Inwerken onderwijssystemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inwerken onderwijssystemen"

Transcriptie

1 Als je op de Universiteit Twente gaat studeren zijn er een paar onderwijssystemen (lees websites) die je zal gaan gebruiken: - Blackboard: Hier kan je je opdrachten, vak informatie, deelcijfers en berichten van docenten vinden. Je zal deze website veel gaan gebruiken! - OSIRIS: Dit is het administratie systeem van de UT. Hier kan je inschrijven voor modulen en je cijfers zien. - Roosters: Op deze website kan je je persoonlijke rooster vinden. Erg handig om te weten :P - SLT Inschrijfsysteem / Website TN: Dit is het systeem waarmee je je kan inschrijven voor de verplichte practica. Je komt ook langs de webpagina van TN, die ook erg handig is! - Studentmail: Extreem belangrijk, hierop zullen docenten je proberen te bereiken. Daarnaast zullen je medestudenten je ook hier op mailen, omdat je elkaar heel makkelijk kan vinden met de telefoongids. - Telefoongids: Veruit de makkelijkste manier om s en titels te vinden van docenten, medewerkers en andere studenten. - my.utwente.nl: Dit is een portaal waar je alle website kan vinden. Ook dingen als UTFlex (voor als je betaalde klussen voor de universiteit gaat uitvoeren) staan hier. - Notebook Service Center: Dit gebruik je vooral om de software pakketten die je nodig hebt voor de studie te downloaden. Om ervoor te zorgen dat iedereen eens een keer deze websites heeft gezien hebben wij dit document opgesteld. Volg alle in onderlijnde stappen op je laptop die voor je staat. Alle overige stukken zijn bedoeld als naslagwerk. Anders past het niet in het tijdsslot voor het programma. Je hebt ongeveer 20 minuten nodig om alle websites langs te komen. Alvast een tip voor het inloggen: Dat doe je eigenlijk altijd met dezelfde methode. Je username is s en dan je studentnummer, bijvoorbeeld s Je wachtwoord is het wachtwoord wat je gekregen hebt. De op de vorige pagina genoemde systemen zijn bijna allemaal te bereiken via en ga naar MY UTWENTE (links bovenin) en dan STUDENTEN

2 Om de pagina te gebruiken moet je eerst inloggen door op de INLOGGEN knop te drukken. Daarna kan je naar het tabje STUDENTEN gaan: Alle onderwijssystemen hebben ook een directe link maar met de bovenstaande pagina hoef je maar één adres te onthouden. Dit is in het begin best handig.

3 OSIRIS Klik op Studieinformatiesysteem OSIRIS in MY UTWENTE of Je kan naar OSIRIS gaan via of via Na het inloggen kom je op de Personalia pagina. Hier zie je dingen als je adres en contactgegevens. Op deze pagina moet je ook je pasfoto uploaden! Voor jullie belangrijk is de pagina Inschrijven

4 Als je je wilt inschrijven voor een module moet je op Cursus klikken, en vervolgens Bachelor Technische Natuurkunde - Bachelor-hoofdfase. Het gebeurt soms dat de modules niet in deze lijst staan, in dat geval moet je ze zelf zoeken. Dit doe je het gemakkelijkst door bij de pagina Zoek een cursus bij collegejaar 2015 in te vullen, en bij coördinerende opleiding Bachelor Technische Natuurkunde. Nu krijg je een lijst van alle modules bij TN te zien. Je moet Dynamica en Relativiteit M1 hebben. Dit is de eerste module van het eerste jaar.

5 Klik nu onderin op Inschrijven om je in te schrijven voor de module! Je ziet daarna best verwarrend bijna hetzelfde scherm: Nu ben je ingeschreven voor de module.

6 Blackboard Klik op Elektronische Leeromgeving BlackBoard in MY UTWENTE of Om naar Blackboard te gaan moet je naar gaan. Log nu in met je student nummer en wachtwoord.

7 Dit is het My Blackboard scherm waar van alles staat. Je kan dit zelf indelen en aanpassen, maar dat mag je zelf gaan uitvogelen ;) Je gebruikt Blackboard om informatie voor een bepaald vak of bepaalde module op te vragen. Als je ingeschreven staat in OSIRIS voor de module, dan staat er bij My Courses in het midden, of bovenaan bij de menu balk naast My Blackboard staat Courses, de module link. Ga nu naar de eerste module TN. Hier vind je ook de groepsverdeling voor het eerste kwartiel. Dit zijn de groepen waarmee je practicum en project doen.

8 Als je daar op klikt kom je op de Blackboard pagina van de module. Die ziet er bijvoorbeeld uit zoals hierboven. Links heb je de navigatie. Het menu links is vrijwel hetzelfde voor elke module en ik zal stap voor stap de handige links bespreken: - Announcements: Hier zie je dus mededelingen van de docenten over toetsen, cijfers, herkansingen, werkcollege opgaven, etc. - Course Information: Op deze pagina kan allemaal formele informatie vinden, zoals indeling van groepen, hoe je cijfer opgebouwd wordt, etc. - Contacts: Hier kan je de adressen van de docenten vinden. - Course Materials: Dit is een erg belangrijke pagina waar je de documenten die je bij het vak gebruikt kan vinden. Bijvoorbeeld de theorie die bij een experiment hoort of de werk college opgaven. - Assignments: Als een opdracht ingeleverd moet worden via Blackboard, dan staat er hier waarschijnlijk een linkje. Soms staat de opdracht omschrijving hier ook. Als dat niet zo is dat staat het bij Course Materials. Kijk bij beiden ;) Roosters Klik op Roosters in MY UTWENTE of Je gaat naar je rooster via

9 Klik nu op LOG IN helemaal rechts bovenin Nu kan je je rooster zien. Maar waarschijnlijk is die nog helemaal leeg. Om een rooster toe te voegen moet je op Add timetable klikken, in de balk rechts, en dan Module/study programme

10 Het makkelijkste is om daarna te filteren op programma ( filter on programme ): Vink de eerste module aan, die heet Technische Natuurkunde MOD01 en klik daarna op Add timetables rechtsonder. Je wordt daarna gevraagd bij welke groep je je wilt inschrijven. Zoals eerder genoemd staat op blackboard de groepenverdeling. Ga nu een paar weken verder totdat je in week 36 komt (31 augustus 6 september). Als het goed is kan je nu een rooster zien.

11 Voor wanneer je je groep weet: Klik op het vinkje rechts naast de naam Technische Natuurkunde MOD01 in de balk rechts van het rooster. Klik daarna op Choose options en je ziet dan een venstertje waar je kan kiezen in welke groep je zit. Je rooster wordt daarna gefilterd zodat je niet meer het gevoel hebt dat je binnen drie weken een burnout hebt. Pro tip: Je kan via de Export knop dit rooster naar je mobiel krijgen. Echter zitten we krap met de tijd, dus dat mogen jullie zelf uitzoeken, maar het is niet zo moeilijk hoor

12 SLT Inschrijfsysteem / Website TN Dit systeem zal je moeten gebruiken om je in te schrijven voor de practica. Je komt ook langs de webpagina van Technische Natuurkunde. Hier staat veel belangrijke info: o.a. het curriculum, contactgegevens van de opleiding, BSA en examenregelingen. Om naar de pagina van TN te gaan moet je het volgende adres gebruiken: Ga naar Studieprogramma en vervolgens Studieprogramma TN 2015/2016. Dit is het studieprogramma. Voor jullie is het programma van het eerste jaar nu vooral belangrijk. Je kan hier dus ook de codes van de modules overzichtelijk maken. Om naar het SLT (Studenten Laboratoria Twente) inschrijfsysteem te gaan klik je op het linkje Studenten Laboratoria Twente onder Onderwijs (linker kolom).

13 Onder het plaatje van de Newton Rings staat een link SLT-inschrijfsysteem. Klik daarop. Eenmaal ingelogd kom je op het overzicht van je inschrijvingen uit. Hier kan je zien waar je al voor ingeschreven staat en kan je een nieuwe inschrijving maken. Dat doe je door te klikken op Selecteer a.u.b. een practicum en dan als voorbeeld op INTRO (INT).

14 Op dit scherm kan je de inschrijvingen doen. Bij het tabje Informatie staat meestal een opdracht omschrijving. Klik op het tabje TN om de inschrijving te doen. Kies een slot, selecteer een opdracht en druk op het vinkje om je voor die opdracht in te schrijven. Vaak zijn er groepen bij practica en dan is de plek waar je het vinkje aan vinkt belangrijk. Als je klaar bent moet je uitloggen met de knop links bovenin.

15 Studentmail Je krijgt van de universiteit een Google Apps account die er uit ziet als volgt: Mijn volledige naam: Peter Paul van Swinderen Mijn studentmail: ZORG DAT JE DEZE GOED LEEST! Voeg het later toe aan je mobiel, of laat het doorsturen, maar zorg dat je je mail leest. In het begin zal je misschien een mailtje per week krijgen, maar dat kan snel veranderen! Soms zijn de mailtjes ook belangrijk, bijvoorbeeld een uitnodiging voor een lunch. Daarom moet je je mail goed lezen! Je kan naar je mailbox via Google gaat je van alles vragen om je Google Account te linken aan je studentmail account. Ik zou je persoonlijk aanraden om je prive mail en studentmail een beetje uit elkaar te houden. Je moet je studie zien als je werk, en je studentmail als je werk adres. Je stuurt dus ook mails naar docenten met je student mail, niet met je prive mail. Het kan wel, maar is niet zo professioneel. Pro tip: Mocht je na het inloggen met je student account nog niet in je student mailbox komen? Klik dan rechts boven op je adres. Waarschijnlijk staat er nu een extra dingetje bij voor je studentmail. Nou is het wel erg handig om alles in 1 mailbox te hebben, dus je kan bijvoorbeeld je Gmail zo instellen dat je mail kan versturen via je studentmail. Ik zou je aanraden dit te vragen aan je doegroep ouders, hoe zij dit geregeld hebben. Misschien handig om toch een voorbeeld te hebben: Ik laat al mijn student mail doorsturen naar mijn Outlook.com account. Dat account heb ik alleen voor mijn studie mail en kan daar mail versturen als p.p.vanswinderen@student.utwente.nl.

16 Telefoongids Dit is een erg handige website van de universiteit waar je heel makkelijk het en de titels van docenten, professoren, medewerkers en studenten kan vinden. Je gaat er heen via Verder spreekt het voor zich. Je hoeft niet in te loggen en je kan van alles vinden. Notebook Service Center Op deze website kan je veel doen, maar ik zal nu alleen ingaan op het downloaden van software voor je studie, bijvoorbeeld MATLAB. Je kan naar de website gaan via of direct via Na even inloggen zie je het volgende scherm, en klik op Software Manager rechtsboven:

17 Je ziet dan het scherm hierboven. In principe kan je hiermee alle benodigde software vinden. Een handige knop is de Practica TNW knop. Daar kan je alle practicum software vinden, maar die zal je pas nodig hebben als je de theorie voor het practicum hebt. Zoek bijvoorbeeld op MATLAB:

18 Als je op View drukt kom je op de volgende pagina, waar informatie staat, de download link staat en ook de handleiding hoe je het moet installeren:

Inwerken onderwijssystemen

Inwerken onderwijssystemen Als je op de Universiteit Twente gaat studeren zijn er een aantal onderwijssystemen (lees websites) die je zal gaan gebruiken: - Canvas: Hier kan je je opdrachten, vakinformatie, deelcijfers en berichten

Nadere informatie

Inwerken onderwijssystemen

Inwerken onderwijssystemen Als je bij de Universiteit Twente gaat studeren zijn er een aantal onderwijssystemen (lees websites) die je zal gaan gebruiken: - Canvas: Hier kan je je opdrachten, vakinformatie, deelcijfers en berichten

Nadere informatie

Handleiding Onderwijssystemen

Handleiding Onderwijssystemen Handleiding Onderwijssystemen Osiris Osiris is het studenten informatiesysteem van de Universiteit Twente. Hier kun je onder andere je persoonlijke gegevens zien, inschrijven voor modules en je cijfers

Nadere informatie

CANVAS INTRODUCTIE VOOR STUDENTEN

CANVAS INTRODUCTIE VOOR STUDENTEN INTRODUCTIE VOOR STUDENTEN CES Versie 1.0, Juli 2018 WAT IS CANVAS? Canvas is de nieuwe digitale leeromgeving van de UT; de vervanger van Blackboard. Met ingang van academisch jaar 2018-19 worden alle

Nadere informatie

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Door Michiel Krijger Dit document helpt je op weg bij het gebruik van de verschillende informatievoorzieningen op de Haagse Hogeschool. Het begint met de PC

Nadere informatie

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Door Michiel Krijger Dit document helpt je op weg bij het gebruik van de verschillende informatievoorzieningen op de Haagse Hogeschool. Het begint met de PC

Nadere informatie

Versie augustus 10. Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online

Versie augustus 10. Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Versie augustus 10 Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Inhoudsopgave I. MyEUR p. 2 II. Osiris p. 4 A. Inschrijven voor cursussen en tentamens p. 5 B. Bekijken van studieresultaten/-voortgang

Nadere informatie

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16 Digitale ondersteuning in onderwijs Studenten schooljaar 15/16 Handleidingen http://handleidingenict.summacollege.nl/ Draadloze netwerken SUMMASTART: De inlogcode met wachtwoord kan niet vast ingesteld

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Quick Start Blackboard Eerste opzet Blackboard cursus

Quick Start Blackboard Eerste opzet Blackboard cursus Quick Start Blackboard Eerste opzet Blackboard cursus (TiU) gebruikt Blackboard Learn als digitale leeromgeving. In dit document staan de meest essentiële onderdelen van Blackboard kort uitgelegd. Neem

Nadere informatie

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Versie augustus 11 Inhoudsopgave I. MyEUR p. 2 II. Osiris p. 4 A. Inschrijven voor cursussen en

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Blackboard Learn Quick Start Guide voor studenten

Blackboard Learn Quick Start Guide voor studenten Blackboard Learn Quick Start Guide voor studenten Blackboard Learn, de digitale leeromgeving De Studentenportal is de gepersonaliseerde en centrale toegang voor studenten voor belangrijke informatie zoals

Nadere informatie

ONDERWIJSSYSTEMEN UNIVERSITEIT TWENTE

ONDERWIJSSYSTEMEN UNIVERSITEIT TWENTE ONDERWIJSSYSTEMEN UNIVERSITEIT TWENTE VOOR MASTERSTUDENTEN CES Versie 5.0, Juli 2015 ONDERWIJSSYSTEMEN WAARVOOR WORDEN ZE GEBRUIKT? Inschrijven voor cursussen Cursusinformatie en -materialen Persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding Proefstuderen

Handleiding Proefstuderen Handleiding Proefstuderen Inleiding Heb je eenmaal besloten om deel te nemen aan een lesmodule in het kader van Digitaal Proefstuderen, dan krijg je ook te maken met het programma Blackboard. Eigenlijk

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

De Studentenportal en Blackboard in een nieuw jasje Quick Start Guide voor studenten

De Studentenportal en Blackboard in een nieuw jasje Quick Start Guide voor studenten De Studentenportal en Blackboard in een nieuw jasje Quick Start Guide voor studenten De Studentenportal en Blackboard in een nieuw jasje De Studentenportal is de gepersonaliseerde en centrale toegang voor

Nadere informatie

Versie augustus 09. Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online

Versie augustus 09. Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Versie augustus 09 Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Inhoudsopgave I. MyEUR p. 2 II. Osiris p. 4 A. Inschrijven voor cursussen en tentamens p. 5 B. Bekijken van studieresultaten/-voortgang

Nadere informatie

Handleiding CourseSites door Blackboard voor studenten

Handleiding CourseSites door Blackboard voor studenten Handleiding CourseSites door Blackboard voor studenten Auteur: Carmelita Ngadiman Inhoudsopgave 1. Wat is CourseSites?... 2 2. Hoe krijg ik toegang tot CourseSites?... 2 3. Hoe ga ik naar een course (cursus)?...

Nadere informatie

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online. Erasmus School of History, Culture and Communication

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online. Erasmus School of History, Culture and Communication Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Versie augustus 2012 pg. 1 Inhoudsopgave 1. MyEUR p. 3 2. Osiris p. 6 A. Inschrijven voor cursussen

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda...

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda... Assen, augustus 2013 Handleiding Magister voor personeel 2 Inhoud Inloggen in Magister... 3 Leerlingen... 5 Cijfers... 8 Aanwezigheid... 11 Personeel... 12 Agenda... 12 Beheer... 12 Handleiding Magister

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Voor studenten en docenten Master SEN 2015-2016 https://seminarium.teacherschannel.nl Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Mastermodules Toevoegen, gebruiken,

Nadere informatie

Handleiding. Aan de slag met open courses

Handleiding. Aan de slag met open courses Handleiding Aan de slag met open courses 1 1. Toegang tot een open course regelen Alle open courses staan in N@Tschool!, de elektronische leeromgeving (ELO) van Windesheim. Om toegang te krijgen tot een

Nadere informatie

Digitale ondersteuning in het onderwijs. Studenten schooljaar 14/15 Willem van Dinther

Digitale ondersteuning in het onderwijs. Studenten schooljaar 14/15 Willem van Dinther Digitale ondersteuning in het onderwijs Studenten schooljaar 14/15 Deze instructie geeft online uitleg over Draadloze netwerken en het wijzigen van je wachtwoord Het inzien van je lesrooster. Inloggen

Nadere informatie

Introductie OASE. Introductie workshop voor eerstejaars studenten Werktuigbouwkunde

Introductie OASE. Introductie workshop voor eerstejaars studenten Werktuigbouwkunde Introductie OASE Introductie workshop voor eerstejaars studenten Werktuigbouwkunde Wat is OASE? Online Active Study Environment Persoonlijke informatie Informatie en aanmelden voor vakken, projecten en

Nadere informatie

Toetsen in Blackboard

Toetsen in Blackboard Toetsen in Blackboard Met de tool Test kun je toetsvragen maken en afnemen. In dit document wordt uitgelegd 1. Hoe een toets gemaakt kan worden. 2. Hoe een toets bewerkt kan worden. 3. Hoe een toets beschikbaar

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

ONDERWIJSSYSTEMEN UNIVERSITEIT TWENTE

ONDERWIJSSYSTEMEN UNIVERSITEIT TWENTE ONDERWIJSSYSTEMEN UNIVERSITEIT TWENTE VOOR MASTERSTUDENTEN CES Versie 8.0, Juli 2018 ONDERWIJSSYSTEMEN WAARVOOR WORDEN ZE GEBRUIKT? Inschrijven voor cursussen Cursusinformatie en -materialen Persoonlijke

Nadere informatie

Snel op weg met Blackboard in het nieuwe studiejaar

Snel op weg met Blackboard in het nieuwe studiejaar Snel op weg met Blackboard in het nieuwe studiejaar Hoe moest dat ook alweer met Blackboard, denkt menig docent in de week voorafgaand aan het nieuwe studiejaar. Om uw geheugen op te frissen en u snel

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11 1 2 1. Inleiding blz. 5 2. Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz. 7 3. Handleiding Magister 6 blz. 11 4. Handleiding Office 365 (inclusief OneDrive & Outlook) blz. 19 5. Handige

Nadere informatie

Instructie: Inloggen op Blackboard

Instructie: Inloggen op Blackboard Instructie: Inloggen op Blackboard Blackboard wordt gebruikt door veel vakken voor dagelijkse communicatie. Kijk hier dus even iedere dag! Deze instructie geeft weer hoe jij je kan inloggen op blackboard,

Nadere informatie

ONDERWIJSSYSTEMEN UNIVERSITEIT TWENTE

ONDERWIJSSYSTEMEN UNIVERSITEIT TWENTE ONDERWIJSSYSTEMEN UNIVERSITEIT TWENTE BINNEN HET TWENTS ONDERWIJS MODEL (TOM) CES Versie 5.0, Juli 2015 ONDERWIJSSYSTEMEN WAARVOOR WORDEN ZE GEBRUIKT? Inschrijven voor modules Module-informatie en -materialen

Nadere informatie

Aanmelden vakken Handleiding voor docenten Versie oktober 2007 Alleen voor intern gebruik. Uitgave van EDUsupport Wageningen Universiteit

Aanmelden vakken Handleiding voor docenten Versie oktober 2007 Alleen voor intern gebruik. Uitgave van EDUsupport Wageningen Universiteit Aanmelden vakken Handleiding voor docenten Versie oktober 2007 Alleen voor intern gebruik Uitgave van EDUsupport Wageningen Universiteit Website: EDUsupport.wur.nl Vragen: helpdesk.edusupport@wur.nl Docentenhandleiding

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Toledo - gids. Yperman Patrick Beerten Xenia

Toledo - gids. Yperman Patrick Beerten Xenia Toledo - gids Yperman Patrick Beerten Xenia Katholieke Hogeschool Limburg vzw Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 1, 3590 Diepenbeek Tel. 011/ 230 770 Fax 011/ 230 789 info@khlim.be Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Datum Ziedewij 3b Postbus 472 2990 AL Barendrecht T 088 3 444 777 E info@digisource.nl ABN AMRO Bank 56.32.60.858 IBAN NL69ABNA0563260858 BIC ABNANL2A K.v.K. Rotterdam

Nadere informatie

RU ICT faciliteiten voor studenten. Introductie voor FNWI studenten

RU ICT faciliteiten voor studenten. Introductie voor FNWI studenten RU ICT faciliteiten voor studenten Introductie voor FNWI studenten S-nummer - Elke student heeft een S-nummer account: - loginnaam: s + studentnummer, bijvoorbeeld: s0123456 - Centrale Studentenadministratie

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Blackboard Assignment tool

Blackboard Assignment tool Blackboard Assignment tool Voor het geven van opdrachten binnen de Blackboard (Bb) leeromgeving heeft Bb een tool ontwikkeld met de naam Assignment. Deze naam kan tot enige verwarring leiden omdat er ook

Nadere informatie

HANDLEIDING SimpleInOut

HANDLEIDING SimpleInOut HANDLEIDING SimpleInOut 1 September 2017 SimpleInOut WAT IS SimpleInOut?... 3 EEN ACCOUNT AANVRAGEN... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 JE GEGEVENS AANVULLEN OF WIJZIGEN... 4 IN- EN UITCHECKEN VIA DE WEBSITE...

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Verdere vragen of opmerkingen kunnen gericht worden aan de administratie of onder magister@heemlanden.nl. Print hier een afdrukbaar PDF exemplaar>>>

Verdere vragen of opmerkingen kunnen gericht worden aan de administratie of onder magister@heemlanden.nl. Print hier een afdrukbaar PDF exemplaar>>> Handleiding Magister lokaal Docent/Mentor LvLwooiV1.013 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe Magister versie. Vele gelukkige gebruikers zijn u al voor gegaan. Maar waarom nu eigenlijk alweer iets

Nadere informatie

Starten met Magister 6

Starten met Magister 6 Starten met Magister 6 Om de vorderingen van uw zoon/dochter te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. Magister 6 op uw computer of laptop U logt in via de startpagina van de website van het

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress Cursus Onderwijs en ICT Deel 21 (versie 1.0 NL 27-04-2011) bloggen met Wordpress door Serge de Beer Inleiding Zelf ben ik niet zo n blogger. Niet dat ik het niet heb geprobeerd trouwens. Al regelmatig

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding RotsRadio Airtime

Handleiding RotsRadio Airtime Handleiding RotsRadio Airtime RotsRadio maakt gebruik van Airtime, een systeem waarmee een groep gebruikers een radiostation kan onderhouden. Met je eigen inloggegevens kan je inhoud toevoegen aan RotsRadio.

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Handleiding Magister voor leerlingen.

Handleiding Magister voor leerlingen. Handleiding Magister. Magister is het nieuwe administratiesysteem van Pontes Pieter Zeeman. Iedereen, ouders, leerlingen, personeel en administratie kan gebruik maken van Magister. Ouders hebben voor Magister

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding Osiris Student. - Inschrijven op toetsen -

Handleiding Osiris Student. - Inschrijven op toetsen - Handleiding Osiris Student - Inschrijven op toetsen - Juli 2011 Versie 0.2 Functioneel Beheer OsirisVolg INHOUDSOPGAVE Introductie 3! Inschrijven op toetsen 3! Inschrijfperiode 3! Osiris Student 3! Inloggen

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal.nl

Handleiding LOGO-digitaal.nl Handleiding LOGO-digitaal.nl Voor u aan de slag gaat met LOGO 3000 Digitaal, adviseren wij u de laatste versie van de browser Chrome te installeren. Deze browser kan gratis gedownload worden, vaak wordt

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Starten met bettermarks

Starten met bettermarks Starten met bettermarks Voordat je met bettermarks kan starten, moet je twee dingen doen: 1 Inloggen bij bettermarks 2 Jezelf indelen in een klas Hieronder kun je lezen hoe je dit moet doen. 1 Inloggen

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Student

Handleiding OSIRIS Student In deze handleiding wordt (kort) aangegeven hoe je je: 2) kunt inschrijven voor cursussen; 3) kunt uitschrijven voor cursussen; 4) kunt inschrijven voor toetsen; 5) kunt uitschrijven voor toetsen; 6) resultaten

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

Bestanden uploaden op StamrechtBV.com

Bestanden uploaden op StamrechtBV.com Bestanden uploaden op StamrechtBV.com Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn om bestanden uit uw administratie met behulp van de StamrechtBV.com cliënten portal naar ons te versturen. Voordat

Nadere informatie

Inloggen ouders nieuwe website:

Inloggen ouders nieuwe website: Inloggen ouders nieuwe website: Op de website van 2Samen is er voor ouders de mogelijkheid om in te loggen, waar u bij Mijn 2Samen snel en overzichtelijk uw gegevens, facturen en jaaropgaven kunt bekijken.

Nadere informatie

Starten website/homepage

Starten website/homepage Inleiding Via deze website (http://www.lets-heino.nl/), kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je klavers overschrijven, zoals bij internet-bankieren. Gelukkig is het wel eenvoudiger! Als je

Nadere informatie

Aanwijzingen voor Blackboard gebruik in TOM

Aanwijzingen voor Blackboard gebruik in TOM Aanwijzingen voor Blackboard gebruik in TOM Versie 26-2-2014 M.J. Verkroost (CES-OD, Coördinator onderwijskundige Blackboard ondersteuning) Ellen Peters (CES-FAB, Functioneel beheerder Blackboard) Waarom

Nadere informatie

Handleiding. Bestellen lesmodule met een vouchercode

Handleiding. Bestellen lesmodule met een vouchercode Handleiding Bestellen lesmodule met een vouchercode 1 1. Ga naar de webshop van Windesheim Ga naar: http://opencourses.windesheim.nl 2. Inlogaccount aanmaken 1. Klik op de link Inloggen en daarna op de

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Workshop Studentenportal t.b.v. Tilburg School of Humanities

Workshop Studentenportal t.b.v. Tilburg School of Humanities Workshop Studentenportal t.b.v. Tilburg School of Humanities Workshop Studentenportal Inhoud Workshop Studentenportal... 2 Inleiding... 3 Begrippen... 3 De Studentenportal... 3 Blackboard... 3 Elektronische

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Magister 6 Leerlingen.

Magister 6 Leerlingen. Magister 6 Leerlingen. Magister opent standaard het Vandaagscherm. Op dit scherm wordt het rooster van die dag, berichten en de meest recente/relevante informatie voor de gebruiker getoond. Enkele belangrijke

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

Quick start OASE voor docenten en medewerkers

Quick start OASE voor docenten en medewerkers Onderwijs en Studenten Service Centrum Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl Datum 4 juli 2011 Versie 1.2 Quick start OASE voor docenten en medewerkers De digitale leer-

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

TUV Nederland QABV [HANDLEIDING TRAININGSPORTAAL] Auteur: Hans van den Elsen, Elsen Software Design and Solutions

TUV Nederland QABV [HANDLEIDING TRAININGSPORTAAL] Auteur: Hans van den Elsen, Elsen Software Design and Solutions 2014 TUV Nederland QABV [HANDLEIDING TRAININGSPORTAAL] Auteur: Hans van den Elsen, Elsen Software Design and Solutions Inhoud Inloggen... 3 Startpagina... 4 Trainingen... 5 Trainingen toevoegen... 7 Training

Nadere informatie