Uw HTC Desire Snelstartgids

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw HTC Desire Snelstartgids"

Transcriptie

1 Uw HTC Desire Snelstartgids

2 Snelstartgids Lees dit eerst voordat u iets anders gaat doen De batterij opladen De batterij in de telefoon is nog niet geladen. U mag de batterij beslist niet verwijderen terwijl de telefoon oplaadt. Daardoor kan uw telefoon beschadigen. Probeer ook niet om de telefoon uit elkaar te halen. (Daarmee maakt u de garantie ongeldig.) Kies met beleid een abonnement Uw telefoon kan heel snel heel veel internet-bandbreedte verbruiken. Voordat u de telefoon gebruikt, adviseren we u te informeren wat de tarieven hiervoor zijn bij uw mobiele leverancier. Als u een standaardtarief gebruikt, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Overgaan naar een vast bedrag kan veel goedkoper uitkomen. Ken de privacy-wetten Sommige landen hebben strenge regels over hoe en wanneer u telefoongesprekken kunt vastleggen. U moet bijvoorbeeld aan de ander vertellen dat u het gesprek wilt opnemen. Het is een goed idee om eerst te bepalen wat deze wetten zijn waar u woont voordat u de opnamemogelijkheden van de telefoon gebruikt. En tenslotte een paar belangrijke opmerkingen van ons juridische team (BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID) Voor zover maximaal is toegestaan door toepasselijke wetgeving kunnen HTC of diens leveranciers in geen geval door de gebruiker of een derde partij aansprakelijk worden gesteld voor enige indirecte, speciale of incidentele schade, gevolgschade of schadevergoeding van welke aard dan ook, door contract of een onrechtmatige daad, met inbegrip van, maar niet beperkt tot letsel, verlies van inkomsten, verlies van goodwill, verlies van zakelijke kansen, gegevensverlies en/of winstverlies, ongeacht of dit te voorzien was door HTC of diens leveranciers. En onder geen enkele omstandigheid zal de totale aansprakelijkheid van HTC of diens leveranciers hoger zijn dan het van u ontvangen bedrag, ongeacht de juridische regels waaronder de actie is ontstaan. Het voorafgaande heeft geen invloed op enige wettelijke rechten welke niet kunnen worden afgewezen.

3 Snelstartgids Deze Snelstartgids helpt u bij het werken met uw nieuwe telefoon. In deze gids gebruiken we de volgende symbolen voor het aanduiden van belangrijke of nuttige informatie: Opmerkingen Belangrijke informatie Tips Veiligheidsvoorziening Zie de ondersteuningssite van HTC op com/support voor de volledige gebruikershandleiding en andere nuttige bronnen. Inhoud 1. Wat zit er in de doos 4 2. Kennismaking met uw telefoon 4 3. Voordat u uw telefoon inschakelt 5 4. Aan de slag 7 5. Contacten toevoegen 9 6. De eerste keer bellen HTC Sense Verbinding maken met internet Uw berichten versturen In contact blijven met vrienden Haal bestanden naar uw telefoon De telefoon met uw computer synchroniseren Een back-up maken Fabrieksinstellingen terugzetten Tips voor probleemoplossing 23

4 Snelstartgids 1. Wat zit er in de doos Dit moet u in de doos vinden: Telefoon Batterij USB-kabel 3,5mm stereo-koptelefoon Adapter microsd -kaart (vooraf geïnstalleerd) Deze Snelstartgids Gids voor veiligheid en wettelijke 2. Kennismaking met uw telefoon AAN/UIT-KNOP Luidspreker 3,5 mm headset aansluiting Meldings-LED Volume aanpassen Touch Screen Optische trackball MENU BEGIN TERUG ZOEKEN USB-aansluiting

5 Snelstartgids 5 3. Voordat u uw telefoon inschakelt 1 De achterklep verwijderen Licht de bovenkant van de achterklep op. Er is een smalle opening (vlakbij de AA/UITknop) waar u uw vinger kunt gebruiken om de achterklep te verwijderen. 2 De SIM-kaart plaatsen 1. Open de klep van het batterijvak door deze van rechts open te drukken.. Druk de SIM-kaart helemaal naar binnen. 3 De batterij plaatsen 1. Richt de zichtbare koperen contactpunten van de batterij op de batterijconnectoren in het batterijvak.. Plaats eerst de zijde met de contactpunten van de batterij en duw de batterij vervolgens voorzichtig op zijn plaats.

6 Snelstartgids 4 Plaats de batterijklep terug. 1. Zorg eerst dat de onderkant van de achterklep stevig vast zit in de twee openingen aan de bovenkant van de achterkant van de telefoon.. Druk de zijkanten en de bovenkant van de achterklep omlaag om de klep op z n plek te duwen. U hoort een klik als de achterklep is bevestigd. 5. De batterij opladen 1. Sluit de voedingsadapter aan op de USB-aansluiting onderop de telefoon.. Sluit de stroomadapter aan op een stopcontact om de batterij op te laden. Het duurt ongeveer drie uur voor de batterij volledig is opgeladen. Nadat u de SIM-kaart, batterij en microsd kaart hebt geplaatst en de batterij hebt opgeladen, bent u gereed om uw telefoon voor de eerste keer in te schakelen. Druk op de knop AAN-UIT om uw telefoon in te schakelen.

7 Snelstartgids Ga door met het ontdekken wat u kunt doen met uw telefoon. 4. Aan de slag Als u de telefoon voor het eerst inschakelt, verschijnen er zelfstudies en gidsen die u helpen bij het instellen van uw accounts en favoriete sociale netwerken. Volg de instructies op het scherm om de set-up te voltooien of sla de set-up over en voer die een andere keer uit. 1. Selecteer de taal die u wilt gebruiken en klik op Volgende. 2. Uw telefoon stelt automatisch GPRS/3G, MMS en WAP-verbindingen in volgens uw SIM-kaart. 3. Uw telefoon toont een zelfstudie over het gebruik van het schermtoetsenbord. Volg deze handleiding om te leren hoe u het schermtoetsenbord gebruikt. Tik op Overslaan als u de zelfstudie niet wilt volgen. 4. Selecteer in het scherm Internetverbinding hoe u verbinding wilt maken met internet en tik op Volgende. 5. Kies of u de gegevens automatisch of handmatig wilt synchroniseren, zoals , contactpersonen, weer en andere gegevens. Tik daarna op Volgende. 6. Als zich Wi-Fi netwerken binnen het bereik bevinden, wordt u gevraagd of u verbinding wilt maken met een Wi-Fi netwerk. Tik op Volgende en tik vervolgens op het draadloze netwerk waarmee u verbinding wilt maken, of wis het keuzevakje Verbinding maken met Wi-Fi netwerk en tik op Volgende om de Wi-Fi verbinding op een later tijdstip in te stellen. 7. Voor sommige applicaties op uw telefoon, zoals Weer en Footprints, is de locatieservice van Google nodig voor de automatische bepaling van uw actuele positie. In het scherm Toestemming locatie kunt u er voor kiezen om de locatieservice van Google toestemming

8 Snelstartgids te geven om informatie te verzamelen over uw locatie. Wis of selecteer het keuzevakje en tik op Volgende. Deze dienst kan extra kosten voor gegevensoverdracht van uw provider met zich meebrengen. U kunt de dienst later in de locatieinstellingen van uw telefoon in of uitschakelen. 8. Kies in het scherm Account instellen welk type account u wilt instellen en volg de aanwijzingen op het scherm om de instellingen af te ronden. Tik op Overslaan als u de accounts later wilt instellen. Tik op Volgende als u klaar bent met het instellen van uw accounts. 9. Kies in het scherm Sociale netwerken instellen het type sociaal netwerk-account zoals Facebook en Twitter dat u vanaf uw telefoon wilt benaderen. Volg de instructies op het scherm om u aan te melden bij uw sociale netwerk. Tik op Overslaan als u de sociale netwerken later wilt instellen. Tik op Volgende in het scherm Sociale netwerken instellen als u klaar bent met het instellen van uw accounts. 10. Van een aantal gegevens en instellingen wordt automatisch een back-up op de geheugenkaart gemaakt. Wis het keuzevakje als u deze automatische back-up niet wilt uitvoeren en tik vervolgens op OK. 11. In het laatste scherm ziet u waar u meer over het gebruik van uw telefoon kunt leren. Tik op Voltooien.

9 Snelstartgids 9 5. Contacten toevoegen Er zijn verschillende manieren om contacten toe te voegen op uw telefoon. Alle contacten vanaf uw SIM-kaart importeren 1. Tik in het beginscherm op > Mensen. 2. Druk in het tabblad Allen op MENU. Tik vervolgens op Importeren/Exporteren > Van SIM-kaart importeren. Als u op uw telefoon een Google en/of Exchange ActiveSync-account gebruikt, moet u op het type contact typen om de geïmporteerde contacten te categoriseren. 3. Druk in het scherm Selecteer contacten om te importeren op MENU en tik op Alles importeren. Een nieuwe contactpersoon toevoegen 1. Tik in het beginscherm op > Mensen. 2. Tik in het tabblad Alle op Contact toevoegen. 3. Tik in het veld Naam, typ de voor- en achternaam van de contact en tik op OK. 4. Tik op om het schermtoetsenbord te verbergen, tik in het vak Weergavenaam en kies u u de naam in de lijst met contacten wilt weergeven. 5. Tik op OK. 6. Selecteer de Contact account waaronder u de contact wilt maken. 7. Typ de rest van de gegevens in de betreffende velden. 8. Schuif naar de onderkant van het scherm en tik op Opslaan.

10 10 Snelstartgids Contacten van andere bronnen synchroniseren U kunt uw telefoon snel en naadloos met uw contacten synchroniseren in uw Google Account, Microsoft Office Outlook, Outlook Express, Exchange ActiveSync account, en zelfs Facebook. Zie de volledige gebruikershandleiding op onze website, support, voor een beschrijving hiervan. 6. De eerste keer bellen 1. Tik op het startscherm op Telefoon onder aan het scherm. 2. Bel het nummer of het contact waarmee u wilt spreken en tik op Bellen. Terwijl u op de toetsen van de telefoonkiezer tikt, verschijnen op het scherm de bijpassende nummers die op de telefoon en in het oproeplogboek zijn gevonden. 3. Tik op Oproep beëindigen om op te hangen. 7. HTC Sense Ontdek HTC Sense op uw telefoon, een intuïtieve en naadloze ervaring, gebouwd op drie basisprincipes: Make it Mine, Stay Close en Discover the Unexpected. Gepersonaliseerd beginscherm Het startscherm is uitgebreid aanpasbaar en is groter dan de breedte van het scherm, waardoor u veel ruimte hebt om de informatie toe te voegen die voor u belangrijk is, evenals de hulpmiddelen of toepassingen die het leven voor u gemakkelijker maken. Maximaal zeven schermen strekken zich uit naar de linker- en rechterkant van het telefoonscherm.

11 Snelstartgids 11 Schuif met uw vinger naar links of naar rechts om naar het uitgebreide startscherm te gaan. OF Druk op het scherm om een afbeelding van het startscherm en het uitgebreide startscherm te tonen en tik op een miniatuur om direct naar dat scherm te gaan. Widgets U kunt altijd op de knop Startpagina drukken, ongeacht wat u op de telefoon doet, en direct naar het startscherm gaan. Widgets plaatsen belangrijke informatie en media op uw startscherm. Voor uw telefoon is een grote keuze aan widgets beschikbaar, en als dat niet genoeg is, kunt u nog meer widgets van het web downloaden. Druk op en selecteer Widget om widgets aan het startscherm toe te voegen. Scenes Kunt u niet beslissen hoe u het beginscherm wilt indelen? Bekijk de Scenes eens die we ook op de telefoon hebben gezet. Scenes zijn vooraf ingestelde indelingen voor het beginscherm die u snel kunt toepassen. Druk in het startscherm op MENU en tik op Scenes om deze te bekijken.

12 12 Snelstartgids Nadat u een scene hebt geselecteerd, kunt u deze aanpassen en als nieuwe scene opslaan. 1. Pas het startscherm aan door de achtergrond te wijzigen. U kunt ook widgets, snelkoppelingen enzovoort toevoegen. 2. Druk op MENU als u klaar bent met de aanpassingen en tik op Scenes. 3. Selecteer Huidige (niet opgeslagen) en tik op Opslaan. 4. Voer een naam in voor de Scene en tik op Gereed. Mensen U kunt een aangepaste scene hernoemen of wissen. Druk in het beginvenster op MENU en tik op Instellingen > Personaliseren > Scenes. Houd onder Mijn scenes een scene ingedrukt en breng de gewenste wijziging aan. Haal de mensen waar het om gaat dicht naar u toe. Uw telefoon ordent alle tekstuitwisselingen, conversaties, de status van Facebook, online fotoalbums en gespreklogboeken van een contact op één plek. Tik op de naam van een contact waarna u de recente communicatie met die persoon in één oogopslag ziet. Friend Stream Stroomlijn uw accounts bij sociale netwerken met Friend Stream. Met Friend Stream kunt u uw denkbeelden tegelijk op al uw sociale netwerken plaatsen, statusupdates en tweets bekijken en foto's op uw sociale netwerkaccounts bekijken.

13 Snelstartgids 13 Nieuws Abonneer u op nieuws-feeds om bij te blijven met het laatste nieuws op internet. Nieuws volgt RSS-feeds van uw favoriete nieuwssites, blogs enzovoort, en downloadt de nieuwste updates en podcasts. Microsoft Exchange ActiveSync Nu kunt u een coole telefoon gebruiken en tegelijkertijd de s van uw werk en andere informatie veilig bewaren. Uw telefoon ondersteunt de beveiligingsmogelijkheden van Exchange zoals wachtwoordbescherming en wissen op afstand. U kunt ook uw status voor Out of Office rechtstreeks vanaf uw telefoon instellen. En u hebt eenvoudig toegang tot het adresboek van uw bedrijf om contact op te nemen met iemand waarvan de details niet op uw telefoon staan.

14 14 Snelstartgids 8. Verbinding maken met internet Met uw telefoon hebt u het hele internet in uw zak. Ga online met een gegevensverbinding of met Wi-Fi. Een gegevensverbinding gebruiken Dat gaat heel eenvoudig. Als u de telefoon voor het eerst aanzet (waarbij de SIM-kaart is geplaatst) moet deze automatisch verbinding maken met de data service van uw mobiele aanbieder. Als de verbinding niet automatisch wordt opgezet, kunt u twee dingen proberen. Controleer of de gegevensverbinding is ingeschakeld. Het is mogelijk dat deze niet is ingeschakeld. Dit controleert u op de volgende manier: 1. Druk in het startscherm op MENU en tik op Instellingen. 2. Tik op Draadloos en netwerken en klik in het keuzevakje Mobiel netwerk om de verbinding in te schakelen. Controleer of het juiste mobiele netwerk is geselecteerd. 1. Druk in het startscherm op MENU en tik op Instellingen. 2. Tik op Draadloos en netwerken > Mobiele netwerken > Aanbiederkeuze of op Namen draadloze toegangspunten. Wi-Fi 1. Druk in het startscherm op MENU en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken. 2. Schakel het selectievakje Wi-Fi in om Wi-Fi in te schakelen. De telefoon scant naar beschikbare draadloze netwerken. 3. Tik op Wi-Fi-instellingen. De netwerknamen en beveiligingsinstellingen van alle gedetecteerde Wi-Fi netwerken verschijnen.

15 Snelstartgids Tik op een Wi-Fi-netwerk om verbinding te maken. Als u een open netwerk selecteert, wordt u automatisch verbonden. Als u een beveiligd netwerk hebt geselecteerd, typt u de beveiligingssleutel en tikt u vervolgens op Verbinden. Surfen op het Internet De browser op uw telefoon maakt browsen op het web eenvoudig en plezierig 1. Tik in het beginscherm op Browser. 2. Druk in het Browser-scherm op MENU en tik in het URL-veld bovenin het scherm. 3. Typ het webadres. Tijdens het invoeren van het adres worden overeenkomende adressen van webpagina's op het scherm weergegeven. Tik op een adres om rechtstreeks naar die webpagina te gaan of ga door met typen en tik daarna op de Enter-toets. 4. Gebruik vingerbewegingen op de webpagina om over de pagina te navigeren of om in of uit te zoomen. Spreid uw duim en wijsvinger uit over een webpagina om in te zoomen. Druk uw duim en wijsvinger naar elkaar toe over een webpagina om uit te zoomen.

16 16 Snelstartgids 9. Uw berichten versturen Open uw accounts rechtstreeks vanaf de telefoon. Een POP3/IMAP-account toevoegen 1. Tik in het startscherm op en tik op Mail. 2. Tik in het scherm Een mail provider zoeken op Overige (POP3/IMAP). Als het gewenste accounttype nog niet in de database van de telefoon voorkomt, wordt u gevraagd om meer details op te geven. Zorg er voor dat u de informatie voor de inkomende en uitgaande server bij de hand hebt om tijd te sparen. Uw e- mailaanbieder kan u deze informatie opgeven als u deze nog niet weet. 3. Voer uw adres en het Wachtwoord voor de e- mailaccount in en tik op Volgende. 4. Voer de Accountnaam en uw naam in en tik op Setup voltooien. U kunt ook een Exchange ActiveSync account instellen. Zie het hoofdstuk van de gebruikershandleiding op onze website voor een beschrijving. Een bericht sturen 1. Tikin het startscherm op en tik op Mail. 2. Druk in het Postvak op MENU en tik op Samenstellen. 3. Vul een of meer ontvangers in. U kunt: Typ adressen rechtstreeks in het veld Aan. Als u het bericht naar meerdere ontvangers stuurt, moet u de adressen met een komma scheiden. Tik op het pictogram en selecteer de contacten aan wie u het bericht wilt sturen. Tik op OK als u alle ontvangers hebt geselecteerd. 4. Typ het onderwerp en stel het bericht verder op. 5. Tik op Verzenden.

17 Snelstartgids In contact blijven met vrienden Uw telefoon bevat alles dat u nodig hebt om met uw vrienden online in contact te blijven. Contacten en Friend Stream bieden rechtstreeks toegang tot alle belangrijke sociale netwerken. U kunt uw status op Facebook bijwerken, foto's bekijken in uw online albums, en uw tweets op Twitter volgen. Het is allemaal al ingebouwd en eenvoudig te gebruiken. Zie het hoofdstuk Sociaal in de gebruikershandleiding op onze website als u meer wilt weten over Friend Stream, Facebook en Peep (de Twitter-cliënt op uw telefoon).

18 18 Snelstartgids 11. Haal bestanden naar uw telefoon Neem uw bestanden met u mee. Op uw telefoon kunt u Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF-bestanden bekijken. U kunt ook naar muziek luisteren en naar uw favoriete foto's en video kijken. Voordat u bestanden naar uw telefoon kunt kopiëren, moet u daar de microsd-kaart insteken. 1. Sluit de telefoon aan op uw computer met de meegeleverde USB-kabel. 2. Als het dialoogvenster Verbinden met PC verschijnt, selecteert u Disk drive en tikt u op Gereed. 3. Uw computer herkent de aangesloten telefoon als een verwisselbare schijf. Ga naar deze schijf toe en open hem. 4. Kopieer de bestanden naar de geheugenkaart. 5. Nadat u de bestanden hebt gekopieerd, ontkoppelt u de telefoon volgens de eisen van het besturingssysteem op uw computer zodat u de telefoon veilig kunt verwijderen. 6. Open het meldingenscherm op uw telefoon en tik op USB-opslag uitschakelen. Wanneer hierom wordt gevraagd, tikt u op Uitschakelen. 7. Ontkoppel de telefoon van de computer.

19 Snelstartgids De telefoon met uw computer synchroniseren Met HTC Sync kunt u Outlook contacten en de agenda of Outlook Express contacten synchroniseren tussen uw computer en uw telefoon. HTC Sync installeren dat is meegeleverd met de microsd-kaart Gebruik de HTC Sync installer op de meegeleverde microsd-kaart voor de installatie. 1. Controleer of de microsd-kaart zich in de telefoon bevindt. 2. Sluit de telefoon aan op uw computer met de meegeleverde USB-kabel. 3. Het scherm Verbinden met PC verschijnt op de telefoon. Tik op Disk drive en vervolgens op Gereed. 4. Uw computer behandelt uw telefoon als een verwisselbare schijf (net als andere USB-schijven). Open deze schijf zodat u kunt zien wat er op de microsd-kaart staat. 5. Kopieer HTCSync.exe naar uw computer. 6. Druk op Startscherm > MENU en tik op Meldingen. Tik vervolgens op USB-opslag uitschakelen en tik op Uitschakelen. Nu kunt u de telefoon losmaken van de computer. 7. Dubbelklik op uw computer op HTCSync.exe en volg de aanwijzingen op het scherm om HTC Sync te installeren. HTC Sync instellen Stel HTC Sync na de installatie in om uw telefoon te herkennen en synchroniseren. 1. Sluit uw telefoon aan op de computer. 2. Als het scherm Verbinden met pc op uw telefoon verschijnt, tikt u op HTC Sync en vervolgens op Gereed. Vervolgens probeert uw telefoon HTC Sync op uw computer te zoeken, wat even kan duren. Als een bericht op de telefoon verschijnt dat aangeeft dat HTC Sync niet kan worden gevonden, moet u de USB-kabel losmaken en opnieuw verbinden, waarna u stap 2 herhaalt.

20 20 Snelstartgids 3. Als de telefoon HTC Sync vindt, verschijnt op de computer de wizard Telefoonverbinding. Klik op Volgende. 4. Voer een naam in voor uw telefoon en klik op Voltooien. 5. Controleer het pictogram voor HTC Sync op de computer. Als dat groen is, betekent het dat de telefoon met de computer is verbonden en dat HTC Sync deze herkent. 6. Dubbelklik op het groene pictogram van HTC Sync. Klik vervolgens op Nu synchroniseren (of op Sync Manager > Instellingen). 7. Klik in de wizard Synchronisatie-instellingen op Volgende. 8. In de volgende dialoogvensters kiest u of u Outlook of Outlook Express wilt synchroniseren, u kiest het type gegevens om te synchroniseren (contacten en/of agenda) en of u ze automatisch met uw telefoon wilt synchroniseren. 9. Klik op Voltooien. Telefoon en computer automatisch synchroniseren Doe eerst het volgende zodat u er zeker van bent dat de telefoon automatisch met de computer synchroniseert. 1. Druk op Startscherm > MENU en tik op Instellingen > Toepassingen > Ontwikkeling. 2. Zorg er voor dat het keuzevakje USB debugging is geselecteerd. Telkens wanneer u de telefoon met de computer verbindt, start de synchronisatie automatisch. De nieuwste upgrade voor HTC Sync downloaden Bezoek regelmatig de HTC support website ( com/support) om te controleren of er een update voor HTC Sync is die u kunt downloaden en op uw computer installeren. Volg na installatie van de nieuwste upgrade nogmaals de stappen in HTC Sync instellen om HTC Sync in te stellen zodat het uw telefoon herkent en synchroniseert.

21 Snelstartgids Een back-up maken Gegevens kwijtraken is een van de meest frustrerende zaken die u kunnen overkomen. Daarom hebben we er voor gezorgd dat u dit niet overkomt met uw telefoon. Met de automatische back-up optie van de telefoon kunt u er op vertrouwen dat u uw gegevens niet kwijtraakt. U hebt de microsd-kaart nodig om een back-up te maken. Controleren of de automatische back-up is ingeschakeld 1. Druk op BEGIN > MENU en tik op Instellingen. 2. Blader omlaag en tik op Privacy > Back up van mijn gegevens maken. 3. Zorg er voor dat het keuzevakje Back-up van mijn gegevens maken is geselecteerd. De telefoon maakt een back-up van: SMS-en MMS-berichten Het woordenboek van het toetsenbord Bladwijzers van de browser Instellingen Zie het hoofdstuk Back-up van de gebruikershandleiding op onze website voor een volledig overzicht van de soorten informatie waarvan uw telefoon een back-up kan maken op de microsd-kaart en hoe u ze op de telefoon kunt herstellen.

22 22 Snelstartgids 14. Fabrieksinstellingen terugzetten Wilt u opnieuw beginnen? Als u de telefoon aan iemand anders geeft of u wilt gewoon opnieuw beginnen, kunt u de fabrieksinstellingen van de telefoon terugzetten. Dat is niet iets dat u zomaar even moet doen. Door de fabrieksinstellingen terug te zetten, raakt u alle gegevens kwijt, waaronder eventuele toepassingen die u hebt gedownload en geïnstalleerd. De telefoon keert hiermee terug naar de staat waarin hij zich bevond toen u hem voor het eerst hebt aangezet. Zorg er voor dat u een back-up hebt van alle gegevens die u wilt bewaren voordat u de fabrieksinstellingen terugzet. De telefoon via instellingen resetten 1. Druk in het startscherm op MENU en tik op Instellingen > Privacy > Fabrieksgegevens herstellen. 2. Tik in het scherm Fabrieks-reset op Telefoon resetten en tik op Alles wissen. De telefoon met de telefoonknoppen resetten 1. Als de telefoon is uitgeschakeld, houdt u de toets VOLUME OMLAAG ingedrukt, en drukt u kort op de AAN/UIT-toets. 2. Wacht tot het scherm met de 3 Android-afbeeldingen verschijnt en laat vervolgens de toets VOLUME OMLAAG los. 3. Druk op VOLUME OMLAAG om OPSLAG WISSEN te kiezen en druk vervolgens op AAN/UIT. 4. Druk op VOLUME OMHOOG als om bevestiging wordt gevraagd. Het terugzetten van de fabrieksinstellingen heeft geen invloed op de contacten op uw microsd-kaart.

23 Snelstartgids Tips voor probleemoplossing Als u ooit problemen ondervindt bij het gebruik van de telefoon zijn hier wat zaken die u kunt uitvoeren om deze te herstellen. Controleer of er voldoende vrije ruimte op de telefoon is om de toepassing uit te voeren. Ga daartoe naar het startscherm, druk op MENU en tik op Instellingen > SD kaart & telefoongeheugen. Wis gegevens en de cache van de toepassingen. Ga om de gegevens en de cache te wissen naar het startscherm, druk op MENU en tik op Instellingen > Toepassingen > Toepassingen beheren. Toepassingen van derden verwijderen. Ga om toepassingen van derden te verwijderen naar het startscherm, druk op MENU en tik op Instellingen > Toepassingen > Toepassingen beheren. Als uw telefoon niet op invoer reageert, verwijdert u de batterij, u wacht 3 seconden waarna u de batterij weer plaatst en de telefoon inschakelt. Of maak een back-up van de belangrijkste gegevens en reset de telefoon. Druk om de telefoon naar de fabrieksinstellingen te resetten op Startscherm > MENU en tik op Instellingen > Privacy > Fabrieksgegevens herstellen. Zie aanvullende updates en nuttige tips op onze website:

24 htc.com 91H0xxxx-xxM Rev.A

Uw HTC Wildfire Snelstartgids

Uw HTC Wildfire Snelstartgids Uw HTC Wildfire Snelstartgids Snelstartgids Lees dit eerst voordat u iets anders gaat doen De batterij opladen De batterij in de telefoon is nog niet geladen. U mag het batterijpak beslist niet verwijderen

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 DU6915 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HTC HD MINI

Uw gebruiksaanwijzing. HTC HD MINI U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Mail. 1. Informatie over Mail. 2. E-mailaccounts instellen. Google-, Yahoo!- en AOL-accounts instellen

Mail. 1. Informatie over Mail. 2. E-mailaccounts instellen. Google-, Yahoo!- en AOL-accounts instellen Mail 1. Informatie over Mail U kunt de berichten van al uw e-mailaccounts in één venster weergeven. Mail geeft berichtenreeksen weer, zodat u eenvoudig ziet welke berichten bij elkaar horen. Met Mail kunt

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

handleiding voor de SPV C600

handleiding voor de SPV C600 handleiding voor de SPV C600 welkom Gefeliciteerd met uw nieuwe telefoon. Neem tijdens het opladen van de batterij even vijf minuten de tijd om uit te vinden wat uw telefoon allemaal kan doen en welke

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone)

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime Met FaceTime kunt u video- of audiogesprekken voeren met iedereen die beschikt over een ios-apparaat of computer met FaceTime. Via de FaceTime-camera kan

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4)

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) 1 Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van wijzigingen tussen de Samsung Galaxy Tab 4 en het boek Starten met de Samsung Galaxy

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

HTC Touch Cruise English E-mail

HTC Touch Cruise English E-mail HTC Touch Cruise English E-mail Instelling internetaccount De "Verbindingsinstelling" zorgt ervoor dat de gegevensverbindingen (GPRS, WAP en MMS) automatisch op het toestel worden ingesteld, zodat u deze

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

CJB1JM0LCAEA. Snelstartgids

CJB1JM0LCAEA. Snelstartgids CJB1JM0LCAEA Snelstartgids Uw horloge leren kennen Luidspreker Oplaadpoort Aan/uit-toets Druk hier 3 seconden op om uw horloge in of uit te schakelen. Druk hier 10 seconden op om uw horloge opnieuw op

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Bryton Bridge. Handleiding

Bryton Bridge. Handleiding Bryton Bridge Handleiding Inhoudsopgave SOFTWARE-OVERZICHT... 3 1.1 EERSTE INSTELLING... 3 1.2 EEN ACCOUNT REGISTREREN... 5 COLLECTIE BEHEREN... 6 2.1 UW COLLECTIE BEHEREN OP UW RIDER 50... 6 2.2 UW COLLECTIE

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

Kennismaken met MyPal

Kennismaken met MyPal QDu9 Kennismaken met MyPal Functies voorkant Functies zijkant Voedings-/Meldings-LED Voeding Melding MyPal A636: LED Bluetooth/Wi-Fi/GPS MyPal A63: LED Bluetooth/ GPS Bluetooth Wi-Fi GPS LCD-aanraakscherm

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 114234_ARCHOS 50c Platinum book.indd 81 02/09/2015 10:44:14. Nederlands

Inhoudsopgave. 114234_ARCHOS 50c Platinum book.indd 81 02/09/2015 10:44:14. Nederlands Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 82 Beschrijving van het apparaat... 83 Aan de slag... 86 Mobiele data & WiFi-verbinding... 90 Scherm Google account & Contacten... 92 Vertrouwd raken met Android

Nadere informatie

SMP35-100 NOVO COMPACT 3.5 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP35-100 NOVO COMPACT 3.5 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP35-100 NOVO COMPACT 3.5 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 5 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren...

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren... Wanneer bepaalde applicaties niet meer naar behoren functioneren of wanneer je BlackBerry erg traag is, dan kun je het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. De telefoon wordt daardoor teruggezet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Productinformatie... 3 I-1. Inhoud van de verpakking... 3 I-2. Voorzijde... 3 I-3. LED-status... 4 I-4. Switch statusknop... 4 I-5. Productlabel...

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Inhoudsopgave Eerste handelingen Eerste handelingen Hoe plaats ik de SIMkaart en de batterij in de telefoon? De mobiele telefoon opladen? Hoe begin ik het best? Mijn

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en de besturingssystemen Android 6 en 7. In dit aanvullende bestand

Nadere informatie

Handleiding pilotperiode. SamsungGalaxyTab 3

Handleiding pilotperiode. SamsungGalaxyTab 3 Pilot Platform Handleiding pilotperiode SamsungGalaxyTab 3 2 Handleiding Galaxy Tab 3 10.1 - versie 1 - febr. 2014 Inhoudsopgave 1. De Samsung Galaxy Tab 3 10.1 1.1 De belangrijkste onderdelen van de Galaxy

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Snel Start Batterij management en opladen Voordat u het toestel in gebruik neemt, dient u de accu eerst geheel op te laden. Stop de lader in het toestel en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HERE Maps

Gebruikershandleiding HERE Maps Gebruikershandleiding HERE Maps Uitgave 1.0 NL HERE Maps HERE Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg vinden

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 4.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Wat zit er in de doos?

Wat zit er in de doos? Snelstartgids SE888 Wat zit er in de doos? Handset * Basisstation Oplader * Netspanningsadapter * Telefoonsnoer ** CD-ROM Snelstartgids Garantiebewijs Opmerking * In verpakkingen met meerdere handsets

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

F-Series Desktop Gebruikershandleiding

F-Series Desktop Gebruikershandleiding F-Series Desktop Gebruikershandleiding F20 nl Nederlands Inhoudsopgave Toets naar iconen in tekst...3 Wat is F-Series Desktop?...4 Hoe installeer ik F-Series Desktop op mijn computer?...4 Hoe abonneer

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen Snelstartgids Waarschuwing Deze Snelstartgids biedt algemene richtlijnen voor de installatie en het gebruik van IRISnotes. Gedetailleerde instructies over het complete functiebereik van IRISnotes vindt

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands Doro Experience voor Doro PhoneEasy 740 Nederlands Manager Inleiding Gebruik Doro Experience Manager om toepassingen op een Doro Experience -apparaat te installeren en te beheren met behulp van elk type

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Maps

Gebruikershandleiding Nokia Maps Gebruikershandleiding Nokia Maps Uitgave 1.0 NL Nokia Maps Nokia Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg

Nadere informatie

Getting Started. Siemens M55 * i-mode browser compatible

Getting Started. Siemens M55 * i-mode browser compatible Getting Started Siemens M55 * i-mode browser compatible * De browser van dit toestel ondersteunt i-mode; sommige i-mode diensten worden mogelijk niet ondersteund. Inhoudsopgave pagina Inleiding 5 Aan de

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1. Afbeelding: V1.0 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.0 voor deze tabel De groene hoorn met OK erop Enter/beantwoorden Bellen In stand-by: Toegang naar bellijst In menu: enter knop De rode

Nadere informatie

1. Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten lezen

1. Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten lezen MAIL 1. Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten lezen Via het scherm 'Postbussen' in Mail hebt u snel toegang tot al uw postbussen 'Inkomend' en andere postbussen. Wanneer u een postbus

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Gebruikersinstructie herkozen statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie herkozen statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie herkozen statenleden Asus T100 en T300 Een tweetal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor BlackBerry Mobiel IVP BlackBerry Versie 1.0, d.d. 15-06-2012 1 Inleiding... 3 2 Installatie... 4 2.1 Installeren...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

PRESTIGIO GEOVISION 150/450

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 NEDERLANDS PRESTIGIO GEOVISION 150/450 GEBRUIKERSHANDLEIDING Prestigio GeoVision 150 - Onderdelen 1. Aan/uit-knop 2. Sleuf voor SD-geheugenkaart 3. Touchscreen 4. Knop Menu 5. Indicatorlampje (Als het

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler 1 Installatie van de PLEXTALK Pocket 1. Draai de PLEXTALK Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 DU6915 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Uw HTC Desire. Handleiding

Uw HTC Desire. Handleiding Uw HTC Desire Handleiding Lees dit eerst voordat u iets anders gaat doen De batterij opladen De batterij in de telefoon is nog niet geladen. U mag het batterijpak beslist niet verwijderen terwijl de telefoon

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

ios 5-software update voor de ipad

ios 5-software update voor de ipad 1 ios 5-software update voor de ipad Apple brengt van tijd tot tijd updates van de ipad software uit. Hierin worden problemen opgelost of nieuwe functies toegevoegd. Enige tijd geleden verscheen de ios

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Inhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Nokia E51 Smartphone...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Mail for Exchange van

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Zakelijk Exchange Online

Zakelijk Exchange Online Zakelijk Exchange Online Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express

Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express 1. Inhoud 1. INHOUD...1 2. E-MAIL ACCOUNTS BEHEREN...1 3. WIZARD INTERNET-VERBINDING...2 3.1. Naam...2 3.2. Internet e-mailadres...3

Nadere informatie

Locatie: achter SP Bouwkunde

Locatie: achter SP Bouwkunde Inleiding; Vanuit de faculteit Bouwkunde is veelvuldig verzocht om ondersteuning voor de HP Ipaq 514 smartphone. Met deze handleiding zijn wellicht de meeste vragen te beantwoorden maar ook individuele

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Uw HTC Flyer Handleiding

Uw HTC Flyer Handleiding Uw HTC Flyer Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van doos 8 HTC Flyer 8 Bovenkap 10 SIM-kaart 11 Geheugenkaart 12 Batterij 13 Het toestel in- of uitschakelen. 13 Uw pincode invoeren 14 Vingerbewegingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Toets uw kennis 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Toets uw kennis 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Toets uw kennis... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Website... 9 Voor docenten... 10 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) In dit PDF-bestand vindt u aanvullende informatie bij het boek Samsung Galaxy Tab voor senioren. Omdat er een aantal kleine verschillen is met de Tab 2 (10.1) die in het boek

Nadere informatie

CycloAgent Handleiding

CycloAgent Handleiding CycloAgent Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...3 CycloAgent gebruiken...7 Uw apparaat registreren...8 Een back-up maken van

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 5 INSTELLEN WINDOWS MOBILE 5 EN 6 TOESTELLEN... 7 6 AANVULLENDE GEGEVENS:...

Nadere informatie