Maatbenamingen. Algemeen. BEP-codes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maatbenamingen. Algemeen. BEP-codes"

Transcriptie

1 BEP (Bodywork Exchange Parameter) zijn codes die unieke doelen op het voertuig identificeren om de informatieoverdracht tussen de voertuigfabrikant en de carrosseriebouwer te vereenvoudigen. De BEP-codes volgen de internationale standaard ISO BEP-codes In de tabel worden de maten voor chassis van de P-, G- en R-serie uitgelegd. A L011 Wielbasis. Afstand van de hartlijn van de eerste vooras tot de hartlijn van de eerste aangedreven achteras. AF L030.n.A Lengte van de persluchtketel. AG L031.n.A.L Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en een punt op het achterste uiteinde van de persluchtketel indien deze aan de linkerzijde is aangebracht. Geldt voor de configuraties 8x2, 8x4 en 8x2 * 6. AL L030.n.A.L Afstand tussen de hartlijn van de eerste achterste aandrijfas en een punt op het voorste uiteinde van de persluchtketel indien deze aan de linkerzijde is aangebracht. AR L030.n.A.R Afstand tussen de hartlijn van de eerste achterste aandrijfas en een punt op het voorste uiteinde van de persluchtketel indien deze aan de rechterzijde is aangebracht. AS L031.n.A Afstand tussen de hartlijn van de eerste achterste aandrijfas en een punt op het achterste uiteinde van de persluchtketel indien deze aan de binnenzijde van het frame is aangebracht. AT L015 Theoretische wielbasis. Afstand tussen het voorste en achterste drukverdelingscentrum. B L012.2 Bogie-afstand. B L012.3 Bogie-afstand. BA L036.2 Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en dwarsbalk of chassiscomponent. BB L036.3 Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en dwarsbalk of chassiscomponent. BC L036.4 Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en dwarsbalk of chassiscomponent. BD L036.5 Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en dwarsbalk of chassiscomponent. 02:20-02 Uitgave 3 nl-nl 1 (6)

2 - L078 Afstand tussen het midden van de fuseepen van de koppelschotel en het dichtstbijzijnde voorwerp achter de cabine. - L079 Afstand tussen het midden van de fuseepen van de koppelschotel en het verste obstakel aan de achterzijde van de trekker, als radiale maat. CA L037.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste achterste aandrijfas en dwarsbalk of chassiscomponent. CB L037.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en dwarsbalk of chassiscomponent. CC L037.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en dwarsbalk of chassiscomponent. CD L037.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste achterste aandrijfas en dwarsbalk of chassiscomponent. CE L037.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste achterste aandrijfas en dwarsbalk of chassiscomponent. CI L061 Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en het verste punt van de cabine in gekantelde positie. CM H062 Straal voor kantelen cabine. Straal tussen een theoretisch punt waar de cabine rond beweegt tijdens het kantelen (TTC) en het hoogste punt van de cabine tijdens het kantelen. CO Afstand tussen de bovenrand van het frame en het hoogste punt van de cabine tijdens het kantelen. CP L062 Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en een theoretisch punt waar de cabine rond beweegt tijdens het kantelen (TTC). CR H060 Afstand tussen de bovenrand van het frame en een theoretisch punt waar de cabine rond beweegt tijdens het kantelen (TTC). CX Afstand tussen het hoogste punt van de cabine en het hoogste punt van de windgeleider. CZ Afstand tussen het hoogste punt van de cabine en het hoogste punt van het dakluik in de geopende stand. D Banddiameter, onbeladen. DKU Het uitstekende gedeelte van de trekeenheid. Afstand tussen de achterzijde van de volgwagenkoppelingsgeleider van de trekeenheid en de binnenzijde van de draagbalk bij de bevestiging van de trekeenheid. DX Afmetingen van de beschermplaat van de achterrand (geldt voor trekkende voertuigen met een beschermplaat aan de achterrand). E H042.2 Afstand tussen de bovenrand van het frame en de bovenrand van de band op de tweede vooras (8x2, 8x4 en 8x2 * 6). Geldt voor parallelle maximale veercompressie. EH H030.1 Asfstand tussen de bovenrand van het frame en de bovenrand van de uitlaatpijp (geldt voor voertuigen met verticale uitlaatpijp). EX L064.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en een punt op het achterste uiteinde van de uitlaatpijp (geldt voor voertuigen met verticale uitlaatpijp). F Afstand tussen de bovenrand van het frame en de bovenrand van de band op de tweede vooras (8x2, 8x4 en 8x2 * 6). Geldt voor parallelle maximale veercompressie. FA Hoek van framebuiging. Heeft betrekking op de hoek tussen het rechte en gebogen deel van het frame. 02:20-02 Uitgave 3 nl-nl 2 (6)

3 FB L042.1 Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en het buigpunt van het frame. FF W032 Breedte langsbalk. FF W033 Breedte langsbalk. FH H032 Hoogte langsbalk. FW W036 Framebreedte. G L001 Maximale chassislengte. GH H030.1.G Afstand tussen het hoogste punt op de tussenbak en de bovenrand van het frame. GX Afstand tussen het voorste deel van de bumper en het voorste deel van de trekeenheid (geldt voor voertuigen met uitstekende bumper en centraal bevestigde trekeenheid). H Afstand tussen de binnenzijden van de achterwielen. HL L039.L.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste aangedreven achteras en het basisgat voor de carrosseriesteun aan de linkerzijde (geldt voor vrachtwagens met een gatenpatroon voor standaard gaten en speciale gaten voor de carrosserie). HR L039.R.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste aangedreven achteras en het basisgat voor de carrosseriesteun aan de rechterzijde (geldt voor vrachtwagens met een gatenpatroon voor standaard gaten en speciale gaten voor de carrosserie). I L016 Overhang voor. Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en het voorste deel van de bumper. J L019 Overhang achter. Afstand tussen de hartlijn van de achteras (of sleepas) en de achterrand van het frame. JA L020 Afstand tussen de hartlijn van de eerste aangedreven achteras en de achterrand van het frame. JB Afstand tussen de hartlijn van de eerste aangedreven achteras en de achterrand van de carrosserie. JC Afstand tussen de binnenzijde van de draagbalk bij de bevestiging van de volgwagenkoppeling en het midden van de trekhaak. JE Afstand tussen het midden van de eerste aangedreven achteras en het midden van het voorste bevestigingsgat van de draagbalk. JEc Afstand tussen het midden van de eerste aangedreven achteras en het midden van het voorste bevestigingsgat van de draagbalk (geldt voor dicht op het trekkende voertuig gekoppelde volgwagens). JF Afstand tussen het midden van de trekhaak en de achterrand van de carrosserie. JFc Afstand tussen het midden van de trekhaak en de achterrand van de carrosserie (geldt voor dicht op het trekkende voertuig gekoppelde volgwagens). JG Afstand tussen de achterste rand van het chassis en de achterste rand van de carrosserie. 02:20-02 Uitgave 3 nl-nl 3 (6)

4 JK Afstand tussen het midden van het voorste bevestigingsgat van de draagbalk en de binnenzijde van de draagbalk bij de bevestiging van de trekeenheid. JKc Afstand tussen het midden van het voorste bevestigingsgat van de draagbalk en de binnenzijde van de draagbalk bij de bevestiging van de trekeenheid (geldt voor dicht op het trekkende voertuig gekoppelde volgwagens). JL Afstand tussen het midden van de eerste aangedreven achteras en de achterste rand van de onderdoorrijdbeveiliging. JT Afstand tussen het midden van de eerste aangedreven achteras en het midden van de trekhaak. JTc Afstand tussen het midden van de eerste aangedreven achteras en het midden van de trekhaak (geldt voor draagbalk voor dicht op het trekkende voertuig gekoppelde volgwagens). KA W003.1 Maximale afstand tussen de buitenste wielbouten van de voorwielen. KB W003.2 Maximale afstand tussen de buitenste randen van het achterwiel voor dubbelgemonteerde wielen. In bepaalde gevallen kan deze meetwaarde bij enkelgemonteerde wielen op de sleepas achter de achteras groter zijn. L L014 Afstand tussen het midden van de eerste aangedreven achteras en het achterste drukverdelingscentrum. LK L076 Positie van koppelschotel. Afstand tussen het midden van de eerste aangedreven achteras en het midden van de uitsparing in de fuseepen. LL L013 Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en het theoretische drukverdelingscentrum (geldt voor voertuigen met dubbele voorassen). M W013.1 Spoorbreedte vooras. Afstand tussen het bandmidden van het linkerwiel en het bandmidden van het rechterwiel. NA W013.n Spoorbreedte van achteras(sen) met dubbelgemonteerde banden. Afstand tussen het midden van de dubbele banden aan de linkerzijde en de dubbele banden aan de rechterzijde. NB W013.n Spoorbreedte van achterste sleepas met enkele wielen. Afstand tussen het bandmidden van het linkerwiel en het bandmidden van het rechterwiel. L030.n.A.L L031.n.A.L L031.n.A.R OF H063 Afstand tussen de bovenrand van het frame en het hoogste punt van de cabine. OM H071 Hoogte van koppelschotel. Afstand tussen de bovenrand van het frame en de bovenzijde van de koppelschotel bij het midden van de uitsparing in de fuseepen. OM H074 Hoogte van koppelschotel. Afstand tussen de bovenrand van het frame en de bovenzijde van de koppelschotel bij het midden van de uitsparing in de fuseepen. 02:20-02 Uitgave 3 nl-nl 4 (6)

5 PG H031.1.G Afstand tussen de bovenrand van het frame en het hoogste punt van de versnellingsbak. PH H031.1.G Afstand tussen de bovenrand van het frame en het hoogste punt van de EK-krachtafnemer. PJ L043.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en het achterste punt van de EK-krachtafnemer. Q L012.1 Afstand tussen de hartlijnen van de twee voorassen (geldt voor voertuigen met dubbele voorassen). RX Afstand tussen het hoogste punt van de cabine en het hoogste punt van de dakprofielen. S H015.n Afstand tussen het laagste punt van de vooras(sen) en de grond. T H016.n Afstand tussen het laagste punt van de achterste aandrijfas(sen) en de grond. TLA H030.n.L Afstand tussen het hoogste punt op de brandstoftank en de bovenrand van het frame. TLD L030.n.F.L Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en een punt op het voorste uiteinde van de brandstoftank aan de linkerzijde. TLL L031.n.F.R Afstand tussen een punt op het voorste uiteinde van de brandstoftank aan de linkerzijde en een punt op het achterste uiteinde van de brandstoftank. TLT Afstand tussen een punt op het voorste uiteinde van de brandstoftank aan de linkerzijde en de hartlijn van de brandstofpijpverbinding. TRD L030.n.F.R Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en een punt op het voorste uiteinde van de brandstoftank aan de rechterzijde. TRL L031.n.F.R Afstand tussen een punt op het voorste uiteinde van de brandstoftank aan de rechterzijde en een punt op het achterste uiteinde van de brandstoftank. TRT Afstand tussen een punt op het voorste uiteinde van de brandstoftank aan de rechterzijde en de hartlijn van de brandstofpijpverbinding. TTC Theoretisch kantelcentrum van de cabine. Het theoretische punt waar de cabine rond beweegt tijdens het kantelen. U Afstand tussen de bovenrand van het frame en de grond bij het voorste drukverdelingscentrum. Uc U bij voorste chassisgewichtspunt. Ucc Afstand tussen de bovenrand van het frame en de grond bij het laagste punt van de onderdoorrijdbeveiliging, voor. Bij voorste chassisgewichtspunt, exclusief asbelasting. Um H036 U bij maximale voorasbelasting. USP H030 Afstand tussen het hoogste punt van de schokdempersteun op de tweede vooras en de bovenrand van het frame (8x2, 8x4 en 8x2*6). V Afstand tussen de bovenrand van het frame en de grond bij het achterste drukverdelingscentrum. Vc U bij achterste chassisgewichtspunt. Vm V bij maximale achterasbelasting. 02:20-02 Uitgave 3 nl-nl 5 (6)

6 W W002 Cabinebreedte exclusief buitenspiegels. Vm H038 V bij maximale achterasbelasting. WM W001 Cabinebreedte inclusief buitenspiegels. X Afstand tussen de bovenrand van het frame en de bovenrand van de band op de eerste aangedreven achteras. Geldt voor maximale asbelasting. XX Afstand tussen de bovenrand van het frame en de bovenrand van de band met omhooggebrachte sleepas. YA H042.n Afstand tussen de bovenrand van het frame en de bovenrand van de band op de eerste aangedreven achteras. Geldt voor maximale parallelle veercompressie. YB H042.n Afstand tussen de bovenrand van het frame en de bovenrand van de band voor de sleepas. Geldt voor maximale parallelle veercompressie. Z L063 Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en de achterrand van de cabine-ophanging. ZA L064.n Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en de achterrand van de rijwindgeleidingsplaat van de cabine. ZD Afstand tussen de hartlijn van de eerste vooras en de voorrand van de carrosserie. 02:20-02 Uitgave 3 nl-nl 6 (6)

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Voor alle typen transportwerk waarbij vrachtwagens worden gebruikt, moet het vrachtwagenchassis van een opbouw worden voorzien. Het doel van de aslastberekeningen

Nadere informatie

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Vrachtwagens voor wissellaadbakken worden gebruikt om snel de lastdrager te kunnen

Nadere informatie

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT Algemene informatie over trekeenheden Algemene informatie over trekeenheden Een trekeenheid is een collectieve term voor een of meer componenten waarmee het voertuig moet zijn uitgerust om een volgwagen

Nadere informatie

Achteroverbouw wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw. Aanpassing in de fabriek. Reserveonderdelen

Achteroverbouw wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw. Aanpassing in de fabriek. Reserveonderdelen Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw Aanpassing in de fabriek Een aangepaste achteroverbouw kan in de meeste gevallen

Nadere informatie

Trekkende voertuigen BELANGRIJK!

Trekkende voertuigen BELANGRIJK! Algemene informatie Algemene informatie Trekkende voertuigen zijn bedoeld om een aanhanger te trekken. Voorbeelden van veel gebruikte aanhangers: Boxoplegger Machine-oplegger Volgwagen met kiepbak De instructies

Nadere informatie

Chassisframes. Assortiment chassisframes van Scania

Chassisframes. Assortiment chassisframes van Scania Assortiment chassisframes van Scania Het chassisframe bestaat uit 2 framelangsbalken. Assortiment chassisframes van Scania Meer informatie over een specifiek chassis vindt u in de Individuele chassisspecificatie

Nadere informatie

Trekkende voertuigen. Aanbevelingen. Wielbasis

Trekkende voertuigen. Aanbevelingen. Wielbasis Algemene informatie over trekkende voertuigen Algemene informatie over trekkende voertuigen Trekkende voertuigen zijn bedoeld voor het trekken van aanhangers en zijn daarom uitgerust met een koppelschotel

Nadere informatie

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw worden beschouwd als torsiesoepele constructies. Bij voertuig met verwijderbare

Nadere informatie

Aanpassen van door Scania gecertificeerde componenten

Aanpassen van door Scania gecertificeerde componenten Algemeen Algemeen Certificering vindt plaats om aan wettelijke vereisten met betrekking tot verkeersveiligheid, milieu-impact enz. te voldoen. Als door Scania gecertificeerde componenten worden aangepast

Nadere informatie

BEREKENINGEN TEN BEHOEVE VAN DE OPBOUW 2

BEREKENINGEN TEN BEHOEVE VAN DE OPBOUW 2 Inhoud BEREKENINGEN TEN BEHOEVE VAN DE OPBOUW... 2 BEREKENINGSPRINCIPES... 3 LADINGOPTIMALISERING... 6 BEREKENINGSVOORBEELDEN... 7 Voorbeeld 1 4x2 Twee-assige trekker... 7 Voorbeeld 2 6x4 Drie-assige trekker...

Nadere informatie

Aanpassing van Scania componenten en systemen gedekt door certificaten. Algemene informatie

Aanpassing van Scania componenten en systemen gedekt door certificaten. Algemene informatie Algemene informatie Voertuigen en ingebouwde systemen worden gecertificeerd om aan wettelijke vereisten met betrekking tot verkeersveiligheid, milieu-impact enz. te voldoen. Algemene informatie Een component

Nadere informatie

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Voor een gelijkmatige verdeling van de lading over het chassisframe Voor speling van de wielen en andere onderdelen die boven het frame

Nadere informatie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie Algemene informatie over krachten en bewegingen Algemene informatie over krachten en bewegingen Het chassisframe wordt aan krachten in verschillende richtingen blootgesteld afhankelijk van de manier van

Nadere informatie

Kart Afstellingen. Uit- spoor en toe- spoor

Kart Afstellingen. Uit- spoor en toe- spoor Kart Afstellingen Een goed afgesteld kart chassis is een van de belangrijkste vereisten om snelle tijden te kunnen rijden. Een goede stuurmanskunst, banden met veel grip en een perfect afgestelde motor

Nadere informatie

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming 2.1 2.2 2.3 2.4 R 2,5 min 25 max 150 max 250 min 30 max Buitenzijde laadeenheid 1.3 1.2 3.1 3.2 5.2 Zijaanzicht 2.1 2.2 2.3

Nadere informatie

PA 9623PB 9623PC 9623PE 9623PG 9623PH 9623PJ 9623PK 9623TH PA 9624PB

PA 9623PB 9623PC 9623PE 9623PG 9623PH 9623PJ 9623PK 9623TH PA 9624PB 1 9616 9616TC 9616TH 9616TM 9617 9617AA 9617AN 9617AR 9617AT 9617AV 9617TB 9617TC 9618 9618PA 9618PB 9618PC 9618PD 9618PE 9618PG 9618PH 9619 9619PA 9619PD 9619PL 9619PM 9619PR 9619PS 9619PT 9619TA 9619TB

Nadere informatie

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Een gesloten opbouw wordt gewoonlijk als een torsiestijve constructie beschouwd. Een

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

Eisen te stellen aan tractie

Eisen te stellen aan tractie Bijlage 2 Eisen te stellen aan tractie A: Eisen voor vrachtauto s (kipper/container) die worden ingezet voor het (nat)zoutstrooien en eventueel sneeuwruimen met brede sneeuwploegen. Voor het (nat)zoutstrooien.

Nadere informatie

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen Algemeen Voor het plannen van carrosseriewerkzaamheden is het van belang in een vroeg stadium te weten welke werkzaamheden wel en niet zijn toegestaan aan een voertuig. Algemeen Dit document beschrijft

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 : PROSTOCKS

HOOFDSTUK 5 : PROSTOCKS HOOFDSTUK 5 : PROSTOCKS A. Chassis Het chassis bestaat uit de volgende delen c.q. moet aan de volgende regels voldoen: 1. Een standaard motorblok of origineel vervangingsonderdeel waarin een standaard

Nadere informatie

Ranglijst woongebied land van matena 1 januari 2019

Ranglijst woongebied land van matena 1 januari 2019 Toelichting Ranglijst woongebied land van matena 1 januari 2019 Hieronder treft u de geanonimiseerde ranglijst per 1 januari 2019 aan voor het woongebied van Land van Matena. Het betreft een momentopname.

Nadere informatie

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK!

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK! Voer alle aarding van de carrosserie op het chassisframe uit op de linker langsbalk van het frame. Aarden op de rechter langsbalk van het frame leidt tot spanningsverliezen, omdat de minpool van de accu

Nadere informatie

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R.

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Algemeen Algemeen Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 309 Draaigereedschap 99 318 Motorsteun 99

Nadere informatie

van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK

van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK AMC-CHASSISTECHNIEK MEER LAADVERMOGEN Het hogere maximaal toelaatbare totaalgewicht van 3500 kg maakt een nuttig laadvermogen tot

Nadere informatie

TREKKER Bij gebruik van een trekker met oplegger (semi-trailer) is het mogelijk hetzelfde trekkende voertuig voor verschillende transportdoeleinden in

TREKKER Bij gebruik van een trekker met oplegger (semi-trailer) is het mogelijk hetzelfde trekkende voertuig voor verschillende transportdoeleinden in Inhoud TREKKER... 2 ONDERLINGE UITWISSELBRHEID NR ISO 1726... 3 Wendbaarheid... 5 WIELBSIS... 7 POSITIE VN KOPPELSCHOTEL... 8 BEVESTIGING VN KOPPELSCHOTEL... 10 BORGEN VN KOPPELSCHOTEL EN MONTGEPLT...

Nadere informatie

RICHTLIJN 91/226/EEG. Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens. Eisen v.a.

RICHTLIJN 91/226/EEG. Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens. Eisen v.a. ICHTLIJN 91/226/EEG Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens Eisen v.a. 9 april 2011 Inleiding Op 29 oktober 2010 is richtlijn 91/226/EEG in werking

Nadere informatie

Achterlichten. Uitvoering

Achterlichten. Uitvoering Afhankelijk van de specificatie van het voertuig bij de bestelling, wordt het voertuig geleverd met een van de volgende achterlichten: Neem contact op met een Scania dealer voor meer informatie. Compacte

Nadere informatie

Chassismaatschetsen 13. Inhoud

Chassismaatschetsen 13. Inhoud Inhoud 3 CP14 met luchtvering 4 CP14 onafgeveerd 6 CP19 met luchtvering 8 CP19 onafgeveerd 10 CP19L met luchtvering 12 CP19L onafgeveerd 14 CP28 CrewCab onafgeveerd 16 CP31 CrewCab onafgeveerd 18 CR14

Nadere informatie

Hoek van Holland. Hoog- en laagwaterstanden en -tijdstippen. datum uu:mm HW LW cm NAP 3:25 129 8:35-67 15:41 142 23:15 * -42

Hoek van Holland. Hoog- en laagwaterstanden en -tijdstippen. datum uu:mm HW LW cm NAP 3:25 129 8:35-67 15:41 142 23:15 * -42 Januari :0 - : : - : : : - : : * - 0:0 : - : : - LK :0 :0 - : : - : :0 : - : :0 : * - : : * - :0-0 : : - : 0:0 * - : : - :00 : :0 * - : : * - : - :0 0 :0 - : :0 * - : : - : VM : : :0 * -0 : :0 * - : -

Nadere informatie

Roompot buiten. Hoog- en laagwaterstanden en -tijdstippen. datum uu:mm HW LW cm NAP 2:29 181 8:39-152 14:46 192 21:00-132

Roompot buiten. Hoog- en laagwaterstanden en -tijdstippen. datum uu:mm HW LW cm NAP 2:29 181 8:39-152 14:46 192 21:00-132 Januari 0: - : : - :0 : : - : :00 - :0 - : : - LK :0 :0-0 : : - : :0 : - : : - 0: : - : :0 - : - : : - : :0 :0 - :0 : - :0 : - : : - : - : : - :0 : : - : : - VM : :0 :0 - :0 : -0 : - : : - :0 : : - : :

Nadere informatie

Technische Gegevens Crafter 2 Chassis

Technische Gegevens Crafter 2 Chassis Technische Gegevens Crafter 2 Chassis MJ2018 Stand: 19 maart 2018 Gewichten Maximaal Toelaatbaar totaalgewicht GVW Aandrijving Chassis enkele cabine L3 wielbasis 3.640 mm Vermogen [kw] Min. leeggewicht

Nadere informatie

GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER

GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER COMFORT OP ALLE TERREINEN Nieuwe comfortabele stoelen, een nieuw stuurwiel en een dashboard met alle schakelaars overzichtelijk per

Nadere informatie

van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK

van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK AMC-CHASSISTECHNIEK MEER LAADVERMOGEN Het hogere maximaal toelaatbare totaalgewicht van 3500 kg maakt een nuttig laadvermogen tot

Nadere informatie

Wielbasis wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis. Methoden BELANGRIJK!

Wielbasis wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis. Methoden BELANGRIJK! Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis BELANGRIJK! Wijzigen van de wielbasis van een vrachtwagenchassis is van invloed op de eigenschappen

Nadere informatie

MAN Truck & Bus nv/sa Technical Data TGL. 12.210 4x2 BL. Versnellingsbak. ZF 6AS-850, geautomatiseerde versnellingsbak Tipmatic, 6 overbrengingen

MAN Truck & Bus nv/sa Technical Data TGL. 12.210 4x2 BL. Versnellingsbak. ZF 6AS-850, geautomatiseerde versnellingsbak Tipmatic, 6 overbrengingen TGL 12.210 4x2 BL Motor D0834LFL52 151 KW/206 PK 830 Nm bij 1400 t/min Maximaal toegelaten massa Ophanging vooraan Ophanging achteraan ZF 6AS-850, geautomatiseerde versnellingsbak Tipmatic, 6 overbrengingen

Nadere informatie

Controleplan voertuig VIN:

Controleplan voertuig VIN: Controleplan voertuig VIN: Nr: 20 Regelgeving: UNECE R48-06 Onderwerp: In voege: Montage verlichtingsinrichtingen voertuigen cat. N, achteraan en zijkant 18 november 2012 Testvoorschriften en instructies

Nadere informatie

chassis 1 Bakwagen 4 2 Bakwagen 4 4 Bakwagen 6 2 Bakwagen 6 4 Bakwagen 6 6 Bakwagen 8 2 Bakwagen 8 4 Bakwagen 8 6

chassis 1 Bakwagen 4 2 Bakwagen 4 4 Bakwagen 6 2 Bakwagen 6 4 Bakwagen 6 6 Bakwagen 8 2 Bakwagen 8 4 Bakwagen 8 6 ASCONFIGURATIE/CHASSISHOOGTE/WIELBASIS (afmetingen in dm) Bakwagen X- X- 63 65 67 63 65 67 Bakwagen 4 4 XX- Bakwagen 6 2 48 48 Bakwagen 6 4 X- X- X- X- Bakwagen XX- XX- XX- Bakwagen 8 2,5 RAPDT-GR Bakwagen

Nadere informatie

Voorbereiding laadklep

Voorbereiding laadklep Algemene informatie over de voorbereiding Algemene informatie over de voorbereiding Om in de elektrische aansluiting van een laadklep te voorzien, kan de de voorbereidingsset voor de laadklepdraadbundel

Nadere informatie

FUSO CANTER 3C13-3C13D

FUSO CANTER 3C13-3C13D FUSO CANTER 3C13-3C13D Model Type 3C13 3C13D Cabine Enkel Dubbel Modelcode FEB01BL4SEA6 FEB01CL4SEA6 FEB01EL4SEA6 FEB01GL4SEA6 FEB01EL4WEA6 Zitplaatsen 3 6 + 1 Afmetingen mm Wielbasis (WHB) 2500 2800 3400

Nadere informatie

Opel Movano - Chassis Cabine Laadkast Technische Specificaties

Opel Movano - Chassis Cabine Laadkast Technische Specificaties Opel Movano - Chassis Cabine Laadkast Technische Specificaties 1 Maten en gewichten 3/11 Gesloten Laadkast L3H1 FWD 6689 Gesloten Laadkast L3H1 3500 19,39 Inhoud laadbak (m 3 ) Afmetingen (mm) Wielbasis

Nadere informatie

VW TRANSPORTER AL-KO AMC-BEDRIJFSWAGENCHASSIS 13"

VW TRANSPORTER AL-KO AMC-BEDRIJFSWAGENCHASSIS 13 VW TRANSPORTER AL-KO AMC-BEDRIJFSWAGENCHASSIS 13" ESP standaard! AMC bedrijfswagenchassis met tandemachteras en 13"-wielen MEER LAADVERMOGEN Een hoger toelaatbaar totaalgewicht van 3500 4600 kg maakt een

Nadere informatie

FUSO CANTER 7C15-7C15D

FUSO CANTER 7C15-7C15D FUSO CANTER 7C15-7C15D Model Type 7C15 7C15D Cabine Enkel Dubbel Modelcode FEB71CL4SEA7 FEB71EL4SEA7 FEB71GL4SEA7 FEC71HL4SEA7 FEC71KL4SEA7 FEB71GL4WEA7 Zitplaatsen 3 6 + 1 Afmetingen mm Wielbasis (WHB)

Nadere informatie

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Achterlichten Er zijn 3 achterlichttypen: Compacte

Nadere informatie

Overzicht maten en gewichten in Nederland

Overzicht maten en gewichten in Nederland Overzicht maten en gewichten in Nederland U vindt hier de belangrijkste maten uit hoofdstuk 5 van de Regeling voertuigen 5.18.11-5.18.18 Uitsluitend aan de geldende gepubliceerde Regeling voertuigen kunt

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D Installation instructions, accessories Instructienr. 9172295 Versie 1.2 Ond. nr. 30664104, 30664110 Afneembare trekhaak EU D8901067 Volvo Car Corporation Afneembare trekhaak- 9172295 - V1.2 Pagina 1 /

Nadere informatie

Overige opbouwsystemen 7. Inhoud

Overige opbouwsystemen 7. Inhoud Inhoud LAADKRAAN ACHTER CABINE... 2 Montage... 2 Stabiliteit... 3 Voorbeelden van de berekening van de stabiliteitsfactor... 4 HULPFRAME... 6 Bevestiging van laadkraan... 7 VERSTEVIGDE BEVESTIGING VAN

Nadere informatie

Opel Movano - Chassis Cabine. Technische Specificaties

Opel Movano - Chassis Cabine. Technische Specificaties Opel Movano - Chassis Cabine Technische Specificaties 1 Maten en gewichten 3/13 Chassis Cabine L2H1 FWD Chassis Cabine L2H1 3500 Afmetingen (mm) Wielbasis 3.682 Totale lengte 5.643 Maximal geoorloofde

Nadere informatie

Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01

Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01 Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01 ARTIKEL 253 (pagina 26) is tekening 253-29 weggevallen, hieronder de tekening:

Nadere informatie

Saab 9-3 CV M04-, 4D/5D M06-

Saab 9-3 CV M04-, 4D/5D M06- SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Sportchassis Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Opel Movano - Chassis Cabine. Technische Specificaties

Opel Movano - Chassis Cabine. Technische Specificaties Opel Movano - Chassis Cabine Technische Specificaties 1 Maten en gewichten 3/13 Chassis Cabine L2H1 FWD Chassis Cabine L2H1 3500 Afmetingen (mm) Wielbasis 3.682 Totale lengte 5.643 Maximal geoorloofde

Nadere informatie

HET OPMETEN VAN FIETSEN

HET OPMETEN VAN FIETSEN HET OPMETEN VAN FIETSEN. UCI-REGLEMENTERING FIETSEN Kennis van de afmetingen van de fiets is noodzakelijk en behoort tot de basiskennis van de commissarissen. De UCI-reglementen zijn beschikbaar op ww.uci.ch

Nadere informatie

SPECIFICATIES TLE3400 TLE3400 MOTOR

SPECIFICATIES TLE3400 TLE3400 MOTOR SPECIFICATIES MOTOR Merk...ISEKI Diesel...E3CD-WTB11 Motortype...4 cycli, watergekoeld, in-line met bovenliggende kleppen Aanzuiging...Normaal aangezogen Compressieverhouding... 22,7 Cilinderinhoud...1,498

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties PERSINFORMATIE Mazda Motor Nederland Technische specificaties Vernieuwde Mazda6 2018 Deze technische specificaties zijn onder voorbehoud van niet aangekondigde wijzigingen. Alle cijfers en specificaties

Nadere informatie

CPD 10/15/18/20/25/30/35 H-B

CPD 10/15/18/20/25/30/35 H-B CPD 10/15/18/20/25/30/35 CPD 30 H-C elektrisch TOEGEPASTE ERGONOMIE Bij het ontwerpen van de H2000 trucks heeft de ergonomische wetenschap centraal gestaan en zorgt voor een efficiënte werkplek Batterij

Nadere informatie

CPCD 40/45/50 Diesel CPQD 40/45/50 LPG

CPCD 40/45/50 Diesel CPQD 40/45/50 LPG CPCD 40/45/50 Diesel CPQD 40/45/50 LPG TOEGEPASTE ERGONOMIE Bij het ontwerpen van de H2000 trucks heeft de ergonomische wetenschap centraal gestaan en zorgt voor een efficiënte werkplek STANDAARD UITRUSTING

Nadere informatie

Brouwershavensche Gat 02

Brouwershavensche Gat 02 Januari EK : 0: - :0 : -0 : : 0 : - : : - 0:0 : -00 : : - : -0 : 0 : - : 0 : :0 - :0 : - 0: : - : : - :00 - :0 : - :0 : 0: - : : - NM : : : -0 :0 : - :0-0: : - :0 :0 :0 - : : - : : - : 0 : -0 :0 - : :

Nadere informatie

Hoek van Holland. Hoog- en laagwaterstanden en -tijdstippen. datum uu:mm HW LW cm NAP 3:55 122 9:06-69 16:09 143 23:50 * -48

Hoek van Holland. Hoog- en laagwaterstanden en -tijdstippen. datum uu:mm HW LW cm NAP 3:55 122 9:06-69 16:09 143 23:50 * -48 Januari EK : : - : : - : : :0 - :0 :0 * - 0: : - :0 : - : - : : - : : : - : : : - : : * - : - : :0 - : 0: * -0 : : - : NM : : : - : : * - : - : : - : : * - : :0 - : : :0 - : : * - : - :0 : - :00 * - :

Nadere informatie

UCI Fietsmetingen. Commissie Commissarissen & Reglementen

UCI Fietsmetingen. Commissie Commissarissen & Reglementen . UCI Fietsmetingen Het kennen van de afmetingen van de fiets is nog steeds noodzakelijk. Het opmeettoestel is enkel een instrument om het proces te versnellen. De UCI-reglementen zijn beschikbaar op ww.uci.ch

Nadere informatie

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA ( ) VOORSTELLING AANHANGWAGEN KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0104*00

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA ( ) VOORSTELLING AANHANGWAGEN KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0104*00 (052 47 05 48) VOORSTELLING AANHANGWAGEN 12.000KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0104*00 Pagina 1 VOORSTELLING AANHANGWAGEN 12.000kg - LEMEIRE R.A.12000 (LAGE VLOER CHASSIS met schijfremmen) e6*2007/46*0104*00

Nadere informatie

Verminderd comfort door trillingen. Basisprincipes. Frequentie. Trilling en amplitude

Verminderd comfort door trillingen. Basisprincipes. Frequentie. Trilling en amplitude Basisprincipes Verminderd comfort is subjectief en moeilijk te meten. De oorzaken van trillingen zijn talrijk en moeilijk te identificeren. De kennis van bepaalde basisprincipes maakt het gemakkelijker

Nadere informatie

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen Algemeen Algemeen Dit document omvat een overzicht van schakelaars die door carrosseriebouwers gebruikt kunnen worden. Schakelaars en contacthuizen kunnen bij Scania dealers worden besteld. Er zijn ook

Nadere informatie

VR DOC.0977/2BIS

VR DOC.0977/2BIS VR 2017 0610 DOC.0977/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 32bis van het koninklijk besluit van 15 maart 1968 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de auto

Nadere informatie

Eisen examenvoertuig categorieën CDE

Eisen examenvoertuig categorieën CDE Eisen examenvoertuig categorieën E eze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor,, E en E examens. e examenvoertuigen dienen te voldoen aan de meest actuele wettelijke eisen

Nadere informatie

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e categorieën C1, C1E, D1 en D1e > automaat Deze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor C1, D1, C1E en D1E examens. De examenvoertuigen dienen te voldoen aan de

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting

Componenten voor hydraulische uitrusting Algemene informatie Algemene informatie Een compleet hydraulisch systeem kan af fabriek worden besteld. Het is ook mogelijk om afzonderlijke componenten voor hydraulische uitrusting te bestellen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Rijdynamica van motorvoertuigen (5)

Rijdynamica van motorvoertuigen (5) Rijdynamica van motorvoertuigen (5) E. Gernaat (ISBN 978-90-808907-8-7) 1 Stuurgedrag 1.1 Invloed van zijwind Tijdens het rijden door bochten en met zijwind ontstaan dwarskrachten op het voertuig 1. De

Nadere informatie

Wettelijke vereisten. Meer informatie over wetten en regelgevingen vindt u in de volgende documenten:

Wettelijke vereisten. Meer informatie over wetten en regelgevingen vindt u in de volgende documenten: Algemene informatie over wetten en regelgevingen De richtlijnen en regelgevingen voor zware voertuigen worden gecoördineerd binnen de EU. Deze worden als wettelijke vereisten toegepast in de EU-lidstaten.

Nadere informatie

WS-WK N-D WR-A1. (sw-zm) Duinweg WR-AWG. Duinweg R-DR. Duinweg. (sh-spn) (-bw) Duinweg WS-WK WA-EW. De Riethof. Duinweg R-DR. (sr-rg) WA-EW WA-EW

WS-WK N-D WR-A1. (sw-zm) Duinweg WR-AWG. Duinweg R-DR. Duinweg. (sh-spn) (-bw) Duinweg WS-WK WA-EW. De Riethof. Duinweg R-DR. (sr-rg) WA-EW WA-EW b b j b - - D L- -I -D - -D -1 - - - - - - -K jf jf - z j j - jz bj D c L - - - D - c - Dc c - bjfc 1 c - bjfc c - bjfc c - - - c - - K Dbbb L- - -1 L L 1 U I U I I I Fc I () (b=.1) CLL CLL (b=.) (b) (-b)

Nadere informatie

Bedrading trekstang, 7-polig

Bedrading trekstang, 7-polig Installation instructions, accessories Instructienr. 8698534 Versie 1.0 Ond. nr. Bedrading trekstang, 7-polig M3702107 Volvo Car Corporation Bedrading trekstang, 7-polig- 8698534 - V1.0 Pagina 1 / 19 Uitrusting

Nadere informatie

4 Plaatwerk ALGEMEEN BODEMPLAAT VOOR CENTRALE BODEMPLAAT ZIJKANT BODEMPLAAT BODEMPLAAT ACHTER BOVENBOUW VOOR BOVENBOUW ZIJKANT BOVENBOUW ACHTERZIJDE

4 Plaatwerk ALGEMEEN BODEMPLAAT VOOR CENTRALE BODEMPLAAT ZIJKANT BODEMPLAAT BODEMPLAAT ACHTER BOVENBOUW VOOR BOVENBOUW ZIJKANT BOVENBOUW ACHTERZIJDE 4 Plaatwerk 40A ALGEMEEN 41A BODEMPLAAT VOOR 41B CENTRALE BODEMPLAAT 41C ZIJKANT BODEMPLAAT 41D BODEMPLAAT ACHTER 42A BOVENBOUW VOOR 43A BOVENBOUW ZIJKANT 44A BOVENBOUW ACHTERZIJDE 45A BOVENKANT CARROSSERIE

Nadere informatie

H20 COÖRDINATEN de Wageningse Methode 1

H20 COÖRDINATEN de Wageningse Methode 1 H0 COÖRDINATEN abd 0.0 INTRO c 3 OL, 0 NB 0. HET PLATTE VLAK 6 a A(-3,) ; B(,4) ; C(-,) ; D(,0) ; E(0,-3) ; F(-6,-4) ; G(6,-4) b 0. DE WERELD IN KAART cd 3 B 4 abc d 90 NB H0 COÖRDINATEN de Wageningse

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn

SCdefault. 900 Montagerichtlijn SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Sportchassis MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE F I A T D U C A T O 2. 0 M u l t i j e t 2 E u r o 6 MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE Versie Motorcode 250A2000 De volgende carrosserieversiecode en sleutel zijn een voorbeeld dat voor alle carrosserieversiecodes

Nadere informatie

SPATSCHERMEN - TOEBEHOREN - SPATLAPPEN /0600

SPATSCHERMEN - TOEBEHOREN - SPATLAPPEN /0600 SPATSCHERMEN - TOEBEHOREN - SPATLAPPEN /0600 KUNSTSTOF SPATSCHERMEN L SPATSCHERMEN ENKELE AS - ROND H - Past op originele bevestigingen - Flexibel - Licht - Vraagt geen lakwerk - Eenvoudige bevestiging

Nadere informatie

Activering krachtafnemer automatische transmissie

Activering krachtafnemer automatische transmissie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface

Nadere informatie

de Wageningse Methode Antwoorden H20 COÖRDINATEN VWO 1

de Wageningse Methode Antwoorden H20 COÖRDINATEN VWO 1 Hoofdstuk 0 COÖRDINATEN VWO 0.0 INTRO abd c 3 OL, 0 NB 0. HET PLATTE VLAK 6 a A(-3,) ; B(,4) ; C(-,) ; D(,0) ; E(0,-3) ; F(-6,-4) ; G(6,-4) b cd 0. DE WERELD IN KAART 3 B 4 abc e d 90 NB de Wageningse

Nadere informatie

5 abd. 6 a A(-3,5) ; B(2,4) ; C(-2,2) ; D(5,0) ; E(0,-3) ; F(-6,-4) ; G(6,-4) b

5 abd. 6 a A(-3,5) ; B(2,4) ; C(-2,2) ; D(5,0) ; E(0,-3) ; F(-6,-4) ; G(6,-4) b Hoofdstuk 0 COÖRDINATEN VWO 0.0 INTRO abd c 3 OL, 0 NB 0. HET PLATTE VLAK 6 a A(-3,) ; B(,4) ; C(-,) ; D(,0) ; E(0,-3) ; F(-6,-4) ; G(6,-4) b cd 0. DE WERELD IN KAART 3 B 4 abc e d 90 NB de Wageningse

Nadere informatie

AFMETINGEN NIEUWE TRAFIC

AFMETINGEN NIEUWE TRAFIC BIJLAGEN AFMETINGEN NIEUWE TRAFIC BESTELWAGENS H1 H2 2 465 Nuttig laadvolume (m 3 ) L1H2 L2H2 5,2 7,2 6,0 8,6 Buitenafmetingen (mm) Totale lengte 4 999 4 999 5 399 5 399 Totale breedte zonder/met buitenspiegels:

Nadere informatie

Technische specificaties per 1 februari De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up

Technische specificaties per 1 februari De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up Technische specificaties per 1 februari 2018 De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Pick-up Aandrijving FWD 4MOTION RWD Enkel lucht RWD Dubbel lucht Motor 75 kw 103 kw 130

Nadere informatie

Antenneversterker, meerweg "Diversity" Antenneversterker, meerweg "Diversity" V1.0

Antenneversterker, meerweg Diversity Antenneversterker, meerweg Diversity V1.0 Installation instructions, accessories Instructienr. 9172665 Versie 1.0 Ond. nr. Antenneversterker, meerweg "Diversity" M3903263 Volvo Car Corporation Antenneversterker, meerweg "Diversity"- 9172665 -

Nadere informatie

X6 Series WWW.GINAF.COM. Manoeuvrability Payload Traction Safety

X6 Series WWW.GINAF.COM. Manoeuvrability Payload Traction Safety 6 Series WWW.GINAF.COM Manoeuvrability Payload Traction Safety De 6 serie kenmerkt zich door de ongeëvenaarde terrein capaciteiten met as configuraties van 4x4 tot 10x8. Deze voertuigen hebben een grote

Nadere informatie

MERCEDES-BENZ SPRINTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK

MERCEDES-BENZ SPRINTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK MERCEDES-BENZ SPRINTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK ESP standaard! AMC-chassistechniek VERSCHILLENDE GEWICHTSKLASSEN De aangeboden GVW-varianten van 3500, 3880 en 4200 kg maken laadvermogens tot ca. 2350

Nadere informatie

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Klaar voor het zware werk. Op zwaar terrein. Bij Scania stellen we alles in het werk om met onze ervaring en expertise de krachtigste

Nadere informatie

VOC CB3 Opbouwvarianten

VOC CB3 Opbouwvarianten VOC CB3 Opbouwvarianten 4247LKJ6181 COLOFON 2013 Kenteq, Hilversum Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel

Nadere informatie

DEELNEMERSREGLEMENTEN

DEELNEMERSREGLEMENTEN DEELNEMERSREGLEMENTEN A. ALGEMEEN: 1. Het verrijden van de sleep geschiedt op eigen risico. 2. Met onmiddellijke uitsluiting wordt gestraft bij: A. Het niet opvolgen van aanwijzingen van de wedstrijdleiding

Nadere informatie

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft hoe de dwarsbalk op de achterste cabine-ophanging wordt verwijderd, bijvoorbeeld om de montage van het hulpchassis te vergemakkelijken. Veiligheid

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL CASCADA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL CASCADA. CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL CASCADA. Per 1 januari 2017 BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4.696 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.020/1.839 Hoogte (leeggewicht) 1.443 Maximale hoogte bij

Nadere informatie

Opel Movano - Chassis Cabine Laadbak Technische Specificaties

Opel Movano - Chassis Cabine Laadbak Technische Specificaties Opel Movano - Chassis Cabine Laadbak Technische Specificaties Maten en gewichten 2/12 Open Laabak L2H1 FWD 5749 3230 Open Laadbak Afmetingen (mm) Wielbasis Totale lengte Overbouw voor/achter Spoorbreedte,

Nadere informatie

Transportschadeclaims

Transportschadeclaims Wereldwijde transportverzekering Wereldwijde transportverzekering Scania CV AB heeft een wereldwijde transportverzekering die alle transporten, inclusief tijdelijke opslag, dekt waar Scania CV AB of een

Nadere informatie

Natuurkunde Olympiade 2018 UITWERKING

Natuurkunde Olympiade 2018 UITWERKING Natuurkunde Olympiade 2018 UITWERKING Onderdeel A: Blackbox Vanwege de vier restricties geldt dat er geen parallelle schakelingen gemeten kunnen worden. Tussen 2 aansluitpunten kan dus 1 weerstand dan

Nadere informatie

Januari 2012-01-19 Verenigingsondersteuning/Belangenbehartiging

Januari 2012-01-19 Verenigingsondersteuning/Belangenbehartiging Koninklijk Nederlands Watersport Verbond Overkoepelende organisatie ten dienste van de watersport Januari 2012-01-19 Verenigingsondersteuning/Belangenbehartiging Watersporters en trailers Regelmatig komen

Nadere informatie

Bij het niet naleven van deze regels geld uitsluiting of diskwalificatie van de wedstrijd!!!!!

Bij het niet naleven van deze regels geld uitsluiting of diskwalificatie van de wedstrijd!!!!! Voertuigreglement Trekkertrek Leende 2018 LET OP!!!! Het is niet toegestaan te kamperen op het wedstrijdterrein en parkeerplaats. Nog in de directe omgeving hiervan! De dikgedrukte stukken tekst in onderstaand

Nadere informatie

1. Het verrijden van de trek geschiedt met een standaard tractor of jeep op eigen risico.

1. Het verrijden van de trek geschiedt met een standaard tractor of jeep op eigen risico. A: Algemeen 1. Het verrijden van de trek geschiedt met een standaard tractor of jeep op eigen risico. 2. De start volgorde wordt vooraf door het bestuur van de STTE vastgesteld. 3. Met onmiddellijke uitsluiting

Nadere informatie

Lichter Lager Modulair

Lichter Lager Modulair Hét chassis voor de carrosseriebouwer Lichter Lager Modulair Maatwerk chassis voor diverse doelgroepen Coxx bouwt sinds 1994 het lage vloer chassis. Inspelend op de markt is het chassis continu doorontwikkeld,

Nadere informatie

Page 1 of 8 83: Portieren en luiken C70 Coupe (-02), 1998, B5234T3, AW50-42, L.H.D 1/5/2012 AFDRUKKEN 83: Portieren en luiken Onderdelen zijportier voor, vervangen Opmerking! De afbeeldingen in deze serviceinformatie

Nadere informatie

Eisen Examenvoertuigen praktijkexamen categorie T*

Eisen Examenvoertuigen praktijkexamen categorie T* Inhoud AANVULLENDE VOORSCHRIFTEN VOOR DE LANDBOUW- OF BOSBOUWTREKKER:... 2 Snelheid en vermogen:... 2 Massa en lading: de voertuigen... 2 Afmetingen... 2 Banden... 2 Verbinding tussen de LBT en de aanhangwagen...

Nadere informatie

Reglement boeresportklasse (agrisport) Indeling klassen

Reglement boeresportklasse (agrisport) Indeling klassen Reglement boeresportklasse (agrisport) Indeling klassen 3.5 ton boeresport 4.5 ton boeresport 5.5 ton boeresport 6.5 ton boeresport Algemeen De tractor moet een standaard tractor zijn zonder merkvreemde

Nadere informatie

Activering zoemer op afstand. Beschrijving

Activering zoemer op afstand. Beschrijving Beschrijving Beschrijving De functie Activering zoemer op afstand wordt door de carrosserie-uitrusting gebruikt om de zoemer in het instrumentenpaneel te activeren. Er moet aan de volgende voorwaarde zijn

Nadere informatie