkelijke wens van de meerderheid van bestuur en commissies was. Voor thema s komt hier in de PT-organisatie één programmamanager per thema, bijv. voor groen en welbevinden. Daar wordt de verbinding gelegd over de thema s heen.

2 2 / 5 18 november 2010 De heer HOEK is toch van mening dat het minder effectief is om vanuit de sectoren te blijven denken. Door bundeling van krachten kunnen sectoren elkaar versterken. De VOORZITTER zegt toe te bezien hoe meer verbindingen met andere sectoren tot stand kunnen worden gebracht, te beginnen vanuit de hovenierssector. De commissie adviseert het bestuur het Jaarplan PT 2011 vast te stellen, 5. Herziene begroting 2010 en concept-begroting 2011 financieringsfonds hoveniers De heer GERRITSEN licht toe dat de herziene begroting slechts kleine afwijkingen van de oorspronkelijke begroting bevat. De commissie adviseert het bestuur de herziene begroting 2010 vast te stellen. De begroting 2011 is in lijn met de meerjarenbegroting die eerder is besproken. Voor 2011 geldt dat de organisatiekosten nog meer zullen worden toegerekend aan de diverse sectoren volgens het principe kostenmaker = kostendrager. Ook de in 2011 te houden draagvlaktoets en representativiteitstoets brengen kosten met zich mee. Daarnaast is een klein bedrag gereserveerd om zaken die over verschillende sectoren heen gaan binnen de beleidsregels en met verantwoording achteraf te besteden. Tenslotte wordt opgemerkt dat nog geen rekening is gehouden met de projecten die later in deze vergadering zullen worden behandeld. De commissie stemt in met de begroting 2011 en adviseert het bestuur deze vast te stellen, met dien verstande dat vanuit de rubriek kwaliteit naar promotie en vanuit kwaliteit naar arbeid wordt overgeheveld om de tekorten in deze 2 rubrieken aan te vullen 6. Jaarplan en begroting HIC 2011 Er is overleg tussen de belastingadviseur van het PT en de belastinginspecteur over de kwestie van het al dan niet btw-plichtig zijn van het HIC. Het huidige regime zal in elk geval niet worden aangepast per , maar mogelijk wel per Het HIC-bestuur verzoekt de commissie om het btw-verschil van te financieren. Voorgesteld wordt om de helft van dat bedrag bij te dragen. Door de commissie is in de vorige vergadering verzocht om aan te dringen op meer samenwerking tussen de verschillende organisaties. De heer POODT geeft aan overleg te hebben gehad met PPH om te bezien op welke onderdelen samengewerkt kan worden. De heer ROOZEN zegt dat ook VHG en HIC binnenkort overleggen. Het overleg tussen PPH en HIC wordt vooralsnog niet voortgezet. De commissie adviseert het bestuur het Jaarplan en de Begroting HIC 2011 vast te stellen. Besloten wordt 50% van het btw-verschil, t.w te financieren uit rubriek promotie en markt, waartoe uit de rubriek kwaliteit wordt overgeheveld (zie 5). De overige 50% dienen ten laste te komen van het reguliere HIC-budget van Dit tenzij de belastinginspectie alsnog besluit dat het HIC niet btw-plichtig is, dan vallen deze bedragen weer vrij en wordt de commissie hierover geïnformeerd. 7. Het groene vak groeit Onder deze noemer wordt voor 4 projecten subsidie gevraagd.

3 3 / 5 18 november 2010 De commissie adviseert positief over een bijdrage van uit de rubriek arbeid voor de nationale beroepenwedstrijden tuinaanleg (projectnr ) en legt dit financieringsverzoek voor aan de Sociaal-Economische Commissie. Om dit project te financieren wordt uit de rubriek kwaliteit overgeheveld (zie 5). Besloten wordt evenals vorig jaar bij te dragen aan projectnr , nationale klimkampioenschappen (gevraagd was ), t.l.v. rubriek promotie & markt. Aan project nummer 14188, specialistenplatform, wordt bijgedragen (gevraagd was ) t.l.v. rubriek kwaliteit. T.a.v. project nr , ontwikkelen ondersteunende materialen t.b.v. politieke lobby, is het advies dat deze activiteit privaat gefinancierd zou moeten worden, gelet op de Toekomstagenda van het PT. De heer ROOZEN licht toe dat dit het ontwikkelen betreft van middelen om de lobby te kunnen voeren, dus niet de lobby zelf. Na enige discussie wordt besloten bij te dragen t.l.v. de rubriek kwaliteit. 8. Levend groen Dit betreft 2 projecten met samen 3 onderdelen. De heer HOEK stelt voor om de levende tuin niet bij de tuinen van Appeltern, maar bijv. bij een zorgcentrum, een Ronald McDonald-huis o.i.d. aan te leggen. Dat zou maatschappelijk verantwoord zijn en het effect is goed te meten. De commissie sluit zich daarbij aan, daarbij zal gezorgd moeten worden voor voldoende media-aandacht. Voor het onderdeel tijdschrift groen in gemeenten raadt de commissie aan contact te leggen met andere organisaties, bijv. Groenforum Nederland, waar al middelen beschikbaar zijn. Aan projectnr.14183, Levend groen, wordt bijgedragen voor de levende tuin en voor de bijbehorende infomercial, t.l.v. de rubriek Promotie en markt. De levende tuin dient wel op een andere locatie dan Appeltern te worden uitgevoerd, bijv. bij een zorgcentrum. Financiering van het onderdeel Tijdschrift groen in gemeenten wordt afgewezen. Voor dit project wordt verwezen naar Groenforum Nederland die met een soortgelijk project bezig is. 9. MVO-wijzer groene sector De vergadering besluit bij te dragen aan projectnr.14193, MVO brochure groene sector, t.l.v. rubriek milieuaangelegenheden, op voorwaarde dat de brochure beschikbaar komt voor alle ondernemers.vastgesteld wordt dat dit project goed past bij de toekomstagenda van het PT. 10. Onderzoek en innovatie groene sector a. Bomen op intensieve daken Een bijdrage aan projectnr , bomen op intensieve daken, wordt aangehouden totdat bekeken is wat er elders al gedaan wordt op dit terrein. Als reservering wordt 7500 opgenomen, zijnde de helft van het gevraagde bedrag omdat samenwerking met PPH zou kunnen worden gezocht.

4 4 / 5 18 november 2010 b. Haalbaarheidsonderzoek effect groene daken Aan dit project, nr , wordt bijgedragen t.l.v. rubriek technisch onderzoek. c. Klimaatadaptatie in particuliere tuinen Projectnr.14185, klimaatadaptatie in particuliere tuinen, wordt afgewezen omdat de manual nog niet is uitgegeven en geëvalueerd. 11. Bedrijfsontwikkeling a. Sectorale bedrijfsadviesdienst Aan de sectorale bedrijfsadviesdienst (projectnr 30150) wordt bijgedragen t.l.v. de rubriek kwaliteit. De heer DE JONG informeert hoe gecommuniceerd wordt dat ook nietleden van de VHG van deze adviezen gebruik kunnen maken. De heer ROOZEN deelt mee dat dit in diverse communicaties wordt meegedeeld. Voor een volgende vergadering zal een overzicht van het gebruik van de adviesdienst (door leden en niet leden VHG) worden meegezonden. b. Studieclubbijeenkomsten groene sector 2011 Voor de studieclubbijeenkomsten groene sector 2011 (projectnr ) wordt bijgedragen t.l.v. de rubriek kwaliteit. Ook hiervan zal de commissie een overzicht van het aantal bezoekers (leden en niet-leden VHG) ontvangen. De bijdrage via het PT wordt het komende jaar afgebouwd. Voor 2012 wordt aangegeven dat de bijdrage maximaal ca zal kunnen bedragen. c. Publicatie bestemmingen en vergunningen Het verzoek om een bijdrage voor het project Publicatie bestemmingen en vergunningen (nr ) wordt afgewezen omdat dit als taak van de private organisatie wordt beschouwd Extra bijdrage vakdiploma Dak & Gevel begroening De belangstelling voor de vorige cursus was goed, er wordt dan ook geadviseerd om nu weer een bijdrage te verstrekken. Besloten wordt aan projectnr , persoonscertificaten dakbegroening, extra bij te dragen t.l.v. de rubriek kwaliteit. Voorwaarde is dat de verzamelde kennis breed verspreid wordt. 13. Jaarplan werken in de tuinbouw (advies) De commissie adviseert het bestuur het jaarplan werken in de tuinbouw 2011 vast te stellen. 14. Verordeningen a. Ontwerp-Verordening PT heffing hoveniersbedrijven 2011 Met deze verordening wordt geregeld dat aan ca kleine heffingbetalers, d.w.z. met een omzet van minder dan , m.i.v geen heffing wordt opgelegd. Dit zal leiden tot een daling met ca van de heffingsopbrengsten. De heer ROOZEN zegt dat de VHG een overzicht met vragen en antwoorden heeft opgesteld voor de achterban. Dit zal ook aan het PT worden gestuurd.. Er zal nog eens worden gekeken naar loonwerkers die hovenierswerk doen.

5 5 / 5 18 november 2010 De vergadering adviseert het bestuur de ontwerp-verordening PT heffing hoveniersbedrijven 2011vast te stellen.. b. Ontwerp-Verordening bestrijding knolcyperus 2011 De vergadering adviseert het bestuur en de ontwerp-verordening PT bestrijding knolcyperus 2011 vast te stellen. 15. Rondvraag De commissie ontvangt een nieuw financieel overzicht waarin de besluiten van deze vergadering zijn verwerkt. Van de rondvraag wordt voor het overige geen gebruik gemaakt. 16. Sluiting De VOORZITTER heeft voor de laatste keer een vergadering van deze commissie voorgezeten en dankt de commissie voor de samenwerking. In deze commissie zijn de leden direct betrokken bij de processen en durft men van de geijkte paden af te wijken. De heer POODT dankt de voorzitter namens de commissie en wenst hem veel succes bij zijn toekomstige baan. De vergadering wordt gesloten om uur.

De heer VAN RUITEN meldt zich als rechtstreeks belanghebbende bij punt 7 van de agenda, hij zal zich daar niet in de discussie mengen.

De heer VAN RUITEN meldt zich als rechtstreeks belanghebbende bij punt 7 van de agenda, hij zal zich daar niet in de discussie mengen. Behoort bij agendapunt 2 Verg. Cie. Sierteelt & Groen dd. 25-10-2012 Verslag Vergadering van Commissie Sierteelt & Groen samengesteld uit de Sectorcommissies Bloembollen, Bloemen, Bomen, Hoveniers en Energie

Nadere informatie

Afwezig De heren Drs. J. van Es, M.F. van Ginkel, J.G. van Haarlem, N.J. Hooijmans,

Afwezig De heren Drs. J. van Es, M.F. van Ginkel, J.G. van Haarlem, N.J. Hooijmans, Verslag Vergadering van Sectorcommissie Groenten en Fruit Van Els Clemens Telefoonnummer Datum vergadering 7 maart Totaal aantal pagina s 7 25 maart Aanwezig De heren A. Bruggeman (voorzitter), J.M. Gerritsen

Nadere informatie

De PAC zal gevraagd worden attent te zijn op de relatie tussen de grootte van het project en de vraag of het onderzochte een daadwerkelijk

De PAC zal gevraagd worden attent te zijn op de relatie tussen de grootte van het project en de vraag of het onderzochte een daadwerkelijk Actie en besluiten Aan de leden van de sectorcommissie Bloemkwekerijproducten Afwezig Van Joan Troost Kenmerk AB101012 Totaal aantal pagina s 5 Betreft vergadering van 12 oktober 2010 14 oktober 2010 Omschrijving

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

2. Notulen en besluitenlijst van de vergadering van 14 juni 2012 De notulen en de besluitenlijst worden vastgesteld conform het ontwerp.

2. Notulen en besluitenlijst van de vergadering van 14 juni 2012 De notulen en de besluitenlijst worden vastgesteld conform het ontwerp. Verslag Vergadering van Commissie Sierteelt & Groen Van Els Clemens Telefoonnummer Datum vergadering 25 oktober 2012 Totaal aantal pagina s 8 20 november 2012 Aanwezig Mw. A.M.A. van Ardenne-van der Hoeven

Nadere informatie

Afwezig J. Bosma, M.J.B. Jansen en plv., M.C. Maasse, mw. A.L. Poot, R. Roodenburg en plv., N.A. van Ruiten en plv.,

Afwezig J. Bosma, M.J.B. Jansen en plv., M.C. Maasse, mw. A.L. Poot, R. Roodenburg en plv., N.A. van Ruiten en plv., Verslag Vergadering van sectorcommissie Bloemkwekerij Van Joan Troost Telefoonnummer Datum vergadering 12 oktober 2010 Totaal aantal pagina s 11 18 oktober 2010 Aanwezig T.H.J. Joustra (voorzitter), J.M.

Nadere informatie

Notitie. Betreft: Nieuwe werkwijze PT en Ondernemingsplatforms. 1. Inleiding

Notitie. Betreft: Nieuwe werkwijze PT en Ondernemingsplatforms. 1. Inleiding Notitie Aan Bestuur Van Edwin de Jongh Kenmerk Behoort bij Agendapunt 4a, openbare bestuuursverg. dd. 27 maart 2012 Totaal aantal pagina s 5 12 maart 2012 Betreft: Nieuwe werkwijze PT en Ondernemingsplatforms

Nadere informatie

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 16 maart 2010; 1 Begripsbepalingen

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 16 maart 2010; 1 Begripsbepalingen Verordening PT heffing export bloembollen naar Japan oogstjaar 2010 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 30 maart 2010, houdende de vaststelling van aan exporteurs van bloembollen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 10 mei 2011; 1 Begripsbepalingen

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 10 mei 2011; 1 Begripsbepalingen Verordening PT heffing export bloembollen naar Japan oogstjaar 2011 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 19 mei 2011 houdende de vaststelling van een aan exporteurs van bloembollen

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

ONTWERP-VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING BLOEMBOLLENHANDEL OOGSTJAAR 2013

ONTWERP-VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING BLOEMBOLLENHANDEL OOGSTJAAR 2013 ONTWERP-VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING BLOEMBOLLENHANDEL OOGSTJAAR 2013 Verordening van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van (datum), houdende de vaststelling van een algemene heffing ten behoeve

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Waternet te Amsterdam. Verantwoordelijk bestuursorgaan: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Waternet te Amsterdam. Verantwoordelijk bestuursorgaan: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Rapport Rapport betreffende een klacht over Waternet te Amsterdam. Verantwoordelijk bestuursorgaan: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Datum: 25 april 2014 Rapportnummer: 2014/039 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

KOPIE VOOR ADMINISTRATF

KOPIE VOOR ADMINISTRATF GESCAND ~ ~ A~R, '[~lr; KOPIE VOOR ADMINISTRATF VERZONDEN 18 ~j ':;, iu'll Aan de leden van de Vereniging Amsterdam. 17 april 2012 VvE nr: D9299 VvE: Hof van Hoytema Te: AMSTERDAM Geachte leden, Met referte

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Verslag. Van Els Clemens. Vergadering van Commissie Voedingstuinbouw. Telefoonnummer. Datum vergadering 31 oktober 2013. Totaal aantal pagina s 6

Verslag. Van Els Clemens. Vergadering van Commissie Voedingstuinbouw. Telefoonnummer. Datum vergadering 31 oktober 2013. Totaal aantal pagina s 6 Verslag Vergadering van Commissie Voedingstuinbouw Van Els Clemens Telefoonnummer Datum vergadering 31 oktober 2013 Totaal aantal pagina s 6 19 november 2013 Aanwezig Mw. A.M.A. van Ardenne-van der Hoeven

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

VVE Beheer B.V. 000145233-1

VVE Beheer B.V. 000145233-1 Aan de leden van de Vereniging Rijswijk, 19 juni 2012 VvE: 46 Parkeerplaatsen Jburglaan Amsterdam Te: AMSTERDAM Geachte leden, Met referte aan de gehouden vergadering, hebben wij het genoegen u bijgaand

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken.

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken. Notulen MR Vergadering op 16 jan 2017 Aanwezig: Ilse, Wieteke en Annemieke(notulist) van de oudergeleding; Liane, Corine, Sylvia, Janna en Marjolein van de personeelsgeleding; Betty, directie. Afwezig

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

Relatie met taken/thema s PT De projecten sluiten aan bij het programma Groen en Welbevinden.

Relatie met taken/thema s PT De projecten sluiten aan bij het programma Groen en Welbevinden. Omslag notitie Vergadering van Commissie Sierteelt en Groen Datum vergadering 4 juni 2013 Agendapunt 4a Voorbereid door Niko Moerman Totaal aantal pagina s 8 16 mei 2013 1. Project Projectnummer Zie bijlage

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.!

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.! Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen. Aanwezig: Dick van Zanten (voorzitter), Vincent Stapper (secretaris), Hanney Plugge,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming.

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming. gemeenteraad Agenda Aanvang Datum 20:00 22-09-2016 Opening en vaststellen agenda 2 Bepalen volgorde bij hoofdelijke stemming en benoeming stembureau De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) Nr: 0217 7 RV Agendapunt: 7 Datum: 20 januari Datum: Raadsvergadering, 17 februari Voorstel aan de Raad Onderwerp: Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Wijk bij Duurstede Gemeenteblad

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad. Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg. Opening van het overleg

Notulen. Medezeggenschapsraad. Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg. Opening van het overleg Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg Genotuleerd door : Hanneke de Mooij Leden MR personeelsgelding : Corien van Poelgeest (CvP), Jeannette Roerig

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 1 oktober 2013 - Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 1 oktober 2013 - Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 1 oktober 2013 - Voorrondes Nr. Onderwerp Besluit Algemene Zaken Aanwezig: H.J. Al (vz), A. Smit-de Ridder(VLW), H. Mak (SP), J.N. Stevens(GL),

Nadere informatie

VERORDENING PT BESTEMMINGSHEFFING VERDUURZAAMDE GROENTEN EN FRUIT 2013

VERORDENING PT BESTEMMINGSHEFFING VERDUURZAAMDE GROENTEN EN FRUIT 2013 VERORDENING PT BESTEMMINGSHEFFING VERDUURZAAMDE GROENTEN EN FRUIT 2013 Verordening van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van (datum), houdende de vaststelling van een bestemmingsheffing ten behoeve

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAADVERGADERING 13 april 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg N Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om uur bij Hefpunt in Groningen.

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om uur bij Hefpunt in Groningen. HP/2013/260 Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om 09.30 uur bij Hefpunt in Groningen. Aanwezig: J. Bartelds (voorzitter), H.R. van der

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Reglement Wetenschapscommissie Medisch Centrum Haaglanden

Reglement Wetenschapscommissie Medisch Centrum Haaglanden Reglement Wetenschapscommissie Medisch Centrum Haaglanden 1 Inhoudsopgave 1. Begripsbepalingen 2. Taakopdracht 3. Samenstelling commissie, benoeming en zittingduur 4. Werkwijze en besluitvorming 5. Taken

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

N.a.v. het verslag, blz. 4, punt 10 inzake GroenWerk(t) merkt de heer BATENBURG op hierop bij punt 7 te willen terugkomen.

N.a.v. het verslag, blz. 4, punt 10 inzake GroenWerk(t) merkt de heer BATENBURG op hierop bij punt 7 te willen terugkomen. Verslag Vergadering van de Sociaal-Economische Commissie Van Joan Troost Telefoonnummer Datum vergadering 21 februari 2011 Totaal aantal pagina s 6 16 maart 2011 Aanwezig A. Bruggeman (voorzitter), J.M.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Notulen - 7246_vvem_not_15-04-2014_214866 (nog niet vastgesteld)... 2. Verenigde Administratiekantoren voor VVE Beheer B.V.

Inhoudsopgave. Notulen - 7246_vvem_not_15-04-2014_214866 (nog niet vastgesteld)... 2. Verenigde Administratiekantoren voor VVE Beheer B.V. Inhoudsopgave Notulen - 7246_vvem_not_15-04-2014_214866 (nog niet vastgesteld)........................... 2 Verenigde Administratiekantoren voor VVE Beheer B.V. Bezoekadres: Ampèrelaan 4 T 070 399 31 42

Nadere informatie

Verslag vergadering Participatieraad van 21 december 2017 Wijkcentrum Essesteijn, Elzendreef 10, 2272 EB Voorburg

Verslag vergadering Participatieraad van 21 december 2017 Wijkcentrum Essesteijn, Elzendreef 10, 2272 EB Voorburg van 21 december 2017 Wijkcentrum Essesteijn, Elzendreef 10, 2272 EB Voorburg Aanwezig Van de PRLV Mevrouw A.P. de Grijs-Langestraat Mevrouw M. Brouwer De heer R.A.J.H. van Daal De heer M. den Exter Mevrouw

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam Jaarverslag 2010 WSW Raad Amsterdam april 2011 Mw. H.J. Gussenhoven Ambtelijk Secretaris WSW Raad Voorwoord van de voorzitter De WSW Raad is op basis van de Verordening WSW in 2009 ingesteld. De raad heeft

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Verslag DB van 25 juni 2012

Verslag DB van 25 juni 2012 DATUM 25 juni 2012 PLAATS Kamer 506 TIJDSTIP 14.30 uur VOORZITTER F.A.M. Kerckhaert SECRETARIS dr. ing. G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG de heren P.E.J. den Oudsten (vanaf agendapunt D-1), H. Van Agteren,

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Notulen - 7245_vvem_not_15-04-2014_214864 (nog niet vastgesteld)... 2. Verenigde Administratiekantoren voor VVE Beheer B.V.

Inhoudsopgave. Notulen - 7245_vvem_not_15-04-2014_214864 (nog niet vastgesteld)... 2. Verenigde Administratiekantoren voor VVE Beheer B.V. Inhoudsopgave Notulen - 7245_vvem_not_15-04-2014_214864 (nog niet vastgesteld)........................... 2 Bezoekadres: Ampèrelaan 4 T 070 399 31 42 www.vve-beheer.nl Postadres: Postbus 1192 F 070 398

Nadere informatie

Conceptnotulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 10 december 2014 Kamer Jan Heshof, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse

Conceptnotulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 10 december 2014 Kamer Jan Heshof, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse 1 Conceptnotulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 10 december 2014 Kamer Jan Heshof, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse Nr. Ontwerper of afzender Onderwerp Aanwezig: J. Heshof, A. van der

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de "Vennootschap"), te houden op vrijdag 31 maart 2017 om uur te Breukelen.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de Vennootschap), te houden op vrijdag 31 maart 2017 om uur te Breukelen. Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de "Vennootschap"), te houden op vrijdag 31 maart 2017 om 10.00 uur te Breukelen. Agenda: 1. Opening en mededelingen.* 2. Voorstel tot vaststelling

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 24 september 2009 Nr. 9 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel om de jaarrekening/jaarverslag 2008 van GGD Zeeland vast te stellen en om niet in te stemmen

Nadere informatie

Werken met Commissies, ADCA vereniging Nederland

Werken met Commissies, ADCA vereniging Nederland Werken met Commissies, ADCA vereniging Nederland Inleiding Het bestuur regelt de dagelijkse gang van zaken en bereidt activiteiten voor. Omdat het bestuur niet alles zelf kan organiseren willen wij graag

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Notulen MR vergadering woensdag 18 mei 2016

Notulen MR vergadering woensdag 18 mei 2016 Notulen MR vergadering woensdag 18 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Els Drenth (Directie), Paulien Dubelaar, Marlies Haanstra, Marjan Krop, Ellen Mellink (notulen), Settels (voorzitter), Mark Verbrugge Sharon

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : Voorstel integraal minimabeleid inclusief Klijnsma middelen Datum college : 11 juli 2017

Raadsvoorstel. : Voorstel integraal minimabeleid inclusief Klijnsma middelen Datum college : 11 juli 2017 *Z022867205E* documentnr.: ADV/RC/17/00341 zaaknr.: Z/C/17/43987 Raadsvoorstel Onderwerp : Voorstel integraal minimabeleid inclusief Klijnsma middelen Datum college : 11 juli 2017 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Farid Chikar / juni 2017

Farid Chikar / juni 2017 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Farid Chikar 040-2083696 Farid.chikar@A2samenwerking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 208981/269305 29 juni 2017 Portefeuillehouder Wethouder

Nadere informatie

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de eilandsraad van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 28 februari 2012.

BONAIRE OPENBAAR LICHAAM. BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de eilandsraad van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 28 februari 2012. OPENBAAR LICHAAM BONAIRE BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de eilandsraad van het openbaar lichaam Bonaire d.d. 28 februari 2012. Voorzitter: Leden: dhr. P. Silberie dhr. C.A.A. Abraham dhr.

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Tineke Snel Afwezig Grim Bouwmeester

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Lidwien Vos (directie) (schuift om 21:00 uur aan) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom.

Lidwien Vos (directie) (schuift om 21:00 uur aan) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Notulen van de mr-vergadering op 12 juni 2017 Aanwezigen: Jasper de Bock (interim-voorzitter MR) Lotte van Deursen Rene Glas Bas de Groot Marco van Leeuwen Laura Lijf-Versteeg Diederik Miedema Lidwien

Nadere informatie

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting.

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering M.C.T. Bakker-Smit 18 december 2014 Datum voorstel 04 november 2014 Agendapunt Onderwerp Regelgeving voorzieningen onderwijshuisvesting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het algemeen bestuur van GR Ferm Werk d.d. 22 december 2016

Verslag van de vergadering van het algemeen bestuur van GR Ferm Werk d.d. 22 december 2016 Verslag van de vergadering van het algemeen bestuur van GR Ferm Werk d.d. 22 december 2016 Aan- en afwezigen Naam Functie Deelnemer Aan- of afwezig Namens het algemeen bestuur GR Ferm Werk Mevr. Y. Koster-Dreese

Nadere informatie

Raad: Besluit: Datum:

Raad: Besluit: Datum: Agendanr. : Doc.nr. : B200611573 Team : Diensten Steller: N. Dircksens/J. Latour Datum: 13 maart 2007 Portefeuille: B.M. Groen College: Datum: 20 maart 2007 Openbaar: Ja Persbericht: Bevoegdheid: College

Nadere informatie

VVE Beheer B.V. 000145234-1

VVE Beheer B.V. 000145234-1 Aan de leden van de Vereniging Rijswijk, 19 juni 2012 VvE: 77 Parkeerplaatsen IJburglaan AMSTERDAM Geachte leden, Met referte aan de gehouden vergadering, hebben wij het genoegen u bijgaand de desbetreffende

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen http://www.tuxx.nl/ Datum: 28-11-2016 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Voorzitter: Onno Blok Secretaris: Isabella van de Pas Datum volgende vergadering:

Nadere informatie

1. Opening. 2. Vaststellen agenda

1. Opening. 2. Vaststellen agenda Notulen MR 12 juni 2013 20.00u - 22.30u, Basisschool t Palet Aanwezig: M-A, Bas, Ronald, Mieke, Bo, Rianne, Gemma Gast: vandaag is Edwin erbij, hij kijkt mee of de MR iets voor hem zou zijn. Wat later:

Nadere informatie

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol, gehouden op 20 april 2016 in Commissiekamer 1 bij de Provincie Noord-Holland, Dreef 3, te Haarlem. Aanwezig

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 14 NOVEMBER 2011 1 Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 1. Opening door de voorzitter en mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 11 april 2011.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van SBO de Boekanier. Met het huishoudelijk reglement worden onderlinge regels en afspraken

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/30

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/30 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/30 Voor raadsvergadering d.d.: 22-04-2008 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Nr.: ZK15006912 / 16-0017745 Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Datum : 31 mei 2016 Korte samenvatting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Locatie Kantoor Samenwerkingsverband te Gouda 1./2. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering en heet de nieuwe OPR leden van harte

Nadere informatie

4.1. Alternatief spelerspas De vergadering geeft het advies akkoord te gaan met de overwegingen van het districtsbestuur.

4.1. Alternatief spelerspas De vergadering geeft het advies akkoord te gaan met de overwegingen van het districtsbestuur. BESLUITENLIJST vergadering, cluster 3 t/m 7 zaalvoetbal gehouden op 21-10-2010 In DE Hangar te Eindhoven Aanwezig: De verenigingen: Brabantia, CFE/VDL groep, FC Elisa, KW, RKTVV De bestuursleden: M. Pieters.

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0754 B.18.0754 Landgraaf, 24 april 2018 ONDERWERP: ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming 2019-2023 BsGW Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

OPENING: Peter opent de vergadering en heet iedereen welkom. NOTULEN: De notulen van de vergadering van 7 juni 2016 worden goedgekeurd.

OPENING: Peter opent de vergadering en heet iedereen welkom. NOTULEN: De notulen van de vergadering van 7 juni 2016 worden goedgekeurd. NOTULEN VERGADERING 6 SEPTEMBER 2016 MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE AANWEZIG: Chantal Wilting, Lucinda Klasen, Joko Potze, Henri Hooge, Karin Sobel (PG) Peter Koops, Bart Pronker, Michiel Smit, Jerney

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw. L.P.C.M. Barské-van

Nadere informatie

Agendapunt het Algemeen Bestuur van de BWB 5. Vaststelling jaarverslag en jaarrekening 2015 BWB 15 april 2016

Agendapunt het Algemeen Bestuur van de BWB 5. Vaststelling jaarverslag en jaarrekening 2015 BWB 15 april 2016 Voorstel Aan Agendapunt het Algemeen Bestuur van de BWB 5 Onderwerp Datum Vaststelling jaarverslag en jaarrekening 2015 BWB 15 april 2016 Inleiding Bijgaand treft u het jaarverslag en de jaarrekening 2015

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Verslag van de 270 ste vergadering van het Lokaal Overleg gehouden op woensdag 22 januari 2014 in Vleugel 100

Verslag van de 270 ste vergadering van het Lokaal Overleg gehouden op woensdag 22 januari 2014 in Vleugel 100 Datum: 7 februari 2014 Kenmerk: LO-2014-241 Verslag van de 270 ste vergadering van het Lokaal Overleg gehouden op woensdag 22 januari 2014 in Vleugel 100 Aanwezig Dhr. ir. K.J. van Ast (CvB, voorzitter

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Algemeen bestuur MidZuid 28 februari 2019

Notulen bestuursvergadering Algemeen bestuur MidZuid 28 februari 2019 Notulen bestuursvergadering Algemeen bestuur MidZuid 28 februari 2019 Aanwezig: De heer A.H.M. de Jongh, gemeente Geertruidenberg, vicevoorzitter De heer M. van Oosten, gemeente Altena, plv. lid Mevr.

Nadere informatie

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands.

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands. Notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 15 mei 2014 om 10.30 uur in Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht Aanwezig achter de bestuurstafel: Commissarissen: De heren

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Omslag notitie. Projectnummer Onderwerp/titel Stof? Pak t aan (3) Relatie met taken/thema s PT Werken in de tuinbouw. Datum aanvraag 24 mei 2011

Omslag notitie. Projectnummer Onderwerp/titel Stof? Pak t aan (3) Relatie met taken/thema s PT Werken in de tuinbouw. Datum aanvraag 24 mei 2011 Omslag notitie Vergadering van Sociaal Economische Commissie Datum vergadering 6 juni 2011 Agendapunt 8 Voorbereid door Jan Kees Boon Totaal aantal pagina s 6 20 mei 2011 1. Project Projectnummer 13093

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015.

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. . Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. aanwezig: gedeputeerde H.H. van de Boer burgemeester H.F. van

Nadere informatie