Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer VL Sintjohannesga 18 september detrieme@cbo-meilan.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 2 8464 VL Sintjohannesga 18 september 2014 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl"

Transcriptie

1 Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer VL Sintjohannesga 18 september detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen September September 30 koffie-uurtje ouders groep 1 en 2 18 Jesceyro start kinderpostzegelactie 21 Pim ouderpanel 22 juf Maaike Annie 23 Jorn en meester Siemon 26 Hilda 30 Sijtje Nynke Oktober Oktober 6 studiedag Meilân kinderen vrij! 1 Sido 9 nieuwsbrief 4 Murijn en Tjalling 13 begin herfstvakantie 6 Marika en Mathijs 20 weer naar school 9 Anke 27 spreekuur 11 Sietse Vertrouw bij je werk op de H E ER, en je plannen zullen slagen. Spreuken 16:3 (NBG) We zijn onderweg! Met een variatie op de kop van de vorige keer, constateren we nu dat we inmiddels (bijna) vijf weken onderweg zijn in dit schoolseizoen. We mogen ook weten, dat we in ons werk op school, maar ook daar buiten kunnen vertrouwen op de Heer. Dat geeft je ook vertrouwen voor de rest van het schooljaar. Gelukkig hebben we een goede start gemaakt. Ondanks alle nieuwe gezichten is het onderwijs op De Trieme wel gewoon door gegaan. In deze nieuwsbrief in ieder geval een terugblik op de informatieavond, iets over het project alles in 1, een mededeling over geld meenemen voor een goed doel en een kort overzicht van de verhalen die in de komende tijd aan de orde komen bij Kind op Maandag. In deze nieuwsbrief ook weer een bijdrage van twee groepen deze keer zijn de groepen 5/6 en 6/7 aan de beurt.

2 Aan het eind van de nieuwsbrief nog informatie over de scholierenloop in Joure en over de kinderactiviteiten wat doe ik na school. We wensen jullie weer veel leesplezier. Nieuwe leerling Begin oktober komt Anna Wiersma bij ons op school. Ze is al aan het oefenen. Van harte welkom in groep 1. Je hebt vast een leuke tijd op De Trieme. Kind op maandag We willen de ouders via de nieuwsbrief regelmatig op de hoogte gaan houden van de verhalen uit Kind op Maandag. Ons streven is om vanaf nu in iedere nieuwsbrief hierover iets te vertellen. Je kunt dan, als je dat wilt, ook thuis gericht hiernaar vragen. De afgelopen weken zijn verhalen uit Lucas verteld. De kinderen hebben verhalen over Jezus gehoord. Door wat hij zegt en wat hij doet brengt hij God dichterbij. Vanaf volgende week horen we dat God voor de mensen zorgt. Dit gebeurt naar aanleiding van de verhalen uit het boek Exodus. We horen over Mozes, die in een biezen mandje op de Nijl wordt gelegd. Dat is het begin van het verhaal van de bevrijding van een volk, een verhaal over God die nieuwe wegen wijst als mensen niet meer weten hoe het verder moet. Niet alle verhalen, die hieronder genoemd worden komen in alle groepen aan de orde. Week 39 Week 40 Week 41 De geboorte van Mozes, Mozes wordt geroepen Mozes met Aaron naar de farao, de plagen en de uittocht Doortocht door de Schelfzee, het bittere water bij Mara wordt drinkwater Koffie-uurtje directeur Leerkrachten op De Trieme houden al een aantal jaren spreekuur. Daardoor is er veelvuldig formeel contact mogelijk. Als directeur heb ik vooral informeel contact en dat contact is vaak op initiatief van ouders. Daar wil ik iets aan gaan doen. Ik ben van plan om in de komende maanden ouders per groep uit te nodigen voor een koffie-uurtje. Het gaat me bij dat uurtje om uitwisseling van zaken die onder de ouders leven. Ook kan ik zelf zaken inbrengen om te bespreken. Het mag beslist geen klachtenuurtje worden over de leerkrachten. Ik nodig hierbij de ouders van groep 1/2 uit om als eerste bij mij op de koffie te komen. Drink je liever thee, dat kan natuurlijk ook. Jullie zijn van harte welkom op dinsdag 30 september van half negen tot half tien. Sparen voor een goed doel In het verleden namen veel kinderen op maandag geld mee voor een goed doel, het zogenoemde zendingsgeld. De laatste jaren is dat een beetje in de vergetelheid geraakt. We

3 willen als team dit nieuw leven in blazen. Het is voor kinderen belangrijk, dat ze leren ook iets over te hebben voor een ander. Vanaf komende week is het weer mogelijk om iedere maandag geld mee te nemen. De leerkrachten verzamelen dit en we gaan bijhouden hoeveel geld er binnen is. We hopen zo het geefgedrag van kinderen te beïnvloeden. We snappen ook, dat niet iedereen elke week een bijdrage kan leveren. En we begrijpen, dat kinderen hierin ook vaak afhankelijk zijn van hun ouders. Toch hopen we een mooi bedrag bij elkaar te sparen. Voorlopig sparen we een jaar voor Bodzewo, omdat dit project vanuit Sintjohannesga wordt gesteund. We maken waarschijnlijk in de volgende nieuwsbrief nog het concrete doel bekend. Op dit moment wordt daar nog over nagedacht. Ouderinformatieavond We kijken tevreden terug op de ouderinformatieavond. Ruim 60 ouders hadden de moeite genomen om naar school te komen. En hoewel we streven naar een 100%- opkomst zijn we hier wel blij mee. In de evaluatie in het team en in de MR kwam naar voren, dat ouders er prijs op stellen, dat ze in meer groepen kunnen kijken. We hopen het volgend jaar daar iets aan te doen. Dat kan zijn twee rondes per avond, maar ook is het mogelijk om per avond ouders van twee groepen uit te nodigen. Daar nemen we later een beslissing over. Adresbrochure Bij de vorige nieuwsbrief was een adressenlijst meegestuurd. Bij een leerling stond een verkeerd nummer vermeld. Ik heb daarom vorige week aan alle ouders per mail een nieuw 06- nummer gestuurd. Echter, dit nummer blijkt verkeerd in ons systeem te staan. Daarom staan in de uitgave, die naar de ouders is gestuurd de juiste gegevens Alles in 1 Vorige week maandag 8 september is het project Landen van start gegaan in de groepen 5 t/m 8. Met de hele school hebben we gekeken naar leerkrachten, die een land uitbeelden. Iedereen heeft dat op haar/zijn eigen manier gedaan. In de meeste gevallen konden de leerlingen wel raden uit welk land de leerkracht kwam. Het was een geslaagde opening. Hieronder een impressie

4 Vorige week woensdag hebben we begeleiding gehad van één van de auteurs van de methode. Zij heeft ons op weg geholpen met praktische tips. Ook heeft ze veel vragen kunnen beantwoorden. Natuurlijk is het even wennen voor de leerkracht en ook voor de leerling. We hebben deze methode in alle groepen tegelijk ingevoerd. Daardoor wordt bepaalde voorkennis in vooral de hogere groepen wel eens gemist. Terwijl de methode ervan uit gaat dat het herhaling is, is het voor de leerling helemaal nieuw. Dat zal ongetwijfeld later beter worden. We zijn in ieder geval nog steeds enthousiast over de methode. Poll continurooster Alle ouders hebben een vragenlijst ontvangen, waarin ze aan konden geven, of ze voor een extra dag continurooster waren. De uitslag was dusdanig, dat we besloten hebben op 25 september een gewoon rooster te draaien. De opmerkingen, die bij de poll werden gemaakt waren zeer divers. Van ik werk die dag en kan niet zomaar opvang regelen via als ik het maar op tijd weet mag het van mij tot van mij mag het continurooster voor alle dagen direct worden ingevoerd. Dank aan iedereen die de poll heeft ingevuld. Alle voetbalteams een tweede prijs Woensdag 17 september begon voor weer het voetbalseizoen voor scholen. We hebben in Joure met twee meisjesteams en een jongensteam meegedaan aan het voetbaltoernooi van Sportclub Joure. Alle teams zijn in hun poule tweede geworden. Het was een mooie voetbalmiddag met veel strijd en beleving.

5 Aanwezigheid directeur op school: In onderstaand schema staat wanneer ik op school aanwezig ben. Er kan altijd wat veranderen in mijn aanwezigheid in verband met vergaderingen e.d. Dan weten de teamleden meestal wel wanneer ik er weer ben. Op dagen dat ik niet op school ben, kan er in dringende gevallen wel een mail gestuurd worden naar Je krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord september 29 september 3 oktober 6 10 oktober maandag maandag studiedag woensdagmorgen dinsdag dinsdagmiddag donderdag woensdag donderdag Volgende nieuwsbrief De volgende nieuwsbrief kunnen de ouders verwachten in de week voor de herfstvakantie. Waarschijnlijk krijgen jullie die dan donderdag per mail toegestuurd. In die nieuwsbrief in ieder geval de mogelijkheid om je op te geven voor het spreekuur van 27 oktober Op de volgende pagina het nieuws uit de groepen!

6 Naar de boerderij op de fiets. Hoi, wij zijn Sjoerd en Hidde wij vertellen iets over het werken op de boerderij in groep 5/6. We moesten achter elkaar fietsen en op de boerderij! Er waren heel veel dieren: varkens en koeien geiten en kippen en katten konijnen en schapen. We waren bezig met het werken in de tuin. Het onkruid eruit halen het was heel leuk. We gingen een onderzoek doen met `n ei en we mochten de dieren voeren en dat was heel leuk. We hebben ook gegeten op de boerderij en na het eten mochten we spelen. We haalden op de skelter gras, gooiden het in de kar en brachten het naar de koeien. Er waren ook kalfjes. Het moedervarken was zwanger. We moesten erg voorzichtig doen: er was een trekker met een tank die poep uit de mestput haalde. In de put was een gas die we niet kunnen ruiken maar wel erg gevaarlijk is, als je erin viel, zou je niet meer leven want je kunt er niet in zwemmen. Sommige boeren stoppen ook ballen in hun mestput. In tuin stonden spruitjes, rabarber en rode kool. We moesten de tuin om spitten en er waren aardbeien. Er waren ook hele grote zonnebloem en we roken pepermunt en lavendel. Er was een maggiplant, er waren veel kruiden en goudsbloemen. En daarnaast waren varkens in een grote modderpoel. We werkten in 3 groepen op de boerderij.

7 Naar de schaapskudde. Hoi, wij zijn Tanja en Mart en wij gaan jullie wat vertellen over de schaapskudde. Op juf haar verjaardagsfeest gingen we naar de schaapskudde in Scharnegoutum. De schapen zijn bang voor de border collie Jackie, dat is de hond. Dit is een Engelse hond. De hond helpt de herder. Border Collies eten niet veel en die kunnen heel hard rennen. Ze luisteren ook naar Engelse commando s De hond kan veel sneller rennen dat een mens zou kunnen. We hebben zelf ook geprobeerd om de schapen door een poortje te drijven, dat was heel moeilijk. In de winter staan ze meestal in hun hok en in de zomer staan ze in de weide. Schapen eten gras en bix en dat vinden schapen heel lekker. We hebben armbandjes gemaakt van wol. Toen we gingen eten kregen we ook nog een zakje chips en ook nog drinken Een schaap kan wel 3 jongen krijgen, heel soms wel 4. Honden zijn gek op mensen om te spelen en kinderen zijn gek op honden. Honden zijn getraind om schapen te kunnen drijven. Groetjes Mart en Tanja

8 Alles in 1 Alles in 1 is een soort alles bij elkaar en dat is heel goed want dan leren ze alles een. Beetje wiskunde taal en lezen en veel meer maar ze moeten ook een toets maken. Het thema is nu Europa dat is leuk thema. En alle kinderen zijn hard aan het werk. En iedereen vindt het leuk of niet leuk. En er zijn ook kinderen die dit moeilijk vinden. Er zijn heel veel boeken van alles in een 1. Groep En iedereen heeft een land. Bijvoorbeeld Oekraïne en in Oekraïne hebben ze oorlog. Van Rene groep 7 Alles-in Hallo, ik heet Jinte en ik zit in groep 7 en ik werd uitgekozen om dit verslag te Typen over Alles-in-1!! Ik vind alles-in-1 best wel leuk maar soms ook niet. Soms dan heb ik het gevoel dat Alles-in-1 nog veel moeilijker is dan de vorige boeken. Ik heb al veel geleerd over Alles-in-1!! ( Vind ik zelf ). We hebben ook al een heerlijke Cocktail gemaakt!! En groep 6 had een soort Chocolade cake gemaakt!! De Chocolade cake vond ik wel lekkerder!! Ons thema gaat over Europa. Vanmorgen hadden we er een toets over gehad. Alles-in-1 betekent: in alles-in-1 zit spelling, Topo, een beetje rekenen, en Geschiedenis!! Dit was mijn verslag over Alles-in-1!! EINDE Alles-in-1 Hallo, ik ben Silke ik zit in groep 7 en ik ga wat vertellen over wat wij al geleerd hebben van alles in 1.Ik had zelf al zin in de eerste dag met alles in 1, ik zag de eerst bladzijde en was meteen helemaal blij. Ik had al meteen de hele bladzijde gelezen. Het lied van de week vond ik ook leuk hij heette: kinderen van Europa. We gaan het ook heel lang over Europa hebben. We leren ook veel Engels. Zelf vind ik het op bepaalde momenten moeilijk maar dan krijg ik gewoon wat hulp van mijn tafelgroepje of de juf. Maar wat is alles in 1 nou eigenlijk? Alles in 1 is taal-topo-engels-enz. Als je gedichten hebt horen daar bijvoorbeeld opdrachten, maar dat kan ook bij topo of Engels. We zijn ook bezig met werkstukken en dat gaat ook over Europa. Iedereen mocht zijn eigen land uit Europa kiezen ik heb Griekenland. Scrol nog even naar beneden nieuws de activiteiten na schooltijd en de Jouster scholierenloop

9

10 Scholencompetitie tijdens Jouster Merkeloop Welke basisschool uit De Friese Meren wordt de hardloopschool van de Joure en omstreken? Jaarlijks wordt in het weekend van de Jouster merke een hardloopwedstrijd georganiseerd. Dit jaar zal er aan dit evenement op zondag 28 september een extra klassement worden toegevoegd: de scholencompetitie. Kinderen kunnen / mogen op het inschrijfformulier invullen voor welke school ze mee doen. Na afloop van de jeugdlopen zal er een klassement van de scholen worden opgemaakt. Er kan worden deelgenomen in de volgende categorieën: 600 meter voor kinderen van 6 en 7 jaar meter voor kinderen van 8 t/m 10 jaar meter voor kinderen van 11 en 12 jaar. Het parkoers en meer informatie over de loop is te vinden op De scholierencompetitie wordt onafhankelijk van de scholen door de combinatiefunctionarissen georganiseerd. Ouders / verzorgers hebben zelf de verantwoordelijkheid voor hun eigen kinderen bij dit evenement. Kinderen die meelopen uit naam van een school geven op hun inschrijfformulier aan op welke basisschool ze zitten. Na afloop van het evenement worden de uitslagen per school bij elkaar gezet om de uitslag van de scholencompetitie vast te stellen. In de week direct na het evenement zal de uitslag bekend worden gemaakt en ontvangen de drie beste scholen hun prijs. In de aanloop naar het evenement zullen de Combinatiefunctionarissen van Miks welzijn en hun stagiaires tijdens de gymlessen op de scholen extra aandacht aan het hardlopen besteden.

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 2 8464 VL Sintjohannesga 16 september 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 2 8464 VL Sintjohannesga 16 september 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 2 8464 VL Sintjohannesga 16 september 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen SEPTEMBER SEPTEMBER 21 Koffie-uurtje ouders groep 1/2 21 Pim 22 juf

Nadere informatie

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 3 8464 VL Sintjohannesga 7 oktober 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 3 8464 VL Sintjohannesga 7 oktober 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 3 8464 VL Sintjohannesga 7 oktober 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen OKTOBER OKTOBER 12 Spreekuur leerkrachten 09 Anne en Anke 13 Ouderpanel

Nadere informatie

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer VL Sintjohannesga 4 november

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer VL Sintjohannesga 4 november Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 4 8464 VL Sintjohannesga 4 november 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen NOVEMBER NOVEMBER 11 Sint Maarten 08 Ailyn Maite en Fardeau 16 Spreekuur

Nadere informatie

nieuwsbrief september

nieuwsbrief september nieuwsbrief september CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 ----------------------------------------------------------------------------------------------- ---------- kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11. Kerkhoflaan april VL Sintjohannesga

Nieuwsbrief 11. Kerkhoflaan april VL Sintjohannesga 23 april 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief 11 Agenda Verjaardagen April April 24 Verkeerstruck op school 25 Koningsspelen 24 Lena Continurooster

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Afscheid Binnenkort nemen we afscheid van juf Annie Ylstra. Hoe en wanneer we dat precies gaan doen, daarover zullen we u nog informeren.

Afscheid Binnenkort nemen we afscheid van juf Annie Ylstra. Hoe en wanneer we dat precies gaan doen, daarover zullen we u nog informeren. Saadinfo september 2012 PCBO de Saad WB van der Kooiwei 2 9284 TJ Augustinusga 0512351718 Kind op Maandag Week 36: De vroedvrouwen, Exodus 1, Het biezen mandje, Exodus 2:1-10, Mozes gaat weg, Exodus 2:

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

11 Maart 2015. Gefelicitaart

11 Maart 2015. Gefelicitaart Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 11 Maart 2015 Gefelicitaart 12 mrt. Jelle gr. B 12 mrt. Tibbe gr. A 12 mrt. Kris gr. 6 13

Nadere informatie

Wandeling met herder en schapen

Wandeling met herder en schapen Wandeling met herder en schapen 50,00 per groep tot 25 personen 3,50 p.p. koffie met wat lekkers erbij Duur is 60 tot 90 minuten 1. Ontvangst koffie met wat lekkers 2. Met de herder en de kudde op stap

Nadere informatie

Workshop ambachtelijk brood

Workshop ambachtelijk brood Workshop ambachtelijk brood Minimaal aantal personen 10 Maximaal aantal personen 30 Duur is 2,5 uur 2 broden per persoon (Als je met 20 personen bent of meer, krijg je 1 brood en 4,50 korting.) 14,50 per

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Kinderboekenweek 2012

Kinderboekenweek 2012 www.dekloostertuin.nl De Kloostertuinier Informatiebulletin van: CBS De Kloostertuin te Assen 8 e Jrg. nr. 2 27 september 2012 Kinderboekenweek 2012 Hallo wereld in tachtig dagen Mooi project, mooi project

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!!

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!! Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 2014-2015 nr 5 september BeweegWijs De lijnen staan op het plein! Het ziet er echt mooi uit en de kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Vrijdag 7 februari Creamiddag groep 3-4 Maandag 10 februari Spreekavond 4 (van 7) Dinsdag 11 t/m donderdag 13 februari Cito groep 8 Vrijdag 14 februari Vrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3. Baarn,26 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Verhalenrooster Kind op Maandag.

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3. Baarn,26 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Verhalenrooster Kind op Maandag. Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail:info@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3. Baarn,26 september 2014. Aan de ouder(s), verzorger(s), Verhalenrooster Kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders,

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders, 2 oktober 2015 NIEUWS Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de schoolontwikkeling en een aantal praktische zaken en stellen stagiaires en de nieuwe vakdocent gym zich aan u voor. Schoolontwikkeling

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 30 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 30 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Activiteit en gezelligheid Speelgoedmiddag Bijlage: Kerstliederen Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 19 t/m 21 (8 t/m 26 mei): vrijheid Week 22 en 23 (29 mei t/m 9 juni): (on)tevreden Personeelszaken

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 19 t/m 21 (8 t/m 26 mei): vrijheid Week 22 en 23 (29 mei t/m 9 juni): (on)tevreden Personeelszaken Intro Geachte ouders/ verzorgers, Na het nodige overleg en goed luisteren naar verschillende partijen, zijn we uit de keuze voor andere schooltijden gekomen. U leest er, zoals beloofd, in deze BerICHTUS

Nadere informatie

Even voorstellen Eugenie Steens. Even voorstellen: Greet Maaswinkel. Hofbode 2 - Voorstellen, Gymrooster, Schoolreisje

Even voorstellen Eugenie Steens. Even voorstellen: Greet Maaswinkel. Hofbode 2 - Voorstellen, Gymrooster, Schoolreisje Page 1 of 5 Hofbode 02-19 september 2012 Even voorstellen: Greet Maaswinkel Hallo, ik ben Greet Maaswinkel en 60 jaar. Ruim 40 jaar ben ik al werkzaam in het onderwijs. Als kleuterleidster, hoofdleidster

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

P e p p e l p r a a t

P e p p e l p r a a t P e p p e l p r a a t Inhoud: Pasen Schoolfruit Slotfeest Leesvirus Tikotaria Voorleeswedstrijd Bouwen met kleine blokjes Playbackshow Afwezigheid juf Kariann Zwangerschap juf Dieuwerke Kapstokregels Uren

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie Schooljaar 2015-2016 Datum: 23-10-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie oktober Maandag 2 november Weer naar school

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 Kerkhoflaan 12 4 februari 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl

Nieuwsbrief 8 Kerkhoflaan 12 4 februari 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 8 Kerkhoflaan 12 4 februari 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen Februari Februari 4 en 5 10-minutengesprekken 4 Fenna 24 28 voorjaarsvakantie

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 1 8464 VL Sintjohannesga 27 augustus 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 1 8464 VL Sintjohannesga 27 augustus 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 1 8464 VL Sintjohannesga 27 augustus 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda AUGUSTUS Verjaardagen AUGUSTUS 27 Nieuwsbrief 1 27 Juf Patricia 30 Rudolf SEPTEMBER

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Kalender Ma. 22 t/m vr. 26 oktober: herfstvakantie Ma. 29 oktober: studiedag, alle kinderen vrij

Kalender Ma. 22 t/m vr. 26 oktober: herfstvakantie Ma. 29 oktober: studiedag, alle kinderen vrij Nr.3 26 september 2018 Kalender Ma. 22 t/m vr. 26 oktober: herfstvakantie Ma. 29 oktober: studiedag, alle kinderen vrij Bijbelverhalen en lied van de maand Week 39 24/09-28/09 Wie kan ons redden? Exodus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 29 juni 2015 Pagina 1: Eindlfeest/afscheid

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

MAART 2015. Vernieuwde website

MAART 2015. Vernieuwde website MAART 2015 Vernieuwde website Misschien heeft u het al gezien, de website van onze basisschool is vernieuwd. Alle scholen die vallen onder Stichting Kempenkind hebben eenzelfde opzet van de website gekregen.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 3 8464 VL Sintjohannesga 9 oktober 2014 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 3 8464 VL Sintjohannesga 9 oktober 2014 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 3 8464 VL Sintjohannesga 9 oktober 2014 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen Oktober Oktober 9 Boekenmarkt 11 Sietse Afsluiting eerste project 12 Douwe

Nadere informatie

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda PPEL digitale nieuwsbrief openbare basisschool het ogelijn jaargang 21 nummer 02 week 39 donderdag 24 september 2015 OUDERAVOND GROEP 1-2 In het begin van het nieuwe schooljaar vinden de KLASSIKALE OUDERAVONDEN

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015)

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Geachte ouders, Beetje later dan afgesproken,

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda deze week

Beste ouders, Agenda deze week Nieuwsbrief 3 maandag 31 augustus vrijdag 4 september Beste ouders, Dan zit de tweede week er al weer op en zijn we al helemaal gewend. Mooi om te zien dat alle kinderen al helemaal vertrouwd zijn met

Nadere informatie

Zorgboerderij Boer Hans Werkstuk van Sam Driessen groep 6 21 Juni 2010

Zorgboerderij Boer Hans Werkstuk van Sam Driessen groep 6 21 Juni 2010 Zorgboerderij Boer Hans Werkstuk van Sam Driessen groep 6 21 Juni 2010 Blz. 1 Voorwoord: Ik heb gekozen voor het onderwerp, zorgboerderij boer hans. Omdat ik het zelf heel leuk vind om daar naar toe te

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer VL Sintjohannesga 26 mei

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer VL Sintjohannesga 26 mei Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 12 8464 VL Sintjohannesga 26 mei 2016 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen Mei Mei 29 Gezinsdienst 28 Iris 30 schoolreis groep 3 t/m 8 30 Thomas 31

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Nationaal congres Taal en Lezen. 15 oktober 2015 Begrijpend luisteren WWW.CPS.NL

Nationaal congres Taal en Lezen. 15 oktober 2015 Begrijpend luisteren WWW.CPS.NL Nationaal congres Taal en Lezen 15 oktober 2015 Begrijpend luisteren WWW.CPS.NL Contactgegevens Annemarieke Kool a.kool@cps.nl 06 55 81 87 65 Programma 1. Welkom 2. Doelen van workshop 3. Theorie strategieën

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2018-2019 Nr. 07 Studiedag 01 oktober Op maandag 01 oktober heeft het team een studiedag. Alle leerlingen zijn op die dag vrij en kunnen genieten van een lang weekend. Kinderpostzegelactie Afgelopen

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

WEEKBRIEF 26 JANUARI 2018

WEEKBRIEF 26 JANUARI 2018 WEEKBRIEF 26 JANUARI 2018 Geachte ouders. De eerste weekbrief is goed ontvangen. Een aantal ouders liet weten dat zij blij zijn met deze wijze van informatievoorziening. We gaan er dus mee door. Tijdens

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar!

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar! Over De Veenbrug Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014 Deze eerste Over De Veenbrug van 2014 willen we natuurlijk niet beginnen zonder u en jullie allemaal eerst: alle goeds en gezondheid en natuurlijk

Nadere informatie

Lesbrief over Leerplicht

Lesbrief over Leerplicht Lesbrief over Leerplicht Donderdag 19 maart 2015: Dag van de Leerplicht! Leerplicht? Hoezo? Ik ga toch gewoon naar school!? Ja, voor de meeste kinderen in Nederland is het de gewoonste zaak van de wereld

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3)

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) We zijn volop bezig met het project. Er worden workshops gegeven. Sommige groepen gaan op excursie. We

Nadere informatie

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer VL Sintjohannesga 21 januari Tanja

Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer VL Sintjohannesga 21 januari Tanja Kerkhoflaan 12 Nieuwsbrief nummer 7 8464 VL Sintjohannesga 21 januari 2015 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen Januari Januari 26 Tanja Februari Februari 2 rapportmiddag/ avond 1 Femke

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 8 30 november 2015 Nog vier nachtjes slapen Kind op maandag Week 49 30/11-04/12 Thema: Er komt een tijd We beginnen deze adventstijd met verhalen over Jesaja. Hij leeft

Nadere informatie

Als je poep er niet uit wil

Als je poep er niet uit wil Als je poep er niet uit wil 1 De meeste kinderen poepen elke dag wel een keer. Of één keer in de twee dagen. Maar soms poep je vaker, bijvoorbeeld als je diaree hebt. Of je poept minder vaak. Als je niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Infobulletin September 2013 Kalender Zondag 1 september juf Irma Jansen jarig Dinsdag 3 september 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Woensdag 4 september juf Irma Groothuis jarig Donderdag

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015 Nieuwsbrief 06 Woensdag 11 november 2015 Agenda: Woensdag 11 november: Sint-Maarten Maandag 16 november: Eco-bakken worden weer geleegd Dinsdag 17 november: MR-vergadering Dinsdag 24 november: 19.30 21.00

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Agenda 07-02 Ons schoolgebouw is 50 jaar oud! 13-02 Groep 8 proeftoets 19-02 OR vergadering 25-02 Rapporten mee 26/28-02 10 minuten gesprekken 28-02 Hal versieren (19.00 uur) 01-03 Carnaval Nieuwsbrief

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie