Reglementering van het participatief budget voor de projectoproep Participatieve Duurzame Wijken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglementering van het participatief budget voor de projectoproep Participatieve Duurzame Wijken"

Transcriptie

1 Reglementering van het participatief budget voor de projectoproep Participatieve Duurzame Wijken Update na de vergadering van 28 februari Algemeen kader Het participatief budget van de Participatieve Duurzame Wijken (PDW) wil aanmoediging en steun bieden aan de inwoners die zich in hun wijk inzetten door projecten te bedenken die de omgeving en een duurzame ontwikkeling ten goede komen. De projecten moeten de diversiteit van de wijk bevorderen en de ambitie hebben om ook groepen aan te spreken die minder eenvoudig te betrekken zijn. Ze worden zodanig opgesteld dat iedereen aan de projecten kan deelnemen, en in een bredere zin ook kan toedragen aan de dynamiek van de wijk. De acties moeten ten slotte in de mate van het mogelijke concreet, eenvoudig te herhalen en duurzaam zijn. 2. Een participatief budget? Het participatief budget bestaat erin een gezamenlijke beslissing te nemen over het gebruik van de budgetten ter beschikking van de Participatieve Duurzame Wijken (PDW) en over de manier waarop die budgetten verdeeld worden (criteria, aantal projectaanvragen, ritme,...). 3. Werking Het participatief budget heeft een cyclische werking. De werking wordt ieder jaar herbekeken tijdens een vergadering waarop alle PDW samenkomen met iedereen die belangstelling heeft voor de thematiek. De werking is opgenomen in een reglement. De keuze van de projecten gebeurt door de Raad van de Participatieve Duurzame Wijken, op basis van het reglement. Het participatief budget wil zodoende ondersteuning bieden aan een participatieve en democratische dynamiek, die ook soepel en transparant is om beter tegemoet te komen aan de noden van de deelnemers. 4. Wie mag een of meerdere projecten indienen in het kader van het participatief budget? Het participatief budget is beschikbaar voor alle wijken die al bij de PDW-organisatie horen, ook voor de wijken die al subsidies ontvingen - op voorwaarde van een volledige verantwoording van die subsidies. Meerdere PDW mogen gezamenlijke projecten indienen.

2 5. Wanneer moeten de projecten ingediend worden? De aanvragen kunnen tweemaal per jaar ingediend worden (de data worden meegedeeld via de website van Leefmilieu Brussel of kunnen per mail aangevraagd worden via 6. Hoeveel projecten mogen er ingediend worden? Er is geen maximum aantal projecten. Het totaalbedrag van de subsidies dat per wijk wordt toegekend mag echter niet hoger dan (incl. BTW) zijn. 7. Hoe een aanvraag voor financiering en ondersteuning voor een of meerdere projecten indienen? De aanvraag gebeurt via het formulier 'Stappenplan' dat op aanvraag beschikbaar is bij Leefmilieu Brussel Dat stappenplan moet, zo mogelijk, vergezeld zijn van volgende documenten: - offertes van leveranciers / dienstverleners voor daaruitvolgende investeringen of diensten (te bespreken met de coach). Algemeen gezien is het aangewezen om meerdere leveranciers te contacteren; - eventuele plannen en noodzakelijke toelatingen of overeenkomsten (gemeenschap, grondeigenaar,...) - eventuele documenten waaruit de cofinanciering door andere partners blijkt. 8. Hoe en op basis van welke criteria worden de projecten gekozen? Het project / de projecten moeten voldoen aan vier criteria om in aanmerking te komen voor een participatiebudget. Het voldoen aan die criteria wordt geëvalueerd door Leefmilieu Brussel. 1. Elk project wordt gedragen door een groep die is samengesteld uit een verantwoordelijke en minstens twee plaatsvervangers (stuurgroep). 2. Voor de projecten rond het gebruik van een terrein of een interventie in een openbare ruimte de principeovereenkomsten van de eigenaars en/of nodige vergunningen (betrokken gemeenten, instellingen) bezorgen. 3. Het bedrag voor de financiering van alle projecten is vastgesteld op maximaal euro btwi per wijk. Indien mogelijk kan een participatiebudget projecten ondersteunen die een debat teweegbrengen. Indien nodig onderzoekt de administratie van Leefmilieu Brussel en het voogdijkabinet de limieten van ondersteuning, in samenspraak met de wijk.

3 Wanneer de projecten ontvankelijk zijn, zal de raad van de PDW de kwaliteit ervan onderzoeken op basis van vier criteria: 1. STUURGROEP 1.1 De groep wordt gedragen door bewoners en actoren van de wijk die een transparant en participatief governanceproces opzetten. o Dit omvat coördinatie en communicatie met de andere groepen. o Iedereen krijgt de gelegenheid deel te nemen aan de beslissingen en een actieve rol te spelen. 1.2 De stuurgroep verbindt zich ertoe om : o voldoende menselijke middelen in te zetten om het project te ontwikkelen; o ervoor te zorgen dat de ontvangen financiële middelen de duurzaamheid van het project garanderen. 2. BUDGET 2.1 De gevraagde middelen voor de uitvoering van het project (budget en expertise) zijn coherent t.o.v. de verwachte resultaten, de realiteit van de groep en de context van de wijk (interne competenties, capaciteit in termen van tijd,...). 3. DYNAMIEK DUURZAME WIJKEN 3.1 Het project is complementair met andere projecten die door de duurzame wijk zijn voorgesteld en/of aan reeds bestaande projecten. 3.2 Het project is relevant t.o.v. de uitdagingen en prioriteiten van de duurzame wijk. 3.3 Het project is relevant t.o.v. de beschikbare hulpmiddelen in de wijk (buren, handelaars, verenigingen, scholen,...). 4. IMPACT 4.1 Het project heeft op middellange en lange termijn een potentiële impact op de wijk (verandering van individueel en collectief gedrag, verbetering van het levenskader, versterking van de burgerdynamieken, verbetering van het gemengd karakter en de samenhang in de wijk, in het bijzonder met de personen die moeilijker te mobiliseren zijn, meer collectief gebruik van de openbare ruimte, dialoog tussen de verschillende deelnemende partijen - gemeenten, bewoners, verenigingen, administraties,...). 4.2 Het project heeft op middellange en lange termijn een potentiële impact op het leefmilieu, in het bijzonder t.o.v. de prioriteiten van het Gewest. 9. De Raad van de Participatieve Duurzame Wijken De Raad van de PDW onderzoekt de dossiers die in het kader van het participatief budget worden ingediend. Hij komt tweemaal per jaar samen, op initiatief van Leefmilieu Brussel.

4 Samenstelling een vertegenwoordiger van de administratie van Leefmilieu Brussel een vertegenwoordiger van het kabinet van de voogdijminister een vertegenwoordiger van het begeleidingsteam vertegenwoordigers van de PDW, op voorwaarde dat zij geen subsidieaanvraag hebben ingediend. Minstens 50% van de vertegenwoordigde personen in de raad met een minimum van vijf wijken. Beslissingen Beslissingen worden bij consensus genomen, of door een stemming indien er geen consensus wordt bereikt. Na iedere Raad wordt een verslag opgesteld en opgestuurd naar de leden en naar de indieners van een project. 10. Vergadering van de Participatieve Duurzame Wijken De vergadering is toegankelijk voor alle PDW maar ook voor iedereen die belangstelling heeft in de beweging Participatieve Duurzame Wijken (bewoners, partners, gemeenschappen,...). Ze gaat eenmaal per jaar door en heeft als doel de selectiecriteria en de werking van het participatief budget te onderzoeken en te definiëren. 11. Uitvoering van het project / de projecten Eenmaal het project goedgekeurd wordt, verbindt de pilootgroep zich ertoe om: - de realisatietermijnen van de projecten te respecteren, zoals deze in het projectformulier werden voorgesteld; - optimaal gebruik te maken van de middelen die hen ter beschikking worden gesteld (methodologische begeleiding, expertises, financiële middelen); - de begeleiding te informeren over en haar goedkeuring te vragen in verband met elke belangrijke wijziging van het initiële project: verandering van de verantwoordelijke van het project, van de realisatiedatums, van verschillende leden van de groep, aanpassing van het budget,...); - het totale bedrag van de als investering toegekende steun terug te betalen, mocht het project niet gerealiseerd zijn binnen de toegekende termijnen - behoudens akkoord van het bestuur - of van het niet-gebruikte saldo; - als een project op onvoorziene wijze eindigt, de eventueel verworven uitrustingen ter beschikking te stellen van de andere duurzame wijken; - collectief hun project te evalueren; - ermee in te stemmen dat hun project zichtbaar wordt gemaakt aan de hand van foto's, publicaties, video's, enz. om andere 12. Communicatie

5 Elke wijk bepaalt zelf het visuele gedeelte en de opmaak van de communicatietools. De tools die de steun van Leefmilieu Brussel genieten, beantwoorden echter aan enkele gemeenschappelijke gedragslijnen: het doel is de zichtbaarheid van de Duurzame Wijken en Leefmilieu Brussel en de coherentie tussen alle projecten. Deze eerste vereisten zijn van toepassing op de publieke communicatie over de activiteiten, evenementen en manifestaties,... Ze hebben betrekking op verschillende gegevensdragers zoals de affiches, de flyers, de s met de uitnodiging, de nieuwsbrieven, de kranten, de brochures, de presentatie- en informatieborden,... - Het logo Participatieve Duurzame Wijken van Leefmilieu Brussel moet op de communicatiemiddelen staan met vermelding "met de steun van Leefmilieu Brussel". Wanneer het document meerdere pagina s telt, moeten de logo s op de 1ste pagina staan. - De documenten moeten tweetalig Nederlands/Frans zijn ; - Op de affiche moet een verantwoordelijke uitgever worden vermeld ; - In voorkomend geval informatie over de rechten op de afbeelding en de vermelding van de auteur van de foto s, tekeningen, illustraties; - De affiches, flyers, nieuwsbrieven, kranten, tijdens de begeleiding, worden voor advies voorgelegd aan Leefmilieu Brussel voordat ze worden gedrukt, via de coach.

COMMUNICATIE. fiche VADEMECUM VAN DE DUURZAME WIJKEN. Waarom communiceren?

COMMUNICATIE. fiche VADEMECUM VAN DE DUURZAME WIJKEN. Waarom communiceren? fiche 9 DE COMMUNICATIE VADEMECUM VAN DE DUURZAME WIJKEN In een dynamiek zoals die van de Duurzame Wijken, die erop gericht is de bewoners samen te brengen rond een gemeenschappelijk project, vormt communicatie

Nadere informatie

PARTICIPATIEBUDGET EN SUBSIDIEAANVRAGEN

PARTICIPATIEBUDGET EN SUBSIDIEAANVRAGEN PROJECTOPROEP PARTICIPATIEVE DUURZAME WIJKEN 2013-2015 PARTICIPATIEBUDGET EN SUBSIDIEAANVRAGEN REGLEMENT December 2013 INHOUD 1. Inleiding... 1 2. Herinnering van de fasen van de projectoproep "Participatieve

Nadere informatie

BUDGET REGLEMENT 2017 BURGER CITOYEN NEDER-OVER-HEEMBEEK PARTICIPEZ, VOTEZ, CRÉEZ, AMÉLIOREZ VOTRE QUARTIER NEEM DEEL, STEM, CREÊER, VERBETER UW WIJK

BUDGET REGLEMENT 2017 BURGER CITOYEN NEDER-OVER-HEEMBEEK PARTICIPEZ, VOTEZ, CRÉEZ, AMÉLIOREZ VOTRE QUARTIER NEEM DEEL, STEM, CREÊER, VERBETER UW WIJK BURGER BUDGET CITOYEN PARTICIPEZ, VOTEZ, CRÉEZ, AMÉLIOREZ VOTRE QUARTIER NEEM DEEL, STEM, CREÊER, VERBETER UW WIJK NEDER-OVER-HEEMBEEK REGLEMENT 2017 REGLEMENT - STAD BRUSSEL - P. 1 Wat is het principe

Nadere informatie

Formulier voor de aanvraag van een gerichte subsidie

Formulier voor de aanvraag van een gerichte subsidie Formulier voor de aanvraag van een gerichte subsidie Participatieve Duurzame Wijken 2013-15 Gelieve dit naar behoren ingevulde formulier en de bijlagen, uiterlijk op 3 februari 2014 per e-mail terug te

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE

VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE PROJECTOPROEP 2019 - VERENIGINGEN VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE KANDIDATUURDOSSIER Het kandidatuurdossier moet, naar behoren ingevuld en ondertekend,

Nadere informatie

Projectvoorstel : ...

Projectvoorstel : ... Projectvoorstel :... 1. UW GEGEVENS Vereniging : NAAM :... Statuut :... Straat :... N... Postcode :... Gemeente :... Tel :...E-mail :... Contactpersoon :... Kopie van de statuten van de Vereniging. Kopie

Nadere informatie

GEEF JE WIJK EEN NIEUWE ADEM DE PROJECTOPROEP VAN DE COLLECTIEVE EN DUURZAME INITIATIEVEN VAN BURGERS

GEEF JE WIJK EEN NIEUWE ADEM DE PROJECTOPROEP VAN DE COLLECTIEVE EN DUURZAME INITIATIEVEN VAN BURGERS KANDIDAATSFORMULIER 2016 GEEF JE WIJK EEN NIEUWE ADEM DE PROJECTOPROEP VAN DE COLLECTIEVE EN DUURZAME INITIATIEVEN VAN BURGERS OPTIE 1 : EEN PARTICIPATIEVE DUURZAME WIJK ONTWIKKELEN De kandidaatsdossiers

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

Reglement Participatieve Begroting Biestebroek 2018

Reglement Participatieve Begroting Biestebroek 2018 Reglement Participatieve Begroting Biestebroek 2018 1. De participatieve begroting De participatieve begroting wordt gedragen door het participatiehuis in het kader van het duurzame wijkcontract Biestebroek.

Nadere informatie

PROJECTOPROEP 2015 : INTERNATIONALE DAG VAN DE UITBANNING VAN GEWELD TEGEN VROUWEN

PROJECTOPROEP 2015 : INTERNATIONALE DAG VAN DE UITBANNING VAN GEWELD TEGEN VROUWEN PROJECTOPROEP 2015 : INTERNATIONALE DAG VAN DE UITBANNING VAN GEWELD TEGEN VROUWEN 1. De Internationale Dag van Uitbanning van geweld tegen Vrouwen In 1999 doopte de VN 25 november om tot Internationale

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

PROJECTOPROEP VOOR DE SENSIBILISERING VAN DE BURGERS ROND DE STEDENBOUWKUNDIGE DOELSTELLINGEN EDITIE 2013

PROJECTOPROEP VOOR DE SENSIBILISERING VAN DE BURGERS ROND DE STEDENBOUWKUNDIGE DOELSTELLINGEN EDITIE 2013 PROJECTOPROEP VOOR DE SENSIBILISERING VAN DE BURGERS ROND DE STEDENBOUWKUNDIGE DOELSTELLINGEN EDITIE 2013 REGLEMENT VOOR DE INDIENING VAN PROJECTEN 2013/2014 Doelstelling van het programma Artikel 1 De

Nadere informatie

PROJECTOPROEPEN 2018

PROJECTOPROEPEN 2018 PROJECTOPROEPEN 2018 FORMULIER OVERHEIDSSTEUN VOOR DE DIGITALE OMSCHAKELING VAN BRUSSEL Project: Naam of letterwoord van het project IN TE VULLEN PER E-MAIL projecteconomie@gob.brussels UITERLIJK OP 13/07/2018

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het actieplan Clean power for transport

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het actieplan Clean power for transport Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het actieplan Clean power for transport DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Energiedecreet van 8 mei 2009, artikel

Nadere informatie

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2016

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2016 PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2016 PAGINA 1 VAN 5 COLLECTIEVE MOESTUINEN - 2016 Voorstelling projectoproep Deze projectoproep "Collectieve moestuinen" is een

Nadere informatie

VASTSTELLINGEN PROJECTOPROEP

VASTSTELLINGEN PROJECTOPROEP Het duurzaam wijkcontract DWC Stephenson 2019-2023 wil projectoproepen op touw zetten om plaatselijke initiatieven van verenigingen en/of bewoners te bevorderen, en dit in samenhang met het gehele programma

Nadere informatie

Rise- Innovatieve start-ups

Rise- Innovatieve start-ups Rise- Innovatieve start-ups Reglement Oproep van mei 2017 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing van een strategisch

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie

Be Planet est une Fondation d utilité publique qui soutient des actions innovantes dans une démarche positive en faveur de l environnement.

Be Planet est une Fondation d utilité publique qui soutient des actions innovantes dans une démarche positive en faveur de l environnement. Be Planet est une Fondation d utilité publique qui soutient des actions innovantes dans une démarche positive en faveur de l environnement. Be Planet is een stichting van openbaar nut die innoverende acties

Nadere informatie

Reglement projectoproep

Reglement projectoproep Reglement projectoproep In onderstaand reglement wordt naar de organisatoren verwezen als de Organisatie en naar de aanvrager als de deelnemer. Dit reglement maakt integraal deel uit van het kandidaatsdossier.

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

INITIATIEVEN VOOR DUURZAAMHEID

INITIATIEVEN VOOR DUURZAAMHEID INITIATIEVEN VOOR DUURZAAMHEID Reglement Artikel 1 Kader In het kader van haar politiek van duurzame ontwikkeling en het in voege treden van de Lokale Agenda 21, stellen het College van Burgemeester en

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria:

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria: Subsidiereglement 2017 APB Toerisme Provincie Antwerpen 1. Beleid 1.1 Beleidslijnen 2017 APB Toerisme Provincie Antwerpen en de regiowerking Kempen bieden graag ondersteuning bij het uitwerken en ontwikkelen

Nadere informatie

Buiten Gewone Buurt. Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp. Projectoproep

Buiten Gewone Buurt. Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp. Projectoproep Buiten Gewone Buurt Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp Dien een dossier in vóór 12/10/2009 Projectoproep Wil u, samen met andere buurt- of dorpsbewoners, het initiatief nemen om het

Nadere informatie

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria:

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria: Subsidiereglement 2019 APB Toerisme Provincie Antwerpen 1. Beleid 1.1 Beleidslijnen 2019 APB Toerisme Provincie Antwerpen en de regiowerking Kempen willen ondersteuning bieden bij het uitwerken en ontwikkelen

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

PROJECTOPROEPEN 2018

PROJECTOPROEPEN 2018 PROJECTOPROEPEN 2018 FORMULIER OVERHEIDSSTEUN VOOR DE DIGITALE ECONOMIE VAN MORGEN Project : Naam of letterwoord van het project IN TE VULLEN PER E-MAIL projecteconomie@gob.brussels UITERLIJK OP 30/05/2018

Nadere informatie

Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis

Projectoproep Eco-bewoners uit Sint-Gillis Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis REGLEMENT ARTIKEL 1- ORGANISERENDE OVERHEID De gemeente Sint-Gillis, Van Meenenplein 39, 1060 Sint-Gillis vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Onderhavig reglement bepaalt de modaliteiten van de projectenoproep aangaande deze operatie.

Onderhavig reglement bepaalt de modaliteiten van de projectenoproep aangaande deze operatie. SOCIO-ECONOMISCHE PROJECTENOPROEP IN HET KADER VAN HET PROJECT «HERWAARDERING VAN DE OPENBARE BUURTRUIMTEN» VAN HET DUURZAAM WIJKCONTRACT DE MAROLLEN OPERATIE 5.03 1. VOORWOORD Het Duurzaam Wijkcontract

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling

Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling I. SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas Artikel 1. Doel In 1217 werd Sint-Niklaas, voorheen ondergeschikt

Nadere informatie

PROGRAMMA. 1. Inleiding 2. Voorstelling van de projectoproep 3. Voorstelling van de opties 4. Organisatie van de tafels 5.

PROGRAMMA. 1. Inleiding 2. Voorstelling van de projectoproep 3. Voorstelling van de opties 4. Organisatie van de tafels 5. PROGRAMMA 1. Inleiding 2. Voorstelling van de projectoproep 3. Voorstelling van de opties 4. Organisatie van de tafels 5. Afsluitende drink 1 2. GEEF JE WIJK EEN NIEUWE ADEM 1. De projectoproep Duurzame

Nadere informatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Reglement subsidies internationale Solidariteit Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Contact Stad Brussel Cel Internationale Solidariteit

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

Project "COPRODUCTIE MET DE JONGEREN" 2015-2016. Duurzaam Wijkcontract 'Rond Leopold II' Kandidatuurdossier

Project COPRODUCTIE MET DE JONGEREN 2015-2016. Duurzaam Wijkcontract 'Rond Leopold II' Kandidatuurdossier Gemeente Sint-Jans-Molenbeek Afdeling van Stedelijke Ontwikkeling - Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Duurzaam Wijkcontract Rond Leopold II Project "COPRODUCTIE MET DE JONGEREN" 2015-2016

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2013

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2013 PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2013 PAGINA 1 VAN 5 COLLECTIEVE MOESTUINEN - 2013 Voorstelling projectoproep Deze projectoproep "Collectieve moestuinen" is een

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2013

PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2013 PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2013 PAGINA 1 VAN 5 COLLECTIEVE MOESTUINEN - 2012 Voorstelling projectoproep Deze projectoproep "Collectieve moestuinen" komt

Nadere informatie

PROJECTOPROEP 2018 Zero Afval Horeca en Voedingszaken. Formulier DEEL I: IDENTIFICATIE VAN DE PROJECTVERANTWOORDELIJKE

PROJECTOPROEP 2018 Zero Afval Horeca en Voedingszaken. Formulier DEEL I: IDENTIFICATIE VAN DE PROJECTVERANTWOORDELIJKE Voorbeeld om de inschrijving voor te bereiden. Gebruik het online inschrijvingsformulier voor de officiële inschrijving. Dit is terug te vinden op https://leefmilieu.brussels/themas/afvalgrondstof/strategie-en-acties-van-hetgewest/projectoproep-2018-zero-afval-horeca-en

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Reglement van de Landschapsprijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Reglement van de Landschapsprijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 3 e Editie van de belgische Landschapsprijs Reglement van de Landschapsprijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Gelet op de Conventie met betrekking tot het landschap door het Comité van Ministers

Nadere informatie

Subsidiereglement voor leden van de Noord-Zuidraad

Subsidiereglement voor leden van de Noord-Zuidraad Stad Brugge Noord-Zuiddienst Subsidiereglement voor leden van de Noord-Zuidraad Zetel: Stadhuis, 8000 Brugge Correspondentieadres: Noord-Zuiddienst Hoogstraat 9 8000 Brugge t 050 44 82 44 noordzuiddienst@brugge.be

Nadere informatie

Projectoproep voor de lancering van een Belgisch platform «Digitalisering voor ontwikkeling» (Digital for Development, D4D)

Projectoproep voor de lancering van een Belgisch platform «Digitalisering voor ontwikkeling» (Digital for Development, D4D) Projectoproep voor de lancering van een Belgisch platform «Digitalisering voor ontwikkeling» (Digital for Development, D4D) 1 Inleiding Meer dan ooit is onze toekomst digitaal. Op Europees niveau speelt

Nadere informatie

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten In te vullen door Artiest zoekt Feestneus Volgnummer dossier Ingediend op Ontvankelijk verklaard? Ja Neen + reden: Dossier goedgekeurd?

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vaststelling van de procedure en de voorwaarden volgens welke het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap bijzondere subsidies kan verlenen DE VLAAMSE

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

Subsidiereglement voor leden van de Noord- Zuidraad

Subsidiereglement voor leden van de Noord- Zuidraad Subsidiereglement voor leden van de Noord- Zuidraad hervastgesteld door de gemeenteraad op 25 oktober 2016 bekendgemaakt op de website www.brugge.be op 26 oktober 2016 I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit 1. Algemeen kader De cel Internationale Solidariteit van de gemeente Anderlecht streeft ernaar projecten inzake internationale solidariteit te ontwikkelen,

Nadere informatie

COLLECTIEVE MOESTUINEN

COLLECTIEVE MOESTUINEN PROJECTOPROEP COLLECTIEVE MOESTUINEN IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 2011 PAGINA 1 VAN 6 COLLECTIVE MOESTUINEN - 2011 VOORSTELLING PROJECTOPROEP Deze projectoproep "Collectieve moestuinen" komt voort

Nadere informatie

BOUWTEAM EN DEELNAME VAN DE TOEKOMSTIGE INWONERS

BOUWTEAM EN DEELNAME VAN DE TOEKOMSTIGE INWONERS 1 In teamverband bouwen: kwaliteit, doeltreffendheid, snelheid! Leefmilieu Brussel BOUWTEAM EN DEELNAME VAN DE TOEKOMSTIGE INWONERS Daniel MIGNOLET Habitat et Participation vzw 1 Doelstellingen van de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Projectoproep 2017 Cultuur

Projectoproep 2017 Cultuur Projectoproep 2017 Cultuur 1. Achtergrond van de subsidieaanvraag - projectoproep cultuur In het kader van de ondersteuning en de ontwikkeling van Brussel als Smart City en van het oplossen van de actuele

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

HET DEPARTEMENT CULTUUR VAN SABAM WERKINGSREGLEMENT VAN SABAM CULTUUR

HET DEPARTEMENT CULTUUR VAN SABAM WERKINGSREGLEMENT VAN SABAM CULTUUR LOGO HET DEPARTEMENT CULTUUR VAN SABAM WERKINGSREGLEMENT VAN SABAM CULTUUR OVERZICHT 1. SABAM en de culturele promotie situering 2. De nieuwe structuren ingevoerd om aan de culturele en educatieve doeleinden

Nadere informatie

De autoriteiten van het OCMW hebben beslist over te gaan tot een projectoproep voorbehouden aan de Molenbeekse spelers.

De autoriteiten van het OCMW hebben beslist over te gaan tot een projectoproep voorbehouden aan de Molenbeekse spelers. Projectoproep 2016 betreffende het fonds voor promotie van participatie en sociale activering van gebruikers van het OCMW van Molenbeek, met inbegrip van hun kind(eren) Het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

STAD GENT STEUNMAATREGEL DUURZAAM ONDERNEMEN. Periode 2010-2012. THEMA:Bedrijf en Buurt

STAD GENT STEUNMAATREGEL DUURZAAM ONDERNEMEN. Periode 2010-2012. THEMA:Bedrijf en Buurt STAD GENT STEUNMAATREGEL DUURZAAM ONDERNEMEN Periode 2010-2012 THEMA:Bedrijf en Buurt 1 Artikel 1 - Algemeen De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de speerpunten die opgenomen is in de

Nadere informatie

7 stappen naar bredere toegankelijkheid van bewonersgroepen in Gent

7 stappen naar bredere toegankelijkheid van bewonersgroepen in Gent 7 stappen naar bredere toegankelijkheid van bewonersgroepen in Gent voorwoord Gent en zijn wijken zijn superdivers geworden. De stad is een microkosmos van zo n 160 verschillende nationaliteiten; allemaal

Nadere informatie

FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2019 *** Reglement. Hoofdstuk 1: Doel van het reglement

FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2019 *** Reglement. Hoofdstuk 1: Doel van het reglement FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2019 *** Reglement Hoofdstuk 1: Doel van het reglement Artikel 1 Dit reglement bepaalt de doelstelling, de deelnemingsvoorwaarden, de selectieprocedure en de toekenningscriteria

Nadere informatie

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING Versie / 3.01.2018 cjm.vlaanderen.be 1 SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde

Nadere informatie

Reglement Stadsmarketingfonds

Reglement Stadsmarketingfonds Reglement Stadsmarketingfonds Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 mei 2009 Bekendgemaakt op 28 mei 2009 Artikel 1: Voorwerp Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op het budget van de

Nadere informatie

Participatiedecreet. Toelichting bij de regeling aangaande participatieprojecten voor kansengroepen door Peter Heyns (Vlaamse overheid)

Participatiedecreet. Toelichting bij de regeling aangaande participatieprojecten voor kansengroepen door Peter Heyns (Vlaamse overheid) Participatiedecreet Projecten voor kansengroepen Toelichting bij de regeling aangaande participatieprojecten voor kansengroepen door Peter Heyns (Vlaamse overheid) Deze presentatie behandelt: Situering

Nadere informatie

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten I. SITUERING Op 14 juli 2017 heeft de Vlaamse minister bevoegd voor Cultuur zijn conceptnota Een langetermijnvisie voor aanvullende financiering en

Nadere informatie

Toelagen voor buurten en wijken in 2016

Toelagen voor buurten en wijken in 2016 Toelagen voor buurten en wijken in 2016 Beste Als jullie in aanmerking willen komen voor de toelagen voor buurten en wijken, dan nodigen wij jullie uit om ons jullie toelageaanvraag te bezorgen. Een volledig

Nadere informatie

GEMEENTE ZEMST Provincie Vlaams-Brabant

GEMEENTE ZEMST Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE ZEMST Provincie Vlaams-Brabant Dienst Ontwikkelingssamenwerking (015)61 88 99 Fax (015)62 71 77 e-mail: ontwikkelingssamenwerking@zemst.be Openingsuren: ma-do-vrij: 9u-12u di: 9u-12u & 16u-19u

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten

Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten Lever dit dossier in bij team cultuur, Cultuurplein 2, 2220 Heist-op-den-Berg of cultuur@heist-op-den-berg.be Titel Project Gegevens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Assenede 1 Algemene

Nadere informatie

voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning

voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning Wijkbudgetten 1-loket aanvraagformulier : voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning Reglement op de wijkwerking: basissubsidie voor buurtcomités Subsidie voor buurtgerichte

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Inleiding HET GROENE NETWERK

Inleiding HET GROENE NETWERK Vergroen uw wijken! Inleiding HET GROENE NETWERK Uitdaging: leemtes opvullen in groene ruimten, de ruimtes met elkaar verbinden, behoud van de biodiversiteit van flora en fauna. IN JETTE 7 parken en 3

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet.

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. Decreet tot instelling van een Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen en tot vaststelling van de algemene regelen inzake de erkenning en de subsidiëring van de milieu- en natuurverenigingen HOOFDSTUK I Algemeen

Nadere informatie

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Reglement Oproep van mei 2013 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing

Nadere informatie

Preambule. Artikel 1 Voorwerp

Preambule. Artikel 1 Voorwerp Gemeente Sint-Jans-Molenbeek Gemeente Anderlecht Reglement voor de toekenning van subsidies in het kader van het Stadsvernieuwingscontract Weststation Acties van sociale cohesie en gemeenschapsleven 01/12/2017

Nadere informatie

Projectoproep 2015 voor de uitvoering van acties in het kader van de Agenda IRIS 21. voor de Brusselse gemeenten en OCMW's met een lokale Agenda 21

Projectoproep 2015 voor de uitvoering van acties in het kader van de Agenda IRIS 21. voor de Brusselse gemeenten en OCMW's met een lokale Agenda 21 Projectoproep 2015 voor de uitvoering van acties in het kader van de Agenda IRIS 21 voor de Brusselse gemeenten en OCMW's met een lokale Agenda 21 januari 2015 Leefmilieu Brussel - BIM Havenlaan 86c /

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen Een initiatief van de EU Sinds 2010 actie door Europese middenveld en lidstaten voor een dergelijk jaar Inspiratie 1975 Europees Jaar van het Bouwkundig

Nadere informatie

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Mei Yves De Backer Lynn Moerenhout

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Mei Yves De Backer Lynn Moerenhout Participatieprojecten voor kansengroepen: cultuur, jeugd & sport Yves De Backer Lynn Moerenhout Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media: afdeling Sociaal-Cultureel Werk Mei 2016 Inhoud Regelgeving Wat

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn.

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn. Jeugd Evenementen Subsidie reglement Merksem (JES Merksem) Het district Merksem wil jeugdverenigingen en jongeren financieel ondersteunen bij het organiseren van evenementen en fuiven. Doel van de toelage

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007 Aanwezig: VAN DESSEL Vital, Burgemeester; Paul Dams, Koen De Vadder, Marie-Louise Maes, Bert De Wit en Monique Goris, Schepenen;, Voorzitter; Wouters André, Van Espen Rosa, Van Beughem Nadia, Wuyts Katleen,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Seminarie Duurzaam Bouwen In teamverband bouwen: kwaliteit, doeltreffendheid, snelheid. Leefmilieu Brussel

Seminarie Duurzaam Bouwen In teamverband bouwen: kwaliteit, doeltreffendheid, snelheid. Leefmilieu Brussel 1 Seminarie Duurzaam Bouwen In teamverband bouwen: kwaliteit, doeltreffendheid, snelheid Leefmilieu Brussel De participerende procedure in dienstverlenende projecten: toekomstige bewoners betrekken voor

Nadere informatie

DEPARTEMENT CULTUUR, JEUGD & MEDIA

DEPARTEMENT CULTUUR, JEUGD & MEDIA DEPARTEMENT CULTUUR, JEUGD & MEDIA / reglement INVENTARIS VLAANDEREN VAN HET IMMATERIEEL CULTUREEL ERFGOED Reglement / 1.01.2019 Vlaanderen verbeelding werkt cjm Vlaanderen be Artikel 1. Via dit reglement

Nadere informatie

In te vullen door de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie. In te vullen door de aanvrager - LEES EERST HET REGLEMENT!

In te vullen door de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie. In te vullen door de aanvrager - LEES EERST HET REGLEMENT! AANVRAAGFORMULIER 'ARTIEST ZOEKT FEESTNEUS' 2013-2014 voor straat- en buurtfeesten van 1 augustus 2013 tot 30 juni 2014 en van 1 augustus 2014 tot 31 december 2014 In te vullen door de Stad Gent - Dienst

Nadere informatie

Toelichting bij de aanvraag van een projectsubsidie voor PROJECTOPROEP ROND INTERSECTIONALITEIT

Toelichting bij de aanvraag van een projectsubsidie voor PROJECTOPROEP ROND INTERSECTIONALITEIT Toelichting bij de aanvraag van een projectsubsidie voor PROJECTOPROEP ROND INTERSECTIONALITEIT 14CD-01-150505 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

OPROEP TOT KANDIDATEN EVALUATIE VAN HET VINCA-PROJECT. Brussel, 11 maart 2008

OPROEP TOT KANDIDATEN EVALUATIE VAN HET VINCA-PROJECT. Brussel, 11 maart 2008 FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu Cel Informatica, Telematica en Communicatie in de Gezondheidszorg Eurostation Bloc II 1ste verd. bureau 01D269 Victor Horta Plein 40/B10

Nadere informatie

Vragenlijst bij de projectoproep ter verbetering van de interculturele dialoog en ter ondersteuning van diversiteit en sociale samenhang.

Vragenlijst bij de projectoproep ter verbetering van de interculturele dialoog en ter ondersteuning van diversiteit en sociale samenhang. Vragenlijst bij de projectoproep ter verbetering van de interculturele dialoog en ter ondersteuning van diversiteit en sociale samenhang. (Gelieve bij deze vragenlijst een intentienota van maximaal 20.000

Nadere informatie

WijkProjecten : Leefmilieu

WijkProjecten : Leefmilieu WijkProjecten : Leefmilieu Inleiding HET GROENE NETWERK Uitdaging: leemtes opvullen in groene ruimten, de ruimten met elkaar verbinden, behoud van de biodiversiteit van flora en fauna. IN JETTE 7 parken

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie