Wat vinden onze oudleerlingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat vinden onze oudleerlingen"

Transcriptie

1 De BruggersKrant is een uitgave van onze school, waarmee wij leerlingen, ouders, leerkrachten en andere betrokkenen bij onze school informeren over wat onze oud-leerlingen zijn gaan doen, of ze goed op hun plek zitten op hun nieuwe school en hoe zij terugkijken op hun oude school In deze BruggersKrant: Ervaringen en tips van oudleerlingen van onze school. Hoe gaat het met je oud-klasgenoten? Wat vinden de leerlingen er zelf van? Wat vinden onze oudleerlingen van onze school? Ouders aan het woord. Wat zegt de middelbare school over onze oud-leerlingen?

2 Colofon Prot. Chr. Jenaplanbasisschool De Peppels Oranjestraat CP Boxmeer T: E: Prot. Chr. Jenaplanbasisschool De Canadas Jacob Marisstraat BK Boxmeer T: E: decanadas@planet.nl Directeur: Peter van Dijk Afgelopen jaar hebben 52 leerlingen onze school verlaten en zijn verder gegaan op een school voor voortgezet onderwijs in de regio. De drie meest gekozen scholen waren: Elzendaalcollege in Boxmeer (19 leerlingen) Scholengemeenschap Stevensbeek afdeling Jenaplan in Boxmeer (19 leerlingen) Scholengemeenschap Stevensbeek in Stevensbeek (5 leerlingen) 9 leerlingen kozen voor een andere school Beste lezer, Wij willen graag leren van onze oud-leerlingen Daarom hebben wij laten onderzoeken wat onze oud-leerlingen zijn gaan doen, hoe het met ze gaat, hoe het ze bevalt op hun nieuwe school en of ze achteraf vinden dat ze een goed advies gehad hebben. Ook hebben we ze gevraagd wat ze achteraf van onze school vinden: wat vonden ze goed van onze school en wat kan beter? We kunnen dit soort informatie goed gebruiken voor onze kwaliteitszorg. En we willen deze informatie graag delen met andere betrokkenen Wat we horen van onze oud-leerlingen willen we graag doorgeven aan anderen die dit belangrijk vinden. Zo denken we dat de informatie over oud-leerlingen ook belangrijk is voor de ouders van onze kinderen, voor de leerkrachten die het leuk vinden om wat terug te horen van hun oudleerlingen die ze in de klas gehad hebben én voor de leerlingen die nu in Groep 7 en 8 zitten. We gebruiken deze BruggersKrant in de informatieverstrekking over het voortgezet onderwijs. En laten we niet de oudleerlingen zelf vergeten. Zij willen heel graag weten waar hun klasgenoten gebleven zijn en wat ze nu doen. De oud-leerlingen die aan het onderzoek hebben meegedaan krijgen daarom van ons een BruggersKrant toegestuurd. We hopen van harte dat we u met deze informatie een plezier doen. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u altijd bij ons terecht. Peter van Dijk, directeur De BruggersKaart Hoe heb je het gehad op de basisschool, De BruggersKaart is een enquête voor leerlingen die het afgelopen schooljaar hun basis- van je oude school en heb je nog een tip voor heb je een leuke tijd gehad, wat vond je goed schoolperiode hebben afgerond en zijn doorgestroomd naar het Voortgezet Onderwijs. Hoe gaat het nu met je, bevalt de school je oude school? Op de BruggersKaart worden vragen gesteld als: goed, waar heb je aan moeten wennen bij de Wat doe je nu, op welke school en opleiding overstap naar je nieuwe school? zit je nu? Deze BruggersKrant is tot stand gekomen in samenwerking tussen onze school en Toppen Onderzoek & Beleid in Utrecht. Het onderzoek is uitgevoerd met de BruggersKaart Een selectie van uitkomsten is in deze BruggersKrant opgenomen. Zowel onze school als Toppen Onderzoek & Beleid hebben hun uiterste best gedaan om onvolkomenheden te voorkomen, maar ze zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen voortvloeiend uit de in deze BruggersKrant gepresenteerde informatie.

3 Wat zijn de oud-leerlingen gaan doen? Hoe hebben ze gekozen? Interview met Angel Schraven, oud-leerling van De Canadas en Malinda van Densen, oud-leerlinge van De Peppels. Welk schooltype zijn de oud-leerlingen gaan doen? vwo (atheneum of gymnasium) havo vmbo een gemengde klas havo/vwo een gemengde klas vmbo-tl/havo een gemengde klas vmbo-tl/havo/vwo Is dit het niveau dat de basisschool adviseerde? Angel: Wat ik heel leuk vind aan het Elzendaalcollege is dat je niet de hele tijd dezelfde leraren hebt, maar elk uur iemand anders. Zo kun je met meerdere leraren goed bevriend raken. Ik vind dat het goed gaat op mijn nieuwe school, al moest ik aan sommige dingen wel een beetje wennen. Zo hadden we op de basisschool lessen van twee uur en nu duren de lessen maar 50 minuten. Ook moest ik wennen aan het huiswerk maken. Want als ik uit school kom en nog dingen wil doen, moet ik eerst aan mijn huiswerk en daar heb ik soms geen zin in. Mijn lievelingsvak is Engels. Ik vind dat een leuke taal en de leraar is ook heel leuk % Ja, ik zit op het juiste niveau Nee, ik zit op een hoger niveau dan dat het advies van de basisschool was Weet ik niet Vind je zelf dat je op het juiste niveau zit? % Ja, ik zit op het juiste niveau Nee, ik zit op een te laag niveau Het kiezen Nee, ik zit van op een te laag nieuwe niveau school is niet altijd makkelijk. Daarbij kunnen leerlingen wel wat hulp gebruiken. Hieronder zie je waar de leerlingen het meeste aan hebben gehad bij het maken van een keuze voor een nieuwe school. Malinda moest in het begin erg wennen aan de lange dagen die ze op school maakt. Op de basisschool kwam ze veel vroeger uit school dan op de Jenaplan afdeling van SG Stevensbeek. Malinda: Bovendien krijgen we veel meer verschillende vakken en dat is ook heel anders. We hebben best veel huiswerk. Het is wel heel gezellig in mijn nieuwe klas. Ik had van tevoren ook gedacht dat ik me veel meer zou aantrekken van de oudere kinderen, maar dat valt mee. Het gaat ook goed op school. Engels vind ik leuk, daar haal ik goede cijfers voor. Ik moest ook wel wennen aan mijn zware tas. We moeten zoveel boeken meenemen. Ook verschillend met de basisschool is dat we nu soms het eerste uur vrij hebben. Dan kan ik lekker uitslapen en dat hadden we vroeger niet. Malinda van Densen Informatiebron Percentage open dagen bezocht 94% gesproken met ouders / verzorgers 92% kennismakingsdagen / doedagen bezocht 61% gesproken met de leerkracht van Groep 8 58% Tips van Angel en Malinda: Let goed op dat je de goede school kiest en kies niet alleen een school omdat je vrienden er ook heen gaan. Kijk goed of de school het niveau heeft dat bij jou past. Als je gepest wordt moet je goed voor jezelf opkomen. De school doet er heel veel aan om je dan te helpen.

4 Interview met Carin Simmelink, moeder van Daan Simmelink, oudleerling van De Peppels en Saskia van Renselaar, moeder van Arthur van Renselaar oud-leerling van De Canadas. Carin Simmelink Eigenlijk is de overstap van Daan naar de Jenaplanafdeling van SG Stevensbeek vlekkeloos verlopen, vertelt Carin Simmelink. Het huiswerk was wel wennen, maar viel niet tegen en hij zit in de klas met nog drie vrienden uit Groep 8 van vorig jaar. Het enige waar Daan zich van tevoren nog wel een beetje druk over gemaakt heeft, was dat hij bang was dat hij de kleinste zou zijn en misschien opzij geduwd zou worden. Gelukkig viel dat mee. Ik vind dat de nieuwe school heel goed kijkt naar hoe het met de leerlingen gaat. Hij heeft twee mentoren en daar kan hij goed terecht. De overstap is dus heel goed verlopen, al heeft Daan zelf wel het idee dat er op de basisschool in zijn beleving te weinig aandacht voor de overstap was. Hij had wel wat meer informatie willen krijgen, vooral van oud-groep 8-ers. Ook Arthur, de zoon van Saskia van Renselaar gaat naar de Jenaplanafdeling van SG Stevensbeek en heeft het er naar zijn zin. Saskia is erg tevreden over de begeleiding door de basisschool bij de keuze van een nieuwe school: De school stemt naar mijn mening goed met de ouders af welk schooladvies het beste bij het kind past. Ook geeft de basisschool aan het voortgezet onderwijs door waar ze rekening mee moeten houden bij de kinderen. Arthur gaat met plezier naar school. Het was ook niet allemaal zo nieuw meer voor hem, want zijn oudere broer zit al op deze school dus hij wist er al veel vanaf. Dat maakte voor hem en voor ons als ouders de stap toch gemakkelijker. Tips van Carin Simmelink en Saskia van Renselaar: Saskia van Renselaar Hoe kijken de oud-leerlingen terug? Hoe waren de voorlichting en de begeleiding bij de overstap naar het voortgezet onderwijs? Goed voorgelicht over voortgezet onderwijs Goed begeleid bij het maken van een schoolkeuze Goede uitleg over hoe schooladvies tot stand komt Hoe kijken oud-leerlingen terug op hun basisschool? Wat vinden oud-leerlingen goed of minder goed aan hun oude basisschool? helemaal eens eens oneens Ik heb veel geleerd op de basisschool. Er hing een leuke sfeer op de basisschool. Ik kon goed overweg met de leerkrachten van mijn basisschool. Ik voelde me veilig op de basisschool. Ik ben blij dat ik op deze basisschool heb gezeten. helemaal eens eens oneens 0 % % Erg goed Leuk(e) werkweek / kamp 100% Minder goed Genoeg computers 80% 20% Gelijke behandeling van alle kinderen 89% 11% Werkstuk leren maken 97% 3% Leuke projecten 94% 6% Ga overal kijken, de sfeer is heel belangrijk. Kinderen kunnen heel goed zelf beslissen of zij zich wel of niet thuisvoelen op een school. Laat je niet door vrienden of de afstand van huis naar school leiden bij het maken van een keuze. De periode om te kiezen voor een school is maar kort. Ga daarom als het kind in Groep 7 zit al eens bij wat open dagen van scholen kijken.

5 Interview met Imar Savelsbergh (Teamleider Brugklassen SG Stevensbeek, locatie Boxmeer) en Truus Birsak (Conrector Mavo, Elzendaalcollege, in Boxmeer). Hoe gaat het met onze oudleerlingen op hun nieuwe school? Zowel op het Elzendaalcollege als op SG Stevensbeek komen de nieuwe brugklassers al vóór de zomervakantie een keer kijken op hun nieuwe school. Ze maken kennis met hun nieuwe klasgenoten en leren hun mentor kennen. Dan is de spanning er al een beetje af. Direct na de zomervakantie hebben beide scholen een introductieperiode voor de leerlingen. Truus Birsak: De eerste twee dagen bij ons op school hebben we een kennismakingsprogramma. De leerlingen trekken dan met elkaar op en leren elkaar en ook het schoolgebouw beter kennen. Hun mentor is tijdens deze twee dagen de hele tijd aanwezig. De meeste kinderen vinden hun draai snel en na de Imar Savelsbergh kerstvakantie blijkt dat de nieuwe brugklassers goed gewend zijn. Imar Savelsbergh merkt dat de brugklasleerlingen als ze op school komen de eerste weken geholpen moeten worden met het leren leren. Imar: De meeste brugklassers hebben in het begin moeite met het aanpakken van hun werk. Ze weten niet goed hoe het met huiswerk gaat, hoe ze moeten leren en plannen. Daar helpen we ze bij tijdens de Studiewerktijd, vijf uur per week. De leerlingen krijgen dan taakkaarten met opdrachten en leren zo hun werk te plannen en te organiseren. Ook Truus Birsak samenwerken hoort hierbij. Ondertussen houden de mentoren een oogje in het zeil en begeleiden de leerlingen waar dat nodig is. Binnen een week of vier weten de kinderen meestal wel wat er van hun verwacht wordt. En na nog een paar weken hebben ze hun draai wel gevonden bij ons op school. Een aantal tips voor nieuwe brugklassers: Stel vragen als je iets niet weet. Jij bent heus niet de enige die niet alles weet. Geniet van de basisschool! Geniet ervan dat je nu nog een eigen meester of juf hebt. Kies een school waar je je prettig voelt. Want als je je op je gemak voelt, dan presteer je ook beter. Hoe gaat het met onze oud-leerlingen, is de school zoals ze verwachtten, vinden ze dat ze voor de juiste school gekozen hebben en waar hebben ze op hun nieuwe school aan moeten wennen? Is de school zoals je verwachtte? Ja Nee Weet het nog niet Heb je achteraf de goede school gekozen? Ja, ik zit op de juiste school Nee, ik had achteraf toch voor een andere school moeten kiezen Ik weet het (nog) niet zeker Waar heb je het meest aan moeten wennen op je nieuwe school? Dat ik de jongste ben. Dat het een grote school is. Dat ze anders lesgeven. Dat ik nieuwe klasgenoten kreeg. Dat ik elk lesuur een andere docent krijg. Dat de school anders georganiseerd is. Dat ze op een andere manier toetsen. Dat ik huiswerk meekrijg. Dat de schoolregels anders zijn. 0 % %

6 En. waar zijn je klasgenoten gebleven? Ben je ook benieuwd waar je klasgenoten gebleven zijn en wat ze zijn gaan doen? Kijk in het overzicht hieronder. Dit is de informatie die je klasgenoten die aan het onderzoek hebben meegedaan hebben ingevuld op de BruggersKaart. Wie? Naar welke school? Waar? Welke opleiding? Wat wil je worden? Anne Barten SG Stevensbeek Stevensbeek Een gemengde klas havo/vwo Iets in het ziekenhuis Lola Kuenen Elzendaalcollege Boxmeer Een gemengde klas havo/vwo Vee-arts (Paardenpraktijk) Roosmarijn Brenninkmeijer Elzendaalcollege Boxmeer Vwo (atheneum of gymnasium) Weet ik nog niet Tom Baartmans Elzendaalcollege Boxmeer Een gemengde klas vmbo-tl/havo Cabaretier Elianne Heuer Stedelijk Gymnasium Nijmegen Nijmegen Vwo (atheneum of gymnasium) Dierenarts of iets in het onderwijs Britt Lukassen SG Stevensbeek Stevensbeek Een gemengde klas havo/vwo Elwin Roebroek Merletcollege Cuijk Een gemengde klas havo/vwo Architect Malinda van Densen SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Vmbo Beroemd Bob Zeegers SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Vmbo Weet ik niet Susan Derks SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Een gemengde klas vmbo-tl/havo/vwo Pim Copier Elzendaalcollege Boxmeer Een gemengde klas vmbo-tl/havo Lerares of in ieder geval iets met kinderen Lisa van der Graaff Stedelijk Gymnasium Nijmegen Nijmegen Vwo (atheneum of gymnasium) Dierenarts/veearts Willem Baltussen SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Een gemengde klas havo/vwo Iets met dieren of met mensen. Maxime Jacobs SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Een gemengde klas vmbo-tl/havo Bekend met musical, films of in een serie ofzo. Mitchel Lemmens SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Vmbo Iets met sport of wilde dieren, ik ben er nog niet helemaal uit. Bridget van Kempen SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Vmbo Weet ik nog niet, maar ik ben heel benieuwd. Daan Simmelink SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Een gemengde klas vmbo-tl/havo/vwo Geen idee. Christian Bonants Elzendaalcollege Boxmeer Vwo (atheneum of gymnasium) Topbankier met veel bonussen en miljonair. Lotte Hellebrekers Elzendaalcollege Boxmeer Een gemengde klas vmbo-tl/havo Weet ik nog niet Moo Lafeber SG Stevensbeek Stevensbeek Vmbo Kapster in ieder geval iets met verzorging. Marieke van der Maden Stedelijk Gymnasium Nijmegen Nijmegen Vwo (atheneum of gymnasium) Schrijfster Angel Schraven Elzendaalcollege Boxmeer Een gemengde klas havo/vwo Arts/architect/advocaat Gitta Toonen SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Een gemengde klas vmbo-tl/havo Okki van Dalen Elzendaalcollege Boxmeer Vwo (atheneum of gymnasium) Weet ik nog niet, maar ik denk iets met sport Marco Heijnemans SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Vmbo Automonteur Vince van den Elsen SG Stevensbeek Stevensbeek Vwo (atheneum of gymnasium) Architect, iets met sport, chirurg Jesse Swensen Elzendaalcollege Boxmeer Een gemengde klas havo/vwo Weet ik nog niet Caitlyn Bastiaans Elzendaalcollege Boxmeer Vwo (atheneum of gymnasium) Dierenarts Fleur Nellissen SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Vmbo Koen de Bruijn SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Vmbo Weet ik nog niet Sjoerd Schellekens Elzendaalcollege Boxmeer Een gemengde klas havo/vwo Weet ik nog niet Chloë Reichard Elzendaalcollege Boxmeer Een gemengde klas vmbo-tl/havo Weet ik niet Leroy Nas Merletcollege Cuijk Een gemengde klas havo/vwo Nederlands Arthur van Renselaar SG Stevensbeek Jenaplan Boxmeer Een gemengde klas vmbo-tl/havo/vwo Oud en gelukkig Floor Tuijtelaars Elzendaalcollege Boxmeer Een gemengde klas havo/vwo Weet ik nog niet Op zoek naar nóg beter onderwijs. Wij gaan ervoor! Dit onderzoek vindt voor de tweede keer plaats en vormt een dan gesproken over hoe het de oud-leerlingen vergaat en of onze aanvulling op de manier waarop wij onze leerlingen volgen in het verwachtingen ook uitkomen. Op deze wijze wisselen we als professionals in het PO en VO informatie uit die de leerlingen ten goede onderwijs. Elk cursusjaar ontvangen wij de resultaten van onze oud-leerlingen. Deze worden ons toegezonden door de scholen voor voortge- voortgezet onderwijs. Desondanks zijn wij altijd op zoek naar een komt. Onze leerlingen presteren over het algemeen prima in het zet onderwijs. Ook bezoeken onze leerkrachten altijd de spreekuren van de leerkrachten in het voortgezet onderwijs. Er wordt en waar het kan verbetering van ons onderwijs. De bestaande kwaliteit vasthouden verbeteren! Ontwerp: robbulder grafisch ontwerp Fotografie voorpagina: Norbert van Onna

Wat vinden onze oudleerlingen

Wat vinden onze oudleerlingen De BruggersKrant is een uitgave van onze school, waarmee wij leerlingen, ouders, leerkrachten en andere betrokkenen bij onze school informeren over wat onze oud-leerlingen zijn gaan doen, of ze goed op

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Enquête (uitgewerkt in procenten en aantallen)

Enquête (uitgewerkt in procenten en aantallen) Enquête (uitgewerkt in procenten en aantallen) schooljaar 2013-2014 aantal enquêtes verstuurd 15 / 100% aantal enquêtes retour 12 / 80 % Naam oude basisschool Theresia VMBO basis VMBO kader VMBO gemengd

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Jouw toekomst start op Eijkhagen.

Jouw toekomst start op Eijkhagen. Jouw toekomst start op Eijkhagen. Charlemagne College Eijkhagen is een school voor voortgezet onderwijs in Landgraaf. Je kunt bij ons naar het vwo, het tweetalig vwo, de havo of het vmbo-tl. Ons motto

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Algemeen rapport resultaat

Algemeen rapport resultaat Algemeen rapport resultaat Onderzoekdefinitie: FILTER SCHOOLRESULTAAT School: Schoolindex Oudertevredenheid Algemeen Udens College vmbo Onderzoekperiode: 14-15 OT (1/1-31/5) (01-01-2015 t/m 31-05- 2015)

Nadere informatie

Vragen die je kunnen helpen

Vragen die je kunnen helpen Vragen die je kunnen helpen 1. Jij hebt het voor het zeggen, maar... je hebt wel een serieuze taak. Jij mag een nieuwe school bedenken. Wat heeft deze school absoluut wel en wat absoluut niet 2. Als je

Nadere informatie

Alvast bedankt voor het invullen!

Alvast bedankt voor het invullen! Deze vragenlijst gaat over jongeren die steun of hulp geven aan een familielid. Wij zijn erg benieuwd hoeveel jongeren er binnen onze school steun of hulp geven en hoe zij dit ervaren. De vragenlijst is

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 20. Het adviesgesprek. Wat leert u in deze les? Advies vragen. / woorden die hetzelfde betekenen. Advies geven. / woorden die hetzelfde betekenen.

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Ik vind het steeds fijner worden. Je krijgt

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in de afdeling: Respondenten 122 A. Havo 53 43% B. Atheneum 61 50% C. Gymnasium 8 7% 2. Dit schooljaar is mijn kind

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

Naar de brugklas. Naar de brugklas...

Naar de brugklas. Naar de brugklas... Naar de brugklas Naar de brugklas... spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen.

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015.

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Beste ouders, lieve kinderen, Dit is al weer het derde en laatste groepsnieuws van dit schooljaar. Natuurlijk begin ik het groepsnieuws met

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Venster voor Verantwoording (leerlingen 2015-2016)

Venster voor Verantwoording (leerlingen 2015-2016) Venster voor Verantwoording (leerlingen 2015-2016) Naam VvV: leerlingen klas 3 DL 15-16 Instelling Drachtster Lyceum Enquête Jan/feb 2016 Analyse Maart 2016 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling:

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG Q VERANTWOORDELIJK ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT Q BETROKKEN Q VEILIG KIES VOOR CORDERIUS BESTE TOEKOMSTIGE BRUGKLASSERS EN OUDERS Wat is dat toch moeilijk: kiezen voor een middelbare school!

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Gemiddelde. Gemiddelde

Gemiddelde. Gemiddelde Aantal respondenten: 79 Leerlingen 2014 Vensters PO -- - + ++ Schoolklimaat 3,2 BHoe graag ga je naar school? 3,0 3 9 50 17 BHoe veilig voel je je op school? 3,3 1 6 38 34 BHoe duidelijk vind je de regels

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst VO groep 7 en 8 10 september 2014. Anita van Dielen-van Aar Maaike Simons Ilona Weijers

Informatiebijeenkomst VO groep 7 en 8 10 september 2014. Anita van Dielen-van Aar Maaike Simons Ilona Weijers Informatiebijeenkomst VO groep 7 en 8 10 september 2014 Anita van Dielen-van Aar Maaike Simons Ilona Weijers Accenten groep 7 en 8 - Oudsten van de school, voorbeeld voor anderen - Zelfstandigheid vergroten

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Meer weten? Kijk op www.schoolloopbaanteam.nl

Meer weten? Kijk op www.schoolloopbaanteam.nl Schoolloopbaanteam Rijnmond geeft begeleiding en advies Sommige jongeren hebben behoefte aan langdurige ondersteuning om hun schoolloopbaan met succes te doorlopen. De coaches van Schoolloopbaanteam Rijnmond

Nadere informatie

Beslis zelf over je toekomst!

Beslis zelf over je toekomst! Beslis zelf over je toekomst! Is deze folder voor jou? Elk jaar komen vele jongeren van school met een havo, vwo of mbo niveau 2 diploma. Behoor jij bij deze groep? Dan is deze folder niet voor jou bestemd.

Nadere informatie

Schoolindex Leerlingtevredenheid Brugklas 2013-2014. Canisius College locatie De Goffert

Schoolindex Leerlingtevredenheid Brugklas 2013-2014. Canisius College locatie De Goffert Schoolindex Leerlingtevredenheid rugklas 2013-2014 Canisius College locatie De Goffert Algemeen rapport resultaat Onderzoekdefinitie: FILTER SCHOOLRESULTAAT School: Schoolindex Leerlingtevredenheid rugklas

Nadere informatie

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium KRACHTIGE KLAS EN HET LEERLINGMENTORAAT Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium Heeft u vragen met betrekking tot De Krachtige Klas? Neem dan gerust contact op

Nadere informatie

1 NOG IN GROEP 8 EEN SCHOOL KIEZEN

1 NOG IN GROEP 8 EEN SCHOOL KIEZEN 1 NOG IN GROEP 8 Als je in groep 8 zit, is het einde van de basisschool in zicht en ga je je oriënteren op de middelbare school. Heb jij al een idee wat je gaat doen na groep 8? EEN SCHOOL KIEZEN Hoe is

Nadere informatie

Statistieken. Op trefwoord: johannes. Aantal vragen 68. Totaal aantal ingevuld 32. Leerling tevredenheidspeiling. 1. Ik zit op basisschool

Statistieken. Op trefwoord: johannes. Aantal vragen 68. Totaal aantal ingevuld 32. Leerling tevredenheidspeiling. 1. Ik zit op basisschool Statistieken Naam formulier leerlingtevredenheid Titel formulier Leerling tevredenheidspeiling Filter: Op trefwoord: johannes Aantal vragen 68 Totaal aantal ingevuld 32 Leerling tevredenheidspeiling 1.

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Algemeen rapport resultaat

Algemeen rapport resultaat Algemeen rapport resultaat Onderzoekdefinitie: FILTER SCHOOLRESULTAAT School: Schoolindex Oudertevredenheid Algemeen Udens College havo-vwo Onderzoekperiode: 14-15 OT (1/1-31/5) (01-01-2015 t/m 31-05-

Nadere informatie

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium HORN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium Postadres: Postbus 4728 6085 ZG HORN Schooladres: Bergerweg 21 6085 AS HORN Telefoon: 0475-582121 Telefax: 0475-582591

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

ontdek je talent! MEEST GESTELDE VRAGEN

ontdek je talent! MEEST GESTELDE VRAGEN ontdek je talent! A L L E S W A T J I J W I LT W E T E N O V E R H E T M O N T E S S O R I C O L L E G E 10 Na de basisschool moet je kiezen! Misschien is het Montessori College iets voor jou! In 10 vragen

Nadere informatie

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 HORN Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 WELKOM GEACHTE OUDERS Dit boekje bevat een beknopte, zakelijke weergave van de informatie

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL LIBANON LYCEUM mavo havo atheneum gymnasium vraagt veel, WWW.LIBANONLYCEUM.NL geeft veel UW KIND IS HET MOOISTE DAT U HEEFT! Daarom kiest u met zorg de school waar uw kind na de basisschool naar toe gaat.

Nadere informatie

In opdracht van De Nieuwste School

In opdracht van De Nieuwste School In opdracht van De Nieuwste School februari 2016 Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van De Nieuwste School. DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs. Madelon van

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport?

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport? Les 1 Wat is een rapport? 1 En jij? 1. Krijgt jouw kind een rapport? O ja O nee 2. Krijgen kleuters ook een rapport? O ja O nee 3. Kreeg jij vroeger in de school ook een rapport? O ja O nee Wanneer? Wat

Nadere informatie

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK IK BEN LARS!!! Ik zit in groep 8,ik ga naar RSG t rijks mijn niveau is : havo/vwo. Ik ben 2 keer naar een open dag van het Rijks geweest de eerste keer met een vriend en de tweede keer alleen dat was ook

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + ondernemend leren technasium Volgend schooljaar

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! HAVO/ VWO Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! VAN ONDER - NAAR BOVENBOUW Wie binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden overgaat van het tweede leerjaar basisvorming naar het derde leerjaar havo of vwo,

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet ik? Houd je spreekbeurt over GGNet 1 Houd je spreekbeurt over GGNet Krijg je zelf hulp van GGNet Jeugd? Of je vader/moeder/broer(tje)/zus(je) of iemand anders die je kent? Werkt één van je ouders bij GGNet?

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Sociale leeromgeving. Wie zit er in jouw netwerk? Leeromgeving sociale leeromgeving

Sociale leeromgeving. Wie zit er in jouw netwerk? Leeromgeving sociale leeromgeving Sociale leeromgeving Bij sociale leeromgeving gaat het om de mensen die jij kent en hoe je je bij hen voelt. Hoe voel je je in de klas?, kun je goed omgaan met je klasgenoten?, hoe zijn de docenten op

Nadere informatie

Enkele gegevens evens over jezelf en de school:

Enkele gegevens evens over jezelf en de school: VEILIGHEID VRAGENLIJST LEERLINGEN Een belangrijke taak voor de school is te zorgen dat leerlingen zich prettig en veilig voelen. Dat lukt niet altijd. Bijvoorbeeld, omdat er soms wordt gediscrimineerd

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

31 januari 2018 Resultaten enquête onder brugklasleerlingen en hun ouders

31 januari 2018 Resultaten enquête onder brugklasleerlingen en hun ouders 1 januari 2018 Resultaten enquête onder brugklasleerlingen en hun ouders Wat zeggen leerlingen? Waarom heb je voor het Carmelcollege gekozen? (geef de belangrijkste redenen) Reden Percentage Aantal Omdat

Nadere informatie

Nieuwe afspraken over de overstap. 1. Basisschooladvies is leidend.! LVS-gegevens groep 6, 7 en 8 Werkhouding en gedrag Aanvullende gegevens

Nieuwe afspraken over de overstap. 1. Basisschooladvies is leidend.! LVS-gegevens groep 6, 7 en 8 Werkhouding en gedrag Aanvullende gegevens Na de basisschool Nieuwe afspraken over de overstap Naar welke opleiding kan mijn kind? Het basisschooladvies Het 2e toetsgegeven Welke opleidingen zijn er? Wat verwachten we van de ouders bij deze schoolkeuze?

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als 4 Denken In dit hoofdstuk vertellen we hoe jij om kan gaan met je gedachten. Veel gedachten maak je zelf. Ze bepalen hoe jij je voelt. We geven tips hoe jij jouw gedachten en gevoelens zelf kunt sturen.

Nadere informatie

Lesbrief over Leerplicht

Lesbrief over Leerplicht Lesbrief over Leerplicht Donderdag 19 maart 2015: Dag van de Leerplicht! Leerplicht? Hoezo? Ik ga toch gewoon naar school!? Ja, voor de meeste kinderen in Nederland is het de gewoonste zaak van de wereld

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie