'Vrouwen, Geld en Idealen'

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "'Vrouwen, Geld en Idealen'"

Transcriptie

1 'Vrouwen, Geld en Idealen' Financiële cursussen van Mama Cash Mama Cash wil vrouwen stimuleren om te streven naar economische zelfstandigheid en hen leren om bewust en zelfverzekerd om te gaan met hun financiële middelen. Niet alleen voor hen zelf, maar ook voor een rechtvaardiger wereld. Daarom verzorgt Mama Cash sinds 2006 diverse financiële cursussen onder de noemer 'Vrouwen, Geld en Idealen. In kleine groepen gaan cursisten onder deskundige leiding van gekwalificeerde vrijwilligers aan de slag met brandende vragen omtrent geld en hun leven. In 2012 staan drie verschillende cursussen op het programma die allen in het najaar worden aangeboden. Cursuskalender 2012: Je geld en je leven: dinsdag 18 september (VOL) Beleggen voor beginners: dinsdag 2 en 9 oktober Beleggen voor gevorderden: donderdag 15 november Je geld en je leven: maandag 19 november Algemene cursusinformatie Waar Alle financiële cursussen vinden plaats van tot uur in de cursusruimte van Mama Cash op de Eerste Helmersstraat 17-III te Amsterdam. Tot uur is er gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen. Kosten De kosten voor de cursus zijn 100 inclusief btw en een lichte maaltijd. De cursus Beleggen voor beginners duurt twee avonden en kost 150. Aanmelden Je kunt je aanmelden door je adresgegevens en de gekozen cursus en cursusdatum te mailen naar cursuscoördinator Janine van Doorn: via Janine is ook telefonisch bereikbaar via Na opgave ontvang je een bevestiging van aanmelding, informatie over de betaling en een routebeschrijving.

2 Cursus > Je geld en je leven Wat doet geld met je leven? Je hebt het of je hebt het niet, of geld maakt niet gelukkig. Er bestaat een groot aantal normen en waarden rondom geld. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen overtuigingen rondom geld en financiële zaken. In deze cursus ga je aan de hand van oefeningen in kleine groepjes actief op zoek naar jouw persoonlijke overtuigingen en hoe deze in het dagelijkse leven je keuzes beïnvloeden. Het leert je te ontdekken welke rol geld in jouw leven speelt en wat de vrijheid van geld werkelijk voor je kan betekenen. In verband met het werk in kleine groepen kunnen er maximaal 10 deelnemers aan deze cursus deelnemen. Cursusdatum: dinsdag 18 september (VOL) & maandag 19 november Docenten: Pit Gooskens Gestalttherapeut & Life Planner Trèske Heere money en life coach & Life Planner Pit Gooskens is opgeleid in het werken met geld en emotie. Zij helpt cliënten met het verkrijgen van helderheid over de rol van geld en materie door middel van Life Planning. In 2007 is zij gecertificeerd door het Kinder Institute in de VS als Registered Life Planner. Trèske Heere kwam na 15 jaar werkzaam geweest te zijn in de financiële dienstverlening in aanraking met Life Planning. In 2007 richtte zij Wijs & Water op, waarmee zij al haar kennis, werk- en levenservaring inzet om mensen bewust te maken van de rol die geld in hun leven speelt en de invloed die dit kan hebben op de invulling van het leven. Trèske is gecertificeerd Life Planner, afgestudeerd aan het Kinder Institute in de Verenigde Staten en studeert momenteel aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen met als specialisatie geld en je leven.

3 Geld is een middel, geen doel Interview met Trèske Heere, docent Je geld en je leven Trèske Heere geeft sinds drie jaar samen met Pit Gooskens de Mama Cash-cursus Je geld en je leven. Haar doel: cursisten laten nadenken over de rol die geld speelt in hun leven. In mijn praktijk als Money & Life-coach zie ik vaak dat mensen geld als excuus gebruiken om niet te doen wat ze eigenlijk willen. En dat staat los van hoe rijk ze zijn. Mensen die niet veel hebben zeggen: als ik de Staatsloterij zou winnen, dán En rijke mensen zeggen: als ik maar niet die verantwoordelijkheid voor al dat geld zou hebben Geld wordt zo iets heel groots en bepalends, een doel op zich, terwijl het uiteindelijk alleen een middel is om je leven te leiden op een manier waar jij blij van wordt. Ikzelf heb jarenlang in de commerciële sector gewerkt, bij een verzekeraar. Op gegeven moment was ik met gouden handboeien aan die baan gebonden. Ik ging met buikpijn naar mijn werk, maar ja, ik verdiende er zo goed. Het was zo n bevrijding toen het me lukte om dat idee van veel moeten verdienen los te laten en ik werk ging doen dat echt bij me past. In de interactieve workshop Je geld en je leven proberen Tréske en Pit bij de deelnemers onbewuste opvattingen over geld bloot te leggen. Trèske: We zetten ze aan het denken over wat ze hierover van huis uit hebben meegekregen. Sommigen zijn opgevoed met het idee dat je nooit ofte nimmer geld moet lenen. Anderen met het idee dat geld moet rollen, of dat je alle uitgaven moet wikken en wegen. Je leert dat je je moet schamen als je veel geld hebt, of juist als er weinig is. Dit soort paplepelovertuigingen staan echte financiële onafhankelijkheid in de weg. Financieel onafhankelijk ben je niet alleen als je genoeg verdient om in je eigen onderhoud te voorzien. Het gaat er ook om dat je je leven niet louter door geld laat bepalen, én dat je je kop niet in het zand steekt als het om geld gaat. Om eens vrijuit over geld te kunnen praten, normaliter een beladen onderwerp, werkt enorm inspirerend, weet Trèske door gesprekken met de cursisten. We horen vaak terug dat de cursusavond veel heeft losgemaakt, en dat deelnemers veel onbevangener naar hun financiën kunnen kijken. Dat is wat we met de workshop willen bereiken: dat de deelnemende vrouwen bewuste keuzes kunnen en durven maken over hoe ze met geld omgaan en waarvoor ze het willen gebruiken.

4 Cursus > Beleggen voor beginners De gedegen basiscursus Beleggen voor beginners bestaande uit twee avonden is bedoeld voor degenen die alles willen weten over de basisaspecten van beleggen, rendement en risico, de doelstellingen, beleggingshorizon en risicoprofiel, liquiditeiten, cash en aandelen. Tijdens de tweede avond breid je je basiskennis uit met informatie over obligaties, beleggen in beleggingsfondsen, hoe je informatie in de krant, op radio/tv en internet moet interpreteren en de financiële planning en administratie kunt inrichten. Cursusdata: dinsdag 2 en dinsdag 9 oktober Docent: Margriet de Vegt Relationship Manager UBS Bank (Netherlands) BV Margriet de Vegt FFP is sinds 1997 werkzaam in de financiële sector. Zij heeft bij verschillende financiële instellingen gewerkt als adviseur voor vermogende particulieren. Momenteel werkt zij bij UBS Bank (Netherlands) BV, waar zij voornamelijk institutionele instellingen pensioenfondsen en verzekeraars adviseert. Margriet geeft de beleggingscursussen bij Mama Cash op persoonlijke titel.

5 Ook als je spaart, beleg je al Interview met Margriet de Vegt, docent Beleggen voor beginners Margriet de Vegt, in het dagelijks leven beleggingsrelatiemanager bij een bank, geeft sinds een jaar of vier de Mama Cash-cursus Beleggen voor beginners. Met zeer veel plezier, niet in de laatste plaats vanwege de grote diversiteit aan vrouwen die op de cursus af komt. Het is echt van twintigers tot tachtigers, en van arm tot vermogend. Voor sommigen is beleggen iets waar ze al mee te maken hebben, omdat ze bijvoorbeeld een aandelenportefeuille geërfd hebben van hun ouders of hun partner. Andere deelnemers hebben nog nooit belegd, maar willen gewoon graag meer snappen van alles wat ze in de krant lezen. En terecht, want al lijkt beleggen voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show: we hebben er allemaal mee te maken. Miljoenen Nederlanders steken elke maand geld in pensioenfondsen, en die bestaan bij gratie van beleggingen, legt Margriet uit. Maar ook als je zelf geld op een spaarrekening zet, ben je in feite aan het beleggen. Want als je op gegeven moment boven een bepaalde fiscale drempel komt, kies je er gezien de huidige lage rente voor om je geld minder waard te laten worden, omdat je er meer belasting over betaalt dan je er voor terugkrijgt. Mensen ervaren dat niet als een beleggingskeuze, maar dat is het in feite wel. In de cursus van twee avonden laat Margriet alle basisprincipes van beleggen de revue passeren. Ik leg uit wat aandelen en obligaties zijn, wat beleggingsfondsen doen, hoe je duurzaam kunt beleggen, wat risico is enzovoort. Het is een interactieve workshop, dus de cursisten kunnen tussendoor vragen stellen. We pakken ook de krant erbij, om te snappen hoe je koersberichten moet lezen. Deelnemers zijn altijd heel enthousiast, en zeggen vaak dat ze meer lol in beleggen hebben gekregen door de cursus. En dat is precies waar het mij om te doen is. Veel vrouwen vinden het in eerste instantie niet echt leuk om zich met financiën bezig te houden en laten het graag aan een ander over. Op die manier hebben ze bijna automatisch een achterstand op dat gebied. Ze laten zich dan ook overweldigen door de terminologie die financiële experts gebruiken, denken al gauw dat zij het niet snappen. Terwijl je het eigenlijk moet omdraaien: de financieel adviseur moet het zo kunnen uitleggen dat je het snapt!

6 Cursus > Beleggen voor gevorderden Als gevorderde belegger weet je al genoeg over aandelen en obligaties, maar hoe zit het nu met opties en alternatieve beleggingen, zoals hedgefunds en private equity. En wat is de waarde van beleggen met garanties voor je vermogen? In de vervolgcursus leer je hoe je zelf aan de slag kunt, waar de risico s, maar vooral hoe je je comfortabel kunt voelen. Cursusdatum: donderdag 15 november 2012 Docent: Marijke Kuijpers onafhankelijk financieel adviseur Docente Marijke Kuijpers heeft Bedrijfskunde en Economie gestudeerd. Sinds 1985 is ze werkzaam in de financiële sector en vanaf 1997 voor vermogende particulieren. Marijke Kuijpers is een van de twee partners van Guidato Family Office.

7 Beleggen is een spel dat je kan leren Interview met Marijke Kuijpers, docent Beleggen voor gevorderden Al 6 jaar geeft Marijke Kuijpers, in het dagelijks leven financieel adviseur, de cursus Beleggen voor gevorderden. De meeste vrouwen die op de cursus af komen, hebben al de beginnerscursus bij Mama Cash gevolgd en hebben de smaak te pakken gekregen. Of ze zijn al een tijdje met beleggen bezig, maar willen de fijnere kneepjes van het vak leren kennen. Marijke: In de cursus hebben we het over opties en over alternatieve beleggingen, zoals hedge funds en private equity. En ik ga in op concrete vragen van deelnemers, zoals hoe je de overzichten van je bank over je beleggingen en termen als effectief rendement bij obligatie moet begrijpen. Vrouwen zijn gauw geneigd om zich te laten afschrikken door al het jargon van financiële adviseurs. Dat jargon valt echter te leren, net zoals je kan leren om je niet met een kluitje in het riet te laten sturen en adviseurs gewoon helemaal uit te horen. Wat vrouwen volgens Marijke goed moeten uitvinden, en wat ze in de cursus ook naar boven probeert te halen, is of ze het leuk vinden om te beleggen. Beleggen is eigenlijk een soort handelen in onzekerheid. En dat moet je leuk vinden, wil je er echt zelf mee aan de slag gaan. Sommige mensen worden er niet warm of koud van als ze geld verliezen en denken: volgende keer sla ik een betere slag. Anderen kunnen daar helemaal niet tegen, die worden er enorm zenuwachtig van. Vind je het niet leuk, dan is dat helemaal niet erg, besteed het dan vooral uit. Maar zorg dan dat je wel weet waar het ongeveer om draait, dat je de hoofdlijnen snapt. Want het draait wel om jouw geld, dus je moet er wel enigszins de regie over houden. Naast meer inzicht in beleggingstermen en in je eigen beleggingskarakter, staat tijdens de gevorderdencursus ook een goede organisatie van je beleggingsactiviteiten op de agenda. Denk aan vragen als: hoe zorg je dat je overzicht houdt, dat je risico s spreidt, dat je de rapportages van je bank krijgt die je wilt hebben. Marijke heeft veel plezier in het geven van de cursus. Het is een feestje als je ziet dat het kwartje valt, en dat deelnemers opeens begrijpen hoe het spel van beleggen in elkaar steekt. En dat ze dan weten of ze dat een leuk spel vinden of niet.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

NIEUW DEZE ZOMER: STUDIE: MEDIATION BIJ LETSELSCHADE

NIEUW DEZE ZOMER: STUDIE: MEDIATION BIJ LETSELSCHADE Advertorial NIEUW DEZE ZOMER: STUDIE: MEDIATION BIJ Bij de afhandeling van letselschadezaken wordt mediation steeds vaker ingezet om tot een definitieve afronding van de zaak te komen. De verwachting is

Nadere informatie

Lesbrief Meneer Beer

Lesbrief Meneer Beer Lesbrief Meneer Beer Het verhaal Het verhaal gaat over Meneer Beer. Hij is verliefd op een prachtig berinnetje, maar hij durft het haar niet te vertellen. Hij vindt zichzelf maar een eenvoudige beer. Om

Nadere informatie

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf September 2014 Jongeren & geld De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen Anna van der Schors Minou van der Werf SAMENVATTING EN CONCLUSIE... 5 De financiële situatie en de beleving

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Les 28. Geld lenen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met een bank over geld lenen. Woorden en zinnen gebruiken die gaan over het

Nadere informatie

LEREN BELEGGEN. theorie

LEREN BELEGGEN. theorie theorie LEREN BELEGGEN In deze serie lessen leer je meer over beleggen. Je kunt op veel manieren beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen te sparen. Wat zijn eigenlijk de verschillen? En waar moet je

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) Extra uitleg en Q&A Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Wat is pensioen? Tekst uit het filmpje Wist je dat je nu waarschijnlijk al pensioen opbouwt? Een klein

Nadere informatie

GEVEN AAN GOEDE DOELEN. Kwalitatief online onderzoek naar de toekomst van het geven in Nederland

GEVEN AAN GOEDE DOELEN. Kwalitatief online onderzoek naar de toekomst van het geven in Nederland GEVEN AAN GOEDE DOELEN Kwalitatief online onderzoek naar de toekomst van het geven in Nederland 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Onderzoeksresultaten - Verschillende manieren

Nadere informatie

Waar moet u op letten bij de levensloopregeling?

Waar moet u op letten bij de levensloopregeling? Waar moet u op letten bij de levensloopregeling? Onafhankelijke informatie voor consumenten Waar gaat deze folder over? Deze folder gaat over de levensloopregeling. Waarom een levensloopregeling? Veel

Nadere informatie

LEREN BELEGGEN. theorie

LEREN BELEGGEN. theorie theorie LEREN BELEGGEN In deze serie lessen leer je meer over beleggen. Je kunt op veel manieren beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen te sparen. Wat zijn eigenlijk de verschillen? En waar moet je

Nadere informatie

Rijk op pensioen met vastgoed

Rijk op pensioen met vastgoed Rijk op pensioen met vastgoed HOE GELD VERDIENEN MET VASTGOED Stel je financiële toekomst veilig. Investeer in vastgoed door Imed Baatout Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Stel je financiële toekomst veilig Hoofdstuk

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

De kortste weg naar uw (spaar)doel

De kortste weg naar uw (spaar)doel De kortste weg naar uw (spaar)doel Veel van de leuke dingen in het leven hebben een ding met elkaar gemeen: ze kosten geld. En hoe groter uw persoonlijke wensenlijst, hoe meer geld u nodig heeft. Optimaal

Nadere informatie

Kom op cursus bij Per Saldo

Kom op cursus bij Per Saldo Kom op cursus bij Per Saldo 2015 Bent u beginnend budgethouder? Of hebt u al langer een pgb en wilt u zich goed voorbereiden op uw herindicatie? Wilt u leren hoe u een goed budgetplan of zorgplan schrijft?

Nadere informatie

Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam. Werkboek voor jonge beleggers

Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam. Werkboek voor jonge beleggers Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam Werkboek voor jonge beleggers 1200 Praagse miniatuur (kleine afbeelding in een boek) van een werkplaats voor manuscripten (geschreven boeken) waar de

Nadere informatie

Wat is uw plek in het jaargesprek?

Wat is uw plek in het jaargesprek? Wat is uw plek in het jaargesprek? Laat uzelf en het UMCG groeien Medewerkers geven UMCG ruime 7 In medewerkersonderzoeken scoort het UMCG al jarenlang een ruime 7 als werkgever. Medewerkers vinden hun

Nadere informatie

Meegaan in de veranderende werkelijkheid, kan ik dat?

Meegaan in de veranderende werkelijkheid, kan ik dat? Meegaan in de veranderende werkelijkheid, kan ik dat? Dilemma's bij dementie. Handleiding voor het gesprek met mantelzorgers. In een viertal films vertellen 10 mantelzorgers over 4 dilemma's die spelen

Nadere informatie

MONEY MINDSETS ALLES WAT JE MOET WETEN OVER JONGEREN EN GELD

MONEY MINDSETS ALLES WAT JE MOET WETEN OVER JONGEREN EN GELD MONEY MINDSETS ALLES WAT JE MOET WETEN OVER JONGEREN EN GELD INHOUDSOPGAVE VoorwoorD 3 MONEY MINDSETS ALLES WAT JE MOET WETEN OVER JONGEREN EN GELD Hoofdstuk 1. InlEIDING 4 1.1. Steeds meer verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Schrijf in eenvoudige taal. Actief betrokken bij toekomst FFP. De beste planners zijn echte mensen-mensen. Bij de FFP gaat het niet om productverkoop

Schrijf in eenvoudige taal. Actief betrokken bij toekomst FFP. De beste planners zijn echte mensen-mensen. Bij de FFP gaat het niet om productverkoop J A A R G A N G 1 0 N U M M E R 2 S E P T E M B E R 2 0 1 4 22014 Schrijf in eenvoudige taal Actief betrokken bij toekomst FFP Bij de FFP gaat het niet om productverkoop De beste planners zijn echte mensen-mensen

Nadere informatie

Embargo tot woensdag 20 mei. 13:30 uur. Dutch Wealth Report 2015

Embargo tot woensdag 20 mei. 13:30 uur. Dutch Wealth Report 2015 Dutch Wealth Report 2015 Zonder vermogen geen groei Voor de derde keer bieden wij u het rapport Vermogend Nederland aan. Dit rapport biedt inzicht in de wereld van de vermogende Nederlander, samen gesteld

Nadere informatie

Coaching met een dubbel doel

Coaching met een dubbel doel Coaching met een dubbel doel HANDLEIDING VOOR POSITIEVE COACHING Voorwoord Het belang van goede coaches Als coach vervul je een belangrijke rol in het leven van jonge sporters. Je bent in de positie dat

Nadere informatie

ogen en oren open! Luister je wel?

ogen en oren open! Luister je wel? ogen en oren open! Luister je wel? 1 Verbale communicatie met jonge spelers Communiceren met jonge spelers is een vaardigheid die je van nature moet hebben. Je kunt het of je kunt het niet. Die uitspraak

Nadere informatie

Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl is opgezet door Maurice Flinterman.

Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl is opgezet door Maurice Flinterman. Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl kan echter niet verantwoordelijk en/of

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Het gebruik van bewustzijn-zelf om beter te presteren Excelleren kun je leren

Het gebruik van bewustzijn-zelf om beter te presteren Excelleren kun je leren Het gebruik van bewustzijn-zelf om beter te presteren Excelleren kun je leren Kun je leren om excellent te zijn? Gedreven door deze vraag ben ik in gesprek gegaan met Jaco Friedrich en Gert-Jan van Schaik,

Nadere informatie

Leer om te gaan met het pgb Kom op cursus bij Per Saldo

Leer om te gaan met het pgb Kom op cursus bij Per Saldo Leer om te gaan met het pgb Kom op cursus bij Per Saldo De cursussen van Per Saldo zijn afgestemd op vragen van zowel budgethouders als professionele zorgverleners. U wilt: als beginnend pgb er snel de

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie

Kom op cursus bij Per Saldo

Kom op cursus bij Per Saldo Kom op cursus bij Per Saldo 2015 Bent u beginnend budgethouder? Of hebt u al langer een pgb en wilt u zich goed voorbereiden op uw herindicatie? Wilt u leren hoe u een goed budgetplan of zorgplan schrijft?

Nadere informatie