Jannemanneke. Nummer 5 27 oktober Inhoud. Voorwoord. Schooljaar Beste ouders,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jannemanneke. Nummer 5 27 oktober 2014. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders,"

Transcriptie

1 Jannemanneke Schooljaar Nummer 5 27 oktober 2014 Inhoud Voorwoord 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 4. Mededelingen groepen 5. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Beste ouders, De herfstvakantie zit er weer op, dus voor de kinderen begint de tweede periode van dit schooljaar. En daarmee ook weer de dagelijkse routine van op tijd op staan, de nodige spulletjes mee naar school nemen en samen met de klasgenoten aan de schooldag beginnen. Volgens de planning beginnen we deze week met de oudergesprekken voor de groepen 1 t/m 6. Hierin staat het welbevinden van de kinderen centraal, maar ook wordt er al even gekeken naar de ontwikkeling in deze eerste 9 weken van het schooljaar. Donderdag 30 oktober a.s. vindt onze studiemiddag plaats. Dus zijn alle kinderen vrij! (om uur gaat de school uit!!) In deze periode staat er nog veel meer op de rol. Zoals een schrijversbezoek in groep 7-8, Sinterklaas feest en Kerst en nog veel meer. Maar daarover een andere keer meer. Voor deze periode tot de Kerstvakantie wens ik alle kinderen van de St. Jan een fijne tijd toe. Namens het team: Mári Kokke Wilt u graag uw verhaal doen in ons Jannemanneke? Mail dat dan naar nieuwsbladjannemanneke@skozok.nl, na screening zullen wij uw bericht wel of niet plaatsen.

2 2 Algemeen Nieuws Sinterklaas groep 1 t/m 4 Het grootste kinderfeest van het jaar komt er weer aan. Sinterklaas en zijn pieten komen op zaterdag 15 november met de stoomboot aan in Gouda. Deze intocht is te zien om 12.00u op NPO Zapp. En op zondag 23 november zal Sinterklaas met zijn pieten onze school bezoeken (ontvangst in de gymzaal)! Het Sinterklaasjournaal is er natuurlijk weer bij om ons op de hoogte te houden van alle gebeurtenissen rondom dit geweldige feest. Dit jaar volgen wij ook weer het Sinterklaasjournaal met de kinderen, zodat we goed kunnen aan sluiten bij de verhaallijn. Het Sinterklaasjournaal is te zien elke dag vanaf 11 november om 18.00u op NPO Zapp. Dit jaar willen we met groep 1-4 tijdens Sinterklaas en met Kerst in hoeken werken. De kinderen mogen dan kiezen wat ze graag willen doen. Welke ouder wil graag met een groepje kinderen werken? Denk aan voorlezen sinterklaasverhalen, gezelschapsspelletjes.. Sinterklaas Maandag 24 november - 1 december van 13.00u u Woensdag 26 november - 3 december van 10.45u u Kerst Maandag 8 en 15 december 13.00u u Woensdag 10 en 17 december 10.45u u Wie wil ons helpen graag even doorgeven aan de leerkrachten van groep 1 t/m 4. Steuntje in de rug Ook dit jaar doet de Vereniging Vrienden van de Sint Janschool mee met de actie Steuntje in de rug van de Rabobank. Alle leden van Rabobank Dommelstreek kunnen van 15 t/m 29 oktober 2014 hun stem uitbrengen op de clubs die zij een warm hart toedragen. Iedere stem heeft een waarde van 4,00 en elk lid mag in totaal 5 stemmen uitbrengen. Bent u lid van de Rabobank Dommelstreek? Breng dan uw stem uit op Vereniging Vrienden van de Sint Janschool! Met uw stem helpt u de vereniging en daarmee onze school aan extra financiële middelen, uw stem is voor ons goud waard! Oeps foutje bedankt..rectificatie OR In het jaarverslag van de OR is in de opsomming van dames die deel uitmaken van de Ouderraad per abuis de naam van Ilse de Vries weggevallen. Dit vinden wij erg vervelend omdat ook zij deel uitmaakt van de OR en we haar bijdrage daaraan waarderen. Dus bij deze onze excuses Ilse!

3 3 Algemeen Nieuws Brief van de werkgroep gezinsvieringen Deze week krijgen de kinderen een brief mee naar huis van de "werkgroep gezinsvieringen". Deze werkgroep verzorgd een aantal gezinsvieringen per jaar, waarin de kinderen meer dan welkom zijn. O.a. Sint Maarteviering, Sinterklaasviering, Kerstviering, Palmpasenviering e.a. Voor deze vieringen hebben we telkens een aantal kinderen nodig die willen helpen. De kinderen die willen helpen, kunnen kiezen uit een aantal activiteiten. Voorlezen, collecteren, koekjes uitdelen en nog meer. (zie de brief) Willen jullie het ingevulde antwoordstrookje zo snel mogelijk weer mee naar school nemen. Het zou super fijn zijn om veel ingevulde briefjes terug te krijgen. Dan kunnen we kiezen welke kinderen wat en wanneer kunnen doen...dan ben je niet zo vaak aan de beurt... Het is nog altijd zo... vele handen maken licht werk. Heeft u of een van de kinderen nog vragen, tips, opmerkingen, ideeën... dat horen we graag. U kunt daarvoor terecht bij, Marita v Meyl of Juf Henny. Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs Leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders kunnen nu gratis met Office 365 ProPlus leren en werken. Office 365 ProPlus is het vertrouwde Office pakket met o.a. Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Maar Office 365 ProPlus biedt meer, je mag het pakket op 5 pc s/macs en 5 tablets installeren. Vanaf de pc, tablet en smartphone heeft het hele gezin zo overal toegang tot Office 365. Waarom gratis? Omdat de basisschool van je kind een schoolovereenkomst heeft met Microsoft, kunnen leerlingen (en hun ouders) van dit aanbod gebruik maken en de gratis jaarlicentie bestellen. Microsoft vindt het belangrijk dat onze toekomstige generatie spelenderwijs leert werken met technologie die ze later ook nodig zullen hebben. Bestellen Om Office ProPlus te bestellen bij SURFspot.nl heb je een inlogaccount nodig. Heb je die nog niet, dan kun je dat direct aanvragen via SURFspot.nl. Binnen enkele ogenblikken ontvang je via je inloggegevens. Om gebruik te kunnen maken van de gratis jaarlicentie brengt SURFspot.nl 2,99 transactiekosten in rekening. Over SURFspot.nl SURFspot.nl is dé ICT-webwinkel voor het basisonderwijs waar ouders en medewerkers met veel korting of zelfs bijna gratis officiële software en andere ICT-producten kunnen bestellen. SURFspot.nl is een initiatief van de not-for-profit organisaties SURFmarket en APS IT-diensten. Beide organisaties sluiten namens het onderwijs speciale overeenkomsten met leveranciers.

4 4 Mededelingen Groepen Groep 3-4 Groep 3 heeft hard gewerkt aan kern 1 en 2 van veilig leren lezen. Op naar kern 3! Hieronder de woorden / letters die in kern 3 aanbod komen: doos poes koek ijs zeep Letters: d - oe - k - ij - z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2: m - r - v - i - s - aa - p - e - t - ee - n - b - oo Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden aan de hand van een verhaal. In dit verhaal vinden kinderen in een wensdoos telkens een nieuwe verrassing. Het thema van deze kern is Wat zit erin? Woorden en zinnen Uw kind is bij het begin van kern 3 alweer een week of acht in groep 3. Steeds meer woorden kunnen worden gelezen. Uw kind leert niet alleen nieuwe letters en woorden, maar oefent deze ook op verschillende manieren. Een voorbeeld van zo'n oefening is het invullen van letters in woorden waarin een letter ontbreekt. Bij het stukje -en kan het kind kiezen uit b, p en r om er een compleet woord van te maken. Het plaatje dat naast het woord afgebeeld wordt geeft aan welk woord bedoeld is (ben, pen of ren). Uw kind leest ook al korte zinnen: ik eet een vis. een kip en een aap. tim zit bij een boom. Veilig en vlot kern 3 Op school werken wij veel aan het leestempo van leerlingen (het vlot lezen). Veilig en Vlot is een boekje met woordrijtjes die opklimmen in moeilijkheid. Uw kind leert hiermee niet alleen correct, dus foutloos woorden lezen maar juist ook vlot. Vlot lezen is een belangrijke voorwaarde voor het begrijpend lezen. Het is altijd goed om wat extra te oefenen met deze woorden, klik dan op de onderstaande blauwe link. Veilig en vlot kern 3 Klik hier om de woorden van veilig en vlot te oefenen. Groep 1-2 Groep 5-6 Groep 7-8 Deze keer geen nieuws uit de groepen 1-2, 5-6 & 7-8

5 5 HULP GEVRAAGD! Hulp gevraagd Dit jaar willen we met groep 1-4 tijdens Sinterklaas en met Kerst in hoeken werken. De kinderen mogen dan kiezen wat ze graag willen doen. Welke ouder wil graag met een groepje kinderen werken? Denk aan voorlezen sinterklaasverhalen, gezelschapsspelletjes.., u kunt zich hiervoor opgeven bij 1 van de leerkrachten van groep 1-4, zie voor meer informatie de complete tekst onder Algemeen Nieuws. Agenda Datum Tijd Informatie Ma 27/ uur middag/avond Agenda VO informatiebijeenkomsten Datum Tijd Informatie Weer naar school Oudergesprekken groep 1-6 Project natuur groep 7-8: bos-bodem-bodemleven Di 28/10 middag Oudergesprekken groep 1-6 Do 30/10!! uur!! Studiemiddag s middags alle kinderen VRIJ Vr 31/10 NIO afname Zo 09/ uur IVN paddenstoelenwandeling Juf Harriet jarig! Di 18/ uur Schrijversbezoek groep 7-8 Heeze Wo 19/11 Aanvang Informatieavond Dyslexie bibliotheek Heeze Do 20/11 Zo 23/11 Start project mediawijsheid groep 7-8 Sinterklaas & pieten bezoeken de St. Jan! 25-26/11 Adviesgesprekken groep 7-8 Di 9/12!! Studiemiddag s middags alle kinderen VRIJ 17/ Informatieavond Helicon Eindhoven 08/12 & Minilessen Varendonck College 11/12 13/01/ Informatieavond Varendonck College voor ouders in Asten (gymnasium, technasium, tweetalig onderwijs, VWO- HAVO & HAVO kansklas 14/01/ Informatieavond Varendonck College voor ouders in Someren (VMBO en PrO) 08/02/2015 Open Dag Varendonck College Adresgegevens: St. Jan Baptistastraat GN Leenderstrijp Tel: infostjan@skozok.jnl - Post/Bijlage: 1. IVN Paddenstoelenwandeling 2. Informatieavond Dyslexie 3. Gezinsviering Sint Maarten zaterdagavond 8 november

6 6 Paddenstoelenwandeling voor kinderen, 9 november om 10u. Wat heeft een vlieg met een zwam te maken en een eekhoorntje met brood? Het antwoord is: het zijn allebei paddenstoelen. En dit zijn er nog maar twee, we hopen op zondag 9 november in de Herbertusbossen nog veel meer paddenstoelen tegen komen. We gaan speuren naar heksenkringen, elfenbankjes en duivelseieren. Wat we tegen zullen komen het is nu nog niet te zeggen. Maar het is wel altijd verrassend en leuk! Voor iedereen die mee wil gaan zoeken: we verzamelen om 10u op de parkeerplaats aan de Boslaan. Vandaar trekken we met kleine groepjes de bossen in. Ouders mogen mee als ze willen, maar dat hoeft niet. De wandeling is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar, met of zonder ouders. Om 12u zijn we weer terug bij de parkeerplaats en eindigt de wandeling. Om onder de paddenstoel te kunnen kijken, is het handig om een spiegeltje te gebruiken. We hebben er een aantal, maar als je zelf een klein spiegeltje hebt, wil je dat dan meenemen? En trek alsjeblieft laarzen of stevige schoenen aan en een regenjas als het nodig is. Wij zorgen voor een zoekkaart, een tussendoortje en veel gezwam. Heb je zin om deel te nemen? Geef je dan van te voren op bij Ine Manders, via de mail (ine.manders.linders@gmail.com) of telefonisch op tel Dit is verplicht, ivm het aantal begeleiders. We zien jullie graag op 9 november! Ine, Ilse, Loes, Ans en Marleen van de Kinderwerkgroep IVN Heeze-Leende

7 7 Informatieavond over dyslexie in bibliotheek Heeze Bibliotheek De Kempen besteedt extra aandacht aan kinderen die lezen moeilijk vinden of een leesstoornis hebben. Een van de meest voorkomende leesproblemen is dyslexie. Om ouders en leerkrachten over dit onderwerp te informeren, organiseert de bibliotheek samen met IWAL Instituten voor dyslexie op woensdag 19 november een informatieavond in de bibliotheek van Heeze. Tijdens de bijeenkomst wordt uiteengezet wat dyslexie is (definitie, oorzaken en bijkomende problemen). Er wordt besproken wat school en ouders kunnen doen in de verschillende leerjaren van het basisonderwijs. De nieuwste ontwikkelingen komen aan bod, evenals speciale faciliteiten en hulpmiddelen waarvan dyslectici gebruik kunnen maken. U bent op 19 november vanaf uur welkom in de bibliotheek van Heeze, in dorpshuis t Perron. De lezing start om uur en duurt tot uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op Leesproblemen en de bibliotheek Voor veel kinderen met leesproblemen is het een grote stap om naar de bibliotheek te komen, terwijl lezen voor hen juist zo belangrijk is. Elke bibliotheek heeft boeken in huis die speciaal voor deze kinderen zijn bedoeld: boeken voor Makkelijk Lezen. Dit zijn leuke boeken met duidelijke letters en pakkende beelden. De boeken staan met de kaft naar voren in de kast, waardoor kinderen makkelijker kunnen kiezen. Naast leesen informatieboeken beschikt de bibliotheek ook over luisterboeken en meeleesboeken voor deze kinderen.

8 8 Gezinsviering met lampionnentocht Sint Maarten Zaterdag 8 november uur: vertrek lampionnentocht bij de kerk uur: viering in de kerk Na afloop: warme chocomelk en een koekje Parochie St. Petrus Banden - Leende De werkgroep gezinsvieringen nodigt alle kinderen uit om op zaterdag 8 november mee te doen met de Sint Maarten viering. Om uur vertrekken we bij de kerk voor een wandeling. Sint Maarten gaat voorop op zijn paard en ook trommelaars van de jeugdslagwerkgroep uit Leende lopen mee. Als jullie allemaal een lampion meenemen, kunnen we verlicht door de straten lopen. Voor ideetjes over het maken van een lampion: kijk op internet, bijvoorbeeld op Om uur begint de viering in de kerk. Na afloop is er warme chocolademelk met een koekje voor iedereen. We hopen dat er heel veel kinderen met hun ouders, familie en vrienden zullen komen. Tot ziens op 8 november!

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Bericht van directie Meester Martijn (gym) is voor langere tijd afwezig. Zijn jongste zoontje Pelle is ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht met een hersenvliesontsteking.

Nadere informatie

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs De school waar onze dromen werkelijkheid worden NIEUWSBRIEF Schooljaar 2014-2015 Donderdag 18 september Nummer 02 Vanuit de directie Informatieavonden In alle groepen is een informatieavond geweest en

Nadere informatie

DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL

DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL website: www.deventerleerschool.nl 24 september 2014 inhoud nieuwsbrief Personeelszaken Herfsttocht 2014 Studiedagen Parkeren bij school Oproep lunchmedewerker(s) BSO zomer

Nadere informatie

Piramidepost 21 oktober 2014

Piramidepost 21 oktober 2014 Piramidepost 21 oktober 2014 Data Activiteit Bestemd voor Woensdag Start schoolreisje naar Texel Groepen 8 22 oktober Vrijdag Kledingbeurs (14.00 15.15) Alle ouders / verzorgers 24 oktober Laatste dag

Nadere informatie

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Datum: 29 oktober 2018 Belangrijke data: Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Dinsdag, 6 november Einde kledingactie

Nadere informatie

DE KLEPKRANT 2014-2015. Van de directie. nr. 6-20 november 2014. www.bsbesoyen.nl

DE KLEPKRANT 2014-2015. Van de directie. nr. 6-20 november 2014. www.bsbesoyen.nl DE KLEPKRANT 2014-2015 nr. 6-20 november 2014 Van de directie Met behulp van de door u ingevulde enquête hebben wij uw ervaring met het oudervertelgesprek geëvalueerd. www.bsbesoyen.nl zal begin februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken.

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Veilig leren lezen Maandag 21 september zijn we begonnen

Nadere informatie

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober Herfstwandeling (info volgt nog) november 2

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober Herfstwandeling (info volgt nog) november 2 Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober 2016 Agenda Jarigen Datum Activiteit 4 oktober Dierendag 6 oktober Opa en oma middag (nemen jullie deze middag een prentenboek mee naar school?) 10 De bovenbouw leest

Nadere informatie

Nieuwsbrief It Iepen Stee 26 september 2014

Nieuwsbrief It Iepen Stee 26 september 2014 Leerlingen vrij: Woensdag 1 oktober hebben alle leerlingen vrij. Alle personeelsleden van OPO Furore hebben dan een gezamenlijke personeelsdag. Workshop de gezonde school bovenbouw: Maandagmiddag 20 oktober

Nadere informatie

Om te beginnen wil ik u en alle kinderen uiteraard het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015.

Om te beginnen wil ik u en alle kinderen uiteraard het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Schooljaar 2014-2015 Jannemanneke Nummer 9 5 januari 2015 Inhoud Voorwoord 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Jarig in januari 5. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 6 21 november Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 6 21 november Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 6 21 november 2016 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Agenda VO 5. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord

Nadere informatie

Basisschool De Triangel

Basisschool De Triangel Basisschool De Triangel Breedvennen 3, 5595 DE Leende Tel. 040-2065426 E-mail: infodetriangel@skozok.nl Website: www.triangel-leende.nl Triangel Klanken 27 oktober 2014 Beste ouders, De herfstvakantie

Nadere informatie

T KOOLBLAADJE. De nieuwsbrief. De verjaardagen. Overblijfouders. De verjaardagen van de komende 2 weken: In dit Koolblaadje

T KOOLBLAADJE. De nieuwsbrief. De verjaardagen. Overblijfouders. De verjaardagen van de komende 2 weken: In dit Koolblaadje 18-09- 201 4 numme r 2 T KOOLBLAADJE Obs Koolhoven, Koolhovenlaan 1A, 5036 TK Tilburg www.obskoolhoven.nl, www.facebook.com/obskoolhoven obskoolhoven@opmaat-scholen.nl, 013-4565680 De nieuwsbrief Door:

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 6 10 november 2014. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 6 10 november 2014. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders, Schooljaar 2014-2015 Jannemanneke Nummer 6 10 november 2014 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 6. Jarig in november 7. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 10 30 januari 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Agenda VO 5. Jarig in februari 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

PROJECT PROJECT PROJECT PROJECT PROJECT PR Het Koeriertje

PROJECT PROJECT PROJECT PROJECT PROJECT PR Het Koeriertje Week 42 2014 PROJECT PROJECT PROJECT PROJECT PROJECT PR Het Koeriertje Weekagenda: Maandag 20 oktober t/m vrijdag 24 oktober: Herfstvakantie Mededeling: Na de herfstvakantie zal Danielle Soers één dag

Nadere informatie

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis Kern 1: ik - maan - roos vis Letters: m - r - v - i - s - aa - p - e Woorden: ik - maan - roos - vis - sok aan pen en Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 nov t/m 04 dec 2015

Nieuwsbrief 30 nov t/m 04 dec 2015 Nieuwsbrief 30 nov t/m 04 dec 2015 01-12 03-12 04-12 16-12 Studiemiddag - Groep 1 t/m 8 s middags vrij Sinterklaas op school Groep 2 vrij Kerstviering (Avond) Ayla Dam Siem de Waal Kadir Erbay Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 Agenda Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 8 oktober Voorleeswedstrijd 8 oktober Schoonmaakavond groepen 1 en 2, 19.00 uur 10 oktober 13.00 uur Opening bibliotheek 10 oktober Fiets-verlichting-controle

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuws uit de groep: Woensdag 4 oktober deden we met maar liefst 4 teams mee met het korfbaltoernooi voor groep 3 en 4. De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan! Wat

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 8 19 december Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 8 19 december Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 8 19 december 2016 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Agenda VO 5. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 4 17 oktober Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 4 17 oktober Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 4 17 oktober 2016 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 5. Medezeggenschapsraad 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Agenda. Florian is geboren. Kinderboekenweek. Nummer 2 oktober 2014. Ma 13 oktober t/m vr 17 oktober Herfstvakantie

Agenda. Florian is geboren. Kinderboekenweek. Nummer 2 oktober 2014. Ma 13 oktober t/m vr 17 oktober Herfstvakantie Agenda Ma 13 oktober t/m vr 17 oktober Herfstvakantie Nummer 2 oktober 2014 Florian is geboren Vr 31 oktober Inloop voor ouders groep 3/8 vanaf 08.15 uur Vr 14 november Rapporten mee Ma 17 november en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 07 t/m 11 dec 2015

Nieuwsbrief 07 t/m 11 dec 2015 Nieuwsbrief 07 t/m 11 dec 2015 04-12 Groep 2 vrij 09-12 Algemene Ouderbijeenkomst 18:45 21:00 uur 16-12 Kerstviering (Avond) 21-12 t/m 01-01 Kerstvakantie Irene van Gurp Liselotte Hommel Wiep Bakker Montana

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 39 Vrijdag 26 september 2014

Nieuwsbrief week 39 Vrijdag 26 september 2014 Nieuwsbrief week 39 Vrijdag 26 september 2014 Kinderboekenweek Op 1 oktober aanstaande begint de Kinderboekenweek 2014. Het thema FEEST zal met een grootse opening van start gaan op het schoolplein (en

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Tamim cbs Tamim september 2014 nr. 2 jaargang 4

Nieuwsbrief van Tamim cbs Tamim september 2014 nr. 2 jaargang 4 Nieuwsbrief van Tamim cbs Tamim september 2014 nr. 2 jaargang 4 Nieuwsbrief september 2015 Beste ouders en verzorgers, We zijn weer begonnen! Wij zijn ontzettend blij met alle (nieuwe) kinderen, ouders

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen.

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen. 26 november 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 27 Groep 4, kookles (Pietensoep) groep 4 van Sterappels. Pyjamazingen (18.30 uur). Vr 28 Streekmuziekschool komt voor de groepen 3 en 4 met een voorbereidende

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 13 9 maart 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 13 9 maart 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders, Schooljaar 2014-2015 Jannemanneke Nummer 13 9 maart 2015 Inhoud Voorwoord 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 5. Jarig in maart 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer februari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Namens het team: Mári Kokke

Jannemanneke. Nummer februari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Namens het team: Mári Kokke Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 11 13 februari 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 5. Agenda VO 6. Jarig in maart 7. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 6 16 november 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2015-2016. Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 6 16 november 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2015-2016. Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2015-2016 Nummer 6 16 november 2015 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 5. Mededelingen groepen 7. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord Beste ouders,

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer juni Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Namens het team: Mári Kokke

Jannemanneke. Nummer juni Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Namens het team: Mári Kokke Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 19 26 juni 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 5. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord Beste ouders, De laatste loodjes wegen het

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Inhoud Van de directie

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. De school wordt steeds mooier. Vrijdag 03 oktober 2014. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan aanpassingen

Nieuwsbrief 2. De school wordt steeds mooier. Vrijdag 03 oktober 2014. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan aanpassingen L o r e n t z O p e n b a r e B a s i s s c h o o l Nieuwsbrief 2 De school wordt steeds mooier De afgelopen periode is er hard gewerkt aan aanpassingen van de hoofdlocatie. Een groot deel is nu afgerond.

Nadere informatie

Joëlle. Nieuwsbrief 20 t/m 24 nov Sinterklaas Groep 2 vrij Studiedag Groep 1 t/m 8 vrij Sint op school

Joëlle. Nieuwsbrief 20 t/m 24 nov Sinterklaas Groep 2 vrij Studiedag Groep 1 t/m 8 vrij Sint op school Nieuwsbrief 20 t/m 24 nov 2017 17-11 Groep 2 vrij 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8 vrij 04-12 Sint op school 06-12 Studiedag Groep 1 t/m 8 vrij Joëlle 15-12 Groep 2 vrij Sinterklaas Beste ouder(s), Onze school

Nadere informatie

augustus 2019 ma di wo do vr za zo Start schooljaar Promoshow Mad Science Welkomstfeest Ineke jarig OR. Verg.

augustus 2019 ma di wo do vr za zo Start schooljaar Promoshow Mad Science Welkomstfeest Ineke jarig OR. Verg. augustus 2019 31 1 2 3 4 32 5 6 7 8 9 10 11 33 12 13 14 15 16 17 18 34 19 Start schooljaar 20 21 Welkomstfeest 22 23 Promoshow Mad Science 24 25 35 26 27 Ineke jarig 28 29 30 31 OR. Verg. september 2019

Nadere informatie

augustus 2019 ma di wo do vr za zo Start schooljaar Promoshow Mad Science Welkomstfeest Ineke jarig OR. Verg.

augustus 2019 ma di wo do vr za zo Start schooljaar Promoshow Mad Science Welkomstfeest Ineke jarig OR. Verg. augustus 2019 31 1 2 3 4 32 5 6 7 8 9 10 11 33 12 13 14 15 16 17 18 34 19 Start schooljaar 20 21 Welkomstfeest 22 23 Promoshow Mad Science 24 25 35 26 27 Ineke jarig 28 29 30 31 OR. Verg. september 2019

Nadere informatie

augustus 2019 ma di wo do vr za zo Start schooljaar Promoshow Mad Science Welkomstfeest Ineke jarig OR. Verg.

augustus 2019 ma di wo do vr za zo Start schooljaar Promoshow Mad Science Welkomstfeest Ineke jarig OR. Verg. augustus 2019 31 1 2 3 4 32 5 6 7 8 9 10 11 33 12 13 14 15 16 17 18 34 19 Start schooljaar 20 21 Welkomstfeest 22 23 Promoshow Mad Science 24 25 35 26 27 Ineke jarig 28 29 30 31 OR. Verg. september 2019

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 08-12-2014-05-01-2015 Agenda: Ma 08-12 De school versieren in het Kerst thema Ma 08-12 OR vergadering 19.30 uur Do 18-12 Ochtend: kerstviering in de kerk Do 18-12 Alle kinderen zijn de middag

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda. Nummer 5 december 2015

Beste ouders, Agenda. Nummer 5 december 2015 Nummer 5 december 2015 Agenda Wo 2 dec Inloopochtend 8:15-8:30 uur Vrij 4 dec Sinterklaasviering, alle leerlingen om 12:00 uur vrij Do 17 dec Kinderen vrij om 12:00 uur i.v.m. kerstdiner 17:00-18:30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Julianaschool 29 09 2014

Nieuwsbrief 3 Julianaschool 29 09 2014 Deze Nieuwsbrief 3 Julianaschool 29 09 2014 Belangrijke data voor de maand: september/oktober 29 september Directie afwezig 1 oktober Start kinderboekenweek 3 oktober: Meester Henk (gr 6 A) afwezig, juf

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014

Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014 Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014 Agenda: Wo 07-10 Herfstwandeling groep 1/2 van 10.00-12.00 uur Do 09-10 Excursie groep 7 8 naar Boerderij Ma t/m vr 13-10 t/m 17-10 Herfstvakantie Ma 20-10 Ouderraad

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.5 19-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Ouderavond/Infoavond Op maandag 29 september a.s. zal de jaarlijkse ouderavond plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur wordt eerst het huishoudelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken Tevredenheidsonderzoek Nieuwsbrief 4 Afgelopen week zijn per e-mail de uitnodigingen voor het tevredenheidsonderzoek verstuurd. Graag willen wij alle ouders oproepen hieraan mee te werken. Op deze manier

Nadere informatie

19.00 uur Alphense schrijver Gerard van Gemert in lokaal van juf Tilly.

19.00 uur Alphense schrijver Gerard van Gemert in lokaal van juf Tilly. 8 oktober 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 9 Vr 10 Ma 13 Di 14 s Middags afsluiting project FEEST kinderboekenweek 2014 met de kinderen bij de tribune. 18.30 20.00 uur afsluiting project voor kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat?

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? - We alweer begonnen zijn aan kern 8 van Veilig Leren Lezen. - We al moeilijke letterklanken leren zoals de ng, sch, en woorden met 2 medeklinkers vooraan en

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

VEILIG LEREN LEZEN. Elke keer wanneer er met een nieuwe kern wordt begonnen kunt u hieronder lezen waar we die periode aan werken in de groep.

VEILIG LEREN LEZEN. Elke keer wanneer er met een nieuwe kern wordt begonnen kunt u hieronder lezen waar we die periode aan werken in de groep. VEILIG LEREN LEZEN. Elke keer wanneer er met een nieuwe kern wordt begonnen kunt u hieronder lezen waar we die periode aan werken in de groep. Dit leert uw kind in Kern 8 Woorden: bank en licht Woorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen!

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen! In dit document kunt u lezen wat de kinderen leren in elke kern. In de eerste zes kernen zal dit voornamelijk ingaan op het aanleren van woorden en letters. In de laatste kernen komt het lezen al wat meer

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 9 november 2018

Nieuwsbrief 5 9 november 2018 Nieuwsbrief 5 9 november 2018 Agenda 16 november 2018 Versieren Sint Oudercafé 21 november 2018 Schoonmaakavond 23 november 2018 Nieuwsbrief 6 30 november 2018 Open dag 5 december 2018 Sinterklaasviering

Nadere informatie

Agenda. Berichten van de directie

Agenda. Berichten van de directie Nr. 5 vrijdag 31 oktober 2014 Agenda Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl do. 6 nov.: ma. 10 nov.: woe. 12 nov.: Za. 15 nov.: di 18 + do 20 nov.:

Nadere informatie

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 Nieuwsbrief 37 10-06-2016 Pr. Bernhardlaan 87 Website Mgr. Bekkersschool 9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 17-6 Kinderen om 15.00 uur vrij ipv 15.15 uur ivm teamuitje 20-6 Ouderavond

Nadere informatie

nieuwsbrief Inhoud Schoolkamp groep 6/7/8 Datum voor op de schoolkalender Schoolkamp Nummer 02, 03 oktober 2014 Schoolkamp groep 6/7/8

nieuwsbrief Inhoud Schoolkamp groep 6/7/8 Datum voor op de schoolkalender Schoolkamp Nummer 02, 03 oktober 2014 Schoolkamp groep 6/7/8 Inhoud Schoolkamp groep 6/7/8 Bezoek van een schrijver Schoolkamp Bezoek aan RSG Datum voor op de schoolkalender Office 365 ProPlus Fietsenkeuring Europese dag van de talen Kids moving the world Klassenouders

Nadere informatie

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 Voorwoord De laatste nieuwsbrief van dit jaar is alweer een feit. Nog even een herinnering U kunt van juf Gea en juf Martha op 21 december vanaf 12.00 uur persoonlijk

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van t Möllenveld

Aan de ouders/verzorgers van t Möllenveld Aan de ouders/verzorgers van t Möllenveld Dit is de laatste digitale nieuwsbrief van dit kalenderjaar 2016. We zitten nu vlak voor de Kerst en over 2 weken gaan we het nieuwe jaar 2017 in. We hebben een

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 9 16 januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Namens het team: Mári Kokke

Jannemanneke. Nummer 9 16 januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Namens het team: Mári Kokke Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 9 16 januari 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 4. Mededelingen groepen 6. Medezeggenschapsraad 7. Agenda VO 8. Jarig in januari 9. Hulp

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer juni Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer juni Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 18 12 juni 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 5. Jarig in juni 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord Beste ouders, Zoals u al

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21Inleveren overblijfovereenkomst en foto/video toestemmingsformulier 28 100-jarig bestaan ZOMERVAKANTIE 22 23 24 25 Rapporten inleveren 29 100-jarig

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer mei Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer mei Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 16 15 mei 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 4. Jarig in mei 5. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord Beste ouders, Op school zijn

Nadere informatie

Loek, Dion, Kyara, Nina, Simon, Luna en Sinterklaas vieren deze week hun verjaardag. Van harte gefeliciteerd namens heel het team!

Loek, Dion, Kyara, Nina, Simon, Luna en Sinterklaas vieren deze week hun verjaardag. Van harte gefeliciteerd namens heel het team! Agenda Vr. 4-12 : Sinterklaasviering (kinderen zijn om 12.00uur uit) Di. 8-12 : MR vergadering Wo. 9-12 : GGD op school Do. 10-12 : GGD op school Do. 17-12 : Kerstviering in de avond (programma volgt nog)

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid Jaargang 10 Nummer 7 16 november 2018 Agenda Maandag 19 - vrijdag 23 november Dinsdag 20 november Dinsdag 20 november Woensdag 21 november Donderdag 22 november Woensdag 28 november Donderdag 29 november

Nadere informatie

Per Omgaande schooljaar 2014 2015 12 september 2014 nummer 2

Per Omgaande schooljaar 2014 2015 12 september 2014 nummer 2 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Per Omgaande schooljaar 2014 2015 12 september 2014 nummer 2 Inhoud Van de directie

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 18 december 2015 05 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Nieuw MR-lid Sinterklaasfeest en Kerstmarkt Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs Schoonmaakavond Voorleesontbijt CITO-toetsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie

Veel leesplezier, De Redactie 11 oktober 2013, jaargang 22. nr. 3 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en waarvan

Nadere informatie

Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender

Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender Vind jij voetbal leuk? Heb je zin om te bewegen? Samen met andere jongens en meisjes uit de buurt? Kom dan voetballen bij eendracht 30. Onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2014

Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Deze week hebben we ook fijne gesprekken gevoerd met ouders tijdens de oudergesprekken.

Deze week hebben we ook fijne gesprekken gevoerd met ouders tijdens de oudergesprekken. Nr. 4 Vrijdag 20 november 2015 Agenda Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Do. 26 nov.: Uitstapje naar de kinderboerderij: groep 3. Woe. 25 nov:

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 In gedachten zijn wij bij de familie Dardari die deze week een verschrikkelijk bericht kregen. We wensen Raghad en haar familie heel veel sterkte. Kinderen, ouders en leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Blijf direct op de hoogte van de actualiteit op de Grondtoon via www.degrondtoon.nl

Blijf direct op de hoogte van de actualiteit op de Grondtoon via www.degrondtoon.nl Dagtekening Jaargang: 2014 / 2015 Pagina: 1 Lopend Vuurtje nr. 3, 31 oktober 2014 In deze uitgave leest u: - Agenda/activiteiten - Schoolfotograaf - Instroomgroep de fluiten - Wij verwelkomen - Wij nemen

Nadere informatie

Bijblijver Informatieblaadje

Bijblijver Informatieblaadje Bs Dr Jan de Quay Optimus primair onderwijs 7-2014 Bijblijver Informatieblaadje Beste ouders 7-2014 De Bijblijver stond gepland voor woensdag 17 december, echter vandaag is er al informatie die we u willen

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie