Ruim 250 bezoekers tijdens de Open Dag in Burgerveen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ruim 250 bezoekers tijdens de Open Dag in Burgerveen"

Transcriptie

1 1 maart 2011 Ruim 250 bezoekers tijdens de Open Dag in Burgerveen Op zaterdag 18 februari hielden we bij Looije open huis. Zo n 250 bezoekers bezochten deze zaterdagmiddag onze kas in Burgerveen. De bezoekers bestonden uit bewoners van het dorp van Burgerveen en medewerkers en familie van ons eigen bedrijf. De bezoekers bekeken zowel de onbelichte als de belichte teelten en waren hier erg van onder de indruk, veel buren hadden geen idee hoe de kweek van tomaten in elkaar steekt. Ook de technische ruimtes, waaronder de WKK werden vol interesse bezocht. In de corridor was er de mogelijkheid voor een hapje en een drankje en was er voor de Tijdens de bouwperiode in Burgerveen hebben we ook al eens een kinderen een springkussen. moment voor de bewoners georganiseerd om deze locatie eens te bezoeken en eens kennis te maken met ons bedrijf. Tijdens deze eerste Open Dag werd er nog volop gebouwd en was uiteraard nog geen sprake van de teelt. Veel bewoners waren daar natuurlijk ook razend benieuwd naar. Vandaar dat de opkomst vanuit het dorp Heb je de 18de gemist? Of wil je alsnog je familie eens rondleiden? Geen punt, in het weekend van 31 maart en 1 april doen we in Burgerveen mee aan Kom in de Kas. Beide dagen zijn jullie vanaf 10 tot 16 uur welkom. deze dag ook erg groot was. Brygida Jonientz 50 jaar! Op maandag 20 februari is Brygida Jonientz 50 jaar oud geworden. Brygida werd op deze bijzondere dag in het zonnetje gezet door haar collega s in Naaldwijk. Er was natuurlijk taart, maar ook de hele kantine was tussen de pauzes versierd met slingers! Een grote verrassing voor haar!

2 Even voorstellen... Nicolas Hirschegger Sinds 1 januari is Nicolas Hirschegger in dienst bij Looije Tomaten. Nicolas is Operationeel Manager op onze vestiging in Burgerveen. Tijd om Nicolas eens een paar vragen te stellen. bijvoorbeeld zijn dezelfde. Natuurlijk zijn er ook dingen anders. Tot nu toe heb ik het goed naar mijn zin en zijn er voldoende uitdagingen. Je bent sinds begin dit jaar werkzaam bij Looije in Burgerveen, wat doe je precies? Ik wil graag de nieuwe teeltlocatie in Burgerveen samen met alle collega s tot een succes maken. En hoe ziet jouw dag er een beetje uit? Nou, elke dag is weer anders. Gisterenavond de eerste les BHV (bedrijfshulpverlening) gehad, vanochtend kon ik toevallig meteen aan de slag met een verbandje. Is goed afgelopen hoor. Zaterdag beginnen we met een groep scholieren te blad breken, dat vraagt nog wat voorbereiding. Daar help Hugo me mee. Verder zijn er een aantal monteurs bezig die begeleiding nodig hebben. Omdat er vandaag een bio excursie is voor de teelmannen neem ik de teelt waar en bespreek ik samen met Lukasz de laatste klussen van de week en wat belangrijk is voor de komende week. Een kleine storing aan de installaties is niet ongebruikelijk. Omdat het bedrijf nieuw is zijn er ook veel projecten zoals de stapellijn die nog niet optimaal draaien, hier werken we ook aan. Vertel eens wat over jezelf, waar kom je vandaan en wat is je achtergrond? Ik ben geboren in Argentinië, en ben op mijn 10de met mijn ouders naar Nederland gekomen. Ik heb later vooral in de bollenstreek gewoond, tijdens mijn studie (Tropische Landbouw) in Deventer. Na mijn studie heb ik veel gereisd en heb ik ook een tijd in het buitenland gewerkt. Nu woon ik in Leimuiden. Ik ben gelukkig getrouwd en heb een zoontje van 14 maanden. We verwachten in mei ons 2de kindje, een meisje. Hoe besteed je je vrije tijd het liefst? Momenteel ben ik bezig met duikopleiding, nu nog in het zwembad voor de basistechnieken maar in het voorjaar gaan we het buitenwater in. Ik heb me laten vertellen dat het in de Nederlandse wateren zeer de moeite waard is, bijvoorbeeld in de Oosterschelde. Maar het lijkt me ook prachtig om tijdens een vakantie een mooie duik te maken. Ik ben ook graag thuis. Soms fiets ik een stukje met de hond. In het weekend met vrienden een biertje drinken is ook geen straf. Je hebt hiervoor ook al bij een tomatenbedrijf gewerkt, is het bij Looije erg verschillend? Ik heb 4,5 jaar in Zeeland gewerkt, ook in de tomaten inderdaad. Veel dingen zijn vergelijkbaar, Agro Care is ook een zeer professioneel bedrijf. De registratie en besturingssystemen Nog een leuke afsluiter, wanneer heb je voor het laatst keihard gelachen? Ik moet vaak lachen om Tobias (mijn zoontje) hij wordt met de dag gekker. Hij probeert allerlei nieuwe geluidjes uit die soms niet helemaal bij een baby passen.

3 Looije levert energie aan de Huishoudens in Nederland Sinds kort kunnen de huishoudens in Nederland energie kopen die bij Looije geproduceerd is. Dit gebeurd via het bedrijf Kas Energie. We hebben Jaap van Kriekingen van Kas Energie eens gevraagd om hier eens wat meer over te vertellen. Het is een uniek concept dat nog niet eerder in Nederland is uitgevoerd. Daarbij is het ook nog eens heel erg leuk. Iedere klant van Kas Energie ziet, ervaart en proeft waar haar of zijn elektriciteit vandaan komt. Uit de kassen van Looije in Naaldwijk en Burgerveen! De warmtekrachtkoppeling in Burgerveen kan het hele jaar door zo n huishoudens van elektriciteit voorzien. Omdat er, zoals voorheen, geen geldverslindende grote energiebedrijven meer tussen zitten, kan de elektriciteit tegen een aantrekkelijke prijs geleverd worden. Kolencentrales... Vissterfte door lozing warm water elektriciteitscentrales... Sluiting kerncentrales... Opkoop Nederlandse energiebedrijven door buitenlandse partijen... Global warming door te veel CO2 uitstoot... Zonder subsidie geen groene energie... En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dát is het imago van energiebedrijven in Nederland en dát kan Kas Energie veel beter. De telers van Kas Energie, waaronder Looije, gaan veel efficiënter en daardoor duurzamer om met de kostbare grondstoffen van moeder natuur dan welk ander energiebedrijf dan ook. Wij verspillen geen energie. De elektriciteit die overblijft bij de warmteproductie met warmtekrachtkoppelingen (WKK) wordt via Kas Energie rechtstreeks geleverd aan Nederlandse huishoudens en middenen kleinbedrijf. Kas Energie voldoet aan alle eisen die gesteld worden voor een energiebedrijf. 100% gegarandeerd en met controle door de NMa. Kas Energie bestaat sinds In december en januari zijn er diverse promotieacties in het Westland en de Randstad geweest. In 2012 zal Kas Energie veel meer in de publiciteit komen en op evenementen aanwezig zijn. Er wordt hard gewerkt om Kas Energie een blijvend betrouwbaar en aantrekkelijk merk te maken. Kas Energie levert ook gas en draagt bovendien uw transportkosten en energiebelasting af. Wel zo gemakkelijk; alles in één hand en op één factuur. Het aanmelden gaat heel gemakkelijk via de website en je hoeft je huidige leverancier niet op te zeggen. Kas Energie regelt alles. Dat is nog eens gemak van een lekker en dichtbij energiebedrijf. Voor iedereen die het milieu en de glastuinbouw een warm hart toedraagt. Looije Tomaten in elk geval! Voor meer info kijk je op

4 VERJAARDAGEN Sudoku Expert Ewelina Maziarz (M) Aurela Kruczek (B) Marzena Twarda (N) Marcin Wozniak (N) Bozena Tkacz (M) Marcel van Duin (N) Wat houdt je bezig Karolina Kowalczyk Ik werk pas 3 maanden bij de firma Looije. Het is mijn eerste baan in het buitenland en het blijkt dat het vertrek naar Nederland een goede keuze was. in jouw land? Twee dagen na de verdediging van mijn Master thesis vertrok ik naar Nederland. Ik ben afgestudeerd aan de Economische Universiteit in Wroclaw en ik denk dat mijn avontuur met de in jouw leven? Mijn vrije tijd breng ik het liefst met mijn vrienden en familie door. Ze zijn een bron van inspiratie voor mij en ze geven me economie nog niet voorbij is. Ik wil dat wel graag in de toekomst doen, maar nu moet ik me nog even met andere werkzaamheden bezighouden. energie om door te gaan. Bovendien vul ik de rest van de tijd met boeken lezen (ik hou het meest van detectiveromans) en koken. in jouw werk? Aan het begin van mijn werk in de kas ging ik bladbreken en snoeide ik planten. Nu help ik bij de bestrijding van insecten. De positieve sfeer op het werk helpt mij enorm bij het uitvoeren van mijn dagelijkse werkzaamheden.

5 Column Jan Bontenbal Nieuwe ontwikkelingen Afgelopen maandag zijn er op de locaties voor het begin van het werk een praatje gehouden door de verantwoordelijke mensen. Tijdens dit praatje willen we jullie betrekken bij het werk wat er gebeurt is en wat er staat te gebeuren. Dit zal elke week herhaald worden. Afgelopen weken is er een groep medewerkers bezig om onze normen en waarden opnieuw vast te leggen. Hier is ook om jullie input gevraagd. Met alle opmerkingen en antwoorden die jullie gegeven hebben zal er een nieuwe Enjoy the taste opgesteld worden. bereikt worden als we elkaar op de hoogte houden van wat er speelt en wat er gebeurt. Binnen Looije zijn we met z n allen bezig om onze honingtomaat neer te zetten als kwalitatief topproduct. Als bedrijf verwachten wij ook van onze mensen dat we elke dag kwaliteit in het werk leggen. Op dit moment zijn we druk bezig om een beoordeling- en functioneringstructuur op te zetten voor alle medewerkers die meer dan 1 jaar bij ons werken. Hierin zal gesproken worden over het werk, opleiding en sfeer. Als bedrijf hebben wij de verantwoordelijk om voor onze mensen te zorgen om een goede, gezellige en open werksfeer aan te bieden. Dit kunnen wij verbeteren als er feedback komt van jullie over zaken die beter kunnen. Al deze zaken hebben een gemeenschappelijk doel. Op ons bedrijf werken veel mensen. Geen nummers, maar mensen met een naam en een achtergrond. Het is belangrijk dat mensen zich betrokken voelen bij het werk en het bedrijf. Dit kan alleen Een mooi voorbeeld van betrokkenheid zag ik afgelopen week. Op maandagmorgen werden er theedoeken uit de kantine teruggebracht. Deze waren even meegenomen in het weekend om ze te thuis te wassen. Anna, bedankt!!

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Verzorgenden zijn onmisbaar, ook in de toekomst!

Verzorgenden zijn onmisbaar, ook in de toekomst! Verzorgenden zijn onmisbaar, ook in de toekomst! Inleiding De laatste maanden staat de ouderenzorg weer in het centrum van de belangstelling. De media vragen veel aandacht hiervoor. In de Volkskrant kon

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Ben ik geschikt als trainer?

Ben ik geschikt als trainer? Ben ik geschikt als trainer? Voor wie is de test bedoeld? Deze test is voor bedoeld voor iedereen die wil weten of het trainersvak iets voor hem of haar is. Het kan zijn dat je gedurende je studie of aan

Nadere informatie

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Afgelopen jaar hebben we diverse pioniers op het gebied van Foto s Ad en Clara Cultuur in de Spiegel geïnterviewd om een beeld te

Nadere informatie

INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013.

INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013. INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013. Koninklijke Hoogheden, we zijn hier in uw toekomstig werkpaleis. Over twee weken bent u Koning

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst

Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst De wekelijkse Zakelijke Bijeenkomsten van AGEL zijn heel krachtig om je onderneming te laten groeien. Voor potentiële gegadigden zijn het de perfecte

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

TB: daar kun je wat mee!

TB: daar kun je wat mee! Faculteit Techniek, Bestuur & Management TB Studeren TB: daar kun je wat mee! Nieuwsbrief over de bacheloropleiding Technische Bestuurskunde Nr. 22 - oktober 2013 in Santiago de Chile Turboverkeersplein

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

Nieuwsbrief AV Holten

Nieuwsbrief AV Holten Nieuwsbrief AV Holten Om alle leden op de hoogte te houden van wat er zoal in onze club gebeurt, is er deze digitale nieuwsbrief van de AV Holten. Bestuur en pr coördinator streven ernaar om de nieuwsbrief

Nadere informatie

Tijdwijzer Zorg: Hoe werken we (beter) met onze tijd?

Tijdwijzer Zorg: Hoe werken we (beter) met onze tijd? Tijdwijzer Zorg: Hoe werken we (beter) met onze tijd? Praktisch werkboek voor zorgteams Gabriëlle Verbeek Inhoud 1. Inleiding 3 2. Tijdsbeleving in de zorg 4 3. Hoe kijk je naar je tijd? 6 4. Tijdsdiagnose

Nadere informatie

Werkdruk in balans! Plezier in het werk!

Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te Hoge Werkdruk! Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te lage werkdruk! Hier vindt u voorbeelden hoe u werkdruksignalen uit de praktijk kunt indelen op de vijf stuurknoppen voor werkdrukbalans en

Nadere informatie

Wanneer één van je ouders ALS heeft

Wanneer één van je ouders ALS heeft Wanneer één van je ouders ALS heeft Introductie ALS komt niet zo vaak voor en het is onwaarschijnlijk dat je nog iemand kent die een ouder of stiefouder heeft met deze ziekte. Het is gemakkelijk te begrijpen

Nadere informatie

Mijn favoriete hobby: kralensieraden maken

Mijn favoriete hobby: kralensieraden maken De favorieten van Linda Engwerda 25 april 2014 jaargang 18 Mijn favoriete hobby: kralensieraden maken In deze editie van het Klaverblad spreken wij Linda Engwerda, coördinator zorg van locatie Kempenhaeve.

Nadere informatie

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Een onderzoeksinitiatief van House of Performance in samenwerking met de Universiteit Twente Voorwoord Beste lezer, Vele organisaties

Nadere informatie

Antwoorden Grammatica De sprong

Antwoorden Grammatica De sprong Antwoorden Grammatica De sprong Oefening 1 1. Studeer jij aan de universiteit van Maastricht? 2. Ik vind dat ik een mooi beroep heb. 3. Simone geeft zaterdagavond een feestje. 4. De prijs voor een liter

Nadere informatie

ienke José Herman Cees Christel Arie Dick arco Nannette Joke Mieke Peter Lars Priscilla ianne Shanice Kyra Ronald Gieta Ben Tayfun Dutch Big Picture

ienke José Herman Cees Christel Arie Dick arco Nannette Joke Mieke Peter Lars Priscilla ianne Shanice Kyra Ronald Gieta Ben Tayfun Dutch Big Picture ienke José Herman Cees Christel Arie Dick arco Nannette Joke Mieke Peter Lars Priscilla ianne Shanice Kyra Ronald Gieta Ben Tayfun Dutch Big Picture...WAAR JE GOED IN BENT, DAAR WIL JE BETER IN WORDEN

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

tips om een top manager te worden

tips om een top manager te worden 5 Gratis tips om een top manager te worden ebook voor managers die meer impact en betere resultaten willen. 2013 Frederike Mewe, psycholoog NIP 2 Welkom! Je bent jonge manager. Hiermee bedoel ik niet dat

Nadere informatie

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk Werkboek Creëer meer plezier in je werk Schouten en Nelissen ontwikkelde, samen met de universiteit van Utrecht, een training die medewerkers bewust maakt van de ruimte die zij zelf hebben om het werk

Nadere informatie

Voor wie ga je? Sinterklaas, Zwarte Piet of de Schimmel?

Voor wie ga je? Sinterklaas, Zwarte Piet of de Schimmel? Voor wie ga je? Sinterklaas, Zwarte Piet of de Schimmel? door Henriette Mol Intrinsieke motivatie: de neiging tot het leveren van inspanningen, die voortkomt uit de verwachting zelf genoegen te beleven

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 13 Helpen verwerken 20 Als de dood ter sprake

Nadere informatie

Je zult eerst moeten ontdekken hoe leerlingen denken

Je zult eerst moeten ontdekken hoe leerlingen denken 1 54 NAW 5/13 nr. 1 maart 2012 Je zult eerst moeten ontdekken hoe leerlingen denken Nellie Verhoef Nellie Verhoef Faculteit Gedragswetenschappen, instituut ELAN Universiteit Twente Postbus 217 7500 AE

Nadere informatie

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen:

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen: Sollicitatiegesprek De uitnodiging En dan is het zover: je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je bent nu door de eerste selectie heen en dat betekent in ieder geval dat je brief, CV en eventueel

Nadere informatie