Hét kennisbedrijf in de wereld van gas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hét kennisbedrijf in de wereld van gas"

Transcriptie

1 Kiwa Gas Technology Hét kennisbedrijf in de wereld van gas Wij creëren meerwaarde voor u met onze kennis op het gebied van gaskwaliteit, -distributie, -applicaties en veiligheid

2 Kiwa Gas Technology denkt in totaaloplossingen van bron tot realisatie van het eindproduct en alles wat daar tussen zit Klanten kiezen Gasmeting, gasveiligheid, materiaalonderzoek, efficiënte toepassing, vervangingsstrategieën, alternatieve gassamenstellingen onderzoeken, nieuwe toepassingen ontwikkelen, producten meeontwikkelen die rijden of branden op gas. Wat u ook wilt met gas, voor al uw vraagstukken is Kiwa Gas Technology uw aangewezen samenwerkingspartner. Waarom? Omdat wij al voor de allereerste serieuze gaswinning in Nederland in 1959 betrokken zijn bij advies over de kwaliteit van het gas en de distributie ervan. Door de jaren heen hebben wij onze kennis van gas verdiept en verbreed. We hebben niet alleen veel inzicht in gaskwaliteit, veiligheid en distributie maar ook de in de innovatieve toepassingsmogelijkheden en applicaties. Klanten kiezen Kiwa Gas Technology, omdat wij al tachtig jaar hét kennisbedrijf zijn op het gebied van gas; van geavanceerde gasmeting, distributie tot en met de toepassingen. Focus op totaalproduct Samenwerken met Kiwa Gas Technology betekent dat u samenwerkt met breed georiënteerde professionals. Onze aanpak is zowel technisch als praktisch en bedrijfskundig van aard. Werkt u met ons samen, dan focussen we met u op het eindproduct. Wij weten dat het u vaak niet om een onderzoek op zich gaat, maar om het doel wat u wilt bereiken en hoe u daar kunt komen. Dat betekent dat we, naast gedegen onderzoek, voor u kunnen ontwikkelen, testen en uitvoeren, én u kunnen ondersteunen bij het inrichten en optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. Uniek is het feit dat wij onze eigen laboratoria hebben. Hierdoor zijn we in staat om onze adviezen gedegen te onderbouwen, prototypes te bouwen, te testen en samen met u verder te ontwikkelen. Doordat wij in de hele gasketen opdrachtgevers hebben, zijn wij gewend over grenzen heen te kijken en met u te denken in mogelijkheden, kansen en oplossingen. Voor netwerkbedrijven, energieproducenten, fabrikanten en overheden Door de jaren heen hebben wij een grote nationale en internationale klantenkring opgebouwd. Zo weten inmiddels alle grote Nederlandse maar ook bekende internationale energiebedrijven de weg naar ons te vinden. Daarnaast werken we voor grote nationale en internationale fabrikanten. Onder andere zijn we werkzaam voor de automobielindustrie en fabrikanten van huishoudelijke en industriële apparaten. Bovendien voeren we continu onderzoek uit in opdracht van de overheid waaronder gemeenten, technische recherches en brandweer. Specifieke kennis Gaskennis is heel specifiek. Door de jaren heen hebben wij onze kennis gebundeld. Deze kennis maken wij via open trainingen toegankelijk voor de buitenwereld. Wij zijn ook het kenniscentrum voor Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van de regionale en landelijke netbeheerders.

3 We werken nationaal, internationaal, denken in details en in grote lijnen, kijken over de grenzen van uw vraagstuk heen. We maken hét verschil door onze jarenlange kennis, visie en praktische houding Kwaliteit werkt De kwaliteiten van Kiwa Gas Technlology zijn divers en breed. Onze dienstverlening omvat álles wat met gas en aanverwante producten te maken heeft. We hebben onze diciplines ondergebracht in vier verschillende onderdelen. 1. Gas Distribution Systems Gas Distribution Systems biedt u tal van ondersteunende producten en diensten op het gebied van gasdistributie. Met assetmanagement consultancy bieden zij u ondersteuning op het gebied van risico- en veiligheidsmanagement, vervangingsstrategieën, benchmarking en toepassing van KPI s, zoals de Veiligheidsindicator Gas. Daarnaast ondersteunen zij u bij de implementatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen o.a. volgens PAS 55. Verder adviseren zij u op het gebied van gasdistributietechniek bij de toepassing van regelgeving (o.a.viag, ATEX en de NEN 7244-serie), ongevallenanalyses, onderhoud- en inspectietechnieken (o.a. kathodische bescherming en lekzoeken), de introductie van innovatieve technologieën en producten en bij het opstellen van werkinstructies en -procedures. Ook voor het onderzoeken van en advies over distributiematerialen, zowel van metaal als kunststof, kunt u bij Gas Distribution Systems uitstekend terecht. Bij hun consultancydiensten op het gebied van duurzame gassen moet u vooral denken aan invoeding van biogas en waterstof in het gasnet. Voorts bieden zij ook uitgebreide ondersteuning met betrekking tot CO 2 - en methaanemissiereductie. Tot slot beschikken zij over specialistische software voor het uitvoeren van gasnetberekeningen en -analyses. Ook wel bekend als IRENE software. 2. Veiligheid Gasinstallaties Veiligheid Gasinstallaties is hét kenniscentrum in Nederland op het gebied van gasinstallaties. Zij werken mee aan het veilig en efficiënt toepassen van gas in zowel huishoudens als industrie. De dienstverlening bestaat onder meer uit: gasongevallen onderzoek, advies van gasmeter tot uitmonding, advies rondom stookruimte onder het maaiveld en consultancy gasinstallaties: van risico- en vitaliteitsbeoordeling tot en met ondersteuning bij uitvoering.

4 Kiwa Gas Technology is uw sparringpartner als het gaat om realisatie van innovatieve energie ontwikkelingen en toepassingen 3. Gas Appliances Het team van Gas Appliances staat voor u klaar, om samen met u aan duurzame oplossingen te werken. Zij ontwikkelen, testen en demonstreren gasgestookte toestellen en andere energietechnische technologie voor een duurzame samenleving. Ze werken voor fabrikanten van verwarmingsapparatuur, warmtepompen, automobielen, huishoudelijke apparaten en industriële toestellen (verwarming, grootkeuken) en voor gasbedrijven en energiebedrijven. Gas Appliances richt zich onder meer op de bijmenging van waterstof in aardgas, warmtepompen, biogas, waterstofcomponenten voor de automobielindustrie, microwarmtekracht, brandstofcellen en traditionele gas- en energietechnische apparatuur. Ze hebben uitstekende laboratoriumfaciliteiten en zijn internationaal georiënteerd. 4. Gas Quality and Quantity Measurements Het werkveld van Gas Quality and Quantity Measurements is de gaslevering van put tot pit ; van gasproducent naar eindverbruiker. Gas - in alle voorkomende hoedanigheden en kwaliteiten - vertegenwoordigt een hoge waarde, niet alleen als commercieel product, maar ook als relatief schone brandstof, met alle milieuvoordelen van dien. Gas Quality and Quantity Measurements beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van geavanceerde gasmeting, zowel gassamenstellingmeting als gashoeveelheidmeting. Zij ondersteunen bedrijven op elk niveau in de gaskolom bij het nauwkeurig vaststellen van de gasvolumestroom en/of de gaskwaliteit.

5 Tastbaar bewijs Dat Kiwa Gas Technology hét kennisbedrijf is op het gebied van gas, laat zich het best onderbouwen door de vele projecten die wij gerealiseerd hebben. Een greep uit onze activiteiten. Innovatieve waterstoftoepassingen Vanwege onze kennis en expertise zijn we nauw betrokken bij het demonstratieproject op het eiland Ameland, waar waterstof in het aardgasnet wordt gevoed. Het gemengde gas wordt vervolgens via een pilotdistributienet aan een 14-tal appartementen aangeboden. In dit project worden de leidingmaterialen, verbindingen, gasregelaars en de gasmeters drie jaar ( ) lang aan het waterstof-aardgas mengsel blootgesteld, waarna de mogelijke effecten in onze laboratoria onderzocht worden. Wij hebben de expertise en competenties in huis om de vraagstukken op het gebied van waterstofdistributie, bijmenging en toepassing te helpen beantwoorden. Inmiddels kunnen we ook de invloed van waterstof (in mengsels met aardgas) op leidingmaterialen en andere gasdistributiecomponenten bepalen. Met behulp van een groot scala aan mechanische en fysisch-chemische beproevingen meten we de mogelijke effecten van blootstelling aan waterstof in gasmengsels. Soortgelijke trajecten voeren wij ook uit voor biogas (groen gas) invoeding op het gasnet. afwijkingen. Hoewel nog niet volgroeid, is de robot veelbelovend. Een goedwerkende Pirate kan ervoor zorgen dat niet elke meter leiding hoeft te worden opgegraven voor inspectie. Duurzaam koelsysteem in verzorgingstehuizen Kiwa Gas Technology heeft in samenwerking met GasTerra en Essent een nieuw type koelsysteem ontwikkeld dat op gas draait. Uniek is het feit dat dit systeem de totale energiekosten omlaag brengt in plaats van omhoog. Dit komt mede doordat gebruik gemaakt wordt van bestaande cv-leidingen en radiatoren. Ook zorgt de werking van een warmtepomp voor een besparing. s Zomers vraagt de warmtepomp weliswaar extra gas om warmte naar buiten te pompen, maar s winters bespaart het systeem gas doordat er warmte van buiten naar binnen wordt gepompt. De besparing is s winters zo groot dat de extra kosten in de zomer en de aanschaf- en installatiekosten in zo n vijf jaar worden terugverdiend. Het nieuwe koelsysteem is gemakkelijk en zonder hak- en breekwerk in bestaande bouw te installeren. Het feit dat het op gas draait en niet op elektriciteit, voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet gedurende de zomermaanden, mochten Nederlanders in de toekomst massaal airco gaan gebruiken. Kiwa-robot voor gasnet inspecties Een nieuwe inspectierobot met de naam Pirate begint binnenkort aan een soloreis door het Nederlandse gasleidingennet. Zijn missie: inspectiekosten besparen door autonoom de kwaliteitsstatus van gasleidingen in kaart te brengen. De robot is een initiatief van Kiwa Gas Technology. Hij moet, eenmaal doorontwikkeld en voorzien van camera s, microfoons en eventuele andere sensoren, in z n eentje het gasnet in om leidingen van verschillende diameters te onderzoeken op lekken en

6 Daarom Kiwa Gas Technology Kiwa Gas Technology biedt dienstverlening op het gebied van gastechnologie. Onder meer gericht op aardgas, LPG, waterstofgas en biogas. Kiwa Gas Technology levert voor de kwaliteit van gas, distributie en toepassing de volgende diensten: advisering, engineering, training, productontwikkeling, bouw van componenten, apparaten en systemen. Wij werken voor gasproducenten, gasnetwerkbedrijven, energieverbruikende industrie, apparatenindustrie, machinebouwers, autofabrikanten, woningbouwverenigingen en overheden. Zowel nationaal als internationaal. Kiwa Gas Technology B.V. Wilmersdorf 50 Postbus AC Apeldoorn Tel. +31 (0) Fax +31 (0) Onze formule en ketenbenadering geven onze service meerwaarde. Kennis van de markt, kennis van producten, een breed diensten- en productenaanbod, een branchebreed netwerk en de voortdurende wil tot innoveren, maken van Kiwa Gas Technology dé samenwerkingspartij als het gaat om gas. Onderdeel van Kiwa Nederland Kiwa Gas Technology is een zelfstandige divisie van Kiwa N.V. Het voortdurend verbeteren van processen, producten, personeel en organisaties als geheel is waar Kiwa voor staat. De ruim 600 professionals houden zich bezig met certificerings-, inspectie-, research-, consultancy- en opleidingsactiviteiten in diverse marktsectoren. Inmiddels heeft Kiwa diverse internationale vestigingen waaronder in Italië, Duitsland, Engeland en China. Energiemeting, distribueren en toepassen is onze kernkwaliteit, we onderzoeken niet alleen, we realiseren daadwerkelijk het eindproduct met u. Dit eindproduct kan een concreet, goed onderbouwd advies of een high tech ontwikkeling zijn GT-BL6-NL-v1

DGMR. Meer dan een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software

DGMR. Meer dan een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software adviseurs. Bouwfysica Energie en Duurzaam Bouwen Brandveiligheid DGMR. Meer dan een oplossing. DGMR is meer dan een raadgevend

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

Speciale editie Portfolio Active Professionals

Speciale editie Portfolio Active Professionals M A G A Z I N E Speciale editie Portfolio Active Professionals AFVAL & MILIEU DETACHERING ICT CRM PERFORMANCE MANAGEMENT TEST CONSULTANCY V o o r w o o r d Active Professionals is sinds de oprichting in

Nadere informatie

TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified

TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified Uw partner voor een professionele dienstverlening TOPdesk Nederland BV Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Postbus 559, 2600 AN Delft Nederland t +31 (0)15 270 09 00 f +31 (0)15 257 52 56 w www.topdesk.nl

Nadere informatie

Roadmap Power to Gas. 13 maart 2014. Auteurs: Juriaan Mieog Ronald Eenkhoorn Jörg Gigler (Gigler Energy Support) Definitieve versie

Roadmap Power to Gas. 13 maart 2014. Auteurs: Juriaan Mieog Ronald Eenkhoorn Jörg Gigler (Gigler Energy Support) Definitieve versie Roadmap Power to Gas 13 maart 2014 Definitieve versie Auteurs: Juriaan Mieog Ronald Eenkhoorn Jörg Gigler (Gigler Energy Support) 1 Voorwoord De veranderende manier waarop energie wordt opgewekt en geconsumeerd

Nadere informatie

maart 2009 Nummer 1 Magazine Anne-Marie Rakhorst: 'certificeren meer dan checklistjes afwerken' dan testen Geen zee te diep

maart 2009 Nummer 1 Magazine Anne-Marie Rakhorst: 'certificeren meer dan checklistjes afwerken' dan testen Geen zee te diep maart 2009 Nummer 1 Magazine Anne-Marie Rakhorst: 'certificeren meer dan checklistjes afwerken' Eerst orders dan testen Geen zee te diep COLUMN prikkelend applaus aantal hartverwarmende reacties, waaruit

Nadere informatie

samen wat kan, individueel wat moet Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen

samen wat kan, individueel wat moet Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen samen wat kan, individueel wat moet Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen Samenvatting en conclusies van het onderzoek naar een landelijke infrastructuur voor duurzame toegang tot digitale

Nadere informatie

Quercus-PS. De operator Onderhoud in relatie tot de Ondernemingdoelstellingen

Quercus-PS. De operator Onderhoud in relatie tot de Ondernemingdoelstellingen Quercus-PS E E N V I S I E O P B E D R I J F S V O E R I N G N o 11 De operator Onderhoud in relatie tot de Ondernemingdoelstellingen Cursusplanner Een bijzondere training Onze dienstverlening Nova met

Nadere informatie

Samen verbinden. Nu, morgen en daarna.

Samen verbinden. Nu, morgen en daarna. 2 Samen verbinden. Nu, morgen en daarna. 3 Inhoud Voorwoord 5 Waarom 7 Waarmee 11 Onze historie 17 Waar we voor staan als organisatie 21 Waar we voor staan als medewerkers 25 Wat we doen 29 Hoe wij werken

Nadere informatie

A L W AY S O N Always On

A L W AY S O N Always On ALWAYS ON Always On Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor

Nadere informatie

ICT motor achter duurzame energie. ICT centraal in transformerende energiemarkt

ICT motor achter duurzame energie. ICT centraal in transformerende energiemarkt ICT motor achter duurzame energie ICT centraal in transformerende energiemarkt Een tijdperk van transitie We leven in een tijdperk van transitie van ongekende omvang. Niet meer in een periode van verandering,

Nadere informatie

ieder handelende in haar of zijn hoedanigheid van bestuursorgaan, tezamen hierna ook te noemen: Rijksoverheid;

ieder handelende in haar of zijn hoedanigheid van bestuursorgaan, tezamen hierna ook te noemen: Rijksoverheid; Green Deal tussen Energie-Nederland en Rijksoverheid Ondergetekenden: 1. De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, mede namens de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Whitepaper Inhoudsopgave Met digital workspace meer wendbaarheid Definitie 3 belangrijke thema s ICT en HR: samen

Nadere informatie

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl Exact voor CRM Meer dan verkoop. exactsoftware.nl 2 Slechte data kost amerikaanse bedrijven $600 miljard per jaar De hele wereld is online. Tablet en smartphones worden net zo vaak zakelijk gebruikt als

Nadere informatie

Intelligente meters in Nederland. Herziene financiële analyse en adviezen voor beleid

Intelligente meters in Nederland. Herziene financiële analyse en adviezen voor beleid Intelligente meters in Nederland Herziene financiële analyse en adviezen voor beleid KEMA Nederland B.V., Arnhem, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Dit document bevat vertrouwelijke informatie. Overdracht

Nadere informatie

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Cloud communicatie EDITIE NR. 1 Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Zeker, zorgeloos en optimaal bereikbaar Investeren in een nieuwe telefooncentrale of telefonie afnemen

Nadere informatie

Een beroep op energie 2

Een beroep op energie 2 Hiteq Voor technisch vakmanschap in de toekomst Hiteq is het expertisecentrum voor technisch vakmanschap in de toekomst. Technische bedrijven, werknemers en onderwijsinstellingen die zich oriënteren op

Nadere informatie

Carante Groep. in 2011

Carante Groep. in 2011 Carante Groep in 2011 1 VOORWOORD De dynamiek en ontwikkelingen in de wereld om ons heen vragen van organisaties in de care sector een permanente alertheid, hoge kwaliteitsstandaards en professionaliteit.

Nadere informatie

Duurzame energie: innovatie is de sleutel. Stand van zaken Topsector Energie

Duurzame energie: innovatie is de sleutel. Stand van zaken Topsector Energie Duurzame energie: innovatie is de sleutel Stand van zaken Topsector Energie September 2013 Duurzame energie: innovatie is de sleutel Stand van zaken Topsector Energie september 2013 Duurzame energie:

Nadere informatie

Waarom Informatica? Waarom nu?

Waarom Informatica? Waarom nu? Waarom Informatica? Waarom nu? de gevaren in de markt omzeilen Onder de huidige economische omstandigheden moeten slimme bedrijven technologie optimaal benutten om de concurrentie voor te blijven en de

Nadere informatie

Verkenning Decentrale energieopwekking

Verkenning Decentrale energieopwekking Verkenning Decentrale energieopwekking Rapportage van verkenning naar sectorale belemmeringen en regeldruk in de topsector Energie Dit geanonimiseerde document is in licentie gegeven op basis van een Creative

Nadere informatie

Postbus 177 2600 MH Delft T +31 (0)88 335 82 73 info@deltares.nl www.deltares.nl. Het Duurzame Vermogen van Water

Postbus 177 2600 MH Delft T +31 (0)88 335 82 73 info@deltares.nl www.deltares.nl. Het Duurzame Vermogen van Water Postbus 177 2600 MH Delft T +31 (0)88 335 82 73 info@deltares.nl www.deltares.nl Het Duurzame Vermogen van Water Het Duurzame Vermogen van Water Voorwoord Als er één onderwerp is waarvan ik de afgelopen

Nadere informatie

Jaarplan William Schrikker Groep 2015

Jaarplan William Schrikker Groep 2015 Jaarplan William Schrikker Groep 2015 WE ZIJN ER ALS HET MOET, OOK IN 2015 EN ZEKER OOK VOOR UW GEMEENTE! 2 Jaarverslag Jaarplan 2015 2012 William Schrikker Groep Jeugdbescherming Voorwoord Geachte lezer,

Nadere informatie

Your Security is Our Business. Consultancy. IT-beveiligingsonderzoeken. Penetratietesten. Security Awareness

Your Security is Our Business. Consultancy. IT-beveiligingsonderzoeken. Penetratietesten. Security Awareness Your Security is Our Business Consultancy IT-beveiligingsonderzoeken Penetratietesten Security Awareness Customer Focus De medewerkers van Madison Gurkha zijn heel sterk in het meedenken en het zich verplaatsen

Nadere informatie

Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek

Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek Inleiding Sinds 1957 is Brusche Elektrotechniek niet meer weg te denken uit het elektrotechnisch landschap van Oost-Nederland. Al meer dan 56 jaar staan we aan

Nadere informatie

Uitleg Zonnepanelen. Januari 2014

Uitleg Zonnepanelen. Januari 2014 Uitleg Zonnepanelen Januari 2014 www.groenzonnig.nl/houten houten@groenzonnig.nl 1 Deze uitleg over zonnepanelen is gebaseerd op de kennis die we hebben opgedaan bij de voorbereiding van vele informatieavonden

Nadere informatie

Zijn ERP Systemen log?

Zijn ERP Systemen log? Zijn ERP Systemen log? Intelligent op weg Waar gaat het om? ERP is een verzamelnaam voor toepassingen welke door organisaties worden gebruikt ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen. Een aantal

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control Kennis van de Overheid Maatschappelijke opgaven Van versnipperde ondersteuning naar public business control Ontwikkelingen in het openbaar bestuur gaan zo snel en zijn dermate complex dat de traditionele

Nadere informatie

De HAN ontwikkelt zich duurzaam; tussenrapportage november 2010 project HAN Duurzaam

De HAN ontwikkelt zich duurzaam; tussenrapportage november 2010 project HAN Duurzaam De HAN ontwikkelt zich duurzaam; tussenrapportage november 2010 project HAN Duurzaam Bij de opening van het studiejaar 2009-2010 presenteerde de HAN een ambitieus plan om haar onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering

Nadere informatie