Nieuwsbrief Esdal College Klazienaveen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Esdal College Klazienaveen"

Transcriptie

1 Esdal College Klazienaveen Schooljaar nummer 1, oktober 2013 Voorwoord De eerste weken van het nieuwe schooljaar zitten er al weer op. De tijd gaat snel. De nieuwe eerstejaars raken inmiddels al een beetje gewend aan hun nieuwe school: de roosters, nieuwe docenten, andere klasgenoten en de lokalen. De leerlingen van de andere leerjaren pakken de draad al weer snel op. Ze moesten even wennen aan de andere lestijden, omdat we dit schooljaar met een 50- minuten en 75- minuten rooster werken, maar ook dit verloopt nu soepel. Op de website van de school heb ik al een welkomstwoordje geschreven. Dat ga ik hier niet meer herhalen, maar namens alle medewerkers van de locatie Klazienaveen wens ik iedereen een goed schooljaar toe. G. Benes, locatiedirecteur We willen dit jaar rond iedere vakantie een nieuwsbrief laten uitgaan met daarop informatie over wat er gebeurd is en wat er nog staat te gebeuren. Deze willen we via de mail versturen. Verzoek aan alle ouder(s)/verzorger(s) om te controleren of wij over uw juiste mailadres beschikken en eventuele wijzigingen, ook later in het jaar, door te geven aan de administratie. Ook uitnodigen over ouderavonden, rapportgesprekken en andere belangrijke informatie willen we vanaf nu ook via de mail versturen. Tip: Onderaan de website van het Esdal College staat een blauwe enveloppe. Indien u deze aanklikt en invult, ontvangt u ook automatisch via de mail alle berichten die op de Esdal website worden geplaatst. Personeel Over de medewerkers kunnen we de volgende zaken meedelen: In dit nummer: Personeel Afspraken en sancties Tweedejaars in de grote pauze van het plein Roosterwijzigingen De leerlingenraad Uit de schaduw De Ouderraad Film "Spijt" Deel-MR Magister Nieuwsbrief De heer Smid is in de eerste schoolweek geopereerd aan zijn knie en moet langdurig revalideren. Zijn lessen worden overgenomen door de heer Mol. Mevrouw Schipper is zwanger en zal volgens de planning in februari bevallen.

2 Afspraken en sancties Aan het eind van het vorige schooljaar hebben we onze regels en afspraken besproken met vertegenwoordigers van de leerlingenraad, de ouderraad en het personeel. Er zijn een paar dingen aangepast. Dus zijn de afspraken en sancties die dit schooljaar gelden niet gemaakt door de docenten, maar door een samenwerking van leerlingen, ouders en personeel. In de eerste schoolweek is dit met alle leerlingen besproken. Tweedejaars in de grote pauze van het plein De leerlingenraad heeft aan het eind van vorig schooljaar het verzoek ingediend of de leerlingen van klas 2 in de grote pauze ook van het plein af mogen. Dit is besproken in de leerlingenraad, de ouderraad en deel MR. Er is besloten voor een proefperiode tot aan de herfstvakantie. Dan gaan we een evaluatie houden en kijken of we hiermee doorgaan. Roosterwijzigingen Iedere dag staan de roosterwijzigingen voor het eerste lesuur rond uur op internet op de Esdal site. De wijzigingen voor de rest van de dag staan vanaf ongeveer uur op de Esdal site en op het mededelingenbord in de hal. Op Magister staan geen roosterwijzigingen. De leerlingenraad Sinds vorig jaar zijn wij begonnen met de leerlingenraad. Om in deze raad te komen heeft onze school verkiezingen gehouden. Hieruit zijn uit elk leerjaar twee leerlingen gekozen (de klassenvertegenwoordigers). In de leerlingenraad zitten nu Robin Tieck, Aron Kieviet, Josephine Tappel, Selena Bakker, Roswhita Zijnge en Floran Spijkers. Een keer in de maand praten wij over allerlei dingen over in en rond de school. Dit doen wij samen met de heer Benes, de locatiedirecteur. Selena en Josephine 3M1 Uit de schaduw In samenwerking met het NTI NLP Youth Academy en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft onze locatie op 2 oktober voor de eerste klassen en 3 oktober voor de derde klassen het project Uit de Schaduw uitgevoerd. Dit programma heeft als doel dat leerlingen elkaar beter leren kennen en daardoor meer begrip en respect voor elkaar krijgen. Uit de Schaduw is een beetje te vergelijken met het programma Over de Streep, bekend van de TV. Voorafgaand aan de twee dagen hebben de deelnemende docenten een scholing gehad van het NTI NLP Youth Academy en daarom konden onze eigen docenten de leerlingen begeleiden. Het waren twee waardevolle dagen en zeker voor herhaling vatbaar.

3 De Ouderraad van Esdal College Klazienaveen Het Esdal College te Klazienaveen heeft een OR. Hierin zitten ouders, die zich betrokken voelen met de school en die uit verschillende plaatsen komen, zodat de OR een zo groot mogelijke regio vertegenwoordigd. Een OR functioneert naast de medezeggenschapsraad (MR), het bestuur, het onderwijsteam, de directie en de leerlingenraad. Wie mogen er lid worden van de OR? Het is gebruikelijk dat het lidmaatschap open staat voor alle ouders en verzorgers van leerlingen die op school zijn toegelaten. Wat doet de OR? De ouderraadwerkzaamheden zijn divers. De ene keer ligt het accent meer op het meedenken in het beleid van de school. De andere keer richt men zich meer op het uitvoeren van allerlei activiteiten om zo het personeel te ontlasten. Wie doet wat in de OR? In de OR kennen we de functies van voorzitter, secretaris, penningmeester en resterende ouderraad-leden. De OR vergadert meerdere malen per jaar, ongeveer één keer per maand. Een greep uit de verschillende agenda s van de OR: de nieuwbouw; het organiseren van een ouderinformatieavond; de regelgeving op school en de naleving daarvan; de samenwerking met de leerlingenraad; de vrijwillige ouderbijdrage; de kantineautomaten; Lief en Leed, voor leerlingen en personeel; cyberpesten en andere vormen van pesten. Over De Ouderraad OR-leden Frank de Vries (voorzitter), Willeke Meewisse (notuliste), Janet Wehkamp, Grietje van der Laan, Jolanda Bakker en Mariola Bekel

4 Film Spijt Het schooljaar is weer begonnen. We zien eersteklassers nog wat onwennig rondlopen. Ze moeten nog duidelijk wennen aan hun nieuwe school, met nieuwe klasgenoten, veel verschillende docenten en misschien wel andere regels en afspraken dan ze gewend zijn. Maar ook leerlingen uit de hogere klassen moeten weer wennen. Zo zijn veel klassen na de zomervakantie weer van samenstelling veranderd. Er zijn leerlingen bij gekomen of juist vertrokken. Iedere klas kent zo weer opnieuw zijn eigen groepsprocessen. Als school vinden we het erg belangrijk dat leerlingen ervaren dat we allemaal verschillend zijn en dat een goede sfeer begint met het respecteren van elkaar. En in een school waar een prettig leer-en werkklimaat heerst, gaan de leerprestaties ook omhoog. In de mentorlessen besteden we hier veel aandacht aan. Maar irritaties en ruzies komen ook op school voor. Het opzoeken van grenzen en jezelf willen onderscheiden of juist bij een groep willen horen, hoort bij de ontwikkeling van pubers. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend hoe we met elkaar om moeten gaan. Helaas merken we ook dat er leerlingen zijn die ten koste van anderen gedrag laten zien dat niet geaccepteerd kan worden. Het pesten van medeleerlingen gebeurt niet alleen op school, steeds vaker zien we dat het na schooltijd via social media doorgaat. Als school nemen we dit uiterst serieus. Docenten, mentoren, onderwijsondersteunend personeel en teamleiders proberen er alles aan te doen om leerlingen duidelijk te maken dat we allemaal een rol kunnen spelen om pesten de kop in te drukken. Iedereen kan hierin zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. In de week van 7 oktober hebben wij extra aandacht aan het thema pesten besteed. De film Spijt van Carrie Slee namen we hiervoor als uitgangspunt. Op dinsdag 8 oktober en donderdag 10 oktober gingen de klassen 1 en 2 deze film bekijken in de Astra bioscoop. Op school ervoeren de leerlingen door allerlei werkvormen wat iemand aanzet tot pesten en hoe een slachtoffer zich kan voelen, maar misschien wel net zo belangrijk is welke rol iedereen kan spelen om het pesten te laten stoppen. Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat het niet alleen bij deze ene week zal blijven en dat pesten iets is waar we Kop voortdurend alert op moeten blijven. Maar toch hopen we dat we met deze aanpak komen tot een bewustwording bij alle leerlingen dat een veilige school de verantwoordelijkheid is van ons allemaal.

5 Deel-medezeggenschapsraad (DMR) Zoals wettelijk voorgeschreven kent het Esdal College ook een Medezeggenschapsraad (afgekort MR). Er is een MR voor het hele Esdal College (GMR), maar elke locatie kent ook zijn eigen deel-mr. In de deel-mr zitten vier vertegenwoordigers van de ouders en vier vertegenwoordigers van het personeel. Deze zijn gekozen (of herkozen ) voor een zittingsperiode van 4 jaar. De huidige leden zijn: namens de ouders mevr. L. Joërsen dhr. J. Wanders vacature vacature namens het personeel mevr. R. Veenker dhr. B. Bouwmeester dhr. A. Mulder dhr. P. Mulder Daarnaast hebben de leerlingen hun inbreng in de leerlingendeelraad, waarin gekozen leerlingen met de voorzitter en eventueel de locatiedirecteur hun eigen vergadering hebben. Zoals u ziet zijn er op dit moment twee vacatures in de oudergeleding ontstaan, doordat deze ouders geen kinderen op onze locatie hebben. Binnenkort ontvangt u een brief over de verkiezing van twee nieuwe leden namens de ouders. Bent u geïnteresseerd en wilt u meepraten en denken in de MR, geeft u zich dan zeker op. Het doel van de deel-mr is: het toetsen van alle beleidswijzigingen betreffende de locatie Klazienaveen het op de hoogte gehouden worden van lopende zaken het inbrengen van zaken betreffende personeel en ouders/leerlingen De deel-mr vergadert ongeveer één keer per maand. Er wordt in ieder geval ook gesproken over zaken betreffende de grote MR, wat er besproken is in de ouderraad en wat er besproken is in de leerlingendeelraad. Wilt u meer weten over de deel-mr, schroom niet te informeren bij : R. Veenker (secretaresse deel-mr, administratie) P. Mulder (voorzitter deel-mr) Wij zoeken nog leden Voor de Deel-MR

6 Gebruik Magister Vorig jaar hebben we een begin gemaakt om het huiswerk, naast het klassenboek, in magister te zetten. Hierdoor kunnen de leerlingen in een app op de telefoon gemakkelijk zien of ze nog huiswerk hebben. Ook bij ziekte is het mogelijk om bij te houden of er huiswerk opgegeven is. Vanaf dit schooljaar hebben we afgesproken met alle docenten dat al het huiswerk in magister gezet wordt. Tevens hebben we afgesproken dat we elk uur aangeven in magister wie er absent is. Ook dit kunt u thuis inzien! Het klassenboek, dat hier in het verleden voor gebruikt werd, wordt vanaf dit schooljaar niet meer gebruikt. Ook gaan de conciërges niet meer langs de lokalen om de absenten te controleren. We hopen hiermee een goed systeem te hebben waarvan zowel u thuis als wij op school profijt van kunnen hebben. We willen u graag wijzen op het belang van magister. Door regelmatig samen met uw zoon of dochter te kijken blijft u goed op de hoogte en kunt u tijdig signalen afgeven. Ook kunt u contact opnemen met school wanneer u dingen opvallen of wanneer u vragen hebt over diverse zaken. Mogelijk gaan we in de toekomst nog meer informatie verstrekken via magister. Hiervan zullen we u op de hoogte houden middels deze digitale nieuwsbrief. Wij wensen u een fijne herfstvakantie toe! Adresgegevens Locatie Klazienaveen Van Echtenstraat 22, 7891 LM Klazienaveen telefoon klazienaveen@esdalcollege.nl

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015 Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. SOM Helaas werkt SOM niet altijd even goed. Daarom is het goed om

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

Zo doen wij het hier.

Zo doen wij het hier. Zo doen wij het hier. Afspraken ISW Lage Woerd Hieronder vind je een aantal afspraken, die wij met elkaar maken om alles in en rond de school zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij willen graag dat er

Nadere informatie

ANTI-PESTPROTOCOL. Onderwerp Anti-pestprotocol Aan Alle medewerkers Van Directie Datum Pagina 0 van 5

ANTI-PESTPROTOCOL. Onderwerp Anti-pestprotocol Aan Alle medewerkers Van Directie Datum Pagina 0 van 5 ANTI-PESTPROTOCOL Onderwerp Anti-pestprotocol Aan Alle medewerkers Van Directie Datum 01-03-2017 0 van 5 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 2 2. ANTI-PESTPROTOCOL... 3 2.1. Pesten op school... 3 2.2. Algemene

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Gegevens mentor: Aanwezig op school: Algemeen nummer: Mail: Tel: Klas: Samen naar de Top

Gegevens mentor: Aanwezig op school: Algemeen nummer: Mail: Tel: Klas: Samen naar de Top Gegevens mentor: Aanwezig op school: Algemeen nummer: 045-5311962 Mail: Tel: Klas: Samen naar de Top Rol van de mentor: Wat kunt u van mij verwachten: Eerste aanspreekpunt van de leerling maar ook van

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal Dit is een eerste opzet van het reglement van de Dorendal. Op 7 februari 2013 zal de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar komen en dit reglement bespreken.

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Ouderavond leerjaar 2 Programma: - Welkom door Mevr. D. Arians - Openingswoord door dhr. Spijkers, sectordirecteur VMBO en PRO - Oké en communicatie door Mevr. Arians - T@W leerjaar

Nadere informatie

Pestprotocol Prakticon

Pestprotocol Prakticon Pestprotocol Prakticon Pesten op school Hoe ga je er mee om? Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Het is een probleem dat wij onder ogen zien en op onze school serieus aan willen pakken.

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders...

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... Voorblad deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger,

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, It takes a village to raise a child Agenda 3 juli Wenmiddag alle leerlingen 27 aug. Eerste schooldag 10 sept. Startgesprekken 13 sept. Startgesprekken Ouderbetrokkenheid Beste ouder/verzorger, In deze

Nadere informatie

SCHOOLGIDS Deel A

SCHOOLGIDS Deel A SCHOOLGIDS 2016-2017 Deel A LOCATIES : SPORTLAAN BENTHEIMERSTRAAT Sportlaan 8-10 Bentheimerstraat 1 7552HA Hengelo 7573CW Oldenzaal 0880-203704 0880-2013810 info.pentacollege-attendiz.nl info.pentacollege-attendiz.nl

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad!

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad! Beste ouder(s) en /of verzorger(s), De tijd vliegt voorbij. De kinderen hebben de afgelopen weken hard hun best gedaan op de Cito toetsen, groep 8 is druk met het oefenen van de musical en het team is

Nadere informatie

Pestprotocol. Laatste update: december Vijverlaan VH Krimpen aan den IJssel. T E I

Pestprotocol. Laatste update: december Vijverlaan VH Krimpen aan den IJssel. T E I Pestprotocol Laatste update: december 2015 Vijverlaan 513 2925 VH Krimpen aan den IJssel T 0180-520560 E info@jk.sggkrimpen.nl I www.sggkrimpen.nl Pestprotocol Jacobus Koelmanschool Doelstelling: Alle

Nadere informatie

Van Detschool oktober 2017

Van Detschool oktober 2017 Van Detschool oktober 2017 Beste ouders/ verzorgers, Het eerste blok zit er op en het is herfstvakantie. U ontvangt deze nieuwsbrief digitaal en niet meer op papier! De start van het schooljaar is voorbij

Nadere informatie

Magister ELO. Instructies voor leerlingen

Magister ELO. Instructies voor leerlingen Magister ELO Instructies voor leerlingen 1 Inhoud 1. AGENDA EN HUISWERK: Digitaal Klassenboek... 4 2. STUDIEWIJZER... 4 3. OPDRACHTEN... 5 3.1. Opdrachten inleveren... 6 4. DOCUMENTEN... 9 4.1. Mijn ELO-documenten...

Nadere informatie

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015 Wegwijzer Schooljaar 2014-2015 Welkom in het nieuwe schooljaar 2014-2015 Wij heten uw zoon of dochter en u van harte welkom in het nieuwe schooljaar op Rijnmond. In deze handige wegwijzer vindt u allerlei

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer,

Inleiding. Beste lezer, Schoolgids Penta College deel A 2017/2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 4 Gymnastiek 4 Informatie aan gescheiden ouders 4 Medezeggenschapsraad (MR) 4 Ouderbijdrage 5 Oudercontacten/ouderavonden 5 Periodieke

Nadere informatie

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur) PBS Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar 2012-2013 is begonnen en de eerste periode zit er inmiddels alweer bijna op. Elke klas is direct in het begin van het schooljaar op introductiekamp

Nadere informatie

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas Tessenderlandt Puberbrein als innovatiekans Project puberbrein Kompas Product presentatie Kompas Van PSL naar activerend onderwijs. Kompas heeft in de loop der jaren het bestaande stage programma omgebouwd

Nadere informatie

Dit PESTPROTOCOL heeft als doel:

Dit PESTPROTOCOL heeft als doel: Dit PESTPROTOCOL heeft als doel: Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Door regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen

Nadere informatie

Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen

Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Dit PESTPROTOCOL heeft als doel: Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Door regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen

Nadere informatie

zakboekje Kollum ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren!

zakboekje Kollum ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren! zakboekje Kollum schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt de

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DA VINCI COLLEGE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DA VINCI COLLEGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DA VINCI COLLEGE vestiging Kagerstraat 7 - Leiden DEFINITIES Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: wet de Wet medezeggenschap onderwijs (Stb. 1992, 663);

Nadere informatie

Waarom komt er een leerlingenraad (LR)? Wat is een leerlingenraad? Wat doet de leerlingenraad? Waarover kan een leerlingenraad beslissen?

Waarom komt er een leerlingenraad (LR)? Wat is een leerlingenraad? Wat doet de leerlingenraad? Waarover kan een leerlingenraad beslissen? Waarom komt er een leerlingenraad (LR)? Wat is een leerlingenraad? Wat doet de leerlingenraad? Waarover kan een leerlingenraad beslissen? Welke onderwerpen zijn er zoal? Hoe komt de leerlingenraad aan

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1 e nieuwsbrief, vrijdag 23 augustus 2013 Beste ouders, Gelukkig wisten de kinderen allemaal dat het

Nadere informatie

Introductie schooljaar

Introductie schooljaar Introductie schooljaar 2017-2018 Onderbouw VMBO Dit boekje is van de ouders van: Klas: pag. 1 Beste ouders/verzorgers van onze nieuwe brugklasleerlingen, Hartelijk welkom op de nieuwe school van uw zoon

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. G1 naar het Verzetsmuseum Maandag 10 juli bezochten de G1 leerlingen het Verzetsmuseum in Amsterdam. Ze kregen eerst een interessante film te zien over de tweede wereldoorlog.

Nadere informatie

De start van het schooljaar en de informatieavonden

De start van het schooljaar en de informatieavonden Nieuwsbrief voor ouders nummer 2 22 augustus 2018 Vooraf Vorige week is in de eerste nieuwsbrief voor ouders aangegeven dat wij het belangrijk vinden om onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) goed

Nadere informatie

GEDRAGSPROTOCOL. (anti pestgedrag) Basisschool De Boomgaard Dieren

GEDRAGSPROTOCOL. (anti pestgedrag) Basisschool De Boomgaard Dieren GEDRAGSPROTOCOL (anti pestgedrag) Basisschool De Boomgaard Dieren Mei 2010 1 Gedragsprotocol de Boomgaard Pesten in school, hoe ga je er mee om? Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Het

Nadere informatie

Bij pesten zijn er altijd 5 partijen: de pester, het slachtoffer, de grote zwijgende groep, de leerkrachten en de ouders.

Bij pesten zijn er altijd 5 partijen: de pester, het slachtoffer, de grote zwijgende groep, de leerkrachten en de ouders. Versie nov. 2012 Pestprotocol. Inclusief regels en afspraken binnen de school. Wat is pesten? Pesten betekent iemand op een gemene manier lastig vallen: bewust iemand kwetsen of kleineren. Het gebeurt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Postadres: Postbus 123 4800 AC Etten-Leur Bezoekadres: Kraanvogel 22 4872 SB Etten-Leur Telefoonnummer: 076-5040422 E-mailadres: info@springplankettenleur.nl Site: www.springplankettenleur.nl Ouderraad

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin!

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin! Een nieuw begin! Een nieuwe lichting brugklassers is deze week begonnen aan een hopelijk plezierige en succesvolle schoolloopbaan op de OSG West-Friesland. Ze hebben vandaag hernieuwd kennisgemaakt met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Ons nieuwe gebouw De start van het nieuwe schooljaar ligt al weer een aantal weken achter ons op het moment dat u van ons deze nieuwsbrief ontvangt.

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Inleiding Dit jaarverslag vat samen wat er tijdens het schooljaar 2017-18 besproken is binnen de MR. Belangrijke thema

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015

Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015 Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015 31-08 Eerste schooldag Week 36 Hoofdluiscontrole Week 37 Nacontrole hoofdluis Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 07-09 Oudervereniging 20:00 uur Brabants VerkeersveiligheidsLabel

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

zakboekje Buitenpost ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren!

zakboekje Buitenpost ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren! zakboekje Buitenpost schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Beste jongens en meisjes,

Beste jongens en meisjes, blad 1 van 13 Beste jongens en meisjes, Hartelijk welkom op Calvijn, vestiging Meerpaal. Na de zomervakantie is het zover, je gaat naar een nieuwe school!!! Best wel spannend en een beetje eng. Je bent

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5 Nieuws voor leerjaar 3 1. Sportdag Afgelopen week hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een sportdag gehad. Leerjaar 1 had op maandag 10 juli een sportdag bij de atletiekbaan. De leerlingen hebben

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 Nieuws voor leerjaar 2 1. Sportdag Afgelopen week hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een sportdag gehad. Leerjaar 1 had op maandag 10 juli een sportdag bij de atletiekbaan. De leerlingen hebben

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

maandag 3 Medezeggenschapsraad- en Ouderraadvergadering 19.30 uur donderdag 6? Nationaal schoolontbijt donderdag 6 Uitgifte email nieuwsbrief 3.

maandag 3 Medezeggenschapsraad- en Ouderraadvergadering 19.30 uur donderdag 6? Nationaal schoolontbijt donderdag 6 Uitgifte email nieuwsbrief 3. AGENDA Oktober 2014 Activiteit woensdag t/m vrijdag 1 Kinderboekenweek thema: Feest 10 Openbare bibliotheekbezoek groep 3A en 3B donderdag 2 Uitgifte email nieuwsbrief 2. vrijdag 3 Bezoek Scheepvaartmuseum

Nadere informatie

PESTPROTOCOL DE BOOG. Koudenhovenseweg Zuid 202 5641 AC Eindhoven T: 040-2811760 E: deboog@skpo.nl

PESTPROTOCOL DE BOOG. Koudenhovenseweg Zuid 202 5641 AC Eindhoven T: 040-2811760 E: deboog@skpo.nl PESTPROTOCOL DE BOOG Pestprotocol De Boog Dit pestprotocol heeft als doel voor De Boog: Alle kinderen moeten zich op school veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door regels

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Anti-pestprotocol. We werken samen aan een goede sfeer op school. Catharinaschool Wellerlooi

Anti-pestprotocol. We werken samen aan een goede sfeer op school. Catharinaschool Wellerlooi Anti-pestprotocol We werken samen aan een goede sfeer op school Catharinaschool Wellerlooi Inleiding De Catharinaschool wil haar kinderen een veilig pedagogisch klimaat bieden. Wij streven ernaar dat de

Nadere informatie

INFORMATIE AVOND BRUGKLAS VMBO

INFORMATIE AVOND BRUGKLAS VMBO INFORMATIE AVOND BRUGKLAS VMBO 1. Welkom en voorstelronde 2. Waar staan wij voor? 3. Ouderraad 4. Communicatie 5. Centrum voor jeugd en gezin 6. Social media 7. Kennismaking mentor Informatieavond VMBO

Nadere informatie

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur Jaargang 5 - nummer 1 week 38 In dit nummer Van de directeur 1 Ziekmelden 2 Ouderraad 2 Vakantieregeling 2015-2016 3 Vakantierooster en vrij vragen 4 Introductieprogramma klas G3A 5 Wat staat er op het

Nadere informatie

Nieuwe schoolleiding ARBO Paracetamol en andere medicijnen Huiswerk

Nieuwe schoolleiding ARBO Paracetamol en andere medicijnen Huiswerk Beste ouders, verzorgers, Hier is de Nieuwsbrief van september. De ouderavonden in het begin van deze maand zijn goed bezocht door de ouders/ verzorgers van de onderbouw. De ouders/ verzorgers van de bovenbouw

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Leerjaar 2 Programma: - Welkom en openingswoord door dhr. Spijkers, sectordirecteur VMBO en PRO - Communicatie en social media: dhr. A. Verhoeven, - Maatschappelijke

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger,

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen Zeewolde, 15 oktober 2015 Brugbrief 3 Geachte ouder/verzorger, In deze brugbrief geef ik u een korte terugblik op de afgelopen periode en een overzicht

Nadere informatie

5. Contacten met ouders

5. Contacten met ouders 5. Contacten met ouders 5.1 Hoe wordt u geïnformeerd over ons onderwijs Wij vinden het erg belangrijk om de ouders/verzorgers van de kinderen van onze school goed op de hoogte te houden over ons onderwijs.

Nadere informatie

Pestprotocol SBO De Lings

Pestprotocol SBO De Lings Pestprotocol SBO De Lings Dit PESTPROTOCOL heeft als doel: Alle kinderen moeten zich in hun Lings-periode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en het gevoel hebben dat ook zij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Willem de Zwijger College Bussum. Communicatieprotocol voor ouders en school

Willem de Zwijger College Bussum. Communicatieprotocol voor ouders en school Willem de Zwijger College Bussum Communicatieprotocol voor ouders en school februari 2018 Voorwoord In een omgeving waarin jonge mensen en volwassenen dagelijks intensief met elkaar samenwerken, gebeurt

Nadere informatie

Anti-pestbeleid OBS De Schakel Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen

Anti-pestbeleid OBS De Schakel Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Anti-pestbeleid OBS De Schakel Dit ANTI-PESTBELEID heeft als doel: Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Door regels en afspraken

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASHV. November 2018 AGENDA. Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief ASHV. November 2018 AGENDA. Beste ouders / verzorgers, November 2018 Nieuwsbrief ASHV AGENDA 27 november 19.00 u Informatieavond over TTO voor ouders van leerlingen groep 8 29 november 18.30 u Jaarvergadering oudercommissie (zie uitnodiging) 5 december Sinterklaasviering

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief Zuid-West College

Oudernieuwsbrief Zuid-West College Oudernieuwsbrief Zuid-West College Onze missie: "Iedere leerling met gerichte aandacht uitdagen om op zijn of haar niveau het beste uit zichzelf te halen, als leerling én als persoon." Schoolvitaminen

Nadere informatie

Protocol grensoverschrijdend gedrag (Gog)

Protocol grensoverschrijdend gedrag (Gog) protocol grensoverschrijdend gedrag verantwoordelijk: IB datum: september 2012 MR instemming: okt 2012 Evaluatie mei 2013 Protocol grensoverschrijdend gedrag (Gog) We denken o.a. aan pesten, agressie,

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2015-2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Vanaf schooljaar 2015-2016 mag ik meedenken en meebouwen aan de ontwikkeling van het Hyperion Lyceum. Ik heb daar heel veel zin in. Het Hyperion

Nadere informatie

Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Het is een probleem dat wij onder ogen zien en op onze school serieus aan willen pakken.

Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Het is een probleem dat wij onder ogen zien en op onze school serieus aan willen pakken. & het pestprotocol Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Het is een probleem dat wij onder ogen zien en op onze school serieus aan willen pakken. Een pestproject of de lessen over pesten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011.

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. In het kader van de kwaliteitszorg op de RK Daltonbasisschool St. Plechelmus houden we eenmaal per 4 jaar een leerlingenenquête. In het schooljaar 2010-2011 is deze

Nadere informatie

Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen

Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Het doel van het pestprotocol is: Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Door regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen

Nadere informatie

juni 2014 Communicatieprotocol

juni 2014 Communicatieprotocol juni 2014 Communicatieprotocol Voorwoord Het Geuzencollege vindt goede communicatie belangrijk! Niet voor niets hebben wij gekozen voor de vier woorden Persoonlijk, Betrokken, Ambitieus en Ondernemend.

Nadere informatie

informatieboekje schooljaar

informatieboekje schooljaar informatieboekje schooljaar 2016-2017 1 In dit boekje staat belangrijke informatie en de agenda voor de eerste schoolweken. Lees het boekje door en bewaar het goed. Namens het hele team wens ik jullie

Nadere informatie

Op De Schuthoek weten we hoe het hoort, daar doet niemand iets wat een ander stoort.

Op De Schuthoek weten we hoe het hoort, daar doet niemand iets wat een ander stoort. Pestprotocol Pestprotocol o.b.s. De Schuthoek Ieder kind heeft liefde en begrip nodig voor de volledige en harmonische ontplooiing van zijn persoonlijkheid. Beginsel 6 van de Universele Verklaring van

Nadere informatie

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO klas 1 2College Cobbenhagenlyceum 2013 SCHOOLJAAR 2014 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO VWO TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E Pestprotocol Pagina: 2 I N H O U D S O P G A V E 1. Pesten... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Signalering... 3 1.3 Preventie... 4 1.3.1 Mentorlessen... 4 1.3.2 Blijvende aandacht... 4 1.3.3 De rol van de ouderraad...

Nadere informatie

Informatieavond 2 e klas. 20 augustus 2015

Informatieavond 2 e klas. 20 augustus 2015 Informatieavond 2 e klas 20 augustus 2015 Hartelijk welkom Mentorklas 2H Informatie Welkom Uitleg mentoraat en mentorlessen Klas 2H1 Rapporten en informatie-avonden SOMtoday SWT Studiewijzers Informatie

Nadere informatie

augustus 2015 Beste ouders,

augustus 2015 Beste ouders, augustus 2015 1 2 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de schoolgids.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Bedankje Edukans Toelating

Nadere informatie

Nieuwsbrief Esdal College Klazienaveen

Nieuwsbrief Esdal College Klazienaveen Esdal College Klazienaveen Schooljaar 2014-2015 nummer 1, Oktober 2014 Voorwoord In dit nummer: De eerste weken van het schooljaar zitten er inmiddels weer op en we kunnen ons verheugen op de herfstvakantie.

Nadere informatie

Personeel ~ September 2015

Personeel ~ September 2015 September 2015 Pagina 2 Rookbeleid Leerlingenraad Pagina 3 Leerjaar 1 Magister en It s Learning Pagina 5 Medezeggenschap In de agenda Maatwerk Personeel Miranda Verweij, onze adjunct-directeur, heeft voor

Nadere informatie

Datum Activiteit Waar Tijdstip 13 september Lesvrije dag voor

Datum Activiteit Waar Tijdstip 13 september Lesvrije dag voor VOORAF De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er alweer op! Na een heerlijke vakantie is het altijd even wennen. Voor de meeste kinderen is het een beetje spannend: een nieuwe juf of meneer, andere

Nadere informatie

De regels van het SSgN-spel

De regels van het SSgN-spel De regels van het SSgN-spel Schooljaar 2015-2016 De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen houdt er niet van om regels en gedragscodes dwingend op te leggen. Toch ontkom je er niet aan om op een plek waar

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Eerste nieuwsbrief van dit schooljaar Zo langzamerhand beginnen we gewend te raken aan de nieuwsbrief van onze school. In deze vorm gaat hij alweer

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Doet Welkom in B2.. - Voorstellen mentor - MET-concept - Algemene zaken MET-concept Je leert meer als je mag leren wat je graag wilt leren MET-concept MET concept: een Amerikaans idee. Werken vanuit

Nadere informatie

HELP, IK WORD GEPEST, WAT NU????

HELP, IK WORD GEPEST, WAT NU???? HELP, IK WORD GEPEST, WAT NU???? In het kort Als je gepest wordt ga dan naar je mentor. Als je het moeilijk vindt je mentor in vertrouwen te nemen, ga dan naar je favoriete docent, juniormentor of de vertrouwenspersoon

Nadere informatie

De administratie meldt het in Magister. De mentor praat met je. Magister. De teamleider geeft het door aan de leerplichtambtenaar.

De administratie meldt het in Magister. De mentor praat met je. Magister. De teamleider geeft het door aan de leerplichtambtenaar. TE LAAT Je komt te laat met een geldige De conciërge meldt het in Magister. Jouw ouder/verzorger belt de reden. administratie 035-6950172. zonder geldige reden Je komt te laat zonder geldige reden. Je

Nadere informatie

Pestprotocol. De Triangel

Pestprotocol. De Triangel Pestprotocol De Triangel 1 Inleiding Pesten is een groot probleem, dat op alle scholen voorkomt. Ook op de Triangel krijgen we te maken met pestsituaties. In dit protocol staat beschreven wat wij doen

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie