Geboortezorg Limburg. Limburg. Klachtenregeling voor klanten. Geboorte. Maken onderdeel uit van Geboortezorg Limburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geboortezorg Limburg. Limburg. Klachtenregeling voor klanten. Geboorte. Maken onderdeel uit van Geboortezorg Limburg"

Transcriptie

1 Geboortezorg Limburg Geboorte Klachtenregeling voor klanten Limburg Maken onderdeel uit van Geboortezorg Limburg

2 Inhoudsopgave 04 Ontevreden of klachten? Voor wie is de klachtenregeling bedoeld? Wat is het doel van de klachtenregeling? Waarover kunnen klachten gaan? Wat kun je doen als je niet tevreden bent of een klacht hebt over Geboortezorg Limburg? 05 Hoe dien je een klacht in? Wat kun je verwachten van de directeur bestuurder? Wat kun je verwachten van de klachtencommissie? Hoe verloopt de behandeling van je klacht door de klachtencommissie? 06 Je klacht in beroep Kosten / Privacy / Meer informatie Tips voor het formuleren van je klacht Contactgegevens 07 Klachtenprocedure 02 Klachtenregeling voor klanten

3 Je bent klant van Geboortezorg Limburg. Wij doen er alles aan om jou een onbezorgde kraamweek te bezorgen. Ondanks alle inspanningen kan het gebeuren dat je toch niet tevreden bent of een klacht hebt. In deze folder gaan we kort in op de klachtenregeling die we binnen Geboortezorg Limburg gebruiken. De volledige tekst kun je opvragen bij de klachtencommissie. De gegevens van de klachtencommissie vind je verderop in deze brochure. Geboortezorg Limburg maakt gebruik van de klachtenregeling klanten en de klachtencommissie van MeanderGroep Zuid Limburg, vandaar dat je in deze folder regelmatig MeanderGroep Zuid-Limburg ziet staan. 03 Geboortezorg Limburg

4 Ontevreden of klachten? Voor wie is de klachtenregeling bedoeld? Alle klanten die kraamzorg ontvangen, kunnen gebruik maken van deze klachtenregeling. Deze regeling is dus niet bedoeld voor medewerkers je adviseren en je helpen bij het oplossen van je ontevredenheid of klacht. Als je niet tevreden bent of een klacht hebt, kun je het volgende ondernemen: Wat is het doel van de klachtenregeling? In de klachtenregeling vind je informatie over de manier waarop je een klacht kenbaar kunt maken en hoe Geboortezorg Limburg deze klacht dan oppakt. Wij nemen je klacht serieus en proberen deze altijd naar jouw tevredenheid af te handelen. Klachten zijn voor ons ook een middel om onze zorg- en dienstverlening door de bril van onze klant te bekijken en zo mogelijk te verbeteren. Zo kunnen jouw wensen en suggesties helpen onze dienstverlening te verbeteren. - Je klacht of onvrede met de betrokken medewerker bespreken en zo nodig, je klacht of onvrede met de manager bespreken (stap 1) - Als dit niet het gewenste resultaat heeft, kun je een klacht indienen bij de onafhankelijke klachtencommissie klanten of bij directeur bestuurder van Geboortezorg Limburg (stap 2) Je hebt ook het recht direct een klacht in te dienen bij de klachtencommissie of bij de directeur bestuurder. Waarover kunnen klachten gaan? Klachten kunnen over allerlei zaken gaan. Over de zorg- of dienstverlening die je van ons ontvangt, bijvoorbeeld over de soort hulp of over de manier waarop deze gegeven wordt. Of over de manier waarop de medewerker(s) van Geboortezorg Limburg met jou en je gezinsleden omgaan. Wat kun je doen als je niet tevreden bent of een klacht hebt over Geboortezorg Limburg? Als je ontevreden bent of een klacht wilt indienen, kun je je laten bijstaan door één van de vertrouwenspersonen. Hij/zij kan je informeren over de klachtenregeling, Stap 1 Je ontevredenheid of klacht bespreken met de betrokken medewerker of manager. Probeer de zaken waar je niet tevreden over bent eerst te bespreken met degene die bij jou de zorg of dienst verleent of heeft verleend. Lukt dat niet dan kun je de manager benaderen. We gaan dan samen op zoek naar een goede oplossing. Vind je het aangaan van een gesprek lastig dan kan de vertrouwenspersoon je helpen bij het maken van afspraken en het voeren van een gesprek. In de meeste gevallen wordt de ontevredenheid of klacht in goed overleg opgelost. Ben je niet tevreden over de geboden oplossing dan heb je de mogelijkheid om over te gaan naar stap Klachtenregeling voor klanten

5 Stap 2 Klachtenbehandeling door de directeur bestuurder of de onafhankelijke klachtencommissie klanten MeanderGroep Zuid-Limburg. Als je wilt dat dat je klacht formeel wordt behandeld, kun je deze schriftelijk of per indienen bij de directeur bestuurder of bij de klachtencommissie klanten. Ook bij deze stap kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen. Hoe dien je een klacht in? Je klacht moet schriftelijk en ondertekend ingediend worden of per . Verderop in deze folder staat een aantal tips om je klacht zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Ook kun je voor hulp terecht bij het EIKpunt, een onderdeel van de stichting Huis voor de Zorg. Het EIKpunt werkt onafhankelijk van hulpverleners, zorginstellingen en zorgverzekeraars. Medewerkers van EIKpunt kunnen je helpen bij het opstellen van een brief over je klacht of bij het voorbereiden van een bemiddelingsgesprek tussen jou en Geboortezorg Limburg of je helpen bij een gesprek met je hulpverlener. Wat kun je verwachten van de directeur bestuurder? Als je je klacht indient bij de directeur bestuurder, ontvang je een reactie hoe de directeur bestuurder de klacht zal behandelen. De directeur bestuurder zal binnen 6 weken een oordeel over je klacht geven. Als je klacht gegrond wordt beoordeeld, geeft de directeur bestuurder aan welke maatregelen genomen worden en binnen welke termijn deze worden gerealiseerd. Wat kun je verwachten van de klachtencommissie? De klachtencommissie is onafhankelijk en beoordeelt of de klacht gegrond is. Zij kan aanbevelingen doen aan de directeur bestuurder van Geboortezorg Limburg, zodat er maatregelen genomen kunnen worden om herhaling van de klacht te voorkomen. De commissie doet geen bindende uitspraak en kent geen schadevergoeding toe. Hoe verloopt de behandeling van je klacht door de klachtencommissie? Direct na ontvangst van de klacht laat de klachtencommissie jou en de manager van Geboortezorg Limburg weten hoe de klacht behandeld wordt. Beide partijen (jij en Geboortezorg Limburg) krijgen de kans om tijdens een hoorzitting de klacht toe te lichten. Je mag je laten bijstaan door bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon of iemand van het EIKpunt. De klachtencommissie doet uitspraak binnen een maand na ontvangst van de klacht. Je ontvangt na de hoorzitting een schriftelijk oordeel van de klachtencommissie. Dit oordeel wordt ook verstuurd aan de directeur bestuurder en de manager van Geboortezorg Limburg. Als de klachtencommissie je klacht volledig of gedeeltelijk gegrond verklaart, moet je binnen zes weken een schriftelijke reactie van de directeur bestuurder ontvangen. Hierin staat hoe hij/zij zal handelen naar aanleiding van je klacht, rekening houdend met het oordeel van de klachtencommissie klanten. 05 Geboortezorg Limburg

6 Je klacht in beroep Voor de Klachtencommissie Klanten MeanderGroep Zuid-Limburg is de procedure afgerond nadat het schriftelijk oordeel (uitspraak)is gegeven. Het kan zijn dat je niet tevreden bent met de uitspraak of dat je vindt dat je klacht niet behoorlijk is behandeld. In dat geval kun je schriftelijk beroep aantekenen bij de Geschillencommissie (subcommissie Verpleging, Verzorging en Geboortezorg). Het aantekenen van beroep bij de Geschillencommissie i aan termijn gebonden. Kijk hiervoor op de website van de Geschillencommissie, Kosten De Klachtencommissie Klanten MeanderGroep Zuid-Limburg en het EIKpunt brengen geen kosten in rekening, de Geschillencommissie wel. Deze kosten kun je vinden op de website van de Geschillencommissie, Privacy De klachtencommissie klanten MeanderGroep Zuid-Limburg neemt je persoonsgegevens in een bestand op. De klachtencommissie klanten, de directeur bestuurder, de Geschillencommissie en het EIKpunt gaan zorgvuldig met je privacy om en werken volgens de wet bescherming persoonsgegevens. Meer informatie? Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, bel dan gerust met de Klachtencommissie Klanten MeanderGroep Zuid-Limburg: tel.nr Je kunt ook een sturen: Tips voor het formuleren van je klacht Het is belangrijk dat je je klacht zo duidelijk en volledig mogelijk onder woorden brengt. Begin met je contactgegevens: naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Onderstaande vragen kunnen je helpen om je klacht te formuleren: Wie is ontevreden? Jijzelf of een familielid? Waarover gaat de klacht? Wie is erbij betrokken? Wanneer is het gebeurd of gebeurt het? Waar is het gebeurd? Wat wil je bereiken? Welke mogelijkheden zie je om je klacht op te lossen? Wil je een bemiddelingspoging vooraf - gaande aan de klachtenbehandeling? Contactgegevens De lijst met (de telefoonnummers van de) vertrouwenspersonen staat op de website van de MeanderGroep: Directeur bestuurder Geboortezorg Limburg, mevrouw J. Verbugt Postbus DD Heerlen 06 Klachtenregeling voor klanten

7 Klachtenprocedure Wat wil de klager? Een oplossing Een oordeel Informele klacht Formele klacht Vorm Open gesprek Met Medewerker, manager en/of vertrouwenspersoon Doel Samen oplossing vinden Vorm of brief Met Directeur bestuurder of klachtencommissie Doel Een oordeel geven Oplossing Geen oplossing Niet eens met het oordeel? Klacht afgehandeld Geschillencommissie Alleen klachten WLZ en ZVW Doet bindende uitspraak over klacht Kan gelimiteerde claim inwilligen (tot ) Burgerlijke rechter Doet bindende uitspraak over klacht Kan ongelimiteerde claim inwilligen 07 Geboortezorg Limburg

8 Geboorte Limburg Minckelersstraat PP Landgraaf Postadres: Postbus DD Heerlen Bel ons! 24/7 bereikbaar: Geboortezorg Limburg is in het bezit van het WHO/UNICEF Certificaat Zorg voor Borstvoeding en van het ISO Kwaliteitscertificaat. Meer informatie? Kijk op: NM Maken onderdeel uit van Geboortezorg Limburg

Ontevreden of klachten? Klachtenregeling voor klanten, familie of vertegenwoordigers

Ontevreden of klachten? Klachtenregeling voor klanten, familie of vertegenwoordigers Ontevreden of klachten? Klachtenregeling voor klanten, familie of vertegenwoordigers Ontevreden of klachten? Voor wie is de klachtenregeling bedoeld? Alle klanten (of hun vertegenwoordigers) die (thuis)zorg

Nadere informatie

Ontevreden of klachten?

Ontevreden of klachten? Ontevreden of klachten? Klachtenregeling voor klanten, familie of vertegenwoordigers Mensen met aandacht Ontevreden of klachten? U ontvangt zorg van MeanderGroep Zuid-Limburg. In onze organisatie is alles

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten!

Niet tevreden? Laat het ons weten! Niet tevreden? Laat het ons weten! Heerlen STAND-BY! doet er alles aan om de begeleiding en ondersteuning optimaal te laten aansluiten aan uw verwachtingen en behoeften. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

voor elkaar WZH KLACHTENREGELING

voor elkaar WZH KLACHTENREGELING voor elkaar WZH KLACHTENREGELING WZH KLACHTENREGELING WZH INFORMATIE VOOR CLIËNTEN, FAMILIELEDEN EN VERTEGENWOORDIGERS Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de zorg van WoonZorgcentra Haaglanden

Nadere informatie

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen Inleiding Verpleegkundigen en verzorgenden proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn en goede zorg te verlenen. Toch gaat er soms wel eens iets mis.

Nadere informatie

Klachtenfolder voor klanten, familie of vertegenwoordigers

Klachtenfolder voor klanten, familie of vertegenwoordigers Klachtenfolder voor klanten, familie of vertegenwoordigers Voor wie is de klachtenregeling bedoeld? De klachtenregeling is bedoeld voor alle klanten (of diens vertegenwoordigers) die zorg en/of begeleiding

Nadere informatie

Klachtenbrochure t Derkshoes. Voor alle cliënten van t Derkshoes Woonzorgcentrum Thuiszorg V&V Huishoudelijke Hulp

Klachtenbrochure t Derkshoes. Voor alle cliënten van t Derkshoes Woonzorgcentrum Thuiszorg V&V Huishoudelijke Hulp Klachtenbrochure t Derkshoes Voor alle cliënten van t Derkshoes Woonzorgcentrum Thuiszorg V&V Huishoudelijke Hulp Deze folder over de klachtenregeling binnen t Derkshoes is bedoeld voor u als cliënt van

Nadere informatie

voor elkaar WZH WoonZorgcentra Haaglanden UW KLACHT BIJ WZH

voor elkaar WZH WoonZorgcentra Haaglanden UW KLACHT BIJ WZH voor elkaar WZH WoonZorgcentra Haaglanden UW KLACHT BIJ WZH KLACHTENREGELING WZH Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de zorg van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). Als dit het geval is, is het

Nadere informatie

Klachtenbehandeling. cliënten

Klachtenbehandeling. cliënten Klachtenbehandeling cliënten Het Parkhuis ondersteunt cliënten en hun naasten op hartverwarmende en bekwame wijze in hun leven met dementie, Korsakov en gerontopsychiatrische problemen. Wij willen graag

Nadere informatie

Heeft u vragen of een klacht over onze zorg en/of dienstverlening?

Heeft u vragen of een klacht over onze zorg en/of dienstverlening? Klachtenregeling cliënten Vivium Zorggroep Heeft u vragen of een klacht over onze zorg en/of dienstverlening? Wij doen ons uiterste best om de zorg naar tevredenheid uit te voeren en hiermee te zorgen

Nadere informatie

ALS U NIET TEVREDEN BENT

ALS U NIET TEVREDEN BENT ALS U NIET TEVREDEN BENT 2 Als u niet tevreden bent over onze hulpverlening, dan horen wij dat graag. Door uw onvrede met ons te delen, kunnen wij samen met u werken aan passende oplossingen. Dat helpt

Nadere informatie

Voor wie is de regeling bestemd? Een goede klachtenregeling WAAROVER KUNT U KLAGEN?

Voor wie is de regeling bestemd? Een goede klachtenregeling WAAROVER KUNT U KLAGEN? Een goede klachtenregeling Voor een nog betere zorg- en dienstverlening is een aantal Zeeuwse zorginstellingen aangesloten bij de Klachtencommissie Zeeland. Zij hebben gezamenlijk een klachtenregeling

Nadere informatie

voor elkaar WZH WoonZorgcentra Haaglanden UW KLACHT BIJ WZH

voor elkaar WZH WoonZorgcentra Haaglanden UW KLACHT BIJ WZH voor elkaar WZH WoonZorgcentra Haaglanden UW KLACHT BIJ WZH KLACHTENREGELING WZH Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de zorg van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). Als dit het geval is, is het

Nadere informatie

KLACHTENREGELING Ruitersbos

KLACHTENREGELING Ruitersbos KLACHTENREGELING Ruitersbos U heeft een klacht over Ruitersbos De medewerkers van Ruitersbos doen hun uiterste best om u en uw naasten zo goed mogelijk te ondersteunen. Toch kan het zijn dat u ontevreden

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

Klachtenregeling JGZ

Klachtenregeling JGZ Klachtenregeling JGZ Klachtenregeling JGZ 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder : de stichting

Nadere informatie

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN Voor u ligt de klachtenfolder van Stichting Heuvelland. We streven naar hoge klanttevredenheid. Klachten worden niet snel ingediend. Toch vinden wij

Nadere informatie

Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten van algemene aard Voor (oud) studenten

Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten van algemene aard Voor (oud) studenten Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten van algemene aard Voor (oud) studenten Klachtenreglement voor studenten algemene klachten Pagina 1 Colofon Ingangsdatum Oktober 2018 Geldigheidsduur 4 jaar; tenzij

Nadere informatie

KLACHTEN? Wij maken er een punt van! rivierduinen.nl

KLACHTEN? Wij maken er een punt van! rivierduinen.nl KLACHTEN? Wij maken er een punt van! rivierduinen.nl rivierduinen.nl KLACHTEN? Wij maken er een punt van! Bij GGZ Rivierduinen doen wij ons best u te behandelen op een manier die past bij uw wensen en

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten!

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten! Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf Klachten? Blijf er niet mee zitten! De medewerkers van Topaz zetten zich dagelijks in om u kwalitatief goede zorg en dienstverlening te bieden. Desondanks

Nadere informatie

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk Klachtenreglement Gastouderbureau Happy Voor u ligt de regeling van gastouderbureau Happy om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden,

Nadere informatie

Klachtenregeling. Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers. Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden

Klachtenregeling. Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers. Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden Klachtenregeling Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden klachtenregeling wzh Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de zorg van WoonZorgcentra

Nadere informatie

De Twentse Zorgcentra. Klachtenbeleid cliënten

De Twentse Zorgcentra. Klachtenbeleid cliënten De Twentse Zorgcentra Klachtenbeleid cliënten Onze visie op klacht behandeling De Twentse Zorgcentra vindt het belangrijk om goede zorg te bieden. Om dit te waarborgen is het van groot belang goed naar

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten!

Niet tevreden? Laat het ons weten! Niet tevreden? Laat het ons weten! In het Sinai Centrum besteden we veel aandacht aan het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid rondom onze zorgverlening. Wij doen dit onder andere aan de hand van

Nadere informatie

2.3.7 Protocol omgaan met klachten

2.3.7 Protocol omgaan met klachten 2.3.7 1. Inleiding In dit protocol wordt het klachtenbeleid van Ambulante Zorg op Maat (AZOM) beschreven. In het klachtenprotocol wordt beschreven op welke wijze klachten worden opgevangen en behandeld.

Nadere informatie

Een goede klachtenregeling

Een goede klachtenregeling Een goede klachtenregeling Voor een nog betere zorg- en dienstverlening is een aantal Zeeuwse zorginstellingen aangesloten bij de Klachtencommissie Zeeland. Zij hebben gezamenlijk een klachtenregeling

Nadere informatie

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Goede zorg voor iedereen staat voorop in ons ziekenhuis. Dat doen we met betrokkenheid, oprechte interesse en aandacht. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! ten or patiën vo ie t a m or f n I rokkenen en naastbet haal h GGZ Friesland vindt het belangrijk goede zorg te verlenen en te luisteren naar uw wensen. Onvrede start vaak

Nadere informatie

Uw klacht, onze zorg! Klachtenregeling Vilente

Uw klacht, onze zorg! Klachtenregeling Vilente Uw klacht, onze zorg! Klachtenregeling Vilente Stichting Vilente, uitgave juni 2015 Inhoudsopgave Bent u niet tevreden? 3 Bij wie kunt u terecht? 4 Verbeteren van kwaliteit en tevredenheid 5 Klachtencommissie

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

Klachtenregeling voor ouders

Klachtenregeling voor ouders Klachtenregeling voor ouders Inleiding Spring Kinderopvang doet er alles aan om het dagelijkse aanbod aan u en uw kind zo goed mogelijk te verzorgen. Ondanks dat kan er wel eens iets mis gaan of iets zijn

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! nten or patië Informatie vo rokkenen en naastbet GGZ Friesland vindt het belangrijk goede zorg te verlenen en te luisteren naar uw wensen. Onvrede start vaak klein, maar

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife 1 Inhoudsopgave: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6.

Nadere informatie

Klachtenregeling ABC-Zorgcomfort

Klachtenregeling ABC-Zorgcomfort Klachtenregeling ABC-Zorgcomfort INLEIDING KLACHTEN KUNNEN OPGELOST WORDEN Een goed contact met de zorgaanbieder/zorgverlener is heel belangrijk Gelukkig zijn de meeste cliënten tevreden over hun zorgaanbieder

Nadere informatie

Klachtenopvang. voor patiënten

Klachtenopvang. voor patiënten Klachtenopvang voor patiënten Inhoudsopgave Klachtenopvang in het Erasmus MC 3 Wat is een klacht 4 Klachtenopvang 4 Wie kunnen klagen 5 Bespreken op de afdeling: praten lucht op 5 Klachtenfunctionaris

Nadere informatie

Klachtenregeling voor vraag- en gastouders & Oudercommissie

Klachtenregeling voor vraag- en gastouders & Oudercommissie Klachtenregeling voor vraag- en gastouders & Oudercommissie Interne klachtenregeling vraag- en gastouders: Algemeen: Gastouderbureau Fien doet haar uiterste best om de bemiddeling en begeleiding zo goed

Nadere informatie

De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van Dichterbij, hun ouders en verwanten.

De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van Dichterbij, hun ouders en verwanten. De is er voor alle cliënten van Dichterbij, hun ouders en verwanten. Wat is er aan de hand? Je hebt een vraag, een probleem of een klacht. Het kan gaan over lastige situaties met je medebewoners of met

Nadere informatie

Klachten en complimenten samen werken nwe. samen werken we aan uw wensen. Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij

Klachten en complimenten samen werken nwe. samen werken we aan uw wensen. Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij Klachten en complimenten samen werken nwe samen werken we aan uw wensen Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij Heeft u een klacht? Bespreek het met ons! Bij Zorgcentra De Betuwe voeren we onze zorg-

Nadere informatie

De Klachtencommissie. Algemene informatie

De Klachtencommissie. Algemene informatie De Klachtencommissie Algemene informatie Inleiding Zuyderland Medisch Centrum (Zuyderland Medisch Centrum) heeft een onpartijdige Klachtencommissie die zich bezighoudt met de behandeling van klachten.

Nadere informatie

In- en externe klachtenregeling Peuter & Co. vastgesteld op

In- en externe klachtenregeling Peuter & Co. vastgesteld op In- en externe klachtenregeling Peuter & Co vastgesteld op 08-11-2017 Interne Klachtenregeling Inleiding De Rotterdamse Peuterscholen van Peuter & Co bieden een voor ouders en peuters vertrouwde en veilige

Nadere informatie

Klachtencommissie Informatie voor de klager. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Klachtencommissie Informatie voor de klager. Ziekenhuis Gelderse Vallei Klachtencommissie Informatie voor de klager Ziekenhuis Gelderse Vallei U heeft een klacht ingediend bij de klachtencommissie of overweegt dit te doen. U vindt hier informatie over de werkwijze van de klachtencommissie,

Nadere informatie

De klachtenregeling in Nebo. Informatie over de behandeling van klachten in het verpleeghuis en de Schakelafdeling van Verpleeghuis Nebo

De klachtenregeling in Nebo. Informatie over de behandeling van klachten in het verpleeghuis en de Schakelafdeling van Verpleeghuis Nebo De klachtenregeling in Nebo Informatie over de behandeling van klachten in het verpleeghuis en de Schakelafdeling van Verpleeghuis Nebo Inhoud Vooraf 1 De klachtenregeling.. 2 Bespreken van de klacht met

Nadere informatie

Peuterspeelzaal 't Opstapje maakt er werk van!

Peuterspeelzaal 't Opstapje maakt er werk van! Protocol klachtenbehandeling Peuterspeelzaal t Opstapje Augustus 2017 Een klacht? Peuterspeelzaal 't Opstapje maakt er werk van! Inleiding Peuterspeelzaal 't Opstapje wil een goede service bieden. Dat

Nadere informatie

Bevestiging ontvangst klacht Na ontvangst van een schriftelijk ingediende klacht ontvangt de indiener een schriftelijke

Bevestiging ontvangst klacht Na ontvangst van een schriftelijk ingediende klacht ontvangt de indiener een schriftelijke Klachtenprocedure Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen Bijlage: 1. Het serviceformulier Goor, juli 2007 1.

Nadere informatie

Heeft u een klacht, dan kunt u daarover op verschillende manieren contact met ons opnemen:

Heeft u een klacht, dan kunt u daarover op verschillende manieren contact met ons opnemen: KLACHTENREGLEMENT Dagelijks Leven doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het zijn dat er iets gebeurt waar u niet tevreden over bent. Graag horen we dit van u, zodat wij onze

Nadere informatie

Klachtenafhandeling cliënten

Klachtenafhandeling cliënten Klachtenafhandeling cliënten Inleiding Onze medewerkers doen hun uiterste best om u de ondersteuning en zorg te geven die u nodig heeft. Maar binnen onze organisatie gaan dingen soms ook niet zoals u wenst.

Nadere informatie

Klachtenregeling voor cliënten

Klachtenregeling voor cliënten Klachtenregeling voor cliënten Voor ons zijn klachten gratis adviezen om de geboden zorg- en dienstverlening te verbeteren. Wij hopen dan ook dat u zich bij ons veilig en gestimuleerd voelt om de klacht

Nadere informatie

Voor wie is de regeling bestemd? Een goede klachtenregeling WAAROVER KUNT U KLAGEN?

Voor wie is de regeling bestemd? Een goede klachtenregeling WAAROVER KUNT U KLAGEN? Een goede klachtenregeling Voor een nog betere zorg- en dienstverlening is een aantal Zeeuwse organisaties aangesloten bij de Klachtencommissie Zeeland. Zij hebben gezamenlijk een klachtenregeling opgesteld.

Nadere informatie

Heeft u vragen, tips of een klacht over onze zorg- en/ of dienstverlening? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Klachtenregeling Vivium Zorggroep

Heeft u vragen, tips of een klacht over onze zorg- en/ of dienstverlening? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Klachtenregeling Vivium Zorggroep Klachtenregeling Vivium Zorggroep Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 of Vraag klacht? Heeft u vragen, tips of een klacht over onze zorg- en/ of dienstverlening? Vivium helpt u verder Kies foto Vragen

Nadere informatie

Hoe werkt onze klachtenregeling?... 2. Klachtenregeling- Algemene bepalingen... 3. Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3

Hoe werkt onze klachtenregeling?... 2. Klachtenregeling- Algemene bepalingen... 3. Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Inhoud Hoe werkt onze klachtenregeling?... 2 Klachtenregeling- Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Wie een klacht kan indienen... 4 Artikel 3 Bij wie een klacht kan

Nadere informatie

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING Jacoba Hiemstra van Houten Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Het protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

KLACHTENREGELING DOKTER BOSMAN EN AUTISME KENNIS CENTRUM

KLACHTENREGELING DOKTER BOSMAN EN AUTISME KENNIS CENTRUM Inleiding Dokter Bosman en het AKC streven naar hulpverlening waar cliënten tevreden over zijn. Onverhoopt kunnen zich situaties voordoen waarin cliënten dit niet zijn en dat kenbaar willen maken. Deze

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten

Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

GASTOUDERBUREAU VOEL JE THUIS

GASTOUDERBUREAU VOEL JE THUIS Klachten reglement GASTOUDERBUREAU VOEL JE THUIS Snekerpoort 9 8701 HK BOLSWARD Telefoon: 0515-579080 Website: www.gobvoeljethuis.nl E-mail: info@gobvoeljethuis.nl Interne klachtenregeling Algemeen Bij

Nadere informatie

Klachten en geschillen. waar je thuis bent...

Klachten en geschillen. waar je thuis bent... Klachten en geschillen waar je thuis bent... Gericht op tevreden klanten Onze dienstverlening is er op gericht om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Meestal slagen we daar ook in. Toch kan het voorkomen

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent Als u niet tevreden bent Het vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven onze medewerkers ernaar om u tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te

Nadere informatie

Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten.

Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten. Klachtenreglement Attenza B.V. Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten. Doel Het op de juiste wijze registreren en afhandelen van ontvangen

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten zorgboerderij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ)

Klachtenreglement cliënten zorgboerderij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ) Klachtenreglement cliënten zorgboerderij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel

Nadere informatie

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie?

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Folder klachtenbehandeling CIRO Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Doe er iets mee! Hornerheide 1 6085 NM Horn Postbus 4009 6080 AA Haelen T +31 (0)475 587 656 F +31 (0)475 587 592 E info@ciro-horn.nl

Nadere informatie

Klachtenregeling GGMD

Klachtenregeling GGMD Klachtenregeling GGMD Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding en doelstelling... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel 2 Bij wie kan een cliënt terecht als hij ontevreden is?...

Nadere informatie

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Informatie voor

Nadere informatie

Het telefoonnummer van de klachtenfunctionaris van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is of

Het telefoonnummer van de klachtenfunctionaris van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is of Klachtenregeling 0 Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis streeft ernaar om zorg van goede kwaliteit te leveren. Toch kunnen er dingen anders lopen dan u verwacht had. Wanneer u niet tevreden bent, of er zijn

Nadere informatie

Klachten van cliënten

Klachten van cliënten Klachten van cliënten Bent u niet tevreden over onze zorg? Of lopen zaken anders dan u graag had gezien? Blijf er niet mee zitten. We stellen het op prijs als u het ons laat weten. We gaan dan graag met

Nadere informatie

Wat kun je doen als je een klacht hebt? Informatie voor cliënten en naastbetrokkenen

Wat kun je doen als je een klacht hebt? Informatie voor cliënten en naastbetrokkenen Wat kun je doen als je een klacht hebt? Informatie voor cliënten en naastbetrokkenen Wat kun je doen als je een klacht hebt? GGz Breburg biedt geestelijke gezondheidszorg, zo goed mogelijk afgestemd op

Nadere informatie

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten en bezoekers

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten en bezoekers Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten en bezoekers 0 Algemeen Dagelijks maken veel mensen gebruik van de diensten van ons ziekenhuis. Meestal gaat het om een poliklinisch contact; dat wil

Nadere informatie

Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers

Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Florence doet haar uiterste best om goede zorg te verlenen.

Nadere informatie

Protocol Klachtenafhandeling

Protocol Klachtenafhandeling Protocol 1 Inhoudsopgave Doel 3 Werkwijze 3 1. : 4 2. Registratie van de klacht 5 2.2 Zo wordt uw klacht behandeld 5 2.3 Zo wordt uw klacht extern behandeld: 6 2.4 Behandeling van de klacht 6 2.5 Geschillencommissie:

Nadere informatie

Niet tevreden? Klachtenfolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Niet tevreden? Klachtenfolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Niet tevreden? Klachtenfolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Bent u niet tevreden? De Amarant Groep streeft naar een goede kwaliteit van zorg- en dienstverlening. Toch kan het gebeuren dat u

Nadere informatie

Klachtenregeling voor revalidanten

Klachtenregeling voor revalidanten Klachtenregeling voor revalidanten Inleiding De medewerkers van Revant doen er alles aan om alle revalidanten zo goed mogelijk te behandelen en te bejegenen. Desondanks kan het toch voorkomen dat er iets

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Klachtenregeling Nourdam Zorg B.V. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder Nourdam Zorg B.V. b. raad

Nadere informatie

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is.

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is. Klachtenregeling Kinderparadijs Jansen en Jansen Inleiding Deze regeling beschrijft de wijze van het behandelen van klachten van ouders en oudercommissies van Kinderparadijs Jansen en Jansen. Kinderparadijs

Nadere informatie

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg Versie 1/261107 KLACHTENBROCHURE Brochure voor cliënten In deze brochure leest u waar u terecht kunt met uw klachten en wat u vervolgens kunt verwachten. Het klachtenformulier vindt u in deze brochure

Nadere informatie

MijnGastouderopvang. Klachtenregeling. Gastouderbureau. MijnGastouderopvang. Versie

MijnGastouderopvang. Klachtenregeling. Gastouderbureau. MijnGastouderopvang. Versie Klachtenregeling Gastouderbureau MijnGastouderopvang Versie 23-10-2017 1 1. Algemeen Bij MijnGastouderopvang staan kinderen, ouders en gastouders centraal. Wij staan dan ook altijd open voor uw opmerkingen

Nadere informatie

Klachtenbehandeling. Hebt u een klacht? Vertel het ons. Inhoudsopgave. Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33. Postbus 2296 5600 CG Eindhoven

Klachtenbehandeling. Hebt u een klacht? Vertel het ons. Inhoudsopgave. Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33. Postbus 2296 5600 CG Eindhoven Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 Klachtenbehandeling www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Informatie voor klanten van Aevitae:

Nadere informatie

Interne klachtenprocedure:

Interne klachtenprocedure: Interne klachtenprocedure: Uitgangspunt van de klachtenprocedure is, dat een klacht tot wederzijdse tevredenheid moet wordt opgelost. We werken hard aan een uitstekende kwaliteit van onze dienstverlening,

Nadere informatie

Heeft u vragen, tips of een klacht over onze zorg- en/ of dienstverlening? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Klachtenregeling Vivium Zorggroep

Heeft u vragen, tips of een klacht over onze zorg- en/ of dienstverlening? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Klachtenregeling Vivium Zorggroep Klachtenregeling Vivium Zorggroep Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 of Vraag klacht? Heeft u vragen, tips of een klacht over onze zorg- en/ of dienstverlening? Vivium helpt u verder Kies foto 2 Vragen

Nadere informatie

DE KINDEREN VAN SEPTEMBER

DE KINDEREN VAN SEPTEMBER Klachten reglement DE KINDEREN VAN SEPTEMBER Arumerweg 53 8748 AB WITMARSUM Telefoon: 0517-210003 Website: www.kinderenvanseptember.nl E-mail: info@kinderenvanseptember.nl Interne klachtenregeling Algemeen

Nadere informatie

Klachtenregeling Peuterspeelzaal Dribbel

Klachtenregeling Peuterspeelzaal Dribbel Klachtenregeling Peuterspeelzaal Dribbel Algemeen: Voorwoord Als gebruiker van onze peuteropvang bent u reeds bekend met onze dienstverlening. Ondanks het zo goed mogelijk vervullen van de dienstverlening

Nadere informatie

Wat kunt u doen met een klacht?

Wat kunt u doen met een klacht? Wat kunt u doen met een klacht? Uw opmerkingen over VUmc. Alle medewerkers van VU medisch centrum (VUmc) zetten zich in om u als patiënt tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen en

Nadere informatie

Klachtenreglement Ruchama Zorg

Klachtenreglement Ruchama Zorg Klachtenreglement Ruchama Zorg Nijkerkerveen, 1 januari 2018 1 Klachtenreglement cliënten zorgboerderijen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten De Zorgdragerij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ)

Klachtenreglement cliënten De Zorgdragerij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ) Klachtenreglement cliënten De Zorgdragerij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3

Nadere informatie

Klachtenbehandeling voor cliënten

Klachtenbehandeling voor cliënten www.tantelouise.nl Klachtenbehandeling voor cliënten U bent niet helemaal tevreden, en dan? Zorgverlening is mensenwerk en dan kan het best eens voorkomen dat de dingen niet helemaal naar wens verlopen.

Nadere informatie

Klachtenreglement deelnemers zorgboerderij BoeteGeweun

Klachtenreglement deelnemers zorgboerderij BoeteGeweun Klachtenreglement deelnemers zorgboerderij BoeteGeweun Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 : Algemene bepalingen 1 Artikel 1 : Begripsomschrijvingen 2 Hoofdstuk 2 : Klachtopvang 3 Artikel 2 : Bij wie kan een deelnemer

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Algemeen Blijf Groep adviseert cliënten, alvorens een klacht in te dienen, eerst hun onvrede rechtstreeks te bespreken met de betrokken medewerker,

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten De Hoven

Klachtenregeling cliënten De Hoven Klachtenregeling cliënten De Hoven Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder : Stichting De Hoven b.

Nadere informatie

Onafhankelijke klachtencommissie. Wet BOPZ en Wkkgz

Onafhankelijke klachtencommissie. Wet BOPZ en Wkkgz Onafhankelijke klachtencommissie Wet BOPZ en Wkkgz Inhoud 1. Inleiding 4 2. Klachtenregeling 4 3. De Klachtencommissie 4 4. Twee soorten klachten 4 5. Wie kan een klacht indienen? 5 6. Advies en ondersteuning

Nadere informatie

Procedure klachtenbehandeling cliënten

Procedure klachtenbehandeling cliënten Pagina : 1 van 5 Procedure klachtenbehandeling cliënten Inleiding Stichting Duinrust heeft een zorgvuldige en klantvriendelijke behandeling van al haar cliënten zeer hoog in het vaandel staan. Alle medewerkers

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons 1 Huurdersinformatie Ontevreden? Vertel het ons Klacht of compliment? Bent u ontevreden over onze dienstverlening? Of heeft u een suggestie ter verbetering van onze dienstverlening? Wij horen het graag

Nadere informatie

HOOFDSTUK Algemeen 1.2. Wanneer een klacht indienen?

HOOFDSTUK Algemeen 1.2. Wanneer een klacht indienen? KLACHTENREGELING HOOFDSTUK 1 1.1. Algemeen Bij Gastouderbureau Excellent staan kinderen, ouders en gastouders centraal. Wij staan dan ook altijd open voor uw opmerkingen of suggesties. U kunt van ons altijd

Nadere informatie

Klachtenregeling Smart-Coach BV

Klachtenregeling Smart-Coach BV Klachtenregeling Smart-Coach BV Hoe werkt onze klachtenregeling? Voor je ligt de klachtenregeling van Smart-Coach. Deze is bedoeld als een spelregelboekje voor jou als onze cliënt, en onszelf als zorgaanbieder,

Nadere informatie

Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje

Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje Inleiding Kinderopvang Het Keizertje verzorgt de opvang van uw kind zo goed mogelijk. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de geleverde dienstverlening

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Z0rg Het Landelijk Meldpunt Zorg helpt u verder! Soms loopt het contact met uw zorgverlener anders dan u had verwacht. Er ging bijvoorbeeld iets mis bij uw

Nadere informatie

Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten die gaan over grensoverschrijdend gedrag Voor (oud) studenten

Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten die gaan over grensoverschrijdend gedrag Voor (oud) studenten Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten die gaan over grensoverschrijdend gedrag Voor (oud) studenten Klachtenreglement voor studenten grensoverschrijdend gedrag Pagina 1 Colofon Ingangsdatum Oktober 2018

Nadere informatie

Klachtenafhandeling. 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd.

Klachtenafhandeling. 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd. Klachtenafhandeling Inhoud 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd. 2. Stroomschema centrale klachtenafhandeling Hierin

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG KLACHTENREGELING V1.0

THUISZORG GEZELLIG KLACHTENREGELING V1.0 THUISZORG GEZELLIG KLACHTENREGELING V1.0 THUISZORG GEZELLIG TER PELKWIJKPARK 18 8011 SH ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL Klachtenregeling v1.0 1 WERKWIJZE KLACHTENBEHANDELING

Nadere informatie

Stap 1: bespreek de klacht met de zorgboer, rechtstreeks of met behulp van een klachtenfunctionaris of een vertrouwenspersoon.

Stap 1: bespreek de klacht met de zorgboer, rechtstreeks of met behulp van een klachtenfunctionaris of een vertrouwenspersoon. Heb je een klacht, wat kan je dan doen? Het kan gebeuren dat je een klacht hebt over de zorgboerderij. Een klacht is dat je aangeeft dat je ontevreden bent over hoe je behandeld wordt door de zorgboerderij

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Klachtenfunctionarissen Als u klachten heeft... Inleiding VieCuri Medisch Centrum heeft het leveren van goede zorg hoog in het vaandel staan. Toch gaat er soms iets mis of lopen zaken niet zoals u dat

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen Bijlage:

Nadere informatie

Klachtenregeling Peutergroep Emma. (Januari 2017)

Klachtenregeling Peutergroep Emma. (Januari 2017) Klachtenregeling Peutergroep Emma (Januari 2017) 1 Algemeen: Voorwoord Als gebruiker van onze peuteropvang bent u reeds bekend met onze dienstverlening. Ondanks het zo goed mogelijk vervullen van de dienstverlening

Nadere informatie