Hartelijk welkom in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hartelijk welkom in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België."

Transcriptie

1 BEZOEKERSREGLEMENT Hartelijk welkom in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België zijn een federale wetenschappelijke instelling. Onze belangrijkste missie is het waken over de conservatie van deze rijke Belgische erfgoedcollectie. Deze missie voeren de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België uit met behulp van een professioneel team van medewerkers. Daarnaast is het onze taak de collectie ten toon te stellen aan het wereldwijde publiek. We zijn dan ook zeer vereerd u te mogen ontvangen. Om uw museumbezoek zo aangenaam mogelijk te maken, vragen wij u vriendelijk het bezoekersreglement en de instructies van ons personeel strikt na te leven. Zo zorgen we er samen met u voor dat ook de komende generaties kunnen genieten van dit erfgoed. Wij danken u voor uw medewerking en wensen u een aangenaam bezoek. De Algemene Directeur, de directie en het personeel De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België omvatten: Oldmasters en Modern Museum Magritte Museum Fin-de-Siècle Museum Tijdelijke tentoonstellingen Wiertz Museum Meunier Museum

2 BEZOEKERSREGLEMENT Artikel 1 : Dit reglement geldt voor de bezoekers van de permanente collecties en de tijdelijke tentoonstellingen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en voor: personen of groepen die toestemming gekregen hebben om bepaalde lokalen te gebruiken voor vergaderingen, recepties, voordrachten, concerten, voorstellingen of andere bijeenkomsten elke persoon die niet tot de instelling behoort en zich in de gebouwen bevindt voor professionele redenen. Artikel 2 : Indien de bezoeker weigert om zich te schikken naar de regels van het bezoekersreglement en de richtlijnen van ons personeel, zal onze bewakingsdienst ingrijpen. Dit kan een onmiddellijke verwijdering uit de musea door de bewakingsdienst of door de ordediensten tot gevolg hebben.

3 TOEGANG TOT DE MUSEA EN TOT TIJDELIJKE TENTOONSTELLINGEN In het kader van de verhoging van het dreigingsniveau in Brussel, hebben wij de veiligheidsmaatregelen aangepast. Om de veiligheid van onze bezoekers, het personeel en de verzameling te garanderen, kan de bewakingsdienst vanaf nu overgaan tot de controle van handtassen. Aan de ingang van de musea staan nu ook veiligheidsportieken. Bedankt voor uw begrip. Artikel 3 : De tentoonstellingszalen van het Oldmasters, Modern, Fin-de-Siècle en Magritte Museum zijn enkel toegankelijk voor bezoekers met een geldig toegangsbewijs. De bezoeker kan dit ticket aan de ticketbalie of online aankopen. De toegangsprijs en de voorwaarden waaronder sommige bezoekers gratis toegang hebben of van een korting kunnen genieten, worden vermeld op het scherm boven de ticketbalie en op de website. De bezoeker moet zijn toegangsticket gedurende heel het bezoek bijhouden. Op elk ogenblik en in het bijzonder aan de ingang van elk museum en elke tentoonstelling kan het toegangsticket gevraagd worden. De toegangstickets voor tijdelijke tentoonstellingen en voor het Magritte Museum zijn tijdsgebonden en geven recht op één enkele toegang. Het feit dat sommige museumzalen tijdelijk gesloten zijn, geeft geen recht op de terugbetaling van het toegangsticket. Bij fraude met een toegangsbewijs zullen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België klacht indienen bij de ordediensten. Artikel 4 : Het Oldmasters, Modern, Fin-de-Siècle, Magritte Museum en de tijdelijke tentoonstellingen zijn op weekdagen open van 10 uur tot 17 uur, behalve op maandag, de tweede donderdag van januari en sommige wettelijke feestdagen vastgelegd door de wetgever op: 1/1, 1/5, 1/11, 11/11, 25/12. Op zaterdag en zondag zijn de musea geopend van 11 uur tot 18 uur. De Museumshop en het Museumcafé blijven open tot uur tijdens de week en tijdens het weekend tot 18 uur.

4 TOEGANG TOT DE MUSEA EN TOT TIJDELIJKE TENTOONSTELLINGEN Artikel 4 (bis): Tijdens de week wordt de bezoeker om 16u50 uur verzocht de zalen te verlaten, tijdens het weekend is dat om 17u50. Het Wiertz Museum en het Meunier Museum zijn dagelijks geopend van 10uur tot 12 uur en van uur tot 17 uur, behalve op maandag, de tweede donderdag van januari en sommige wettelijke feestdagen vastgelegd door de wetgever op: 1/1, 1/5, 1/11, 11/11, 25/12 en tijdens het weekend. Artikel 5 : Lichte, weinig hinderlijke kinderwagens worden toegelaten in de tentoonstellingszalen van de musea uitgezonderd het Magritte Museum waar speciale veiligheidsmaatregelen worden toegepast. Deze veiligheidsmaatregelen zijn van kracht om de algemene veiligheid te garanderen op advies van de brandweer. Een kinderwagen wordt altijd bestuurd door een ouder/volwassen persoon die de volledige verantwoordelijkheid draagt. Grote kinderwagens worden niet toegelaten in de tentoonstellingszalen. Niet-elektrische rolstoelen zijn wel toegelaten.

5 TOEGANG TOT DE GEBOUWEN Artikel 6 : Het is verboden om de museumgebouwen binnen te gaan met: grote tassen, rugzakken en andere grote bagagestukken gebruiksvoorwerpen die door hun functie of aard een risico betekenen voor de veiligheid van personen, kunstwerken of de gebouwen uiterst zware, omvangrijke, hinderlijke of onwelriekende voorwerpen kunstwerken of antiquiteiten reproducties van kunstwerken en afgietsels muziekinstrumenten dieren, behalve opgeleide honden voor blinde, slechtziende of epileptische bezoekers ontplofbare, ontvlambare of vluchtige stoffen alle voertuigen zoals o.a. segways, scootmobielen, fietsen, plooifietsen,... Deze lijst is niet-exhaustief. Het bewakingspersoneel heeft het recht andere voorwerpen te weigeren wanneer ze deze een risico achten voor de algemene veiligheid, de conservatie van ons erfgoed of de staat van de gebouwen en installaties. Uitzondering: Voor kopiisten is er een bijzonder reglement. Kopiisten kunnen vooraf een schriftelijk toelating vragen om materiaal te gebruiken dat nodig is voor hun werk. Tijdens hun werk staan ze onder toezicht van het zaalpersoneel dat belast is met de bewaking en het toezicht op de brandveiligheid. Er mag niet meer materiaal meegebracht worden dan nodig is voor één dag.

6 TOEGANG TOT DE MUSEA EN TOT DE TIJDELIJKE TENTOONSTELLINGEN Artikel 7 : Dit artikel omvat bijzonder belangrijke richtlijnen en maatregelen ter preventie van beschadiging en diefstal van het erfgoed. Het is verboden de zalen te betreden met: tassen of zakken op de rug, inclusief draagzakken voor baby s op de rug* capes, mantels en lange jassen, op de arm gedragen wandelstokken, met uitzondering van het gebruik van krukken of een orthopedische wandelstok met beschermingsdop door een persoon met beperkte mobiliteit paraplu s en parasols laptops handtassen, boekentassen, boodschappentassen, koffers, rugzakken, andere tassen en bagage groter dan 34 x 22 x 12 cm tassen uit papier of ondoorzichtig plastic groter dan 34 x22 cm etenswaren en drank vouwstoelen, behalve degene die door de Musea ter beschikking worden gesteld spots voor het maken van filmbeelden of foto s evenals reflectors statieven voor fototoestellen, onder voorbehoud van de bepalingen van artikel 27 selfiesticks en aanverwant materiaal dieren, behalve opgeleide honden voor blinde, slechtziende of epileptische bezoekers. Individuele bezoekers die een schriftelijke toelating kregen, mogen tekenen met potlood op A4 formaat in de zalen van de Musea en de tijdelijke tentoonstellingen. Individuele bezoekers hebben de toelating om nota s te nemen (met potlood op A4 formaat) in de zalen van de musea en de tijdelijke tentoonstellingen. Indien het bewakingspersoneel een kleine rugzak aanvaardt (maximum 34 x 22 x 12 cm), moet deze met de hand gedragen worden en niet op de rug. De bezoeker wordt hierop duidelijk gewezen door het bewakingspersoneel. Bij een overtreding in een tentoonstellingszaal zal de bewaking de bezoeker uitwijzen. * Een draagzak om een baby op de buik te dragen, kan gratis geleend worden voor het bezoek aan de musea en de tentoonstellingen.

7 VESTIAIRES Artikel 8 : De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België stellen gratis een vestiaire en bagagekluisjes ter beschikking van haar bezoekers. De vestiaire is er om de bezoeker gratis de mogelijkheid te geven om kledingstukken, wandelstokken en paraplu s achter te laten tijdens het museumbezoek. De bagagekluisjes zijn er om de bezoeker gratis de mogelijkheid te geven om handbagage, handtassen en voorwerpen op te bergen tijdens het museumbezoek. Voor handbagage, handtassen en voorwerpen wordt de bezoeker verzocht de gratis bagagekluisjes te gebruiken. Ze kunnen niet achtergelaten worden in de vestiaire. De maximale afmetingen van de bagagekluisjes zijn 55 x 50 x 35 cm. Reisbagage en grote voorwerpen kunnen niet achtergelaten worden. Het nabij gelegen Centraal Station van de Belgische Spoorwegen beschikt over betalende opslagfaciliteiten voor reisbagage en grote voorwerpen. Artikel 9 : Schoolgroepen melden zich aan bij het groepsonthaal en dienen hun spullen (jassen, zakken) achter te laten in de groepsvestiaires (bakken en/of kluizen) aan de ingang van het Oldmasters Museum. Artikel 10 : Om veiligheidsredenen kan de bezoeker steeds gevraagd worden zijn tas of pak te openen vooraleer het in de bagagekluisjes achtergelaten kan worden. De personeelsleden van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België mogen altijd voorwerpen weigeren die een risico lijken in te houden voor de veiligheid en goede orde van de instelling. Artikel 11 : Het vestiairepersoneel neemt de zaken die de bezoeker in bewaring wenst te geven in ontvangst voor zover er nog plaats is in de vestiaire.

8 VESTIAIRES Artikel 12 : De volgende zaken mogen zich in geen geval bevinden in de kledingstukken die in de vestiaire achtergelaten worden: geld kredietkaarten waardevolle voorwerpen, in het bijzonder juwelen. Artikel 13 : Bij verlies, diefstal of beschadiging van een in de vestiaire of bagagekluisjes achtergelaten voorwerp, wijzen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België elke verantwoordelijkheid af. Artikel 14 : Bij verlies van een vestiairekaartje moet de bezoeker een forfaitair bedrag van 5 betalen ter vervanging van dit kaartje. De bezoeker zal enkel terugkrijgen wat hij in bewaring gaf na sluiting van de Musea en na een nauwkeurige beschrijving van de voorwerpen. De bezoeker wordt verzocht zijn identiteitsgegevens te laten noteren. Artikel 15 : Alles wat in de vestiaire en bagagekluisjes achtergelaten wordt, moet de dag zelf vóór de sluiting van de Musea terug afgehaald worden. Elke dag worden na sluiting de vestiaire en de afgesloten bagagekluisjes leeggemaakt door het bewakingspersoneel en de achtergelaten spullen opgeborgen. Na het verstrijken van een termijn van 48 uur worden de niet afgehaalde voorwerpen beschouwd als verloren voorwerpen.

9 VESTIAIRES Artikel 16 : De voorwerpen die in de Musea gevonden worden, worden bij de bewakingsdienst gedeponeerd. Indien niemand deze na de wettelijke periode heeft opgevraagd, worden ze aan een liefdadigheidsinstelling aangeboden. Bederfelijke en waardeloze voorwerpen worden elke dag na de sluiting van de Musea vernietigd. Gesloten bagage en pakjes die in de museumgebouwen zijn achtergelaten buiten de vestiaires of de bagagekluisjes en die een gevaar lijken voor de veiligheid van de Musea, kunnen zonder uitstel of waarschuwing door de ordediensten worden vernietigd.

10 ALGEMEEN GEDRAG Artikel 17 : De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België verwachten dat de bezoeker de rust in de museumgebouwen bewaart zich correct gedraagt, zowel ten aanzien van het personeel van de instelling als ten aanzien van de andere bezoekers minstens op één meter afstand van de kunstwerken blijft, ook de beeldhouwwerken als ouder voortdurend bij zijn kinderen blijft. Artikel 18 : Het is verboden gedrag te vertonen dat de veiligheid van de kunstwerken of het goede verloop van het bezoek in het gedrang brengt. Het is verboden voor bezoekers om: de kunstwerken of het decor aan te raken. De bezoeker moet op een afstand van minimum één meter blijven naar de kunstwerken te wijzen met voorwerpen zoals een potlood, een balpen, een liniaal, een scherp voorwerp, gebruik te maken van een vergrootglas, een zaklantaarn of andere lichtbron de afsluitingen en andere middelen om het publiek tegen te houden te negeren tegen de muren te leunen of met de voeten tegen de muur te komen op de bankjes te liggen en te slapen tegen de vitrines, voetstukken of andere tentoonstellingsmeubelstukken te leunen graffiti, opschriften, stickers, tekens of vlekken in de Musea aan te brengen op blote voeten of met onfatsoenlijke kledij rond te lopen te rennen, te duwen, te glijden of te klimmen op de trappen, de roltrappen en in de lift te spelen de verplaatsing en het zicht van de bezoeker te hinderen en een belemmering te vormen in doorgangen en uitgangen, in het bijzonder door op de trappen te zitten bezoekers te hinderen of de veiligheid van het kunstwerk in het gedrang te brengen bij het nemen van notities of het maken van schetsen

11 ALGEMEEN GEDRAG Artikel 18 (bis) : te roken buiten de speciaal daartoe ingerichte ruimtes te eten of te drinken papier of afval op de grond te gooien, in het bijzonder kauwgom de andere bezoekers te hinderen door lawaai te maken de andere bezoekers te storen door het gebruik van een gsm of ander apparaat in de zalen met uitzondering van het beluisteren van downloadbare programma s en audiogidsen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België geld in te zamelen aan de ingang of in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België handel te drijven, reclame te maken, propaganda te voeren of te ronselen zonder geldige reden een brandalarmknop of hulpinstallaties te bedienen (blusapparaat, gewapende brandkraan, waterkolom, enz.) stoelen, zetels of bankjes te verplaatsen. Op de verbodsbepalingen van de bovenstaande punten 1, 3 en 4 kan de directie individuele uitzonderingen toestaan, in het bijzonder ten gunste van blinden of slechtzienden die begeleid worden door het gidsenteam van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België steunen moreel de campagnes met betrekking tot borstvoeding voor baby s. We vragen enkel aan onze prille moeders om rekening te houden met de verschillende culturen en generaties die onze Musea bezoeken. Artikel 19 : De bezoekers dienen steeds de instructies van het museumpersoneel op te volgen. Het personeel van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, in het specifiek het bewakingspersoneel, is door de directie gemachtigd om instructies te geven aan de bezoekers en in te grijpen waar nodig geacht. Artikel 20 : Bezoekers kunnen opmerkingen en suggesties indienen aan de infobalie in de hal van het Oldmasters Museum.

12 BIJKOMENDE BEPALINGEN IN VERBAND MET GROEPEN Artikel 21 : Groepsbezoeken gebeuren onder de begeleiding van een groepsverantwoordelijke, die toeziet op de volledige naleving van het reglement evenals de orde en discipline in de groep. De verantwoordelijke meldt zich aan de groepsbalie aan. Hij ontvangt hier een zelfklevende badge die hij gedurende het volledige bezoek zichtbaar moet dragen. Groepen mogen in geen geval de andere bezoekers storen. Elk lid van de groep dient in de nabijheid van de groepsverantwoordelijke te blijven. Een groep mag niet meer dan 20 personen omvatten. Uitzonderlijk kunnen we meer personen laten deelnemen voor groepen begeleid door de dienst publieksbemiddeling. In geval van schoolgroepen moet er minstens één begeleider per 12 leerlingen zijn (kleuterklassen tot en met het 6de jaar lager onderwijs) of één begeleider per 15 leerlingen (voor het secundair onderwijs). Artikel 22 : De conservatoren van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en de personeelsleden die de toelating van de Algemeen Directeur hebben, mogen het woord voeren in de Musea. Groepsverantwoordelijken hebben het recht het woord te voeren in het Oldmasters Museum en in het Modern Museum op voorwaarde dat ze hun badge dragen en indien ze behoren tot een van de volgende categorieën: buitenlandse voordrachtgevers en gidsen met de vereiste kwalificaties leerkrachten die hun leerlingen begeleiden personen die de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de Algemeen Directeur kregen. Alleen gidsen van de dienst publieksbemiddeling hebben het recht het woord te voeren in het Magritte Museum, het Fin-de-Siècle Museum en in de tijdelijke tentoonstellingen.

13 BIJKOMENDE BEPALINGEN IN VERBAND MET GROEPEN Artikel 23 : Enkel groepen die hun bezoek vooraf aankondigden en die een schriftelijke toelating kregen, mogen tekenen met potlood op A4 formaat in de zalen van het Oldmasters Museum, het Modern Museum en het Fin-de-Siècle Museum. Tekenen is niet toegelaten in het Magritte Museum en in de tijdelijke tentoonstellingen. Dit verbod heeft als doel de kunstwerken van private bruikleengevers als ook bruiklenen van bepaalde musea te beschermen. Artikel 24 : Groepen die hun bezoek vooraf aankondigden, vergezeld zijn van een verantwoordelijke en een schriftelijke toelating kregen, hebben de toelating om nota s te nemen (met potlood op A4 formaat) in de zalen van het Oldmasters, het Modern en het Fin-de-Siècle Museum. Nota s nemen is niet toegelaten in het Magritte Museum en in de tijdelijke tentoonstellingen. Dit verbod heeft als doel de kunstwerken van private bruikleengevers als ook bruiklenen van bepaalde musea te beschermen.

14 FOTOGRAFIE, FILMOPNAMES EN ENQUETES Artikel 25 : Behalve indien het tegendeel vermeld wordt, mag de bezoeker tijdens de openingsuren kunstwerken fotograferen of filmen in de museumzalen. Dit is enkel toegelaten met lichte apparatuur voor privégebruik. In geen geval mogen de beelden verspreid worden. Artikel 26 : Zonder schriftelijke toelating van de directie is het gebruik verboden van: flitsers, lampen en andere verlichtingstoestellen statieven microfoonhengels. Artikel 27 : Het is verboden technische installaties en uitrustingen te fotograferen. Elke beeld-, geluids- of andere opname waarvan het personeel en het publiek het voorwerp zouden kunnen zijn, vereist naast de toestemming van de directie ook de toestemming van de betrokkenen. In geval van overtreding van deze voorschriften, wijzen de Musea elke verantwoordelijkheid ten opzichte van derden af. Indien het bewakingspersoneel of de beveiligingsinstallaties gefilmd worden, zullen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België een klacht neerleggen bij de ordediensten. Artikel 28 : De directie heeft een afzonderlijk reglement voor professionele fotografie, het draaien van films en het opnemen van radio- en televisie-uitzendingen. Het reglement is beschikbaar bij de communicatiedienst. communication@fine-arts-museum.be Elke opiniepeiling of andere enquête bij de bezoekers vereist de voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie.

15 VEILIGHEID VAN PERSONEN, KUNSTWERKEN EN GEBOUWEN Artikel 29 : Bezoekers mogen geen enkele daad stellen die de veiligheid van personen, het erfgoed, installaties en goederen in gevaar kan brengen. Elk ongeval, het onpasselijk worden van een persoon of abnormaal voorval dient onmiddellijk aan een lid van de interne bewakingsdienst gemeld te worden. Indien een arts, verpleger of EHBO er uit het bezoekerspubliek hulp verleent, dient hij aan een lid van de interne bewakingsdienst zijn beroepskaart te laten zien. Hij blijft bij de zieke of gewonde tot het moment van de evacuatie. Hij dient zijn naam en adres achter te laten bij het personeelslid ter plaatse. Artikel 30 : Indien brand uitbreekt, worden de bezoekers verzocht kalm te blijven. Het onheil moet onmiddellijk gemeld worden aan een bewakingsagent. Indien het gebouw moet ontruimd worden, moet dit ordelijk en gedisciplineerd verlopen onder leiding van het bewakingspersoneel volgens de opgedragen voorschriften. Het gebruik van de liften is dan verboden. In geval van evacuatie zijn de vestiaires en bagagekluisjes niet toegankelijk. Artikel 31 : Bezoekers worden verzocht een verloren gelopen kind toe te vertrouwen aan een lid van de interne bewakingsdienst. Hij brengt het kind naar het bureau van de bewakingsdienst. Dit bureau bevindt zich vlakbij het Forum, de grote hal van het Oldmasters Museum Artikel 32 : Kunstwerken mogen enkel en alleen verplaatst worden door bevoegde medewerkers van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

16 VEILIGHEID VAN PERSONEN, KUNSTWERKEN EN GEBOUWEN Artikel 33 : Bij diefstal, poging tot diefstal of vandalisme in de Musea worden maatregelen genomen, waaronder de sluiting van de ingangen en de uitgangen. Artikel 34 : Bij overbevolking, onrust, stakingen, verstoring van de openbare orde, technische storingen en in alle situaties waarbij de veiligheid van personen en goederen in gevaar is, kunnen uitzonderlijke maatregelen genomen worden zoals gedeeltelijk of volledig sluiten of het wijzigen van de openingsuren.

Artikel 2 : De weigering zich te schikken naar onderstaande regels heeft de onmiddellijke verwijdering uit de Musea door de politie tot gevolg.

Artikel 2 : De weigering zich te schikken naar onderstaande regels heeft de onmiddellijke verwijdering uit de Musea door de politie tot gevolg. BEZOEKERSREGLEMENT Welkom in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Om uw museumbezoek zo aangenaam mogelijk te maken, vragen wij u vriendelijk het bezoekersreglement na te leven. Wij danken

Nadere informatie

Bezoekersreglement Train World

Bezoekersreglement Train World Bezoekersreglement Train World Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Train World op 28 augustus 2015. De bezoeker aan Train World wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. TOEGANG TOT TRAIN

Nadere informatie

Bezoekersreglement Train World

Bezoekersreglement Train World Bezoekersreglement Train World Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Train World op 28 augustus 2015. De bezoeker aan Train World wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. TOEGANG TOT TRAIN

Nadere informatie

ALGEMEEN BEZOEKERSREGLEMENT VOOR HET BAKKERIJMUSEUM

ALGEMEEN BEZOEKERSREGLEMENT VOOR HET BAKKERIJMUSEUM ALGEMEEN BEZOEKERSREGLEMENT VOOR HET BAKKERIJMUSEUM HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED ARTIKEL 1: Het bezoekersreglement is van toepassing op alle bestaande ruimtes waaruit het Bakkerijmuseum bestaat. ARTIKEL

Nadere informatie

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster Bezoekvoorwaarden

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster Bezoekvoorwaarden Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster Bezoekvoorwaarden Bedankt voor uw interesse in onze tentoonstellingen. Om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken vragen wij u vriendelijk de bezoekvoorwaarden

Nadere informatie

Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum Het Rembrandthuis Versie

Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum Het Rembrandthuis Versie Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum Het Rembrandthuis Versie 15-10-2018 Museum Het Rembrandthuis hanteert Algemene Bezoekersvoorwaarden. Deze Algemene Bezoekersvoorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie

Bezoekersreglement. Elke bezoeker, die het kasteel, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, wordt geacht het reglement te kennen en na te leven.

Bezoekersreglement. Elke bezoeker, die het kasteel, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. Bezoekersreglement Elke bezoeker, die het kasteel, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. Onder kasteeldomein wordt verstaan het geheel van ruimten

Nadere informatie

kasteel van gaasbeek Bezoekersreglement

kasteel van gaasbeek Bezoekersreglement Bezoekersreglement Elke bezoeker die het, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, heeft kennis genomen dit reglement en gaat ermee akkoord dit na te leven. Onder domein wordt het geheel ruimtes (bebouwd

Nadere informatie

Bezoekersreglement van het AfricaMuseum

Bezoekersreglement van het AfricaMuseum Bezoekersreglement van het AfricaMuseum Welkom in het AfricaMuseum! Dit bezoekersreglement is geldig voor alle bezoekers van het AfrikaMuseum en kan worden geraadpleegd op de website www.africamuseum.be

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS Educatieve projecten Het Airborne Museum Hartenstein biedt educatieve projecten aan voor diverse schoolniveaus. Uw groep wordt door een educatie medewerker van

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN PRIMAIR ONDERWIJS

BOEKINGSVOORWAARDEN PRIMAIR ONDERWIJS BOEKINGSVOORWAARDEN PRIMAIR ONDERWIJS Koffers Vol Verhalen Het koffertjesproject is ontwikkeld voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Voor groep

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM

BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM Uw reservering Dank u voor uw reservering voor een bezoek aan het Airborne Museum Hartenstein. Adres: Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek. Telefoon: 026 3337710. In

Nadere informatie

Voor de blinde en slechtziende bezoeker

Voor de blinde en slechtziende bezoeker NL Voor de blinde en slechtziende bezoeker Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS Educatieve projecten Het Airborne Museum Hartenstein biedt educatieve projecten aan voor diverse schoolniveaus. Uw groep wordt door een educatie medewerker van

Nadere informatie

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend:

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN Service Bioscoop Zien B.V. Algemeen In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: Service bioscoop Service Bioscoop Zien

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions - Is er een huisreglement in het Openluchtmuseum en? - Kan ik mijn bezoek aan 'De sixties' combineren met een bezoek aan het Openluchtmuseum? - Dien ik te reserveren als ik 'De

Nadere informatie

Bezoekersvoorwaarden Nationaal Monument Kamp Vught

Bezoekersvoorwaarden Nationaal Monument Kamp Vught Bezoekersvoorwaarden Nationaal Monument Kamp Vught Inleiding Nationaal Monument Kamp Vught (hierna NMKV) zal binnen de grenzen van het redelijke al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen IDENTIFICATIE AANVRAGER In geval van natuurlijke persoon: Naam:... Voornaam:... Adres:... Postcode:...Gemeente:... Btw-nummer:... Telefoon/gsm:...

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

2.3 Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.

2.3 Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen. Algemene bezoekersvoorwaarden: Speelgoed-& carnavalsmuseum Op Stelten te Oosterhout December 2014 1. Algemene bepalingen: Definities 1.1 Museum: het Speelgoed-& carnavalsmuseum Op Stelten, gevestigd aan

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Maak samen met Kobe een museum Groep 3/4 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Maak samen met

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Maak samen met Kobe een museum Groep 3/4 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Maak samen met

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Programma Museum op Maat

Programma Museum op Maat Programma Museum op Maat 2017-2018 Publieksbemiddeling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België 08 Voor de blinde en slechtziende bezoeker 10 Gebarentaal 12 Voor sociale en socioculturele

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017 Docentenhandleiding Jij als onderzoeker Groep 4 t/m 8 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Jij als onderzoeker. In

Nadere informatie

Parkreglement 2015 The Roermond Yumble (Hierna te noemen YUMBLE)

Parkreglement 2015 The Roermond Yumble (Hierna te noemen YUMBLE) Parkreglement 2015 The Roermond Yumble (Hierna te noemen YUMBLE) Hartelijk welkom bij YUMBLE! Ons doel is het om uw bezoek en dat van de overige gasten zo aangenaam mogelijk te maken en de orde en veiligheid

Nadere informatie

Wij wensen u een prettige voorstelling!

Wij wensen u een prettige voorstelling! Huisregels Bij AnnexCinema is een avondje film een avondje uitgaan. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en geniet van een goede sfeer. Om die reden hanteren we de volgende punten:

Nadere informatie

Huisregels voor de bezoekers van het gebouw De Bazel

Huisregels voor de bezoekers van het gebouw De Bazel Huisregels voor de bezoekers van het gebouw De Bazel De directeur van het Stadsarchief Amsterdam heeft onderstaande regels vastgesteld voor ieder die wenst te worden toegelaten tot het gebouw De Bazel,

Nadere informatie

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E E D U C A T I E V E & C U L T U R E L E D IE N S T T E L + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 3 0 3 F A X + 3 2 ( 0 ) 2 7 3 3 4 6 4 7 R E S E R V E R I N G E N + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 2 1 4 m a - d i - d o - v r 9. 3 0-1

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET BEZOEK VAN HET NATIONAAL GEDENKTEKEN VAN HET FORT BREENDONK

REGLEMENT VOOR HET BEZOEK VAN HET NATIONAAL GEDENKTEKEN VAN HET FORT BREENDONK REGLEMENT VOOR HET BEZOEK VAN HET NATIONAAL GEDENKTEKEN VAN HET FORT BREENDONK Het onderhavige reglement geldt voor de bezoekers van het Gedenkteken, de personen en verenigingen die gemachtigd zijn om

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

MAKE IT WILD 28 APRIL 2019 DEELNEMINGSVOORWAARDEN

MAKE IT WILD 28 APRIL 2019 DEELNEMINGSVOORWAARDEN MAKE IT WILD 28 APRIL 2019 DEELNEMINGSVOORWAARDEN ARTIKEL 1: VOORSTELLING VAN HET EVENEMENT Het evenement zal plaatsvinden op 28 april. Het is de eerste grote actiedag van WWF gewijd aan het ontdekken

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Algemene bezoekersvoorwaarden Het Dolhuys, Haarlem

Algemene bezoekersvoorwaarden Het Dolhuys, Haarlem Algemene bezoekersvoorwaarden Het Dolhuys, Haarlem 2013 / 2014 1. Algemene bepalingen: Definities 1.1 Museum Het Dolhuys, gevestigd aan de Schotersingel 2 te Haarlem, die krachtens haar doelstelling bij

Nadere informatie

Reglement DivisionGaming LanParty

Reglement DivisionGaming LanParty 1. Reglement DivisionGaming LanParty versie 1.0 Om het evenement Divisio Gaming LanParty in goede banen te laten verlopen is dit reglement van toepassing. Tijdens het evenement Division Gaming LanParty

Nadere informatie

Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers

Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers De Instelling ----------------- 1. De openbare bibliotheek heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling, opvoeding en

Nadere informatie

DeltionLAN. Reglement

DeltionLAN. Reglement DeltionLAN Reglement Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Accomodatie... 4 2. Deelname... 5 3. Eigen risico... 6 4. Gedrag... 7 5. Brand Preventie... 8 6. Apparatuur... 9 7. Eten en drinken...10 8. Illegale

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHT. NAT. EN INTERNAT. MUSEUM DE SIGARENMAKER

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHT. NAT. EN INTERNAT. MUSEUM DE SIGARENMAKER ALGEMENE VOORWAARDEN STICHT. NAT. EN INTERNAT. MUSEUM DE SIGARENMAKER 1. Definities Deze algemene voorwaarden staan ook op onze website: www.desigarenmaker.eu/nl 1.1 In deze Algemene Voorwaarden worden

Nadere informatie

HUISREGELS. Welkom in het Marechausseemuseum. dat er soms foto s worden gemaakt t.b.v. promotie

HUISREGELS. Welkom in het Marechausseemuseum. dat er soms foto s worden gemaakt t.b.v. promotie HUISREGELS Welkom in het Marechausseemuseum Wat kunt u van ons verwachten: vriendelijke en behulpzame medewerkers cameratoezicht voor uw en onze veiligheid dat er soms foto s worden gemaakt t.b.v. promotie

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS HUISVESTING

ALGEMENE REGELS HUISVESTING ALGEMENE REGELS HUISVESTING Huisregels opgesteld en aangeboden door Het Kantoor Archief. (01-01-2013) Algemeen Openingstijden verhuurbeheer : maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur Openingstijden

Nadere informatie

Algemene bezoekersvoorwaarden

Algemene bezoekersvoorwaarden Algemene bezoekersvoorwaarden Januari 2014 1. Algemene bepalingen: Definities 1.1 Het Van Gogh Museum: de Stichting Van Gogh Museum, gevestigd aan de Paulus Potterstraat 7 te Amsterdam, die krachtens haar

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur Atrium

Algemene voorwaarden verhuur Atrium Algemene voorwaarden verhuur Atrium Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter beschikking steller: Havenbedrijf

Nadere informatie

ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN CENTRAAL MUSEUM

ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN CENTRAAL MUSEUM ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN CENTRAAL MUSEUM 1. Algemene bepalingen: definities 1.1 In de algemene bezoekersvoorwaarden hebben de volgende woorden de navolgende betekenis. Museum: Museumgebouw: Bezoeker:

Nadere informatie

Reglement Familiepark Nienoord 2018

Reglement Familiepark Nienoord 2018 Reglement Familiepark Nienoord 2018 Hartelijk welkom in Familiepark Nienoord! Het is onze bedoeling om u een leuke en gezellige dag te bezorgen in ons Familiepark. Om uw bezoek en dat van onze overige

Nadere informatie

Bezoekvoorwaarden van het Historisch Museum de Bevelanden. Inleiding

Bezoekvoorwaarden van het Historisch Museum de Bevelanden. Inleiding Bezoekvoorwaarden van het Historisch Museum de Bevelanden Inleiding Het Historisch Museum de Bevelanden zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumgebouw

Nadere informatie

CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBL) LUXEMBURG HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL. Artikel 1 Dienstverlening

CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBL) LUXEMBURG HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL. Artikel 1 Dienstverlening CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBL) LUXEMBURG HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL Artikel 1 Dienstverlening De dienstverlening van de leeszaal is bestemd voor: - personeelsleden van

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions - Is er een huisreglement in 'De sixties''? - Kan ik mijn bezoek aan 'De sixties' combineren met een bezoek aan het Openluchtmuseum? - Dien ik te reserveren als ik 'De sixties'

Nadere informatie

CHIREC DELTA PARKING. INTERN REGLEMENT en ALGEMENE VOORWAARDEN. ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

CHIREC DELTA PARKING. INTERN REGLEMENT en ALGEMENE VOORWAARDEN. ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden CHIREC DELTA PARKING INTERN REGLEMENT en ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een voorafgaand geschreven akkoord is van de VZW CHIREC, heeft het louter feit

Nadere informatie

1.1 In de algemene bezoekersvoorwaarden hebben de volgende woorden de navolgende betekenis.

1.1 In de algemene bezoekersvoorwaarden hebben de volgende woorden de navolgende betekenis. ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN CENTRAAL MUSEUM 1. Algemene bepalingen: definities 1.1 In de algemene bezoekersvoorwaarden hebben de volgende woorden de navolgende betekenis. Museum: De stichting Stichting

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN HET MARKIEZENHOF, BERGEN OP ZOOM

BEZOEKVOORWAARDEN HET MARKIEZENHOF, BERGEN OP ZOOM BEZOEKVOORWAARDEN HET MARKIEZENHOF, BERGEN OP ZOOM Inleiding Het Markiezenhof zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door het Markiezenhof

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden Toegangsbewijzen zijn van toepassing op iedere aanbieding en iedere overeenkomst die tot stand

Nadere informatie

Algemene Bezoekersvoorwaarden

Algemene Bezoekersvoorwaarden Algemene bepalingen, definities 1.1 Dit zijn de bezoekersvoorwaarden van museumpark Orientalis, hierna te noemen MPO 1.2 Onder het museumcomplex wordt hierna verstaan het geheel van ruimten (bebouwd en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De Tuinen van Appeltern

Huishoudelijk reglement De Tuinen van Appeltern Huishoudelijk reglement De Tuinen van Appeltern Het huishoudelijk reglement, waarin de algemene parkvoorwaarden beschreven staan, zijn opgesteld om uw bezoek en dat van de overige bezoekers zo aangenaam

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Artikel 1 definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Sporthal: de beide sporthallen die bekend staan onder de naam Sporthal De Sophiahal

Nadere informatie

PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT

PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT 2018-2019 Voor maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek- motorische beperking Voor de blinde en slechtziende bezoeker Voor doven, slechthorenden

Nadere informatie

RICHTLIJNEN SCHOOLBEZOEKEN

RICHTLIJNEN SCHOOLBEZOEKEN Markt 1 8000 Brugge T 32 (0)50 27 03 11 www.historium.be info@historium.be RICHTLIJNEN SCHOOLBEZOEKEN Artikel 1. Tickets Tickets voor schoolbezoeken worden best op voorhand gereserveerd via de ticketwebsite,

Nadere informatie

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad Jaar: 2010 Nummer: 81 Besluit: B&W 7 september 2010 Gemeenteblad GARAGEREGLEMENT HELMOND 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Parkeerder: de eigenaar/gebruiker

Nadere informatie

Gedragsregels - voor patiënten en bezoekers

Gedragsregels - voor patiënten en bezoekers Gedragsregels - voor patiënten en bezoekers De Sint Maartenskliniek verwacht van u dat u zich gedraagt als gast en dat u respectvol en vriendelijk met elkaar omgaat. Behandel de ander zoals u zelf behandeld

Nadere informatie

PARK VERORDENING. Houd er rekening mee dat de volgende zaken niet mee de Parken in genomen mogen worden :

PARK VERORDENING. Houd er rekening mee dat de volgende zaken niet mee de Parken in genomen mogen worden : PARK VERORDENING Welkom in de Parken van Disneyland Paris. Om uw verblijf in de Parken zo veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen, vragen we u zich aan de volgende regels te houden : 1. TOEGANG

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Artikel 1 Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN PAL MUNDO B.V. Gedeponeerd bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer waar deze opgevraagd kunnen worden. Op verzoek van een ieder zullen de algemene voorwaarden

Nadere informatie

maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek-motorische beperking

maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek-motorische beperking NL maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek-motorische beperking Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat

Nadere informatie

1.2 Deze Huisregels en Bezoekersvoorwaarden gelden voor alle bezoekers van en elk bezoek aan Museum Jan Cunen.

1.2 Deze Huisregels en Bezoekersvoorwaarden gelden voor alle bezoekers van en elk bezoek aan Museum Jan Cunen. MUSEUM JAN CUNEN HUISREGELS en BEZOEKERSVOORWAARDEN Welkom in Museum Jan Cunen! Om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen en om de getoonde kunstwerken zo goed mogelijk te kunnen beschermen heeft

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN Kröller-Müller Museum. Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN Kröller-Müller Museum. Inleiding BEZOEKVOORWAARDEN Kröller-Müller Museum Inleiding Het Kröller-Müller Museum (hierna: museum) zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door

Nadere informatie

Bezoekersvoorwaarden Locatie Museum De Domijnen

Bezoekersvoorwaarden Locatie Museum De Domijnen Bezoekersvoorwaarden Locatie Museum De Domijnen Inleiding Museum De Domijnen zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan heen van de museumlocaties en de door Museum

Nadere informatie

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Dit is het reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken.

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN. Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN. Inleiding In het Stedelijk Museum Amsterdam gelden officieel vastgestelde Bezoekvoorwaarden. De complete tekst van deze voorwaarden is op dit formulier weergegeven. BEZOEKVOORWAARDEN Inleiding Het Stedelijk Museum

Nadere informatie

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM. BEZOEKVOORWAARDEN Pagina 1 van 7

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM. BEZOEKVOORWAARDEN Pagina 1 van 7 BEZOEKVOORWAARDEN Pagina 1 van 7 Inleiding Nederlands Steendrukmuseum zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Nederlands Steendrukmuseum

Nadere informatie

ALGEMENE STALLINGSVOORWAARDEN FIETSENPAKHUIS GEMEENTE ZAANSTAD

ALGEMENE STALLINGSVOORWAARDEN FIETSENPAKHUIS GEMEENTE ZAANSTAD ALGEMENE STALLINGSVOORWAARDEN FIETSENPAKHUIS GEMEENTE ZAANSTAD De toegang tot de fietsenstalling aan de Vinkenstraat 46 wordt uitsluitend verleend onder toepassing van de navolgende voorwaarden. ARTIKEL

Nadere informatie

REGLEMENT MET ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN EN TARIEVEN VOOR DE HUUR VAN DE VERGADERACCOMMODATIE IN HET PROVINCIAAL HOF

REGLEMENT MET ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN EN TARIEVEN VOOR DE HUUR VAN DE VERGADERACCOMMODATIE IN HET PROVINCIAAL HOF REGLEMENT MET ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN EN TARIEVEN VOOR DE HUUR VAN DE VERGADERACCOMMODATIE IN HET PROVINCIAAL HOF Artikel 1 Het provinciebestuur kan de vergaderaccommodatie van het Provinciaal Hof,

Nadere informatie

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Salland Natuur Fair: De Salland Natuur Fair 2015. Standhouder:

Nadere informatie

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen Naam :Ouderenzorg Anders Adres :Van Glymesstraat 30, 4651 LM Steenbergen Telefoon : 0167-567055 Directeur : Mw. A. Elferink Aantal

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN Archeologiehuis Zuid-Holland / Stichting Romeins Museum / Alphen aan den Rijn Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN Archeologiehuis Zuid-Holland / Stichting Romeins Museum / Alphen aan den Rijn Inleiding BEZOEKVOORWAARDEN Archeologiehuis Zuid-Holland / Stichting Romeins Museum / Alphen aan den Rijn Inleiding Archeologiehuis Zuid-Holland zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN Archeon / Alphen aan den Rijn

BEZOEKVOORWAARDEN Archeon / Alphen aan den Rijn BEZOEKVOORWAARDEN Archeon / Alphen aan den Rijn Inleiding Archeon zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Archeon georganiseerde tentoonstellingen

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM SPEELKLOK. Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM SPEELKLOK. Inleiding BEZOEKVOORWAARDEN MUSEUM SPEELKLOK Inleiding Museum Speelklok zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Museum Speelklok georganiseerde

Nadere informatie

Bezoekvoorwaarden CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum Leren niet te vergeten en niet vergeten te leren

Bezoekvoorwaarden CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum Leren niet te vergeten en niet vergeten te leren Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 (hierna te noemen CRASH-museum) zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museum en de door het museum georganiseerde

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN JJ s BLUES & ROOTS FESTIVAL 2019

ALGEMENE VOORWAARDEN JJ s BLUES & ROOTS FESTIVAL 2019 ALGEMENE VOORWAARDEN JJ s BLUES & ROOTS FESTIVAL 2019 Algemene Voorwaarden 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst die tot stand komt in het kader van het bezoek aan het

Nadere informatie

Informatiebrochure voor bezoekers GEVANGENIS GENT

Informatiebrochure voor bezoekers GEVANGENIS GENT Informatiebrochure voor bezoekers GEVANGENIS GENT Nieuwewandeling 89 9000 GENT Tel. 09 234.65.00 Infogevangenis.gent@just.fgov.be Tafelbezoek en glasbezoek Maximum 3 bezoekers per bezoek (uitgezonderd

Nadere informatie

CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBB) BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL. Artikel 1 Dienstverlening

CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBB) BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL. Artikel 1 Dienstverlening CENTRALE BIBLIOTHEEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE (CBB) BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE LEESZAAL De dienstverlening van de leeszaal is bestemd voor: Artikel 1 Dienstverlening - personeelsleden van

Nadere informatie

Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum het Palthe Huis in Oldenzaal

Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum het Palthe Huis in Oldenzaal Algemene Bezoekersvoorwaarden van Museum het Palthe Huis in Oldenzaal 1. Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bezoekers van het museum. 1.2. Deze voorwaarden zijn tevens van toepassing

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN FRIES SCHEEPVAART MUSEUM, SNEEK KVK

BEZOEKVOORWAARDEN FRIES SCHEEPVAART MUSEUM, SNEEK KVK BEZOEKVOORWAARDEN FRIES SCHEEPVAART MUSEUM, SNEEK KVK 41000882 Inleiding Het Fries Scheepvaart Museum zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex

Nadere informatie

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk sportcomplex,

Nadere informatie

1.4 De nietigheid van enige bepaling van deze algemene voorwaarden tast de geldigheid van de overige bepalingen niet aan.

1.4 De nietigheid van enige bepaling van deze algemene voorwaarden tast de geldigheid van de overige bepalingen niet aan. ALGEMENE VOORWAARDEN Laatst aangepast: 17-1-2017 Deze algemene voorwaarden van Real Life Gaming (eenmanszaak) gevestigd te Utrecht zijn van toepassing op overeenkomsten die door de organisatie met deelnemers

Nadere informatie

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus.

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus. Parkeerreglement parking sportcomplex Schotte Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle gebruikers van de parkings van het SportAG, ongeacht het feit of zij er parkeren, stationeren

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN RIJKSMUSEUM VAN OUDHEDEN TE LEIDEN

BEZOEKVOORWAARDEN RIJKSMUSEUM VAN OUDHEDEN TE LEIDEN BEZOEKVOORWAARDEN RIJKSMUSEUM VAN OUDHEDEN TE LEIDEN Inleiding Het Rijksmuseum van Oudheden (hierna te noemen het museum ) zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN Museum Hindeloopen. Inleiding

BEZOEKVOORWAARDEN Museum Hindeloopen. Inleiding BEZOEKVOORWAARDEN Museum Hindeloopen Inleiding Museum Hindeloopen zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Museum Hindeloopen georganiseerde

Nadere informatie

DAGOPNAME FRANCISCUS VLIETLAND

DAGOPNAME FRANCISCUS VLIETLAND DAGOPNAME FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Binnenkort wordt u verwacht op de afdeling Dagopname. Op deze afdeling worden patiënten opgenomen die in een korte tijd worden behandeld en dezelfde dag weer naar

Nadere informatie

Bezoekersvoorwaarden Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Bezoekersvoorwaarden Nederlands Bakkerijmuseum Hattem Bezoekersvoorwaarden Nederlands Bakkerijmuseum Hattem Inleiding Het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem zal binnen de grenzen van de redelijkheid, al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex,

Nadere informatie

Algemene Bezoekvoorwaarden Museum MORE

Algemene Bezoekvoorwaarden Museum MORE Algemene Bezoekvoorwaarden Museum MORE Melmuseum Explotatie B.V. (h.o.d. Museum MORE) Hoofdstraat 28 7213 CW Gorssel 19 mei 2015 Inleiding Museum MORE zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke

Nadere informatie

Algemene bezoekersvoorwaarden Tassenmuseum Hendrikje

Algemene bezoekersvoorwaarden Tassenmuseum Hendrikje Algemene bezoekersvoorwaarden Tassenmuseum Hendrikje 1. ALGEMENE BEPALINGEN: DEFINITIES 1.1 Tassenmuseum: Stichting Tassenmuseum Hendrikje, die krachtens haar doelstelling 500 jaar geschiedenis van de

Nadere informatie

Huisreglement Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Huisreglement Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Huisreglement Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Inleiding Om een ongestoord verloop van de justitiële taken te kunnen garanderen en ter handhaving van de orde en veiligheid is door het gerechtsbestuur een

Nadere informatie

Bezoekvoorwaarden ALGEMENE BEPALINGEN: DEFINITIES

Bezoekvoorwaarden ALGEMENE BEPALINGEN: DEFINITIES Bezoekvoorwaarden In Het Noordbrabants Museum gelden officieel vastgestelde Bezoekvoorwaarden. De tekst van deze voorwaarden ligt ook ter inzage bij de museumbalie. Volgens deze Bezoekvoorwaarden is het

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities :

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities : GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE Artikel 1 Definities : Fietsenparking: de afgescheiden ruimte op niveau -1 van de parking Centrum-Zand onder t Zand in Brugge samen met de ganse

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN CONTINIUM DISCOVERY CENTER, CUBE DESIGN MUSEUM & COLUMBUS EARTH CENTER

BEZOEKVOORWAARDEN CONTINIUM DISCOVERY CENTER, CUBE DESIGN MUSEUM & COLUMBUS EARTH CENTER BEZOEKVOORWAARDEN CONTINIUM DISCOVERY CENTER, CUBE DESIGN MUSEUM & COLUMBUS EARTH CENTER Inleiding Continium discovery center, Cube design museum & Columbus earth center, hierna genoemd als Continium,

Nadere informatie

BEZOEKVOORWAARDEN EINDHOVEN MUSEUM. Algemene bepalingen: definities

BEZOEKVOORWAARDEN EINDHOVEN MUSEUM. Algemene bepalingen: definities BEZOEKVOORWAARDEN EINDHOVEN MUSEUM Algemene bepalingen: definities Artikel 1.1 Onder 'het museum' en EM wordt verstaan de organisatie die het museumcomplex beheert en exploiteert, daaronder begrepen, maar

Nadere informatie

HUISREGELS VERSIE JULI 2016 STICHTING ZWEMBAD DUKENBURG

HUISREGELS VERSIE JULI 2016 STICHTING ZWEMBAD DUKENBURG HUISREGELS VERSIE 2016.601 1 JULI 2016 STICHTING ZWEMBAD DUKENBURG Inhoudsopgave: Pagina 1 Doel van het reglement 2 2 Toegang 2 3 Verblijf 2 4 Openingstijden 3 5 Gebruik van de zwembassins 3 6 Gebruik

Nadere informatie

BEZOEKERSVOORWAARDEN STICHTING DEVENTER VERHAAL April Algemene bepalingen: definities. 2 Kaartverkoop, aanbiedingen en prijzen.

BEZOEKERSVOORWAARDEN STICHTING DEVENTER VERHAAL April Algemene bepalingen: definities. 2 Kaartverkoop, aanbiedingen en prijzen. BEZOEKERSVOORWAARDEN STICHTING DEVENTER VERHAAL April 2017 Inleiding Stichting Deventer Verhaal zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de

Nadere informatie