Hét kennisbedrijf in de wereld van gas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hét kennisbedrijf in de wereld van gas"

Transcriptie

1 Kiwa Gas Technology Hét kennisbedrijf in de wereld van gas Wij creëren meerwaarde voor u met onze kennis op het gebied van gaskwaliteit, -distributie, -applicaties en veiligheid

2 Kiwa Gas Technology denkt in totaaloplossingen van bron tot realisatie van het eindproduct en alles wat daar tussen zit Klanten kiezen Gasmeting, gasveiligheid, materiaalonderzoek, efficiënte toepassing, vervangingsstrategieën, alternatieve gassamenstellingen onderzoeken, nieuwe toepassingen ontwikkelen, producten meeontwikkelen die rijden of branden op gas. Wat u ook wilt met gas, voor al uw vraagstukken is Kiwa Gas Technology uw aangewezen samenwerkingspartner. Waarom? Omdat wij al voor de allereerste serieuze gaswinning in Nederland in 1959 betrokken zijn bij advies over de kwaliteit van het gas en de distributie ervan. Door de jaren heen hebben wij onze kennis van gas verdiept en verbreed. We hebben niet alleen veel inzicht in gaskwaliteit, veiligheid en distributie maar ook de in de innovatieve toepassingsmogelijkheden en applicaties. Klanten kiezen Kiwa Gas Technology, omdat wij al tachtig jaar hét kennisbedrijf zijn op het gebied van gas; van geavanceerde gasmeting, distributie tot en met de toepassingen. Focus op totaalproduct Samenwerken met Kiwa Gas Technology betekent dat u samenwerkt met breed georiënteerde professionals. Onze aanpak is zowel technisch als praktisch en bedrijfskundig van aard. Werkt u met ons samen, dan focussen we met u op het eindproduct. Wij weten dat het u vaak niet om een onderzoek op zich gaat, maar om het doel wat u wilt bereiken en hoe u daar kunt komen. Dat betekent dat we, naast gedegen onderzoek, voor u kunnen ontwikkelen, testen en uitvoeren, én u kunnen ondersteunen bij het inrichten en optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. Uniek is het feit dat wij onze eigen laboratoria hebben. Hierdoor zijn we in staat om onze adviezen gedegen te onderbouwen, prototypes te bouwen, te testen en samen met u verder te ontwikkelen. Doordat wij in de hele gasketen opdrachtgevers hebben, zijn wij gewend over grenzen heen te kijken en met u te denken in mogelijkheden, kansen en oplossingen. Voor netwerkbedrijven, energieproducenten, fabrikanten en overheden Door de jaren heen hebben wij een grote nationale en internationale klantenkring opgebouwd. Zo weten inmiddels alle grote Nederlandse maar ook bekende internationale energiebedrijven de weg naar ons te vinden. Daarnaast werken we voor grote nationale en internationale fabrikanten. Onder andere zijn we werkzaam voor de automobielindustrie en fabrikanten van huishoudelijke en industriële apparaten. Bovendien voeren we continu onderzoek uit in opdracht van de overheid waaronder gemeenten, technische recherches en brandweer. Specifieke kennis Gaskennis is heel specifiek. Door de jaren heen hebben wij onze kennis gebundeld. Deze kennis maken wij via open trainingen toegankelijk voor de buitenwereld. Wij zijn ook het kenniscentrum voor Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van de regionale en landelijke netbeheerders.

3 We werken nationaal, internationaal, denken in details en in grote lijnen, kijken over de grenzen van uw vraagstuk heen. We maken hét verschil door onze jarenlange kennis, visie en praktische houding Kwaliteit werkt De kwaliteiten van Kiwa Gas Technlology zijn divers en breed. Onze dienstverlening omvat álles wat met gas en aanverwante producten te maken heeft. We hebben onze diciplines ondergebracht in vier verschillende onderdelen. 1. Gas Distribution Systems Gas Distribution Systems biedt u tal van ondersteunende producten en diensten op het gebied van gasdistributie. Met assetmanagement consultancy bieden zij u ondersteuning op het gebied van risico- en veiligheidsmanagement, vervangingsstrategieën, benchmarking en toepassing van KPI s, zoals de Veiligheidsindicator Gas. Daarnaast ondersteunen zij u bij de implementatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen o.a. volgens PAS 55. Verder adviseren zij u op het gebied van gasdistributietechniek bij de toepassing van regelgeving (o.a.viag, ATEX en de NEN 7244-serie), ongevallenanalyses, onderhoud- en inspectietechnieken (o.a. kathodische bescherming en lekzoeken), de introductie van innovatieve technologieën en producten en bij het opstellen van werkinstructies en -procedures. Ook voor het onderzoeken van en advies over distributiematerialen, zowel van metaal als kunststof, kunt u bij Gas Distribution Systems uitstekend terecht. Bij hun consultancydiensten op het gebied van duurzame gassen moet u vooral denken aan invoeding van biogas en waterstof in het gasnet. Voorts bieden zij ook uitgebreide ondersteuning met betrekking tot CO 2 - en methaanemissiereductie. Tot slot beschikken zij over specialistische software voor het uitvoeren van gasnetberekeningen en -analyses. Ook wel bekend als IRENE software. 2. Veiligheid Gasinstallaties Veiligheid Gasinstallaties is hét kenniscentrum in Nederland op het gebied van gasinstallaties. Zij werken mee aan het veilig en efficiënt toepassen van gas in zowel huishoudens als industrie. De dienstverlening bestaat onder meer uit: gasongevallen onderzoek, advies van gasmeter tot uitmonding, advies rondom stookruimte onder het maaiveld en consultancy gasinstallaties: van risico- en vitaliteitsbeoordeling tot en met ondersteuning bij uitvoering.

4 Kiwa Gas Technology is uw sparringpartner als het gaat om realisatie van innovatieve energie ontwikkelingen en toepassingen 3. Gas Appliances Het team van Gas Appliances staat voor u klaar, om samen met u aan duurzame oplossingen te werken. Zij ontwikkelen, testen en demonstreren gasgestookte toestellen en andere energietechnische technologie voor een duurzame samenleving. Ze werken voor fabrikanten van verwarmingsapparatuur, warmtepompen, automobielen, huishoudelijke apparaten en industriële toestellen (verwarming, grootkeuken) en voor gasbedrijven en energiebedrijven. Gas Appliances richt zich onder meer op de bijmenging van waterstof in aardgas, warmtepompen, biogas, waterstofcomponenten voor de automobielindustrie, microwarmtekracht, brandstofcellen en traditionele gas- en energietechnische apparatuur. Ze hebben uitstekende laboratoriumfaciliteiten en zijn internationaal georiënteerd. 4. Gas Quality and Quantity Measurements Het werkveld van Gas Quality and Quantity Measurements is de gaslevering van put tot pit ; van gasproducent naar eindverbruiker. Gas - in alle voorkomende hoedanigheden en kwaliteiten - vertegenwoordigt een hoge waarde, niet alleen als commercieel product, maar ook als relatief schone brandstof, met alle milieuvoordelen van dien. Gas Quality and Quantity Measurements beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van geavanceerde gasmeting, zowel gassamenstellingmeting als gashoeveelheidmeting. Zij ondersteunen bedrijven op elk niveau in de gaskolom bij het nauwkeurig vaststellen van de gasvolumestroom en/of de gaskwaliteit.

5 Tastbaar bewijs Dat Kiwa Gas Technology hét kennisbedrijf is op het gebied van gas, laat zich het best onderbouwen door de vele projecten die wij gerealiseerd hebben. Een greep uit onze activiteiten. Innovatieve waterstoftoepassingen Vanwege onze kennis en expertise zijn we nauw betrokken bij het demonstratieproject op het eiland Ameland, waar waterstof in het aardgasnet wordt gevoed. Het gemengde gas wordt vervolgens via een pilotdistributienet aan een 14-tal appartementen aangeboden. In dit project worden de leidingmaterialen, verbindingen, gasregelaars en de gasmeters drie jaar ( ) lang aan het waterstof-aardgas mengsel blootgesteld, waarna de mogelijke effecten in onze laboratoria onderzocht worden. Wij hebben de expertise en competenties in huis om de vraagstukken op het gebied van waterstofdistributie, bijmenging en toepassing te helpen beantwoorden. Inmiddels kunnen we ook de invloed van waterstof (in mengsels met aardgas) op leidingmaterialen en andere gasdistributiecomponenten bepalen. Met behulp van een groot scala aan mechanische en fysisch-chemische beproevingen meten we de mogelijke effecten van blootstelling aan waterstof in gasmengsels. Soortgelijke trajecten voeren wij ook uit voor biogas (groen gas) invoeding op het gasnet. afwijkingen. Hoewel nog niet volgroeid, is de robot veelbelovend. Een goedwerkende Pirate kan ervoor zorgen dat niet elke meter leiding hoeft te worden opgegraven voor inspectie. Duurzaam koelsysteem in verzorgingstehuizen Kiwa Gas Technology heeft in samenwerking met GasTerra en Essent een nieuw type koelsysteem ontwikkeld dat op gas draait. Uniek is het feit dat dit systeem de totale energiekosten omlaag brengt in plaats van omhoog. Dit komt mede doordat gebruik gemaakt wordt van bestaande cv-leidingen en radiatoren. Ook zorgt de werking van een warmtepomp voor een besparing. s Zomers vraagt de warmtepomp weliswaar extra gas om warmte naar buiten te pompen, maar s winters bespaart het systeem gas doordat er warmte van buiten naar binnen wordt gepompt. De besparing is s winters zo groot dat de extra kosten in de zomer en de aanschaf- en installatiekosten in zo n vijf jaar worden terugverdiend. Het nieuwe koelsysteem is gemakkelijk en zonder hak- en breekwerk in bestaande bouw te installeren. Het feit dat het op gas draait en niet op elektriciteit, voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet gedurende de zomermaanden, mochten Nederlanders in de toekomst massaal airco gaan gebruiken. Kiwa-robot voor gasnet inspecties Een nieuwe inspectierobot met de naam Pirate begint binnenkort aan een soloreis door het Nederlandse gasleidingennet. Zijn missie: inspectiekosten besparen door autonoom de kwaliteitsstatus van gasleidingen in kaart te brengen. De robot is een initiatief van Kiwa Gas Technology. Hij moet, eenmaal doorontwikkeld en voorzien van camera s, microfoons en eventuele andere sensoren, in z n eentje het gasnet in om leidingen van verschillende diameters te onderzoeken op lekken en

6 Daarom Kiwa Gas Technology Kiwa Gas Technology biedt dienstverlening op het gebied van gastechnologie. Onder meer gericht op aardgas, LPG, waterstofgas en biogas. Kiwa Gas Technology levert voor de kwaliteit van gas, distributie en toepassing de volgende diensten: advisering, engineering, training, productontwikkeling, bouw van componenten, apparaten en systemen. Wij werken voor gasproducenten, gasnetwerkbedrijven, energieverbruikende industrie, apparatenindustrie, machinebouwers, autofabrikanten, woningbouwverenigingen en overheden. Zowel nationaal als internationaal. Kiwa Gas Technology B.V. Wilmersdorf 50 Postbus AC Apeldoorn Tel. +31 (0) Fax +31 (0) Onze formule en ketenbenadering geven onze service meerwaarde. Kennis van de markt, kennis van producten, een breed diensten- en productenaanbod, een branchebreed netwerk en de voortdurende wil tot innoveren, maken van Kiwa Gas Technology dé samenwerkingspartij als het gaat om gas. Onderdeel van Kiwa Nederland Kiwa Gas Technology is een zelfstandige divisie van Kiwa N.V. Het voortdurend verbeteren van processen, producten, personeel en organisaties als geheel is waar Kiwa voor staat. De ruim 600 professionals houden zich bezig met certificerings-, inspectie-, research-, consultancy- en opleidingsactiviteiten in diverse marktsectoren. Inmiddels heeft Kiwa diverse internationale vestigingen waaronder in Italië, Duitsland, Engeland en China. Energiemeting, distribueren en toepassen is onze kernkwaliteit, we onderzoeken niet alleen, we realiseren daadwerkelijk het eindproduct met u. Dit eindproduct kan een concreet, goed onderbouwd advies of een high tech ontwikkeling zijn GT-BL6-NL-v1

Waterstof in de gebouwde omgeving

Waterstof in de gebouwde omgeving Waterstof in de gebouwde omgeving Waterstof voor de industriële en gebouwde omgeving 24 september 2018 NEN Delft Erik Polman Kiwa Technology Kiwa Technology Trust Quality Progress Inhoud 1. Rapport Toekomstbestendige

Nadere informatie

Gas Quality and Quantity Measurements

Gas Quality and Quantity Measurements Kiwa Gas Technology Gas Quality and Quantity Measurements Gas - in alle voorkomende hoedanigheden en kwaliteiten - vertegenwoordigt een hoge waarde, niet alleen als commercieel product, maar ook als relatief

Nadere informatie

KIWA TECHNOLOGY, HÉT KENNISBEDRIJF VOOR DE GASDISTRIBUTIE

KIWA TECHNOLOGY, HÉT KENNISBEDRIJF VOOR DE GASDISTRIBUTIE KIWA TECHNOLOGY, HÉT KENNISBEDRIJF VOOR DE GASDISTRIBUTIE Veiligheid voorop! Kiwa Technology is al sinds vele jaren dé technology provider bij uitstek voor de regionale gasnetbeheerders in Nederland. Of

Nadere informatie

Een duurzaam en energieneutraal eiland - hoe mooi is dat?

Een duurzaam en energieneutraal eiland - hoe mooi is dat? Een duurzaam en energieneutraal eiland - hoe mooi is dat? Hoe mooi zou het zijn als Ameland op een duurzame manier kan voorzien in zijn eigen behoefte aan elektriciteit, warmte en water? Stel je voor:

Nadere informatie

Green Gas Technology. Duurzaam, betrouwbaar, betaalbaar. Shared Succes

Green Gas Technology. Duurzaam, betrouwbaar, betaalbaar. Shared Succes Green Gas Technology Duurzaam, betrouwbaar, betaalbaar Shared Succes Imtech en Green Gas Technology Imtech is de technologie partner voor bedrijven die biogas willen opwaarderen naar aardgaskwaliteit.

Nadere informatie

Industrial Services. In-Service Verification Elektrische Veiligheid & Beveiliging

Industrial Services. In-Service Verification Elektrische Veiligheid & Beveiliging Industrial Services In-Service Verification Elektrische Veiligheid & Beveiliging Geen concessies ten aanzien van veiligheid Elektrische veiligheid in de dagelijkse werkomgeving of in openbare ruimten lijkt

Nadere informatie

ITBB. Toppers in Techniek

ITBB. Toppers in Techniek ITBB. Elektrotechniek Innovatie door kennisoverdracht www.itbb.nl www.zonderman.nl Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren

Nadere informatie

tailor-made solutions

tailor-made solutions tailor-made solutions TailoR-made solutions Zoekt u een moderne presentatieruimte voor de directie? Overweegt u een auditorium in te richten in uw museum? Wilt u kosten besparen door uw beveiliging te

Nadere informatie

Besparen op uw maandelijkse energiekosten is uw eerste winst!

Besparen op uw maandelijkse energiekosten is uw eerste winst! Accountants controleren over het algemeen niet de energierekening van hun cliënten op fouten! Controleert u de energierekening op fouten? Uit onderzoek van de NMa blijkt dat meer dan 20% van energierekeningen

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Planning 2019 tot 2022

Planning 2019 tot 2022 Planning 2019 tot 2022 Hoe gaan we VAN Gas NAAR Waterstof? 1 Waterstofplannen eind 2019 klaar 2 Daarna besluit toepassen in Nijstad-Oost Met consortium van partijen ontwikkelen waterstof Cv-ketel 3 Realisatie

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Kunststoffen

Kracht door samenwerking. VDL Kunststoffen Kracht door samenwerking VDL Kunststoffen VDL Kunststoffen EEN PRODUCT IS NOOIT ZOMAAR EEN PRODUCT. NIET BIJ VDL KUNSTSTOFFEN TENMINSTE. WIJ VERTALEN UW VRAAG OP EEN PROFESSIONELE WIJZE IN EEN KUNSTSTOF

Nadere informatie

Koning & Hartman maakt het verschil

Koning & Hartman maakt het verschil Koning & Hartman maakt het verschil KH Smart Manufacturing KH Smart Manufacturing Smart Made Simple Smart Made Simple Nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op en leiden tot nieuwe concepten,

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Waterstof in Aardgas

Waterstof in Aardgas Waterstof in Aardgas Opzet van het praktijkonderzoek Albert van der Meer Joulz, projectleider Namens: Stedin en Joulz Inhoud Doelstelling project Waterstof (H 2 ) en bijmenging Bewonersvoorlichting en

Nadere informatie

Van component tot vision project

Van component tot vision project Techniek gaat prima samen. Van component tot vision project Al meer dan tien jaar is Data Vision de grootste distributeur van vision componenten in de Benelux met kantoren in Nederland en België. Data

Nadere informatie

AIRCONDITIONING. Cool projects, Great experience AIRCONDITIONING LUCHTBEHANDELING SERVICE & ONDERHOUD

AIRCONDITIONING. Cool projects, Great experience AIRCONDITIONING LUCHTBEHANDELING SERVICE & ONDERHOUD AIRCONDITIONING Cool projects, Great experience AIRCONDITIONING LUCHTBEHANDELING SERVICE & ONDERHOUD IBK AIRCONDITIONING: EEN STERKE DIVISIE VAN DE IBK GROEP IBK Airconditioning levert alle denkbare componenten

Nadere informatie

Transitie naar een. CO -neutrale toekomst

Transitie naar een. CO -neutrale toekomst Transitie naar een CO -neutrale toekomst 2 CO 2 reductie van bron tot gebruiker Steeds méér duurzame energie, maar niet minder CO 2 -uitstoot KLIMAATVERDRAG VAN PARIJS In het verdrag van Parijs werd afgesproken

Nadere informatie

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter Vaillant geotherm warmtepomp De betere warmtepomp Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor

Nadere informatie

Van Beek. Grip op energie

Van Beek. Grip op energie Van Beek Grip op energie Van Beek: grip op energie Van Beek is specialist in het vertalen van meetgegevens naar concrete managementinformatie en adviezen. Wij doen dit bij uiteenlopende bedrijfsprocessen,

Nadere informatie

Eindrapport. Energie-efficiënte CO2-verwijdering uit biogas

Eindrapport. Energie-efficiënte CO2-verwijdering uit biogas Eindrapport Energie-efficiënte CO2-verwijdering uit biogas December 2017 Inhoud 1. Gegevens project... 3 2. Samenvatting... 4 3. Technologie... 5 4. Resultaat... 7 5. Conclusie... 10 2 1. Gegevens project

Nadere informatie

Industrial Services. In-Service Verification Brandbeveiliging

Industrial Services. In-Service Verification Brandbeveiliging Industrial Services In-Service Verification Brandbeveiliging Brandveiligheid als zakelijke en morele overweging Brandveiligheid en brandbeveiliging zijn begrippen die binnen de kaders van wet en regelgeving

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Steelweld

Kracht door samenwerking. VDL Steelweld Kracht door samenwerking VDL Steelweld VDL Steelweld VDL Steelweld staat op het gebied van productieautomatisering bekend als de innovatieve systeemintegrator. Wij hebben deze reputatie gedurende de afgelopen

Nadere informatie

Smart Industry 4.0. Edwin van Rensch/Eric Megens

Smart Industry 4.0. Edwin van Rensch/Eric Megens Smart Industry 4.0 Edwin van Rensch/Eric Megens Agenda o Introductie Hotraco Group o Introductie Smart Industry 4.0 o Data model Hotraco Product improvement Remote service Benchmark Additional service

Nadere informatie

Slimme Netten. Martijn Bongaerts: - voorzitter Projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland - manager Innovatie, Liander

Slimme Netten. Martijn Bongaerts: - voorzitter Projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland - manager Innovatie, Liander Slimme Netten Martijn Bongaerts: - voorzitter Projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland - manager Innovatie, Liander Netbeheer Nederland (1) Netbeheer Nederland brancheorganisatie van alle elektriciteit-

Nadere informatie

bedrijfsbrochure maak kennis met iunxi

bedrijfsbrochure maak kennis met iunxi bedrijfsbrochure maak kennis met iunxi De infrastructuur van een metropool als Hong Kong kan vergeleken worden met de ICT-infrastructuur van een organisatie, waar de kwaliteit, beschikbaarheid en schaalbaarheid

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw Infrastructuur Advies en ondersteuning binnen de gehele infraketen GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw GEO-INFORMATIE Actuele situatie van het project en de omgeving gedetailleerd

Nadere informatie

FACTSHEET POWER-TO-GAS ROZENBURG

FACTSHEET POWER-TO-GAS ROZENBURG FACTSHEET POWER-TO-GAS ROZENBURG 2018-2023 Demonstratie eerste waterstofketels in Nederland COR.BRO.NST.010.18.1.0 1 Energieproject Hoog Dalem < Terug naar de inhoudsopgave POWER-TO-GAS ROZENBURG 2018-2023

Nadere informatie

VDL Systems. Kracht door samenwerking

VDL Systems. Kracht door samenwerking VDL Systems Kracht door samenwerking VDL Systems U WEET ALS GEEN ANDER WAT NODIG IS VOOR UW PROCES. WIJ WETEN ALS GEEN ANDER HOE WE DE DAARVOOR VEREISTE MACHINES, INSTALLATIES OF SYSTEMEN MOETEN PRODUCEREN.

Nadere informatie

Revisie & Onderhoud. vos rotating is part of the vos industrial group. www.vos-rotating.com

Revisie & Onderhoud. vos rotating is part of the vos industrial group. www.vos-rotating.com evisie & Onderhoud vos rotating is part of the vos industrial group Alles draait om service en revisie Vos otating voert met behulp van gespecialiseerd personeel en geavanceerde apparatuur alle reparatie-,

Nadere informatie

GASTEC QA Keuringseis 172

GASTEC QA Keuringseis 172 1 januari 1997 GASTEC QA Keuringseis 172 PREFAB Binnenleidingen CERTIFICATION 1 januari 1997 GASTEC QA Keuringseis 172 PREFAB Binnenleidingen CERTIFICATION GASTEC NV, Postbus 137, 7300 AC Apeldoorn, tel.

Nadere informatie

Energieoplossingen van de toekomst

Energieoplossingen van de toekomst Energieoplossingen van de toekomst Duurzaam en innovatief Naast de transformatorstations die Alfen voornamelijk aan netbeheerders levert, leggen we complete elektriciteitsnetwerken aan bij klanten in de

Nadere informatie

De groenten van HAK, met het water van Brabant Water

De groenten van HAK, met het water van Brabant Water WATER PAKKET U kent Brabant Water van een betrouwbare drinkwaterlevering, maar Brabant Water heeft zakelijke klanten zoals u nog veel meer te bieden. Onze jarenlange ervaring, innovatieve aard en servicegerichte

Nadere informatie

fudura-enexis.nl Fudura, de nieuwe naam in energievoorziening

fudura-enexis.nl Fudura, de nieuwe naam in energievoorziening fudura-enexis.nl Fudura, de nieuwe naam in energievoorziening Wat er ook gebeurt, uw bedrijf heeft continuïteit nodig. Daarom wilt u zeker weten dat uw energievoorziening goed geregeld is. Betrouwbaar

Nadere informatie

Optimalisatie door integratie

Optimalisatie door integratie Optimalisatie door integratie industriële en utilitaire dienstverlening op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, instrumentatie, automatisering, HVAC en service & onderhoud Dassen Group is opgericht

Nadere informatie

Wilt u warmte en elektriciteit. res-fc market

Wilt u warmte en elektriciteit. res-fc market Wilt u warmte en elektriciteit res-fc market Het project Het EU-project RES-FC Market wil de marktintroductie van brandstofcelsystemen voor huishoudens (FCHS) die gebruik maken van hernieuwbare energie

Nadere informatie

Eekels Technology B.V. Onderdeel TBI Vestigingen Expertise INDUSTRIE & INFRA

Eekels Technology B.V. Onderdeel TBI Vestigingen Expertise INDUSTRIE & INFRA INDUSTRIE & INFRA Eekels is stevig geworteld in de regio. Dat is goed te zien aan onze opdrachtgevers en referentieprojecten. Veel traditioneel noordelijke industrieën hebben in de afgelopen decennia een

Nadere informatie

De 10 meest gestelde vragen over aardgasvrij wonen

De 10 meest gestelde vragen over aardgasvrij wonen De 10 meest gestelde vragen over aardgasvrij wonen 1. Waarom gaan we van het aardgas af? 2 2. Wanneer moet mijn woning aardgasvrij zijn? 2 3. Wat is de rol van de gemeente? 3 4. Hoe kan ik mijn woning

Nadere informatie

GASTEC QA Keuringseis 191 Maximum debiet beveiligingskleppen

GASTEC QA Keuringseis 191 Maximum debiet beveiligingskleppen Januari 2001 GASTEC QA Keuringseis 191 Maximum debiet beveiligingskleppen COLOFON GASTEC NV, Centrum voor Gastechnologie, werkt voor energiebedrijven, fabrikanten en andere opdrachtgevers met behoefte

Nadere informatie

LDA Belgium Bedrijfsprofiel. Versie 2014

LDA Belgium Bedrijfsprofiel. Versie 2014 LDA Belgium Bedrijfsprofiel Versie 2014 LDA Uw partner met visie en ervaring LDA NV, een onafhankelijke Belgische onderneming, verdeelt in België en Luxemburg al meer dan 50 jaar kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. aangenaam. & duurzaam

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. aangenaam. & duurzaam Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren aangenaam & duurzaam Solior: Voorverwarmer: - Eenvoudig te installeren; boilervat + collector in één op het dak - Bespaart tot 40% van het energieverbruik

Nadere informatie

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 WAT IS BURO LUIKEN? 5 UW VOORDEEL 7 VOOR WIE INTERESSANT? 9 UW INVESTERING 11 DIGITAAL ONDERNEMEN 13 BUSINESSPARTNERS 15 PASSIE, MISSIE, VISIE 17 CONTACT 19 Welkom! Buro Luiken

Nadere informatie

Datum Oktober 2017 GASTEC QA ALGEMENE EISEN

Datum Oktober 2017 GASTEC QA ALGEMENE EISEN Datum Oktober 2017 GASTEC QA ALGEMENE EISEN 253/160324 Voorwoord Kiwa Deze zijn goedgekeurd door het College van Deskundigen GASTEC QA, waarin belanghebbende partijen op het gebied van gas gerelateerde

Nadere informatie

enabling your ambition

enabling your ambition Ctac: enabling your ambition Ambities helpen realiseren Als ondernemer of organisatie heeft u plannen voor de toekomst: groeien, een nog efficiënter bedrijfsvoering realiseren of nieuwe producten of diensten

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride.

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. minimaal 50% minder co 2 -uitstoot door halvering van uw gasverbruik Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. Verwarm uw huis zoals u altijd gedaan heeft. Maar

Nadere informatie

HB Group Van den Broekeweg 16 7602 PH Almelo - Holland Tel. +31 - (0)546 865066 Fax +31 - (0)546 860666 Email info@hb-almelo.nl Web www.hb-almelo.

HB Group Van den Broekeweg 16 7602 PH Almelo - Holland Tel. +31 - (0)546 865066 Fax +31 - (0)546 860666 Email info@hb-almelo.nl Web www.hb-almelo. HB Group Van den Broekeweg 16 7602 PH Almelo - Holland Tel. +31 - (0)546 865066 Fax +31 - (0)546 860666 Email info@hb-almelo.nl Web www.hb-almelo.nl Simply Better Droogsystemen Een motto dat staat voor

Nadere informatie

hertalan welkom in de wereld van EPDM

hertalan welkom in de wereld van EPDM hertalan welkom in de wereld van EPDM hertalan the waterproof solution Hertalan levert wereldwijd unieke EPDM producten voor duurzame en watervaste oplossingen. Als eerste Europese producent van EPDM folies

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Holland Hydraulics World-wide industrial hydraulics

Holland Hydraulics World-wide industrial hydraulics Holland Hydraulics World-wide industrial hydraulics Dag en nacht hydraulische kracht Every hour hydraulic power Hydraulische Kraft rund um die Uhr SYSTEM ENGINEERING TRADING SERVICE Mobiele torenkranen

Nadere informatie

Scheuten gehard glas. Secursafe

Scheuten gehard glas. Secursafe Scheuten gehard glas Secursafe Scheuten see it. feel it Scheuten Glas is met ruim 50 jaar ervaring een specialist op het gebied van hoogwaardige glasproducten. Vanuit fabrieken en vestigingen in Nederland,

Nadere informatie

De Energie Revolutie. Proof, not promises. Maximale CO2 reductie. Maximaal Rendement

De Energie Revolutie. Proof, not promises. Maximale CO2 reductie. Maximaal Rendement De Energie Revolutie Proof, not promises Maximaal Rendement Maximale CO2 reductie Dit is HONE Wat is HONE? Het kosteloos energie opwekken met duurzame stroom kan al jaren. Nu kan het ook bij de opwekking

Nadere informatie

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert VDL TIM HAPERT IS EEN ERKEND SPECIALIST IN HET BEWERKEN VAN GIET-, LAS- EN SMEEDSTUKKEN. DAARBIJ GEVEN WIJ ONZE KLANTEN SUPPORT VANAF DE ONTWIKKELINGSFASE

Nadere informatie

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning Vaillant Services Advies en ondersteuning Ook de service is betrouwbaar Uw installateur adviseert Welk geotherm hybride systeem is het meest geschikt voor u? Uw installateur helpt u met een deskundig advies,

Nadere informatie

Collectieve kunststof rookgasafvoersystemen. Geen kunst met kunststof!

Collectieve kunststof rookgasafvoersystemen. Geen kunst met kunststof! Collectieve kunststof rookgasafvoersystemen Geen kunst met kunststof! COLLECTIEVE KUNSTSTOF ROOKGASAFVOERSYSTEMEN Ubbink is dé specialist in kunststof rookgasafvoersystemen. Wij bieden tal van oplossingen

Nadere informatie

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken?

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? you make it work Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? ERIKS levert werktuigbouwkundige componenten in alle industriële sectoren. Maar we gaan verder dan dat. Als specialist

Nadere informatie

Kwaliteit in de Explosieveiligheid

Kwaliteit in de Explosieveiligheid Kwaliteit in de Explosieveiligheid Even voorstellen Christian Cameron: Kwaliteitsmanager 16 jaar ervaring in kwaliteitsmanagement. Verantwoordelijk voor KAM, kennisborging mbt explosieveiligheid en deels

Nadere informatie

Kracht door samenwerking VDL MPC

Kracht door samenwerking VDL MPC Kracht door samenwerking VDL MPC VDL MPC VDL Mechanische Precisie Componenten (VDL MPC) heeft meer dan 90 jaar specialistische ervaring in nauwkeurige plaatbewerking en verspaning met bijbehorende assemblage

Nadere informatie

Drinkwater wij voegen er iets aan toe

Drinkwater wij voegen er iets aan toe Drinkwater wij voegen er iets aan toe Samen met u... Drinkwater is van levensbelang voor de maatschappij. Als de drinkwatervoorziening wegvalt, komt ons dagelijks leven vrijwel tot stilstand. Als drinkwaterbedrijf

Nadere informatie

Met RPA van Bluepond bereikt u meer met uw bestaande team

Met RPA van Bluepond bereikt u meer met uw bestaande team Nu ook voor het MKB Met RPA van Bluepond bereikt u meer met uw bestaande team Als MKB-ondernemer ligt uw focus op gezonde groei. Maar vaak gaat die groei gepaard met meer interne processen, meer administratie,

Nadere informatie

VLOERVERWARMING EN -KOELING VOOR UTILITEIT, INDUSTRIE EN WONINGBOUW

VLOERVERWARMING EN -KOELING VOOR UTILITEIT, INDUSTRIE EN WONINGBOUW VLOERVERWARMING EN -KOELING VOOR UTILITEIT, INDUSTRIE EN WONINGBOUW Alles rondom Duurzame oplossingen voor nu en in de toekomst: In de meer dan vijftig jaar van haar bestaan heeft Thermagas altijd vooruit

Nadere informatie

Wat vraagt de energietransitie in Nederland?

Wat vraagt de energietransitie in Nederland? Wat vraagt de energietransitie in Nederland? Jan Ros Doel/ambitie klimaatbeleid: Vermindering broeikasgasemissies in 2050 met 80 tot 95% ten opzichte van 1990 Tussendoelen voor broeikasgasemissies Geen

Nadere informatie

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl welkom bij CRMCompany CRMCompany is een jong bedrijf boordevol ervaring. Vanuit onze vestiging in Oost Nederland bedienen wij de

Nadere informatie

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN Elk project zien we als een specifieke uitdaging die we met succes willen afronden. Bij Venko is niets vanzelfsprekend en bovendien geloven we, dat als je wat wilt, je er helemaal voor moet gaan. SCHILDEREN,

Nadere informatie

SOLIDpower. Presentatie ISSO New Business event J.W. Tolkamp 5 november 2015

SOLIDpower. Presentatie ISSO New Business event J.W. Tolkamp 5 november 2015 SOLIDpower Presentatie ISSO New Business event J.W. Tolkamp 5 november 2015 Decentraal stroom opwekken Huidige Situatie: Centrale opwekking Toekomstige situatie: Decentrale flexibele opwekking 2 3 Huidige

Nadere informatie

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor.

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. www.absgroup.com The ABS EffeX range complies fully with Een geheel nieuwe benadering

Nadere informatie

www.begreenenergy.nl

www.begreenenergy.nl www.begreenenergy.nl Fueling the future Steeds meer consumenten en ondernemers zijn zich ervan bewust dat het tegengaan van klimaatverandering een verantwoordelijkheid is voor iedereen. De wereldwijde

Nadere informatie

HET LABEL VOOR VEILIG EN ZUINIG STOKEN

HET LABEL VOOR VEILIG EN ZUINIG STOKEN HET LABEL VOOR VEILIG EN ZUINIG STOKEN ONDERHOUD AAN UW CV-KETEL? KIES VOOR OK CV Wilt u veilig én energiezuinig stoken? Laat uw cv-ketel dan regelmatig onderhouden door een Energie Service Specialist

Nadere informatie

ESSENT MILIEU Energiek met afval. Biogas seminar Werlte, 22 september 2009

ESSENT MILIEU Energiek met afval. Biogas seminar Werlte, 22 september 2009 ESSENT MILIEU Energiek met afval Biogas seminar Werlte, 22 september 2009 1 Ervaring met en ontwikkeling van Groen Gas productie vanaf 1989 M. Sanders, Energie Manager Essent Milieu 2 Essent Milieu: overzicht

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. NSA Metaalindustrie

Kracht door samenwerking. NSA Metaalindustrie Kracht door samenwerking NSA Metaalindustrie NSA Metaalindustrie ALS HET OM UW PRODUCT GAAT, IS ONZE MISSIE HELDER. MET PRAKTISCHE OPLOSSINGEN VERBETEREN WE DE FUNCTIONALITEIT EN VERLAGEN WE DE INTEGRALE

Nadere informatie

NDERE KIJK OP ICT CONSULTANCY

NDERE KIJK OP ICT CONSULTANCY DE a NDERE KIJK OP ICT CONSULTANCY Innervate is al ruim 13 jaar succesvol in het adviseren van vele organisaties op het gebied van ICT vraagstukken. Naast onze dienstverlening op het gebied van ICT Beleid

Nadere informatie

NEW BUSINESS. Guy Konings

NEW BUSINESS. Guy Konings 2015 Guy Konings Stedin is verantwoordelijk voor transport van gas en elektriciteit in West Nederland Onze missie: Altijd energie voor onze klanten, vandaag en morgen. Simpel, betaalbaar en duurzaam KERNGETALLEN

Nadere informatie

Sanitaire waterbehandeling Waterbehandeling CV Commerciële vaardigheden Onderhoud Indienststelling

Sanitaire waterbehandeling Waterbehandeling CV Commerciële vaardigheden Onderhoud Indienststelling Sanitaire waterbehandeling Waterbehandeling CV Commerciële vaardigheden Onderhoud Indienststelling Opleidingen BWT 2013 Algemene informatie De modernste watertechnieken waterfiltratie waterontharding

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Klima

Kracht door samenwerking. VDL Klima Kracht door samenwerking VDL Klima VDL Klima De voortgang van uw processen en uw productie, daar draait het om bij VDL Klima. Soms kunnen we die voortgang waarborgen met een standaardproduct. Veel vaker

Nadere informatie

De grootste specialist in industriële luchtzuivering. Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen

De grootste specialist in industriële luchtzuivering. Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen De grootste specialist in industriële luchtzuivering Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen Specialist in schone lucht Als het om innovatieve installaties

Nadere informatie

Samen naar een duurzaam verwarmde gebouwvoorraad zonder aardgas. Hans Schneider (Liander) programma

Samen naar een duurzaam verwarmde gebouwvoorraad zonder aardgas. Hans Schneider (Liander) programma Samen naar een duurzaam verwarmde gebouwvoorraad zonder aardgas Hans Schneider (Liander) programma Alliander en de warmtetransitie Verantwoord van het aardgas af, op naar een nieuwe (lokale) warmtevoorziening

Nadere informatie

Hydroflow de doorbraak in waterontharding!

Hydroflow de doorbraak in waterontharding! Hydroflow de doorbraak in waterontharding! Group@dolphin-ta.com Tel. +31 (0)575-503121 Bespaar nu met technologie die wel werkt! HydroFLOW gepatenteerd waterbehandelingsysteem is een grote doorbraak op

Nadere informatie

Twee bedrijven, één team!

Twee bedrijven, één team! cableassembly Connecting solutions Wij geloven in Connecting solutions Eén of miljoenen Klanten Twee bedrijven, één team. Zo zou je 2E Interconnection en Connecting solutions is voor ons een begrip dat

Nadere informatie

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies Vaillant & rendement Technisch Project Advies meer rendement van uw project? Begin bij Vaillant Technisch Project Advies tijdige inschakeling TPA Uw winst Hoe blijven we samen aan de voortdurend aangescherpte

Nadere informatie

HOGE TEMPERATUUR OPSLAG VAN WARMTE IN DE ONDERGROND ONDERZOEK EN DEMONSTRATIE

HOGE TEMPERATUUR OPSLAG VAN WARMTE IN DE ONDERGROND ONDERZOEK EN DEMONSTRATIE HOGE TEMPERATUUR OPSLAG VAN WARMTE IN DE ONDERGROND ONDERZOEK EN DEMONSTRATIE JORIS KOORNNEEF DERDE NATIONAAL CONGRES BODEMENERGIE UTRECHT 29 JUNI 2018 GEOTHERMIE FAMILIE Ondiepe geothermische systemen

Nadere informatie

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Altijd de goede verbinding! Kwaliteit, snelheid en flexibiliteit: uw wensen zijn ons uitgangspunt EPR Technopower is gespecialiseerd in de Engineering,

Nadere informatie

OVER ECHTE PREVENTIE GESPROKEN

OVER ECHTE PREVENTIE GESPROKEN OVER ECHTE PREVENTIE GESPROKEN OVER ONS Van Empel Inspecties en Advisering is uw onafhankelijke partner voor inspecties en beheer van uw technische installaties (E en W). Wij zijn uw kennispartner op het

Nadere informatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Verwarm uw woning elektrisch Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Bespaar op energiekosten én het milieu De meeste woningen in Nederland gebruiken een cv-ketel op gas. Hiermee verwarmen

Nadere informatie

Asset Management als bindende factor

Asset Management als bindende factor Asset Management Asset Management als bindende factor Eigenaren, investeerders, beheerders, exploitanten en verzekeraars hebben allen tenminste één ding met elkaar gemeen. Het beheer en het onderhoud van

Nadere informatie

Beleid & regelgeving, nu & straks

Beleid & regelgeving, nu & straks Beleid & regelgeving, nu & straks Gassamenstelling & gastoestellen Aurél Kenessey de Kenese 2 Ministerie van Economische Zaken Beleidsdoelstellingen Publieke belangen Veiligheid gasgebruik Verduurzaming

Nadere informatie

S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L

S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L Introductie Imtech Industrial Services bestrijkt met haar dienstverlening de industriemarkt. Een markt met grote verscheidenheid aan productieprocessen

Nadere informatie

Tickets.com - introductie

Tickets.com - introductie Tickets.com - introductie Tickets.com, voorheen Select Ticketing Systems, is een fusie van een aantal kaartverkoopsysteemleveranciers en bestaat in Nederland sinds 1993. [leverancier] Tegenwoordig is Tickets.com

Nadere informatie

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten? Onze zorg! Voor de beheersing van het

Nadere informatie

Totale uitstoot in 2010: 14.000 kiloton CO 2

Totale uitstoot in 2010: 14.000 kiloton CO 2 Totale uitstoot in 2010: 14.000 kiloton CO 2 Industrie Welke keuzes en wat levert het op? Huidig beleid 1% besparing op gas en elektra per jaar. Totaal is dat 8 % besparing in 2020. Opbrengst: 100 kiloton.

Nadere informatie

We willen de wereld laten zien dat je van restproducten duurzame energie kunt maken

We willen de wereld laten zien dat je van restproducten duurzame energie kunt maken We willen de wereld laten zien dat je van restproducten duurzame energie kunt maken Daarom werken wij aan de realisatie van een innovatieve installatie die biomassa (zoals afvalhout) en andere reststromen

Nadere informatie

Kiwa baant het pad naar meer kwaliteit, efficiency en duurzaamheid Waar wilt u heen?

Kiwa baant het pad naar meer kwaliteit, efficiency en duurzaamheid Waar wilt u heen? Kiwa baant Paul Hesselink, CEO Kiwa N.V. Internationaal blijkt grote behoefte aan de degelijke kwaliteitsaanpak die Kiwa sinds 1948 heeft ontwikkeld. Kiwa werkt dan ook hard aan een stevig Europees netwerk

Nadere informatie

Algemene presentatie

Algemene presentatie Alpheon Energieadvies & Consultancy Algemene presentatie Uw energie, onze zorg Alpheon NL BV Paulus Potterstraat 19 7204 CP Zutphen http://www.facebook.com/alpheonenergie @AlpheonEnergie Auteur: John Hesp

Nadere informatie

Bewust met energie omgaan. De slimme meter maakt het makkelijk

Bewust met energie omgaan. De slimme meter maakt het makkelijk Bewust met energie omgaan De slimme meter maakt het makkelijk Waarom krijg ik een slimme meter? Makkelijk en klaar voor de toekomst. Enexis brengt gas en elektriciteit van uw energieleverancier veilig

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers With the future in mind De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten Condenserende ketels Boilers Projecten Our excellence ACV, sinds 1922 Belgisch fabrikant van oplossingen voor verwarming

Nadere informatie

Technologie in detail

Technologie in detail Technologie in detail Pretec Precisietechniek BV Postbus 149 2250 AC Voorschoten Industrieweg 16-18 2254 AE Voorschoten t +31 (0)71 56 19 164 f +31 (0)71 56 18 119 e info@pretec.nl. Deel kennis en maak

Nadere informatie

Cleantech Markt Nederland 2008

Cleantech Markt Nederland 2008 Cleantech Markt Nederland 2008 Baken Adviesgroep November 2008 Laurens van Graafeiland 06 285 65 175 1 Definitie en drivers van cleantech 1.1. Inleiding Cleantech is een nieuwe markt. Sinds 2000 heeft

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie