Notulen Algemene Ledenvergadering CMHC 29 september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Ledenvergadering CMHC 29 september 2014"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Ledenvergadering CMHC 29 september 2014 Aanwezig: 25 leden en 2 ouders Afwezig met afmelding: 2 leden 1. Opening De voorzitter (Jan van Hoof) opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De voorzitter vertelt dat er een aanpassing is in de agenda van de vergadering. Voordat we overgaan tot de verkiezing van bestuursleden, wordt eerst de verkiezing van de kascontrolecommissie gehouden. Agendapunt 11 wordt agendapunt Ingekomen stukken Er zijn geen ingekomen stukken. 3. Mededelingen bestuur De voorzitter (Jan van Hoof) vertelt dat het sponsorcontract met de Rabobank op 1 september jl. beëindigd is. Maar dat CMHC ook weer een nieuwe sponsor voor de jeugd heeft. De lokale ABN-AMRO bank in de persoon van Dhr. Arthur Kool heeft contact gezocht met CMHC en daar is een mooi sponsorcontract voor de duur van 3 jaar uit voortgekomen. De tuchtcommissie is voortvarend aan de slag gegaan en reguliere zaken verlopen goed. De tuchtcommissie heeft een tuchtreglement opgesteld. Dit reglement is door het bestuur geaccordeerd en kan gepubliceerd worden op de site van CMHC. Naar aanleiding van het kleedkamerincident bij HGC (Wassenaar); filmen in de kleedkamers zijn er vanuit de KNHB geen richtlijnen gekomen. De voorzitter vraagt aan allen een alertheid en aandacht voor dit onderwerp. De maatregelen vanuit de bezuinigingen door de gemeente Culemborg aan de sportverenigingen zijn voor CMHC meegevallen. CMHC ruimt zelf het zwerfafval op ons terrein op en ook de prullenbakken op ons terrein worden door CMHC geleegd. Op deze manier bespaart de gemeente Culemborg voldoende om aan de gewenste bezuiniging te voldoen. Maarten Hoogendijk vraagt hoe het bestuur dit denkt te gaan organiseren. De voorzitter antwoordt dat zijn eerste gedachte is dit per team te gaan regelen. Het bestuur zal zich hier de komende tijd over gaan beraden.

2 De voorzitter TC (Carolien Slijboom) vertelt over het nieuwe seniorenlidmaatschap. Als trainingslid ben je niet speelgerechtigd voor een officiële competitiewedstrijd. Om dit wel mogelijk te maken, is het trainingslid plus lidmaatschap in het leven geroepen. Dit lidmaatschap geeft je de mogelijkheid om volledig mee te trainen met een team of trimgroep en daarnaast is het mogelijk om 5 officiële competitiewedstrijden mee te spelen met een team. Met dit lidmaatschap heb je geen recht op het meespelen van 5 wedstrijden, maar kan je door een team gevraagd worden om mee te spelen. Wanneer je gevraagd wordt door een team en je wil meespelen, moet je een trainingslid plus lidmaatschap hebben. Het is niet toegestaan om zonder dit lidmaatschap mee te spelen met een team tijdens een officiële competitiewedstrijd. Als jezelf iets overkomt tijdens de wedstrijd ben je daarvoor WA - verzekerd. Maar wanneer je iemand anders verwondt is het een ander verhaal. Jouw verzekering klopt aan bij de KNHB om de kosten te verhalen maar je bent niet geregistreerd als spelend lid en dus keert de verzekering van de bond niet uit. Uiteindelijk dien jezelf alle gemaakte (on)kosten te betalen. Wanneer je meespeelt met een team zonder dit lidmaatschap kan de KNHB het team een boete van 250 euro opleggen en krijgt dit team ook 3 punten in mindering. Als trainingslid ben je verzekerd voor alle trainingsactiviteiten. Het bestuur hoopt dat iedereen op een verantwoordelijke manier met dit nieuwe lidmaatschap om zal gaan. De kosten van het trainingslid plus lidmaatschap bedragen 210 euro. 4. Notulen vorige ALV Er zijn geen op- en aanmerkingen op de notulen van de vorige ALV. De notulen zijn hierbij goedgekeurd. 5. Voorstel bestuur De voorzitter (Jan van Hoof) doet verslag van de shirtsoap binnen CMHC. Vanaf 1 september 2014 is ABN AMRO de nieuwe shirtsponsor voor de jeugd. Er komen nieuwe shirts met op de voorkant ABN AMRO en op de achterkant Grindkeizer.

3 Het is een optie om de shirts in beheer van CMHC te houden. Het is een optie om de shirts tegen een gereduceerd bedrag bij Brouwer te laten verkopen. Rond 7 oktober komen de eerste nieuwe meisjes shirts. De nieuwe jongens shirts komen per september De vorige lichting meisjes shirts was slecht, dus is omruilen een optie. Het bestuur heeft nog geen besluit kunnen nemen over hoe om te gaan met deze nieuwe shirts en zal zich hier verder over gaan beraden. Zodra het besluit genomen is, zal dit op de site gepubliceerd worden. 6. Sportief jaarverslag De voorzitter TC (Carolien Slijboom) doet verslag van de sportieve hoogtepunten van seizoen Het nieuwe seizoen is weer in volle gang, maar met het oog op de toekomst is het goed om even terug te blikken naar het afgelopen seizoen. We gingen naar het WK hockey in Den Haag en zagen de dames Wereldkampioen worden, gaaf was dat! Maar hoe zit het met ons eigen clubje? In september vorig jaar telde CMHC 616 leden (supportleden, trainingsleden en spelende leden). Bij aanvang van het seizoen hebben we 7 seniorenteams, 22 juniorenteams en 13 jongste jeugdteams aangemeld. Verder zagen we wekelijks een grote groep trimmers op het veld; er staan bijna 50 mensen als trimmer aangemeld. En konden we op vrijdagavond de G-hockeyers zien trainen. De groep benjamins groeide gestaag door het seizoen heen; tegen het einde van het seizoen krioelden er wel zo n 20 à 25 kinderen op veld 2 op zaterdagochtend. Op het veld konden we aan het eind van de competitie 5 teams huldigen vanwege het kampioenschap. Dat waren JA2, JC1, MC2, MC3 en MD3. Dames 2 hield het spannend tot de laatste wedstrijd. Ze werden uiteindelijk tweede, maar zijn wel gepromoveerd naar de 3 e klasse. Dames 1 wist tijdens zeer spannende plaatsingswedstrijden in Rotterdam 3 e klasse bondscompetitie te behouden. Alle junioren en de meeste senioren zijn ook de zaal weer ingegaan. Ook daar feliciteerden we kampioenen: JA1 en JC1. CMHC groeit. Blijkbaar tegen de tendens in, want ik hoor van veel sportverenigingen dat het ledenaantal juist krimpt. Als we vergelijken met vorig seizoen: het ledenaantal staat nu op 659. Verder is HJ1 aan de bak gegaan, dus hebben we nu 8 seniorenteams, 24 juniorenteams en 14 jongste jeugdteams. Daarnaast gaan ook onze G-hockeyers voor het eerst vanuit CMHC met hun eigen team competitie spelen.

4 Mooie resultaten en daar mogen we trots op zijn. Maar het draait uiteraard niet alleen om groei en winst. Plezier in het sporten en een gezond en veilig sportklimaat vinden we minstens zo belangrijk. Vandaar dat de club, het bestuur en zeker ook de TC blijft schaven aan een zo objectief en eerlijk mogelijk beleid. We proberen met elkaar alles zo goed mogelijk te organiseren. Dat valt soms niet mee, vanwege verschillende belangen, verschil van mening en gebrek aan tijd of kennis. Ook het gebrek aan of onhandige communicatie levert nog wel eens gedoe op. Ook onze vereniging draait voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. En het zijn er gelukkig veel, ouders en leden die eigen tijd in de vereniging steken, zodat hun kinderen en zij zelf lekker kunnen hockeyen. Daarvoor zeggen we graag bedankt en graag gedaan! Het is daarom ook erg jammer dat we afgelopen seizoen geen vrijwilligers-bedankdag hebben gehad. We schijnen nog niet over de juiste formule te beschikken, getuige de dramatische opkomst van het jaar ervoor. Hierbij een oproep aan diegenen die het bedenken en organiseren van zo n dag op zich willen nemen. Ook hebben we het familietoernooi moeten afgelasten bij gebrek aan animo. Erg jammer, want het Johan Froeling familietoernooi is een prachtige kans om samen met familieleden, vrienden en anderen, jong en oud, te genieten van het hockey. Tevens herinnert het ons aan Johan Froeling, een verenigingsman in hart en nieren. Gelukkig staat de datum voor dit seizoen al gepland, zondag 14 juni 2015, noteer het vast in je agenda! Het afgelopen seizoen stuurde een onbekende man zijn auto in de voorgevel van ons clubhuis. Gelukkig geen gewonden, slechts materiële schade. De gemeente heeft er inmiddels voor gezorgd dat de gevel weer keurig is opgemetseld. Ik hoop dat de tandarts van Duco Rensink ook in staat is geweest om de tanden van Duco weer netjes te maken. Nadat de tanden van Seve van Ass op de mat terecht gekomen waren, is de discussie over het verplichte bitje weer op gang gekomen. Onlangs heeft de KNHB besloten dat het bitje verplicht is met ingang van 1 juli 2015 tijdens de wedstrijden. Afgelopen jaar waren in Nederland 5900 incidenten met letsel aan de mond en tanden, Duco was daar één van. Overigens droeg Duco wel een bitje op het moment van het ongeluk. Waarschijnlijk was het nog veel erger geweest als dat niet het geval was. Bij CMHC verplichten we het bitje al langer, ook tijdens de training. Helaas zien we dat veel hockeyers zich niet houden aan deze regel. Het is onze wens om komend seizoen tot een helder veiligheidsbeleid te komen. Een beleid waarin we aandacht besteden aan hoe we incidenten zo veel mogelijk kunnen voorkomen en risico s kunnen uitsluiten. De onderwerpen zijn uiteenlopend: ik denk aan mondbeschermers en maskertjes; maar ook aan wat afgelopen zomer in het nieuws kwam

5 over HGC; pesten, wat helaas ook bij ons voorkomt; intimidatie van scheidsrechters; agressiviteit langs de lijn; het deur- en sleutelbeleid etc. Ik zoek mensen die het interessant en nuttig vinden om zich hierover te buigen. Het doel is om tijdens de ALV van volgend jaar het veiligheidsbeleid van CMHC te kunnen presenteren en vervolgens in te laten gaan voor het nieuwe seizoen. Trots ben ik op wat we voor dit seizoen hebben bereikt in het trainingsschema. De nieuwe trainers die we hebben kunnen verbinden aan onze club en alle senioren en junioren die zich op het gebied van trainen inzetten voor andere teams. Er zijn nog een paar losse eindjes, die we aan elkaar proberen te knopen, maar verder staat het als een huis. We zijn begonnen aan een seizoen waarin iedereen met veel plezier kan hockeyen, maar waarin we ook gehoor kunnen geven aan de wens om meer te leren. Dat gebeurt op verschillende manieren: we hebben een aantal zeer enthousiaste, capabele trainers gevonden. Dat zijn Jeroen Verhaaff, Bram van Eck, Mark Ritsma en Edward Brienesse. Ab van den Berg ontfermt zich, met succes, wederom over JA. Het selectiebeleid wordt aangescherpt, zodat we al vanaf het begin van het seizoen bij de jeugd gaan kijken hoe ze het doen. Dit om te voorkomen dat de teamindeling aan het einde van het seizoen leidt tot allerlei stress en onrust bij kinderen en ouders. En een beleid waarbij wel iedereen gezien wordt en een eerlijke kans krijgt. Verder organiseren we avonden en middagen voor trainers (vanmiddag hadden we een train de trainer voor de trainers van de jongste jeugd). Een algemene coach/ouderavond voor de jongste jeugd staat gepland voor 6 oktober. Veel heb ik niet genoemd; het verhaal wordt anders veel te lang. De conclusie is dat we kunnen terugkijken op weer een bewogen seizoen met hoogte- en dieptepunten. Dat is iets wat nooit verandert; ook dit seizoen staat er weer veel te gebeuren. En dat gaan we weer met elkaar beleven, want de club dat zijn wij allemaal, samen. Lisanne Nab vraagt hoe voor het komend seizoen de doorstroom van meisjes A naar senioren zal gaan verlopen. Volgens Lisanne kan Dames 2 alles maar maken en wordt dit team niet meegenomen in de selectieprocedure. De voorzitter TC (Carolien Slijboom)vertelt dat de TC hiermee vanaf het begin van het seizoen aan de slag zal gaan en dat de TC met de teams en betrokkenen in gesprek zal gaan. De indeling van de teams is een verantwoordelijkheid van de TC. Maarten Holst vertelt dat hij een sleutel van het clubhuis had en deze is kwijt geraakt. De bijbehorende boete heeft hij betaald. Maarten vraagt of het mogelijk is dat zijn team een sleutel kan krijgen van het clubhuis.

6 De voorzitter TC (Carolien Slijboom) antwoordt dat niet ieder team een sleutel krijgt. Het sleutelbeleid staat bij het bestuur op de agenda en wij zijn bezig om dit strak te trekken. Robbert Treffers stelt voor om een A4-tje op te stellen waarop de rechten en plichten van een team vermeld staan. Goed plan Robbert! Kom maar met een voorstel. 7. Financieel jaarverslag De penningmeester (Marcel Koolen) geeft uitleg over het financieel jaarverslag Met de Nederlandse economie gaat het langzaam beter, zo ook met CMHC. Het aantal leden neemt toe. We zijn gestart met 621 leden en op dit moment staat de teller bij aanvang van dit seizoen op 656. Een stijging van ruim 5,5%. Het is zaak deze stijgende lijn vast te houden om CMHC snel in een financieel gezondere positie te krijgen. Op de financiële business case waar het uitgavenpatroon op gebaseerd is, hebben we op dit moment een achterstand. Contributies innen blijft een intensief karwei. Om en nabij 40% van de contributies wordt niet binnen de gestelde termijn van 14 dagen betaald. Het resultaat hiervan is dat we rente mislopen en met de alsmaar dalende rentevergoedingen op de financiële markten drukt dit extra hard op de exploitatie. Een automatisch incasso is een goede optie en dat wil het bestuur ook graag gaan invoeren. Het kost helaas veel tijd om dit geregeld te krijgen. Tegen een 4-tal (ex)- leden heeft een incassobureau de vordering van ons overgenomen. Met deze debiteuren is contact geweest wat niet heeft geleid tot betaling. De kostenkant is goed onder controle. De kapitaalslasten zijn een gegeven en stabiel. Er wordt redelijk goed gelet op de variabele kosten. Aan de uitgavenkant viel de post (keepers)materialen iets tegen. Voornamelijk veroorzaakt door hoge slijtage aan de legguards. Het resultaat is voor het 4 e jaar op rij negatief. De oorzaak voor dit seizoen zit hem deels in de extra trainer die buiten de begroting om is aangesteld. Conclusie: Het verlies van euro valt niet helemaal meer in de business case, dit wordt grotendeels door het negatieve economische klimaat veroorzaakt. De voorzieningenpost op de balans is te groot en vormt een reëel gevaar voor de cashflow als alle posten direct opgeëist worden. Maar ook zonder deze posten zijn de maanden

7 augustus en september moeilijke maanden om rekeningen op tijd te kunnen betalen. Het langzaam betalen van leden en enkele sponsoren kan het leed deels verlichten. Geldgenerende activiteiten door leden en/of ouders / verzorgers zijn nog steeds wenselijk. Wij moeten ons realiseren dat b ij uitblijven van geldgenerende activiteiten significante verhogingen (anders dan de prijsindex) van de contributie realiteit kunnen gaan worden. De voorzitter (Jan van Hoof) dankt de penningmeester (Marcel Koolen) voor al zijn werk. 8. Verslag kascontrolecommissie De kascontrolecommissie bestaat uit Walter Oomen en Kees Kil. Walter Oomen doet verslag en spreekt zijn waardering uit over de wijze waarop de penningmeester de financiële administratie van CMHC heeft gevoerd. De leden van de kascontrolecommissie achten het van belang de cashflow te verbeteren. De contributiebijdrage zal eerder geïnd moeten gaan worden. De financiële administratie van CMHC is een enorme klus voor de penningmeester. Daarom is ondersteuning noodzakelijk en kan er wellicht gedacht worden aan deelfuncties onder verantwoording van de penningmeester. 9. Vaststellen financieel jaarverslag De kascontrolecommissie gaat akkoord met het financieel jaarverslag van en verleend de penningmeester decharge. 10. Verkiezing kascontrolecommissie Walter Oomen verlaat de kascontrolecommissie en Kees Kil blijft aan. Als enige kandidaat heeft Hendrik Beverloo zich aangemeld. Na stemming bestaat de nieuwe kascontrolecommissie uit Kees Kil en Hendrik Beverloo.

8 11. Verkiezing bestuursleden De voorzitter (Jan van Hoof) vertelt dat het bestuur graag naar 7 leden wil om samen de klus te klaren. Vrijwilligerscoördinator: vacant en geen kandidaat beschikbaar Bestuurslid externe zaken: kandidaat Jetty Yntema De ALV stemt voor Jetty en de benoeming is akkoord. Welkom in het bestuur Jetty. Bestuurslid interne zaken: kandidaat JanWillem Boland De ALV stemt voor JanWillem en de benoeming is akkoord. Welkom in het bestuur JanWillem. Voorzitter: aftredend en niet verkiesbaar De voorzitter treedt af en er is geen kandidaat beschikbaar. Er zijn vele mensen binnen CMHC benaderd maar het veel gehoorde antwoord was; leuke job maar nu nog even niet. Na zijn laatste pleidooi verlaat de voorzitter het bestuur. Jan wordt op gepaste wijze bedankt voor zijn enorme inzet voor CMHC en neemt onder groot applaus plaats in de zaal. De voorzitter TC (Carolien Slijboom) maakt als voorzitter a.i. de agenda van de ALV verder af. 12. Vaststellen begroting De penningmeester doet verslag en verwacht met een aantrekkende economie een goed jaar, maar we moeten wel goed op de kosten blijven letten. Inzet van vrijwilligers (de leden!) en ontplooien van teamacties moeten we wat ruimer in ons jasje komen. Aanname voor deze begroting dat de contributie zal worden verhoogd vanwege de onderstaande redenen: Inflatiecorrectie van 2,53% in Wegvallen van gemeentelijke subsidies. Stijging van de veldhuur met 7%! Lage rente vergoeding op de spaarrekening. Het budget is gebaseerd op de onderstaande posten: Sponsoring: het bedrag is 90% afgedekt door bestaande afspraken. Contributies: zie boven. Vaste lasten zoals gas, water en licht. Baropbrengst: op basis van gewenste omzet. Technische Commissie: handhaving deelname aan de huidige speel klassen. Materiaal: op basis van trend met wat scherper blik naar de kwaliteit van de materialen. Afschrijvingen: op basis van de huidige inrichting, clubhuis en semi waterveld.

9 Vrijwilligers: Er wordt nog steeds teveel door te weinig mensen gedaan! Veldhuur: stijgen vergeleken met vorig seizoen met 7%. Website / Licentiekosten: gebaseerd op het ledenaantal. Bondsafdracht: gebaseerd op ledenaantal. Rentekosten/opbrengsten: op basis van de huidige marktcondities en vastgelegde verplichtingen. Teamacties: leden zullen geld genererende activiteiten moeten gaan ontwikkelen. Overig, inclusief belastingen. De contributie voor de G-hockeyers is vastgesteld op een bedrag van 75 euro. Voorheen was dit een bedrag van 50 euro maar gezien het feit dat de G-hockeyers voor het eerst als CMHC gaan uitkomen in de competitie is de contributie verhoogd. Het traininglid plus lidmaatschap is vastgesteld op een bedrag van 215 euro. De contributiebijdrage voor de leeftijdscategorie moet nog berekend worden. De ALV stemt in met de voorgestelde contributieverhoging en daarmee is de begroting goedgekeurd en vastgesteld. 13. Rondvraag # Maarten Hoogendijk vraagt of de G-hockeyers ook uitgenodigd kunnen worden voor de A / B feesten dien georganiseerd gaan worden. Het jeugdbestuur zal bij een volgend hockeyfeest ook de G-hockeyers uitnodigen. # Wanneer wordt de buitenkant van het clubhuis geschilderd? Er zal een onderhoudscommissie gevormd gaan worden die dit soort taken gaat oppakken. # Kan er vaker een ALV gehouden worden? Een ALV moet minimaal 1 x per jaar georganiseerd worden. Het bestuur zal dit voorstel in gedachte houden. # Hoe denkt het bestuur het scheidsrechters tekort te gaan oplossen? Wanneer gebeurd hier iets aan? Er is geen vervanging gevonden voor de scheidsrechterscommissie. Laurien Scheffers, Sandra Coenmans en Jan van Hoof hebben een eerste aanzet gedaan en veel mensen

10 uitgenodigd voor de E-learning cursus. Binnenkort zal er een scheidsrechtersexamen gepland worden. Eva Bolhuis zal in haar rol als combinatiefunctionaris ook de taak scheidsrechters op zich gaan nemen. 14. Sluiting De voorzitter a.i. (Carolien Slijboom) sluit de ALV en biedt alle aanwezige een drankje aan.

11

ALV HC Nuenen. 22 Juni 2015

ALV HC Nuenen. 22 Juni 2015 ALV HC Nuenen 22 Juni 2015 Agenda Opening en vaststelling agenda Ingekomen stukken Notulen voorgaande ALV Terugblik op het afgelopen seizoen Vooruitblik naar komend seizoen Verkiezing nieuwe voorzitter

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Aanwezig vanuit het bestuur: Camiel Aarts (Voorzitter) Anja Bekkers (Secretaris & Communicatie, Verslag) Victor Sanders (Penningmeester) Robert Wijdeveld (Technische Commissie) Rob van den Berg (Activiteiten)

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER Dag allemaal! Het seizoen loopt al weer ten einde. De spannendste dagen van het seizoen kwamen eind juni; fantastisch dat onze dames 1 de enige wildcard bemachtigden voor de

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 ALV 21 mei 2014 Agenda ALV 1. Opening/mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 4. Missie en visie, ambitie en technisch beleid 2014-2018 5. Financiële consequenties, incl.

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 13 september 2011 Relevante financiële detail gegevens zijn bewust uit deze publieke presentatie weggelaten 1 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Opening Algemene ledenvergadering op 11 juni 2013 bij Dekker Glascultures. Afwezig met afbericht: Patricia, Mariska, Willeke, Henry, Minko, Sharon, Sam en Henk.

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013 Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club 27 november 2013 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststelling Agenda 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 23 juni 2013 4. Jaarrekening

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 1 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Uitreiking JIC bokaal, SIC bokaal 4. Notulen van

Nadere informatie

Notulen ALV donderdag 20 juni 2019

Notulen ALV donderdag 20 juni 2019 Notulen ALV donderdag 20 juni 2019 Locatie Tijd Aanwezig Afmeldingen : Clubhuis VMHC Spitsbergen : 19.00 uur : Petra van Brakel, Geraldine Septer, Marc Koopmans en alle aanwezigen vermeld op de presentielijst

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Notulen Algemene Leden Vergadering 30 oktober 2017

Notulen Algemene Leden Vergadering 30 oktober 2017 Notulen Algemene Leden Vergadering 30 oktober 2017 1. Opening en mededelingen. De voorzitter heet alle leden van harte welkom en in het bijzonder de aanwezige ereleden. De navolgende leden hebben zich

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 en begroting 2018

Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 TVAP Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 2017... 1 1.1. Balans 1 1.2. Staat van baten en lasten 2017... 2 1.3. Toelichting bij de jaarrekening

Nadere informatie

Financieel. Jaarverslag 2014-2015

Financieel. Jaarverslag 2014-2015 Financieel Jaarverslag 2014-2015 26 november 2015 Versie 1.1 Financieel Jaarverslag 2014-2015 versie 1.1.docx 29-11-2015 pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het financieel verslag over het verenigingsjaar 1

Nadere informatie

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 Inhoud: Balans per 1-6-2009 Realisatieoverzicht 2008-2009 Toelichting op het overzicht en begroting Meerjarenbegroting 2005-2017 Voorstel

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs ALV d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs 1. Opening Hartelijk welkom iedereen. 2. Vaststelling agenda De agenda voor deze vergadering is als volgt: 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3.

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

Voetbalvereniging FC Uden Accommodatie de Vlasakker Artillerieweg 1 Postbus 560 5400 AN Uden T.: 0413 26 17 13 W: wwwfcuden.nl

Voetbalvereniging FC Uden Accommodatie de Vlasakker Artillerieweg 1 Postbus 560 5400 AN Uden T.: 0413 26 17 13 W: wwwfcuden.nl Notulen van de Algemene Leden Vergadering van FC op 18 november 2013. 1. Opening & inleiding vergadering door de voorzitter. Hans van Collenburg opent de vergadering met een woord van welkom voor alle

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! 4 september 2019

Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey door de jaren heen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

WELKOM bij de ALV afdeling hockey. 11 december 2018 start uur

WELKOM bij de ALV afdeling hockey. 11 december 2018 start uur WELKOM bij de ALV afdeling hockey 11 december 2018 start 20.30 uur Agenda 1) Opening 2) Verslag Notulen ALV hockey 23 november 2017 3) Aan- en aftreden bestuurs-/commissieleden 4) Jaarverslag high-lights

Nadere informatie

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen.

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 De Vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Onderwerp Discussie Uitkomst

Onderwerp Discussie Uitkomst Betreft 20180313_Verslag_ALV_GV_Sportuna_concept.docx Agenda [Allen Besluitvormend] Aanvullen & vaststellen Mededelingen Actuele & relevante mededelingen Verslag & actiepunten Vastellen verslag ALV 05-08-2017

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter

1. Opening Voorzitter VV Bergambacht 1. Opening Voorzitter In Memoriam Herman van Buren (Lid van verdienste) Jan van der Hek (Erevoorzitter, Lid van verdienste). Robin Stam A G E N D A 1. Opening door de voorzitter 2. Notulen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

MHC-Liberty. Vereniging of n B.V.?

MHC-Liberty. Vereniging of n B.V.? Algemene Leden Vergadering 2014 MHC-Liberty Vereniging of n B.V.? dinsdag 2 december 2014, aanvang 20.00 uur Het programma van de avond 1: Opening door de voorzitter. Vaststellen notulen van de vorige

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie

Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN

Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN 1 Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 18 november 2015 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden Aanwezige leden

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Verslag ALV 11 april 2011

Verslag ALV 11 april 2011 Verslag ALV 11 april 2011 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Het benodigde quorum is aanwezig. De vergaderpunten worden aan de hand van slides toegelicht. 2. Vaststelling

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Balans H.3 Begroting H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag over het boekjaar 2014-2015

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering (concept) Woensdag 18 december Agenda

Verslag van de Algemene Ledenvergadering (concept) Woensdag 18 december Agenda Verslag van de Algemene Ledenvergadering (concept) Woensdag 18 december 2013 Agenda 1. Opening en vaststellen agenda 2. Vaststellen notulen ALV 23 november 2012 3. Mededelingen en ingekomen stukken 4.

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Opening Ger lijnders opent de vergadering en heet de aanwezige leden, 52 in getal, van harte welkom. Ondanks de dag en het tijdstip een mooie opkomst. Het dames

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 28 september 2012 3. Jaarverslagen, jaarrekening

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 1. Agenda Algemene Leden Vergadering 30 maart 2015 2. Verslag Algemene Leden Vergadering 24 maart 2014 5-8 Jaarverslag penningmeester 2014 Agenda van

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden vergadering d.d. 03 februari 2015

Verslag Algemene Leden vergadering d.d. 03 februari 2015 Verslag Algemene Leden vergadering d.d. 03 februari 2015 Aanwezig : P. Derks, K. Vasterman, M. Pouwels, G. Wouters, M. de Horde, J. de Folter, T. van der Linden, M. Meulendijks, H. Driessen, P. van Gemert,

Nadere informatie

Ring Pass Delft, 31 mei 2017

Ring Pass Delft, 31 mei 2017 CONCEPT NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING RING PASS DELFT 31 MEI 2017, AANVANG 19.30 UUR, IN HET CLUBGEBOUW 1. Opening door de voorzitter van Ring Pass Delft, Peter van Haagen 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering november 2014 Geachte leden, Namens het bestuur van svdio nodig ik jullie uit voor een Algemene Ledenvergadering op woensdag 17 december 2014 om 20.30 uur in Grand Café Rest. De Burgemeester op de Markt,

Nadere informatie

Verslag 70 e jaarvergadering SV Angeren

Verslag 70 e jaarvergadering SV Angeren Verslag 70 e jaarvergadering SV Angeren 1. Opening De voorzitter heet iedereen van harte welkom en opent de vergadering. Wat er afgelopen seizoen is gepasseerd is te lezen in het jaarverslag, welke we

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017 1. opening en welkom door de voorzitter, Jan Wijnia 2. vaststellen van de agenda 3. notulen ALV 24 november 2016 4. mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 26 september 2013 (bijgevoegd) 3. Jaarverslagen,

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging EXPLOITATIE OVERZICHT 2013-2014 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 UITGAVEN exploitatie begroting exploitatie begroting ONTVANGSTEN exploitatie begroting exploitatie

Nadere informatie

Jeugd bij Oranje Nassau.

Jeugd bij Oranje Nassau. . Datum: 08 april 2006 Sietze Ketelaar Inleiding. Ongeveer 10 jaar geleden is ON gestopt met het geven van trainingen aan jeugdspelers. Destijds is ON hiermee gestopt omdat de instroom van nieuwe jeugd

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Vrijdag 18 november 2016 om 19.30 uur Locatie: kantine Sporthal Egerbos (Drie Decembersingel 34, Blerick) Het bestuur van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering. Er zijn geen mededelingen.

De voorzitter opent de vergadering. Er zijn geen mededelingen. Conceptverslag Algemene Ledenvergadering R.K.s.v.R.C.D. 24 oktober 2016 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering. Er zijn geen mededelingen. 2. Agenda eventuele aanvullingen ledenvergadering

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur Algemene Ledenvergadering Dinsdag 12 april 2016 19.30 uur AGENDA 1. Opening door de (vice-)voorzitter 2. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV 2015 4. Behandeling jaarverslag

Nadere informatie

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017 TC de Helze Algemene Ledenvergadering 2017 Datum 8 februari 2017 Locatie t Graviljoen Tijd 20:30 uur Agenda TC de Helze 8 februari 2017 Agendapunten: Verslag ALV 3 februari 2016 Bestuursmutaties Jaarcijfers

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018

Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018 Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018 Grondbeginsel Het Huishoudelijk reglement is met grote zorgvuldigheid opgesteld met de basis afspraken binnen de vereniging.

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

Er melden twee personen zich voor wvtk, Leon en Irma. Er zijn geen ingekomen stukken. 3. Begroting seizoen

Er melden twee personen zich voor wvtk, Leon en Irma. Er zijn geen ingekomen stukken. 3. Begroting seizoen Notulen ALV 04-07-2016 1. Opening Voorzitter opent 20.00 uur de vergadering: Afmeldingen zijn: erelid Desiree Mulder, familie Gebuis en Caroline van Drenth. Lid van verdienste Gert Jan Oostwouder wordt

Nadere informatie

De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond.

De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Huishoudelijk reglement Artikel 1 De vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg.

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Notulen Algemene Ledenvergadering RRAF 2 016 op 12 maart 2016 Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Aanwezig : Jan den Hartog, Rolf Blei, Hans Schuttenbeld, Egbert Wits, Kees Kuijpers,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Van de bestuurstafel augustus 2016

Van de bestuurstafel augustus 2016 Van de voorzitter Nog een paar weken en het nieuwe hockey seizoen 2016-17 gaat van start. Voor Quick Stick gaat deze zomer een lang gekoesterde wens in vervulling; uitbreiding met een derde veld en een

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 10 oktober 2015

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 10 oktober 2015 Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 10 oktober 2015 1. Opening door de voorzitter 2. Opgave rondvraag Aanvang, 17.30 uur Locatie, Clubhuis 3. Ingekomen berichten en mededelingen van het bestuur 4.

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Notulen NEVIR ALV 2017

Notulen NEVIR ALV 2017 Notulen NEVIR ALV 2017 Van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 9 juni 2017 te Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering 20:10 uur. De agenda staat geprojecteerd op het scherm.

De voorzitter opent de vergadering 20:10 uur. De agenda staat geprojecteerd op het scherm. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering 20:10 uur. De agenda staat geprojecteerd op het scherm. 2. Ingekomen mededelingen en afmeldingen Aanwezig 42 leden, Afmeldingen 9 leden: Leon Diepstraten,

Nadere informatie