Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback. Voorsprong door techniek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback. Voorsprong door techniek"

Transcriptie

1 A7 Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Voorsprong door techniek

2

3 Pagina Fascinatie 4 Audi A7 Sportback 24 Audi S7 Sportback Techniek 38 Audi efficiency 52 adaptive air suspension 40 Audi ultra 54 Audi connect 42 FSI /TFSI 56 MMI Multi Media Interface 44 TDI 58 Assistentiesystemen 46 S tronic 60 Audi pre sense 48 quattro /quattro met sportdifferentieel 62 Nachtzichtassistent/head-up display 50 Audi drive select 64 LED-koplampen Uitrusting Extra informatie via Audi QR-codes Kom nog meer te weten over interessante onderwerpen door met uw smartphone de QR-codes te scannen die in deze brochure staan. Overig 68 Audi exclusive 88 Verlichting en spiegels 70 S line 89 Exterieur 74 Styleguides 91 Interieur 76 Lakkleuren 95 Infotainment 78 Velgen/banden 99 Assistentiesystemen 80 Stoelen/stoelbekledingen 101 Techniek 85 Hemelbekledingen 103 Audi Car Plus Assurance 86 Decoratielijsten 104 Audi Originele Accessoires 114 Index 108 Technische gegevens 120 Fascinatie voor Audi 112 Afmetingen De uitrusting van de auto's die in hoofdstuk Fascinatie zijn afgebeeld, staat op pagina 119. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder.

4 4 Audi A7 Sportback Niets is inspirerender dan een wit vel papier Een lijn ontstaat, ontwikkelt zich tot een vorm en komt tot leven. Een visie wordt tastbaar, want werkelijkheid. Ruimte. Lichtheid. Fascinatie. Een unieke auto is gecreëerd.

5 De Audi A7 Sportback. Een volledig nieuw autosegment. De puristische charme van een Limousine, het praktische karakter van een Avant en de gepassioneerde dynamiek van een Coupé. Bij elkaar opgeteld een klasse op zich.

6

7 Audi A7 Sportback 7 Niets is inspirerender dan ver vooruitkijken Pure vormen, strakke lijnen. De Audi A7 Sportback maakt enthousiasme los. Boven de duidelijk afgetekende wielkasten loopt een scherpe dynamische vouw over de zijkant van de carrosserie. Deze lijn verleent het ontwerp van de Audi A7 Sportback een bijna voelbare spanning. De fraaie balans tussen pure verfijning en vloeiende lijnen is een statement op het gebied van dynamiek en elegantie. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder. A7 Audi A7 Sportback

8

9 Audi A7 Sportback 9 Affectie en functionaliteit. Een auto voor elke dag. Een auto voor bijzondere momenten. De achterkant van de Audi A7 Sportback oogt gespierd. De scherpe afsnede en de achterspoiler versterken dat beeld. Deze bijzondere auto, met een ver openende achterklep en coupéachtige lijnen, heeft echter meer te bieden dan alleen een fraai design. Ook de praktische eigenschappen zijn niet vergeten, getuige de maximaal liter grote bagageruimte. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder.

10

11 Audi A7 Sportback 11 Niets is inspirerender dan het gevoel alles goed te hebben gedaan Onder de motorkap met V-vormige lijnen huizen krachtige motoren. Daarmee komt u zelfverzekerd voor de dag. De Audi singleframe grille is het symbool voor het vooruitstrevende en elegante karakter van een Audi. De grille-contouren zijn vernieuwd en ook de horizontale, verchroomde spijlen vallen op. Ook de koplampen dragen bij aan de krachtige uitstraling.

12 Mooie lichtmetalen velgen zorgen voor een persoonlijk accent. De goed zichtbare LED-dagrijverlichting in de koplampen, met 18 diodes, ziet er dynamisch en elegant uit.

13 De markante buitenspiegels passen naadloos in het dynamische totaalbeeld. De slanke LED-achterlichten benadrukken de breedte van de auto.

14

15 Audi A7 Sportback 15 Niets is inspirerender dan een moment van stilte De designkenmerken van de buitenkant van de Audi A7 Sportback zijn ook in het hoogwaardige interieur terug te vinden. Bestuurder en voorpassagier ervaren geborgenheid. Dat komt doordat het interieur van de Audi A7 Sportback als het ware om de voorinzittenden heenloopt. Dat is ook te zien aan de doorlopende lijn van de decoratielijsten, die naar wens in hout is uitgevoerd. Als bestuurder heeft u uitstekend zicht op het instrumentarium en de middenconsole. De techniek ondersteunt u volop. Zo is er als optie de innovatieve MMI touch om de navigatie, mediasystemen en telefoon mee te bedienen. Dat doet u door met uw vinger op het touchpad te schrijven, zonder dat u uw ogen van de weg haalt.

16 16 Audi A7 Sportback De comfortabele en mooi beklede stoelen bieden een zeer goede zijdelingse steun. Naar wens komen er in uw Audi A7 Sportback met leder beklede comfortstoelen met geheugenfunctie. Afhankelijk van de uitvoering zijn die ook te verwarmen, te ventileren en voorzien van een massagefunctie. Er is voldoende ruimte om te ontspannen en van een aangename reis te genieten. De middenarmsteun is opklapbaar en in de raamstijlloze portieren zitten opbergvakken. De achterbank is eenvoudig in delen of volledig neer te klappen, zodat u de ruimte flexibel kunt benutten. De forse bagageruimte is met neergeklapte achterbank goed voor liter. Ook prettig: de grote, ver openslaande achterklep opent en sluit elektrisch.

17

18 18 Audi A7 Sportback Niets is inspirerender dan op reis te gaan De Audi A7 Sportback is er met krachtige en efficiënte FSI-/TFSI- en TDI-motoren. De quattro permanente vierwielaandrijving brengt de kracht ervan moeiteloos over op de weg. Het optionele quattro met sportdifferentieel verdeelt de aandrijfkrachten variabel over de afzonderlijke achterwielen. Dit brengt u het voordeel van nog meer rijdynamiek, een lichtvoetiger karakter en betere tractie. Ook de achterkant is belangrijk voor de sportiviteit. De harmonieus geïntegreerde achterspoiler schuift boven de 130 km/h automatisch uit en zorgt dan voor extra downforce. De spoiler is ook met een knop te bedienen. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder.

19

20 20 Audi A7 Sportback In de Audi A7 Sportback is sportiviteit niet alleen te zien, maar vooral ook te voelen. Dat neemt niet weg dat er naast de dynamiek ook veel ruimte is voor efficiency. Door op slimme wijze lichte materialen te gebruiken, vallen het totaalgewicht en brandstofverbruik lager uit. Het efficiencyprogramma in het bestuurdersinformatiesysteem geeft tips om zuiniger te rijden. Het start-stopsysteem schakelt van een stilstaande auto de motor uit. Vanzelfsprekend zijn die motoren reeds geoptimaliseerd om zo min mogelijk te verbruiken. Niets is inspirerender dan een wit vel papier. Daarop hebben wij een auto getekend: passend in deze tijd, fascinerend, uniek. Het is de Audi A7 Sportback. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder.

21

22 22 Audi A7 Sportback

23

24

25 Audi S7 Sportback 25 Een fascinerend design en indrukwekkende kracht De Audi S7 Sportback is een absolute beauty. Ook onder het rijden valt er veel te genieten, want dan is de power van de V8-motor voelbaar. Die schopt het tot maar liefst 309 kw (420 pk). Deze elegante bolide met pit is ook nog eens ruim en comfortabel. Bewonder de langgerekte motorkap, optionele LED-koplampen en gespierde voorbumper. Laat dan uw blik afdwalen naar de sportieve side skirts. De tornadolijn creëert dynamiek over de volle flanklengte. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 110. S7 Audi S7 Sportback

26

27 Audi S7 Sportback 27 Sportieve topprestaties, met vriendelijke groet van onze engineers Een korte beroering van het gaspedaal en u voelt wat u te wachten staat. De 4.0 TFSI-motor haalt zijn power uit 8 cilinders, voldoende om de S7 Sportback in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/h te brengen. Onderwijl schakelt de 7-traps S tronic in fracties van een seconde op. Om ook de rijdynamiek van topniveau te laten zijn, is quattro-aandrijving standaard. Deze is naar wens uit te breiden met een sportdifferentieel. De Audi S7 Sportback heeft op vrijwel elke ondergrond zeer veel tractie. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 110.

28 28 Audi S7 Sportback Laat u elke rit door deze auto inspireren. Audi drive select heeft daarvoor enkele suggesties. Er zijn 5 standen, waarmee u het accent verlegt naar extra sportiviteit of comfort. Een andere keuzeoptie is de efficiencymodus, waarin brandstofbesparing centraal staat. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 110.

29

30

31 Audi S7 Sportback 31 De singleframe grille met dubbele horizontale chroomlamellen en S7-logo heeft een perfecte uitstraling. Achter de spaken van de optionele 20-inch gegoten lichtmetalen velgen in S design zijn de zwart gespoten remklauwen duidelijk te zien.

32

33 Audi S7 Sportback 33 Samengebalde passie In het stijlvolle interieur vallen de bijzondere details meteen op. Zo zijn de stoelen naar wens bekleed met hoogwaardig leder Valcona. De S sportstoelen bieden zeer goede ondersteuning. Niet alleen voor de voorinzittenden, maar ook achterin.

34

35 Audi S7 Sportback 35 Geef niet alleen uw ogen goed de kost, maar benut ook het gevoel in uw vingers om de interieurkwaliteiten in u op te nemen. De decoratielijsten schitteren naar wens in Carbon Atlas, het multifunctionele sportstuurwiel met S7-logo is met leder bekleed en aan de achterkant ervan zitten aluminium schakelpaddels. Met de optionele touchpad MMI touch bedient u op intuïtieve, dus eenvoudige manier het navigatiesysteem, diverse media en comfortfuncties. Swipen met uw vinger volstaat. De transmissiehendelknop ligt aangenaam in de hand en is opgesierd met een aluminiumkleurig garnituur. Ook uw voeten komen aan de beurt: pedalen in aluminiumoptiek maken het sportieve plaatje compleet.

36

37 Audi S7 Sportback 37 Zoals de Duitsers zeggen: ein schöner Rücken kann auch entzücken. De S7 Sportback voegt de daad bij het woord met dubbele ovale uitlaatsierstukken links en rechts. Ook de fraaie bumper met platinagrijs diffusorgedeelte met metaalkleurige strip mag er zijn. Zo valt er aan alle kanten van deze premium bolide iets te genieten. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 110.

38 Ook uw Audi heeft ons teken voor hoge efficiency: Onze auto s zijn sportief en vooruitstrevend en bevatten veel technische innovaties. Bovendien gaan ze slim om met grondstoffen. Een goed voorbeeld is de aluminium-hybride carrosserie. Deze innovatieve manier om lichtere auto s te bouwen werd tot nu toe vooral voor sportauto s gebruikt. Het verbruik daalt erdoor, de agiliteit verbetert en de efficiency gaat er ook op vooruit. Een ander voorbeeld zijn de TDI-motoren met commonrailtechnologie. Dankzij de combinatie van directe inspuiting en turbokracht ontbrandt de dieselbrandstof uiterst efficiënt. De TFSImotoren werken volgens hetzelfde principe en maken daardoor eveneens indruk met een hoog vermogen en koppel en een gunstig verbruik. Sinds jaar en dag worden Audi motoren consequent verder ontwikkeld. Dit betekent dat ze tegenwoordig krachtiger zijn dan ooit, minder wegen en minder verbruiken. Een indrukwekkend bewijs dat onze strategie werkt om uit een kleinere motorinhoud meer vermogen te halen. Het start-stopsysteem en energierecuperatie zorgen voor extra efficiency. De S tronic transmissie met dubbele koppeling benut optimaal de voordelen van de soepele en krachtige Audi motoren. Dankzij de brede spatiëring presteert de auto ook goed bij lage toerentallen. Dat verlaagt het brandstofverbruik. Het thermomanagement, dat warmte gericht verdeelt over motor, transmissie en interieur, bekort de warmloopfase en vermindert daardoor inwendige wrijving in motor en transmissie. De efficiencystand van Audi drive select helpt u om nog meer te besparen. Met de slimme cylinderon-demand-technologie bewijst de S7 Sportback wat uitdagende progressiviteit is. U ziet het: de Audi A7 Sportback en S7 Sportback zitten vol technologieën die uw rit comfortabeler, dynamischer en efficiënter maken. Meer informatie hierover staat op de volgende pagina s.

39 Audi efficiency 39

40 40 Audi ultra Met Audi ultra op het podium: de Audi R18 TDI Audi ultra: elke gram minder vergroot de voorsprong Audi ultra, de vernieuwende Audi technologie om lichtere auto s te bouwen, is meer dan de som der delen. In dit totaalconcept draait het om innovatieve materialen, slimme constructiemethodes en grondstofbesparende productieprocessen. Veel Audi ultra maatregelen ter gewichtsbesparing zijn nu al in de Audi A7 Sportback en S7 Sportback te vinden. Dat begint al bij de carrosserie. De aluminiumhybride body paart een laag gewicht aan een hoge stijfheid. De carrosserie is samengesteld uit een mix van staal en aluminium. Deze constructie is uiterst veilig en zorgt er ook voor dat de auto extra wendbaar aanvoelt. Bovendien is er een gunstig effect op het verbruik. Dankzij innovatieve technologieën zoals directe inspuiting en turbopower zijn de Audi motoren steeds sterker geworden. De moderne TDI- en TFSI-krachtbronnen in de Audi A7 Sportback en S7 Sportback halen meer vermogen uit een kleinere inhoud en zijn daardoor fors lichter dan motoren die voorheen werden gebruikt. Elke lichte component leidt tot een kettingreactie, omdat andere delen dan ook lichter zijn uit te voeren. Het resultaat is een voortgaande ontwikkeling die zorgt voor steeds minder kilo s en een steeds hogere efficiency. In cijfers: een 100 kg lichtere auto vraagt zo n 0,3 liter minder brandstof per 100 kilometer.

41 Gewichtsbesparing Moderne auto s moeten aan eisen voldoen die niet met elkaar in overeenstemming lijken. Enerzijds moeten ze uitblinken wat betreft prestaties en comfort en anderzijds op het vlak van zuinigheid en efficiency. Audi ultra brengt deze uitersten bij elkaar. Wij nemen elk onderdeel onder de loep. De eis: zeer goed aan de taak voldoen en zo weinig mogelijk wegen. Het resultaat: een doordachte materiaalmix die zelfs de inzet van kleinere motoren toelaat. Die kunnen een lichtere auto immers net zo vlot maken als voorheen grotere motoren. In 2011 won op Le Mans de R18 TDI met V6-motor. Zijn eveneens succesvolle voorganger R15 TDI had nog een V10 onder de kap. Aluminium plaatwerk Aluminium gietwerk Aluminium profiel Warmgevormd staal Koudgevormd staal

42 42 FSI /TFSI distributieketting hogedrukpomp geïntegreerde druklader vraaggestuurde waterpomp Vele uren ontwikkelingstijd. Duizenden testkilometers. En waarom? 3.0 TFSI (A7-motor)

43 Regelklep in koelcircuit voor thermomanagement Lucht-water-intercooler Twin-scroll biturbo Audi cylinder on demand Inlaattraject met regelkleppen Aircocompressor Dynamo met terugwinfunctie Audi cylinder on demand in de TFSImotor. Als de V8 4.0 TFSI-motor in de Audi S7 Sportback bij deellast niet de volledige kracht van de 8 cilinders nodig heeft, sluit Audi cylinder on demand de in- en uitlaatkleppen van vier cilinders, dat wil zeggen twee per cilinderrij. Voor die cilinders stoppen ook de ontsteking en brandstofinspuiting. Er wordt geen lucht aangezogen en geen benzine ingespoten. De betreffende cilinders produceren dus ook geen uitlaatgassen. Cilinderuitschakeling werkt als aan de volgende eisen is voldaan: het toerental ligt tussen de 960 en min ¹, de snelheid bedraagt minstens 25 km/h en de 7-traps S tronic staat in III of hoger. 4.0 TFSI (S7-motor) Dat merkt u na enkele seconden De Audi A7 Sportback beschikt over TFSI-technologie. Het bijzondere daaraan is dat de voordelen van FSI zijn gecombineerd met druklading, voor een nog betere krachtsontplooiing. De 3.0 TFSI quattro levert een forse 228 kw. Dat is mede te danken aan de mechanische compressor en koeling van de inlaatlucht, waardoor de zescilindermotor kracht paart aan een bescheiden verbruik. Ook het koppel van 440 Nm maakt indruk, net zoals de beschikbaarheid ervan. Tussen en min ¹ is minstens 90 % van het maximum koppel beschikbaar. De zescilinder reageert alert en werkt zeer soepel bij elk toerental, wat ideaal is bij een dynamische rijstijl. De De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder. Audi A7 Sportback kan in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren en beschikt ook daarboven nog over grote reserves. De 4.0 V8 TFSI-motor in de Audi S7 Sportback heeft iets nieuws en slims: Audi cylinder on demand. Bij deellast doen slechts vier van de acht cilinders mee en daar merkt u helemaal niets van. De motor draait mooi rond en levert altijd power, maar onder de streep is hij navenant zuiniger en stoot hij minder CO₂ uit. Door de directe gaspedaalrespons en de fenomenale elasticiteit van het blok is deze 8-cilinder uw beste kompaan op de weg. Het vermogen bedraagt 309 kw en het koppel komt uit op 550 Nm. De S7 Sportback kan in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/h. De top is elektronisch begrensd op 250 km/h. De 2.8 FSI (150 kw) met Audi valvelift system (AVS) vult het motorenaanbod in de Audi A7 Sportback aan. De variabele kleppenbediening van het AVS zorgt voor een hoger vermogen en koppel en een lager verbruik. In combinatie met de 7-traps S tronic met dubbele koppeling en quattro permanente vierwielaandrijving accelereert de 2.8 FSI in 8,3 seconden van 0 naar 100 km/h. De FSI- en TFSI-motoren in de Audi A7 Sportback en S7 Sportback voldoen aan de Euro 5-emissienorm.

44 44 TDI De piëzo-injectoren openen en sluiten in milliseconden en spuiten meerdere malen brandstof in de cilinders. Dit gebeurt met een druk tot wel bar. Tijdens een inspuitcyclus worden gefaseerd zeer kleine hoeveelheden ingespoten van minder dan eenduizendste gram. De voorinspuiting draagt bij aan een geleidelijke ontbranding. Dit levert een stillere en rustiger werkende motor op. TDI Met andere woorden: waar is de tank? De helft van alle Audi s die vandaag de dag wereldwijd wordt gekocht, heeft een dieselmotor onder de kap. Wat nu vanzelfsprekend is, was twintig jaar geleden zeer bijzonder. Met de eerste 2.5 TDI-motor zorgde Audi voor een revolutie. Inmiddels is TDI nog efficiënter geworden, bijvoorbeeld met commonrail-inspuiting. De piëzoinjectoren verdelen de brandstof zeer nauwkeurig. Sinds de eerste TDI zijn de motoren zuiniger geworden, terwijl het specifiek vermogen meer dan verdubbeld is. Het is dan ook niet vreemd dat dieselmotoren hun weg naar de autosport hebben gevonden. Met succes, want in 2006 won de Audi R10 TDI als eerste diesel de 24 Uren van Le Mans. Ook erna zegevierde Audi regelmatig, voor het laatst in In de Audi A7 Sportback bent u onderweg met een soepele 3.0 TDI, waarbij u keuze heeft uit drie versies. Deze werken vanzelfsprekend met efficiënte commonrail-techniek. In de 3.0 TDI quattro met 180 kw en een enorm koppel van 580 Nm sprint u in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/h. In de 3.0 TDI quattro met 230 kw lukt dat zelfs in slechts 5,3 seconden. De 3.0 TDI met 150 kw verbruikt gemiddeld slechts 5,1 liter en de CO₂-uitstoot is 135 gram. Voor alle dieselversies geldt: rijplezier sluit efficiency niet uit. De 3.0 TDI met 180 kw is er ook als clean diesel met quattro en S tronic transmissie met dubbele koppeling. Deze motor beschikt over technologie die de uitstoot van stikstofoxide beperkt, waardoor deze voldoet aan de Euro 6-emissienorm. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder.

45 turbo met verbeterde schoepenverstelling hogedrukinspuiting van bar lagere interne wrijving drukgestuurde oliepomp innovatief thermomanagement met gescheiden koeling van de cilinderwanden en cilinderkoppen 3.0 TDI (180 kw)

46 S tronic: twee lamellenkoppelingen zorgen voor een sportieve dynamiek en een efficiënte werking.

47 S tronic 47 Waarom twee koppelingen? Om dubbel te besparen: tijd en energie De 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling schakelt snel en vrijwel zonder onderbreking van de trekkracht. Dat is nog eens efficiënt. Al in 1985 testte Walter Röhrl deze techniek in de Sport quattro S1. Hij was er direct enthousiast over. Inmiddels kunnen heel wat Audi rijders zich dat enthousiasme voorstellen. De moderne S tronic schakelt bliksemsnel. Twee lamellenkoppelingen bedienen elk een eigen rijtje versnellingen. Een grote koppeling brengt de kracht over van de oneven versnellingen en een tweede koppeling staat via een holle as in contact met de even verzetten. Beide deeltransmissies zijn permanent actief, maar er is er altijd maar één met de motor verbonden. Accelereert de auto in III, dan is de eerste deeltransmissie aan zet. In de tweede deeltransmissie is IV dan alvast ingelegd. Tijdens het schakelen verandert u niet alleen van verzet, maar ook van koppeling, in slechts een paar honderdste seconden! Zo snel en vloeiend, dat u het amper merkt. De voordelen zijn zonneklaar: exact en zeer sportief schakelen, zowel handmatig met de schakelpaddels als in de automatische standen D (drive) en S (sport). Behalve dynamisch is de S tronic ook efficiënt. Deze versnellingsbak draagt bij aan een lager verbruik en een geringere uitstoot. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder.

48 48 quattro /quattro met sportdifferentieel Waarom slechts twee wielen benutten, als een auto er vier heeft? quattro permanente vierwielaandrijving quattro is een permanente vierwielaandrijving. Als de wielen van een as grip verliezen of dreigen door te slippen, gaat de aandrijfkracht naar de andere as. Het middendifferentieel regelt dit automatisch en permanent. De basisverdeling is dat 40 % van de aandrijving naar voren gaat en 60 % naar achteren. De voordelen zijn een betere tractie tijdens accelereren en een verhoogde veiligheid dankzij de goede grip. Tot zover de techniek, want het is het gevoel dat rijden met quattro zo bijzonder maakt. Het is alsof de auto aan de weg kleeft, krijgen wij regelmatig te horen. Kortom, quattro zorgt voor een zo goed mogelijk wegcontact en is veiliger. quattro met sportdifferentieel versterkt dit onnavolgbare quattro-gevoel. Auto s vertonen in bochten onderstuurneigingen. Hierop is de eerste wet van Newton van toepassing, de wet van de traagheid: Een voorwerp waarop geen resulterende kracht inwerkt, is in rust of beweegt zich rechtlijnig met constante snelheid voort. De banden en beweegbare delen van het onderstel verzetten zich, totdat de auto de nieuwe richting volgt. Tijdens versnellen uit bochten drukt er minder kracht op de vooras, waardoor deze minder dwarskrachten op de banden kan overbrengen. De auto onderstuurt. Met het sportdifferentieel in de achteras wordt dit grotendeels tegengegaan. Aan het quattro-differentieel in de achteras zijn links en rechts tweetraps overbrengingsunits toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat de afzonderlijke wielen de juiste hoeveelheid koppel ontvangen. Een elektrohydraulische actuator bedient de koppelingen. De regelunit bepaalt de koppelverdeling aan de hand van onder meer de stuurhoek, dwarsversnelling, gierhoek en snelheid. Tijdens insturen of uit een bocht accelereren gaat er extra kracht naar het buitenste achterwiel. Het effect is dat de aandrijfkracht de auto als het ware de bocht induwt, waardoor deze beter de richting van de voorwielen volgt. Het koppelverschil links en rechts stuurt in feite mee, waardoor u vrijwel geen stuurcorrecties hoeft uit te voeren.

49 quattro met sportdifferentieel verdeelt de aandrijfkrachten traploos variabel tussen de achterwielen. Dit zorgt in bochten voor extra wendbaarheid en een uitstekende rijdynamiek.

50 50 Audi drive select Waarom de Audi A7 Sportback of S7 Sportback zo goed bij u past? Omdat zij de juiste instelling hebben: comfort dynamic Audi drive select auto efficiency individual

51 motor adaptive air suspension comfortairconditioning versnellingsbak stuurinrichting quattro met sportdifferentieel reversibele gordelspanners MMI Multi Media Interface bochtverlichting Over rijdynamiek heeft iedereen een eigen mening. Wij denken er zo over: het rijkarakter moet bij uw stemming passen. Dankzij het standaard Audi drive select kan dit. Met een druk op de knop verandert u de instellingen van componenten die het rijkarakter beïnvloeden. Er zijn maximaal vijf standen: efficiency, comfort, dynamic, auto en individual. Met de laatste bepaalt u zelf alle afzonderlijke instellingen. Comfort is vooral bedoeld om lange afstanden comfortabel af te leggen. Door auto te selecteren, regelt uw Audi zelf de beste balans tussen aangenaam sturen en comfortabel kilometers verslinden. Voor extra sportiviteit, bijvoorbeeld op een bochtenrijk traject, is dynamic geschikt. Efficiency is aanwezig met TFSI- of TDI-motor en draagt bij aan het optimaliseren van het verbruik. Dan past Audi drive select de schakelkarakteristiek aan en gaat de auto zo optimaal mogelijk met energie om. De auto-eigenschappen in elke stand zijn afhankelijk van de uitrusting. Standaard beïnvloedt Audi drive select de motor, versnellingsbak en besturing. Indien aanwezig reageert het systeem ook op de adaptive air suspension met demperregeling, quattro met sportdifferentieel, de reversibele gordelspanners en de bochtverlichting. Motor en versnellingsbak reageren per stand spontaner of soepeler op het gaspedaal. Ook verandert het toerental waarbij de bak schakelt: hoog in dynamic en laag in comfort. Verder wordt het stuurgevoel sportief-direct of juist comfortabeler. Het aanspreekmoment van de optionele reversibele gordelspanners (onderdeel van Audi pre sense basic) wordt in dynamic aangepast. Via adaptive air suspension zijn de onderstelhoogte en de hardheid van de dempers te variëren. Het optionele sportdifferentieel verdeelt de aandrijfkrachten variabel over de achterwielen, om strak en snel door bochten te rijden. Tot slot past ook de bochtverlichting de verdraaiing van de lichtbundel aan de rijmodus aan.

52 52 adaptive air suspension Luchtvering voor en achter zorgt voor een sportief en comfortabel weggedrag. Dynamiek en comfort waren tegenstellingen. Bij Audi is dat nu van de lucht Elke weg is anders. Het zou mooi zijn als dit gegeven niet van invloed is op het rijcomfort. Audi bewijst dat dit mogelijk is. In de Audi A7 Sportback past de optionele adaptive air suspension het onderstel aan de rijomstandigheden en de wegconditie aan. De elektronisch geregelde luchtvering werkt hiervoor samen met de traploos adaptieve demping. Carrosserie- en assensoren geven voortdurend informatie door over de actuele rijsituatie. Bovendien zorgt de luchtvering ervoor dat het gewicht van personen en bagage in de auto amper invloed heeft op de rijeigenschappen. De Audi S7 Sportback heeft standaard de nieuwe adaptive air suspension sport die specifiek op deze auto is afgestemd. De luchtvering met variabele demperregeling voelt steviger aan en de carrosserie ligt dichterbij het asfalt. De aansturing van adaptive air suspension sport verloopt via Audi drive select. Wendbaarheid staat voorop, zonder het comfort te vergeten. De S7 Sportback heeft krachtig aangrijpende high-performance remmen met rondom geventileerde remschijven. De schijven zijn zwevend gelagerd: een gegoten buitenste ring en aluminium binnenring zijn met metaalstiften aan elkaar verbonden. Hierdoor komt de gegoten schijf minder onder spanning te staan, waardoor deze onder zware omstandigheden beter zijn werk blijft doen. Wie nog hogere eisen stelt, kan voor de optionele 19-inch keramische remschijven* gaan. Die zijn er voor de S7 Sportback en in combinatie met bepaalde motoren ook voor de A7 Sportback. De remschijven zijn gemaakt van keramiek dat met koolstofvezel is versterkt. Als basis dient het harde en slijtvaste siliciumcarbide. Dat materiaal zorgt voor een enorme slijtbestendigheid, een lange gebruiksduur en ongevoeligheid voor thermische belasting. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder. * Op is meer informatie te vinden over keramische remmen.

53 De vrijwel traploze demping past zich automatisch en in een fractie van een seconde aan elke situatie aan. Zelfs als de belasting asymmetrisch over de auto verdeeld is, blijft deze dankzij de permanente niveauregeling mooi vlak liggen.

54 54 Audi connect Onderzoeksproject Audi Urban Mobility Eenzaam naar de top Hoe zinvol het is om een netwerk te maken van de auto en zijn omgeving, bewijst het onderzoeksproject Audi Urban Mobility. Als onderdeel hiervan beklom in september 2010 een Audi TTS zonder bestuurder de 20 kilometer lange pasroute over de Pikes Peak in de Rocky Mountains. Dit was mogelijk dankzij elektronica die in auto s met wel iemand achter het stuur helpt om gevaarlijke situaties te vermijden. Met behulp van dergelijke kennis en ervaringen ontwikkelen wij Audi connect voortdurend verder. Zo bent u steeds beter connected en daardoor veiliger onderweg. Audi connect: de slimme koppeling tussen internet, de auto en uzelf Het draait in de wereld steeds meer om connectivity en dat geldt ook voor uw Audi. Audi connect brengt niet alleen internet naar de auto, maar borduurt ook voort op de functies van uw smartphone, tablet of laptop. Ook data-uitwisseling tussen auto s en tussen auto en infrastructuur is in de toekomst mogelijk met Audi connect. Voor nog meer rijplezier en comfort. Via Audi connect en MMI zoekt u op internet naar POI s, het laatste nieuws en de actuele weersvoorspelling voor de navigatiebestemming. Het dataverkeer gaat via de UMTS-modem van telefoonvoorbereiding online (Bluetooth), waarmee MMI navigatie plus is uit te breiden. Audi connect zorgt ook voor draadloos internet via een WLAN-hotspot. Passagiers kunnen onderweg hun lezen en internetten. Voor sommige smartphones is er een app voor Audi music stream 1. Kijk voor meer informatie op de pagina s over de uitrusting verderop in deze brochure, op of vraag de Audi dealer om uitleg. ¹ Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer deze app beschikbaar is. ² Google en het Google-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Google Inc.

55 QR-Code Point of Interestsearch inclusief spraakbediening Bestemmingsinvoer via myaudi of Google Maps Audi music stream¹ Dankzij een smartphone-app en de WLAN-verbinding toegang tot radiostations wereldwijd Navigatie met Google Earth beeld² Google Street View² 360 graden zicht op de bestemming Online verkeersinformatie Gedetailleerde informatie over verkeersstromen, bijvoorbeeld op afzonderlijke weggedeeltes. Sneller op de hoogte van nieuwe en opgeloste files Online nieuws Actueel nieuws in woord en beeld Weer Voorspellingen en kaarten van elke plaats Reisinformatie Actuele reistips en graphics van internet, over de ingevoerde route WLAN-hotspot De vele mogelijkheden zien van Audi connect? Scan de QR-code met uw telefoon of ga naar

56 56 MMI Multi Media Interface Telefoon: aan de telefoonvoorbereiding is een menuscherm gekoppeld met onder andere oproepinfo, contacten en nummerkeuze. MMI touch: op dit touchpad schrijft u met uw vinger. Het systeem herkent cijfers en letters. Dit werkt voor het navigatiesysteem en de telefoon. Met veegbewegingen bladert u in de jukebox door uw muziekalbums. Navigatiesysteem: het harddisk-navigatiesysteem MMI navigatie plus met MMI touch werkt met 3D-kaarten, inclusief 3D-weergave van bekende gebouwen en bezienswaardigheden. Media: overzicht van beschikbare mediabronnen zoals de jukebox, SDHC-kaarten, Audi music interface, CD s en DVD s en de eventueel aanwezige TV-tuner. Volg uw intuïtie, dan komt u overal Aan onze belofte Voorsprong door techniek willen wij op alle mogelijke manieren voldoen. Een goed voorbeeld is de doorontwikkelde versie van MMI (Multi Media Interface). Met MMI bedient u veel mediasystemen in de auto, de navigatie en andere comfortfuncties. De bediening van MMI was al eenvoudig en toch hebben wij kans gezien er een schepje bovenop te doen. Het geringere aantal bedieningsknoppen zorgt voor overzicht. De toetsen voor radio, media en volume zitten bij elkaar. De andere zes hardkeys, onder andere voor telefoon en navigatie, zijn bij de centrale draai-drukknop geplaatst. Die kunt u blindelings vinden. Ook nieuw is de cirkelweergave op het MMI-display. Zeer overzichtelijk, zodat u snel in het juiste menu komt. Bij de optionele MMI navigatie plus is de unieke MMI touch inbegrepen. Deze bevindt zich links van het centrale bedieningsdeel en werkt zeer gemakkelijk. De nieuwe transmissiehendel helpt daarbij. Met de MMI touch bedient u op een nieuwe, slimme manier onder andere het navigatiesysteem, namelijk door letters en getallen met uw vinger op het touchpad te schrijven. U hoort na elk teken een bevestiging van het systeem. Verder bladert u in de jukebox met handige veegbewegingen door uw muziekalbums.

57 Audi connect: online verkeersinformatie Niet alleen de juiste, maar ook de snelste route naar uw bestemming. Met online verkeersinformatie werkt de dynamische routebegeleiding nog beter. Er is een betere dekking van het wegennet, informatie over het ontstaan en oplossen van files komt sneller binnen en u ziet op welke weggedeeltes stremmingen zijn. Audi connect: reisinformatie/weer Weersvoorspellingen en het actuele weer, bijvoorbeeld infographics en weerkaarten van de navigatiebestemming. Audi connect: online nieuws met berichten over de actuele toestand in de wereld. Audi connect: navigeren met Google Earth en Street View door middel van hogeresolutie luchten satellietfoto s, situatiefoto s, terreininformatie, straten, straatnamen en bedrijfsvermeldingen. Met Street View weet u onder het rijden al hoe uw bestemming eruitziet. Met POI search achterhaalt u gedetailleerde informatie over een bestemming. Dit werkt via spraakherkenning. Verder kunt u een bestemming invoeren via myaudi of Google Maps. Werk thuis of op kantoor een route uit en verstuur deze naar uw auto. Aan het begin van de rit haalt MMI navigatie plus de route op.

58 58 Assistentiesystemen U bepaalt de koers. De techniek kijkt met u mee Een groot deel van de verkeersongevallen is te wijten aan menselijke fouten. Moderne assistentiesystemen kunnen helpen de ernst van de gevolgen te beperken. Audi ondersteunt u met diverse technologieën, zodat u veilig uw bestemming bereikt. De assistentiesystemen werken in een netwerk, waardoor ze op slimme, doordachte en daadkrachtige wijze kunnen ingrijpen. Dankzij deze elektronica rijdt u ontspannen en veiliger. A B adaptive cruise control met stop & go-functie inclusief Audi pre sense front*. Op een lege rijstrook houdt dit systeem de ingestelde snelheid aan en regelt de afstand tot de voertuigen voor u. In stroperig verkeer en in de file zorgt Audi adaptive cruise control ervoor dat uw auto afremt, optrekt en stapvoets rijdt. Radarsensoren, een videocamera en de parkeersensoren houden de omgeving om uw auto in de gaten. Zodra er een mogelijk probleem opdoemt, klinkt een waarschuwingsgeluid en ziet u een waarschuwing in het bestuurdersinformatiesysteem. Audi active lane assist* ondersteunt u vanaf een snelheid van circa 60 km/h als u uw rijstrook onbedoeld verlaat, bijvoorbeeld wegens onoplettendheid. Voordat u over de wegbelijning rijdt die wordt gezien door de camera achter de voorruit, voelt u een milde, corrigerende stuuringreep. Als de richtingaanwijzer aanstaat, blijft deze correctie achterwege. U kunt via MMI kiezen uit een vroeg [A] of laat [B] reagerend systeem. Als uw auto het optionele head-up display heeft, is ook daarop een melding te zien. Welke rijbaanmarkeringen de sensor ziet, hangt af van het weer, de verlichting en de helderheid van de strepen en lijnen zelf. Audi lane assist kan u ondersteunen, maar u begrijpt dat zelf opletten onvervangbaar is. De verbruiks- en emissiewaarden staan op pagina 108 en verder.

59 Audi side assist inclusief Audi pre sense rear*: in de buitenspiegels zijn indicatoren geïntegreerd. Boven de 30 km/h meten twee radarsensoren met een bereik van circa 70 meter de afstand tot andere auto s en het snelheidsverschil tussen u en die auto s. Als Audi side assist op basis van het snelheidsverschil en de onderlinge afstand concludeert dat een inhaalmanoeuvre niet verstandig is, verschijnt een informatieve aanduiding in de linker of rechter buitenspiegel. Die ziet u alleen als u net op dat moment in de spiegels kijkt. Gebeurt het voorgaande als u de richtingaanwijzer gebruikt, dan denkt Audi side assist dat u daadwerkelijk van rijstrook gaat veranderen. De waarschuwing wordt daarom feller van kleur en gaat knipperen. De felheid is via MMI in vijf niveaus in te stellen. Goed om te weten: de systemen kennen hun technische beperkingen. Zij ondersteunen de bestuurder, maar zelf opletten blijft het belangrijkste. * Optionele uitrusting.

60

61 Audi pre sense 61 In een noodgeval duurt zelfs 0,9 seconde te lang. Audi pre sense De Audi A7 Sportback en S7 Sportback zijn van veel technische innovaties voorzien. Eén daarvan, Audi pre sense, zou je een soort zevende zintuig kunnen noemen. Diverse systemen werken daarin samen om rijsituaties te beoordelen en indien nodig preventieve beschermingsmaatregelen te nemen, bijvoorbeeld om de impact van een botsing te verkleinen. Radarsensoren aan de voor- en achterkant (afhankelijk van de uitrusting) bewaken de ruimte voor en achter uw auto. Ook een videocamera registreert wat er voor de auto gebeurt. Deze zit bij de binnenspiegel, ofwel het hoogste punt binnenin de auto, en maakt 25 opnames per seconde. De hoge kwaliteit daarvan is nog niet eerder vertoond in de autobranche. Ook de ESC-regelunit geeft informatie door. Aan de hand van deze bronnen krijgt Audi pre sense een zeer realistische indruk van de omgeving. Het optionele Audi pre sense basic bestaat uit systemen voor de preventieve bescherming van de inzittenden. In een noodsituatie worden de gordelspanners voorin aangespannen, gaan de waarschuwingsknipperlichten aan, sluit het eventueel aanwezige schuifdak en gaan ook de zijramen dicht. Audi pre sense front let ook op het verkeer voor de auto. Dit werkt via de radarsensoren van de optionele Audi adaptive cruise control met stop & go-functie. In kritieke omstandigheden waarschuwt Audi braking guard de bestuurder en bouwt alvast de benodigde remdruk op. In het uiterste geval treden ook de preventieve beschermingssystemen in werking. Audi pre sense rear let met de sensoren van Audi side assist (optie) op achteropkomend verkeer. Audi pre sense plus gaat samen met Audi adaptive cruise control met stop & go-functie en Audi side assist. Als aanvulling op Audi pre sense front grijpt Audi braking guard in als een aanrijding onvermijdelijk is. Dan wordt uit alle kracht geremd om de botssnelheid te verlagen. De snelheidsafname kan wel 40 km/h bedragen.

62 62 Nachtzichtassistent/head-up display Nachtzichtassistent met persoonsherkenning Een verschil van dag en nacht. Met een druk op de knop Het menselijk oog is een van de gevoeligste zintuigen, maar het kent desondanks zijn beperkingen. Het oog heeft moeite met duisternis en tegenlicht. Wij doen er alles aan om u in deze situaties te helpen. De optionele nachtzichtassistent kijkt met een infraroodcamera naar het gebied voor de auto en markeert met een gele kleur op het display voetgangers die circa 15 tot 90 meter ver weg zijn. Als het systeem een gevaarlijke situatie vermoedt (bijvoorbeeld een mogelijke aanrijding met een voetganger), wordt de markering rood en hoort u een waarschuwingssignaal. Bovendien beschijnt de rechter koplamp deze persoon drie keer kort achter elkaar. U schakelt de nachtzichtassistent aan en uit met een knop bij de verlichtingsdraaiknop. In het car menu zijn de markering van personen, het alarmsignaal en het beeldcontrast in te stellen. Een zinvolle aanvulling op de nachtzichtassistent is het optionele head-up display. Dit projecteert een altijd goed en snel afleesbaar virtueel kleurenbeeld op de voorruit. De informatie verschijnt in uw directe blikveld. Doordat u uw hoofd niet hoeft te bewegen om de gegevens te zien, wordt u aanmerkelijk minder afgeleid van wat er in het verkeer gebeurt. Met andere woorden: de informatie van het head-up display draagt bij aan de veiligheid. Via het car menu bepaalt u zelf welke informatie u ziet. Behalve de snelheid en navigatie-instructies bijvoorbeeld meldingen van assistentiesystemen en weergave van snelheidslimieten. Als de nachtzichtassistent voetgangers heeft herkend en gemarkeerd, verschijnt in het head-up display een waarschuwing. Het head-up display is comfortabel op uw zitpositie in te stellen.

63 Als voetgangers zijn opgemerkt, krijgen deze op het scherm een gele markering. Bij ongevalgevaar verandert de markering van geel in rood en klinkt een alarmsignaal. Ook wordt de persoon door de rechter koplamp 3x kort achtereen beschenen (markeringslicht). Schematische weergave

64 64 LED-koplampen <300 C Verlichting Gloeilampen kunnen wel 300 C worden. LED-lampen zijn vanwege de bijzondere technologie gevoeliger en mogen daarom niet warmer dan 150 C worden. De motor zorgt ervoor dat het in de buurt van de koplampen al 120 C is. Theoretisch is voor de LED-koplampen daarom extra koeling nodig. De Audi-technici wilden de gunstige energiebalans van de LED-koplamp niet verstoren en hebben daarom een alternatieve oplossing bedacht. Een ventilator zuigt de warmte weg bij de LEDelektronica. Het slimme is dat deze ventilator een handige tweede functie heeft. Gloeilampen worden warm en kunnen in de winter daardoor het koplampglas ontdooien. Met LEDs lukt dat niet. De ventilator blaast de warme lucht echter langs het glas, waardoor dit bij lage temperaturen ontdooit of bij temperatuurverschillen niet beslaat. dagrijverlichting dimlicht richtingaanwijzer Minder energie, meer licht. De Audi A7 Sportback en S7 Sportback met volledige LED-koplampen In 2008 verlegde Audi grenzen op het gebied van autoverlichting door op de R8 volledige LED-verlichting aan de voorzijde te leveren. Deze bijzondere verlichting is nu naar wens ook op de Audi A7 Sportback en S7 Sportback beschikbaar. LED-koplampen verbruiken minder stroom dan andere verlichtingstypen en zijn dankzij de heldere lichtkleur ook prettiger voor de ogen. Het dimlicht bestaat uit drie lichtmodules die op karakteristieke wijze naast elkaar zijn geplaatst. Zo zijn de A7 Sportback en S7 Sportback ook s nachts direct herkenbaar. Ook het grootlicht, de dagrijverlichting en de richtingaanwijzers profiteren van LED-technologie. Doordat alle functies in de lampunits met dezelfde techniek werken, zijn nieuwe lichtensceneringen mogelijk. Zo hebben de Audi A7 Sportback en S7 Sportback voor elke situatie het juiste licht. De snelwegverlichting verdubbelt bijna de reikwijdte van de lichtbundel aan bestuurderskant (van circa 70 meter met dimlicht naar 120 meter met snelweglicht). Daarnaast beschikt uw auto over een dagrijlicht-richtingaanwijzercombinatie en allweatherlicht, dat conventionele mistlampen overbodig maakt. Door gerichte aansturing van de afzonderlijke LED-modules ontstaat een nieuwe lichtverdeling die minder reflecteert in regen of mist.

65 Designpaneel om dimlicht Bi-LED-module: dimlicht en grootlicht inclusief ventilatie Extra grootlicht met koellichaam Statisch afbuiglicht/allweatherlicht met afsluitklep en koellichaam Dimlicht Lens van de bi-led-module incl. designafwerking Designpaneel, verchroomd Unit voor dagrijverlichting en richtingaanwijzer: 18 LEDs voor de dagrijverlichting en 11 LEDs voor de richtingaanwijzer Designpaneel Afdichtpaneel dagrijverlichting en richtingaanwijzer Designpaneel, hoogglans zwart

66 66 Uitrusting

67 Ook de uitrusting bepaalt het karakter van uw Audi

68 Audi exclusive Exclusiviteit hoort compromisloos te zijn, met grenzeloze mogelijkheden Audi verkoopt jaarlijks wereldwijd meer dan een miljoen auto s. Van de uwe echter maar één. Hoe dat kan? Dankzij de diensten van quattro GmbH, dat uw Audi een personal touch geeft met Audi exclusive. Combineer fraaie houtsoorten, kleurrijk leder en uw favoriete individuele lakkleur uit het grote aanbod van Audi exclusive met elkaar. Precies volgens uw persoonlijke smaak. Zo ontstaat uw unieke auto. Uw Audi dealer en de Audi exclusive studio in Audi Forum Neckarsulm staan open voor uw wensen.

69 Comfortstoelen met alabasterwitte bekleding met kastanjebruine stiksels. Decoratielijsten van sepia eikenhout. Audi exclusive lederen stuurwiel in kastanjebruin met alabasterwitte stiksels. Van quattro GmbH Audi exclusive 69

70 70 S line Audi A7 Sportback S line. Zichtbaar meer sportiviteit Door in een Audi A7 Sportback te rijden maakt u duidelijk dat u van sportieve auto s houdt. Met de S line uitvoeringen versterkt u het atletische karakter van uw Audi A7 Sportback. De uitrusting omvat items om het dynamische design te benadrukken, het interieur een sportief tintje te geven en de wegligging aan te passen. Kies ook voor extra sportiviteit, met de S line uitvoeringen.

71 S line exterieur Bumpers, luchtroosters in de voorbumper, side skirts en diffusorgedeelte In een sportief design Spoilerrand en diffusorgedeelte Platinagrijs gespoten Instaplijsten Met S line logo s (niet in combinatie met ambienteverlichting) S line logo s Op de voorspatborden Voorbumper met een sportief ogend luchtroosterdesign Sportief diffusorgedeelte in de achterbumper

72 72 S line Audi A7 Sportback S line multifunctioneel lederen sportstuurwiel met gekleurde stiksels Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design Een zwart interieur met gekleurde stiksels. Met geperforeerd alcantara/leder beklede sportstoelen inclusief S line reliëflogo. Decoratielijsten van geborsteld mat aluminium

73 Stoelbekledingen Decoratielijsten S line Geperforeerd alcantara/leder zwart Geborsteld mat aluminium Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design Maat 9 J x 19, banden 255/40 R 19. Optie: Audi exclusive gesmede lichtmetalen velgen in 7-dubbelspaak design of Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-segment spaak design, maat 9 J x 20, banden 265/35 R 20. Verder keuze uit andere velgen van 19 inch of groter S line sportonderstel Met dynamischere afstelling en 20 mm verlaagd. Optie: adaptive air suspension S line logo s Op de voorspatborden Instaplijsten Met S line logo s (in combinatie met ambienteverlichting zonder S line logo s) Sportstoelen Met elektrisch verstelbare lendensteunen. Optie: S sportstoelen inclusief S achterbank* S line multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel Bekleed met geperforeerd leder of S line multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel met schakelpaddels Bekleed met geperforeerd leder. Naar keuze verwarmbaar. Beide stuurwielen zijn bekleed met zwart leder en voorzien van een S line logo Versnellingspookknop Van geperforeerd zwart leder Keuze uit de volgende stoelbekledingen en lakkleuren: Leder Valcona zwart Zwarte pianolak Van quattro GmbH Interieur, dashboard en hemelbekleding Zwart. In combinatie met geperforeerd alcantara/leder gekleurde stiksels op de stoelen, het lederen sportstuurwiel en de transmissiehendelmanchet Stoelbekleding geperforeerd alcantara/leder of leder Valcona Altijd in het zwart. Met S line reliëflogo op de leuningen van de voorstoelen S line decoratielijsten Van geborsteld mat aluminium. Optie: zwarte pianolak of bruin naturel gevlamd essenhout Lakkleuren Alle lakkleuren en de speciale kleur Daytonagrijs pareleffect Bruin naturel gevlamd essenhout Extra lakkleuroptie Daytonagrijs pareleffect * Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer deze stoelen leverbaar zijn.

74 74 Styleguides Audi A7 Sportback in havannazwart metallic met gesmede lichtmetalen velgen in 10-parallelspaak design. Uitrusting: met nougatbruin leder Valcona beklede standaard stoelen voor, geborsteld mat aluminium decoratielijsten en een multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel

75 Audi A7 Sportback in dakotagrijs metallic met gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm design. Uitrusting: met fluweelbeige leder Valcona beklede comfortstoelen voor met geheugenfunctie en stoelventilatie voor, bruin naturel gevlamd essenhout decoratielijsten

76 76 Lakkleuren Uni lakkleuren Metallic lakkleuren Ibiswit Gletsjerwit metallic Dakotagrijs metallic Havannazwart metallic Briljantzwart IJszilver metallic Oolonggrijs metallic Quartzgrijs metallic Moonlightblauw metallic De standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan op pagina 114 en verder.

77 Pareleffect lakkleuren Kristaleffect lakkleuren Audi exclusive individuele lakkleuren Impalabeige pareleffect Diepgroen pareleffect Estorilblauw kristaleffect Audi exclusive individuele lakkleuren Van quattro GmbH Granaatrood pareleffect Phantomzwart pareleffect

78 78 Velgen/banden Velgen/banden 17-inch combinatie, niet leverbaar in Nederland Gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm Y-design Maat 8,5 J x 19, banden 255/40 R 19 Gesmede lichtmetalen velgen in 10-parallelspaak design Antraciet, gedeeltelijk gepolijst. Maat 9 J x 20, banden 265/35 R 20 Audi exclusive gesmede lichtmetalen velgen in 7-dubbelspaak design Gepolijst, tweekleurig. Maat 9 J x 20, banden 265/35 R 20. Van quattro GmbH Gegoten lichtmetalen velgen in 7-arm dynamiek design Maat 8,5 J x 18, banden 255/45 R 18 Gegoten lichtmetalen velgen in 10-spaak design Maat 8,5 J x 19, banden 255/40 R 19 Gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak ster design (S design) Maat 9 J x 20, banden 265/35 R 20 Audi exclusive gesmede lichtmetalen velgen in 7-dubbelspaak design Hoogglans gepolijst, eenkleurig. Maat 9 J x 20, banden 265/35 R 20. Van quattro GmbH Gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak design (S design) Maat 8,5 J x 19, banden 255/40 R 19 Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design Maat 9 J x 19, banden 255/40 R 19. Van quattro GmbH Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-segmentspaak design Maat 9 J x 20, banden 265/35 R 20. Van quattro GmbH De standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan op pagina 114 en verder.

79 Velgen/banden Runflat banden In Nederland niet leverbaar Diefstalwerende wielbouten Alleen los te draaien met bijgeleverde adapter Bandenreparatieset Met 12V compressor en bandendichtmiddel, opgeborgen onder de bagagevloer. Max. toegestane snelheid 80 km/h Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm rotor design Maat 9 J x 21, banden 275/30 R 21. Van quattro GmbH In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires Reservewiel Ruimtebesparend Bandenspanningscontrolesysteem Waarschuwt met een waarschuwingssymbool en geluidssignaal voor drukverlies in één of meer banden. Weergave in het bestuurdersinformatiesysteem Boordgereedschap In de bagageruimte Krik In de bagageruimte Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm rotor design Titaanoptiek, glanzend gepolijst. Maat 9 J x 21, banden 275/30 R 21. Van quattro GmbH In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires * Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer deze velgen leverbaar zijn.

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi A5 Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S 53.220 U BESPAART: 6.820 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: A5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Antraciet

Nadere informatie

Audi Q TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW. Algemene informatie

Audi Q TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi Q2 2.0 TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW 47.895 U BESPAART: 6.234 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: Q2 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Half

Nadere informatie

Audi A6 Limousine A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 Limousine S6 Avant. Voorsprong door techniek

Audi A6 Limousine A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 Limousine S6 Avant. Voorsprong door techniek A6 Audi A6 Limousine A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 Limousine S6 Avant Audi Voorsprong door techniek Fascinatie 4 Audi A6 Limousine en A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid

Nadere informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.800 U BESPAART: 11.542 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Zwart

Nadere informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.490 U BESPAART: 11.473 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm.

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm. Gecombineerd verbruik: 4,1-9,5 l/100 km, 24,3-10,5 km/l. CO 2 -uitstoot: 110-222 g/km. Dit aanbod is geldig bij aanschaf van een E-Klasse Limousine, Estate, Coupé of Cabriolet t/m 31 maart 2014. De E-Klasse

Nadere informatie

Audi S Avant Quattro 354pk Pro Line Plus. Algemene informatie

Audi S Avant Quattro 354pk Pro Line Plus. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S4 Avant Quattro 354pk Pro Line Plus 77.200 U BESPAART: 11.012 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S4 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Leder Vermogen

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Sports Tourer Opel Insignia Sports Tourer Opel met inhoud Autotest De succesformule van Opel is eenvoudig: maak de meest geavanceerde techniek bereikbaar voor het grote publiek. De voordelige modellen van Opel bieden

Nadere informatie

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Info Gepubliceerd op: 18 februari 2014 Samenvatting Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land

Nadere informatie

Nieuwe. Renault CLIO

Nieuwe. Renault CLIO Nieuwe Renault CLIO De nieuwe Renault CLIO, een onweerstaanbaar verleidelijke look Sensuele vormen, een dynamisch profiel en scherp gesneden flanken - de nieuwe Clio is nu nog onweerstaanbaarder. De nieuwe

Nadere informatie

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW http://www.autozaak.nl/images/aanbod/5881993-audi-s5-cabriolet-quattro-s-tronic-pro-line-245kw-1.jpg Uitrusting 4-wiel aandrijving permanent ingeschakeld

Nadere informatie

De nieuwe Audi Q2. #untaggable. Audi Voorsprong door techniek

De nieuwe Audi Q2. #untaggable. Audi Voorsprong door techniek De nieuwe Audi Q2 #untaggable Audi Voorsprong door techniek #allroad? #noroad? #untaggable #untaggable De nieuwe Audi Q2: sportief en hightech. Compact, maar toch ruim en praktisch als een SUV. Door de

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

Audi A4 Limousine A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 Limousine S4 Avant Audi Voorsprong door techniek

Audi A4 Limousine A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 Limousine S4 Avant Audi Voorsprong door techniek A4 Audi A4 Limousine A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 Limousine S4 Avant Audi Voorsprong door techniek Pagina Fascinatie 4 Audi A4 Limousine en A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Limousine

Nadere informatie

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE 2 INLEIDING & DESIGN Als allereerste compacte SUV is de Toyota RAV4 al meer dan 20 jaar een ware avonturier. In de nieuwe, elegant vormgegeven RAV4 beschikt u over Toyota's

Nadere informatie

Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Voorsprong door techniek

Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Voorsprong door techniek Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi Voorsprong door techniek Pagina Fascinatie 4 Audi Q5 32 Audi Q5 hybrid quattro Techniek 36 Audi efficiency 50 Onderstel, ESC 38 Audi ultra 52 Audi drive select 40 TFSI

Nadere informatie

PEUGEOT 308 GT Berline & SW

PEUGEOT 308 GT Berline & SW PEUGEOT 308 GT Berline & SW ROOFDIER ZONDER POESPAS Het gamma van de 308 is opnieuw uitgebreid: de 308 en 308 SW zijn er voor de verwende autoliefhebbers vanaf nu ook in een dynamische GT-uitvoering. De

Nadere informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport. Algemene informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport 52.695 U BESPAART: 7.410 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport 66.550 U BESPAART: 9.738 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise MAzda cx-5 Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise LUXUEUZE SUV MET EEN HOOGSTAAND INTERIEURDESIGN Onze designers en ingenieurs hebben hun krachten gebundeld om een interieur te ontwikkelen dat perfect

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Specificaties Voertuignummer: 1104323 Datum: 26-01-2018 Tellerstand: 42.562 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Seat Arona. Seat zoekt het hoger op. Vormgeving

Seat Arona. Seat zoekt het hoger op. Vormgeving Seat Arona Seat zoekt het hoger op Autotest Seat heeft een succesformule gevonden. De nieuwste modellen van het Spaanse merk combineren vorm met functie, dynamiek met comfort, prijs met kwaliteit en plezier

Nadere informatie

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S.

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S. N I E U W E P E U G E OT 3 0 8 Création : extreme muse Réalisation : Altavia Paris édition : Gutenberg Networks Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Gedrukt in de EU Ref : T9MVLGHT Juni 2017 www.peugeot.nl

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

De Golf GTI Clubsport

De Golf GTI Clubsport De Golf GTI Clubsport 01 Standaard uitrusting S Meeruitvoering MU 1) Brandstofverbruik in l/100 km: tussen 9,1 en 8,5 (stadscyclus)/tussen 6,0 en 5,9 (buitenwegcyclus)/tussen 7,0 en 6,9 (gecombineerd),

Nadere informatie

Audi A Cabriolet S5 3.0TFSI Quattro 354pk Pro Line Plus NIEUW. Algemene informatie

Audi A Cabriolet S5 3.0TFSI Quattro 354pk Pro Line Plus NIEUW. Algemene informatie VOORRAAD NIEUW Audi A5 Cabriolet S5 3.0TFSI Quattro 354pk Pro Line Plus NIEUW 99.950 U BESPAART: 18.537 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: A5 Kilometerstand: 151 km Kleur: grijs Bekleding:

Nadere informatie

Audi A4 Avant. Loon naar werken. Virtual Cockpit

Audi A4 Avant. Loon naar werken. Virtual Cockpit Audi A4 Avant Loon naar werken Autotest Hard werken mag beloond worden. Een bijzondere auto kan het werk en het privé-leven immers een stuk aangenamer maken. Een product van hoge kwaliteit ziet er beter

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

Volkswagen Polo ( )

Volkswagen Polo ( ) Volkswagen Polo (2009-2017) Zo goed als nieuw Autotest Vol trots kondigt Volkswagen de nieuwe Polo aan. Maar is dit wel een nieuwe auto? Volkswagen is namelijk niet met een schoon blad papier begonnen

Nadere informatie

Groot. Krachtig. Mooi.

Groot. Krachtig. Mooi. De nieuwe Touareg Groot. Krachtig. Mooi. Extreme offroad kwaliteit en geavanceerde onroad technologie. De kracht van een SUV en het comfort van een limousine. Het is duidelijk. Met de Touareg hoeft u geen

Nadere informatie

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011.

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. Een sterk karakter in een bijzonder jasje. De M-Klasse Edition 1. heeft een preview van deze prijslijst De gefotografeerde M-Klasse modellen

Nadere informatie

Nissan Note. De Note aan de man brengen. Ruimte. "Met de dieselmotor is de Note niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk zeer zuinig"

Nissan Note. De Note aan de man brengen. Ruimte. Met de dieselmotor is de Note niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk zeer zuinig Nissan Note De Note aan de man brengen Autotest De eerste generatie van de Nissan Note was een prima MPV die er keurig uitzag en keurig reed. Maar... Nissan wil meer dan dat! Met een onderscheidend uiterlijk,

Nadere informatie

BMW 4 Serie Cabrio 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie. Specificaties

BMW 4 Serie Cabrio 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie. Specificaties NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Cabrio 440iA High Executive M Sport 69.575 U BESPAART: 8.930 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Antraciet

Nadere informatie

De nieuwe Audi A4 Limousine en Avant

De nieuwe Audi A4 Limousine en Avant A4 De nieuwe Audi A4 Limousine en Avant Modellen Model Type Motor Transmissie Ex. BTW / BPM BPM Ex. BTW / incl. BPM incl. BTW / BPM Bijtelling 2015 A4 Limousine 1.4 TFSI 110 kw/150 pk S tronic 7 27.796,-

Nadere informatie

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift BMW X1 (2009-2015) Nog 1x Rij-impressie Wel de lusten, niet de lasten. Dat is in grote lijnen het idee achter de BMW X1. Want de X1 biedt veel meer ruimte dan de doorsnee BMW, maar tegelijkertijd dezelfde

Nadere informatie

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Avant 2.0 TDI Quattro 190PK S-Tronic Aut. Climate, Led, Cruise-control, Trekhaak, Parkeersensoren

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Avant 2.0 TDI Quattro 190PK S-Tronic Aut. Climate, Led, Cruise-control, Trekhaak, Parkeersensoren B.V. 5626AG Eindhoven Audi A4 Avant 2.0 TDI Quattro 190PK S-Tronic Aut. Climate, Led, Cruise-control, Trekhaak, Parkeersensoren Specificaties Datum: 28-10-2016 Tellerstand: 11.400 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

KIJKT U NAAR MIJ MISSCHIEN? MOOI ZO.

KIJKT U NAAR MIJ MISSCHIEN? MOOI ZO. VOLVO R-DESIGN 2 VOLVO R-DESIGN HALLO KIJKT U NAAR MIJ MISSCHIEN? MOOI ZO. Wilt u de dynamische persoonlijkheid van uw Volvo nog meer accentueren? Dan is er de R-Design versie die beschikbaar is op 5 Volvo-modellen.

Nadere informatie

Ford Fiesta 1.6 Sport

Ford Fiesta 1.6 Sport Harold Rolloos 7 augustus 2009 Partytime Sinds zijn introductie vorig jaar is de nieuwe Ford Fiesta een succesnummer. In de eerste plaats wordt hij vooral geroemd om zijn rijgedrag. En laten we zijn vlotte,

Nadere informatie

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse.

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. C-Klasse. De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. De C-Klasse geeft een heel nieuwe betekenis aan vooruitgang. De aerodynamische vormgeving buigt de luchtstroom op elegante wijze af, waardoor de weerstand

Nadere informatie

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED De ultieme truck voor lange afstanden Als we het over brandstof hebben, denken we niet alleen aan hoeveel u kunt besparen, maar ook hoe ver

Nadere informatie

Audi Q8. Onderscheidend vermogen

Audi Q8. Onderscheidend vermogen Audi Q8 Onderscheidend vermogen Autotest Wat is de belangrijkste reden om voor een SUV te kiezen? Is dat om de praktische mogelijkheden? Of is het om de onderscheidende factor? Voor wie op zoek is naar

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE THE NEW DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE HYBRIDE De nieuwe Camry combineert de verfijnde elegantie van een topsedan met de voortreffelijke prestaties van een hybride aandrijflijn van de nieuwste generatie. Met

Nadere informatie

De gloednieuwe. volvo V40. it s you

De gloednieuwe. volvo V40. it s you De gloednieuwe volvo V40 it s you volvocars.be ontmoet de gloednieuwe V40 KLEINE VOLVO, GROOTS KARAKTER Bij Volvo draait bij elk ontwerp van een nieuwe wagen alles om mensen. U, als uitgangspunt dus een

Nadere informatie

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart Persinformatie 14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart De volledig nieuwe Toyota Auris is sterker dan ooit een

Nadere informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie VOORRAAD GEBRUIKT Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling 45.380 Algemene informatie Bouwjaar: 2016 Kenteken: RF403D Merk: Volkswagen Model: Passat Kilometerstand: 17.451 km Kleur:

Nadere informatie

A6 Limousine Montevideo_Flyer33_2018_01.indd :27

A6 Limousine Montevideo_Flyer33_2018_01.indd :27 A6 Limousine 02 03 Benut uw t i j d optimaal. Tijd is een constante factor in elk leven. Met de nieuwe Audi A6 Limousine willen we de kwaliteit verbeteren van elke minuut die u in de auto doorbrengt. Daarom

Nadere informatie

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.6 TDI Navi, Xenon, Adaptive Cruise Control, Stoelverwarming, Bluetooth, 17inch

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.6 TDI Navi, Xenon, Adaptive Cruise Control, Stoelverwarming, Bluetooth, 17inch B.V. 5626AG Eindhoven Audi A3 Sportback 1.6 TDI Navi, Xenon, Adaptive Cruise Control, Stoelverwarming, Bluetooth, 17inch Specificaties Voertuignummer: 1103898 Datum: 12-10-2016 Tellerstand: 16.983 km Brandstof:

Nadere informatie

Q3 Audi Q3. Audi Voorsprong door techniek

Q3 Audi Q3. Audi Voorsprong door techniek Q3 Audi Q3 Audi Voorsprong door techniek Fascinatie voor Audi Pagina Fascinatie 4 Audi Q3 Verantwoord leven Techniek is een van de vaste waarden van het Audi met zijn modellen CO₂-neutrale mobiliteit mogelijk

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

Volkswagen Jetta Hybrid Comfortline

Volkswagen Jetta Hybrid Comfortline Bjorn Blokzijl 18 mei 2013 Groene peper Als er één klasse is waar de afgelopen jaren om de gunst van de zakelijke rijder is gestreden, dan is het wel de compacte middenklasse. Waren het eerst enkel de

Nadere informatie

Audi A3 Sportback e-tron

Audi A3 Sportback e-tron Audi A3 Sportback e-tron Bijgaand het overzicht aan beschikbare Audi A3 Sportback E-Tron met 7% bijtelling. Een aantal auto s is uit voorraad op kenteken te leveren en dus per direct beschikbaar. Het overzicht

Nadere informatie

De nieuwe Sharan. Overal thuis.

De nieuwe Sharan. Overal thuis. De nieuwe Sharan. De nieuwe Sharan. veral thuis. Thuiskomen is voor veel mensen net zo fijn als op reis gaan. Mooi dat deze twee nu samenkomen in de nieuwe Sharan. Dankzij het flexibele ruimteconcept,

Nadere informatie

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.4 TFSI S-Tronic Sport 150pk, Navi, Xenon, Sportstoelen, Climate

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.4 TFSI S-Tronic Sport 150pk, Navi, Xenon, Sportstoelen, Climate Audi A3 Sportback 1.4 TFSI S-Tronic Sport 150pk, Navi, Xenon, Sportstoelen, Climate Specificaties Datum: 28-02-2017 Tellerstand: 11.961 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat / 7 Vermogen: 150 PK

Nadere informatie

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte Hyundai i30 Wagon De verstandigste Autotest Met de i30 wil Hyundai een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. De i30 zoekt daarom de optimale balans tussen rijplezier, functionaliteit en prijs. Bovendien

Nadere informatie

BMW 5-Serie ( )

BMW 5-Serie ( ) BMW 5-Serie (2003-2010) Voortrekkersfunctie Autotest De BMW 5-Serie staat sinds jaar en dag bekend als een luxe auto die vooral scoort op het gebied van rijeigenschappen. Na de introductie van de nieuwe

Nadere informatie

ALLES DRAAIT OM DE LOOKS VINDEN WIJ

ALLES DRAAIT OM DE LOOKS VINDEN WIJ LEON ENJOYNEERING DE NIEUWE SEAT LEON De nieuwe SEAT Leon zit boordevol nieuwe technologie om van te genieten. Over elk onderdeel en elk detail is nagedacht. Zo creëren we het ultieme rijplezier, ieder

Nadere informatie

Audi A4 2.0 TDIe Limousine

Audi A4 2.0 TDIe Limousine Bjorn Blokzijl 11 maart 2012 Bijgepunt Om ook de Audi A4 weer helemaal in de pas te laten lopen in het nieuwe modellengamma van Audi - waar de A6 en de A8 dit al deden - heeft hij een facelift ondergaan.

Nadere informatie

Renault Clio RS. De leukste thuis. "soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet"

Renault Clio RS. De leukste thuis. soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet Renault Clio RS De leukste thuis Autotest De nieuwe Renault Clio is een auto van deze tijd. Achter een braaf gezichtje gaan zuinige motoren en moderne techniek schuil. Met lichtgewicht bouw, een optimale

Nadere informatie

De Audi A3 Sportback e-tron. ARS Brochure Audi e-tron V4.indd 1

De Audi A3 Sportback e-tron. ARS Brochure Audi e-tron V4.indd 1 De Audi A3 Sportback e-tron ARS3632-03 Brochure Audi e-tron V4.indd 1 28-07-14 13:56 Verandert de wereld. Niet het dagelijks leven. Toekomstige mobiliteit brengt veel uitdagingen met zich mee. Wij hebben

Nadere informatie

Audi Q ,- Specificaties. Omschrijving. 3.0 TDI Quattro Aut. S-Line 7-Pers, Panoramadak, Luchtvering, Bose, Xenon, Camera

Audi Q ,- Specificaties. Omschrijving. 3.0 TDI Quattro Aut. S-Line 7-Pers, Panoramadak, Luchtvering, Bose, Xenon, Camera B.V. 5626AG Eindhoven Audi Q7 3.0 TDI Quattro Aut. S-Line 7-Pers, Panoramadak, Luchtvering, Bose, Xenon, Camera Specificaties Voertuignummer: 1103307/114 Datum: 02-01-2012 Tellerstand: 206.867 km Brandstof:

Nadere informatie

De Kia. onze nieuwste ride

De Kia. onze nieuwste ride De Kia onze nieuwste ride Het beste van twee werelden. Kia heeft een primeur: de eerste hybride crossover. De Kia Niro is een ride die - door de rijbeleving en het uiterlijk - meer doet denken aan een

Nadere informatie

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Gat in de markt? Autotest Geen enkel automerk verkoopt zo veel modellen als Mercedes-Benz. Van groot tot klein, supersnel tot uiterst economisch; Mercedes-Benz biedt het

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC. Hoogstaand

Mercedes-Benz GLC. Hoogstaand Mercedes-Benz GLC Hoogstaand Autotest Er zijn vele redenen om te kiezen voor een SUV. Dankzij de extra ruimte biedt een SUV meer praktische mogelijkheden dan een gewone personenauto. De hoogte zorgt voor

Nadere informatie

Mini Countryman ( )

Mini Countryman ( ) Mini Countryman (2010-2017) De MINI die alles kan Autotest De MINI Countryman is de eerste MINI die langer is dan vier meter. Het is ook de eerste MINI met vier deuren, vier volwaardige zitplaatsen en

Nadere informatie

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011!

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! www.kia.be DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! Geef het leven meer drive. Eén blik op het opvallende, sportieve uiterlijk van de nieuwe Kia Rio en u verzint al redenen om er een ritje

Nadere informatie

De nieuwe ŠKODA Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia De nieuwe ŠKODA Fabia Herkenbaar ŠKODA Wanneer we kijken naar de vormgeving van de nieuwe Fabia springen direct de scherpe lijnen die het design van de nieuwe Fabia kenmerken in het oog. Bovendien valt

Nadere informatie

Audi A5 Sportback Sport S Line 1.4 TFSI

Audi A5 Sportback Sport S Line 1.4 TFSI Audi A5 Sportback Sport S Line 1.4 TFSI Audi A5 Sportback Sport S Line 1.4 TFSI - Fiscale waarde excl. opties: 46.850,- - 110 kw/150 pk - Max. aanhangergewicht geremd: 1500 kg - Unilak - Achterruit, verwarmbaar

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

Mazda CX-3. Het braafste jongetje van de klas. Uitrusting

Mazda CX-3. Het braafste jongetje van de klas. Uitrusting Mazda CX-3 Het braafste jongetje van de klas Autotest Herinnert u zich het braafste jongetje van de klas? Zou u een auto van hem kopen? Hij doet alles volgens de regeltjes, dus zijn auto zou veilig en

Nadere informatie

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016.

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016. Leverbaar als Limousine, Estate én Coupé. De C-Klasse vanaf 38.995,-. Standaard al zeer rijk uitgerust, met een voordeel van ruim 5.000,-! Bijtelling vanaf 252,-* per maand. v.a. 15% bijtelling Prijslijst

Nadere informatie

Jaguar XF Sportbrake ( )

Jaguar XF Sportbrake ( ) Jaguar XF Sportbrake (2012-2015) Hart voor de zaak Autotest Er zijn van die mensen die iedere dag met tegenzin naar hun werk gaan. Dat geldt zeker niet voor de ontwerpers van de Jaguar XF Sportbrake. Zij

Nadere informatie

Kia Sorento 2.2 CRDi Super Pack 4WD

Kia Sorento 2.2 CRDi Super Pack 4WD Bjorn Blokzijl 28 oktober 2012 Meer dan een facelift Slechts drie jaar geleden reden wij met de splinternieuwe Kia Sorento, die zijn succesvolle - maar matig rijdende en afgewerkte - voorganger moest doen

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X (ADEMBENEMEND ( De nieuwe Jeep Wrangler Rubicon X, de speciale versie van de Wrangler Rubicon is met niets te vergelijken. Gebaseerd op de Rubicon garandeert hij met

Nadere informatie

Audi A3 Sportback. Meerwaarde. Rijeigenschappen. "Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten rolt de A3 Sportback uit alsof de auto vederlicht is"

Audi A3 Sportback. Meerwaarde. Rijeigenschappen. Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten rolt de A3 Sportback uit alsof de auto vederlicht is Audi A3 Sportback Meerwaarde Autotest Wanneer een bestaande auto leverbaar is als drie en vijfdeurs is dat geen nieuws. Audi denkt daar anders over. De vijfdeurs Audi A3 heet "Sportback" en wordt gepresenteerd

Nadere informatie

Audi A1 Sportback. Epic mo de on. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissie vind je op pagina 10.

Audi A1 Sportback. Epic mo de on. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissie vind je op pagina 10. A1 Sportback 02 03 Epic mo de on 04 05 Understatement is geen statement Sterke persoonlijkheden waarderen een krachtige uitstraling. Een herkenbaar design, verwijzingen naar beroemde rallyauto s, volop

Nadere informatie

Audi A6 2.0 TDI Ultra S Tronic S Edition

Audi A6 2.0 TDI Ultra S Tronic S Edition Bjorn Blokzijl 24 april 2015 Back in business Behoor je tot de 'premium-merken', dan wil je ook de grootste hiervan zijn. BMW, Mercedes-Benz en Audi strijden al jaren om de meeste auto's te verkopen in

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Deze Audi A3 Sportback komt uit 2012 en kostte toen 25.831. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2012 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die

Nadere informatie

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Beknopte gebruiksaanwijzing Algemene versie 07-2014 Introductie Het duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Veel bedrijven zijn verplicht CO 2 -doelstellingen

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake Mercedes-Benz CLA Shooting Brake Je bent jong en je wilt wat Autotest Je bent jong en je wilt wat. Een mooie auto rijden bijvoorbeeld! En die auto moet niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens heel praktisch.

Nadere informatie

Volvo S60. Verantwoordelijkheid nemen. Sport sedan. "De nadruk ligt op zaken die daadwerkelijk zinvol zijn, niet op zaken die indruk maken op anderen"

Volvo S60. Verantwoordelijkheid nemen. Sport sedan. De nadruk ligt op zaken die daadwerkelijk zinvol zijn, niet op zaken die indruk maken op anderen Volvo S60 Verantwoordelijkheid nemen Autotest Sedans? Die zijn moeilijk te verkopen in West-Europa. Op één uitzondering na: als er een pretentieus logo op de neus staat, dan zijn ze juist heel geliefd.

Nadere informatie

I AM MORE THAN ONE THING.

I AM MORE THAN ONE THING. De nieuwe T-Cross. I AM MORE THAN ONE THING. Bestelbaar vanaf 22.620 ALLE REDEN VOOR EEN VOLKSWAGEN T-CROSS. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 De T-Cross heeft het kenmerkende design en de hoge zit van een echte Volkswagen

Nadere informatie

Audi A1 1.4 TFSI Ambition Pro Line

Audi A1 1.4 TFSI Ambition Pro Line Jarno van Maanen 28 november 2010 Size does matter Steeds meer mensen wonen in een grote stad, onze invloed op het milieu wordt alsmaar belangrijker gevonden en bij de huidige economische omstandigheden

Nadere informatie

Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI Pro Line

Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI Pro Line Harold Rolloos 31 juli 2009 De show stelen De Audi A4 Cabriolet heeft jarenlang dienst gedaan als de open vierzitter van het Duitse merk. Hoewel dat model nog steeds zijn mannetje stond, vond Audi het

Nadere informatie

Honda Insight. Meer inzicht. "De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving"

Honda Insight. Meer inzicht. De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving Honda Insight Meer inzicht Rij-impressie Tijdens het leven van een auto wordt een model continu aangepast. Gaandeweg krijgt de fabrikant nieuwe inzichten, werkt de fabriek efficiënter of ontwikkelt een

Nadere informatie

Mercedes-benz E-klasse

Mercedes-benz E-klasse Emile Bakker Emilebakker.nl http://www.emilebakker.nl Mercedes-benz E-klasse 79,491.00 Advertentienr : 2513164 KM-stand : 3000 Bouwjaar : 2017 Brandstof : Benzine Transmissie : Automaat Import : Ja Algemene

Nadere informatie

DE VERNIEUWDE ŠKODA OCTAVIA

DE VERNIEUWDE ŠKODA OCTAVIA DE VERNIEUWDE ŠKODA OCTAVIA U ziet het meteen: de ŠKODA OCTAVIA is aangescherpt. Zijn nieuwe, markante koplampen verwijzen naar het beroemde Boheemse kristal, dat net als ŠKODA uit Tsjechië komt. Ook de

Nadere informatie

Smart ForTwo Electric Drive

Smart ForTwo Electric Drive Smart ForTwo Electric Drive Rijdt als een trein Autotest De Smart ForTwo is van nature kampioen zuinig rijden. Dat is te danken aan de geringe omvang van de auto. Bij een geringe omvang hoort ook een gering

Nadere informatie

Jeep Grand Cherokee 3.6 Overland

Jeep Grand Cherokee 3.6 Overland Bjorn Blokzijl 12 augustus 2011 Pionier in het nieuw De grote SUV's van tegenwoordig hebben twee voorvaderen, welke pioniers waren op het gebied van luxueuze auto's die ook buiten de gebaande paden hun

Nadere informatie

Kia cee'd 1.0 T-GDI GT-Line

Kia cee'd 1.0 T-GDI GT-Line Bjorn Blokzijl 18 januari 2016 Goede voortekenen Elke keer als je je bedenkt hoe het merk Kia zich heeft ontwikkeld in een korte tijd, kun je niets anders dan respect hiervoor hebben. Het modellengamma

Nadere informatie

Volkswagen Golf 1.4TSI ACT 150pk 7-DSG Highline Executive NIEUW

Volkswagen Golf 1.4TSI ACT 150pk 7-DSG Highline Executive NIEUW Volkswagen Golf 1.4TSI ACT 150pk 7-DSG Highline Executive NIEUW w-1.jpg Uitrusting Abs (anti blokkeer systeem) Achterbank neerklapbaar in delen Achteruitrijcamera Airbag bestuurder Airbag passagier Airbags

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. Prijslijst. Geldig vanaf 2 februari 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Uitrusting C 350 e Lease Edition. Extern opladen van accu Laadklep geopend 7G-TRONIC PLUS KEYLESS

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen"

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Porsche Cayenne 134, Algemene informatie. Technische informatie. Opties. logo

Porsche Cayenne 134, Algemene informatie. Technische informatie. Opties. logo logo Emile Bakker Emilebakker.nl http://www.emilebakker.nl Image not found or type unknown Porsche Cayenne 134,428.00 Advertentienr : 2431519 KM-stand : 4600 Bouwjaar : 2016 Brandstof : Diesel Transmissie

Nadere informatie

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket!

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket! B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio 200 AMG Aut. - 17.250 KORTING! Comand, Keyless-Go, Burmester, Memory, Led Specificaties Voertuignummer: 1103682 Datum: 20-08-2018 Tellerstand: 10 km

Nadere informatie

BMW 5-Serie ( )

BMW 5-Serie ( ) BMW 5-Serie (2010-2016) Vijf voor drie Autotest "Het is vijf voor twaalf, er moet nu echt iets gebeuren", roepen de politiek en milieuorganisaties. De autobranche gehoorzaamt en bouwt steeds zuinigere

Nadere informatie