Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "https://translate.googleusercontent.com/translate_f"

Transcriptie

1 pagina 1 van 49 Pagina 1 DmilZ (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum How-To: ESXi met een enkel IPv4 en IPv6 Overzicht Overzicht... 1 Historisch... 2 Introductie... 3 Network Diagram... 3 Klassieke patroon met meerdere IP Regeling met een IPv4 en een IPv Beperkingen... 4 Prérequis... 4 Waarschuwingen... 5 Het uitschakelen van de controle... 5 ESXi configuratie... 7 Het inschakelen van ondersteuning IPv Configuratie IPv ISO laden van een datastore Verwijder de IPv4-configuratie Het creëren van interne netwerken Voorbereiding pfsense Het ophalen van het MAC-adres Maak de VM voor pfsense Installeren pfsense Configuratie pfsense Eerste Start Configuratie via WebGUI Configureren VM Sluit een VM Internet Internet Verbinding maken met een VM Laatste instellingen (optioneel) Reactiveren bewaking Dwingen de start van pfsense in de kofferbak van de ESXi VMkernel op het LAN Verbinding met een LAN via VPN

2 pagina 2 van 49 ESXi opnieuw configureren na verkeerd gebruik Pagina DmilZ 2 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Historisch V1.0 23/08/2013: - documentcreatie V1.1 28/08/2013: - Back-up van de Raad esx.conf bestand toe te voegen - Het toevoegen van herconfiguratie via rescue mode V /02/08: - Wijziging van de procedure (MAC-configuratie voor de interface Dummy / VM Network pfsense plaats van spoofing) - Verwijdering van "trucs en meer" en het inbrengen in het lichaam van het document - Toevoegen / Correctie screenshots (in plaats van de OVH manager OVH) - Het toevoegen van de configuratie van de VM's - Het toevoegen van toestemming van ping in pfsense - Volledig verbeterd plannen URL van het document: Wees voorzichtig als u een ander adres te gebruiken zal zeker proberen om toegang te krijgen tot een oudere versie of een niet-officiële versie. Oudere versies van dit document wordt gearchiveerd op het volgende adres:

3 pagina 3 van 49 Pagina DmilZ 3 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Introductie Sinds 2013 servers in het bereik Isgenoeg geen IP Failover en komen met een een IPv4 en een IPv6. De versie van ESXi 5.0 Update 1 voorgestelde OVH staat niet toe NAT, is het onmogelijk om de VM verbinding naar buiten (en vice versa). Deze tutorial heeft is geschreven om deze kwestie in afwachting van een mogelijke terugkeer van IP-failover of pakken secundaire. Het belangrijkste idee is om de VMkernel (die piloten ESXi) verbinden met IPv6 en toewijzen IPv4-adres bracht een frontale VM die zal dienen als gateway. Opmerking: Hoewel gericht op OVH Deze gids is herbruikbaar voor een andere host met een aantal aanpassingen. Network Diagram Klassieke patroon met meerdere IP- In het eenvoudigste geval een publiek IP-adres wordt toegewezen aan de VMkernel dan elke machine die moet communiceren met de buitenwereld heeft een eigen publiek IP adres.

4 Aan deze oplossing zullen we moeten implementeren: - Een ESXi server (degene die door de host) met een IPv4-adres en een IPv6 - Weten een minimum ESXi - Dat wil zeggen naar een VM maken - Het hebben van een IPv4 / IPv6-Internet-verbinding met de server (test configureren http: // testpagina 4 van 49 Pagina DmilZ 4 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Regeling met een IPv4 en een IPv6 In ons geval zullen wij: - Wijs het IPv6-adres aan de VMkernel - Wijs het IPv4-adres vervolgens vrijgelaten een frontale machine (hier pfsense) - Gebruik private IPv4-adressen voor VM's die de machine gebruikt als een front brug - Wijs een private IPv4-adres te beheren ESXi VMkernel IPv4 van "binnen" (Optioneel) Beperkingen In alle gevallen zullen wij slechts een enkele publieke IPv4. Alle aansluitingen van buiten naar binnen en vice versa gaat pfsense. De NAT beperkingen van toepassing zijn (poort vertaling, aantal verbindingen, performance,...). Vereisten

5 pagina 5 van 49 ipv6.com ) - Een ISO pfsense ( ) - Een Live CD Ubuntu Desktop ( Pagina DmilZ 5 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Voor een OVH server IP-adressen worden terugverdiend uit OVH manager ( : Sinds het menu "IP": Voor server-adressen zijn: (IPv4) : 41d0: 1: 73E1 :: 1 (IPv6) Waarschuwingen Voordat u begint, zorg ervoor om een IPv6-verbinding van het systeem te hebben! We zullen de netwerkconfiguratie van een server te wijzigen in een datacenter, geen toetsenbord en scherm direct direct verbonden met de server of KVM of gelijkwaardig. In het geval van mishandeling het is heel gemakkelijk om de hand te verliezen op de server en het zal gaan door de hervestiging fase of modus "Rescue" (als de host voorgesteld). Ik stel voor dat je een back-up via SSH bestand voordat de /etc/vmware/esx.conf modificatie. Het uitschakelen van de controle De ESXi server zal niet meer reageren op PING die een waarschuwing en de oorzaak zou kunnen leiden de server tijdens de operatie opnieuw te starten. Dus zullen we de controle van de uit te schakelen OVH manager:

6 pagina 6 van 49 Pagina DmilZ 6 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Het kiezen van de juiste server, als "Monitoring" op "On" en klik op "Disable". De "Monitoring" zal worden verhoogd tot "Disable" We zullen de monitor activeren aan het einde van de operatie.

7 pagina 7 van 49 Page 7DmilZ (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum ESXi configuratie Standaard ESXi niet is geconfigureerd voor ondersteuning van IPv6. Dus we zullen activeren. Het inschakelen van IPv6-ondersteuning De manipulaties worden gedaan vanuit de klant "VMware vsphere Client." Dus laten we ons te verbinden de ESXi server: "Lab.dmilz.net" redirects IPv Wij selecteren de server (hier "lab.dmilz.net"), dan "Instellingen" tab, in de kolom "Hardware", "Netwerk" en vervolgens op "Eigenschappen" (noot in het voorbijgaan dat IPv6 standaard is "Uit") en vink het vakje "Enable IPv6-ondersteuning op het host systeem '

8 pagina 8 van 49 Pagina DmilZ 8 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum De aandacht zal de volgende reboot, dus we zullen opnieuw te starten! Klik met de rechtermuisknop op "Lab.dmilz.net" en "Restart" (de server leeg is, passeren we modus onderhoud). Na reboot, controleert u of IPv6 is nu "On": Als dit het geval is, kunnen we nu de "Network Management" in IPv6 configureren. IPv6-configuratie We zullen IPv6 configureren voor Network Management (standaard op vswitch0) via eigenschappen daarvan:

9 pagina 9 van 49 Pagina DmilZ 9 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Wijzigen dan "Management Netwerk" Dan IPv6 configureren we:

10 pagina 10 van 49 Pagina DmilZ 10 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Controleer "Statische Adressen IV6" en vervolgens "toevoegen", voert u uw IPv6 (hier "2001: 41d0: 1: 73E1 :: 1") en "56" masker. Dan stellen we de default gateway VMkernel, voor opknoping Isgenoeg de eerste 56 bits van uw IP-adres en het einde met "ff: ff: ff: ff: ff" die in dit geval geeft "2001: 41d0: 1: 73ff: ff: ff: ff: ff". De configuratie moet worden aangepast aan de accommodatie. De indicatie data hier werken met OVH gedateerd 2014/02/08 en waren al actief vóór augustus De ESXi server moet nu reageren op PING op IPv6:

11 pagina 11 van 49 Pagina DmilZ 11 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Als het apparaat niet reageert ofwel: - er is een probleem met de configuratie van de server (check adressen, masker en gateway) - je hoeft niet IPv6-verbinding In beide gevallen is er geen noodzaak om verder te gaan. ISO laden van een datastore Het beste is om te laden op voorhand de ISO om een datastore nogal emuleert (later een lezer CD). De makkelijkste manier is om de ISO te laden van de vsphere Client menu "Configuratie", "Opslag", selecteer een datastore, klik met de rechtermuisknop en "Bladeren de database" Maak een directory "ISO":

12 pagina 12 van 49 Pagina DmilZ 12 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Laad daarna de beelden: Dit kan lang zijn, afhankelijk van de internetverbinding. Misschien interessanter aan de ISO direct herstellen van de ESXi Shell. Wij verbinden via SSH, dan: # Zoeken. -type d -naam "ISO"./vmfs/volumes/521740a0-1c41f2ef-51e fab05/ISO # Cd./vmfs/volumes/521740a0-1c41f2ef-51e fab05/ISO / VMFS / volumes / a0-1c41f2ef-51e fab05 / ISO # wget Aansluiten op pfsense.mirrors.ovh.net ( :80) pfsense-livecd % *************************************************************************************************** *********** 78396k 00:00:00 ETA / VMFS / volumes / a0-1c41f2ef-51e fab05 / ISO # ls -l -rw-r - r-- 1 root root augustus 23 24:58 pfsense-livecd release-i iso.gz / VMFS / volumes / a0-1c41f2ef-51e fab05 / ISO # gunzip pfsense-livecd release-i386-

13 pagina 13 van iso.gz Pagina DmilZ 13 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Herhaal de opertion (wget desktop-amd64.iso ) Om Ubuntu te krijgen. We hoeven niet langer te IPv4 vanaf nu. Verwijder de IPv4-configuratie We verbinden ons weer uit de IPv6-adres: Vervolgens van de eigenschappen van de "Management Netwerk" vswitch0, de configuratie te verwijderen we IPv4:

14 pagina 14 van 49 Pagina DmilZ 14 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Vanaf nu ESXi zal niet reageren op alle IPv4. Als neveneffect het zal mogelijk om verbinding te maken met de wereld van de shell IPv4 ESXi omdat de IPv6 DNS-client wordt niet ondersteund, zal de naam resolutie mislukken. Het creëren van interne netwerken We zullen interne netwerken te bereiden door het creëren van een nieuwe vswitch voor "Networking", die we "LAN" call

15 pagina 15 van 49 Pagina DmilZ 15 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

16 pagina 16 van 49 Pagina DmilZ 16 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

17 pagina 17 van 49 Pagina DmilZ 17 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Herhaal deze handeling om een "dummy" netwerk dat zal dienen om de VM te isoleren op te maken hun creatie. We moeten de volgende configuratie: De configuratie van de ESXi is nu voltooid. We zullen de VM pfsense installeren.

18 pagina 18 van 49 Pagina DmilZ 18 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Voorbereiding pfsense Als voorwaarden het MAC-adres van de server moet halen. Het ophalen van het MAC-adres Uit het menu "Configuratie", "Network Adapters" halen het MAC-adres van de netwerkkaart verbonden op vswitch0: In dit voorbeeld is het MAC-adres is "E0: 69: 95: c3: 6a: 01". Maak de VM voor pfsense We zullen overwegen die weten hoe het creëren van een VM is een voorwaarde voor deze gids. Toch adviseer ik gebruik maken van de "Custom" modus door het nemen van de volgende voorzorgsmaatregelen: - pfsense is gebaseerd op FreeBSD en krijgen we de 64-bits versie - kiezen voor de SCSI-controller "logica LSI Parallel" - creëren twee netwerkinterfaces (een op de vswitch "Dummy", een andere "LAN") Die een VM moeten geven als:

19 pagina 19 van 49 Pagina DmilZ 19 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Sla de aangesloten "Dummy" in de handleiding van het MAC-adres van de netwerkadapter en voer het MAC-adres in gesla fysieke server:

20 pagina 20 van 49 Pagina DmilZ 20 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum We dwingen de passage VM om te verblijven op het BIOS bij de volgende boot:

21 pagina 21 van 49 Pagina DmilZ 21 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum De envelop van de VM is nu klaar. Installeren pfsense Start de VM blijft vergrendeld tot de BIOS, zodat we de ISO kunt monteren sinds datastore:

22 pagina 22 van 49 Pagina 22 DmilZ (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Wijzig de boot prioriteit van de cd-rom:

23 pagina 23 van 49 Pagina DmilZ 23 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum En volg de installatie:

24 pagina 24 van 49 Pagina DmilZ 24 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Typ "I" op het volgende scherm om de installatie te starten:

25 pagina 25 van 49 Pagina DmilZ 25 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Er is geen noodzaak om de toetsenbordindeling direct veranderen... OK "Accepteren proefschrift instellingen". Selecteer "Quick Install" en "Standard Kernel"

26 pagina 26 van 49 Pagina DmilZ 26 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Aan het einde van de pfsense systeem wordt opnieuw opgestart. Pagina DmilZ 27 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

27 pagina 27 van 49 PfSense configuratie Eerste Start Bij de eerste start zullen we de basisconfiguratie leren. Antwoord "nee" op de vraag "Wilt u nu het opzetten van VLAN's." Pagina DmilZ 28 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

28 pagina 28 van 49 Netwerkinterfaces staan bovenaan het scherm. De WAN-interface moet degene die het adres gebruikt worden Fysieke MAC (herinner e0: 69: 95: c3: 6a: 01). Wij zullen reageren "em0" (af te stemmen op uw case). Net om de LAN-interface: Pagina DmilZ 29 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

29 pagina 29 van 49 Gewoon vullen met de tweede interface naam "em1" in dit geval. pfsense zal vragen of u wilt andere optionele interface te configureren. Niet reageren door te typen drukt u op de Enter-toets. Na een paar minuten in het menu eruit moet zien: Pagina DmilZ 30 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

30 pagina 30 van 49 Let op de LAN-interface-adres: en het masker / 24. We zullen nu overgaan tot pfsense configureren via de WebGUI. Configuratie via WebGUI Maak een nieuwe VM voor Ubuntu en sluit de interface op het netwerk "LAN" Pagina DmilZ 31 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

31 pagina 31 van 49 Starten dan vanaf de cd door het volgen hetzelfde principe als pfsense. Het is niet nodig te installeren de distributie "Try Ubuntu" optie zal op grote schaal volstaan. Als alles goed gaat, moeten we het kantoor te bereiken en kunnen we de configuratie te controleren Netwerk: Pagina DmilZ 32 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

32 pagina 32 van 49 We openen dan Firefox op : Pagina DmilZ 33 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

33 pagina 33 van 49 Standaard is de gebruikersnaam "admin" en het wachtwoord "pfsense". Het blijft alleen om de gids te volgen. Wij opteren voor de WAN-interface DHCP: Sinds versie 2 van deze handleiding is niet nodig om de "MAC-adres" te voltooien spoofen het adres van de server, omdat we in de parameters die moeilijk aan het pakken zijn hebben vaste dit Pagina DmilZ 34 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum virtuele machine. Maar als je tompés wezens kunt u nog steeds vullen het veld met het juiste adres.

34 pagina 34 van 49 Voor DNS: voer de DNS die door de gastheer of het oplossen van problemen in afwachting van " " (Google DNS). De configuratie is klaar, het blijft voor ons om de WAN-interface aangesloten op het netwerk verbreken "Dummy" om de "VM Network"-interface aan te sluiten. Na een paar minuten moeten we zien uit de Dashboard pfsense een IPv4-adres Openbare toegewezen aan de WAN-interface: Pagina DmilZ 35 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

35 pagina 35 van 49 De IPv4 " " is automatisch toegewezen aan de WAN-interface via DHCP. PfSense standaard reageert niet op PING, als we willen opnieuw inschakelen van de monitoring, moet u een te creëren regel in de firewall uit het menu "Firewall", "Regels": Pagina DmilZ 36 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

36 pagina 36 van 49 Actie "Pass" Interface "WAN", TCP / IP versie "IPv4" Protocol "ICMP" en sla klikken op "Opslaan". Vervolgens hebben we de wijzigingen toe te passen door te klikken op "Apply". Pagina DmilZ 37 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

37 pagina 37 van 49 Na een paar seconden de server nu moeten reageren op PING: Pagina DmilZ 38 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

38 pagina 38 van 49 Pagina DmilZ 39 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Configureren VM De omgeving klaar om de verbinding met toekomstige VM maken.

39 pagina 39 van 49 Sluit een VM Internet Een VM verbinding met het internet is heel eenvoudig: - netwerkinterface is om het netwerk te definiëren "LAN" - VM is ofwel automatische adres en configuratie op te halen via DHCP pfsense (geval van Ubuntu live in deze handleiding) - VM is ofwel statische adressering en het zal een IP-adres in het subnet toegewezen LAN (standaard /24), goed masker (standaard ), de gateway (pfsense hier) en DNS ( of andere DNS). De VM zal volledige toegang tot Internel door de regels of gewoonte van standaard filter hebben pfsense firewall. Internet Verbinding maken met een VM Het publiek IPv4-adres is toegewezen aan pfsense. Elke aansluiting vanaf de buitenzijde daardoor stijgt gebonden. Voor de wereld om de door andere VM op de LAN diensten vereist configureren havenredirection in pfsense. Vervolgens vullen we de regel: Pagina DmilZ 40 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

40 pagina 40 van 49 Vertrekken "Bestemming adres" op "WAN adres" juist de "Destination poort te configureren range "(voor waarop de client verbinding), die de machine van de week redirect" Redirect Doel IP "en de haven op deze machine" Redirect Target Port. " Controleer Filter regel vereniging is "Add-geassocieerd filter regel", zal dit toelaten een fijnere instelling uit het menu "Firewall" en "Regels". Pagina DmilZ 41 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Dus we zijn goed op de webserver redirect de machine (Ubuntu zorg Leef niet een standaard http-server hebben voor het testen moet eerst installeren met "sudo apt-get install apache ').

41 pagina 41 van 49 Pagina DmilZ 42 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum Laatste instellingen (optioneel) Reactiveren bewaking

42 pagina 42 van 49 Aangezien pfsense nu reageren ping verdient het de voorkeur de controle omdat het activeren manager: Als de controle is altijd "Uit" en klik dan op "Enable": Op dit punt de oplossing is functioneel, maar het beheer van ESXi kan alleen via IPv6 en het aansluiten van de VM verloren zou gaan na een herstart van de fysieke server. Dwingen de start van pfsense in de kofferbak van de ESXi Uit het menu "Configuratie" de ESXi server, "Start / stop virtuele machine" "Eigenschappen": Pagina DmilZ 43 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

43 pagina 43 van 49 Controleer "Laat virtuele machines starten en stoppen automatisch met de systeem ". Draai vervolgens de VM pfsense in "Auto Start". Nu is de machine begint met het systeem. VMkernel op het LAN Als IPv6 onbeschikbaarheid (een defect in de gastheer vanavond een verbindingsprobleem) is mogelijk om de controle van ESXi te nemen via de vsphere client. Dus we zullen een VMkernel configureren op "LAN" -netwerk. Uit het menu "Configuratie", "Netwerken," gaan we naar de eigenschappen van de vswitch "LAN" vervolgens "toevoegen" Pagina DmilZ 44 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

44 pagina 44 van 49 Pagina DmilZ 45 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

45 pagina 45 van 49 Voer een IP-adres (hier " " masker (" "), klik dan op "Edit" naar de default gateway " " toevoegen. Het is nu mogelijk om de VMkernel van LAN: Pagina DmilZ 46 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum - of vanaf een Windows VM met de vsphere Client - hetzij door het ombuigen van de havens van pfsense (niet aan te raden...) - ofwel met een VPN-verbinding Verbinding met een LAN via VPN

46 pagina 46 van 49 pfsense wordt geleverd met een OpenVPN-server, maar het is niet standaard ingeschakeld, moet u Zo te configureren in het menu "VPN": Het doel van deze gids is niet opgezet OpenVPN, maar voorbeelden zijn gemakkelijk te vinden Online en pfsense gemeenschap is zeer actief. Ik stel voor dat je gewoon installeren "OpenVPN Client Export Utility" om gemakkelijk te genereren archiveren met bestanden die nodig zijn voor client-verbindingen. De pakketten zijn eenvoudig te installeren van "Systeem" en "pakketten": Ook bewust zijn dat de pfsense gebruikers VPN (of anderen) worden beheerd vanuit "User Manager" (Zichtbaar in het screenshot hierboven), u alleen een certificaat van de CA te genereren om goed mogelijk een gebruiker verbinding maakt met de VPN (het pakket gegenereerd door Client Export Utility zal dan sterk voor client-side configuratie). Pagina DmilZ 47 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum ESXi opnieuw configureren na ongeluk Alleen als de /etc/vmware/esx.conf bestand is opgeslagen! Als het echt mogelijk om verbinding te maken met de vsphere Client of SSH of IPv4 of IPv6 het, is nog steeds een oplossing voor het volledige herinstallatie van de server... Passage modus "rescue"

47 pagina 47 van 49 (Van OVH manager): Dan is een wordt naar het adres gestuurd: We kunnen nu verbinding met SSH: Pagina DmilZ 48 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum

48 pagina 48 van 49 Een lijst van de partitie: rescue: # fdisk -l / dev / sda Schijf / dev / sda: 1000,2 GB, bytes 255 hoofden, 63 sectoren / spoor, cilinders , Totaal Sectoren Sectoren van eenheden = 1 * 512 = 512 bytes Sector grootte (logische / fysieke): 512 bytes / 4096 bytes I / O-grootte (minimum / maximum): 4096 bytes / 4096 bytes Schijf-id: 0x000b783a Boot Device Begin Einde Blokken Id Systeem / Dev / sda Extended / Dev / sda FAT16 / Dev / sda fb VMware Vmfs- / Dev / sda4 * FAT16 <32M / Dev / sda FAT16 / Dev / sda FAT16 / Dev / sda fc VMware vmkcore / Dev / sda FAT16 Partitietabel inzendingen zijn niet in schijfvolgorde Monteer de partitie / dev / sda5: rescue: # cd / mnt rescue: / mnt # mkdir sda5 rescue: / mnt # mount / dev / sda5 / mnt / sda5 rescue: / mnt # cd sda5 Het doel is om het bestand "esx.conf" gevonden in zichzelf in te passen "/ etc / vmware /" "Local.tgz" zichzelf in "state.tgz" rescue: / mnt / sda5 # cd / tmp rescue: / tmp # tar xzf state.tgz rescue: / tmp # tar xzf local.tgz rescue: / tmp # cd etc rescue: / tmp / etc # vondst. -name esx.conf Pagina DmilZ 49 (DmilZNet) voor Kimsufi.com forum./vmware/esx.conf In mijn geval, voordat ik breek alles alleen geconfigureerd IPv6, IPv4 en uiteindelijk ontslagen (dat duurde resulterend disconnect me... natuurlijk klant moet dan ook de "esx.conf" bestand te bewerken en wijzigt de volgende regels om naar IPv4: / Adv / Misc / HostIPAddr = " " (eerste lijn) / adv / Misc / HostIPAddr = " "

49 pagina 49 van 49 / Adv / Net / ManagementAddr = "2001: 41d0: 1: 73E1 :: 1" (lijn 3 in / Adv / Misc / HostName = "Ks kimsufi.com" en front / adv / Net / ManagementIface = "vmk0") / adv / Net / ManagementAddr = " " Voeg de volgende regels (na / net / vmkernelnic / kind [0000] / enable = "true" en vóór / Net / vmkernelnic / kind [0000] / ipv6network / kind [0000] / ipv6address = "2001: 41d0: 1: 73E1 :: 1" of / Net / vmkernelnic / kind [0000] / mac = "2001: 41d0: 1: 73E1 :: 1" voor degenen die nog niet hebt geconfigureerd IPv6): / net / vmkernelnic / kind [0000] / ipv4address = " " / net / vmkernelnic / kind [0000] / ipv4broadcast = " " / net / vmkernelnic / kind [0000] / ipv4netmask = " " Het blijft voor het comprimeren en vervang het bestand op de echte drive: rescue: / tmp # tar czf local.tgz etc / rescue: / tmp # tar czf state.tgz local.tgz rescue: / tmp # cp state.tgz / mnt / sda5 / rescue: / tmp # umount / dev / sda5 We moeten gewoon de netboot van OVH manager veranderen: Na een reboot en hopelijk de server beschikbaar moet zijn in IPv4. Natuurlijk zijn alle Sta oog afhankelijk van het probleem. Ik stel voor dat u regelmatig terug esx.conf aan de uitstekende plugin gebruiken "vergelijkt" Notepad ++: Het zal veel eenvoudiger om fouten te corrigeren zijn.

Configureren van een VPN L2TP/IPSEC verbinding

Configureren van een VPN L2TP/IPSEC verbinding Configureren van een VPN L2TP/IPSEC verbinding Inhoudsopgave 1. Voorbereiding.... 3 2. Domain Controller Installeren... 4 3. VPN Configuren... 7 4. Port forwarding.... 10 5. Externe Clients verbinding

Nadere informatie

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router Stap 1: Het instellen van uw computer Instellen netwerkkaart om de modem te kunnen bereiken: Windows 98/ME: Ga naar Start Instellingen Configuratiescherm

Nadere informatie

HANDLEIDING >NAT ROUTER MET PFSENSE MEDIATECHNOLOGIE GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM SAMENSTELLER: R.SELLIS

HANDLEIDING >NAT ROUTER MET PFSENSE MEDIATECHNOLOGIE GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM SAMENSTELLER: R.SELLIS HANDLEIDING >NAT ROUTER MET PFSENSE MEDIATECHNOLOGIE GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM SAMENSTELLER: R.SELLIS INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 H1 Installatie... 4 H2 Interface IP adress... 10 H3 Webconfigurator...

Nadere informatie

Praktijk opdrachten VMware

Praktijk opdrachten VMware Praktijk opdrachten VMware 1 1. Toegang tot de ICT Academie Cloud omgeving Om toegang te krijgen tot de Cloud omgeving van de ICT Academie, kun je onderstaande procedure volgen: http://wiki.vcloud.ictacademie.net/wp

Nadere informatie

1 Installatie van de server... 2

1 Installatie van de server... 2 Inhoudstafel 1 Installatie van de server... 2 1.1 Basis installatie Ubuntu server... 2 1.2 Aanpassingen Ubuntu server... 2 1.2.1 Updates installeren... 2 1.2.2 Vast IP-adres instellen naar 192.168.186.3...

Nadere informatie

Technote. EnGenius Senao EOM Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk

Technote. EnGenius Senao EOM Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk Technote EnGenius / Senao EOM-8670 Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk Merk Model Firmware Datum EnGenius Senao EOM-8670 2.1.10 09-04-2009 Pagina 1 van 29 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Node

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT PPPoA en NAT + PPPoA en routing RoutIT maakt gebruik van 2 keer PPPoA, waarbij de eerste PPPoA wordt gebruikt voor NAT en de tweede PPPoA wordt toegepast voor routing.

Nadere informatie

IAAS - QUICK START GUIDE

IAAS - QUICK START GUIDE IAAS - QUICK START GUIDE Contents IAAS QUICK START GUIDE... 2 STAPPEN... 2 AANMAKEN VAPP... 2 NETWERK BESCHIKBAAR MAKEN IN VAPP... 3 UITROLLEN WINDOWS SERVERS... 3 VERSIES VAN WINDOWS SERVER TEMPLATES...

Nadere informatie

Linux Gevorderden Basis installatie Linux. Elektronica-ICT. Selina Oudermans 2ICT4. Academiejaar 2015-2016

Linux Gevorderden Basis installatie Linux. Elektronica-ICT. Selina Oudermans 2ICT4. Academiejaar 2015-2016 Linux Gevorderden Basis installatie Linux Elektronica-ICT Selina Oudermans 2ICT4 Academiejaar 2015-2016 Campus Geel, Kleinhoefstraat 4, BE-2440 Geel 65 3 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL... 3 INLEIDING... 4 1

Nadere informatie

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL Contents IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 0 HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 2 STANDAARD FUNCTIONALITEITEN... 2 DNS... 2 DHCP... 2 BASIS INSTELLINGEN UITVOEREN...

Nadere informatie

Configureren van een VPN L2TP/IPSEC verbinding. In combinatie met:

Configureren van een VPN L2TP/IPSEC verbinding. In combinatie met: Configureren van een VPN L2TP/IPSEC verbinding In combinatie met: Inhoudsopgave 1. Voorbereiding.... 3 2. Domaincontroller installeren en configuren.... 4 3. VPN Server Installeren en Configureren... 7

Nadere informatie

IPoE. Er zijn twee mogelijke oplossingen om IPoE op een DrayTek product te configureren, we zullen beide mogelijkheden in deze handleiding bespreken.

IPoE. Er zijn twee mogelijke oplossingen om IPoE op een DrayTek product te configureren, we zullen beide mogelijkheden in deze handleiding bespreken. KPN IPoE DrayOS Inhoudsopgave IPoE... 3 IPoE icm WAN IP-Aliassen... 4 Load Balance / Policy Route... 6 IPoE icm IP Routed Subnet... 7 IP Routed Subnet configuratie... 8 2 IPoE IPoE staat voor Internet

Nadere informatie

Aandachtspunten voor installatie suse in vmware server

Aandachtspunten voor installatie suse in vmware server Aandachtspunten voor installatie suse in vmware server Voorbereiden van vware virtueel machine: 1. Select linux Suse linux 2. Maak disksize 5Gb Denk er als je virtual machine wilt draaien op FAT32 vink

Nadere informatie

vcloud getting started

vcloud getting started vcloud getting started Previder vdc Versie: 1.0 2013 11 22 [11:48] Versie: 1.0 Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 Getting started... 3 1.1 Inleiding... 3 1.1.1 Standaard omgeving met NAT routing... 3 1.1.2

Nadere informatie

Camping Hotspot Installatie

Camping Hotspot Installatie Camping Hotspot Installatie Pheenet Hotspot installatie Sluit uw PC aan op de hotspot met een standaard UTP kabel op poort 3 of 4 van de hotspot. De hotspot zal nu een IP adres toewijzen aan uw pc. Open

Nadere informatie

Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT

Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT PPPoA en NAT + PPPoA en routing RoutIT maakt gebruik van 2 keer PPPoA, waarbij de eerste PPPoA wordt gebruikt voor NAT en de tweede PPPoA wordt toegepast voor routing.

Nadere informatie

2 Installatie Windows Server 2008 R2 Standard

2 Installatie Windows Server 2008 R2 Standard 10 2 Installatie Windows Server 2008 R2 Standard 2.1 Mogelijke proefopstellingen 2.1.1 64-bit computer, zonder Virtualization Technology Minimaal 2GB geheugen Netwerkkaart Naar Internet, waarschijnlijk

Nadere informatie

4/5 Installatieservers

4/5 Installatieservers Netwerk Services 4/5 Installatieservers 4/5.1 Een Su SE -installatieserver maken 4/5.1.1 Inleiding Als u maar één server te installeren hebt, doet u dat natuurlijk vanaf de installatie-dvd. Als er meerdere

Nadere informatie

Configuratie van VPN met L2TP/IPsec

Configuratie van VPN met L2TP/IPsec Configuratie van VPN met L2TP/IPsec Met pfsense als Firewall/Router Voorbereiding (Windows 7 op lokale netwerk) Bekijk eerst of de machine correcte netwerkgegevens heeft verkregen van de pfsense router:

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

IP Routed Subnet. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie

IP Routed Subnet. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie IP Routed Subnet DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie IP Routed Subnet In deze handleiding zullen wij uitleggen hoe u gebruik kunt maken van een IP-Routed Subnet. Bij een IP Routed Subnet ontvangt u van uw

Nadere informatie

In de General Setup kunt u het IP-adres aanpassen. Standaard staat het IP-adres op 192.168.1.1 zoals u ziet in onderstaande afbeelding.

In de General Setup kunt u het IP-adres aanpassen. Standaard staat het IP-adres op 192.168.1.1 zoals u ziet in onderstaande afbeelding. LAN LAN Setup In deze handleiding kunt u informatie vinden over alle mogelijke LAN instellingen van de DrayTek Vigor 2130 en 2750. Hierin zullen wij alle algemene instellingen bespreken die van toepassing

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In User DrayTek Smart VPN Client Inhoudsopgave VPN Remote Dial In... 3 Verbinding maken met de DrayTek router... 4 DrayTek VPN Remote Dial In configuratie PPTP VPN... 5 VPN verbinding opzetten

Nadere informatie

Belangrijk: Voordat u een VPN tunnel creëert dient u ervoor te zorgen dat de datum en tijd instellingen van de router juist staan ingesteld.

Belangrijk: Voordat u een VPN tunnel creëert dient u ervoor te zorgen dat de datum en tijd instellingen van de router juist staan ingesteld. OpenVPN OpenVPN De Vigor3900 en Vigor2960 ondersteunen OpenVPN vanaf firmware versie 1.4.0. OpenVPN biedt vele configureerbare parameters. Een netwerkbeheerder kan ervoor kiezen om TCP of UDP te gebruiken

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Firmware versie 3.20C (beta

Nadere informatie

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565)

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Indien de ADSL router en computer correct zijn aangesloten en u via de computer toegang heeft tot het internet, kan het configuratie menu van de

Nadere informatie

Applicatie nclone : Partitie back-up van je PC/laptop maken

Applicatie nclone : Partitie back-up van je PC/laptop maken Applicatie nclone : Partitie back-up van je PC/laptop maken Inhoudsopgave Gebruikte hardware & versie s... 1 Installatie nclone op de Synology... 2 Aandachtspunt DSM... 3 Globaal stappenplan voor PXE boot

Nadere informatie

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen UBUNTU 8 installatie Onderwerpen Ubuntu downloaden VMWare klaarmaken Ubuntu installeren VMWare tools installeren 1. Ubuntu downloaden ( ) Je kan ubuntu gratis downloaden via de website www.ubuntu.com.

Nadere informatie

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP

Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP 5.0 6.8.3.10 Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig In deze praktijkoefening ga je de draadloze instellingen van

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

Checklist Installatie PC5 Ubuntu 9.04 Desktop i386 10-10-2009

Checklist Installatie PC5 Ubuntu 9.04 Desktop i386 10-10-2009 TIP Kijk op karelzimmer.nl voor voor downloads, checklists, en scripts. 1. Installatie voorbereiden. 1.1. Aanmelden als karel. 1.2. Maak Ubuntu USB-stick aan via Systeem > Beheer > USB-opstartschijf aanmaken.

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

DHCP Scope overzetten van Windows Server 2003 R2 naar Windows Server 2012

DHCP Scope overzetten van Windows Server 2003 R2 naar Windows Server 2012 DHCP Scope overzetten van Windows Server 2003 R2 naar Windows Server 2012 Inhoudsopgave 1. Windows Server 2012 voorbereiden... 3 2. Rollen installeren op Windows Server 2012... 6 3. DHCP Scopes overzetten...

Nadere informatie

Installatie Handleiding AP 1120 op HiPath 3000

Installatie Handleiding AP 1120 op HiPath 3000 Installatie Handleiding AP 1120 op HiPath 3000 1 Algemeen 2 2 Tools 2 2.1 Unit Manager Express 2 2.2 Unit Manager Network 3 3 Configureren van de AP 1120 3 3.1 Programmeren IP adres. 3 3.2 Software upgrade.

Nadere informatie

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken INHOUDSOPGAVE OVER DEZE HANDLEIDING............................................................................. 2 FUNCTIE AFDRUKVRIJGAVE...........................................................................

Nadere informatie

Instructies voor een snelle installatie

Instructies voor een snelle installatie Printserver Instructies voor een snelle installatie NNEDERLANDS Instructies voor een snelle installatie 1.1 Procedure voor het installeren van de hardware 1. Sluit de printserver aan op de printer die

Nadere informatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie Configuratie handleiding Gigaset SE505 In deze handleiding leest u hoe u uw Gigaset SE505 configureert voor een verbinding te maken met het internet via een ADSL / Kabel breedband internet verbinding.

Nadere informatie

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snelle Start Gids

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snelle Start Gids BIPAC 7100SG/7100G 802.11g ADSL Router Snelle Start Gids Billion BIPAC 7100SG/ 7100G 802.11g ADSL Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de 802.11g ADSL Router,

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Firmware versie 3.20C (beta version).

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

BIPAC 5102 / 5102S / 5102G

BIPAC 5102 / 5102S / 5102G BIPAC 5102 / 5102S / 5102G (802.11g) ADSL2+ Modem/Router Snelle Start Gids Billion BIPAC 5102 / 5102S / 5102G ADSL2+ Modem/Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik

Nadere informatie

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma).

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma). Netgear MP101 Dit apparaat speelt MP3's en WMV digitale bestanden en koppelt de stereo rechtstreeks aan de PC. Het apparaat werkt alleen in combinatie met een router of een wireless acces point. Er zit

Nadere informatie

How To Do Port forwarding machine netwerk lokaal netwerk

How To Do Port forwarding machine netwerk lokaal netwerk How To Do Port forwarding machine netwerk lokaal netwerk Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Port forwarding in mbnet router... 3 3. Instellingen LAN interface PC eindklant... 5 4. Route PC eindklant... 7 4.1

Nadere informatie

LAN Subnetten (2) Port-Based VLAN

LAN Subnetten (2) Port-Based VLAN LAN Subnetten (2) Port-Based VLAN LAN Subnetten (2) De Vigor 2760 serie ondersteunt Port Based VLAN, middels deze functie kunt u de LAN poorten en SSID netwerken van elkaar scheiden. U hebt de mogelijkheid

Nadere informatie

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf VPN verbinding voor Windows XP INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Wat is de bedoeling? 3 2.1 Waarom een VPN verbinding 3 2.2 Wat is zeker niet de bedoeling? 3 2.3 Wat heb je nodig? 3 3. Instellen van de VPN

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE BROWSER... 4 BEHEER VIA DE CONSOLE... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Multiple LAN subnet. VigorSwitch G2500/P2500

Multiple LAN subnet. VigorSwitch G2500/P2500 Multiple LAN subnet VigorSwitch G2500/P2500 Inhoudsopgave Multiple LAN subnet icm VigorSwitch G2500-P2500... 3 Vigor2926 LAN & VLAN configuratie... 4 Configuratie VigorSwitch G2500/P2500... 5 VLAN Management...

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Use Firmware versie 3.20C or

Nadere informatie

Quickstart ewon Cosy 131

Quickstart ewon Cosy 131 Quickstart ewon Cosy 131 Inleiding In deze quickstart leggen we stap voor stap uit hoe de ewon Cosy snel geconfigureerd kan worden. Mocht u toch meer gedetailleerde informatie nodig hebben dan verwijzen

Nadere informatie

De reden dat providers (KPN) voor Routed IPTV kiezen is vanwege het ondersteunen van bepaalde diensten zoals Netflix op de SetupBox.

De reden dat providers (KPN) voor Routed IPTV kiezen is vanwege het ondersteunen van bepaalde diensten zoals Netflix op de SetupBox. Routed IPTV Inhoudsopgave Routed IPTV... 3 Routed IPTV WAN configuratie... 4 Routed IPTV LAN configuratie... 8 IGMP Proxy & IGMP Snooping... 11 Hardware Acceleration... 12 Load Balance / Route Policy...

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

Getting Started SNOM 300

Getting Started SNOM 300 Getting Started SNOM 300 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 FYSIEKE INSTALLATIE... 3 FIRMWARE... 3 AUTOMATISCHE CONFIGURATIE... 4 HANDMATIGE CONFIGURATIE... 5 VEEL VOORKOMENDE

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE CONSOLE... 4 BEHEER VIA DE BROWSER... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

TW100-S4W1CA Breedband Router (met 4-Poort Schakelaar) Snelle Installatie Gids

TW100-S4W1CA Breedband Router (met 4-Poort Schakelaar) Snelle Installatie Gids TW100-S4W1CA Breedband Router (met 4-Poort Schakelaar) Snelle Installatie Gids STAP 1: DE APPARATEN VERBINDEN Figuur 1 (ver.e) QIG-SS07232003 ** Schakel Uw DSL/Kabel Modem in. 1-1. Verbind de adapter met

Nadere informatie

Les 4 Installeren Apache2 Php MySQL

Les 4 Installeren Apache2 Php MySQL Les 4 Installeren Apache2 Php MySQL LAMP staat voor Linux, Apache, MySQL, PHP. In deze Les laat ik zien hoe je een een Apache2 webserver op een Ubuntu 12.04 LTS server met PHP5 support (mod_php) en MySQL

Nadere informatie

1. Controleren van de aansluiting op de splitter

1. Controleren van de aansluiting op de splitter Configuratie Copperjet 1616-2p (SurfSnel ADSL connected by BBned) 1. Controleren van de aansluiting op de splitter 2. Toegang tot de modem 3. Router installatie bij afname meerdere IP adressen (8, 16 of

Nadere informatie

IPCOP Dieter Depuydt Mail:

IPCOP Dieter Depuydt Mail: IPCOP 2.1.7 Dieter Depuydt Mail: dieter@depuydt.eu Twitter: @dieterdepuydt Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 IPCOP downloaden... 3 2 IPCOP installeren op een virtuele PC in VirtualBox... 4 2.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Tijdhof Consulting Technotes. Configuratie van de Grandstream HandyTone 496 ATA. Tijdhof Consulting - 1 februari 2006

Tijdhof Consulting Technotes. Configuratie van de Grandstream HandyTone 496 ATA. Tijdhof Consulting - 1 februari 2006 Tijdhof Consulting Technotes Configuratie van de Grandstream HandyTone 496 ATA Tijdhof Consulting - 1 februari 2006 Pagina 1/11 1 februari 2006 Voorafgaand aan de configuratie WAN-poort activeren 1. Toegang

Nadere informatie

Standard Parts Installatie Solid Edge ST3

Standard Parts Installatie Solid Edge ST3 Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 10.54.52.173 KvK Utrecht: 32075127 BTW: 8081.46.543.B.01 Standard Parts Installatie Solid Edge ST3

Nadere informatie

INSTALLATIEGIDS IP CAMERA BABYFOON VERSIE FEBRUARI 2015

INSTALLATIEGIDS IP CAMERA BABYFOON VERSIE FEBRUARI 2015 INSTALLATIEGIDS IP CAMERA BABYFOON VERSIE FEBRUARI 2015 INHOUD Modellen... 1 In de doos... 1 Installatie IP Camera Babyfoon... 2 Stap 1: aansluiten... 2 Stap 2: software downloaden... 2 Stap 3: software

Nadere informatie

MySQL Server Installatie Handleiding RETSOFT ARCHIEF EXPERT VERSIE Versie: v

MySQL Server Installatie Handleiding RETSOFT ARCHIEF EXPERT VERSIE Versie: v MySQL Server Installatie Handleiding RETSOFT ARCHIEF EXPERT VERSIE 3.0.4. Versie: v1.2-110716 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 DBMS Installatie voor RetSoft Archief Expert... 3 MySQL Installeren en configureren...

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie

Open Enterprise Server 2 en vsphere Best Practises. Michael Wilmsen

Open Enterprise Server 2 en vsphere Best Practises. Michael Wilmsen Open Enterprise Server 2 en vsphere Best Practises Michael Wilmsen Even voorstellen Werk met Novell producten sinds 1997 Werk met VMware producten sinds 2000 Certified Novell Instructor 2006 VCP 3 en 4

Nadere informatie

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista Een VPN (Virtual Private Network) biedt de mogelijkheid om bestanden op de schoolserver via een beveiligde verbinding over het Internet te benaderen. Voorbereiding

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

SSL VPN Smart-VPN app voor ios

SSL VPN Smart-VPN app voor ios SSL VPN Smart-VPN app voor ios Smart-VPN app voor ios. DrayTek heeft de Smart-VPN app uitgebracht voor ios gebruikers (link). Met deze VPN App is het mogelijk voor ios gebruikers om een SSL VPN tunnel

Nadere informatie

Provider instellingen:

Provider instellingen: Provider instellingen: 1. MxStream verbindingen voor Tiscali, HetNet, HCC-Net, XS4ALL, Planet Internet, Zonnet Lite & Basic, Wanadoo, Freeler ADSL en Netaffairs 2. KPN-Direct 3. Zonnet-Family, Zonnet Breedband,

Nadere informatie

IP (Public) Routed Subnet

IP (Public) Routed Subnet IP (Public) Routed Subnet IP Routed Subnet In deze handleiding zullen wij uitleggen hoe u gebruik kunt maken van een IP-Routed Subnet. Bij een IP Routed Subnet ontvangt u van uw provider een blok met een

Nadere informatie

Versie: 1.0. Datum: 19 november 2012. Eigenaar:

Versie: 1.0. Datum: 19 november 2012. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.0 Datum: 19 november 2012 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

Port Redirection & Open Ports

Port Redirection & Open Ports Port Redirection & Open Ports Port Redirection & Open Ports In de DrayTek kunt u gebruik maken van zowel Port Redirection (ook wel Port Forwarding genoemd) en Open Ports. In deze handleiding zullen wij

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 10 4 Computer configuratie in Windows 8

Nadere informatie

Denit Backup instellen op een Linux server

Denit Backup instellen op een Linux server Denit Backup instellen op een Linux server Deze handleiding beschrijft de stappen om de back-up software van Ahsay in te stellen. AANMAKEN BACK-UP SET... 2 DE SCHEDULER INSTELLEN... 4 HET FILTER INSTELLEN...

Nadere informatie

Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway?

Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway? Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway? De gehele configuratie bestaat in principe uit drie onderdelen: 1. De Alfa Router eenmalig configureren 2. De UBNT Bullet eenmalig

Nadere informatie

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Inhoud Inleiding... 2 Bios instellen... 3 Windows 10 installatie... 4 Windows configureren... 10

Nadere informatie

1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2

1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2 1 How to do Onderwerp: In bedrijfstellen mbconnect24.net en mbnet Datum: 7-4-2014 1. Inleiding 1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup...

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Installatiehandleiding software

Installatiehandleiding software Installatiehandleiding software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger.

Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger. Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger. Default instelling: U gebruikt 1 Wifi ontvanger als Acces

Nadere informatie

HANDLEIDING. IPv6 implementatie op een DirectAdmin server met CentOS

HANDLEIDING. IPv6 implementatie op een DirectAdmin server met CentOS HANDLEIDING IPv6 implementatie op een DirectAdmin server met CentOS Geschreven door Alexander Knoth / Knoth Hosting Versie 1.2 / 22 februari 2013 In deze handleiding wordt besproken: - Hoe voorzie je een

Nadere informatie

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal Quick Start Guide for Mxstream In de Nederlandse taal 1 Inleiding Deze quick start guide bevat de beschrijving van de stappen die moeten worden gezet om de C100BRS4 router in te zetten in de Nederlandse

Nadere informatie

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik)

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik) Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player (voor intern gebruik) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 BIOS instellen... 4 Windows 7 installatie... 5 Windows 7 configureren... 11 Tweak

Nadere informatie

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING JOS VAN DER SANDEN VERSIE 0.10 29 DEC 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 4 2. Server... 5 2.1 Installatie... 5 2.2 Configuratie... 9 2.3 Waarschuwingen... 9 2.4 Beschikbaarheid

Nadere informatie

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR 0 0 HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING datum: 10-08-2018 1 Inleiding... 1 2

Nadere informatie

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar:

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2 Datum: 10 april 2014 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie

BIPAC-7100S / ADSL Modem/Router. Snelle Start Gids

BIPAC-7100S / ADSL Modem/Router. Snelle Start Gids BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-7100S/7100 ADSL Modem/Router Voor meer gedetailleerde instructies aangaande het configureren en gebruik van de (Draadloze) ADSL Firewall

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Arjen Glas Stage: Viaict. Opdracht virtualisatie I44

Arjen Glas Stage: Viaict. Opdracht virtualisatie I44 Arjen Glas Stage: Viaict Opdracht virtualisatie I44 Inhoud Software... 3 Wat wordt er gevirtualiseerd... 4 Hardware... 6 Opslag... 7 Fouttolerantie. High availability, Scalability... 8 Verdere relevante

Nadere informatie

Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway?

Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway? Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway? De gehele configuratie bestaat in principe uit drie onderdelen: 1. De Alfa Router eenmalig configureren 2. De UBNT Bullet eenmalig

Nadere informatie