B en W. nr d.d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B en W. nr d.d"

Transcriptie

1 B en W. nr d.d Onderwerp Vaststellen gewijzigde regeling opleidingsfaciliteiten en wijzigen Arbeidsvoorwaardenregeling Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De volgende Regeling verlenen opleidingsfaciliteiten vast te stellen, onder gelijktijdige intrekking van het besluit nummer CS 7/ : Regeling verlenen opleidingsfaciliteiten Vaststellen opleidingswensen en behoeften Opleiden en ontwikkelen verbetert het functioneren van de medewerker, bevordert zijn duurzame inzetbaarheid in de organisatie en zijn mobiliteit. Het bevorderen van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de medewerkers hangt vanzelfsprekend ook samen met de afdelings- c.q. organisatiedoelstellingen. Onder opleidingen verstaan we vele leeractiviteiten: cursussen, workshops, studiedagen, trainingen, coaching en opleidingen. Het voeren van gesprekken is belangrijk om de ontwikkelingsvraag van de medewerkers in kaart te brengen. In de gesprekscyclus (individueel jaarwerkplan, functioneren en beoordelen) komt de (loopbaan-)ontwikkeling van de medewerker jaarlijks aan de orde. Volgens artikel 17:1:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) wordt tenminste een maal per drie jaar een ontwikkelingsplan opgesteld; de gemeente Leiden kiest er voor om de ontwikkeling van de medewerker jaarlijks te bespreken. Afspraken hierover worden vastgelegd in de verslagen van deze gesprekken, deze verslagen worden opgenomen in het personeelsdossier. De afdelingen maken jaarlijks een opleidingsplan, als integraal onderdeel van hun afdelingsplan, waarin de wensen/ afspraken voor opleidingsactiviteiten van individuele medewerkers en teams zijn weergegeven. Bij tussentijdse afspraken tussen leidinggevende en medewerker over het volgen van een opleiding worden deze eveneens vastgelegd en daarna toegevoegd aan het personeelsdossier. Richtlijnen bij het verlenen van opleidingsfaciliteiten Deze regeling geeft enkele richtlijnen voor vergoedingen in geld en tijd bij opleidingsactiviteiten. Voor deze regeling is artikel 17:1:1 AVR de basis voor de individuele opleidingsafspraken. De regeling wil een handreiking zijn voor overleg en afspraken met de medewerker en vraagt van de leidinggevende een eigen beoordeling en afweging. In de afwegingen

2 wordt de eigen verantwoordelijkheid voor de loopbaan en eigen inzet van de medewerker meegewogen. Afspraken over opleidingen - met uitzondering van congressen en symposia - tussen leidinggevende (namens de werkgever) en medewerker worden vastgelegd in een besluit tot het verlenen van opleidingsfaciliteiten. Afspraken zijn concreet en gaan over vergoedingen in geld en tijd, aangevuld met afspraken over eigen inzet, tempo, verwachte resultaten etc. Onderdeel van dit besluit kan een terugbetalingsregeling zijn. Richtlijn vergoedingen: %: A. Opleidingsactiviteit die vanuit het taakveld als noodzakelijk wordt gezien en eventueel verplicht gesteld wordt of die als zeer wenselijk wordt gezien in het huidig of toekomstig functioneren, de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van de medewerker %: B. Opleidingsactiviteit die wel wenselijk is en gedeeltelijk kan bijdragen aan het huidige of toekomstige functioneren, de ontwikkeling en de duurzame inzetbaarheid van de medewerker % C. Opleiding die uitsluitend in belang is van de medewerker en geen afdelings- of organisatiedoel dient. Indien de opleiding niet voor 100 % vergoed wordt kan de organisatie de kosten voorschieten waarna de medewerker zijn deel terugbetaalt aan de organisatie. Verlof opleidingsdagen: - Categorie A: 100 % van de opleiding in werktijd. - Categorie B: 50 % - Categorie C: geen verlof, tenzij het examens of tentamens betreft. Voor examens en tentamens die in werktijd plaatsvinden wordt verlof verleend (artikel 6:4:1:6). Compensatie vrije tijd: Wanneer een opleidingsdag bij A in vrije tijd (dag of avond) valt, kunnen deze uren gecompenseerd worden. Over opleidingsdagen onder B maakt de leidinggevende maatwerkafspraken met de medewerker.

3 Overige faciliteiten/ kosten Reis- en verblijfkosten. Reiskosten in verband met studie kunnen worden vergoed op basis van de regeling reisen verblijfkosten. Verblijfkosten in verband met studie kunnen worden vergoed als aangetoond wordt dat het noodzakelijk of wenselijk is om op de cursuslocatie te verblijven. Leidinggevende en medewerker leggen afspraken hierover eveneens vast in het Besluit tot het verlenen van opleidingsfaciliteiten. Niet vergoede studiekosten en vakliteratuur De gemeente Leiden heeft een cafetariasysteem dat een regeling kent voor verrekening van studiekosten en vakliteratuur die voor rekening van de werknemer zijn gebleven (zie hiervoor intranet). Overigens is het ook mogelijk studiekosten terug te vragen via je belastingaangifte. Terugbetalingsregeling Terugbetalen 1. Terugbetaling geldt niet bij verplichte opleidingen % terugbetaling tijdens de opleiding indien: - de studie - door de werknemer verwijtbare omstandigheden - niet wordt afgerond; - de medewerker tijdens de opleiding zelf met ontslag gaat of verwijtbaar ontslag wordt verleend. 3. Gedeeltelijke terugbetaling na afronding van de opleiding geldt voor medewerkers die binnen twee jaar na afronding van de opleiding zelf ontslag nemen. Zij betalen de kosten van de opleiding terug volgens een maandelijkse afbouw, waarbij de medewerker voor iedere maand 1/24 e terugbetaalt. Procedure: Besluit tot het verlenen van opleidingsfaciliteiten In dit besluit worden de afspraken tussen leidinggevende en medewerker over de te verlenen opleidingsfaciliteiten vastgelegd. - Leidinggevende en medewerker bespreken de opleidingsvragen en vullen, indien van toepassing, het Besluit tot het verlenen van opleidingsfaciliteiten in. - De direct leidinggevende vraagt eventueel vooraf - advies over aan de HRM adviseur. - De direct leidinggevende en de afdelingsmanager tekenen het besluit. - De leidinggevende stuurt een kopie van het besluit naar de HRM administratie voor verdere afhandeling. - Bij afronding van de opleidingsactiviteit levert de medewerker een kopie van het verkregen certificaat of diploma in bij HRM voor in het personeelsdossier.

4 Bijlage: Besluit tot het verlenen van opleidingsfaciliteiten

5 Besluit tot het verlenen van opleidingsfaciliteiten Behorende bij de Regeling verlenen opleidingsfaciliteiten (op basis van artikel 17:1:1 AVR); op de aanvraag van: Persoonlijke gegevens Naam en voorletters:.... Geboortedatum:. Afdeling en team/unit: Functie:. Personeelsnummer:... Gegevens studie Naam studie:. Periode: van.. t/m.. (voor gehele studie) Naam opleidingsinstituut:. Aanvangsdatum studie: Datum examen:.. Hoeveel tijd is per week nodig: - om de lessen te volgen in werktijd - om de lessen te volgen in vrije tijd.. - voor studie/opdrachten. Kostenraming Specificatie Jaar 20.. Jaar 20.. Jaar 20.. Totaal Toegekend Lesgelden/kost en Examengelden Verplicht studiemateriaal Reisverblijfkosten Diversen Raming totale studiekosten * onder opleidingen vallen zowel korte of lange beroepsopleidingen als allerlei soorten trainingen, cursussen, workshops of coachingstrajecten.

6 Beslissing (omcirkel keuze of pas desgewenst % aan) A. 100 % vergoeding in geld en tijd B. - 50% vergoeding in geld - 50% vergoeding in tijd C. geen vergoeding in geld en tijd Terugbetalingsregeling van toepassing? Ja Nee (omcirkel keuze) Terugbetalen 1. Terugbetaling geldt niet bij verplichte opleidingen % terugbetaling tijdens de opleiding indien: - de studie - door de werknemer verwijtbare omstandigheden- niet wordt afgerond; - de medewerker tijdens de opleiding zelf met ontslag gaat of verwijtbaar ontslag wordt verleend. 3. Gedeeltelijke terugbetaling na afronding van de opleiding geldt voor medewerkers die binnen twee jaar na afronding van de opleiding zelf ontslag nemen. Zij betalen de kosten van de opleiding terug volgens een maandelijkse afbouw, waarbij de medewerker voor iedere maand 1/24 e terugbetaalt. Omcirkel cijfer(s) van keuze en leg afspraken hieronder vast. Aanvullende afspraken medewerker en leidinggevende (eigen inzet, resultaat etc.): Akkoord: Datum: Naam en handtekening leidinggevende... Datum: Naam en handtekening afdelingsmanager... Datum: Uitreiking of verzending besluit aan betrokken medewerker (datumstempel)

7 Als u het niet eens bent met deze beslissing kunt u binnen zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. De termijn van zes weken gaat in op de dag na bekendmaking van dit besluit. Uw bezwaarschrift kunt u indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders, postbus 9100, 2300 PC Leiden. Wij verzoeken u een kopie van dit besluit bij uw bezwaarschrift te voegen. 2. De artikelen 17:1:1:1 tot en met 17:1:1:6 van de Arbeidsvoorwaardenregeling te laten vervallen. Perssamenvatting: FORMTEXT DOCPROPERTY onderwerp1 \* MERGEFORMAT De Arbeidsvoorwaardenregeling (AVR), is aangepast aan de herziene regeling opleidingsfaciliteiten. De wijzigingen betreffen de vaststelling van de Regeling en overeenkomst opleidingsfaciliteiten en de intrekking van de artikelen 17:1:1:1 tot en met 17:1:1:6 AVR.

B en W. nr. M/13.0466 d.d. 14-5-2013

B en W. nr. M/13.0466 d.d. 14-5-2013 B en W. nr. M/13.0466 d.d. 14-5-2013 Onderwerp Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling: invoering individueel loopbaanbudget Besluiten:Behoudens advies van de commissie A. Met terugwerkende kracht tot 1 januari

Nadere informatie

Regeling opleiding en ontwikkeling

Regeling opleiding en ontwikkeling Regeling opleiding en ontwikkeling Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het gewenst is ter uitvoering van artikel 15:1:26 en hoofdstuk 17 de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR359207_1. Studiefaciliteiten. Studiefaciliteiten. Regeling studiefaciliteiten. 17 mei Officiële uitgave van Leeuwarden.

CVDR. Nr. CVDR359207_1. Studiefaciliteiten. Studiefaciliteiten. Regeling studiefaciliteiten. 17 mei Officiële uitgave van Leeuwarden. CVDR Officiële uitgave van Leeuwarden. Nr. CVDR359207_1 17 mei 2017 Studiefaciliteiten Studiefaciliteiten Regeling studiefaciliteiten Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene bepalingen Artikel 7 Overige verplichtingen

Nadere informatie

Medewerkers ontwikkeling Studiefaciliteitenregeling Versie 1 maart 2015: definitief 1.0

Medewerkers ontwikkeling Studiefaciliteitenregeling Versie 1 maart 2015: definitief 1.0 Medewerkers ontwikkeling Studiefaciliteitenregeling Versie 1 maart 2015: definitief 1.0 Studiefaciliteitenregeling OFGV Pagina 1 van 7 Overweging: Het volgen van opleidingen, cursussen en trainingen draagt

Nadere informatie

Regeling Studiefaciliteiten. (Ter uitvoering van hoofdstuk 17 van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO)

Regeling Studiefaciliteiten. (Ter uitvoering van hoofdstuk 17 van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO) Regeling Studiefaciliteiten Categorie 1 nummer 4 (Ter uitvoering van hoofdstuk 17 van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO) Vastgesteld bij besluit het Algemeen Bestuur d.d. Datum bekendmaking: Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

Regeling Studiefaciliteiten gemeente Oldambt

Regeling Studiefaciliteiten gemeente Oldambt Regeling Studiefaciliteiten gemeente Oldambt Doel: Deze regeling heeft tot doel regels vast te stellen betreffende te verlenen studiefaciliteiten aan de medewerkers van de gemeente Oldambt. Datum en nummer

Nadere informatie

95e Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling

95e Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente 's-hertogenbosch Nr. 71792 6 april 2018 95e Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling De arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren zijn vastgelegd in de

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 29299. Regeling Studiefaciliteiten SWF. 7 april 2015. Officiële uitgave van gemeente Súdwest Fryslân.

GEMEENTEBLAD. Nr. 29299. Regeling Studiefaciliteiten SWF. 7 april 2015. Officiële uitgave van gemeente Súdwest Fryslân. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Súdwest Fryslân. Nr. 29299 7 april 2015 Regeling Studiefaciliteiten SWF Voor de medewerkers van de gemeente Súdwest-Fryslân Mei 2015 De ontwikkeling en kwaliteit

Nadere informatie

Van Swieten Instituut

Van Swieten Instituut Van Swieten Instituut Onderwijs en opleiding Van Swieten Instituut Onderwijs en opleiding 1 Van Swieten Instituut Het Martini Ziekenhuis hecht veel waarde aan deskundigheidsbevordering van medewerkers.

Nadere informatie

De Lichtenvoorde. Opleidingsreglement. Mei 2010 P.R. Stroeve, adviseur personeelszaken

De Lichtenvoorde. Opleidingsreglement. Mei 2010 P.R. Stroeve, adviseur personeelszaken De Lichtenvoorde P.R. Stroeve, adviseur personeelszaken Status Beleidsnotitie Notitie Auteur(s) P.R. Stroeve, adviseur personeelszaken Datum Datum bespreking MT 11 mei 2010 Datum vaststelling bestuurder

Nadere informatie

Regeling faciliteiten voor studie en persoonlijke ontwikkeling gemeente Waalwijk

Regeling faciliteiten voor studie en persoonlijke ontwikkeling gemeente Waalwijk Regeling faciliteiten voor studie en persoonlijke ontwikkeling gemeente Waalwijk regeling faciliteiten voor studie en persoonlijke ontwikkeling 1 Het College van de gemeente Waalwijk; Gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Regeling studiefaciliteiten individuele opleidingen

Regeling studiefaciliteiten individuele opleidingen Humanitas, Landelijk Bureau - P & O Geschreven door Cecilia Maubach Amsterdam, 10 juni 2010 Regeling studiefaciliteiten individuele opleidingen Inleiding Binnen Humanitas wordt op verschillende niveaus

Nadere informatie

BELEIDSKADER OPLEIDINGEN, LOOPBAAN EN ONTWIKKELING Versie 1.0

BELEIDSKADER OPLEIDINGEN, LOOPBAAN EN ONTWIKKELING Versie 1.0 5 BELEIDSKADER OPLEIDINGEN, LOOPBAAN EN ONTWIKKELING Versie 1.0 Maart 2017 1. INLEIDING Persoonlijke en professionele ontwikkeling van de medewerker is pure noodzaak: hoe blijft hij waardevol voor de organisatie,

Nadere informatie

gezien de verkregen instemming van de Ondernemingsraad d.d. 7 februari 2018

gezien de verkregen instemming van de Ondernemingsraad d.d. 7 februari 2018 Burgemeester en wethouders van Heusden; gelet op artikel 17:4 van de CAR-UWO; gezien de verkregen instemming van de Ondernemingsraad d.d. 7 februari 2018 besluiten: ter uitvoering van het bepaalde in artikel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr maart Officiële uitgave van de gemeente Heusden

GEMEENTEBLAD. Nr maart Officiële uitgave van de gemeente Heusden GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Heusden Nr. 44640 2 maart 2018 Regeling Opleiding en Ontwikkeling gemeente Heusden 2018 Burgemeester en wethouders van Heusden; gelet op artikel 17:4 van

Nadere informatie

Studiekostenvergoedingsreglement

Studiekostenvergoedingsreglement Pagina: 1 van 6 Doelstelling Art. 1 1. De regeling studiekostenvergoeding heeft ten doel om door middel van een tegemoetkoming in de studiekosten werknemers te stimuleren op eigen initiatief deel te nemen

Nadere informatie

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Regeling studiefaciliteiten duurzame inzetbaarheid Vastgesteld bij besluit nr. 2015cb0168 van het College van Bestuur op 18 mei 2015 Deze regeling treedt in werking per 1 juni 2015 en vervangt de Regeling

Nadere informatie

RI-22 Regeling studiekosten en studieverlof

RI-22 Regeling studiekosten en studieverlof RI-22 Regeling studiekosten en studieverlof Datum vaststelling : 02-02-2006 Eigenaar : Personeelsconsulent Vastgesteld door : MT Datum aanpassing aan : 20-01-2015 RI-22 Regeling studiekosten en studieverlof

Nadere informatie

Regeling Opleiding & Ontwikkeling

Regeling Opleiding & Ontwikkeling Regeling Opleiding & Ontwikkeling HR-CentruM Samenwerken aan je loopbaan! November 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opleidingsbeleid en opleidingsplan 4 Vormgeven van het opleidingsbeleid 4 Vormgeven van

Nadere informatie

Hoofdstuk 17 Opleiding en ontwikkeling. Voorblad. A. Opmerkingen

Hoofdstuk 17 Opleiding en ontwikkeling. Voorblad. A. Opmerkingen Hoofdstuk 17 Opleiding en ontwikkeling Voorblad A. Opmerkingen Artikel Wijzigingen (V) Communicatie Artikel 17.2, derde lid Ook bij het volgen van een verplichte opleiding Ja kunnen de opleidingskosten

Nadere informatie

nummer 10 van 2005 Vaststelling Regeling opleiding en ontwikkeling

nummer 10 van 2005 Vaststelling Regeling opleiding en ontwikkeling nummer 10 van 2005 Vaststelling Regeling opleiding en ontwikkeling Besluit van gedeputeerde staten van Drenthe van 11 januari 2005, kenmerk 6.4/2005000259, Stafgroep Personeel en Organisatie 1 Nummer 10

Nadere informatie

Studieregeling Christelijke Stichting BCM Zorg en Dienstverlening

Studieregeling Christelijke Stichting BCM Zorg en Dienstverlening Studieregeling Christelijke Stichting BCM Zorg en Dienstverlening Het opleidingsbeleid van BCM stoelt op drie pijlers: 1. Het toerusten van medewerkers voor hun huidige en toekomstige functioneren. 2.

Nadere informatie

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Hoofdstuk 17 Opleiding en ontwikkeling, regeling gemeente Den Helder Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden Het college kan, indien en voor zover het belang van de dienst

Nadere informatie

gehoord de commissie van georganiseerd Overleg en de Ondernemingsraad; REGELING STUDIEFACILITEITEN GEMEENTE CAPELLE AAN DEN IJSSEL 2006

gehoord de commissie van georganiseerd Overleg en de Ondernemingsraad; REGELING STUDIEFACILITEITEN GEMEENTE CAPELLE AAN DEN IJSSEL 2006 CVDR Officiële uitgave van Capelle aan den IJssel. Nr. CVDR6297_1 1 mei 2018 REGELING STUDIEFACILITEITEN GEMEENTE CAPELLE AAN DEN IJSSEL 2006 Het college van burgemeester en wethouders; gehoord de commissie

Nadere informatie

Hoofdstuk 17 wordt inclusief koptekst gewijzigd en komt als volgt te luiden

Hoofdstuk 17 wordt inclusief koptekst gewijzigd en komt als volgt te luiden Bijlage 1 bij ledenbrief ECCVA/U201201556 Bijlage 1 CAR Teksten A Hoofdstuk 17 wordt inclusief koptekst gewijzigd en komt als volgt te luiden HOOFDSTUK 17 OPLEIDING EN ONTWIKKELING Ontwikkeling en mobiliteit

Nadere informatie

SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI

SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI 1 Inleiding De Stichting PANTA RHEI is in april 2006 van start gegaan na een fusie van De Jakobsladder, het Openbaar Onderwijs Leidschendam-Voorburg en de Stichting Katholiek

Nadere informatie

Inleiding. Studieovereenkomst 1

Inleiding. Studieovereenkomst 1 Inleiding Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever zijn werknemer in staat te stellen om scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie en voor zover dat redelijkerwijs van de

Nadere informatie

Inleiding. Studieovereenkomst 1

Inleiding. Studieovereenkomst 1 Inleiding Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever zijn werknemer in staat te stellen om scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie en voor zover dat redelijkerwijs van de

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2012 279 Besluit van 18 juni 2012, houdende wijziging van het Rechtspositiebesluit ambtenaren BES in verband met de invoering van een nieuwe studiefaciliteitenregeling

Nadere informatie

Gaat het om een verplichte opleiding of training, die alleen buiten werktijd wordt gegeven, dan zult u hem die uren moeten compenseren.

Gaat het om een verplichte opleiding of training, die alleen buiten werktijd wordt gegeven, dan zult u hem die uren moeten compenseren. Scholing 1. Algemeen Veel werkgevers vinden het steeds belangrijker dat hun werknemers zich voortdurend scholen. Het zorgt dat zij op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied of

Nadere informatie

UWV Scholingsvoucher

UWV Scholingsvoucher PC-TRAINERS OFFICE & ICT TRAININGEN VOOR EINDGEBRUIKERS EN KEY USERS WWW.PC-TRAINERS.COM GORINCHEM HARDENBERG VENRAY WOERDEN UWV Scholingsvoucher Correspondentieadres: PC-Trainers Cursusadres: Franklinweg

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Regeling financiële belangen gemeente Almere Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almere, gelet op het gestelde in de Ambtenarenwet, Gemeentewet en artikel 15:1f Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling-Uitwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

zo eenvoudig is dat TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw

zo eenvoudig is dat TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw Subsidie aanvragen voor opleidingskosten: zo eenvoudig is dat SOCIAAL FONDS TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst en is medefinancier van dit project Toelichting bij de Aanvraag Opleidingssubsidie

Nadere informatie

Team: Communicatie & Personeelszaken. Ondernemingsraad, Georganiseerd Overleg, Monique Walboomers, Frans de Waal, Gerben Karssenberg

Team: Communicatie & Personeelszaken. Ondernemingsraad, Georganiseerd Overleg, Monique Walboomers, Frans de Waal, Gerben Karssenberg VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 14A.00779 Datum: 17 oktober 2014 Team: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Nee Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming (P)GMR Vastgesteld CvB

Werkveld Datum Instemming (P)GMR Vastgesteld CvB Werkveld Datum Instemming (P)GMR Vastgesteld CvB Onderwijs 30 juni 2010 22 september 2010 14 februari 2011 3.3 Scholingsbeleid Onderwijs/Scholingsbeleid Inhoudsopgave 1. Beleidsinhoud 3 1.1 Faciliteiten

Nadere informatie

zo eenvoudig is dat TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw

zo eenvoudig is dat TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw Subsidie aanvragen voor opleidingskosten: zo eenvoudig is dat SOCIAAL FONDS TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst en is medefinancier van dit project Toelichting bij de Aanvraag Opleidingssubsidie

Nadere informatie

Inleiding. Voor ondernemers in andere sectoren is er op dit moment helaas geen scholingsadviseur beschikbaar. Studieovereenkomst 1

Inleiding. Voor ondernemers in andere sectoren is er op dit moment helaas geen scholingsadviseur beschikbaar. Studieovereenkomst 1 Inleiding Het kan voor uw bedrijfsvoering van belang zijn om een werknemer een cursus of opleiding aan te bieden (denk bijvoorbeeld aan het behalen van een certificaat). Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden gemeente Kerkrade 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden gemeente Kerkrade 2014 De raad van de gemeente Kerkrade, gelet op de artikelen 44, 95, 96, 97, 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden,

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012. Vergadering: 6 maart 2012 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar E.J. Maring van der Ploeg, 0595 447716 Email: gemeente@winsum.nl (t.a.v. E.J. Maring

Nadere informatie

Trainen en opleiden. Van POP-gesprek tot opleidingsplan!

Trainen en opleiden. Van POP-gesprek tot opleidingsplan! Trainen en opleiden Van POP-gesprek tot opleidingsplan! Direct aan de slag met opleidingsplannen, modellen, fiscale regelingen voor scholingen, procedure EVC en opleidingscriteria Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Regeling functionerings- en beoordelingsgesprekken 2010

Regeling functionerings- en beoordelingsgesprekken 2010 CVDR Officiële uitgave van Tubbergen. Nr. CVDR55276_1 13 februari 2018 Regeling functionerings- en beoordelingsgesprekken 2010 Het college van burgemeester en wethouders van Tubbergen gelet op het bepaalde

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 58 12 december 2008 nummer

Nadere informatie

Scholingsbeleid. Studiefaciliteitenregeling. Stichting Vrije Scholen Noord en Oost Nederland

Scholingsbeleid. Studiefaciliteitenregeling. Stichting Vrije Scholen Noord en Oost Nederland Scholingsbeleid Studiefaciliteitenregeling Stichting Vrije Scholen Noord en Oost Nederland Versie 1.1: Definitief besluit 3 juni 2015 Opgesteld door: Ad Slob en Ceciel Wolfkamp Inleiding Door het stimuleren

Nadere informatie

overwegende dat het in het kader van een goed personeelsbeleid vereist is een regeling voor de gesprekkencyclus

overwegende dat het in het kader van een goed personeelsbeleid vereist is een regeling voor de gesprekkencyclus CVDR Officiële uitgave van Heusden. Nr. CVDR336150_1 25 juli 2017 Regeling gesprekkencyclus gemeente Heusden 2014 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden; overwegende dat het in het kader van

Nadere informatie

Kaders voor mobiliteitsbeleid gemeente Nieuwkoop 2014

Kaders voor mobiliteitsbeleid gemeente Nieuwkoop 2014 CVDR Officiële uitgave van Nieuwkoop. Nr. CVDR366812_1 4 juli 2016 Kaders voor mobiliteitsbeleid gemeente Nieuwkoop 2014 Kaders voor mobiliteitsbeleid gemeente Nieuwkoop 2014 I Inleidende artikelen Artikel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling stages gemeente Den Helder

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling stages gemeente Den Helder GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Den Helder. Nr. 97978 19 juli 2016 Regeling stages gemeente Den Helder Regeling stages gemeente Den Helder Het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

LOGBOEK ten behoeve van de herregistratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg.

LOGBOEK ten behoeve van de herregistratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg. LOGBOEK ten behoeve van de herregistratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg. Het ingevulde logboek met bijlagen in 6-voud opsturen naar: Secretariaat VCW - Postbus 2834* - 3500 GV Utrecht - Nederland

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO VGZ. 19 december 2013

Onderhandelingsresultaat CAO VGZ. 19 december 2013 Onderhandelingsresultaat CAO VGZ 19 december 2013 Inhoudsopgave 1. Doel en Looptijd 2. Meer marktconform maken van secundaire arbeidsvoorwaarden 2a. Meer marktconform maken consignatieregeling 3. Vernieuwing

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden De raad van de gemeente Borsele; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Onderdeel C dient ingevuld te worden door de werkgever of de zelfstandige. Onderdeel D dient te worden ingevuld door het hoofd van de school.

Onderdeel C dient ingevuld te worden door de werkgever of de zelfstandige. Onderdeel D dient te worden ingevuld door het hoofd van de school. AANVRAAGFORMULIER VOOR VAKANTIEVERLOF BUITEN DE SCHOOLVAKANTIES TOT TEN HOOGSTE 10 SCHOOLDAGEN (als bedoeld in artikel 11 lid f juncto artikel 13a van de Leerplichtwet 1969) Vakantieverlof wordt alleen

Nadere informatie

Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling inzake reiskosten dienstreis BESLUITEN

Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling inzake reiskosten dienstreis BESLUITEN B&W-nr.: 07.0134 d.d. 13-2-2007 Onderwerp Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling inzake reiskosten dienstreis Behoudens advies van de commissie OWZ Vergoeding dienstreis: BESLUITEN 1. Artikel 15:1:22:7 van

Nadere informatie

Regeling vrijwillig telewerken ambtenaren EZ 2008

Regeling vrijwillig telewerken ambtenaren EZ 2008 EZ Regeling vrijwillig telewerken ambtenaren EZ 2008 Regeling van de Minister van Economische Zaken van 10 januari 2008, nr. WJZ 7156190, houdende regels betreffende vrijwillig telewerken ambtenaren EZ

Nadere informatie

Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 SCHOLINGSBELEID

Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 SCHOLINGSBELEID Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 SCHOLINGSBELEID Personeelsbeleidplan sept 2007 Inleiding Voor elke school is er een budget personeelsbeleid (BPB), waarvan 20% beschikbaar is voor scholing

Nadere informatie

Onderdeel C dient ingevuld te worden door de werkgever of de zelfstandige. Onderdeel D dient te worden ingevuld door het hoofd van de school.

Onderdeel C dient ingevuld te worden door de werkgever of de zelfstandige. Onderdeel D dient te worden ingevuld door het hoofd van de school. AANVRAAGFORMULIER VOOR VAKANTIEVERLOF BUITEN DE SCHOOLVAKANTIES TOT TEN HOOGSTE 10 SCHOOLDAGEN (als bedoeld in artikel 11 lid f juncto artikel 13a van de Leerplichtwet 1969) Vakantieverlof wordt alleen

Nadere informatie

Noordgastransport eindbod cao-onderhandelingen

Noordgastransport eindbod cao-onderhandelingen Noordgastransport eindbod cao-onderhandelingen Op donderdag 12 oktober 2017 en woensdag 22 november 2017 is er tussen de directie van Noordgastransport en de vakorganisaties CNV Vakmensen en FNV overleg

Nadere informatie

DB-vergadering van: 10 juli 2013

DB-vergadering van: 10 juli 2013 DB-vergadering van: 10 juli 2013 Aan: Het dagelijks bestuur Van portefeuillehouder: De heer drs. J.Th. Hoekema Onderwerp: Invoering individueel loopbaanbudget Datum: 22 juni 2013 Contactpersoon: J van

Nadere informatie

gezien de circulaires van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten d.d. 17 mei 2006 (MARZ/CvA/U200600890) en 7 juli 2006 (MARZ/CvA/u200601086);

gezien de circulaires van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten d.d. 17 mei 2006 (MARZ/CvA/U200600890) en 7 juli 2006 (MARZ/CvA/u200601086); Raadsbesluit R 2006.093A De raad van de gemeente Bladel; overwegende dat het gewenst is, gezien de datum van de totstandkoming en de ontwikkelingen daarna, de Verordening vergoedingen gemeentebestuurders

Nadere informatie

Regeling Scholingsfaciliteiten TU Delft HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT

Regeling Scholingsfaciliteiten TU Delft HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT Regeling Scholingsfaciliteiten TU Delft HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT Overwegende, dat het wenselijk is een kaderregeling met betrekking tot het verlenen van faciliteiten

Nadere informatie

Verordening voorzieningen wethouders, raads- en commissieleden 201 4

Verordening voorzieningen wethouders, raads- en commissieleden 201 4 CVDR Officiële uitgave van Roosendaal. Nr. CVDR338273_1 1 maart 2016 Verordening voorzieningen wethouders, raads- en commissieleden 201 4 De raad van de gemeente Roosendaal; Gezien het advies van het raadspresidium

Nadere informatie

Formulier Beoordelen. I Persoonsgegevens, beoordelingstijdvak en -resultaat. II Beoordelingsstaat. III Beoordelingsgesprek

Formulier Beoordelen. I Persoonsgegevens, beoordelingstijdvak en -resultaat. II Beoordelingsstaat. III Beoordelingsgesprek Formulier Beoordelen Het beoordelingsformulier is onderverdeeld in drie delen: I) persoonsgegevens, beoordelingstijdvak en resultaat, II) beoordelingsstaat en III) beoordelingsgesprek. I Persoonsgegevens,

Nadere informatie

Gemeente Wormerland. Verordening rechtspositie Wethouders, Raads- en Burgerraadsleden 2013. Wetstechnische informatie. Tekst van de regeling

Gemeente Wormerland. Verordening rechtspositie Wethouders, Raads- en Burgerraadsleden 2013. Wetstechnische informatie. Tekst van de regeling Gemeente Wormerland Verordening rechtspositie Wethouders, Raads- en Burgerraadsleden 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Wormerland Officiële naam regeling

Nadere informatie

Overgangsregeling Individueel Budget

Overgangsregeling Individueel Budget Overgangsregeling Individueel Budget PAGINA 1 van 8 Onderstaand aankruisen waar u dit formulier voor wilt gebruiken: Informatie aanvragen of een opleiding voor vergoeding in aanmerking komt; De opleidingskosten

Nadere informatie

Verordening voorzieningen wethouders, raads- en commissieleden 2010. De raad van de gemeente Maasdriel;

Verordening voorzieningen wethouders, raads- en commissieleden 2010. De raad van de gemeente Maasdriel; De raad van de gemeente Maasdriel; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 juli 2010; gelet op artikel 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet en het rechtspositiebesluit

Nadere informatie

VERZENDFORMULIER. R. Becht ECCVA ECCVA/U201201556. januari 2013. invoering individueel loopbaanbudget. regulier opmerking opsteller:

VERZENDFORMULIER. R. Becht ECCVA ECCVA/U201201556. januari 2013. invoering individueel loopbaanbudget. regulier opmerking opsteller: VERZENDFORMULIER concept d.d. opsteller R. Becht toestel afdeling ECCVA datum brief januari 2013 bestandsnaam ons kenmerk ECCVA/U201201556 uw kenmerk betreft invoering individueel loopbaanbudget geadresseerde

Nadere informatie

Vergoeding reiskosten woon-werkverkeer, overwerk/buitendagvenster en onregelmatigheid

Vergoeding reiskosten woon-werkverkeer, overwerk/buitendagvenster en onregelmatigheid GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lingewaal. Nr. 5684 12 januari 2017 Thuiswerkregeling Gemeente Lingewaal 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Lingewaal, gelet op artikel 160

Nadere informatie

Regeling studiefaciliteiten politie

Regeling studiefaciliteiten politie Regeling studiefaciliteiten politie De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Gelet op artikel 58, vierde lid, en 67 van het Besluit algemene rechtspositie politie; Besluit GOP/08.00366

Nadere informatie

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS EN RAADSLEDEN De raad van de gemeente Leeuwarderadeel gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Concept verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014

Concept verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 Concept verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: a. commissie: een commissie als bedoeld

Nadere informatie

Strategisch Opleidingsbeleid

Strategisch Opleidingsbeleid Strategisch Opleidingsbeleid Achtergrondinformatie en tips om zelf aan de slag te gaan In deze handreiking vindt u de volgende onderwerpen: Wat is strategisch opleidingsbeleid? Hoe komt u tot strategisch

Nadere informatie

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen No. 081106 St.-Annaparochie, 27 november 2008. De raad van de gemeente het Bildt; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Verordening rechtspositie politieke ambtsdragers De Bilt 2015

Verordening rechtspositie politieke ambtsdragers De Bilt 2015 Verordening rechtspositie politieke ambtsdragers De Bilt 2015 Hoofdstuk 1. Begripsomschrijvingen Artikel 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. politieke ambtsdragers: wethouders, raads- en commissieleden;

Nadere informatie

gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet,

gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zuidhorn. Nr. 29803 28 mei 2014 Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2014 De raad van de gemeente Zuidhorn gelet op de artikelen 44, tweede en

Nadere informatie

Verordening rechtspositie raadsleden, fractievertegenwoordigers en wethouders

Verordening rechtspositie raadsleden, fractievertegenwoordigers en wethouders Verordening rechtspositie raadsleden, fractievertegenwoordigers en wethouders De raad van de gemeente Beesel; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Regeling nevenwerkzaamheden Tilburg University

Regeling nevenwerkzaamheden Tilburg University Regeling nevenwerkzaamheden Tilburg University vastgesteld door het CvB met instemming van het Lokaal Overleg op 20 april 2006 Het College van Bestuur van Tilburg University, overwegende dat: betaalde

Nadere informatie

Checklist HR-diensten Personeelshandboek/arbeidsreglement Arbozaken Inhoud personeelsdossiers en personeelsinformatiesysteem

Checklist HR-diensten Personeelshandboek/arbeidsreglement Arbozaken Inhoud personeelsdossiers en personeelsinformatiesysteem Mogelijke onderwerpen personeelshandboek Hoofdstuk 1 Algemeen begrippen verplichtingen werkgever verplichtingen werknemer identificatieplicht wet bescherming persoonsgegevens klachtrecht Hoofdstuk 2 Arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HAMEL OPLEIDINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN HAMEL OPLEIDINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN HAMEL OPLEIDINGEN Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Hamel Opleidingen: Integraal opleidingsinstituut gevestigd te Gorinchem (ingeschreven bij

Nadere informatie

Regeling Opleiding en Ontwikkeling

Regeling Opleiding en Ontwikkeling Regeling Opleiding en Ontwikkeling vastgesteld: 13 juli 2004 datum inwerkingtreding: 1 oktober 2004 2 Regeling opleiding en ontwikkeling Inhoudsopgave Pagina O. Inleiding... 4 Artikel 1. Begripsbepalingen...

Nadere informatie

Mede gelet op de Arbeidsvoorwaardenregeling, de Regeling budgetbeheer en hoofdstuk 10 van de Algemene wet bestuursrecht;

Mede gelet op de Arbeidsvoorwaardenregeling, de Regeling budgetbeheer en hoofdstuk 10 van de Algemene wet bestuursrecht; CVDR Officiële uitgave van Roosendaal. Nr. CVDR381875_1 28 oktober 2016 Mandaatregeling personele zaken 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Roosendaal, Gelet op artikel 160 Gemeentewet

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar E.J. Maring-van der Ploeg, 0595-447716 gemeente@winsum.nl (t.a.v. E.J. Maring-van der Ploeg)

Behandelend ambtenaar E.J. Maring-van der Ploeg, 0595-447716 gemeente@winsum.nl (t.a.v. E.J. Maring-van der Ploeg) Vergadering: 20 november 2007 Agendanummer: 10 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar E.J. Maring-van der Ploeg, 0595-447716 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. E.J. Maring-van der Ploeg) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport Gemeente Zeewolde Gemeentehuis Raadhuisplein 1 Postbus 1 3890 AA Zeewolde Telefoon (036) 5229522 Telefax (036) 5222394 E-mail info@zeewolde.nl Website www.zeewolde.nl Formulier verantwoording subsidie

Nadere informatie

Verordening rechtspositie raadsleden en fractievertegenwoordigers

Verordening rechtspositie raadsleden en fractievertegenwoordigers CVDR Officiële uitgave van Waalre. Nr. CVDR49353_2 23 mei 2017 Verordening rechtspositie raadsleden en fractievertegenwoordigers VERORDENING RECHTSPOSITIE RAADSLEDEN EN FRACTIEVERTEGENWOORDIGERS De raad

Nadere informatie

Lid 1 De medewerker dient bereikbaar te zijn door middel van een door de werkgever ter beschikking gestelde mobiele telefoon.

Lid 1 De medewerker dient bereikbaar te zijn door middel van een door de werkgever ter beschikking gestelde mobiele telefoon. Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee Overwegende, dat ter uitvoering van artikel 20 van de Bezoldigingsregeling gemeente Goeree-Overflakkee nadere regels gesteld zijn met betrekking tot consignatie;

Nadere informatie

Bijlage gemeente Houten: IS

Bijlage gemeente Houten: IS Bijlage gemeente Houten: IS18.00294 Burgemeester en wethouders van Houten; Gelet op artikel 160, eerste lid sub c van de Gemeentewet; Gelet op hoofdstuk 4, 4a en 6 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

P&O mandaten Griffie (o.b.v. AVR)

P&O mandaten Griffie (o.b.v. AVR) P&O mandaten Griffie (o.b.v. AVR) Toelichting: Waar in de tabel bij staat vermeld, wordt hiermee bedoeld dat de Voorzitter van de werkgeverscommissie is de betreffende besluiten te nemen ten zien van de

Nadere informatie

- [ ] of (bijvoorbeeld) [naam gemeente/organisatie] = door gemeente in te vullen, zie bijvoorbeeld artikel 1.

- [ ] of (bijvoorbeeld) [naam gemeente/organisatie] = door gemeente in te vullen, zie bijvoorbeeld artikel 1. Voorbeeld Regeling melden vermoeden misstand (Interne klokkenluidersregeling [naam gemeente/organisatie]) BIJLAGE BIJ ECWGO/U201601078 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bijvoorbeeld) [naam gemeente/organisatie]

Nadere informatie

Fiscale regeling woon- werkverkeer gemeente Oldambt 2010

Fiscale regeling woon- werkverkeer gemeente Oldambt 2010 Fiscale regeling woon- werkverkeer gemeente Oldambt 2010 Doel: Regeling vaststellen betreffende het met fiscaal voordeel uitruilen van vakantie- en/of eindejaarsuitkering tegen een vergoeding woon- werkverkeer.

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en burgerraadsleden 2006.

Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en burgerraadsleden 2006. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en burgerraadsleden 2006. Nummer: 5b. De Raad van de gemeente Boxmeer; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Regeling vervoer Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht,

Regeling vervoer Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwijndrecht. Nr. 109893 19 november 2015 Regeling vervoer Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht,

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 4, eerste lid, van de Re-integratieverordening Participatiewet gemeente Deurne 2018

gelet op het bepaalde in artikel 4, eerste lid, van de Re-integratieverordening Participatiewet gemeente Deurne 2018 Gemeenteblad nr. 421, 27 september 2108 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne gelet op het bepaalde in artikel 4, eerste lid, van de Re-integratieverordening Participatiewet

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 onder de WKR

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 onder de WKR BESLUIT De raad van de gemeente Aalburg; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013; gehoord de overwegingen van de opiniërende vergadering d.d.. 2013; gelet

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Regeling faciliteiten bij afkoop Turkse dienstplicht voor politieambtenaren

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Regeling faciliteiten bij afkoop Turkse dienstplicht voor politieambtenaren STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 1345 4 december 2008 Regeling faciliteiten bij afkoop Turkse dienstplicht voor politieambtenaren 14 november 2008 Nr.

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming in planschade

Aanvraagformulier tegemoetkoming in planschade Aanvraagformulier tegemoetkoming in planschade 1. Gegevens van de aanvrager Naam en voorletters:.. Adres: Postcode en woonplaats:.. Telefoonnummer: Bent u: eigenaar huurder pachter anders, namelijk: 2.

Nadere informatie

Regeling POP en functioneringsgesprekken van de gemeente Waalwijk

Regeling POP en functioneringsgesprekken van de gemeente Waalwijk Regeling POP en functioneringsgesprekken van de gemeente Waalwijk 12-0016257regeling POP en functioneringsgesprekken gemeente Waalwijk HRMHII/cfw d.d. augustus 2012 1 Regeling POP en functioneringsgesprekken

Nadere informatie

Sectorplan Kappersbranche Checklist. a. Documenten ten behoeve van controle account: b. Documenten ten behoeve van controle declaratie:

Sectorplan Kappersbranche Checklist. a. Documenten ten behoeve van controle account: b. Documenten ten behoeve van controle declaratie: Sectorplan Kappersbranche Checklist Deze checklist bevat de vereisten die zijn gesteld aan documenten die moeten worden geüpload, om in aanmerking te komen voor tegemoetkoming in scholingskosten vanuit

Nadere informatie

Regeling gesprekscyclus (jaargesprekken en beoordelingsgesprekken)

Regeling gesprekscyclus (jaargesprekken en beoordelingsgesprekken) Regeling gesprekscyclus (jaargesprekken en beoordelingsgesprekken) Nummer: 11.0006848 Versie: 1.0. Vastgesteld door het DB d.d. Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2012 doc.: pz_alle/regelingen/gesprekscyclus

Nadere informatie

Artikel 3 Onkostenvergoeding Artikel 4 Berekening en betaling vaste vergoedingen Artikel 5 Reiskosten Artikel 6 Verblijfkosten

Artikel 3 Onkostenvergoeding Artikel 4 Berekening en betaling vaste vergoedingen Artikel 5 Reiskosten Artikel 6 Verblijfkosten RAADSBESLUIT Raadsvergadering van 21 januari 2010 De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 21 januari 2010, gelezen het voorstel van het presidium van 2 november 2009; Gelet op artikelen

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Dossier Behandeld door H. Hogendoorn telefoon (030) 880 1553 h.hogendoorn@pkn.nl Onderwerp

Uw kenmerk Ons kenmerk Dossier Behandeld door H. Hogendoorn telefoon (030) 880 1553 h.hogendoorn@pkn.nl Onderwerp Retouradres: Postbus 8504, 3503 RM Utrecht Aan: - De predikanten voor gewone werkzaamheden - De predikanten met een bijzondere opdracht, waarvan de eerste ambtsbevestiging minder dan 5 jaar geleden is

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 85 11 mei 2009 Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 27 april 2009, nr. 2009-0000225698,

Nadere informatie

Tegemoetkoming in Planschade

Tegemoetkoming in Planschade Tegemoetkoming in Planschade (behorend bij Planschadeverordening 2009) Met dit formulier kunt u melding maken van de door u geleden planschade als gevolg van het project Spoorzone Delft. Dit formulier

Nadere informatie

BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG DEURNE 2015. Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (WK)

BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG DEURNE 2015. Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (WK) Gemeenteblad nr. 182, 18 december 2014 BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG DEURNE 2015 Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen

Nadere informatie