t Boukje Informatiebulletin ONBSK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t Boukje Informatiebulletin ONBSK"

Transcriptie

1 t Boukje Informatiebulletin ONBSK Beach Soccer Blauwestad onderdeel van Stichting A.V. Events

2 Kort voorwoord Beste bezoeker, deelnemer, sponsor! Het ONBSK is ongekend populair in onze regio. Uiteindelijk hebben zich meer dan 80 teams aangemeld uit diverse provincies, zie ook het voorwoord van de voorzitter. Ten opzichte van vorig jaar een groei van bijna 25%. Geweldig, anders kunnen we dit fenomeen niet noemen. De organisatie was zeer verheugd om te zien dat een inmiddels vaste groep deelnemers ook in 2017 weer de degens wil kruizen met andere teams. Daarnaast mogen we ook nieuwe teams verwelkomen, met een eervolle vermelding voor onze gasten uit Weener, Duitsland. Vanwege het open karakter van het kampioenschap mogen ook zij een gooi naar de titel doen. Herzlichen Wilkommen, Fussballfreunde! Ten slotte verwelkomen we ook de teams in de twee nieuwe categorieën, de meisjes en de E- pupillen. Ook dit jaar heeft de organisatie het kampioenschap een kwaliteitsimpuls gegeven. Als organisatie hopen we hiermee tegemoet te komen aan een aantal van de wensen van zowel de deelnemers, als het publiek, als ook de organisatie zelf. We waarderen in ieder geval de bijdrage die u in welke vorm dan ook levert aan deze zesde editie. Hopelijk kunnen we ook op u rekenen in de toekomst zodat over een aantal jaren de naamsbekendheid van het evenement van Leeuwarden tot Maastricht, van Enschede tot Rotterdam en ook buiten de landsgrenzen nog groter is!

3 In 2016 waren MOVV, Oranje Nassau, Noordster, VVS, HSC, en WVV de winnende verenigingen. De vraag is natuurlijk wie zich in 2017 Open Nederlands Kampioen 2017 mag noemen in de Blauwestad?

4 Voorwoord van de Voorzitter Beste beach soccer-liefhebbers, Via deze weg wil ik jullie van harte welkom heten op de achtste editie van het ONBSK. Voor de vijfde keer zijn we neergestreken op de stranden van het Oldambtmeer in Midwolda, waar de gemeente Oldambt onze gastheer is. Onze grote dank gaat hiervoor vanzelfsprekend uit naar deze gemeente. Voor het eerst sinds de oprichting van het kampioenschap in 2010 is er voor gekozen om geen extra categorie toe te voegen aan het kampioenschap. Dit zodat er na jaren van investeren even pas op de plaats gemaakt kon worden, omdat we graag het accent ook op de kwaliteit van het kampioenschap wilden leggen. Er blijft nog genoeg te wensen over, maar we zijn zonder twijfel van mening dat we er wederom alles aan gedaan hebben om er een geslaagd weekend van te maken. Ook is 2017 het eerste jaar dat we als organisatie volledig op eigen benen staan. Waar we de voorgaande zeven edities onder de vlag van Stichting Strandvolleybal Westerwolde hebben geopereerd, valt deze organisatie nu onder de kersverse Stichting A.V. Events. De letters A.V. staan in deze voor Addidit Valorem, de vertaling in het Latijn van de Nederlandse woorden toegevoegde waarde. Een zorgvuldig uitgekozen naam, omdat we op deze manier in de toekomst nog vele andere activiteiten onder de vlag van deze stichting zouden kunnen ontplooien. Omdat we een stichting zonder winstoogmerk zijn, zijn we voor een groot deel afhankelijk van onze sponsoren. Ook dit jaar hebben we weer een aantal lokale en iets minder lokale ondernemers bereid gevonden ons te ondersteunen. Vele malen dank hiervoor! Maar nu eerst tijd om de prachtige sport beach soccer te beoefenen. Verspreid over de dagen van dit evenement trekken ongeveer 600 voetballers en voetbalsters ten strijde met allemaal hetzelfde doel: het ONBSK winnen en zodoende gedurende een jaar de titel Open Nederlands Kampioen dragen. Als voorzitter van de stichting wens ik jullie hier allemaal heel veel succes bij en hoop ik dat het kampioenschap, net als alle andere jaren, in een harmonieuze en gezellige sfeer zal verlopen. Moge de beste winnen!

5 Niet onbelangrijk, aanmelden voor het toernooi in 2018 kan al weer! Informeer hiervoor even bij de wedstrijdleiding. Succes! Mick Zuurman Voorzitter Beach Soccer Blauwestad

6 Fotogalerij eerdere edities

7 Sponsoren

8 Spelregels Beach Soccer In het kort de meest belangrijke spelregels van het beach soccer. Het speelveld De ondergrond is van zand. De gele vlaggen buiten het speelveld markeren aan iedere zijde het virtuele strafschopgebied (de hoekvlaggen tot de gele vlaggen). De strafschopstip ligt op het midden van de lijn tussen deze gele hoekvlaggen. De vlaggen op het midden van het veld markeren de middenlijn. De bal De bal is een nr. 5, is wat lichter en zachter dan de bal op het veld. Aantal spelers Er wordt 5 tegen 5 gespeeld en er mag onbeperkt, bij de middenlijn, gewisseld worden. Maximaal aantal wisselspelers is zeven (7). Wisselspelers bevinden zich altijd achter de afrastering. De uitrusting van spelers De standaarduitrusting (short en shirt, in clubkleuren). Beach soccer wordt gespeeld op blote voeten. Voeten mogen getapet of op een andere veilige manier worden beschermd, mits de hak vrij is.

9 Arbitrage Een amateur beach soccerwedstrijd wordt door twee [2] scheidsrechters geleid, die elk aan één zijde van het speelveld plaatsnemen. De duur van de wedstrijd Een beach soccerwedstrijd bedraagt 1x12 minuten normale speeltijd. Mocht hieruit geen winnaar komen, dan wordt er een strafschoppenserie gehouden. Bij een strafschoppenserie bij het beach soccer gaat het om een sudden death serie (1 om 1). Een strafschoppenserie wordt gehouden bij een gelijkspel in de KO-fase, niet tijdens de poulewedstrijden. Winst tijdens een poulewedstrijd geeft drie (3) punten, gelijkspel levert één (1) punt op en een verlies levert geen punten (0) op. Tijdens de poulewedstrijden wordt het eindsignaal van een wedstrijd aangegeven door middel van een toetersignaal van de organisatie. Tijdens de finalewedstrijden (na de poulewedstrijden) is het eindsignaal van de scheidsrechter(s) bindend. Spelhervattingen Achterbal hoekschop of doelworp (spel hervatten binnen vijf [5] seconden). Uitbal over de zijlijn intrap (tegenstander altijd vijf [5] meter afstand). Bij een intrap mag de doelverdediger in zijn handen worden gespeeld. De aftrap wordt genomen op de virtuele middenstip, mag worden opgewipt (niet twee [2] keer raken) of moet vooruit worden gespeeld. Uit een aftrap kan niet direct worden gescoord (net als een indirecte vrije trap bij het veldvoetbal).

10 Doelverdediger Mag in het gehele strafschopgebied de bal met de armen en handen spelen. De volleykick is nooit toegestaan, de dropkick is alleen tijdens het spel toegestaan. Slidings/Tackles Onbeheerste slidings en tackles zijn verboden. Vrije schoppen Moeten altijd genomen worden door de speler op wie de overtreding werd begaan of door zijn vervanger bij een blessure. Er bestaan geen indirecte vrije schoppen, alleen directe vrije schoppen (men hoeft niet direct op het doel te schieten). Geen muurtje, wel 5 meter afstand van de bal. Vrije schop vanaf eigen speelhelft Vrije schop op de eigen speelhelft trechter vormen, vrije schop op de helft van de tegenstander iedereen behalve de verdedigende doelverdediger achter de bal. De bal mag in iedere richting gespeeld worden. Niemand mag de bal aan de binnenkant van de trechter in de lucht aanraken, anders een vrije schop tegen op de plaats van raken. Gebeurt dit door een verdediger in het eigen strafschopgebied strafschop. Pas op het moment dat de bal de grond raakt of buiten de trechter komt mag de bal gespeeld worden. (Let op: hinderlijk te vroeg inlopen is niet toegestaan. Dit naar oordeel van de scheidsrechter.) De verdedigende doelverdediger mag de bal altijd raken.

11 Vrije schop op de helft van de tegenstander De bal mag alleen voorwaarts worden gespeeld. Niemand, behalve de verdedigende doelverdediger, mag de bal aanraken voordat deze de grond heeft geraakt, anders een vrije schop op de plaats van raken. Gebeurt dit door een verdediger in het eigen strafschopgebied strafschop. Disciplinaire straffen Gele kaart: een straftijd van twee (2) minuten, de weggezonden speler mag terugkeren. Rode kaart: de speler wordt weggezonden en mag niet terugkeren. De scheidsrechter noteert het rugnummer en de naam van de weggezonden speler op het wedstrijdformulier. De mate van uitsluiting van de persoon hangt af van de categorie waaronder de overtreding valt. Scheidsrechtersbal Altijd op de virtuele middenstip. De dubbele terugspeelbal De terugspeelbal is toegestaan. Dit mag maar één (1) maal per spelsituatie. De bal moet daarna aangeraakt zijn door een tegenstander of uit het spel zijn geweest voordat de doelverdediger deze met de hand weer mag aanraken. Zo niet, directe vrije schop op de virtuele middenstip. In de voet mag hij onbeperkt worden aangespeeld. Fair play Door de andere manier van arbitrage is beach soccer momenteel een sportievere sport dan het veldvoetbal en het zaalvoetbal. Er is minder toegestaan dan bij het veldvoetbal, maar meer toegestaan dan bij het zaalvoetbal.

12 Sponsoren

13 Belangrijke opmerkingen spelregels Voor de duidelijkheid hebben we de volgende spelregels nog een keer op een rijtje gezet. De doelverdediger mag de bal niet voor zichzelf uitrollen en vervolgens wegspelen. De hak moet vrij zijn (sokken zijn dus niet toegestaan) Opzettelijk de bal met de hand of arm spelen zonder de tegenpartij een doelpunt of een duidelijke scoringskans te ontnemen, levert een speler een gele kaart (categorie 1) op en de tegenstander een directe vrije schop. o Dit geldt niet voor de doelverdediger binnen zijn eigen strafschopgebied. Het is in alle categorieën toegestaan om de vrije trap niet direct op doel te schieten. o Lees de regels betreffende de verschillende type vrije trappen en de eisen die hieraan worden gesteld, goed door!

14 Sponsoren

15 Deelnemers over het kampioenschap Mijn naam is Sanne Mulder en ik doe al mee sinds het begin mee met mijn team VV Muntendam. Ik vraag altijd aan mijn medeteamgenoten wie er mee willen doen en beschikbaar zijn. Het toernooi is altijd goed geregeld en je word altijd goed geïnformeerd via de mail. Je speelt voldoende wedstrijden tegen verschillende soorten teams. Wij zijn al een aantal keren tweede geworden en willen, dit jaar natuurlijk de 1e plaats behalen! Sanne Mulder vv Muntendam Hoeveel jaar actief? Sinds de start van beach soccer! Eerste jaren als speler. Laatste jaren als begeleiding samen met Anne Dekker. Een leuk toernooi, wat de laatste jaren enorm gegroeid is. Mooi om te zien dat ook veel teams van (ver) buiten de regio zich aanmelden. Daarnaast niet alleen jeugd en heren, maar doen er ook bedrijven (op de vrijdagavond) en veel damesteams mee. Onze doelstelling is simpel: plezier hebben en voor het hoogst haalbare gaan. Het is alweer een tijdje geleden dat wij ver zijn gekomen in het toernooi. Motivatie genoeg dus om vol gas te geven! Bas Nijland vv ASVB Wat begonnen is op het legendarische strand van de Wedderbergen, is nu een begrip op het strand van de Blauwestad. In het begin werd met een aantal jongens afgesproken om mee te doen. Lekken even voetballen op het strand. Nu worden alleen nog de beste spelers van de club geselecteerd. Elke club wil het zo goed mogelijk doen in de Blauwestad, want het ONBSK is hot! Elk jaar meer teams en elk jaar weer groter. Grote klasse van de organisatie dat dit toernooi binnen een aantal jaren zo groot is geworden. Ga zo door! Pim Bergman vv ZNC

16 Sponsoren

17 Fotogalerij eerdere edities

18

19 Prijzen De hoogst geklasseerde teams van de diverse categorieën kunnen de volgende prijzen tegemoet zien: 1 e plaats winnaar Wisselschaal (uitgezonderd bedrijvenklasse) Beker Medailles Titel Open Nederlands Beach Soccer Kampioen e plaats runner-up Medailles 3 e plaats Medailles We willen de winnaar vragen de wisselschaal met de nodige zorg te behandelen en in de uitgereikte staat ook weer terug te bezorgen bij de organisatie. De organisatie gaat ervan uit dat dit in acht wordt genomen door eenieder, maar in het geval van kosten voor het herstellen van eventuele beschadigingen of noodzakelijke vervangingen van schalen, zullen deze worden verhaald op de winnaar.

20 Sponsoren

21 Ereballerij Overzicht van de winnaars van voorgaande edities H: zvv WMC 2011 H: Viboa 2012 H: Muntendam Runner-up: ASVB Runner-up: Bellingwolde Runner-up: Bellingwolde 2012 D: WTOC 2013 H: zvv WMC 2013 D: CVV Oranje Nassau Runner-up: Muntendam Runner-up: Muntendam Runner-up: Hunsingo 2014 H: WMC 2014 D: Hunsingo 2014 D-p: Ter Apel 2014 G: Drenthina Runner-up: Westerlee Runner-up: Lycurgus Runner-up: Veendam 1894 Runner-up: Veendam H: Harkemase Boys 2015 D: Oranje Nassau 2015 D-p: Reiderland Runner-up: Roden Runner-up: Muntendam Runner-up: FC Emmen 2015 G: Drenthina 2015 B: WVV (B2) Runner-up: MEO Runner-up: WVV (B1)

22 Ereballerij Overzicht van de winnaars van voorgaande edities H: MOVV 2016 D: Oranje Nassau 2016 JO-17: VVS 2016 JO-13: Noordster Runner-up: Bellingwolde Runner-up: Muntendam Runner-up: WVV Runner-up: WVV 2016 JO-11: WVV 2016 M: HSC Runner-up: WVV Runner-up: WVV 2017 H:? 2016 D:? 2016 JO-17:? 2016 JO-13:? Runner-up:? Runner-up:? Runner-up:? Runner-up:? 2016 JO-11:? 2016 M:? Runner-up:? Runner-up:?

23 Sponsoren

24 Fotogalerij eerdere edities

25 Sponsoren

26 Wist u dat Niet de strandvirtuozen van Brazilië, maar de strandvoetballers van Frankrijk zich met hun team de eerste officiële wereldkampioen beach soccer mochten noemen in 2005 in het hol van de leeuw in Rio de Janeiro? Brazilië de jaren daarna wel wraak nam door talloze wereldtitels in de wacht te slepen, en recordhouder is met 13 wereldtitels? Portugal in 2015 de winnaar van 2011 en 2013, Rusland versloeg? Het land van Porto, de Algarve en de fado daarmee voor de tweede keer ooit wereldkampioen werd?

27 Wist u dat Brazilië en Portugal koplopers zijn in het medailleklassement welke is opgebouwd van alle wereldkampioenschappen? Brazilië en Portugal koplopers zijn in het medailleklassement welke is opgebouwd van alle wereldkampioenschappen? De topscorers allertijden van Brazilië 9x zoveel goals hebben gemaakt als de topscorer allertijden van het Nederlands Elftal, Robin van Persie? No Name Goals 1 Neném Júnior Negão Jorginho Benjamin André Buru Bruno Malias Júnior Juninho Sidney 128 Stand op 30 december 2012

28 Fotogalerij eerdere edities

29 Sponsoren

30 Wist u dat Beach soccer een relatief nieuwe sport is, en een nog redelijk onbekende sport in Nederland is? De sport spectaculair is vanwege de vele schoten, doelpunten, fantastische zweefduiken en andere mooie acties in de lucht, waaronder de befaamde omhalen? De ballen van het beach soccer lichter zijn dan bij het reguliere velden zaalvoetbal en een zachtere buitenkant hebben?

31 Sponsoren

32 Fotogalerij eerdere edities

33

34 Sponsoren

35 Fotogalerij eerdere edities

36 Sponsoren

37 Fotogalerij eerdere edities

38 Geschiedenis Beach Soccer Beach soccer (of Beasal ) is begonnen in Brazilië, om precies te zijn op Leme Beach, Rio de Janeiro, en is uitgegroeid tot een internationaal spel. Beach soccer wordt al vele jaren gespeeld op stranden over de wereld. In 1992 werden internationaal voor het eerst officiële spelregels opgesteld. Het eerste internationale beach soccer vond plaats op Miami Beach met teams uit Brazilië, de Verenigde Staten, Argentinië en Italië. In 1995 werd het eerste officieuze Wereldkampioenschap gehouden. De eerste officiële Europese competitie werd gestart in Het beach soccer is inmiddels een bekend fenomeen dat zomers vaak op de televisie wordt uitgezonden. Inmiddels hebben bekende namen zoals Madjer, Zico en Eric Cantona hun kunsten op het gouden zand vertoond. Ook in het Nederlands beach soccer team spelen bekende voetballers, zoals Leo Koswal en Patrick Ax.

39 Fotogalerij eerdere edities

40 Sponsoren

41 Neem ook eens een kijkje op onze website en volg ons op Facebook en Twitter (Beachsoccer Blauwestad) En tot volgend jaar op de negende editie in 2018!

t Boukje Informatiebulletin ONBSK

t Boukje Informatiebulletin ONBSK t Boukje Informatiebulletin ONBSK 2015 20 & 21 juni Op het Noordstrand van het Oldambtmeer bij Midwolda in de Blauwestad Beach Soccer Blauwestad Onderdeel van Stichting Strandvolleybal Westerwolde Kort

Nadere informatie

De Spelregels. Geschreven door Ermerstrand: Het speelveld. Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand.

De Spelregels. Geschreven door Ermerstrand: Het speelveld. Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand. ! De Spelregels Onderstaand zijn de belangrijkste spelregels zoals deze door de KNVB zijn vastgesteld benoemd. Mochten hier vragen over zijn, schroom dan niet contact op te nemen. Genoemde regels worden

Nadere informatie

Programmablad. 2014 20 & 21 juni. Op het Noordstrand van het Oldambtmeer bij Midwolda in de Blauwestad

Programmablad. 2014 20 & 21 juni. Op het Noordstrand van het Oldambtmeer bij Midwolda in de Blauwestad Programmablad 2014 20 & 21 juni Op het Noordstrand van het Oldambtmeer bij Midwolda in de Blauwestad Beach Soccer Blauwestad Onderdeel van Stichting Strandvolleybal Westerwolde Voorwoord Beste bezoeker,

Nadere informatie

Beach Soccer Blauwestad onderdeel van Stichting A.V. Events. t Boukje Informatiebulletin ONBSK

Beach Soccer Blauwestad onderdeel van Stichting A.V. Events. t Boukje Informatiebulletin ONBSK Beach Soccer Blauwestad onderdeel van Stichting A.V. Events t Boukje Informatiebulletin ONBSK Voorwoord van de voorzitter Beste beach soccer liefhebbers, Van harte welkom op de 9e editie van het Open N.K.

Nadere informatie

Spelregels 2013 Beach Soccer Dames

Spelregels 2013 Beach Soccer Dames Spelregels 2013 Beach Soccer Dames Uitgave 21 maart 2013 Pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 De spelregels... 3 Het speelveld... 3 De bal... 4 Spelers... 4 Wisselspelers... 4 Doelverdediger... 5

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wijdemeren Beach Soccer editie 2013

Wedstrijdreglement Wijdemeren Beach Soccer editie 2013 Wedstrijdreglement Wijdemeren Beach Soccer editie 2013 Het speelveld Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand. De zandlaag is circa 30 cm. hoog De afmetingen van het speelveld zijn 16 meter lang en

Nadere informatie

Copa del Egmond 2015

Copa del Egmond 2015 Copa del Egmond 2015 Zaterdag 27 juni 2015 staat er weer een nieuwe editie van de Copa del Egmond op het programma. Dit jaar spelen in het ochtendprogramma de categorieën E- en D- junioren en in het middag

Nadere informatie

Wij rekenen op bereidwilligheid en de sportieve medewerking van alles spelers en supporters van de deelnemende ploegen.

Wij rekenen op bereidwilligheid en de sportieve medewerking van alles spelers en supporters van de deelnemende ploegen. Programmaboekje Beste spelers, scheidsrechters, supporters, Voor al eerst willen wij u bedanken voor de inschrijving op de eerste editie van Beachball Trophee 2013. Beachball Trophee 2013 is tot stand

Nadere informatie

Inhoudsopgave Spelregels Open Nederlands Beach Soccer Kampioenschap

Inhoudsopgave Spelregels Open Nederlands Beach Soccer Kampioenschap Inhoudsopgave Spelregels Open Nederlands Beach Soccer Kampioenschap 1. Het speelveld... 2 2. De bal... 2 3. Aantal spelers... 2 Wisselen... 3 Aantal spelers op het veld... 3 Doelverdediger... 3 Vervanging

Nadere informatie

Informatie voor scheidsrechters

Informatie voor scheidsrechters Informatie voor scheidsrechters De aftrap en toss Fijn, de wedstrijd kan beginnen! Wel op een correcte manier natuurlijk. De aftrap Een aftrap is de manier om een wedstrijd te beginnen of om het spel te

Nadere informatie

Manegevoetbal Asten. Spelregels Manegevoetbal Asten Versie 7.1 2015. Manegevoelbal Asten Versie 7.1-2015 Lotusstraat 40 5721 ZV, Asten Pagina 1 van 8

Manegevoetbal Asten. Spelregels Manegevoetbal Asten Versie 7.1 2015. Manegevoelbal Asten Versie 7.1-2015 Lotusstraat 40 5721 ZV, Asten Pagina 1 van 8 Spelregels Manegevoetbal Asten Versie 7.1 2015 5721 ZV, Asten Pagina 1 van 8 Inleiding De spelregels van het manegevoetbal zijn samengesteld door de organisatie van het Manegevoetbaltoernooi. De spelregels

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie Voorwoord Namens de organisatie heten wij u van harte welkom op het KGU Horeca Mini Straatvoetbaltoernooi 2015. Het evenement zal dit jaar voor de tweede keer plaatsvinden. De organisatie van het KGU Horeca

Nadere informatie

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE Georganiseerd door FC Almere Beste jongens, meisjes, leerkrachten en toeschouwers, Football Club Almere heet u van harte welkom op Sportpark de Marken, waar

Nadere informatie

42 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 24 december 2018

42 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 24 december 2018 42 e editie van het ASWH O13-1 zaaltoernooi te Hendrik Ido Ambacht 24 december 2018 2 WELKOM DEELNEMERS De ASWH wisselbeker staat weer centraal tijdens dit ASWH O13-1 pupillentoernooi dat maar liefst voor

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m INSTRUCTIEBOEKJE voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m 65m 9.15m 9.15m 100m 1 REGELS VOOR D-PUPILLEN D-pupillen spelen op een heel speelveld. De afmetingen

Nadere informatie

40 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 05 januari 2017

40 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 05 januari 2017 40 e editie van het ASWH O13-1 zaaltoernooi te Hendrik Ido Ambacht 05 januari 2017 2 WELKOM DEELNEMERS De ASWH wisselbeker staat weer centraal tijdens dit ASWH O13-1pupillentoernooi dat maar liefst voor

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 34 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van vv Bargeres. Het toernooi wordt dit jaar in een andere opzet

Nadere informatie

ANDERE VOETBALVORMEN 4 TEGEN 4 VOOR MINI-PUPILLEN. 4 tegen 4 voor minipupillen. 7 tegen 7 (pupillen)

ANDERE VOETBALVORMEN 4 TEGEN 4 VOOR MINI-PUPILLEN. 4 tegen 4 voor minipupillen. 7 tegen 7 (pupillen) DE KNVB MIJN VOETBAL ONSORANJE Nieuws Doe mee Competities Assist Thema's Campus Over ons Shop Zoeken Assist ANDERE VOETBALVORMEN 4 tegen 4 voor minipupillen 7 tegen 7 (pupillen) 7 tegen 7 (junioren en

Nadere informatie

SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17

SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17 SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17 VOOR ARBITRAGE Uitgave nr. : Versie 1.1 Datum : 13 juli 2016 Puntsgewijze samenvatting van de spelregelwijzigingen REGEL 1 HET SPEELVELD Een combinatie van kunstmatige

Nadere informatie

Schoolzaalvoetbaltoernooi

Schoolzaalvoetbaltoernooi Schoolzaalvoetbaltoernooi Voor wie Groep 7 en 8 Waar Maaspoort Sports & Events Marathonloop 1 5235 AA s-hertogenbosch Tel: (073) 64 94 222 Wanneer Maandag 27 december 2010 Tijden Start toernooi: 09.00

Nadere informatie

Van pupil E naar D...

Van pupil E naar D... Van pupil E naar D... Van 7 tal Naar 11 tal Pagina 1 Voorwoord Beste beginnende D speler, Om je alvast een beetje te helpen met de overstap van de E naar de D hebben we een boekje gemaakt. Door het lezen

Nadere informatie

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2018

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2018 Programma Schoolvoetbal 2018 Driebergen, april 2018 Beste deelnemers en toeschouwers, Ook dit jaar zijn de leerlingen, leraren en hun ouders of verzorgers van de scholen uit Driebergen van harte welkom

Nadere informatie

Welkom op het Blaashal toernooi

Welkom op het Blaashal toernooi Welkom op het Blaashal toernooi Op zaterdag 8 januari, heten wij iedereen welkom bij de 1e editie van het Blaashal zaalvoetbaltoernooi. Zes voetbalverenigingen (in de categoriën D, E en F) zullen om een

Nadere informatie

Hoofdsponsor RABOBANK WATERLAND e.o. te Purmerend

Hoofdsponsor RABOBANK WATERLAND e.o. te Purmerend Voetbalvereniging Z.O.Beemster 22e Z.O.B. RABOBANK Waterland e.o. Jeugdzaalvoetbaltoernooi D, E en F pupillen 27 en 28 december 2010 sporthal De Beukenkamp te Purmerend Hoofdsponsor RABOBANK WATERLAND

Nadere informatie

SPELREGELS ARBITRAGE ZAALVOETBAL

SPELREGELS ARBITRAGE ZAALVOETBAL SPELREGELS ARBITRAGE ZAALVOETBAL ZVV DE BEVELANDEN 24 AUGUSTUS 2017 PROGRAMMA - Welkom - Verkopen van je beslissingen - Volgen & positie kiezen - Vrije schoppen - De 4 seconden regel - Disciplinaire straffen

Nadere informatie

SPELREGELS VELDVOETBAL 2016/2017 UITDAGING EN TALENT

SPELREGELS VELDVOETBAL 2016/2017 UITDAGING EN TALENT 1 SPELREGELS VELDVOETBAL 2016/2017 UITDAGING EN TALENT Artikel 1.0 Sportinformatie 4 Categorieën: Groepen 5/6 Jongens, 5/6 Meisjes, 7/8 Jongens, 7/8 Meisjes Inschrijving per schoollocatie max.3 teams per

Nadere informatie

ASWH O17-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 3 januari 2018

ASWH O17-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 3 januari 2018 7e ASWH O17-1 Zaaltoernooi te Hendrik- Ido- Ambacht 3 januari 2018 2 ASWH O17-1 - Toernooi Naast de reeds bestaande zaalvoetbaltoernooien van het 1 e, O19-1, O15-1 en O13-1 is het O17-1 toernooi ook een

Nadere informatie

De Assistent Scheidsrechter

De Assistent Scheidsrechter De Assistent Scheidsrechter Wat te doen en hoe te handelen. DATUM 21 december 2015 AUTEUR COMMISSIE SCHEIDSRECHTERS ZAKEN CSV 28 VERSIE 1.0 PAGINA 1 van 21 1 PAGINA 2 van 21 Voorwoord Deze instructie is

Nadere informatie

Vrijdag 28 december Poule JO-13 & MO Vrijdag 28 december Poule JO Zaterdag 29 december Poule JO

Vrijdag 28 december Poule JO-13 & MO Vrijdag 28 december Poule JO Zaterdag 29 december Poule JO ZAALCUP 2018 2 Inhoudsopgave pagina Aantal deelnemers Horesca Horecavo Zaalcup 3 Huishoudelijke mededelingen en belangrijke informatie 4 Spelregels 5 Vrijdag 28 december Poule JO-13 & MO-13 6-7 Vrijdag

Nadere informatie

Van de E naar de D!! Wat nu??

Van de E naar de D!! Wat nu?? Van de E naar de D!! Wat nu?? Informatie voor DSVP-spelers die op een groot veld gaan spelen. Bij de overgang van de E naar de D veranderen er plotseling een groot aantal dingen die in de E zo gewoon waren.

Nadere informatie

Van pupil E naar D...

Van pupil E naar D... Van pupil E naar D... Van 7 tal Naar 11 tal Pagina 1 Voorwoord Beste E speler maar toekomstig D speler, Om je alvast een klein beetje te helpen hebben we een boekje gemaakt. Door het lezen van dit boekje

Nadere informatie

SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17

SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17 SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17 VOOR SPELERS Uitgave nr. : Versie 1.1 Datum : 13 juli 2016 Puntsgewijze samenvatting van de spelregelwijzigingen die van belang zijn voor de spelers REGEL 1 HET

Nadere informatie

ASWH O15-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 27 december 2017

ASWH O15-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 27 december 2017 4e ASWH O15-1 Zaaltoernooi te Hendrik- Ido- Ambacht 27 december 2017 ASWH O15-1 - Toernooi Al menig jaar organiseren wij zaalvoetbaltoernooien voor 1 e, O19-1, O17-1 en O13-1 teams. Dit jaar organiseert

Nadere informatie

FZK Zaalvoetbalregels

FZK Zaalvoetbalregels FZK Zaalvoetbalregels 1. Het speelveld: A: Het strafschopgebied: Dit is het doelgebied van de keeper en heeft een doorsnee van 6 meter. De overtredingen, die hier plaats vinden worden als volgt uitgevoerd:

Nadere informatie

VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters. VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters

VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters. VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters Inhoud 1. Doel 2. Taak 3. Voor aanvang van een wedstrijd 4. Wanneer moet een assistent scheidsrechter vlaggen? 5. Welke positie moet een assistent scheidsrechter innemen bij spelhervattingen? 6. Enkele

Nadere informatie

B Zolang er geen commentaar op de leiding van de scheidsrechter wordt gegeven is dit altijd toegestaan.

B Zolang er geen commentaar op de leiding van de scheidsrechter wordt gegeven is dit altijd toegestaan. Regel 1 Het speelveld 1 Gedurende de gehele wedstrijd staan drie personen van de thuisploeg tegelijkertijd vanuit de instructiezone voor de dug-out aanwijzingen te schreeuwen naar de spelers van hun team.

Nadere informatie

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3 SAO spelregelquiz 2018/2019 Ronde 3 1. Indien de scheidsrechter besluit dat een strafschop (tijdens de reguliere speeltijd) overgenomen moet worden; welke van onderstaande antwoorden is dan juist? A. De

Nadere informatie

Voetbaltoernooi

Voetbaltoernooi Voetbaltoernooi 2017-2018 Schoolsportagenda Datum: Woensdag 4 april 2018 Tijd: 13.30-18.00 uur Locatie: v.v. Drachtster Boys Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl 06 83 16 43 40

Nadere informatie

Informatie over functie van. ASSISTENT SCHEIDSRECHTER (grensrechter)

Informatie over functie van. ASSISTENT SCHEIDSRECHTER (grensrechter) Informatie over functie van ASSISTENT SCHEIDSRECHTER (grensrechter) Delta Sports Scheidsrechter commissie Houten, september 2014 Inhoudsopgave Doel Taak Voor aanvang van een wedstrijd Wanneer moet een

Nadere informatie

27e. Voetbalvereniging v.v. ZOB. Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi. D1, E1 en F1 pupillen. 27 en 28 december 2015

27e. Voetbalvereniging v.v. ZOB. Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi. D1, E1 en F1 pupillen. 27 en 28 december 2015 Voetbalvereniging v.v. ZOB 27e Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi D1, E1 en F1 pupillen 27 en 28 december 2015 in sporthal De Beukenkamp te Purmerend Welkom De jeugdcommissie van v.v.z.o.b. heet alle

Nadere informatie

SPELREGELS INDOOR SOCCER COMPETITIE Soccerhome.nl!

SPELREGELS INDOOR SOCCER COMPETITIE Soccerhome.nl! SPELREGELS INDOOR SOCCER COMPETITIE Soccerhome.nl! Artikel 1 Indoor Soccer draait om fairplay. Strijd op sportieve wijze op het veld. Houd rekening met anderen in zowel woord als daad! Artikel 2 Teams

Nadere informatie

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop.

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop. VRAAG 1 Een wisselspeler die aan de zijkant van het veld zich aan het warm lopen is, spuugt een speler van de tegenpartij binnen het speelveld raak in zijn gezicht. Die scheidsrechter ziet dit en onderbreekt

Nadere informatie

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi P R O G R A M M A RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi maandag 28 december 2015 Sporthal Buitenhof Duke Ellingtonstraat 2 te DELFT Voorwoord Voor he 3 e achtereenvolgende jaar staat

Nadere informatie

Spelregels Beach Soccer 2015

Spelregels Beach Soccer 2015 Spelregels Beach Soccer 2015 Voorwoord B Voorwoord In de loop der jaren is het Beach Soccer zich blijven ontwikkelen kijkende naar de spelregels en de richtlijnen voor scheidsrechters van deze sport. In

Nadere informatie

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Algemeen 1. Het NK Speedsoccer vindt plaats van 17 december 2018 t/m 29 december 2018 2. Een wedstrijd wordt vijf tegen vijf gespeeld. 3. Elk team bestaat uit minimaal

Nadere informatie

Scheidsrechters De vereniging welke de toernooileiding verzorgt dient voor scheidsrechters te zorgen.

Scheidsrechters De vereniging welke de toernooileiding verzorgt dient voor scheidsrechters te zorgen. Algemene zaken 27e RABOBANK VIDOZA Jeugdtoernooi 2015 Toernooicomissie samenstelling: Scherpenzeel : Renswoude : Advendo : Valleivogels : Woudenberg : Remco van Kommer tel. 06 52407596 Scherpenzeel Henk

Nadere informatie

2. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop?

2. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop? REEKS 1 1. p het moment dat een speler binnen het speelveld voorbij komt lopen, gooit een gewisselde speler van de tegenpartij vanaf de bank een bidon naar deze speler. Hoe hervat de scheidsrechter het

Nadere informatie

JEUGD ZAALVOETBAL KAMPIOENSCHAP

JEUGD ZAALVOETBAL KAMPIOENSCHAP JEUGD ZAALVOETBAL KAMPIOENSCHAP 24-27 - 29 DECEMBER 2012 WYMBRITSERADIEL - 30 E EDITIE - Het jeugdzaalvoetbaltoernooi van Wymbritseradiel Beste voetballers, begeleiders, ouders en iedereen die de voetbalsport

Nadere informatie

Buitenspel! Nee, hij niet! Buitenspel! Nee, hij niet! Samenvatting van de spelregels veldvoetbal

Buitenspel! Nee, hij niet! Buitenspel! Nee, hij niet! Samenvatting van de spelregels veldvoetbal Buitenspel! Buitenspel! Nee, hij niet! Nee, hij Samenvatting van de spelregels veldvoetbal niet! Inhoudsopgave Dit is een uitgave van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. De teksten zijn gebaseerd op

Nadere informatie

Spelregels Rijsbergse Zaalvoetbal Competitie

Spelregels Rijsbergse Zaalvoetbal Competitie Spelregels Rijsbergse Zaalvoetbal Competitie Hoofdstuk 1: Begin van het spel 1.1 De speeltijd van de wedstrijd gaat in op het moment, dat de scheidsrechter het fluitsignaal voor het nemen van de beginschop

Nadere informatie

Wij zijn als team op de hoogte dat de organisatie het recht heeft ons te diskwalificeren bij het niet naleven

Wij zijn als team op de hoogte dat de organisatie het recht heeft ons te diskwalificeren bij het niet naleven TORNOOI REGLEMENT A. GEDRAGSCHARTER Als deelnemende ploeg aan het GARRINCHA tornooi gaan wij ermee akkoord de volgende regels in acht te nemen om van het tornooi een succes te maken. Wij zijn als team

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015 Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13 Seizoen 2014 2015 De 8 principes van respect = FAIRPLAY 1. Respect voor de spelregels 2. Respect voor de scheidsrechter en de officials

Nadere informatie

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c T&A VAN ES makelaars in onroerende zaken pantone 207 c pantone 653 c Algemene zaken 28e T&A VAN ES VIDOZA Jeugdtoernooi 2017 Toernooicommissie samenstelling: Scherpenzeel : Renswoude : Advendo : Valleivogels

Nadere informatie

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c T&A VAN ES makelaars in onroerende zaken pantone 207 c pantone 653 c Kleedkamerindeling Kleedkamer Vereniging Woensdag 27 december De Breehoek 1 Scherpenzeel 2 Renswoude 3 Advendo 4 Woudenberg 5 Valleivogels

Nadere informatie

BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE

BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE 14-01-2018 DEELNEMENDE VERENIGINGEN WWNA KCVO Voorwaarts ZVV 56 Robur et Velocitas WELKOM Van harte welkom op het WWNA BuroPost Manege Pupillen Toernooi

Nadere informatie

DE ASSISTENT SCHEIDSRECHTER VAN HRC 27/STORMVOGELS 28!

DE ASSISTENT SCHEIDSRECHTER VAN HRC 27/STORMVOGELS 28! DE ASSISTENT SCHEIDSRECHTER VAN HRC 27/STORMVOGELS 28! Spelregels informatieavond Samenstelling: Evelien Peters,William Aengenend & Jaap Arts Welkom Inhoud 1. Introductie 2. Spelregels 3. De assistent

Nadere informatie

ASWH O15-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 27 december 2016

ASWH O15-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 27 december 2016 3e ASWH O15-1 Zaaltoernooi te Hendrik- Ido- Ambacht 27 december 2016 ASWH O15-1 - Toernooi Al menig jaar organiseren wij zaalvoetbaltoernooien voor 1 e, O19-1, O17-1 en O13-1 teams. Dit jaar organiseert

Nadere informatie

ASWH O17-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 29 december 2016

ASWH O17-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 29 december 2016 6e ASWH O17-1 Zaaltoernooi te Hendrik- Ido- Ambacht 29 december 2016 2 ASWH O17-1 - Toernooi Naast de reeds bestaande zaalvoetbaltoernooien van het 1 e, O19-1, O15-1 en O13-1 is het O17-1 toernooi ook

Nadere informatie

4. Deelnemende teams. 5. Speeldata. 6. Wedstrijdprogramma. De volgende teams nemen deel aan de pilot competitie voor E -pupillen

4. Deelnemende teams. 5. Speeldata. 6. Wedstrijdprogramma. De volgende teams nemen deel aan de pilot competitie voor E -pupillen 4. Deelnemende teams De volgende teams nemen deel aan de pilot competitie voor E -pupillen AFC Ajax E1 AFC Ajax E2 AZ-FCM/Dichtbij.nl E1 DCG-AORC/Lebo Vastgoed E1 HV/Veerhuys E1 Koninklijke HFC E1 Heerhugowaard

Nadere informatie

A. Hij geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart zodra dit mogelijk is, zonder het spel hiervoor te onderbreken.

A. Hij geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart zodra dit mogelijk is, zonder het spel hiervoor te onderbreken. 1. In de rust hebben de doelverdediger en een veldspeler van tenue gewisseld. Als het spel in de tweede helft een paar minuten aan de gang is, wordt dit opgemerkt door de scheidsrechter. Op welke manier

Nadere informatie

Wijzigingen aan de Regels van het Voetbalspel /08/2016

Wijzigingen aan de Regels van het Voetbalspel /08/2016 Wijzigingen aan de Regels van het Voetbalspel 2016-2017 27/08/2016 Spelregel 1 : Het speelveld Artificiële en natuurlijke ondergrond mogen niet gecombineerd worden. Hybridesystemen zijn toegestaan (= kunstgras

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND VOETBAL. Programmaboekje. Zaalvoetbal scholencompetitie Rivierenland. Show it

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND VOETBAL. Programmaboekje. Zaalvoetbal scholencompetitie Rivierenland. Show it KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND VOETBAL Programmaboekje Zaalvoetbal scholencompetitie Rivierenland Show it Inhoudsopgave 1.Voorwoord... 3 2. Algemene informatie... 4 3. Belangrijke mededelingen...

Nadere informatie

Zondag 2 maart Van 12.00 tot 17.00uur In de Banninghal

Zondag 2 maart Van 12.00 tot 17.00uur In de Banninghal Zondag 2 maart Van 12.00 tot 17.00uur In de Banninghal Deelnemende teams:??? Roma heeft afgezegd, ander team wordt gezocht Vliegdorp Plus markt de Gouden Leeuw Credit Force Assomoto Voorwoord van de organisatie

Nadere informatie

belangrijkste reglementswijzigingen seizoen 2019/2020 update: woensdag 7 augustus 2019

belangrijkste reglementswijzigingen seizoen 2019/2020 update: woensdag 7 augustus 2019 SPELREGELS DA 2018 belangrijkste reglementswijzigingen seizoen 2019/2020 update: woensdag 7 augustus 2019 Voor meer toelichting verwijzen we naar het officiële boekje Regels van het Voetbalspel editie

Nadere informatie

Buitenspel! Nee, hij niet! Buitenspel! Nee, hij niet! Samenvatting van de spelregels veldvoetbal

Buitenspel! Nee, hij niet! Buitenspel! Nee, hij niet! Samenvatting van de spelregels veldvoetbal Buitenspel! Buitenspel! Nee, hij niet! Nee, hij Samenvatting van de spelregels veldvoetbal niet! Inhoudsopgave klik op de hoofdstukken om door het boekje te gaan Dit is een uitgave van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Wedstrijdvorm 6 tegen 6

Wedstrijdvorm 6 tegen 6 Wedstrijdvorm 6 tegen 6 Onder 8, 9 en 10 Aantal spelers Leeftijd Veldafmeting Doelformaat 6 tegen 6 Onder 8, 9 en 10 42,5m x 30m Pupillendoel (5m x 2m) Balformaat Spelduur O.8 en O.9 Spelduur O.10 Keeper

Nadere informatie

Voetbaltoernooi Voorrondes

Voetbaltoernooi Voorrondes Voetbaltoernooi Voorrondes 2016-2017 Schoolsportagenda Woensdag 8 maart 2017 Van 13.30-17.30 uur Locatie: v.v. Drachtster Boys of v.v. O.N.B. Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl

Nadere informatie

ASSISTENT SCHEIDSRECHTER

ASSISTENT SCHEIDSRECHTER ASSISTENT SCHEIDSRECHTER Wat zijn je taken? Hoe moet je lopen? Welk vlagsignaal geef je? september 2015 Coen van den Brink Voetbalvereniging SVI Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Posities... 4 2.1 Aftrap...

Nadere informatie

Handleiding Videotest spelregels Themabijeenkomst

Handleiding Videotest spelregels Themabijeenkomst Handleiding Videotest spelregels Themabijeenkomst Deze videotest is gemaakt op basis van de spelregelwijzigingen die per juni 2016 zijn ingegaan. Met behulp van deze test kunnen de cursisten oefenen met

Nadere informatie

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs de Cup met de kleine oren De is in het seizoen 20122013 gewonnen door: Soccer Boys voor C junioren en D, E en F pupillen Sportvereniging T.O.G.B. Voetbalvereniging C.V.V. Berkel Sportpark Het Hoge Land

Nadere informatie

DTS Junioren toernooi 2017

DTS Junioren toernooi 2017 DTS Junioren toernooi 2017 Voorwoord. Welkom op het DTS Jeugdtoernooi. Samen met een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert de Toernooicommissie van s.v. DTS al enkele jaren een leuk jeugdtoernooi

Nadere informatie

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Algemeen 1. Het NK Speedsoccer vindt plaats van 17 december 2018 t/m 5 januari 2019 2. Een wedstrijd wordt vijf tegen vijf gespeeld. 3. Elk team bestaat uit minimaal

Nadere informatie

Vriendengroep IBK organiseert. Voetbal & IBK Feest. Voetbalveld De Preuter. Een samenwerking tussen:

Vriendengroep IBK organiseert. Voetbal & IBK Feest. Voetbalveld De Preuter. Een samenwerking tussen: Vriendengroep IBK organiseert Voetbal & IBK Feest Voetbalveld De Preuter Een samenwerking tussen: Voorwoord Hartelijk welkom bij het vierde voetbal en IBK Feest. Het door de IBK en Buurtvereniging Beuseberg

Nadere informatie

40e KERSTZAALVOETBALTOERNOOI DECEMBER 2016

40e KERSTZAALVOETBALTOERNOOI DECEMBER 2016 TOERNOOIREGLEMENT 1. Per team mogen er maar twee leiders in de zaal aanwezig zijn. De leiders dienen plaats te nemen op de bank. Coachen is alleen toegestaan vanaf de bank. De organisatie hecht veel waarde

Nadere informatie

D 1 Toernooi 24 augustus Toernooi info

D 1 Toernooi 24 augustus Toernooi info D 1 Toernooi 24 augustus 2014 Toernooi info Beste voetbalvrienden, Voor het 4e seizoen al weer organiseren wij het D 1 toernooi. Laten we allereerst duimen voor een mooie, niet al te warme, droge dag.

Nadere informatie

30 april 2014 Aanvang:10.00 uur Sportpark Hoge Bomen

30 april 2014 Aanvang:10.00 uur Sportpark Hoge Bomen Bakkerij Paul Schalke E & F-pupillen selectie toernooi Deelnemende teams: ADO Den Haag Quick ARC RCL ASWH RKDEO DHC SC Victoria`04 DSVP TOGB Excelsior Maassluis VV Den Hoorn FC 's Gravenzande Westlandia

Nadere informatie

Buitenspel! Nee, hij niet! Buitenspel! Nee, hij niet! Samenvatting van de spelregels veldvoetbal

Buitenspel! Nee, hij niet! Buitenspel! Nee, hij niet! Samenvatting van de spelregels veldvoetbal Buitenspel! Buitenspel! Nee, hij niet! Nee, hij Samenvatting van de spelregels veldvoetbal niet! Inhoudsopgave klik op de hoofdstukken om door het boekje te gaan Dit is een uitgave van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

38 e editie. van het. ASWH D1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 23 december Vv ASWH 38 e editie D1 zaaltoernooi

38 e editie. van het. ASWH D1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 23 december Vv ASWH 38 e editie D1 zaaltoernooi Dit toernooi wordt gesponsord door LCS Piping BV Wij buigen voor u 38 e editie van het ASWH D1 zaaltoernooi te Hendrik Ido Ambacht Onze organisatie is gespecialiseerd in het maken van gebogen leidingen

Nadere informatie

BUITENSPEL! NEE, HIJ NIET! SAMENVATTING VAN DE SPELREGELS VELDVOETBAL

BUITENSPEL! NEE, HIJ NIET! SAMENVATTING VAN DE SPELREGELS VELDVOETBAL BUITENSPEL! NEE, HIJ NIET! INHOUDSOPGAVE klik op de hoofdstukken om door het boekje te gaan Dit is een uitgave van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. De teksten zijn gebaseerd op de Spelregels Veldvoetbal

Nadere informatie

SPELREGELS IN HET KORT

SPELREGELS IN HET KORT SPELREGELS IN HET KORT SCHEIDSRECHTERS / JEUGDSCHEIDSRECHTERS Onze vereniging beschikt over niet al teveel scheidsrechters. Nieuwe scheidsrechters zijn dan ook van harte welkom. Mocht het zo zijn dat het

Nadere informatie

VV Moordrecht Handleiding grensrechters 1

VV Moordrecht Handleiding grensrechters 1 VV Moordrecht Handleiding grensrechters 1 Doel 2 Taak 2 Voor aanvang van een wedstrijd 2 Wanneer moet een assistent scheidsrechter vlaggen: 3 Welke positie moet een assistent scheidsrechter innemen bij

Nadere informatie

DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8

DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8 DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8 1 WANNEER KINDEREN PLEZIER IN HET SPEL HEBBEN, VOETBALLEN ZE VAKER EN WORDEN ZE STEEDS BETER. JAN DIRK VAN DER ZEE, DIRECTEUR AMATEURVOETBAL 2 Wanneer je

Nadere informatie

Muller/Dame Assurantiën C & D junioren nieuwe selectie toernooi 2016/2017

Muller/Dame Assurantiën C & D junioren nieuwe selectie toernooi 2016/2017 Muller/Dame Assurantiën C & D junioren nieuwe selectie toernooi 2016/2017 Deelnemende D1 teams AFC'34 D1 ARC D1 DHC D1 Excelsior Maassluis D1 Jodan Boys D1 JEKA D1 Deelnemende C1 teams AFC'34 C1 DHC C1

Nadere informatie

Informatie over de functie van assistent scheidsrechter.

Informatie over de functie van assistent scheidsrechter. Informatie over de functie van assistent scheidsrechter. Inhoud Doel...3 Taak...4 Voor aanvang van een wedstrijd...4 Wanneer moet een assistent scheidsrechter vlaggen:...4 Welke positie moet een assistent

Nadere informatie

Zaterdag 9 juni e Hart van de Meierij toernooi JO7 toernooi DVG Liempde

Zaterdag 9 juni e Hart van de Meierij toernooi JO7 toernooi DVG Liempde Voetbalvereniging DVG Liempde Zaterdag 9 juni 2018 5 e Hart van de Meierij toernooi JO7 toernooi DVG Liempde Aanwezig zijn om: 09.00 uur Prijsuitreiking om: 12.00 uur Voetbalvereniging DVG Liempde Namens

Nadere informatie

SV De Lutte Boardingtoernooi 2018

SV De Lutte Boardingtoernooi 2018 SV De Lutte Boardingtoernooi 2018 1 Welkom op het SV De Lutte Boardingtoernooi 2018 SV De Lutte organiseert van donderdag 27 december 2018 t/m donderdag 3 januari 2019 het jaarlijkse boardingtoernooi.

Nadere informatie

Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930

Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930 Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930 Spelsysteem 4V4 bij 07( Mini-PUP) Spelsysteem ( 2v2 ) Twee veldjes op een half veld. Afmeting 40/30 meter lang en 30/20 breed. 3 bij 1 meter doelen. Van elke

Nadere informatie

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi P R O G R A M M A RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi Zaterdag 27 december 2014 Sporthal Buitenhof Duke Ellingtonstraat 2 te DELFT Voorwoord Vanwege het succesvol verlopen RODI

Nadere informatie

Inleiding. 4 vs 4. presents

Inleiding. 4 vs 4. presents Pag. 1 presents Doet jou school ook mee aan het 4 vs 4 Basisscholen toernooi of willen jullie hieraan ook meedoen. Het 4 vs 4 toernooi word de 1 e keer op een woensdag middag in Almere Haven gehouden.

Nadere informatie

Een ploeg bestaat uit 5 basisspelers en maximum 5 wisselspelers. Er wordt bij voorkeur gespeeld met een specifieke minivoetbal low bounce -voetbal.

Een ploeg bestaat uit 5 basisspelers en maximum 5 wisselspelers. Er wordt bij voorkeur gespeeld met een specifieke minivoetbal low bounce -voetbal. Voetbal: minivoetbal 1 CATEGORIEEN 3 de 4 de leerjaar: jongens meisjes 5 de 6 de leerjaar: jongens meisjes 2 DEELNAME Een ploeg bestaat uit 5 basisspelers en maximum 5 wisselspelers. 3 MATERIAAL Er wordt

Nadere informatie

Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2014

Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2014 Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2014 Beste lezer, In dit document vindt u alle wijzigingen en aanvullingen die door de werkgroep spelregels zijn aangebracht op

Nadere informatie

Hoofdtoernooi U8, U9 en U10

Hoofdtoernooi U8, U9 en U10 Hoofdtoernooi U8, U9 en U10 6, 7 en 8 januari 2017 Welkomstwoord Beste bezoeker, Via deze weg heet ik u van harte welkom op Amsterdam Youth Indoor 2017. Dit zaalvoetbaltoernooi voor de teams U8, U9 en

Nadere informatie

Rijnpoort Makelaars A & B junioren Selectietoernooi

Rijnpoort Makelaars A & B junioren Selectietoernooi Rijnpoort Makelaars A & B junioren Selectietoernooi Maandag 16 mei 2016 Aanvang:10.00 uur Sportpark Hoge Bomen Deelnemende A teams ARC A1 Legmeervogels A1 Sparta (AV) A1 VCS A1 VELO A1 Westlandia A1 Deelnemende

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. DIOS Zaalvoetbal scholencompetitie Seizoen 2015/ 16

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. DIOS Zaalvoetbal scholencompetitie Seizoen 2015/ 16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL DIOS Zaalvoetbal scholencompetitie Seizoen 2015/ 16 1 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Speeldagen... 4 3. Opzet scholencompetitie... 4 4. Uitslagen en standen...

Nadere informatie

programma Ome Gerrit Toernooi

programma Ome Gerrit Toernooi programma Ome Gerrit Toernooi zaterdag 2 juni 2018 JO8, JO9, JO10 en JO11 v.v. Albatross - Sportpark Ugchelen - Brouwersmolenweg 440-7339 EE Ugchelen WELKOM BIJ ALBATROSS even paar regeltjes want we zijn

Nadere informatie

BEACH HANDBAL SPELREGELS

BEACH HANDBAL SPELREGELS BEACH HANDBAL SPELREGELS Hierbij geven we niet de volledige versie van de spelregels maar wel een kort overzicht waarin de voornaamste verschillen tussen zaalhandbal en Beach handbal worden aangeduid.

Nadere informatie

011 Toernooi 22 augustus 2015

011 Toernooi 22 augustus 2015 011 Toernooi 22 augustus 2015 Toernooi info Voorwoord Graag wil ik u allen van harte welkom heten op de eerste editie van het Brabantia-ING BVO toernooi U11. Het deelnemersveld staat garant voor een aantrekkelijk

Nadere informatie

33 e Schoolhandbal Toernooi

33 e Schoolhandbal Toernooi 33 e Schoolhandbal Toernooi NAJADEN 23 mei 2018 Sportpark De Wierden - Meerveldstraat 54 1359 HZ Almere-Haven - tel. 036-5316454 Routebeschrijving en laatste nieuws op www.najaden.nl Volg ons ook op Facebook

Nadere informatie

1.29 Richtlijnen 7 tegen 7. 1.29.1 Pupillen

1.29 Richtlijnen 7 tegen 7. 1.29.1 Pupillen 1.29 Richtlijnen 7 tegen 7 1.29.1 Pupillen Afmetingen Het speelveld moet rechthoekig zijn. De lengte mag variëren tussen 60 en 70 meter. De breedte tussen 42,5 en 55 meter. Aanbevolen wordt een lengte-/breedtefactor

Nadere informatie

zondag 4 januari 2015 Emergohal, Amstelveen uur uur

zondag 4 januari 2015 Emergohal, Amstelveen uur uur Gelukkig Nieuwjaar zaalvoetbaltoernooi zondag 4 januari 2015 Emergohal, Amstelveen 10.00 uur - 18.00 uur 1 Beste AFC ers! Allereerst heten wij jullie van harte welkom in de Emergohal bij het traditionele

Nadere informatie