[NIEUWSBULLETIN] [6] [2] CWZ-nieuws [2] Basel Kahol kwam via een lange weg in CWZ [3]

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "[NIEUWSBULLETIN] [6] [2] CWZ-nieuws [2] Basel Kahol kwam via een lange weg in CWZ [3]"

Transcriptie

1 INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 4 oktober 2017 CWZ-nieuws [2] Basel Kahol kwam via een lange weg in CWZ [3] Opening CWZ polikliniek Waalsprong / CWZ start pilot keuzehulp prostaatkanker [4] Verwijzen en diagnostiek Radiologie-nieuws / Digitaal patiëntoverleg neemt toe [5] Papieren verwijzersboekje passé / Nieuwe bloedprikpost CWZ CWZ nieuws [6] Acute aneurismapatiënten nu binnen 7 dagen naar huis / Huisartsennascholing [7] Personalia Afscheid van KNO-arts Sjoerd Jan de Vries / Patiëntportaal MijnCWZ komt er aan [NIEUWSBULLETIN] [2] Basel Kahol vluchtte in 2014 naar Nederland. Het lukte hem zijn vrouw en kinderen naar Nederland te halen. Sinds kort is Kahol medewerker bloedafname in CWZ. De Syriër is een lange weg gegaan om zo ver te komen... [6] Van de mensen met een gesprongen buikslagader bereikt slechts 20% het ziekenhuis en daarna is de kans op overleven ook slechts 20%. Die kans wordt groter als we stents plaatsen via de lies. Vaatchirurg Bianca Bendermacher vertelt meer over deze nieuwe behandeling in CWZ.

2 [2] CWZ-NIEUWS [ ] Basel Kahol kwam via een lange weg in CWZ Basel is blij. Hij heeft een contract binnen om een jaar in CWZ te mogen werken. Sinds april van dit jaar deed hij werkervaring op bij bloedafname CWZ. Nu is hij officieel medewerker geworden. De Syriër is een lange weg gegaan om zo ver te komen. Ik ben blij dat ik hier nu ben en ga door met mijn best doen. Heel belangrijk vind ik het om mijn steentje bij te dragen, voor mijzelf en voor de Nederlanders, zegt Basel. Toen Kahol in mei 2014 als vluchteling in Nederland kwam, had hij een plan in zijn hoofd. Het belangrijkste was dat hij zijn gezin naar hier haalde. Dat lukte na 9 maanden. Daarna volgde hij taallessen en diverse cursussen. Totdat hij zich klaar voelde voor een baan of een stage. Na 7 maanden solliciteren, kwam hij in contact kwam met een huisarts in zijn woonplaats. Deze huisarts nam contact op met de klinisch chemici van CWZ. Uiteindelijk resulteerde dat in een werkervaringsplaats van drie maanden op de bloedafname van de Trombosedienst. En nu dus dit nieuwe contract.

3 ZORGNIEUWS [3] Opening CWZ polikliniek Waalsprong CWZ polikliniek Waalsprong opende de deuren van de nieuwbouw voor patiënten op maandag 9 oktober. De nieuwe polikliniek op de Carbatinastraat 3 krijgt meer ruimte en extra spreekkamers. In CWZ Waalsprong houden vrijwel alle specialismen spreekuur (zie overzicht hieronder). Verder kunnen mensen hier naar verschillende andere zorgverleners, zoals een diëtist, diabetesverpleegkundige of geriatrisch verpleegkundige. De tijden voor bloedprikken worden verruimd en er komen meer mogelijkheden voor diagnostiek. Naast de huidige röntgenafdeling komt er een MRI-scanner en een permanente echokamer. Wat blijft is de gastvrijheid en de persoonlijke aandacht voor iedereen. Parkeren kan voor de deur. Bij binnenkomst is er een ontvangstbalie en bezoekers kunnen gratis een kopje koffie nemen. Feestelijke opening De nieuwe polikliniek wordt op donderdag 2 november feestelijk geopend. In 2018 komt er een open dag voor medewerkers, omwonenden en andere geïnteresseerden in CWZ Waalsprong. De volgende specialismen zijn vertegenwoordigd in CWZ polikliniek Waalsprong: dermatologie, kindergeneeskunde, orthopedie, sportgeneeskunde, wondbehandeling, geriatrie, heelkunde, interne geneeskunde, longgeneeskunde, plastische chirurgie, diabeteszorg, keel-, neus- en oorheelkunde, urologie, kindergeneeskunde, oogheelkunde, gynaecologie. Per 1 januari 2018 sluit ook het specialisme maag-darm- en leverziekten aan. CWZ start pilot keuzehulp prostaatkanker Patiënten van urologie CWZ hebben sinds 3 oktober nog beter inzicht in hun behandelopties dankzij een digitale keuzehulp. Via vijf eenvoudige stappen in de gepersonaliseerde webapplicatie krijgt de patiënt direct inzicht in wat zijn behandelopties zijn en de mogelijke voor- en nadelen per behandeling. Aan de hand van enkele vragen kunnen zij vervolgens, in overleg met de uroloog, een weloverwogen keuze maken. Vooralsnog test CWZ de digitale keuzehulp voor prostaatkanker. Over drie maanden wordt geëvalueerd of de keuzehulp ertoe leidt dat onze patiënten meer tevreden zijn over hun begeleiding en behandeling bij CWZ. PATIENT+ Keuzehulpen worden in Nederland steeds vaker ingezet als hulpmiddel bij het nemen van een beslissing over een medische behandeling. De keuzehulpen zijn ontwikkeld door PATIENT+ dat al eerder keuzehulpen voor andere aandoeningen succesvol implementeerde.

4 [4] VERWIJZEN EN DIAGNOSTIEK Digitaal patiëntoverleg neemt toe in de regio Zorgdomein introduceerde eind mei een nieuwe zorgmessenger Patientoverleg. Daarmee kunnen geregistreerde zorgverleners met een Zorgdomein-account veilig en efficiënt met elkaar communiceren over patiënten die zij gemeenschappelijk in behandeling hebben, via computer of mobiel. Aan het gebruik van deze app zijn geen kosten verbonden. Momenteel telt onze regio 347 geregistreerde gebruikers waaronder: 231 huisartsen, 63 CWZ-specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen, 13 Waalboog-zorgverleners, 10 psychologen/psychiaters, 6 fysiotherapeuten, 3 apothekers en 21 overige zorgverleners. In een ziekenhuis elders in den lande wordt gewerkt aan een optie om gesprekken uit Patientoverleg als PDF op te slaan in HIX. Wij laten u weten wanneer deze optie ook in CWZ operationeel wordt. Vragen Voor vragen kunt u contact opnemen met huisartsencoördinator Gé Verbeet (g.verbeet@cwz.nl) of internist Marc ten Dam (m.t.dam@cwz.nl). Zie ook: patientoverleg of Radiologie-nieuws Daling wachttijden echografie Door inzet van echolaboranten en een extra radioloog zijn de wachttijden voor echografie inmiddels gedaald van 36 werkdagen (medio mei) naar 9 werkdagen. Een dergelijke reductietijd is ook bij de echo s van de schouder bereikt. Deels is dit te verklaren door de vakantieperiode. Er is een toename in aanvragen voor echografie ten opzichte van Een goede indicatiestelling is daarom van belang. Voorbeelden van minder goede indicaties zijn: subcutane lipomen, klinisch palpabele liesbreuken en uitsluiten pancreaspathologie (beperkte sensitiviteit). Verdenking op torsio testis Bij een verdenking op torsio testis (waarbij de zaadstreng om de zaadbal is gedraaid), dient de patiënt verwezen te worden naar het specialisme urologie en - in eerste instantie - niet naar radiologie. De richtlijn is dat echodiagnostiek overwogen kan worden ter uitsluiting van andere pathologie. Enkel als de klinische verdenking op een torsio onvoldoende is om directe interventie te rechtvaardigen. Bij twijfel moet chirurgisch onderzoek plaatsvinden. Route patiënten met BIRADS 0 niet meer via mammapoli De route van de patiënten met een BVO-uitslag Birads is 0, loopt sinds juli 2017 direct via radiologie zonder tussenkomst van de mammapoli. Radiologie heeft voor deze patiënten extra ruimte in het programma gemaakt, zodat zij vaak de volgende dag al terecht kunnen. Daarom is het belangrijk deze patiënten telefonisch aan de melden. De administratie van radiologie kan de afspraak dan inplannen en de beelden vanuit het BVO tijdig opvragen. De routing van de aanvraag is als volgt: De huisarts: 1. belt met de administratie van radiologie 2. verzorgt de aanvraag via ZorgDomein 3. vermeld hierbij het BSN nummer.

5 VERWIJZEN EN DIAGNOSTIEK [5] Papierenversie verwijzersboekje passé Het papieren verwijzersboekje dat is gestart in 1988, is niet meer. 19 jaar historie (zie ook foto s) met inzet van veel CWZ-medewerkers. Eén medewerker wil ik hierbij extra bedanken: secretaresse KMI,Truus Croonen. Dé bekende telefonische stem als je belt naar CWZ. Samenwerking met Pantein, SMK en Radboudumc vormde de basis van het boekje. In 2014 kwam naast de papieren versie een digitale telefoonversie, die sinds 1 oktober 2017 is stopgezet. Veel nieuwe telefonie liet de beperking van deze app zien en de functionaliteiten waren minimaal. De App is 3 jaar in de lucht geweest en telde 400 deelnemers. Elke dag waren gemiddeld 25 deelnemers ingelogd. Vervolg Als opvolger van het oude systeem, kwamen we met de gezamenlijke vier ziekenhuizen en de LHV uit bij MDL Solution. Dit bedrijf is momenteel bezig met de ontwikkeling van een nieuwe app en het vullen van de gegevens. De toekomstige app is geschikt voor telefonie. Bovendien is een webversie ontwikkeld zodat iedereen toegang kan krijgen tot deze app. Dat wil zeggen de zorgverleners en ondersteunende afdelingen voor zorgverleners. Vooraf wordt zorgvuldig gecheckt wie er gebruik van mag maken. De inlog loopt via een account en wachtwoord. Nieuw in de app is de mogelijkheid om het smoelenboek met een foto aan te vullen. Deze optie is facultatief. We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en hopen de nieuwe app per 1 januari 2018 te kunnen lanceren. Gé Verbeet, huisartsencoördinator CWZ Nieuwe bloedprikpost CWZ / Trombosedienst in Cuijk Sinds 2 oktober kunnen mensen uit Cuijk en omstreken elke ochtend vroeg bloed laten prikken bij de nieuwe prikpost van CWZ en de Trombosedienst in medisch centrum Medipoort, Spinding 13 in Cuijk. De nieuwe prikpost in Medipoort komt op de eerste verdieping van het medisch centrum en is elke ochtend open van 8.00 tot 9.00 uur. Zo kunnen mensen dagelijks vóór het werk of andere afspraken al bloed laten prikken. Bloedprikken in Medipoort is mogelijk op aanvraag van de huisarts, CWZ Sint Maartenskliniek en Trombosedienst. Sluiting prikpost De CWZ/Trombosedienst prikpost in De Nielt (Lavendel 250 in Cuijk) gaat binnenkort sluiten. Patiënten die gewend zijn om voor bloedafname naar De Nielt te gaan, kunnen sinds 2 oktober ook al terecht op de nieuwe prikpost in medisch centrum Medipoort. In Cuijk is nog een andere prikpost van CWZ en Trombosedienst: Ontmoetingscentrum Den Oeiep, Bernhardstraat 5. In Brabant, Gelderland en Limburg zijn in totaal 90 prikposten van CWZ/ Trombosedienst. Kijk voor een overzicht op www. cwz.nl/prikposten en

6 [6] CWZ-NIEUWS Acute aneurysma-patiënten nu binnen 7 dagen naar huis Een aneurysma kun je maar beter niet krijgen. Van de mensen met een gesprongen buikslagader bereikt slechts 20% het ziekenhuis, en daarna is kans op overleven ook maar 20%. Die kans wordt groter als we stents plaatsen via de lies (EVAR). Liefst onder lokale verdoving, want dan blijft de spierspanning en doorbloeding in stand. Sinds enige tijd is deze behandeling in CWZ ook mogelijk in acute situaties, vertelt vaatchirurg Bianca Bendermacher (zie foto). En onze uitkomsten zijn goed. Bendermacher is enthousiast over het gebruik van stents in de buikslagader. Ik zou het mijn ouders aanraden. Alternatief Het plaatsen van stents is een alternatief voor de klassieke buikoperatie, aldus Bianca. Als we via de buik opereren, moeten we de slagader afklemmen om een pijp te kunnen plaatsen in het zwakke stuk. Dat is erg belastend voor het hart. Bovendien liggen de mensen daarna een tijd voor herstel op de IC, wat met name risico s geeft op longontsteking. Doordat de darmen zijn stilgelegd, kunnen er darmproblemen ontstaan na de ingreep. Het kan ook zijn dat de patiënt na de operatie een koud been heeft. Dat is het gevolg van een afsluiting van de beenslagader, waardoor het bloed een tijd onvoldoende kon stromen. Bij de EVAR-behandeling zijn deze risico s veel kleiner. Mensen kunnen doorgaans binnen 7 dagen naar huis. Als iemand een slecht hart of slechte longen heeft, is deze ingreep veel beter. De EVAR-behandeling is niet voor iedereen weggelegd. Het hangt af van je anatomie en je leeftijd. Voor mensen jonger dan 65 is de buikoperatie nog niet zo slecht. Mensen met stents moeten levenslang onder controle blijven omdat er problemen kunnen ontstaan met het materiaal. Dit risico hebben ouderen - die minder jaren voor de boeg hebben - minder. CWZ heeft sinds kort een speciaal angioteam dat 24/7 beschikbaar is. In dit team zitten een vaatchirurg, een interventiecardioloog, angiolaboranten, OK-assistenten en een anesthesioloog. Bianca maakt zich sterk voor nog meer vernieuwingen op haar vakgebied. Ik hoop dat er een hybride operatiekamer komt, dicht bij de angiokamer. Dan hebben we echt alles bij hand voor dit soort ellendige acute situaties. / foto RM Huisartsennascholing in CWZ polikliniek Waalsprong Op maandag 27 november vindt een nascholing voor huisartsen plaats met als thema: Microbiologische diagnostiek en resistentie in de eerste lijn. Aan de hand van aanvraagcijfers en een analyse van eigen regionale resistentiegegevens wordt ingegaan op de toenemende resistentieproblematiek. Het belang voor de huisarts wordt geïllustreerd met voorbeelden van de behandeling van urine- en luchtweginfecties. Artsen en microbiologen Hanneke Berkhout en Bert Mulder verzorgen de nascholing met medewerking van John Stevens, huisarts in Oosterhout. Voor aanmelding, kunt u een mail sturen naar: g.verbeet@cwz.nl.

7 PERSONALIA [7] Afscheid van KNO-arts Sjoerd Jan de Vries Sjoerd Jan de Vries ging op 1 oktober met pensioen, na een CWZ-dienstverband van ruim 25 jaar. De KNO-arts heeft vrede met zijn afscheid en blikt in tevredenheid terug. Ik vond het altijd een eer om hier als KNOarts te werken. In 2000 werd ik naast KNO-arts ook clubarts van NEC. Bijzonder dat deze functie in mijn schoot werd geworpen. Je zou eerder denken dat een orthopeed of een chirurg meer op zijn plek zou zijn. Sinds 2014 ben ik voorzitter van het college van clubartsen en consulenten Nederland. Ik denk dat ze hebben gedacht: Laten we maar iemand met grijze haren nemen, die rustig is. /Foto RM Het uitgebreide afscheidsinterview kunt u lezen op: nl/zorgpartner. Patiëntportaal MijnCWZ komt eraan Op 8 december 2017 zet CWZ een grote stap: er komt voor het eerst één digitaal dossier. Een van de nieuwe voorzieningen van het elektronisch patiëntendossier (EPD) is een persoonlijk patiëntportaal. CWZ-patiënten kunnen hier straks inloggen om een deel van hun eigen medische dossier te bekijken. Welke afspraken ze hebben met welke arts of verpleegkundige. Welke vragenlijsten ze voor de ziekenhuisafspraak moeten invullen. Wanneer de opnamedatum voor een operatie gepland is. En welke brieven de specialist aan de huisarts heeft gestuurd. Uitslagen Ook uitslagen staan straks in het patiëntportaal. De patiënt heeft zelf de keuze om deze direct of later in te zien. De een wil immers snel de uitslag weten en goed voorbereid op het gesprek met de arts komen. De ander wil liever dat de arts de uitslag tijdens de afspraak vertelt en uitlegt wat het betekent. Mensen kunnen straks hun medische gegevens inzien waar en wanneer ze maar willen. Eigen regie voor de patiënt, daar gaat het om. Slimmer werken Zorgverleners kunnen dankzij het EPD actuele medische en verpleegkundige gegevens inzien van patiënten die zij behandelen. Op ieder moment, op elke locatie en op elke pc, laptop of smartphone. Als patiënten hiervoor toestemming geven, kunnen deze gegevens uitgewisseld worden met huisartsen. Hierdoor kunnen zorgverleners efficiënter en sneller werken, beslissen en schakelen. Dit verbetert de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Patiënten gaan dit straks zeker merken, thuis met hun dossier op de bank of aan tafel met een kopje thee. Foto SB

8 [8] ZORGNIEUWS Unieke zwangeren-app op je telefoon Sinds enige tijd werkt de afdeling verloskunde met ZwApp: een handige app voor zwangeren en jonge ouders. Vanaf de positieve zwangerschapstest tot de eerste periode met de baby: de ZwApp geeft (aanstaande) ouders informatie die past bij hun situatie op dat moment. Goede en betrouwbare informatie. Hoe werkt dat? De gebruikster vult medische vragen in en ontvangt dan informatie die aansluit op haar vragen. Alle informatie is ook te vinden in een overzichtelijke bibliotheek. De app biedt nog meer. Ouders kunnen bijvoorbeeld metingen, controles en een dagboek bijhouden op hun mobiele telefoon. Ook leuk: een gadget waarmee ze de harttonen van de baby kunnen opnemen tijdens de controle. De ZwApp is gratis te downloaden in de Appstore en de Google Play Store. De verloskundigen en gynaecologen van CWZ bevelen hem van harte aan. In de regio De ZwApp bestond al, maar is nu vertaald naar onze regio dankzij een nauwe samenwerking tussen alle organisaties die zich richten op zwangerschap, bevalling en kinderzorg. Betrokken waren: kraamzorgorganisaties, het consultatiebureau (GGD), eerstelijns verloskundigen, gynaecologen, klinisch verloskundigen en verpleegkundigen van CWZ en het Radboudumc./ foto AS [Colofon] Het Nieuwsbulletin wordt een paar keer per jaar verstuurd naar huisartsen, apothekers, verloskundigen, arbo-artsen en overige verwijzers in de regio en aan alle medische specialisten van CWZ. Redactie: Monique de Groot en Gé Verbeet. Foto s: Richard Martens, Anita Scholten, Studio Braaf. Druk: Janssen Repro Nijmegen. CWZ, KMI (J1.35), postbus 9015, 6500 GS Nijmegen,

Prikpost Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur. Voor het prikken van kinderen maken wij graag een afspraak.

Prikpost Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur. Voor het prikken van kinderen maken wij graag een afspraak. CWZ Waalsprong Veel mensen uit het waalspronggebied maken gebruik van de zorg van CWZ in Nijmegen. U kunt ook terecht in CWZ Waalsprong, Nijmegen-Noord. Met zorg dichtbij huis wil CWZ u nóg beter van dienst

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [2] [8]

[NIEUWSBULLETIN] [2] [8] INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 1 mei2018 Zorgnieuws [2] Hoe trotseert de oogkliniek de drukte? Verwijzen en diagnostiek [3] Nieuwe malaria sneltest / Onderzoeken aanvragen

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [4] [6] Diagnostiek [2] CWZ introduceert stollingsteam / Aanvragen diagnostiek

[NIEUWSBULLETIN] [4] [6] Diagnostiek [2] CWZ introduceert stollingsteam / Aanvragen diagnostiek INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 4 december 2018 Diagnostiek [2] CWZ introduceert stollingsteam / Aanvragen diagnostiek volledig digitaal Verwijzen [4] Wachttijden staaroperatie

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [5] [6] Zorgnieuws [2] CWZ implanteert subcutane ICD onder zenuwblokkade Verwijzen [3] Nieuw laboratoriuminformatiesysteem /

[NIEUWSBULLETIN] [5] [6] Zorgnieuws [2] CWZ implanteert subcutane ICD onder zenuwblokkade Verwijzen [3] Nieuw laboratoriuminformatiesysteem / INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 1 februari 2019 Zorgnieuws [2] CWZ implanteert subcutane ICD onder zenuwblokkade Verwijzen [3] Nieuw laboratoriuminformatiesysteem / Nieuwe

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] Zorgnieuws [2] 23 okt0ber: Netwerkdag e-health Diagnostiek [3] Zorgnieuws [5] Sportgeneeskunde en prikpost CWZ in SportQube /

[NIEUWSBULLETIN] Zorgnieuws [2] 23 okt0ber: Netwerkdag e-health Diagnostiek [3] Zorgnieuws [5] Sportgeneeskunde en prikpost CWZ in SportQube / INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 4 oktober 2018 Zorgnieuws [2] 23 okt0ber: Netwerkdag e-health Diagnostiek [3] Hartcentrum Nijmegen [4] ZorgDomein / nieuw lab. informatie

Nadere informatie

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Steenbergen Lindenburghlaan 7 4651 TM Steenbergen telefoon: 0167 569582 De polikliniek Steenbergen is gevestigd bij verpleeghuis

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS

HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Als patiënt van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft u na inloggen met uw DigiD toegang tot de beveiligde website

Nadere informatie

Pag. 2. Pag. 3. Pag. 6. Pag. 8. Pag. 10. Pag. 14. Pag. 16

Pag. 2. Pag. 3. Pag. 6. Pag. 8. Pag. 10. Pag. 14. Pag. 16 1 Pag. 2 Pag. 3 Pag. 6 Pag. 8 Pag. 10 Pag. 14 Pag. 16 2 gebruikersnaam en wachtwoord en klikt op de link 'Controle via sms aanvragen'. MijnAlrijne is een zogenaamd patiëntenportaal. Een portaal is een

Nadere informatie

Opname bij geplande operatieve ingreep. Afdeling Patiënteninformatie

Opname bij geplande operatieve ingreep. Afdeling Patiënteninformatie 00 Opname bij geplande operatieve ingreep Afdeling Patiënteninformatie In deze folder vindt u informatie ter voorbereiding op uw ziekenhuisopname bij een geplande operatieve ingreep. Het kan gaan om een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding: Mijn Nij Smellinghe voor patiënten

Inhoudsopgave. Handleiding: Mijn Nij Smellinghe voor patiënten Inhoudsopgave Het patiëntenportaal van Nij Smellinghe... 2 Wat heeft u nodig?... 3 Wat is DigiD?... 3 DigiD aanvragen... 3 Inloggen op het patiëntenportaal met DigiD... 4 Inloggen op het patiëntenportaal

Nadere informatie

Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur.

Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur. Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur. Om in de polikliniek geholpen te worden, hebt u altijd een pasje van ons ziekenhuis nodig. Dit kunt

Nadere informatie

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis 874366 Dagopname.indd 1 1 01-12-17 14:38 U wordt binnenkort voor een dag opgenomen op de afdeling Dagbehandeling. We vinden

Nadere informatie

Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur.

Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur. Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur. Om in de polikliniek geholpen te worden, hebt u altijd een pasje van ons ziekenhuis nodig. Dit kunt

Nadere informatie

GAIA Nieuwsbrief Coördinatoren April 2019

GAIA Nieuwsbrief Coördinatoren April 2019 GAIA Nieuwsbrief Coördinatoren April 219 Beste coördinator, Hieronder vindt u een overzicht van recente aanpassingen in GAIA die voor coördinatoren van belang zijn. Management rapport over gevolgde deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Onderzoek VUmc onder huisartsen Amsterdam 2013 Samenvatting en verbeteracties

Onderzoek VUmc onder huisartsen Amsterdam 2013 Samenvatting en verbeteracties Onderzoek VUmc onder huisartsen Amsterdam 2013 Samenvatting en verbeteracties In april en mei 2013 heeft de dienst communicatie van VUmc een kwantitatief onderzoek onder huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [4] [6]

[NIEUWSBULLETIN] [4] [6] INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 2 mei 2017 Zorgnieuws [2] CWZ start pilot keuzehulpen gynaecologie [3] OVER CWZ Waalsprong dit najaar in gebruik / Audit geslaagd! / Verhuizing

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [5] [3]

[NIEUWSBULLETIN] [5] [3] INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 5 december 2017 Zorgnieuws [2] Zorgpad operatie vernauwde halsslagader verbeterd Verwijzen en diagnostiek [3] Richtlijn voor behandeling

Nadere informatie

Zorg voor de hivseropositieve

Zorg voor de hivseropositieve Zorg voor de hivseropositieve patiënt Het Radboudumc is één van de 27 hiv-behandelcentra in Nederland. Hier werkt een team van zorgverleners dat gespecialiseerd is in de behandeling en begeleiding van

Nadere informatie

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 2 januari 2015 Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Jaargang 2, nummer 1, februari 2015. ZorgDomein

Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Jaargang 2, nummer 1, februari 2015. ZorgDomein Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners Maak kennis met het Klant Contact Centrum van Rijnstate Het Klant Contact Centrum (KCC) verzorgt de eerste telefonische opvang voor een groot

Nadere informatie

Polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde

Polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde Polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Keel- Neus- Oorheelkunde (KNO) van het Radboudumc. In deze folder informeren wij

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR PATIËNTEN. Wolkom bij Sionsberg

INFORMATIE VOOR PATIËNTEN. Wolkom bij Sionsberg INFORMATIE VOOR PATIËNTEN Wolkom bij Sionsberg Wolkom bij Sionsberg Sionsberg is het centrum in Noordoost-Friesland waar u terecht kunt voor gezondheid en zorg. Sionsberg is er voor iedereen. Voor kleine

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor huisartsen en verloskundigen

Nieuwsbrief voor huisartsen en verloskundigen Nieuwsbrief voor huisartsen en verloskundigen Jaargang 5, nr.3 maart 2011 Inloopmiddag over Parkinson en revalidatiemogelijkheden ZorgDomein Vooraankondiging nascholing huisartsen Vaatchirurgie in het

Nadere informatie

Short Stay Unit Radboud universitair medisch centrum

Short Stay Unit Radboud universitair medisch centrum Short Stay Unit Binnenkort wordt u opgenomen op de Short Stay Unit (SSU) van het Radboudumc. In deze folder vindt u informatie over de dagelijkse gang van zaken op de unit, de bezoekregeling en andere

Nadere informatie

Vaatpoli. Een snellere weg naar behandeling

Vaatpoli. Een snellere weg naar behandeling Vaatpoli Een snellere weg naar behandeling Uw huisarts heeft u doorverwezen naar de vaatpoli, omdat u klachten heeft die waarschijnlijk te maken hebben met een afwijking van uw vaten. De vaatpoli wil mensen

Nadere informatie

Eerste bezoek aan de mammapoli. polikliniek chirurgie

Eerste bezoek aan de mammapoli. polikliniek chirurgie Eerste bezoek aan de mammapoli polikliniek chirurgie Wie is wie Op de mammapoli wordt u geholpen en onderzocht door verschillende verpleegkundigen en artsen. Hier volgt een overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Wachtlijsten Erasmus MC-Sophia

Wachtlijsten Erasmus MC-Sophia Wachtlijsten Erasmus MC-Sophia Deze wachttijden zijn bijgewerkt in Februari 2017. De wachttijden worden elke maand tussen de 1e en uiterlijk de 10e dag van de maand geactualiseerd. In het Erasmus MC vindt

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [4] [5] Zorgnieuws [2] Nieuwbouw Waalsprong gestart Verwijzen & diagnostiek [3] Wederzijdse verzoeken tussen eerste en tweede lijn

[NIEUWSBULLETIN] [4] [5] Zorgnieuws [2] Nieuwbouw Waalsprong gestart Verwijzen & diagnostiek [3] Wederzijdse verzoeken tussen eerste en tweede lijn INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 1 februari 2015 Zorgnieuws [2] Nieuwbouw Waalsprong gestart Verwijzen & diagnostiek [3] Wederzijdse verzoeken tussen eerste en tweede

Nadere informatie

Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G

Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G 1 Disclosure Sinds 2013 lid Dagelijks Bestuur Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten 2 Inhoud presentatie Wat doet

Nadere informatie

Hoe werkt mijnhmc? Apparatuur en software Inloggen met DigiD Heeft u een verwijzing, maar bent u nog geen patiënt van HMC?

Hoe werkt mijnhmc? Apparatuur en software Inloggen met DigiD Heeft u een verwijzing, maar bent u nog geen patiënt van HMC? mijnhmc mijnhmc is een beveiligde website waar u gegevens over uw behandeling bij Haaglanden Medisch Centrum (HMC) kunt inzien en regelen. In deze folder kunt u lezen hoe mijnhmc werkt en wat u allemaal

Nadere informatie

Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal

Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal In deze folder leest u hoe Mijn SKB werkt, welke gegevens u kunt inzien en wat u kunt doen met Mijn SKB. Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal Als patiënt

Nadere informatie

Plattegronden hoofdgebouw CWZ. CWZ Klant, markt en innovatie (KMI) 12 januari 2016

Plattegronden hoofdgebouw CWZ. CWZ Klant, markt en innovatie (KMI) 12 januari 2016 Plattegronden hoofdgebouw CWZ CWZ Klant, markt en innovatie (KMI) 12 januari 2016 Plattegronden hoofdgebouw CWZ Inhoudsopgave 1. Overzicht afdelingen hoofdgebouw CWZ 3 2. B-laag 4 3. C-laag 5 4. A-laag

Nadere informatie

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes Zwangerschapsdiabetes 2 Inleiding Je hebt een orale glucose tolerantietest gedaan een daaruit blijkt dat je zwangerschapsdiabetes hebt. Deze folder geeft antwoord op de volgende vragen: Wat is zwangerschapsdiabetes?

Nadere informatie

ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0 ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Wie sturen de patiënten: ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Opvang basis acute zorg: Ons Streven:

ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0 ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Wie sturen de patiënten: ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Opvang basis acute zorg: Ons Streven: Ons Streven: Kwalitatief goede en veilige zorg Dichtbij en makkelijk toegankelijk Duurzaam en tegen lagere kosten 24/7 beschikbaar, dan ook Dokterswacht bestaansrecht! Wie sturen de patiënten: Huisartsen

Nadere informatie

Dokter, ik wil dit gesprek graag opnemen

Dokter, ik wil dit gesprek graag opnemen Dokter, ik wil dit gesprek graag opnemen Geluidsopnames in de spreekkamer Een onderzoek naar de invloed van een geluidsopname op een zorgverlener-patiëntgesprek en het gebruik van de opname door de patiënt

Nadere informatie

Statistieken. enquete-telefonische-opname-gesprek-arts-patient. Enquête telefonische opname gesprek arts en patiënt. Schoonderwoerd, Sandra

Statistieken. enquete-telefonische-opname-gesprek-arts-patient. Enquête telefonische opname gesprek arts en patiënt. Schoonderwoerd, Sandra Statistieken Naam formulier enquete-telefonische-opname-gesprek-arts-patient Titel formulier Enquête telefonische opname gesprek arts en patiënt Gebruiker Schoonderwoerd, Sandra Aantal vragen 20 Totaal

Nadere informatie

Capaciteitsorgaan. (Theoretische) kans op een opleidingsplek. V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG

Capaciteitsorgaan. (Theoretische) kans op een opleidingsplek. V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG Capaciteitsorgaan (Theoretische) kans op een opleidingsplek V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG 1 25 maart 2017 Carrièrebeurs, Den Bosch Inhoud presentatie 1. Het loopbaanpad 2. Kenmerken

Nadere informatie

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond Afdeling M Hoofdhals-oncologie KNO Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie Oogheelkunde Plastische chirurgie Urologie 1 Inleiding U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling M. Deze folder brengt

Nadere informatie

Liesdesobstructie. Operatie bij vernauwing in een beenslagader.

Liesdesobstructie. Operatie bij vernauwing in een beenslagader. Liesdesobstructie Operatie bij vernauwing in een beenslagader www.nwz.nl Inhoud Liesdesobstructie 3 Wanneer is een operatie nodig? 3 Voorbereiding op de operatie 3 De operatie 5 Na de operatie 6 Uw vragen

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Beelden Berichten Documenten Vragenlijsten Dagboeken

Nadere informatie

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 2 januari 2015 Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

CHIRURGIE. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken binnen de vaatpoli:

CHIRURGIE. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken binnen de vaatpoli: CHIRURGIE De vaatpoli Een snellere weg naar behandeling Uw huisarts heeft u doorverwezen naar de vaatpoli, omdat u klachten heeft die waarschijnlijk te maken hebben met een afwijking van uw vaten. De vaatpoli

Nadere informatie

Bypass-operatie Operatie bij vernauwing of afsluiting in een beenslagader.

Bypass-operatie Operatie bij vernauwing of afsluiting in een beenslagader. Bypass-operatie Operatie bij vernauwing of afsluiting in een beenslagader www.nwz.nl Inhoud Wanneer is een operatie nodig? 3 Voorbereiding op de operatie 3 De ingreep 5 Na de operatie 5 Uw vragen 7 2 U

Nadere informatie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie U komt te liggen op de afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie. In deze folder vindt u informatie over het verblijf op deze afdeling. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Informatie voor uw praktijk over: Zelfstandig behandelcentrum bij Amsterdam Sloterdijk.

Informatie voor uw praktijk over: Zelfstandig behandelcentrum bij Amsterdam Sloterdijk. Informatie voor uw praktijk over: Zelfstandig behandelcentrum bij Amsterdam Sloterdijk. Eén van de dingen die wij allemaal willen, is dat de mensen van wie wij houden, en wijzelf, gezond zijn. Het is belangrijk

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [6] [4] Zorgnieuws [2] Telemonitoring wondzorg Verwijzen & diagnostiek

[NIEUWSBULLETIN] [6] [4] Zorgnieuws [2] Telemonitoring wondzorg Verwijzen & diagnostiek INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 3 oktober 2015 Zorgnieuws [2] Telemonitoring wondzorg Verwijzen & diagnostiek [3] Nieuw formulier medische microbiologie / Laatste papieren

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens Wat? In december 2011 zijn de organisaties van huisartsen(posten), apothekers en ziekenhuizen met de NPCF tot een akkoord gekomen

Nadere informatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie Preoperatieve screening (POS) Onderzoek voorafgaand aan een operatie Inhoud 3 Inleiding 4 De preoperatieve screening (POS) 7 Voorbereiding op de operatie 9 Rondom de operatie 12 Uw POS-afspraak (zie achterzijde

Nadere informatie

EVAR procedure bij verwijding van de grote buikslagader

EVAR procedure bij verwijding van de grote buikslagader EVAR procedure bij verwijding van de grote buikslagader Ziekenhuis Gelderse Vallei U wordt binnenkort opgenomen wegens een verwijding van de buikslagader. In deze folder krijgt u informatie over de EVAR

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [2] [8] Zorgnieuws [2] Sneltraject diagnostiek MDL [3] Clustering van bedden /

[NIEUWSBULLETIN] [2] [8] Zorgnieuws [2] Sneltraject diagnostiek MDL [3] Clustering van bedden / INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 3 juli 2019 Zorgnieuws [2] Sneltraject diagnostiek MDL [3] Clustering van bedden / Vertrouwen in de toekomst Verwijzen [4] ISO 15189-accreditatie

Nadere informatie

Allerlei partijen beïnvloeden ons werk: verzekeraars, politiek, inspectie, farmaceuten, managers, patiëntenorganisaties. Er zijn grote belangen.

Allerlei partijen beïnvloeden ons werk: verzekeraars, politiek, inspectie, farmaceuten, managers, patiëntenorganisaties. Er zijn grote belangen. De uitdaging Er gebeurt ontzettend veel in de zorg. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, de zorgvraag neemt alleen maar toe, budgetten staan onder druk en we komen steeds vaker bedden en handen

Nadere informatie

TRANSMURAAL PROTOCOL CHIRURGIE

TRANSMURAAL PROTOCOL CHIRURGIE TRANSMURAAL PROTOCOL CHIRURGIE (VOOR KLEINE VERRICHTINGEN) Telefoonnummer overleg (voor artsen): 020-566 2992 Telefoonnummer afspraken (voor patiënten): 020-566 2714 Directe verwijzing naar de behandelkamer

Nadere informatie

Hoe werkt mijnhmc? Apparatuur en software Inloggen met DigiD Heeft u een verwijzing, maar bent u nog geen patiënt van HMC?

Hoe werkt mijnhmc? Apparatuur en software Inloggen met DigiD Heeft u een verwijzing, maar bent u nog geen patiënt van HMC? mijnhmc mijnhmc is een beveiligde website waar u gegevens over uw behandeling bij Haaglanden Medisch Centrum (HMC) kunt inzien en regelen. In deze folder kunt u lezen hoe mijnhmc werkt en wat u allemaal

Nadere informatie

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf 11 april 2013 Welkom VOC Hoogwaardige en persoonlijke patiëntenzorg Máxima Medisch Centrum: het grootste ziekenhuis in Zuidoost-Brabant Ruim 3.300 medewerkers,

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Beelden Berichten Documenten Medicatie Vragenlijsten

Nadere informatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie Preoperatieve screening (POS) Onderzoek voorafgaand aan een operatie Inhoud 3 Inleiding 4 De preoperatieve screening (POS) 7 Voorbereiding op de operatie 9 Rondom de operatie 12 Uw POS-afspraak (zie achterzijde

Nadere informatie

Welkom bij verloskunde

Welkom bij verloskunde Welkom bij verloskunde Gefeliciteerd, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap word je begeleid door het verloskundig team van Rijnstate. Op de polikliniek Gynaecologie en afdeling Obstetrie/ Verloskamers

Nadere informatie

Opnamebeleid geriatrie vanaf 15 juni Nieuwe werkafspraken Actueel

Opnamebeleid geriatrie vanaf 15 juni Nieuwe werkafspraken Actueel interactie@tergooi Nieuwsbrief voor huisartsen en specialisten van Tergooiziekenhuizen Nummer 6 juni 2009 Tergooiziekenhuizen heeft primeur met HistoScan [2] Eén maatschap Radiologie Tergooiziekenhuizen

Nadere informatie

Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum voor professionals. locatie Sittard-Geleen

Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum voor professionals. locatie Sittard-Geleen Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum voor professionals locatie Sittard-Geleen Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum voor professionals In deze folder vindt u op alfabetische volgorde een overzicht van

Nadere informatie

Onderzoek naar het functioneren van arts-assistenten in ziekenhuizen

Onderzoek naar het functioneren van arts-assistenten in ziekenhuizen Onderzoek naar het functioneren van arts-assistenten in ziekenhuizen BIJLAGE 1 Vragenlijst Vragen die betrekking hebben op de borging van de kwaliteit van de zorg. A. Algemeen Ik werk momenteel als arts

Nadere informatie

Verwijding van de buikslagader - aneurysma. Open vaatoperatie - buisprothese of bifurcatieprothese.

Verwijding van de buikslagader - aneurysma. Open vaatoperatie - buisprothese of bifurcatieprothese. Verwijding van de buikslagader - aneurysma Open vaatoperatie - buisprothese of bifurcatieprothese www.nwz.nl Inhoud Wat is een aneurysma? 3 Wanneer is een operatie nodig? 4 Voorbereiding op opname en operatie

Nadere informatie

Polikliniek voor volwassenen met metabole ziekten Onderdeel van het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten in het Erasmus MC

Polikliniek voor volwassenen met metabole ziekten Onderdeel van het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten in het Erasmus MC Deze folder is gericht aan alle nieuwe patiënten van de polikliniek voor metabole ziekten in het Erasmus MC, patiënten die voor het eerst deze polikliniek in het Erasmus MC bezoeken, maar ook aan jongeren

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Interne Geneeskunde van het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Aneurysma van de buikaorta

Aneurysma van de buikaorta Patiënteninformatie Aneurysma van de buikaorta (endoprothese operatie) Aneurysma van de buikaorta (endoprothese operatie) 1260410 Aneurysma van de buikaorta.indd 1 1 08-04-13 15:21 Aneurysma van de buikaorta

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Ontslaginformatie. afdeling Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Ontslaginformatie. afdeling Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Ontslaginformatie afdeling Chirurgie 2 PATIËNTENINFORMATIE U bent opgenomen geweest op een chirurgische verpleegafdeling in het Maasstad Ziekenhuis. Door middel van deze folder bieden

Nadere informatie

Dotteren van bekken- of beenslagader Afdeling vaatchirurgie.

Dotteren van bekken- of beenslagader Afdeling vaatchirurgie. Dotteren van bekken- of beenslagader Afdeling vaatchirurgie www.nwz.nl Inhoud Wat is een dotterbehandeling? 3 Uw voorbereiding 3 De behandeling 4 Na de behandeling 5 Bij welke klachten waarschuwt u het

Nadere informatie

U bent doorverwezen naar de "mammapoli" ("mamma" betekent borst) van SJG Weert. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de

U bent doorverwezen naar de mammapoli (mamma betekent borst) van SJG Weert. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de 00 De Mammapoli 1 U bent doorverwezen naar de "mammapoli" ("mamma" betekent borst) van SJG Weert. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de mammapoli en over de onderzoeken die worden

Nadere informatie

Dagbehandeling oncologie

Dagbehandeling oncologie Dagbehandeling oncologie Wat u moet weten mca.nl Inhoudsopgave 1. Dagbehandeling oncologie 2. Verpleegkundig spreekuur 3. Bloeduitslagen 4. Telefonisch consult 5. De verpleegkundige zorg 6. Uw verblijf

Nadere informatie

Verwijding van de buikslagader- aneurysma Vaatoperatie met een endoprothese.

Verwijding van de buikslagader- aneurysma Vaatoperatie met een endoprothese. Verwijding van de buikslagader- aneurysma Vaatoperatie met een endoprothese www.nwz.nl Inhoud Wat is een aneurysma? 3 Wanneer is een operatie nodig? 4 Voorbereiding op opname en operatie 4 De operatie

Nadere informatie

Het bezoek aan een polikliniek of een onderzoeksafdeling

Het bezoek aan een polikliniek of een onderzoeksafdeling Het bezoek aan een polikliniek of een onderzoeksafdeling Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Wat moet u meebrengen? 1 Ponsplaatje 1 Bezoek aan de specialist 2 Het maken van een afspraak

Nadere informatie

HANDLEIDING. Digitaal verwijzen. Ziekenhuis Bethesda Hoogeveen

HANDLEIDING. Digitaal verwijzen. Ziekenhuis Bethesda Hoogeveen HANDLEIDING Digitaal verwijzen Ziekenhuis Bethesda Hoogeveen 1 Inhoud Lijst subspecialismen 3 Algemene afspraken 4 Instructies voor MicroHis 5 Digitaal verwijzen: instructies voor Medicom 7 Printscreens

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder.

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder. Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder www.nwz.nl Inhoud Afdeling 5-Zuid (chirurgische specialisme) 3 Met wie kunt u te maken krijgen? 3 Uw contactpersoon 5 Hulp van familie of andere naasten

Nadere informatie

Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum. locatie Sittard-Geleen

Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum. locatie Sittard-Geleen Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum locatie Sittard-Geleen Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum locatie Sittard-Geleen In deze folder vindt u op alfabetische volgorde een overzicht van alle bestemmingen

Nadere informatie

Polikliniek. Algemene bezoekersinformatie

Polikliniek. Algemene bezoekersinformatie Polikliniek Algemene bezoekersinformatie 1 2 Inhoudsopgave Een afspraak maken met de specialist 4 Inlichtingen 4 Gastvrouw 4 Respectvol omgaan met elkaar 5 Rolstoelen 5 Inschrijving (ponsplaatje) 5 Melden

Nadere informatie

Handleiding LUMC Patiëntportaal

Handleiding LUMC Patiëntportaal Handleiding LUMC Patiëntportaal JANUARI 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat hebt u nodig? 3 3 DigiD aanvragen 3 4 Inloggen en uitloggen 4 5 Hoe werken de verschillende onderdelen? 7 5.1 Nieuwe afspraak

Nadere informatie

Centrum voor Revalidatie locatie Groningen Het vastzetten van een gewricht

Centrum voor Revalidatie locatie Groningen Het vastzetten van een gewricht Centrum voor Revalidatie locatie Groningen Het vastzetten van een gewricht Artrodese Centrum voor Revalidatie locatie Groningen Bij u is in één of meer gewrichten in uw hand of pols artrose vastgesteld.

Nadere informatie

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt!

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! zorgwijzer 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk advies over uw gezondheid 6 Digitaal inzicht

Nadere informatie

Borstkanker? Snel duidelijkheid door gespecialiseerd onderzoek van borstafwijkingen

Borstkanker? Snel duidelijkheid door gespecialiseerd onderzoek van borstafwijkingen Borstkanker? Snel duidelijkheid door gespecialiseerd onderzoek van borstafwijkingen Bezoekadressen: Meander Medisch Centrum Maatweg 3 3813 TZ Amersfoort Locatie Baarn Molenweg 2 3743 CM Baarn Locatie Barneveld

Nadere informatie

Etalagebenen Afdeling vaatchirurgie.

Etalagebenen Afdeling vaatchirurgie. Etalagebenen Afdeling vaatchirurgie www.nwz.nl Inhoud Wat zijn etalagebenen? 3 Behandeling 4 Mogelijke complicaties 6 Uw herstel 8 Uw vragen 8 Notities 9 2 In overleg met uw vaatchirurg wordt u behandeld

Nadere informatie

Informatie over inloggen, wat u kunt zien en de bescherming van uw gegevens.

Informatie over inloggen, wat u kunt zien en de bescherming van uw gegevens. Patiënteninformatie Patiëntenportaal Mijn Tergooi Informatie over inloggen, wat u kunt zien en de bescherming van uw gegevens. TERter-1234567890-vdodorpocg September 2017 Inhoudsopgave Pagina Inleiding

Nadere informatie

Een bezoek aan het ziekenhuis. Zuyderland Medisch Centrum Heerlen

Een bezoek aan het ziekenhuis. Zuyderland Medisch Centrum Heerlen Een bezoek aan het ziekenhuis Zuyderland Medisch Centrum Heerlen U bent voor een onderzoek en/of behandeling verwezen naar de locatie Heerlen. In deze brochure leest u belangrijke informatie waar u rekening

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis 1 Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met u

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt Rechten en plichten Als patiënt hebt u een aantal belangrijke rechten die door een arts (of een andere

Nadere informatie

Vaatpoli. Een snellere weg naar behandeling

Vaatpoli. Een snellere weg naar behandeling Vaatpoli Een snellere weg naar behandeling Uw huisarts heeft u doorverwezen naar de vaatpoli, omdat u klachten heeft die waarschijnlijk te maken hebben met een afwijking van uw vaten. De vaatpoli wil mensen

Nadere informatie

TOEGANGSTIJDEN POLIKLINIEK EN DIAGNOSTIEK

TOEGANGSTIJDEN POLIKLINIEK EN DIAGNOSTIEK TOEGANGSTIJDEN POLIKLINIEK EN DIAGNOSTIEK Cardiologie Algemeen 3 Chirurgie Algemeen 2 Hernia/liesbreuk 2 Mammapoli < 1 Vaatpoli 1 Varices (spataderen) 1 Dermatologie Algemeen 2 Geriatrie Algemeen Gynaecologie

Nadere informatie

61 Statistisch Jaarboek 2003 volksgezondheid volksgezondheid 4 Onderzoek & Statistiek gemeente Hengelo

61 Statistisch Jaarboek 2003 volksgezondheid volksgezondheid 4 Onderzoek & Statistiek gemeente Hengelo 61 4 62 Volksgezondheid Meer huisartsen Per 1 januari 2003 telde Hengelo 40 huisartsen, drie meer dan een jaar eerder. Het gemiddeld aantal inwoners per huisarts is hierdoor met 163 gedaald tot 2.040 per

Nadere informatie

Polikliniek familiaire tumoren. voor patiënten met familiaire belasting voor borst- en / of eierstokkanker

Polikliniek familiaire tumoren. voor patiënten met familiaire belasting voor borst- en / of eierstokkanker Polikliniek familiaire tumoren voor patiënten met familiaire belasting voor borst- en / of eierstokkanker Inleiding U bent doorverwezen naar de polikliniek familiaire tumoren van het UMC Utrecht, Cancer

Nadere informatie

Afdeling M heeft in totaal 27 bedden. De bedden zijn verdeeld over vierpersoonskamers, tweepersoonskamers en eenpersoonskamers.

Afdeling M heeft in totaal 27 bedden. De bedden zijn verdeeld over vierpersoonskamers, tweepersoonskamers en eenpersoonskamers. Afdeling M Hoofdhalsoncologie Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie Oogheelkunde Plastische chirurgie Urologie U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling M. Deze folder brengt u op de hoogte

Nadere informatie

De afdeling Dagbehandeling

De afdeling Dagbehandeling De afdeling Dagbehandeling MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F0633-3415 april 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Direct toegang tot uw medisch dossier Met het patiëntenportaal Mijn Noordwest heeft u als patiënt van Noordwest Ziekenhuisgroep direct toegang tot uw medisch dossier.

Nadere informatie

Kanker in het hoofd-halsgebied

Kanker in het hoofd-halsgebied Kanker in het hoofd-halsgebied Afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde Deze patiënteninformatie map is eigendom van: Naam: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: 10-2015-6094 Geachte... U heeft een bezoek gebracht

Nadere informatie

Voor meer grip op jouw zorg!

Voor meer grip op jouw zorg! Voor meer grip op jouw zorg! gemakkelijk - veilig - handig - 24/7 Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op jouw patiëntenportaal van ziekenhuis Tjongerschans. Met Mijntjongerschans krijg

Nadere informatie

Verdenking dikke darmkanker Behandeltraject

Verdenking dikke darmkanker Behandeltraject Verdenking dikke darmkanker Behandeltraject Máxima Oncologisch Centrum Máxima Oncologisch Centrum Er is bij u een darmonderzoek verricht waarbij een afwijking is gevonden en waarbij gedacht wordt aan darmkanker.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Direct toegang tot uw medisch dossier Met het patiëntenportaal Mijn Noordwest heeft u als patiënt van Noordwest Ziekenhuisgroep direct toegang tot uw medisch dossier.

Nadere informatie

Verpleegafdeling chirurgie D2

Verpleegafdeling chirurgie D2 Verpleegafdeling chirurgie D2 Hoofddorp Welkom op de verpleegafdeling chirurgie D2 in Hoofddorp. Een opname in het ziekenhuis is voor u geen gewone situatie. Wij proberen uw verblijf op de afdeling zo

Nadere informatie

Wachttijden polikliniek en behandeling

Wachttijden polikliniek en behandeling en Alphen aan den Rijn Cardiologie Chirurgie Algemeen 2 Liesbreuk 3 Varices lasermethode 3 Bypass chirurgie 1 Carotis chirurgie 1 Colon/rectum chirurgie 2 Mamma chirurgie 2 Nieuwe mamma patient + foto

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis 1 Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met u

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling interne.

Welkom op de dagbehandeling interne. Welkom op de dagbehandeling interne www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling 5 Waar vindt u de dagbehandeling

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Interne Geneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op

Nadere informatie