Filmverslag De tweeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Filmverslag De tweeling"

Transcriptie

1 Filmverslag De tweeling A Zakelijke gegevens: 1. Titel is "De tweeling" 2. Naam van de auteur is Tessa de Loo. Naam regisseur: Ben Sombogaart. B Inhoud van de film: 1.Genre zijn oorlogsroman, een moeilijke jeugd, ruzie en liefde, maar kan ook een ontwikkelingsroman worden genoemd omdat de tweeling aan elkaar de ontwikkelingen in hun leven vertellen. 2a. Beschrijving van de twee belangrijkste hoofdpersonen. Lotte Bamberg Heeft artrose. Ziet er netjes uit. Spreekt Nederlands en Duits. Haar man is vermoord in de tweede wereld oorlog. Lotte is ergens in de zeventig. Zij was getrouwd met een Jood. Zij is niet vergevingsgezind, ze wil Anna namelijk eerst niet vergeven, terwijl zij er eigenlijk niets aan kan doen dat alles zo gelopen is. Ze is muzikaal, ze kan namelijk zingen en piano spelen. Ze is in tegenstelling van haar zus, vrij rustig. Anna Bamberg Heeft ook artrose, grijs haar dat voor haar gezicht hangt. Oogt een beetje armoedig. Spreekt Duits. Zij is weduwe, haar man was ook vermoord in de tweede wereld oorlog. Anna is ook ergens in de zeventig. Ze was getrouwd met een Duitser die bij de SS zat. Ze had als doel Lotte te vinden en alles bij te praten en haar kant van het verhaal te horen. Anna is vrij druk. Ze is een harde werkster. Ze was ook heel slim, ze kan makkelijk leren en kon ook al heel vroeg lezen. b. Beschrijving van een bijpersonen. Er komen in de film heel veel bij personen voor en je krijgt eigenlijk niet veel over ze te weten. Het draait eigenlijk alleen maar om Lotte en Anna. Maar ik vind een van de belangrijkste bijpersonen: Martin Grosalie. Hij was allereerst een normaal krijger, een gewone soldaat, waarna word hij een component van de SS.

2 c. Schrijf op wat de relaties zijn tussen de personen die je nu hebt beschreven. (Hoe kennen ze elkaar, waarvan, hoe gaan ze met elkaar om enz.) De belangrijkste hoofdpersonen waren Lotte en Anna. Ze waren een tweeling, zij worden na de dood van hun ouders, gescheiden van elkaar. Maar ze blijven natuurlijk altijd een tweeling, ook al zijn ze gescheiden, maar door een andere leefomgeving toen ze opgroeide waren ze anders geworden. Martin was getrouwd met Anna, er is niks veel om te zeggen over de relatie tussen Martin en Anna net zoals Martin en Lotte, hun twee hebben elkaar nooit ontmoet. Lotte hoorde het bestaan van Martin alleen dankzij Anna. 3.De film speelt op verschillende locaties af. - Huis waar Anna woonde in Duitsland in haar jeugd. Dat is een armzalige boerderij. - Huis waar Lotte woonde in Nederland. Was een groot huis, met een grote tuin. - De plaatsen waar Anna werkte toen ze huishoudster was. (Duitsland) - De plaatsen die Lotte bezocht met de vriend, de dingen die ze deed. Zoals zeilen. - Het bos bij het kuuroord in Spa. Waar ze elkaar weer tegenkwamen. 4. In welke (twee) tijden/periodes speelt het verhaal zich af? (in het verleden, heden of toekomst? Waarop baseer je dit?) Ik weet niet precies in welk jaartal de film begon, maar ik weet wel dat Lotte en Anna toen nog jong waren, ik denk ongeveer 6 jaar, en de film eindigt als ze al heel oud zijn, ongeveer 75 jaar. Ongeveer van 1919 tot 1993 (in de film telt 1993 als het heden). De vertelde tijd bedraagt 75 jaar. De verteltijd bedraagt 135 minuten. Er wordt in deze film heel veel gebruik gemaakt van flash forwards, om precies te zijn er zijn 6 flash back, en er worden continu sprongen vooruit in de tijd gemaakt. Ik baseert het want het wordt aangeduid want er zijn de tweeling die kleine" zijn tijdens de tweede wereldoorlog en dan zie je de tweeling dat in een staat van gevorderde leeftijd zijn.

3 6. Geef aan hoe de film begint. Beschrijf het begin van de film. Keulen, Het begint met de tweeling dat zijn aan het lezen met hun vader, daarna spelen ze met een schommel met hun vader in hun tuin, en de deerde scène ze zijn aan het wassen in de badkuip. Anna roept de naam van haar zus, Lotte, meerdere keer.. Er komt de text: De tweeling, naar het boek van Tessa de Loo en met een contrast hoor je een liedje, de lidje die van de tweeling speciaal zal zijn, daarna hoorde hetzelfde ritme van het lied maar hoor je de muziek noten van een piano Contrast drastisch zie je de tweeling dat zijn bezig om zwarte kleding om te dragen. Er zal een begrafenis. De begrafenis van hun ouders. Het was een sterk begint voor een film die over oorlog gaat en het was ook een ontroerende scène, volgens mij.

4 5. SAMENVATTING Lotte en Anna, een tweeling-duitse zussen. Keulen, Een prachtige scène, de tweeling zijn aan het spelen, maar op een bepaald moment, 1926, er is een voorbereiding voor een begrafenis. De begrafenis van de ouders van de tweeling. Ze hadden een ziekte, door dat zijn dood gegaan. Een van de tweeling, Lotte, was ziek; daarom heeft de Duitse familie alleen Anna gehouden (tenuta). Heden: Lotte gaat naar een spa, ondertussen Anna wilt Lotte ontmoeten. Lotte ontspant in een modderbad en hoorde een stem, de stam van Anna, die stem zong een lied; het liedje van hun jeugd, het lied dat de tweeling bij elkaar gehouden. Verleden: de familie van Lotte was bezig met een broeikas aan het bouwen. Vroeger werd gedacht dat een broeikas zou helpen om een ziekte verdrijven. Tijdens de dagen van heling, Lotte schreef een brief aan Anna, ze vroeg als ze kun het brief naar Anna duren, maar in het einde de stiefvader had gezegd Ze moet Anna vergeten doordat dit familie houd de hele briefen van Lotte die wild sturen naar Anna en de briefen die Anna naar Lotte heeft gestuurd. Tijdelijk Anna vraagt zich af waarom kreeg geen brief van haar tweeling.. En de stiefmoeder Ze denkt dat je stom en vies bent, of misschien ze is dood. Dat betekent dat de stiefmoeder schelen niets over de gevoelens Anna. Heden: Lotte is nog bezig met het modderbad, maar ze is nu met de ogen dicht, toen Anna kwam, ze begon om Lotte te observeren. (de enige scene die een beetje grappig is, volgens mij) Verleden: Lotte heeft een nachtmerrie gehad, doordat ze werd wakker schreeuwen de naam van Anna, meerdere keren. Slechte periode voor de twin bond. Tijdelijk Anna in Duitsland wil naar school gaan, ze ziet heel er slim uit, maar de ouders van haar wilden dat ze met hun blijf zodat kan hun helpen met de boerderij. Heden: De scène wordt geplaatst nog steeds in de spa, maar nu waar veel ligbedden zijn.. Er komt Anna dat naar Lotte gaan vragen als artritis heeft, en dat misschien een ding van familie is, dat genetisch is. Wanner Lotte begrijp dat de persoon die heeft gevraagd als artritis heeft was Anna, ze ging weg. Verleden: 1936, Ze zijn opgegroeid. Het is gezellig in het huis van Lotte, Lotte is de piano aan het spelen en David benadert.. David zal de echtgenoot van Lotte zijn, maar helaas is hij een joden, helaas want het zullen de periode van de twee wereldoorlog komen Na een tijdje Lotte vond de hele briefen die haarzelf heeft gestuurd naar Anna, en de briefen die Anna naar Lotte heft gestuurd. Ze werd boos door dat met haar ouders. Uiteindelijk Lotte gaat naar Duitsland om Anna te ontmoeten. Anna gaat naar het station om Lotte te brengen, voordat heeft ze naar de vrouw van de huis, waar ze werkte als serveerster, als haar zus kan blijven.. Voor de Gravin (een soort van titel) mag wel Maar alleen voor een dag. Jammer voor Lotte dat

5 mag alleen een nacht blijven. Lotte heeft een paar cadeautjes naar Anna gegeven: de briefen die had naar Anna geschreven maar nooit gestuurd door de ouders van Lotte, en een zakdoekje die in hun jeugd. Tijdens een gesprek Lotte heeft voorgesteld als Anna kan ook een keertje naar Holland gaan en ook dat Lotte zal trouwen met een man. Anna moest werken tijdens het verblijf van Lotte, dan Lotte had een briljant idee dat ze kun ook een serveerster zijn met Anna. Toen waren ze bezig om de tafel zetten voor de Duitsers, Lotte begrijp, met dit scène, de situatie van Anna, zij is met de Duitsers.. Zoveel dat in feite toen Anna en Lotte waren te begroeten, de dag daarna, Anna heeft een zin gezegd Oh ik dacht dat je man joden was met deze zin, Lotte neemt haar worden terug Wanneer Lotte terug was, in Nederland, had ze een brief gestuurd naar Anna, met je bent in een land die in de oorlog is, kom hier in Nederland niet met dat gaat Anna in een soort van paniek aanval, en gaat alles zeggen wat er is er aan de hand is naar Martin, toen er was een feest. 1940, de radio is aan Ze zeiden dat de oorlog is begonnen. Het is 10 mei, vrijdag, en Lotte en David hadden een afspraak, ze ging met een boot, jammer dat was echt en slechte afspraak, het einde met Lotte dat gooit de ring van David in het water(die betekent dat Lotte wilde niet meer trouwen met hem). David vraagt naar Lotte was er was gebeurt: Lotte was bang voor de Duitsers en voor de oorlog die komt. David heeft een ring betekent op de vinger van Lotte met een markeerstift, ze ging daarna in de stad, maar daar word David gepakt van de Duitsers. Hij werd naar Auschwitz. Ondertussen Anna gaat met Martin trouwen, dus de achternaam van Anna werd van Bamberg naar Grosalie. 1944, Martin moet vertrekken en tijdelijk in Nederland de voedsel is schaars. 1945, Je hoort sirenes in dit scène, Anna begint om te rennen en wanner binnen kwam in een huis, hoorde Anna dat haar man dood is door een granaat Lotte heeft een dochtertje, Hester. De scènes daarna zijn onprettig.. Lotte vond foto s van Anna met zijn man die onderdeel was van de SS. Door dat Lotte jaagt Anna weg van huis en ze had ook gezegd Weg van mijn huis, van mijn leven, je bent mijn zon niet meer. Heden, de laatste scènes, de doel van Anna was alleen zeggen het verhaal van haar prospectief.. Jammer dat de film einde met de dood van Anna.

6 C Beoordeling van de film: 1.MENING Ik denk dat deze film juist goed is voor de jeugd (voor volwassen ook prima om te kijken uiteraard). De jeugd van tegenwoordig staat niet meer zo dichtbij de oorlog. De regisseur is geslaagd in de uitwerking van het hoofdthema. Dat was erg duidelijk. De film was geloofwaardig en realistisch. Een sterk punt vond ik was dat je echt kon meeleven in de film. Ze weten wel dat de oorlog vreselijk was en dat er erg veel Joden zijn vermoord, maar ze weten niet hoeveel persoonlijke schade dit heeft aangericht bij de mensen. Dat komt in deze film erg goed naar voren. Je ziet hoe de relatie tussen de tweeling Anna en Lotte kapot gaat door de oorlog. En dat ze drie verschillende Lotte s en Anna s gebruikten. (jong, middelbaar en oud) Al was dat natuurlijk vrij logisch. Ik vond het ook erg goed dat omdat Anna Duits was ze ook echt Duits sprak. Hierdoor kwam het geloofwaardiger over. Ook de kleding sloot goed aan bij het verhaal. Deze film kan zeker schokkend zijn en is dat volgens mij ook voor veel mensen. De herinneringen van vroeger komen weer terug. De film had naar mijn gevoel zeker diepgang. Het leven is te kort voor ruzie. En natuurlijk, niet alle Duitsers zijn slecht. Je zou kunnen zeggen dat Anna en Lotte de twee landen voorstellen, Anna Duitsland en Lotte Nederland. Ze hebben allebei dingen fout gedaan, maar uiteindelijk gaat het om het vergeven van de ander, voor het te laat is. Het is een beetje bedroefd dat ze uiteindelijk/afsluit de film met de dood van Anna. Ik vind De Tweeling zeker een mooie film. Het is heel realistisch en dat trok mij erg aan. Ik vind niet dat er echt zwakke punten waren. 2. Beschrijf de scène die je het beste vindt. Geef aan waarom je deze scène het beste vindt. Het begint, want ik vond een mooi contrast te zien wanneer iedereen blij waren en tegelijk een begrafenis. Het is een beetje somber als een scene, maar vertegenwoordigt hoe werkt het leven, een brutale waarheid. 3. Titelverklaring: De titel is: De Tweeling. Het boek heet zo omdat het gaat over het levens verhaal van een tweeling. De film gaat namelijk over Anna en Lotte.

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

6,8. Boekverslag door een scholier 1507 woorden 31 maart keer beoordeeld. Psychologische roman, Oorlogsroman. Eerste uitgave 1993.

6,8. Boekverslag door een scholier 1507 woorden 31 maart keer beoordeeld. Psychologische roman, Oorlogsroman. Eerste uitgave 1993. Boekverslag door een scholier 1507 woorden 31 maart 2003 6,8 18 keer beoordeeld Auteur Genre Tessa de Loo Psychologische roman, Eerste uitgave 1993 Oorlogsroman Vak Nederlands Primaire gegevens Auteur:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De tweeling door Tessa de Loo

Boekverslag Nederlands De tweeling door Tessa de Loo Boekverslag Nederlands De tweeling door Tessa de Loo Boekverslag door een scholier 2073 woorden 11 mei 2006 7,7 88 keer beoordeeld Auteur Genre Tessa de Loo Psychologische roman, Eerste uitgave 1993 Oorlogsroman

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De tweeling door Tessa de Loo

Boekverslag Nederlands De tweeling door Tessa de Loo Boekverslag Nederlands De tweeling door Tessa de Loo Boekverslag door een scholier 2629 woorden 28 maart 2007 4,8 6 keer beoordeeld Auteur Genre Tessa de Loo Psychologische roman, Eerste uitgave 1993 Oorlogsroman

Nadere informatie

Die week hoort hij van zijn moeder dat hij, zijn zus en zijn moeder terug gaan naar Berlijn, omdat het daar veiliger is.

Die week hoort hij van zijn moeder dat hij, zijn zus en zijn moeder terug gaan naar Berlijn, omdat het daar veiliger is. 6,7 Boekverslag door Bram 1067 woorden 19 keer beoordeeld 22 november 2014 Auteur John Boyne Genre Oorlogsroman Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Zakelijke gegevens Titel: De

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman

Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman Boekverslag door een scholier 1818 woorden 17 januari 2005 7,2 43 keer beoordeeld Auteur Genre Karin Hilterman Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul D Boekverslag door een scholier 1370 woorden 26 oktober 2016 6,4 81 keer beoordeeld Auteur Paul D Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Leesverslag Algemene gegevens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1653 woorden 28 november 2001 7 232 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gegevens:

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De kleine blonde dood (Boudewijn Büch)

Filmverslag Nederlands De kleine blonde dood (Boudewijn Büch) Filmverslag Nederlands De kleine blonde dood (Boudewijn Büch) Filmverslag door een scholier 1871 woorden 8 juni 2011 4,3 4 keer beoordeeld Vak Nederlands Inhoudelijke vragen tijdens het kijken van de film

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands.

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boekverslag door I. 1450 woorden 20 juni 2013 5,5 4 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Inleiding Ik heb voor het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De tweeling door Tessa de Loo

Boekverslag Nederlands De tweeling door Tessa de Loo Boekverslag Nederlands De tweeling door Tessa de Loo Boekverslag door een scholier 2112 woorden 19 april 2001 7,3 433 keer beoordeeld Auteur Genre Tessa de Loo Psychologische roman, Eerste uitgave 1993

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Boris door Jaap ter Haar

Boekverslag Nederlands Boris door Jaap ter Haar Boekverslag Nederlands Boris door Jaap ter Haar Boekverslag door een scholier 1583 woorden 8 februari 2002 7,4 310 keer beoordeeld Auteur Genre Jaap ter Haar Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave 1966

Nadere informatie

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten.

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten. Helaas Wanneer besloot Bert om Lizzy te vermoorden? Vreemd. Hij herinnert zich het niet precies. Het was in ieder geval toen Lizzy dat wijf leerde kennen. Dat idiote wijf met haar rare verhalen. Bert staat

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan door Siska Goeminne Boekverslag door S. 1232 woorden 19 februari 2016 7,4 10 keer beoordeeld Auteur Siska Goeminne Eerste uitgave 2012 Vak Methode Nederlands

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands Achtste - groepers huilen niet

Filmverslag Nederlands Achtste - groepers huilen niet Filmverslag Nederlands Achtste - groepers huilen niet Filmverslag door P. 1384 woorden 8 april 2013 5,9 114 keer beoordeeld Vak Nederlands Inleiding Hoe begint de film? Het begint allemaal op het voetbalveldje,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie

Boekverslag Frans Le barbier de Seville door Pierre- Augustin Caron de Beaumarchais

Boekverslag Frans Le barbier de Seville door Pierre- Augustin Caron de Beaumarchais Boekverslag Frans Le barbier de Seville door Pierre- Augustin Caron de Beaumarchais Boekverslag door een scholier 1799 woorden 30 december 2002 6,2 23 keer beoordeeld Auteur Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

4,3. Boekverslag door een scholier 1947 woorden 29 maart keer beoordeeld. Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 1957 Nederlands

4,3. Boekverslag door een scholier 1947 woorden 29 maart keer beoordeeld. Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 1957 Nederlands Boekverslag door een scholier 1947 woorden 29 maart 2012 4,3 2 keer beoordeeld Auteur Marga Minco Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 1957 Vak Nederlands Titel: Het bittere kruid Schrijver:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali

Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali Boekverslag door een scholier 1456 woorden 5 januari 2002 7,7 264 keer beoordeeld Auteur Genre Zohra Zarouali Sociale roman Eerste uitgave 1992 Vak Nederlands

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april 2004 6,2 299 keer beoordeeld Auteur Genre Erik Hazelhoff Roelfzema Biografie, Oorlogsroman Eerste uitgave 1970 Vak Nederlands 3. Verantwoording keuze

Nadere informatie

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober 2014 7,4 13 keer beoordeeld Auteur Roger Vanhoeck Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands A. Zakelijke gegevens 1. Je naam en klas Ilse

Nadere informatie

Opdracht Nederlands Jongen in de gestreepte pyjama

Opdracht Nederlands Jongen in de gestreepte pyjama Opdracht Nederlands Jongen in de gestreepte pyjama 6 Opdracht door E. 1181 woorden 28 keer beoordeeld 29 februari 2016 Vak Nederlands De jongen in de gestreepte pyjama Pagina 1 van 9 Pagina 2 van 9 Pagina

Nadere informatie

Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland

Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland ontvlucht. De nazi-praktijken reisden hen echter achterna. Zo mocht ik als Joods meisje

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag door een scholier 1675 woorden 5,8 42 keer beoordeeld 2 november 2001 Auteur Frederik van Eeden Genre Psychologische

Nadere informatie

Geef aan de hand van naslagmateriaal, recensies, internet enz. enige informatie over de regisseur, zijn leven, zijn werk e.d.

Geef aan de hand van naslagmateriaal, recensies, internet enz. enige informatie over de regisseur, zijn leven, zijn werk e.d. Werkstuk door Robbin 1018 woorden 11 april 2018 7,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Totaal: 90 punten 1. Titelblok (4) Titel van de film Bankier van het verzet Achternaam regisseur,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag door een scholier 2047 woorden 12 oktober 2004 7,8 25 keer beoordeeld Auteur Genre Kees van Kooten Komedie Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Anne Frank, haar leven

Anne Frank, haar leven Vragen en opdrachten bij: Anne Frank, haar leven Doe meer met Leeslicht! Bij alle boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag door een scholier 1705 woorden 29 juli 2006 6,2 13 keer beoordeeld Auteur Genre Aart van der Leeuw Liefdesroman Eerste uitgave

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 De jongen in de 20-11-2017 gestreepte pyjama John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 Zakelijke gegevens Titel: De jongen in de gestreepte pyjama Auteur: John Boyne (zie afbeelding)

Nadere informatie

Genre: Oorlog, ik denk dat de genre oorlog is omdat het gaat over de 2de wereldoorlog en ze duiken onder dus daarom. info

Genre: Oorlog, ik denk dat de genre oorlog is omdat het gaat over de 2de wereldoorlog en ze duiken onder dus daarom. info Filmverslag door een scholier 1329 woorden 3 juni 2004 5,7 46 keer beoordeeld Vak Nederlands Anne Frank. Titel: Het dagboek van Anne Frank. Schrijfster: Anne Frank. Regisseur: Jeroen Krabbé Genre: Oorlog,

Nadere informatie

7,6. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Nederlands. Inleiding.

7,6. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Nederlands. Inleiding. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari 2007 7,6 24 keer beoordeeld Auteur Genre A.P. Wisse Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Vak Nederlands Inleiding. 1. Gegevens van het boek. Auteur:

Nadere informatie

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug.

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug. 1950 Het huilende beeld De zon schijnt met hete stralen op het kleine dorpje. Niets beweegt in de hitte van de middag. De geiten en koeien slapen in de schaduw. De blaadjes hangen stil aan de bomen. Geen

Nadere informatie

Schuld Mel Wallis de Vries

Schuld Mel Wallis de Vries Schuld Mel Wallis de Vries Gemaakt door: Daniëlle Star Datum: 4 maart 2019 Het Boek schuld heeft de genre Jeugdthriller omdat er heel erg veel spanning in terugkomt en er woorden in het boek schuld moorden

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1121 woorden 2 april keer beoordeeld. Eerste uitgave 1990 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1121 woorden 2 april keer beoordeeld. Eerste uitgave 1990 Nederlands Boekverslag door een scholier 1121 woorden 2 april 2006 5 18 keer beoordeeld Auteur Genre Ad van Gils Jeugdboek Eerste uitgave 1990 Vak Nederlands Titel: De Vos van de Biesbosch een verzetsgroep in actie

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 2555 woorden 15 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands

Boekverslag door een scholier 2555 woorden 15 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands Boekverslag door een scholier 2555 woorden 15 mei 2002 7 590 keer beoordeeld Auteur Genre Gijs Wanders Jeugdboek Eerste uitgave 1987 Vak Nederlands 1. Titel De titel van het boek is Vogelvrije vrienden

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

Boekverslag Duits Die Ilse ist weg door Christine Nostlinger

Boekverslag Duits Die Ilse ist weg door Christine Nostlinger Boekverslag Duits Die Ilse ist weg door Christine Nostlinger Boekverslag door een scholier 1983 woorden 20 maart 2006 7,3 289 keer beoordeeld Auteur Christine Nöstlinger Eerste uitgave 1976 Vak Duits Personages

Nadere informatie

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 1. Ouderbrief 2. Kenmerken familie, les 1, afronden 3. Het verhaal van Ruth, les 1, extra 4. De oude grootvader en zijn kleinzoon, les 3, extra. Beste ouders, We hebben

Nadere informatie

Ik denk dat op de voorkant Oud-Zuid is afgebeeld, daar woont hij. Hier speelt ook veel van het verhaal af. 3. Titelverklaring

Ik denk dat op de voorkant Oud-Zuid is afgebeeld, daar woont hij. Hier speelt ook veel van het verhaal af. 3. Titelverklaring Boekverslag door M. 2427 woorden 9 maart 2013 4,6 61 keer beoordeeld Auteur Robert Vuijsje Genre Psychologische roman Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Titel: Alleen maar nette mensen Schrijver: Robert

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag door een scholier 1480 woorden 25 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Genre Anke de Vries Jeugdboek Eerste uitgave 1992 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

Luister naar het gedicht. Geef aan welke van de onderstaande woorden in het gedicht voorkomen.

Luister naar het gedicht. Geef aan welke van de onderstaande woorden in het gedicht voorkomen. 12 Drs. P Troostvogel werkblad 1 Luister naar het gedicht. Geef aan welke van de onderstaande woorden in het gedicht voorkomen. naars raars iemand niemand concurrent mankement verloren verstoren parkiet

Nadere informatie

Inez is in slaap gevallen en wordt wakker als Paul binnen komt. Ze wachten tot 4.00 uur. Uiteindelijk komt

Inez is in slaap gevallen en wordt wakker als Paul binnen komt. Ze wachten tot 4.00 uur. Uiteindelijk komt Samenvatting door een scholier 2076 woorden 9 juli 2003 3,9 18 keer beoordeeld Vak Nederlands Beschrijvingsopdracht Motivatie Voor dat ik dit boek ben gaan lezen heb ik eerst de samenvatting van dit boek

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag door een scholier 1671 woorden 14 januari 2002 6,9 81 keer beoordeeld Auteur Genre Leon de Winter Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De zoon uit Spanje door Tessa de Loo

Boekverslag Nederlands De zoon uit Spanje door Tessa de Loo Boekverslag Nederlands De zoon uit Spanje door Tessa de Loo Boekverslag door L. 1742 woorden 22 oktober 2016 5 4 keer beoordeeld Auteur Genre Tessa de Loo Psychologische roman Eerste uitgave 2004 Vak Methode

Nadere informatie

Tijd van de wereldoorlogen: De tweede wereldoorlog

Tijd van de wereldoorlogen: De tweede wereldoorlog Tijd van de wereldoorlogen: De tweede wereldoorlog Op de vlucht Trek een lijn naar het goede plaatje. In de winkel is bijna alles op. De groenteman zegt: de mensen kopen veel eten, de mensen vluchten voor

Nadere informatie

Dit zijn de eerste vijf namen op de bladzijde die is omgeslagen, in de kleine kapel hier achter mij.

Dit zijn de eerste vijf namen op de bladzijde die is omgeslagen, in de kleine kapel hier achter mij. 1 Ieder mens telt Toespraak Commandant der Strijdkrachten, Generaal T.A. Middendorp, ter gelegenheid van de herdenking op het Ereveld Loenen, op 4 mei 2017. Let op: Alleen gesproken woord geldt! Debora

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld Boekverslag door M. 1754 woorden 9 maart 2013 6,3 137 keer beoordeeld Auteur Mel Wallis de Vries Genre Jeugdboek, Thriller & Detective Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Titel: Verstrikt Schrijver: Mel

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1937 woorden 28 februari 2011 5,6 6 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische

Nadere informatie

Theaterverslag CKV De Waker, de Slaper en de Dromer

Theaterverslag CKV De Waker, de Slaper en de Dromer Theaterverslag CKV De Waker, de Slaper en de D Theaterverslag door een scholier 1823 woorden 5 december 2003 7,5 4 keer beoordeeld Vak CKV Ckv1 Cabaret de Waker, de Slaper en de D Tekst en thematiek 1.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries

Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries Boekverslag door een scholier 1549 woorden 6 oktober 2001 5,1 13 keer beoordeeld Auteur Genre Theun de Vries Oorlogsroman Eerste

Nadere informatie

Mijn mond zat vol aarde

Mijn mond zat vol aarde Mijn mond zat vol aarde Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun.

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun. Boekverslag door een scholier 1916 woorden 14 februari 2003 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Genre Harry Mulisch Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Samenvatting: Laura is al een paar

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1878 woorden 12 december 2006 8 10 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik heb geen naam door Miep Diekmann

Boekverslag Nederlands Ik heb geen naam door Miep Diekmann Boekverslag Nederlands Ik heb geen naam door Miep Diekmann Boekverslag door een scholier 1545 woorden 14 oktober 1999 7,1 136 keer beoordeeld Auteur Genre Miep Diekmann Jeugdboek Eerste uitgave 1980 Vak

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april 2018 Valeriya Zes jaar geleden ben ik naar België gekomen. Een maand later ben ik mama geworden. In een gesloten Facebookgroep voor Russischsprekende

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kerst en andere liefdesverhalen door Kristien Hemmerechts

Boekverslag Nederlands Kerst en andere liefdesverhalen door Kristien Hemmerechts Boekverslag Nederlands Kerst en andere liefdesverhalen door Kristien Hemmerechts Boekverslag door een scholier 2309 woorden 20 december 2004 5,9 8 keer beoordeeld Auteur Genre Kristien Hemmerechts Kort

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Malka Mai. Mirjam Presseler. Rose Kattenberg, 4V2 16 november 2015

Malka Mai. Mirjam Presseler. Rose Kattenberg, 4V2 16 november 2015 Malka Mai Mirjam Presseler Rose Kattenberg, 4V 6 november 05 Inhoud Samenvatting Tijd 3 Ruimte 3 Perspectief 3 Thema 3 Personages 3 Titel 3 De auteur 4 Eindoordeel 4 Het boek bestaat uit 34 bladzijdes

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel Boekverslag Nederlands 10.000 zoenen door Nel Kleverlaan Boekverslag door een scholier 1324 woorden 24 mei 2005 7,5 69 keer beoordeeld Auteur Genre Nel Kleverlaan Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands

Nadere informatie

Dreadlocks & Lippenstift

Dreadlocks & Lippenstift Dreadlocks & Lippenstift Uitgever: Leopold Schrijver: Maren Stoffels Jaar van 1e druk: in 2005 / 143 pagina's Leesniveau: 12 t/m 15 jaar Door: Sophie Scharenborg klas: H3G3 De schrijver In 2006 behaalde

Nadere informatie

1 Samuel 24 Ik krijg je nog wel Of zou jij het anders doen?

1 Samuel 24 Ik krijg je nog wel Of zou jij het anders doen? 1 Samuel 24 Ik krijg je nog wel Of zou jij het anders doen? Gezinsdienst Liturgie Zingen: - Gez 75,1.2.5 Nu gaan de bloemen nog dood - EL 445 Ik zag een kuikentje - Gez 171 Wees stil voor het aangezicht

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1345 woorden 2 juni 2006 5,8 8 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Zombie! Tommy Donbavand. Met tekeningen van Tom Percival

Zombie! Tommy Donbavand. Met tekeningen van Tom Percival Zombie! Tommy Donbavand Met tekeningen van Tom Percival Spannend Zombie! Een boek uit de serie Piraatjes Oorspronkelijke titel: Zombie! Oorspronkelijke uitgever: Barrington Stoke Ltd Auteur: Tommy Donbavand

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een dag in december door Hermine de Graaf

Boekverslag Nederlands Een dag in december door Hermine de Graaf Boekverslag Nederlands Een dag in december door Boekverslag door een scholier 2245 woorden 19 november 2001 6,4 21 keer beoordeeld Auteur Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Auteur

Nadere informatie

Samenvatting Nederlands Kroniek van een aangekondigde dood

Samenvatting Nederlands Kroniek van een aangekondigde dood Samenvatting Nederlands Kroniek van een aangekondigde dood Samenvatting door L. 1049 woorden 15 februari 2016 6,7 9 keer beoordeeld Vak Nederlands Bespreking van een roman Auteur: Gabriel García Márquez

Nadere informatie

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen Boekverslag door C. 1393 woorden 27 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands 2. structuurvragen Titelbeschrijving: Boek: Twee Vrouwen

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1714 woorden 6 november keer beoordeeld. Willem Frederik Hermans Oorlogsroman, Psychologische

Boekverslag door een scholier 1714 woorden 6 november keer beoordeeld. Willem Frederik Hermans Oorlogsroman, Psychologische Boekverslag door een scholier 1714 woorden 6 november 2001 5 10 keer beoordeeld Auteur Genre Willem Frederik Hermans Oorlogsroman, Psychologische Eerste uitgave 1952 roman, Geschiedenis, Novelle Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

6,4. Boekverslag door M woorden 31 maart keer beoordeeld. Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave 1972 Nederlands

6,4. Boekverslag door M woorden 31 maart keer beoordeeld. Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave 1972 Nederlands Boekverslag door M. 2280 woorden 31 maart 2011 6,4 110 keer beoordeeld Auteur Genre Jan Terlouw Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave 1972 Vak Nederlands Algemene gegevens De titel van het boek is Oorlogswinter.

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Werkstuk Geschiedenis Tweede Wereldoorlog

Werkstuk Geschiedenis Tweede Wereldoorlog Werkstuk Geschiedenis Tweede Wereldoorlog Werkstuk door een scholier 1663 woorden 7 juni 2004 6,3 124 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Inhoud Inleiding Hoofdstuk 1: Spanning voor de oorlog Hoofdstuk 2:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank

Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank Boekverslag door een scholier 1178 woorden 11 oktober 2016 3,9 9 keer beoordeeld Auteur Genre Anne Frank Geschiedenis, Dagboek, Eerste uitgave 1947

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Skyjack betekent luchtkaping. Het boek gaat ook over een kaping in de lucht. Er wordt namelijk een vliegtuig gekaapt.

Skyjack betekent luchtkaping. Het boek gaat ook over een kaping in de lucht. Er wordt namelijk een vliegtuig gekaapt. Boekverslag door een scholier 1671 woorden 11 juni 2004 7.2 549 keer beoordeeld Auteur Tim Vicary Eerste uitgave 1989 Vak Engels 1. Bibliografische gegevens: Titel: Skyjack Schrijver: Tim Vicary Uitgeverij:

Nadere informatie

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER THE GODFATHER 1. Bekijk het fragment Last scène from Godfather 2. Hierin zie je een boevenfamilie (Italiaanse maffia) gezellig feest vieren met elkaar. De mannen bespreken daarna zaken. In de beroemde

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie